Protokoll fört vid möte i styrgruppen för Det goda föräldraskapet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll fört vid möte i styrgruppen för Det goda föräldraskapet"

Transkript

1 Protokoll fört vid möte i styrgruppen för Det goda föräldraskapet Plats: Metaplan, Skol- och barnomsorgsförv., Växjö kommun Datum och tid: , kl Beslutande: Övriga tjänstemän: Gunilla Friman, Växjö kommun Åsa Mönster, Växjö kommun Linda Vingren, Regionförbundet södra Småland Katarzyna Musial, Länsstyrelsen i Kronobergs län Eva Pettersson Lindberg, Landstinget Kronoberg Nikolaus Koutakis, Örebro universitet Hanna Dalesjö, Växjö kommun 1. Fastställande av dagordning Följande frågor anmäls till punkten övriga frågor: Webbaserat föräldrastöd SFI utbildning Tänk om Information till Elsa Rudsby Strandberg Logotyp Information från Åsa Mönster I övrigt fastställs utsänd dagordning. 2. Godkännande av föregående protokoll Protokollet från 17 februari godkänns. 3. Information/frågor från referens- och arbetsgrupperna Åsa Mönster rapporterar från referensgruppens/arbetsgrupperna. Förteckning över personer som ingår i de olika grupperna delas ut, bilaga 1. Uppvidinge kommun saknar i dagsläget representant. Rapport från arbetsgrupp - Föräldraportalen Arbetsgruppen arbetar med att ta fram förslag på hur föräldraportalen kan se ut samt innehåll. Gustaf Waxegård samarbetar med Linköping och Örebro universitet för att ta fram ett webbaserat föräldrastöd. Möjligheten att koppla expertråd till sidan diskuteras, t ex genom att använda följande expertresurser: - growing people - lokala experter - psykologstudenter från Örebro universitet Arbetsgruppen diskuterar följande frågor:

2 - Ska sociala medier (t ex chattfunktioner) finnas på sidan. Efter diskussion enas styrgruppen om att bordlägga denna fråga. - Ska sidan innehålla ett nätverk för aktörer/handledare. Arbetsgruppen avser att bjuda in expert som kan fungera som processledare i det fortsatta arbetet. Gunilla Friman och Eva Pettersson-Lindberg ansvarar för verkställande av Gustaf Waxegårds tjänst i projektet. Linda Vingren föreslår att AV-media ansvarar för uppbyggnad av portalen samt att skolcheferna i länet uppdrar åt AV-media att ansvara för drift av portalen under projekttiden. En webbansvarig, Jacob Svensson, vid AV-media kan vara tillgänglig för arbetsgruppen från dags dato. Mediainformatör Anette Sjöö vid AV-media kan ta ansvar för drift av portalen under projekttiden. Förslaget innebär att kommunerna/organisationerna via sina referenspersoner ansvarar för att informera AV-media. Styrgruppen uppdrar åt Linda att ta upp förslaget med länets skolchefer vi deras nästa träff. Åsa Mönster informerar om förslaget vid nästa referensgruppsmöte. Budget för föräldraportalen är kr. Styrgruppen godkänner att ytterligare kr av projektmedlen budgeteras för föräldraportal. Linda Vingren åtar sig att registrera domännamnet Åsa Mönster tar upp frågan om att skapa en egen webbsida för projektet. Linda Vingren tar upp frågan med sina kollegor och återkommer. Utbildningsgruppen Utbildningsgruppen kartlägger befintliga utbildningar och behov av framtida utbildningar. Arbetsgruppen är överens om att avvakta konferensen den 21 april för att få mer kunskap. Man ser även ett behov av att förankra frågorna i den egna organisationen innan man utbildar ledare. Arbetsgruppen har anmält följande frågor till styrgruppen: - Ska enskilda friskolor omfattas av projektet? Styrgruppen meddelar att enskilda förskolor omfattas och kan söka om pengar ur projektet för utbildningssatser. - Kan föräldrar som under dagtid deltar i olika föräldrautbildningar, anordnande av olika aktörer, ha kvar sitt barn inom barnomsorgen. Linda Vingren får i uppdrag att ta upp frågan med skolcheferna och återkommer med svar. Samverkan/konferensgruppen I arbetsgruppen diskuterades vikten av informationsutbyte. Arbetsgruppen föreslår att MVC/BVC ansvara för att sprida information om olika föräldrastödjande aktiviteter som finns då de möter många föräldrar i sina grupper.

