Manual för administratörer Vidarekoppling med webbaccess och Inkommande statistik. Version B

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Manual för administratörer Vidarekoppling med webbaccess och Inkommande statistik. Version B"

Transkript

1 Manual för administratörer Vidarekoppling med webbaccess och Inkommande statistik Version B

2 1. Beskrivning Användarmanual för administrering av användare för tjänsterna Vidarekoppling med Webbaccess & Inkommande statistik. 2. Access Access till webbsidan sker genom URL 3. Tjänstebeskrivning Tjänsten Vidarekoppling med webbaccess innebär att direkt anslutna kunder med inkommande telefonitrafik via Telenor, har möjlighet att styra vidarekopplingar för kontorets nummerserier, grupper och anknytningar. Det kundadministrativa användargränssnittet i form av webbinterface hos Telenor erbjuder nedanstående funktioner: Administrering av kontorets nummerserie Vidarekopplingar av kontor Vanlig fast vidarekoppling till angiven starttid/sluttid/datum. Vidarekoppling vid spärr. Aktivering av förberedda vidarekopplingar för anknytningar Tvingad vidarekoppling Administrering av användare och enskilda anknytningar för kunds kontor Vidarekopplingar av användares anknytningar Fast vidarekoppling till angiven starttid/sluttid/datum. Vidarekoppling vid upptaget. Vidarekoppling vid ej svar. Vidarekoppling vid spärr Förberedd vidarekoppling (funktionen adderas per användarprofil) Genomringning (funktionen aktiveras av administratör) Administrera grupper av anknytningar Vidarekopplingar av grupper Fast vidarekoppling till angiven sluttid/datum. Vidarekoppling vid spärr. Förklaring till vidarekopplingar Vanlig( Fast) Vidarekoppling Innebär att inkommande samtal vidarekopplas direkt till angivet telefonnummer under den tidsperiod som angivits. Kan anges för hela kontoret eller grupp av administratör, eller per anknytning av både administratör och enskild användare. Vid ej svar - Innebär att inkommande samtal kopplas till angivet telefonnummer när en anknytning inte svarar. Här anges även antal sekunder innan vidarekoppling sker. Vid upptaget - Innebär att inkommande samtal kopplas till angivet telefonnummer vid upptaget Vid spärr Innebär att inkommande samtal kopplas till angivet telefonnummer vid spärr. Tvingad Vidarekoppling Innebär att alla vanliga vidarekopplingar per grupp och anknytning tillfälligt ersätts, och alla inkommande samtal till kontoret, gruppen eller anknytning vidarekopplas till angivet nummer. Det telefonnummer som ska användas för denna vidarekoppling kan endast anges av administratör. Förberedd Vidarekoppling Används av administratör för att kunna förbereda vidarekopplingar på många anknytningar och vid ett senare tillfälle aktivera alla dessa vidarekopplingar genom en enkel aktivering. Telefonnummer för vidarekoppling anges per anknytning. Denna vidarekoppling används också för att kunna undanta anknytningar från kontorets tvingade vidarekoppling.

3 Behörighet Det finns två typer av behörigheter vid inloggning. Den ena behörigheten är normal användare som bara kommer åt vidarekopplingar för sin egen anknytning. Den andra behörigheten är för administratör hos kund. Normal användare En användare med normal behörighet kan på sin anknytning ange fast vidarekoppling, vidarekoppling vid upptaget, vidarekoppling vid spärr och vidarekoppling vid ej svar. Vid fast vidarekoppling måste en tidpunkt anges för när vidare koppling ska starta och upphöra, samt vid vidarekoppling vid ej svar ska det anges antal sekunder innan vidarekoppling sker. Det finns också information om administratören har anget ett telefonnummer för förberedd vidarekoppling eller om genomringning är aktiverad. Administratör En administratör kan ange nummer för vanlig fast vidarekoppling av kontoret, vidarekoppling vid spärr och tvingad vidarekoppling. Vid vanlig fast vidarekoppling måste tidpunkt anges för när vidarekopplingen ska starta och upphöra. Administra tören är också den som har behörigheten att ange nummer per anknytning för förberedda vidarekopplingar och även rättigheten att aktivera dessa. På administratörsnivå finns också möjligheten skapa grupper, användare och tilldela dessa typer av vidarekoppling, samt att styra funktionen genom ringning för respektive anknytning. 3.1 Kontor Val av kontor När en administratör loggar in och har flera kontor att administrera presenteras en webbsida för val av kontor Ändra kontorets vidarekopplingar Vid ändring av kontors vidarekopplingar anges telefonnummer för den vidarekoppling som ska utföras. Vid aktivering av respektive vidarekoppling måste tidpunkt anges och den syntax som används är år-månad-dag timme:minut, d.v.s :35. När önskade fält för vidarekoppling är ifyllda klickas på någon av aktiveringsknapparna ( vidarekoppla, aktivera förberedd eller aktivera tvingad ). Se bild under punkt

4 3.1.3 Administrera tvingad vidarekoppling För en administratör finns möjligheten att vidarekoppla alla anknytningar till ett gemensamt nummer oavsett om varje enskild anknytning har egna aktiva vidarekopplingar. Om administratören aktiverar funktionen tvingas vidarekoppling kommer samtliga anknytningars vidarekopplingar tillfälligt ersättas med vidarekopplinsnummer för tvingad vidarekoppling. För att kunna aktivera tvingad vidarekoppling måste ett telefonnummer och tidpunkt anges och syntaxen för tidpunkt är år-månad-dag timme:minut, d.v.s :35. Om administratören vill att några anknytningar inte ska omfattas av tvingad vidarekoppling, så krävs att dessa definierats och aktiverats som förberedda vidarekopplingar Ta bort Vidarekoppling för kontor. För att ta bort någon eller några av vidarekopplingarna ska textfältet för önskad vidarekoppling raderas så att det är tomt. Klicka sedan på någon av aktiveringsknapparna för att verkställa den/de vidarekopplingar som tagits bort.

5 3.1.5 Administrera kontorets förberedda vidarekopplingar För en administratör finns möjligheten att addera funktionen förberedd vidarekoppling per användarprofil. På användare som har denna vidarekoppling på sin profil, kan administratören ange det telefonnummer som ska gälla för förberedd vidarekoppling och vid behov aktivera funktionen för alla anknytningar. Vid aktivering kommer förberedda anknytningar vidarekopplas till separat definierade nummer. Även om administratören aktiverar tvingad vidarekoppling på kontoret, så kommer de förberedda vidarekopplingarna per anknytning att vidarekopplas enligt de förberedda numren. I administrationsgränssnittet för förberedda vidarekopplingar går det att lägga till, ta bort eller visa lista på anknytningar och angivna vidarekopplingsnummer. För att kunna lägga till flera anknytningar och nummer för vidarekoppling vid samma tillfälle, så måste varje anknytning anges på egen rad. 3.2 Användare Kontrollera/Ändra användare. Första vyn presenterar användarens profil. Av säkerhetsskäl visas aldrig lösenord. Det fältet används bara för att definiera lösenord när användaren skapas.. En användare kan från Internet med användarnamn och lösenord få access till vidarekoppling av sin anknytning. En användare är alltid knuten till en anknytning på kontoret. Om inget användarnamn (user) finns för vald användare innebär det att inloggning från Internet mot anknytning inte är möjlig och att endast administratör hos kund har rättighet att vidarekoppla användarens anknytning via webben. Skriv in uppgifter i de fält som ska ändras och klicka sedan på Ändra.

6 Beskrivning av fält : Användarnamn Ej ändringsbart, enbart text. Användarnamn är det inloggningsnamn som används vid inloggning från Internet. Lösenord Användarens lösenord vid inloggning. (7 16 tecken). Namn Användarens administrativa namn. Anknytning. Ej ändringsbart, enbart text. Ändring av användarnamn och anknytning är ej möjligt. För att ändra någon av dessa måste användare först tas bort och sedan läggas in igen med nytt användarnamn och/eller anknytning.

7 3.2.2 Definiera in ny användare Efter textfält har fyllts i klickas på Lägg till användare. Beskrivning av fält: Användarnamn Är det namn (user) som används vid inloggning mot användarens anknytning från Internet (7-16 tecken). Om vidarekoppling via Internet inte ska vara tillåtet ska detta fält inte fyllas i. Lösenord Är det lösenord som användaren använder vid inloggning (7 16 tecken). Om vidarekoppling via Internet inte ska vara tillåtet ska detta fält inte fyllas i. Namn Användarens namn. Används endast i administrativt syfte. Anknytning Den anknytning som en användare vid inloggning (3 8 tecken) ska kunna administrera vidarekopplingar för. Användarens tillåtna vidarekopplingar Används för att ange de destinationer som ska vara tillåtna för vidarekopplingar som användare ska få utföra. De destinationer som inte är markerade innebär att användare inte kommer att ha tillåtelse att vidare koppla till dessa destinationer. Användarens vidarekopplingstyper Markerade typer av vidarekopplingar är de vidarekopplingsmöjligheter som användare kommer att få tillgång till Ta bort befintlig användare. För att ta bort en användare så markeras aktuell användare i listan över användare och sedan klickas på Ta bort användare. Om användaren tidigare hade inloggningsmöjligheter från Internet för vidarekoppling av sin anknytning, är denna access nu borta.

8 3.3 Anknytning Endast de anknytningar som är definierade som användare presenteras i listan över befintliga anknytningar. De fält för vidarekoppling som är tomma innebär att dessa vidarekopplingar inte är aktiva. De typer av vidarekopplingar som är möjlig för anknytning är: Fast vidarekoppling till telefonnummer samt till vilken tidpunkt som vidarekopplingen gäller. Förberedd vidarekoppling Genomringning Vidarekoppling vid ej svar samt hur lång påringning ska ske i sekunder innan vidarekoppling utförs. Vidarekoppling vid upptaget. Vidarekoppling vid spärr Om någon eller några av vidarekopplingstyperna inte presenteras beror det på att profilen för användarens anknytning inte tillåter det Vidarekoppla anknytning Vid ändring av anknytnings vidarekopplingar skrivs telefonnummer in för den eller de vidarekopplingar som ska utföras. För fast vidarekoppling anges telefonnummer och tidpunkt, där tidpunkt sker med syntaxen År-månad-dag timme:minut, d.v.s : 35. För förberedd vidarekoppling måste ett telefonnummer anges. Vid vidarekoppling vid ej svar kan antal sekunders påringningstid anges till 2 90 sekunder. När önskade fält för vidarekoppling är ifyllda klickas på Utför ändring Ta bort Vidarekoppling. För att ta bort någon eller några av vidarekopplingarna ska textfältet för önskad vidarekoppling tömmas så att det är tomt. Sedan klickas på Utför ändring.

9 3.4 Administrera grupper av anknytningar för kontor Vidarekoppla grupp För att utföra fast vidarekoppling av anknytningar som tillhör gruppen skrivs telefonnummer in samt till vilken tidpunkt som den fasta vidarekopplingen ska gälla. Klicka sedan på Vidarekoppla grupp. Syntaxen för tidpunkt är år-månad-dag timme:minut, d.v.s : 35. Vid aktivering av fast vidarekoppling måste tidpunkt anges. Vidarekoppling vid spärr innebär att samtal till anknytningar som tillhör gruppen vidarekopplas vid spärr mot anknytning, såvida anknytningen inte har egen vidarekoppling aktiv, då har den högre prioritet. För att lägga in telefonnummer som samtal ska vidarekopplas till vid spärr skrivs önskat telefonnummer in. För att ta bort vidarekoppling ska fältet för vidarekopplat nummer vara tomt och sedan klickas på Vidarekoppla grupp Beskrivning lägg in ny grupp. Skriv in namnet på den nya gruppen och klicka sedan på Lägg till ny grupp. Gruppen är nu skapad och nya gruppen finns som alternativ i listan för alla grupper.

10 3.4.3 Administrera vald grupp Lägga in anknytningar till grupp. Första fältet används för att lägga till nya anknytningar som ska tillhöra grupp. En anknytning kan bara tillhöra en grupp. För att ange en anknytning eller anknytningar som ska tillhöra en grupp skrivs anknytningarna in i textfältet, med en anknytning per rad. Sedan klickas på Lägg till anknytning. Efter det presenteras att anknytningarna kommer adderas till gruppen. Ta bort anknytning från grupp. För att ta bort en eller flera anknytningar från gruppen anges dessa i fältet Ta bort anknytningar från grupp. Klicka därefter Ta bort anknytningar. Om flera anknytningar ska tas bort så anges de med ett telefonnummer per rad. 3.5 Prioritetsordning mellan kontor, grupper och anknytningar Den prioritetsordning som gäller för samtal till anknytning som tillhör grupper och kontor, är att anknytning som har vidarekoppling aktiv har högre prioritet än vidarekoppling för grupp och kontor. Det innebär att om en anknytning har aktiv vidarekoppling så vidarekopplas inkommande samtal till angivet nummer, oavsett om den tillhör en grupp. Om en anknytning saknar vidarekoppling, och tillhör en grupp så gäller gruppens vidarekoppling, annars gäller kontorets vidarekoppling. På samma sätt gäller vidarekoppling för grupper. Finns det en aktiv vidarekoppling för gruppen så är det den som gäller, men saknar gruppen vidarekoppling så gäller kontorets vidarekoppling. Generella regeln är att saknar nivån ovanför aktiv vidarekoppling så innebär det att ingen vidarekoppling sker. 3.6 Genomringning Med denna funktion aktiverad så kommer genomringning till anknytningens telefon alltid att ske, oavsett övriga inställningar för vidarekoppllingar på kontor, grupp och anknytning. Vid alla varianter av aktiva vidarekopplingar till kontoret, gruppen eller anknytningen så kommer samtalet till anknytningen alltid att först ringa genom till anknytningen därefter kommer vidarekoppling vid upptaget, spärr eller ej svar att hanteras Om genomringning inte är aktiv så sker alla vidarekopplingar precis som vanligt enligt övriga vidarekopplingsinställningar.

11 3.7 Beskrivning webbsida Statistik Denna sida används enbart om kund har tjänsten Inkommande Statistik. Överst på webbsidan presenteras möjligheter för val av enskilda anknytningar, grupper och kontor att kontrollera statistik för. Raden under presenterar de intervall som administratören vill se statistik för (fr o m t o m). Det finns också möjligheten att välja om statistiken ska presenteras i graf eller i tabell, och om det ska presenteras med timstatistik eller dagstatistik. Timstatistik innebär att statistiken presenteras med 1-timmes intervall. Följande statistikvärden kan väljas för presentation: Inkommande samtal Innebär uppkoppling av samtliga samtal som utförts. Samtal från mobil Antal samtal där uppringande samtal har ursprunget från en mobil. Inkommande internationella samtal Antal samtal där uppringande samtal har internationellt ursprung. Inkommande nationella Antal samtal där uppringande samtal har nationellt ursprung. Normalt svar Antal samtal som erhållit svar. Upptaget Antal samtal som fått upptaget. Inget svar Antal samtal som kopplats fram, ringt på och där uppringande sedan har lagt på innan svar. Vidarekopplade samtal Samtal som har vidarekopplats med vidarekoppling vid ej svar med webbaccess efter påringning. Spärr Antal samtal där uppkoppling mot anknytning, grupp eller kontor misslyckats p g a spärr. Samtalstid Den genomsnittliga samtalstiden för tidsperioden beräknat på antal besvarade samtal. För kontor och grupp är det den genomsnittliga samtalstiden för samtliga samtal till kontor eller grupp. (Total samtalstid/antal svar) Påringtid Den genomsnittliga tiden för påringning för tids perioden innan svar, ej svar eller innan vidarekoppling utförts. För kontor och grupp är det den genomsnittliga påringtiden för samtliga samtal till kontor eller grupp. (Total påringtid/antal svar) Beskrivning av knappar: Visa anknytning - För att se vald anknytnings-statistikuppgifter klickas på denna knapp. Nästa webbsida presenterar då statistikuppgifter för vald anknytning. Visa grupp - För att se vald grupps statistik-uppgifter klickas på denna knapp. Nästa webbsida presenterar då statistikupp gifterna för vald grupp. Visa kontor - För att se valt kontors statistikuppgifter klickas på denna knapp. Nästa webbsida presenterar då statistikupp gifterna för kontoret. Skapa exceldata För att skapa exceldata som sedan kan laddas ner för kontoret klickas på denna knapp. Exceldata innehåller uppgifter för tim- eller dagstatistik (beroende på val) över valda fält för presentation för kontorets statistik, alla kontorets gruppers statistik och alla kontorets anknytningars statistik. Hämta data till excel. Länk för at t ladda statistikuppgifter skapade vid Skapa exceldata till excel. Tillbaka till funktion. Länk tillbaka till webbsidan Välj funktion.

Katalogen inställningar för användare.

Katalogen inställningar för användare. Växel Katalogen inställningar på användare, Växel administratör. Katalogen inställningar för användare. Markerar du Katalog under Växel Administratör visas alla nummer som ingår i företagets växel (användare,

Läs mer

Katalogen inställningar för användare.

Katalogen inställningar för användare. Växel Katalogen inställningar för användare, Växel administratör. Katalogen inställningar för användare. Markerar du Katalog under Växel Administratör visas en översiktsvy med alla användare och externa

Läs mer

Telia SIP-anslutning Samtalsstyrning. Handbok. SIP-anslutning 2.0

Telia SIP-anslutning Samtalsstyrning. Handbok. SIP-anslutning 2.0 Telia SIP-anslutning Samtalsstyrning Handbok SIP-anslutning 2.0 Innehåll 1 Välkommen...4 1.1 Detta hittar du i handboken...4 1.2 Om du behöver hjälp...4 2 Fördelar med samtalsstyrning i Telia SIP-anslutning...5

Läs mer

Inställningar. Min information. Ändra lösenord. Inställningar i 3Växel webb.

Inställningar. Min information. Ändra lösenord. Inställningar i 3Växel webb. Inställningar. I 3Växel webb hittar du de vanligaste inställningarna direkt i webbfönstret (på fliken Status om du är inloggad som telefonist). Dessa inställningar beskrivs i egna guider. Övriga inställningar

Läs mer

Tidsstyrningslistor, 3Växel administratör.

Tidsstyrningslistor, 3Växel administratör. Tidsstyrningslistor. Med hjälp av en tidsstyrningslista kan du automatiskt styra vilka tider ett nummer ska vara öppet eller stängt. Du börjar med att skapa en tidsstyrningslista, därefter kan du använda

Läs mer

Statistik Plus, 3Växel Administratör.

Statistik Plus, 3Växel Administratör. Statistik Plus. Statistik Plus innehåller en rad kraftfulla standardrapporter för användare, svarsgrupper, och växelnummer. Med hjälp av rapporterna kan ni till exempel följa upp servicenivå mot kunder

Läs mer

Inställningar för användare

Inställningar för användare Inställningar för användare Organisationens -administratör kan göra de flesta inställningarna för en användare. Logga in på som administratör... Visa och söka efter användare i organisationen... Visa användarinformation...

Läs mer

Statistik Bas. 3FrontOffice. Statistik Bas. Statistik Bas

Statistik Bas. 3FrontOffice. Statistik Bas. Statistik Bas Komma igång... 2 Skapa en rapport... 4 Läsa rapporten... 6 Exportera rapporten... 8 Visa samtalsspecifikation... 9 Standardrapporter för användare...13 Standardrapporter för ACD-grupper/telefonister...13

Läs mer

Telefonistgrupper. 3FrontOffice. Telefonistgrupper (administratör) Telefonistgrupper

Telefonistgrupper. 3FrontOffice. Telefonistgrupper (administratör) Telefonistgrupper (administratör) Telefonistgrupp är en typ av växelnummer som passar bra när man vill använda klassiska telefonistfunktioner för att ge personlig service och hantera stora mängder samtal till företaget.

Läs mer

Inställningar i 3Växel webb.

Inställningar i 3Växel webb. Inställningar. I 3Växel webb hittar du de vanligaste inställningarna direkt i webbfönstret på fliken Status om du är inloggad som användare eller telefonist. Dessa inställningar beskrivs i egna guider.

Läs mer

ACD Light-grupper. 3FrontOffice. ACD Light-grupper (administratör) ACD Light-grupper

ACD Light-grupper. 3FrontOffice. ACD Light-grupper (administratör) ACD Light-grupper (administratör) ACD Light är en enkel svarsgrupp där flera kan hjälpas åt att svara på samtal till företaget eller avdelningen. De som ska svara loggar in i ACDgruppen genom inställning i app, Softphone

Läs mer

Manual SMS Gateway NÄRHÄLSAN

Manual SMS Gateway NÄRHÄLSAN Manual SMS Gateway NÄRHÄLSAN Hej Vi har bokat in dig 2018-02-01 kl 14.00. Om tiden ej passar ring oss senast 24 timmar innan utsatt tid på 031-400 500. Med vänliga hälsningar /Närhälsan Innehållsförteckning

Läs mer

Statistik Bas. 3FrontOffice. Statistik Bas. Statistik Bas

Statistik Bas. 3FrontOffice. Statistik Bas. Statistik Bas Komma igång... 2 Skapa en rapport... 4 Läsa rapporten... 6 Exportera rapporten... 8 Visa samtalsspecifikation... 9 Standardrapporter för användare... Standardrapporter för ACD-grupper/telefonister... Standardrapporter

Läs mer

SMS Webb Handbok. Logga in. Ställ in och ändra din användarinformation

SMS Webb Handbok. Logga in. Ställ in och ändra din användarinformation SMS Webb Handbok Logga in Du loggar in till SMS Webb via https://www.generic.se och kundlogin som du finner i det övre högra hörnet. Välj sedan SMS Webb i rullgardinsmenyn. Logga in genom att ange ditt

Läs mer

Företagsinställningar.

Företagsinställningar. Företagsinställningar. Markerar du Företagsinställningar under Växel Administratör visas ytterligare några inställningar som du kan göra i växeln. Generellt För att anpassa de allmänna företagsinställningarna

Läs mer

Tele2 Växel. Användarmanual Statistik

Tele2 Växel. Användarmanual Statistik Tele2 Växel Användarmanual Statistik Innehåll 1. Tele2 Växel Statistik... 3 1.1 Få tillgång till Tele2 Växel Statistik... 4 1.2 Översikt Tele2 Växel Statistik... 5 2. Tele2 Växel Statistik Bas... 7 2.1

Läs mer

Telia Jobbmobil Växel Förenklad administration. Handbok

Telia Jobbmobil Växel Förenklad administration. Handbok Telia Jobbmobil Växel Förenklad administration Handbok Telia Jobbmobil Växel Förenklad administration Handbok 2 Handbok Förenklad administration Telia Jobbmobil Växel Du hittar alltid senaste versionen

Läs mer

Kom igång med Dashboard

Kom igång med Dashboard Kom igång med Dashboard Välkommen som användare av Checkpoint Dashboard! Så här kommer du igång: Logga in med ditt personliga användarnamn och lösenord, länk till CheckPoint Dashboard Lösningen kräver

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

C 365 UC MOBIL APP Se dina kollegor Samtalshantering kö Röstbrevlåda Byt profil...

C 365 UC MOBIL APP Se dina kollegor Samtalshantering kö Röstbrevlåda Byt profil... C 365 UC MOBIL APP Varje användare kan ladda ner en mobil app C 365 UC Communicator som kan installeras på iphone eller Android. Klienten används för att hantera samtal, profiler, röstbrevlådan, kunna

Läs mer

Manual. Anvisningar för användning. Snom 320 växel

Manual. Anvisningar för användning. Snom 320 växel Manual Snom 320 växel Inledning Denna snabbstartsguide avser Snom 320 telefonen i kombination med GCM Mobil- och Soft växellösning och är avsedd att hjälpa dig att snabbt komma i gång. Observera att de

Läs mer

Administration av grupper och användare i Winst

Administration av grupper och användare i Winst Administration av grupper och användare i Winst 1 Uppsättning för att arbeta med elektroniska beställningar Beskrivning och tips för användar- och gruppadministration 1.1 Gruppadministration i WINST Användare

Läs mer

Observera att du måste ha internetuppkoppling första gången du loggar in med HogiaID.

Observera att du måste ha internetuppkoppling första gången du loggar in med HogiaID. Fr om version 2016.3 använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia Ekonomi. Du som använder Hogia einvoice, Hogia Approval Compact Edition eller Hogia Approval Manager har sedan tidigare

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

ACD Premium. 3FrontOffice. ACD Premium (administratör) ACD Premium

ACD Premium. 3FrontOffice. ACD Premium (administratör) ACD Premium (administratör) är en avancerad ACD-grupp (svarsgrupp) som passar företag som har större volymer inkommande samtal i call center-lösningar för till exempel support och försäljning. Här finns en mängd funktioner

Läs mer

1 Administration av grupper och användare i Winst (1.0)

1 Administration av grupper och användare i Winst (1.0) 1 Administration av grupper och användare i Winst (1.0) 1.1 Gruppadministration i WINST Användare kan antingen läggas direkt under förvaltningen/bolaget/kommunen eller i grupper som motsvarar verksamheten.

Läs mer

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. OBS! För att kunna planera jourpass måste man som

Läs mer

Snabbguide för användare

Snabbguide för användare Snabbguide för användare Användarmanual 2015 Inloggning...4 Webbklienten...5 Den övre delen...6 Hänvisningar...7 Tidsangivelser och datum...9 Söka efter kollegor...10 Snabbsök...10 Avancerad sökning...10

Läs mer

Svarsgrupper, 3Växel administratör.

Svarsgrupper, 3Växel administratör. Svarsgrupper. Markerar du Svarsgrupper under Växel Administratör visas de olika svarsgrupper som finns inom företaget. Du ser vilka telefonnummer som är kopplade till svarsgruppen, hur många medlemmar

Läs mer

Svarsgrupper, 3Växel administratör.

Svarsgrupper, 3Växel administratör. Svarsgrupper. Markerar du Svarsgrupper under Växel Administratör visas de olika svarsgrupper som finns inom företaget. Du ser vilka telefonnummer som är kopplade till svarsgruppen, hur många medlemmar

Läs mer

ACD Premium. 3FrontOffice. ACD Premium (administratör) ACD Premium

ACD Premium. 3FrontOffice. ACD Premium (administratör) ACD Premium (administratör) är en avancerad ACD-grupp (svarsgrupp) som passar företag som har större volymer inkommande samtal. Här finns en mängd funktioner för att hantera samtal effektivt och kundvänligt. Öppna

Läs mer

Administration av asrp.se

Administration av asrp.se Administration av asrp.se Inloggning sker från: http://www.asrp.se/cms/admin_login.php Avdelningar/rubriker: - Sidor - Användare - Galleri - Övrigt - Annonser - Hästar - Faktablad - Logga ut SIDOR Under

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Dokumentation. Användarmanual. Aastra CMG Server 7.5 för HiPath 4000 Aastra CMG Office Webb 7.5. Konfidentiellt Sida 1 av 23

Dokumentation. Användarmanual. Aastra CMG Server 7.5 för HiPath 4000 Aastra CMG Office Webb 7.5. Konfidentiellt Sida 1 av 23 Dokumentation Användarmanual Aastra CMG Server 7.5 för HiPath 4000 Aastra CMG Office Webb 7.5 Konfidentiellt Sida 1 av 23 Versionshantering Version Datum Namn Kommentar 1.0 2006-01-03 JEJ Dokument upprättat

Läs mer

Lathund för Styret (version 1.0)

Lathund för Styret (version 1.0) Lathund för Styret (version 1.0) Välkommen till Styret! systemet som underlättar administrationen för dig som ledamot i styrelsen för en bostadsrättsförening och hjälper föreningen att ta kontroll. Denna

Läs mer

Behörighetshantering. Enklare administration av ditt företags behörigheter och användare i kundportalen T

Behörighetshantering. Enklare administration av ditt företags behörigheter och användare i kundportalen T Behörighetshantering Enklare administration av ditt företags behörigheter och användare i kundportalen 1 Innehållsförteckning Allmänt 3 Logga in 4 Behörighetshantering 5 Skapa ny användare 6-7 Tilldela

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång med appen Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med appen Så här använder du appen Telia Touchpoint Installera appen Börja med att öppna App Store eller Google Play och sök på Touchpoint. Installera appen

Läs mer

Snabbguide Telenor One 2.0 Webbtjänster och Röstbrevlåda

Snabbguide Telenor One 2.0 Webbtjänster och Röstbrevlåda Snabbguide Telenor One 2.0 Webbtjänster och Röstbrevlåda Innehållsförteckning Mina sidor 3 Informera webb 7 Informera mobilwebb 16 Röstbrevlåda snabbguide 17 2 Telenor Mina sidor Mina sidor är din egen

Läs mer

Fr om version ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem

Fr om version ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem Fr om version 2018.2 ser inloggningen med HogiaID lite annorlunda ut i Hogias Ekonomisystem Vad är ett HogiaID? Ett Hogia Identity (HogiaID) är en unik identitet för en användare av ett eller flera Hogia-system.

Läs mer

Telia Connect för Windows

Telia Connect för Windows Telia Connect för Windows Version 3.0 Användarguide Updaterad: 3 juli 2007 Innehåll Ansluta till Internet...3 Information som presenteras av Telia Connect...4 Konfiguration av Telia Connect...7 Fliken

Läs mer

MANUAL LYNC 365 TELEFONI

MANUAL LYNC 365 TELEFONI INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 1 Användarmanual Cellips gränssnitt... 2 1. Lync 365- telefonnummer... 2 1.1. Vidarekoppling... 2 1.2. Telefoniinställningar... 3 1.3. Röstbrevlåda... 3 1.4.

Läs mer

Röstbrevlådan inställningar

Röstbrevlådan inställningar (på webben) Röstbrevlådan inställningar När du inte kan svara på ditt nummer är standardinställningen att inkommande samtal vidarekopplas till din röstbrevlåda i FrontOffice. Det gäller till exempel när

Läs mer

Användarmanual MiniVoice Webb

Användarmanual MiniVoice Webb Användarmanual MiniVoice Webb Version 1.1 - Pre Greeting AB minivoice.se Sida 1 av 12 Innehållsförteckning MiniVoice Webb användarmanual Innehåll VÄLKOMMEN!... 3 INLOGGNING - ADMINISTRATION... 4 Inloggning

Läs mer

Introduktion... 1 Administrera... 1 Användare... 1 Bjud in användare... 3 Sök... 5

Introduktion... 1 Administrera... 1 Användare... 1 Bjud in användare... 3 Sök... 5 Introduktion Denna manual innehåller skärmdumpar (bilder) från SveDems avsnitt för administration, och riktar sig främst till användare med behörighet som Lokal koordinator. Du är varmt välkommen att skicka

Läs mer

Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen

Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen Webbrekrytering finns inte i Hogia Personal för er som har programmet Hogia Lön. Webbrekryteringen ger dig möjlighet att själv på ett enkelt sätt bygga rekryteringsannonser

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

Diatel Telefonpassning

Diatel Telefonpassning Diatel Telefonpassning Manual för kundwebben DiaTel Diagonal Telefonpassning Box 55157 504 04 Borås, Sweden Tel. 033-700 71 00 Fax. 033-700 71 01 E-post. info@diatel.se Innehållsförteckning Vyer Inloggning

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen

Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen WEBBREKRYTERING Sida 1 Webbrekrytering och Rekryteringsmodulen Webbrekrytering finns inte i Hogia Personal för er som har programmet Hogia Lön. Webbrekryteringen ger dig möjlighet att själv på ett enkelt

Läs mer

FlexiTID 5.8 Handläggarwebb guide

FlexiTID 5.8 Handläggarwebb guide 1 FlexiTID 5.8 Handläggarwebb guide I version 5.8 av FlexiTID har utseendet förändrats men funktionerna är desamma, vissa är dock förfinade. Vissa värden har förtydligats till exempel hur många handläggare

Läs mer

Handbok - CMG Office Web

Handbok - CMG Office Web Handbok - CMG Office Web CMG Office Web CMG Office Web är portalen för ditt företags interna kommunikation. Med Office Web kan du hitta dina medarbetares telefonnummer, organisationstillhörighet och aktiviteter.

Läs mer

Användarmanual Softphone

Användarmanual Softphone Användarmanual Softphone Innehållsförteckning 1 Introduktion...4 2 Komma igång...5 2.1 Logga in... 5 2.2 Ändra lösenord... 5 2.3 Ändra mailadress... 5 2.4 Byta användarnamn... 5 2.5 Ändra språk...6 2.6

Läs mer

Advoco NetPBX Portalen Användare

Advoco NetPBX Portalen Användare Advoco NetPBX Portalen Användare Webbportalen i Advoco NetPBX ger användaren ett snabbt och enkelt sätt att hantera samtal, hänvisningar och kontakter. Portalen använder användarens primära telefon för

Läs mer

Manual. Föreningsadministratör i medlemssystemet

Manual. Föreningsadministratör i medlemssystemet BRUKSANVISNING 1 (28) Manual Föreningsadministratör i medlemssystemet BRUKSANVISNING 2 (28) Innehållsförteckning Rubrik sida 1. Inledning 4 1.1 Målgrupp...4 1.2 Syfte...4 1.3 Omfattning...4 2. Bakgrund

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL CELLIPS HÄNVISNING

ANVÄNDARMANUAL CELLIPS HÄNVISNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 1 Användarmanual Cellips hänvisning... 2 1. Hänvisningsstatus... 2 2. Generella inställningar... 2 2.1 Ljudfil med ditt namn vid talad hänvisning... 2 2.2 Gått

Läs mer

Manual - Administration

Manual - Administration Manual - Administration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

Manual Svevacadministratör

Manual Svevacadministratör SVEVAC Manual Svevacadministratör Ändringsförteckning Version Datum Ändring Ändrat av 1,0 111121 Första utgåvan Anna Skogsberg 1,1 120116 Lagt till ändra lösenord Anna Skogsberg Sida 2 av 9 Innehållsförteckning

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Använda Limesurvey. Efter inloggning kommer du till startsidan för Limesurvey. Nedan visas en bild på de val som kan göras från startsidan.

Använda Limesurvey. Efter inloggning kommer du till startsidan för Limesurvey. Nedan visas en bild på de val som kan göras från startsidan. Skapa konto För att använda Limesurvey måste du ansöka om ett separat datakonto, d.v.s. det är inte samma användaruppgifter som ditt datakonto vid HiG. Ansökan görs genom att kontakta Mats Brenner alt.

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång utan smartphone

Telia Touchpoint mobil växellösning. Kom igång utan smartphone Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång utan smartphone Så här använder du Telia Touchpoint utan smartphone Logga in i svarsgruppen från din telefon Du kan alltid logga in i svarsgruppen genom att

Läs mer

Telefonist Avancerade funktioner

Telefonist Avancerade funktioner Telefonist Avancerade funktioner Ta emot samtal... Hantera samtal... Utökad målinformation... 4 Väntkoppla samtal... 5 Parkera samtal... 5 Aktivera camp-on på Telefonistnummer... 6 Placera samtal i kö

Läs mer

Administratör för ett gruppkonto i Widgit Online funktionsverket

Administratör för ett gruppkonto i Widgit Online funktionsverket Administratör för ett gruppkonto i Widgit Online funktionsverket Gruppkonto i Widgit Online Ett gruppkonto i Widgit Online innebär att flera användare tillsammans ingår i en gemensam grupp där man kan

Läs mer

Telia Touchpoint mobil växellösning

Telia Touchpoint mobil växellösning Telia Touchpoint mobil växellösning Kom igång med Statistik Bas Få tillgång till Touchpoint Statistik Bas Tillgång till Touchpoint Statistik Bas får du från Adminwebben; samma gränssnitt som du administrerar

Läs mer

TELIA TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING. Kom igång med Statistik Bas

TELIA TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING. Kom igång med Statistik Bas TELIA TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING Kom igång med Statistik Bas FÅ TILLGÅNG TILL TOUCHPOINT STATISTIK BAS Tillgång till Touchpoint Statistik Bas får du från Adminwebben; samma gränssnitt som du administrerar

Läs mer

Produktbeskrivning Plustjänster Bilaga 4.1.2

Produktbeskrivning Plustjänster Bilaga 4.1.2 Plustjänster Innehållsförteckning 1 Beskrivning av funktionerna...1 2 Plustjänster som aktiveras av slutkund...1 2.1 Förfrågan / Pendling...1 2.2 Trepart...1 2.3 Samtal väntar...2 2.4 Återuppringning...2

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen Arbetsplatsansvarig Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Startsidan... 3 Behörighet... 4 Granska en arbetsplats placeringar... 5 Lägg till arbetsplatsansvarig/handledare...

Läs mer

Manual för Flexi Presentity app för ios

Manual för Flexi Presentity app för ios Manual för Flexi Presentity app för ios Datatal har utvecklat en mobilapplikation för din smartphone, med den kan du enkelt sätta hänvisningar och lyssna av röstmeddelanden. För att ladda ner mobilapplikationen,

Läs mer

Statistik Plus. 3FrontOffice. Statistik Plus. Statistik Plus

Statistik Plus. 3FrontOffice. Statistik Plus. Statistik Plus Logga in... 2 Skapa en rapport... 3 Läsa och skräddarsy rapporten... 5 Spara rapport och skapa automatiska utskick... 7 Exportera rapport... 9 Samtalsspecifikation... 9 Exempelrapporter...10 Rapport för

Läs mer

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig!

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! Tillgänglig Weblink Unified 2.0 Användarmanual Version 15.003 MacBook Pro MacBook Pro Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! 1 Innehållsförteckning 3. Inledning

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

Netwise CMG Voice. 2002-02-28, Rev 1.0, CJ 1(16)

Netwise CMG Voice. 2002-02-28, Rev 1.0, CJ 1(16) Netwise CMG Voice Allmänt... 2 Användargränssnitt... 3 Telefongränssnitt... 3 Aktivitetsinformation... 3 Administration... 3 Inloggning... 4 Huvudmeny...4 Administration av dina röstmeddelanden... 5 Administration

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Manual HSB Webb brf

Manual HSB Webb brf BEHÖRIGHETSSYSTEMET ALLMÄNT Alla användare som ska arbeta med HSB Webb måste först skapas och registreras i systemet. När du registreras som användare får du ett användarnamn och ett lösenord som du sedan

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Swish Företag Ta betalt enklare Admin, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag Admin... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Administratör i avtalet...

Läs mer

Röstbrevlådan. 3FrontOffice. Röstbrevlådan i appen och mobilen Röstbrevlådan

Röstbrevlådan. 3FrontOffice. Röstbrevlådan i appen och mobilen Röstbrevlådan i appen och mobilen När du inte kan svara på ditt nummer är standardinställningen att inkommande samtal vidarekopplas till din röstbrevlåda i 3FrontOffice. Det gäller till exempel när du har ställt in

Läs mer

TIME CARE POOL WEBB. Personlig kalender (ikon i vänsterkolumnen)

TIME CARE POOL WEBB. Personlig kalender (ikon i vänsterkolumnen) TIME CARE POOL WEBB Öppna Time Care Pools webbsida Du kommer till Time Care Pools webbsida genom att skiva in följande adress direkt i webbläsaren: http://timepoolweb.linkoping.se Inloggning Nu ska du

Läs mer

Weblogin Innehåll Startsida Språkinställning Efter inloggningen Ändra egna data - Personuppgifter Ändra egna data - Inställningar Ändra egna data - Ange lösenordsfråga Ändra lösenord Lösenordet har ändrats

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.4 Version 1.4 / 151016 1 Innehåll 1) INLOGGNING VIA MEDARBETARWEBBEN... 4 2) INTERNET EXPLORER... 7 2.1 Java... 7 2.2 Popup- fönster... 9 2.3 Browser, 32-64-bitars

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO 1 VARFÖR ÄR DET OLIKA FÄRG OCH UTSEENDE PÅ MAPPARNA? Gula mappar Blå mappar Blårandiga mappar Enkla mappar som man känner igen från Utforskaren. En gul mapp kan innehålla undermappar

Läs mer

Instruktioner för att skapa konton i MV-login

Instruktioner för att skapa konton i MV-login Instruktioner för att skapa konton i MV-login MV-Login är ett inloggningssystem, avsett för inloggning i MV-Nordics program, webbprogram och appar. Administration av systemet samt webbprogramen finner

Läs mer

3Växel Max. Kom igång guide.

