NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Utbildnings- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Utbildnings- och fritidsnämnden"

Transkript

1 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Ola Lindegren (c), ersättare för Alf Nordén (c) Karin Fällman (c) Boel Karlsson (kd), ersättare för Maria Forsberg (s) Mari-Louise Skoogh (v), vice ordförande Ingela Lidström, sekreterare Max Bohman, utbildnings- och fritidschef Anette Lidén, vik rektor, Stefan Häggling, rektor, 102 Bertil Näslund, handläggare, 102 Magdalena Sjöström, bibliotekschef, 109 Anette Sundbom, länsbibliotekschef, 109 Lina Forsebrant, projektledare, 109 Utses att justera Ola Lindegren Paragrafer: Justeringens tid Underskrift tisdag den 31 augusti Sekreterare... Ingela Lidström Ordförande... Lars Brännström Justerande... Ola Lindegren BEVIS OM ANSLAG Utbildnings och fritidsnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdag Anslaget uppsatt Anslaget nedtages Protokollet förvaras på kommunledningskontoret, Norsjö Underskrift... Ingela Lidström Utdragsbestyrkande

2 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 2 04ufn Information om personalläget och förändringar inför hösten 2004 och våren 2005 Vid sammanträdet informerar utbildnings- och fritidschef Max Bohman om personalläget och de förändringar som kommer att ske inför hösten 2004 och våren att notera lämnad information.

3 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 3 04ufn Alternativa driftsformer för barnomsorg Kommunfullmäktige beslutade att uppdra till utbildningsoch fritidsnämnden att förutsättningslöst utreda olika alternativ så att föräldrars behov av kommunal barnomsorg minskar. Målsättningen bör vara att fördela kommunens subventioner utifrån föräldrars önskemål och komma alla barnfamiljer till del. Utbildnings- och fritidsförvaltningen vill att nämnden gör ett förtydligande av uppdraget. att uppdra till rektor Ulf Dahlbäck och vik. rektor Anette Lidén att utforma ett förslag till en enkät där småbarnsföräldrar får svara på vilken form av barnomsorg de vill ha. En bakgrundsbeskrivning ska bifogas enkäten. att uppdra till rektor Ulf Dahlbäck och vik. rektor Anette Lidén att undersöka vilka lösningar som finns i andra mindre kommuner att förslag till enkät redovisas vid nästa sammanträde.

4 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 4 04ufn Uppföljning av maxtaxan Vid sammanträdet diskuteras direktiven för uppföljning av maxtaxan inom barnomsorgen. att uppdra till rektor Ulf Dahlbäck och vik. rektor Anette Lidén att göra en uppföljning av maxtaxan inom barnomsorgen genom att undersöka ev. fö r- ändringar i vistelsetid och ekonomiska förändringar.

5 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 5 04ufn Information om den pågående ombyggnaden av sim- och sporthallen Vid sammanträdet informerar utbildnings- och fritidschef Max Bohman om den pågående ombyggnaden av sim- och sporthallen. att notera lämnad information.

6 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 6 04ufn Ansökan om resebidrag Norsjö Volley Eftersom Norsjö Volley inte kan använda sporthallen i Norsjö på grund av ombyggnad ansöker de om resebidrag för träning i andra hallar. att uppdra till presidiet att fatta beslut efter att ett kostnadsförslag har presenterats.

7 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 7 04ufn Information om invigningen av Norsjö Arena Vid sammanträdet informerar utbildnings- och fritidschef Max Bohman om invigningen av Norsjö Arena den 28 augusti. att notera lämnad information.

8 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 8 03ufn Begäran om yttrande från Skolverket angående elevers missnöje med extern utbildningsanordnare Utbildnings- och fritidsnämnden Skolverket har fått en anmälan från elever som är missnöjda med extern utbildningsanordnare. Eleverna ifrågasätter bl.a. utbildningsanordnarens kvalitetsarbete, kommunens egenkontroll och uppföljning av den upphandlade utbildningen samt utbildnings- och fritidsnämndens ansvar och seriositet. Skolverket begär därför ett yttrande från kommunen utifrån de uppgifter som är beskrivna i anmälan, se bilaga. Vid sammanträdet informerar utbildnings- och fritidschef Max Bohman att nämnden har fått anstånd till den 30 september med att lämna yttrandet. att uppdra till utvecklingsledare Linda Marklund att besvara yttrandet att uppdra till kommunchef Thorbjörn Olsson att godkänna yttrandet ur jur i- disk synpunkt att när det gäller kravet på ekonomisk ersättning från eleverna avvakta Skolverkets beslut att notera att styrgruppen för Lärcentrat inte har varit informerade om ärendet under vårterminen 2003 att påpeka att nämnden ser allvarligt på det inträffade och kommer att fortsätta följa ärendet att utforma ett svarsbrev till eleverna som informerar om nämndens beslut i ärendet. Utbildnings- och fritidsnämnden Skolstyrelsens beslut i ärendet samt förslag till skrivelse till Skolverket redovisas i bilaga.

9 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 9 att överlämna bifogad skrivelse till Skolverket. Utbildnings- och fritidsnämnden Eleverna som gick kursen Friskvård och Hälsa har inkommit med en skrivelse där de kräver ekonomisk ersättning för satsade resurser, totalt kronor, se bilaga. att ärendet tas upp vid nämndens sammanträde i augusti. Vid sammanträdet lämnas en kort redogörelse för ärendets tidigare handläggning. Utbildnings- och fritidsförvaltningens förslag till svar till eleverna biläggs. att avslå elevernas krav på ekonomisk ersättning att godkänna utbildnings- och fritidsförvaltningens förslag till svar till eleverna.

10 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 10 04ufn Remiss från Skolverket angående ansökan om godkännande av fristående förskoleklass och grundskola Utbildnings- och fritidsnämnden Skellefteåälvdals Friskola ekonomisk förening har hos Skolverket ansökt om godkännande av och bidrag till en fristående förskoleklass och en fristående grundskola i Gumboda, Norsjö kommun fr.o.m. läsåret 2005/2006. Norsjö kommun bereds tillfälle att yttra sig över ansökan i enlighet med 1 kap. 2 och 1 a kap 2 förordning (1996:1206) om fristående skolor. Yttrandet ska vara Skolverket tillhanda senast den 15 september Information från Skolverket biläggs. att uppdra till utbildnings- och fritidschef Max Bohman att utforma ett yt t- rande till Skolverket i enlighet med informationsbroschyren, sidan 2. Förslag till yttrande till Skolverket redovisas i aktbilaga dat Yrkanden Lars Brännström (kd) yrkar att godkänna förslag till yttrande till Skolverket Karin Fällman (c) yrkar att nämnden ställer sig positiv till Skellefteåälvdals Friskolas ansökan att starta fristående förskoleklass och grundskola. Ordförande ställer proposition på de två förslagen och finner att utbildnings- och fritidsnämnden beslutat att bifalla Lars Brännströms förslag. Votering begärs. Propositionsordning Ja-röst för Lars Brännströms förslag. Nej-röst för Karin Fällmans förslag.

11 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 11 Omröstningsresultat forts. 103 Med 3 ja-röster mot 2 nej-röster antar utbildnings- och fritidsnämnden Lars Brännströms förslag. För Lars Brännströms förslag röstade Boel Karlsson, Mari-Lousie Skoogh och Lars Brännström. För Karin Fällmans förslag röstade Ola Lindegren och Karin Fällman. att föreslå kommunstyrelsen att godkänna förslag till yttrande till Skolverket.

12 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 12 04ufn Information om förslag till förbättrad styrning och förtydligande av verksamhetsmålen Vid sammanträdet informerar utbildnings- och fritidschef Max Bohman om förslaget att nyttja balanserade styrkort för att förbättra styrningen och förtydliga verksamhetsmålen, samt att förstärka kund- och brukarinflytandet i förvaltningen (som ett alternativ till tjänste- och servicegaranti). att notera lämnad information.

13 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 13 04ufn Avtal om kopiering i skolorna 2004/2005 Sedan läsåret 1989/90 har avtal träffats mellan kommunen och upphovsrättsorganisationen Bonus Presskopia. Avtalet innebär att lärarna har rätt att kopiera upphovsrättsskyddat material för att använda i undervisningen. Kommunförbundet har förhandlat fram ett normalavtal som man rekommenderar samtliga kommuner att teckna. Avtalet gäller fr. o. m. den 1 juli 2004 t.o.m. den 30 juni Ersättningen är (exkl. moms) 5,53 kr per elev i förskoleklass, 29,59 kr per elev i grundskola, grundsärskola, grundläggande Komvux och SFI samt 65,84 kr per elev i gymnasium, gymnasiesärskola, gymnasiala Komvux och påbyggnadsutbildningar. Den totala summan att erlägga är kronor (exkl. 6 % moms). Ersättningarna baseras på statistik publicerad i Skolverkets rapporter nr 229 och 235 (båda från år 2003). att teckna föreliggande avtal om kopiering i skolorna 2004/2005.

14 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 14 04ufn Hantering av ungdomsfrågor i kommunen Fritidsledare Mari-Louise Skoogh informerar från en ungdomskonferens i Umeå och om hur situationen i Norsjö är när det gäller ungdomsfrågor. I Norsjö kommun saknas det en samordnare för ungdomsfrågor. att uppdra till utbildnings- och fritidschef Max Bohman att se över frågan organisatoriskt.

15 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 15 04ufn Ansökan om stöd för skoltävling En Rökfri Generation Stiftelsen En Rökfri Generation arrangerar i samarbete med kommuner och näringsliv en skoltävling för elever i årskurs 4-9. Tävlingen används som ett arbetsmaterial om tobak i grundskolan. Stiftelsen ansöker om kronor för att kunna finansierar produktion och distribution till skolorna i kommunen. Beloppet är grundat på uppgifter från SCB om antal elever i målgruppen och tre kronor per elev. att avslå ansökan om stöd för skoltävling

16 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 16 04ufn Ansökan om bidrag till utgivning av Boken om droger Riksförbundet föräldraföreningen mot narkotika (FMN) planerar att under våren 2005 ge ut Boken om droger till landets alla föräldrar med barn födda För att finansiera detta ansöker de om bidrag med 20 kr/elev som är född 1993 och går i kommunens skolor. att avslå ansökan om bidrag.

17 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 17 04ufn Förstudie gällande strategisk biblioteksutveckling i inlandet Länsbiblioteket genomför, på uppdrag av biblioteken i länets inlandskommuner, en förstudie för strategisk biblioteksutveckling genom utökat samarbete (se bilaga). Personal från Länsbiblioteket deltar vid sammanträdet och presenterar tankarna bakom förstudien. att notera lämnad information.

18 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 18 04ufn Delårsrapport för utbildnings- och fritidsnämnden Förslag till delårsrapport för utbildnings- och fritidsnämnden, perioden januari-juni 2004, redovisas i bilaga. att överlämna föreliggande delårsrapport till kommunfullmäktige.

19 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 19 04ufn Budgetuppföljning juli 2004 En ekonomisk uppföljning för juli 2004 redovisas i bilaga. att godkänna lämnad information och notera att det sammantaget ser bra ut.

20 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 20 03ufn Politisk propaganda i skolan Utbildnings- och fritidsnämnden Frågan har aktualiserats om vilka regler som ska gälla när politiska partier eller organisationer vill komma till skolan och sätta upp bokbord eller propagera i valtider. att återremittera ärendet till partigrupperna för överläggningar att ärendet tas upp vid nämndens sammanträde i november. Utbildnings- och fritidsnämnden Partigrupperna har haft överläggningar i ärendet. att överlämna ärendet till elev- och skolråden för åk 7 t.o.m. gymnasiet för yttrande. Utbildnings- och fritidsnämnden Elev- och skolråden för åk. 7 t.o.m. gymnasiet har inkommit med yttranden, se bilaga. att uppdra till utbildnings- och fritidschef Max Bohman och Mari-Louise Skoogh att formulera riktlinjer för politisk propaganda i skolan.

21 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 21 forts. 112 Förslag till riktlinjer för politisk propaganda i skolan: De partier som representeras i riksdagen och i Norsjö kommun, som i enlighet med skolans värdegrund och läroplanen 94 (Lpo-94) vilar på grundläggande demokratiska värderingar som människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet, alla människors lika värden, jämställdhet mellan kvinnor och män samt solidaritet med svaga och utsatta. De partier som fyller dessa kriterier kan ges möjlighet att informera på skolorna i kommunen, efter rektors medgivande. att anta föreslagna riktlinjer för politisk propaganda i skolan.

22 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 22 04ufn Delegationsbeslut Följande delegationsbeslut föreligger: Max Bohman Beslut om studieplats för elev läsåret 04/05 att notera anmälan av ovan fattade delegationsbeslut.

23 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 23 04ufn Delgivningar Följande delgivningar föreligger: Utbildnings- och fritidskontoret 04ufn Skolskjutsar läsåret 2004/05 Kommunfullmäktige 04ufn ufn ufn ufn : Medborgarförslag - Alternativa driftsformer av Bjurträsk skola : Årsredovisning för 2003 års räkenskaper och förvaltning för Norsjö kommun : Taxor för ishall och fotbollshall : Förslag till reklampolicy för ishall och fotbollshall i Norsjö kommun 04ufn : Begäran om tilläggsanslag om- och tillbyggnad av sim- och sporthall i Norsjö Kommunrevisionen 04ufn Biblioteket 04ufn Granskning av intern kontroll i redovisningsrutiner Utkast till broschyr om Norsjö Bibliotek Västerås stad 04ufn Interkommunal ersättning läsåret 2004/2005 Myndigheten för skolutveckling 04ufn Reviderat beslut om statligt stöd för utbildning av vuxna för år 2004

24 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 24 forts ufn Statens kulturråd 04ufn Länsstyrelsen 04ufn Länstrafiken 04ufn Kommunförbundet Västerbotten 04ufn Svenska kommunförbundet 04ufn Alcontrol Laboratories 04ufn Akademien för cirkuskonstens bevarande 04ufn Beslut om slutligt statsbidrag för utbildning av vuxna år 2003 samt utbetalning av bidrag för andra kvartalet 2004 Bidrag till inköp av litteratur till folk- och skolbibliotek Statsbidrag till antikvarisk projektering av lador på Svansele dammängar Skoltidsprojektet Avgifter till kommunförbundet Västerbotten år 2005 Informationsblad: Kommunerna och samlingslokalerna Resultat av provtagning av badvatten vid Städjans, Norsjövallens och Rävelns badplatser Insatser för cirkuskonstens bevarande i svenska kommuner att lägga delgivningarna till handlingarna.

25 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 25 04ufn Arbetsmiljöutbildning Nämnden har att utse två representanter till en uppföljningsdag på vårens arbetsmiljöutbildning. att utse Mari-Louise Skoogh och Alf Nordén till nämndens representanter till uppföljningsdagen.

26 NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 26 04ufn Avtal avseende slöjdresor med buss läsåret 2004/2005 Anbud har infordrats avseende slöjdresor med buss läsåret 2004/2005. Vid anbudstidens utgång har ett anbud inkommit, från Norsjöbuss AB, se bilaga. att teckna avtal med Norsjöbuss AB enligt det alternativa anbudet.

Kommunkontoret Norsjö, lokal Älgen kl

Kommunkontoret Norsjö, lokal Älgen kl NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL Utbildnings- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum (1/17) 2005-09-26 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret Norsjö, lokal Älgen kl.11-14.45 Lars Brännström (kd),

Läs mer

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Utbildnings- och fritidsnämnden

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Utbildnings- och fritidsnämnden NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 08.00-12.05 Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Karin Fällman (c), ersättare för Fredrik

Läs mer

Lars Brännström (kd), ordförande Boel Karlsson (kd), ersättare för Alf Nordén (c) Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s)

Lars Brännström (kd), ordförande Boel Karlsson (kd), ersättare för Alf Nordén (c) Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 08.00-11.20 Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Boel Karlsson (kd), ersättare för Alf Nordén (c) Ola Lindegren

Läs mer

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Utbildnings- och fritidsnämnden

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Utbildnings- och fritidsnämnden NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 09.30-14.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) Bertil

Läs mer

Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Eva Boman (c) Maria Forsberg (s) Bertil Morén (v), vice ordförande

Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Eva Boman (c) Maria Forsberg (s) Bertil Morén (v), vice ordförande NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Utbildnings- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2005-12-14 Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 08.30 14.00 Beslutande Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c)

Läs mer

Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Eva Boman (c), ersättare för Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) Bertil Morén (v), vice ordförande

Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Eva Boman (c), ersättare för Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) Bertil Morén (v), vice ordförande NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Plats och tid Bastuträsk Folkets Hus, kl. 12.50-16.50. Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Eva Boman (c), ersättare för Ola Lindegren

Läs mer

Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Karin Fällman (c) Maria Forsberg (s) Mari-Louise Skoogh (v), vice ordförande

Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Karin Fällman (c) Maria Forsberg (s) Mari-Louise Skoogh (v), vice ordförande NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 08.00-12.50 Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Karin Fällman (c) Maria Forsberg (s) Mari-Louise

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Mattias Degerman (S) ordförande Anna-Karin Lidman (S) Stig Larsson (FP)

Mattias Degerman (S) ordförande Anna-Karin Lidman (S) Stig Larsson (FP) NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Kommunkontoret tisdag den 1 mars kl. 08:30-15:10 Beslutande Mattias Degerman (S) ordförande Anna-Karin Lidman (S) Stig Larsson (FP) Övriga deltagande Ingela

Läs mer

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00.

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. 12-20 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Agnetha Bertheau Maria Göransdotter Mårten

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(24) Utbildnings- och fritidsnämnden

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(24) Utbildnings- och fritidsnämnden NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(24) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 08.00-12.25 Beslutande Övriga deltagande Mari-Louise Skoogh (v) ordförande Alf Nordén (c) Peder Ackerdahl (c), ersättare för Ola Lindegren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-13 Sida 1 (12) Plats och tid Askersunds bibliotek kl. 17.00-20.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (7) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult onsdagen den 27 februari 2013 kl

Kultur- och fritidsnämnden (7) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult onsdagen den 27 februari 2013 kl Kultur- och fritidsnämnden 2013-02-27 1(7) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult onsdagen den 27 februari 2013 kl 14.30-17.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s)

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Plats och tid Beslutande D-skolan, kl 13.15 17.05. Bror Sterner (s) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman (s) Birger Svensson (s) Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Stefan

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-05-03, kl 0900-1210 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S Linda Jonsson, V Pirkko Heikkilä, V Carolina

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Folkets hus onsdag kl enligt bifogad närvarolista. Bodil Granström, assistent

Folkets hus onsdag kl enligt bifogad närvarolista. Bodil Granström, assistent Social- och utbildningsutskottet 2013-10-09 1 Plats och tid Beslutande Folkets hus onsdag 2013-10-09 kl 15.10--15.40 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagare Bodil Granström, assistent Utses att justera

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens utskott för utbildning, kultur och Plats och tid Dalaskolan Södra kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande 61-71 (ej 60) Mathias Gerdin (Alt),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Blomskogs skola, kl 15.30-19.30 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(25) Utbildnings- och fritidsnämnden

NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(25) Utbildnings- och fritidsnämnden NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(25) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 08.00-12.10 Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Alf Nordén (c) Maria Forsberg (s) Kajsa Lindqvist, ersättare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Kultur- och utbildningsnämnden

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Kultur- och utbildningsnämnden VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Plats och tid Vilhelmina Folkets hus, rum 1, 2011-04-14 Kl 13.00-16.00 Beslutande Viveka Abramsson, Ordförande (S) Birgitta Ohlsson, (S) Joakim Sandqvist, (S) Bengt Göran

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen 2004-05-06

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen 2004-05-06 VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen 2004-05-06 Plats och tid Förvaltningshuset, torsdagen den 6 maj 2004,. kl. 13.00-17.00. Beslutande Åke Nilsson, ordf. Lars Pettersson Eva Hed Anita Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Storck, rektor

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens utskott för utbildning, kultur och Plats och tid Hasselbackens förskola, Edenryd kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (Alt)

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Lars Brännström (kd), ordförande Roger Albertsson (s), ersättare för Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) Bertil Morén (v), vice ordförande

Lars Brännström (kd), ordförande Roger Albertsson (s), ersättare för Ola Lindegren (c) Maria Forsberg (s) Bertil Morén (v), vice ordförande NORSJÖ KOMMUN PROTOKOLL 1(28) Plats och tid Kommunkontoret Norsjö, kl. 10.15-15.25 Beslutande Övriga deltagande Lars Brännström (kd), ordförande Roger Albertsson (s), ersättare för Ola Lindegren (c) Maria

Läs mer

Plats och tid: Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum, klockan

Plats och tid: Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum, klockan 1 (10) Plats och tid: Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum, klockan 08.30 12.00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Christer Bäckman (fp), ordförande Harriet Åström (c) Margareta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.45. Beslutande Britta Bergström (s) Leif Thor (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL AMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18 BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 48 Ekonomisk rapport januari mars 2011 49 Ekonomisk rapport januari april 2011 50 Budgetuppföljning

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan

Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan 1 (10) Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan 09.00 17.00 Beslutande: Christer Bäckman (fp), ordförande Matz Johansson (c) Roland Ahlstrand (kd) Tomas Johansson (s) Anneli Kousmanen (s)

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson

Underskrifter Paragrafer Kerstin Jonasson. Jonas Nyberg. Kenneth Gunnarsson 2012-12-18 418 (424) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Rådrummet, Tierps köping Kl. 08.30 12.30 Jonas Nyberg (S), ordförande Åsa Sikberg (M), vice ordförande Björn Hellstedt (C) Kenneth