3 I arbetsgruppen diskuterades vilka aktörer ska driva frågan efter projekttidens slut. Arbetsgruppen föreslår FoU och Livsstil Kronoberg. Styrgruppen meddelar att FoU inte är aktuella för uppdraget. När det gäller Livsstil Kronoberg vill styrgruppen avvakta den kartläggningsarbete av länets folkhälsoarbete som pågår. Samverkansgruppen har även fått i uppdrag att ta fram en mediaplan. Expert kopplas till arbetsgruppen, förslagsvis Henrik Nilsson, Växjö kommun. Katarzyna Musial föreslår Ted Bergdal, informatör, som bl. a ansvarat för kampanjen Knark är bajs. Eva Pettersson Lindberg tar med sig frågan om någon på Landstinget kan kopplas till uppdraget. Skriftgruppen Gruppen planerar att producera tre skrifter som riktar sig till föräldrar med barn i olika ålder - spädbarn, småbarn och tonår. Nikolaus Koutakis kommer att stå för kvalitetsgranskning. Nätverksgrupp för kommuner och landsting Utöver arbetsgrupperna har man även skapat en nätverksgrupp för kommunernas och landstingets kontaktpersoner. 4. Inkomna ansökningar om projektmedel Åsa Mönster meddelar att ansökan gått ut till alla skolchefer för grundskolan. Respektive kommun ansvarar för att ansökan även når friskolor och gymnasieskolorna. Växjö kommun har inkommit med ansökan för utbildning av ledare i Aktivt föräldraskap riktat mot småbarn, se bilaga 2. Kommunen har för avsikt att utbilda förskollärare som ska hålla kurser för föräldrar med barn placerade i förskolan. Kommunen ansöker om medel för att bekosta fem platser. Styrgruppen beslutar att bekosta Carina Mosers utbildning i Aktivt föräldraskap riktat mot småbarn. Carina får då kompetens att även utbilda ledare i Aktivt föräldraskap riktat mot småbarn. Om utbildningen ställs in pga. för få deltagare kan styrgruppen bekosta ytterligare två platser med projektmedel. I övrigt avslås ansökan. 5. Ömsesidig respekt förslag till organisation Eva Pettersson-Lindberg, Gunilla Friman och Linda Vingren ställer sig positiva till föräldrastödsprogrammet Ömsesidig respekt. Man har dock beslutat att förhålla sig till Ömsesidig respekt på samma sätt som mot övriga föräldrastödsprogram. Programmet kommer att presenteras under konferensen den 21 april. Deltagande aktörer i projektet kommer att ha möjligt att ansöka om pengar för att utbilda ledare i Ömsesidig respekt. 6. Information om pågående kartläggning Hanna Dalesjö informerar om de kartläggningarna som genomförs tillsammans med Örebro universitet i projektet. Idag pågår dels en kartläggning av universellt föräldrastöd i länet. Kartläggningen omfattar föräldrastöd som erbjuds föräldrar med barn i åldern 0-17 år och bygger i huvudsak på uppgifter lämnade av referenspersonerna. Parallellt pågår även ett arbete med att undersöka föräldrars intresse, kännedom om och deltagande i olika föräldrastödjande aktiviteter. Undersökningen genomförs genom

4 telefonintervjuer med en slumpmässigt utvald grupp på 1000 vårdnadshavare. Kartläggningarna beräknas vara klara i april. 7. Information om konferensen Inbjudan har gått ut via Landstingets, Regionförbundets och Länsstyrelsens informationskanaler. Respektive kommun ansvarar för att friskolor/gymnasieskolor får inbjudan. Åsa Mönster informerar om att anmälan har inkommit från organisationer som i huvudsak arbetar med riktat föräldrastöd. Konferensen vänder sig i första hand till organisationer som deltar i projektet och som i huvudsak arbetar med universellt föräldrastöd. Styrgruppen beslutar därför att bekräftelse om deltagande ska gå ut efter sista anmälningsdag, till de aktörer som i huvudsak inte arbetar med universellt föräldrastöd. Åsa Mönster anmäler styrgruppen till konferensen. Åsa Mönster får i uppdrag att skicka pressrelease till Länsstyrelsen och Regionförbundet för att media ska uppmärksamma konferensen. 7. Övriga frågor Katarzyna Musial informerar om ett lagförslag avseende SFI-undervisning som innebär att SFI ska ta ett större ansvar för samhällsorientering och att man därigenom kan få stöd för föräldrautbildningar. De som deltar i samhällsinformation (t ex föräldrautbildning) är berättigade introduktionsersättning. Åsa har informerat rektorer för vuxenlärande om projektet. Rektorerna är positiva till att utbilda SFI-lärare i olika föräldrastödsprogram. Katarzyna Musial informerar om att Livsstils Kronobergs antilangningskampanj Tänk om kommer att lanseras under våren inför den 1 maj och skolavslutningarna. Kampanjen vänder sig till tonårsföräldrar. Nikolaus informerar om att han och Håkan Stattin har träffat Gustaf Waxegård för att påbörja arbetat med det webbaserade föräldrastödsprogrammet. Gustaf kommer att vara drivande i projektet. Man har beslutat att programmet ska bygga på filmvinjetter som kommer att visas en dag i veckan. Efter varje filmvinjett kommer föräldern även få en hemläxa. Först när hemläxan är inlämnad kommer man att kunna gå vidare till nästa steg. Föräldrarna kommer att delta anonymt. En utvärdering kommer även att kopplas till programmet. Man är i dagsläget ej klara över vilken målgruppen kommer att vara. Åsa Mönster meddelar att Elsa Rudsby Strandberg, projektledare Statens Folkhälsoinstitut, vill träffa styrgruppen för att informera sig om projektet. Styrgruppen kommer att äta lunch tillsammans med Elsa under konferensdagen. Åsa Mönster efterfrågar även riktlinjer för användning av projektets logotyp. Styrgruppen beslutar att alla aktörer som deltar i projektet även ska ges rätt att använda logotypen. Logotypen får dock endast användas för att marknadsföra projektet eller universella föräldrastödsinsatser. Åsa Mönster informerar om att hon den 24 mars kommer att delta i en seminariedag där alla projekt som beviljats stimulansbidrag från Statens folkhälsoinstitut kommer att presenteras.

