NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(24) Utbildnings- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(24) Utbildnings- och fritidsnämnden"

Transkript

1 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(24) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl Beslutande Övriga deltagande Mari-Louise Skoogh (v) ordförande Alf Nordén (c) Peder Ackerdahl (c), ersättare för Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) Boel Karlsson (kd), ersättare för Lars Brännström (kd) Ingela Lidström, sekreterare Max Bohman, utbildnings- och fritidschef Anette Lidén, rektor, 1, 2 Anna-Greta Sundberg, assistent, 9-13 Håkan Bergqvist, friluftsfrämjarna, 13 Torgny Stenberg, friluftsfrämjarna, 13 Britt-Louise Jonsson, TCO, 1-9 Johannah Jonsson, SACO, 1-9 Utses att justera Alf Nordén Paragrafer: 1-22 Justeringens tid Underskrift tisdag den 1 februari Sekreterare... Ingela Lidström Ordförande... Mari-Louise Skoogh Justerande... Alf Nordén BEVIS OM ANSLAG Utbildnings- och fritidsnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdag Anslaget uppsatt Anslaget nedtages Protokollet förvaras på kommunledningskontoret, Norsjö Underskrift... Ingela Lidström Utdragsbestyrkande

2 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 2 05ufn Revidering av riktlinjer inom förskoleverksamheten och skolbarnomsorgen Rektor Anette Lidén föreslår nedanstående förslag till ändring av riktlinjer inom förskoleverksamheten och skolbarnomsorgen. Under rubriken Placering har texten 3 tim/dag tagits bort. För barn till föräldrar som är arbetslösa eller föräldralediga har föräldrarna kunnat välja 3 tim/dag eller 15 timmar/vecka. För att kunna vara mer flexibel får föräldrarna tillsammans med personalen komma överens om timmarnas förläggning, dock längst till kl Under rubriken Vistelsetid har det lagts in ett exempel på hur barnens vistelsetid blir inklusive hämtning och lämning. Under Debitering barnomsorgstaxa har man definierat hushåll ur ett neutralt könsperspektiv. Avgiftsbefrielse vid barns sjukfrånvaro överstigande 14 kalenderdagar i följd har i alla år tillämpats, men inte funnits med i Riktlinjer och taxor. Detta har nu införts. att föreslå kommunfullmäktige att ändra Norsjö kommuns riktlinjer inom förskoleverksamheten och skolbarnomsorgen enligt ovanstående förslag.

3 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 3 04ufn Förändring av städupplägget inom förskolorna Spjuvern, Åkerbäret och Kotten För att underlätta lokalvårdarnas arbete och rikta städet mot bättre tider under dagen då beläggningen i verksamheterna inte är lika stor föreslås att utbildnings- och fritidsförvaltningen köper lokalvårdartjänster från tekniska förvaltningen. Detta medför att lokalvårdarna får bättre möjlighet till att, och känna tillhörighet med, ett eget arbetslag. Kostnaden blir oförändrad då tekniska förvaltningen inte gör något påslag på personalkostnaden. att för förskolorna Spjuvern, Åkerbäret och Kotten köpa lokalvårdartjänster av tekniska förvaltningen.

4 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 4 05ufn Avtal avseende badresor med buss vårterminen 2005 Norsjöbuss AB har lämnat offert avseende badresor med buss vårterminen att teckna avtal med Norsjöbuss AB utifrån föreliggande offerter.

5 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 5 04ufn Läsårstider 2005/2006 Utbildnings- och fritidsnämnden Förslag till läsårstider 2005/2006 bifogas. att uppta samverkan med de fackliga organisationerna. Samverkan med de fackliga organisationerna har skett. att fastställa läsårstider för 2005/2006 enligt förslag.