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-01-24 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Biblioteket, Gnosjö tisdagen den 24 januari 2006 kl. 18.00-19.00 Beslutande Rolf Davidsson (m) ordförande Stig Axelsson (s) vice ordförande Alf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 8 Plats och tid Flustret Lessebo måndagen den 16 december 2013 kl 15.00-16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Tommy Truedsson (s) Ulf Ekwurtzel (m) Maik Richter (s)

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-31 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl 13.30-15.45 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Förvaltningshuset, Tisdagen den 20 december 2005, kl. 13.00-15.10 Beslutande Åke Nilsson, ordf. Lars Petersson Ewa Hed Anita Johansson Rickard Norberg Rune

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Förvaltningshuset, Onsdagen den 7 september 2011, kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-08-05 122 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-11:00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Ulf Westlund (S) deltar

Läs mer

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare.

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare. 1 (12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ånge kommunkontor, rum 372 Getberget, 28 september, 2011, kl. 13-15 Catharina Karlsson, s, ordförande Mikael Johansson, s, vice ordförande Tord Sundquist,

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-15:50 Beslutande Övriga deltagande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 11111 ~!!~,,...-.; ~ Essunga kommun 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 Ledamöter Maria Malmberg (C), ordförande Pernilla Jönsson (M), vice ordförande Tobias Wallin (M)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, torsdag den 9 december 2010, kl. 14.00 16.00 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren, 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 5 november 2014 kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Kerstin Linder Gavlestam (v) Anne-Marie Robertsson (fp)

Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Kerstin Linder Gavlestam (v) Anne-Marie Robertsson (fp) Sida Kulturnämnden 2006-05-08 1 (14) Plats och tid Vänersborgs Bibliotek, kl 13.00 15.00. Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Kerstin Linder Gavlestam

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 08.30 15.00 Beslutande Svante Classon (C) Jens Persson (S) Stina Månsson (M) Carina Torpenberg (M) Michael Ruud (M) Krister Önnermalm

Läs mer

Tekniska nämnden (5)

Tekniska nämnden (5) TANUMS KOMMUN PROTOKOLL Tekniska nämnden 2015-11-19 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: TN 2015/0354-314 128. Begäran om ställningstagande och förlängd tid av Exploateringsavtal mellan Tanums kommun

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden 2007-09-19 Plats och tid Biblioteket, Askersund, kl. 17.00-20.15 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Kjell Schlyter (c) kl. 17.00-19.00

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2008-04-16 24 (39) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker 2008-04-16 kl. 16.00-19.45 Beslutande Camilla Anglemark (s) ordförande Margareta Lotterberg (vtl) Benny Krig Knapasjö (s) Jim Lindström (m) 24-34

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2005-11-22 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Biblioteket, Gnosjö tisdagen den 22 november 2005 kl. 18.00-19.00 Beslutande Stig Axelsson (s) ordförande Rita Bergström (m) Gunlög Lindén (kd)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden o Kultur-och fritidsnämnden 2015-11-26 1 Plats och tid Beslutande stora sammanträdesrummet, biblioteket Malung, kl. 13:00-16:30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anton Frid (S) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(10) Plats och tid Ljusgården, kommunkontoret kl 09.00 15.30. Beslutande Emma Nordin, M, ordförande Per Nyberg, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S Can Savran, C, vice ordförande Leif

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m)

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m) Barn- och ungdomsnämnden 2003-04-29 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 29 april 2003 kl 19:00-22:00 Beslutande Jerker Sjögren (kd)

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden (13)

Barn- och Utbildningsnämnden (13) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-05-26 1 (13) Tid och plats Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndagen den 26 maj 2008 klockan 16.00 17.30, Tingshuset Leif Karlsson (c) Ingridh Anderén

Läs mer

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30.

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. 11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. ande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Fjällgården Saxnäs, Måndagen den 3 december 2007, kl. 09.45-10.00 Beslutande Övriga deltagande Gunnar Hörnlund, ordf. Joakim Risberg Rickard Norberg Conny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (8)

Kultur- och fritidsnämnden (8) Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-29 1(8) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 29 februari 2012 kl 14.30-18.00. Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2017-06-28 Ärendelista 51 Dnr 2017-000061 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2017 52 Dnr 2017-000126 Skolskjutsplan 2017/2018 53 Dnr 2013-000246 Avbeställning

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Plats och tid Folkets Hus, Tisdagen den 26 april 2011, kl. 08.00-08.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed Gunilla

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer