Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-09-29"

Transkript

1 Tid och plats: den 29 september 2010 kl i rum Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg (MP) Anna-Carin Stålgren (KD) Anitha Lindwall,NHR Inga-Brita Lindgren, DHR Stig Becker, SRF Maj Bredin, RSMH Henrik Dahlstrand, RSMH Tjänstemän: Panteha Alinaghian, sekreterare Justeras 26 oktober 2010, Henrik Dahlstrand, justerare.. Gunnar Pihl (FP), ordförande. Panteha Alinaghian, sekreterare

2 27 Föregående protokoll Mötesprotokollet från kommunala handikapprådets sammanträde den 22 april 2010 läggs till handlingarna.

3 28 Aktuella remisser i Ekerö kommun Planarkitekt Johanna Wulff informerar om de olika remisserna som är aktuella just nu och lite om arbetet som pågår på Stadsarkitektkontoret. - Ekeröbostäder - Syftet med planändringen är att utöka möjligheterna att bebygga fastigheterna Tappström 3:1 m.fl. med ytterligare flerbostadshus i anslutning till Ekerö Bostäders bostadsområde vid Wrangels väg. - Tappsund - Syftet med planläggningen är att pröva förutsättningarna för att uppföra nya lägenheter i flerbostadshus inom det centrumnära programområdet öster om befintligt centrum. - Jungfrusunds marina, norra - Syftet med planläggningen är att möjliggöra en framtida utveckling av den marina verksamheten genom att säkerställa marken samt utvidga med ytterligare mark västerut för marint ändamål. - Träkvista torg - Syftet med programmet är att utveckla Träkvista torg med omgivning till ett stadsdelscentrum med livsmedelshandel, utökade lokaler för mindre butiker och bostäder vid en trevlig torgmiljö. I programmet ingår även förbättrade trafiklösningar och parkeringsplatser. - Centrala Stenhamra - Ny bebyggelse i form av ett särskilt boende med 64 platser, möjliggöra för behovet av mellanboende för äldre och handel så som apotek, samt tillskapa ett torg. - Södra Färingsö - Politiskt beslut att detaljplanelägga södra Färingsö. Övergripande planarbete som kommer att mynna ut i flera detaljplaner. - Ny SL-bussdepå - Syftet med planen är att förlägga en ny depå för SL:s bussar. Depån föreslås innehålla bland annat uppställning för 80 bussar, tvätthall och verkstad. SL:s depå i Tappström kommer att flytta verksamheten hit.

4 29 Bättre tillgänglighet på kommunens hemsida Kommunens informationschef Johan Elfver informerade om hur man arbetar med att förbättra tillgängligheten på kommunens hemsida, för bland annat personer med funktionshinder. Informationsavdelningen har påbörjat ett samarbete med Funka AB, och arbetet beräknas vara klart om cirka 1 år. Man försöker även att få till en förklarande-funktion, som ska underlätta det för personer som har läs- och skrivsvårigheter. Informationschefen har lovat att återkomma till Handikapprådet i ett senare skede för att berätta om hur arbetet fortskrider samt att ha en utbildning i hur hemsidan kommer att fungera.

5 30 Tillgänglighet för alla till badhuset i Träkvista Dnr KHR10/ Handikapprådets beslut Handikapprådet delar synpunkterna och vill gärna att skrivelsen framförs till ansvariga för badhusprojektet. Sammanfattning av ärendet Inga-Lill Håkansson (rektor Ekebyhovskolan) och Agneta Palén Jacobsén (biträdande rektor särskolan) har i ett brev till Handikapprådets ordförande samt Ekerö kommuns planeringssamordnare lämnat önskemål/krav angående badhusprojektet i Träkvista. Beslutsunderlag Brev från Inga-Lill Håkansson (rektor Ekebyhovskolan) och Agneta Palén Jacobsén (biträdande rektor särskolan)

6 31 Motion för remittering Förbättra tillgängligheten till Kullens äldreboende KHR10/ Handikapprådets synpunkter Handikapprådet har delade synpunkter, en del anser att tillgängligheten till Kullen funkar bra medan andra upplever det som besvärligt. Rådet beslutar därför att göra ett studiebesök till Kullen för att därefter lämna synpunkter till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Handikapprådet bestämmer att göra ett studiebesök den 1 oktober 2010 kl Följande ledamöter anmälde sig till studiebesöket och att bereda ärendet: Henrik Dahlstrand, RSMH, Anna-Carin Ståhlgren (KD), Anne Lindberg (MP) jämte ordföranden Gunnar Pihl (FP). Gruppen konstaterade att Kullens nya paviljonger ligger vackert på Kullen och ger ett mycket positivt intryck. Däremot brister tillgängligheten i flera avseenden till de nya paviljongerna. Det saknas kontaktmöjligheter till Ekerö Centrum. Varuintag sker idag med lastbil på parkväg, som via nuvarande Kullens hiss transporteras därifrån till de nuvarande paviljongerna. Matleveranser distribueras samma väg. Upplevdes brist på P-platser för både personal och anhöriga. Nivåskillnader i markplanet kan skapa problem för omsorgstagaren att få frisk luft och för anhöriga att bidra till utomhusvistelse. Bedömdes att det finns förutsättningar att skapa en tunnelbanestationslösning och bygga en täckt gång mellan hiss och Kullens entré, men också skapa en täckt gång mellan nya paviljonger och den äldre delen av Kullen. Sammanfattning av ärendet Gunnar Pihl (FP) och Birgitta Pihl (FP) har i en motion föreslagit att Tekniska kontoret får i uppdrag att ge förslag på genomförandet av motionens idé för att förbättra tillgängligheten vid Kullens äldreboende. På sitt sammanträde den 31 augusti 2010 remitterade Kommunstyrelsens arbetsutskott motionen till Handikapprådet för inhämtande av synpunkter Beslutsunderlag Motion från Gunnar Pihl (FP) och Birgitta Pihl (FP), Protokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Protokoll Kommunfullmäktige

7 32 Synpunkter framförda till Handikapprådets ordförande under valrörelsen Föreningslokal för PRO (425 medlemmar) eller andra grupper behöver träfflokal, dricka kaffe och umgås i Ekerö Centrum, men även andra platser. Behövs P-platser för bilar som har Hcp-tillstånd vid ICA eller Ekerö centrum. Bör vara ett tillstånd på 2 timmar Saknas väg mellan Ekerö Sommarstad och Sandudden Rehabiliteringspersonal har 5,90 kr/dag är det inte dags att höja den? De vill ha lön istället för HAB-bidrag Skapa trevliga promenadvägar och rastplatser vid våra vattenvägar, också tillgängliga för äldre och/eller funktionshindrade Fler mötesplatser för ungdomar/barn av alla kategorier Prioritera ett mångaktivitetshus, skall vara en punkt där flera generationer möts Vill ha plats för aktiv dans för äldre (Åker idag till Medborgarhuset i Alvik). Med dans för 60kr inkl kaffe och levande musik. Är beredd att aktivt medverka. Handikapprådet överlämnar synpunkterna och framförda önskemålen till Kommunstyrelsens arbetsutskott.

8 33 Information från föreningsrepresentanter RSMH - Representant informerar om att det har bildats en samrådsgrupp gällande personer i Ekerö kommun med psykiska funktionsnedsättningar. Fyra parter deltar i gruppen: RSMH (Henrik Dahlstrand), personliga ombudet (PO, Inger Sehlqvist), kommunens produktion socialpsykiatri (Eva Busch) och kommunens beställarsida. Den sistnämnda parten har inte närvarat vid de två möten som hållits. Diskussion pågår inom beställarsidan om vem som ska representera den. Ordförande för Handikapprådet, har lovat att om ifall denna omständighet fortsätter, kan Handikapprådet vidarebefordra frågorna till beställarna. För övrigt saknas sedan ett år tillbaka en ledningsgrupp för PO på grund av bland annat de förändringar som sker inom landstingets psykiatri (Ekerö psykiatriska mottagning har nedrustats till att bli en mottagning för enbart nybesök). Gruppen ska omfatta RSMH, kommunen, landstinget och gärna arbetsförmedlingen och försäkringskassan. Ledningsgruppen ska leda PO:s arbete.

9 34 Information från kommunens nämndrepresentanter Kulturnämnden ledamot i nämnden informerar om att man har minus i budgeten, samt att det varit mycket diskussioner kring en del detaljplaner där det diskuteras om att bygga våningshus, man vill inte att det ska byggas alltför höga hus. Socialnämnden ledamot informerar om att nämnden har bra budget. Barn- och ungdomsnämnden ledamot från nämnden informerar om att man diskuterat mycket budget på senaste sammanträdet, men ingen direkt koppling till Handikapprådet. Byggnadsnämnden ledamot i nämnden informerar om att det har skett förändringar i Plan- och bygglagen (PBL), och förändringarna kommer att träda i kraft den 2 maj Förändringar kommer bland annat innebära att processen att ta fram en ny detaljplan förenklas och förkortas genom att krav på planprogram slopas. Även bygglovshanteringen ska ske i en mer sammanhängande process, och redan i bygglovet ska man pröva om krav på tillgänglighet och användbarhet för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga ska gälla. Ledamot för nämnden informerar även kort om att man har lite problem med budgeten, och kan därför komma att behöva fler tjänster, man har ett underskott på bostadsanpassningsområdet, eftersom flera äldre person bor hemma längre. Byggnadsnämnden kommer att samarbeta med Stadsarkitektkontoret och Socialkontoret för att förbättra detta. Kommunstyrelsen ledamot från nämnden har inget att informera.

10 35 Övriga synpunkter eller frågor Det läggs fram en synpunkt på att tillgängligheten i Träkvista skola var dålig under valdagen, det fanns inga ramper. Handikapprådet vill vidarebefordra denna information till Valnämnden. Ordförande Gunnar Pihl informerar om att Christina Ullbrand (representant Ekerö FUB) och Lars Jernberg (representant FUB) avsagt sig sina platser i KHR dels på grund av flytt men även eftersom föreningen lagt ner sin verksamhet på Ekerö

11 36 Nästa KHR möte Nästa KHR möte är den 9 november 2010 klockan i sammanträdesrum Prologen i Kommunhuset.

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2010-04-22 1 Tid och plats: den 22 april 2010 kl.17.30-19.10 i rum 386 Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Stina Eklund-Wivallius (M) Frida Tamker (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-10-07

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-10-07 1 Plats: Rum 386, Kommunhuset, kl. 17.30-19.20 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Veronika Cornils Berg (C) Anne Lindberg (MP) Anna-Carin Stålgren, (KD) Anitha

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2013-05-16

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2013-05-16 Tid och plats: 16 maj 2013 kl.17.00 19.15 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker, repr SRF Bertil Magnusson,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2009-11-24 1 Tid och plats: den 24 november 2009 kl.17.30-20.00 i rum 386 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Veronika Cornils Berg (C) Roger Axelsson (S) Anne Lindberg (MP) Anitha Lindwall,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll Tid och plats: den 1 december 2011 kl 17.00-19.00 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker, SRF Bertil

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2011-09-08

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2011-09-08 Tid och plats: den 8 september 2011 kl 17.00-19.00 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) P A Hammarström (S) Stig Becker, SRF Bertil

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 1 Plats: Soc stora, Kommunhuset, kl. 17.30-20.00 Närvarande Ledamöter och ersättare: Gunnar Pihl (FP), ordf. Veronika Cornils Berg (C) Anna-Carin Stålgren (KD) Anne Lindberg (MP) ( 13-18) Representanter:

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Tid och plats Ledamöter Representanter Övriga, 16.00-17.45 i Prologen (Kommunhuset) Gunnar Pihl (FP) ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Stig Becker (SRF) Bertil Magnusson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2012-12-06

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll 2012-12-06 Tid och plats: 6 december 2012 kl.16.00 18.00 Ekebyhovs Slott Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Bertil

Läs mer

Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30. Ej tjänstgörande Gunnar Pihl (fp) Sveneric Larsson (s) ersättare Lars Skoglund (c) Gina Rosales (v)

Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30. Ej tjänstgörande Gunnar Pihl (fp) Sveneric Larsson (s) ersättare Lars Skoglund (c) Gina Rosales (v) 1 Kommunhusets annex soc stora, kl. 18.00-20.30 Peter Carpelan (m), ordf Anna-Karin Ullgren (m) Lennart Nilsson (m) Jan Runesten (m) Kjell Öhrström (m) Staffan Strömbäck (m) Jan-Eric Billter (fp) Solveig

Läs mer

BYGGNADSNÄMNDENS au Sammanträdesprotokoll

BYGGNADSNÄMNDENS au Sammanträdesprotokoll BYGGNADSNÄMNDENS au Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2010-09-01 kl 8.30 16.30 i Kommunhuset. Beslutande Lennart Nilsson (M) ordförande Adam Reuterskiöld (M) jäv 233 Dan Melin (FP) Peter Östergren (KD)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Tid och plats Beslutande Ledamöter, 18.00 20:40 i Debatten (Kommunhuset) Ajournering för kaffe 19:20 19:40 Staffan Strömbäck (M), ordf. Uma Ormont (M) Christina Blom Andersson (KD), 1:e vice ordf. Olle

Läs mer

Gunnil Korswing SÄF, Göran Strömberg BUF, Alexandra Mattsson MSB, Fikri Hawsho MSB och Zara Kvist Lindgren SÄF.

Gunnil Korswing SÄF, Göran Strömberg BUF, Alexandra Mattsson MSB, Fikri Hawsho MSB och Zara Kvist Lindgren SÄF. KS-2013/299 1 (10) Nämnd Huddinges råd för funktionshinderfrågor Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 15 maj 2013 Tid och plats Klockan 18:00, Rådsalen Beslutande Ledamöter Christian Ottosson (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-02 Samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-02-02 Samhällsbyggnadsnämnden Tid och plats 2015-02-02 - Kommunhuset klockan 13.30-15.00 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - 1:e vice ordförande Bjarne Daa (S) - 2:e vice ordförande Blagoveska Poulsen

Läs mer

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-18:15

Mötesprotokoll Kommunala rådet för funktionshindersfrågor. Ordförande ... Plats och tid Prologen kl. 16:00-18:15 Plats och tid Prologen kl. 16:00-18:15 Närvarande Protokollet omfattar paragraferna Margaretha Wiberg (M) (vice ordförande) Heidi Carneheim (M) 30-34 Ingela Sedin Nilsson (L) (ordförande) Ove Wallin (C)

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Tid och plats Ledamöter Representanter Övriga, 16.00-17.30 i Prologen (Kommunhuset) Gunnar Pihl (FP) ordf. Lennart Nilsson (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Stig Becker (SRF)

Läs mer

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF Sammanträde funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor Plats och tid Ryttaren Söderrummet kl. 13:00-16:20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kenneth Engelbrektsson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Tid och plats Tisdagen den 17 april 2012, kl. 13.00-15.00 i Biblioteket, Ekebyhovs slott Beslutande Ledamöter Peter Carpelan (M) ordf. Lennart Nilsson (M) Jan Runesten (M)

Läs mer

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge 2015-01-13 1 (25) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-01-21 Plats Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel

Läs mer

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-02-20 GATU- OCH PARKNÄMNDEN

Kalmar kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-02-20 GATU- OCH PARKNÄMNDEN Sidan 1 av 8 Plats och tid Sammanträdesrummet Magistern kl.08.15 - kl.10.15 Beslutande Ingvar Nilsson (s) ordförande Per-Olof Jonsson (m) vice ordförande Inger Kornelius (s) Peter Olofsson (s) Anders Gustafsson

Läs mer

Protokoll 2011-02-01

Protokoll 2011-02-01 2011-02-01 Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2011-02-01, klockan 17:30-19:10 Beslutande Katarina Hansson (S) ej 17 Britt Gelin (S), 17 Sven-Inge Carlsson (S) Christer Fallén

Läs mer

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög...

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög... 2012-04-17 1 Plats och tid Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 17 april 2012 kl 10:00-11:55 Närvarande Anmält förhinder Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Maria Gustafsson (S),

Läs mer

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15

Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 juni 2013 1(12) Plats och tid Trångsvikens Bygdegård, kl 08.00-09.15 Beslutande Ledamöter Maria Söderberg, C, ordf Lisa Sallin, M, 1:e vice ordf Rolf Lilja, S,

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/20 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:30-20:50 Paragrafer 124-140 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista på nästa sida. Övriga deltagande

Läs mer

Plan- och bygglovchef David Tornberg Sekreterare Bodil Hellström. Gunnar Grenholm. Bodil Hellström. Olle Borgström.

Plan- och bygglovchef David Tornberg Sekreterare Bodil Hellström. Gunnar Grenholm. Bodil Hellström. Olle Borgström. Protokoll 1 (9) Plats och tid: Kulturens Hus, Rådhussalen, Hudiksvall Fredag den 11 september 2015, kloclan 10.00-10.50 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Olle Borgström, S, ordf Susanne Wilfer,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

Kenneth Nordberg (V) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Fredrik Andersson (SD)

Kenneth Nordberg (V) Agneta Sellholm (M) Torbjörn Holmström (M) Fredrik Andersson (SD) Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15 10.45 ande Per Carlesson (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) v ordförande Heinz Blahusch

Läs mer

2013-11-14 kl. 17.30 - Kommunhuset

2013-11-14 kl. 17.30 - Kommunhuset PROTOKOLL Pensionärs- och handikapprådet (PHR) Datum: Närvarande: 2013-11-14 kl. 17.30 - Kommunhuset P-O Klint, RPG Mikko Jokinanta, AHF Gottan Gustafsson, DHR Kenneth Gustavsson, DHR Rune Gustafsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-14. Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-14. Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll Innehåll 41 Godkännande av ärendelista... 56 42 Anmälan av delegationsbeslut... 57 43 Delgivningar... 59 44 Lägesbeskrivning per programområde... 60 45 Statusrapport för tekniska utskottets pågående ärenden...

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2013-10-08. Hamngatan 12, Tingsön

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2013-10-08. Hamngatan 12, Tingsön PLATS Hamngatan 12, Tingsön KL 13,15 16,45 Ordförande Robert Sten Ingemar Dahlström, PRO Doris Carlsson, PRO Laila Nydahl, PRO Bertil Larsson, SPF Elisabeth Karlsson, SPF Hans Lundgren, SKPF Suppleanter

Läs mer

Ks 104 Dnr 02/KS103 109

Ks 104 Dnr 02/KS103 109 2 Ks 104 Dnr 02/KS103 109 Förslag till detaljplan för del av fastigheten Träkvista 1:7 m fl i Ekerö Markanvisningsavtal med Lidl Sverige, avseende del av planerat etableringsområde, för livsmedelsbutik

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 ande Elizabeth Salomonsson (S), ordf Roger Eklund (S) Lena Vilhelmsson (S) Börje Eriksson (S) Inger Lindström (S) Carl-Inge Westberg

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 1 (12) Plats och tid Centrumgården, måndagen den 19 december 2011, klockan 18.30-19.30. Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Ersättare för

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.20 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Renée Solstad (S) Britt-Marie Berg (S)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.15 Beslutande Övriga närvarande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Daniel Persson (M), 1:e vice ordförande Anders Albäck (FP), 2:e

Läs mer

Socialnämnden 2011-10-12

Socialnämnden 2011-10-12 Socialnämnden 2011-10-12 250 Delgivning av protokoll... 2 251 Delegationsbeslut... 3 252 Budgetuppföljning... 4 253 Sammanställning av uppsökande verksamhet under 2011, personer födda 1931... 5 254 Kommunens

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2011-08-23 kl 13:15 16:00 Beslutande: Liselott Perlhagen (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD), 397-411 Gun-Inger Sjögren (S) Gunnel

Läs mer

Handlingar till samhällsbyggnadsnämnden (urval enligt KS beslut 2013-10-15, 243)

Handlingar till samhällsbyggnadsnämnden (urval enligt KS beslut 2013-10-15, 243) SBN 2015-11-10 1 2015-11-05 Handlingar till samhällsbyggnadsnämnden (urval enligt KS beslut 2013-10-15, 243) SBN 2015-11-10 2 2015-11-05 2015-10-12 SBN 2015/000190-1 Miljö- och byggavdelningen Fredrik

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2012, klockan 9:00-12:00. Underskrifter: Sekreterare... /Michael Svensson/

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2012, klockan 9:00-12:00. Underskrifter: Sekreterare... /Michael Svensson/ TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2012, klockan 9:00-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Helen Blad Tekniska

Läs mer

Ansvarig för anslagstavlan: underskrift

Ansvarig för anslagstavlan: underskrift 227 Närvarande ledamöter Mattias Adolfson, (S), ordförande Lars Holmberg, (V) Gunilla Johansson, (S) Mats Mårtensson, (S) Roland Peterson, (S) Daphne Thuvesson, (MP) Daniel Strandberg, (MP) Rolf Wallergård,

Läs mer

Anna Karin Öhrström (C), tj ers Anita Dath (M), tj ers Fredrik Palmqvist (L) Eva Borelius-Zätterström (KD)

Anna Karin Öhrström (C), tj ers Anita Dath (M), tj ers Fredrik Palmqvist (L) Eva Borelius-Zätterström (KD) 1(11) Plats och tid Socialkontoret, Tranholmen Mörby centrum, kl 18:30-20:00 Paragrafer 1-9 ej 3 Beslutande Carina Erlandsson (M), ordförande Ersättare Birgitta Lindgren (L) Elisabeth Frostell (M) Ruby

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga

PROTOKOLL 1 (22) Kennert Johansson, PRO Färjestaden Siv Nilsson, SPF Sydöland Lena Engström, SPF Solvändan Allan Eriksson, PRO Mörbylånga PROTOKOLL 1 (22) Fört vid sammanträde med Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid: Närvarande: Kommunhuset, sammanträdesrummet i källaren 5 september 2012, klockan 09.00 12.10 Sven-Åke Svensson (KD), ordförande,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

Peter Israelsson Eva Sundelin Marianne Christiansen Karl Ekblom Hans Lindberg Mona Braathen, Beatrice Arvidson

Peter Israelsson Eva Sundelin Marianne Christiansen Karl Ekblom Hans Lindberg Mona Braathen, Beatrice Arvidson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2011-06-14 Sida 1(11) Plats och tid Kommunhuset 2011-06-14, kl 8.30 12.00 Beslutande Ledamöter Inga-Britt Ritzman Lotta Öhlund Torbjörn Appelqvist Monica Hjälm Hans Palmqvist

Läs mer

Socialkontoret, Mörby centrum

Socialkontoret, Mörby centrum 1(15) Plats och tid Socialkontoret, Tranholmen Mörby centrum, kl 18:30-19:35 Paragrafer 68-80 Beslutande Carina Erlandsson (M), ordförande Ersättare Birgitta Lindgren (FP) Anita Dath (M) Mikael Adersteg

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 ANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-01-28. Christian Sonesson (M)/ ordf Liliana Lindström (M) Pierre Sjöström (S) Ingalill Hellberg Henrik Lethin

Sammanträdesdatum 2013-01-28. Christian Sonesson (M)/ ordf Liliana Lindström (M) Pierre Sjöström (S) Ingalill Hellberg Henrik Lethin -A SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) m 2013-01-28 Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rådhuset sammanträdesrum Esarp måndagen den 28 januari 2013 klockan 09.30-11.55 Beslutande Christian Sonesson (M)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) Paragrafer 90 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 18.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Maria Sjöberg (S) Thomas Thorné (S)

Läs mer

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta Kommunstyrelsen 2003-02-05 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-14.45 Beslutande Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll ARBETSUTSKOTT Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Måndag den 29 april 2013, kl. 18.00 20.00 i Prologen, kommunhuset Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Göran Hellmalm (FP)

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret 2009-04-29. Detaljplan för Mörby 1:65 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.17.

PLANBESKRIVNING. Stadsarkitektkontoret 2009-04-29. Detaljplan för Mörby 1:65 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.17. Stadsarkitektkontoret 2009-04-29 ANTAGANDEHANDLING NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Mörby 1:65 på Färingsö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr 2007.17.214 PLANBESKRIVNING Bild som visar planområdet

Läs mer

Möte med Rådet för funktionshinderfrågor

Möte med Rådet för funktionshinderfrågor Eskilstuna kommun Minnesanteckningar Rådet för funktionshinder frågor 120227 Anna-Maarit Tirkkonen Tfn 016-710 24 28 Mobil: 073-950 65 89 Möte med Rådet för funktionshinderfrågor Datum: Tisdag den 14 februari

Läs mer

Delgivningar och inbjudan konferenser 10

Delgivningar och inbjudan konferenser 10 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Information om Mötesplats Krokom 3 Tillgänglighet 4 Tillgänglighetsprogrammet 5 Föregående protokoll 6 Information från socialnämnden

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

Kommunfullmäktige 2003-12-17 1 (26) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-19.45

Kommunfullmäktige 2003-12-17 1 (26) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-19.45 Sammanträdesdatum Blad 1 (26) Plats och tid Beslutande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-19.45 Mayvor Lundberg (s) Senja Peltonen (v) Kerstin Eriksson (s) Berit Karlsson (s) Agnetha Bertheau (v) Bror Sterner

Läs mer

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson 1(10) Plats och tid Vårsta 09.00 11.45 ande Ledamöter Carina Svedberg, ordförande (S) Agneta S. Palm, vice ordförande (SPF) Lars Östberg (PRO) Lars Sjöström PRO Bengt Fransson (PRO) Solveig Näslund (SPRF)

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00 1(20) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00 Beslutande: Ingalill Jonsson (m), ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Lena Norgren (fp), tj g ersättare Eva-Lena Wrethén

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m)

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15. Ingalill Jonsson (m) 1(24) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 12.15 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande: Utses att justera: Kerstin Asplund,

Läs mer

Svar på medborgarförslag Större och bättre matsal på Valemyrsskolan

Svar på medborgarförslag Större och bättre matsal på Valemyrsskolan KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 12 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 144 Ks 178 Au 210 KS/2015-0257 Svar på medborgarförslag Större och bättre matsal på Valemyrsskolan s förslag till Kommunfullmäktiges beslut

Läs mer

Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30

Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30 Kommunfullmäktige 2002-09-25 1 (7) Plats och tid Beslutande Rådssalen, Folkets Hus kl 18.00-18.30 Mayvor Lundberg (s) Bjarne Westerlund (s) Berit Karlsson (s) Tuula Wikstedt (s) Luiza Kaminska (m) Bodil

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-23 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-23 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(13) Tid och plats 2015-02-23 - Kommunhuset klockan 13.15-14.15 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - förste vice ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga

Läs mer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 14.00 15.45 ande Claes Hallberg (S), ordförande Krister Olsson (S) Christer Laurell (C), tjänstgörande ersättare för Charlotte Wachtmeister (M) Lars-Göran

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Bengt Å Nilsson (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Bengt Å Nilsson (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Selma, 2015-04-20, kl. 17.00 18.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Vik. Planarkitekt Lena Johansson, Miljöstrateg, 30 Sara Östberg, Energi

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll 2015-09-16. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll 2015-09-16. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Byggnadsnämnden Sammanträdesdag 2015-09-16 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 77 56 Anmälan av delegationsbeslut... 78 57 Delgivningar... 79 58 Delårsbokslut

Läs mer

Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16

Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16 Minnesanteckningar Tillgänglighetsrådet 2015-09-16 Närvarande: Marie Sjögren, RSMH-Österlen, ordförande i Tillgänglighetsrådet Arvid Persson, DHR Siv Lindskog Hjärt- och Lungförening Ystad-Sjöbo-Skurup

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-08-27

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-08-27 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-27 Ärendelista 78 Dnr 2008-000180 Valfrihetssystem inom äldre- och handikappomsorgen 79 Dnr 2015-000133 Friare val av hjälpmedel 80 Dnr 2015-000191 Förstudie LSS-boende

Läs mer

Ändring av allmänna lokala ordningsföreskrifter för Stockholms kommun avseende Björns Trädgård Medborgarplatsen Fatbursparken

Ändring av allmänna lokala ordningsföreskrifter för Stockholms kommun avseende Björns Trädgård Medborgarplatsen Fatbursparken Utlåtande 2003:39 RI (Dnr 667-2627/2002) Ändring av allmänna lokala ordningsföreskrifter för Stockholms kommun avseende Björns Trädgård Medborgarplatsen Fatbursparken Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Protokoll för Kommunfullmäktige

Protokoll för Kommunfullmäktige 1(10) 2015-02-09 Kommunfullmäktige Plats och tid Kommunhuset, Fullmäktigesalen, 2015-02-09, klockan 19:00-19:25 Ajournering Klockan 19:07-19:12 Beslutande e sidan 2 Ersättare Johan Westin (), Johan Andersson

Läs mer

Landstingsstyrelsen 125-144. Tid: 2011-08-23 13:00-14:30 Plats: Landstingets kansli, sal A

Landstingsstyrelsen 125-144. Tid: 2011-08-23 13:00-14:30 Plats: Landstingets kansli, sal A PROTOKOLL 1(9) Plats: Landstingets kansli, sal A Närvarande: Peranders Johansson (M), ordförande Mia Frisk (KD) Anna-Carin Magnusson (S) Rune Backlund (C) Lena Skaring Thorsén (FP) Märta Svärd (MP) Håkan

Läs mer

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG)

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG) 1(12) Plats och tid Rådhuset KS-salen, kl 08.30 Beslutande Ledamöter Rune Danielsson (S) ordf Agneta S Palm (SPF) vice ordf Astrid Westman (PRO) Ingrid Nordin (SPF) Solveig Näslund (SPRF) Elise Lilja (SKPF)

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2009-11-23 1 (8)

Kommunala handikapprådet 2009-11-23 1 (8) Kommunala handikapprådet 2009-11-23 1 (8) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset, 16.00 18.15 ande Övriga deltagande Politiker: Bengt-Åke Torhall (FP) ordförande Wiveca Norén () Dorothea Nilsson () Hans

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (17) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-16.20 Beslutande Gunilla Hjelm, ordförande Klas Håkanson Tommy Bohman Agneta Lindberg Ejlon Johansson Rolf Forsén, ersättare Övriga

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2008-12-18 217 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Håkan Anderberg, (m) ordf. Henrik Kvennberg, (m) ledamot Ingrid Håkansson, (m) ledamot Lars

Läs mer

Sammansträdesprotokoll 2016-02-24. Kultur- och fritidsnämndens au. Plats och tid Prologen kl. 18:00-20:00

Sammansträdesprotokoll 2016-02-24. Kultur- och fritidsnämndens au. Plats och tid Prologen kl. 18:00-20:00 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 18:00-20:00 ande ledamöter Nils Lundqvist (M) Gunilla Lindberg (L) (ordförande) Sivert Åkerljung (KD) (vice ordförande) Per Sjödin (S) (2:e vice ordförande)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18.

Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18. Kommunala Handikapprådet 2007-05-28 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Plan II, Sal 225, Sundsgatan 29, Vänersborg Onsdagen den 28 maj 2007, Kl. 15.00 18.00 Närvarande Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande Marie-Louise

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården. Remiss. Markanvisning för museum m m till AB Gröna Lund.

Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården. Remiss. Markanvisning för museum m m till AB Gröna Lund. 009--7 Sara Lundén Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 70 54 sara.lunden@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 009--7 Detaljplan för del av kvarteret Skeppsholmsviken m m på Djurgården.

Läs mer

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1999-01-12 1(17) BEVIS. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1999-01-12 1(17) BEVIS Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och arbetsmarknads 2 (17) Innehållsförteckning: Sid Konstituering

Läs mer

Britt Spiik. Tingshuset. Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Britt Spiik. Tingshuset. Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18 Plats och tid Tullbackagården, 2009-11-12 kl: 17.30-19.15 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn

Läs mer

Redovisning av verksamhet med personligt ombud 2009

Redovisning av verksamhet med personligt ombud 2009 ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALTJÄNSTAVDE LNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-02-25 Handläggare: Eva Svedman Telefon: 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd, sammanträde 2010-03-11 Redovisning

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Torsdagen den 31 januari 2103, kl. 18.00 20.00 Debatten, kommunhuset Peter Carpelan (M) ordf. Staffan Strömbäck (M) Lennart Nilsson

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2008-01-28 1 (12) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2008-01-28, klockan 18.

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2008-01-28 1 (12) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2008-01-28, klockan 18. 2008-01-28 1 (12) Plats och tid Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2008-01-28, klockan 18.00 18-30 Beslutande Övriga deltagande Christina W Jansson (S) ordförande Olle Thorell (S) Kerstin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 2012-09-19 1(16) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.30 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Göran Malmestedt

Läs mer

Folkhälsorådet Oskarshamns kommun

Folkhälsorådet Oskarshamns kommun Folkhälsorådet Oskarshamns kommun Verksamhetsplan 2016 16 Innehåll Inledning... 3 Ledamöter under 2016... 3 Folkhälsorådets uppdrag... 4 Förutsättningar... 4 Folkhälsorådets arbete 2016-2017... 5 Psykisk

Läs mer

Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6)

Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6) Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Karin Nyström (S), ordförande

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats Beslutande Ledamöter Tisdagen den 8 maj 2012, kl. 18.00-18.45 i Debatten, kommunhuset Jan-Eric Billter (FP), ordf. Anna-Karin Ullgren (M) Staffan Strömbäck (M) Lennart Nilsson

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-10-27 1 (19) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00

Kultur- och Fritidsnämnden 2003-10-27 1 (19) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Kultur- och Fritidsnämnden 2003-10-27 1 (19) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg (s) Aimo Konttinen (v) Peter Bökman (m) Klas-Gunnar Appel (s) Birgitta Ringshagen (s)

Läs mer

Dnr KK13/492. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet

Dnr KK13/492. Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Dnr KK13/492 Reglemente för Kommunala Anhörigrådet Dnr KK13/492 2/5 Kommunala Anhörigrådet (KAR) är ett organ för överläggningar, samråd och ömsesidig information mellan företrädare för anhörigorganisationer

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll

Kommunala Handikapprådet Mötesprotokoll Tid och plats: 28 februari 2013 kl.16.00 18.00 i Prologen Närvarande Gunnar Pihl (FP), ordf. Lennart Nilsson (M) Helena Butén (M) Anna-Carin Stålgren (KD) Ulla Melin (MP) P A Hammarström (S) Bertil Magnusson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:00. Beslutande Heléne Fritzon (S) Katarina Honoré (S) Sven Nilsson (C) Anders Svensson (S) Pierre Månsson (FP) Peter Johansson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Handikappråd 2012-09-11 10 (16) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 11 september 2012, klockan 17.00 19.05. Beslutande Anneli Bengtsson, socialnämnden, ordf Bo Sävhammar, socialnämnden Marie-Louise

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.50 Ajournering 15.00 15.05 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Ledningskontoret, Konferensrum; Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S)

Ledningskontoret, Konferensrum; Lodjuret. Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Landstingsstyrelsen Datum Tid 09.15 15.00 Plats Ledningskontoret, Konferensrum; Lodjuret Närvarande Ledamöter Ann-Margret Knapp (S) ordförande Tommy Berger (S) Ulf Nyrén (S) Lena Andreasson (S) Åke Bengtsson

Läs mer

Prologen kl. 16:00 Sluttid:18:00

Prologen kl. 16:00 Sluttid:18:00 Plats och tid Beslutande ledamöter Prologen kl. 16:00 Sluttid:18:00 Margaretha Wiberg (M), vice ordförande Karin Henriksson (FP), ordförande Jimmy Sjöblom (C) P A Hammarström (S) Stig Becker (SRF) Ej tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Carin Olsson (C) Mikael von Krassow (S) Christian Juntunen

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet 2007-12-12 1 (6) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Juno Lindberg

KRISTINEHAMNS KOMMUN PROTOKOLL Sida Kommunala Handikapprådet 2007-12-12 1 (6) Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21. Närvarande:Juno Lindberg Kommunala Handikapprådet 2007-12-12 1 (6) Tid: 15.00 16.15 Plats: Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21 Närvarande:Juno Lindberg Inga-Lill Röhr Monica Marker Lennart Nyqvist Ingegerd Karlsson Krister Nyström

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet 2013-04-17 1(6) Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 17 april 2013 kl. 13.00 15.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Tomas Sjöberg, sekreterare Lena

Läs mer