Lars Brännström (kd), ordförande Roger Albertsson (s), ersättare för Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) Bertil Morén (v), vice ordförande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lars Brännström (kd), ordförande Roger Albertsson (s), ersättare för Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) Bertil Morén (v), vice ordförande"

Transkript

1 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(28) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Roger Albertsson (s), ersättare för Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) Bertil Morén (v), vice ordförande Ingela Lidström, sekreterare Max Bohman, utbildnings- och fritidschef Ann-Sofie Thorgren, projektledare, 64 Linda Marklund, utvecklingsledare, 65 Björn Holmström, lärare, 65 Anette Lidén, samordnare för Snäckan, 66 Mari-Louise Skoogh, 71 Anna-Greta Sundberg, assistent, Britt-Louise Jonsson, TCO, Johannah Jonsson, SACO, Utses att justera Roger Albertsson Paragrafer: Maria Forsberg, 78 Justeringens tid Underskrift tisdag den 17 maj Sekreterare... Ingela Lidström Ordförande... Lars Brännström Justerande... Roger Albertsson, Maria Forsberg 78 BEVIS OM ANSLAG Utbildnings- och fritidsnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdag Anslaget uppsatt Anslaget nedtages Protokollet förvaras på kommunledningskontoret, Norsjö Underskrift... Ingela Lidström Utdragsbestyrkande

2 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 2 05ufn Mål- och resultatstyrning samt tjänstegaranti Projektledare Ann-Sofie Thorgren informerar om införandet av mål- och resultatstyrning och tjänstegarantier. att notera lämnad information.

3 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 3 05ufn Verksamhetsberättelse och kvalitetsredovisning, förskolor och skolor i Norsjö kommun I aktbilaga redovisas förslag till den kvalitetsredovisning för förskolor och skolor som ska lämnas till Skolverket. att godkänna lämnad verksamhetsberättelse och kvalitetsredovisning.

4 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 4 05ufn Särskolans tionde år samt eventuell start av träningssärskola på gymnasienivå Norsjö skola har tre elever som går åk 9 i träningsskoleklass på särskolan Tjädern. De har ansökt om att få gå det tionde frivilliga året läsåret 05/06 som man har rätt till enligt skollagen när man är inskriven i särskolan. Dessa elever har inte haft möjlighet att göra någon arbetsplatsförlagd praktik tidigare under sin skoltid, men bör få en chans att göra det under det kommande året. Tanken är att praktiken skulle kunna förläggas på Dagcenter där man har mångårig erfarenhet av personer med fysiska och psykiska funktionshinder. Personalen på Dagcenter är vidtalad och man ställer sig positiva till att ta emot våra elever på praktik. Då rutiner är viktiga för dessa elever bör praktiken vara en viss dag i veckan. För att denna praktik ska vara möjlig att genomföra och så att eleverna ska känna sig trygga i den nya miljön måste eleverna få tillgång till elevassistenter. En elev har personliga assistenter enligt LSS som följer eleven, medan de andra två kommer att behöva en elevassistent som resurs tillsammans för att klara praktiken. Beroende på efterfrågan av elevassistenter kommer vi att försöka samordna elevassistenterna utifrån den befintliga bemanning som finns. Men om det inte är möjligt kommer vi att behöva en tillfällig utökning med upp till ca 7 timmar/vecka (17,5 % tjänst) under läsåret 05/06. De merkostnader praktiken kommer att innebära blir: Luncherna bör eleverna få äta i Vinkelbos restaurang som övriga brukare på DC för att få inskola sig i alla delar av arbetet och för att eleverna inte ska bli stressade av att byta miljö flera gånger under dagen. Dessutom tillkommer lunch för assistenterna som äter pedagogisk lunch. 3 elever x 36 kr = assistenter x 36 kr = kr/tillfälle 216 kr x 37 veckor = kr läsåret 05/06

5 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 5 Eventuellt mer assistenttid forts. 66 (timlönen är uträknad på månadslön kr) 7 x 100 kr timlön = 700 kr/tillfälle 700 kr x 37 veckor = kr PO % = kr = läsåret 05/06 Ambitionen är att klara praktiken med nuvarande elevassistentbemanning och då blir de ökade kostnaderna för praktiken ca kr läsåret 05/06. Om man behöver tillsätta en elevassistent 7 timmar/vecka kommer kostnaden att öka till ca kr läsåret 05/06 och i den kostnaden är måltider och elevassistent inräknat. Man bör dock ta i beaktning att det blir en motsvarande minskning av lärartimmar som ökningen av elevassistenttimmar och dessa timmar kan överföras till någon annan grupp. Det är ju svårt att säga hur grupperna ser ut till hösten men det kan vara så att det kan behövas utökning av lärartimmar på annat håll. Då dessa tre elever nu bara har drygt ett år kvar av grundskolan och då det kommer en del elever inom ytterligare några år som går ut grundskolan så bör utbildnings- och fritidsnämnden ta ställning i frågan om och hur Norsjö kommun ska kunna erbjuda gymnasieskola för elever inskrivna i särskolan. Ska vi erbjuda gymnasium i Norsjö som alternativ eller ska vi bara erbjuda gymnasium i Skellefteå? Idag finns inga formella ansökningar till gymnasiet i Norsjö då det är drygt 1 ½ år innan de ska börja, men muntliga önskemål har inkommit av föräldrarna. Praktiken i 10: an är ju också inriktad mot en fortsättning på gymnasienivå. För att kunna starta en träningsskoleklass på gymnasienivå kommer man att behöva utöka särskolans verksamhet med 1.0 lärartjänst då det tillkommer en klass och de lärare som finns anställda har sina klasser redan. Man räknar med att kunna nyttja de lokaler som finns på särskolan Tjädern för gymnasieklassen och eventuellt ibland använda sig av klassrum 15 på högstadiet som idag används av särskolans högstadiegrupp.

6 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 6 forts. 66 Gymnasieklassen kommer att göra praktik två dagar/vecka förslagsvis i samarbete med Dagcenters verksamhet. Kostnad för detta kan bli luncher på praktikplatsen och ev. assistenttid vars kostnad man då tar från den minskade lärartid som uppstår om inte lärare finns med under praktikdagarna. Detta måste givetvis förhandlas med Dagcenter också. Kostnader som det kommer att innebära för att starta en träningsskoleklass på gymnasienivå beräknas bli för läsåret 06/07: 1.0 lärar-/elevassistent tid inkl PO kr Läromedel kr Mat kr kr att notera lämnad information.

7 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 7 05ufn Förändrad ledningsorganisation fr.o.m Utbildnings- och fritidsnämnden Vid sammanträdet informerar utbildnings- och fritidschef Max Bohman om förslag till förändrad ledningsorganisation. att notera lämnad information. Utbildnings- och fritidsnämnden Ansvarsfrågor beträffande fritidssektorns fördelning mellan tekniska förvaltningen och utbildnings- och fritidsförvaltningen redovisas vid sammanträdet. att uppta samverkan enligt upprättat förslag, se bilaga. Utbildnings- och fritidsnämnden Samverkan i ärendet har skett , se aktbilaga. att återremittera ärendet till utbildnings- och fritidskontoret att ärendet tas upp vid nämndens sammanträde i maj.

8 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 8 forts. 67 Samverkansprotokoll från biläggs. att fastställa tillfällig ledningsorganisation t.o.m enligt bilaga att föreslå kommunstyrelsen att fastställa förslag till organisation för utbildnings- och fritidsförvaltningen fr.o.m

9 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 9 05ufn Inackorderingstillägg läsåret 2005/2006 Utbildnings- och fritidsnämnden Enligt vad som tidigare beslutats gäller följande för att elev ska vara berättigad till inackorderingstillägg: att eleven är folkbokförd i kommunen att eleven ej fyllt 20 år. Inackorderingstillägg utgår t o m vårterminen det år eleven fyller 20 år. att eleven är heltidsstuderande att reseavståndet mellan föräldrahemmet och skolan är minst 40 km. Om reseavståndet är kortare kan inackorderingstillägg beviljas om restiden är minst 2 timmar/dag. Utbildnings- och fritidsnämnden har inför varje läsår att fastställa belopp för inackorderingstillägg. Enligt 5 kap. 33 Skollagen ska inackorderingstillägget vara lägst 1/30 av basbeloppet. Följande nivåer föreslås gälla under läsåret 2005/2006: Reseavstånd Belopp/månad 2005/ km kr km kr km kr km kr km kr km kr att fastställa inackorderingstillägg för läsåret 2005/2006 enligt föreliggande förslag. Skellefteå kommun har beslutat att kr betalas ut för det kortaste reseavståndet. Eftersom Norsjö kommuns elever som går gymnasiet i Skellefteå använder både Norsjö och Skellefteås blanketter bör nämnden ändra det lägsta beloppet till kr (beloppet får avrundas till närmaste 10-tal).

10 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 10 forts. 68 Ändring föreslås även på belopp kr till kr. Följande nivåer föreslås gälla under läsåret 2005/2006: Reseavstånd Belopp/månad 2005/ km kr km kr km kr km kr km kr km kr att anta ändrat förslag till inackorderingstillägg.

11 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 11 05ufn Återbesättningsprövning av tjänst som biblioteksassistent Utbildnings- och fritidsnämnden har att ta ställning till återbesättning av tjänst som biblioteksassistent vid Norsjö bibliotek, halvtid, från och med den 1 juli att återbesätta tjänsten som biblioteksassistent vid Norsjö bibliotek på 50 %.

12 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 12 05ufn Återbesättningsprövning av anställning som kokerska tillika husmor, Bastuträsk Utbildnings- och fritidsnämnden har att ta ställning till återbesättning av tjänst som kokerska tillika husmor i Bastuträsk, 100 %, från och med den 1 juni att vikariebesätta anställningen som kokerska tillika husmor i Bastuträsk to.m i avvaktan på utredningen om mathantering i Bastuträsk.

13 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 13 05ufn Inbjudan att söka utvecklingsmedel till förebyggande insatser inom alkohol- och drogområdet, år 2006 Riksdagen har beslutat om en nationell handlingsplan för att förebygga alkholskador (Prop. 2000/01:20). Som en del i att vidareutveckla det lokala förebyggande arbetet har Länsstyrelsen givits i uppdrag att fördela utvecklingsmedel till förebyggande insatser, tidiga insatser och behandlingsinsatser. Bidraget syftar i första hand till att utveckla ett samordnat och långsiktigt förebyggande arbete och kan speciellt avsättas för tillsättandet av kommunala samordnare. Från år 2003 har ett aktivt alkohol- och drogförebyggande arbete bedrivits inom Norsjö kommun. För ändamålet har en samordnare projektanställts på 50 procent under perioden Finansiering har till hälften bestått av utvecklingsmedel beviljade av Länsstyrelsen i Västerbottens län. Socialnämnden beslutade , 49, att ställa sig positiv till en fortsättning under förutsättning att fortsatt finansiering kan ordnas. att ställa sig positiv till en förlängning, men att utifrån projektets inriktning lämna beslutet att söka medel och anställa personer till sociala förvaltningen. Detta utifrån att folkhälsofrågan ska få en tydlig hemvist i kommunen.

14 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 14 05ufn Begäran om yttrande om kommunens möjlighet att hantera ett förvaltningsområde för samiska språket i myndighetskontakter, förskoleverksamhet och äldreomsorg Norsjö kommun har beretts tillfälle att lämna synpunkter i ärendet, se bilaga. Följande besked önskas: Är det möjligt att få förskola och/eller äldreomsorg helt eller delvis på samiska i kommunen idag eller planeras sådan verksamhet? Om sådan verksamhet finns, beskriv den. Finns det idag personal inom förskolan, äldreomsorgen och den kommunala förvaltningen som talar samiska? Har kommunen tidigare gjort någon kartläggning om det finns sådan personal? Har kommunen mött intresse eller önskemål om service på samiska från samiska kommuninvånare? I så fall på vilket sätt? Har kommunen upprättat någon handlingsplan eller vidtagit några andra åtgärder med anledning av den nationella minoritetspolitiken? Om kommunen skulle bli skyldig att tillhandahålla sådan service på samiska som idag ges i nuvarande förvaltningsområde, bedömer ni att det skulle innebära ytterligare kostnader för kommunen? Om svaret är ja, uppskatta hur stora kostnadsökningar det skulle kunna bli frågan om. Utbildnings- och fritidsförvaltningens svar och synpunkter biläggs. att tillställa kommunstyrelsen utbildnings- och fritidsnämndens yttrande.

15 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 15 05ufn Delårsrapport för utbildnings- och fritidsnämnden Förslag till delårsrapport för utbildnings- och fritidsnämnden, perioden januari-mars 2005, redovisas i bilaga. att överlämna föreliggande delårsrapport till kommunfullmäktige.

16 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 16 05ufn Budgetuppföljning april 2005 En ekonomisk uppföljning för april 2005 redovisas i bilaga. att notera att det sammantaget ser bra ut och godkänner lämnad information.

17 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 17 04ufn Motion om ett konstmuseum i Norsjö kommun Utbildnings- och fritidsnämnden Folkpartiet föreslår i bifogade motion att utbildnings- och fritidsnämnden tillsammans med konstföreningen utreder förutsättningarna för att samla in verk av konstnärer födda i Norsjö och att det anordnas ett konstmuseum i en lämplig lokal i kommunen. Arbetet med detta projekt föreslås få namnet Norsjö-målarna. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att remittera ärendet till utbildnings- och fritidsnämnden för utredning. att uppdra till assistent Anna-Greta Sundberg att tillsammans med Norsjöbygdens Konstförening formulera lokalbehovet. 121 Yttrande har begärts in från Norsjöbygdens Konstförening, se bilaga. Förslag till beslut: att föreslå kommunfullmäktige besluta att ställa sig positiv till motionens intentioner, men detta inte är möjligt då det i dagsläget saknas lokaler och resurser/medel för att starta konstmuseum i Norsjö att motionen därmed anses besvarad.

18 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 18 05ufn Ansökan om verksamhetsbidrag RFSL Riksförbundet för sexuellt likaberättigande (RFSL) ansöker om verksamhetsbidrag för 2005 med kr. Pengarna ska användas till skolinformation, utbildning av personal och uppsökande verksamhet, se bilaga. att avslå ansökan på grund av att medel saknas.

19 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 19 04ufn Granskning av föreningsbidrag Utbildnings- och fritidsnämnden Revisorernas granskning av utbildnings- och fritidsnämndens hantering av föreningsbidrag visar att den interna kontrollen i vissa avseenden är tillräcklig. Bl.a. bedöms förvaltningens beslutsorganisation för föreningsbidrag som ändamålsenlig och att räkenskaperna för bidragen förs i enlighet med lag om kommunalredovisning. Revisionsrapport och förslag till förbättringar biläggs. att till ekonomienheten överlämna nedanstående förslag från kommunrevisionen: Att ADB-systemet Booking integreras i ekonomisystemets leverantörsreskontra så att nuvarande manuella rutin med utbetalning via kassafunktionen kan upphöra Att rutinbeskrivningar upprättas, där det framgår vilka kontrollmoment som ingår i respektive rutin och hur kontrollerna dokumenteras samt rapporteras vid felaktigheter Att behörighetsfördelningen i ADB-systemen ses över så att ingen person ensam både kan registrera bidragsmottagare och beordra utbetalning. att uppdra till assistent Anna-Greta Sundberg och utbildnings- och fritidschef Max Bohman att samverka med föreningar om förslag till föreningsstöd att uppmuntra föreningar att integrera handikappade barn och ungdomar i sina verksamheter. Utbildnings- och fritidsnämnden Vid sammanträdet redovisas synpunkter från träff med habiliteringen och föreningarna. Förslag till riktlinjer för föreningsbidrag biläggs.

20 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 20 forts. 77 att föreslå kommunfullmäktige att fastställa Övergripande målsättning för Norsjö kommuns stöd till föreningsliv att föreslå tekniska förvaltningen att göra en uppföljning av föreningsbidragen under Kommunstyrelsen beslutade att återremittera ärendet till utbildnings- och fritidsnämnden för klarläggande av vid sammanträdet redovisade frågor. Utbildnings- och fritidsförvaltningens svar/förslag till ändringar biläggs. att föreslå kommunstyrelsen att godkänna bifogade svar från utbildningsoch fritidsförvaltningen.

21 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 21 05ufn Ansökan om utökad drifttid för ishallen - Norsjö Arena Norsjö Hockey Club och kommunens representanter föreslår att tidigarelägga starten av ishallen från den 15 september till den 1 september, se bilaga. Den beräknade totala kostnaden för en tidigare start blir ca kronor. att godkänna tidigareläggning av start för ishallen till den 1 september. Kostnaden tas från ID 5060 Norsjö Arena. På grund av jäv deltar inte Roger Albertsson i ärendets handläggning och beslut.

22 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 22 05ufn Ombudgetering av ID 6200 undervisning, Norsjöskolan ID 6200 blev inför 2005 för lågt budgeterat på grund av omföringen av Wärnerssonpengarna från ett riktat bidrag till att ingå i nämndens totala resursram. att från ID 6100 omföra kronor till ID 6200 att från ID 6409 omföra kronor till ID 6200.

23 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 23 05ufn Ändrade öppettider för biblioteken under sommaren Följande ändringar i öppettiderna föreslås för Norsjö bibliotek: Stängt under v Fredagar hålls stängt under juni-augusti. Bastuträsk stängt v Kvarnåsen stängt v Risliden stängt v Åmliden stängt v att fredagar hålls öppet under juni-augusti att godkänna att Norsjö bibliotek hålls stängt alla dagar under v att från och med 2006 ska Norsjö bibliotek hållas öppet hela sommaren.

24 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 24 05ufn Servicenivån vid utbildnings- och fritidsförvaltningen under semesterperioden Vid sammanträdet diskuteras servicenivån vid utbildnings- och fritidsförvaltningen under semesterperioden. att uppdra till utbildnings- och fritidschef Max Bohman att inför nästa sommar se över servicenivån till kommunens invånare under semesterperioden.

25 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 25 05ufn Ansökan om bidrag till drogfri skolavslutning Eleverna i åk 9 ansöker om kr i bidrag till drogfri skolavslutning på Källan i Åmliden, se bilaga. att bevilja ansökan om bidrag med kr.

26 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 26 05ufn Inbjudan till samtal om projektet Rum för teater Västerbottensteatern inbjuder representanter från bl.a. Norsjö kommun att delta vid samtal om genomförande av Rum för teater i syfte att förankra idéerna och planera genomförandet av projektet. Målet med projektet är att fler mindre teaterföreställningar ska spelas på fler mindre scener i Västerbotten. Mötet är i Rökå den 19 maj. att ingen av nämndens politiker kan delta eftersom ett annat möte redan är planerat den 19 maj.

27 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 27 05ufn Delegationsbeslut Följande delegationsbeslut föreligger: Max Bohman Undantag för beviljande av resetillägg och inackorderingstillägg att notera anmälan av ovan fattat delegationsbeslut.

28 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 28 05ufn Delgivningar Följande delgivningar föreligger: Kommunstyrelsen 05ufn Begäran om utökning av anställningar inom utbildnings- och fritidsnämndens verksamhetsområde Skolverket 05ufn Nyhetsbrev nr 2/05 05ufn Skolverkets allmänna råd för kvalitet i skolan att lägga delgivningarna till handlingarna.

Lars Brännström (kd), ordförande Boel Karlsson (kd), ersättare för Alf Nordén (c) Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s)

Lars Brännström (kd), ordförande Boel Karlsson (kd), ersättare för Alf Nordén (c) Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 08.00-11.20 Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Boel Karlsson (kd), ersättare för Alf Nordén (c) Ola Lindegren

Läs mer

Kommunkontoret Norsjö, lokal Älgen kl

Kommunkontoret Norsjö, lokal Älgen kl NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL Utbildnings- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum (1/17) 2005-09-26 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret Norsjö, lokal Älgen kl.11-14.45 Lars Brännström (kd),

Läs mer

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Utbildnings- och fritidsnämnden

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Utbildnings- och fritidsnämnden NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 09.30-14.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) Bertil

Läs mer

Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Eva Boman (c), ersättare för Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) Bertil Morén (v), vice ordförande

Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Eva Boman (c), ersättare för Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) Bertil Morén (v), vice ordförande NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Plats och tid Bastuträsk Folkets Hus, kl. 12.50-16.50. Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Eva Boman (c), ersättare för Ola Lindegren

Läs mer

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(24) Utbildnings- och fritidsnämnden

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(24) Utbildnings- och fritidsnämnden NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(24) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 08.00-12.25 Beslutande Övriga deltagande Mari-Louise Skoogh (v) ordförande Alf Nordén (c) Peder Ackerdahl (c), ersättare för Ola Lindegren

Läs mer

Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Eva Boman (c) Maria Forsberg (s) Bertil Morén (v), vice ordförande

Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Eva Boman (c) Maria Forsberg (s) Bertil Morén (v), vice ordförande NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Utbildnings- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2005-12-14 Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 08.30 14.00 Beslutande Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c)

Läs mer

Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Karin Fällman (c) Maria Forsberg (s) Mari-Louise Skoogh (v), vice ordförande

Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Karin Fällman (c) Maria Forsberg (s) Mari-Louise Skoogh (v), vice ordförande NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 08.00-12.50 Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Karin Fällman (c) Maria Forsberg (s) Mari-Louise

Läs mer

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Utbildnings- och fritidsnämnden

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Utbildnings- och fritidsnämnden NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 08.00-12.05 Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Karin Fällman (c), ersättare för Fredrik

Läs mer

2005-06-09 BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla

2005-06-09 BEVIS OM ANSLAG. Socialnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Socialnämnden Sammanträdesdatum 2005-06-09 Plats och tid Kommunförvaltningen, lokal Älgen, kl 09.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Magnus Eriksson, tjänstgörande vice ordförande (s) Sofi Fransson,

Läs mer

Mattias Degerman (S) ordförande Anna-Karin Lidman (S) Stig Larsson (FP)

Mattias Degerman (S) ordförande Anna-Karin Lidman (S) Stig Larsson (FP) NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Kommunkontoret tisdag den 1 mars kl. 08:30-15:10 Beslutande Mattias Degerman (S) ordförande Anna-Karin Lidman (S) Stig Larsson (FP) Övriga deltagande Ingela

Läs mer

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Utbildnings- och fritidsnämnden

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Utbildnings- och fritidsnämnden NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 08.00-12.10 Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Ola Lindegren (c), ersättare för Alf Nordén (c) Karin Fällman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-01-27 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Biblioteket, Gnosjö, tisdagen den 27 januari kl. 18.00 18.30 Beslutande Rolf Davidsson (M) ordförande Reine Engvall (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c)

Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s) Camilla Hedlund, (c) Socialnämnden Sammanträdesdatum 1/19 2004-06-02 Plats och tid Kommunförvaltningen, kl 08.00-16.45 Beslutande Bernth Lindgren, ordförande (kd), Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson, (s)

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s)

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Plats och tid Beslutande D-skolan, kl 13.15 17.05. Bror Sterner (s) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman (s) Birger Svensson (s) Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Stefan

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-04-06 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 6 april 2010, klockan 13.00 15.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-04-06 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 6 april 2010, klockan 13.00 15. 2010-04-06 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 6 april 2010, klockan 13.00 15.00 Britt-Inger Fröberg (S) Ordförande Tobias Nordlander (S) Leif Carlberg (S) Christina

Läs mer

Kommunförvaltningen, sammanträdesrummet Björnen, kl

Kommunförvaltningen, sammanträdesrummet Björnen, kl Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Kommunförvaltningen, sammanträdesrummet Björnen, kl 08.00-15.30 Bernth Lindgren, ordförande (kd) Sofi Fransson, (c) Stig Selin, (s) Ann-Helen Konradsson,

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 70 Godkännande av ärendelistan 2018/1035 4 71 Begäran om dispens från anställningsstopp 2018/1081 5-6 72 Begäran om dispens från anställningsstopp

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 28 oktober 2010, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00.

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. 12-20 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Agnetha Bertheau Maria Göransdotter Mårten

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-05-12 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.15 ande: Ibrahim Candemir (KD) vice ordförande, ersättare för Sidsel Waern Karl-Mats Bodestad (M) Christian Aldenäs

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

GYMNASIENÄMNDEN

GYMNASIENÄMNDEN GYMNASIENÄMNDEN 2007-10-18 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 11.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Thomas Fridlund (c), ers f Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-01-17, Kommunhuset, Sk Fagerhultsrummet Kl. 15.00-16.35 Björn Zorec (FP) - ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Hjorten, Björnen, klockan 14.00 16.55 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Carina

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Magnus Forsberg (L) ersätter Per Olofsson (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Magnus Forsberg (L) ersätter Per Olofsson (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2017-10-16 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2017-10-16 kl. 13:00-15:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Magnus Forsberg (L) ersätter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Beslutande Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 13.00-17.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Margaretha

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 74 Godkännande av ärendelista... 100 75 Principer om kultur- och fritidsutskottets stipendier... 101 76 Bemanning vid kvällsöppet på biblioteket i Mullsjö... 103 77 Ansökan om verksamhetsbidrag,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2005-11-22 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Biblioteket, Gnosjö tisdagen den 22 november 2005 kl. 18.00-19.00 Beslutande Stig Axelsson (s) ordförande Rita Bergström (m) Gunlög Lindén (kd)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-04 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:0-16.30 Beslutande Åsa Hedlöf, (S) ordförande Gun Byttner (M) Erik Gustafsson (M) Carola Ivarsson

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14:30 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Stig Svedin (V) Göran Ljungblom

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2013-09-17, kl 1400-1715 ande Åke Johdet, s Göte Eriksson, s Ingvar Kauppi, s Vesa Hiltunen, s Britta Tervaniemi, v Markus

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2008-11-21 1 (8) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 10 45 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Jenny Delén (M), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Sven Magnusson

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14:45 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Thomas Sellin (S) tjg för Christer

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-10-30 73 (832) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 30 oktober 2014, kl. 08.30-10.25 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf 61-67 Rutger Hallin (M) ordf 68 Helena Edrenius (S) tjänstg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden ANSLAG/BEVIS 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.40 Beslutande Marie Gärdby, (C) ordförande Mikael Malm, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist, (PF) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) ledamot

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-05-03, kl 0900-1210 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S Linda Jonsson, V Pirkko Heikkilä, V Carolina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2011-04-05 1 (8) arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Nämndrummet, Kommunhuset, Skillingaryd 5 april 2011 klockan 13.00 16.00 Roger Ödebrink (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-08-09 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00-16.20 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Christer Holmgren, tjg. ers. för Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s)

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2016-02-22 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-02-22 kl. 13:00-16:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Lars-Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Per-Arne Häll, facklig företrädare, föredragningen, 34-36 Kerstin Hellman, sekreterare

Per-Arne Häll, facklig företrädare, föredragningen, 34-36 Kerstin Hellman, sekreterare 1(9) Plats och tid Kommunhuset Vårgårda sammanträdesrum Ljungås kl 16.30-19.00 Beslutande Ingamaj Wallertz Olsson (m), ordförande Agneta Lindberg (c) Henrik Hermansson (c) Klas-Göran Olsson (s) Per Johansson

Läs mer

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum. Kommunkontoret, Surahammar Onsdagen den 27 april klockan

Barn- och bildningsnämnden Sammanträdesdatum. Kommunkontoret, Surahammar Onsdagen den 27 april klockan 2011-04-27 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Onsdagen den 27 april klockan 15.00 17.15 Jimmy Hjort (V) ordförande Inga-Lill Ohldin (S) Chatarina Ståhl (S) Kjell Krüger(S) Regina

Läs mer

Lennart Burvall, justerare BEVIS OM ANSLAG. Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla

Lennart Burvall, justerare BEVIS OM ANSLAG. Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla PROTOKOLL 1 (25) 2009-12-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-17.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15 Ärendeförteckning Sid. 98 Föregående protokoll... 2 99 Ekonomisk rapport, Dnr BUN/2010:23... 3 100 Delårsrapport, Dnr BUN/2010:23... 4 101 Omställningsplan 2009-2012, Dnr BUN/2010:128... 5 102 Sommarskola,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-08-05 122 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-11:00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Ulf Westlund (S) deltar

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-01-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (m), ordförande Ing-Marie Arwidsson (kd), 1:e vice ordf. Anders Johansson (kd) Sven Krafft (s) Veronica

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 1(10) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Therese Leufvén (c), tjänstgörande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, torsdag den 9 december 2010, kl. 14.00 16.00 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren, 2:e

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträdesrum,

Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, 16.00-20.25 Deltagande Beslutande Gert Franzen (c), ordfärande Jaan Kello (m) Anna Johansson (m) Rune Larsson (m) Benkt-Eric

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (18) 2009-10-15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (18) 2009-10-15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (18) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Gällivare, sammanträdesrum 1 Torsdagen den 15 oktober 2009, kl. 08.00 15.10 ande Övriga deltagande Utses att justera Rita Poromaa (s),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 40 Godkännande av ärendelista... 54 41 Att skriva sig till läsning... 55 42 Delgivningar... 56 43 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 57 44 Ansökan om bidrag

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-04-20 Sid: 34 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid GKC kl 15.00 19.40 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin (S) 1:e vice

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-09-02 1 Plats och tid Dölgården, Malung, kl. 13:00-16:30 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anne-Marie Helmersson (V) Martina Elfström (FP) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Sävsjö Camping och Kommunalhuset, onsdag den 26 augusti kl.14.00 18.00 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson

Läs mer

Motion från Inger Hilmansson (FP) om att investera i barnen

Motion från Inger Hilmansson (FP) om att investera i barnen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2015-01-30 KS 2013/0228 50044 Kommunfullmäktige Motion från Inger Hilmansson (FP) om att investera i barnen Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2012-02-16 Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll 2012-02-16 Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Tid och plats Örkelljunga kulturhus, Bringéussalen 2012-02-16, kl. 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenneth Jacobsson (M) - förste vice ordförande Arne Silfvergren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-13 Sida 1 (12) Plats och tid Askersunds bibliotek kl. 17.00-20.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt

Läs mer

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30.

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. 11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. ande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(11) Plats och tid Förbundsdirektionen kl. 09.00 11.15 på Lärcenter Beslutande Övriga deltagande Ulrica Persson Seija Ojala Shiro Biranvand Sten Nordström Stig Henriksson Jan

Läs mer

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(25) Utbildnings- och fritidsnämnden

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(25) Utbildnings- och fritidsnämnden NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(25) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 08.00-12.10 Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Maria Forsberg (s) Kajsa Lindqvist, ersättare

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Plats och tid Folkets hus, onsdagen den 1 oktober 2014, kl 09.00 11.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Gunilla Prång

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15.

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. Thomas Lindberg (c) ordförande Ingrid Hugosson

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Campus, kl 08.00-15.55 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Annika Nyman, tjg ers

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer