MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott (23)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23)"

Transkript

1 Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott (23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 25 september 2007, klockan , Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf. (s) Daniel Jensen (kd) Eva Pärsson (m) Tjänstgörande ersättare Lena Engdahl (s) ersätter Ola Johansson (s) Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Ingmar Johansson, kommunchef Ingrid Engqvist, chefssekreterare Renée Olsåker, miljöstrateg 428 Lars Nilsson, kultur- och utbildningschef Peter Månsson, VA-chef 432 Bo Carlén, samordnare 437 Sune Svensson, personalchef Glenn Nordling, folkhälsosamordnare 443 Johan Bengtsson, samhällsbyggnadschef Personalföreträdare Övriga Utses att justera Lena Engdahl (s), ersättare Johnny Stücken (s) Justeringens plats och tid Melleruds kommunkontor den 26 september 2007, kl Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ingrid Engqvist Ordförande... Robert Svensson Justerande... Lena Engdahl ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift... Ingrid Engqvist

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr KLIMP-ansökan Melleruds kommun ska söka statsbidrag senast 1 november 2007 för sitt klimatinvesteringsprogram (Klimp). Där ingår flera åtgärdspunkter som kommunen tog fram i Energi- och klimatstrategi för Melleruds kommun den 14 juni Melleruds Bostäder, Samhällsbyggnadsförvaltningen, Agenda 21 och Folkhälsa samt Melleruds miljöstrateg från Dalslands miljökontor håller på att skriva KLIMP-ansökan. Två frukostmöten med näringslivet har genomförts. Miljöstrategen presenterar förslag till KLIMP-ansökan. Kommunstyrelsen ställer sig bakom förslag till KLIMP-ansökan.

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Medborgarförslag om att öka elevernas kunskaper om marknadsekonomi och samhällsekonomi Mats Edblom skriver i ett medborgarförslag om att öka elevernas kunskaper om hur marknadsekonomi och samhällsekonomi fungerar. Han tar anger som mål att eleverna ska kunna detta för att kunna förstå vad politikerna säger och se konsekvenserna av olika förslag. Sammanfattning Det Edblom säger ingår redan i skolans uppdrag, framför allt i ämnet samhällskunskap, men även övriga ämnen ska öva eleverna i kritisk tänkande och öva deras förmåga att både första och uttrycka sig i tal och skrift. Givetvis kan säkert skolan bli bättre på detta, men i dagsläget pågår både i grundskolan och gymnasieskolan arbete med dessa frågor, till exempel i form av Ung Företagsamhet på Dahlstiernska gymnasiet, där eleverna får lära sig praktiskt hur marknadsekonomin fungerar i företag de själva startar. Kommunfullmäktige avslår motionen med hänvisning till att det förslagsställaren föreslår redan ingår i skolans uppdrag.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Medborgarförslag om införande av en sommarskola Mikael Karlsson begär i ett medborgarförslag att Melleruds kommun ska införa sommarskola för obehöriga högstadieelever. Sammanfattning En sommarskola kräver att det satsas kommunala resurser. Det är också osäkert om vilka effekter den har. Melleruds prioritering har istället varit att hjälpa eleverna under den ordinarie skoltiden. Kommunfullmäktige avslår motionen med hänvisning till att en sommarskola kräver att det satsas kommunala resurser och att det är osäkert om vilka effekter en sådan satsning har.

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Medborgarförslag om att kommunen införskaffar en nyare buss åt skogslaget Mikael Karlsson har den 16 april 2007 lämnat in ett medborgarförslag med krav på att kommunen införskaffar en nyare arbetsbuss åt skogslaget. Sammanfattning Minibussen som används av servicelaget vid olika arbeten ute i kommunen, är en av de nyare bilarna på parkenheten. Minibussen fyller sin funktion väl och så länge som den gör det, finns det ingen anledning till att byta ut den. Beslutsunderlag Arbetsmarknadsenhetschefens förslag till svarsskrivelse. Kommunfullmäktige avslår medborgarförslaget med hänvisning till att servicelagets minibuss, som är en av de nyare bilarna på parkenheten, fyller sin funktion väl och det finns ingen anledning till att byta ut den.

