STYRELSEMÖTE PROTOKOLL HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST Nr / 2014 Önskehemsgatan Bandhagen Sida 1 av 5

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STYRELSEMÖTE PROTOKOLL HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-01-21 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5"

Transkript

1 Bandhagen Sida 1 av 5 Plats: Tid kl. 18:30-21:00 Närvarande ledamöter: Jörgen Johansson, ordförande Terje Gunnarsson, vice ordförande Sven Löfberg, ledamot Rosie Björling, ersättande ledamot Hervor Holm, ledamot Ola Janfjäll, kassör Katarina, Kalavainen, ledamot Rita Lundin, ledamot P.A. Waern, ledamot Susanne Andersson, ledamot Christina Lindholm, ersättande ledamot Karl-Roger Johansson, ledamot Peggy Jönsson, ledamot Anmält förhinder: Leif Swärdh, ersättande ledamot Lars Larsson, ledamot Johan Hultberg, ersättande Ledamot Sophie Kürth-Landwehr, ledamot Agneta Haskel, ledamot Valberedning Jan-åke Skoog Marianne Atteskär Kristina Strömvall Gunnar Andersson Boutvecklare Birgitta Bergholm Mötesmaterial styrelsemöte protokoll Hgf Sydost 1. Mötet öppnas av Jörgen Johansson På dagordningen lägger till vi till Val till Familjebostäders delegation, Husombud under punkt 9 förhandlingar, och Bostadslyftet under 7 Bostadspolitik. Vi släpper in valberedningen på mötet. Valberedning Marianne Atteskär om broschyren som skickats ut till årsmötet. Marianne Atteskär har bett Cecilia 15 jan om förfrågan till Husombud om de vill kvarstå. Birgitta kolla det. Frågor från valberedningen till styrelsen, inte så många svar har kommit in. Rosie, Sven och Sussie (1 år kvar) tackar nej till vidare uppdrag. MA har talat med Stig och han tar time-out. Lars vidtalad och står gärna kvar.

2 Bandhagen Sida 2 av 5 De som inte svarat vill gärna ha utskick igen på frågorna från valberedningen. Viktigt för valberedningen att veta vilka delegationer ska finnas. Marianne frågar om styrelsens storlek och ersättare. Diskussion om att vi ska ha kvar ersättare då det svårt att vara beslutsmässiga om några är sjuka utan ersättare. Att vi ska vara färre men inga ersättare då man inte har samma ansvar som en ordinarie. MA sammanfattar om att de flesta tycker att de ska vara en mindre styrelse men oklart om ersättare. 2. De två föregående protokoll godkänns a Protokoll styrelsemöte Hgf Sydost b styrelsemöte protokoll Hgf Sydost 3. Ordförandens rapport Jörgen lämnar en rapport om läget i regionen. 4. Ekonomi Oklart om alla Serviceavgifter har kommit in. Ett belopp på har kommit in. I slutet av februari kommer en ny rapport. Fråga om budgeten, finns den att få? Bra att ha som underlag inför Ola mailar den till styrelsen 5. Inför årsmötet a. Verksamhetsberättelsen Det är dags att skriva Verksamhetsberättelse. Var och en skriver om sitt område. Birgitta sammanställer. Lokalen är bokad och klar. Frukost, buffelunch och ev. em kaffe. Annonsen i hem&hyra och Söder om söder. Vi ska ha underhållning. PA kontaktar Fredrik. Terje har en talare på gång. Birgtta får i uppdrag att beställa biobiljetter till årsmötet. Vi ska ha lotteri på årsmötet 15 aktiva i 15 år ska tilldelas ut nål. En representant från regionstyrelsen. De ska få en speciell inbjudan. Birgitta ordnar det. Vi ska dela ut HGF flygblad på årsmötet Vi skickar ut en påminnelse till LH om årsmötet. Styrelsen åker på konstituering till Blommenhof direkt efter årsmötet, Terje bokar det. b. Möte inför årsmötet? Vi ska sammanställa Verksamhetsberättelsen och prata om genomförandet veckan innan årsmötet. Veronika Ekström inbjuds. 6. Expen Sussie har fått nyckel.

3 Bandhagen Sida 3 av 5 Vi har öppet som vanligt med start 5 feb. kl a. Nya inköp Vi bildar en arbetsgrupp och beslutar om budget. PA har tittat på bord, 12 bord och vagn omkring kr. stolar kostar ytterligare ca 300 kr st. Förslag att vi avvaktar med stolar till nästa år. Arbetsgrupp PA Katarina och Sussie Budget upp till kr. Vi ställer en bärbar dator ute i lokalen. Nytt stativ ska köpas in till projektor och en bärbar så att man kan ha trådlös överföring till projektorn. b. Hur disponerar vi lokalen Vi ska ha den som styrelsemöteslokal, utbildning och expedition Förslag att vi kan låna ut lokalen till andra föreningar. Styrelsen avslår förslaget och hänvisar till att Folkets hus i Bagarmossen och Rågsved. De behöver bokningar då bidrag baseras på det. c. Kopiator Kontraktet går ut Förslag att vi byter ut kopiator, avslutar det gamla avtalet kostnadsfritt. Och vi får byta ut mot ny mer robust och större kapacitet mot att vi binder oss för 60 månaders avtal med möjlighet att byta ut den till ny efter 2 år. Detta ger en ökad kostnad på 44 kr, 38 öre kostar A4 och A3 i färg (sv/v 5 öre) mot idag kostar 7 öre/st efter 5000 ex, 51 öre dubbla för A3. Gratis 5000 sv/v ex/ månad. PA ska se om han kan förhandla om tiden för bindning. d. Bokning av lokalen Det sker via kalendern på hemsidan. Peggy får i uppdrag att lägga in RS möten i kalendern. Alla får i uppdrag att skicka in möten till Peggy så hon kan lägga in det i kalendern. e. Telefon på expen Vi har ett abonnemang som är vilande och använder den med mobil som telefon på expen. Vi beslutar att behålla det gamla fasta numret med mobilt abonnemang. Beslut att PA får i uppdrag att ordna det. f. Skylten Skylten från Pepparvägen måste tas ner. PA ordnar det g. Invigning lokalen Vi har invigning i lokalen torsdag 6 februari då vi (förhoppningsvis) har möblerat klart. Kl Birgitta får i uppdrag att skicka inbjudan till förtroendevalda. Vi har en budget på 3000 kr. Vi bjuder på kaffe och fika och varm korv med bröd. Terje, Karl-Roger, Hervor och Sussie är arbetsgrupp. 7. Bostadspolitik a. Bostadspolitiskt program Peggy efterlyser respons från styrelsen på utskick. 6 november hade bostadspolitiska gruppen i Stockholm. Peggy var med på bostadspolitiskt möte för hgf i hela landet.

4 Bandhagen Sida 4 av 5 Bostadspolitiska gruppen ska ha möte och bryta ned bostadspolitiska programmet per stadsdelsnämndsområde. Peggy vill gärna att bostadspolitiska programmet tas upp på årsmötet för att få in synpunkter. b. Bostadsyftet - husvagnen Regionen (Kommunikationsenheten stötar vid tre tillfällen per förening) har en husvagn som kan användas. Har bokats till Medborgarplatsen, Upplands Väsby. Förslag att den ska bokas till Bagarmossens dag. Vi brukar ha en aktivitet på Farsta torg. Ann bjuds in till nästa styrelsemöte så hon kan presentera upplägget. 18 feb. c. FP har tagit nytt bostadspolitiskt program, Man vill styra in hyresmarknaden så att hyresnivån ska motsvara det som hyresgäster är villiga att betala. d. Förtätning i vårt området. Vi måste titta på hur man tänkt sig förtätningen i de förslag som ligger från stadshuset. Vi måste vara med i diskussionerna för att kunna prata med LH om detta e. Remissutbildning Regionen ska anordna en remissutbildning under våren. Peggy uppmanar alla att söka den. f. Pågående planärenden Slakthuset 4000 lgh, Bagarmossen 2500 lgh, Hammarby-Björkhagen lgh. Man har påbörjat diskussioner och haft en del samrådsmöten. Stort program vid Rågsvedsskogen. g. Farsta Strand, Wallenstam ska bygga, hur funkar informationen där? Terje får i uppdrag att ta reda på mer 8. Engagera flera inget att rapportera Vi måste ha en plan för hur vi ska arbeta i de olika stadsdelarna, tex genom stadsdelskommittéer så att man kommer närmare där man bor det engagerar fler om man pratar om närområdet. Man ska samla alla frågor inom området. 9. Förhandling Katarina Vi beslutar att Ikano ska ha en egen delegation i Syd-Ost Akelius, där finns en regionövergripande så vi skapar ingen egen delegation. Vi utser Åsa Karlsson-Westerberg till husombud hos Akelius Vi utser Bengt Hellberg till Husombud i Dalen Vi utser Ola Janfjäll till husombud för BRF Forshagagatan. Vi utser Bror Sandström till ledamot i Familjebostäders förhandlingsdelegation. Punkten beslutas omedelbart justerad.

5 Bandhagen Sida 5 av 5 Föreningsdelegationerna. Stockholmshems föreningsdelegation fungerar hyfsat, de andra bolagen funkar inte. Förslag att vi har en föreningsdelegation inom Syd-Ost gemensam för AN och Privata. Bagarmossen, Farsta Strand och Kärrtorp har paraplyorganisationer. Vi beslutar att ge valberedningen i uppdrag att ha en strategisk föreningsdelegation i Syd-Ost. Man kan i förlängningen ta upp remisssvar också. PA får i uppdrag att ta fram ett mer utarbetat förslag. Utskickas Vi beslutar att skicka förslaget till valberedningen och presentera detta på årsmötet. 10. Bildning - PA Bildningsplan presenteras på näste styrelsemöte och delas ut på årsmötet 11. Servicestationerna Roger Roger ska kalla till möte. Om något händer ska Roger skicka en skriftlig rapport. Man ska i gruppen gå igenom vilka SSTN ska vara kvar.det blir färre än idag. Farsta Strand har fått en kopiator och dator. Men internet funkar ej. Imorgon onsdag ska tekniker komma ut och undersöka om fibern är trasig. Det har varit oklart med abonnemang. 12. Övrigt/Omvärlden a. Gunnel har ett projekt där hon kartlägger Syd-Ost och undersöker vilka LH som finns och vilka är aktiva. Hon kommer att ta kontakt med styrelsen. b. Arkiverat material ska leveraras till materialet, Vi måste gå igenom materialet c. Kontanter från nedlagda LH ska sättas in på rätt konto. Ola får ansvar för detta. Han kan ta hjälp av Birgitta med detta. d. Peggy, Terje, Ola och Christina har ej nyckel till lokalen. Karl-Roger ordnar detta. Förrådsnyckel 13. Avslutning/nästa möte Nästa styrelsemöte 18 februari... Ort och datum.. Ort och datum.. Jörgen Johansson, mötesordförande.. Katarina Kalavainen, sekreterare

STYRELSEMÖTE PROTOKOLL HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-02-18 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5

STYRELSEMÖTE PROTOKOLL HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-02-18 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 Plats: Tid 2014-02-18 kl. 18:30-21:00 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Terje Gunnarsson, vice ordförande Leif Swärdh, ersättande ledamot Katarina Kalavainen, sekreterare

Läs mer

Protokoll styrelsemöte HGF Syd-Ost 2015-09-15 kl. 18:30 21:00 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Lättare måltid från kl. 18:00

Protokoll styrelsemöte HGF Syd-Ost 2015-09-15 kl. 18:30 21:00 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Lättare måltid från kl. 18:00 Plats: Expeditionen, Önskehemsgatan 40, Högdalen Tid 2015-09-15 kl 18:30-21:30 Närvarande ledamöter: Frånvaro: Janåke Skoog Rita Lundin (anmält) Karl-Roger Johansson, Katarina Kalavainen (anmält) Ola Janfjäll,

Läs mer

STYRELSEMÖTE HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST

STYRELSEMÖTE HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 124 54 Bandhagen Sida 1 av 8 Plats:, Bandhagen Tid 2014-05-20 kl 18:30-21:00 Närvarande ledamöter; Janåke Skoog, ordförande Terje Gunnarsson, ledamot Ola Janfjäll, kassör Hervor Holm, ledamot P.A. Waern,

Läs mer

Övriga ledamöter: Oklart om dessa har fått kallelse på grund av strul med e-postadresser. ÖPPNANDE, DAGORDNING, NÄRVARO, TIDIGARE PROTOKOLL

Övriga ledamöter: Oklart om dessa har fått kallelse på grund av strul med e-postadresser. ÖPPNANDE, DAGORDNING, NÄRVARO, TIDIGARE PROTOKOLL Sid 1 av 8 Sammanträde med styrelsen på: Pepparvägen 9B, Hökarängen. Tisdagen den 11 Maj 2010 mellan klockan 18:30 och 21:00 Närvarande ledamöter; Stig Hägerstrand, ordförande Ola Janfjäll, ekonomiansvarig

Läs mer

STYRELSEMÖTE HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-08-24 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 7

STYRELSEMÖTE HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-08-24 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 7 124 54 Bandhagen Sida 1 av 7 Plats: Enskede Värdshus Tid 2014-08-24 kl 10:00-16:00 Närvarande ledamöter; Janåke Skoog, ordförande Rita Lundin, ledamot Karl-Roger Johansson, ledamot Hervor Holm, ledamot

Läs mer

STYRELSEMÖTE HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2015-01-20 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5

STYRELSEMÖTE HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2015-01-20 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 Plats: Expeditionen,, Högdalen Tid 2015-01-20 kl 18:30-21:00 Närvarande ledamöter; Janåke Skoog, ordförande Ola Janfjäll, kassör Katarina Kalavainen (vid pennan), ledamot Rita

Läs mer

Protokoll styrelsemöte HGF Syd-Ost 2015-05-19 kl. 18:30 21:00 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Lättare måltid från kl. 18:00. Lars Larsson, ledamot

Protokoll styrelsemöte HGF Syd-Ost 2015-05-19 kl. 18:30 21:00 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Lättare måltid från kl. 18:00. Lars Larsson, ledamot Plats: Expeditionen, Önskehemsgatan 40, Högdalen Tid 2015-05-19 kl 18:30-21:00 Närvarande ledamöter; Anmält förhinder: Janåke Skoog, ordförande Lars Larsson, ledamot Ola Janfjäll, kassör Annie Bärnevåg,

Läs mer

STYRELSEMÖTE HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST

STYRELSEMÖTE HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 Plats: Expeditionen,, Högdalen Tid 2014-11-18 kl 18:30-21:00 Närvarande ledamöter; Janåke Skoog, ordförande Ola Janfjäll, kassör Katarina Kalavainen (vid pennan), ledamot Rita

Läs mer

Konstituerande Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Sydost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 20 mars 2011

Konstituerande Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Sydost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 20 mars 2011 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 5 Konstituerande Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Sydost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 20 mars 2011 Närvarande ledamöter; Stig Hägerstrand, ordförande

Läs mer

Birgitta Wiberg Ordförande

Birgitta Wiberg Ordförande Sid 1 av 5 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost lokal på Skebokvarnsvägen 322, Högdalen. Tisdagen den 13 maj 2008 kl 18:40-21:50 Närvarande ledamöter; Birgitta Wiberg, ordförande Ola

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEN 121 21 Johanneshov 2003-09-10 Nr 6 / 2003-2004 1 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost i föreningens lokaler Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 10 september 2003 kl 18,30 21,30

Läs mer

Birgitta Wiberg Ordförande

Birgitta Wiberg Ordförande Sid 1 av 5 Sammanträde med styrelsen på: Kastanjegården, Hökarängen. Tisdagen den 8 december 2008 mellan klockan 18.30 och 19.30 Närvarande ledamöter; Birgitta Wiberg, ordförande Rita Lundin, vice ordförande

Läs mer

Sammanträde med styrelsen på: HGF Sydosts Expedition, Högdalen. Tisdagen den 14 april 2009 mellan klockan 18:35 och 21:05

Sammanträde med styrelsen på: HGF Sydosts Expedition, Högdalen. Tisdagen den 14 april 2009 mellan klockan 18:35 och 21:05 Sid 1 av 7 Sammanträde med styrelsen på: HGF Sydosts Expedition, Högdalen. Tisdagen den 14 april 2009 mellan klockan 18:35 och 21:05 ÖPPNANDE, DAGORDNING, NÄRVARO, TIDIGARE PROTOKOLL 1. Sammanträdet öppnas

Läs mer

3. Dagordning Ingen dagordning utskickad, vi skriver en dagordning på stortavla

3. Dagordning Ingen dagordning utskickad, vi skriver en dagordning på stortavla 124 54 Bandhagen Sida 1 av 7 Plats:, Bandhagen Tid 2014-04-08 kl 18:30-21:00 Närvarande ledamöter; Janåke Skoog, ordförande Terje Gunnarsson, ledamot Ola Janfjäll, kassör Sophie Kürth-Landwehr, ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEN HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEN HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 121 21 Johanneshov SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 9 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost i föreningens lokaler, Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 11 maj 2005 kl 18.30-22.00

Läs mer

Rita Lundin Ordförande

Rita Lundin Ordförande Sid 1 av 5 Sammanträde med styrelsen på: HGF Sydost:s Expedition, Högdalen. Tisdagen den 13 januari 2009 mellan klockan 19:00 och 21:00 Närvarande ledamöter; Rita Lundin, vice ordförande Ola Janfjäll,

Läs mer

Leif Falkenstedt Ordförande

Leif Falkenstedt Ordförande Sid 1 av 5 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost hållet på Expeditionen i Högdalen Måndagen den 5 November 2007 kl. 18.30 21.00 Paragrafer 136 150 Närvarande ledamöter Leif Falkenstedt

Läs mer

Sammanträde med styrelsen på: HGF Sydosts Expedition, Högdalen. Tisdagen den 14 april 2009 mellan klockan 18:30 och 21:05

Sammanträde med styrelsen på: HGF Sydosts Expedition, Högdalen. Tisdagen den 14 april 2009 mellan klockan 18:30 och 21:05 Sid 1 av 8 Sammanträde med styrelsen på: HGF Sydosts Expedition, Högdalen. Tisdagen den 14 april 2009 mellan klockan 18:30 och 21:05 ÖPPNANDE, DAGORDNING, NÄRVARO, TIDIGARE PROTOKOLL 1. Sammanträdet öppnas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEN 2003-05-14 Nr 3 / 2003-2004 121 21 Johanneshov Sid 1 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost i föreningens lokaler Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 14 maj 2003 kl 18,30 21,30

Läs mer

Protokoll styrelsemöte nr.2 tisdagen den 24 april 2012. Lokalen Vanadisplan 3 D. Möte 18:30-21:30

Protokoll styrelsemöte nr.2 tisdagen den 24 april 2012. Lokalen Vanadisplan 3 D. Möte 18:30-21:30 Sida 1 av 5 Protokoll styrelsemöte nr.2 tisdagen den 24 april 2012 Öppnande av möte Lokalen Vanadisplan 3 D Möte 18:30-21:30 2:1 Öppnande Förslag till mötesordförande och sekreterare fastställdes. Ordförande

Läs mer

Hervor Holm, ledamot Sven Löfberg, ledamot Marie-Louise Folkman, ledamot Birgitta Bergholm Sjöblom, verksamhetsutvecklare (skriver protokoll)

Hervor Holm, ledamot Sven Löfberg, ledamot Marie-Louise Folkman, ledamot Birgitta Bergholm Sjöblom, verksamhetsutvecklare (skriver protokoll) Sida 1 av 6 Närvarande ledamöter; Anmält förhinder: Janåke Skoog, ordförande Ola Janfjäll, kassör P.A. Waern, ledamot Katarina Kalavainen ledamot Jörgen Johansson, ledamot Peter Almqvist, ledamot Rita

Läs mer

Sammanträde på HGF Sydosts expedition, Högdalen ÖPPNANDE, DAGORDNING, NÄRVARO, TIDIGARE PROTOKOLL

Sammanträde på HGF Sydosts expedition, Högdalen ÖPPNANDE, DAGORDNING, NÄRVARO, TIDIGARE PROTOKOLL 1 Hyresgästföreningen Sydost Styrelseprotokoll nr 3 Sammanträde på HGF Sydosts expedition, Högdalen Tisdagen den 9:e juni kl 16.30-19.00 ÖPPNANDE, DAGORDNING, NÄRVARO, TIDIGARE PROTOKOLL &1. Sammanträdet

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum.

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Sida 1 av 5 http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Under sammanträdet serverades en enkel fika Närvarande:

Läs mer

2. Dagordning Förelåg förslag till dagordning. Beslut Föreningsstyrelsen godkänner föreslagen dagordning med kompletteringar.

2. Dagordning Förelåg förslag till dagordning. Beslut Föreningsstyrelsen godkänner föreslagen dagordning med kompletteringar. Sid 1 av 5 Konstituerande Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 22 mars 2008 kl 10,10-11,25 Närvarande ledamöter; Stig Hägerstrand, ordförande

Läs mer

Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00

Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00 Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00 Närvarande: Enligt fastställd förteckning över närvarande medlemmar. 1.

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll 2014-11-10. 1. Mötets öppnande Ordförande, Ulf Lundell, hälsade samtliga välkomna och förklarade mötet för öppnat.

Styrelsemötesprotokoll 2014-11-10. 1. Mötets öppnande Ordförande, Ulf Lundell, hälsade samtliga välkomna och förklarade mötet för öppnat. Styrelsemötesprotokoll 2014-11-10 Närvarande: Ulf Lundell, Kjell Larsson, Susanne Bergqvist, Anders Ahlström, Jennie Noren och Arri Hirvasniemi samt Mikael Brandfors och Johanna Skog som lämnade efter

Läs mer

Bunge Fiber Ekonomiska Förening 2014-03-15.

Bunge Fiber Ekonomiska Förening 2014-03-15. Dagordning Årsmöte Bunge Fiber Ekonomiska Förening 2014-03-15. 1. Årsmötets öppnande. 2. Val av ordf. och sekr. för mötet. 3. Fastställande av röstlängd och ev. inkomna fullmakter. 4. Val av två protokolljusterare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost hållet på Expeditionen i Högdalen Måndagen den 8 Oktober 2007 kl. 18.30 21.

Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost hållet på Expeditionen i Högdalen Måndagen den 8 Oktober 2007 kl. 18.30 21. Sid 1 av 5 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost hållet på Expeditionen i Högdalen Måndagen den 8 Oktober 2007 kl. 18.30 21.00 Paragrafer 122-135 Närvarande ledamöter Leif Falkenstedt

Läs mer

Sidan 1 av 5. Svenska Badmästareförbundet. Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012

Sidan 1 av 5. Svenska Badmästareförbundet. Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012 Sidan 1 av 5 Svenska Badmästareförbundet Protokoll styrelsemöte nr 4, 2012 Datum onsdagen 17 oktober till och med den 18 oktober 2012 Tid 16.00-17.30 och 08.00-10.00 Plats Hotell Gothia Göteborg Närvarande

Läs mer

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 1. Mötets öppnande Agneta Tjust, ordförande, hälsar de närvarande varmt välkomna Ordförande inleder med

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010

Verksamhetsberättelse 2010 Verksamhetsberättelse 2010 Hyresgästföreningen Sydost Stadgebunden verksamhet Hyresgästföreningen Sydost är en hyresgästförening inom Hyresgästföreningen Region Stockholm. Det geografiska området omfattar

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22 1 Tid och plats: den 22 april 2010 kl.17.30-19.10 i rum 386 Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Stina Eklund-Wivallius (M) Frida Tamker (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg

Läs mer

Protokoll 140216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 140216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 140216: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Victoria Strid, Lisa Pettersson, Sandra Klang, Ida Reimegård, Tahra Åhrberg, Elin Frånlund, Mathilde Holmer, Hannah Matkala

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 8 verksamhetsåret 2014 Haninge SOK 2014-12-08

Protokoll från styrelsemöte 8 verksamhetsåret 2014 Haninge SOK 2014-12-08 Protokoll från styrelsemöte 8 verksamhetsåret 2014 Haninge SOK 2014-12-08 Närvarande: Lars-Arne Eriksson, Gunnar Skärlén, Leif Ericsson, Caroline Svensson, Johanna Almlund och Ola Svärd Inte närvarande:

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-06

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-06 Stockholm 2015-05-06 Styrelsemöte 6 maj 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 15:26 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Närvarande ledamöter. ansvarig förhandlingsverksamhet Svenska Bostäder. ansvarig förhandlingsverksamhet Familjebostäder

Närvarande ledamöter. ansvarig förhandlingsverksamhet Svenska Bostäder. ansvarig förhandlingsverksamhet Familjebostäder 121 21 Johanneshov SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost på Kastanjegården måndagen den 11 juni 2007 kl 17,00 18,30 Paragrafer 44-56 Närvarande ledamöter

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet

Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet Närvarande: Birgitta Eklöf, Stig Ewaldson, Sven-Åke Hansson, Anita Lindfors, Marianne

Läs mer

TJUREDA STYRELSEPROTOKOLL nr 0707 HEMBYGDSFÖRENING 2007-10-16

TJUREDA STYRELSEPROTOKOLL nr 0707 HEMBYGDSFÖRENING 2007-10-16 Tid 2007-10-16 kl. 18.00-20.30 Plats Sjövillan, Åby Närvarande Gunnar Johansson ordförande Bo Josefson kassör Viola Josefson Helen Gunnarsson sekreterare Karl-Ove Gustafsson Lennart Johansson Per Karlsson

Läs mer

Kantarellstigens Samfällighetsförening

Kantarellstigens Samfällighetsförening Kantarellstigens Samfällighetsförening Extrastämma 2009 I enligt med tidigare utsänd kallelse håller föreningen extra stämma onsdagen den 9 september vid föreningens förråd med början kl 19.00. Styrelsen

Läs mer

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet Närvarande: Maria Flink (ordförande), Lena Lagborn (vice ordförande), Monica Risberg (kassör), Annica Kilegård Brissman (sekreterare), Katarina Rudérus (körledare) samt Peter Mourath (kyrkoherde) närvarande

Läs mer

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81

Svenska Spaniel och Retrieverklubben Protokoll 4 2014-03-29 Västernorrlandsavdelning Orgnr 889601-2724 58-81 Protokoll fört vid styrelsens möte 2014-03-29 Plats: Canons lokaler, Örnsköldsvik Närvarande: Anders Flodin, Åsa Åberg, Maria Hansson, Lotta Fornås, Lena Ohlsson. Närvarande suppleant: Ulla Olsson Ej närvarande:

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall

Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall Närvarande ledamöter: Britt-Marie Edfors Ordförande Carina Östberg Utställnings ansvarig Agneta Östlund Retriever ansvarig Ingela Norrby

Läs mer

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande.

FUB Halmstad-Hylte. Protokoll Närvarande: 1. Ordförande vid dagens möte. 2. Mötets öppnande. FUB Halmstad-Hylte. Protokoll fört vid sammanträde med styrelsen för FUB Halmstad - Hylte tisdagen den 6 maj 2014 klockan 18.00 19.50 på Nässjögatan 10, Halmstad. Närvarande: Bertil Bengtsson (mötesordförande),

Läs mer

Protokoll föreningsdelegation Stockholmshem 2009 08-27 Svartågatan 19 kl 18.00 kaffe till 18.30 mötet Började 19.00-21,15.

Protokoll föreningsdelegation Stockholmshem 2009 08-27 Svartågatan 19 kl 18.00 kaffe till 18.30 mötet Började 19.00-21,15. Bilaga 1 Protokoll föreningsdelegation Stockholmshem 2009 08-27 Svartågatan 19 kl 18.00 kaffe till 18.30 mötet Började 19.00-21,15. Deltagare på mötet Stig Hägerstrand. PA WAERN. Gunnar Andersson Björn

Läs mer

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 13 FÖRENINGSINFORMATION MARS 2015n Till alla medlemmar i Kedjan! Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 INFORMATIONSBLAD Varmt välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte, onsdagen

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, lördag och söndag 15-16/3 2014, Upplands Väsby 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 Plats och Tid Stadshuset 9:30-12:00 Beslutande Kurt Svensson, ordförande Bengt Petersson, DHR Bror Jordansson, RMR

Läs mer

Karlstads ridklubb styrelsemöte

Karlstads ridklubb styrelsemöte Karlstads ridklubb styrelsemöte Tid: Måndagen den 15 juni 2009, kl. 18.30 Plats: Lektionssalen, Karlstads Ridklubb Närvarande: Frånvarande: Kjell Magnusson Lena Persson Per Holm Bo G Ericsson Gita Gambrick

Läs mer

Protokoll fört vid NHRKs styrelsemöte onsdagen den 2 juni 2010

Protokoll fört vid NHRKs styrelsemöte onsdagen den 2 juni 2010 Protokoll fört vid NHRKs styrelsemöte onsdagen den 2 juni 2010 Närvarande: Ulrika Sonn, Camilla Billö, Per Anders Melin, Gunilla Tochtermann, Susanne Bengtsson, Peter Fridolfsson, Lisa Andersson, Malla

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2012-12-13 Plats: Wallenbergrummet, Kårallen Närvarande: Thea Almgren, Erik Arvidsson, Hanna Edlundh, Jakob

Läs mer

Sleipnir, Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06

Sleipnir, Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06 Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06 Tid: 18.00 Plats: hos Camilla Reichenberg, Löpargatan 91 Närvarande: Camilla Reichenberg (CR) Sofia Kindlund (SK) Lise-Lott Jansson (LJ) Mia

Läs mer

Länsföreningen Västra Götaland HjärtLung

Länsföreningen Västra Götaland HjärtLung Länsföreningen Västra Götaland HjärtLung Protokoll Styrelsemöte 8 Tid 2014-11-29 kl. 9.00 Plats Kvänum Närvarande Bengt Hagstedt Ordförande Olle Flodin Rolf Sundberg Christer Johnsson Yvonne Jansson Monica

Läs mer

Styrelsen för handikappverksamheten. Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg

Styrelsen för handikappverksamheten. Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg Protokoll Sammanträde: Styrelsen för Tid: Onsdagen den 27 januari 2010 kl. 10.00-15.20 Plats: Habilitering & Hälsa, Ekelundsgatan, Göteborg Beslutande Christin Slättmyr (S), ordförande Fredrik Bellino

Läs mer

SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm

SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm SIKO protokoll från styrelsemöte 22 november kl 10.30 i Länsstyrelsens lokaler, Stockholm Närvarande: Pia Södergren, SIKO (mötestid / total frånvarotid från hemmet 11t ) Barbro Nordstedt, Blidö Frötuna

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 2015-01-14 1-3

Protokoll. Miljöskyddsnämnden 2015-01-14 1-3 Miljöskyddsnämnden 1-3 2 Val av ledamöter och ersättare till miljöskyddsnämndens arbetsutskott 2015-2018... 7 Delegation av arbetsmiljöansvar... 8 Uppförande av vindkraftspark på fastigheterna Vekaryd

Läs mer

Klubb-Nytt november 2015

Klubb-Nytt november 2015 Klubb-Nytt november 2015 Några rader från vår ordförande Löven gulnar och faller av från träden och själva har vi börjat förbereda husbilen för vintervila. Det kan den behöva, efter att i två veckor ha

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12 Närvarande: Andersson Sofie Falkman Giesela Edström Monica Åkesson Tina Bodin Ulla Terneby Lena Jovén Ej närvarande: Hans Ericson Tina Hansen Nathalie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEN 121 21 Johanneshov Sid 1 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost i föreningens lokaler Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 12 mars 2003 kl 18,30-21,25 Paragrafer 1-22 Närvarande

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

1. Sammanträdet öppnas med fastställande av dagordning. Ordföranden Arne Axelsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Dagordningen fastställdes.

1. Sammanträdet öppnas med fastställande av dagordning. Ordföranden Arne Axelsson hälsade alla välkomna och öppnade mötet. Dagordningen fastställdes. LUFTFARTSENIORERNA I NORRKÖPING 2014 Förslag till Protokoll från ordinarie styrelsemöte 2014-01-20 Plats: LFV Vikboplan Närvarande: Arne Axelsson, Ingrid Lindén, Anders Österlund, Agneta Randla och Thomas

Läs mer

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00 NNBF STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordförande Urban Jonsson, vice ordförande Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås.

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Närvarande: Inga Aspehult, SRF Alingsås Eva-Karin Öhman Willberg, SRF Borås Sonja Jonsson, SRF Lerum Marita Johansson, SRF Mark

Läs mer

Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014. STYRELSE Närvarande

Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014. STYRELSE Närvarande Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014 STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordf + sekr från 8 Urban Jonsson, vice ordförande Åke Andersson, kassör Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

Verksamhetsbera ttelse 2015

Verksamhetsbera ttelse 2015 Verksamhetsbera ttelse 2015 Stadgebunden verksamhet Hyresgästföreningen Syd-Ost är en Hyresgästförening inom HGF Region Stockholm. Föreningens geografiska område omfattar församlingarna Enskede, Årsta,

Läs mer

Paragrafer 36-53. Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 26 mars 2006 kl 13,00-14,00

Paragrafer 36-53. Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 26 mars 2006 kl 13,00-14,00 2004-03-26 Nr 4 / 2006 Sid 1 av 8 Sammanträde med styrelsen i Hyresgästföreningen Syd-Ost på Blommenhof Hotel i Nyköping söndagen den 26 mars 2006 kl 13,00-14,00 Paragrafer 36-53 Närvarande ledamöter Håkan

Läs mer

Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Protokoll 2016-03-31 Öster

Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Protokoll 2016-03-31 Öster Lokala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Protokoll 216-3-31 Öster Tid Torsdagen den 31 mars 216 kl. 13.- 15.3 ÖREBRO Plats Galoschen, Ringgatan 32 Ledamöter och ersättare Ordinarie Frederick Axewill

Läs mer

Stig Hägerstrand Ordförande

Stig Hägerstrand Ordförande Sid 1 av 10 Sammanträde med styrelsen på: Pepparvägen 9B, Hökarängen. Tisdagen den 8 Juni 2010 mellan klockan 18:25 och 20:00 Närvarande ledamöter; Stig Hägerstrand, ordförande Jörgen Johansson, vice ordförande

Läs mer

Motion 7 Motion 8 Motion 9 Motion 10. med utlåtanden

Motion 7 Motion 8 Motion 9 Motion 10. med utlåtanden Motion 7 Motion 8 Motion 9 Motion 10 med utlåtanden 23 Motion 7 Motion angående: Kontaktuppgifter på Eniro.se, Hitta.se m fl. Mitt förslag är att på riksnivå (eller delegerat till någon regional Hgf) utse

Läs mer

Föreningen omfattar medlemmar från Lund, Staffanstorp, Burlöv, Kävlinge och Lomma/Bjärred kommuner

Föreningen omfattar medlemmar från Lund, Staffanstorp, Burlöv, Kävlinge och Lomma/Bjärred kommuner Föreningen omfattar medlemmar från Lund, Staffanstorp, Burlöv, Kävlinge och Lomma/Bjärred kommuner Adress Föreningen HjärtLung i Lund Vårvädersvägen 4 D 22227 Lund Expeditionstid onsdag 10.00 12.00 Telefon

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00 Handikapprådet 2006-05-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 18 maj 2006 kl.19.00 ande Ersättare Politiskt valda ledamöter Marie-Louise Löwenbeck, ordf

Läs mer

Stämmoprotokoll vid Eksjö Stadsutveckling ekonomisk förenings årsstämma 2013. Plats: Eksjö Stadshotell Dag: Tisdagen den 25 mars

Stämmoprotokoll vid Eksjö Stadsutveckling ekonomisk förenings årsstämma 2013. Plats: Eksjö Stadshotell Dag: Tisdagen den 25 mars Stämmoprotokoll vid Eksjö Stadsutveckling ekonomisk förenings årsstämma 2013. Plats: Eksjö Stadshotell Dag: Tisdagen den 25 mars 1 Mötets öppnande Ordförande Leif Dahlén hälsar alla närvarande välkomna

Läs mer

Protokoll styrelsemöte HGF Syd-Ost kl

Protokoll styrelsemöte HGF Syd-Ost kl Mötesmaterial 20161018 Dagordning styrelsemöte Syd-Ost Protokoll september Stadgarna 1. Mötet öppnas 2. Närvaro (anges närvaro/återbud/frånvaro) Sven och Annie ej närvarande 3. Dagordningen godkänns Med

Läs mer

Aktuellt i Vändkretsen nr 5 december 2006 www.vandkretsen.se

Aktuellt i Vändkretsen nr 5 december 2006 www.vandkretsen.se ? Aktuellt i Vändkretsen nr 5 december 2006 www.vandkretsen.se AiV är till för att hålla medlemmarna informerade om det som händer i vår förening. Alla medlemmar har alltid möjlighet att kontakta styrelsen

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Ulla-Karin Gunnarsson, vice ordförande, Louise

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1]

Nyhetsbrev april 2016. Nyhetsbrev april 2016 [1] Nyhetsbrev april 2016 Nyhetsbrev april 2016 [1] ORDFÖRANDE HAR ORDET HÖSTEN 2016 Även om vi har en härlig vår och sommar framför oss så blickar vi redan framåt för att utveckla verksamheten. Till hösten

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2013-12-11. Anton Warnhag och Lukas Häggström utses till justerare.

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2013-12-11. Anton Warnhag och Lukas Häggström utses till justerare. Styrelsemöte 11 december 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 18:43. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Samtliga styrelsemedlemmar är närvarande.

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-09-23 21-32

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-09-23 21-32 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 21-32 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 21 Mötets öppnande och presentationsrunda 22 Föregående protokoll och val av justeringsman 23 Livet rullar på om

Läs mer

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte.

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte. PROTOKOLL Nr 5 år 9 Styrelsemöte 2007-01-11 ABC-lokal Närvarande: Anna Stubbendorff (ordförande) Peter Danilo (vice ordförande) Sofia Thente (sekreterare) Anders Ohlsson (kassör) Fredrik Carlsson (suppleant)

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) Datum: 2013-06-14 Ort: Stockholm Protokoll nummer: 6 Ordförande: Sekreterare: Justerare: Övriga närvarande: Peter Franzén Madelene Lundin Peter Schulz Gunilla Brattström-Cronqvist,

Läs mer

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Inbjudan chef för särskilt boende 3 Föregående protokoll 4 Information från socialnämnden 5 Redovisning av svar från enkät på

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte 17 september 2014 Hanna Selinder. Plats: Skype Tid: onsdag 17 september 2014, kl 18.00 Närvarande: Herbert, Mea Näsman, Gabriella Sandström,

Läs mer

Sammanträde med styrelsen i föreningslokalen, Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 11 januari 2006 kl 18,30-20,00.

Sammanträde med styrelsen i föreningslokalen, Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 11 januari 2006 kl 18,30-20,00. 2006-11-11 Nr 1 / 2006 Sid 1 av 5 Sammanträde med styrelsen i föreningslokalen, Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 11 januari 2006 kl 18,30-20,00 Paragrafer 1-13 Närvarande ledamöter Håkan Norrgård

Läs mer

1 Mötets öppnande Jan-Arne Bäckström förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna.

1 Mötets öppnande Jan-Arne Bäckström förklarade mötet öppnat och hälsade alla välkomna. Postadress: Box 890, 851 24 Sundsvall * Besöksadress: Idrottens Hus, Gärde, Sundsvall Tel: 060-56 61 22 * Fax: 060-56 63 70 * Pg: 12 88 99-2 * Bg: 5434-2811 * Org.nr 88 96 01 1312 E-mail: vnibf@vnidrott.rf.se

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 23 juni 2010

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 23 juni 2010 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll för styrelsemöte den 23 juni 2010 Plats: Hemma hos Kristina Froelich, Sockenvägen 554 Tid: onsdag 23 juni 2010, kl. 18.00 Närvarande: Ulrika Berg, Eva Melin,

Läs mer

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG)

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG) 1(12) Plats och tid Rådhuset KS-salen, kl 08.30 Beslutande Ledamöter Rune Danielsson (S) ordf Agneta S Palm (SPF) vice ordf Astrid Westman (PRO) Ingrid Nordin (SPF) Solveig Näslund (SPRF) Elise Lilja (SKPF)

Läs mer

Praktiska tips vid arrangemang av ASTA: s årliga utbildningsdagar

Praktiska tips vid arrangemang av ASTA: s årliga utbildningsdagar 2016 Nästa rev. 2018 ASTA Astma- och Allergi- och KOL sjuksköterskeföreningen Praktiska tips vid arrangemang av ASTA: s årliga utbildningsdagar Innehåll: Sidan Fas 1 Uppstart 3 Fas 2 Ett år före ASTA dagarna

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE TISDAGEN DEN 18 MAJ 2010 I SPFs LOKALER PÅ PARKVÄGEN 41

MINNESANTECKNINGAR FRÅN PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE TISDAGEN DEN 18 MAJ 2010 I SPFs LOKALER PÅ PARKVÄGEN 41 19 maj 2010 MINNESANTECKNINGAR FRÅN PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE TISDAGEN DEN 18 MAJ 2010 I s LOKALER PÅ PARKVÄGEN 41 Närvarande: Kjell Bjerrehorn (FP) Kerstin Hedin Lindholm (S) Lars-Olof Malm (S) Sedat

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Torsdagen den 20 oktober 2005 Plats: Galtsjön, Ronneby kl. 18:30

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Torsdagen den 20 oktober 2005 Plats: Galtsjön, Ronneby kl. 18:30 Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Torsdagen den 20 oktober 2005 Plats: Galtsjön, Ronneby kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Rauno Lakso, Petra Lakso, Oddvar Myhr, Laila Myhr, Lars Nilsson,

Läs mer

Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 10 juni 2011

Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 10 juni 2011 Minnesanteckningar för telefonmöte med samverkansgruppen för leaderordföranden och Leaders verksamhetsledargrupp den 10 juni 2011 Närvarande: Annika Andersson, Leader Sjuhärad Maria Gustafsson, Landsbygdsnätverkets

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN PENSIONÄRSRÅDETS SAM- MANTRÄDE ONSDAGEN DEN 2 SEPTEMBER 2009

MINNESANTECKNINGAR FRÅN PENSIONÄRSRÅDETS SAM- MANTRÄDE ONSDAGEN DEN 2 SEPTEMBER 2009 8 september 2009 MINNESANTECKNINGAR FRÅN PENSIONÄRSRÅDETS SAM- MANTRÄDE ONSDAGEN DEN 2 SEPTEMBER 2009 Närvarande: Kjell Bjerrehorn (FP) Kerstin Hedin Lindholm (S) Michael Fridebäck (M) Gösta Håxell Ragnar

Läs mer

Protokoll för vid Ungdomskommittémöte torsdagen den 13 september vid MFFC, Husie/Malmö. (Värd för mötet, Försvarsutbildarna Trelleborg, ungdom)

Protokoll för vid Ungdomskommittémöte torsdagen den 13 september vid MFFC, Husie/Malmö. (Värd för mötet, Försvarsutbildarna Trelleborg, ungdom) Protokoll för vid Ungdomskommittémöte torsdagen den 13 september vid MFFC, Husie/Malmö. (Värd för mötet, Försvarsutbildarna Trelleborg, ungdom) Närvarande: Tommy Sitsas Gustav Skoglund Jörgen Nilsson Björn

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden

Reglemente för krisledningsnämnden Sala kommun Kommunal författningssamling Reglemente för krisledningsnämnden KFS 042 revision 02 REGLEMENTE ANTAGEN: 2012-12-17 GÄLLER FRÅN OCH MED: 2012-12-20 ERSÄTTER: 366/2004 Utöver det som föreskrivs

Läs mer

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen

Demokratifesten. årsmöte för lokalgruppen Demokratifesten årsmöte för lokalgruppen 2014 2015 Guiden är till våra lokalgrupper så att de kan genomföra demokratiska, inkluderande och roliga demokratifester. Till guiden finns ett flertal mallar och

Läs mer

Iréne M. Ilonen, Platschef Angelica Bergström, sekreterare. Helena Larsson. Sven- Erik Eriksson. Helena Larsson

Iréne M. Ilonen, Platschef Angelica Bergström, sekreterare. Helena Larsson. Sven- Erik Eriksson. Helena Larsson Protokoll 1 (15) Plats och tid: Svågagården, 2 maj 2011 kl. 9.00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Sven-Erik Eriksson (Op) Anette Svensson (Op) Ej 22 Peter Eriksson (Op) Helena Larsson (Op) Helena

Läs mer

Styrelsemöte Fotoföreningen Linslusen Sida 1/3 2015-04-07 Org.nr. 822003-9153. Styrelsemöte. 2014-09-23, Linköping

Styrelsemöte Fotoföreningen Linslusen Sida 1/3 2015-04-07 Org.nr. 822003-9153. Styrelsemöte. 2014-09-23, Linköping Styrelsemöte Fotoföreningen Linslusen Sida 1/3 Styrelsemöte 2014-09-23, Linköping Närvarande: Annie Fredriksson, Adine Lundahl, Anton Olofsson, Kristoffer Öfjäll och Ove Karlsson. Frånvarande: Cecilia

Läs mer