Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, den 8 februari kl.10:00. Britt Wall (S) Robert Yngve (KD) 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, den 8 februari kl.10:00. Britt Wall (S) Robert Yngve (KD) 1"

Transkript

1 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 31 januari 2013, kl :00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande 2-10 Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef Cecilia Lindsten, landskapsarkitekt 1 Torgny Grahl, byggnadsingenjör 2-9 Britt Wall (S) Lars Henningsson, byggnadsingenjör 2-9 Roger Kämäräinen, bygglovsarkitekt 2-9 Håkan von Dolwitz, energirådgivare 10 Åsa Olsson, sekreterare Justering Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, den 8 februari kl.10:00 Sekreterare Ordförande Åsa Olsson Justerare Ulla Christensson Ljunglide (M) 2-10 Britt Wall (S) Robert Yngve (KD) 1 Anslagsbevis sprotokoll är justerat. Protokollet är anslaget under tiden Under anslagstiden kan ärendet överklagas enligt Kommunallagen. Protokollet förvaras på kommunkontoret. Åsa Olsson

2 BNau 1 Dnr MBN 2012/1118 Ståleröd 1:2, 1:5 - nybyggnation av bostäder/hästgårdar Ansökan avser nybyggnation av ett flertal mindre hästgårdar, antingen som 8-10 enskilda gårdar eller 6-7 grupper med 2-4 bostäder i varje grupp kopplat till gemensamt stall eller möjlighet till stallplats. Omgivande jordbruksmark nyttjas då som beteshagar för hästar i kombination med andra betesdjur, t ex får. De fastigheter som ansökan avser är belägna sydost om Hunnebostrand, i direkt anslutning till tätortsområdet så som det avgränsas i översiktsplanen (ÖP2010). Området är landsbygdspräglat. Öppen betesmark inramas av skogsbeklädda bergspartier. På stamfastigheten Ståleröd 1:2 finns en befintlig gård med stall. I Ståleröds by norr om aktuellt område finns ett mindre antal bostadshus samt en whiskyfabrik med produktion och besöksverksamhet. Strax sydost om området ligger Hunnebostrands ridskola. En mindre asfalterad väg förbinder området med Hunnebostrand (norrut) och Askum (åt sydost). Området omfattas inte av någon gällande detaljplan. Därmed sker bedömning av nybyggnation utifrån rekommendationer i kommunens översiktsplan, ÖP2010. Området ligger i direkt anslutning till tätortszonen för Hunnebostrand-Ulebergshamn, och ingår i zonen bergkullelandskap och uppodlade dalgångar. För zonen gäller bl a följande rekommendationer för byggnation: -Utveckling av bostäder bör ske i anslutning till eller med god tillgänglighet till huvudvägar/kollektivtrafikstråk. - Utveckling av bebyggelse inom större, oexploaterade naturområden bör undvikas. - Utveckling av bostadsbebyggelse ska inom zonen ske med utgångspunkt i livsmiljö bebyggelsegruppering utanför tätort genom kompletteringar av utpekade, befintliga bebyggelsegrupperingar samt med utgångspunkt i livsmiljö landsbygd. För det angränsande utredningsområdet U29 Sydöstra Hunnebostrand inom tätortszonen gäller följande rekommendationer: Utredningsområde för bostäder. Med hänsyn till läget i tätortsområdets utkant bör nytillkommande bostadsbebyggelse ges en glesare bebyggelsestruktur med möjlighet till större tomter. Det område som anges i ansökan pekas inte särskilt ut som ett område för landsbygdsutveckling i ÖP2010, men kan genom sin direkta anslutning till tätortszonen ses som ett område med god tillgång till kommunikationer och service utifrån landsbygdens förutsättningar. O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 2(12)

3 forts. BNau 1 Dnr MBN 2012/1118 En utveckling med bebyggelse kopplad till landsbygdens karaktär och med inriktning mot hästgårdar bedöms som lämplig inom området. Ansökan avser så många nya byggnader att de inte kan prövas i ett förhandsbesked. De föreslagna lokaliseringarna är också utspridda över ett så stort område att i så fall flera förhandsbesked behöver sökas. Det är dock mycket värdefullt att pröva den önskade bebyggelseutvecklingen sett ur ett helhetsperspektiv. Med hänsyn till områdets landsbygdsprägel bedöms en prövning i detaljplan inte nödvändigtvis vara det mest lämpade. I en detaljplaneprocess riskerar bebyggelsen att bli mer anpassad till tätorternas bebyggelsestruktur. För att belysa områdets förutsättningar och ärendets komplexitet och för att på ett fördjupat sätt redogöra för den önskade utvecklingen ur ett helhetsperspektiv bedöms framtagande av en så kallad planutredning vara lämplig. Planutredning utreder förutsättningarna för den sökta åtgärden och fungerar som underlag för beslut om fortsatt hantering i ärendet. Landskapsarkitektens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott beslutar att en planutredning ska tas fram av sökanden som underlag för fortsatt hantering av ärendet. Planutredningen ska arbetas fram utifrån riktlinjer i "Policy för planutredning för bebyggelse på landsbygd" Fastställande av "Policy för planutredning" tas upp på byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Protokollsanteckning Ordförande Ulla Christensson Ljunglide anmäler jäv och lämnar lokalen och deltar inte i överläggningarna eller i beslutet. 1: e vice ordförande Robert Yngve (KD) tjänstgör som ordförande. O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 3(12)

4 BNau 2 Dnr MBN 2012/1245 Gravarne 3:1, - förrådsbyggnad för reningsverk till båttvätt För den sökta platsen gäller detaljplan fastställd Förrådsbyggnad är placerad på mark som enligt detaljplanen är avsedd för hamnändamål. Byggnaden anses därmed planenlig. Ansökan avser ett tidsbegränsat bygglov. Sotenäs kommun som markägare har accepterat en byggnad på 5 x 3,5 m som är flyttbar. Sökande har accepterat att byggnaden konstrueras så att den är flyttbar med truck eller kran. Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott beviljar tidsbegränsat bygglov till och med , enligt Plan- och bygglagen (PBL) 9 kap. 33 för en förrådsbyggnad för reningsverk till båttvätt. Det tillfälliga bygglovet har samma slutdatum som arrendeavtalet. I detta ärende krävs inte någon kontrollansvarig eller tekniskt samråd. Startbesked ges med stöd av 10 kap. 3 Plan- och bygglagen (PBL). Arbetena får påbörjas. Behovet av kontrollplan tillgodoses genom att byggherren skriftligen intygar att utförda åtgärder överensstämmer med beviljat bygglov. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. För byggnadsnämnden med delegation,enligt beslut i byggnadsnämnden O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 4(12)

5 BNau 3 Dnr MBN 2012/1181 Stensjö S:2, - anläggande av brygga/småbåtshamn Ansökan avser att förlänga stenpiren med en flytbrygga för 12 båtplatser med en längd av 15 m plus anslutningsramp och en bredd på 2,4 m med y-bommar på 6 m. på var sin sida. Länsstyrelsen har i beslut gett dispens från strandskyddsbestämmelserna för bryggan. Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott beviljar bygglov för en flytbrygga i enlighet med Länsstyrelsens beslut från Länsstyrelsens villkor enligt beslut skall följas. I detta ärende krävs inte någon kontrollansvarig eller tekniskt samråd. Startbesked ges med stöd av 10 kap. 3 Plan- och bygglagen (PBL). Arbetena får påbörjas. Behovet av kontrollplan tillgodoses genom att byggherren skriftligen intygar att utförda åtgärder överensstämmer med Länsstyrelsens beslut och beviljat bygglov. Beslutet upphör att gälla om åtgärden inte har påbörjats inom två år eller avslutats inom fem år från den dag som beslutet vinner laga kraft enligt 9 kap. 43 PBL. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. Ärendet kommer att anmälas vid byggnadsnämndens nästkommande sammanträde., med kopia på Länsstyrelsens beslut O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 5(12)

6 BNau 4 Dnr MBN 2012/534 Tången 1:87, - anmälan om uppförd mur och staket Miljö- och byggkontoret har fått in en anmälan att fastighetsägaren till Tången 1:87 har uppfört en mur och ett staket samt gjort en utfyllnad på tomten. Kontoret har skickat ett brev till fastighetsägaren och begärt en förklaring. Fastighetsägaren har besvarat kontorets brev med att efter Tingsrättens beslut om nya tomtgränser har lantmäteriet m.fl. rekommenderat staket. Fundament för staket har av byggnadstekniska skäl gjorts. Byggnadsnämnden har även rådfrågats i augusti Enligt Plan- och byggförordningen 6 kap. 1 punkt 7 krävs bygglov för att uppföra murar. Fastigheten ingår i ett område av stort intresse för kulturminnesvården. Ett staket med en höjd på 90 cm anses ej vara bygglovspliktigt. Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott uppmanar fastighetsägaren till Tången 1:87 att inkomma med en bygglovsansökan för uppförd mur. Ansökan skall ha inkommit till miljö- och byggkontoret senast Byggnadsnämndens arbetsutskott är ej beredda att lämna bygglov för staket då detta ej är anpassat till kulturmiljön och anses vara en betydande olägenhet för omgivningen. Staketet anses därmed strida mot Plan- och bygglagen 2 kap. 6 och 8 kap. 9. Frågan om byggsanktionsavgift kommer att tas upp i samband med att bygglovet behandlas. O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 6(12)

7 BNau 5 Dnr BN 2012/329 Malmön 1:146 - ansökan om bygglov för liten tillbyggnad och en takkupa För fastigheten gäller detaljplan fastställd Ansökan gäller en tillbyggnad med måtten 2 x 1,2 meter och en takkupa åt öster. Tillbyggnaden ligger helt på prickmark och takkupan överskrider byggnadshöjden för gällande detaljplan med minst 0,5 meter. Takkupans byggnadshöjd har mätts från gatan då avståndet gata - byggnad är mindre än 6 meter. Altanen som inritats i samma ansökan kräver inget bygglov. Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott beslutar att avslå bygglov då de sökta åtgärderna strider mot gällande plan. Den sökta åtgärden kan ej heller anses som liten avvikelse enligt Plan- och bygglagen (PBL) 2010:900 kap 9, 31b. Granskningsavgift: 1056 kronor. Faktureras separat. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. För byggnadsnämnden med delegation, enligt beslut i byggnadsnämnden O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 7(12)

8 BNau 6 Dnr BN 2012/1155 Smögenön 2:70 - ansökan om bygglov för ändrad användning från föreningslokal till två stycken lägenheter För fastigheten gäller detaljplan fastställd Ansökan (se bifogade ritningar) gäller ändrad användning från föreningslokal/gemensamhetslokal till två stycken lägenheter på ca 36m2 vardera. Denna byggnad ligger på mark som är korsprickad. Enligt planbestämmelserna för området (1, 2mom) får korsprickad mark endast användas till uthus och dylika mindre gårdsbyggnader. Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott beslutar att återremittera ärendet till förvaltningschefen med uppdrag att uppmana sökanden att inkomma med underlag som redovisar behovet av föreningslokal/gemensamhetsutrymmen samt att hörande av hyresgäster ska genomföras. O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 8(12)

9 BNau 7 Dnr MBN 2012/1079 Finntorp 17:18 - ansökan gäller ändrad användning samt ombyggnad renovering av magasin/sjöbod (industrifastighet enligt ansökan) För fastigheten gäller detaljplan fastställd Enligt detaljplanen har fastigheten beteckningen "In". I planbestämmelserna står följande: Med In betecknat område får bebyggas endast för hamn-, fiskeri-, handels-, hantverks-, industriändamål. Bostäder får här icke inredas i annan mån än det erfordras för respektive anläggningars bevakning. Sökande har i sin ansökan redogjort för verksamheten vilken består i att köpa/sälja samt förmedla beg. bilar och båtar. Byggnaden skall även renoveras och höjas 45 cm för att förhindra att havsvatten tränger in. Byggnaden som är c:a 50m² skall inredas med kontor/arbetsrum, wc/dusch, pentry och kundmottagning. Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott återremitterar ärendet till förvaltningschefen med uppdrag att av sökanden begära in ett förtydligande om hur behovet av besöksparkering ska lösas. O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 9(12)

10 BNau 8 Dnr BN 2013/008 Hovenäs 1:366 - ändrad användning från kontor till kontor och vandrarhem För fastigheten gäller detaljplan lagakraftvunnen Enligt detaljplanen har fastigheten beteckningen "V1". I planbestämmelserna står följande "V1: hamn, sjöbodar, hantverk, icke störande verksamhet" Planbestämmelsen "V1" medger ej boende. Byggnaden har en byggnadsarea om ca 40 m2 och används idag som kontor. önskar ändra användning från kontor till kontor och vandrarhem, för att användas som ett komplement till det befintliga vandrarhemmet på fastigheten Hovenäs 1:420. -Ett vandrarhemstillstånd på den aktuella fastigheten skulle möjliggöra för oss att förlänga säsongen genom exempelvis bröllop och firande mm vilket är något som efterfrågats och saknas i vårt utbud i dagsläget. Inriktningen mot användning som festlokal kan inte definieras som icke störande verksamhet. Att ändra användning till vandrarhem innebär en ökad cirkulation av människor och trafik inom o mrådet och är ej lämplig på grund av att användningen vandrarhem innefattar boende. Miljö- och byggkontoret har gjort bedömningen att ändrad användning för aktuell fastighet till vandrarhem ej överensstämmer med detaljplanens syfte. Bygglovsarkitektens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott beslutar att avslå ansökan om bygglov för ändrad användning då den sökta åtgärden strider mot den gällande detaljplanens syfte. Granskningsavgift: 747 kronor. Faktureras separat. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 10(12)

11 BNau 9 Dnr BN 2013/002 Kleven 2:15 - ansökan om nybyggnad flerbostadshus samt garage och förråd För fastigheten gäller detaljplan fastställd Ett flerbostadshus sökes uppföras enligt detaljplanens utformningsprinciper. Detaljplanens målsättning (planbeskrivningens syfte med detaljplanen) var att uppföra ca 29 lägenheter i två och tre våningsplan, kedjehus. Ansökan redovisar liknande utformning av husen som var intentionen i detaljplanen, men har delat in byggnaderna i olika våningsplan och rymmer nu 58st lägenheter, en dubblering av antal boende inom området. Inom området ska en parkeringskvot på 1,5 uppfyllas inom det egna kvarteret. Man redovisar 73 parkeringar och har därmed uppfyllt en parkeringskvot på 1,25. En ev. lösning har diskuterats med att tillåta parkering i närliggande parkeringshus där det finns kapacitet. Det vore en avvikelse från detaljplanen. Ansökan överstiger den tillåtna byggnadsarean inom området. Kommunarkitektens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott återremitterar ärendet till förvaltningschefen och ger i uppdrag att uppmana sökanden att justera handlingar avseende byggnadsytan som ska följa gällande detaljplan. ska också presentera konsekvenserna av den högre exploateringsgraden, ökad trafik, behovet av ökat antal parkeringsplatser, lekplatser och friyta. O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 11(12)

12 BNau 10 Energi- och klimatrådgivning - verksamhetsplan 2013 Ärendet avser förslag till verksamhetsplan för Energi- och klimatrådgivningen som är en del av miljö- och byggkontorets verksamhet. Verksamhetsplanen avser år Beredningsunderlag Energi- och klimatrådgivarens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott antar miljö- och byggkontorets förslag tillverksamhetsplan för Energi- och klimatrådgivningen avseende Verksamhetsplanen för 2013 ska presenteras på byggnadsnämndens nästkommande möte. Byggnadsnämnden O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 12(12)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-07-03 kl. 08.30-11.40 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Vivianne Gustafsson (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall 11-13, 15,16 Robert Yngve 14

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall 11-13, 15,16 Robert Yngve 14 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2013-03-27, kl 08.30-09.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall

Läs mer

Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör 34 Lars Henningsson, byggnadsingenjör 39-43

Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör 34 Lars Henningsson, byggnadsingenjör 39-43 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-05-08 kl 08.30-12.30 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Britt Wall (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-05-10 kl 08.30-12.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Eveline Savik, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2013-12-05 kl 08.30-13.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, kl.11:30

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, kl.11:30 Byggnadsnämndens arbetsutskott Beslutsprotokoll 2013-10-24 84 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2013-10-24 kl 10.00-11.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Sylvia Schönbeck, miljö- och hälsoskyddsinsp.

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Sylvia Schönbeck, miljö- och hälsoskyddsinsp. Miljö- och byggnämndens arbetsutskott Beslutsprotokoll 2012-05-24 76 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 24 maj 2012 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 5 juli 2012, kl 09.30-10:25 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Torgny

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-07-08 kl 09.00-12.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande 41-46 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande Gunnel

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, " Hållö", Kungshamn, fredag 22 november 2013, kl 08.30-16.30 Lunch 12:40-13:40 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Bo Hallgren,

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-04-21 kl 08.00-08.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Eveline Savik,

Läs mer

Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare

Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-01-21 kl 08.30-10.30 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare Vivianne Gustafsson (S), tjänstgörande

Läs mer

Håkan von Dolwitz, bygg- och GIS-chef Amanda Jansson, plan- och exploateringschef 58 Marijana Kitl, arkitekt 58

Håkan von Dolwitz, bygg- och GIS-chef Amanda Jansson, plan- och exploateringschef 58 Marijana Kitl, arkitekt 58 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2018-11-22 kl 08.30-14:45 Beslutande Robert Yngve (KD) ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Britt Wall (S) Övriga deltagare Håkan von Dolwitz,

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-08-27 kl 08.30-12.45 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Ajournering 10:25-10:35 3

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Ajournering 10:25-10:35 3 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-01-19 kl 10.00-11.05 Ajournering 10:25-10:35 3 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve

Läs mer

Marianne Ström (fp) Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Thomas Nyvell (mp)

Marianne Ström (fp) Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Thomas Nyvell (mp) BYGGNADSNÄMNDEN 2014-05-06 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3 rum 611. Kl. 15.00 16.30. Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare

Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2017-07-06 kl 08.30-10.45 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Vivianne Gustafsson (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7)

Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7) Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-03-21 1(17) Filip Gille (M) ordförande Peter Johansson (FP) Mattias Joelsson (KD) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-03-21 1(17) Filip Gille (M) ordförande Peter Johansson (FP) Mattias Joelsson (KD) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-03-21 1(17) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 09.00-12.00 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Peter Johansson (FP) Mattias Joelsson (KD) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

1 Information om de nya arvodesbestämmelserna. 2 Information till nämnden MBN 15/30

1 Information om de nya arvodesbestämmelserna. 2 Information till nämnden MBN 15/30 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-01-29 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 29 januari 2015, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR

Läs mer

Per-Arne Hagby (C), Ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP)

Per-Arne Hagby (C), Ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP) 1(12) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 12 oktober 2015 kl 14:00-16:35. Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), Ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2319-2331 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael Karlsson,S 31-41

Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael Karlsson,S 31-41 1 (19) Plats och tid 08.00-12.00, i Ansätten (i kommunhuset i Krokom) Beslutande Jan Runsten, MP, ordf 31-41 Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-09-11 kl. 08.30-10.35 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP Britt Wall

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret, bygg- och miljö Sala 14 juni 2013 kl. 09.00 ANSLAG/BEVIS

Samhällsbyggnadskontoret, bygg- och miljö Sala 14 juni 2013 kl. 09.00 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Heby kommun 13.00 14.30 Beslutande Mats Jennische(m), ordförande Olof Nilsson(s), vice ordförande Margaretha Quistberg(s) Anne Öman

Läs mer

Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande

Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande 1-5 Plats och tid Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl 08.00 16.00 Beslutande Övriga deltagare Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 65-72 Monica Bergne. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 65-72 Monica Bergne. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(12) Plats och tid Kommunhusets flygelbyggnad, kl 9.00-11.05 Beslutande Ledamöter Rune Daniels (C) ordförande Lars-Erik Jonsén (S) v.ordf. Anders Ehrling (C) Anna-Maja Roos (C) Lars Åkesson (C) Per Segerstéen

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 56 Strandskyddsdispens för uppförande av näststation Västerkärr 1:3... 107 57 Bygglov för tillbyggnad av industri Brandstorp 1:90... 109 58 Remiss handlingsprogram för Trygghet och

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) 1:e vice ordförande Britt Wall (S) 2:e vice ordförande

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) 1:e vice ordförande Britt Wall (S) 2:e vice ordförande 53-82 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl 08.00 12.25 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) 1:e vice ordförande Britt Wall (S) 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2080-2085 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde

Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde 2013-08-13, kl 8.00 i Särörummet. Kontakta Ulrika Mild senast 2013-08-12 om du inte kan justera. 1 (8) Datum 2013-07-30 Ärende Bil. Beslutsförslag

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2200-2215 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2216-2225 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Erkki Pokela (s), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Erkki Pokela (s), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2014-04-01 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl. 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2260-2269 Sekreterare A-C Utter Löfgren Ordförande

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-05 Innehållsförteckning Ärende 8 Yttrande gällande ansökan om hastighetsbegränsning vid Habo kyrkby, Habo kommun... 14 9 Internkontrollredovisning för byggnadsnämnden 2014...

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll 2015-09-16. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll 2015-09-16. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Byggnadsnämnden Sammanträdesdag 2015-09-16 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 77 56 Anmälan av delegationsbeslut... 78 57 Delgivningar... 79 58 Delårsbokslut

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-03-15 kl 08.30-11.15 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Ajournering: kl. 10:50-11:05 21

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Ajournering: kl. 10:50-11:05 21 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-04-28 kl 08.30-12.00 Ajournering: kl. 10:50-11:05 21 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-15.10 Beslutande Agneta Staaf (S), tjänstgörande ordförande Dan Eriksson (C) Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson

Läs mer

Ansökan om bygglov i efterhand för tillbyggnad av komplementbyggnad med altan/carport, fasadändring, förråd och murar.

Ansökan om bygglov i efterhand för tillbyggnad av komplementbyggnad med altan/carport, fasadändring, förråd och murar. TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2013-02-01 Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 (5) Dnr: 2012BNS0136 Byggnadsnämnden Ansökan om bygglov i efterhand för tillbyggnad av komplementbyggnad med altan/carport, fasadändring,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bygg och miljönämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bygg och miljönämnden 1(27) Bygg och miljönämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 09.00-14.45 Beslutande Ledamöter Bengt-Olof Lorentzon (-) ordförande Rolf Gruvborg (M) Lisbeth Karlsson (C) Roland Moberg (KD) Åke Nilsson

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2256-2261 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden 2013-10-22 1 (24)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden 2013-10-22 1 (24) Jävsnämnden 2013-10-22 1 (24) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 14.00-15.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Ove Karlesand (M), ordförande Gudrun Mo ( C ), ledamot, ordförande

Läs mer

Plan- och bygglovchef David Tornberg Sekreterare Bodil Hellström. Gunnar Grenholm. Bodil Hellström. Olle Borgström.

Plan- och bygglovchef David Tornberg Sekreterare Bodil Hellström. Gunnar Grenholm. Bodil Hellström. Olle Borgström. Protokoll 1 (9) Plats och tid: Kulturens Hus, Rådhussalen, Hudiksvall Fredag den 11 september 2015, kloclan 10.00-10.50 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Olle Borgström, S, ordf Susanne Wilfer,

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll 2015-10-14. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll 2015-10-14. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Byggnadsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-14 Innehåll 65 Godkännande av ärendelista... 94 66 Anmälan av delegationsbeslut... 95 67 Delgivningar... 96 68 Detaljplan för Bosebygd 1:485 m.fl. (Duvgatan 5-9)

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-08 Innehållsförteckning Ärende 78 Angående detaljplan för Gunnarsbo 1:62 m.fl.... 129 79 Bygglov för nybyggnad av enbostadshus och garage samt installation av eldstad, Simonstorp

Läs mer

DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02. Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås

DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02. Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås DP 1724 2010-03-08 Dnr 07:10067-BN 540 Sofie Andersson Rosell Tel 021-39 15 02 Detaljplan för LYCKSTA 1:17, Romfartuna, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6)

Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6) Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Karin Nyström (S), ordförande

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-11-09 1 (30) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Organ Sekreterare Ordförande Justerande

Läs mer

Innehållsförteckning. Stadsbyggnadsnämnden 2015-04-27

Innehållsförteckning. Stadsbyggnadsnämnden 2015-04-27 2(36) Innehållsförteckning 15 Justering av protokoll och fastställande av föredragningslista 3 17 Ekonomiuppföljning mars prognos 2015 4 18 Förelägganden, uppföljning 5 19 Anmälan av delegeringsbeslut

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-08-23

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-08-23 Udvig1 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum Yxningen, tisdagen den 23 augusti 2011 kl. 13 30 14 50. Peder Griph, s ordförande Kenneth Axelsson, m Arne Holmgren, s Johan Merving, m Astrid-Marie

Läs mer

Morgan Gutke Strömstad 2009-04-16. Morgan Gutke. Miljö- och byggförvaltningen

Morgan Gutke Strömstad 2009-04-16. Morgan Gutke. Miljö- och byggförvaltningen Sidnr 1 (9) Plats och sammanträdestid Beslutare Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum, Stadshuset, kl 08.00-11.30 Sören Eriksson (stp) Lars-Åke Karlgren (v) Morgan Gutke (c) Övriga deltagare Michael

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2012-06-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2012-06-19 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum YXNINGEN, tisdagen den 19 maj 2012 kl. 13 30 15 15. Peder Griph, s ordförande Arne Holmgren, s Anna Thuresson, c Christopher Svensson, s Ej tjänstgörande

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Britt Wall (S)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Britt Wall (S) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-02-13 kl 08.30-16.00 Ajournering lunch 12:00-13:00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Britt Wall (S) Robert Yngve (KD) Övriga deltagare

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-12-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-12-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-12-11 1(12) Plats och tid Kommunhuset, planrummet kl. 13.00-15.00 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg-, trafik- och räddningsnämnden 2012-08-23 1 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-15.05 Ajournering: kl. 14.25 14.45 ande Leif Hägg (M), ordförande Stefan Andersson (S) Leif Johansson (S) tjänstgörande

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Mikael Edvardsson (SD) Thordis Stålhandske (S) Ola Ekblom (L)

Ingemar Tönnberg (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Mikael Edvardsson (SD) Thordis Stålhandske (S) Ola Ekblom (L) Sammanträdesdatum Sida 1/17 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 15:50 ande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C)

Läs mer

Yngve Larsson (FP) Hans Nordlund (M) Kent Carlsson (S) Christer Hammarqvist (C) Kerstin Magnusson (MP)

Yngve Larsson (FP) Hans Nordlund (M) Kent Carlsson (S) Christer Hammarqvist (C) Kerstin Magnusson (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, 2014-10-22, kl 09.00-11.00 Beslutande Eva Abrahamsson (M), ordförande Kenny Thärnström (FP), tjänstgörande ers. Eli Niklaus (MP), tjänstgörande ers. 51-54

Läs mer

Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut

Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut 1 (2) Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen 2012-12-21 Dnr Sbn 2012-262 Teknik- och samhällsbyggnadskontoret Saga Wingård Samhällsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut FÖRSLAG

Läs mer

Att bygga på prickad mark

Att bygga på prickad mark Att bygga på prickad mark Önskemål om att placera Friggebod eller Attefallshus etc närmare tomtgräns än 4,5 m kommer upp med jämna mellanrum. När det gäller att inkräkta på avståndet 4,5 m mot väg, gata,

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall 61-63, Robert Yngve 64

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall 61-63, Robert Yngve 64 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, torsdag 4 juli 2013, kl 08.30-11.45 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) 61-63, 65-70 Övriga deltagare Bo

Läs mer

Miljö- och Byggnadsnämnden

Miljö- och Byggnadsnämnden Miljö- och Byggnadsnämnden Tid Onsdagen den 2 september 2009, kl 18.30 Plats Kommunhuset sammanträdesrum 1 n Justering Allmänna 1 Budgetuppföljning/Delårsbokslut 2009-08-31 2 Ändring av delegeringsordning

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden Protokoll 2012-09-10. Måndagen den 10 september 2012, Brånasalen, 13:30-15:45

Miljö- och byggnadsnämnden Protokoll 2012-09-10. Måndagen den 10 september 2012, Brånasalen, 13:30-15:45 Miljö- och byggnadsnämnden 202-09-0 Tid och plats Tjänstgörande Ledamöter Måndagen den 0 september 202, Brånasalen, 3:30-5:45 Per Lindholm (M) ordförande Karin Salomonsson (S) vice ordförande Elijah Hamilton

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2018-07-05 kl 08.30-10.40 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Håkan von Dolwitz, bygg-

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 08:30 11:40

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 08:30 11:40 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 08:30 11:40 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Tillbyggnad och ombyggnad av sporthall samt uppförande av skyltar och anläggande av parkeringsplatser.

Tillbyggnad och ombyggnad av sporthall samt uppförande av skyltar och anläggande av parkeringsplatser. TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2013-06-05 Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 (5) Dnr: 2013BNS0169 Byggnadsnämnden Bollmora 2:1, Siklöjevägen 27 Tillbyggnad och ombyggnad av sporthall samt uppförande av skyltar

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll 2015-12-16. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll 2015-12-16. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Byggnadsnämnden Sammanträdesdag 2015-12-16 Innehåll 80 Godkännande av ärendelista... 117 81 Anmälan av delegationsbeslut... 118 82 Delgivningar... 119 83 Handlingsprogram för trygghet och säkerhet för

Läs mer

Ärendelista Bn 808/2014

Ärendelista Bn 808/2014 Ärendelista Bn 808/2014 Byggnadsnämnden Datum: 2015-11-19 Klockan: 9:00 - Plats: Sessionssalen, Stadsbyggnadshus II 1 Justering Förslag: Ordinarie: Marcus Willén (MP) Ersättare: Linn Andersson (M) Tid:

Läs mer

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum, Boken kl. 15:45 17:00 Beslutande Marie-Louise Andersson (V) ordförande Patrik Ströbeck (M) vice ordförande Edward Galia (SD) ledamot Christian

Läs mer

Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf. Håkan Carlsson (M) Anders Sundberg (S) Jaroslav Sranka (KD)

Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf. Håkan Carlsson (M) Anders Sundberg (S) Jaroslav Sranka (KD) 2012-04-18 1 (22) Plats och sammanträdestid Tunasalen, onsdagen den 18 april 2012, kl. 08.30-11.05 Beslutare Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf. Håkan Carlsson (M) Anders Sundberg (S)

Läs mer

Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija Gafurovic(S), vice ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Karl-Erik Johansson(S)

Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija Gafurovic(S), vice ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Karl-Erik Johansson(S) 1(12) Plats och tid Kommunhuset Vårgårda, sammanträdesrum Ljungås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija Gafurovic(S), vice ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Karl-Erik

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg och räddningsnämnden 2012-07-03 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö-, bygg och räddningsnämnden 2012-07-03 1 (13) Miljö-, bygg och räddningsnämnden 2012-07-03 1 (13) Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Tjidtjakk, tisdagen den 3 juli 2012, klockan 09:00 12:00. Ajournering kl 09:50 10:10 för kaffe. Beslutande

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 40-53 Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrum 1, kl 13:00 15:45 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Föredragningslista Bygg- och plannämnden

Föredragningslista Bygg- och plannämnden Föredragningslista Bygg- och plannämnden Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, tisdagen den 20 dec, 2005, kl 10.00 Gruppmöten Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Fränsta 12:22, ändrad användning

Läs mer

Miljö- och Byggnadsnämnden

Miljö- och Byggnadsnämnden 1 (3) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Miljö- och Byggnadsnämnden Tid Onsdagen den 7 oktober 2009 kl.18.30 Plats Kommunhuset, sammanträdesrum 1 1 Justering Allmänna 2 Delårsbokslut 3 Riktlinjer för gäststugor 4

Läs mer

Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-02-11 1

Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-02-11 1 Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-02-11 1 Plats och tid: Beslutande: Brandstationen i Kisa Göran Olsson (c), ordförande Göran Lindgren (m) Göran Frisk (s) Margareta Holm (mp) Rune Larsson (c) Sören

Läs mer

PLANUPPDRAG. Detaljplan för Backsippan 16-19, Gideonsberg, Västerås. Byggnadsnämnden

PLANUPPDRAG. Detaljplan för Backsippan 16-19, Gideonsberg, Västerås. Byggnadsnämnden 2012-11-20 Dnr 2012/31-BN 213 Marie Ahnfors Tel 021-39 32 94 Byggnadsnämnden Detaljplan för Backsippan 16-19, Gideonsberg, Västerås PLANUPPDRAG Syfte Detaljplanens syfte är att pröva möjligheten att komplettera

Läs mer

2010-11-17 1 (1) Miljö- och byggnämnden

2010-11-17 1 (1) Miljö- och byggnämnden 2010-11-17 1 (1) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen den 17 november, kl 13.00-15.00. ande Nils Erik Falk (C), ordförande Tord Berbres (KD) Allan Elfstrand (C) Hans Rostock (FPL)

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Barbro Rülcker (M) Mikael Edvardsson (SD) Yazan Alqhuaji (S)

Ingemar Tönnberg (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C) Barbro Rülcker (M) Mikael Edvardsson (SD) Yazan Alqhuaji (S) Sammanträdesdatum Sida 1/23 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:15 ande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Anna-Karin Berglund (C)

Läs mer

Kommunhuset, 2011-02-14, kl 15.00. Ulla Christensson Ljunglide (M)

Kommunhuset, 2011-02-14, kl 15.00. Ulla Christensson Ljunglide (M) 1-29 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.00 13.20 Ajournering 8 kl. 09.15 09.20, 19 kl. 11.25-11.30, lunch kl. 12.00 13.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-14 Innehållsförteckning Ärende 1 Reglemente för byggnadsnämnden och trafiknämnden... 2 2 Svar på remiss om motion angående bostadsbyggande i Habo kommun med särskild hänsyn

Läs mer

21 Dnr 2015/BN 0003 92. 1. Informationen och redovisningen noteras.

21 Dnr 2015/BN 0003 92. 1. Informationen och redovisningen noteras. 21 Dnr 2015/BN 0003 92 Information 1. Informationen och redovisningen noteras. Översiktsplanerare Carolina Fintling Rue informerar om förslaget till ny översiktsplan och bygglovchef Martin Fahlman informerar

Läs mer

Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.00 11.50 Ajournering 103 kl. 10,30-10,45

Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl 08.00 11.50 Ajournering 103 kl. 10,30-10,45 SOTENÄS KOMMUN Miljö- och byggnämnden Sammanträdesprotokoll 2011-09-15 92-111 Plats och tid Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.00 11.50 Ajournering

Läs mer

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum 2011-08-29 1 (11)

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum 2011-08-29 1 (11) 2011-08-29 1 (11) Plats och tid Vita rummet, kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 29 augusti 2011, klockan 14.00 14.50 Beslutande Börje Ahlin (S), ordförande Per Jörgensen (S) Johanna Skottman (S) Benny

Läs mer

Utskottet för samhällsbyggnad

Utskottet för samhällsbyggnad 1(2) Plats och tid Kommunhusets plenisal, kl 13.00-14.30 Beslutande Ledamöter Anne-Lie Stenberg (M), ordförande Aarno Magnusson (C), 1 vice ordförande Birgitta Jansson (S), 2 vice ordförande Åke Arnesson

Läs mer

Sida Byggnadsnämnden 2014-06-17 1. Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 17 juni 2014 kl. 08:30 12:00. Christina Englund Stadsarkitekt

Sida Byggnadsnämnden 2014-06-17 1. Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 17 juni 2014 kl. 08:30 12:00. Christina Englund Stadsarkitekt NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 17 juni 2014 kl. 08:30 12:00 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Gun Forssell-Spång

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2128-2132 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010

Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010 Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010 Sidan 3 av 44 Ärende 1 Sidan 4 av 44 Samhällsbyggnadsförvaltningen Sidan 5 av 44 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare, telefon Datum Vår beteckning

Läs mer

Sjukhuset 5, Danderyds sjukhus, Danderyd Ansökan om bygglov för nybyggnad av akutsjukhus

Sjukhuset 5, Danderyds sjukhus, Danderyd Ansökan om bygglov för nybyggnad av akutsjukhus 1 Jamal Esfahani Dnr 2014-0826 Stadsarkitekt 08-568 91246 jamal.esfahani@danderyd.se Sjukhuset 5, Danderyds sjukhus, Danderyd Ansökan om bygglov för nybyggnad av akutsjukhus Förslag till beslut föreslår

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott sammanträde 2015-05-26, kl. 09:00 i Stadshuset, Särörummet.

Byggnadsnämndens arbetsutskott sammanträde 2015-05-26, kl. 09:00 i Stadshuset, Särörummet. KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Byggnadsnämndens arbetsutskott sammanträde 2015-05-26, kl. 09:00 i Stadshuset, Särörummet. Kontakta Mujesira Mesinovic senast 2015-05-26 om du inte kan justera. 1 (5) Datum 2015-05-26

Läs mer

Jan Jonsson, plan- och byggchef Lisbeth Wolander, sekreterare. Kommunstyrelsekontoret

Jan Jonsson, plan- och byggchef Lisbeth Wolander, sekreterare. Kommunstyrelsekontoret 1(1) Plats och tid Beslutande Kommunhuset Boxholm, sammanträdesrummet, 2013-06-11, kl. 14.00 Arne Karlsson, ordf, (S) Niilo Kulojärvi, (S) Tore Sjö, (S) Rolf Stenward, (S) Annsofi Ramevik, (S) Håkan Johansson,

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 10 februari 2015, kl 08.00 11.30. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 10 februari 2015, kl 08.00 11.30. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (10) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 10 februari 2015, kl 08.00 11.30 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Lars Gudmundsson

Läs mer

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd)

Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson (kd) 35-50 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, kl 08 00 12 45. Beslutande Kjell Andersson (s), ordförande Karl-Werner Bengtsson (s) Rune Johansson (c) Robert Höij (m), vice ordförande Kenneth Pehrsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-10-21 1 (18) Miljö- och byggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-10-21 1 (18) Miljö- och byggnadsnämnden Miljö- och byggnadsnämnden 2015-10-21 1 (18) Plats och tid Tekniska kontoret Bäsnarummet, kl. 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tomas Fredén (S) ordförande Ingvar Hagberg (S) Curt

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-10-03 Innehållsförteckning Ärende 86 Planbesked avseende upprättande av ny detaljplan för fastighet Gunnarsbo 1:62 (Gröne vägen )... 188 87 Lovföreläggande enligt 11 kap. 17

Läs mer

Boverket Plan- och bygglagen

Boverket Plan- och bygglagen Boverket Plan- och bygglagen Innehållsförteckning 3 Lov- och byggprocessen 4 Vad är bygglov? 5 Intervju med Magnus Olsson 6 Vad är syftet med bygglov? 7 Vad är nyttan med bygglov? 8 Olika typer av ärenden

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(11) Miljö- och byggnadsnämnden 2011-04-01

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(11) Miljö- och byggnadsnämnden 2011-04-01 PROTOKOLL 1(11) Paragrafer 51-59 Plats och tid Städet Gillbergarummet, Järnvägsgatan 9, kl. 09.00 10.20 ande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Agneta Pettersson (C), ordförande

Läs mer