Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2015.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2015."

Transkript

1 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under Styrelsen har bestått av följande ledamöter: Kristina Stålhandske-Robertsson, insamlingsansvarig Margret Skog, vice ordföranden och webbansvarig/kommunikatör Ann-Sofie Holmberg Meta Guldbrand Johanna Persson övrig ledamot Helena Lundin övrig ledamot Marianne Omne-Pontén, ordförande Benny Wedberg, kassör. Föreningen har vid årets slut 562 medlemmar. Antalet medlemmar synes minska i vår förening liksom som i Riks överlag. Däremot finns många som är månadsgivare. Antalet aktiva medlemmar beräknar vi till drygt 40 personer. Genom den omfattande läxhjälp som vi erbjuder möter vi många barn och unga; det kan röra sig om 30-talet barn/unga per vecka under terminerna. Övergripande för Rädda Barnens verksamhet är att vi i vårt arbete skall bidra till att göra skillnad för barn och unga. Har vi lyckats uppnå detta under 2015? Ja vi tror det! Och svaret baserar sig på vårt deltagande i olika sammanhang och projekt och alla de diskussioner, utifrån ett perspektiv av barnets rätt, som sker inom ramen för vårt ganska omfattande nätverk i kommunen som i sin tur leder till olika utåtriktade aktiviteter. Men framför allt vet vi att vi bistår barn och unga i sitt kunskapsinhämtande med vår omfattande läxhjälp. Styrelsearbetet: Styrelsen har haft sammanträde 9 gånger varav ett i samband med konstituerandet. Närvaron har varierat eftersom två av ledamöterna under våren meddelade att tid ej fanns för styrelsearbetet. Styrelsen arbetar som en helhet dvs vi har ännu inte etablerat några specifika arbetsgrupper. Däremot har enskilda ett visst huvudansvar i samband med genomförandet av beslutade aktiviteter. Styrelsen har sammanträtt: 20 januari, 10 mars, 21 april, 26 maj, 9 juni, 8 september, 22 oktober, 10 november, 8 december. Signerade protokoll finns från samtliga möten. I samband med styrelsemöten har gäster bjudits in från socialtjänsten och andra frivillig organisationer. Informationen inom styrelsen skickas per mejl och ledamöterna har en skyldighet att läsa sin mejl minst en gång per vecka samt att själva hämta informationen från Riks via medlemsportalen (ex Nyhetsbrevet). Underlag skrivs för beslut som handlar om ev. gåvor/bidrag/stöd till olika föreningar och aktiviteter. Förutsättningarna för bidrag följer RBs riktlinjer samt ges enbart i de fall då aktiviteten riktar sig direkt till barn och unga. Samtliga ledamöter har signerat Riktlinjerna för Ideellt arbeta samt lämnat utdrag ur Belastningsregistret. Deltagande på distrikts- och regionnivå Lokalföreningen deltar regelbundet i möten på distrikts- och regionnivå.

2 Flera av styrelsens ledamöter deltog såväl i Vårupptakt (Rättvik 7-8/2) som höstupptakten i Högbo (6/9) som regionkontoret anordnar. Temat för mötet var arbetet kring flyktingfrågor samt materialet Barnkonventionen och Sänk Blicken. Styrelsen anlitar företaget Vitalium för uppdraget som kassör. Uppdraget är arvoderat med kronor per år. Kassören väljer själv i vilken utsträckning han deltar på styrelsemöten. Hemsida, sociala medier och media Under året har lokalföreningen fortsatt med att utveckla vår hemsida och även vår sida på facebook. Under året har lokalföreningen haft god representation i lokala medier (TV, radio och tidningar) både i samband med Det handlar om kärlek och kring Barnkonventionen (före och efter Geneve) och läxhjälpen. Samverkan med länets och olika kommunala aktörer Som representanter från distriktet har vi deltagit i Region Dalarnas konferens om Dalarna som bästa ungdomsregion samt i länsstyrelsens arbete med revidering av Vägen in, ett regionalt program för introduktion och etablering av nyanlända. Margret Skog har deltagit som distriktets representant i arbetet med revideringen av texten i Vägen in samt i planering och genomförande av konferensen Barn på flykt se vidare distriktets verksamhetsberättelse.. Likaså deltar vi i följande nätverk/möten vid Länsstyrelsen: 1. Våld i nära relationer, 2. ANDT och frivilliga organsationer samt 3. Mångfaldsrådet. Vi deltar även i den samverkansgrupp som finns i kommunen mellan socialtjänsten, elevhälsan, kvinnojouren och landstinget Dalarna. Lokala aktiviteter under året som gått Det handlar om kärlek - vecka på Västra skolan Tre av lokalföreningens styrelseledamöter har tillsammans med regionens projektledare, skolans kurator och lärare, socialtjänsten, polisen och kvinnofridsjouren genomfört RB:s projekt med alla klasser i årskurs åtta vid Västra skolan under vecka 17. Arbetet planerades i särskild samverkansgrupp och fick ett gott mottagande både av elever och lärare samt ledde till inslag i media. Medverkan i Vart 5:e barn vecka 11 Utifrån bakgrundsinformationen om att vart femte barn/ungdom i Sverige lever hos föräldrar med riskabel alkohol- eller narkotikakonsumtion arrangerade Landstinget Dalarna, Rädda Barnen, Studiefrämjandet, Studieförbundet Bilda, IOGT/NTO, Skolförvaltningen, Socialförvaltningen och stadsbiblioteket en programverksamhet under vecka 11 i februari. Rädda barnen bidrog i såväl programarbetet som med genomförandet.

