Verksamhetsberättelse för

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2015, Rädda Barnen i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå Styrelsen för lokalföreningen i Skellefteå får härmed avge följande rapport för verksamheten Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Vice ordförande: Sekreterare: Kassör: Övriga ledamöter: Ersättare: Maria Nilsson Kerstin Oscarson Margareta Andersson Philip Cohen Britt-Marie Nyström Jasmine Ravaghi Monica Åkerström Monica Bergström Kristin Mattsson Revisorer: Ulrika Öhlund och Cecilia Rosendahl ordinarie Ulf Oscarson och Ove Johansson, ersättare VÅR LOKALFÖRENING Geografiskt område Lokalföreningen i Skellefteå omfattar sedan 2012 Skellefteå, Norsjö, Malå och Sorsele kommuner. Styrelsen Styrelsen har bestått av 7 ordinarie ledamöter samt 2 ersättare. Arbetsgrupper I Norsjö finns en arbetsgrupp som arbetar med läxhjälp för framför allt ensamkommande flyktingungdomar som går på gymnasieskolan. I Malå finns också en arbetsgrupp som arbetar med läxhjälp för elever i årskurs 4-6 och med stöd till ensamkommande flyktingbarn. I Skellefteå finns en arbetsgrupp som ska ta fram berättelser av flyktingbarn. Under hösten har en arbetsgrupp Barn i sorg bildats på initiativ av skolkyrkan i Sankt Olovs församling. Rädda Barnen har representanter i gruppen. I gruppen ingår representanter för Sankt Olovs församling, Familjegården, skolsköterskorna, barnkliniken och Rädda Barnen. 1(5)

2 Årsmötet 2015 Årsmötet 2015 hölls onsdag den 18 februari på caféet på Nordanå. Tomas Holmberg från Migrationsverket berättade om asylprocessen. Vid årsmötet deltog 14 personer. Styrelsemöten Lokalföreningen har under året haft 8 protokollförda möten, inklusive det konstituerande styrelsemötet. Styrelsemötena har haft god uppslutning och idéerna har flödat. Arbets/idémöten Under hösten har det varit två arbets/idémöten, alltså inte formella styrelsemöten. Vid arbetsmötet den 28 september på Stigs Café var medlemmarna inbjudna och sex stycken deltog förutom styrelsemedlemmar. Framförallt diskuterades vad vi kan göra för de flyktingar som kommit och förväntas komma till Skellefteå. Våra medlemmar Antalet medlemmar var vid årets slut 582 medlemmar, en ökning med 9 medlemmar jämfört med föregående år. Cirka 50 personer har varit aktiva som läxhjälpare. Deltagande i utbildningar, konferenser och andra engagemang I januari deltog Margareta Andersson som observatör i Genève när FN:s kommitté för barnets rättigheter granskade Sveriges rapport om förverkligandet av Barnkonventionen. Den januari anordnade Västerbottensdistriktet en konferens/arbetshelg för lokalföreningarnas styrelser på Ansia i Lycksele. Philip Cohen, Kerstin Oscarson och Margareta Andersson deltog. En del av konferensen handlade om erfarenhetsutbyte och verksamhetsplaner för lokalföreningarna. I februari anordnade Region Nord ett medlemsmöte i Malå, där Carina Strandh berättar om Ung Röst och Margareta Andersson om Barnrättskommitténs granskning av Sveriges förverkligande av Barnkonventionen. Den 25 februari höll Marie-Louise Lundberg, leg psykolog och fil. Doktor, enhetschef i Teamet för krigs- och tortyrskadade, ett föredrag om traumatiserade barn och ungdomar på EFS. Margareta Andersson och Kerstin Oscarson deltog. 14 mars träffades Barnkonventionsgruppen i Umeå. Margareta Andersson och Kerstin Oscarson deltog. I samband med distriktets årsmöte april i Umeå anordnades idé och kunskapsdagar av Region Nord. Deltagare från Skellefteå lokalförening var Siv Stenberg, Rigmor Bertilsson, Kerstin Oscarson, Skellefteå, Monica Åkerström, Margareta Andersson och Philip Cohen. Den 6 maj var Jasmine Ravaghi och Margareta Andersson på en konferens i Kåge församlingshem anordnad av Luleå stift ang. asylprocessen och asylrätt. Representanter från Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar stod för innehållet. Philip Cohen har varit på en konferens om civilsamhället och nyanlända. Den september var det verksamsamhetskonferens i Solna. Margareta Andersson deltog. Region Nord anordnad Regional mötesplats 3 4 oktober på Medlefors. Under lördagen föreläste Pernilla Lovén från Jämställdhetsbolaget om Mångfald & inkludering. Söndagen ägnades åt Barn på flykt. Hur jobbar Rädda Barnen för ett gott 2(5)

3 mottagande lokalt? Philip Cohen, Kerstin Oscarson, Jasmine Ravaghi, Astrid Svanborg, Monica Åkerström och Margareta Andersson deltog. Margareta Andersson deltog den oktober i Region Nords Barnkonventionsgrupp i Umeå. Kerstin Oscarson var på skolkonferens i Sundbyberg den november. Margareta Andersson och Philip Cohen har representerat lokalföreningen i distriktsstyrelsen i Västerbotten. VÅR VERKSAMHET Barn vi mött En stor del av verksamheten är läxhjälp där ca 100 elever har deltagit. Skolorna uppskattar den verksamhet som bedrivs. Flera medlemmar i framför allt Malå är gode män för ensamkommande flyktingbarn. Under 2015 har Kärleken är fri inte genomförts på någon gymnasieskola, eftersom gymnasieskolan har gjort stora omorganisationer. Barns rätt i samhället Projekt i Malå och Norsjö. Mötesplats för flyktingungdomar 15 augusti 2015 på Källan i Åmliden. 21 ungdomar från Malå och Norsjö och 4 ledare, varav 3 var föreläsare, deltog. Man hade en genomgång om Rädda Barnen och Barnkonventionen, om sex och samlevnad, självkänsla och trygghet. Dessutom var det fysiska övningar i naturen. Barns rätt till trygghet och skydd Stöd till flyktingbarn/flyktingar Philip har träffat Fritidsförvaltningen ett par gånger för att diskutera hur vi kan medverka i sommaraktiviteter som en integrationsåtgärd under sommaren för invandrade barn. Tyvärr blev det inget av dessa diskussioner. Rädda Barnen har fått hygienartiklar från Apoteket. Dessa har levererats till Umeå. Där har man fördelat i olika kassar, barn, kvinnor och allmän kasse. Philip Cohen hämtade 160 kassar i Umeå för leverans till Byske i november och dessutom ytterligare en leverens som gick till Byske, Lövånger, Boliden och Jörn i december. I Malå har Kommunens Integrationsservice tillsammans med Rädda Barnen delat ut julklappar till barn och ungdomar. Barns rätt till utbildning Läxläsning Läxläsningshjälp har fortsatt som tidigare på Morö Backe skola, Sörböleskolan, Byskeskolan, i Malå och i Norsjö, en gång per vecka 2015 under terminstid. 3(5)

4 Läxhjälpen på fritidsgården i Norsjö upphörde i och med vårterminen Men man har haft läxhjälp på Vuxenskolan på onsdagar kl , där medlemmar från Rädda Barnen har hjälpt till. Insamling Insamlingar har gjorts in vid följande tillfällen: I oktober var det dags för Världens Barninsamlingen tillsammans med flera andra organisationer i Skellefteå. I Skellefteå kommun samlade Rädda Barnen in kr. Totalt blev det kr. Kulturskolan gjorde en insamling till Världens Barn i samband med en konsert i Anderstorpsaulan. Philip har genomfört ett antal säljutbildningar på företag till förmån för Rädda Barnen Skellefteå. Rädda Barnen Skellefteå har fått en gåva från Björnkramen i Burträsk via Studieförbundet Vuxenskolan i Burträsk. Pengarna ska användas till framför allt ensamkommande barn/ungdomar, men kan också användas till behövande barnfamiljer. Dessutom finns insamlingsbössor på bl.a ICA i Byske och på Olanders Café. Arbetet för att synas lokalt Den 8 juli var det Barnens dag i Malå. Rädda Barnen fanns på plats. Inför skolstarten har en debattartikel om elevhälsa publicerats på Norrans nättidning. När Barnfattigdomsrapporten släpptes i december skrev Norran en artikel om detta. I samband med riksstyrelsens besök i Skellefteå var en artikel införd i Norran om styrelsens besök på Norrskenet. Lokalföreningen har hemsida och egen e-postadress och under hösten har en Facebookgrupp etablerats. Vid Sköterskedagarna på Medlefors 22 och 24 september hade Rädda Barnen ett bokbord där. Margareta Andersson berättade om Barn i världen och barn i Sverige på kvinnofrukost i Sankt Olovsgården den 26 september. Reklamannonser för Rädda Barnen har under året funnits i lokaltidningen Norran. Sveriges kommuner har fått en inbjudan från SKL (Sveriges kommuner och Landsting) om att ingå i ett Kommunalt nätverk för att stärka barn rättigheter. Margareta Andersson och Kerstin Oscarson ställde frågan till Skellefteå kommun om de tänker göra en intresseanmälan och svaret blev att det tänkte de göra. Övrigt Lokalföreningen bjöd Kulturskolans personal på fika som tack för att de ställde upp vid Barnkonventionens 25årsjubileum i november Vid styrelsemötet i juni deltog Tore Bergström och berättade om asylprocessen och vad han gjort som god man för ett ensamkommande barn. Philip Cohen har låtit en klient på Kriminalvårdens Frivård göra sin samhällstjänst hos oss och uppdatera medlemsregistret. 4(5)

5 Den 5 september hade. Carina Strandh och Margareta Anderssonen planeringsdag med arbetsgruppen i Malå. Philip Cohen har haft en träff med Maronga Furaha för att gå igenom förutsättningarna för Rädda Barnen att stödja ett projekt kring ett barnhem i Kongo. Philip Cohen och Kerstin Oscarson var närvarande vid Märtha Forsbergs begravning. Rädda Barnens riksstyrelse hade förlagt sitt styrelsemöte i december i Umeå. De delades upp i två grupper och 6 styrelsemedlemmar besökte Skellefteå. Philip Cohen hade organiserat deras program i Skellefteå. De hämtades av Philip på flygplatsen, åt lunch på Aurum, besökte studiehjälpen på Sörböleskolan och ett boende för ensamkommande Norrskenet. Därefter åkte de till Umeå för middag tillsammans med övriga i styrelsen och inbjudna representanter för lokalföreningarna och Region Nord. VÅR EKONOMI Vår ekonomi beskrivs i förvaltingsberättelsen, resultat- och balansräkning. Styrelsen i Skellefteå lokalförening tackar alla medlemmar för gott samarbete under Skellefteå Maria Nilsson Margareta Andersson Philip Cohen Ordförande Sekreterare Kassaförvaltare Kerstin Oscarson Britt-Marie Nyström Jasmine Ravaghi Vice Ordförande Ordinarie ledamot Ordinarie ledamot Monica Åkerström Ordinarie ledamot 5(5)

Verksamhetsberättelse för

Verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2013, Rädda Barnens lokalförening i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för

Verksamhetsberättelse för Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2014, Rädda Barnens lokalförening i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå 2016

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå 2016 Verksamhetsberättelse, förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för verksamhetsåret 2016, Rädda Barnen i Skellefteå Verksamhetsberättelse för Rädda Barnen i Skellefteå

Läs mer

1. Verksamhetsberättelse 2015. 2. Styrelsen har under året bestått av. 3. Möten under 2015. Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg

1. Verksamhetsberättelse 2015. 2. Styrelsen har under året bestått av. 3. Möten under 2015. Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg 1. Verksamhetsberättelse 2015 Ange namn på lokalförening/distrikt Vänersborg 2. Styrelsen har under året bestått av Ordförande Susanne Thörnqvist Vice ordförande vakant Sekreterare Birgitta Jonsson Kassör

Läs mer

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby

Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Verksamhetsberättelse Rädda Barnens lokalförening i Täby Styrelsen för lokalföreningen i Täby får härmed avge följande rapport för verksamheten 2015. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Ingela

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2015.

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2015. Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Falun under 2015. Styrelsen har bestått av följande ledamöter: Kristina Stålhandske-Robertsson, insamlingsansvarig Margret Skog, vice ordföranden

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Kristianstads lokalförening 1. Styrelsen har under året bestått av Ordförande: Marianne Lundquist Öhrn Vice ordförande: Linda Edvardsson (t.o.m. 2015-08-18) Sekreterare: Monica

Läs mer

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Styrelse, revisorer och valberedning Styrelse: Lars Bjurström, ordförande, Karin Farinder, vice ordförande, Göran Wahlqvist, kassör, Britt Johansson, sekreterare,

Läs mer

Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014

Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014 Distrikt Skåne Verksamhetsberättelse 2013-2014 Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer - i Sverige och i världen. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Jönköping- Huskvarna 2014

Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Jönköping- Huskvarna 2014 Verksamhetsberättelse för Rädda Barnens lokalförening i Jönköping- Huskvarna 2014 Styrelsen Ordförande Inger Kallings Vice ordförande Kerstin Pirard Sekreterare har alternerat mellan styrelsens medlemmar

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2015

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2015 2016-01-18 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2015 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Svenska Afghanistankommittén Göteborg

Svenska Afghanistankommittén Göteborg Svenska Afghanistankommittén Göteborg Verksamhetsberättelse- verksamhetsåret 2012 Styrelsens ordinarie ledamöter: Linnéa Larsson (ordförande), Harald Holst (vice ordförande), Thomas Jansson (Kassör), Ramia

Läs mer

Foto: Tomas Ohlsson. Vi väntar på dig.

Foto: Tomas Ohlsson. Vi väntar på dig. Foto: Tomas Ohlsson Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2016 Utbildningar och träffar 2016 JANUARI 29 30 Planeringsdagar för Distriktet i Västerbotten, Västerbotten Alla som är medlemmar i en lokalföreningsstyrelse

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 NEUROFÖBUNDET KUNGSBACKA LOKALFÖRENING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 NEUROFÖBUNDET KUNGSBACKA LOKALFÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 NEUROFÖBUNDET KUNGSBACKA LOKALFÖRENING Styrelsen för Neuroförbundet Kungsbacka lokalförening får härmed avge följande årsberättelse för verksamhetsåret 2015. MEDLEMSANTALET Föreningens

Läs mer

Ung Röst 2011. Text och statistik: Evelina Fredriksson / Pondus Kommunikation. Layout: Marléne Gustafsson / Pondus Kommunikation

Ung Röst 2011. Text och statistik: Evelina Fredriksson / Pondus Kommunikation. Layout: Marléne Gustafsson / Pondus Kommunikation UNG RÖST Piteå 2011 Ung Röst 2011 Projektledare: Ola Mattsson, Michaela Sjögren Cronstedt, Region Öst. Anders Persson, Region Väst. Marie Forsberg, Region Nord. Maria Eneqvist, Region Syd. Arbetsgrupp:

Läs mer

UNG RÖST Lycksele 2011

UNG RÖST Lycksele 2011 UNG RÖST Lycksele 2011 Ung Röst 2011 Projektledare: Ola Mattsson, Michaela Sjögren Cronstedt, Region Öst. Anders Persson, Region Väst. Marie Forsberg, Region Nord. Maria Eneqvist, Region Syd. Arbetsgrupp:

Läs mer

DAGORDNING VID ÅRSMÖTE 12 MARS 2016

DAGORDNING VID ÅRSMÖTE 12 MARS 2016 DAGORDNING VID ÅRSMÖTE 12 MARS 2016 1 Årsmötets öppnande och parentation 2 Val av ordförande för årsmötet 3 Val av sekreterare för årsmötet 4 Val av 2 justerare för årsmötesprotokollet 5 Upprättande och

Läs mer

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra

SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE. ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra SPECIALKLUBBEN RHODESIAN RIDGEBACK SVERIGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2015 SRRS lokalavdelning Västra INNEHÅLL 1. DAGORDNING... 3 2. VERKSAMHETSBERÄTTELSE... 4 2.1. Förtroendevalda... 4 2.2. Fullmäktigedeligater...

Läs mer

Minnesanteckningar från Pensionärsrådets sammanträde onsdagen den 17 december 2015, Tallhöjden

Minnesanteckningar från Pensionärsrådets sammanträde onsdagen den 17 december 2015, Tallhöjden Dnr: ÄN 2015/18.3 1 Minnesanteckningar från Pensionärsrådets sammanträde onsdagen den 17 december 2015, Tallhöjden Närvarande: Annett Haaf (S) Suzanne Kickan Enman (KD) Ulla-Britt Öhman (C) Ove Andersson

Läs mer

Väntjänsten i Ödeshög

Väntjänsten i Ödeshög 1 (5) Väntjänsten i Ödeshög Verksamhetsberättelse för 2012 Medlemsantal Föreningen har under året haft 49 medlemmar Styrelse Ordförande: Anita Sandberg Sekreterare: Birgitta Blomqvist Övriga styrelseledamöter:

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Samordningsförbundet Östra Södertörn Plats och tid Rudsjöterrassen 3, Quality Hotell Winn i Handen, den 16 oktober 2014 kl. 13:45 15.00 Justeringens plats och tid Samordningsförbundets

Läs mer

Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo.

Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo. Helene Ottevik-Karlsson Rapport Datum 2014-06-13 Dnr SN13/45 Sida 1 (6) Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo. Projektansvariga Betty Svensson IFO chef Socialförvaltningen

Läs mer

Ung Röst 2011. Text och statistik: Evelina Fredriksson / Pondus Kommunikation. Layout: Marléne Gustafsson / Pondus Kommunikation

Ung Röst 2011. Text och statistik: Evelina Fredriksson / Pondus Kommunikation. Layout: Marléne Gustafsson / Pondus Kommunikation UNG RÖST Gävle 2011 Ung Röst 2011 Projektledare: Ola Mattsson, Michaela Sjögren Cronstedt, Region Öst. Anders Persson, Region Väst. Marie Forsberg, Region Nord. Maria Eneqvist, Region Syd. Arbetsgrupp:

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 6 maj 2014 klockan 18.00 19.50 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Bertil Bengtsson (mötesordförande),

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse - 2015 Röda Korsets Ungdomsförbund, Linköping 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Sammanfattning... 3 2. Medlemmar... 3 3. Styrelsen... 3 3.1 Arbetssätt... 4 3.2 Mål...

Läs mer

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14

Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Handlingar inför årsmöte Lördagen den 6 februari 2016 kl 12:00 Årsmöte kl 12-13 Mat kl 13-14 Förslag till dagordning för årsmötet Celiakiföreningen i Uppsala län Lördagen den 6 februari 2016 på Kungsgatan

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen 2015-11-04

Anteckningar Kommunberedningen 2015-11-04 Anteckningar Kommunberedningen 2015-11-04 Lokal: Lokal Kungsbackarummet, Kommunstyrelsens förvaltning i Stadshuset Tid: Kl. 13.30-15.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 februari 2014. Ärenden som går vidare till kommunfullmäktige

Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 februari 2014. Ärenden som går vidare till kommunfullmäktige Sida 1 av 5 Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 februari 2014 Har du frågor om något ärende, kontakta kommunkansliet, tel. 0340-881 04, 881 06, 881 07 eller ks@varberg.se Fullständigt protokoll

Läs mer

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg

INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG. Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Sidan 1 av (13) INBJUDAN TILL ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR VILLAÄGARNA I HELSINGBORG Onsdagen den 23 mars 2011 kl 18.00 CAMPUS, Universitetsplatsen 2, Helsingborg Program: 18.00 18.30 Samling och registrering

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2015

Verksamhetsberättelse för 2015 Verksamhetsberättelse för 2015 Styrelsen för FaCO får härmed avge följande verksamhetsberättelse för år 2015 Styrelsen har under året haft följande sammansättning Ordförande Vice Ordförande Sekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Brottsofferjouren Umeå 2015.

Verksamhetsberättelse för Brottsofferjouren Umeå 2015. Verksamhetsberättelse för Brottsofferjouren Umeå 2015. Inledning Föreningens ändamål är fram för allt att genom stödpersoner, brottsofferstödjare och vittnesstödjare, lämna stöd och hjälp till brottsoffer,

Läs mer

Delgivningar och inbjudan konferenser 10

Delgivningar och inbjudan konferenser 10 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Information om Mötesplats Krokom 3 Tillgänglighet 4 Tillgänglighetsprogrammet 5 Föregående protokoll 6 Information från socialnämnden

Läs mer

Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010

Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010 Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010 Olofström Sölvesborg INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund...2 Syfte...2 Projektmål...2 Tidplan...2

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 46-60 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.05 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

DYNAMO nytt. Vad har hänt sedan sist? ETT NYHETSBREV FRÅN DYNAMOPROGRAMMET ERLING RIBBING BARBRO BURÉN. Januari - februari 2006

DYNAMO nytt. Vad har hänt sedan sist? ETT NYHETSBREV FRÅN DYNAMOPROGRAMMET ERLING RIBBING BARBRO BURÉN. Januari - februari 2006 DYNAMO nytt ETT NYHETSBREV FRÅN DYNAMOPROGRAMMET ERLING RIBBING BARBRO BURÉN Januari - februari 2006 Nyss var det nyår med goda föresatser och stora förväntningar och vips har första månaden på året bara

Läs mer

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv?

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Malmöavdelningen ETTAN nr 4/15 God Jul och Gott nytt År Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Det har varit ömsom vin och ömsom vatten och ibland har det varit både ok. Om vi börjar

Läs mer

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald

Läs om. Astma- och Allergiföreningen i Stockholm. Nr 2 2013 maj. Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Astma- och Allergiföreningen i Stockholm Nr 2 2013 maj Läs om Följ med föreningen till Junibacken 1 juni Föräldraträffar Lägerhelg Ny styrelse vald Niklas Olin, föreningens nye ordförande, intervjuas av

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2014

VERKSAMHETSPLAN FÖR 2014 ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Prästgårdsängen 21 BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida: www.atsubgbg.nu

Läs mer

Attraktiva fritidshem

Attraktiva fritidshem Kvalitetshöjande insikter och inspirerande praktikfall Attraktiva fritidshem Höjd status och samverkan med pedagogik och barnen i fokus Pedagogisk samverkan mellan skola, förskola och fritids så lyckas

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Datum 2011-03-01 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Styrelsen för Förbundet för Allmänt Hälsoskydd Kommunerna och Miljön avger härmed följande berättelse för förbundets verksamhet under år 2010. Styrelsen Förbundets

Läs mer

Länsföreningen HjärtLung VästraGötaland

Länsföreningen HjärtLung VästraGötaland Länsföreningen HjärtLung VästraGötaland Protokoll Styrelsemöte 4 Tid 2015-05-11 kl. 9.30 Plats Vänersborg Närvarande Bengt Hagstedt Ordförande Olle Flodin Rolf Sundberg Christer Johnsson Yvonne Jansson

Läs mer

Konto Benämning Ingående balans Förändring Utgående balans 120101 1201-1212 121231

Konto Benämning Ingående balans Förändring Utgående balans 120101 1201-1212 121231 Balansrapport Sid 1 (av 1) RFSL Ungdom Karlstad, 802427-5219 (RFSLUKD) Utskrifts-ID: 485 Period: 1201-1212 Senast reg verifikat: A:214 Utskriven: 130102 17:17 av RFSL U-KD Konto Benämning Ingående balans

Läs mer

Verksamhetsberättelse 10

Verksamhetsberättelse 10 Verksamhetsberättelse 10 Samt inbjudan till Årsmöte Clevegården, Skoghall Hammarö Röda Kors Krets Aktiv sedan 1945 Tillsammans är vi starka! www.redcross.se Inbjudan till kretsstämma/årsmöte Inbjudan till

Läs mer

Ulf Westerlund, Försäkringskassan Gunilla Högberg, Askersund

Ulf Westerlund, Försäkringskassan Gunilla Högberg, Askersund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2010-12-20 Plats och tid Kommunhuset, Laxå kl 09.00 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun 58-63 Sari Harju, Arbetsförmedlingen Siv

Läs mer

Välkommen till Ellen Key skolan

Välkommen till Ellen Key skolan Välkommen till Ellen Key skolan Utgiven av Ellen Key skolans föräldraförening. Oktober 2010 Innehåll * Föräldraengagemang * Föräldraföreningen * Klassen * Skolmaten * Kalendarium Förälder i Ellen Key skolan

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Yrkeshögskolan Kungsbacka Klockan 16:30-19.40 ande Ledamöter Ulrika Landergren (FP), ordförande Marianne Pleijel (M), förste vice

Läs mer

PROTOKOLL. Peter Freij, vice ordförande (S) Ove Löfqvist (M) Britt-Louise Berndtsson (C) Olle Sandahl (KD) Hillevi Andersson

PROTOKOLL. Peter Freij, vice ordförande (S) Ove Löfqvist (M) Britt-Louise Berndtsson (C) Olle Sandahl (KD) Hillevi Andersson 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-09-22 2014-09-11 FoUB 3/2014 FoU-beredningen Tid Torsdagen 11 september 2014 kl. 13-16 Plats Närvarande ledamöter Furugården i Skruv Peter Löfström,

Läs mer

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Närvarande: Dag ett: Jonas, Katharina, Thomas, Bengt, Åke, Caroline, Annika, Owe (från punkt 4) Dag ett omfattar punkt

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD 0 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 RÖDA KORSETS UNGDOMSFÖRBUND STOCKHOLM NORD Innehåll SAMMANFATTNING... 1 SAMARBETE med RÖDA KORSET... 1 MEDLEMMAR... 1 STYRELSEN... 2 FÖRTROENDEVALDA... 2 STYRELSENS ARBETE...

Läs mer

KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE

KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE LÖRDAGEN DEN 18 JUNI 2011 KL 15.00 Föregås av miniseminarium 12.00: Myter, missförstånd och sanningar kring Aspergers syndrom med företrädare för OA och psykiatern Andreas Fries,

Läs mer

RÄDDA BARNEN REGION NORD JUNI 2013

RÄDDA BARNEN REGION NORD JUNI 2013 NYHETSBREV RÄDDA BARNEN REGION NORD JUNI 2013 Nu har nyhetsbrevet fått en ny form, men innehåller som vanligt massor av nyheter och inspiration från din region. Har du synpunkter, eller vill du som engagerad

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Ledamöter Ersättare Arbetsförmedlingen, St. Södergatan 49, Lund Patrik Holmberg (c) ledamot Region Skåne Göran Wallén (m) ledamot Lunds Kommun Staffan Hållö, ledamot

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK)

Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Kallelse till årsmöte i Stora Höga Kyokushin Karateklubb (SHKK) Plats: Dojon, Stationsvägen 9F Tid: 20 mars 2014, kl 19.30 Klädsel: Gi för dem som vill träna efteråt, vanliga kläder för föräldrar Alla

Läs mer

Nordskånes lokalförening Årsmöte 2016

Nordskånes lokalförening Årsmöte 2016 Nordskånes lokalförening Årsmöte 2016 Verksamhetsberättelse 2015 Ekonomisk berättelse 2015 Verksamhetsplan 2016 Budget 2016 Rehabilitering Tillgänglighet Påverkan Nordskånes lokalförening Verksamhetsberättelse

Läs mer

Slutrapport av projekt Barns väntan

Slutrapport av projekt Barns väntan Slutrapport av projekt Barns väntan Projekt Barns väntan har under 2005 arbetat med barn och ungdomar som ensamma, utan anhöriga, kommer till Sverige för att söka asyl. Västra Götalands kulturnämnd har

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Styrelsen Bodens Brukshundklubb och Hundungdoms styrelse har under året arbetat med målstyrning utifrån den verksamhetsplan som beslutades om på årsmöte. Uppföljning har skett

Läs mer

Samhälle, samverkan & övergång

Samhälle, samverkan & övergång Samhälle, samverkan & övergång En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2013/2014 Förskolan Loviselund Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Läroplanens riktlinjer

Läs mer

GAS nyhetsbrev #4. Länsgemensam genomsnittsprislista framtagen

GAS nyhetsbrev #4. Länsgemensam genomsnittsprislista framtagen GAS nyhetsbrev #4 God fortsättning på det nya året! Jag vill börja med att tack för samarbetet under 2011 och önska en god fortsättning på det som säkert blir ett händelserikt år. Tiden går fort då man

Läs mer

Dokumentering och utvä rdering

Dokumentering och utvä rdering Dokumentering och utvä rdering Högskolan Skövde 4 september 2012 Ett samarbete som nu har inletts mellan Västra Götalandsregionen, Skaraborgs kommunalförbund, och Högskolan i Skövde. Fortsättning följer!

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan för Föreningen Norden i Skåne 2015 samt inriktning för 2016

Förslag till verksamhetsplan för Föreningen Norden i Skåne 2015 samt inriktning för 2016 Förslag till verksamhetsplan för Föreningen Norden i Skåne 2015 samt inriktning för 2016 Inledning Distriktets roll har länge ifrågasatts inom Föreningen Norden, och det har vid flera tillfällen skrivits

Läs mer

INTRESSEPOLITISKT PROGRAM

INTRESSEPOLITISKT PROGRAM INTRESSEPOLITISKT PROGRAM Antaget av Adoptionscentrums Förbundsmöte 2011-05-15 Innehåll INTRESSEPOLITISKT PROGRAM... 2 Inledning... 2 Våra viktigaste krav:... 2 Detta är Adoptionscentrum... 3 Barnhem är

Läs mer

Regionråd 2015 TID & PLATS PROGRAM NOMINERINGAR HANDLINGAR

Regionråd 2015 TID & PLATS PROGRAM NOMINERINGAR HANDLINGAR Regionråd 2015 TID & PLATS PROGRAM NOMINERINGAR HANDLINGAR Innehåll Praktisk information...3 Inför regionrådet så här går det till...4, 6 Program...5 Val av regionstyrelse...7 Val av ombud...8 Valberedningen...9

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2012

ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2012 ÅRSBERÄTTELSE för Norrtäljekretsen av Svenska Röda Korset Verksamhetsåret 2012 Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande Marit Lidfeldt Vice ordförande Eva Skarin Sekreterare Agneta

Läs mer

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Utbildningar och träffar 2015 JANUARI 13 14 Rädda Barnen bevakar FN:s barnrättskommittés utfrågning av den svenska regeringen i Genève Regeringen ansvarar

Läs mer

Henrik Arenvang, förvaltningschef Anna Nilsson, sekreterare Nina Sundberg, personalrepresentant Pirko Norberg, personalrepresentant

Henrik Arenvang, förvaltningschef Anna Nilsson, sekreterare Nina Sundberg, personalrepresentant Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-08-20 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.05 ande Övriga deltagare Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande Margareta Ahlm (S), ordförande Peder

Läs mer

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 13 FÖRENINGSINFORMATION MARS 2015n Till alla medlemmar i Kedjan! Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 INFORMATIONSBLAD Varmt välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte, onsdagen

Läs mer

UDDEVALLA UNGDOM Verksamhetsberättelse 2008

UDDEVALLA UNGDOM Verksamhetsberättelse 2008 UDDEVALLA UNGDOM Verksamhetsberättelse 2008 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR UDDEVALLA FÖRSVARSUTBILDNINGSUNGDOMSFÖRENING 2008 1. STYRELSEN Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Ordförande: Sekreterare:

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE ÅR 2015 SÖDERMALMS FRIVILLIGCENTRAL VILJAN Verksamhetsidé Viljan, Södermalms frivilligcentral, är en ideell förening bildad 1993. Föreningen är demokratiskt uppbyggd och politiskt

Läs mer

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015

Verksamhetsplan 2016. Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Beslutad av årsmötet 2015 Verksamhetsplan 2016 Det här är vår verksamhetsplan för 2016. Den är en viktig riktlinje för de aktiva och anställda inom vår organisation och pekar ut tydliga

Läs mer

REFERAT KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2015-10-20

REFERAT KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2015-10-20 1 REFERAT KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2015-10-20 Kommundelsstämman i Mölnlycke var välbesökt med drygt 50 engagerade medborgare. Stämman kom att handla mycket om Götalandsbanan och utvecklingen av centrum

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET I VÄRMDÖ Protokoll 2 / 2010. Sammanträdesdatum 2010-05-19

SAMORDNINGSFÖRBUNDET I VÄRMDÖ Protokoll 2 / 2010. Sammanträdesdatum 2010-05-19 1 Plats och tid Omfattning Beslutande Ersättare Ingaröfjärden, Kommunhuset, Skogsbo, onsdagen den 19 maj, kl.14.00 16.00 5-13 Stefan Dozzi, (KD) Värmdö Kommun, ordförande Elisabeth Dingertz, (M) SLL, vice

Läs mer

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Beda Hallbergs gymnasium Klockan 16.30-20.10 ande Ledamöter Jan Österdahl (M), ordförande Marie Wadström (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

FÖRBUNDET Christer Johannesson har under året varit 2:e vice ordförande och Gerd Winoy Mowitz ordinarie ledamot i förbundsstyrelsen.

FÖRBUNDET Christer Johannesson har under året varit 2:e vice ordförande och Gerd Winoy Mowitz ordinarie ledamot i förbundsstyrelsen. V E R K S A M H E T S B E R Ä T T E L S E Styrelsen för Mag- och tarmföreningen i Skåne, avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2014. STYRELSEN Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll OMSORGSSTYRELSEN Plats och tid Omsorgsförvaltningen, kl 14:00-16:40 Beslutande Wojciech Nedzewicz (MP), ordförande Jan-Åke Andersson (S) Rune Berglund (S), ersättare för Elisabeth

Läs mer

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR

PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR PROGRAM- FÖRKLARING och STADGAR för Förbundet Aktiv Ungdom Programförklaring sida 2 Föreningar sida 3 Distrikt sida 7 Förbund sida 11 Antagna på Aktiv Ungdoms förbundsstämma 2012 i Örebro Gäller fr.o.m.

Läs mer

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00 Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Dagordning årsmöte 2010-02-04 Alnarp 1. Val av mötesordförande

Läs mer

Riktlinjer för nyanlända och flerspråkiga elever

Riktlinjer för nyanlända och flerspråkiga elever Fastställt av Utbildningsnämnden Riktlinjer för nyanlända och flerspråkiga elever Inom Utbildningsnämndens verksamhetsområde 2015-12-07 Ronneby Kommun Johanna Månsson Chef Start Ronneby Annika Forss Kvalitetssamordnare

Läs mer

Inledning Förbundsorganisation Kongressen Förbundsstyrelsen (FS)

Inledning Förbundsorganisation Kongressen Förbundsstyrelsen (FS) Arbetsordning För kongressperioden 2015-2017. Beslutad på förbundsstyrelsemötet den 5-9 augusti 2015. Uppdaterad på förbundsstyrelsemötet den 8-10 januari 2016. Inledning Arbetsordningen syftar till att

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 28 februari 2011, klockan 13.00-16.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) SN Stig Andersson (kd) HSN Tjänstgörande

Läs mer

2015-05-12 Dnr 9.2-2851/2014 1(9) Regeringskansliet Socialdepartementet 103 33 Stockholm. Lägesrapport om verksamheter med personligt ombud 2014

2015-05-12 Dnr 9.2-2851/2014 1(9) Regeringskansliet Socialdepartementet 103 33 Stockholm. Lägesrapport om verksamheter med personligt ombud 2014 2015-05-12 Dnr 9.2-2851/2014 1(9) Avdelningen för regler och behörighet Anders Molt anders.molt@socialstyrelsen.se Regeringskansliet Socialdepartementet 103 33 Stockholm Lägesrapport om verksamheter med

Läs mer

Hikari Aikidoklubb. Årsredovisning. Verksamhetsår 2013

Hikari Aikidoklubb. Årsredovisning. Verksamhetsår 2013 Årsredovisning Verksamhetsår 2013 Innehåll Verksamhetsberättelse 2013... 4 Styrelse och förtroendevalda... 4 Relationer och representationer... 4 Information och rekrytering... 4 Avgifter... 4 Medlemmar...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016

VERKSAMHETSPLAN 2016 1 VERKSAMHETSPLAN 2016 PERSONSKADEFÖRBUNDET RTP UMEÅ TELEFON: 070-370 26 55 HEMSIDA: www.rtp.se/umea E-POST: umea@rtp.se 2 Presentation av Personskadeförbundet R T P UMEÅ Personskadeförbundet RTP är en

Läs mer

Reumatikerföreningen

Reumatikerföreningen Reumatikerföreningen LIDKÖPING Handlingar samt årsberättelse till Årsmötet onsdagen den 19 februari 2014 Elin & Fanny sista styrelsemötet inför sommaren -13 1 FÖREDRAGNINGSLISTA ÅRSMÖTE MED REUMATIKERFÖRENINGEN

Läs mer

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar

Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar 2011-01-03 1 1-13 Tid 14.00-14.45 Plats Beslutande Närvarande ersättare Närvarande tjänstemän Socialförvaltningen, Skeppsbrogatan 55, plan 4, Kalmar Roger Holmberg (S) Kajsa Hedin (M) Thomas Stjernquist

Läs mer

Gefle Montessoriskola F-9. Kvalitetsredovisning 2008/2009. Ledningsgrupp: Elisabet Enmark, Monica Hylén, Karin Lindqvist, Sofie Söderlund

Gefle Montessoriskola F-9. Kvalitetsredovisning 2008/2009. Ledningsgrupp: Elisabet Enmark, Monica Hylén, Karin Lindqvist, Sofie Söderlund Gefle Montessoriskola F-9 Kvalitetsredovisning 2008/2009 Ledningsgrupp: Elisabet Enmark, Monica Hylén, Karin Lindqvist, Sofie Söderlund 1 Innehållsförteckning: 1. Inledning, s.3 2. Stolta över, s.4 3.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 2009-01-20, Stockholm Sida 1/6 Verksamhetsberättelse 2015 CISV Sweden Address: CISV Sweden, Högalidsgatan 36A, 117 30 Stockholm, Sweden E-mail: secretary@se.cisv.org, Phone +46 8 7515544, Webb: www.cisv.se

Läs mer

2010-02-18 SN dnr 10:8/700 2010:74. Stora Björn, 2010-02-18 klockan 13.00 17.00

2010-02-18 SN dnr 10:8/700 2010:74. Stora Björn, 2010-02-18 klockan 13.00 17.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(19) Plats och tid IFO/Omvårdnadsförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, Stora Björn, 2010-02-18 klockan 13.00 17.00 ande ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga

Läs mer

Dagordning för sammanträde för Barn- och utbildningsberedningen samt Socialberedningen gemensamt

Dagordning för sammanträde för Barn- och utbildningsberedningen samt Socialberedningen gemensamt Barn- och utbildningsberedningen 2011-11-10 Kallelse till sammanträde Plats: Arkitektkopias sammanträdesrum, Västra Varvsgatan 11, Luleå Sammanträdet hålls på entréplanet i samma hus som Kommunförbundet

Läs mer

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015

Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Verksamhetsberättelse för FUB Uppsala År 2015 Styrelsen Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Uppsala får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

Läs mer

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012

UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013. Beslutad av årsmötet 29 april 2012 UNGA HÖRSELSKADADES VERKSAMHETSPLAN 2013 Beslutad av årsmötet 29 april 2012 Reviderad 6 december 2012 1 Verksamhetsplan 2013 Det här är vår verksamhetsplan för 2013. Den är en viktig riktlinje för de aktiva

Läs mer

Från asyl till arbete plattform för god integration i Blekinge

Från asyl till arbete plattform för god integration i Blekinge Remissutgåva Från asyl till arbete plattform för god integration i Blekinge Regional överenskommelse och aktörsgemensam strategi för Blekinge kring etablering av nyanlända Blekingar 1 Integrationsrådet

Läs mer

TALA MED MIG! Inspirationsdag 9 och 10 december 2015 om att arbeta med barns och ungas rättigheter och delaktighet

TALA MED MIG! Inspirationsdag 9 och 10 december 2015 om att arbeta med barns och ungas rättigheter och delaktighet TALA MED MIG! Inspirationsdag 9 och 10 december 2015 om att arbeta med barns och ungas rättigheter och delaktighet Barn är människor och medborgare i samhället, så "varför ska barnen inte delta" (Kirsten

Läs mer

Protokoll fört vid regionalt brukarråd, Göteborg 2013-11-13

Protokoll fört vid regionalt brukarråd, Göteborg 2013-11-13 Protokoll fört vid regionalt brukarråd, Göteborg 2013-11-13 Närvarande: Ingvar Wennermark Anne Granath Christina Karlsson Katarina Stalfors Göte Gustafsson Ronny Blidberg Kjell Emanuelsson Britt Arthursson

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012. Rolf Andersson. Lennart Blomqvist Anna-Lena Sjödin

Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012. Rolf Andersson. Lennart Blomqvist Anna-Lena Sjödin VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Verksamhetsberättelse för Nordmalings PRO-förening 1 januari 31 december 2012 Styrelse Ordförande Vice ordförande Studieorganisatör Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter:

Läs mer

Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund.

Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund. Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund. Närvarande: Annika Andersson, Leader Sjuhärad Karl Johan Adolfsson, Leader

Läs mer

F7. Föregående mötesprotokoll godkänt och lägges till handlingarna.

F7. Föregående mötesprotokoll godkänt och lägges till handlingarna. Läkarsektionen 2009/01/29 Protokoll Årsmöte Tid. 17.00 Plats. Styrelserummet, övervåningen MF Närvarande. Paulina Arntyr, Sofi Asmundsen, Josefine Edner, Matti Eladhari, Mikael Finder, Anna Höög, Karin

Läs mer

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Datum: 2007-11-21 Tid: 1900 Plats: Strömgården, Lyan 1. Ordförande Peter Lysholm öppnade årsmötet med att hälsa alla välkomna och i samband med detta hölls

Läs mer

Foto: Ing-Marie Fransson. Kulturgaranti för barn och ungdom. bild dans musik litteratur film teater

Foto: Ing-Marie Fransson. Kulturgaranti för barn och ungdom. bild dans musik litteratur film teater Foto: Ing-Marie Fransson Kulturgaranti för barn och ungdom bild dans musik litteratur film teater Kulturgarantin alla barns rätt till kultur Vimmerby kommun garanterar alla barn i förskolan och skolan

Läs mer