5 Vidare har en nulägesbeskrivning av projektet Det goda föräldraskapet har även skickats till Folkhälsoinstitutet. Gunilla Friman avslutar mötet. Vid protokollet Hanna Dalesjö

Hanna Dalesjö. Ordförande. Gunilla Friman. Justerare Linda Vingren

Hanna Dalesjö. Ordförande. Gunilla Friman. Justerare Linda Vingren Plats Sammanträdesrummet, Växjö kommun Tid, kl. 13:15-17.00 Beslutande Övriga närvarande Gunilla Friman, Växjö kommun Åsa Mönster, Växjö kommun Eva Pettersson Lindberg, Landstinget Linda Vingren, Regionförbundet

Läs mer

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-05-23 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Rapport om utvecklingsmedel till tidiga insatser 2008 kvalitetssäkring av den sociala barnavården genom användande av systemet BBIC

Rapport om utvecklingsmedel till tidiga insatser 2008 kvalitetssäkring av den sociala barnavården genom användande av systemet BBIC GR Lotta Wall 2009-12-01 Rapport om utvecklingsmedel till tidiga insatser 2008 kvalitetssäkring av den sociala barnavården genom användande av systemet BBIC Kommun Göteborgsregionens kommunalförbund (GR)

Läs mer

Samverkansberedningen

Samverkansberedningen 1 (9) Landstingets kansli 2011-06-20 SB 3 /2011 Planeringsavdelningen, Hillevi Andersson Justerat 2011-06-27 Samverkansberedningen Tid Måndagen den 20 juni 2011 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

Regionalt styrgruppsmöte, VO-College i Kalmar län

Regionalt styrgruppsmöte, VO-College i Kalmar län Regionalt styrgruppsmöte, VO-College i Kalmar län Datum för mötet: 2015-02-17 kl. 09:00-12:00 Plats för mötet Oskarshamn Nova s huvudbyggnad (Varvsgatan 15) Närvarande (beslutande): Elisabeth Johansson,

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30.

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Elisabeth Lönnberg Mayvor Lundberg Solveig Mäkinen Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Senja Peltonen Klas Lundbergh

Läs mer

LÖRDAG 23 februari 2008

LÖRDAG 23 februari 2008 Protokoll fört vid styrelsemöte i Sveriges Guideförbund Tid: 23 februari 2008, kl. 10.00-17.15 24 februari 2008, kl. 09.00-16.00 Plats: Närvarande: Hotel Sergel Plaza, Stockholm Gunilla Åström Jansson,

Läs mer

Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Landstingsstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2010-02-16 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Bertil Axelsson LSAU 02/2010 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 16 februari 2010, kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter

Läs mer

PROTOKOLL. Peter Freij, vice ordförande (S) Ove Löfqvist (M) Britt-Louise Berndtsson (C) Olle Sandahl (KD) Hillevi Andersson

PROTOKOLL. Peter Freij, vice ordförande (S) Ove Löfqvist (M) Britt-Louise Berndtsson (C) Olle Sandahl (KD) Hillevi Andersson 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-09-22 2014-09-11 FoUB 3/2014 FoU-beredningen Tid Torsdagen 11 september 2014 kl. 13-16 Plats Närvarande ledamöter Furugården i Skruv Peter Löfström,

Läs mer

Hjälpmedelsnämnden Halland

Hjälpmedelsnämnden Halland Föredragningslista Sammanträdesdatum 2010-05-21 Hjälpmedelsnämnden Halland Tid: Fredagen den 24 september 2010 kl. 09:00 Plats: Komikapp - Rehabteks lokaler, Varberg Kardanvägen 15 Vägbeskrivning bifogas

Läs mer

Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05

Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05 Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05 Närvarande: Elisabet Tärneberg, Anders Omstedt, Elisabeth Gruneau, Ingegerd Brändström Närvarande per telefon under punkten 4: Birgitta Lindsten

Läs mer

Protokoll nr: 9. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2011-10-17. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 103-114

Protokoll nr: 9. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2011-10-17. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 103-114 Protokoll nr: 9 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2011-10-17 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 103-114 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten Bert-Ola Wallin

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl. 12.30 15.30 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Datum Tid 13:30-16:00 Plats Kommunkontoret, sammanträdesrum Stollen Närvarande Se sidan 2 Petra Ramstad Justeringens plats och tid Kommunkontoret, 2013-02-25 Justerade paragrafer

Läs mer

Sammanträde med GRs Styrgrupp för Arbetsmarknad

Sammanträde med GRs Styrgrupp för Arbetsmarknad Protokoll Styrgrupp Arbetsmarknad 2012-06-01 Ulrica Furby/ Gustav Höjer sid 1(5) Sammanträde med GRs Styrgrupp för Arbetsmarknad Tid: Fredag 1 juni 2012, kl 08:30-12:30 Plats: Växtkraft, Jordhammar i Stenungsund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-10 Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-10 Folkhälsorådet 1/2 Festvåning 4:anhuset, 2013-12-10 kl 09:00-11.45 50-66 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Peter Friberg (M) Astrid Bengtsson (S) Lennart Rehn (S) Berit Sörman (S) Bengt Karlsson (S) Per-Erik Thurén (S)