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Kommunalt bidrag till enskilda kommuninvånare med vattenproblem Efter en motion från centerpartisten Gunnar Gustafsson fattade fullmäktige den 30/ beslut om regler för kommunala bidrag till enskilda vattenanläggningar. Av beslutet framgår att bidrag utgår med 25 %, dock högst kr, av den kostnad som överstiger kostnaden för att ansluta fastigheter inom verksamhetsområdet till kommunens vattenverk. Enligt fullmäktigebeslutet finansierades regelverket ursprungligen av ett särskilt anvisat anslag för Kommunstyrelsen, därefter lär bidraget finansierats från anslaget för vattenledningar. Den senare finansieringen är inte lämplig då VA-verksamheten numera helt finansieras av VA-kollektivet. Grinstadsvatten ansöker f.n. om 50 bidrag á kr = kr Det råder dessutom en okunskap om att bidraget är möjligt att söka förutom från föreningen Grinstadsvatten. Anslutningsavgiften för enbart vatten inom VA-verkets verksamhetsområde uppgår f.n. till kr för en tomt på m 2. Enligt uppgift tillämpar Grinstadsvatten en anslutningsavgift på kr. Anslutningsavgiften är därmed lägre än inom VA-verkets verksamhetsområde och därmed faller bidragsmöjligheten. Den enskilda ansökan faller p.g.a. regelverkets punkt 5, där det framgår att bidrag lämnas till förening eller annan sammanslutning som bildas för anordnande av gemensam vattenförsörjning till flera fastigheter. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet beslutar att återremittera ärendet för tolkning av regler m.m. Ärendet tas upp till ny behandling vid arbetsutskottets sammanträde den 9 oktober Expedieras VA-chefen

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Motion om medborgarbestämmande av 2000 kr/år Mikael Olsson (sd) har den 31 januari 2007 lämnat in en motion med förslag om att kommuninvånarna får ett belopp per kalenderår att själva bestämma över vilka verksamheter som ska tilldelas medlen. Sammanfattning Kommunens kompetensområde begränsar vad kommunala medel får användas till. Det är dessutom i grunden den demokratiska processen med val av förtroendevalda som ska skapa delaktighet i kommunens utveckling och se till att väljarnas intressen tillvaratas. Kommunfullmäktige avslår motionen med hänvisning till att det i grunden är den demokratiska processen med val av förtroendevalda som ska skapa delaktighet i kommunens utveckling och se till att väljarnas intressen tillvaratas.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Förutsättningarna för att bilda ett kommunalförbund eller annan samverkan mellan Bohusläns kommuner m.fl., remiss Kommunstyrelsen i Uddevalla kommun har den 29 augusti 2007 beslutat att remittera Mats Brodins medborgarförslag om att undersöka förutsättningarna att bilda ett kommunalförbund eller annan samverkan mellan Bohusläns kommuner m.fl. för att utveckla akutsjukhuset i Uddevalla till samtliga kommuner inom Fyrbodal för yttrande. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet avstår från att besvara remissen. Expedieras Kommunstyrelsen i Uddevalla

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Miljöbil som personalbil Kommunalförbundet Fyrbodal direktion har översänt rapporten Miljöbil som personalbil med information och erbjudande till anställda i kommun och kommunala bolag inom Fyrbodal att genom bruttoavdrag på lön få tillgång till en miljöbil. De kommuner som ställer sig positiva till förslaget skall också ta ställning till om man önskar samordna upphandlingen av administrativa tjänster som krävs för genomförandet och driften. Kommunernas beslut i ärendet skall ha inkommit till förbundet senast den 16 november Arbetsutskottet ställde sig, den 14 augusti 2007, 368, positiv till Kommunalförbundet Fyrbodals förslag att erbjuda anställda i kommun och kommunala bolag inom Fyrbodal att leasa miljöbil. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet beslutar att ställa sig positiv till samordning av upphandlingen av de administrativa tjänster som krävs för genomförandet och driften. Expedieras Kommunalförbundet Fyrbodal

10 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Bärbara datorer till förtroendevalda Johnny Stücken (s) tar upp frågan om att inköpa bärbara datorer till förtroendevalda för att minska kostnader för kopiering och porto. Arbetsutskottet gav den 11 september 2007, 426, kommunchefen i uppdrag att ta fram kostnader m.m. för inköp av bärbara datorer till arbetsutskottets ledamöter som får utgöra försöksgrupp. Redovisning ska ske vid arbetsutskottets sammanträde den 25 september Kostnaden för inköp, utrustning m.m. av fem bärbara datorer till arbetsutskottets ledamöter beräknas till cirka kronor. Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner information och tar upp ärendet till ny behandling vid arbetsutskottets sammanträde den 9 oktober 2007.

11 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Motion om återställande av järnvägsövergång i Dals Rostock Mikael Olsson (sd) har den 6 december 2006 lämnat in en motion med förslag att återställa en gammal järnvägsövergång i Dals Rostock. Återställandet skulle kunna ske bl.a. i form av en mindre, bevakad övergång för gående och cyklister. en är att passage tydligen sker över spåren på ett okontrollerat och osäkert sätt. Sammanfattning Ansvaret för säkerhetsanordningar inom järnvägsområdet ligger hos Banverket. Kommunen ansvarar för en del gång- och cykelvägar (GC-vägar). För det fall kommunen bedömer att det finns ett behov av anläggning ny GC-väg som korsar järnväg i Dals Rostock, kan frågan lösas gemensamt mellan kommunen och Banverket. Kommunfullmäktige avslår motionen med hänvisning till gällande ansvarsfördelning.

12 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Medborgarförslag angående införandet av fem timmars arbetsdag för samtliga kommunanställda där verksamheten klarar en sådan omställning Förändring har genom Mikael Karlsson lämnat in ett medborgarförslag där man begär att Melleruds kommun inför femtimmars arbetsdag där så är möjligt. Sammanfattning Bedömningen är således att det som föreslås faller på sin egen orimlighet inte minst ur en ekonomisk och laglig synvinkel. Kommunfullmäktige avslår medborgarförslaget med hänvisning till att det som föreslås faller på sin egen orimlighet inte minst ur en ekonomisk och laglig synvinkel.

13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Medborgarförslag angående att kommunen omgående sänker lönerna för kommunalråd och kommunchef Förändring har genom Mikael Karlsson lämnat in ett medborgarförslag där man begär att Melleruds kommun omgående sänker lönerna för kommunalråd och kommunchef. Sammanfattning Bedömningen är således att vad gäller kommunchefens lön är det som föreslås oförenligt mot de avtal som slutits mellan fack och arbetsgivare. Vad gäller kommunalrådets arvode är detta reglerat i ett särskilt reglemente som endast kommunfullmäktige kan besluta om. Kommunfullmäktige avslår medborgarförslaget med hänvisning till att det som föreslås vad gäller kommunchefens lön oförenligt mot de avtal som slutits mellan fack och arbetsgivare. När det gäller kommunalrådets arvode är detta reglerat i ett särskilt reglemente som endast kommunfullmäktige kan besluta om.

14 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Medborgarförslag angående lönesänkning för kommunanställda tjänstemän Förändring har genom Mikael Karlsson lämnat in ett medborgarförslag där man begär att Melleruds kommun sänker de kommunanställda tjänstemännens löner. Sammanfattning Bedömningen är således att det som föreslås i medborgarförslaget strider mot de avtal som slutits mellan fack och arbetsgivare. Kommunfullmäktige avslår medborgarförslaget med hänvisning till att det som föreslås strider mot de avtal som slutits mellan fack och arbetsgivare.

15 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Medborgarförslag angående löneutjämning för kommunens anställda Förändring har genom Mikael Karlsson lämnat in ett medborgarförslag där man begär att Melleruds kommun omgående tvingar de kommunanställda till en löneutjämning. Sammanfattning Bedömningen är således att det som föreslås strider mot de avtal som slutits mellan fack och arbetsgivare. Kommunfullmäktige avslår medborgarförslaget med hänvisning till att det som föreslås strider mot de avtal som slutits mellan fack och arbetsgivare.

16 Kommunstyrelsens arbetsutskott Personalfrågor Kommunchefen informerar om aktuella personalfrågor: Sjukskrivningar Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner redovisningen.

17 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Medborgarförslag om att kommunen tillsätter ett ungdomsfullmäktige I ett medborgarförslag begär Mikael Karlsson att kommunen omgående tillsätter ett ungdomsfullmäktige, där barn och ungdomar upp till 18 år kan bli invalda. Melleruds kommun har under flera år arbetat för ungas ökade insyn, inflytande och växelverkan i det politiska arbetet. Kommunen arbetar för att unga ska ges möjlighet till reellt inflytande och delaktighet genom ökat deltagande i olika beslutsprocesser i t.ex. elevråd, Kultur- och utbildningsnämnden, kulturbruksstyrelsen m.fl. Sammanfattning Tanken om ett ungdomsfullmäktige i kommunen är inte ny, men de insatser som i dagsläget görs kring arbetet med demokratiutveckling i skolan, gör att det i dagsläget inte finns möjlighet att utöver detta tillsätta ett ungdomsfullmäktige. Kraft läggs istället på att driva och utveckla de insatser som redan påbörjats. Beslutsunderlag Folkhälsosamordnarens förslag till svarsskrivelse. Kommunfullmäktige avslår medborgarförslaget med hänvisning till det pågående demokratiutvecklingsarbetet i skolan och de insatser som redan görs för ungas ökade insyn, inflytande och delaktighet i det politiska arbetet.

18 Kommunstyrelsens arbetsutskott Aktuella frågor Kommunstyrelsens arbetsutskotts ledamöter och kommunchefen diskuterar aktuella frågor: Mötesplats Unga ansvar för verksamheten Sunnanå Hamn Leaderprojektet Detaljplan för Sunnanå Detaljplan för Stockenäs Bolstads bygdegårds 75-årsjubileum, representation Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner redovisningen.

19 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Kostverksamheten, utveckling m.m. Behov av en översyn av kommunens framtida kostverksamhet finns. Arbetsutskottet gav den 11 september 2007, 410, samhällsbyggnadschefen i uppdrag att ta fram en sammanställning av olika förslag till framtida kommunal kostverksamhet utifrån förd diskussion. Redovisning ska ske vid arbetsutskottets sammanträde den 25 september Samhällsbyggnadschefen informerar om att en nulägesanalys av kostverksamheten planeras. En konsult kommer att anlitas för att utreda kostnader och konsekvenser för två olika modeller - ett med centralkök på Rådaskolan med distribution till skolor och äldreboenden, Åsebro undantaget, och ett med kök i varje kommundel (Mellerud, Åsensbruk, Dals Rostock och Åsebro). Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet ger samhällsbyggnadschefen i uppdrag att dels ta fram en nulägesanalys och dels utreda två olika modeller ett med centralkök på Rådaskolan med distribution till skolor och äldreboende, Åsebro undantaget, och ett med kök i varje kommundel. Redovisning av uppdraget ska ske vid arbetsutskottets sammanträde den 15 januari Expedieras Samhällsbyggnadschefen

20 Kommunstyrelsens arbetsutskott Dnr Allmänna lokala ordningsföreskrifter för Melleruds kommun, revidering Kommunfullmäktige fastställde nuvarande lokal a föreskrifter enligt ordningslagen den 17 maj 2006, 56. En skrivelse med begäran om tillägg i ordningsföreskrifterna avseende assistanshundar har inkommit från Helén Torstensson, Bäckefors. Beslutsunderlag Samhällsbyggnadschefens tjänsteutlåtande Förslag till reviderade allmänna lokala ordningsföreskrifter. Kommunfullmäktige fastställer allmänna lokala ordningsföreskrifter för Melleruds kommun enligt föreliggande förslag.

21 Kommunstyrelsens arbetsutskott Tekniska frågor Samhällsbyggnadschefen redogör för aktuella tekniska frågor: D-huset på Rådaskolan Rådahallen, tillbyggnaden Parkeringsövervakning, remiss till polisen Vägverkets framtida planer inom Melleruds kommun Informationstavlor Storgatan, utbyggnad gång- och cykelväg Vilhelmsgatan Ansvar för döda träd i Åsensbruk Centrumbiografen, avtal Idrottshuset Melleruds Museum, avtal Kommunens sammanträdesrum Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner redovisningen.

22 Kommunstyrelsens arbetsutskott Rapporter Kommunstyrelsens arbetsutskotts ledamöter och kommunchefen rapporterar från sammanträden m.m: Arbetsmarknadsnämnden Vänersborg/Mellerud Utbildningen Kommunerna i EU i Uddevalla Arbetsutskottets beslut Arbetsutskottet godkänner redovisningen.

23 Kommunstyrelsens arbetsutskott Företagsbesök Kommunstyrelsens arbetsutskott besöker Håveruds Brasserie & Rökeri för att informera sig om företagets verksamhet.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Nr 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-01-12 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 12 januari 2010 klockan 08.30-12.10 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-03-22 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen 22 mars 2005, klockan 08.30-12.05, 13.00 17.15 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Eva

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Eva Pärsson (M) Michael Melby

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Eva Pärsson (M) Michael Melby Nr 2 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Tid och plats Tisdagen den 22 januari 2013, klockan 08.30 12.10, 13.00 16.00 i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Nr 3 Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 mars 2005, klockan 08.30-12.05 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Gunnar Karlsson (c) Stig Larsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-04-22 1(19)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-04-22 1(19) Nr 10 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-04-22 1(19) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 22 april 2008, klockan 08.30-12.20 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24) Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 21 november 2006, klockan 08.30-12.10, 12.50-18.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14) Nr 16 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-09-07 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 7 september 2010, klockan 08.30-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Kommunfullmäktige 2006-05-17 1(11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Kommunfullmäktige 2006-05-17 1(11) Nr 5 Kommunfullmäktige 2006-05-17 1(11) Plats och tid Tingshuset, Mellerud, onsdagen den 17 maj 2006, klockan 19.00 21.15 Beslutande Enligt närvarolista Tjänstgörande ersättare Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 8 mars 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Daniel Jensen (KD)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 28 februari 2011, klockan 13.00-16.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) SN Stig Andersson (kd) HSN Tjänstgörande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7) Nr 8 AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7) Plats och Melleruds kommunkontor, onsdagen den 2 november 2011 sammanträdestid klockan 08.30 10.55 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19) Nr 1 Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19) Tid och plats Onsdagen den 13 januari 2016, klockan 08.30 12.30, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson (S) Christine Andersson (S) Marianne Sand

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15) Nr 10 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 7 juni 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2013-09-09 1(10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2013-09-09 1(10) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2013-09-09 1(10) Tid och plats Måndagen den 9 september 2013, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Kommunstyrelsen Tjänstgörande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2008-12-01 1(9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2008-12-01 1(9) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2008-12-01 1(9) Plats och tid Melleruds kommun, Dalslandsrummet, måndagen den 1 december 2008, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) KS Daniel Jensen (kd) SN Gunnar

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-10 1(21) Ola Johansson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-10 1(21) Ola Johansson Nr 14 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-10 1(21) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 10 augusti 2010, klockan 08.30-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 7. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-19 1(22)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 7. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-19 1(22) Nr 7 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-19 1(22) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 19 april 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.45 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman Nr 4 Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 15 augusti 2007, klockan 11.20-11.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf. (s) Anette

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7) Nr 8 Melleruds Bolagshus AB 2009-09-09 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 september 2009, klockan 11.00 12.05 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.30 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Bertil Börjesson (Hela Edas Lista) ersättare för Björn Källman

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Godkännande av dagordning... 44 36 Redovisningar av placeringar inom Individ- och familjeomsorgen... 45 37 Fortsatta insatser för män som utövar våld i nära relationer... 46 38

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 2015-01-08 1(23) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s)

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2007-11-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson. Bo Bergman Tommy Ejnarsson 599-602 604-610 603

Sessionssalen, Hultsfred 2007-11-20 kl. 08.30-10.45. Per-Inge Pettersson. Bo Bergman Tommy Ejnarsson 599-602 604-610 603 1(13) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-10.45 Beslutande Bo Bergman, s Tommy Ejnarsson, v Per-Inge Pettersson, c Jonny Bengtsson, s Åke Nilsson, kd Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef

Läs mer

Bostadsbolagets konferensrum, Bryggaren, Västervik 20 december 2010 kl. 16.00 16.25

Bostadsbolagets konferensrum, Bryggaren, Västervik 20 december 2010 kl. 16.00 16.25 Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Bostadsbolagets konferensrum, Bryggaren, Västervik 20 december 2010 kl. 16.00 16.25 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Eva Ahlström (M) Peter Johansson (M) Mats

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Carin Olsson (C) Mikael von Krassow (S) Christian Juntunen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare: Erling Persson (GPKS) Britta Aasvold (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 131-137 Eva Nilsson

Ej tjänstgörande ersättare: Erling Persson (GPKS) Britta Aasvold (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 131-137 Eva Nilsson 1(9) Plats och tid Näringslivscenter i Osby klockan 13.00-14.25 Beslutande Mats Ernstsson (C), ordförande Ingmar Bernthsson (S), vice ordförande Pontus Plantman (M) Susanne Colldin (S) ersätter Monica

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott (12) Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-05-30 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 30 maj 2006, klockan 08.30-12.10, 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 03. Kultur- och utbildningsnämnden 2015-03-25 1(12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 03. Kultur- och utbildningsnämnden 2015-03-25 1(12) Nr 03 Kultur- och utbildningsnämnden 2015-03-25 1(12) Tid och plats onsdagen den 25 mars 2015, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Sarah Isgren, vice ordf.

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-13 1. Annikki Oscarsson (KD) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson. Justerande/Annikki Oscarsson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-13 1. Annikki Oscarsson (KD) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson. Justerande/Annikki Oscarsson 2013-05-13 1 Plats och tid Sammanträde i Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 13 maj 2013, klockan 09:00-10:25 Beslutande Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD), 1:e

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tid och plats Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Anita Augustsson (KIM) tjg för Daniel Jensen(KD)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 02. Kultur- och utbildningsnämnden 2014-02-26 1(12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 02. Kultur- och utbildningsnämnden 2014-02-26 1(12) Nr 02 Kultur- och utbildningsnämnden 2014-02-26 1(12) Tid och plats onsdagen den 26 februari 2014, klockan 08.30 16.00, i Dalslandsrummet och Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

PROTOKOLL 2015-06-17 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2015-06-17 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 17 juni kl. 18.30-21.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S) ordförande Caroline

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.15 Beslutande Övriga närvarande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Daniel Persson (M), 1:e vice ordförande Anders Albäck (FP), 2:e

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 23. Kommunstyrelsens arbetsutskott (32)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 23. Kommunstyrelsens arbetsutskott (32) Nr 23 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-12-05 1(32) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 5 december 2006, klockan 08.30-12.15, 13.05-16.30 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 7. Kommunstyrelsen 2007-08-15 1(10) Lena Engdahl Stefan Hellman

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 7. Kommunstyrelsen 2007-08-15 1(10) Lena Engdahl Stefan Hellman Nr 7 Kommunstyrelsen 2007-08-15 1(10) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 15 augusti 2007, klockan 08.30-11.05 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf. (s) Anette Levin

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred 1999-03-29 kl. 08.30-11.45 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Sivert Bergström Åke Nilsson Lennart Beijer Övriga deltagande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 20 april 2010, klockan 08.30-11.15 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 10-16 Monica Jonsson

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 10-16 Monica Jonsson Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, kl. 14:00-16:00 1(16) Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida 2 Justerare

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 7 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo måndagen den 3 mars 2014 kl 14.00 16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 132-147. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Roger Rydström. Justerande: Else-Marie Frisk

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 132-147. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Roger Rydström. Justerande: Else-Marie Frisk Socialnämnden 2015-10-15 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-10-15, kl. 09.30-12.10 Beslutande: Gruppmöte: 08.00-09.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 16 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00 20.30 Beslutande Ronny Sandberg (s) ordförande Hans-Ingvar Jönsson (c) Gösta Hellman (m) Gull-Britt Svensson (s) Jan Nilsson (s) Per-Arne Håkansson

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket Nossebro skola, kl 18.00-19.45. Carina Svantesson (M) Fredrik Ahlén (S) Maria Andersson (S)

Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket Nossebro skola, kl 18.00-19.45. Carina Svantesson (M) Fredrik Ahlén (S) Maria Andersson (S) Sida 1 Sammanträdesdatum 2013-03-04 Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket Nossebro skola, kl 18.00-19.45 Beslutande Marie-Louise Svensson (M), ordförande Carina Svantesson (M) Fredrik Ahlén

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson Ove

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Björn Källman (Hela Edas Lista) Johanna Söderberg (C) Hans-Peter

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.00-15.55 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

Gymnasienämnden 2005-02-14 1 (8)

Gymnasienämnden 2005-02-14 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 13.30-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-11-06 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 10.00-15.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-14 1. Elisabeth Cobb (M) Mikael Brickarp. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson 2013-10-14 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl-Augustrummet, kommunkontoret, Ödeshög Måndagen den 14 oktober 2013, klockan 09:00-11:00 Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 1 december 2015 kl. 08.30-12.45 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund,

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2012-11-20 22 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (m) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (s) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (m) Lars Eriksson, BUN ordf. (kd) Katarina Karlsson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 22 februari 2010, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) KS Daniel Jensen (kd) SN Harald Ericsson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, rum 114 14:00-16:15 Beslutande Anders Tell (S), ordförande Fredrik Axelsson (M), vice ordf Malin Emilson (S) Qazim Hasanaj (S) Lena Fantenberg (S)

Läs mer

Socialnämnden 2012-03-22 1(9)

Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Socialnämnden 2012-03-22 1(9) Plats och tid Hotell Källan Åmliden Norsjö, torsdag den 22 mars 2012 kl. 10.30 12.15 Beslutande ledamöter Christer Lundgren, (c) ordförande Dan Oskarsson, (s) Elli-Mari Lundgren,

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 13.30-16.00. Beslutande Ledamöter Stefan Lundgren, ordförande Kent Ivan Andersson Wiggo Wrangborg Cecilia Rosenqvist Perry Ulrika Axelsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Eva Pärsson Ola Johansson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Eva Pärsson Ola Johansson Nr 2 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-30 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 30 januari 2007, klockan 08.30-11.45, 12.45-16.00 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20

Kommunfullmäktige 2010-01-25 1. Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Kommunfullmäktige 2010-01-25 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, måndag 25 januari 2010, kl. 19.00-21.20 Lars-Åke Bergman (S) Berit Bergman (S) Markku Julin (MP) Bengt Sjöberg (M) Karl-Johan Gustafson

Läs mer

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Marion Pelli (c) förvaltningsekonom, 13

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Marion Pelli (c) förvaltningsekonom, 13 ) 2005-02-24 1 (15) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda, torsdagen den 24 februari 2005, kl 9.00 15.45. Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott (16) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-04-04 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 4 april 2006, klockan 08.30-12.10, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Melleruds Bolagshus AB (6)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Melleruds Bolagshus AB (6) Nr 1 Melleruds Bolagshus AB 2010-02-10 1(6) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 10 februari 2010, klockan 08.30 09.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsen 2010-10-06 1(17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsen 2010-10-06 1(17) Nr 10 Kommunstyrelsen 2010-10-06 1(17) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 6 oktober 2010, klockan 08.30 11.30, 12.15 12.25 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Gymnasienämnden. Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Gymnasienämnden. Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad Datum Plats och tid Österportskolan, Gränssnittet, Surbrunnsvägen 1, Ystad 09:00 10:00, 10:25 11:15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Sara Chermiti (M) ersättare Christer Olofsson förvaltningschef

Läs mer

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 1 (12) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-14:00 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-04-08 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(32) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl 78-83 samt 85-99 FP Rolf Halberg

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 16. Kommunstyrelsens arbetsutskott (13) Nr 16 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-09-08 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 8 september 2009, klockan 08.30-12.30 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 1 (14) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Lars Svensson (s), ledamot Boel Rosdahl (s), ledamot Lars Holmström (m), ledamot Patrik Ströbeck (m),

Läs mer

Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Sammanträdesprotokoli 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, kl. 08:00-11.00 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen () Övriga deltagande

Läs mer

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Sammanträdet öppet för allmänheten. Inga personer närvarande.

Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Sammanträdet öppet för allmänheten. Inga personer närvarande. ) 2005-08-25 1 (10) Plats och tid: Konferensrummet, Centrumhuset, Färgelanda, torsdagen den 25 augusti 2005, kl 13.00 15.20. Beslutande: Ulla Börjesson (s) ordförande Monica Gustafsson (s) Leif Karlsson

Läs mer

Bengt-Olof Lorentzon, ordf, KD Åke Nilsson, S Kermith Andersson, M Anders Västsäter, KD Karl-Erik Andersson, C

Bengt-Olof Lorentzon, ordf, KD Åke Nilsson, S Kermith Andersson, M Anders Västsäter, KD Karl-Erik Andersson, C 1(8) Bygg och miljönämnden Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 26 augusti kl 10.00-11.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Olof Lorentzon, ordf, KD Åke Nilsson, S Kermith Andersson, M Anders Västsäter, KD

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (1717) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 december 2006 kl. 13:00-17:00. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Anita Widman Harry Johansson Peter Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (6) Plats och tid Stadshuset Vetlanda kl. 13.15-15.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Tommy Bohman, ordf. (S), Klas Håkanson (M), Dan Ljungström (C), Jan Johansson (VF) och Ingemar Sturesson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare 2012-01-12 kl 13.30-17.10 i Skånes Fagerhultsrummet Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-01-24 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-01-24 1(13) Nr 2 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-01-24 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 24 januari 2006, klockan 08.30-12.00, 13.00 17.15 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16)

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16) 2015-12-09 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-09 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:40-11:00, 11:09-11:30. Reservationsmotivering 132 biläggs protokollet Beslutande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (7) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2013-05-13 1(7) Tid och plats Måndagen den 13 maj 2013, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Kommunstyrelsen Daniel Jensen (KD)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga närvarande Christer Yrjas (C), ordförande Anders Albäck (L), 1:e vice ordförande Daniel Persson (M) Sven Gunnarsson (MP)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD)

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-03-16 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-14.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl (C) Mikael

Läs mer

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell kommunsekreterare Sten-Inge Lilja ekonomichef Katrin Thoor kommunstrateg

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell kommunsekreterare Sten-Inge Lilja ekonomichef Katrin Thoor kommunstrateg 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum Majberget, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 13.00 Beslutande Ledamöter Per Eriksson (s), ordförande Per Jonsson (c), v ordförande Nils Andrée (s) Lennart Jonasson

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.35 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson,

Läs mer

Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Frida Persson, sekreterare

Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Frida Persson, sekreterare Plats och tid: Grön, 2014-03-27, kl. 13:15-16:15 Beslutande: Ragnar Steen (M) Lennart Nilsson (C) Lars-Olle Tuvesson (S) Ola Carlsson (M) Lennarth Svensson (FP) Ersättare: Övriga närvarande: Lena Östblom,

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2016-02-17. Sida

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2016-02-17. Sida Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-17 Innehållsförteckning Ärende 1 Föregående protokoll... 2 2 Brottsförebyggande... 3 3 Presentation av ny miljöstrateg... 5 4 Allergikommittén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-21 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdet inleds med besök på Kreativ återvinningscentral (kopplat till projekt ReMida),

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-10-07 kl. 08.00-12.45. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-10-07 kl. 08.00-12.45. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.00-12.45 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M 256 Mattias Wärnsberg, S Carola Nilsson, S Övriga deltagande

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer