3. När kommer det att vara möjligt? Till sommaren? Vi måste gemensamt se över vad som vill göras, därefter kan vi göra en tidsplan.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "3. När kommer det att vara möjligt? Till sommaren? Vi måste gemensamt se över vad som vill göras, därefter kan vi göra en tidsplan."

Transkript

1 FRÅGOR & SVAR IdrottOnline IOL januari Vi har en hemsida och administrationssystem som kräver lite underhåll och är anpassat till våra behov. Det gör att vi inte ser något behov av att ha något annat system, då vi kan få fram efterfrågade rapporter för t.ex. LOK-stöd. Vad kan IOL locka med för funktioner idag för att vi bara ska ha det systemet? Se IdrottOnline som ett komplement till ert befintliga system, detta skall dock vara i enlighet med SF ets inriktning/beslut om IdrottOnline. Inom administration och kommunikation erbjuder IdrottOnline bl.a. Administration LOK (SMS rapportering) Idrottslyftansökan, E-bokföring, Utbildningsmodul, Kommunikation/hemsida Kopplad över hela idrotten (SF, SDF, Förening), delning med sociala medier, nyhetsbrev, Community för idrotten 2. Varför är IOL så låst och inte tillåter databasutbyten mellan administrativa system av t.ex. närvaroregistrering? Det enda vi kan importera är medlemsregister. Det handlar om idrottens trovärdighet och att en medlem i en förening kan vara med i andra föreningar och dessutom finns det många föreningar som har medlemskap i flera SF. Att med idrottens komplexa bild ha olika system för samma sak är ohållbart både användarmässigt och ekonomiskt. När det gäller utbyte av data idag så finns det bara när det gäller SF:s egna tävlingsadministrativa system där man har möjlighet att utbyta data mot rollen aktiv i idrott. 3. När kommer det att vara möjligt? Till sommaren? Vi måste gemensamt se över vad som vill göras, därefter kan vi göra en tidsplan. 4. Varför finns det inte funktioner som gör att vi i IOL kan rapportera den information RF efterfrågar utan att vi måste redovisa det där? Återkom gärna med vilka funktioner ni syftar på. 5. Vad gör RF åt tillgängligheten av IOL? Fortfarande idag är det väldigt tungt att jobba i det? IOL är ett webbaserat system vilket gör det tillgängligt överallt där man har en dator med internet koppling. Prestandan var ett fokus område för och flera förbättringar har gjorts och kommer att pågå även under Varför måste import göras med personnummer och lagras i IOL? Personnummer är för att kunna säkerställa att det inte blir dubbletter i systemet. Systemet använder endast personnummer för att skapa ett unikt IdrottsID som är det ID som identifierar en person oavsett hur många föreningar eller förbund den har samröre i. 1 (5)

2 7. När ska IOL bli användarvänligt, intuitivt och ett stöd till föreningarna och inte en blockering och ett irritationsmoment? Återkoppla gärna med konkreta exempel och önskemål 8. Hur kan du enkelt uppdatera medlemskap för aktuell medlemsperiod för t.ex. 900 medlemmar? Återkoppla gärna med en beskrivning om vad ni menar med uppdatera medlemskap syftar detta till nästa års avgifter? 9. När kommer en förbättrad hantering av medlemskap i IOL? Återkoppla gärna med konkreta exempel och önskemål på hur hanteringen skulle kunna se ut. 10. Hur kan IOL förbättras så att det blir enklare att hitta information på RF, SISU och dess IF m.fl.? (Det enda som slår det idag är microsofts hemsida...) Återkoppla gärna med exempel på vilken sorts information ni söker, Ett övergripande kommunikationsarbete pågår för hela RF och vi tar tacksamt emot tankar och förslag. 11. Varför kan inte SDF och föreningar uppdatera sina egna uppgifter utan måste vända sig till IOL s support för det? idrottonline.se & idrottonline.se/forbund för hur detta görs för klubb respektive SDF 12. Varför kan vi inte själva lägga in styrelseledamöter i IOL utan måste vända oss till supporten för att göra det? idrottonline.se & idrottonline.se/forbund för hur detta görs för klubb respektive SDF 13. Varför kan vi som klubb inte själva uppdatera våra egna föreningsuppgifter uppgifter? idrottonline.se & för hur detta görs för klubben 14. Var hittar du vilken support du ska vända dig till, du blir ju bollad runt till olika supporter ibland? Via idrottonline.se så finns informationen. Telefontider via tisdagar 8:30-12:00, onsdagar - torsdagar Övrig tid så hänvisas det till att skicka mail till: Klubb helpdesk@rf.se Förbund forbund@rf.se 2 (5)

3 15. Varför får vi inte behålla vårt domännamn i IOL utan får ett baserat på IOL? Detta försvårar sökträffar för de som är intresserade av våra aktiviteter. Ett pilotprojekt pågår just nu för förbund för att tillgodose detta. Beroende på utfall hoppas vi ha detta i produktion någon gång under årets två första kvartal. 16. Hur kan jag ändra vår hemsida i IOL så att den blir mer dynamisk och användbar än det statiska den har idag? Hemsidan kan ändras med hjälp av CSS-mallar. 17. Varför fungerar det inte att arbeta i IOL i alla webbläsare? IOL stödjer främst Explorer 9 samt firefox 9, då vi bygger på EPiServer som CMS-verktyg så följer vi deras utveckling när det gäller tillgänglighet på webbplatser via olika browsers. 18. När kommer detta att vara åtgärdat? I dagsläget är det främst dessa webbläsare som kommer stödjas 19. Varför kan vi inte ha full behörighet till vår IOL sida utan måste begära hjälp från supporten t.ex. om fler som ska ha högsta behörighet? Föreningen väljer själv hur många samt vilka inom föreningen som skall ha full behörighet, se manualerna på idrottonline.se & för hur detta görs för klubben. Högsta behörighet sätts på en person i samband med att man startar igång IdrottOnline sedan är det upp till föreningen att bestämma vem eller vilka som ska ha olika roller. 20. Vad är det som ska göra att IOL ska vara bättre än det tidigare IT-projektet KOL som gick i stöpet? Största skillnaden är att IdrottOnline ägs, drivs och utvecklas av idrotten. Detta gör att IdrottOnline från dag ett har byggts utifrån de behov som finns inom idrotten, samt att det är idrotten som själva styr utvecklingen. 21. Vad finns för framtidssäkring i systemet? Hur menar ni? Teknologimässigt bygger IdrottOnline på Microsoftbaserade system rakt igenom och att Microsoft skulle försvinna ser vi inte som ett hot. 22. När kommer användare att kunna registrera sina egna uppgifter i IOL och ändra dem? Det är den registeransvarige i klubben som registrerar personer vid första tillfället, personen som registrerats måste sedan få en inloggning/behörighet av registeransvarige och kan därefter editera sina egna uppgifter 23. Finns det möjlighet att se sina engagemang i IOL som vanlig användare? Alla personer i IOL har tillgång till sin egna min sida där personens alla engagemang, oavsett idrott visas. 3 (5)

4 24. Är IOL förenligt med PUL för en kontrollerande organisation? Ja, IOL är förenligt med PUL och RF jobbar kontinuerligt med att hitta bästa möjliga lösningar som även tillgodoser PUL. 25. Hantering av personer med skyddad identitet. Hur funkar det när det inte går att importera utan personuppgifter? Krävs det ännu mer manuell handläggning av oss? Vid skyddad identitet får personen ett fiktivt personnummer som kan behandlas i IOL, det blir således ingen extra manuell handpåläggning. 26. Hur ska vi hantera medlemmar som inte vill finnas med i IOL, om de inte skulle godkänna vårt avtal med dem? Detta är upp till varje SF. Vad har beslutats från Danssportförbundet i frågan? 27. Alla VO n inom DSF har egen kalender. Finns det möjlighet att samordna dem, eller måste du lägga upp samma information flera gånger i olika kalendrar? Det går att dela information neråt i hierarkin dvs det SF lägger i sin kalender kan delas ner i hela organisationen men det som läggs i en föreningskalender kan inte delas uppåt till SF eller SDF. 28. Varför är det flödet på nyheter tvåvägs i IOL? Det borde räcka med envägs och lösas med rss-flöden. Jag förstår tyvärr inte frågan, återkom gärna med en tydligare förklaring. 29. Hur gör jag för att importera kalenderhändelser till IOL? Går det? Idag kan man inte importera kalenderhändelser. De går däremot att exportera och/eller synkronisera med sin Outlook 30. Hur kan vi enkelt importera närvaroregistrering för våra kurser och aktiviteter? Utöver LOK-stöds redovisning finns idag ingen funktion för att närvaroregistrera. Återkom gärna med en beskrivning på hur er process ser ut och hur en sådan funktion skulle kunna se ut och i vilket syfte den skulle användas. 31. Hur länge kommer IOL att vara gratis att använda för klubbar? Blir det slut på det när övervägande andel av Idrotts-Sverige finns i systemet? Det finns i dagsläget inga planer på att IdrottOnline Klubb kommer att börja kosta för föreningarna. RS har tagit beslut att det ska vara kostnadsfritt för föreningarna och jag tror inte man kommer förändra det om inte något väldigt allvarligt skulle ske. 4 (5)

5 32. Hur många föreningar använder IOL fullt ut och inga andra system? föreningar har startat sina IOL (november 2011), ca föreningar använder systemet (dock inte fullt ut då detta beror mycket på vad deras SF gjort för att hjälpa till med de administrativa tjänsterna som SF har mot föreningarna). Om IdrottOnline är det enda systemet kan vi aldrig svara på då vi omöjligt kan veta om föreningen har andra delar som sköts utanför IdrottOnline, t.ex. administration av nycklar till klubblokal m.m. 33. Vad för typ av avtal har vi med IOL? Mig veterligen har inte vår förening skrivit på något sådant? Avtalet som register ansvarige godkänner i samband med aktivering av sin sida finns att läsa i sin helhet på Vad innehåller avtalet i så fall? Vilka skyldigheter har IOL mot föreningen? Se svar fån föregående fråga 35. Vad har vi för garantier att inte IOL och RF använder data till andra syften än det vi vill, ev det som finns i avtalet då? I avtalet är det tydligt vad RF, SF, SDF får göra och inte göra. Föreningen ansvarar för sitt medlemsregister och det är endast aktiv i idrott som kan delas med SDF, SF, RF 36. Kan vi kräva skadestånd om IOL bryter mot det? Se RF:s stadgar när det gäller tvister inom idrotten. 5 (5)

Rapport från SDF-ordförandekonferens

Rapport från SDF-ordförandekonferens Rapport från SDF-ordförandekonferens 2012-01-21 22 VO BRR (Thomas Söderström) Utbildningar Förordnande för 5 år Följa DSF ramberk Nytt ersättningssystem Anmälningar administreras centralt Utbildningar

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Ny medlem 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ny layout (fr.o.m 12/3) 4 Medlemmar 5 Ny medlem med fullständigt personnummer 6 Vanliga felmeddelanden 7 Ny medlem med ofullständigt

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-03. E-post - Sms - Brev

Uppdaterad: 2013-12-03. E-post - Sms - Brev Uppdaterad: 2013-12-03 E-post - Sms - Brev 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1

Uppdaterad: 2013-06-20. Lathund app. App-Manual 1 1 Uppdaterad: 2013-06-20 Lathund app App-Manual 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Användningsområde 4 Kom igång 4 Förberedelse 5 Logga in 5 Notiser 5 Välj organisaton 6 Välj grupp 7 Symbolförklaring 7

Läs mer

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Strukturträdet

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Strukturträdet Uppdaterad: 2014-02-24 Lathund Strukturträdet 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Hemsida 4 Redigerarläge 5 Vanliga fel 5 Strukturträdet 6 Redigera innehåll på sida 6 Lägg till undersidor 7 Navigera mellan

Läs mer

Nyckeln till föreningens kommunikation och administration. Administration

Nyckeln till föreningens kommunikation och administration. Administration Nyckeln till föreningens kommunikation och administration Administration Upplägg lördag 13.30-15.30 PowerPoint: Allmän information om IdrottOnline De administrativa funktionerna: - Medlemsregistret - LOK-närvaro

Läs mer

Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet

Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet Uppdaterad 2011-03-09 Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas

Läs mer

IdrottOnline och SEGLINGENS EKONOMISKA FÖRUTSÄTTNINGAR. Hur vi kan använda idrottens eget datasystem på ett gynnsamt sätt för klubbens ekonomi.

IdrottOnline och SEGLINGENS EKONOMISKA FÖRUTSÄTTNINGAR. Hur vi kan använda idrottens eget datasystem på ett gynnsamt sätt för klubbens ekonomi. IdrottOnline och SEGLINGENS EKONOMISKA FÖRUTSÄTTNINGAR Hur vi kan använda idrottens eget datasystem på ett gynnsamt sätt för klubbens ekonomi. Medlemsregister Hemsida LOK-stöd Idrottslyftet Utbildningsmodulen

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Nyhetsbrev 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Nyhetsbrev 4 Nyhetsbrevsanmälan 4 Skapa nyhetsbrevsanmälan 4-6 Skapa layout för nyhetsbrev 7-10 Skapa nyhetsinnehåll 10 Lägg

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-03. Lathund skapa grupper

Uppdaterad: 2013-12-03. Lathund skapa grupper Uppdaterad: 2013-12-03 Lathund skapa grupper 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Importera medlemmar via Excel

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Importera medlemmar via Excel Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Importera medlemmar via Excel 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Aktivitet

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Aktivitet Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Aktivitet 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Allmänt om aktivitet 4 Ny aktivitet 5 Aktivitet 6 Allmänt 6 Datum och tid 6 Upprepning 7 Ta bort deltagare 9 Skicka ut en kallelse

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Klubbmedlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Klubbmedlem 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Nyckeln till föreningens kommunikation och administration. Hemsidehantering

Nyckeln till föreningens kommunikation och administration. Hemsidehantering Nyckeln till föreningens kommunikation och administration Hemsidehantering Upplägg söndag 10.30-12.30 PowerPoint: - Allmänt om hemsidan och funktionerna på hemsidedelen - Tips och råd På IdrottOnline-sida:

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Arbetsrum Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Arbetsrum 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Arbetsrum 4 Skapa arbetsrum, steg 1 4 Skapa arbetsrumslista 4 Olika typer av arbetsrum 6 Skapa arbetsrum, steg 2 6 Lägg in

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. E-post - Sms - Brev

Uppdaterad: 2014-03-18. E-post - Sms - Brev Uppdaterad: 2014-03-18 E-post - Sms - Brev 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Inledning...2 Operativsystem och webbläsare...2 Föreningens utbildningsmodul.3 Inledning...3 Arrangemang...3 Öppna arrangemang...3 Sök arrangemang...5 Kopiera arrangemang...5

Läs mer

Lathund Avgiftshantering

Lathund Avgiftshantering Uppdaterad: 2013-09-17 Lathund Avgiftshantering Förbund 1 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen

Läs mer

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem Uppdaterad 2013-04-15 För dig som är Klubbmedlem 1 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt. Inledning...3

Läs mer

Föra över ett befintligt register via importfil

Föra över ett befintligt register via importfil Föra över ett befintligt register via importfil Har ni ett befintligt medlemsregister, som ni kan få ut i Microsoft Excel-format, kan du enkelt föra över hela detta register till IdrottOnline via en importfil.

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund redigera kontaktuppgifter

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund redigera kontaktuppgifter Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund redigera kontaktuppgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Avgifter Exempelförening

Uppdaterad: 2014-03-18. Avgifter Exempelförening Uppdaterad: 2014-03-18 Avgifter Exempelförening 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer

Uppdaterad: För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2013-10-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Beskrivning 4 Logga in 5 Gruppadmin fliken 5 Lägg till person/personer i gruppen 7 Lägg till person(er) från

Läs mer

Kom igång IdrottOnline Klubb Kom igång

Kom igång IdrottOnline Klubb Kom igång Uppdaterad 2001-03-09 Kom igång IdrottOnline Klubb Kom igång Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF.

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund skapa grupper

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund skapa grupper Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund skapa grupper 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

LOK- stöd. Registrering av närvaro. LOK- stöd är aktivitetsstöd som vi söker både från staten och kommunen, översiktligt så får vi :

LOK- stöd. Registrering av närvaro. LOK- stöd är aktivitetsstöd som vi söker både från staten och kommunen, översiktligt så får vi : LOK- stöd LOK- stöd är aktivitetsstöd som vi söker både från staten och kommunen, översiktligt så får vi : Statligt: 24 kr/gruppaktivitet och om vi har 2 el fler ledare får vi ytterligare 6 kr/gruppaktivitet,

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Logga in 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyheter och nyhetslista

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyheter och nyhetslista Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Nyheter och nyhetslista 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Nyheter 4 Nyhetslista 4 Dela nyhetslistor med andra organisationer eller arbetsrum 6 Skapa en nyhetslista till

Läs mer

IdrottOnline Förbund Administrera behörighet. Administrera behörighet

IdrottOnline Förbund Administrera behörighet. Administrera behörighet IdrottOnline Förbund Administrera behörighet Administrera behörighet Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Lathund. Tillsätt roller och behörigheter. Uppdaterad: 2014-03-18

Lathund. Tillsätt roller och behörigheter. Uppdaterad: 2014-03-18 Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Tillsätt roller och behörigheter -Lägg in person i grupp/lag/arbetsrum -Rollista -Tillsätt roll -Behörighetslista -Tillsätt behörighet 1 1 Innehållsförteckning Inledning

Läs mer

IDROTTONLINE. vad ingår?

IDROTTONLINE. vad ingår? IDROTTONLINE vad ingår? IdrottOnline är idrottens administrativa system som Riksidrottsförbundet (RF) tillhandahåller kostnadsfritt för samtliga idrottsföreningar (som tillhör RF). Det innebär enklare

Läs mer

Uppdaterad: Lathund app. App-Manual 1 1

Uppdaterad: Lathund app. App-Manual 1 1 Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund app App-Manual 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Användningsområde 4 Kom igång 4 Förberedelse 5 Logga in 5 Notiser 5 Välj organisaton 6 Välj grupp 7 Symbolförklaring 7

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-04. Lathund. Avgifter via E-bokföringen

Uppdaterad: 2013-12-04. Lathund. Avgifter via E-bokföringen Uppdaterad: 2013-12-04 Lathund Avgifter via E-bokföringen 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-12. Lathund. Avgifter via E-bokföringen

Uppdaterad: 2013-12-12. Lathund. Avgifter via E-bokföringen Uppdaterad: 2013-12-12 Lathund Avgifter via E-bokföringen 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF

Läs mer

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Licensansökan för handikappidrott

Uppdaterad: 2014-02-24. Lathund. Licensansökan för handikappidrott Uppdaterad: 2014-02-24 Lathund Licensansökan för handikappidrott Innehållsförteckning Inledning 3 Allmänt om licenser 4 Licensmodulen 4 Roller 5 Ansöka om licenser 5 En licens per person 7 Flera licenser

Läs mer

Svensk idrotts verksamhetssystem. kommunikation & administration mellan medlemmar, föreningar & förbund

Svensk idrotts verksamhetssystem. kommunikation & administration mellan medlemmar, föreningar & förbund Svensk idrotts verksamhetssystem kommunikation & administration mellan medlemmar, föreningar & förbund Vad är IdrottOnline Administrativ & kommunikativ IT-plattform mellan medlemmar, föreningar, förbund

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Anslagstavlan

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Anslagstavlan Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Anslagstavlan 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Anslagstavlan 4 Sponsorlogga 4 Klickbar logga 5 Youtube film 7 Facebook gilla knapp 9 2 2 Skriv ej ut manualen! För att

Läs mer

Idro%Online. Svensk idro,s verksamhetssystem. Introduk.on. Azalea BK FOTBOLLSKLUBBEN FÖR BARN OCH UNGDOMAR

Idro%Online. Svensk idro,s verksamhetssystem. Introduk.on. Azalea BK FOTBOLLSKLUBBEN FÖR BARN OCH UNGDOMAR Idro%Online Svensk idro,s verksamhetssystem Introduk.on DAGENS PROGRAM Introduktion till IdrottOnline Administration Gruppadministration Modulen Aktivitet Kalender Närvaroregistrering Modulen Utbildning

Läs mer

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Hemsidan baseras på webbverktyget EPiServer,

Läs mer

Uppdaterad: 2013-09-17. Avgiftshantering

Uppdaterad: 2013-09-17. Avgiftshantering Uppdaterad: 2013-09-17 Avgiftshantering 1 Nya uppdateringar ägde rum 2013-09-17 Nytt Nya hjälptexter under betalstatus Tydligare felmeddelande om utskick misslyckas Möjlighet att backa från steg 2 till

Läs mer

IdrottOnline klubb Sök Idrottslyftet 111101

IdrottOnline klubb Sök Idrottslyftet 111101 IdrottOnline klubb Sök Idrottslyftet 111101 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Hemsidan baseras

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund SVEA

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund SVEA Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund SVEA Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida när du behöver

Läs mer

VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ

VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ VÄLKOMNA FRITID JÖNKJ NKÖPING PRESENTATION En presentation av applikationen Aktivitetsstöd för NÄRVAROREGISTRERING Ett begrepp vi vill försöka använda oss av MEN FÖRSTF RST Finns det några idrottsföreningar

Läs mer

Robert Larsson. IT/IS-chef Riksidrottsförbundet & SISU Idrottsutbildarna. Bosön, 2012-11-28

Robert Larsson. IT/IS-chef Riksidrottsförbundet & SISU Idrottsutbildarna. Bosön, 2012-11-28 Robert Larsson IT/IS-chef Riksidrottsförbundet & SISU Idrottsutbildarna Bosön, 2012-11-28 IF-support och stöd Information Utbildning SF-stöd 2015 Alla SF och IF är anslutna och använder verksamhetssystemet

Läs mer

Föreningens effektiva webbplats

Föreningens effektiva webbplats Föreningens effektiva webbplats Planering Introduktion, information och inspiration kring hemsidan i IdrottOnline. Förstå hur systemet hänger ihop och känna till de grundläggande funktionerna. Jessica

Läs mer

Svensk idrotts egna verksamhetssystem. Administrativ & kommunikativ IT-plattform mellan medlemmar, förening och förbund

Svensk idrotts egna verksamhetssystem. Administrativ & kommunikativ IT-plattform mellan medlemmar, förening och förbund Svensk idrotts egna verksamhetssystem Administrativ & kommunikativ IT-plattform mellan medlemmar, förening och förbund LOK-närvaroregistrering: Tre steg: 1. Lägga upp aktiviteter 2. Lägga till deltagare

Läs mer

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd

IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd Ansök om LOK-stöd IdrottOnline Klubb Ansök om LOK-stöd 3.1.1 091214 Ansök om LOK-stöd Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

IdrottOnline introducerades 2007 med målet att kunna erbjuda svensk idrott en stabil och driftsäker plattform för administration och kommunikation.

IdrottOnline introducerades 2007 med målet att kunna erbjuda svensk idrott en stabil och driftsäker plattform för administration och kommunikation. IdrottOnline introducerades 2007 med målet att kunna erbjuda svensk idrott en stabil och driftsäker plattform för administration och kommunikation. Med IdrottOnline erbjuds idrottens förbund och föreningar

Läs mer

Administrera behörighet

Administrera behörighet Administrera behörighet IdrottOnline Klubb Administrera behörighet 3.1.1 091116 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

MANUAL SWE Cycling Online

MANUAL SWE Cycling Online MANUAL SWE Cycling Online SWE Cycling Online ersätter IndTA Nya tävlingsadministrativa systemet SWE Cycling Online lanseras i januari 2016. Det flesta av funktionerna känns igen från det gamla systemet

Läs mer

Föreningen är skyldig att föra ett register över behandling av personuppgifter där föreningen är personuppgiftsansvarig eller personuppgiftsbiträde.

Föreningen är skyldig att föra ett register över behandling av personuppgifter där föreningen är personuppgiftsansvarig eller personuppgiftsbiträde. 2018-07-10 Registerförteckning Föreningen är skyldig att föra ett register över behandling av personuppgifter där föreningen är eller personuppgiftsbiträde. Register över behandlingar där föreningen är

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Inledning...3 Operativsystem och webbläsare...3 Föreningens utbildningsmodul.4 Inledning...4 Arrangemang...4 Öppna arrangemang...4 Sök arrangemang...7 Kopiera arrangemang...7

Läs mer

Föreningen är skyldig att föra ett register över behandling av personuppgifter där föreningen är personuppgiftsansvarig eller personuppgiftsbiträde.

Föreningen är skyldig att föra ett register över behandling av personuppgifter där föreningen är personuppgiftsansvarig eller personuppgiftsbiträde. Registerförteckning Föreningen är skyldig att föra ett register över behandling av personuppgifter där föreningen är eller personuppgiftsbiträde. Register över behandlingar där föreningen är Föreningens

Läs mer

mer tid över till idrott.

mer tid över till idrott. Projektet Idrottspartner erbjuder tjänster till föreningar och och förbund. Projektet Idrottspartner erbjuder tjänster till Vi kan ta hand om delar av er administration. Vi kan ta hand om delar av er administration.

Läs mer

Utbildningsmodul Förening SISU Idrottsutbildarna

Utbildningsmodul Förening SISU Idrottsutbildarna Uppdaterad 2012-10-10 Utbildningsmodul Förening SISU Idrottsutbildarna Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Förbundsadministration

Förbundsadministration Registerförteckning Östergötlands Idrottsförbund, orgnr. 825000 6429 och SISU Idrottsutbildarna, orgnr. 822001 8413 (nedan kallade förbundet) är skyldig att föra ett register över behandling av personuppgifter

Läs mer

- en ny webblösning för föreningen

- en ny webblösning för föreningen - en ny webblösning för föreningen Broschyren som du håller i din hand ska förhoppningsvis reda ut en del frågetecken kring IdrottOnline Klubb Information från idrotten i Västergötland Detta ingår i IdrottOnline

Läs mer

IdrottOnline. Ambassadörsutbildning. Övningar: Domarens exemplar

IdrottOnline. Ambassadörsutbildning. Övningar: Domarens exemplar IdrottOnline Ambassadörsutbildning Övningar: Domarens exemplar Övningar i grupper om tre I grupper tre om tre ska ni öva er i ett antal givna situationer. Det finns en mall att följa i diskussionen och

Läs mer

Välkommen till IT-dagen

Välkommen till IT-dagen Välkommen till IT-dagen mer tid för idrott Lena Engström, RS Ordförande i IT-rådet Dagens program 9:30-10:00 Fika 10:00-10:30 Inledning 10:30-11:10 IdrottOnline och dess möjligheter 11:20-12:00 Seminarier/workshop

Läs mer

Administration IdrottOnline Förbund Administration

Administration IdrottOnline Förbund Administration Uppdaterad 2011-01-25 Administration IdrottOnline Förbund Administration Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Uppdaterad: 2013-11-04. Lathund. Varukorgen avgifter

Uppdaterad: 2013-11-04. Lathund. Varukorgen avgifter Uppdaterad: 2013-11-04 Lathund Varukorgen avgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer

IdrottOnline. Ambassadörsutbildning. Övningar: Representantens exemplar

IdrottOnline. Ambassadörsutbildning. Övningar: Representantens exemplar IdrottOnline Ambassadörsutbildning Övningar: Representantens exemplar Övningar i grupper om tre I grupper tre om tre ska ni öva er i ett antal givna situationer. Det finns en mall att följa i diskussionen

Läs mer

Registerförteckning Pixbo Gymnastikförening

Registerförteckning Pixbo Gymnastikförening Registerförteckning Pixbo Gymnastikförening Register över behandlingar där föreningen är Föreningens kontaktuppgifter: pixbogf@hotmail.com Föreningsadministration Föreningen, Sportadmin, IdrottOnline Roller/behörigheter,

Läs mer

Uppdaterad 2015-02-05. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

Uppdaterad 2015-02-05. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Uppdaterad 2015-02-05 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och webbläsare...

Läs mer

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS FÖRENINGS-ABC 2012

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS FÖRENINGS-ABC 2012 S FÖRENINGS-ABC 2012 Svenska Skyttesportförbundet (SvSF) är det idrottsförbund som samlar Sveriges skytteföreningar. Är ni redan i dag medlem hos Svenska Skyttesportförbundet innebär det att ni tidigare

Läs mer

Mobil närvaroregistrering av LOK-stödet i IdrottOnline

Mobil närvaroregistrering av LOK-stödet i IdrottOnline Mobil närvaroregistrering av LOK-stödet i IdrottOnline Föreberedelser av föreningsadministratör: Alla ledare som vill registrera närvaron för LOKstödsaktiviteter via mobilen/lok-fliken i IdrottOnline ska

Läs mer

Registerförteckning IBK Dalen

Registerförteckning IBK Dalen Registerförteckning IBK Dalen 894002-9401 Föreningen är skyldig att föra ett register över behandling av personuppgifter där föreningen är eller personuppgiftsbiträde. Register över behandlingar där föreningen

Läs mer

Uppdaterad: Lathund. Anslagstavlan

Uppdaterad: Lathund. Anslagstavlan Uppdaterad: 2014-02-10 Lathund Anslagstavlan 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: SDF

IndTA. Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline. Manual: SDF IndTA Tävlingsadministrativt system för konståkning på IdrottOnline Manual: SDF Innehållsförteckning Inledning... 3 Om IndTA...3 Krav... 3 Logga in i IndTA... 3 Administrera evenemang... 4 Godkänna evenemang

Läs mer

Register över behandlingar där föreningen är personuppgiftsansvarig

Register över behandlingar där föreningen är personuppgiftsansvarig Registerförteckning Märsta Okinawa Karate-do Märsta Okinawa Karate-do, organisationsnummer 802430-0900, hädanefter benämnd föreningen, är skyldig att föra ett register över behandling av personuppgifter

Läs mer

Idrottens Uppförandekod

Idrottens Uppförandekod Idrottens Uppförandekod Idrottsspecifika behandlingar Grundläggande principer Laglig grund Överföring av personuppgifter Enskildas rättigheter Särskilda frågor - Ostrukturerat material, uppgifter om barn,

Läs mer

Konferensanteckningar DSF Distriktskonferens i Skövde 2012-09-01 02

Konferensanteckningar DSF Distriktskonferens i Skövde 2012-09-01 02 Konferensanteckningar DSF Distriktskonferens i Skövde 2012-09-01 02 Med reservation för feltryck och feltolkningar IdrottOnline (IOL) 1,7 miljoner kronor delas ut bland svensk idrott Krav från Regeringen

Läs mer

IdrottOnline Klubb Kom igång 3.1.1 091026. Kom igång

IdrottOnline Klubb Kom igång 3.1.1 091026. Kom igång Kom igång Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Hemsidan baseras på webbverktyget EPiServer, ett

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. ImageVault

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. ImageVault Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund ImageVault 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Imagevault 4 Ladda upp fil 5 Ladda upp fler än fyra bilder samtidigt 7 Snabbuppladda bildalbum 9 Beskrivning kortkommando via

Läs mer

Hantera kontaktuppgifter och skapa användarkonton för ledare på lagets hemsida etc

Hantera kontaktuppgifter och skapa användarkonton för ledare på lagets hemsida etc Hantera kontaktuppgifter och skapa användarkonton för ledare på lagets hemsida etc Ni har kanske, precis som jag, brottats med kontaktuppgifter för ledare på lagsidan? Hur man än lägger till kontaktinformation

Läs mer

Bangolfens manual för IdrottOnline

Bangolfens manual för IdrottOnline Bangolfens manual för IdrottOnline Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen baseras på webbpubliceringsverktyget

Läs mer

Föreningen är skyldig att föra ett register över behandling av personuppgifter där föreningen är personuppgiftsansvarig eller personuppgiftsbiträde.

Föreningen är skyldig att föra ett register över behandling av personuppgifter där föreningen är personuppgiftsansvarig eller personuppgiftsbiträde. Registerförteckning Föreningen är skyldig att föra ett register över behandling av personuppgifter där föreningen är eller personuppgiftsbiträde. Register över behandlingar där föreningen är Aneby Gymförening

Läs mer

NYHETSBREV. Cumap LIVE - lanserat!

NYHETSBREV. Cumap LIVE - lanserat! NYHETSBREV Cumap LIVE - lanserat! Import av serier - förbättring Mobilappen gratis för alla... - nya funktioner SUPPORT - nyhet på vår hemsida Smått och gott, tips och trix 2014-06-12 Nr 18 DET VAR ETT

Läs mer

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS FÖRENINGS-ABC 2014

SVENSKA SKYTTESPORTFÖRBUNDETS FÖRENINGS-ABC 2014 S FÖRENINGS-ABC 2014 Svenska Skyttesportförbundet (SvSF) är det idrottsförbund som samlar Sveriges skytteföreningar. Är er förening redan i dag medlem hos Svenska Skyttesportförbundet innebär det att ni

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer genom excel Skapa lag (grupper) Redigera

Läs mer

Rutiner för årsavgift och årsrapportering

Rutiner för årsavgift och årsrapportering Norrköping 2015-03 Till Svemo medlemsföreningar Rutiner för årsavgift och årsrapportering Enligt Svemo stadgar kap 7 föreningar ska medlemsklubbarna varje år betala årsavgift samt lämna årsrapport senast

Läs mer

Registerförteckning för Haninge Handikappidrottsklubb (HHIK)

Registerförteckning för Haninge Handikappidrottsklubb (HHIK) Registerförteckning för Haninge Handikappidrottsklubb (HHIK) Haninge Handikappidrottsklubb nedan kallad föreningen är skyldig att föra ett register över behandling av där föreningen är eller personuppgiftsbiträde

Läs mer

GYMNASTIKFORUM 2015. #gymnastikforum2015

GYMNASTIKFORUM 2015. #gymnastikforum2015 GYMNASTIKFORUM 2015 #gymnastikforum2015 Enklare administration Syfte Fokusområde Mer tid till gymnastiken! att föreningar och förbund (centralt och regionalt) ska lägga mindre tid på administration Moderator:

Läs mer

MEDLEMSREGISTER. Lärgruppsplan IdrottOnline

MEDLEMSREGISTER. Lärgruppsplan IdrottOnline MEDLEMSREGISTER IdrottOnline är idrottens nya verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline är svensk idrotts eget verktyg och är byggt utifrån att individ, förening och förbund ska ha ett

Läs mer

Sveriges Modellflygförbund

Sveriges Modellflygförbund Sveriges Modellflygförbund Instruktion Medlemsregister 2011 Utgåva 2010-11-04 Detta dokument beskriver hur förbundet kommer använda IdrottOnline för registrering av klubbmedlemmar under 2011. Normalt skall

Läs mer

Register över behandlingar där föreningen är personuppgiftsansvarig. Föreningsadministration

Register över behandlingar där föreningen är personuppgiftsansvarig. Föreningsadministration Registerförteckning Föreningen är skyldig att föra ett register över behandling av personuppgifter där föreningen är eller personuppgiftsbiträde. RF = Riksidrottsförbundet SF = Specialidrottsförbund (Svenska

Läs mer

SISU-Idrottsutbildarna

SISU-Idrottsutbildarna SISU-Idrottsutbildarna SISU Idrottsutbildarna är idrottens utbildningsorganisation och ger tillsammans med Svenska Golfförbundet stöd åt klubbar när det gäller utbildning och utveckling av verksamhet i

Läs mer

IdrottOnline

IdrottOnline 2013-03-05 IdrottOnline IdrottOnline (IO) beskrivs som ett gemensamt verksamhetssystem för svensk idrott och kan användas för kommunikation och administration. Det innebär bland annat hemsida, medlemsregister,

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

Idrotten och PersonuppgiftsLagen (PuL)

Idrotten och PersonuppgiftsLagen (PuL) Idrotten och PersonuppgiftsLagen (PuL) BAKGRUND PersonuppgiftsLagen (PuL) har tillkommit för att skydda den enskilde individen mot oönskad exponering av personrelaterade uppgifter på bland annat internet.

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Varukorgen avgifter

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Varukorgen avgifter Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Varukorgen avgifter 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår

Läs mer

MoKS Portal. http://portal.moks.se STARTSIDA

MoKS Portal. http://portal.moks.se STARTSIDA MoKS Portal http://portal.moks.se I vår föreningsportal kan du som medlem enkelt rapportera in föreningens medlems- och arrangemangsstatistik, föreningsuppgifter, verksamhetsberättelse, årsmöteshandlingar,

Läs mer

Uppdaterad 2012-10-10. Utbildningsmodul. Superadministratör & Administratör SDF 20120419

Uppdaterad 2012-10-10. Utbildningsmodul. Superadministratör & Administratör SDF 20120419 Uppdaterad 2012-10-10 Utbildningsmodul Superadministratör & Administratör SDF 20120419 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av

Läs mer

Uppdaterad: 2013-02-28. Medlemsregistret

Uppdaterad: 2013-02-28. Medlemsregistret Uppdaterad: 2013-02-28 Medlemsregistret 1 1 Innehållsförteckning Rubrikerna är klickbara Inledning 4 Funktioner 5 Logga in 5 Medlemmar 6 Lägg till ny medlem 6 Utländsk person 6 Prova på person 7 Gör prova

Läs mer

Närvaroregistrering och ansökan om LOK-stöd

Närvaroregistrering och ansökan om LOK-stöd Närvaroregistrering och ansökan om LOK-stöd Högerställd textrad för diarienummer etc. Innehållsförteckning Inledning 3 Utbildning 3 Information 3 Manualer 3 Operativsystem och webbläsare 3 Hjälp och support

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

Register över behandlingar där föreningen är personuppgiftsansvarig. Förbundsadministration

Register över behandlingar där föreningen är personuppgiftsansvarig. Förbundsadministration Registerförteckning Västerviks Simsällskap, organisationsnummer 833600-4257 och adress c/o Simhallen, Idrottsgatan 4 59350 Västervik är skyldig att föra ett register över behandling av personuppgifter

Läs mer

Register över behandlingar där föreningen är personuppgiftsansvarig. Falu Tennisklubb Fastighets AB (nedan angivet ftk ab )

Register över behandlingar där föreningen är personuppgiftsansvarig. Falu Tennisklubb Fastighets AB (nedan angivet ftk ab ) Registerförteckning Föreningen är skyldig att föra ett register över behandling av personuppgifter där föreningen är eller personuppgiftsbiträde. RF = Riksidrottsförbundet SF = Specialidrottsförbund (Svenska

Läs mer