Läs mer

Tisdagen den 25 augusti 2009, kl. 9.00 11.55. Beslutande

Tisdagen den 25 augusti 2009, kl. 9.00 11.55. Beslutande 1 Plats och tid Beslutande Ordförande Ledamöter Tjänstgörande Ersättare Ekliden, samlingssalen Tisdagen den 25 augusti 2009, kl. 9.00 11.55 Jan-Åke Nordin Peter Johansson Per-Inge Gustavsson Carl Lignell

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15)

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-03-18, kl. 10.00-12.20 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) 2016-03-08

PROTOKOLL 1 (9) 2016-03-08 PROTOKOLL 1 (9) 2016-03-08 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten klockan 10.00-11.25 Beslutande Lilian Nilsson (V), ordförande Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9)

Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9) Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9) Plats och tid Moberg torsdagen den 25 mars 2010 kl 15.00-16.35. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (s), ordförande Ann Helene Jonsson (m) Lena Holmqvist (s) Mickael Fransson

Läs mer

Minnesanteckningar nätverksgrupp Lärande på arbetsplats

Minnesanteckningar nätverksgrupp Lärande på arbetsplats Minnesanteckningar nätverksgrupp Lärande på arbetsplats Datum: fredag 13 juni, kl. 09.00-12.00 Deltagare: Sten Jansson ordf Lerum, Lars Olsson UBF/Göteborg, Stefan Heinz Mölndal, Gunilla Forssell Stenungsund,

Läs mer

Torsten Karlsson, ekonom 36 Carina Olsson, biståndshandläggare 37. Carina Leijon 18-31 Ordförande. Henrik Nilsson-Bokor Justerande

Torsten Karlsson, ekonom 36 Carina Olsson, biståndshandläggare 37. Carina Leijon 18-31 Ordförande. Henrik Nilsson-Bokor Justerande TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 13 Plats och tid Nya Kommunhuset, Torsås, kl. 15.00 17.00 Beslutande Henrik Nilsson-Bokor, SN, ordf. Roland Swedestam, KS Ove Hagstrand Bernt Magnusson Eva

Läs mer

Regionförbundet södra Småland, lokal Insikten

Regionförbundet södra Småland, lokal Insikten 2014-01-22 1 (16) Tid Onsdag den 22 januari 2014 kl. 08.30-12.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Övriga förtroendevalda Tjänstemän Regionförbundet, lokal Insikten Sven Sunesson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Plats och tid Klubbrummet i Idrottshallen, Stallängsvägen 4 kl. 18.00-20.00. Beslutande Gullan Pettersson (Srf) Lena Ask (Rbu) Kjell-Åke Storm (Rsmh)

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20)

Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-02-25 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Personalföreträdare Tid och plats för justering Måndagen den 25 februari 2008 klockan 16.00

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-11-19 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.35 ande Övriga deltagare Margareta Ahlm (S), ordförande Carina Östrand (S) Peder Christensen (S), vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2012-06-12. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-02-17

ANSLAG/BEVIS. Samordningsförbundet Sydnärke 2012-06-12. Kommunkansliet, Hallsberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-02-17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) 2012-02-17 Plats och tid Ledamöter Ersättare Kommunhuset Laxå, kl.09.00-12.00 Ordförande Annica Moberg, Kumla kommun Sari Harju, Arbetsförmedlingen Lilian Erixon, Försäkringskassan

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall

Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall Närvarande ledamöter: Britt-Marie Edfors Ordförande Carina Östberg Utställnings ansvarig Agneta Östlund Retriever ansvarig Ingela Norrby

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Information från förvaltningschef. 4. Nämndsbokslut 2009 och avstämning av nämndsmål 2009. BILAGA

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Information från förvaltningschef. 4. Nämndsbokslut 2009 och avstämning av nämndsmål 2009. BILAGA NORDANSTIGS KOMMUN Omsorgs- och lärandenämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Onsdag 24 februari 2010 kl. 08:30 1. Val av justerare 2. Godkännande

Läs mer

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81 Protokoll fört vid styrelsens möte 2014-03-29 Plats: Canons lokaler, Örnsköldsvik Närvarande: Anders Flodin, Åsa Åberg, Maria Hansson, Lotta Fornås, Lena Ohlsson. Närvarande suppleant: Ulla Olsson Ej närvarande:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Hälsingerådet 2016-03-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Hälsingerådet 2016-03-16 l Tid och plats Edsbyns hotell, 09.00-14.00 Paragrafer 219-230 Beslutande Sven-Erik Lindestam (S) Olov Nilsson Sträng Mikael Löthstam (S) Lars Molin (M) Markus Evensson (S) Monica Olsson (S) Tor Tolander

Läs mer

PROTOKOLL Fört vid sammanträde med Sydöstra Skånes samarbetskommitté på Kronovalls slott 2009-01-29 klockan 09:00-12:00

PROTOKOLL Fört vid sammanträde med Sydöstra Skånes samarbetskommitté på Kronovalls slott 2009-01-29 klockan 09:00-12:00 PROTOKOLL Fört vid sammanträde med Sydöstra Skånes samarbetskommitté på Kronovalls slott 2009-01-29 klockan 09:00-12:00 Närvarande: Kristina Jönsson, ordförande, Tomelilla Stefan Lundgren, vice ordförande,

Läs mer

Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010

Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010 Genomförandeplan för implementering av de nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevård i Blekinge Län 2010 Olofström Sölvesborg INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund...2 Syfte...2 Projektmål...2 Tidplan...2

Läs mer

asa swenson Arbetsmaterial Utkast 2012-01-19

asa swenson Arbetsmaterial Utkast 2012-01-19 asa swenson Arbetsmaterial Utkast 2012-01-19 Sidan 1 av 5 Mall för Projektansökan LINKÖPINGS SAMORDNINGSFÖRBUND Datum: 22 juni 2011 PROJEKTPLAN Projektbenämning Snacka sig ur Kommentar [l1]: Projektbenämning

Läs mer

Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten

Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten Version 2013-10-14 Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten LAG (Local Action Group) LAG är Upplandsbygds styrelse. LAG i Leader Upplandsbygd

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning

Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning Svenska Brukshundklubbens Utskott för hundägarutbildning Protokoll 2/2012 Datum: 2012 06 26 Tid: Tisdag 9.00-16.00 Plats: Tisnaren Apartments, Reijmyre Närvarande: Ordförande Nina Christoffersson Leif

Läs mer

Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012

Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012 1 (5) Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012 Plats: Handikappens Hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17.30 19.30 Närvarande: Frånvarande: Gunilla Magnusson (S), ordförande tillgänglighetsutskottet

Läs mer

Lennart Sohlberg, Hakan Yngström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Lennart Sohlberg, Hakan Yngström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum Sida 1-15 Plats och tid S:t Mikaelsskolan, Konferensrummen, kl 09.00-11.30 ande Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S), Orsa, vice ordförande Anders Björklund

Läs mer

SKK/UK nr 2-2016 2016-04-28 22-41

SKK/UK nr 2-2016 2016-04-28 22-41 Sida 1/6 SKK/UK nr 2-2016 22-41 Protokoll fört vid sammanträde med Svenska Kennelklubbens utbildningskommitté (UK) torsdagen den 28 april 2016 på SKKs kansli. Närvarande: Ordinarie ledamöter: Eva Lejdbrandt

Läs mer

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 Tid och plats: Närvarande, beslutande Övriga Anmält förhinder Studieförbundet Vuxenskolan, Västerås Tisdagen den 22 februari 2011,

Läs mer

Ledamöter Sven-Olof Karlsson, ordf F län, ordförande Boel Andersson Gäre Stig Berg Pk 3 Per Carlsson Pk 4

Ledamöter Sven-Olof Karlsson, ordf F län, ordförande Boel Andersson Gäre Stig Berg Pk 3 Per Carlsson Pk 4 PROTOKOLL 1 Sammanträdesplats Närvarande Västerviks sjukhus Ledamöter Sven-Olof Karlsson, ordf F län, ordförande Boel Andersson Gäre F län Stig Berg Pk 3 Per Carlsson Pk 4 Håkan Eriksson av SN utsedd expert

Läs mer

125 Mötets öppnande Ordförande Catarina Hanell hälsade välkommen och förklarade mötet för öppnat.

125 Mötets öppnande Ordförande Catarina Hanell hälsade välkommen och förklarade mötet för öppnat. Sida 1 (7) Protokoll nr 11 fört vid styrelsemöte med ESK torsdag den 26 februari Närvarande: Catarina Hanell, Aino Dahl, Gun Lundin, Staffan Connysson, Per-Erik Johansson, Göran Hugosson samt Eva Andersson.

Läs mer

Länsrapport 2012 Jämtlands län. Kommunernas del ANDT-förebyggande arbete

Länsrapport 2012 Jämtlands län. Kommunernas del ANDT-förebyggande arbete Länsrapport 2012 Jämtlands län Kommunernas del ANDT-förebyggande arbete 4.1. 1. Kommunens namn Kommunens namn: Åre Berg Bräcke Härjedalen Krokom Östersund Ragunda Strömsund Alkohol 75% 6 Tobak 75% 6 Narkotika

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Konsumentnämnden 2007-10-09

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Konsumentnämnden 2007-10-09 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Hjorten, Björnen klockan 14.00 16.10 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Lars-Erik Lidman Carina Lillbacka

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014 Hanna Selinder. Plats: Skype Tid: onsdag 17 september 2014, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Näsman, Gabriella Sandström,

Läs mer

Programnämnd barn och utbildning

Programnämnd barn och utbildning Protokoll Bou 1232/2014 Programnämnd barn och utbildning Datum: 2015-02-04 Klockan: 13:15-16:30 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Kenneth Nilsson (S) Anders Östman (KD) Ersättare för Kenneth

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden 2008-02-05 1(12)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden 2008-02-05 1(12) Bildningsnämden 2008-02-05 1(12) Plats och tid Kommunhuset Hällefors 13.00 15.20 Beslutande Ritha Sörling, (s) ordf Kenth W Johansson (m) v ordf Allan Myrtenkvist (s) Birger Antonsson (s) ersätter A Hult

Läs mer

Styrelsemöte SASK 11/5 kl 19.00 via SKYPE.

Styrelsemöte SASK 11/5 kl 19.00 via SKYPE. Styrelsemöte SASK 11/5 kl 19.00 via SKYPE. Närvarande: Jeanette Forssman, Maria Jönsson, Cari Hansson, Per Edorson, Ingrid Wigur, Åsah Holmqvist. Anmält förhinder: Emma Farhang, Veronica Hagéus. 48 Mötets

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.20 Ajournering 14.35 14.45 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Agneta Lenander (V), tjg ersättare för Eva

Läs mer

Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo.

Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo. Helene Ottevik-Karlsson Rapport Datum 2014-06-13 Dnr SN13/45 Sida 1 (6) Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo. Projektansvariga Betty Svensson IFO chef Socialförvaltningen

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet

Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet PROTOKOLL 1 (6) Ledningsenheten Justeringsdatum 2006-10-30 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson 2006-10-17 FU 5/06 Protokoll från sammanträde med folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 17 oktober kl.

Läs mer

Landstingets kansli 2010-09-08 VU 4/10 Planeringsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2010-09-21

Landstingets kansli 2010-09-08 VU 4/10 Planeringsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2010-09-21 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2010-09-21 Vuxenutskottet Tid Onsdagen den 8 september 2010 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Plats och tid: Näsby fritidsgård, Gamlegårdens centrum, Kristianstad 09.30-12.00

Plats och tid: Näsby fritidsgård, Gamlegårdens centrum, Kristianstad 09.30-12.00 Plats och tid: Näsby fritidsgård, Gamlegårdens centrum, Kristianstad 09.30-12.00 Närvarande Radovan Javurek Katarina Honoré Joakim Thuresson Maria Asklund Agneta Ekner Carlsson Peter Isacson Margareta

Läs mer

2014-04-29 Dnr: 2013/544-BaUN-009. Bitte Henriksson - aa723 E-post: bitte.henriksson@vasteras.se. Barn och ungdomsnämnden

2014-04-29 Dnr: 2013/544-BaUN-009. Bitte Henriksson - aa723 E-post: bitte.henriksson@vasteras.se. Barn och ungdomsnämnden Bitte Henriksson - aa723 E-post: bitte.henriksson@vasteras.se Kopia till Sophia.sollen@vasteras.se TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) 2014-04-29 Dnr: 2013/544-BaUN-009 Barn och ungdomsnämnden Informations- och kommunikationsteknik

Läs mer

Minnesanteckningar från miljö- och byggchefsträff

Minnesanteckningar från miljö- och byggchefsträff Minnesanteckningar från miljö- och byggchefsträff Den 10 september 2015 i Växjö Deltagare: Ann-Sofi Persson, Ljungby kommun Camilla Ottosson, Region Kronoberg (deltog inledningsvis) Carola Gunnarsson,

Läs mer

Kommunkontoret kl. 16.00-17.35

Kommunkontoret kl. 16.00-17.35 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.35 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 20-25 Inger Karlsson

Lilian Erixon, Försäkringskassan. Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Inger Karlsson, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 20-25 Inger Karlsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13.00 15.30 Beslutande Annica Moberg, Kumla kommun, ordförande Mattias Olofsson, Arbetsförmedlingen Annelie Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12)

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-14.20 Beslutande Sune Frisk, ordförande Urban Granfelt Monica Löfgren-Larsson

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp måndagen den 30 mars 2012.

Minnesanteckningar förda vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp måndagen den 30 mars 2012. Minnesanteckningar förda vid telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och leaders verksamhetsledargrupp måndagen den 30 mars 2012. Närvarande: Staffan Markström, Leader Mare Boreale Per

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Måndag 17 oktober 2011 kl. 08:30 1. Val av justerare 2. Godkännande

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Nr 10/2015 Styrelsesammanträde Tid Kl 10.00 17.20 Plats Närvarande Strömma Naturbruksgymnasium, Sätila Sofia Karlsson, ordförande Ronny Johansson,

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET I VÄRMDÖ Protokoll 2 / 2010. Sammanträdesdatum 2010-05-19

SAMORDNINGSFÖRBUNDET I VÄRMDÖ Protokoll 2 / 2010. Sammanträdesdatum 2010-05-19 1 Plats och tid Omfattning Beslutande Ersättare Ingaröfjärden, Kommunhuset, Skogsbo, onsdagen den 19 maj, kl.14.00 16.00 5-13 Stefan Dozzi, (KD) Värmdö Kommun, ordförande Elisabeth Dingertz, (M) SLL, vice

Läs mer

Mötesanteckningar VO-College, styrgrupp söder

Mötesanteckningar VO-College, styrgrupp söder Mötesanteckningar VO-College, styrgrupp söder Datum för mötet: 2015-09-01 kl. 10:00-12:00 Plats för mötet Kalmar, Larmgatan 6. Kunskapsnavet Närvarande: Esbjörn Grandalen, processledare Ewa Ekman, ordförande

Läs mer

77 Fortsatt dialog med 3D om grundprinciper för medborgardialog. 80 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall juni och juli 2010

77 Fortsatt dialog med 3D om grundprinciper för medborgardialog. 80 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall juni och juli 2010 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-09-01 75 Meddelanden 76 Anmälan om delegationsbeslut 77 Fortsatt dialog med 3D om grundprinciper för medborgardialog 78 Information skolutvecklingsfrågor 79 Information

Läs mer

KALLELSE Trafiknämnden 2014-05-14

KALLELSE Trafiknämnden 2014-05-14 KALLELSE Trafiknämnden 2014-05-14 Trafiknämnden kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning. Tid: Onsdagen den 14 maj klockan 08.30-14.00 Plats: Insikten, Videum Science

Läs mer

Projekt Anhörigstöd i T-län

Projekt Anhörigstöd i T-län Regionförbundet Örebro Län Projekt Anhörigstöd i T-län Årsrapport 2006 Jan Backlund, Elisabeth Davidsson, Social välfärd 1. Kort bakgrund Örebro läns samtliga tolv kommuner beviljades i augusti 2005 medel

Läs mer

Henrik Arenvang, förvaltningschef Anna Nilsson, sekreterare Nina Sundberg, personalrepresentant Pirko Norberg, personalrepresentant

Henrik Arenvang, förvaltningschef Anna Nilsson, sekreterare Nina Sundberg, personalrepresentant Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-08-20 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.05 ande Övriga deltagare Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande Margareta Ahlm (S), ordförande Peder

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Nr 5/2015 Styrelsesammanträde med motionsgenomgång Tid Kl 09.00-17.40 Plats Sparbanken Skaraborg, Skara Närvarande Sofia Karlsson, ordförande, fr

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2000-04-11 1 (16) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.40.

Barn- och ungdomsnämnden 2000-04-11 1 (16) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.40. Barn- och ungdomsnämnden 2000-04-11 1 (16) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-16.40. Beslutande Göte Eriksson (s) Bror Sterner, fr o m 53 (s) Birger Svensson (s) Elisabeth Lönnberg (m) Mayvor

Läs mer

91 Yttrande över motion angående barnomsorg på kvällar, nätter och helger.

91 Yttrande över motion angående barnomsorg på kvällar, nätter och helger. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-15 85 Meddelanden. 86 Anmälan om delegationsbeslut. 87 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport maj 2011. 78 Redovisning av LUPP-enkäten. 89 Permanentning av Lokal styrelse

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-05-24 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-05-24 1 Vård- och omsorgsnämnden 2007-05-24 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-05-24 kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Gert Hovbratt (c) ersättare för Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Beredningen för folkhälsa, livsmiljö och kultur 2006-02-03 Plats och tid Länsmuseum/Jamtli, Östersund 2006-02-01 Kl 09.00-16.30 Beslutande Harriet Svaleryd (s) Birgitta Camron (c) Carl-Arne Åhlin

Läs mer

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte.

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte. PROTOKOLL Nr 5 år 9 Styrelsemöte 2007-01-11 ABC-lokal Närvarande: Anna Stubbendorff (ordförande) Peter Danilo (vice ordförande) Sofia Thente (sekreterare) Anders Ohlsson (kassör) Fredrik Carlsson (suppleant)

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen för rehabilitering i Södertälje Styrelsen 2010-06-04 Tid och plats: Fredagen den 04 juni 2010, kl. 12.40 14.00, Hagaberg i Södertälje 23-32 Ledamöter: Susanne Bergström (S), Södertälje kommun, ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 13 februari 2013 kl. 09.00-12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 13 februari 2013 kl. 09.00-12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2013-02-20 Patientnämnden Tid Onsdagen den 13 februari 2013 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola

Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och skola TJÄNSTESTÄLLE, HANDLÄGGARE DATUM BETECKNING Ledningskansliet, Inger Nicolas 2013-05-29 Vilgotgruppen Tjänstemannagruppen för samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst, äldreomsorg, barnomsorg och

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-06-20 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Sabina Nilsson

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

Gemensamt förskola och skola:

Gemensamt förskola och skola: LERUM4000, v2.1, 2013-02-21 1 (5) Lärande Enhet Aspenäs Minnesanteckningar Enhetsråd Aspenäsenheten 4 november 2015 Presentation av deltagare Gemensamt förskola och skola: Ekonomi Ekonomin är i balans.

Läs mer

Anteckningar från möte med tjänstemannagruppen den 24 januari 2001

Anteckningar från möte med tjänstemannagruppen den 24 januari 2001 Kommuner i samverkan för Inlandsvägen: Mora λ Vansbro λ Fil ipstad λ Storfors λ Kristinehamn λ Gullspång λ Mariestad λ Skövde λ Tidaholm λ Mullsjö λ Jönköping λ Gislaved λ Hylte λ Halmstad Anteckningar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Beredningen för folkhälsa.livsmiljö och kultur Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Mitthörnet, Landstingshuset Frösön kl 09.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Harriet Svaleryd (s) ordf Ulla Britt

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet 070829 1 (6) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Bosse Pettersson

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet 070829 1 (6) Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Bosse Pettersson Kommunala Handikapprådet 070829 1 (6) Tid: 14.00-15.20 Plats: Stora Björn Nya Kyrkogatan 21 Närvarande:Bosse Pettersson Ordförande Dan Andersson Handikappsamv Lars Bäckström Ulla Lindström Isa Halvarsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2016-04-19

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2016-04-19 Datum: Tisdagen den 19 april 2016 Tid: 17.30 18.40 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Måndagen den 25 april, klockan 16.00 Paragrafer: 19-26 Utses att justera: Christian Samuelsson

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Julia Sjöberg, överförmyndarhandläggare 1-2. Kommunkontoret 2016-01-27

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef Julia Sjöberg, överförmyndarhandläggare 1-2. Kommunkontoret 2016-01-27 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 16.00 Beslutande Kitty Strandberg (S), Ljusnarsberg, ordförande Siv Sander (S), Hällefors Maria Lagerman (S), Lindesbergs

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (8) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-06-29 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 20 juni, 2012 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande

Läs mer

Sidan 1 av 5. Svenska Badmästareförbundet. Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012

Sidan 1 av 5. Svenska Badmästareförbundet. Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012 Sidan 1 av 5 Svenska Badmästareförbundet Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012 Datum onsdagen 17 oktober till och med den 18 oktober 2012 Tid 16.00-17.30 och 08.00-10.00 Plats Hotell Gothia Göteborg Närvarande

Läs mer

Landstingets kansli 2009-05-18 ÄU 4/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-06-01. Måndagen den 18 maj 2009 kl.13.00-16.

Landstingets kansli 2009-05-18 ÄU 4/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-06-01. Måndagen den 18 maj 2009 kl.13.00-16. 1 (5) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-06-01 Äldreutskottet Tid Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Måndagen den 18 maj 2009 kl.13.00-16.00 Konferensrum Nova

Läs mer

Protokoll från styrgruppens möte den 9 december 2015

Protokoll från styrgruppens möte den 9 december 2015 Protokoll från styrgruppens möte den 9 december 2015 På GR i Göteborg klockan 10.00-12.10 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsavdelning Johan Stern, Lidköping, Grästorp, Götene/Skaraborgs

Läs mer

Landstingets kansli 2010-03-31 VU 2/10 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2010-04-13. Tid Onsdagen den 31 mars 2010 kl. 09.00 12.

Landstingets kansli 2010-03-31 VU 2/10 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2010-04-13. Tid Onsdagen den 31 mars 2010 kl. 09.00 12. 1 (5) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2010-04-13 Vuxenutskottet Tid Onsdagen den 31 mars 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, lördag och söndag 15-16/3 2014, Upplands Väsby 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och

Läs mer

Videosammanträde Jönköping-Kalmar-Linköping. Ledamöter Arne Johansson, FORSS v ordf E län, ordf Boel Andersson Gäre.

Videosammanträde Jönköping-Kalmar-Linköping. Ledamöter Arne Johansson, FORSS v ordf E län, ordf Boel Andersson Gäre. PROTOKOLL 1 Sammanträdesplats Deltagande Videosammanträde Jönköping-Kalmar-Linköping Ledamöter Arne Johansson, FORSS v ordf E län, ordf Boel Andersson Gäre F län Lars Brudin H län Claes Hallert E län Inger

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Listerbysalen, Ronneby, kl 09.00-12.30 Beslutande Bo Johansson Omsorgsnämnden Göran Andersson Omsorgsnämnden Nils-Otto Olsson Kultur o fritidsnämnden

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott BUN Protokoll Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott onsdagen den 3 juni 2009 Ärenden: Au 40 Finansiering av överföring av resultat Au 41 Strategisk plan och budget 2010-2012 Au 42 Au 43 Skolorganisationen

Läs mer

Sakarias Winberg (KD), Joanna Stridh (C), Birgitta Pettersson (C),Lars Halvarsson (S), Barbro Aastrup (S)

Sakarias Winberg (KD), Joanna Stridh (C), Birgitta Pettersson (C),Lars Halvarsson (S), Barbro Aastrup (S) Plats och tid Alléskolan, 13:30 ande Ledamöter Sakarias Winberg (KD), Joanna Stridh (C), Birgitta Pettersson (C),Lars Halvarsson (S), Barbro Aastrup (S) Tjänstgörande ersättare Peter Jonsson (M) Övriga

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr 0005/08 SAMMANTRÄDETS Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-20.05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-20.05 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-20.05 Beslutande Marie Gärdby, (C) ordförandee Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) ledamot Helene Svensson, (S) ledamot Kim Svitzer,

Läs mer

Ledamot med endast närvaro- och yttranderätt: Frånvarande Ledamöter: Bui, Tuan Tandläkarstuderande. Ärende Beslut eller annan åtgärd

Ledamot med endast närvaro- och yttranderätt: Frånvarande Ledamöter: Bui, Tuan Tandläkarstuderande. Ärende Beslut eller annan åtgärd 1 Närvarande Ledamöter: Wolf, Eva Biträdande lektor/ötl, Ordförande Lundgren-Svensson, Ingegärd Tandsköterska Olsson, Lars-Ingmar Kanslichef Övriga: Radtke, Lovisa Personalhandläggare, sekreterare Nebel,

Läs mer

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Tullhuset på Dalarö den 21 april 2016

Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Tullhuset på Dalarö den 21 april 2016 Sida 1 av 5 SIKO styrelsemöte, möte nr 2 år 2016 Närvarande: Skärgårdens Intresseföreningars Kontakt Organisation, protokoll från styrelsemöte i Tullhuset på Dalarö den 21 april 2016 Nilla Söderqvist Britt

Läs mer