Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22"

Transkript

1 1 Tid och plats: den 22 april 2010 kl i rum 386 Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Stina Eklund-Wivallius (M) Frida Tamker (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg (MP) Anna-Carin Stålgren (KD) Anitha Lindwall,NHR Inga-Brita Lindgren, DHR Stig Becker, SRF Henrik Dahlstrand, RSMH Tjänstemän: Panteha Alinaghian, sekreterare Justeras 4 maj 2010, Anitha Lindwall, justerare.. Gunnar Pihl (FP), ordförande. Panteha Alinaghian, sekreterare

2 2 15 Föregående protokoll Mötesprotokollet från kommunala handikapprådets sammanträde den 2 mars 2010 läggs till handlingarna.

3 3 16 Information om Handikapprådets rapportering till Kommunstyrelsen Dnr KHR10/4-006 Ordförande för handikapprådet informerar om att Handikapprådets sammanställning av synpunkter under år 2009 framförts på Kommunstyrelsens sammanträde den 13 april Sammanfattning av ärendet Det kommunala handikapprådet har inrättats av Kommunstyrelsen och har en rådgivande och informerande funktion. Handikapprådet ska en gång per år rapportera till Kommunstyrelsen. Rådets ordförande kommer att framföra handikapprådets synpunkter från 2009 på Kommunstyrelsens sammanträde. Ordförande för handikapprådet föredrar under sammanträdet en sammanställning av handikapprådets synpunkter. Handikapprådet får tillfälle att ge synpunkter på sammanställningen innan den framförs på Kommunstyrelsen.

4 4 17 Remiss detaljplan för Älvnäs 1:172 m fl. Dnr KHR10/5-214 Eva Mill, planchef på Stadsarkitektkontoret, informerar om detaljplanen och arbetet som pågår. Sammanfattning av ärendet Stadsarkitektkontoret i Ekerö kommun har fått i uppdrag att utarbeta en detaljplan för Älvnäs 1:172 m fl. Syftet är att möjliggöra utbyggnad av Älvnäs med 19 småhus samt att stranden i norr utformas som ett gemensamt naturområde med möjlighet till bryggor och en mindre gemensam byggnad för båttillbehör eller liknande. En utställningshandling har upprättats och skickats ut på remiss till berörda fastighetsägare (sakägare) och instanser. Det kommunala handikapprådet har beretts möjlighet att inkomma med ett yttrande. Eventuella synpunkter på förslaget ska vara stadsarkitektkontoret tillhanda senast den 7 maj Det här är sista tillfället att lämna synpunkter innan detaljplanen kan antas.

5 5 18 Aktuella remisser i Ekerö kommun Eva Mill, planchef, informerade om de olika remisserna som är aktuella just nu och lite om arbetet som pågår på Stadsarkitektkontoret. Ekerö bostäder nya bostadshus planeras, samt en ny rondell och försök till att dämpa hastigheten för trafiken i området. Planen har varit ute på programsamråd tidigare, men bullret på Ekerövägen har gjort att planeringen fördröjts. Tappsund programmet har nyligen skickats ut på remiss. Brygga planer på villatomter, ett program ska tas fram. Söderströmska tomten har varit ute på programsamråd, nu ska samrådshandlingar tas fram. Ärendet har hög prioritet. Häll ej påbörjat, ärendet planeras påbörjas till hösten. Nytt läge för bussdepån bussdepån som ligger vid Ekerö centrum idag kommer att förflyttas. Färingsö Ekerö-Nibbla ett område som Stockholm stad äger, stadsarkitektkontoret har fått i uppdrag att ta fram en plan, ärendet har varit ute på programsamråd. Ärendet har hög prioritet. Kaggeholm en plan ska tas fram. Munsö-Bona varit ute på remiss Stavsund varit ute på remiss Jungfrusund varit ute på remiss

6 6 19 Idéskiss för Ekerö centrum Johan Hagland, miljö- och stadsbyggnadschef, informerar om visionsarbetet för Ekerö centrum och presenterar en idéskiss för hur man har tänkt sig att utveckla centrum och kringområde. Man har sammanställt material över information som man fått in från medborgarna. Den 15 juni 2010 kommer ett offentligt möte att äga rum i Erskinesalen kl.19.00, där materialet kommer att presenteras. Kommunen äger en stor del mark i centrumet och kan därför vara med och påverka mycket. Bland annat kommer bussdepån att flyttas, det kommer att ske en utveckling av markområdet och hur bussarna ska trafikeras. Tanken med utvecklingen av Ekerö centrum är att man som medborgare ska mötas av ett stadsrum, med eventuellt en del höghus, bättre parkeringsplatser och trafikhinder, samt eventuellt bygga lite tätare. Förutom det lilla torget som finns i centrumet idag, finns en idé om att bygga ett nytt torg där kollektivtrafiken ska kunna vända med en massa verksamheter runtom. På längre sikt hoppas man på att kunna få en mer stadslik kärna. Den 1 juni 2010 hålls även ett offentligt möte i Uppgårdsskolan kl angående utvecklingen av Stenhamra.

7 7 20 Informations ärende - badhus Träkvistavallén Byggnadsnämndens ordförande informerar kort om lägessituationen för badhusprojektet. En anbudsinbjudan har skickats ut och ärendet är under upphandling. En grupp från Kommunstyrelsens arbetsutskott har tillsammans med kommundirektören fått i uppdrag att gå igenom de anbud som inkommer, för att hitta någon som är villig att både bygga och driva badhuset. Man hoppas på att komma fram till ett avtal i juni. Sammanfattning av ärendet Frågan om ett nytt badhus i Ekerö kommun har diskuterats i många år, och frågan avgjordes slutligen i kommunfullmäktige den 4 november Badhuset kommer att etableras vid Träkvistavallen.

8 8 21 Handikapprådets skrivelser Ärendet utgår.

9 9 22 Information om Funkas kommunprojekt 2010 Handikapprådets beslut Bjuda in kommunens informationschef till nästkommande handikapprådets möte för att diskutera hur man kan utveckla kommunens hemsida så att den blir mer handikappvänlig. Sammanfattning av ärendet Ordförande informerar om Funkas kommunprojekt, som innebär att de vill hjälpa Sveriges kommuner med att utveckla kommunernas hemsidor, så att de blir mer handikappanpassade.

10 10 23 Information från föreningsrepresentanter - Representant från RSMH informerar om Solrosen, som är en socialpsykiatrisk öppen verksamhet. På Solrosen har man just nu en utställning på Ekerö bibliotek som pågått i flera veckor. Den 5 maj 2010 är det även Öppet hus på Solrosen mellan klockan Ordförande berättar om tidningen Hört & Hänt. Medlemstidningen är till för personer som är med i föreningen RBU Stockholm. Ett exemplar av tidningen, nr 1 mars 2010, kommer att finnas arkiverat hos sekreteraren, i kommunhuset rum 305.

11 11 24 Information från kommunens nämndrepresentanter Kulturnämnden ledamot från nämnden informerar om att en utveckling av Ekerö biblioteket är aktuellt, man vill skapa en öppen och viktig mötesplats i centrumet där bland annat ungdomar kan mötas. Det är även viktigt att man tar hänsyn till personer med funktionsnedsättning i biblioteket. Socialnämnden ledamot informerar om att Kullen kommer att flyttas ut i september. Två politiker var förbi Kullen och ansåg att Kullen såg ut att vara bättre nu än förr. Barn- och ungdomsnämnden ledamot från nämnden informerar om att man har ofta diskuterat om de brister som finns på många av Ekerö kommuns skolor när det lägger tillgänglighet för funktionshindrade m.m. Man har i Barn- och ungdomsnämnden inte diskuterat några direkta åtgärden, utan poängterat att behoven finns. Byggnadsnämnden nämndens ordförande informerar om att det finns en fokus på anpassning för funktionshindrade (det projekt som trafikplaneraren Anna Pontusson bland annat berättade om vid förra sammanträdet). Sedan är det ett antal detaljplaner som ligger nu hos Kommunstyrelsen. Det har varit en del diskussioner även kring infrastrukturen, om att man bland annat vill införa en fjärde fil på Ekerövägen. Man har länge diskuterat om att införa en färja på Färingsö, men det är svårt och kostsamt. Kommunstyrelsen ledamot från nämnden informerar om den årliga träffen som sker i juni med Stockholms Lokaltrafik. Om handikapprådet har några synpunkter som de vill delge SL kan de lämna sina synpunkter till Lennart Nilsson (M).

12 12 25 Övriga synpunkter eller frågor Det läggs fram en synpunkt på SL:s bussar, att SL bör förbättra tillgängligheten för funktionshindrade på bussarna. Representant för Ekerö kommuns SL-grupp ger handikapprådet i uppdrag att inkomma med skriftliga synpunkter på förbättringar som kan göras, inför nästa sammanträde. SL-gruppen ska ha ett möte med Stockholms Lokaltrafik i början av juni, och kan då framföra dessa synpunkter. Ordförande informerar även kort om kommunala pensionärsrådets mötesprotokoll från som delgivits KHR för kännedom.

13 13 26 Nästa KHR möte Nästa KHR möte är den 21 september 2010 kl i rum 386 i Kommunhuset.

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-10-07

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-10-07 1 Plats: Rum 386, Kommunhuset, kl. 17.30-19.20 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg (MP) Anna-Carin Stålgren, (KD) Anitha

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-09-29

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-09-29 Tid och plats: den 29 september 2010 kl.17.00-19.10 i rum Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg (MP) Anna-Carin Stålgren (KD) Anitha Lindwall,NHR

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24 1 Tid och plats: den 24 november 2009 kl.17.30-20.00 i rum 386 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Veronika Cornils Berg (C) Roger Axelsson (S) Anne Lindberg (MP) Anitha Lindwall,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2013-05-16

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2013-05-16 Tid och plats: 16 maj 2013 kl.17.00 19.15 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker, repr SRF Bertil Magnusson,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 1 Plats: Soc stora, Kommunhuset, kl. 17.30-20.00 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Veronika Cornils Berg (C) Anna-Carin Stålgren (KD) Anne Lindberg (MP) ( 13-18) Representanter:

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll Tid och plats: den 1 december 2011 kl 17.00-19.00 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker, SRF Bertil

Läs mer

BYGGNADSNÄMNDENS au Sammanträdesprotokoll

BYGGNADSNÄMNDENS au Sammanträdesprotokoll BYGGNADSNÄMNDENS au Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2010-09-01 kl 8.30 16.30 i Kommunhuset. Beslutande Lennart Nilsson (M) ordförande Adam Reuterskiöld (M) jäv 233 Dan Melin (FP) Peter Östergren (KD)

Läs mer

Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30. Ej tjänstgörande Gunnar Pihl (fp) Sveneric Larsson (s) ersättare Lars Skoglund (c) Gina Rosales (v)

Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30. Ej tjänstgörande Gunnar Pihl (fp) Sveneric Larsson (s) ersättare Lars Skoglund (c) Gina Rosales (v) 1 Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30 Peter Carpelan (m), ordf Anna-Karin Ullgren (m) Lennart Nilsson (m) Jan Runesten (m) Kjell Öhrström (m) Staffan Strömbäck (m) Jan-Eric Billter (fp) Solveig

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Tid och plats Ledamöter Representanter Övriga, 16.00-17.30 i Prologen (Kommunhuset) Gunnar Pihl (FP) ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker (SRF)

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Tid och plats Ledamöter Representanter Övriga, 16.00-17.45 i Prologen (Kommunhuset) Gunnar Pihl (FP) ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Stig Becker (SRF) Bertil Magnusson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2012-12-06

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2012-12-06 Tid och plats: 6 december 2012 kl.16.00 18.00 Ekebyhovs Slott Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Bertil

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2011-09-08

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2011-09-08 Tid och plats: den 8 september 2011 kl 17.00-19.00 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) P A Hammarström (S) Stig Becker, SRF Bertil

Läs mer

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes.

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes. PROTOKOLL ORGAN: Kommunala funktionshinderrådet, KFR TID: Onsdagen den 6 maj 2009 klockan 13.30 16.30 PLATS: Svansjörummet, Kommunhuset Kinna Närvarande: Karin Jageby ordförande Eva-Karin Torhem-A vice

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 30 augusti 2007 kl. 19.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 30 augusti 2007 kl. 19.00 Handikapprådet 2007-09-04 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 30 augusti 2007

Läs mer

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1999-01-12 1(17) BEVIS Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknads 2 (17) Innehållsförteckning: Sid Konstituering

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården. Remiss. Markanvisning för museum m m till AB Gröna Lund.

Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården. Remiss. Markanvisning för museum m m till AB Gröna Lund. 009--7 Sara Lundén Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 70 54 sara.lunden@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 009--7 Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården.

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Plats och tid Klubbrummet i Idrottshallen, Stallängsvägen 4 kl. 18.00-20.00. Beslutande Gullan Pettersson (Srf) Lena Ask (Rbu) Kjell-Åke Storm (Rsmh)

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Utlåtande 2009: RII (Dnr 319-663/2008)

Utlåtande 2009: RII (Dnr 319-663/2008) Utlåtande 2009: RII (Dnr 319-663/2008) Byggande av hisstorn med personhiss för ökad tillgänglighet till och från tunnelbanan i Farsta Strand Motion av Lilian Falkbäck och Tomas Rudin (båda s) (2008:23)

Läs mer

Översyn av arbetsformer och reglemente för pensionärsrådet

Översyn av arbetsformer och reglemente för pensionärsrådet Dnr KS-2012-671 Dpl 00 sid 1 (7) KOMMUNLEDNINGSKONTORET Verksamhetsstyrning Tjänsteyttrande 2013-03-26 Jenny Mentzer, 054-540 -10 40 jenny.mentzer@karlstad.se Översyn av arbetsformer och reglemente för

Läs mer

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen

Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar. Beslutande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL 2006-03-28 Tid kl 18.00 19.15 Plats Omsorgskontoret, Riskvarnen, Kalmar Omfattning 1-10 ande Steve Sjögren (s) ordförande Birgitta Elfström (s) kommunstyrelsen Rolf

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Debatten kl. 16:00-18:15

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Debatten kl. 16:00-18:15 Plats och tid Debatten kl. 16:00-18:15 Närvarande Margaretha Wiberg (M) (vice ordförande) Karin Henriksson (FP) (ordförande) P A Hammarström (S) Ulla Melin (MP) Stig Becker (SRF) Bertil Magnusson (HSK

Läs mer

Ks 104 Dnr 02/KS103 109

Ks 104 Dnr 02/KS103 109 2 Ks 104 Dnr 02/KS103 109 Förslag till detaljplan för del av fastigheten Träkvista 1:7 m fl i Ekerö Markanvisningsavtal med Lidl Sverige, avseende del av planerat etableringsområde, för livsmedelsbutik

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Kärna 67:1, hyresbostäder i Hermansby socken, Kungälvs kommun PLANERING SAMHÄLLSBYGGNAD Mall skapad 041115 ADRESS Nämndhuset 442 81 Kungälv TELEFON 0303-23 80

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll ARBETSUTSKOTT Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Måndag den 29 april 2013, kl. 18.00 20.00 i Prologen, kommunhuset Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Göran Hellmalm (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-05-29 0 Innehållsförteckning Ärende 72 Projektdirektiv för revidering av miljöprogrammet och energi- och klimatstrategin... 88 73 Upphandling av entreprenad för tillbyggnad av Alléskolan... 89 74

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2008-11-20 196 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Ann-Margret Björck (fp), tjg. ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ingrid Håkansson (m), ledamot Lars Nihlén (c), ledamot

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant Bodil Persson (M) Niklas Ahlezon (KD) Elise Teinler 67-72 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant Bodil Persson (M) Niklas Ahlezon (KD) Elise Teinler 67-72 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Heby, kl 09:00-11:30 Beslutande Per Möller (C), ordf Sixten Larsson (M) Per Sverkersson (S) Ola Birgersson (C) Harald Brixeskog

Läs mer

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30

Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Plats och tid Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, Folkbildaren, kl. 09:00 11:30 Närvarande ledamöter och ersättare Christer Falk Göran Lindholm Jan Berglund Marianne Östberg Matts Brusén Lars Algotsson Kerstin

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret 2009-04-29. Detaljplan för Mörby 1:65 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.17.

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret 2009-04-29. Detaljplan för Mörby 1:65 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.17. Stadsarkitektkontoret 2009-04-29 ANTAGANDEHANDLING NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Mörby 1:65 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.17.214 PLANBESKRIVNING Bild som visar planområdet

Läs mer

2013-11-14 kl. 17.30 - Kommunhuset

2013-11-14 kl. 17.30 - Kommunhuset PROTOKOLL Pensionärs- och handikapprådet (PHR) Datum: Närvarande: 2013-11-14 kl. 17.30 - Kommunhuset P-O Klint, RPG Mikko Jokinanta, AHF Gottan Gustafsson, DHR Kenneth Gustavsson, DHR Rune Gustafsson,

Läs mer

Protokoll. Tid Tisdagen den 9 december 2008 kl 18.00 19.15 Plats Glanshammars bygdegård

Protokoll. Tid Tisdagen den 9 december 2008 kl 18.00 19.15 Plats Glanshammars bygdegård Protokoll Tid Tisdagen den 9 december 2008 kl 18.00 19.15 Plats Glanshammars bygdegård Närvarande ledamöter Stefan Nygren (m) ordförande Leif Gustafsson (s) Gunnar Josephson (m) Birgit Ryding (m) Gunnar

Läs mer

STYRELSEMÖTE PROTOKOLL HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-01-21 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5

STYRELSEMÖTE PROTOKOLL HYRESGÄSTFÖRENINGEN SYD-OST 2014-01-21 Nr / 2014 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 124 54 Bandhagen Sida 1 av 5 Plats: Tid 2014-01-21 kl. 18:30-21:00 Närvarande ledamöter: Jörgen Johansson, ordförande Terje Gunnarsson, vice ordförande Sven Löfberg, ledamot Rosie Björling, ersättande

Läs mer

Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30

Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30 2014-06-18 1 (20) Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Börje Ohlsson (S) Mikael Jonsson, (M) Ingemar Ehn,

Läs mer

Tid och plats Fredag den 8 april 2016 13.00-16.00 Hjälpmedel, Ramgatan 7. Rakel Salomonsson. Underskrifter Sekreterare Rakel Salomonsson

Tid och plats Fredag den 8 april 2016 13.00-16.00 Hjälpmedel, Ramgatan 7. Rakel Salomonsson. Underskrifter Sekreterare Rakel Salomonsson sid 1 (9) Tid och plats Fredag den 8 april 2016 13.00-16.00 Hjälpmedel, Ramgatan 7 Ledamöter Marléne Lund Kopparklint (M), ordf, kommunstyrelsen Gunilla Ström Ericsson, vice ordf., handikappföreningarna

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Torsdagen den 31 januari 2103, kl. 18.00 20.00 Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Staffan Strömbäck (M) Lennart Nilsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljö- och stadsbyggnadskontoret

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljö- och stadsbyggnadskontoret 1(19) Plats och tid Mörby centrum, Tranholmen. Kl. 19.05-21.15 Paragrafer 13-25 Beslutande Siv Sahlström (C) ordförande Mats Nilsson (M) 1:e vice ordförande Ulf Uebel (FP) 2:e vice ordförande Leo Smidhammar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 2007-12-11 Plats och tid Scandic Hotell Luleå, 2007-12-11, kl 13.15 15.40 Beslutande Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Enligt bifogad närvarolista

Läs mer

ANSLAG/BEVIS 2013-10-30 2013-11-20. Vård- och omsorgsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS 2013-10-30 2013-11-20. Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset Tumba, rum 2:2, kl 17:00-20:00 ande Ebba Östlin (s), ordförande Urban Eriksson (SRF) Anna-Maria Engqvist (s) Eva-Britt Olsson (Astma och Allergi)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18.

Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18. Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18.00 Närvarande Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande Marie-Louise

Läs mer

Frågor och svar kring trafiklösningar inom Fyrklövern

Frågor och svar kring trafiklösningar inom Fyrklövern Kontoret för samhällsbyggnad 2014-08-15 Mats Jakobsson 08-590 970 96 Dnr Fax 08-590 733 37 mats.jakobsson@upplandsvasby.se Frågor och svar kring trafiklösningar inom Fyrklövern 1. Varför behövs två nya

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kultur och SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) 2014-10-20 Plats och tid Yxningen, Kommunhuset, kl.13.30 16.00 Beslutande ledamöter Elisabeth Edlund, (S), ordförande Bo Hasselblad (M), vice ordförande Carl

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll Tid och plats: 28 februari 2013 kl.16.00 18.00 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Bertil Magnusson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sid 1 (16) Sammanträdesprotokoll 17-30 Plats och tid Regenereringshuset, Gasklockorna, onsdagen 13 mars kl. 13:30-17.40 Närvarande Se sidan 2 Justeringens tid 2013-03-18 Sekreterare Camilla Williamsson

Läs mer

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24

Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24 Kommunstyrelsen Datum 1 (5) Kommunledningskontoret Anna Lindén, 1510 Jämställdhetsutskottet Minnesanteckningar från Jämställdhetsutskottet 2013-04-24 Närvaro: Maria Chergui (V) ordf. Lisa Friberg (S),

Läs mer

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljö- och stadsbyggnadskontoret

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och hälsoskyddsnämnden. Miljö- och stadsbyggnadskontoret 1(8) Plats och tid Mörby centrum, Ösby, kl. 19.00-21.20 Paragrafer 10-14 Beslutande Siv Sahlström (C) ordförande Mats Nilsson (M) 1:e vice ordförande Elvy Svennerstål (FP) 2:e vice ordförande Leo Smidhammar

Läs mer

Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012

Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012 1 (5) Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012 Plats: Handikappens Hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17.30 19.30 Närvarande: Frånvarande: Gunilla Magnusson (S), ordförande tillgänglighetsutskottet

Läs mer

Ändring av allmänna lokala ordningsföreskrifter för Stockholms kommun avseende Björns Trädgård Medborgarplatsen Fatbursparken

Ändring av allmänna lokala ordningsföreskrifter för Stockholms kommun avseende Björns Trädgård Medborgarplatsen Fatbursparken Utlåtande 2003:39 RI (Dnr 667-2627/2002) Ändring av allmänna lokala ordningsföreskrifter för Stockholms kommun avseende Björns Trädgård Medborgarplatsen Fatbursparken Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge 2015-01-13 1 (25) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-01-21 Plats Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel

Läs mer

Kulturnämnden Sammanträdesprotokoll

Kulturnämnden Sammanträdesprotokoll Samman Kulturnämnden Tid och plats Måndagen den 3 december 2007, kl 16:30-19.00, Furusunds Marina Beslutande Ledamöter Frida Tamker 1:e v. ordf. (m) Ingeborg Klose Åkesson (mp) Monica Wallenius (m) Eva

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-09-09 kl 18:00-20:10 29-39 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Tjänstgörande ersättare Maria Campbell (SRF), Anna Nordh Svensson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-02 Samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-02-02 Samhällsbyggnadsnämnden Tid och plats 2015-02-02 - Kommunhuset klockan 13.30-15.00 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - 1:e vice ordförande Bjarne Daa (S) - 2:e vice ordförande Blagoveska Poulsen

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-09-03 70 (75) Plats och tid ande Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, Kl. 11.30 12.10 Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S) Åsa Sikberg (M), vice ordförande Gunnar Larsson (FP) Övriga

Läs mer

24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset.

24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset. PROTOKOLL 2009-11-24 1(5) HANDIKAPPRÅDET 24 november 2009, kl 14-16, Kommunhuset. Närvarande: Carina Larsson, ordförande Kristina Fredin, Christina Skörvald, kommunstyrelsen Marie-Louise Bergman, miljö-

Läs mer

Inbjudan till samråd för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Barkarby-Kallhäll

Inbjudan till samråd för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Barkarby-Kallhäll Inbjudan till samråd för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Barkarby-Kallhäll Banverkets järnvägsplan Järfälla kommuns detaljplan Samrådstid 11 januari 8 februari 2010 Öppet hus 26, 27 och 28 januari 2010

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.20 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Renée Solstad (S) Britt-Marie Berg (S)

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Handikapprådet 2006-12-06. Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen kl 18.00 20.40 Beslutande Bengt Ingvarsson, SN, ordförande Kjell Carlström, RMA, vice ordförande Lars Svensson, KS Kerstin Andersson, BUN Linda

Läs mer

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög...

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög... 2012-04-17 1 Plats och tid Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 17 april 2012 kl 10:00-11:55 Närvarande Anmält förhinder Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Maria Gustafsson (S),

Läs mer

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s)

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s) Tekniska nämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Dnr KK13/492. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet

Dnr KK13/492. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Dnr KK13/492 Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Dnr KK13/492 2/5 Kommunala Anhörigrådet (KAR) är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information mellan företrädare för anhörigorganisationer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2012-09-11 10 (16) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 11 september 2012, klockan 17.00 19.05. Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf Bo Sävhammar, socialnämnden Marie-Louise

Läs mer

Tillväxt- och samhällsbyggnadsberedningen

Tillväxt- och samhällsbyggnadsberedningen Sida 1/7 Plats och tid Kommunhuset, måndagen den 6 maj 2013 kl 18.30-20.30 Ajournering 20.06-20.15 ande Ej tjänstgörande ersättare Ann Pettersson (M), ordförande Stefan Andersson (S) Gösta Nilsson (FP)

Läs mer

Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process. Ulla Andersson (HSO)

Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process. Ulla Andersson (HSO) Kommunala handikapprådet 2014-05-27 1 Plats och tid ande Messingen, Dahlén Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 13:00-15.00 Ledamöter: Maria Fälth (KD) ordf. Kristina Klempt (FP) Lena Kanström (M) Bengt-Erik

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2004:29 1 (5) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2003: 59 av Andres Käärik m fl (fp) om bemanning av T-banestation Hägerstensåsen Föredragande landstingsråd: Anna Berger Kettner Ärendet

Läs mer

Jeanette Sander, vård- och omsorgschef Linnea Svensson, nämndsekreterare Hans Hedlund, larmansvarig. Ordförande... Ivan Czitrom

Jeanette Sander, vård- och omsorgschef Linnea Svensson, nämndsekreterare Hans Hedlund, larmansvarig. Ordförande... Ivan Czitrom Handikapprådet Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 16.00 17.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) ande Ivan Czitrom (FP), kommunstyrelsen Agneta Sellholm (M), miljö- och byggnadsnämnden Viveca Sandberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) 1 (6) Länets Handikappråd Plats och tid Folkets Hus, Östersund Torsdagen den 29 mars 2007 klockan 09.00-12.00 Beslutande MonaLisa Norrman Elisabeth Yngström Eva Holmbom Jan Emtehed Ann-Christin Nordling

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Anders Nilsson, Epilepsiföreningen Monica Bergh, SOC Lennart Davidsson, MoB Elsy

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 ande Elizabeth Salomonsson (S), ordf Roger Eklund (S) Lena Vilhelmsson (S) Börje Eriksson (S) Inger Lindström (S) Carl-Inge Westberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-03 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-03 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-02-03 kl 18-20.15 1-16 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Annelie

Läs mer

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL

TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL 1 TEKNISKA NÄMNDENS PROTOKOLL Ärenden behandlade på Tekniska nämndens sammanträde den 20 februari 2014: 22 Upprop och val av justeringsmän och justering 23 Godkännande av föredragningslista 24 Tekniska

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

FN s barnkonvention har beaktats

FN s barnkonvention har beaktats Plats och tid Torsö, klockan 14-15.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2010-03-02 1 Beslutande Lennart Daghed (fp) ordförande/vice ordförande Madeleine Biesert Salen (m) ledamot Anita Ahl (m) ledamot Rune Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2015-09-01 Blad 1 (11) Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Grelsgård kl. 9.45-12.30 Beslutande Roger Kristofersson, ordförande Nils-Bengt Nilsson

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-03-24 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Ingela Johansson

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-03-24 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Ingela Johansson 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare och övriga deltagande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Ingela Johansson Birgitta Ringshagen Lennart Wall

Läs mer

Tid: måndag 10 december 2001, kl 16.00 17.40 139-156

Tid: måndag 10 december 2001, kl 16.00 17.40 139-156 PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I KUNGSBACKA Tid: måndag 10 december 2001, kl 16.00 17.40 139-156 Plats: Närvarande: ledamöter Hotell Halland, Kungsbacka Gerhard Isacsson (kd), ordförande Maud Lanne (s),

Läs mer

REFERAT KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2015-10-20

REFERAT KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2015-10-20 1 REFERAT KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2015-10-20 Kommundelsstämman i Mölnlycke var välbesökt med drygt 50 engagerade medborgare. Stämman kom att handla mycket om Götalandsbanan och utvecklingen av centrum

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 januari 17.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 januari 17.00 Handikapprådet 2008-01-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna torsdagen den 17 januari 17.00

Läs mer

Inkomna åsikter, juli 2013 Kommunstyrelsen

Inkomna åsikter, juli 2013 Kommunstyrelsen Inkomna åsikter, juli 2013 Kommunstyrelsen 2013-07-01 12:26: Synpunktskategori: Kommun & politik Rubrik: Undrar Beskrivning: Ser ju ut som ett bra drag av kommuner ekonomiskt. Men vete tusan om inte Ängelholmarna

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-05-24 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-05-24 1 Vård- och omsorgsnämnden 2007-05-24 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-05-24 kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Gert Hovbratt (c) ersättare för Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand

Läs mer

Medborgarförslag om presskonferens efter nämndsmöten. (AU 396) KS 2014-401

Medborgarförslag om presskonferens efter nämndsmöten. (AU 396) KS 2014-401 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-01-13 32 Medborgarförslag om presskonferens efter nämndsmöten. (AU 396) KS 2014-401 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-11-11 18:00-20.10 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande

Läs mer

Peter Israelsson Eva Sundelin Marianne Christiansen Karl Ekblom Hans Lindberg Mona Braathen, Beatrice Arvidson

Peter Israelsson Eva Sundelin Marianne Christiansen Karl Ekblom Hans Lindberg Mona Braathen, Beatrice Arvidson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2011-06-14 Sida 1(11) Plats och tid Kommunhuset 2011-06-14, kl 8.30 12.00 Beslutande Ledamöter Inga-Britt Ritzman Lotta Öhlund Torbjörn Appelqvist Monica Hjälm Hans Palmqvist

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00 Beslutande: Liselott Perlhagen (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD), 397-411 Gun-Inger Sjögren (S) Gunnel

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Bengt Å Nilsson (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Bengt Å Nilsson (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Selma, 2015-04-20, kl. 17.00 18.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Vik. Planarkitekt Lena Johansson, Miljöstrateg, 30 Sara Östberg, Energi

Läs mer

Välkommen till Sollentunamoderaterna!

Välkommen till Sollentunamoderaterna! Nymedlemsinformation Utgåva 1/2012 Välkommen till Sollentunamoderaterna! Vi vill hälsa dig varmt välkommen till Sollentunamoderaterna! Vi är en del av ett parti som ständigt försöker förnya oss och utveckla

Läs mer

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Ersättare Linnea Kroon DHR

Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar. Beslutande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Ersättare Linnea Kroon DHR KALMAR KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-12-09 Tid Kl 18.00 20.00 Plats Magistern, f.d. Handelsskolan, Kalmar Omfattning 35-50 ande Birgitta Elfström (S) ordf (kommunstyrelsen) Steve

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall 11-13, 15,16 Robert Yngve 14

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall 11-13, 15,16 Robert Yngve 14 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2013-03-27, kl 08.30-09.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall

Läs mer

Socialnämnden 2009-11-11

Socialnämnden 2009-11-11 Socialnämnden 2009-11-11 283 Delgivning av protokoll...2 284 Delegationsbeslut...3 285 Rapport avseende ej verkställda beslut...4 286 Socialnämndens sammanträdesdagar 2010...5 287 Återbesättning av tjänst

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 35-46 Niklas Tiedermann Ordförande. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) 2010-04-13 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 11.00 12.35 Beslutande Övriga deltagande Thomas Doxryd Jenny Steen Christina Johansson Inga-Britt Ritzman Siv Lunander Magnus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-06-21 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Jenny Broberg Kudryk. Azar Hedemalm (MP)

Underskrifter Sekreterare. Jenny Broberg Kudryk. Azar Hedemalm (MP) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-12 Strategi- och framtidsutskottet Plats och tid Lilla Tjörnsalen kl 14:00 17.15 Utses att justera Benny Halldin (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-05-21

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-09-23 kl. 08.30-12.00. Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-09-23 kl. 08.30-12.00. Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND

SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND 1 SAMVERKANSNÄMNDEN STOCKHOLM - GOTLAND Protokoll 4/2005 Sammanträdesdag: 9 december 2005 Ledamöter: Inger Ros (s), Stockholm, ordf. Birgitta Sevefjord (v) (p. 6-12) Christer Wennerholm (m) (p.1-4) Åke

Läs mer

Bo Ivarson, förvaltningschef Per Lidèn, Va-chef Görel Jernberg, kostchef Eva Larsson, Va-strateg Ferman Brodrej, nämndsekreterare

Bo Ivarson, förvaltningschef Per Lidèn, Va-chef Görel Jernberg, kostchef Eva Larsson, Va-strateg Ferman Brodrej, nämndsekreterare PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kristinehamns golfklubb, kl 17:00-18:15 Beslutande Ledamöter Krister Nyström (S), ordf. Mats Hahne (M), vice ordf. Margot Eriksson (S) Lars Andersson (S) Björn Johansson (V)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott Tid och plats Beslutande Ledamöter Onsdagen den 17 april 2013, kl. 18.00 21.00 i Prologen, kommunhuset Staffan Strömbäck (M), ordförande Uma Ormont (M) Christina Blom Andersson

Läs mer