3 Läxhjälp: Läxhjälp bedrivs idag vid tre skolor inom kommunen (högstadiet Britsarvsskolan och Västra) samt på Lugnetgymnasiet. Skolorna visar fortsatt stort intresse för läxhjälpen. Elevernas intresse för verksamheten varierar varför vi begränsat läxhjälpen till en dag/vecka. Läxhjälp vid kommunens boende för ensamkommande flyktingbarn, Kombo 1 och 2, utvecklades kraftigt under 2015 och efterfrågan har hela tiden ökat. Vid årets slut fanns drygt 20-talet läxhjälpare vid boendena. Detta innebär att många ungdomar på Kombo får läxhjälp flera gånger i veckan och av flera läxhjälpare. Några ord om våra läxhjälpare Sammantaget har vi namn på 50 individer som erbjuder sina insatser i de olika läxhjälpsgrupperna. Många av dessa personer är lärare vilket gör att vi har en mycket kompetent grupp av volontärer. Merparten är också medlemmar i Rädda Barnen. De som valt att ej vara medlem är i de flesta fall istället månadsgivare. Samtliga läxhjälpare har lämnat utdrag ur Belastningsregistret. Under året har vi haft två möten med alla läxhjälpare för att dels diskutera verksamheten och dels utbyta erfarenheter. Det finns idag en efterfrågan på någon form av studiecirkel för att därigenom både träffas och att lära sig mer om bl a olika typer av kulturkrockar. Vid ena mötet deltog skolchefen som lovat återkomma med hur återkoppling från läxhjälpare till skolan skulle kunna ske. Medverkan i Falun-Pride Efter inbjudan från ledningen av Pride-projektet medverkade lokalföreningen vid ett tillfälle med en timmes information om Barnkonventionen och Rädda Barnens arbete. Internationella barndagen 20 november - Magasinet Multi Tillsammans med Magasinet, Falu Kommun, Studiefrämjandet, Folkuniversitetet och andra ideella föreningar genomfördes en kvällsaktivitet den 20 november mellan kl med mat, musik, information och prisutdelning. Under kvällen delade Rädda barnen Falun ut kronor till körledaren Jennifer Fergusson för hennes arbete med en ungdomskör som präglas av mångfald både vad gäller deltagare och musik. Kontakter och nätverkande Kontakt har tagits med både Arbetsmarknads- och Integrationsenheten (AIK), frivilliga organisationer och andra kommunala enheter för att undersöka möjligheten av att hitta former för att unga nyanlända skall få möjlighet till kompisgrupper, mentorer eller kontakter med svenska ungdomar. Samtal har även förts med studentkåren vid Högskolan Dalarna samt ungdomskonsulenten vid gymnasiet. Arbetet fortgår. Lokalföreningen har även initierat kontakt med AIK :s särskilda integrationsansvarige för att påbörja och utveckla en utbildning för nyanlända föräldrar. Underlag och erfarenheter hämtas från olika modeller som använts i Sverige som ex föräldraforum. Målsättningen är att vi tillsammans med kommunen och Studiefrämjandet skall söka medel från Länsstyrelsen för att starta en föräldragrupp under hösten 2016.

4 Deltagande i medlemsutbildningar och konferenser 1. Verksamhetsutvecklaren genomförde ett utbildningstillfälle för hela styrelsen med en genomgång av både Barnkonventionen och organisationen (27 april). 2. Olika styrelseledamöter har deltagit i konferenser anordnade av kommunen och länsstyrelsen. Följande ämnesområden har varit aktuella: Integration, pedagogik, våld i nära relationer, mångfald samt barns rättigheter. Medlemsvärvning och medlemskontakter Utskick till samtliga medlemmar sker i samband med kallelse till årsmötet (via vykort) samt att både hemsida, facebook är tillgängliga för alla. Kontakter från intresserade rör oftast läxhjälpen. Informationsmöte för nya genomfördes 6 oktober med 3 deltagare. Mejlutskick har gjorts till nya medlemmar som uppgivit mejladress. Under kommande år avser styrelsen arbeta mer aktivt med att identifiera och engagera nya medlemmar i det lokala arbete. Påverkansarbete Vi menar oss påverka genom allt det arbete vi gör och genom olika kanaler allt från sociala media till personliga samtal - för att sprida kunskap och kännedom om barns villkor och rättigheter. Vi har påverkat politiker via samtal, insändare och kunskapsunderlag. Vi har påverkat tjänstemän inom offentlig förvaltning via medverkan i arbetsgrupper och aktiviteter. Vi har fört ut budskap om Rädda barnens värderingar och verksamhet till både skolbarn, lärare, media och allmänhet. Medverkan i aktiviteter anordnade av Riks Ordföranden deltog vid Verksamhetskonferensen september. Ordföranden har deltagit på möten i Barnkonventionsgruppen Öst, Regionträffar för Region Öst samt möten i DO-gruppen (distriktsordföranden) Insamlingar Insamling pågår löpande genom de bössor som finns utplacerade i olika butiker. Beslut om hur insamlade medel skall nyttjas protokollförs. Världens Barn Lokalföreningen beslöt att ej delta i årets insamling till Världens Barn pga av få tillgängliga personer. Bössinsamling i butiker: Styrelsen har beslutat att varje ledamot ansvarar för ett visst antal bössor som ställs ut i olika butiker. I dagsläget finns bössor på följande ställen: Systembolaget, Claes Ohlsson, Dalasalen, Ica-Maxi, apoteket Falu lasarett, cafeterian Falu lasarett och Statiol. Detta har resulterat i c:a kronor i insamlade medel som bl.a. gått till stöd för Flyktingkommitténs arbete i Falu

5 Kommun, sommarkoloni i IOGTs regi, projektet barn i Sorg samt julgåvor som förmedlas via Dialogen och Flyktingkommittén. Insamling vid jul/nyår Insamling skedde vid nyårsbönen vid Gruvan av Lisbeth Lundin. Stödkonsert för flyktingar 7 november, Kristine kyrka I samverkan med Dalarnas spelmansförbund genomfördes en stödkonsert i en fullsatt kyrka lördagen 7 november. Från riks medverkade generalsekreterare Elisabeth Dahlin. Insamlingen gav drygt kronor som samlat gick till Rädda barnens katastroffond. Ansökningar om bidrag samt beslutade gåvor A. Julgåva: Flyktingkommittén erhöll kronor för stöd till deras arbete med gömda flyktingbarn och unga. B. Julgåva: Ett belopp om stöd med kronor i form av presentkort på ICA-Maxi á 500 kronor till Dialogen för utdelning till behövande barnfamiljer. C. Stöd till IOGT utifrån ansökan om stöd för genomförande av dagkollo under temat Barns Rättigheter för barn i åldrarna 7-12 år sommaren Beviljades ett bidrag om kronor till löner för ungdomsledarna. D. Bidrag om kronor till Länsbiblioteket för genomförande av Läsfrestival för barn och unga mellan 0-18 år. E. Insättning till Riks Katastroffond med kronor. F. Stöd med kronor till verksamheten Barn och unga i sorg. Årets beslut utgör ett slutanslag. G. Bidrag till NTF Dalarna för deras kampanj vid 13 skolor i Falu kommun under temat Barnen och Trafiken kronor. H. Stöd till Brylla för festival för barn och unga med gratis uteaktiviteter kronor (ej utbetalat) I. Bidrag föreläsare Vart 5:e barn Marie Björk kronor

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2016.

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2016. 1 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2016. Styrelsen har bestått av följande ledamöter: Kristina Stålhandske-Robertson, insamlingsansvarig Margret Skog, vice ordföranden

Läs mer

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Styrelsen för lokalföreningen i Täby får härmed avge följande rapport för verksamheten 2015. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Ingela

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2015. 2. Styrelsen har under året bestått av. 3. Möten under 2015. Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg

1. Verksamhetsberättelse 2015. 2. Styrelsen har under året bestått av. 3. Möten under 2015. Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg 1. Verksamhetsberättelse 2015 Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Susanne Thörnqvist Vice ordförande vakant Sekreterare Birgitta Jonsson Kassör

Läs mer

Foto: Tomas Ohlsson. Vi väntar på dig.

Foto: Tomas Ohlsson. Vi väntar på dig. Foto: Tomas Ohlsson Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2016 Utbildningar och träffar 2016 JANUARI 29 30 Planeringsdagar för Distriktet i Västerbotten, Västerbotten Alla som är medlemmar i en lokalföreningsstyrelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse för

Verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2015, Rädda Barnen i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå

Läs mer

Tänk på att alltid involvera programrådet i diskussioner som rör marknadsföring av er skogliga utbildning!

Tänk på att alltid involvera programrådet i diskussioner som rör marknadsföring av er skogliga utbildning! Marknadsföringsaktiviteter som SLA stödjer med marknadsföringsbidrag - Inspiration och förslag för dig som arbetar på skolan eller är ledamot i skolans skogliga programråd. Branschen och SLA ser naturbruksskolorna

Läs mer

RÄDDA BARNEN REGION NORD JUNI 2013

RÄDDA BARNEN REGION NORD JUNI 2013 NYHETSBREV RÄDDA BARNEN REGION NORD JUNI 2013 Nu har nyhetsbrevet fått en ny form, men innehåller som vanligt massor av nyheter och inspiration från din region. Har du synpunkter, eller vill du som engagerad

Läs mer

Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014

Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014 Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer - i Sverige och i världen. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2015

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2015 2016-01-18 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2015 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Verksamhetsinriktning 2016 Förslag till höstmötet 2015-11-07

Verksamhetsinriktning 2016 Förslag till höstmötet 2015-11-07 Verksamhetsinriktning 2016 Förslag till höstmötet 2015-11-07 Ett komplement till Verksamhetsplan 2015 2018 som fastställdes på Höstmötet 2014-10-28 2 (7) Verksamhetsinriktning 2016 2.1 Samordna Partidistriktet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 för FUB Dalarna 1 Verksamhetsberättelse 2015 för 2 Verksamhetsberättelse Ordförande Lars Jalkevik Falun Vice ordförande Ann-Sofie Eriksson Borlänge Kassör Thord Öberg Borlänge (adjungerad) Sekreterare Lillemor Wass Ovansiljan

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse - 2015 Röda Korsets Ungdomsförbund, Linköping 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Sammanfattning... 3 2. Medlemmar... 3 3. Styrelsen... 3 3.1 Arbetssätt... 4 3.2 Mål...

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Kristianstads lokalförening 1. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Marianne Lundquist Öhrn Vice ordförande: Linda Edvardsson (t.o.m. 2015-08-18) Sekreterare: Monica

Läs mer

ett projekt om barns och ungas rättigheter En första utvärdering - vad säger eleverna och lärarna?

ett projekt om barns och ungas rättigheter En första utvärdering - vad säger eleverna och lärarna? ationer med ch våld. Det handlar om kärlek ett projekt om barns och ungas rättigheter En första utvärdering - vad säger eleverna och lärarna? FÖRORD Det handlar om kärlek ett projekt om barns och ungas

Läs mer

3. Föregående mötes anteckningar gicks igenom. Inga övriga synpunkter lämnades.

3. Föregående mötes anteckningar gicks igenom. Inga övriga synpunkter lämnades. Anteckningar Styrgrupp integration 15 januari 2016 Närvarande Monica Hansson Linus Lindblad Magnus Jacobsson Annette Nyman, integrationsstrateg Gunnar Villevinge, utvärderare Frånvarande Marie Dahlin Paul

Läs mer

Barnets rättigheter. Barnkonventionen

Barnets rättigheter. Barnkonventionen Barnets rättigheter Barnkonventionen Viktiga regler De olika reglerna i konventionen om barnets rättigheter kallas för artiklar Det finns 54 artiklar Alla regler är lika viktiga. Men det är ändå några

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD 0 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD Innehåll SAMMANFATTNING... 1 SAMARBETE med RÖDA KORSET... 1 MEDLEMMAR... 1 STYRELSEN... 2 FÖRTROENDEVALDA... 2 STYRELSENS ARBETE...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014

VERKSAMHETSPLAN 2014 VERKSAMHETSPLAN 2014 IM STOCKHOLM Budget: 55 500 kronor (se bifogat dokument för detaljerad budget) Antal volontärer: SYFTE IM Stockholm syftar till att skapa mötesplatser för ömsesidig integration mellan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsplan 2015 VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsplan 2015 1 Innehållsförteckning 3 Ordförande har ordet 4 Styrelsen 5 Verksamhetsplan 2014 med avstämning 6 Nedslag i verksamheten 8

Läs mer

HANDBOLL FÖR HJÄRTA OCH GEMENSKAP

HANDBOLL FÖR HJÄRTA OCH GEMENSKAP HANDBOLL FÖR HJÄRTA OCH GEMENSKAP Integration med hjälp av handboll i Vivalla och Brickebacken Örebro SK Handboll Herr Projektansvarig: Vice Ordförande Jerker Lindgren Bakgrund HANDBOLL FÖR HJÄRTA OCH

Läs mer

Barns säkerhet i bil. vid ankomst till förskolan. Helen Sjöberg

Barns säkerhet i bil. vid ankomst till förskolan. Helen Sjöberg Barns säkerhet i bil vid ankomst till förskolan Helen Sjöberg RAP. 4 juni 2005 Bakgrund NTF Stockholms län gör regelbundet mätningar av i vilken mån barn är fastspända i bil i samband med generella undersökningar

Läs mer

Våren är här och vi har kickat igång rejält!

Våren är här och vi har kickat igång rejält! Våren är här och vi har kickat igång rejält! I DETTA NYHETSBREV: Rädda Barnen Lund söker praktikant för HT2014 s. 2 Hallå där... Lovisa Harfeldt s. 3 Hänt i Mars s. 4 Händer i April s. 6 Kalendarie för

Läs mer

Slutrapport av projekt Barns väntan

Slutrapport av projekt Barns väntan Slutrapport av projekt Barns väntan Projekt Barns väntan har under 2005 arbetat med barn och ungdomar som ensamma, utan anhöriga, kommer till Sverige för att söka asyl. Västra Götalands kulturnämnd har

Läs mer

Praktikrapport Rädda Barnens Regionkontor Malmö Verksamhetsutvecklare

Praktikrapport Rädda Barnens Regionkontor Malmö Verksamhetsutvecklare Samhällsvetenskapliga fakulteten Göteborgs universitet Kvalificerad arbetspraktik med samhällsvetenskaplig inriktning HT2013 Caroline Engels Tidigare utbildning: Kandidat i Utvecklingsstudier med inriktning

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Det här är vår verksamhetsplan för 2016. Den är en viktig riktlinje för de aktiva och anställda inom vår organisation och pekar ut tydliga

Läs mer

Vem kan man lita på? - resultat från telefonintervjuer med 1000 tonåringar. Anna Raninen, informationschef

Vem kan man lita på? - resultat från telefonintervjuer med 1000 tonåringar. Anna Raninen, informationschef Vem kan man lita på? - resultat från telefonintervjuer med 1000 tonåringar Anna Raninen, informationschef Om undersökningen Novus Opinion genomförde i maj 2012 på uppdrag av CAN en telefonundersökning

Läs mer

Minnesanteckningar flyktinginformation

Minnesanteckningar flyktinginformation Minnesanteckningar flyktinginformation Tid: Onsdag 21 oktober 18.30 19.45 Plats: Nordmalingsbygdens Folkets Hus Närvarande tjänstemän: Sune Höglander (samhällsbyggnadschef), Helen Sundström Hetta (kommunchef),

Läs mer

Stockholmsdistriktet, Samorganisation Stockholm. Kort rapport om träffen om pensionärsråden 24 februari 2016. Sida 1 av 8

Stockholmsdistriktet, Samorganisation Stockholm. Kort rapport om träffen om pensionärsråden 24 februari 2016. Sida 1 av 8 Kort rapport om träffen om pensionärsråden 24 februari 2016. Sida 1 av 8 Träffen var i ABF-huset. Kallade till förmiddagen var de nyvalda i Stadsdelsnämndernas pensionärsråd (SPR) samt Kommunstyrelsens

Läs mer

Spädbarnsfondens effektrapport 2014

Spädbarnsfondens effektrapport 2014 Spädbarnsfondens effektrapport 2014 Organisationens namn: Spädbarnsfonden Organisationsnummer: 802012-1193 Juridisk form: Ideell förening Vad vill Spädbarnsfonden som organisation uppnå? Varje år i Sverige

Läs mer

NYHETSBREV LUND MARS 2016

NYHETSBREV LUND MARS 2016 NYHETSBREV LUND MARS 2016 I detta nyhetsbrev: - Gudrun Schyman föreläste om jämställdhet - Fotboll och kärlek - Stort intresse för Ellen&Allan på årsmötet - Läxhjälpen söker frivilliga - Gör din praktik

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-11-26 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 21 november 2007 Närvarande Alma Basic (s) Anita Jernberger (fp) Anna-Lena Sörenson

Läs mer

Slutrapport för affärs- och innovationsutveckling inom programmet Främja kvinnors företagande i Blekinge 2011-2014

Slutrapport för affärs- och innovationsutveckling inom programmet Främja kvinnors företagande i Blekinge 2011-2014 Region Blekinge 2014-12-15 Catharina Rosenquist 0455-305029 Slutrapport för affärs- och innovationsutveckling inom programmet Främja kvinnors företagande i Blekinge 2011-2014 Affärs- och innovationsutvecklingsinsatser

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2009 Styrelsen för Flens Scoutkår av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund vill härmed avge följande berättelse över det gångna året: ORGANISATION Vid kårens årsmöte den 18 mars 2009 valdes

Läs mer

Plats och tid: Näsby fritidsgård, Gamlegårdens centrum, Kristianstad 09.30-12.00

Plats och tid: Näsby fritidsgård, Gamlegårdens centrum, Kristianstad 09.30-12.00 Plats och tid: Näsby fritidsgård, Gamlegårdens centrum, Kristianstad 09.30-12.00 Närvarande Radovan Javurek Katarina Honoré Joakim Thuresson Maria Asklund Agneta Ekner Carlsson Peter Isacson Margareta

Läs mer

Lärarförbundet. Arboga U10. Verksamhetsberättelse

Lärarförbundet. Arboga U10. Verksamhetsberättelse Lärarförbundet Arboga U10 Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse för år 2015 Styrelsen för 2015 och andra funktioner Ordförande Helena Kindberg 2015 V. ordförande Susanne Skyllkvist 2015-2016

Läs mer

ÅTGÄRDSPLAN 2013 FOLKHÄLSORÅDET HÄRRYDA KOMMUN

ÅTGÄRDSPLAN 2013 FOLKHÄLSORÅDET HÄRRYDA KOMMUN ÅTGÄRDSPLAN 2013 FOLKHÄLSORÅDET HÄRRYDA KOMMUN Innehåll för folkhälsoarbete s. 3 Folkhälsorådet s. 3 Folkhälsoinsatser 2013 1. Alla Härrydabor har förutsättningar för en god hälsa på lika villkor 1.1 Livskraften

Läs mer

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Utbildningar och träffar 2015 JANUARI 13 14 Rädda Barnen bevakar FN:s barnrättskommittés utfrågning av den svenska regeringen i Genève Regeringen ansvarar

Läs mer

Stockholms läns partidistrikt 2.0

Stockholms läns partidistrikt 2.0 Stockholms läns partidistrikt 2.0 Partidistriktets valanalys konstaterar : Det behövs en betydligt större regional kraftsamling. Relationen mellan arbetarekommunerna och partidistriktet måste klarläggas.

Läs mer

Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00.

Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00. Datum 2013-09-09 Sida Minnesanteckningar Länsstyrgruppen för Missbruks- och beroendevården i Dalarna Mötesdatum: Måndagen den 9 september 2013 kl.13.15-16.00. Plats: Deltagare: Region Dalarna, Myntgatan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD

Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD Verksamhetsberättelse 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND I KARLSTAD Innehållsförteckning 1. Sammanfattning..2 2. Föreningen..2 3. Samarbete med Röda Korset...2 4. Medlemmar.3 5. Styrelsen..3 5.1 Förtroendevalda....3

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2014

Verksamhetsberättelse för 2014 Verksamhetsberättelse för 2014 Vi ser tillbaks på ännu ett spännande år 2014 ännu ett år med många aktiviteter i vår krets. Trots att styrelsenes arbete gått lite upp och ner har ändå de mest aktiva grupperna

Läs mer

Välkommen! Ett integrationsprojekt med bandy IFK Vänersborg 2015-10-08 Idrott har i alla tider använts som ett sätt att fostra unga människor att bli en del i ett öppet, demokratiskt samhälle. Ett samhälle

Läs mer

verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15

verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15 mälardalens frilansklubbs årsmöte 9/2 2015 verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-15 sammansättning av styrelsen Gert Lundstedt ordförande Elisabet Wahl vice ordförande och upphovsrättsansvarig

Läs mer

En viktig mässa för alla

En viktig mässa för alla Gunilla Südow Mölnlycke bibliotek, Härryda kommun gunilla.sudow@harryda.se 2013 En viktig mässa för alla I dagens läge, med en snabb teknikutveckling, inte minst inom den digitala sfären, behöver vi förr

Läs mer

Stockholms Naturskyddsförening VERKSAMHETSPLAN 2015

Stockholms Naturskyddsförening VERKSAMHETSPLAN 2015 Stockholms Naturskyddsförening VERKSAMHETSPLAN 2015 Innehåll Verksamhetsidé... 2 Målbild... 2 Fokusområden... 2 Trafik... 2 Hållbar konsumtion... 2 Grönområden... 3 Energi... 3 Giftfri miljö... 4 Andra

Läs mer

Det här gör vi 2016 Bilaga till kommunikationsplan

Det här gör vi 2016 Bilaga till kommunikationsplan Det här gör vi 2016 Bilaga till kommunikationsplan Det här är en bilaga till Civilförsvarsförbundets kommunikationsplan och anger aktiviteter som är planerade för 2016. Häftet innehåller tre delar: En

Läs mer

Kungsbackanämnden Bokslut 2013

Kungsbackanämnden Bokslut 2013 Ärende 4 - bilaga Kungsbackanämnden Bokslut 2013 Bokslut 2013 Kungsbackanämnden Kungsbackanämnden Ledamöter Ulrika Jörgensen (M), ordförande Maud Lanne (S), vice ordförande Charlotte Wallenstein (M) Bo

Läs mer

DEMOKRATINATTA. Hur gick det?

DEMOKRATINATTA. Hur gick det? DEMOKRATINATTA Tänk dig en eftermiddag/kväll med många spännande föreläsningar, möten och workshops. Tänk dig att få ställa politikerna mot väggen och berätta om vad just DU tycker ska bli bättre i Borås.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Ett attraktivt yrke i utveckling Lärares och skoledares löner ökar mer andras Under året har vi fortsatt med att jobba för höjda lärarlöner. I alla sammahang har vi påtalat att

Läs mer

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012 UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013 Beslutad av årsmötet 29 april 2012 Reviderad 6 december 2012 1 Verksamhetsplan 2013 Det här är vår verksamhetsplan för 2013. Den är en viktig riktlinje för de aktiva

Läs mer

Humanas Barnbarometer

Humanas Barnbarometer Humanas Barnbarometer 2014 1 Inledning Barnets bästa ska vara utgångspunkten i allt myndighetsutövande i Sverige. Barnens behov, inte verksamhetens, ska stå i centrum när kommunerna utreder, beviljar,

Läs mer

Tillsynsplan för alkoholhandläggarens arbetsområde 2015

Tillsynsplan för alkoholhandläggarens arbetsområde 2015 Styrdokument, plan Miljö- och hälsoskyddskontoret 2014-12-09 Robert Åsberg 08-590 972 33 Dnr Fax 08-590 819 30 MHN/2014:98 robert.asberg@upplandsvasby.se Tillsynsplan för alkoholhandläggarens arbetsområde

Läs mer

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM

HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM HÖGSTA FÖRVALTNINGSDOMSTOLENS DOM 1 (6) meddelad i Stockholm den 23 april 2013 KLAGANDE Göteborgs kommun Ombud: AA Social resursförvaltning Box 7010 402 31 Göteborg MOTPART Migrationsverket Verksamhetsområde

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Nr 7/2015 Telefonsammanträde Tid Kl 09.00 11.00 Hur Närvarande Telefonsammanträde Sofia Karlsson, ordförande Ronny Johansson, vice ordförande Stefan

Läs mer

Kyrka Vård 2012 Uddevalla kyrkliga samfällighet - Socialtjänsten Uddevalla kommun. www.kyrka-vard.se

Kyrka Vård 2012 Uddevalla kyrkliga samfällighet - Socialtjänsten Uddevalla kommun. www.kyrka-vard.se Kyrka Vård 2012 Uddevalla kyrkliga samfällighet - Socialtjänsten Uddevalla kommun. www.kyrka-vard.se Maria Olander diakon 80% Margareta Birging diakon 30% Lena Kjerrström personal och utbildningssekreterare,kontaktperson

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Lillmons skola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Lillmons skola Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Lillmons skola Reviderad oktober 2013 Vision Skolan är en plats fri från diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling. På Lillmons skola

Läs mer

Våld i nära relationer

Våld i nära relationer Våld i nära relationer Övergripande plan mot våld i nära relationer 2015-2018 Våld i nära relationer har många uttryck: psykiskt våld fysiskt våld sexuellt våld materiellt våld latent våld försummelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Jönköping- Huskvarna 2014

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Jönköping- Huskvarna 2014 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Jönköping- Huskvarna 2014 Styrelsen Ordförande Inger Kallings Vice ordförande Kerstin Pirard Sekreterare har alternerat mellan styrelsens medlemmar

Läs mer

Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 på Orust 2010-09-17

Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 på Orust 2010-09-17 Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Saras hus, Henån, kl. 08.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Ledamöter Lars-Åke Gustavsson, 08.30-11.25 Lisbeth Arff Bo Andersson, ordf. 11.25-12.00

Läs mer

Blodcancerföreningen i Stockholms län

Blodcancerföreningen i Stockholms län Blodcancerföreningen i Stockholms län Verksamhetsberättelse 2015 Medlemsantal och medlemsavgift Vid utgången av 2015 hade föreningen totalt 688 (617) medlemmar, 418 (371) kvinnor och 269 (239) män. Av

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2015-11-13 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 13 november 2015, klockan 08.30-12.00 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta Svenson Edvardsson

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan för RFSL Umeå verksamhetsåret 2014

Förslag till verksamhetsplan för RFSL Umeå verksamhetsåret 2014 Förslag till verksamhetsplan för RFSL Umeå verksamhetsåret 2014 rfsl umeå Innehållsförteckning 1. Inledning...3 2. Extern verksamhet... 4 2.1 föreläsningar... 4 2.2 Marknadsföring... 4 2.3 Demonstrationer

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Antagen 141127

Verksamhetsplan 2015. Antagen 141127 Verksamhetsplan 2015 Antagen 141127 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 SYFTE OCH MÅL... 3 AKTIVITER FÖR 2015... 4 SAMVERKANSGRUPPER 2015... 4 LÄNSSAMVERKAN KOMMUN POLIS... 4 LÄNSGRUPPEN MOT VÅLD I NÄRA

Läs mer

2. Barnets fysiska och psykiska integritet ska respekteras i alla sammanhang.

2. Barnets fysiska och psykiska integritet ska respekteras i alla sammanhang. BARNBOKSLUT för år 2015 Simrishamns kommun har hösten 2014 antagit en Handlingsplan att stärka barnets rättigheter i kommunen 2015-2018, se www.simrishamn.se/barnombudsmannen. Enligt handlingsplanen skall

Läs mer

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-05-23 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen för SENS - Sociala ekonomins nätverk Skaraborg avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2015. Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot

Läs mer

Sammanfattande årsredovisning av arbetet mot alkohol, narkotika, dopning och tobak på Länsstyrelsen i Stockholms län år 2012

Sammanfattande årsredovisning av arbetet mot alkohol, narkotika, dopning och tobak på Länsstyrelsen i Stockholms län år 2012 1 (6) Enheten för sociala frågor Kaisa Snidare 08-7854078 Sammanfattande årsredovisning av arbetet mot alkohol, narkotika, dopning och tobak på Länsstyrelsen i Stockholms län år 2012 Förebyggande arbete

Läs mer

Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo.

Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo. Helene Ottevik-Karlsson Rapport Datum 2014-06-13 Dnr SN13/45 Sida 1 (6) Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo. Projektansvariga Betty Svensson IFO chef Socialförvaltningen

Läs mer

Ung Röst 2011. Text och statistik: Evelina Fredriksson / Pondus Kommunikation. Layout: Marléne Gustafsson / Pondus Kommunikation

Ung Röst 2011. Text och statistik: Evelina Fredriksson / Pondus Kommunikation. Layout: Marléne Gustafsson / Pondus Kommunikation UNG RÖST Piteå 2011 Ung Röst 2011 Projektledare: Ola Mattsson, Michaela Sjögren Cronstedt, Region Öst. Anders Persson, Region Väst. Marie Forsberg, Region Nord. Maria Eneqvist, Region Syd. Arbetsgrupp:

Läs mer

Friluftsliv åt alla. Att göra kanotsporten lättillgänglig för barn och ungdomar FALU KANOTKLUBB. TVÅ ÅRS PROJEKT Delrapport Januari 2012

Friluftsliv åt alla. Att göra kanotsporten lättillgänglig för barn och ungdomar FALU KANOTKLUBB. TVÅ ÅRS PROJEKT Delrapport Januari 2012 TVÅ ÅRS PROJEKT Delrapport Januari 2012 Friluftsliv åt alla Att göra kanotsporten lättillgänglig för barn och ungdomar FALU KANOTKLUBB Projektledare Soizick Lidström info@falukanotklubb.se 073-22 22 654

Läs mer

Ung Röst 2011. Text och statistik: Evelina Fredriksson / Pondus Kommunikation. Layout: Marléne Gustafsson / Pondus Kommunikation

Ung Röst 2011. Text och statistik: Evelina Fredriksson / Pondus Kommunikation. Layout: Marléne Gustafsson / Pondus Kommunikation UNG RÖST Gävle 2011 Ung Röst 2011 Projektledare: Ola Mattsson, Michaela Sjögren Cronstedt, Region Öst. Anders Persson, Region Väst. Marie Forsberg, Region Nord. Maria Eneqvist, Region Syd. Arbetsgrupp:

Läs mer

Dialogen om torget. 27 mars 22 maj 2013. www.karlskoga.se

Dialogen om torget. 27 mars 22 maj 2013. www.karlskoga.se Dialogen om torget 27 mars 22 maj 2013 www.karlskoga.se 2 (8) Bakgrund Under juni 2012 beslutade kommunstyrelsen att en medborgardialog om hur framtidens torg i Karlskoga ska utformas. Dialogens syfte

Läs mer

Materialet i detta nyhetsbrev är skyddat av upphovsrättslagen Copyright Sveriges Civilförsvarsförbund

Materialet i detta nyhetsbrev är skyddat av upphovsrättslagen Copyright Sveriges Civilförsvarsförbund Nytt från Civilförsvarsförbundet Sverige #1 (utgivningsdag torsdag 29 januari 2015) Kontaktuppgifter: E-post red@civil.se eller Box 2034, 169 02 Solna Materialet i detta nyhetsbrev är skyddat av upphovsrättslagen

Läs mer

CANYTesta dina gränser = Sant

CANYTesta dina gränser = Sant CANYTesta dina gränser = Sant Anna Liedbergius, CAN anna.liedbergius@can.se Hur påverkar vi kunskap, attityd och beteende? Utbildning vi har målgruppens uppmärksamhet över tid och kan leverera våra budskap

Läs mer

Projekt Anhörigstöd i T-län

Projekt Anhörigstöd i T-län Regionförbundet Örebro Län Projekt Anhörigstöd i T-län Årsrapport 2006 Jan Backlund, Elisabeth Davidsson, Social välfärd 1. Kort bakgrund Örebro läns samtliga tolv kommuner beviljades i augusti 2005 medel

Läs mer

Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05

Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05 Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05 Närvarande: Elisabet Tärneberg, Anders Omstedt, Elisabeth Gruneau, Ingegerd Brändström Närvarande per telefon under punkten 4: Birgitta Lindsten

Läs mer

Barn och trafik. en undersökning ur ett föräldraperspektiv. Genomförd av NTF Väst 2012

Barn och trafik. en undersökning ur ett föräldraperspektiv. Genomförd av NTF Väst 2012 Barn och trafik en undersökning ur ett föräldraperspektiv Genomförd av NTF Väst 2012 Bakgrund och syfte Varje år skadas tusentals barn och ungdomar i olika trafikmiljöer. Trafikolyckor är den vanligaste

Läs mer

Resultat nationella ämnesprov årskurs 5 läsåret 2009/2010

Resultat nationella ämnesprov årskurs 5 läsåret 2009/2010 Bilaga 3 Rapport 2010-09-10 Resultat nationella ämnesprov årskurs 5 läsåret 2009/2010 1. Engelska Av eleverna i årskurs 5 är det 82,7 % som sammantaget uppnått kravnivån för det nationella ämnes i engelska.

Läs mer

UNG RÖST Lycksele 2011

UNG RÖST Lycksele 2011 UNG RÖST Lycksele 2011 Ung Röst 2011 Projektledare: Ola Mattsson, Michaela Sjögren Cronstedt, Region Öst. Anders Persson, Region Väst. Marie Forsberg, Region Nord. Maria Eneqvist, Region Syd. Arbetsgrupp:

Läs mer

Bildningsnämndens tillämpning av likabehandlingsplanen i förskolan

Bildningsnämndens tillämpning av likabehandlingsplanen i förskolan Revisionsrapport Bildningsnämndens tillämpning av likabehandlingsplanen i förskolan Trelleborgs kommun Jean Odgaard Certifierad kommunal revisor Bildningsnämndens tillämpning av likabehandlingsplanen i

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24 Kommunstyrelsen Datum 1 (5) Kommunledningskontoret Anna Lindén, 1510 Jämställdhetsutskottet Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24 Närvaro: Maria Chergui (V) ordf. Lisa Friberg (S),

Läs mer

Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre

Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre Institutionen för psykologi Psykologprogrammet Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre Erik Aspeqvist, Emma Jarbo, Oskar Foldevi, Fredric Malmros och Hanna Stapleton 2011-11-11 Bakgrund Om utvärderingen Växthus

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan för Föreningen Norden i Skåne 2015 samt inriktning för 2016

