Kommunkontoret tisdag kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunkontoret tisdag 2013-04-09 kl. 08.30 10.30"

Transkript

1 1(1) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret tisdag kl Johan Birath (s), ordförande Stig Adolfsson (s), tjänstgörande ersättare Britt-Marie Johansson (s) Rolf Stenvard (m) Staffan Leufvén (c) Övriga deltagande Göran Lundström, kommunchef Gunnel Ekström-Burenby, sekreterare Henrik Ottosson, ekonomichef 37, 38, 39 och 40 Sune Fritz, personalchef 41 och 42 Utses att justera Rolf Stenward Justeringens plats och tid Kommunkontoret fredag Underskrifter Sekreterare Paragrafer Gunnel Ekström-Burenby Organ Ordförande Justerande Johan Birath Rolf Stenward ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Datum för Datum för anslagsuppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift Gunnel Ekström-Burenby

2 2(2) Uu 37 Dnr Budget 2014 Ramar Ekonomichef Henrik Ottosson informerar om en sammanfattning av tidigare budgetdiskussioner. De olika budgetalternativen presenteras, se bilagor. Lämnas till kommunstyrelsen utan förslag till beslut.

3 3(3) Uu 38 Dnr Årsredovisning 2012 Föreligger av ekonomiavdelningen upprättad årsredovisning för Ekonomichef Henrik Ottosson föredrar årsredovisningen vid sammanträdet. Utvecklingsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna årsredovisningen.

4 4(4) Uu 39 Dnr Anställningsprövning gällande vikariat som klasslärare i årskurs 2 på Stenbockskolan Utifrån planerad föräldraledighet behöver en vikarie som klasslärare i årskurs 2 på Stenbockskolan anställas under läsåret 2013/2014. Under kommande läsår saknas lärare med tillsvidareanställning som har behörighet att undervisa i årskurs 2. Finansiering Inom fastställd budgetram för barn- och utbildningsverksamheten. Utvecklingsutskottet beslutar att godkänna tillsättandet av vikarie som klasslärare i årskurs 2 på Stenbockskolan. Beslutet expedieras till: Rektor Christina Nessvi Personalchef Akt

5 5(5) Uu 40 Dnr Extra ärende: Anställningsprövning två förskollärare förskoleverksamheten Eftersom barnantalet ökar i Boxholms kommun och då framför allt i Strålsnäs finns behov av att utöka förskoleverksamheten med en avdelning. Med anledning av detta behöver två förskollärare anställas från och med 4 augusti 2013 under förutsättning att lämpliga lokaler finns för verksamheten. Framtida prognos gällande behov av barnomsorgsplatser i Boxholms kommun. Finansiering Inom fastställd budgetram för barn- och utbildningsverksamheten. Utvecklingsutskottet beslutar att godkänna tillsättandet av två tjänster som förskollärare i förskoleverksamheten. Beslutet expedieras till: Förskolechef Peggy Eriksson Personalchef Akt

6 6(6) Uu 41 Dnr Reglemente för intern och extern representation, uppvaktningar och minnesgåva Personalchef Sune Fritz informerar i ärendet. Nu gällande riktlinjer för kommunal representation är fastställda av kommunfullmäktige Riktlinjerna är inte ajour och behöver omarbetas och kompletteras både utifrån Skatteverkets anvisningar och kommunens nya politiska organisation. Föreligger tre nya reglementen: 1. Reglemente för intern och extern representation 2. Reglemente för uppvaktning från arbetsgivaren till anställda och förtroendevalda i Boxholms kommun 3. Reglemente för utdelning av minnesgåva till anställda och förtroendevalda i Boxholms kommun Förslag till nya reglementen har föredragits i ledningsgruppen. Enligt ovan. I reglementet för uppvaktning från arbetsgivare till anställda och förtroendevalda i Boxholms kommun 2 sidan 5 ska ändras till att uppvaktning sker vid 50 år och vart tionde år uppåt. Utvecklingsutskottet föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att fastställa förslag till nya reglementen och samtidigt upphäva de gamla.

7 7(7) Uu 42 Dnr Överenskommelse om Bestämmelser för arbetstagare i arbetslivsintroduktionsanställning BAL 13 Personalchef Sune Fritz informerar i ärendet. Sveriges Kommuner och Landsting och Arbetsgivarförbundet Pacta träffade den 27 februari en Överenskommelse om Bestämmelser för arbetstagare i arbetslivsintroduktionsanställning BAL 13 med Svenska Kommunalarbetareförbundet. Avtalet syftar till att erbjuda arbetslivsintroduktionsanställningar i vård- och omsorgsverksamhet för att ge arbetslösa ungdomar mellan år möjlighet att komma in på arbetsmarknaden. Centrala parter är överens om att anställningar även ska kunna erbjudas inom andra verksamheter. I sådant fall krävs ett lokalt kollektivavtal. Avtalet löper tillsvidare från och med med tre månaders ömsesidig uppsägningstid. Anställningen är tidsbegränsad och arbetstagaren anställs under ett år. Anställningen kan avbrytas utan särskilda skäl med en månads ömsesidig uppsägningstid. Arbetstagaren får en lön motsvarande lägst 75% av lägsta lön för arbetstagare som fyllt 19 år. Idag :-. För anställningen ska en utbildnings- och introduktionsplan upprättas och en handledare utses. 25 % av anställningen ska utgöras av utbildnings- och introduktionsinsatser. Centrala parters förhandlingsprotokoll samt cirkulär 13:8. Förslag till beslut Sveriges Kommuner och Landstings styrelse rekommenderar kommunstyrelsen besluta, med anledning av träffad överenskommelse, BAL13 med Svenska Kommunalarbetareförbundet för tillämpning från och med , att anta bestämmelserna i BAL 13, samt att efter framställan från respektive riksorganisation teckna lokalt kollektivavtal BAL13 i enlighet med centrala förhandlingsprotokollet.

8 8(8) Uu 43 Dnr Begäran om egenkontroll våren 2013 Enligt regeringens proposition 2002/ ska kommunen genom egenkontroll följa upp och utvärdera den egna verksamheten. Egenkontrollen ska redovisas årligen till länsstyrelsen efter att den godkänts av kommunstyrelsen. Egenkontrollen bifogas. Utvecklingsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att godkänna redovisad egenkontroll.

9 9(9) Uu 44 Dnr Motion gällande belysning vid busshållsplatsen i Storgatans södergående fil Kommunstyrelsen beslutade att remittera en motion från Anette Andersson till Boxholmshus för kostnadsberäkning och beredning. Boxholmshus har nu inkommet med remissvar. De anför att de har undersökt möjligheterna till att sätta upp belysningspunkt vid busshållplatsen och kan konstatera att det finns förutsättningar till att sätta upp en stolpe. Kostnaden beräknas till ca kr. Ks Boxholmshus remissvar Finansiering Verksamhet 24010, trafiksäkerhet. Utvecklingsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta föreslå kommunfullmäktige besluta att uppdra åt Boxholmshus att sätta upp en belysning på Storgatans södergående fil, samt att anse motionen för besvarad.

10 10(10) Uu 45 Dnr Remissvar på motion om att använda getter för gräsklippning istället för motorgräsklippare Kommunstyrelsen har skickat en motion från Inge Lindahl angående att använda getter som gräsklippare till miljönämnden i Mjölby för yttrande. Ett remissvar har inkommit där nämnden yttrar sig över ärendet i Miljönämnden skriver att de gör bedömningen att det på väl utvalda platser inom områden med detaljplan i kommunen kan vara möjligt att ge tillstånd för hålla getter för gräsklippning. Miljönämnden kommer i så fall att pröva lämpligheten att hålla getter i varje enskilt fall och att vissa platser kan anses vara direkt olämpliga. Miljönämnden anser vidare att motionen behöver utvecklas med avseende på vem som ska vara huvudman och hyra ut getterna samt till vem som getterna ska hyras ut, samt att förslagsställaren ska beskriva vilka platser som ska klippas med hjälp av en get och hur det ska lösas med inhägnader. Boxholmshus har inkommit med ett yttrande i frågan De anser att det finns områden i Boxholms som säkert skulle kunna fungera för att låta djur gå ute och beta i markerna. Det Boxholmshus efterlyser, för att kunna göra en bättre bedömning, är mer faktainsamling om de lagar som styr hur man får hantera djur osv. Andra frågetecken som behöver utredas enligt Boxholmshus är vem ansvarar för djuren, var de skall vara exempelvis, eftersom det finns svårigheter för djurhållning inom detaljplanelagt område. Boxholmshus ser från sin sida att om kommunen vill undersöka möjligheterna till att använda getter för gräsklippning behövs en mer noggrann genomgång och bedömning ske av sakkunniga inom området samt vilka föreskrifter som gäller och att ansvariga utses för att hantera djuren. förvaltning gör bedömningen att det för närvarande inte finns skäl för vidare utredningar i frågan, eftersom djurhållning är omgärdat av ett strikt regelverk. Djurhållning i stadsnära områden är en fråga som engagerar, vilket inte minst skrivelsen som har inkommit i ärendet tyder på. För att säkra att djuren inte kommer till skada skulle daglig tillsyn och nästintill ständig övervakning krävas. förvaltnings bedömning är att de ekonomiska insatser som skulle krävas inte motsvarar utfallet av åtgärden. Bifogad motion från Inge Lindahl. Yttrande från Boxholmshus. Inkommen skrivelse från Harriet Bryme, Tranås, i ärendet. Utvecklingsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta föreslå kommunfullmäktige besluta att avslå motionen.

11 11(11) Uu 46 Dnr Motion angående en lokal pant på mobiltelefoner i Boxholm Inge Lindahl (mp) har inkommit med en motion gällande en lokal pant på mobiltelefoner i Boxholm. Kommunstyrelsen beslöt att remittera motionen till miljönämnden för yttrande. Miljönämnden har besvarat motionen i 16, Miljökontorets skriver: Det finns en lag om producentansvar för elektronikskrot. Det innebär att alla som säljer, tillverkar eller importerar elektroniska varor är skyldiga att kostnadsfritt ta emot gamla elprodukter och se till att de återanvänds, återvinns eller hanteras på ett annat sätt som är godtagbart ur miljösynpunkt. Uttjänta mobiltelefoner kan även lämnas på kommunernas återvinningscentraler. Miljökontorets bedömning är att den nationella lagstiftningen tillsammans med lokala initiativ för att öka insamlingen av småelektronik bör utnyttjas för återvinning av mobiltelefoner och att återvinningen bör kunna ske utan ett lokalt pantsystem. I kommunens avfallsplan finns ett mål om att öka insamlingen av elektronik, batterier och småkemikalier. Ett led i detta är att under 2013 genomföra projekt tillsammans med El-kretsen för insamlingen av småelektronik. förvaltning håller med miljöförvaltningen i sin bedömning om att återsamlingen bör kunna ske utan ett lokalt pantsystem. Miljökontoret Motion från Inge Lindahl, Miljöpartiet. Utvecklingsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta föreslå kommunfullmäktige besluta att avslå motionen angående lokal pant på mobiltelefoner då en återvinning av småelektronik bör kunna ske utan att ett lokalt pantsystem tillämpas.

12 12(12) Uu 47 Dnr Remiss Förslag till nya föreskrifter för väg 32, Östergötlands län Remissen gäller förslag på nya föreskrifter för väg 32, Östergötlands län samt upphävande av Vägverkets föreskrifter (VVFS 2009:240). Remissvar senast 26 april I samband med att väg 50 får ny sträckning i anslutning till nuvarande väg 32 mellan Mjölby och Motala görs en omprövning av hastighetsgränserna för väg 32, delen mellan Jönköpings län och Mjölby. Sammanfattningsvis vill kommunen påtala att trafiksäkerhetsmålen och en förbättrad infrastruktur gällande väg 32 mellan Mjölby och Tranås sett ur ett regionalt tillväxtperspektiv talar för att de långsiktiga målen med väg 32 bör ges en högre prioritet. Bilagor: Skrivelse till Trafikverket. Trafikverkets beredningsunderlag till förslag om hastighetsföreskrifter för väg 32, Östergötlands län och konsekvensutredning enligt förordningen (2007:1244) om konsekvenser vid regelgivning. Utvecklingsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att som sitt remissvar till Trafikverket lämna in bifogad skrivelse.

13 13(13) Uu 48 Dnr Ansökan om utökat kommunalt bidrag till Boxholms Säteris vägsamfällighet m.h.t. dubbling av trafiken till fotbollsplanen Styrelsen i Boxholms Säteris vägsamfällighet har i skrivelse begärt utökat kommunalt bidrag med hänsyn till den kraftigt utökade trafiken till fotbollsplanen. Vägsamfällighetsföreningen anhåller om att bidraget ökas med kr per år och att ersättningen också utgår retroaktivt från och med I andra hand föreslår vägsamfälligheten att kommunen övertar underhållsansvaret för asfaltsdelen av vägsamfälligheten. I Förordning (1989:891) om statsbidrag till enskild väghållning anges olika bestämmelser om statsbidrag till byggande och drift av enskilda vägar samt för förrättningskostnader för fastställande av nya grunder för fördelning av kostnaderna för vissa gemensamhetsanläggningar. Förordningen reglerar bland annat vad som är möjligt för erhållande av statliga bidrag. Frångår kommunen den fördelningsmodells som tillämpas idag skulle konsekvenserna vara svåra att överskåda och kräva en omfattande utredning för att klargörs. Kommunens andel på 36,5% i vägsamfälligheten reglerar de merkostnader som kommunen enligt nuvarande regelverk ska bära på grund av det ökade slitage som blivit efter Skrivelse Styrelsen i Boxholms Säteris vägsamfällighet Utvecklingsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att avslå ansökan om utökat kommunalt bidrag, samt att avslå ansökan övertagandet av underhållsansvar för asfaltdelen.

14 14(14) Uu 49 Dnr Ansökan om bidrag för införskaffande av ny utrustning till älgskyttebana Boxholms Jaktskytteförening har ansökt om bidrag till införskaffande av ny älgskyttebana. Investeringen uppgår till totalt med moms kronor. Till ansökan bifogas en redogörelse för budget där det framgår att det som återstår att finansiera är kr. Skrivelse från Per Strömqvist, ordförande. Utvecklingsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta att avslå ansökan om kommunalt bidrag till ny utrustning älgskyttebana.

15 15(15) Uu 50 Dnr Erbjudande att köpa fastigheten Storgatan 18, Bredgård 3:1, Boxholm BENFICO avser att utannonsera Storgatan 18 (bankhuset) och erbjuder kommunen att förvärva fastigheten innan så sker. I en värdering från Mäklarhuset Johan Westergren från den 24 oktober 2011, värderas fastigheten till 4,6 miljoner. Värderingen utgår från ett avkastningskrav på 9 %. Drifts- och underhållskostnader bostäder 350 kr/kvm och för banklokalen 250 kr/kvm. Hyresintäkterna beräknas utifrån att banklokalen ej är uthyrd. Fördelarna med ett köp av fastigheten är att; - kommunkontoret har sin uppvärmning genom bankhuset en annan ägare kan innebära kostnader för kommunen. - kommunen kan försäkra sig om att banklokalen inte står outnyttjad, tänkbar verksamhet är AB Boxholmshus, - rätt pris ger ett rimligt avkastningskrav till ett rimligt risktagande. Nackdelar med ett köp av fastigheten är att; - kommunen redan nu genom sitt bostadsbolag har flera nyrenoverade kontorslokaler som för närvarande ej är uthyrda, - kommunen har genom sitt bostadsbolag gjort stora investeringar och nya investeringsbehov är väntade, koncernens skuldsättningsgrad blir hög. Bilagor: Drifts kalkyl Bredgård 3:1 Förfrågan om medlingsuppdrag Mäklarhuset. Kommunchefen får i uppdrag att till kommunstyrelsens sammanträde ta fram och presentera en kalkyl över kostnader. Lämnas till kommunstyrelsen utan förslag till beslut.

16 16(16) Uu 51 Dnr Begäran om extra uttag till Stiftelsen Sommen Styrelsen i Stiftelsen Sommen beslutade med anledning av de ekonomiska problem som redovisades på styrelsemöte den 21 februari 2013, att ge Göran Lundström och Henrik Ottosson, Boxholms kommun, i uppdrag att arbeta fram ett beslutsunderlag till styrelsemötet i Tranås. På mötet beslutade styrelsen att begära ett extra uttag på totalt kr från kommunerna under 2013, vilket motsvarar en ökning med 5,50:- mer per kommuninvånare än vad som tidigare beslutats i kommunerna. För Mjölbys del blir ökningen 2,75:- per kommuninvånare. I de beslutsunderlag som tagits fram till mötet i Tranås uppgick underskottet till 300 tkr. Bidrag från Länsstyrelsen på 80 tkr har inkommit varför det äskade beloppet kunnat sänkas med motsvarande belopp. Styrelsens beslut underlag av Göran Lundström och Henrik Ottosson. samt uppdaterad bilaga 1. Finansiering Föreslår att beloppet budgeteras resultatet. Utvecklingsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta föreslå kommunfullmäktige besluta att begära ett extra uttag från kommunen på kronor under 2013 för att säkra Naturums verksamhet under 2013 att samma summa rabatteras på 2014 års medlemsavgift från kommunen, samt att beslutet gäller under förutsättning att alla medlemskommuner tar likalydande beslut.

17 17(17) Uu 52 Dnr Ordinarie föreningsstämma i Coompanion Östergötland, ekonomisk förening Medlemmarna i Coompanion Östergötland, ekonomisk förening kallas till ordinarie föreningsstämma den 18 april 2013 i Norrköping. Boxholms kommun är medlem i föreningen. Utvecklingsutskottet beslutar att utse verksamhetsutvecklare Alf Ek till ombud vid föreningsstämman, samt att som ägardirektiv besluta att följa stämmans beslut. Beslutet expedieras till: Coompanion Östergötland Ombudet Akt

18 18(18) Uu 53 Övrigt Kommunchef Göran Lundström informerar om hemsjukvården. Stig Adolfsson (s) informerar om att flest röster har lämnats på Frostlinghuset i den enkät som kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare erhöll i januari. Frostlinghuset kommer att tas upp som ett ärende på ets sammanträde den 7 maj. Rolf Stenvard (m) inkommer med en skrivelse om behov av hjälpföretag till tågverkstaden. Fredrik Svaton kommer att inbjudas till kommunstyrelsens sammanträde den 23 april.

19 19(19) Uu 54 Dnr Extra ärende: Bolagsstämma AB Boxholmshus Ordinarie bolagsstämma med aktieägarna i AB Boxholmshus hålls den 18 april Per-Arne Larsson (s) är kommunens ombud. Han har förhinder att närvara. föreslås avge ägardirektiv vid årsstämman i AB Boxholmshus enligt nedan framlagt förslag till beslut. Bolags- och stämmohandlingar. Utvecklingsutskottet beslutar att utse Henrik M Carlsson att närvara vid årsstämman att avge följande ägardirektiv till AB Boxholmshus: att fastställa resultat- och balansräkning för 2012 enligt framlagt förslag, att godkänna dispositioner beträffande bolagets vinst enligt den fastställda balansräkningen, att bevilja ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och verkställande direktören, samt att fastställa arvoden till styrelsen och revisorerna. Beslutet expedieras till: AB Boxholmshus Ombudet Akt

20 20(20) Uu 55 Dnr Extra ärende: Årsmöte Föreningen Folkets Hus Föreningen Folkets Hus i Boxholm har haft årsmöte Styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Boxholms kommun lämnade reservation för att beslut ännu ej är fattat i kommunstyrelsen. Lämnas utan beslut till kommunstyrelsen.

Göran Lundström, kommunchef Gunnel Ekström-Burenby, sekreterare Jan Jonsson, plan- och byggchef 56. Kommunkontoret måndag 2013-05-13

Göran Lundström, kommunchef Gunnel Ekström-Burenby, sekreterare Jan Jonsson, plan- och byggchef 56. Kommunkontoret måndag 2013-05-13 1(1) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret tisdag kl. 08.30 11.45 Per-Arne Larsson (s), ordförande Johan Birath (s) Britt-Marie Johansson (s) Rolf Stenvard (m) Staffan Leufvén (c) Övriga deltagande Göran

Läs mer

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor 1(1) Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30 Enligt bilagor sidor 15 och 16. Övriga deltagande Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor Utses att justera Rolf

Läs mer

2015-12-14. Sten-Inge Olsson (S) Hans Liljas (L) Jan Lilja, kommunchef Magnus Heimdahl, kommunsekreterare Richard Bjöörn, personalchef

2015-12-14. Sten-Inge Olsson (S) Hans Liljas (L) Jan Lilja, kommunchef Magnus Heimdahl, kommunsekreterare Richard Bjöörn, personalchef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 10:55 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C) Mikael Edvardsson (SD)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson Ove

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v)

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v) Kommunfullmäktige 2008-05-26 Sida 1 av 14 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.40 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 13.30-16.00. Beslutande Ledamöter Stefan Lundgren, ordförande Kent Ivan Andersson Wiggo Wrangborg Cecilia Rosenqvist Perry Ulrika Axelsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24) Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 21 november 2006, klockan 08.30-12.10, 12.50-18.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen 22 mars 2005, klockan 08.30-12.05, 13.00 17.15 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Eva

Läs mer

Annette Riesbesk (C), ordförande Inge Östlund (C) Henrieta Vedberg (M), ersättare för Fredrik Ollèn (M) Anki Dåderman (S) Jan Dahlquist (S)

Annette Riesbesk (C), ordförande Inge Östlund (C) Henrieta Vedberg (M), ersättare för Fredrik Ollèn (M) Anki Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) 1(25) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.15-10.20 Beslutande Ledamöter Annette Riesbesk (C), ordförande Inge Östlund (C) Henrieta Vedberg (M), ersättare för Fredrik Ollèn (M) Anki Dåderman (S)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 25 september 2007, klockan 08.30-12.00, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(14) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 9.00 14.35 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista sidan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Björn Källman (Hela Edas Lista) Johanna Söderberg (C) Hans-Peter

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54 Kommunstyrelsen 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-20:00 Beslutande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten (FP) Claes-Gunnar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-04-19 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2011-04-04 88 (107) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, måndagen den 4 april 2011 kl 14.00-17.00 Beslutande Jörgen Larsson (S), ordf 70-72 Camilla Anglemark (S), ordf 73-86 Anneli Bengtsson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Kommunledningsutskottet 2014-09-16

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Kommunledningsutskottet 2014-09-16 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Beslutande Kommunhusets sammanträdeslokal Notariet, tisdagen den 16 september 2014 kl 08.15-13.50 Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-11-02. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 2 november, klockan 08.00-08.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-11-02. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 2 november, klockan 08.00-08. SURAHAMMARS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 2 november, klockan 08.00-08.50 Tobias Nordlander (S) ordförande Johanna Skottman (S) Chatarina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.30 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Bertil Börjesson (Hela Edas Lista) ersättare för Björn Källman

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10. Anders Nilsson

Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10. Anders Nilsson Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn 2011-11-15 1 (8) Plats och tid 2011-11-15, kl. 09.00 12.45, Lilla salen, kommunhuset Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Alf-Göran Andersson Ann-Mari Louison Ingegerd

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015 01 12 1 (19)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015 01 12 1 (19) Kommunstyrelsen 2015 01 12 1 (19) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa sammanträdesrum Ängen klockan 10.00 12.00 Beslutande: Hans Måhagen (S), ordförande Conny Forsberg (S) Sari Kunnari (S) Björn Hoflund

Läs mer

Kommunhuset, Administrativ service

Kommunhuset, Administrativ service Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.00-14.30 Beslutande Ledamöter Ulrika Liljeberg (C), ordförande Anne-Lie Stenberg (M), 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S), 2:e vice ordförande Kenneth Dahlström

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare.

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00 Beslutande Boerje Bohlin (s) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50 1(18) Plats och tid ande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.50 Annsofi Ramevik (s), Ordförande Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Ronny Samuelsson (s), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef Lennart Aronsson, sekreterare. Fredagen den 17 april 2015, Kommunhuset Storfors.

Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef Lennart Aronsson, sekreterare. Fredagen den 17 april 2015, Kommunhuset Storfors. 1(6) Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, tisdagen den 14 april 2015, kl. 10.00-11.00. Hans Jildesten (S) Christina Skogström (S) Thomas Backelin (S) tjänstgörande

Läs mer

Hans Måhagen (S), ersättare Roger Nyman (V), ersättare Pontus Wessman (MP), ersättare Eva-Lena Hellsing, t f kommunchef

Hans Måhagen (S), ersättare Roger Nyman (V), ersättare Pontus Wessman (MP), ersättare Eva-Lena Hellsing, t f kommunchef Kommunstyrelsen 2013-04-15 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2013-04-15 klockan 10.00 17.30 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olofsson (C) Malin Svensson (M) Göran Landström (M)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17)

Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17) Kommunfullmäktige 2000-02-23 1 (17) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.35 Mayvor Lundberg (s) Catharina Fredriksson (s) Berit Karlsson

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.30 16.45 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lena Vinnerås (S), Nora Siv Sander (S), Hällefors

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14) Nr 16 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 7 september 2010, klockan 08.30-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

Delegationsordning för kommunstyrelsen

Delegationsordning för kommunstyrelsen Beslutsdatum Paragraf Dnr Ändring 2012-02-07 19 2011.278 2012-02-29 Förslag till rev 2012-03-02 Förslag till rev 2012-04-03 80 2011.278 2013-06-17 105 2013.57 Punkt A19 2015-02-03 31 2015.04 Revidering

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 1 (14) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Lars Svensson (s), ledamot Boel Rosdahl (s), ledamot Lars Holmström (m), ledamot Patrik Ströbeck (m),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 19:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Lars-Olle Olsson

Läs mer

Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna

Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning. Innehåll Antalet ledamöter... 2 Ordförande och vice ordförande... 2 Presidiets

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19) Nr 1 Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19) Tid och plats Onsdagen den 13 januari 2016, klockan 08.30 12.30, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson (S) Christine Andersson (S) Marianne Sand

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Nr 3 Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 mars 2005, klockan 08.30-12.05 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Gunnar Karlsson (c) Stig Larsson

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant. Kommunkontoret, tisdag 25 februari 2014, kl 09:00. Helena Henriksson 12-22 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant. Kommunkontoret, tisdag 25 februari 2014, kl 09:00. Helena Henriksson 12-22 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Heby kl 09:00-11:45 Beslutande Per Möller (C), ordf Sixten Larsson (M) Ola Birgersson (C) Harald Brixeskog (MP) Larry Tallroth

Läs mer

Kommunkontoret Kil, Nedre Fryken, tisdag 2 februari 2010, kl 14.00 16.00

Kommunkontoret Kil, Nedre Fryken, tisdag 2 februari 2010, kl 14.00 16.00 1(8) Plats och tid ande Ledamöter Kommunkontoret Kil, Nedre Fryken, tisdag 2 februari 2010, kl 14.00 16.00 Mikael Johansson (S), ordförande Angelica Rage (S), vice ordförande Kenneth Eriksson (S) Stina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-10 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Arne Ottosson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 6 juni 2001, klockan 17.00 17.30 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Sven-Inge Carlsson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran

Läs mer

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30 12.00 Beslutande Karl Arne Larsson (C), ordförande, 2 16, 18 22 Inga Lill Hellgre n (S) Susanne Stambolidou T ellebo

Läs mer

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla Kommunfullmäktige 2010-10-18 1 (16) Plats och tid Folkets hus aula, kl. 13.00 14.31 Ajournering kl.13.13-13-15 Beslutande 25 ordinarie ledamöter och 4 ersättare Övriga Torkel Arkmo, ekonom 43, 45-46, 48

Läs mer

Arbetsordning. Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping 2010-11-29 KS-332/2010. Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141)

Arbetsordning. Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping 2010-11-29 KS-332/2010. Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141) Arbetsordning 2010-11-29 Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping KS-332/2010 Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141) Arbetsordningen har ändrats av kommunfullmäktige den 2 mars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2015-10-12 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:55 11:35 Ledamöter Margareta Johansson (C) ordförande Jerry Sellin (Op) vice ordförande Gunnel Jonsson (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S)

Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S) 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 08:30-10:15 Beslutande Annette Riesbeck (C) Fredrik Ollén (M) Joanna Stridh (C) Ann-Christin Dåderman (S) Inge Eriksson (S), ersättare för Jan Dahlquist (S) Ersättare

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 13.00 14.30 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-06-10 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Bitte Lindberg Ås (S) Johnny Skottheim (S) Carina Albertsson (S) Hans Unander

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (1717) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

september 2002 kl 08:30-16:00 Madelaine Vilgren Kommunkontoret, Ödeshög Ordförande/Magnus Oscarsson Justerande/Madelaine Vilgren Anslag/bevis

september 2002 kl 08:30-16:00 Madelaine Vilgren Kommunkontoret, Ödeshög Ordförande/Magnus Oscarsson Justerande/Madelaine Vilgren Anslag/bevis 1 Plats och tid Carl Augustrummet, kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 3 september 2002 kl 08:30-16:00 Beslutande Övriga deltagande Magnus Oscarsson (KD), ordförande Anders Rydberg (KD), tjänstgörande

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13:30 15.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-16.00 1 (22) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Övriga deltagande Mats Rydby,

Läs mer

Protokoll. Förbundsdirektionen 2010-10-29 36-47

Protokoll. Förbundsdirektionen 2010-10-29 36-47 Förbundsdirektionen 36-47 Förbundsdirektionen sammanträde 36. Godkännande av dagordning 37. Utseende av justeringsperson 38. Budget och verksamhetsuppföljning 2010, kvartal 3 39. Hantering av ackumulerat

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(29) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, klockan 13.50 17.30, 239-257 FP Rolf Hallberg tjänstgör

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-14.15 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Hans Nilsson

Läs mer

PROTOKOLL 2014-05-22. Tid och plats. Beslutande. Övriga närvarande. Kommunfullmäktige

PROTOKOLL 2014-05-22. Tid och plats. Beslutande. Övriga närvarande. Kommunfullmäktige Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Torsdag 22 maj 2014 kl.18.00-20.09 i konferenssal Qulturum Sländan, Nykvarns kommunhus. Effe Östman (M), ordförande Leif Zetterberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Musikrummet Uret, kl 13.00 16.00 Beslutande Anna Schönning (S) ordförande Staffan Nordqvist (S) Andreas Byström (S) ersättare för Eva Sjölander (S) Torbjörn Nyholm (S) Anna Engblom

Läs mer

SAMMANTRADESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-07-09. Astrakanen, Kommunkontoret i Båstad, måndagen den 9 juli 2012 kl. 08.30-09.10

SAMMANTRADESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-07-09. Astrakanen, Kommunkontoret i Båstad, måndagen den 9 juli 2012 kl. 08.30-09.10 Ekonomiutskottet Sammanträdesdatum 2012-07-09 1(10) Plats och tid: Beslutande: Astrakanen, Kommunkontoret i Båstad, måndagen den 9 juli 2012 kl. 08.30-09.10 Anette Åkesson (M), ordförande Ann-Marie Johnsson

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga närvarande Christer Yrjas (C), ordförande Anders Albäck (L), 1:e vice ordförande Daniel Persson (M) Sven Gunnarsson (MP)

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.10 15.50 1 (13) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19 Beslutsärenden KS 1 Personuppgiftslagen (PUL) 2 Vårgården 3 Yttrande över trafikförsörjningsplan 2002/2003 4 Upphandling av skolskjutsar 5 Delegationsärenden 6 Meddelanden KF

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 12 januari 2010 klockan 08.30-12.10 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 09.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

2008-02-26. Ann-Catrin Nyberg. Stiven Wiklund. Björn Magnusson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

2008-02-26. Ann-Catrin Nyberg. Stiven Wiklund. Björn Magnusson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (11) Plats och tid för sammanträdet ande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 26 februari 2008, kl 09.00-12.20 Stiven Wiklund, ordförande (s) Björn Magnusson (c) Övriga deltagare

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-15.30 1 (15) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), ledamot Övriga deltagande Stefan Didrik,

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00 15.40 1 (16) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16)

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16) 2015-12-09 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-09 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:40-11:00, 11:09-11:30. Reservationsmotivering 132 biläggs protokollet Beslutande

Läs mer

Göran Lundström, kommunchef Gunnel Ekström-Burenby, sekreterare Gösta Högberg 16 Anna Sandhammar och Peter Sterne 23. Kommunkontoret måndag

Göran Lundström, kommunchef Gunnel Ekström-Burenby, sekreterare Gösta Högberg 16 Anna Sandhammar och Peter Sterne 23. Kommunkontoret måndag 1(1) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret tisdag kl. 08.30-11.15 Britt-Marie Johansson (S), ordförande Johan Birath (S) Stig Adolfsson (S) Rolf Stenvard (M) Staffan Leufvén (C) Övriga deltagande Göran

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-12-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby 1(20) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Listerbysalen, kl.10:30-11:55 Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Malin

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-05-20 122 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c ), ordförande Micael Arnström (s) vice ordförande Krister

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunstyrelsen. Sammanträde 29 september 2015 klockan 10-12 i Kommunfullmäktigesalen klockan 13 i Kungsbackarummet

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunstyrelsen. Sammanträde 29 september 2015 klockan 10-12 i Kommunfullmäktigesalen klockan 13 i Kungsbackarummet KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-09-23 Kommunstyrelsen Sammanträde 29 september 2015 klockan 10-12 i Kommunfullmäktigesalen klockan 13 i Kungsbackarummet 1. Val av justerare och tid för justering

Läs mer

Kommunkontoret, 24 februari 2014, kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 10-24 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 24 februari 2014, kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 10-24 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 10.00-15.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.40 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Mira Wedenberg (M) Sören Söderström (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-06-02 1 (12) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 13:00-15:15 Beslutande Jonas Lennström (S) Anna Frisk (S) Angelica Örneholm (S) Katarina Ståhlbrand (C) Maria Nyström (KD) Julia Selander

Läs mer

Lennart Burvall, justerare BEVIS OM ANSLAG. Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla

Lennart Burvall, justerare BEVIS OM ANSLAG. Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla PROTOKOLL 1 (25) 2009-12-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-17.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119 Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 17.15 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s), ers för Annica Blomgren (s) Ahti

Läs mer

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta Kommunstyrelsen 2003-02-05 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-14.45 Beslutande Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.50 Johanna Odö (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S)

Läs mer

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s)

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s) 1(20) Plats och tid Sessionssalen, kultur- och utbildningscentrum, klockan 18.00 18.35 Beslutande Ledamöter Se sidan 2 Övriga närvarande Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 63-74 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.55 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 10-16 Monica Jonsson

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 10-16 Monica Jonsson Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, kl. 14:00-16:00 1(16) Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida 2 Justerare

Läs mer

Socialnämnden 2012-03-22 1(9)

Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Plats och tid Hotell Källan Åmliden Norsjö, torsdag den 22 mars 2012 kl. 10.30 12.15 Beslutande ledamöter Christer Lundgren, (c) ordförande Dan Oskarsson, (s) Elli-Mari Lundgren,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.00-15.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2009-05-20 1(8) Plats och tid Gemaket, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 8.30 9.40 Närvarande Beslutande Yvonne Stein (FP), ordförande Håkan Heglert (S) Berit Svensson (S) Stina Svennberg (S) Lennart Norman

Läs mer