Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall 61-63, Robert Yngve 64

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall 61-63, Robert Yngve 64"

Transkript

1 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, torsdag 4 juli 2013, kl Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) 61-63, Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef Bengt Gustafsson, fysisk planerare 61 Unni Liljegren, kommunarkitekt 62 Lars Henningsson, byggnadsingenjör Torgny Grahl, byggnadsingenjör Åsa Olsson, sekreterare Justerare Britt Wall Justering Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, måndag 8 juli kl Sekreterare Ordförande Åsa Olsson Justerare Ulla Christensson Ljunglide Britt Wall 61-63, Robert Yngve 64 Anslagsbevis sprotokoll är justerat. Protokollet är anslaget under tiden Under anslagstiden kan ärendet överklagas enligt Kommunallagen. Protokollet förvaras på kommunkontoret. Åsa Olsson

2 BNau 61 Dnr BN 2006/1129 Detaljplan för del av Ödby 1:2 m.fl. Ödby Nordgård Planområdet är beläget söder om Ödby Ö (sydväst om Hunnebostrand) och omfattar i huvudsak del av fastigheterna Ödby 1:2 och 1:4. All mark inom området är i privat ägo. Detaljplanens syfte är att skapa förutsättningar för en utbyggnad med anläggningar för turism i anslutning till gården Ödby Nordgård 1:2. Den viktigaste förändringen av planförslaget jämfört med det förslag som var föremål för samråd under 2011, är att markanvändningen har ändrats på några punkter. Användningsbestämmelsen B har ändrats till N med några olika nyanser/varianter för olika delområden. I detaljplanen föreslås nu uthyrningsstugor i olika storlekar, husvagnsplatser, husbilsplatser, platser för villavagnar, reception, restaurang, vandrarhem, område för friluftsbad, kanotuthyrning mm. Ett planförslag, daterat , har inlämnats till miljö- och byggkontoret och föreslås ligga till grund för beslut om förnyat samråd om detaljplanen. Byggnadsnämnden föreslås besluta att planförslaget skall justeras på några punkter avseende planbestämmelserna, illustrationskartan och beskrivningstexterna. Föreslagna justeringar framgår av noteringar på plan- respektive illustrationskarta, dat Typsektioner för gator/vägar och byggnader skall redovisas på illustrationskartan. Planhandlingarna skall efter justering inför samrådet dateras Planförslaget är förenligt med både tidigare gällande översiktsplan, ÖP-04 och nu gällande ÖP-10 Vägsamfälligheten har framfört önskemål om gång- och cykelväg genom hela planområdet. Möjligheten att anordna GC-väg, enligt vägsamfällighetens förslag, skall utredas innan planen kan ställas ut för granskning. Fysisk planerares tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott beslutar att planförslaget, daterat med justeringar enligt förslag från förvaltningen, daterat , skall bli föremål för samråd enligt Plan- och bygglagen 5 kap 20. Exploatör Planförfattare O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 2(15)

3 BNau 62 Dnr BN 2010/1104 Sandbogen 1:4, Gravarne Marina - godkännande av planprogram och beslut om samråd Kommunstyrelsen beslutade att lämna ett positivt planbesked. Ett koncept till planprogram för Gravarne Marina, Sandbogen 1:4 m.fl., daterat har därefter upprättats. Detaljplanearbetet sker på initiativ av fastighetsägare till Sandbogen 1:4. Syftet med programmet är att omvandla området till ett attraktivt bostadsområde med inslag av verksamheter samt att utöka småbåtshamnen. Genom programsamråd kommer berörda fastighetsägare att få möjlighet att yttra sig och påverka planförslagets utformning. För att möjliggöra en bred förankring i samhället ska programsamrådet förutom att annonseras i entrén i kommunhuset och publiceras på vår hemsida, även kungöras i den lokala ortstidningen. Programhandlingen är genomarbetad och kan godkännas för samråd. Några mindre justeringar av texter ska göras och godkännas av kommunarkitekten innan handlingen skickas på samråd. Miljö- och byggförvaltningen samt byggnadsnämndens arbetsutskott poängterar vikten av att miljön kring Gerlegården beaktas och respekteras ytterligare i det fortsatta planarbetet. Planenheten skrev ett dokument för att förtydliga denna vision kring Sandbogen: "Den nya bebyggelsen ska anpassas till samt respektera Gerlegårdens skala och uttryck för att inte skapa en alltför kontrastrik miljö. Gerlegården bör även behandlas med respekt och inte omges av exempelvis parkering." Det är av stor vikt att denna bebyggelse stärker centrumfunktioner och utgör en mänsklig och trevlig miljö längs strandpromenad och som framtida samlingsplats och kulturcentrum vid Gerlegården. Ett torg eller park för närboende samt allmänhet ska vara överordnat parkeringsytor inom området. Kommunarkitektens tjänsteutlåtande Planprogram, koncept daterad Volymstudier, daterad Byggnadsnämndens arbetsutskott godkänner koncept till planprogram daterat och beslutar därmed om samråd. Kommunarkitekt delegeras ansvar att godkänna slutlig programhandling innan utskick på samråd. Kommunstyrelsen, Mark och exploatering Exploatör, fastighetsägare Sandbogen 1:4 O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 3(15)

4 BNau 63 Dnr BN 2012/143 Kalvbogen 1:3 - tillbyggnad av enbostadshus samt höjning av befintlig mur Ansökan avser ett uterum, en höjning av mur samt inglasning av balkong på våning två. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Den tänkta åtgärden med tillbyggnaden av ett uterum åt söder kommer att med hela sin yta ligga på punktprickad mark. Delar av befintlig byggnad ligger på korsprickad mark (35%). Den ena hälften av denna yta används till garage vilket planen medger. Den andra hälften av denna yta används till bostadsdel, vilket inte detaljplanen medges. Den sökta åtgärden med inglasning av balkong åt väster strider mot gällande detaljplan med avseende på byggnadshöjd ca 20 cm. Hörda grannar har synpunkter gällande minskad utsikt men har ingen erinran mot inglasning av balkong. Även den befintliga muren som man har ansökt om att få bygga på med 80cm, ligger på punktprickad mark. Avvikelsen med bebyggande av punktprickad mark med uterum och mur kan inte i detta fall ses som en liten avvikelse. Däremot är den befintliga byggnadens placering på korsprickad mark att se som en liten avvikelse. Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott avslår ansökan om tillbyggnad samt höjning av mur då avvikelsen ej är en sådan liten avvikelse som medges i Plan- och bygglagen (PBL 2010:900) 9 kap. 31 b. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. Granskningsavgift: 747 kronor. Faktureras separat. För byggnadsnämnden med delegation enligt beslut i byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Sökanden O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 4(15)

5 BNau 64 Dnr BN 2013/167 Malmön 1:219 - marklov, väg till långtidsparkering Ansökan avser marklov för väg till långtidsparkering m.m. Vägen till långtidsparkeringen måste renoveras och det kan bli aktuellt att göra utfyllnad av marken som överskrider 500 mm. Enligt medsända sektioner av vägen kan höjningen bli ca 700 mm. Dessutom kan släntning mot väster förekomma. För den sökta åtgärden gäller detaljplan fastställd En liten del norrut i det sökta området saknar detaljplan. En av de hörda grannarna har lämnat synpunkter på att ansökan strider mot gällande översiktsplan och att åtgärden strider mot de trafiksäkerhetsmål som beskrivs i översiktsplanen. Dessutom hävdas att utökningen av den sedan tidigare beviljade långtidsparkeringen kan räknas som en nyetablering i de centrala delarna av Bohus-Malmön. I översiktsplanen är nyetablering önskvärd i de norra delarna av ön och inte centralt på Bohus-Malmön. Renoveringen av vägen kan inte bedömas som en trafikfara utan kommer istället att öka trafiksäkerheten då vägen måste underhållas för att behålla farbar standard. Den befintliga vägen ligger på mark betecknad som "Park och plantering". Detta egenskapsområde ger inte utrymme för vägetablering. Men då vägen har etablerats för mer än tio år sedan och att genomförandetiden har gått ut för detaljplanen. Den i detaljplanen tänkta vägsträckningen kan i dagsläget inte anses som ett alternativ. Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott beviljar marklov för reparation av vägen till långtidsparkeringen Fastställa de ritningar och övriga handlingar som ligger till grund för bygglovet. Anmälan om färdigställande skall göras till miljö- och byggkontoret för erhållande av slutbesked. Detta beslut upphör att gälla om åtgärden inte har påbörjats inom två år eller avslutats inom fem år efter beslutets datum. O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 5(15)

