Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Sylvia Schönbeck, miljö- och hälsoskyddsinsp.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Sylvia Schönbeck, miljö- och hälsoskyddsinsp."

Transkript

1 Miljö- och byggnämndens arbetsutskott Beslutsprotokoll Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 24 maj 2012 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Sylvia Schönbeck, miljö- och hälsoskyddsinsp. Britt Wall (S) Åsa Olsson, sekreterare Justerare Britt Wall (S) Justering Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, den 24 maj 2012 Sekreterare Ordförande Åsa Olsson Justerare Ulla Christensson Ljunglide Britt Wall (S) Anslagsbevis Miljö- och byggnämndens arbetsutskotts protokoll är justerat. Protokollet är anslaget under tiden Under anslagstiden kan ärendet överklagas enligt Kommunallagen. Protokollet förvaras på kommunkontoret. Åsa Olsson

2 Miljö- och byggnämndens arbetsutskott Beslutsprotokoll MBNau 76 Dnr MBN 2011/946 Utsläpp av toalettavlopp från sjöbodar vid fastigheten Hasselön 1:62 och 1:67 En anmälan har inkommit till miljö- och byggförvaltningen om att avlopp från tre sjöbodar i Hasselösund töms rätt ut i havet. Miljöavdelningens utredning visar förhållandet stämmer för två av sjöbodarna. Enligt 12 förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd är det förbjudet att släppa ut avloppsvatten från vattentoalett om avloppsvattnet inte genomgått längre rening än slamavskiljning. Det bedöms vara motiverat ur miljö- och hälsoskyddssynpunkt att med stöd av miljöbalken besluta om förbud att släppa ut avloppsvatten. Besluten bör förenas med vite. Miljö- och byggnämndens arbetsutskott beslutar att ärendet ska justeras omgående. Beslutsunderlag Miljö- och hälsoskyddsinspektörens tjänsteutlåtande Miljö- och byggnämndens arbetsutskott tar del av informationen och beslutar att uppdra åt förvaltningschefen att efter kommunicering med fastighetsägarna stöd av 26 kap 3 och 9 miljöbalken och hänvisning till 12 förordning om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd förbjuda ägarna till fastigheterna Hasselön 1:62 och 1:67 att från och med delfåendet av beslutet släppa ut spillvatten från wc-, bad-, disk- och tvättavlopp till befintlig avloppsanordning med utlopp i havet. Avloppsrör från vattenförbrukande installationer såsom wc, dusch, disk- och tvättmaskin skall senast två veckor efter delfåendet av beslutet ha bortkopplas från kvarnläggningar och utloppsrör till havet. Besluten skall förenas med ett vite om kr per fastighet. Beslutet skall gälla även om det överklagas. Timtaxa enligt miljöbalken debiteras fastighetsägarna för handläggning av detta ärende, 6176 kr (8 t) per fastighet. Hasselön 1:62 Hasselön 1:67 Tekniska avdelningen O:\Off\PROT\MBNAU\2012\MBNau omg Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 2(2) justering.dot

3 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 24 maj 2012, kl Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Jessica Lifv, 78 Robin Sjöström, fysisk planerare 79 Ingrid Lindbom, fysisk planerare Britt Wall (S), ej 89 Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör Torgny Grahl, byggnadsingenjör Roger Kämäräinen, bygglovsarkitekt Åsa Olsson, sekreterare Justerare Britt Wall (S) Justering Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, den 31 maj 2012, kl 13:00 Sekreterare Ordförande Åsa Olsson Justerare Ulla Christensson Ljunglide Britt Wall (S) Eva Abrahamsson (M) 89 Anslagsbevis Miljö- och byggnämndens arbetsutskotts protokoll är justerat. Protokollet är anslaget under tiden Under anslagstiden kan ärendet överklagas enligt Kommunallagen. Protokollet förvaras på kommunkontoret. Åsa Olsson

4 MBNau 77 Anmälan om olovligt boende i sjöbodar på Guleskär och uppföljning av beviljade bygglov Sotenäs kommun har via anmälan från företagande på Guleskär samt uppdrag från kommunstyrelsen och miljö- och byggnämnden genomfört en besiktning och kontroll av beviljade bygglov för nämnda sjöbodar. Arbetet har indelats i fyra skeden; 1. Frågeformulär till fastighetsägarna 2. Besiktning på plats och fotodokumentation 3. Juridisk genomgång 4. Utvärdering och slutsats Utifrån ovanstående har miljö- och byggkontoret sammanställt materialet, med en rapport/tjänsteutlåtande daterad , som resultat. Miljö- och byggnämndens arbetsutskott tar del av informationen och beslutar att diskutera frågan med kommunstyrelsen. Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 2(20)

5 MBNau 78 Uppföljning överklagade ärenden Arbetsutskottet fick ta del av den sammanfattning och utvärdering av överklagade beslut av miljöoch byggärenden under perioden Syftet med detta arbete är att klargöra dels vilka typer av ärenden som överklagats och eventuella trender i samband med dem. Miljö- och byggnämnden kommer att få ta del av presentationen i nästkommande sammanträde. Miljö- och byggnämndens arbetsutskott Miljö- och byggnämndens arbetsutskott tar del av informationen. Miljö- och byggnämnden Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 3(20)

6 MBNau 79 Dnr MBN 2006/1091 Ödegården 1:9 - redovisning av kompletteringar inför samråd Planarkitekten redovisade de kompletteringar som genomförts sedan beslut om samråd i miljö- och byggnämnden Miljö- och byggnämndens arbetsutskott Miljö- och byggnämndens arbetsutskott tar del av informationen. Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 4(20)

7 MBNau 80 Dnr MBN 2010/1184 Ändring av detaljplan Ramsviks camping, del av Ramsvik 3:1 - beslut om samråd Ägaren av Ramsviks camping vill åstadkomma en ändring av gällande detaljplan för att tillåta campingstugor alternativt permanent uppställning av villavagnar inom ett begränsat område, samt camping alternativt permanent uppställning av husvagnar inom ett intilliggande område. Syftet med ändringen är att skapa bättre förutsättningar för campingverksamhet i denna del av campingområdet. Ändringen utförs som ett tillägg till gällande detaljplan, som fortsätter att gälla tillsammans med ändringen. Detaljplanen arbetas fram med normalt planförfarande. Beslutsunderlag Fysisk planerares tjänsteutlåtande Miljö- och byggnämndens arbetsutskott beslutar om att godkänna planhandlingar daterade samt att genomföra samråd enligt 5 kap 20 PBL (1987:10). Miljö- och byggnämndens arbetsutskott beslutar om att godkänna behovsbedömningen daterad samt att samråda den med länsstyrelsen. Planförfattaren, Rådhuset Arkitekter Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 5(20)

8 MBNau 81 Policy för etablering av handel inom livsmedelssektorn Stora livsmedelsbutiker är för många någonting positivt. En plats för att veckohandla eller fylla på skafferiet med basvaror, eller kanske ett utflyktsmål på helgen. För en liten kommun som Sotenäs kommun kan en etablering av stora externa livsmedelsbutiker dock slå ut livsmedelsbutikerna som finns i våra kustsamhällen. I kommunens gällande översiktsplan, ÖP2010 antagen av Kommunfullmäktige , del 4 Mål och Strategi anges kommunövergripande strategier för lokalisering och utformning av nytillkommande bebyggelse. Nytillkommande bebyggelse ska lokaliseras på sådant sätt att den möjliggör en långsiktig hållbar utveckling, vilket innebär att behovet av transporter begränsas och befintlig service utnyttjas och att underlag för den förstärks. För att upprätt hålla och utveckla en god servicenivå i kommunens samhällen är strategin att i första hand förstärka befintliga tätorter. Förtätning och utveckling av tätorterna är därför den bebyggelseutveckling som bör prioriteras med utgångspunkter i en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Vidare anger översiktsplanens del 5 Planförslag att småskalig handel ska ges förutsättningar att integreras med boende i tätorterna såväl som på landsbygden. Miljö- och byggnämndens arbetsutskott ser positivt på att lyfta frågan om handel inom livsmedelssektorn och ger förvaltningschefen i uppdrag att bereda ärendet ytterligare innan förslag till policy för etablering av handel inom livsmedelssektorn tas fram. Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 6(20)

9 MBNau 82 Dnr MBN 2011/1518 Hovenäs 1:232 - Ansökan om nybyggnad av staket Ärendet avser ansökan om bygglov för staket inom detaljplanelagt område och inom område med höga kulturhistoriska värden. Ansökan inkom Fastigheten är bebyggd med ett friliggande bostadshus. Fastigheten gränsar i nordost till Hovenäsvägen, i sydväst till Ponténvägen och i sydost till en asfalterad gångbana. I nordväst gränsar fastigheten till en annan bostadstomt. För området gäller detaljplan fastställd Befintlig byggnad avviker i två avseenden från detaljplanen. Bostadshuset är placerat en meter från gräns mot grannens bostadstomt. Enligt detaljplanen får huvudbyggnad inte förläggas närmare gräns mot grannes tomtplats än tre meter. Verandan åt nordost är placerad på mark som inte får bebyggas, så kallad punktprickad mark. Den sökta åtgärden består i att befintligt staket längs gränserna mot Hovenäsvägen, Ponténvägen och gångbanan byts ut mot ett högre och tätare staket. Åtgärden strider inte mot detaljplanen. I översiktsplanen (ÖP 2010) är den aktuella delen av Hovenäset redovisat som ett område med höga kulturhistoriska värden. I sådana områden är det angeläget att man värnar de kvaliteter som är utgångspunkter för kulturvärdet samt att förändringar anpassas och utformas med hänsynen tagen till dessa kvaliteter. Miljö- och byggkontoret anser att den sökta åtgärden inte är förenlig med ett värnande av miljöns kulturvärden. Handläggaren har muntligt meddelat sökanden om det föreslagna beslutet. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Miljö- och byggnämndens arbetsutskott avslår ansökan om nybyggnad av staket. Åtgärden är inte lämplig med hänsyn till stads- och landskapsbilden, natur- och kulturvärdena på platsen och intresset av en god helhetsverkan enligt Plan- och bygglagen 2 kap 6. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. Sökanden Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 7(20)

10 MBNau 83 Hovenäs 1:378 - information om ansökan om ändrad användning från lagerlokal till byggvaruhandel För att kunna pröva ansökan måste ärendet kompletteras med handlingar. Behovet av handlingar behandlades under mötet den 23 april 2012 där byggnadsingenjör från miljöoch byggkontoret deltog. Handlingarna har även efterfrågats av handläggaren på miljö- och byggkontoret via telefon, mail och brev, senast Miljö- och byggnämndens arbetsutskott tar del av informationen och tar upp ärendet igen, när ansökningshandlingar inkommit, för beslut om bygglov och sanktionsavgift. Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 8(20)

11 MBNau 84 Dnr MBN 2012/515 Kalvbogen 1:129 - ansökan om nybyggnad av sjöbod/hantverksbod Ärendet avser nybyggnad med avvikelse från gällande detaljplan. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Fastigheten är bebyggd med en industribyggnad. Byggnaden avviker i två avseenden från detaljplanen. Byggnaden är delvis placerad på mark som inte får bebyggas (så kallad punkprickad mark). Avvikelsen avser omkring 130 m² av totala byggnadsarean på cirka 365 m². Byggnadens bredd överstiger maximalt tillåten bredd på 9 meter. Avvikelsen är 3 m. Den sökta åtgärden avviker från detaljplanen genom att hela byggnaden är placerad på mark som inte får bebyggas samt att minsta avstånd till gräns underskrids. Minsta avstånd till gräns ska vara 4,5 m enligt övergångsbestämmelserna i Plan- och bygglagen. Miljö- och byggkontoret bedömer att det med hänvisning till avvikelsernas omfattning är uppenbart att lov inte kan ges. Berörda grannar har därför inte getts tillfälle att yttra sig över ansökan (enligt 9 kap 25 Plan- och bygglagen). Miljö- och byggkontorets bedömning har kommunicerats med sökanden. Sökanden har begärt att få ansökan prövad. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Miljö- och byggnämndens arbetsutskott avslår ansökan om bygglov då avvikelsen inte är en sådan liten avvikelse som får medges enligt Plan- och bygglagen (PBL 2010:900) 9 kap 31 b. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. Upplysning För att bygglov ska kunna prövas krävs en ändring av detaljplanen. Sökanden Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 9(20)

12 MBNau 85 Dnr MBN 2012/251 Västra Rörvik 2:57 - information om uppförande av mur Miljö- och byggnämndens arbetsutskott informerades om ärendet kring fastigheten Västra Rörvik 2:57 och uppförande av mur. Miljö- och byggnämndens arbetsutskott Miljö- och byggnämndens arbetsutskott tar del av informationen. Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 10(20)

13 MBNau 86 Dnr MBN 2012/066 Gravarne 3:86, Förmansgatan 10 - tillbyggnad av bostadshus, uterum För fastigheten gäller detaljplan laga kraftvunnen Enligt detaljplanen får fastigheten bebyggas med en byggnadsarea för huvudbyggnaden på 120 kvm. Befintligt hus är 108 kvm om altanerna ej är inräknade. Tillbyggnaden (uterummet) är 23 kvm. Detta innebär att bostadshuset med uterum blir 131 kvm, en avvikelse från detaljplanen med 11 kvm eller 9%. En del av uterummet, 2,5 m ut mot vägen totalt 7 kvm, är placerat på mark som ej får bebyggas s.k. punktprickat. Sotenäsbostäder som äger fastigheten Gravarne 3:90, på andra sidan gatan väster om 3:86, har erinrat mot den delen av uterummet som är belägen på punktprickat, då denna tar havsutsikt för lägenheterna Långa Majas gata 2B + 2C. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Miljö- och byggnämndens arbetsutskott avslår ansökan om bygglov då avvikelserna från detaljplanen ej är en sådan liten avvikelse som får medges enligt Plan- och bygglagen (PBL 2010:900) 9 kap 31 b. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. Sökanden Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 11(20)

14 MBNau 87 Dnr MBN 2012/330 Långevik 1:55 - nybyggnad av 8 st sjöbodar För fastigheten gäller endast översiktsplan Fastigheten ligger inom den del av Väjern som är att betrakta som tätortszon. Enligt översiktsplanen ställs krav inom hela tätortszonen på prövning i detaljplan för all tillkommande bebyggelse och för alla tillkommande bygglovspliktiga anläggningar Kommunstyrelsen har i beslut gett miljö- och byggförvaltningen i uppdrag att ta fram e n programhandling för Väjerns samhälle där även fastigheten Långevik 1:55 ingår. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Miljö- och byggnämndens arbetsutskott avslår ansökan om bygglov då fastigheten ingår i ett område som skall detaljplaneras enligt Plan- och bygglagen ( PBL 2010:900) 4 kap 2. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. Sökanden Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 12(20)

15 MBNau 88 Dnr MBN 2012/499 Tången 48:2, Hagtornsgatan 3 - nybyggnad av carport/förråd och poolhus För fastigheten gäller detaljplan laga kraftvunnen Enligt detaljplanen får fastigheten bebyggas med en total byggnadsarea på 120 kvm. Befintligt bostadshus är 117 kvm. De nya byggnaderna har en byggnadsarea på 40 kvm. Carport/förråd avviker även mot detaljplanen avseende avstånd till gräns. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Miljö- och byggnämndens arbetsutskott avslår ansökan om bygglov då avvikelserna från detaljplanen ej är en sådan liten avvikelse som får medges enligt Plan- och bygglagen (PBL 2010:900) 9 kap 31 b. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. Sökanden Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 13(20)

16 MBNau 89 Dnr MBN 2012/371 Information om ansökan om naturrum, Vägga Skärgård 1:1 Byggnadsingenjören informerade arbetsutskottet om den ansökan om naturrum som inkommit på fastigheten Vägga Skärgård 1:1, Hållö. Miljö- och byggnämndens arbetsutskott tar del av informationen och skickar ärendet till Länsstyrelsen för yttrande. Protokollsanteckning Britt Wall (S) deltar inte i handläggningen av ärendet på grund av jäv. Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 14(20)

17 MBNau 90 Dnr MBN 2012/254 Smögenön 95:4, Mellangatan 23 B - ansökan om tillbyggnad av parhus För fastigheten gäller detaljplan fastställd Ansökan avser byggnation av balkong över befintligt entrétak. Lägenheten är den norra i ett parhus i det nyligen uppförda Smögenbaden-området. Lägenheten har idag, som de andra parhusen, en balkong över inglasad veranda. I aktuell ansökan är avsikten att även bygga en balkong över entrétaket. De befintliga balkongerna på parhusen smälter väl in. De är välanpassade i proportion och placerade i gavlarna på parhusen. Att lägga till ytterligare en balkong kommer att få stor inverkan på helhetsbilden av parhusen då parhusen mer eller mindre kommer att omringas av balkonger. Att tillåta ytterligare en balkong kan inte ses enskilt i varje fall utan detta kommer att negativt påverka inte bara parhusen utan hela området. Plan- och bygglagen (PBL 2010:900) 2 kap. 6 första stycket 1 Vid planläggning och i ärenden om bygglov enligt denna lag ska bebyggelse och byggnadsverk utformas och placeras på den avsedda marken på ett sätt som är lämpligt med hänsyn till stads- och landskapsbilden, natur- och kulturvärdena på platsen och intresset av en god helhetsverkan. Beslutsunderlag Bygglovsarkitektens tjänsteutlåtande Miljö- och byggnämndens arbetsutskott avslår ansökan om bygglov då åtgärden strider mot Plan o bygglagen (PBL 2010:900) 2 kap. 6 första stycket 1. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. Sökanden Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 15(20)

18 MBNau 91 Dnr MBN 2011/977 Västra Rörvik 2:28 - ansökan om rivning samt nybyggnad av fritidshus Ansökan avser rivning av befintligt fritidshus, uppförande av nytt, 6 m2 större tillgänglighetsanpassat fritidshus med sammanlagd byggnadsarea för huvudbyggnad 91 m2. För fastigheten gäller områdesbestämmelser för Ramsvikslandet. Utdrag ur områdesbestämmelser för södra Ramsvikslandet: - Södra Ramsvikslandet har en särpräglad natur med ett vegetationsfattigt flackt och kargt landskap. En till landskapet väl anpassad lågmäld sommarstugebebyggelse ligger glest placerad i området. Syftet med områdesbestämmelserna är att bibehålla bebyggelsekaraktären i den för förändringar känsliga landskapsbilden. - Om- och tillbyggnader skall anpassas till omgivande landskap och natur vid utformning, val av material och färgsättning. Vid ommålning skall dova grå, bruna eller faluröda färger väljas. Taken skall beläggas med pannor eller takpapp i svarta eller mörkt grå färger. Tillbyggnader skall utföras i ett plan. Största tillåtna byggnadsarea för fritidshus skall vara 85 m2. Största tillåtna byggnadsarea för uthus och annan komplementbyggnad skall vara 25 m2. Ärendet togs upp i MBNau Dispens ska sökas från strandskydd samt föreskrifterna för naturreservat Ramsvikslandet. Länsstyrelsens beslut Länsstyrelsen ger dispens från strandskyddsbestämmelserna och dispens från föreskrifterna för naturreservat Ramsvikslandet för nytt bostadshus på fastigheten Västra Rörvik 2:28 i Sotenäs kommun. Ytan på glaspartierna mot Sotekanalen har minskats i enlighet med yttrande från Bohusläns museum. Beslutsunderlag Bygglovsarkitektens tjänsteutlåtande Miljö- och byggnämndens arbetsutskott beviljar rivningslov samt bygglov. Byggnadens utformning, färg och materialval skall ske i samråd med Miljö o byggkontoret med tanke på områdets höga kulturhistoriska värde. Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 16(20)

19 Forts. MBNau 91 Fastställa de ritningar och övriga handlingar som ligger till grund för bygglovet, ankomststämplade Bygglovet upphör att gälla om åtgärden inte har påbörjats inom två år och avslutats inom fem år för dagen för beslutet. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. Sökanden Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 17(20)

20 MBNau 92 Hovenäs 1:231 - information om byggnation Björnemyren Arbetsutskottet informerades om den byggnation gällande altaner som är gjorda på Björnemyren. Miljö- och byggkontoret kunde vid besök på plats konstatera att slänter är brant ställda och går delvis in på kommunens mark. Miljö- och byggnämndens arbetsutskott tar del av informationen och beslutar att slänterna måste säkerställas omedelbart. Bygglov ska sökas för de åtgärder som kräver bygglov. Detta gäller murar, L-stöd och altaner. Arbetsutskottet delegerar till handläggaren att fatta beslut om vilka åtgärder som är bygglovspliktiga. Avtal måste sökas hos kommunstyrelsen för lov om användning av kommunens mark för säkring av slänt med L-stöd. Sökanden Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 18(20)

21 MBNau 93 Dnr MBN 2011/786 Hunnebo 1:92 - ändring av fasad samt däck För fastigheten gäller detaljplan Ansökan avser pardörrar på fasad mot söder samt ett altangolv. Eftersom altangolvet förläggs lågt på marken kan det inte bedömas vara en lovpliktig åtgärd. Sökande önskar dock söka bygglov för åtgärden. Altangolvet ligger mindre än 4,5 meter från gräns mot grannfastighet. Häck av avenbok har planterats runt altangolvet som också skall förses med lågt trästaket, som vitmålas. Handläggande tjänsteman bedömer att åtgärden därmed har anpassats till bebyggelsens karaktär och föreslår att bygglov beviljas. Beslutsunderlag Arkitektens tjänsteutlåtande Miljö- och byggnämndens arbetsutskotts beviljar bygglov. Befintlig byggnads avvikelse godtas enligt PBL kap.17 18a då avvikelsen är en sådan som avses i PBL 8 kap 11 första stycket 2b. Fastställa de ritningar och övriga handlingar som ligger till grund för bygglovet, ankomststämplade Bygglovet upphör att gälla om åtgärden inte har påbörjats inom två år och avslutats inom fem år för dagen för beslutet. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. Sökanden Hunnebo 1:87 Hunnebo 1:88 Hunnebo 1:93 Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 19(20)

22 MBNau 94 Dnr MBN 2012/536 Kleven 2:8 - ansökan om tillbyggnad av restaurang, pergolatak med demonterbar kanalplast Arbetsutskottet informerades om den ansökan om tillbyggnad av restaurang, pergolatak med demonterbar kanalplast som inkommit. Arkitekten presenterade ett ej bygglovspliktigt alternativ, bättre anpassat till platsen. Miljö- och byggnämndens arbetsutskott avslår ansökan om bygglov för tillbyggnad av restaurang, då åtgärden ej är en sådan mindre avvikelse från detaljplan som får medges enligt Plan- och bygglagen (PBL 2010:900) 9 kap. 31 b. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. Upplysning Miljö- och byggnämndens arbetsutskott ställer sig positiva till arkitektens förslag till utformning av uteservering. Sökanden Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 20(20)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-07-03 kl. 08.30-11.40 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Vivianne Gustafsson (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall 11-13, 15,16 Robert Yngve 14

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall 11-13, 15,16 Robert Yngve 14 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2013-03-27, kl 08.30-09.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 5 juli 2012, kl 09.30-10:25 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Torgny

Läs mer

Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör 34 Lars Henningsson, byggnadsingenjör 39-43

Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör 34 Lars Henningsson, byggnadsingenjör 39-43 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-05-08 kl 08.30-12.30 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Britt Wall (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör

Läs mer

Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, den 8 februari kl.10:00. Britt Wall (S) Robert Yngve (KD) 1

Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, den 8 februari kl.10:00. Britt Wall (S) Robert Yngve (KD) 1 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 31 januari 2013, kl 09.10-12:00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande 2-10 Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-05-10 kl 08.30-12.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Eveline Savik, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2013-12-05 kl 08.30-13.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, kl.11:30

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, kl.11:30 Byggnadsnämndens arbetsutskott Beslutsprotokoll 2013-10-24 84 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2013-10-24 kl 10.00-11.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande 41-46 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande Gunnel

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-04-21 kl 08.00-08.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Eveline Savik,

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-07-08 kl 09.00-12.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, " Hållö", Kungshamn, fredag 22 november 2013, kl 08.30-16.30 Lunch 12:40-13:40 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Bo Hallgren,

Läs mer

Ansökan om bygglov i efterhand för tillbyggnad av komplementbyggnad med altan/carport, fasadändring, förråd och murar.

Ansökan om bygglov i efterhand för tillbyggnad av komplementbyggnad med altan/carport, fasadändring, förråd och murar. TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2013-02-01 Samhällsbyggnadsförvaltningen 1 (5) Dnr: 2012BNS0136 Byggnadsnämnden Ansökan om bygglov i efterhand för tillbyggnad av komplementbyggnad med altan/carport, fasadändring,

Läs mer

Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande

Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande 1-5 Plats och tid Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl 08.00 16.00 Beslutande Övriga deltagare Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare

Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-01-21 kl 08.30-10.30 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare Vivianne Gustafsson (S), tjänstgörande

Läs mer

Sida Byggnadsnämnden 2014-06-17 1. Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 17 juni 2014 kl. 08:30 12:00. Christina Englund Stadsarkitekt

Sida Byggnadsnämnden 2014-06-17 1. Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 17 juni 2014 kl. 08:30 12:00. Christina Englund Stadsarkitekt NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 17 juni 2014 kl. 08:30 12:00 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Gun Forssell-Spång

Läs mer

Miljö- och Byggnadsnämnden

Miljö- och Byggnadsnämnden Miljö- och Byggnadsnämnden Tid Onsdagen den 2 september 2009, kl 18.30 Plats Kommunhuset sammanträdesrum 1 n Justering Allmänna 1 Budgetuppföljning/Delårsbokslut 2009-08-31 2 Ändring av delegeringsordning

Läs mer

Miljö- och Byggnadsnämnden

Miljö- och Byggnadsnämnden 1 (3) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Miljö- och Byggnadsnämnden Tid Onsdagen den 7 oktober 2009 kl.18.30 Plats Kommunhuset, sammanträdesrum 1 1 Justering Allmänna 2 Delårsbokslut 3 Riktlinjer för gäststugor 4

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret, bygg- och miljö Sala 14 juni 2013 kl. 09.00 ANSLAG/BEVIS

Samhällsbyggnadskontoret, bygg- och miljö Sala 14 juni 2013 kl. 09.00 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Heby kommun 13.00 14.30 Beslutande Mats Jennische(m), ordförande Olof Nilsson(s), vice ordförande Margaretha Quistberg(s) Anne Öman

Läs mer

Håkan von Dolwitz, bygg- och GIS-chef Amanda Jansson, plan- och exploateringschef 58 Marijana Kitl, arkitekt 58

Håkan von Dolwitz, bygg- och GIS-chef Amanda Jansson, plan- och exploateringschef 58 Marijana Kitl, arkitekt 58 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2018-11-22 kl 08.30-14:45 Beslutande Robert Yngve (KD) ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Britt Wall (S) Övriga deltagare Håkan von Dolwitz,

Läs mer

Yngve Larsson (FP) Hans Nordlund (M) Kent Carlsson (S) Christer Hammarqvist (C) Kerstin Magnusson (MP)

Yngve Larsson (FP) Hans Nordlund (M) Kent Carlsson (S) Christer Hammarqvist (C) Kerstin Magnusson (MP) Plats och tid Kommunhuset, "Hållö", Kungshamn, 2014-10-22, kl 09.00-11.00 Beslutande Eva Abrahamsson (M), ordförande Kenny Thärnström (FP), tjänstgörande ers. Eli Niklaus (MP), tjänstgörande ers. 51-54

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) 1:e vice ordförande Britt Wall (S) 2:e vice ordförande

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) 1:e vice ordförande Britt Wall (S) 2:e vice ordförande 53-82 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl 08.00 12.25 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) 1:e vice ordförande Britt Wall (S) 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Per-Arne Hagby (C), Ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP)

Per-Arne Hagby (C), Ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP) 1(12) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 12 oktober 2015 kl 14:00-16:35. Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), Ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael Karlsson,S 31-41

Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael Karlsson,S 31-41 1 (19) Plats och tid 08.00-12.00, i Ansätten (i kommunhuset i Krokom) Beslutande Jan Runsten, MP, ordf 31-41 Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael

Läs mer

Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.00 11.50 Ajournering 103 kl. 10,30-10,45

Kommunhuset, Tryggö, Kungshamn, kl 08.00 11.50 Ajournering 103 kl. 10,30-10,45 SOTENÄS KOMMUN Miljö- och byggnämnden Sammanträdesprotokoll 2011-09-15 92-111 Plats och tid Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.00 11.50 Ajournering

Läs mer

Marianne Ström (fp) Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Thomas Nyvell (mp)

Marianne Ström (fp) Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Thomas Nyvell (mp) BYGGNADSNÄMNDEN 2014-05-06 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3 rum 611. Kl. 15.00 16.30. Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Ajournering: kl. 10:50-11:05 21

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Ajournering: kl. 10:50-11:05 21 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-04-28 kl 08.30-12.00 Ajournering: kl. 10:50-11:05 21 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Ajournering 10:25-10:35 3

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Ajournering 10:25-10:35 3 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-01-19 kl 10.00-11.05 Ajournering 10:25-10:35 3 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 08:30 11:40

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 08:30 11:40 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 mars 2012 kl. 08:30 11:40 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00 Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S) Martin

Läs mer

DOM 2014-05-06 Stockholm

DOM 2014-05-06 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen 060209 DOM 2014-05-06 Stockholm Mål nr P 11603-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Vänersborgs tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-11-28 i mål nr P 1609-13, se

Läs mer

Morgan Gutke Strömstad 2009-04-16. Morgan Gutke. Miljö- och byggförvaltningen

Morgan Gutke Strömstad 2009-04-16. Morgan Gutke. Miljö- och byggförvaltningen Sidnr 1 (9) Plats och sammanträdestid Beslutare Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum, Stadshuset, kl 08.00-11.30 Sören Eriksson (stp) Lars-Åke Karlgren (v) Morgan Gutke (c) Övriga deltagare Michael

Läs mer

Innehållsförteckning. Stadsbyggnadsnämnden 2015-04-27

Innehållsförteckning. Stadsbyggnadsnämnden 2015-04-27 2(36) Innehållsförteckning 15 Justering av protokoll och fastställande av föredragningslista 3 17 Ekonomiuppföljning mars prognos 2015 4 18 Förelägganden, uppföljning 5 19 Anmälan av delegeringsbeslut

Läs mer

Att bygga på prickad mark

Att bygga på prickad mark Att bygga på prickad mark Önskemål om att placera Friggebod eller Attefallshus etc närmare tomtgräns än 4,5 m kommer upp med jämna mellanrum. När det gäller att inkräkta på avståndet 4,5 m mot väg, gata,

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2013-01-14

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2013-01-14 1 (19) Paragrafer 1-15 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 15.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010

Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010 Handlingar till bygg- och miljönämndens sammanträde den 8 juni 2010 Sidan 3 av 44 Ärende 1 Sidan 4 av 44 Samhällsbyggnadsförvaltningen Sidan 5 av 44 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare, telefon Datum Vår beteckning

Läs mer

KEBAL 1:33. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Kebal, Strömstads kommun 2008-10-16

KEBAL 1:33. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Kebal, Strömstads kommun 2008-10-16 Detaljplan för KEBAL 1:33 Kebal, Strömstads kommun Samrådshandling 2008-10-16 PLANBESKRIVNING Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde

Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Byggnadsnämndens arbetsutskotts sammanträde 2013-08-13, kl 8.00 i Särörummet. Kontakta Ulrika Mild senast 2013-08-12 om du inte kan justera. 1 (8) Datum 2013-07-30 Ärende Bil. Beslutsförslag

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2200-2215 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare

Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2017-07-06 kl 08.30-10.45 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Vivianne Gustafsson (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 40-53 Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrum 1, kl 13:00 15:45 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg-, trafik- och räddningsnämnden 2012-08-23 1 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-15.05 Ajournering: kl. 14.25 14.45 ande Leif Hägg (M), ordförande Stefan Andersson (S) Leif Johansson (S) tjänstgörande

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-15.10 Beslutande Agneta Staaf (S), tjänstgörande ordförande Dan Eriksson (C) Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson

Läs mer

Miljö- och byggnämnden 2014-08-18 1 (14)

Miljö- och byggnämnden 2014-08-18 1 (14) Miljö- och byggnämnden 2014-08-18 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult den 18 augusti 2014 kl. 13.30-16.15 Beslutande Roland Johansson (M), ordförande Tommy Lövquist (S), vice ordförande Birgitta

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Torbjörn Ziegler 2015-09-09 2015-3914. Tillbyggnad av enbostadshus

Handläggare Datum Ärendebeteckning Torbjörn Ziegler 2015-09-09 2015-3914. Tillbyggnad av enbostadshus Handläggare Datum Ärendebeteckning Torbjörn Ziegler 2015-09-09 2015-3914 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Bo 1:168 Fastighetens adress: Fredagsvägen 5 Sökande: Gren, Johan Ärende: Tillbyggnad

Läs mer

Förhandsbesked och strandskyddsdispens för tre tomter på fastigheten Bensbyn 10:23 Ärendenr L 2015 54

Förhandsbesked och strandskyddsdispens för tre tomter på fastigheten Bensbyn 10:23 Ärendenr L 2015 54 82 Förhandsbesked och strandskyddsdispens för tre tomter på fastigheten Bensbyn 10:23 Ärendenr L 2015 54 Miljö och byggnadsnämndens beslut Miljö och byggnadsnämnden beslutar: 1. efter lokaliseringsprövning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2012-06-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2012-06-19 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum YXNINGEN, tisdagen den 19 maj 2012 kl. 13 30 15 15. Peder Griph, s ordförande Arne Holmgren, s Anna Thuresson, c Christopher Svensson, s Ej tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-10-21 1 (18) Miljö- och byggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-10-21 1 (18) Miljö- och byggnadsnämnden Miljö- och byggnadsnämnden 2015-10-21 1 (18) Plats och tid Tekniska kontoret Bäsnarummet, kl. 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tomas Fredén (S) ordförande Ingvar Hagberg (S) Curt

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2216-2225 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2260-2269 Sekreterare A-C Utter Löfgren Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-16.05 Beslutande Ledamöter Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Stefan Åström (S) Eva Svensson (S) Eva Forssell (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-02-11 1

Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-02-11 1 Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2014-02-11 1 Plats och tid: Beslutande: Brandstationen i Kisa Göran Olsson (c), ordförande Göran Lindgren (m) Göran Frisk (s) Margareta Holm (mp) Rune Larsson (c) Sören

Läs mer

Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7)

Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7) Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2013-06-11 1 (13)

Sammanträdesdatum Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2013-06-11 1 (13) Miljö-, bygg- och räddningsnämnden 2013-06-11 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret kl 13.30 16.00 ande: Göran Olsson (c), ordförande Sören Hellberg (s) Göran Lindgren (m) Margareta Holm (mp) Marie Egerborn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden 2013-10-22 1 (24)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden 2013-10-22 1 (24) Jävsnämnden 2013-10-22 1 (24) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 14.00-15.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Ove Karlesand (M), ordförande Gudrun Mo ( C ), ledamot, ordförande

Läs mer

Författningssamling. Riktlinjer för altaner, uteplatser och balkonger. Fastställd av samhällsbyggnadsnämnden 2013-04-09, SBN0074/13

Författningssamling. Riktlinjer för altaner, uteplatser och balkonger. Fastställd av samhällsbyggnadsnämnden 2013-04-09, SBN0074/13 Författningssamling Riktlinjer för altaner, uteplatser och balkonger Fastställd av samhällsbyggnadsnämnden 2013-04-09, SBN0074/13 RIKTLINJER FÖR ALTANER, UTEPLATSER OCH BALKONGER Ibland kan det vara svårt

Läs mer

Begäran om planläggning för Olofsbo 2:4 (Olofsbo Camping och Stugby). KS 2014-416

Begäran om planläggning för Olofsbo 2:4 (Olofsbo Camping och Stugby). KS 2014-416 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-03-17 77 Begäran om planläggning för Olofsbo 2:4 (Olofsbo Camping och Stugby). KS 2014-416 KS Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-09-11 kl. 08.30-10.35 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP Britt Wall

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-08-27 kl 08.30-12.45 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

INGARÖSTRAND 5:154, Stora Barnviksvägen 72: Ansökan om bygglov för uppförande av altan (fasadändring)

INGARÖSTRAND 5:154, Stora Barnviksvägen 72: Ansökan om bygglov för uppförande av altan (fasadändring) Datum Dnr 2015-04-14 BYGG.2014.4840 29 Helene Gustavsson helene.gustavsson@varmdo.se 08-570 475 85 Tf. enhetschef FJÄLLSTRÖM MALIN Tjänsteskrivelse INGARÖSTRAND 5:154, Stora Barnviksvägen 72: Ansökan om

Läs mer

DOM 2013-10-15 Stockholm

DOM 2013-10-15 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Rotel 060205 DOM 2013-10-15 Stockholm Mål nr P 8918-12 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Vänersborgs tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2012-09-27 i mål nr P 6001-11, se bilaga KLAGANDE 1. I C

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-06-04

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-06-04 1 (13) Paragrafer 59-69 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 15.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Torsten Johansson, ordförande Ann-Charlotte Pihl Larson Kent Lodesjö Roger

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 56 Strandskyddsdispens för uppförande av näststation Västerkärr 1:3... 107 57 Bygglov för tillbyggnad av industri Brandstorp 1:90... 109 58 Remiss handlingsprogram för Trygghet och

Läs mer

Jan Mattsson (s) 120-146 Håkan Hansson (fp) 92-137 Stephan Karlsson (s)

Jan Mattsson (s) 120-146 Håkan Hansson (fp) 92-137 Stephan Karlsson (s) 92-146 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 8.00 16.30 Beslutande Närvarande ersättare Owe Karlsson (s), ordförande Gerd Emanuelsson (s) Per-Sten Kristiansson (s) Vivianne Gustafsson (s)

Läs mer

Protokoll 2011-02-01

Protokoll 2011-02-01 2011-02-01 Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2011-02-01, klockan 17:30-19:10 Beslutande Katarina Hansson (S) ej 17 Britt Gelin (S), 17 Sven-Inge Carlsson (S) Christer Fallén

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i plan- och bygglagen (2010:900); SFS 2014:900 Utkom från trycket den 8 juli 2014 utfärdad den 26 juni 2014. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om plan-

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2128-2132 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Kommunhuset, 2011-02-14, kl 15.00. Ulla Christensson Ljunglide (M)

Kommunhuset, 2011-02-14, kl 15.00. Ulla Christensson Ljunglide (M) 1-29 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.00 13.20 Ajournering 8 kl. 09.15 09.20, 19 kl. 11.25-11.30, lunch kl. 12.00 13.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-14 Sammanträdesdatum 2016-04-14 1 14) Plats och tid: Beslutande: Astrakanen, torsdagen den 14 april 2016 kl. 13.20-16.30. James Johnson BP), ordförande Göran Klang S), vice ordförande, 41-47 Karin Schmidt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-12-16 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-12-16 1 (15) FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Blad Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-12-16 1 (15) Plats och tid: Nämndhuset rum 385, kl 09.00 kl 10.30 Beslutande: Övriga deltagande: Justeringsman: Bengt-Olov Persson,

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-03-15 kl 08.30-11.15 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag miljönämnden 2012-04-11 1(11) Plats och tid Gemaket, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 15.00-16.10 Beslutande Ledamöter Lars Brofalk (C), ordf Kenneth Åkerblom (M) Börje Wredén (FP) Jarl Teljstedt (KD) Jan

Läs mer

1 Information om de nya arvodesbestämmelserna. 2 Information till nämnden MBN 15/30

1 Information om de nya arvodesbestämmelserna. 2 Information till nämnden MBN 15/30 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-01-29 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 29 januari 2015, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR

Läs mer

Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf. Håkan Carlsson (M) Anders Sundberg (S) Jaroslav Sranka (KD)

Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf. Håkan Carlsson (M) Anders Sundberg (S) Jaroslav Sranka (KD) 2012-04-18 1 (22) Plats och sammanträdestid Tunasalen, onsdagen den 18 april 2012, kl. 08.30-11.05 Beslutare Bo Svensson (C), ordf. Lars-Inge Green (S, vice ordf. Håkan Carlsson (M) Anders Sundberg (S)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Byggnadsnämnden 2015-11-18 1(15) Jörgen Eriksson (KIM)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Byggnadsnämnden 2015-11-18 1(15) Jörgen Eriksson (KIM) Nr 10 Byggnadsnämnden 2015-11-18 1(15) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Karin Hilmér, ordf. (C) Anette Levin, vice ordf. (FP) Kent

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll 2015-12-16. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll 2015-12-16. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Byggnadsnämnden Sammanträdesdag 2015-12-16 Innehåll 80 Godkännande av ärendelista... 117 81 Anmälan av delegationsbeslut... 118 82 Delgivningar... 119 83 Handlingsprogram för trygghet och säkerhet för

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet 1 (20) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 11.45. Beslutande Günter Ruchatz (M), ordf. Tore Andersson (-) Benght Andersson (S) Bertil Johansson (S) Birgit Åhlund (C) 54 64, 66 Berne

Läs mer

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum 2011-08-29 1 (11)

Bygg- och Miljönämnden Sammanträdesdatum 2011-08-29 1 (11) 2011-08-29 1 (11) Plats och tid Vita rummet, kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 29 augusti 2011, klockan 14.00 14.50 Beslutande Börje Ahlin (S), ordförande Per Jörgensen (S) Johanna Skottman (S) Benny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg-, trafik- och räddningsnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-15.00 Ajournering kl. 14.30-14.40 Beslutande Leif Hägg (M), ordförande Stefan Andersson (S) Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C),

Läs mer

DOM 2013-11-07 Stockholm

DOM 2013-11-07 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT 060107 DOM 2013-11-07 Stockholm Mål nr P 519-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Vänersborgs tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2012-12-21 i mål nr P 675-12, se bilaga A KLAGANDE 1. E K 2. S

Läs mer

Tisdagen den 2 mars 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 14.30-17.00

Tisdagen den 2 mars 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 14.30-17.00 Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Tisdagen den 2 mars 2010 i Sammanträdesrummet Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 14.30-17.00 Ulf Wilén (S), ordförande Rune Gillemyr (S), v ordf

Läs mer

Svante Persson (S) Eva Julin Dombrowe (FP) MBN 178. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 169-182 Gunn Stark

Svante Persson (S) Eva Julin Dombrowe (FP) MBN 178. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 169-182 Gunn Stark PROTOKOLL 1(17) Plats och tid Sessionssalen, Järnvägsg 12, kl 15:00-16:50 Beslutande Ledamöter Sangrid von Zedtwitz-Liebenstein (MP) Lars Gustafson (M) Svante Persson (S) Lovisa Trell (S) Sven Gustavson

Läs mer

21 Dnr 2015/BN 0003 92. 1. Informationen och redovisningen noteras.

21 Dnr 2015/BN 0003 92. 1. Informationen och redovisningen noteras. 21 Dnr 2015/BN 0003 92 Information 1. Informationen och redovisningen noteras. Översiktsplanerare Carolina Fintling Rue informerar om förslaget till ny översiktsplan och bygglovchef Martin Fahlman informerar

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2256-2261 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Silversalen, Sala kommun, 9 februari kl. 11.30 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Silversalen, Sala kommun, 9 februari kl. 11.30 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (29) Plats och tid Silversalen, Sala kommun 09.00 11.00 Beslutande Mats Jennische(M), ordförande Christer Johansson (LP) Bengt Gårdenborg (C) Olof Nilsson (S), vice ordförande Margaretha

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Erkki Pokela (s), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Erkki Pokela (s), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2014-04-01 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl. 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

2015-10-08, kl 14.00-15.35, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv

2015-10-08, kl 14.00-15.35, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv 1 Plats och tid, kl 14.00-15.35, Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Kenneth Bolinder (S) ordförande Liselott Ljung (S), vice ordförande Niels Madsen (M) Alf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 25 januari 2011 kl. 13 30 15 40. Peder Griph, s ordförande Arne Holmgren, s Kenneth Axelsson, m Johan Merving, m Anna-Thuresson, c

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2080-2085 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Föredragningslista Bygg- och plannämnden

Föredragningslista Bygg- och plannämnden Föredragningslista Bygg- och plannämnden Plats och tid för sammanträdet Fränsta Vårdcentral, tisdagen den 27 september 2005 Se nedan OBS se tiden Gruppmöten Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Boltjärn

Läs mer

2010-11-17 1 (1) Miljö- och byggnämnden

2010-11-17 1 (1) Miljö- och byggnämnden 2010-11-17 1 (1) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen den 17 november, kl 13.00-15.00. ande Nils Erik Falk (C), ordförande Tord Berbres (KD) Allan Elfstrand (C) Hans Rostock (FPL)

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 10 februari 2015, kl 08.00 11.30. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 10 februari 2015, kl 08.00 11.30. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (10) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 10 februari 2015, kl 08.00 11.30 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Lars Gudmundsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(16)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(16) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Paragrafer Mb 26-39 Plats och tid Gillbergarummet, Järnvägsgatan 9, kl. 14.00 16.30 ande Ej tjänstgörande ersättare Agneta Pettersson (c), ordförande Britt-Marie Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 30.06.2015 4/14. Sammanträdestid Tisdagen den 19 maj 2015, kl. 18:40 20:00 Kommungården i Godby

Sammanträdesdatum BYGGNADSNÄMNDEN 30.06.2015 4/14. Sammanträdestid Tisdagen den 19 maj 2015, kl. 18:40 20:00 Kommungården i Godby FINSTRÖMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr BYGGNADSNÄMNDEN 30.06.2015 4/14 Sammanträdestid Tisdagen den 19 maj 2015, kl. 18:40 20:00 Kommungården i Godby x Dick Lindström, ordförande

Läs mer

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum, Boken kl. 15:45 17:00 Beslutande Marie-Louise Andersson (V) ordförande Patrik Ströbeck (M) vice ordförande Edward Galia (SD) ledamot Christian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bygg och miljönämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bygg och miljönämnden 1(27) Bygg och miljönämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 09.00-14.45 Beslutande Ledamöter Bengt-Olof Lorentzon (-) ordförande Rolf Gruvborg (M) Lisbeth Karlsson (C) Roland Moberg (KD) Åke Nilsson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 13:00 14:40.

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 13:00 14:40. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 13:00 14:40. Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S)

Läs mer

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot

Tobias Hellberg Söderhäll (S) ledamot Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kristinelundsvägen 4, Dammen, Köping, kl 08.15 10.45 ande Lena Vilhelmsson (S) ordförande Arne Hedkvist (S) ersättare Tobias Hellberg

Läs mer

Föredragningslista Bygg- och plannämnden

Föredragningslista Bygg- och plannämnden Föredragningslista Bygg- och plannämnden Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, tisdagen den 20 dec, 2005, kl 10.00 Gruppmöten Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Fränsta 12:22, ändrad användning

Läs mer