6 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 6 05ufn Gymnasiesamarbetet mellan Skellefteå och Norsjö kommuner i framtiden Samarbetet mellan Skellefteå och Norsjö kommuner på gymnasienivå finns dokumenterat i ett samarbetsavtal. Avtalet syftar till att underlätta för elever att välja mellan gymnasieskolorna i båda kommunerna och att eleverna får behålla en valfrihet inför gymnasiestudierna i år två och tre. Med tanke på de nya bestämmelserna om att fritt få välja gymnasium som tidigast kan träda i kraft inför läsåret 2007/2008 samt den nya gymnasiereformen, men också utifrån den elevutveckling som finns i Skellefteå och Norsjö kommuner de närmaste 8 åren, finns behov av att se över och planera för en framtida organisation. Utredningen bör belysa Eleven möjlighet till val Pedagogiska verksamheten i kommunen Möjlighet för vuxenundervisning (Norsjö) Anställningsunderlag grundskola (Norsjö) Ekonomi Elevunderlag anställningsunderlag Samarbete med företag, närsamhälle och föreningar Framtida rekryteringsbehov i kommun och företag att uppdra till utbildnings- och fritidschef Max Bohman att uppta samarbete med Skellefteås gymnasiechef att utredningen ska vara klar

7 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 7 05ufn Organisationen kring utredningar och beslut som gäller LSS i Norsjö kommun Komrev gjorde under vintern 2003 en utredning om LSS-hanteringen i skola och förskola eftersom kostnaderna haft en ogynnsam utveckling de senaste åren och det ansågs nödvändigt med en genomlysning av verksamheterna. Bakgrund, nulägesbeskrivning och förslag till åtgärder framgår av särskild bilaga. att tillstyrka utredningens slutsatser att om handikappenheten inte får sin organisatoriska hemvist under kommunstyrelsen, ska den placeras under socialnämnden.

8 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 8 05ufn Kontoansvarig/attestant för baskonto 2692 Deponering av nycklar till Norsjö Arena Nämnden har att utse kontoansvarig/attestant för baskonto 2692 Deponering av nycklar till Norsjö Arena. att till kontoansvarig/attestant utse Mats Skoogh och till ersättare utse Max Bohman.

9 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 9 05ufn Budgetuppföljning december 2004 En ekonomisk uppföljning för december 2004 kan inte redovisas förrän vid nämndens sammanträde i mars. Utbildnings- och fritidschef Max Bohman informerar om förväntat bokslutsresultat. att notera lämnad information.

10 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 10 04ufn Granskning av föreningsbidrag Revisorernas granskning av utbildnings- och fritidsnämndens hantering av föreningsbidrag visar att den interna kontrollen i vissa avseenden är tillräcklig. Bl.a. bedöms förvaltningens beslutsorganisation för föreningsbidrag som ändamålsenlig och att räkenskaperna för bidragen förs i enlighet med lag om kommunalredovisning. Revisionsrapport och förslag till förbättringar biläggs. att till ekonomienheten överlämna nedanstående förslag från kommunrevisionen: Att ADB-systemet Booking integreras i ekonomisystemets leverantörsreskontra så att nuvarande manuella rutin med utbetalning via kassafunktionen kan upphöra Att rutinbeskrivningar upprättas, där det framgår vilka kontrollmoment som ingår i respektive rutin och hur kontrollerna dokumenteras samt rapporteras vid felaktigheter Att behörighetsfördelningen i ADB-systemen ses över så att ingen person ensam både kan registrera bidragsmottagare och beordra utbetalning. att uppdra till assistent Anna-Greta Sundberg och utbildnings- och fritidschef Max Bohman att samverka med föreningar om förslag till föreningsstöd att uppmuntra föreningar att integrera handikappade barn och ungdomar i sina verksamheter.

11 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 11 04ufn Underhåll av snöskoterleder i Norsjö kommun Norsjö Motorsällskap föreslår att Norsjö kommun varje vecka fr.o.m. vecka 03 t.o.m. vecka 11 kör med pistmaskinen på den s.k. Ringleden som går runt Norsjö samhälle, under förutsättning att det finns tillräckligt med snö på leden, se bilaga. att Norsjö Motorsällskap tar kontakt med tekniska förvaltningen för användande av pistmaskinen på den s.k. ringleden tre gånger under perioden februari-mars 2005 att nämnden kontaktar tekniska förvaltningen angående investering av ny pistmaskin.

12 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 12 05ufn Skrivelse angående fritidsaktiviteter för handikappade barn En grupp föräldrar med handikappade barn har lämnat in en skrivelse där man vill att kommunen undersöker möjligheter att ordna olika aktiviteter för barnen, se bilaga. att frågan om fritidsaktiviteter för handikappade barn beaktas under 9 att någon ur presidiet deltar vid träff med föräldragruppen den 16 februari och redovisar åtgärder.