Förslag till verksamhetsplan för Föreningen Norden i Skåne 2015 samt inriktning för 2016 Förslag till verksamhetsplan för Föreningen Norden i Skåne 2015 samt inriktning för 2016 Inledning Distriktets roll har länge ifrågasatts inom Föreningen Norden, och det har vid flera tillfällen skrivits

Läs mer

Liv & Hälsa ung 2011

Liv & Hälsa ung 2011 2011 Liv & Hälsa ung 2011 - en första länssammanställning med resultat och utveckling över tid Liv & Hälsa ung genomförs av Landstinget Sörmland i samarbete med Södermanlands kommuner. Inledning Liv &

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 2011-09-20 Plats: Stockholmsavdelningen Protokoll nr 8

Protokoll från styrelsemöte 2011-09-20 Plats: Stockholmsavdelningen Protokoll nr 8 Protokoll från styrelsemöte 2011-09-20 Plats: Stockholmsavdelningen Protokoll nr 8 Närvarande: Lennart Larsson, Malou Wallén, Lotta Berntsson, Lennart Lindberg, Lars Magnuson, Maud Steinrud, Lotta Ahlberg-Wennersten,

Läs mer

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00 NNBF STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordförande Urban Jonsson, vice ordförande Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid möte i styrgruppen för Det goda föräldraskapet

Protokoll fört vid möte i styrgruppen för Det goda föräldraskapet Protokoll fört vid möte i styrgruppen för Det goda föräldraskapet Plats: Metaplan, Skol- och barnomsorgsförv., Växjö kommun Datum och tid: 2010-03-17, kl. 13.00-16.00 Beslutande: Övriga tjänstemän: Gunilla

Läs mer

Verksamhetsplan för perioden 2015-2017

Verksamhetsplan för perioden 2015-2017 Verksamhetsplan för perioden 2015-2017 FoU Södertörns uppgift är att bidra till att utveckla socialt arbete genom forskning, utvärdering och utbildning. Det sker i nära samarbete med personal inom socialtjänstens

Läs mer

PM Genusspaningar från Gemensam Framtids Kyrkokonferens 2012

PM Genusspaningar från Gemensam Framtids Kyrkokonferens 2012 PM Genusspaningar från Gemensam Framtids Kyrkokonferens 2012 1. Inledning: Svenska Missionskyrkans Gendergrupp Svenska Missionskyrkans Gendergrupp bildades, på Kyrkostyrelsens uppdrag, för att vara ett

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa

Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa Verksamhetsberättelse 2014 för Rädda Barnens lokalförening i Trosa LOKALFÖRENINGEN Geografiskt område Lokalföreningen omfattar Trosa och Gnesta kommuner. Styrelsens ledamöter Caroline Svensson, ordförande

Läs mer

Barn- och ungdomspolitisk strategi

Barn- och ungdomspolitisk strategi Datum Barn- och ungdomspolitisk Antagen av kommunstyrelsen Antagen av: Kommunstyrelsen 2014-09-09, 136 Dokumentägare: Förvaltningschef Ersätter dokument: - Dokumentnamn: Barn- och ungdomspolitisk Dokumentansvarig:

Läs mer

Folkhälsobokslut 2014 för Upplands Väsby kommun

Folkhälsobokslut 2014 för Upplands Väsby kommun Stöd & Process 2015-02-19 Helene Hagberg 08-590 971 73 Dnr Fax 08-590 910 88 KS/2013:349 Helene.Hagberg@upplandsvasby.se Kommunstyrelsens Allmänna utskott Folkhälsobokslut 2014 för Upplands Väsby kommun

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 SEKTIONENS ORGANISATION Ordförande - Saime Civas (huvudskyddsombud Farsta, huvudförhandlare) Ledamot - Beatrice Kantén (studieorganisatör, informatör, webbredaktör, sekreterare,

Läs mer

Granskning av Ledarutbildningsbidrag till SSU Piteå

Granskning av Ledarutbildningsbidrag till SSU Piteå Rådgivningsrapport Granskning av Ledarutbildningsbidrag till SSU Piteå Piteå kommun Helena Lundberg, Cert. kommunal revisor Innehåll 1. Uppdrag... 1 1.1. Bakgrund.... 1 1.2. Syfte.... 1 1.3. Metod... 1

Läs mer

DELÅRSBOKSLUT 2011-06-30

DELÅRSBOKSLUT 2011-06-30 2011 DELÅRSBOKSLUT 2011-06-30 Samordningsförbundet i Sollefteå presenterar här verksamhet och ekonomi för perioden 1/1 30/6 2011 2 Innehållsförteckning Förbundets verksamhet. Styrelsen... 3 Finansierade

Läs mer

Utredning om arvode till god man för ensamkommande barn

Utredning om arvode till god man för ensamkommande barn Överförmyndarnämnden Datum 1 (7) Socialförvaltningen Enheten för kvalitet och utveckling Sofia Eriksson, 070-0866201 Överförmyndarkontoret Utredning om arvode till god man för ensamkommande barn Utredningens

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039

Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039 Minnesanteckningar 1 (5) Demokratiberedningen Sekretariatet Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039 Plats Scandic Winn, kl. 09.00 15.00 Närvarande Malin Berglund (M), ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 10

Verksamhetsberättelse 10 Verksamhetsberättelse 10 Samt inbjudan till Årsmöte Clevegården, Skoghall Hammarö Röda Kors Krets Aktiv sedan 1945 Tillsammans är vi starka! www.redcross.se Inbjudan till kretsstämma/årsmöte Inbjudan till

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FOLKHÄLSORÅDET 2012

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FOLKHÄLSORÅDET 2012 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FOLKHÄLSORÅDET 2012 Innehåll Beskrivning av verksamheten s. 3 Folkhälsoplanerarens uppdrag s. 3 Insatser 2012 s. 3 Mål 1: Alla Härrydabor har förutsättningar för en god hälsa på lika

Läs mer