6 forts. BNau 64 Dnr BN 2013/167 Detta beslut kräver en kontrollansvarig, fastighetsägaren skall redovisa en kontrollansvarig innan tekniskt samråd kan hållas. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. För byggnadsnämnden med delegation enligt beslut i byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Sökanden Malmön 1:417, med besvärshänvisning Protokollsanteckning Britt Wall (S) anmäler jäv och lämnar rummet och deltar inte i handläggningen eller beslutet i ärendet. O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 6(15)

7 BNau 65 Dnr BN 2013/553 Smögenön 15:15, Hamnen 4 - ansökan om ändring av industribyggnad Ansökan avser fasadändring av industribyggnad. Den nu sökta fasadändringen/tillbyggnaden är redan utförd, bygglovsansökan kom in efter att ändringen var färdigställd. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Inga grannar är berörda. Miljö- och byggkontoret bedömer att bygglov kan beviljas i efterhand för den redan utförda fasadändringen/tillbyggnaden. Frågan om sanktionsavgift kommer att tas upp på byggnadsnämndens sammanträde Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott beviljar bygglov för den sökta fasadändringen. Fastställa de ritningar och övriga handlingar som ligger till grund för bygglovet. Startbesked lämnas i samband med bygglovet. Anmälan om färdigställande skall göras till Miljö- och byggkontoret för erhållande av slutbesked. Detta beslut upphör att gälla om åtgärden inte har påbörjats inom två år eller avslutats inom fem år efter beslutets datum. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. Beslut om sanktionsavgift tas upp på byggnadsnämndens kommande sammanträde 12 september. För byggnadsnämnden med delegation enligt beslut i byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Sökanden O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 7(15)

8 BNau 66 Dnr BN 2013/098 Hovenäs 1:416 - ansökan om nybyggnad av enbostadshus För fastigheten gäller detaljplan 1427-P90/6, laga kraftvunnen Ansökan avser nybyggnad av enbostadshus 7,5 x 10,9 m. Byggnadsarkitektens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott bordlägger ärendet om bygglov. Sökande O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 8(15)

9 BNau 67 Dnr BN 2009/776 Bäckevik 1:32, Dinglevägen - nybyggnad av plank Bygglov för planket beviljades på delegation Beslutet överklagades av en granne (Gravarne 31:7). Länsstyrelsen har i beslut upphävt det överklagade beslutet och lämnat ärendet åter till nämnden för ny handläggning, då planket är placerat på mark som ej får bebyggas s.k. punktprickat, vilket innebär en avvikelse från detaljplanen. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Sökande har inkommit med en ny ansökan med en ändring av plankets utformning Miljö- och byggkontoret har efter Länsstyrelsens beslut skickat ut ärendet till berörda grannar. Berörd granne (Gravarne 31:7) norr om fastigheten som överklagade tidigare beslut till Länsstyrelsen anser att sikten från 31:7 nu är acceptabel. En av grannarna (Gravarne 34:4) boende på Sälgatan, gatan söder om 1:32, accepterar ej planket då grannen anser att sikten ut på Dinglevägen är obefintlig och trafikfarlig. Trafikverket och kommunens trafikingenjör har tillstyrkt planket. Efter beviljat bygglov från , vilket upphävdes av Länsstyrelsen, så har sökande ändrat avslutningarna av planket till grannarnas fördel. Med denna förändring och sökandens problem med buller från Dinglevägen så är ett bygglov för planket motiverat även om det är placerat på punktprickad mark och grannar har haft synpunkter. Flera av fastigheterna längs Dinglevägen har satt upp bullerplank, då det är mycket tung trafik ut till industrierna på Guleskär som skapar en hög ljudnivå. Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott medger avvikelse enligt Plan- och bygglagen (PBL) 9 kap. 31 b för plankets läge, placerad på mark som ej får bebyggas s.k. punktprickat, samt bevilja bygglov. Berörda grannars synpunkter anses ej vara en sådan betydande olägenhet som avses i PBL 2 kap. 9. Motivering till beslutet hänvisas till texten ovan. O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 9(15)

10 forts. BNau 67 Dnr BN 2009/776 För byggnadsnämnden med delegation enligt beslut i byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Sökande Bäckevik 31:7 Bäckevik 34:4, med besvärshänvisning O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: )

11 Bnau 68 Dnr BN 2012/534 Tången 1:87, Tångenvägen 28 - nybyggnad av mur Ansökan om bygglov gäller uppförande av mur. Muren är redan uppförd och är placerad på mark som ej får bebyggas s.k punktprickat. Murens höjd varierar mellan 18 och 51 cm. Sökande har placerat ett staket på 90 cm uppe på muren. Miljö- och byggkontoret bedömer att staketet ej är bygglovspliktigt. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Berörd granne (Tången 1:11) öster om fastigheten har anmält 1:87 för uppförande av mur och staket. Grannen anser att staketet hindrar sikten ut genom det fönster de har på fasaden mot tomtgränsen. De anser att byggnationen är en stor olägenhet och en belastning för fastigheten. De anser även att byggnationen är ett förfulande inslag för samhället och rimmar dåligt med intentionerna att bevara områdets ursprungsvärden som genuint fiskarsamhälle. Miljö- och byggkontoret anser att muren och staketet, även om det är placerat på mark som ej får bebyggas, inte är en sådan betydande olägenhet för grannen att bygglovet skall avslås. Muren och staketet anses även ej vara ett sådant förfulande inslag i samhällsbilden som grannarna anser. Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskotts medger avvikelse enligt Plan- och bygglagen (PBL) 9 kap. 31 b för murens läge, placerad på mark som ej får bebyggas s.k. punktprickat, samt beviljar bygglov. Berörda grannars synpunkter gällande mur anses ej vara en sådan betydande olägenhet som avses i PBL 2 kap. 9. Motivering till beslutet hänvisas till texten ovan. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. Beslut om sanktionsavgift gällande redan uppförd mur behandlas på byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: )

12 forts. BNau 68 Dnr BN 2012/534 Byggnadsnämndens arbetsutskott bedömer att redan uppfört staket ej är bygglovspliktigt. Berörda grannars synpunkter gällande staket anses ej vara en sådan betydande olägenhet som avses i PBL 2 kap. 9. För byggnadsnämnden med delegation enligt beslut i byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Sökande Tången 1:11, med besvärshänvisning O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: )

13 BNau 69 Dnr BN 2012/1157 Vägga 1:32, Klevekilen - nybyggnad av fritidshus Ansökan om bygglov gäller nybyggnad av fritidshus. Sökande avser att riva ett fritidshus och bygga ett nytt. Strandskyddsdispens för det nya huset är beviljat på delegation. Miljönämnden har via delegation tagit beslut om tillstånd för enskilt avlopp. Byggnadsnämndens arbetsutskott har i beslut återremitterat ärendet till förvaltningschefen för hörande av Miljönämnden i mellersta Bohusläns bedömning gällande helheten avseende avloppsanslutning för fastigheten samt närliggande fastigheter kring Klevenkilen. Miljönämnden har svarat på remissen via Miljöchefen. Miljönämnden ser inga hinder att bevilja bygglov för fastigheten Vägga 1:32. Miljönämnden anser att nya enskilda lösningar inte generellt bör tillåtas, utan anslutning till kommunalt VA bedöms som den enda hållbara lösningen på sikt. Ytterligare expansion/byggnation inom området bör således inte tillåtas tills vidare. För fastigheten gäller endast översiktsplan. Sakägare har yttrat sig angående bygglovet och anser att avloppet måste anslutas till det kommunala nätet. Sakägaren är orolig för kvalitet på vattnet vid campingens bad i Klevekilen. Miljö- och byggkontoret anser att bygglov kan lämnas med hänvisning till miljönämndens svar på remissen. Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott beviljar bygglov för fritidshus enligt 9 kap. 2 Plan- och bygglagen. Ritningar och övriga handlingar som ligger till grund för bygglovet fastställs. Startbesked ska lämnas och tekniskt samråd ska hållas, innan byggnadsarbetena får påbörjas. För att genomföra åtgärden krävs en kontrollansvarig. O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: )

14 forts. BNau 69 Dnr BN 2012/1157 Beslutet upphör att gälla om åtgärden inte har påbörjats inom två år eller avslutats inom fem år från den dag som beslutet vinner laga kraft enligt 9 kap. 43 plan- och bygglagen (2010:900), PBL. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. För byggnadsnämnden med delegation enligt beslut i byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Sökanden Vägga 4:9, med besvärshänvisning O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: )

15 BNau 70 Dnr BN 2013/480 Sandbogen 2:7 - ansökan om ändrad användning Ansökan gäller ett tidsbegränsat bygglov för en ändrad användning från kontor till tandvård till och med Anledningen till etableringen av tandvården är att Folktandvården som idag är i Kungshamns vårdcentral måste flytta på grund av renovering/ ombyggnad av befintliga lokaler. För fastigheten gäller detaljplan laga kraft Inga grannar anses berörda av ändringen Räddningstjänsten har yttrat sig och begärt in en brandskyddsdokumentation. Sökande har inkommit med denna. Miljö- och byggkontoret bedömer att det är möjligt att ge ett tidsbegränsat bygglov och att medge en avvikelse från detaljplanen under den tid som vårdcentralen i Kungshamn byggs om. Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott beviljar tidsbegränsat bygglov till , enligt Plan- och bygglagen (PBL) 9 kap. 33. Avvikelse medges enligt PBL 9 kap. 31b för användningssättet. Ritningar och övriga handlingar som ligger till grund för bygglovet fastställs. Startbesked ska lämnas och tekniskt samråd ska hållas, innan byggnadsarbetena får påbörjas. För att genomföra åtgärden krävs en kontrollansvarig. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. För byggnadsnämnden med delegation enligt beslut i byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Sökanden O:\Off\PROT\BNau\2013\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: )

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, kl.11:30

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, kl.11:30 Byggnadsnämndens arbetsutskott Beslutsprotokoll 2013-10-24 84 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2013-10-24 kl 10.00-11.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 5 juli 2012, kl 09.30-10:25 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Torgny

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-04-21 kl 08.00-08.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Eveline Savik,

Läs mer

Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare

Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-01-21 kl 08.30-10.30 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare Vivianne Gustafsson (S), tjänstgörande

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-08-27 kl 08.30-12.45 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-07-08 kl 09.00-12.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-07-03 kl. 08.30-11.40 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Vivianne Gustafsson (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Håkan von Dolwitz, bygg- och GIS-chef Amanda Jansson, plan- och exploateringschef 58 Marijana Kitl, arkitekt 58

Håkan von Dolwitz, bygg- och GIS-chef Amanda Jansson, plan- och exploateringschef 58 Marijana Kitl, arkitekt 58 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2018-11-22 kl 08.30-14:45 Beslutande Robert Yngve (KD) ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Britt Wall (S) Övriga deltagare Håkan von Dolwitz,

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Ajournering: kl. 10:50-11:05 21

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Ajournering: kl. 10:50-11:05 21 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-04-28 kl 08.30-12.00 Ajournering: kl. 10:50-11:05 21 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-03-15 kl 08.30-11.15 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande

Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande 1-5 Plats och tid Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl 08.00 16.00 Beslutande Övriga deltagare Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare

Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2017-07-06 kl 08.30-10.45 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Vivianne Gustafsson (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Ajournering 10:25-10:35 3

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Ajournering 10:25-10:35 3 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-01-19 kl 10.00-11.05 Ajournering 10:25-10:35 3 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve

Läs mer

Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, den 8 februari kl.10:00. Britt Wall (S) Robert Yngve (KD) 1

Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, den 8 februari kl.10:00. Britt Wall (S) Robert Yngve (KD) 1 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 31 januari 2013, kl 09.10-12:00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande 2-10 Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall 11-13, 15,16 Robert Yngve 14

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall 11-13, 15,16 Robert Yngve 14 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2013-03-27, kl 08.30-09.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Britt Wall (S)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Britt Wall (S) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-02-13 kl 08.30-16.00 Ajournering lunch 12:00-13:00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Britt Wall (S) Robert Yngve (KD) Övriga deltagare

Läs mer

Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör 34 Lars Henningsson, byggnadsingenjör 39-43

Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör 34 Lars Henningsson, byggnadsingenjör 39-43 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-05-08 kl 08.30-12.30 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Britt Wall (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-05-10 kl 08.30-12.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Eveline Savik, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Sylvia Schönbeck, miljö- och hälsoskyddsinsp.

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Sylvia Schönbeck, miljö- och hälsoskyddsinsp. Miljö- och byggnämndens arbetsutskott Beslutsprotokoll 2012-05-24 76 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 24 maj 2012 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva

Läs mer

Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Kent Carlsson (S) Bo Hallgren, förvaltningschef Per Olsson, t.f. miljöchef

Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Kent Carlsson (S) Bo Hallgren, förvaltningschef Per Olsson, t.f. miljöchef Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-10-07 kl. 09.00-12.15 Beslutande Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Kent Carlsson (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2018-07-05 kl 08.30-10.40 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Håkan von Dolwitz, bygg-

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2017-11-23 kl 08.30-13.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Eveline Savik, förvaltningschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-09-11 kl. 08.30-10.35 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP Britt Wall

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-08-23 kl 09.00-12.00 Beslutande Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Kent Carlsson (S) Övriga deltagare Eveline Savik, förvaltningschef

Läs mer

Britt Wall (S) Åsa Olsson 56-66, 68-83 Bo Hallgren 67. Ulla Christensson Ljunglide. Britt Wall

Britt Wall (S) Åsa Olsson 56-66, 68-83 Bo Hallgren 67. Ulla Christensson Ljunglide. Britt Wall Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-06-09 kl 08.30-16.50 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Bo Hallgren, förvaltningschef Måns Hallén,

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-04-05 kl 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagare Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Maria Bylund, miljöchef Erik Österlund, ekonom 8 Elinor

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall, 27-40, 42 Robert Yngve 41

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall, 27-40, 42 Robert Yngve 41 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-04-16 kl. 08.30-16:00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren,

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Byggnadsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 2015-10-06 102 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-10-06 kl 08.30-14.45 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2013-12-05 kl 08.30-13.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande 41-46 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande Gunnel

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-10-05 kl 09.00-11.20 Beslutande Övriga deltagare Justerare Eva Abrahamsson (M), ordförande Maria Bylund, miljöchef Erik Österlund, ekonom 32 Kristina

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-09-10 kl 08.30-10.45 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Justerare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Magnus Hoglin

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-05-10 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-14.00 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt 18-21

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt 18-21 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Martin Äng (C)

Läs mer

Eva Abrahamsson (M), 1:e vice ordförande Robert Yngve (KD)

Eva Abrahamsson (M), 1:e vice ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl 08..30-12.05 Beslutande Eva Abrahamsson (M, 1:e vice ordförande Robert Yngve (KD Britt Wall (S Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef Robin Sjöström,

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (12)

Miljö- och byggnadsnämnden (12) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-12-13 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 14.00-15.15 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, " Hållö", Kungshamn, fredag 22 november 2013, kl 08.30-16.30 Lunch 12:40-13:40 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Bo Hallgren,

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (8) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Christer Ahlén (M) vice

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2183-2189 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertsen

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Adam Finn (M), tjänstgörande ers. Kerstin Lorentzon (FP)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Adam Finn (M), tjänstgörande ers. Kerstin Lorentzon (FP) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-10-23 kl 08.30-12.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Adam Finn (M), tjänstgörande ers. Kerstin Lorentzon (FP)

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2167-2173 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Beskrivning av plan- och bygglovsprocessen för Lidingö kommun

Beskrivning av plan- och bygglovsprocessen för Lidingö kommun Beskrivning av plan- och bygglovsprocessen för Lidingö kommun Planprocessen Idén att bygga något nytt eller på något annat sätt förändra stadsmiljön kommer ofta från en markägare eller en exploatör. I

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-11-17 kl 08.30-16.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Vivianne Gustafsson (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 30 Sammanträdesdatum Diarienummer 2011-11-08 BN 2011-250 Byggnadsnämnden 237 Kamraten 11, Hässleholm Olovligt byggande av uterum samt plank Beslut En byggnadsavgift motsvarande två

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2117-2123 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum Protokoll/Bygg- och trafiknämnden 1(7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum 14.00 14.30 Pirjo Veteli, S, ordf Anders Johansson, S, 1:e vice ordf Mats Sigfridsson, C, 2:e

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2043-2054 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Plats och tid. Beslutande. PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Övriga deltagare.

Plats och tid. Beslutande. PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Övriga deltagare. PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2019-06-19 Plats och tid Landsort, 2019-06-19 kl. 13:00-13:15 Beslutande Harry Bouveng (M), Ordförande Tommy Cumselius (M) tjänstgör istället för Daniel Adborn (L) Patrik

Läs mer

Torsten Johansson, ordförande Ingemar Emgård Kent Lodesjö

Torsten Johansson, ordförande Ingemar Emgård Kent Lodesjö 1 (16) Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrum 1, kl 13:00 16:20 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Torsten Johansson, ordförande Ingemar Emgård Kent Lodesjö Anders Skoog,

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING

UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING 2010-06-24 DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN UTLÅTANDE ÖVER UTSTÄLLNING ÄRENDEHANTERING Ägarna till stamfastigheten Nissafors 1:155 ansökte i juni månad 2009 om planläggning

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2198-2203 Sekreterare

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-15.10 Beslutande Agneta Staaf (S), tjänstgörande ordförande Dan Eriksson (C) Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14) Plats och tid Kommunhuset, planrummet kl. 13.00-14.30 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Louise Warnqvist (M) Elise Radanova

Läs mer

Carina Viberg. Anna Eliasson Samhällsbyggnadsförvaltningen

Carina Viberg. Anna Eliasson Samhällsbyggnadsförvaltningen Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef, Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2104-2109 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Innehåll. Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 87 Anmälan av delegationsbeslut 88 Delgivningar 2018/2023

Innehåll. Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 87 Anmälan av delegationsbeslut 88 Delgivningar 2018/2023 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 2018/2021 87 Anmälan av delegationsbeslut 2018/2022 88 Delgivningar 2018/2023 89 Ansökan om bygglov, tillbyggnad

Läs mer

Ärende öppet sammanträde Dnr Föredragande

Ärende öppet sammanträde Dnr Föredragande Kallelse miljö- och byggnämnden Tid Torsdagen den 23 februari 2012 kl. 08.00 Plats Ordförande Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn Ulla Christensson Ljunglide * = se ärendet i beredningsprotokollet Ärende öppet

Läs mer

Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef

Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2178-2183 Sekreterare

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf. enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf. enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf. enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2020-2028 Sekreterare A-C Utter

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2024-2033 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-02-20 1 (18) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 2045-2053

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 6 december 2012 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Simon Ingelman-Sundberg Lantmätare

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 6 december 2012 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Simon Ingelman-Sundberg Lantmätare NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 6 december 2012 kl. 08:30 11:30. Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Hans Betulander

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2034-2041 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2223-2228 Sekreterare Åsa Jonasson

Läs mer

Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) 1-9

Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) 1-9 BYGGNADSNÄMNDEN 2014-01-28 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00--16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

Kerstin Malmberg (FP), 1:e vice ordförande informerar om att hon inte tycker att ärendena till detta sammanträde har blivit beredda.

Kerstin Malmberg (FP), 1:e vice ordförande informerar om att hon inte tycker att ärendena till detta sammanträde har blivit beredda. 74 Information 1. Informationen och redovisningen noteras. Kerstin Malmberg (FP), 1:e vice ordförande informerar om att hon inte tycker att ärendena till detta sammanträde har blivit beredda. Beredningen

Läs mer

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15. Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP)

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15. Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15 Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP) Cecilia Segerstedt, arkitekt, samhällsbyggnad

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 23 oktober 2012 kl. 08:30 12:30.

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 23 oktober 2012 kl. 08:30 12:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 23 oktober 2012 kl. 08:30 12:30. Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Hans Betulander

Läs mer

Myndighetsnämnd, delegation Delegationsbeslut ANSLAG/BEVIS

Myndighetsnämnd, delegation Delegationsbeslut ANSLAG/BEVIS Plats och tid Beslutande Anna Eliasson l Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2294-2302 Sekreterare Carina Viberg Ordförande Anna Eliasson Justerande

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan Strotz (MP) Håkan Strotz ...

Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan Strotz (MP) Håkan Strotz ... 2014-10-20 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 20 oktober 2014, kl 14:00-15:40 Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2012-06-19

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2012-06-19 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum YXNINGEN, tisdagen den 19 maj 2012 kl. 13 30 15 15. Peder Griph, s ordförande Arne Holmgren, s Anna Thuresson, c Christopher Svensson, s Ej tjänstgörande

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, tf. Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, tf. Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, tf. Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2001-2010 Sekreterare Carina

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2249-2254 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

Bygg- och miljöchef Britt-Marie Öjstrand Plan- och lovingenjör Tomas Lennartsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sandra Norsell

Bygg- och miljöchef Britt-Marie Öjstrand Plan- och lovingenjör Tomas Lennartsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sandra Norsell 1(14) Bygg och miljönämnden Plats och tid Hagavallen Töcksfors, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Olof Lorentzon (-) ordförande Rolf Gruvborg (M) Lisbeth Karlsson (C) Gunnar Henriksson (FP) Magnus

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

DOM Stockholm

DOM Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT 060207 DOM 2016-09-07 Stockholm Mål nr P 1341-16 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Vänersborgs tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2016-02-01 i mål nr P 3644-15, se bilaga A KLAGANDE F I MOTPARTER

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 35-42 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 15.20 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden. Innehåll Innehåll 28 Godkännande av ärendelista... 55 29 Anmälan av delegationsbeslut... 56 30 Delgivningar... 57 31 Ansökan om bygglov, nybyggnation av enbostadshus, NN... 58 32 Ansökan om bygglov, byggnation

Läs mer

Sammanlrädesdatum 2011-12-06

Sammanlrädesdatum 2011-12-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanlrädesdatum l P''',o,htid Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 15:00-16:00 8es!lIIande Ledamöter Kjell-Arne Green (S), ordförande 84-90, 92-95 Knut Indebetou (M), ordförande

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-11-15 Innehållsförteckning Ärende 86 Begäran om hastighetsbegränsning på väg 1852, Brandstorp, Habo kommun... 163 87 Granskning av planförslag för detaljplan Fiskebäck 3:76 med

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2288-2291 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön, 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef, Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef, Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef, Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2176-2182 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2013-2015 Sekreterare Åsa Jonasson

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 14/28. 2 Nämndspecifika mål och budget 2015 samt plan 2016-2017 MBN 14/40

1 Information till nämnden MBN 14/28. 2 Nämndspecifika mål och budget 2015 samt plan 2016-2017 MBN 14/40 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-10-21 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 21 oktober 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR

Läs mer

Jan-Olof Larsson (S), vice ordförande Bengt Sörensson (S) Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M)

Jan-Olof Larsson (S), vice ordförande Bengt Sörensson (S) Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2019-04-09 kl. 13:00-15:30 Beslutande Övriga deltagare Pär Eriksson (C), ordförande Lars Kinnmalm (M) Eveline Savik, förvaltningschef Fredrik Torstensson,

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 25 augusti 2015, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 25 augusti 2015, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (9) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 25 augusti 2015, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M)

Läs mer

Tord Larsson (S) Ordförande 90,91 Malin Sundberg (S) Per G Harnesk (SV) Helen Swartling (MP) Wivi-Anne Mulk (SV)

Tord Larsson (S) Ordförande 90,91 Malin Sundberg (S) Per G Harnesk (SV) Helen Swartling (MP) Wivi-Anne Mulk (SV) Plats och tid: Sammanträdesrum Fogden, kommunhuset Jokkmokk kl. 10.00-12.00 10:00-10:30 Vattenfall Eldistribution AB, Mikael Öhlund, informerar nämnden gällande transformatorstationer inom strandskydd.

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2036-2040 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

Information. Byggnadsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet. 49 Dnr 2015/BN

Information. Byggnadsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet. 49 Dnr 2015/BN 49 Dnr 2015/BN 0003 92 Information 1. Informationen och redovisningen om verksamheten samt uppdrag noteras. Förvaltningschef Sara Kopparberg informerar om verksamheten och redovisar statistik. En ärendebalanslista

Läs mer

Information. Byggnadsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet. 37 Dnr 2015/BN Informationen och redovisningen noteras.

Information. Byggnadsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet. 37 Dnr 2015/BN Informationen och redovisningen noteras. 37 Dnr 2015/BN 0003 92 Information 1. Informationen och redovisningen noteras. Avdelningschef Martin Fahlman informerar om verksamheten och redovisar statistik. 38 Dnr 2016BNS0355/231 Utvändig ändring

Läs mer

Beslut om bygglov för tillbyggnad av enbostadshus på

Beslut om bygglov för tillbyggnad av enbostadshus på Delegationsbeslut Miljö- och byggnadskontoret 2015-11-12 Bygglovsenheten Sidan 1 av 3 Anders Lidgren Dnr 2015.970 Beslut D 1340 DINNESEN,JONAS RUNBOVÄGEN 2 A 192 48 SOLLENTUNA Beslut om bygglov för tillbyggnad

Läs mer

Va:nsbro. kommun. Jävsnämnden. Protokoll Äppelborummet, Medborgarhuset, torsdagen den 19 oktober 2017, kl

Va:nsbro. kommun. Jävsnämnden. Protokoll Äppelborummet, Medborgarhuset, torsdagen den 19 oktober 2017, kl . kommun Va:nsbro Protokoll 2017-10-19 Plats och tid Äppelborummet, Medborgarhuset, torsdagen den 19 oktober 2017, kl. 13.00 13.15 Beslutande Sven Blom (C), ordf. Bertil Wanke (S) Annika Simm-Eriksson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 1, 3 8. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 1, 3 8. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer