Sidan 1 av 5. Svenska Badmästareförbundet. Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sidan 1 av 5. Svenska Badmästareförbundet. Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012"

Transkript

1 Sidan 1 av 5 Svenska Badmästareförbundet Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012 Datum onsdagen 17 oktober till och med den 18 oktober 2012 Tid och Plats Hotell Gothia Göteborg Närvarande Alf Wennskog Christina Fager Elisabeth Strömberg Mats Svensson Görel Eklund Pär Gustavsson Håkan Gillberg Lotta Loshammar Ej närvarande Karin Magnusson ordförande kassör sekreterare vice ordförande 57 Inledning Ordförande Alf Wennskog hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 58 Val av justerare Håkan Gillberg valdes att justera dagens protokoll. 59 Dagordning Styrelsen beslutade att godkänna utsänd dagordning. 60 Genomgång av föregående protokoll Styrelsen beslutade att godkänna föregående protokoll. 61 Ordförandes punkt Ordförande har tagit emot en del telefonsamtal kring mässan. Några mail och telefonsamtal angående tidningen har även förekommit. Andra tidningsproducenter som vill göra tidningen åt förbundet har kontaktat ordförande. 62 Sekreterarens rapport Inget nytt att rapportera.

2 Sidan 2 av 5 63 Ekonomiska rapporter Den ekonomiska redovisningen ser bra ut enligt den senaste rapporten. Det blir revision den 30 oktober med internrevisorerna Göran Sundeby och Jan Wallin på Arlanda stad. Ordförande, kassören och administratören deltar från förbundet. 64 Övriga rapporter Förbundet har ett avtal med svenska mässan där det framgår att förbundet inte får arrangera konkurrerande verksamhet med Träffpunkt idrottsmiljö BAD/IDA. Med anledning av det har ordförande tackat nej till en förfrågan från Leif Gustavsson SFK som undrar om förbundet vill delta i en badmässa i Stockholm till våren Arrangören är en avknoppning från teknologiska institutet. 65 Badbevakareutbildning Orsby Naturbruksgymnasium genomförde Badbevakareutbildning under skoltid för 11 elever. Inget nytt har vi hört från SLS. Vi avvaktar den nya Svenska standarden som kommer efter nyår innan nyt kontakt tas med SLS. 66 YH utbildningarna Kristianstad På ledningsgruppsmötet i augusti beslutades att det ska ansökas om en ny YH. I den kursplanen ska utbildningen anpassas mer till verksamheten. Man ska även ta lärdom av Skellefteås senaste inriktning på YH utbildningen. Skövde Den 5/9 på ledningsgruppsmötet deltog Elisabeth Strömberg för första gången, då hon ersatt Christian Fager. En ny ansökan har skickats in och i slutet på januari 2013 får Skövde besked. Eleverna kommer till mässan vecka 47. Skellefteå Fyra terminer via distansstudierna har startat. Det är 22 elever och det verkar vara ett starkt gäng som är igång. 17 av eleverna kommer och arbetar på mässan vecka 47. Styrelsen beslutar att om förbundets konferenslokal är ledig under mässveckan får YH eleverna låna lokalen för undervisning kostnadsfritt. 67 Norrlandskonferensen Holmsund är värd torsdag 21 och fredagen den 22 februari Programmet är klart, alla presentationer är klara. Nätverkande, rundabordsdiskussioner mm står på agendan. 68 Inspirationsdagarna Den ekonomiska redovisningen från Falkenberg i somras är inte klar i dagsläget. Förhandlingar har pågått med några tillfrågade simhallar i Sverige. Detta har resulterat i att det blir i Borås nästa år. Datumen är söndagen den 11 till och med måndagen den 12 augusti 2013.

3 Sidan 3 av 5 Stockholms stad, Eriksdalsbadet, har frågat om förbundet vill samverka med dem och deras Sommarconvent. Görel vill diskutera detta med styrelsen och utvärdera möjligheterna innan något beslut kan fattas. Fler personer ur styrelsen måste till staben för indspirationsdagarna då Christian slutar. Görels ambition är att bli en side kick för att i framtiden helt lämna över ansvaret till någon annan i styrelsen. 69 Teknik Till utbildningen vecka 47 har vi just nu 18 anmälda. Beträffande teknikkonferensen har inget nytt skett. En tanke är att vara i Skövde eller att inte alls vara på ett bad och därmed prova något nytt. Utbildning 2013 är redan planerad, en i mars och en i november. Styrelsen beslutar att Lotta och Håkan ska arbeta för att få ett avtal med en samarbetspartner för att genomföra del 2 i teknikutbildningen. 70 Mässa Styrelsen genomförde ett separat arbetsmöte innan ordinarie styrelsemöte med Svenska mässans projektgrupp där Mia Couture, BM, Gunilla Selse, försäljning mässgolvet, Anna Bogren, koordinator, Anna Wirsén, programkoordinator och Magdalena Rönnström, projektledare. Styrelsen beslutar att arbeta för att genomföra Träffpunkt idrottsmiljö vecka 47, tisdagen den 18 till och med torsdagen den 20 november Avtalsdiskussion 2014 fördes. Mässan önskar att styrelsen utser en grupp (avtalsgrupp med mandat) och meddela efter detta styrelsemöte. Magdalena förtydligade mässans målsättning vilken är att samarbete leder alltid till det bästa resultatet både ekonomiskt och till goda relationer. Styrelsen beslutar att av valberedningen föreslagna nya ordförande ska ingå i arbetsgruppen tillsammans med vice ordförande. Då Svenska Badmästareförbundet äger mässan Träffpunkt idrottsmiljö BAD uppvaktas dels förbundet dels mässan av andra aktörer som vill dela ansvaret. Exempelvis har SvPP visat starkt intresse. Styrelsen beslutar att ge Magdalena mandat att gå vidare i arbetet med SvPP. Magdalena föreslog till styrelsen att få driva frågan att bjuda in, för Träffpunkt idrottsmiljö 2014, viktiga samarbetspartners. Ett alternativ är att bjuda in dessa personer till vår monter under årets mässa på en fika. Styrelsen beslutar att ge Magdalena mandat att gå vidare i frågan och bjuda in gamla och nya möjliga samarbetspartners till ett möte för diskussion om framtiden.

4 Sidan 4 av 5 Stryelsen beslutar att Alf ansvarar för att få fram give aways att ha i små skålar på våra bord i montern. Gåvor är klart till föreläsare totalt ca 10 tkr. Styrelsen lämnar förslag på Water aid till mässan. Kongressen är onsdagen den 21 november kl Alf har tagit emot en motion från Mats Svensson angående styrelsens arvoden. Ersättningsnivåerna för styrelseledamöterna bör indexregleras eller på något annat fiffigt sätt justeras, dels den årliga ersättningen dels arbetsersättning. 71 Tidningen Badmästaren Material med rapporter från Träffpunkt idrottsmiljö 2012 till tidningen ska lämnas in veckan efter mässan. Alla i styrelsen ansvarar för sina föreläsningar och ansvarsområden ex teknik, friskvård, utbildningar. Medlemmar är alltid välkomna att bidra med material till tidningen. 72 Hemsidan Christian Fager har varit vår IT-administratör och Pär tar över ansvaret från november Förfarandet kring anmälningarna måste förenklas för den som tar emot anmälningarna när det finns flera val vid exempelvis inspirationsdagarna. Christian och Pär har börjat diskussion med leverantören. 73 Övrigt Styrelsen uppmärksammade att delar av valberedningen inte varit medlemmar under större delen av verksamhetsåret. Valberedningen är stämmans ansvar. Men styrelsen har ett flertal gånger påtalat och uppmanat valberedningen att lösa medlemskap i förbundet för att följa stadgarna. Förslaget på nya styrelseledamöter har inte presenterats senast två månader innan årsmötet, enligt stadgarna. Vid dagens styrelsemöte genomfördes en telefonkonferens med Ulf Isaksson som är ordförande i valberedningen inför årets kongress. Ulf informerade om att det är omval på Christian, Pär, Mats, Karin, Alf. Men Christian, Karin och Alf har avböjt att fortsätta sitt engagemang i styrelsen. Mats Svensson och Pär Gustavsson står för omval. Valberedningen föreslår; Ordförande Elisabeth Strömberg, Gustavsbergsbadet (nuvarande sekreterare) Markus Söderman Stockholm, ansvarig för Medleys 33 bads simverksamhet i Sverige. Ulla-Karin Solum, VD Maserhallen i Borlänge. Hasse Fernström, simhallsansvarig i Kiruna. De styrelseledamöter som sitter kvar är Görel Eklund, Håkan Gillberg och Lotta Loshammar bitr ord som har två år kvar i sitt uppdrag. Efter genomförd kongress träffas nya styrelsen torsdag den 22 november kl för konstituerande möte. Där ska vice ordförande, kassör och sekreterare utses.

5 Sidan 5 av 5 Nästa styrelsemöte med alla nya ledamöter genomförs i direkt anslutning till det konstituerande mötet och startar kl Styrelsen beslutar att utse Ulf Isaksson till priset Bucklans minne med motiveringen: Ulf Isaksson är en förtjänstfull person som verkat för att utvecklingen av våra svenska bad som har tagit stora steg framåt sedan lång tid tillbaka. Styrelsen beslutar att utse en pristagare i Poolmans bästa Anette Berglund med motiveringen: Anette Berglund Skellefteå, är en mycket engagerad person som har medverkat till att utveckla YH - utbildningar i Skellefteå. Hon har även på uppdrag av regeringen planerat gymnasieutbildningen för branschen. Detta har gagnat av verksamhet i bad i hela landet. I Danska mästerskapen i aufguss deltog Tojje som jobbar på Tivolibadet i Kristianstad som representerade förbundet. Han kom på sjunde plats av 36 deltagare! Grattis hälsar vi Tojje och tackar honom för att han representerade förbundet och Sverige! Mats Svensson har förberett och fått ett godkännande att köra SM i bastu på Malmö kallbadhus. Styrelsen beslutar att Mats har mandat att fortsätta att arbeta för att arrangera SM i Malmö. Torsdagen den 6 december ska region Skåne träffas, det är Christian Söder på MSB, Myndigheten samhällsskydd och beredskap, som ska arbeta med frågorna olycksbild, lagar, systematiskt arbetsmiljöarbete, vatten + lek m.m. Styrelsen beslutar att Mats Svensson (och eventuellt Marcus Söderman) ska delta. Styrelsen föreslår en studieresa till Baltikum vecka 40 (sö 29 september - lö 5 oktober) Nästa sammanträde Nästa möte äger rum torsdagen den 22 november kl Avslutning Ordförande avlutade mötet. Alf Wennskog Håkan Gillberg Elisabeth Strömberg Ordförande justerare sekreterare

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Styrelsemöte Tid; Onsdag 23-24 januari 2013 Plats; Quality Hotel Haninge Närvarande Elisabeth Strömberg Lotta Loshammar Pär Gustavsson Mats Svensson Håkan Gillberg Ulla-Karin Solum

Läs mer

STYRELSEMÖTE PROTOKOLL HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-01-21 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5

STYRELSEMÖTE PROTOKOLL HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-01-21 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 Plats: Tid 2014-01-21 kl. 18:30-21:00 Närvarande ledamöter: Jörgen Johansson, ordförande Terje Gunnarsson, vice ordförande Sven Löfberg, ledamot Rosie Björling, ersättande

Läs mer

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser.

Hållbar utveckling genom återanvändning av insamlade gåvor. Genom detta arbete bidrar Emmaus Björkå till att hushålla med jordens resurser. 1 Föreningen Emmaus Björkå Föreningens namn är Föreningen Emmaus Björkå. Emmaus Björkå är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som verkar på socialistisk grund. Föreningen Emmaus Björkå

Läs mer

OFFICIELLT PROGRAM VID ÅRSMÖTET I VESSIGEBRO 2016

OFFICIELLT PROGRAM VID ÅRSMÖTET I VESSIGEBRO 2016 OFFICIELLT PROGRAM VID ÅRSMÖTET I VESSIGEBRO 2016 TORSDAG 5 MAJ: Inkörning på KATRINEBERG, VESSIGEBRO, under dagen. Ni är även välkomna tidigare, skriv bara in ankomsten på anmälan. Koordinater: N 56 58

Läs mer

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll

Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Örnsköldsviks Mangaförening (ÖMF) Styrelsemötesprotokoll Dagordningen för mötet 1. Mötets öppnande 2. Protokolljusterare 3. Beslutsförhet 4. Föregående protokoll 5. Dagordning 6. Nästet 7. Aktiviteter

Läs mer

Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna

Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Sida 1 (6) Möte Styrelsemöte 6/2014 (549) Datum och tid 2014-12-15 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Plats Deltagare Birgitta Billstam Erik Daniels Eidar Lindgren Leif Carlsson Mette

Läs mer

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 1. Mötets öppnande Agneta Tjust, ordförande, hälsar de närvarande varmt välkomna Ordförande inleder med

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Protokoll från Syncentralernas Brukarråd inom Handikappförvaltningen 2009-01-15 på Hotell Gyllene Kärven.

Protokoll från Syncentralernas Brukarråd inom Handikappförvaltningen 2009-01-15 på Hotell Gyllene Kärven. Protokoll från Syncentralernas Brukarråd inom Handikappförvaltningen 2009-01-15 på Hotell Gyllene Kärven. Närvarande: Anette Jernberg, FSBU i Väst, Kurt Söderqvist, FSDB, Britta Johansson, SRF Älvsborg,

Läs mer

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Närvarande: Dag ett: Jonas, Katharina, Thomas, Bengt, Åke, Caroline, Annika, Owe (från punkt 4) Dag ett omfattar punkt

Läs mer

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland ÅF Stadgar Slutgiltigt förslag 2012-04-03 ORG.docx Stadgar för Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland 1. Föreningens firma och ändamål 1.1 Föreningens firma är Föreningen Sveriges Åkeriföretag Värmland

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Ulla-Karin Gunnarsson, vice ordförande, Louise

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum.

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Sida 1 av 5 http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Under sammanträdet serverades en enkel fika Närvarande:

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås.

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Närvarande: Inga Aspehult, SRF Alingsås Eva-Karin Öhman Willberg, SRF Borås Sonja Jonsson, SRF Lerum Marita Johansson, SRF Mark

Läs mer

ERSBODA SLÖJDFÖRENING PROTOKOLL 7

ERSBODA SLÖJDFÖRENING PROTOKOLL 7 ERSBODA SLÖJDFÖRENING PROTOKOLL 7 STYRELSEMÖTE PLATS: Gräddvägen 15 A DATUM: 2011-10-04 TID: KL.18.30 NÄRVARANDE: Johnhild Johansson, Leif Johansson, Elisabeth Artursson, Stig Andersson, Birgitta Chebaane,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31

Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31 Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31 Datum: Söndagen 25/3-2012 kl. 13.00 Plats: Föreningslokalen Pärlgatan 7a Kulturskolan, Källarplan 691 41 Karlskoga Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Fastställande

Läs mer

Visita Norrland. Årsberättelse 2015

Visita Norrland. Årsberättelse 2015 Visita Norrland Årsberättelse 2015 Box 3546, 103 69 Stockholm T +46 8 762 74 00 Box 404, 401 26 Göteborg T +46 31 62 94 00 Box 186, 201 21 Malmö T +46 40 35 25 00 Pedagogensväg 2, 831 40 Östersund T +46

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, lördag och söndag 15-16/3 2014, Upplands Väsby 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och

Läs mer

Exempelstadga med instruktion

Exempelstadga med instruktion Exempelstadga med instruktion Varje förening behöver regler som bestämmer hur den ska skötas, dessa regler kallas stadgar. För att underlätta för medlemsorganisationerna har Sveriges Elevråd tagit fram

Läs mer

PROTOKOLL. Styrgruppsmöte 18 april 2002. 18 april 2002. Miljökontoret, Trollhättan 10.00-12.20

PROTOKOLL. Styrgruppsmöte 18 april 2002. 18 april 2002. Miljökontoret, Trollhättan 10.00-12.20 18 april 2002 PROTOKOLL Styrgruppsmöte 18 april 2002 Miljökontoret, Trollhättan 10.00-12.20 ande Håkan Falck, Trollhättan, mötesordförande (i Peter Holmbergs frånvaro) Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Sköldkörtelföreningen år 2014. Anna-Maria Johansson, kassör avgick 2014 04 01

Verksamhetsberättelse för Sköldkörtelföreningen år 2014. Anna-Maria Johansson, kassör avgick 2014 04 01 Verksamhetsberättelse för år 2014 Sammansättning av styrelse och andra funktionärsroller 2014 03 21 2015 03 05 Styrelse Nadja Öström ordförande Sekreterare - Vakant Anna-Maria Johansson, kassör avgick

Läs mer

Protokoll för årsmöte i SweFlex, Svensk Flexografiförening, på Broby Grafiska i Sunne den 14 maj 2014.

Protokoll för årsmöte i SweFlex, Svensk Flexografiförening, på Broby Grafiska i Sunne den 14 maj 2014. Protokoll för årsmöte i SweFlex, Svensk Flexografiförening, på Broby Grafiska i Sunne den 14 maj 2014. 1. Val av ordförande vid mötet Leif Backman, Flexopartner valdes till ordförande för årsmötet 2. Val

Läs mer

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010

Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00. Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Årsmöte 2010 4 februari i Alnarp kl. 11.00-12.00 Årsmöteshandlingar Dagordning Styrelsekandidater Verksamhetsberättelse Verksamhetsplan Mål 2010 Dagordning årsmöte 2010-02-04 Alnarp 1. Val av mötesordförande

Läs mer

Karin Meyer, Bibl Jonas Kågström, AUE Leif Claesson, ATM Rose-Marie Löf, ATM Daniel Ringström, stud.repr. Maria Åstrand Swenneke, HGA

Karin Meyer, Bibl Jonas Kågström, AUE Leif Claesson, ATM Rose-Marie Löf, ATM Daniel Ringström, stud.repr. Maria Åstrand Swenneke, HGA 1(5) FRÅN : RÅDET FÖR HÅLLBAR UTVECKLING Protokoll 2016:01 Närvarande: Helena Johansson, ordf. Karin Meyer, Bibl Jonas Kågström, AUE Leif Claesson, ATM Rose-Marie Löf, ATM Daniel Ringström, stud.repr.

Läs mer

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5)

Välkommen till LJS! Medlemsbrev Mars 2010 1 ( 5) Medlemsbrev Mars 2010 Välkommen till LJS! Vintern har haft sitt fasta grepp om Roxen i flera månader, men nu har isen äntligen rämnat och seglingssäsongen 2010 närmar sig. Vi hälsar alla seglare välkomna

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

3:e november i Vara. Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland.

3:e november i Vara. Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland. 3:e november i Vara Kl 17.30 21.00 Tre aktiviteter för dig som är förtroendevald eller anställd i förening i Västergötland. Distriktshöstmöte med val till våra sektioner mm Tävlingstermin våren 2016, planering

Läs mer

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar 1 1 Föreningens ändamål Föreningen Spelberoende Helsingborg med organisationsnummer 843003-0083 är en partipolitisk och religiös obunden sammanslutning som vill

Läs mer

Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening

Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening. Tvetens Samfällighetsförening Protokoll Föreningsstämma 2015 Protokoll fört vid s ordinarie årsstämma. Tid: tisdagen den 26 maj. 18-19,30. Plats: Trankärrsgården, Kungälv. Omfattning 1-22 1 Öppnande Ordförande, Lars Erik Olofsson,

Läs mer

Stadgar för Grön kultur Högsbo

Stadgar för Grön kultur Högsbo Stadgar för Grön kultur Högsbo Giltiga från och med föreningens årsmöte 2016 1 SYFTE Föreningen Grön kultur Högsbo ska understödja och utveckla initiativ för interkulturell rikedom i staden med mat-, odlings-,

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN DNHL:s KONGRESS 2015 DEN 31 OKTOBER PÅ HOTEL WAKEUP I KÖPENHAMN.

PROTOKOLL FRÅN DNHL:s KONGRESS 2015 DEN 31 OKTOBER PÅ HOTEL WAKEUP I KÖPENHAMN. -1- (5) PROTOKOLL FRÅN DNHL:s KONGRESS 2015 DEN 31 OKTOBER PÅ HOTEL WAKEUP I KÖPENHAMN. Samarbetsorganisationens president, Arild Johansen, hälsade deltagarna välkomna till DNHL:s Kongress 2015. Han vände

Läs mer

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm PROTOKOLL Fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA i HSBs Bostadsrättsförening Bågen Nr 223 i Stockholm onsdagen den 23 maj 2006 i Swedenborgssalen, Nürnberghuset,

Läs mer

BOTTENVIKENS BÅTFÖRBUND - Båtföreningarnas regionala organisation - - Medlem i Svenska Båtunionen -

BOTTENVIKENS BÅTFÖRBUND - Båtföreningarnas regionala organisation - - Medlem i Svenska Båtunionen - PROTOKOLL för HÖSTMÖTE 2008 Tid och plats: Folkets Hus Ripan, Luleå 2008-11-29 Närvarande: BK Neptun, 5 mandat, 2 närvarande Kalix SMS, 2 mandat, 2 närvarande Piteå BK, 8 mandat, 6 närvarande Råneå BK,

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Onsdagen den 2/11 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionsordförande Johan Suvanen öppnar mötet 17.06. 1.2

Läs mer

Aktuellt i Vändkretsen nr 5 december 2006 www.vandkretsen.se

Aktuellt i Vändkretsen nr 5 december 2006 www.vandkretsen.se ? Aktuellt i Vändkretsen nr 5 december 2006 www.vandkretsen.se AiV är till för att hålla medlemmarna informerade om det som händer i vår förening. Alla medlemmar har alltid möjlighet att kontakta styrelsen

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN DNHL:s KONGRESS 2013 DEN 26 OKTOBER PÅ SCANDIC CROWN I GÖTEBORG.

PROTOKOLL FRÅN DNHL:s KONGRESS 2013 DEN 26 OKTOBER PÅ SCANDIC CROWN I GÖTEBORG. -1- (6) PROTOKOLL FRÅN DNHL:s KONGRESS 2013 DEN 26 OKTOBER PÅ SCANDIC CROWN I GÖTEBORG. Samarbetsorganisationens president, Arild Johansen, hälsade deltagarna välkomna till DNHL:s Kongress 2013. Han vände

Läs mer

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81 Protokoll fört vid styrelsens möte 2014-03-29 Plats: Canons lokaler, Örnsköldsvik Närvarande: Anders Flodin, Åsa Åberg, Maria Hansson, Lotta Fornås, Lena Ohlsson. Närvarande suppleant: Ulla Olsson Ej närvarande:

Läs mer

FISKEVATTENÄGAREFÖRBUNDET I VÄSTRA SVERIGE

FISKEVATTENÄGAREFÖRBUNDET I VÄSTRA SVERIGE FISKEVATTENÄGAREFÖRBUNDET I VÄSTRA SVERIGE Årsstämma 2016 Söndagen den 24 april Plats: idrottshuset, Vänersborg Protokoll årsstämma 2016 1. Stämmans öppnande Ordförande Bo Johansson hälsade alla välkomna

Läs mer

Stadgar Forum Vänersborg

Stadgar Forum Vänersborg Stadgar Forum Vänersborg 1 Föreningens firma Föreningens firma är Forum Vänersborgs Stad ekonomiska förening. Föreningens namn är Forum Vänersborg. 2 Ändamål, vision och verksamhet Föreningen har till

Läs mer

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231

Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Verksamhetsberättelse 20140929 20151231 Styrelse, revisorer och valberedning Styrelse: Lars Bjurström, ordförande, Karin Farinder, vice ordförande, Göran Wahlqvist, kassör, Britt Johansson, sekreterare,

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll 2008-04-21 1. Årsstämmans öppnande Allan Risberg förklarade årsstämman öppnad, kl. 19:30. 2. Val av ordförande vid stämman Lars Öberg valdes att leda årsstämman.

Läs mer

Tid Onsdagen den 25 oktober 2000. Fågelviksgymnasiet i Tibro

Tid Onsdagen den 25 oktober 2000. Fågelviksgymnasiet i Tibro Norrköping 00 11 01 1(5) PROTOKOLL UK 5/00 Sammanträdesdata Tid Onsdagen den 25 oktober 2000 Plats Deltagare Fågelviksgymnasiet i Tibro Jörgen Hafström, sammankallande Inge Blank Thomas Avelin Rolf Sundberg

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 2014-09-22

Protokoll från styrelsemöte 2014-09-22 Ystads Segelsällskap Protokoll från styrelsemöte 2014-09-22 Närvarande: Benny Persson, Eva Wahlstedt, Kalle Johansson, Ola Tedin, Pontus Johnsson, Inge Håkansson, Conny Jönsson, Peter Westergren och Allan

Läs mer

Protokoll nr: 9. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2011-10-17. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 103-114

Protokoll nr: 9. för sammanträde med GI-styrelsen. Datum: 2011-10-17. Tid: kl.17.00-19.00. Lokal: Idrottens Hus. Paragrafer: 103-114 Protokoll nr: 9 för sammanträde med GI-styrelsen Datum: 2011-10-17 Tid: kl.17.00-19.00 Lokal: Idrottens Hus Paragrafer: 103-114 Beslutande Övriga deltagande Frånvarande Barbro Wettersten Bert-Ola Wallin

Läs mer

Extra årsmötesprotokoll för Mölndals kammarkör (organisationsnummer 852000 6332)

Extra årsmötesprotokoll för Mölndals kammarkör (organisationsnummer 852000 6332) Extra årsmötesprotokoll för Mölndals kammarkör (organisationsnummer 852000 6332) Datum 2013 03 25 kl 18.00 19.00 (Aktuellt gällande stadgar från 2005 11 14) Plats Stensjökyrkan, Gunnebogatan 18, MÖLNDAL

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07

Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07 Kommunstyrelsen 2015-05-07 1 (5) Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd Karin Gagner, 016-7102045 Minnesanteckningar från Jämställdhetsberedningen 2015-05-07 Närvarande: Lisa Friberg (S) ordförande

Läs mer

Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för Slottsskogens Samfällighetsförening 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster

Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för Slottsskogens Samfällighetsförening 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster Protokoll från årsmöte vid ordinarie årsstämma för 2016-03-20 klockan 10.00 Bygdegården, Skokloster Bilagor: 1. Stämmans öppnande: Ordförande Vincenc Vosinek hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsstämman.

Läs mer

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-05-23 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 13 maj 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22

SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 SVENSKA MIGRÄNFÖRBUNDET SMIF Förbundsstyrelsen, protokoll nr 2 2011-02-22 Tid och plats: Närvarande, beslutande Övriga Anmält förhinder Studieförbundet Vuxenskolan, Västerås Tisdagen den 22 februari 2011,

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2010-02-28

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2010-02-28 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2010-02-28 Närvarande: Karin Andersson Tina en Ulla Terneby Eva Stark Ericson Marie Caiman Lena Jovén Ej närvarande: Louise Rosengren Nathalie Andersson Kajsa

Läs mer

PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27

PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27 PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27 Plats: Klingavälsgården, Karup 1. FÖRENINGSSTÄMMANS ÖPPNANDE Ordföranden

Läs mer

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG

Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Årsmötesförhandlingar för MK GOTLANDS TERRÄNG GÄNG Verksamhetsåret 2014 Kallelse till årsmöte 2015 Härmed kallas alla medlemmar i MK Gotlands Terräng Gäng till årsmöte Söndag den 8 Mars ca kl 15.00 Plats:

Läs mer

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Tid: 17.15 19.00, torsdag, 20141120 Plats: D315 Närvarande: Sandra Sjölander, Jessica Andersson, Martina Kraff, Petra Landestål, Emma Rydén, Linnéa Fällström, Sofia

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 1 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2012 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HJÄRNSKADEFÖRBUNDET HJÄRNKRAFT ÖREBRO LÄN 2012 Länsföreningen avger härmed följande berättelse för verksamhetsåret 2012 Styrelsen Styrelsen har

Läs mer

PROTOKOLL 1(6) Datum 2010-05-27. Fullmäktigesammanträde. Hotel Anglais, Stockholm. Ingvar Högström. Pia Åberg och Lars Holmqvist

PROTOKOLL 1(6) Datum 2010-05-27. Fullmäktigesammanträde. Hotel Anglais, Stockholm. Ingvar Högström. Pia Åberg och Lars Holmqvist Slag av sammanträde Fullmäktigesammanträde PROTOKOLL 1(6) Plats Hotel Anglais, Stockholm Sekreterare Ingvar Högström Protokolljusterare Pia Åberg och Lars Holmqvist Ordföranden Hans Tilly hälsade på styrelsens

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra Ljungby/Stidsvig

Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra Ljungby/Stidsvig L o k a l a S t y r e l s e n En samverkansgrupp mellan föräldrar och skola Sida 1 av 3 Protokoll fört vid styrelsemöte för Buns lokala styrelse i Östra Ljungby/Stidsvig Plats: Pilagårdsskolan i Östra

Läs mer

VÅRBLADET ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Våren är kommen. Motionärerna joggar med shorts och mössorna och vantarna är bortplockade i förmån av solglasögonen. Och i och med det närmar sig sommaren och allt vad den för med sig

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Plats: Vrigstads värdshus, Vrigstad Tid: 2015-03-14 kl 10.30-14.00 Närvarande: Från 27 lokalklubbar 47 delegater, 3 övriga, 6 distriktsfunktionärer och 2 personer från valberedningen.

Läs mer

Ledarpolicy. Innehåll. Uppdaterad 15XXXX

Ledarpolicy. Innehåll. Uppdaterad 15XXXX Uppdaterad 15XXXX Ledarpolicy Innehåll 1. Inledning 2 2. Att vara ledare 2 3. Förväntningar på ledare i Borgenkyrkan Ung 2 4. Nya ledare 3 5. Ledarvård och ledarutbildning 3 6. Förebyggande verksamhet

Läs mer

Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se

Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se Ekegårdsbladet februari 2015 www.ekegarden.nu, styrelsen@ekegarden.se EE-blad Ekegårdsbladet kommer fr.o.m. nu att kunna fås via mail. Gå in på vår hemsida och följ instruktionerna. Stämma 2015, 22 april.

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18

Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 Protokoll från Distriktstämman 2006-03-18 A B C Stämmans öppnande Kjell Kolterud hälsade alla välkomna till Katrineholm och Verdandi Fdl och distriktsordföranden Pierre Marklund tackade för att vi fick

Läs mer

Protokoll. fört vid styrelsemöte #6 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid styrelsemöte #6 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #6 som ägde rum 2015 11 3 Närvarande: Roller: Underskrifter: Styrelsen: Rasmus Johansson(Ordförande) Annie Riström (Sekreterare) Viktor Andersson (Informationsansvarig)

Läs mer

Kallelse till årsmöte 2015

Kallelse till årsmöte 2015 Kallelse till årsmöte 2015 Feministiskt Initiativ Nordöstra Skåne Datum: 21 mars 2015 Tid: 13.00 Plats: Spannmålsgatan 9 291 32 Kristianstad Information Lokalen är fullt tillgänglig och i närheten av tågstationen.

Läs mer

Suzuki Cavalcade Club Sweden

Suzuki Cavalcade Club Sweden Sid. 1/6 Plats: Holmsund, Ljumvikens Camping. Protokoll fört vid SSCS årsmöte den 4:e augusti 2001 Tid: Kl. 19 00 Noteringar före årsmötet. Innan årsmötet tog sin början framförde Bosse till Svante Häggström

Läs mer

Stadgar. Allmänna möten. Styrelsen. Apollonia. Idrottsutskottet. Internationella utskottet. Kulturutskottet. Sexmästeriet.

Stadgar. Allmänna möten. Styrelsen. Apollonia. Idrottsutskottet. Internationella utskottet. Kulturutskottet. Sexmästeriet. 1 2 Stadgar Kap. 1 Allmänna bestämmelser Kap. 2 Medlemskap Kap. 3 Allmänna mötet Kap. 4 Odontologiska studentkårens styrelse (OSS) Kap. 5 Styrelsemedlemmarna Kap. 6 Inspektorn Kap. 7 Utskotten Kap. 8 Grupper

Läs mer

FÖRT VID SVENSKA SJUKVÅRDSANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUNDS FÖRBUNDSMÖTE 2015, SOM GENOMFÖRDES DEN 7 NOVEMBER KL.16.00 PÅ RESTAURANG MAT O PRAT I SALA.

FÖRT VID SVENSKA SJUKVÅRDSANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUNDS FÖRBUNDSMÖTE 2015, SOM GENOMFÖRDES DEN 7 NOVEMBER KL.16.00 PÅ RESTAURANG MAT O PRAT I SALA. - 1 - (5) FÖRT VID SVENSKA SJUKVÅRDSANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUNDS FÖRBUNDSMÖTE 2015, SOM GENOMFÖRDES DEN 7 NOVEMBER KL.16.00 PÅ RESTAURANG MAT O PRAT I SALA. 1 15 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande Johan

Läs mer

Attraktiva fritidshem

Attraktiva fritidshem Kvalitetshöjande insikter och inspirerande praktikfall Attraktiva fritidshem Höjd status och samverkan med pedagogik och barnen i fokus Pedagogisk samverkan mellan skola, förskola och fritids så lyckas

Läs mer

Munskänkarna i Nyköping inbjuder/kallar till MINIVINMÄSSA OCH ÅRSMÖTE Blommenhof Hotell 15 Februari 2013

Munskänkarna i Nyköping inbjuder/kallar till MINIVINMÄSSA OCH ÅRSMÖTE Blommenhof Hotell 15 Februari 2013 Munskänkarna i Nyköping inbjuder/kallar till MINIVINMÄSSA OCH ÅRSMÖTE Blommenhof Hotell 15 Februari 2013 Årsmötet inleder MiniVinmässan med start 1830. Insläpp med fördrink före 1830. Se särskild kallelse

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Nr 10/2015 Styrelsesammanträde Tid Kl 10.00 17.20 Plats Närvarande Strömma Naturbruksgymnasium, Sätila Sofia Karlsson, ordförande Ronny Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-13. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-13. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00. Plats och tid Dalarö Sjöräddningsstation, söndag 2015-03-13 kl 15:00-17:00. Närvarande DSK-Ledamöter Lennart Karlberg, ordförande för årsmötet Ulrika Eriksson, sekreterare Leif Larsson, ordförande Richard

Läs mer

1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se

1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 2(5) DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer ordförande, sekreterare, justerare 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Datum: 2006-10-09 Plats: Studiecentrum Ordförande: Erik Wendel TM05 Sekreterare: Anna Hansson TM05 Jenny A Andersson TM06 Jenny

Läs mer

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte.

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte. PROTOKOLL Nr 5 år 9 Styrelsemöte 2007-01-11 ABC-lokal Närvarande: Anna Stubbendorff (ordförande) Peter Danilo (vice ordförande) Sofia Thente (sekreterare) Anders Ohlsson (kassör) Fredrik Carlsson (suppleant)

Läs mer

Kallelse Föredragningslista 2016-03-21. Demokratiberedning

Kallelse Föredragningslista 2016-03-21. Demokratiberedning Kallelse Föredragningslista l (l) 2016-03-21 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid stadshuset, Kompassen, kl. 9:00 fredagen den O l april 2016 Ordförande sekreterare Alf Gillberg Annica Åberg Föredragningslista

Läs mer

FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne

FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne FÖRENINGSSTADGAR PO-Skåne 1 Stadgarna är våra regler som vi måste följa. De talar om hur man skall göra i olika situationer. De skall vara en hjälp i arbetet för att få en bra och stark organisation. I

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2015

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2015 2016-01-18 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2015 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg

Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg 1. Föreningens firma Föreningens firma är Reningsborg. 2. Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen är en hjälporganisation på kristen grund och är organiserad

Läs mer

Länsföreningen Västra Götaland HjärtLung

Länsföreningen Västra Götaland HjärtLung Länsföreningen Västra Götaland HjärtLung Protokoll Styrelsemöte 8 Tid 2014-11-29 kl. 9.00 Plats Kvänum Närvarande Bengt Hagstedt Ordförande Olle Flodin Rolf Sundberg Christer Johnsson Yvonne Jansson Monica

Läs mer

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland

LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland LANTBRUKARNAS RIKSFÖRBUND LRF Västra Götaland PROTOKOLL Nr 5/2015 Styrelsesammanträde med motionsgenomgång Tid Kl 09.00-17.40 Plats Sparbanken Skaraborg, Skara Närvarande Sofia Karlsson, ordförande, fr

Läs mer

Ljusnedals Samfällighetsförening

Ljusnedals Samfällighetsförening PROTOKOLL Årsstämma 2011 Ljusnedals Samfällighetsförening Tid: Långfredagen den 22 april 2011, kl 09.07 10.27 Plats: Ljusnedals Ungdomslokal Närvarande: 32 fastighetsägare representerande 25 fritidsfastigheter

Läs mer

Redovisning av uppdrag lämnade till förvaltning, gymnasiechef eller administration av gymnasienämnden 2010

Redovisning av uppdrag lämnade till förvaltning, gymnasiechef eller administration av gymnasienämnden 2010 1(6) Redovisning av uppdrag lämnade till förvaltning, gymnasiechef eller administration av gymnasienämnden 2010 Gymnasienämnd 2010-01-21. 1 1:1 Att uppdra åt gymnasiechefen att utreda om 1 andra stycket

Läs mer

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Stämman hölls på Ljungalid, långfredag den 10 april 2009. Antal deltagare på stämman var 61 personer enligt närvarolista. 1 Stämmans

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 1. Valda av årsmötet för styrelseuppdrag för Halliwickklubbarna Doppingen och Viggen 2013 Följande personer har haft styrelseuppdrag i

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #14 som ägde rum 2015 03 31 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Marcus Wiking (Vice ordförande) Malin Öhlin (Sekreterare, Kulturarna), Simon

Läs mer

Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02

Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02 Stadgar för Nävsjöns Sportfiske organisationsnummer 817605-7456 Beslutat på årsmöte 2014-03-02 1. Ändamål och säte. Föreningens ändamål är att skapa möjlighet för medlemmar och allmänhet att fiska i naturskön

Läs mer

3 Protokollförare Styrelsen anmälde att Ulla-Britt Schwang skulle vara protokollförare vid mötet.

3 Protokollförare Styrelsen anmälde att Ulla-Britt Schwang skulle vara protokollförare vid mötet. Protokoll fört vid Svenska Vorsteh- Klubbens fullmäktigemöte på Scandic Hotel, Upplands Väsby, den 16-17 maj 2009. Närvarande: se bilaga 1 Svenska Vorstehklubbens ordförande Anders Eriksson hälsade de

Läs mer

Regionråd 2016 14 APRIL TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR

Regionråd 2016 14 APRIL TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR Regionråd 2016 14 APRIL TID & PLATS MOTIONER NOMINERINGAR HANDLINGAR För dig som bor eller arbetar, är registrerad medlem, i Unionen Östra Sörmland/Gotland. Vilket bland annat omfattar kommunerna: Botkyrka

Läs mer

LÖRDAG 23 februari 2008

LÖRDAG 23 februari 2008 Protokoll fört vid styrelsemöte i Sveriges Guideförbund Tid: 23 februari 2008, kl. 10.00-17.15 24 februari 2008, kl. 09.00-16.00 Plats: Närvarande: Hotel Sergel Plaza, Stockholm Gunilla Åström Jansson,

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer

Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo.

Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo. Helene Ottevik-Karlsson Rapport Datum 2014-06-13 Dnr SN13/45 Sida 1 (6) Slutrapport delprojektet barn som anhöriga, Vi möter barn som anhöriga i Habo. Projektansvariga Betty Svensson IFO chef Socialförvaltningen

Läs mer

Styrelsemöte i Lambda Studentförening 2015-03- 17

Styrelsemöte i Lambda Studentförening 2015-03- 17 Styrelsemöte i Lambda Studentförening 2015-03- 17 Klockan 17:00 i Skeppet, 4e våningen, Sjöfartshögskolan, Kalmar. Närvarande: Camilla Carlén, Agnes Olsson, Lucas Hallgren, Daniel Regnér, Tina Wendpaap,

Läs mer

Aktuellt. Gott Nytt År PRO Vänner. PRO Skåne. God fortsättning. Detta händer i jan-mars: Adresskalendern

Aktuellt. Gott Nytt År PRO Vänner. PRO Skåne. God fortsättning. Detta händer i jan-mars: Adresskalendern Aktuellt Nummer 1 januari 2014 PRO Skåne Ö Rönneholmsv 2 Box 170 21 200 10 Malmö 040-30 69 90 info@skane.pro.se www.pro.se/skane Exp. & telefontid: Må - to 9-12 & 13-15 Fr 9-12 Månadens citat "Det du gör

Läs mer