3Växel Max. Kom igång guide. 3Växel Max. Kom igång guide. Innehåll. Så fungerar 3Växel Max...4 Kom igång...5 3Växel-programmet...6 Logga in...9 Hantera svarsgrupper...10 Koppla vidare samtal...12 Använda status (hänvisning)...13 Vidarekoppling

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

MANUAL TILL SKYLTSYSTEMET

MANUAL TILL SKYLTSYSTEMET Sida 0 av 17 Version: 124 (EL) MANUAL TILL SKYLTSYSTEMET Beskrivning och instruktioner för Skyltsystemet. 2010-10-01 Jerntorget Sverige AB JERNTORGET SVERIGE AB BOX 256, 792 24 MORA TFN: 0250-141 00 FAX:

Läs mer

TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING

TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING TOUCHPOINT MOBIL VÄXELLÖSNING KOM IGÅNG MED APPEN OCH ADMINISTRERA VÄXELN Såhär använder du Telia Touchpoint som administratör. Installera appen I den här guiden går vi igenom hur du som administratör

Läs mer

Användarmanual flexconnect.se Administratör

Användarmanual flexconnect.se Administratör Användarmanual flexconnect.se Administratör Innehållsförteckning 1 HJÄLP TILL TDC MOBILFLEX CONNECT (ADMINISTRATÖR)... 3 2 TELEFONBOK... 3 3 FÖRETAGSINFORMATION... 4 4 LÄGGA TILL EXTRA FÄLT TILL PROFILER...

Läs mer

Fr om version använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia einvoice eller Hogia Approval Compact Edition

Fr om version använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia einvoice eller Hogia Approval Compact Edition Fr om version 2015.3 använder vi HogiaID en ny inloggning för dig som använder Hogia einvoice eller Hogia Approval Compact Edition Vad är ett HogiaID? Ett Hogia Identity (HogiaID) är en unik identitet

Läs mer

Statistik Extra, 3Växel Administratör.

Statistik Extra, 3Växel Administratör. Statistik Extra. Statistik Extra är ett avancerat statistikverktyg där ni bland annat kan: Skapa och spara skräddarsydda rapporter. Schemalägga automatiska rapportutskick. Jämföra olika nummer och användare.

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Bruksanvisningar för vänförmedlingen

Bruksanvisningar för vänförmedlingen Bruksanvisningar för vänförmedlingen Version 1.1 Innehållsförteckning INLEDNING... 2 ANVÄNDARNIVÅER... 3 INLOGGNING I FÖRMEDLINGEN... 5 KORT FÖR FRIVILLIGA TILL FÖRMEDLING... 7 DEN FRIVILLIGA VÄNNEN MARKERAS

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 5 3. Samtal 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

E-läromedel Manual Version 3

E-läromedel Manual Version 3 Manual 1 (19) E-läromedel Manual 31.08.2015 Version 3 Kirjavälitys Oy 2015 Manual 2 (19) Innehåll 1 Allmänt... 3 2 Hur man använder e-läromedlen... 3 3 Hantera användarrättigheter... 3 3.1 Uppgifter om

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

E-läromedel Manual Version 3

E-läromedel Manual Version 3 Manual 1 (18) E-läromedel Manual 31.08.2015 Version 3 Kirjavälitys Oy 2015 Manual 2 (18) Innehåll 1 Allmänt... 3 1.1 Uppgifter om organisationen... 3 2 Skapa användare... 4 2.1 Allmänt... 4 2.2 Skapa en

Läs mer

Snabbguide för E-lomake

Snabbguide för E-lomake Snabbguide för E-lomake 1 Om E-lomake/E-blankett...1 1.1 Inloggning...1 1.2 Symboler...1 1.3 Användargränssnittets flikar...1 1.4 Skapande av en ny blankett...2 2 Skapande av en ny blankett, Fält-funktionen...3

Läs mer

Manual Komma igång med Softphone-klient

Manual Komma igång med Softphone-klient Manual Komma igång med Softphone-klient Innehållsförteckning 1 Komma igång... 3 2 Registrera nytt Mina Sidor konto... 3 2.1 Registrera nytt konto via Mina Sidor... 3 2.2 Registrera nytt konto via Företagsportalen...

Läs mer

DGM E-Learning Manual för administratörer ADR Förareutbildning

DGM E-Learning Manual för administratörer ADR Förareutbildning DGM E-Learning Manual för administratörer ADR Förareutbildning Sida 1 av 11 Förord Förarutbildningen är utvecklad av DGM Sverige AB och är godkänd av MSB. Hela idén är att den instruktörsledda ADR-förarutbildningen

Läs mer

Dialect Unified. Användarmanual mobilapplikation ios

Dialect Unified. Användarmanual mobilapplikation ios Dialect Unified Användarmanual mobilapplikation ios Med Dialect Unified Mobilapplikation når du växelns centrala funktioner direkt i din mobiltelefon. Du kan sätta hänvisningar, logga in och ut ur grupper

Läs mer