13 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 13 05ufn Sportlovsaktiviteter 7-11 mars 2005 Sportlovsaktiviteter ingår som en del av utbildnings- och fritidsnämndens programverksamhet. För 2004 beviljades bidrag med 125 kr/aktivitetsdag under max 5 dagar till föreningar eller sektioner i föreningar som medverkade med sportlovsaktiviteter. Under sportlovet 2004 gick också dagligen en bussresa till Solia. Ungdomarna betalade 10 kronor enkel väg och kommunen stod för resterande kostnad. att föreningar eller sektioner i föreningar som bedriver sportlovsaktiviteter beviljas bidrag med 175 kr/aktivitetsdag under max 5 dagar att ungdomar som åker buss till Solia betalar 10 kronor enkel väg och kommunen står för resterande kostnad. Kostnaden belastar ID 5033.

14 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 14 05ufn Ansökan om driftbidrag Friluftsfrämjarna Friluftsfrämjarna har problem med att få resurserna att räcka till för driften av Soliabacken. Orsaken är bl.a. att elpriset har gått upp, drivmedel till pistmaskinen har blivit dyrare och åkytorna som ska pistas har ökat med ca 20 %. De ansöker om ett utökat driftbidrag med kr, se bilaga. Vid sammanträde deltar Håkan Bergqvist och Torgny Stenberg från Friluftsfrämjarna. att ställa sig positiv till ett utökat bidrag då man sätter stort värde på Friluftsfrämjarnas verksamhet på Solia att eftersom det i budgeten för 2005 inte finns utrymme för ett utökat driftsbidrag begära tilläggsanslag med kr av kommunstyrelsen att föreslå Friluftsfrämjarna att söka bygdeavgiftsmedel för nyinvestering av barnlift, byte av medbringar (för liftkrokar) och byte av armatur i backen att Friluftsfrämjarna ska redovisa besöksfrekvensen för våren 2005 vid nämndens sammanträde i april.

15 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 15 04ufn Ansökan om anläggnings-/skötselbidrag Norsjö Golfklubb Norsjö Golfklubb ansöker om anläggnings-/skötselbidrag till golfbanan i Fromheden, se bilaga. att eftersom det i budgeten för 2005 inte finns utrymme för ett anläggnings- /skötselbidrag avslå ansökan om tilläggsanslag med motivering att kommunens normer för föreningsbidrag främst riktar sig till barn och ungdomar att golfbanan ska poängbedömas för prövning av anläggnings-/skötselbidrag att pröva om bedömningen kan ligga till grund för utökad ram 2006.

16 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 16 05ufn Ansökan om bidrag för installation av digital ljudanläggning och hyra av XDC-utrustning i Norsjö Folkets Hus Norsjö Folkets Hus ska installera en ny ljudanläggning och e-bio som kräver digitalt ljud och ansöker därför om kr i bidrag för denna investering, se bilaga. att ställa sig positiv till ett bidrag för installation av digital ljudanläggning och hyra av XDC-utrustning att av kommunstyrelsen begära tilläggsanslag med kr.

17 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 17 05ufn Förändrad ledningsorganisation fr.o.m Vid sammanträdet informerar utbildnings- och fritidschef Max Bohman om förslag till förändrad ledningsorganisation. att notera lämnad information.

18 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 18 05ufn Resultat av medarbetarenkäten Vid sammanträdet informerar utbildnings- och fritidschef Max Bohman om resultatet av medarbetarenkäten. att notera lämnad information.

19 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 19 05ufn Delegationsbeslut Följande delegationsbeslut föreligger: Max Bohman Beslut om elevassistent att notera anmälan av ovan fattat delegationsbeslut.

20 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 20 05ufn Delgivningar Följande delgivningar föreligger: Utbildnings- och fritidsförvaltningen 04ufn Uppföljning av maxtaxan - revidering Kommunfullmäktige 05ufn Folkhälsopolitiskt program Folkhälsans år 05ufn Årsbudget 2005 jämte plan för Socialnämnden 05ufn Skolverket 04ufn ufn ufn ufn ufn ufn Bäckgården mathållning m.m. Beskrivande data om förskoleverksamhet, skolbarnsomsorg, skola och vuxenutbildning Beslut om fastställande av statsbidrag för bidragsåret 2005 Skolverket får provuppdrag av regeringen Öka utbildningen av lärare till förskola/förskoleklass Tre miljoner till Mångfaldens skola i Malmö Nya ordförande för universitet och högskolor 04ufn Nyhetsbrev nr 9/04 Utbildningsdepartementet 05ufn Myndigheten för skolutveckling 04ufn Kvalitet i förskolan Beslut om statligt stöd för utbildning av vuxna för år 2005

21 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 21 forts. 19 KK-stiftelsen 04ufn IT och lärande nr 8/04 Statistiska centralbyrån 04ufn Svenska Musikrådet 04ufn Norsjö Volley 04ufn Statsbidrag för maxtaxa inom förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg Inbjudan att nominera årets musik- och kulturskola Informationsbrev att lägga delgivningarna till handlingarna.

22 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 22 05ufn Information om Wärnerssonpengar Utbildnings- och fritidschef Max Bohman informerar om Wärnerssonpengarna. Eftersom det nu finns pengar kommer äldrefritidsavdelningen preliminärt att starta vecka 11. att notera lämnad information.

23 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 23 05ufn Återbesättningsprövning av tjänst Utbildnings- och fritidsnämnden har att ta ställning till återbesättning av tjänst som skolmåltidsbiträde vid Norsjövallens skola. Tjänsten är en tillsvidareanställning 69.5 % med uppehåll. Tidigare innehavare av tjänsten har begärt entledigande fr.o.m I budget för 2005 är tjänsten minskad till 0.50 från augusti samma år. Minskningen beror på att elevantalet har sjunkit kraftigt vid skolan. Eftersom behovet av tjänsten kvarstår, föreslår rektor Asta Berg att tjänsten utannonseras som deltid 0.50 med uppehåll. att återbesätta tjänsten som skolmåltidsbiträde med 50 %, uppehållsanställning.

24 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 24 05ufn Inrättande av tjänst som samordnare för ungdomsfrågor För att kunna bibehålla det arbete med demokrati- och ungdomsinflytande som är uppstartat behövs det en resurs som samordnar och aktivt jobbar med ungdomsfrågor. Förslagsvis ska samordnaren vara underställd utbildningsoch fritidsnämnden med samordningsansvar gentemot övriga nämnder och styrelser. En av uppgifterna bör vara att ta fram ett ungdomspolitiskt handlingsprogram för kommunen. För att få bättre kännedom om ungas behov och önskemål bör kommunen vara med i ungdomsstyrelsens ungdomsenkät Lupp. Den handlar om ungas syn på inflytande, demokrati, arbete, fritidsutbud m.m. att föreslå kommunstyrelsen att tillskjuta medel för att inrätta en halvtidstjänst som samordnare under perioden att presidiet beräknar kostnaden för tjänsten att Norsjö kommun ska delta i ungdomsenkäten Lupp.

Lars Brännström (kd), ordförande Boel Karlsson (kd), ersättare för Alf Nordén (c) Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s)

Lars Brännström (kd), ordförande Boel Karlsson (kd), ersättare för Alf Nordén (c) Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 08.00-11.20 Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Boel Karlsson (kd), ersättare för Alf Nordén (c) Ola Lindegren

Läs mer

Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Eva Boman (c) Maria Forsberg (s) Bertil Morén (v), vice ordförande

Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Eva Boman (c) Maria Forsberg (s) Bertil Morén (v), vice ordförande NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Utbildnings- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2005-12-14 Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 08.30 14.00 Beslutande Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c)

Läs mer

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Utbildnings- och fritidsnämnden

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Utbildnings- och fritidsnämnden NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 08.00-12.05 Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Karin Fällman (c), ersättare för Fredrik

Läs mer

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Utbildnings- och fritidsnämnden

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Utbildnings- och fritidsnämnden NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 09.30-14.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) Bertil

Läs mer

Kommunkontoret Norsjö, lokal Älgen kl

Kommunkontoret Norsjö, lokal Älgen kl NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL Utbildnings- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum (1/17) 2005-09-26 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret Norsjö, lokal Älgen kl.11-14.45 Lars Brännström (kd),

Läs mer

Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Eva Boman (c), ersättare för Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) Bertil Morén (v), vice ordförande

Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Eva Boman (c), ersättare för Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) Bertil Morén (v), vice ordförande NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Plats och tid Bastuträsk Folkets Hus, kl. 12.50-16.50. Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Eva Boman (c), ersättare för Ola Lindegren

Läs mer

Lars Brännström (kd), ordförande Roger Albertsson (s), ersättare för Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) Bertil Morén (v), vice ordförande

Lars Brännström (kd), ordförande Roger Albertsson (s), ersättare för Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) Bertil Morén (v), vice ordförande NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(28) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 10.15-15.25 Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Roger Albertsson (s), ersättare för Ola Lindegren (c) Maria

Läs mer

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Utbildnings- och fritidsnämnden

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Utbildnings- och fritidsnämnden NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 08.00-12.10 Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Ola Lindegren (c), ersättare för Alf Nordén (c) Karin Fällman

Läs mer

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(25) Utbildnings- och fritidsnämnden

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(25) Utbildnings- och fritidsnämnden NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(25) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 08.00-12.10 Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Maria Forsberg (s) Kajsa Lindqvist, ersättare

Läs mer

Mattias Degerman (S) ordförande Anna-Karin Lidman (S) Stig Larsson (FP)

Mattias Degerman (S) ordförande Anna-Karin Lidman (S) Stig Larsson (FP) NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Kommunkontoret tisdag den 1 mars kl. 08:30-15:10 Beslutande Mattias Degerman (S) ordförande Anna-Karin Lidman (S) Stig Larsson (FP) Övriga deltagande Ingela

Läs mer

Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Karin Fällman (c) Maria Forsberg (s) Mari-Louise Skoogh (v), vice ordförande

Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Karin Fällman (c) Maria Forsberg (s) Mari-Louise Skoogh (v), vice ordförande NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 08.00-12.50 Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Karin Fällman (c) Maria Forsberg (s) Mari-Louise

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-05-03, kl 0900-1210 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S Linda Jonsson, V Pirkko Heikkilä, V Carolina

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s)

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Plats och tid Beslutande D-skolan, kl 13.15 17.05. Bror Sterner (s) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman (s) Birger Svensson (s) Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Stefan

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Folkets hus onsdag kl enligt bifogad närvarolista. Bodil Granström, assistent

Folkets hus onsdag kl enligt bifogad närvarolista. Bodil Granström, assistent Social- och utbildningsutskottet 2013-10-09 1 Plats och tid Beslutande Folkets hus onsdag 2013-10-09 kl 15.10--15.40 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagare Bodil Granström, assistent Utses att justera

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2016-04-11 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-04-11 kl. 13:00-15:45 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00.

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. 12-20 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Agnetha Bertheau Maria Göransdotter Mårten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 21 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 22 Delgivningar 2018/4005 5 23 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018 6-7 24 Budget 2019 2017/4098

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-15:50 Beslutande Övriga deltagande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-21 92 Innehållsförteckning Ärende 72 Mot en giftfri förskola... 94 73 Ekonomisk månadsrapport... 96 74 Aktuell kö till förskoleverksamhet... 97 75 Barn- och elevprognos per den 15 oktober 2014...

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 28 oktober 2010, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.45. Beslutande Britta Bergström (s) Leif Thor (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Lilla A-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 08:30-12:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 25-30 Utses att justera Justeringens plats och tid Torgny Helgesson Måndag

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Barn- och utbildningskontoret onsdagen den 7 september 2005 kl. 13.00-14.50. Beslutande Irma Folkesson (c), ordförande 24-30 Ann Ludwigsson

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.30 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Martin Nilsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 Sida 1 (10) Plats och tid Askersunds bibliotek kl. 17.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, torsdag den 9 december 2010, kl. 14.00 16.00 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren, 2:e

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 11 februari 2004 klockan 08.30-12.00. Inga-Lill Dahlin Sekreterare. Kommunkontoret, 2004-02-16

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 11 februari 2004 klockan 08.30-12.00. Inga-Lill Dahlin Sekreterare. Kommunkontoret, 2004-02-16 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 11 februari 2004 klockan 08.30-12.00 Se närvarolista Övriga deltagande

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2010-01-26 1 Plats och tid Hovmantorps Folkets Hus Tisdagen den 26 januari 2010, kl. 08.30 17.00 Beslutande Ragnar Lindberg ( s) Börje Erlandsson (m) Monica Johansson (s) Lars

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17.30-18.30 Beslutande Ledamöter Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kyrkeruds Folkhögskola, kl 16.00-19.20 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidson (c) kl 16.00-17.00 51 Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15 Ärendeförteckning Sid. 98 Föregående protokoll... 2 99 Ekonomisk rapport, Dnr BUN/2010:23... 3 100 Delårsrapport, Dnr BUN/2010:23... 4 101 Omställningsplan 2009-2012, Dnr BUN/2010:128... 5 102 Sommarskola,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Kultur- och fritidsnämnden 2007-08-27 Plats och tid Biblioteket, Askersund, kl. 17.00-18.45 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Leif Grahn (s) till kl. 17.30 Gun-Britt

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Kultur- och utbildningsnämnden

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Kultur- och utbildningsnämnden VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Plats och tid Vilhelmina Folkets hus, rum 1, 2011-04-14 Kl 13.00-16.00 Beslutande Viveka Abramsson, Ordförande (S) Birgitta Ohlsson, (S) Joakim Sandqvist, (S) Bengt Göran

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Campus, kl 08.00-15.55 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Annika Nyman, tjg ers

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Plats och tid Folkets hus, onsdagen den 1 oktober 2014, kl 09.00 11.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Gunilla Prång

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Safiren, vån. 3, IFO-huset, Tierps köping, kl. 08:30-11:30 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Åsa Sikberg Paragrafer 87-99 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare.

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare. 1 (12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ånge kommunkontor, rum 372 Getberget, 28 september, 2011, kl. 13-15 Catharina Karlsson, s, ordförande Mikael Johansson, s, vice ordförande Tord Sundquist,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Blomskogs skola, kl 15.30-19.30 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Barn- och utbildningsnämnden Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendeförteckning. Barn- och utbildningsnämnden Sid nr Barn- och utbildningsnämnden 2006-01-25 Ärendeförteckning Sid nr 4 Justering...2 5 Revidering av barn- och utbildningsnämndens delegationsordning...3 7 Personalförsörjningsplan - Information...4 6 Revisionsrapport

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden 2007-09-19 Plats och tid Biblioteket, Askersund, kl. 17.00-20.15 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Kjell Schlyter (c) kl. 17.00-19.00

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2015-10-12 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-10-12 kl. 13:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie

Läs mer

Carin Elofsson, bou-chef Eva Marklund, sekr Monika Bygdemark, 15 Annie Ahlinder, 16. Elisabeth Tängdén. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS

Carin Elofsson, bou-chef Eva Marklund, sekr Monika Bygdemark, 15 Annie Ahlinder, 16. Elisabeth Tängdén. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS Barn- och utbildningsutskottet 2015-03-16 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-03-16 Beslutande Hans Lindgren (s), ordf Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Margita Åhden (s),

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14:45 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Thomas Sellin (S) tjg för Christer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2007-11-06 1(15) arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, Kommunalkontoret, Skillingaryd, tisdagen 6 november 2007 kl. 13.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Gert Jonsson (m)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223 Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 16.30 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s) ers Annica Blomgren (s) Ove Torpman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-01-17, Kommunhuset, Sk Fagerhultsrummet Kl. 15.00-16.35 Björn Zorec (FP) - ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice ordförande

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.20. Annsofi Ramevik (s), Ordförande Magnus Lundquist (s) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.20. Annsofi Ramevik (s), Ordförande Magnus Lundquist (s) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.20 Annsofi Ramevik (s), Ordförande Magnus Lundquist (s) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg, Barn- och utbildningschef

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-15 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 15 mars 2012 kl. 14.00-15.50 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Susanne Sjögren, 2:e vice ordf. (s) Olivia Fransson (kd) Sven

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-12-15 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Hörsalen, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17:00 18:42 Utses att justera Tina Baudino (S) Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-08-05 122 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-11:00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Ulf Westlund (S) deltar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Plats och tid Folkets Hus, Tisdagen den 26 april 2011, kl. 08.00-08.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed Gunilla

Läs mer

Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15

Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15 fe? Malung-Sälens kommun ft Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:15 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Lilian Olsson (S) Birgitta Örjas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-06-15 Sid: 62 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid BU-förvaltningen, Gnosjö, kl 15.00 -- 18.45 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-02-11 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 11 februari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Maria Svensson (C) Sanna Brobeck (SD) - (S) Anna Berg von Linde (M) Jenny Ulfvin (SD) Anders Bjerehjelm (KD) - (S)

Maria Svensson (C) Sanna Brobeck (SD) - (S) Anna Berg von Linde (M) Jenny Ulfvin (SD) Anders Bjerehjelm (KD) - (S) 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 13.30-15.25 Ajournering kl. 14.55-15.05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Martin Rosdahl (C) Kim Hellström (SD) Èmilie Lundgren (S), vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 49 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 50 Renovering av bro vid vandringsled, Mullsjö 2018/1253 5 kommun (Noabron) 51 Inköp av utrustning,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-10-30 73 (832) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 30 oktober 2014, kl. 08.30-10.25 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf 61-67 Rutger Hallin (M) ordf 68 Helena Edrenius (S) tjänstg

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskott

Kultur- och utbildningsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-10-03, kl 0900-1600 Beslutande Evgeny Krakov, S Linda Jonsson, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, kultur-

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 BUN 34 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 35 INFORMATION... 2 BUN 36 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 37 EN FJÄRDE KOMPETENSUTVECKLINGSDAG FÖR FÖRSKOLAN...

Läs mer

Behandlade ärenden. 80 Ansökan om bidrag: Sösdala Missionsförsamling. 81 Anmälningsärende 1. Utbetalning av bidrag per

Behandlade ärenden. 80 Ansökan om bidrag: Sösdala Missionsförsamling. 81 Anmälningsärende 1. Utbetalning av bidrag per 1 Behandlade ärenden Behandlade ärenden 75 Ersättning till ersättare. 76 Budgetuppföljning 2009-11-30 77 Sammanträdesdagar 2010. Bilaga 1 78 Utbildningar 2010. Bilaga 2. 79 Skötselbidrag 2010 80 Ansökan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1(13) Plats och tid Gamla Varmbadhuset i Askersund, kl. 18.00-20.45 Beslutande Lennart Andersson (s) ordförande Gun-Britt Bourelius (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson (c) Susanna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2009-06-05 1(8) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08:30 10:45 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

Carin Elofsson, barn- och utbildningschef Pernilla Brändström, sekreterare Anna-Lena Göttfert, rektor 39. Magnus Forsberg.

Carin Elofsson, barn- och utbildningschef Pernilla Brändström, sekreterare Anna-Lena Göttfert, rektor 39. Magnus Forsberg. Barn- och utbildningsutskottet 2017-05-15 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2017-05-15 kl. 13:00-15:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Ingrid Sundbom (c) ersättare för Elisabeth

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-19 Sida 1 (10) Plats och tid Kulturhuset, Askersund kl. 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 4 3 Organisation av förskola och skola i Mullsjö kommun... 5 4 Motion om utredning och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-23 Innehållsförteckning Ärende 74 Rapport kostupphandling... 87 75 Utvärdering av resultatfonder i barn- och utbildningsnämnden... 88 76 Ekonomisk månadsrapport... 89 77 Aktuell kö till förskoleverksamhet

Läs mer

Per-Arne Häll, facklig företrädare, föredragningen, 34-36 Kerstin Hellman, sekreterare

Per-Arne Häll, facklig företrädare, föredragningen, 34-36 Kerstin Hellman, sekreterare 1(9) Plats och tid Kommunhuset Vårgårda sammanträdesrum Ljungås kl 16.30-19.00 Beslutande Ingamaj Wallertz Olsson (m), ordförande Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Klas-Göran Olsson (s) Per Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2013-08-13 1 (10) arbetsutskott Plats och tid Nämndrummet, Kommunalkontoret, Skillingaryd 13 augusti 2013 klockan 13.00 17.40 Beslutande Övriga närvarande Roger Ödebrink (S) ordförande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (18) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.45 13.00 Beslutande Anki Jarl, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer