DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN ELINEBERG 5 ELINEBERG, HELSINGBORGS STAD

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN ELINEBERG 5 ELINEBERG, HELSINGBORGS STAD"

Transkript

1 DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN ELINEBERG 5 ELINEBERG, HELSINGBORGS STAD Upprättad den 23 april 2010 Redaktionellt ändrad den 20 juli 2010 ENKELT PLANFÖRFARANDE Antagen av stadsbyggnadsnämnden 26 aug Laga kraft 28 sep 2010 Genomförandetid t o m 28 sep 2015 Dnr 3111/ STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

2

3

4

5

6 DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN ELINEBERG 5 ELINEBERG, HELSINGBORGS STAD PLANBESKRIVNING 1(8) Dnr 3111/2008 HANDLINGAR Detaljplanen redovisas på: denna planbeskrivning plankarta med planbestämmelser och illustrationer genomförandebeskrivning särskilt utlåtande (efter genomfört samråd) Detaljplanen behandlas enligt reglerna för enkelt planförfarande. SYFTE Detaljplanen upprättas för att möjliggöra utbyggnad av lagerutrymme för befintlig butikslokal i Elinebergs centrum. BAKGRUND Livsmedelskedjan Netto driver idag en dagligvarubutik i Elinebergs centrum och vill utöka sin butiksyta från cirka 800 m 2 till cirka 1000 m 2. För att möjliggöra detta vill Netto omvandla butikslokalens befintliga lagerutrymmen till butiksyta och bygga till nya, effektivare lagerutrymmen. Den föreslagna tillbyggnaden har en yta på cirka 100 m 2. Eftersom den gällande detaljplanen inte tillåter att den aktuella platsen bebyggs kräver tillbyggnaden en ändring av detaljplanen. Ändringen bedöms vara av begränsad betydelse och sakna betydelse för allmänheten samt är förenlig med gällande översiktsplan och länsstyrelsens granskningsyttrande. Därför tillämpas enkelt planförfarande. Förslaget har informerats stadsbyggnadsnämnden den 26 februari Bedömning av miljöpåverkan Stadsbyggnadsförvaltningen har i samråd med länsstyrelsen bedömt att planens genomförande inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan enligt 5 kap 11 plan- och bygglagen eller 6 kap 11 miljöbalken varför miljöbedömning med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning inte behöver genomföras, se vidare under rubriken Konsekvenser.

7 2(8) Dnr 3111/2008 PLANOMRÅDETS FÖRUTSÄTTNINGAR Läge och avgränsning Planområdet omfattar befintlig lastyta tillhörande Elinebergs centrumanläggning. Lastytan är belägen på den östra sidan av Elinebergs centrumanläggning och utgörs av asfalterad markyta, lager och lastbrygga. För exakt avgränsning hänvisas till plankartan. Planområdet omfattar en yta på cirka 800 m². Planområdet är markerat med röd linje. Markägare I planområdet ingår del av fastigheten Elineberg 5. Hela planområdet ägs av AB Helsingborgshem. Beskrivning av området Bebyggelse Planområdet utgörs av en mindre del av Elinebergs centrum. Centret, som täcker en yta på ca 2000 m 2, byggdes i samband med den övriga stadsdelen under 1960-talet. Bebyggelsen inom planområdet utgörs av lager och lastkaj. Större delen av planområdet utgörs dock av en lastzon tillhörande verksamhetslokal i Elinebergs centrum. Livsmedelskedjan Netto bedriver handel i den berörda lokalen. Service Nordost om planområdet ligger Elinebergsskolan. Elinebergs Språkförskola ligger söder om planområdet.

8 3(8) Dnr 3111/2008 Befintlig situation med byggnader, inlastning, vändplats och grönytor. Trafik Varudistribution till handelsverksamheter sker via Luggudegatan. Öster om planområdet finns ett större cykelstråk som ansluter till Elinebergs Språkförskola med en gång- och cykelväg söder om planområdet. Vegetation I anslutning till muren i planområdets östra del finns tre lindar. Arkeologi Planområdet berörs inte av några kända fornlämningar. Påträffas fornlämningar i samband med markarbeten skall dessa, i enlighet med 2 kap 10 lagen om kulturminnen m m, omedelbart avbrytas och länsstyrelsen underrättas. Fornlämningar kan synas som härdrester, stenpackningar eller mörka färgningar i jorden. Tidigare ställningstaganden Översiktsplan I Helsingborgs översiktsplan (ÖP2010), antagen av kommunfullmäktige den 18 maj 2010, redovisas planområdet som befintlig stadsbebyggelse som ska kompletteras och utvecklas till blandad stad. Elineberg är vidare utpekad som en lämplig plats för besöks om personalintensiv verksamhet.

9 4(8) Dnr 3111/2008 Riksintressen Planområdet är beläget inom riksintresse för kustzon (Skånes högexploaterade kust) och riksintresse för naturvården (stråket Pålsjö-Domsten). Detaljplaner Det aktuella området regleras idag av detaljplan för Elinebergs centrum (13053) som anger att marken ska användas till handel- och serviceändamål, men dock ej får bebyggas. Enligt gällande detaljplan sker varudistribution till handelsverksamheterna via Luggudegatan. Detaljplanen vann laga kraft den 8 juni Genomförandetiden har gått ut. Handelspolicy Planändringen ligger i linje med de övergripande mål som formulerats i Helsingborgs Stads handelspolicy. I denna understryks vikten av att främja befintliga lokala centra samt serviceutbudet i bostadsområden. En god närservice är viktig för att minska transportbehovet och öka tryggheten i det offentliga rummet. Äldre, småbarnsföräldrar samt boende utan tillgång till bil är beroende av en god närservice. PLANENS UTFORMNING Dispositionen i stort Detaljplanen möjliggöra att befintlig butikslokal får byggas ut med maximalt 160 m². Inom övrig del av planområdet får byggnader ej uppföras. Planområdet regleras som område för handel. Ritningen nedan visar förslag till utbyggnad av lagerutrymmet. Ritning med föreslagen utbyggnad, framtagen av arkitekt, mark & landskap ab.

10 5(8) Dnr 3111/2008 Bebyggelse Tillkommande bebyggelse bör till material, färg och form följa den befintliga byggnaden för att ansluta till närmiljön i området. Tillkommande bebyggelse regleras i denna detaljplan med samma bestämmelser som i stadsplanen för Elinebergs centrum (13053). Befintlig byggnad sedd från öster. Fotomontage med exempel på ny utbyggnad, markerad med pil, sedd från öster. Vegetation En av de befintliga lindarna kommer att behöva tas bort vid utbyggnaden. Kompensation för detta sker genom att två nya lindar (se genomförandebeskrivning) planteras på grönytan öster om planområdet (se illustrationsplanen). De två kvarvarande träden inom planområdet skyddas genom bestämmelse i detaljplanen.

11 6(8) Dnr 3111/2008 Trafik Transporter till den berörda butikslokalen sker på samma sätt som tidigare via Luggudegatan. Även inlastning sker på samma sätt som tidigare, d.v.s. helt och hållet inom lastzonen där fordonen också vänder. Störningar Markanvändningen får ej ge upphov till att bostäder och verksamheter utanför planområdet utsätts för trafikbuller eller externt industribuller överskridande antagna riktvärden. Teknisk försörjning Dagvatten Omhändertagande av dagvatten sker i befintligt system. Vatten och avlopp Anslutning sker till befintligt nät för vatten och avlopp. Avfallshantering Nuvarande system för avfallshantering fortsätter enligt kommunens policy. Elnät Befintligt elnät med tillräcklig kapacitet finns i anslutning till planområdet. Uppvärmning Uppvärmning av tillkommande ytor med befintligt system. KONSEKVENSER Bedömning av miljöpåverkan Stadsbyggnadsförvaltningen har bedömt att planens genomförande inte kan antas medföra en sådan betydande miljöpåverkan som avses i 5 kap 11 plan- och bygglagen respektive 6 kap miljöbalken. Bedömningen har gjorts utifrån planförslagets innehåll, typen av påverkan och områdets egenskaper i enlighet med 4 förordningen om miljökonsekvensbeskrivningar (MKB-fo), samt bilagorna 2 och 4 till samma förordning. Miljöbedömning med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning behöver därför inte genomföras. Länsstyrelsen har tagit del av kommunens bedömning och har den 8 juli 2009 meddelat att den gör samma bedömning som kommunen. Mark, luft och vatten Gällande miljökvalitetsnormer enligt svensk författningssamling (SFS 2001:527) avser halterna i utomhusluft av bland annat kvävedioxid (NOB2B), svaveldioxid (SOB2B), bly, partiklar (PM10), kolmonoxid (CO), bensen och ozon (OB3B). Enligt översiktsplanen, antagen av kommunfullmäktige den 12 juni 2002 och aktualitetsförklarad den 30 augusti 2006, föreligger ingen risk för överskridande av miljökvalitetsnormernas värden i närheten av planområdet. Med hänsyn till översiktsplanens trafikprognos för området bedöms planförslaget inte innebära någon försämring av luftkvaliteten.

12 7(8) Dnr 3111/2008 Genomförande av planen bedöms inte påverka grundvattnets kemiska och kvantitativa status. Hälsa och säkerhet Trafikbuller/Externt industribuller Enligt riksdagens proposition 1996/97:53 är gällande riktvärden för trafikbuller vid bostäder 55 db(a) ekvivalent nivå vid fasad, 30 db(a) ekvivalent nivå inomhus, 45 db(a) maximal nivå inomhus nattetid och 70 db(a) maximal ljudnivå vid uteplats. Enligt planbestämmelse får markanvändningen ej ge upphov till buller överskridande antagna riktvärden. Utifrån den mindre utökning av byggnadsrätten som planen medger bedöms ingen märkbar ökning av trafik uppstå. Detaljplanen bedöms således inte ge upphov till att intilliggande bostäder utsätts för normöverskridande trafikbuller. Natur- och kulturmiljö Detaljplaneändringen strider inte mot de berörda riksintressena, dvs. riksintresset för kustzonen (Skånes högexploaterade kust) och riksintresse för naturvården (stråket Pålsjö-Domsten). Sociala konsekvenser Planändringen bedöms inte ha några negativa sociala konsekvenserna för boende, barn, och äldre, och inte heller för tillgängligheten i området. En utbyggnad ökar möjligheten att närservice blir kvar i området, vilket är positivt. Övriga konsekvenser Planändringen påverkar inte trafiksituationen i området. Gatunätet, parkeringssituationen och befintliga gång- och cykelvägar intill planområdet påverkas inte av planändringen. Utbyggnaden förändrar inte heller trafikmängder eller trafiksäkerheten. Detaljplanen är förenlig med gällande detaljplan som anger att det aktuella området skall kompletteras och utvecklas till blandad stad. Elineberg är vidare utpekad som en lämplig plats för besöks- och personalintensiva verksamheter och befinner sig inom en radie om 1,2 km från Ramlösa station kring vilken centrumfunktioner skall utvecklas. Vidare omfattas planområdet av område för fördjupad studie av landborgen. Detaljplanen bedöms ej förhindra utveckling av denna då den föreslagna förändringen sker inom redan ianspråktagen mark. SAMMANFATTNING Detaljplanen medför en utökning av byggrätten med cirka 160 m² med en högsta byggnadshöjd av +29,0 meter över nollplanet. Planområdet får användas för handel. Två av de tre befintliga lindarna skyddas. Den tredje linden kan fällas och ersättas med två nya, vilka placeras enligt illustration på detaljplanen. Trädart föreslås i genomförandebeskrivningen. Mur som ansluter till byggnaden ska finnas, till exempel enligt nuvarande utförande.

13 8(8) Dnr 3111/2008 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Björn Bensdorp Redestam Planchef Lina Olsson Planarkitekt

14 1(2) Dnr 3111/2008 G 23 april 2010 DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN ELINEBERG 5 ELINEBERG, HELSINGBORGS STAD GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATION Förfarande Enkelt planförfarande tillämpas enligt Plan- och bygglagens 5 kapitel 22. Tidplan Planförslaget beräknas vinna laga kraft tredje kvartalet Genomförandetid Genomförandetiden är fem år från den dag planen vunnit laga kraft. FASTIGHETSRÄTT Fastighetsbildning För planens genomförande krävs ingen fastighetsbildning. Icke säkrade ledningar inom u-område säkras med ledningsrätt. EKONOMI Planekonomi Planens genomförande kräver inga kommunala investeringar. Kompensationsåtgärder Två träd av sorten Tilia europaea Pallida ska planteras som kompensation för det träd som vid exploatering måste tas bort. Träden ska planteras på kommunens mark öster om gång- och cykelstråket enligt illustrationsplanen. De kostnader som detta medför skall exploatören stå för enligt överenskommelse mellan Helsingborgs stad och Helsingborgshem.

15 2(2) Dnr 3111/2008 G 23 april 2010 TEKNISKA UTREDNINGAR Innan anläggningsarbeten bör befintliga ledningars lägen markeras. För detta ansvarar exploatören. VA-anmälan skall ställas till Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB. STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Björn Bensdorp Redestam Planchef Lina Olsson Planarkitekt

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län 1(7) Datum: Diarienummer: 2013-08-13 2013/124 Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättas: 2013-08-13 Antagits

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN FILBORNA 28:33 M. FL., NY ARENA OLYMPIA, HELSINGBORGS STAD

DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN FILBORNA 28:33 M. FL., NY ARENA OLYMPIA, HELSINGBORGS STAD DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN FILBORNA 28:33 M. FL., NY ARENA OLYMPIA, HELSINGBORGS STAD Upprättad den 23 juni 2010 ENKELT PLANFÖRFARANDE Antagen av stadsbyggnadsnämnden 26 augusti 2010 393 Laga kraft

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändring av detaljplanen är att pröva möjlighet

Läs mer

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag

Husensjö 9:48, Gustavslund. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Husensjö 9:48, Gustavslund Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till en utbyggnad

Läs mer

DETALJPLAN. 11 maj Antagen av Lagaa kraft 1 juli

DETALJPLAN. 11 maj Antagen av Lagaa kraft 1 juli DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN PÅFÅGELN 13 M FL PLANTERINGEN, HELSINGBORGS STAD Upprättad den 5 mars 2009 Redaktionelltt ändrad den 11 maj 2099 ENKELT PLANFÖRFARANDE Antagen av stadsbyggnadsnämnden 28 maj

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN FLINTYXAN 2 M FL ÄTTEKULLA, HELSINGBORGS STAD

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN FLINTYXAN 2 M FL ÄTTEKULLA, HELSINGBORGS STAD DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN FLINTYXAN 2 M FL ÄTTEKULLA, HELSINGBORGS STAD Upprättad 20 april 2007 Redaktionellt ändrad 5 juli 2007 ENKELT PLANFÖRFARANDE Antagen av stadsbyggnadsnämnden 23 augusti 2007 320

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Aron 27, Gustavslund, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att komplettera fastighetens användning som

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 929/2011 FASTIGHETERNA Kungsörnen 1 och Fyrfatet 1, PLANTERINGEN, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Mark- och exploateringsenheten, Helsingborgs stad, söker planändring för fastigheten

Läs mer

Ny detaljplan för del av Perstorp 21:1 m.fl. (parkeringen vid kyrkan) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING 1(9)

Ny detaljplan för del av Perstorp 21:1 m.fl. (parkeringen vid kyrkan) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING 1(9) 1(9) Datum: Diarienummer: 2014-04-10, rev. 2014-06-03 2014/60 Ny detaljplan för del av Perstorp 21:1 m.fl. (parkeringen vid kyrkan) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplanen har Upprättats:

Läs mer

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län 1(5) Datum: 2017-02-13, 2017-04-10 Diarienummer: Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplanen har Upprättats: 2017-02-13,

Läs mer

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Detaljplan för fastigheten Ankarstocken 4 Hittarp, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 9 december 2016 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 198/2014 FASTIGHETEN DANMARK 29 SÖDER, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren Fastighets AB Danmarkshuset den 6 februari 2014. SYFTE

Läs mer

Ramlösa Hälsobrunn mm

Ramlösa Hälsobrunn mm Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Ändring av stadsplan (1283K-10684) för Ramlösa Hälsobrunn mm Ramlösa, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 3 augusti 2017 FÖRENKLAT STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1

Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1 Dnr: 642/2017 Upprättad 20 oktober 2017 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Ändring av detaljplan (akt 1283K-15703) genom upphävande för fastigheten Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1 Helsingborgs stad

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG FASTIGHETEN ASIEN 17 SÖDER, HELSINGBORGS STAD 1(7) Dnr 1793/2013 UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Fastighetsägaren Bacchant AB har ansökt om planändring den 27 december 2013. Förfrågan avser fastigheten

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Gantofta 1:7 m fl Gantofta, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att uppföra en idrottshall

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(7) Dnr 266/2015 FASTIGHETEN ALLERUM 11:35 ALLERUM, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Lena Evaldsson inkom 2 februari 2015 med en förfrågan avseende upprättande av ny detaljplan för fastigheten

Läs mer

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN UTVÄLINGE 10:10 M FL (NUVARANDE SOMMARNÖJET 1) UTVÄLINGE, HELSINGBORGS STAD

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN UTVÄLINGE 10:10 M FL (NUVARANDE SOMMARNÖJET 1) UTVÄLINGE, HELSINGBORGS STAD TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN UTVÄLINGE 10:10 M FL (NUVARANDE SOMMARNÖJET 1) UTVÄLINGE, HELSINGBORGS STAD Upprättad den 28 maj 2010 ENKELT PLANFÖRFARANDE Antagen av stadsbyggnadsnämnden 23 september

Läs mer

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck

Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Ändring av detaljplan (1283K-15079) för del av Kvarteret Asien med mera, Gåsebäck Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1 Plan 7/16 2016-11-10 Detaljplan för del av fastigheten 2016-11-10 GRANSKNING Stadsbyggnadsförvaltningen 261 80 Landskrona Besöksadress Drottninggatan 7 Tfn 0418-47 00 00 sb@landskrona.se www.landskrona.se

Läs mer

Pålsjö 1:1 m.fl., Pålsjöbaden. Underlag för planuppdrag

Pålsjö 1:1 m.fl., Pålsjöbaden. Underlag för planuppdrag Ändring av detaljplan (1283K-15840) för del av fastigheten Pålsjö 1:1 m.fl., Pålsjöbaden Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den "DAG månad ÅR" BEGRÄNSAT PLANFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Orienteringskarta 1(8) Innehållsförteckning PLANHANDLINGAR... 4 SYFTE OCH HUVUDDRAG... 4 PLANDATA... 4 Lägesbestämning/ Areal... 4 Markägoförhållanden... 4

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län 1(10) Datum Referens 2012-08-10 2012-44 Detaljplan för fastigheten Loke 7, Perstorps kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING Detaljplanen har Upprättas:...2012-05-30 Antagits av BN:...2012-08-30 Vunnit laga

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheterna Centern 2 och 3 Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till förtätning med nya bostäder

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN KATSLÖSA 17:3 M FL, PETAB, I RYDEBÄCK, HELSINGBORGS STAD

DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN KATSLÖSA 17:3 M FL, PETAB, I RYDEBÄCK, HELSINGBORGS STAD DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN KATSLÖSA 17:3 M FL, PETAB, I RYDEBÄCK, HELSINGBORGS STAD E6 Rydebäcks centrum Rydebäcks station motorvägsanslutningen Ytterövägen PETAB Upprättad 2002 10 30 Reviderad

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Sleipner 3, Ringstorp Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att komplettera befintlig

Läs mer

Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten

Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten Ändring av detaljplan (1283K-14596) för fastigheten Hillebarden 2 Berga, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 13 mars 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Oden 1 med flera, Ringstorp. Underlag för planuppdrag

Oden 1 med flera, Ringstorp. Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Oden 1 med flera, Ringstorp Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med planändringen är att pröva möjligheten till förtätning

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Redaktionellt ändrad 25 januari 2019 Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 Redaktionellt ändrad

Läs mer

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4 KS11.1017 Tillägg 1 (SLD 217) Ändring av detaljplan för del av fastigheten Hjällsnäs 36:1 och del av Lundby Prästgård 1:1, Bostäder vid Lundbyvägen (Ekdungen) i Gråbo tätort, Lerums kommun. Planbeskrivning

Läs mer

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29 109 Samrådstid:

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör Laga kraft 2013-10-09 Genomförandetiden upphör 2023-10-09 1(5) Detaljplan för del av Saritslöv 6:17 i Skurup Skurups kommun Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning

Läs mer

Samråd. Antagen av. "DAG månad ÅR" Laga kraft. Granskning. Antagande. Dnr:490/2014

Samråd. Antagen av. DAG månad ÅR Laga kraft. Granskning. Antagande. Dnr:490/2014 Upprättadd 19 november 2014 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Tillägg till detaljplan (akt 1283K-16036) för del av fastigheten RYA 1:30, RYDEBÄCK Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad

Läs mer

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Ronneby kommun, Blekinge län Idrottsplats Gymnasieskola/ sporthall Blekan Fotbollsplan/ Brunnsparken Översiktskarta, planområdet markerat med rött PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

Läs mer

Detaljplan för del av kv Smultronet

Detaljplan för del av kv Smultronet Detaljplan för del av kv Smultronet i Salems kommun, Stockholms län Plan nr 82-82, dnr 2016/42 Standardförfarande enligt Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) i dess lydelse fr o m den 2 januari 2015. Granskningshandling

Läs mer

Helsingborgg den 26 mars 2015

Helsingborgg den 26 mars 2015 HELSINGBORGS STAD Stadsbyggnadsnämnden 26 mars 2015 Ärende nr Handläggare: Carl Welin, 042-10 60 68 Stadsbyggnadsnämnden Tillägg tilll detaljplan (akt 1283K 16036) för del av fastigheten Rya 1:30, Rydebäck,

Läs mer

Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG FASTIGHETEN BÖLJAN 3 CENTRUM, HELSINGBORGS STAD 1(5) Dnr 1146/2013 UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE JM fastighets AB SYFTE Detaljplanen upprättat för att pröva möjligheten att uppföra två flerbostadshus

Läs mer

Ändring av detaljplan (1283K och 1283K-17341) för del av fastigheten. Beslut om samråd av stadsbyggnadsnämnden "DAG månad ÅR"

Ändring av detaljplan (1283K och 1283K-17341) för del av fastigheten. Beslut om samråd av stadsbyggnadsnämnden DAG månad ÅR Ändring av detaljplan (1283K-15869 och 1283K-17341) för del av fastigheten Söder 1:10, Söder, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 12 juli 2019 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-03-06 Reviderad: 2018-03-02 Godkänd

Läs mer

Ärendet. bebyggelse inom. att tillämpa samt. bety- 29 januari Christian Orsing Ordförande. Bilagor Begäran om. planändring.

Ärendet. bebyggelse inom. att tillämpa samt. bety- 29 januari Christian Orsing Ordförande. Bilagor Begäran om. planändring. HELSINGBORGS STAD Stadsbyggnadsnämnden 29 januari 2015 Ärende nr Handläggare: Nina Begovic, 042-100 52 94 Stadsbyggnadsnämnden Planuppdrag för fastigheterna Klostret 18 ochh 20, Slottshöjden, helsingborgs

Läs mer

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten Städet 11 Tågaborg, Helsingborgs stad PLANOMRÅDE Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 19 februari 2016 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE Program godkänt

Läs mer

Ramlösa 9:1, Helsingborg. Underlag för planuppdrag

Ramlösa 9:1, Helsingborg. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Ramlösa 9:1, Helsingborg Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att uppföra

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

Östra Hässleholmsgårdsområdet

Östra Hässleholmsgårdsområdet Ändring av detaljplan, upprättad 2017-04-07 Ursprunglig detaljplan, laga kraft 1990-01-15 Arkivnr: A 617 Dnr: BN 2015-864 Samrådshandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra Hässleholmsgårdsområdet

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE

ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för fastigheten Kattarp 12:11 m fl Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 oktober 2015 ENKELT PLANFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden den "DAG månad

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-23 Godkänd

Läs mer

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun PÄ 42/2006a Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun Upprättad 2007-09-24 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser PLANBESKRIVNING 1 (8) Detaljplan

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor Fasighetsförteckning Grundkarta Genomförandetid

Läs mer

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs Detaljplan för Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs i Säters kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2010-12-07 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en plankarta i skala 1:1000,

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-03-13 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-XX-XX XX Dnr: BN 2016-954 Granskningshandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden,

Läs mer

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11 Dnr: 0321/11 Antagandehandling 2014-10-02 Justerad 2014-12-18 Tillägg till PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola i

Läs mer

BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING

BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING FASTIGHETEN HUSENSJÖ 8:11 M FL FILBORNA, HELSINGBORGS STAD BEGÄRAN OM PLANLÄGGNING 1(5) Dnr 2353/2008 SÖKANDE Öresundskraft AB, Sem-System Fastighets AB och Pauliskolan. SYFTE Detaljplanen är föranledd

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Ändring av detaljplan (1283K-12709) för fastigheten Grottekvarnen 1, Raus Södra, Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändring av detaljplanen är att

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Pysslingen 1 m fl Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för bostadsändamål samt att

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Plan- och genomförandebeskrivning 2012-10-29 SAMRÅDSHANDLING 2012-10-29 Dnr: 2012.0470.211 Detaljplan

Läs mer

1281K-P117. Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING

1281K-P117. Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 34/2013a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Nevers 8 i Lund, Lunds kommun (Borgåslingan 2 ) Upprättad 2014-02-10 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd för samråd: SBN

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling

PLANBESKRIVNING. Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län. Antagandehandling Antagandehandling 2009-10-27 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Förskolan Vilda Tilda, del av Grössbyn 1:82 Ucklum, Stenungsund kommun Västra Götalands län Enkelt Planförfarande 1 Enkelt Planförfarande

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29

Läs mer

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN UTVÄLINGE 19:1 M FL UTVÄLINGE, HELSINGBORGS STAD

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN UTVÄLINGE 19:1 M FL UTVÄLINGE, HELSINGBORGS STAD TILLÄGG TILL DETALJPLAN 15497 FÖR FASTIGHETEN UTVÄLINGE 19:1 M FL UTVÄLINGE, HELSINGBORGS STAD Upprättad den 28 juni 2010 Redaktionellt ändrad 8 september 2010 ENKELT PLANFÖRFARANDE Antagen av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

BEGÄRAN OM UPPRÄTTANDE AV DETALJPLAN

BEGÄRAN OM UPPRÄTTANDE AV DETALJPLAN FASTIGHETEN ÖDÅKRA 4:4, M FL ÖDÅKRA, HELSINGBORGS STAD 1(5) Dnr 01238/2010 BEGÄRAN OM UPPRÄTTANDE AV DETALJPLAN SÖKANDE Mark och exploateringsenheten, Helsingborgs stad. SYFTE Detaljplanen syftar till

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(8) Dnr 2571/2008 FASTIGHETEN NOTVARPEN 23 M FL DOMSTEN, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Mark och exploateringsenheten inkom den 1 oktober 2008 med en beställning avseende upprättande

Läs mer

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bagaren 10 m.fl. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING 2

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-04-09 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-04-17 95 Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: BN 2011-1150 Antagandehandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2011-09-05, rev 2011-12-12 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 TILLÄGG till detaljplan för del av fastigheten Oxhalsö 2:112 i Blidö församling Dnr 11-30.214 Ks 11-69

Läs mer

Detaljplan för Gäddan 1 m.fl., Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan för Gäddan 1 m.fl., Perstorps kommun, Skåne län 1(13) Datum: Diarienummer: 2015-05-06 2015/44 Detaljplan för Gäddan 1 m.fl., Perstorps kommun, Skåne län STANDARDFÖRFARANDE, SAMRÅD Detaljplanen har Upprättats: 2015-05-06 Antagits av BN: Vunnit laga kraft:

Läs mer

Planbeskrivning DEL AV KV. JÄGAREN. Detaljplan för. Granskningshandling. Osby Tätort Osby kommun Skåne län. Ungefärlig avgränsning av planområdet.

Planbeskrivning DEL AV KV. JÄGAREN. Detaljplan för. Granskningshandling. Osby Tätort Osby kommun Skåne län. Ungefärlig avgränsning av planområdet. Planbeskrivning Granskningshandling Detaljplan för DEL AV KV. JÄGAREN Osby Tätort Osby kommun Skåne län Ungefärlig avgränsning av planområdet. Dnr 2014.ks2145 214 Samhällsbyggnad Osby kommun 283 80 Osby

Läs mer

Närlunda Västra 2 och Husensjö 14:1, Närlunda. Underlag för planuppdrag

Närlunda Västra 2 och Husensjö 14:1, Närlunda. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Närlunda Västra 2 och Husensjö 14:1, Närlunda Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG FASTIGHETEN PÅL IBB 21 M FL NORR, HELSINGBORGS STAD 1(6) Dnr 860/2013 UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Wallenstam AB SYFTE Planändringen är föranledd av planansökan inkommen 13 maj 2013. Syftet är att

Läs mer

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl.

Ändring av detaljplan för Trolleboda 1:149 m.fl. Ändring av detaljplan för del av Trolleboda 1:149 m.fl. Ronneby kommun Blekinge län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Plankarta Planbeskrivning Behovsbedömning Fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning Samrådshandling. Detaljplan för del av Osby 194:1. Osby tätort Osby kommun Skåne län

Plan- och genomförandebeskrivning Samrådshandling. Detaljplan för del av Osby 194:1. Osby tätort Osby kommun Skåne län Plan- och genomförandebeskrivning Samrådshandling Detaljplan för del av Osby 194:1 Dnr 2014.ks2110 214 Osby tätort Osby kommun Skåne län Ungefärlig avgränsning av planområdet i rött. Dnr 2014.ks2110 214

Läs mer

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE

BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Detaljplan för del av fastigheten Motorn 10 med flera Olympia, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 27 september 2016 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN RAMLÖSA 8:1 M FL RAMLÖSA, HELSINGBORGS STAD

DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN RAMLÖSA 8:1 M FL RAMLÖSA, HELSINGBORGS STAD DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN RAMLÖSA 8:1 M FL RAMLÖSA, HELSINGBORGS STAD Upprättad 3 juli 2007 Redaktionellt ändrad 29 augusti 2007 ENKELT PLANFÖRFARANDE Antagen av stadsbyggnadsnämnden 27 september 2007

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad

PLANBESKRIVNING. Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad PLANBESKRIVNING Detaljplan Smeden 13, Östertull, Falköpings stad, juni 2009 BESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta i skala 1:1000 med bestämmelser. Till förslaget hör planbeskrivning,

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för Oskarströms fd stationshus, del av Oskarström 3:153 Bildkälla: Kulturmiljö Halland, Bebyggelseinventeringen i Halland Oskarström, HALMSTADS

Läs mer

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad

Planområde ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE. Plan E 273 K Detaljplan för EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad ANTAGANDEHANDLING BYGGNADSKONTORET EKETÅNGA 2:19, del av (vid Svanhallavägen) Söndrum, Halmstad Byggnadskontoret 2010-03-24 Planområde 1 ANTAGANDEHANDLING EKETÅNGA 2:19, del av. (Vid Svanhallavägen.) Söndrum,

Läs mer

Samhällsutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN DEL AV TÄLLE 45:1 I LJUSDAL LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Samhällsutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN DEL AV TÄLLE 45:1 I LJUSDAL LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Datum Dnr 2013-08-01 KS 0088/06 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD/UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN DEL AV TÄLLE 45:1 I LJUSDAL LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Översiktskarta över planområdet

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG tillhör rev ANTAGANDEHANDLING

SAMRÅDSFÖRSLAG UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG tillhör rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-05-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-22 tillhör rev 2009-06-04 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten RÖ-MÄLBY 1:5 och del av RÖ-ÖSBY 1:17 i Rö församling. Dnr 08-10108.114

Läs mer

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-05-15 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten Städet 11 Tågaborg, Helsingborgs stad PLANOMRÅDE Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 mars 2016 STANDARD FÖRFARANDE Program godkänt

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun UPPRÄTTAD: Diarienr: MN 2016/56 STANDARDFÖRFARANDE PLANUPPDRAG SAMRÅD Granskning ANTAGANDE LAGAKRAFT Plan-

Läs mer