Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall, 27-40, 42 Robert Yngve 41

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall, 27-40, 42 Robert Yngve 41"

Transkript

1 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl :00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef Måns Hallén, plan- och byggchef Cecilia Lindsten, landskapsarkitekt Britt Wall (S), Robert Yngve (KD) Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör Lars Henningsson, byggnadsingenjör Susanne Jakobsson, trafikingenjör 42 Åsa Olsson, sekreterare Justering Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, Sekreterare Ordförande Åsa Olsson Justerare Ulla Christensson Ljunglide Britt Wall, 27-40, 42 Robert Yngve 41 Anslag / bevis Byggnadsnämndens arbetsutskotts protokoll är justerat. Protokollet är anslaget under tiden Under anslagstiden kan ärendet överklagas enligt Kommunallagen. Protokollet förvaras på kommunkontoret. Åsa Olsson

2 BNau 27 Smögenön 15:12, Pensionat bryggan Byggnadsnämndens arbetsutskott informerades om verksamheten och gällande bygglov på Smögenön 15:12. Byggnadsnämndens arbetsutskott tar del av informationen. 2(22)

3 BNau 28 Strategiska riktlinjer kring hantering av markområden där åtgärder för framtida klimatförändringar kan bli aktuella I en kustkommun som Sotenäs har samhällena växt fram utifrån sitt läge vid havet. Det innebär att klimatförändringar i form av ökad nederbörd, översvämningar och stigande havsnivå påverkar de centrala delarna av våra samhällen, både i form av befintlig bebyggelse och anläggningar och områden med potential att utgöra utvecklingsområden. Sotenäs kommun behöver arbeta fram strategiska riktlinjer kring hantering av markområden, särskilt inom tätortsområdena, där marknivån är så låg att åtgärder för framtida klimatförändringar kan bli aktuella. Ett sådant arbete bör innehålla specifika riktlinjer för hantering av befintlig bebyggelse inom områden med höga kulturhistoriska värden. Arbetet bör samordnas med framtagande av klimatanpassningsplan för Sotenäs. Detta arbete pågår som ett led i miljömålsarbetet och leds av miljö- och säkerhetssamordnaren. Beslutsunderlag Landskapsarkitektens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott ger förvaltningschefen i uppdrag att kontakta Länsstyrelsen för vidare dialog kring hantering av markområden där marknivån är så låg att åtgärder för framtida klimatförändringar kan bli aktuella. Skickas till Kommunstyrelsen för kännedom 3(22)

4 BNau 29 Dnr BN 2013/1063 Kalvbogen 1:129 m.fl. - detaljplan I en kustkommun som Sotenäs har samhällena växt fram utifrån sitt läge vid havet. Det innebär att klimatförändringar i form av ökad nederbörd, översvämningar och stigande havsnivå påverkar de centrala delarna av våra samhällen, både i form av befintlig bebyggelse och anläggningar och områden med potential att utgöra utvecklingsområden. Sotenäs kommun behöver arbeta fram strategiska riktlinjer kring hantering av markområden, särskilt inom tätortsområdena, där marknivån är så låg att åtgärder för framtida klimatförändringar kan bli aktuella. Ett sådant arbete bör innehålla specifika riktlinjer för hantering av befintlig bebyggelse inom områden med höga kulturhistoriska värden. Arbetet bör samordnas med framtagande av klimatanpassningsplan för Sotenäs. Detta arbete pågår som ett led i miljömålsarbetet och leds av miljö- och säkerhetssamordnaren. För Kalvbogen, där en ny detaljplan nu arbetas fram, behöver alternativa och möjliga åtgärder som skydd för översvämning studeras i en utredning, som underlag för fortsatt planarbete. Länsstyrelsen tydliggör i sitt samrådsyttrande att ett säkerställande av åtgärder som skydd mot översvämningar måste tillgodoses i planen. I annat fall kommer detaljplanens antagande att prövas. Beslutsunderlag Landskapsarkitektens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott beslutar att en utredning som redovisar alternativa och möjliga åtgärder som skydd mot översvämningar ska tas fram som ett underlag för fortsatt planarbete i detaljplan för Kalvbogen 1:129 m fl. Byggnadsnämndens förhållningssätt till kravet på säkerställande av åtgärder mot översvämning inom ramen för planarbetet ska klargöras då utredningen finns framme. För byggnadsnämnden med delegation, enligt beslut i byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Skickas till Kommunstyrelsen för kännedom Exploatör Planförfattare 4(22)

5 BNau 30 Enkel planutredning för utvald miljö Plan- och byggchefen informerade arbetsutskottet om möjligheten till enkel planutredning för utvald miljö. Byggnadsnämndens arbetsutskott tar del av informationen och ger plan- och byggchefen i uppdrag att skriva fram en metod för enkel planutredning. Ärendet tas upp på nämndens nästkommande sammanträde. 5(22)

6 BNau 31 Dnr BN 2014/419 Finntorp 2:87 - ansökan om rivning av veranda samt tillbyggnad av fritidshus Ansökan avser en, till delar rivning samt omfattande tillbyggnad av Finntorp 2:87. Idag är fastigheten bebyggd med ett mindre bostadshus av typen bohuslänsk enkelstuga om ca 40 m 2 byggnadsarea inrymmande 1ROK samt källarvåning och vind. Bostadshuset är från tidigt 1900-tal och är välbevarad med tidstypisk locklistpanel och ljust gult färgade fasader, vita knutar, foder och vindskivor. Fönstren är tvålufts med spröjsade bågar om vardera tre glas. Karaktäristiskt för denna typ av byggnad är den markanta stensockeln i en hel våningshöjd. Dessa byggnader som är typiska för Bohuslän uppfördes ofta av stenhuggare, vilka genom den egna yrkeskunskapen och tillgången lokalt till sten lyckades skapa sin egen enkla bostad. Byggnadens begränsade area har kommit att bidra till att flertalet av dessa byggnader blir rivna eller ombyggda efter dagens mer omfattande krav på ytor och funktioner. Den nu ansökta tillbyggnaden omfattar 90,7 m 2 byggnadsarea, placerat vinkelrätt mot den befintliga byggnaden. En gavel med mycket omfattande fönstersättning och altan riktar sig mot hamnen i nordväst. Enligt gällande översiktsplan ingår fastigheten i område för kulturhistoriskt värdefull miljö. Den äldre gällande detaljplanen från 1942 anger bestämmelserna BI för kvarteret med betydelsen: Bostäder i 1 plan med möjlighet till källare och inredd vind. Ett flertal negativa yttranden har inkommit från berörda grannar. Synpunkterna är bl. a att föreslagen tillbyggnad ej är anpassad till rådande kulturmiljö, med stora fönsterpartier, oproportionella altaner, balkonger och taklättor. Yttranden hänvisar till PBL 8 kap 17 Ändring av en byggnad och flyttning av en byggnad ska utföras varsamt så att man tar hänsyn till byggnadens karaktärsdrag och tar tillvara byggnadens tekniska, historiska, kulturhistoriska, miljömässiga och konstnärliga värden. Fastighetens kulturhistoriska värde finns beskrivet i skriftligt yttrande från Bohusläns Museum Den föreslagna om- och tillbyggnaden motsvarar inte kraven i PBL 8 kap, om förbud mot förvanskning och varsamhet vid underhåll och ombyggnad. Sökanden är kommunicerad av tjänstemän om bristerna i detta avseende men vill fortfarande ha sin ansökan prövad av byggnadsnämnden. Beslutsunderlag Plan- och byggchefens tjänsteutlåtande (22)

7 forts. BNau 31 Dnr BN 2014/419 Byggnadsnämndens arbetsutskott avslår ansökan om bygglov. Den föreslagna om- och tillbyggnaden motsvarar inte kraven i Plan- och bygglagen, 8 kap, om förbud mot förvanskning och varsamhet vid underhåll och ombyggnad. Byggnadsnämndens arbetsutskott finner att högre grad av varsamhet skall visas gentemot det ursprungliga huset, så att dess exteriöra gavelmotiv bibehålles i oförvanskat skick. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. För byggnadsnämnden med delegation, enligt beslut i byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Granskningsavgift: 746 kronor. Faktureras separat. Skickas till Sökande 7(22)

8 BNau 32 Dnr BN 2015/065 Gravarne 1:310 - skrivelse En skrivelse har inkommit från Gravarne 1:310. Plan- och byggchefen presenterade ett förslag till skrivelsesvar. Beslutsunderlag Plan- och byggchefens skrivelsesvar Byggnadsnämndens arbetsutskott ställer sig bakom plan- och byggchefens skrivelse daterad För byggnadsnämnden med delegation, enligt beslut i byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Skickas till Gravarne 1:310 Kommunstyrelsen för kännedom, med kopior på skrivelse daterad samt skrivelsesvar daterad (22)

9 BNau 33 Dnr BN 2015/003 Hunnebo 1:209 - ombyggnad enbostadshus Byggnadsnämndens arbetsutskott får information om bygglovsansökan på fastigheten Hunnebo 1:209. Byggnadsnämndens arbetsutskott tar del av informationen. 9(22)

10 BNau 34 Dnr BN 2015/140 Smögenön 1:1, 1:389 - ansökan om tidsbegränsat bygglov Ärendet avser ansökan om tillfälligt bygglov för ändrad användning från glasskiosk till restaurang i två plan, fasadändring samt tillbyggnad med balkong och uteservering placerade på den kommunala fastigheten Smögenön 1:1. Området omfattas av en detaljplan fastställd Enligt detaljplanen får området endast användas för hamntrafik och därmed samhörigt ändamål. Området är av riksintresse för kulturmiljövården. Byggnadsnämndens arbetsutskott tar del av informationen och ger plan- och byggchefen i uppdrag att sammankalla till ett sammanträde med fastighetsägare, sökande samt berörda parter på kommunkontoret. 10(22)

11 BNau 35 Dnr BN 2014/278 Smögenön 108:7 - ansökan om bygglov Ärendet avser ansökan om bygglov inom gällande detaljplan och inom område som omfattas av ett pågående detaljplanearbete. Området är av riksintresse för kulturmiljövården och är i översiktsplanen utpekat som ett område med höga kulturhistoriska värden. Den sökta åtgärden avser uppförande av taklätta åt nordost och balkong på gavel åt nordväst. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Enligt detaljplanen får byggnad inte uppföras till större höjd än 5,6 m och får inte innehålla mer än en våning jämte vindsvåning. Källare anses inte som våning om den förläggs på en sådan höjd, att golvet i våningen över blir beläget högst 2,4 m över angränsande markyta. Befintlig byggnad avviker från detaljplanen genom att byggnadshöjden uppgår till 6 m, att byggnaden har två våningar samt genom att minsta tillåtna avstånd till gräns på 4,5 m underskrids med cirka 2 m. (Enligt övergångsbestämmelserna i plan- och bygglagen, PBL ska 39 byggnadsstadgan (1959:612) tillämpas som bestämmelse i planen, paragrafen reglerar avstånd till gräns). Ansökan avviker från detaljplanen genom att balkongen är placerad på mark som inte får bebyggas, så kallad punktprickad mark. Vid plangranskningen har taklättan bedömts inte vara en sådan dominerande taklätta som påverkar byggnadshöjden. Byggenhetens samlade bedömning av befintliga och tillkommande avvikelser är att de är att betrakta som sådana små avvikelser som kan medges i ett bygglov varför ansökan ska bifallas. Kommunarkitekten tillstyrker förslaget. Byggenheten har berett berörda grannar tillfälle att yttra sig över ansökan. Samtliga grannar har yttrat sig. Smögenön 1:485 har framfört synpunkter på ett runt fönster på taklättan. Sökanden har bemött synpunkterna genom att ändra fönstrets utformning. Övriga grannar har inget att erinra. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande (22)

12 forts. BNau 35 Dnr BN 2014/278 Byggnadsnämndens arbetsutskott beviljar bygglov med stöd av 9 kap. 30 och 31 b Plan- och bygglagen (PBL). Ritningar och övriga handlingar som ligger till grund för beslutet fastställs. I detta ärende krävs inte någon kontrollansvarig eller tekniskt samråd. Bygglovet ger inte rätt att påbörja den sökta åtgärden förrän byggnadsnämnden har gett startbesked enligt 10 kap PBL. Frågan om startbesked prövas då förslag till kontrollplan inlämnats. Sökanden föreläggs att snarast lämna in förslag till kontrollplan till Byggenheten. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. För byggnadsnämnden med delegation, enligt beslut i byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Upplysningar Beslutet upphör att gälla om åtgärden inte har påbörjats inom två år eller avslutats inom fem år från den dag som beslutet vinner laga kraft (enligt 9 kap. 43 PBL). Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. Skickas till Sökande 12(22)

13 BNau 36 Dnr BN 2015/087 Hasselön 1:167 - ansökan om tillbyggnad av kontorsbyggnad Ansökan avser en mindre tillbyggnad av kontorsbyggnad. För fastigheten gäller användningsområde "Ths" i detaljplanen vilket innebär småbåtshamn. Den verksamhet som idag bedrivs i byggnaden har ingen koppling till hamnverksamhet. Den verksamhet som tidigare bedrevs i byggnaden var inte heller knuten till hamnverksamhet. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Tekniska avdelningen, Sotenäs kommun har ingen erinran mot den tänkta byggnadsdelen. Arrendet för den nya byggnadsdelen har diskuterats, mark- och exploateringsingenjören ser inget hinder till att utöka arrendeområdet Detta är en liten åtgärd som inte förändrar helhetsbilden av området eller begränsar användningen av hamnen. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott beviljar bygglov för den sökta tillbyggnaden samt medger avvikelse enligt Plan- och bygglagen PBL (2010:900) 9 kap 31 b. Fastställa de ritningar och övriga handlingar som ligger till grund för bygglovet. Anmälan om färdigställande skall göras till miljö- och byggkontoret för erhållande av slutbesked. Detta beslut upphör att gälla om åtgärden inte har påbörjats inom två år eller avslutats inom fem år efter beslutets datum. I detta ärende krävs inte någon kontrollansvarig eller tekniskt samråd. Startbesked ges med stöd av 10 kap 3 Plan och Bygglagen. Åtgärden får påbörjas. Behovet av kontrollplan tillgodoses genom att byggherren skriftligen intygar att utförda åtgärder överensstämmer med beviljat bygglov. För byggnadsnämnden med delegation, enligt beslut i byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. 13(22)

14 forts. BNau 36 Dnr BN 2015/087 Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. Beakta att bygglovet inte är lagakraftvunnet förrän 4 veckor efter det att bygglovet är publicerat i Post och inrikes tidningar. Skickas till Sökanden 14(22)

15 BNau 37 Dnr BN 2015/021 Hunnebo 1:357 - ansökan om uppförande av husbilsparkering Ansökan avser en husbilsparkering på ett markområde beläget mellan skolan i Hunnebostrand och begravningsplatsen. Området som önskas tas i anspråk är i detaljplanen beskrivet som (Rf) folkparks och nöjesändamål. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Trots de möjligheter som detaljplanen ger är det ytterst olämpligt att tillåta en husbilsparkering så nära en begravningsplats. I detaljplanen för folkethusområdet 1427-P95/6 har getts utrymme för parkering närmare Dinglevägen. Att ha en uppställningsplats så nära en begravningsplats kan skapa en betydande olägenhet för de som besöker begravningsplatsen vid jordfästningar eller av andra skäl. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott avslår den sökta åtgärden då den ses som en betydande olägenhet enligt Plan- och bygglagen PBL(2010:900) 2 kap 9. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. För byggnadsnämnden med delegation, enligt beslut i byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Granskningsavgift: 749 kronor. Faktureras separat. Skickas till Sökanden 15(22)

16 BNau 38 Dnr BN 2014/602 Malmön 1:452 - ansökan om tillbyggnad av fritidshus Den aktuella fastigheten ligger inom användningsområde (Ba). Där (B) står för boende och viss ytterligare verksamhet såsom handel och hantverk m.m. För (a) står i planbestämmelserna att byggnaden inte får uppta större areal än vad motsvarande befintlig byggnad upptog den 1 december Om särskilda skäl föreligger, om hinder ej möter ur brandsynpunkt och om ett ändamålsenligt bebyggande därigenom främjas, må dock byggnadsnämnden efter grannes hörande medgiva smärre avvikelser beträffande byggnadens största yta. Samma villkor gäller för byggnadens största höjd. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Samtliga hörda grannar ger sitt samtycke till denna byggnadsåtgärd. Miljö- och byggkontorets bedömning är att denna enkla kupa skulle ge de sökande tillgång till ett väl fungerande badrum och när inga grannar har någon erinran mot den sökta åtgärden bör den tillstyrkas. Kupans överdel borde vara neddragen från huvudbyggnadens nock men av brist på utrymme/höjd invändigt är detta inte möjligt. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott beviljar bygglov för den sökta tillbyggnaden samt medger avvikelse enligt Plan- och bygglagen (2010:900) 9 kap 31 b. Fastställa de ritningar och övriga handlingar som ligger till grund för bygglovet. Detta beslut kräver en kontrollansvarig, fastighetsägaren skall redovisa en kontrollansvarig innan tekniskt samråd kan hållas. Åtgärden får inte påbörjas förrän startbesked lämnats enligt Plan- och bygglagen 10 kap 3. Anmälan om färdigställande skall göras till miljö- och byggkontoret för erhållande av slutbesked. Detta beslut upphör att gälla om åtgärden inte har påbörjats inom två år eller avslutats inom fem år efter beslutets datum. Beakta att bygglovet inte är lagakraftvunnet förrän 4 veckor efter det att bygglovet är publicerat i Post och inrikes tidningar. För byggnadsnämnden med delegation, enligt beslut i byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. Skickas till Sökanden 16(22)

17 BNau 39 Dnr BN 2015/107 Smögenön 1:448 - ansökan om bygglov Byggnadsnämndens arbetsutskott tar del av information gällande bygglovsansökan på fastigheten Smögenön 1:448. Byggnadsnämndens arbetsutskott tar del av informationen. 17(22)

18 BNau 40 Dnr BN 2013/208 Vägga 2:262 - ansökan om uppförande av en st. 21 meter Monopolemast samt 1 st. teknikbyggnader Ansökan avser uppförande av 1 st. telemast (Monopolemast) samt 1st teknikbyggnad i anslutning till denna. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Fastigheten ligger inom område A (allmänt ändamål). 4G nätet ställer större krav på täckning, man använder en högre frekvens än de tidigare systemen och får därmed en kortare räckvidd. För att kunna upprätthålla en god nivå på servicen till sina kunder anser sig Telia Sonera vara tvungna att placera en ny mast i detta område. Tekniska avdelningen på Sotenäs kommun har, efter att fått studera ett flertal alternativ i närområdet, valt denna plats som den mest lämpliga för denna etablering. Det starka samhällsintresset av ett tillförlitligt och välutbyggt system framgår mycket tydligt av förarbetet till lagen om elektronisk kommunikation (prop. 2002/03:110). Så visar även utgången av alla domar från regeringsrätten som finns i RÅ 2010 ref 62 i Databasen Lagen.nu. Ett flertal grannar har lämnat synpunkter. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott beviljar bygglov då åtgärden anses ej vara en sådan betydande olägenhet som avses i Plan- och bygglagen (PBL) 2 kap 9. Ansökan överensstämmer med villkoren i PBL 9 kap 30. Fastställa de ritningar och övriga handlingar som ligger till grund för bygglovet. Detta beslut kräver en kontrollansvarig, fastighetsägaren skall redovisa en kontrollansvarig innan tekniskt samråd kan hållas. Åtgärden får inte påbörjas förrän startbesked lämnats enligt Plan och bygglagen 10 kap 3. Anmälan om färdigställande skall göras till miljö- och byggkontoret för erhållande av slutbesked. Detta beslut upphör att gälla om åtgärden inte har påbörjats inom två år eller avslutats inom fem år efter beslutets datum. 18(22)

19 forts. BNau 40 Dnr BN 2013/208 Beakta att bygglovet inte är lagakraftvunnet förrän 4 veckor efter det att bygglovet är publicerat i Post och inrikes tidningar. För byggnadsnämnden med delegation, enligt beslut i byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. Skickas till Sökande Berörda grannar 19(22)

20 BNau 41 Dnr BN 2015/123 Hunnebo 1:657 - ansökan om rivningslov samt bygglov, nybyggnad industribyggnad Ansökan avser en nybyggnadsdel på en industrifastighet på Lökholmsområdet. Denna nybyggnadsdel som är tänkt att uppföras skall sammanbyggas med en befintlig del som idag används till båtförvaring av fritidsbåtar. Den sökande märker att behovet av denna typ av lokaler ökar och de befintliga lokalerna räcker inte längre till. Den gällande detaljplanen ger idag utrymme för en byggnadshöjd från referensplanet på +10 meter samt en byggnadsarea på halva fastighetens area. Bygglovet för den befintliga industrihallen visar på en avvikelse från gällande detaljplan med avseende på byggnadshöjden på 1,5 meter från tillåtna +6 meter till verkliga +7,5 meter. Detta beslut togs vid byggnadsnämndens arbetsutskott En överyta på ca 10 % blir också resultatet av nybyggnadsdelen. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Hörda grannar har lämnat sitt medgivande. Byggnadsnämndens arbetsutskott har gett medgivande till avvikelse med avseende på byggnadshöjden i ett tidigare bygglov (1,5 meter högre än detaljplanens bestämmelse.) Den nya ansökan avser en byggnadsdel som har samma höjd som den byggnad som byggnadsnämnden tidigare gett medgivande till. Det tidigare beslutet bör ses som vägledande och även tillåta den nya byggnadsdelen. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott beviljar bygglov för den sökta tillbyggnaden. Byggnadsnämndens arbetsutskott medger avvikelse enligt Plan- och bygglagen PBL (2010:900) 9 kap 31b med avseende på byggnadsarea och byggnadshöjd. Åtgärden kan inte heller ses som någon betydande olägenhet, enligt Plan- och bygglagen 2 kap 9. Fastställa de ritningar och övriga handlingar som ligger till grund för bygglovet. Anmälan om färdigställande skall göras till Miljö- och byggkontoret för erhållande av slutbesked. 20(22)

21 forts. BNau 41 Dnr BN 2015/123 Detta beslut kräver en kontrollansvarig, fastighetsägaren skall redovisa en kontrollansvarig innan tekniskt samråd kan hållas. Åtgärden får inte påbörjas förrän startbesked lämnats enligt Plan- och bygglagen 10 kap 3. Detta beslut upphör att gälla om åtgärden inte har påbörjats inom två år eller avslutats inom fem år efter beslutets datum. För byggnadsnämnden med delegation, enligt beslut i byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Beakta att bygglovet inte är lagakraftvunnet förrän 4 veckor efter det att bygglovet är publicerat i Post och inrikes tidningar. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. Skickas till Sökande Protokollsanteckning Britt Wall (S) anmäler jäv och deltar därför inte i handläggningen eller beslutet i ärendet. 21(22)

22 BNau 42 Dnr BN 2014/397 Yttrande angående överklagande av byggnadsnämndens beslut ( ) gällande gångfartsområde Tjuvsund, Kungshamn. Byggnadsnämndens arbetsutskott tar del av förslag till yttrande angående överklagande av byggnadsnämndens beslut ( ) gällande gångfartsområde Tjuvsund, Kungshamn. Beslutsunderlag Yttrande daterad Byggnadsnämndens arbetsutskott ställer sig bakom yttrande daterad Skickas till Länsstyrelsen 22(22)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-04-21 kl 08.00-08.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Eveline Savik,

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 5 juli 2012, kl 09.30-10:25 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Torgny

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, kl.11:30

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, kl.11:30 Byggnadsnämndens arbetsutskott Beslutsprotokoll 2013-10-24 84 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2013-10-24 kl 10.00-11.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve

Läs mer

Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare

Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2017-07-06 kl 08.30-10.45 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Vivianne Gustafsson (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare

Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-01-21 kl 08.30-10.30 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare Vivianne Gustafsson (S), tjänstgörande

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Ajournering 10:25-10:35 3

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Ajournering 10:25-10:35 3 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-01-19 kl 10.00-11.05 Ajournering 10:25-10:35 3 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-03-15 kl 08.30-11.15 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Håkan von Dolwitz, bygg- och GIS-chef Amanda Jansson, plan- och exploateringschef 58 Marijana Kitl, arkitekt 58

Håkan von Dolwitz, bygg- och GIS-chef Amanda Jansson, plan- och exploateringschef 58 Marijana Kitl, arkitekt 58 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2018-11-22 kl 08.30-14:45 Beslutande Robert Yngve (KD) ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Britt Wall (S) Övriga deltagare Håkan von Dolwitz,

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-07-08 kl 09.00-12.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-08-27 kl 08.30-12.45 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-07-03 kl. 08.30-11.40 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Vivianne Gustafsson (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-05-10 kl 08.30-12.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Eveline Savik, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2018-07-05 kl 08.30-10.40 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Håkan von Dolwitz, bygg-

Läs mer

Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör 34 Lars Henningsson, byggnadsingenjör 39-43

Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör 34 Lars Henningsson, byggnadsingenjör 39-43 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-05-08 kl 08.30-12.30 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Britt Wall (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Ajournering: kl. 10:50-11:05 21

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Ajournering: kl. 10:50-11:05 21 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-04-28 kl 08.30-12.00 Ajournering: kl. 10:50-11:05 21 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert

Läs mer

Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande

Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande 1-5 Plats och tid Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl 08.00 16.00 Beslutande Övriga deltagare Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Britt Wall (S) Åsa Olsson 56-66, 68-83 Bo Hallgren 67. Ulla Christensson Ljunglide. Britt Wall

Britt Wall (S) Åsa Olsson 56-66, 68-83 Bo Hallgren 67. Ulla Christensson Ljunglide. Britt Wall Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-06-09 kl 08.30-16.50 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Bo Hallgren, förvaltningschef Måns Hallén,

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Byggnadsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 2015-10-06 102 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-10-06 kl 08.30-14.45 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall 11-13, 15,16 Robert Yngve 14

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall 11-13, 15,16 Robert Yngve 14 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2013-03-27, kl 08.30-09.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall

Läs mer

Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, den 8 februari kl.10:00. Britt Wall (S) Robert Yngve (KD) 1

Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, den 8 februari kl.10:00. Britt Wall (S) Robert Yngve (KD) 1 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 31 januari 2013, kl 09.10-12:00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande 2-10 Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo

Läs mer

Plats och tid. Beslutande. PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Övriga deltagare.

Plats och tid. Beslutande. PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Övriga deltagare. PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2019-06-19 Plats och tid Landsort, 2019-06-19 kl. 13:00-13:15 Beslutande Harry Bouveng (M), Ordförande Tommy Cumselius (M) tjänstgör istället för Daniel Adborn (L) Patrik

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall 61-63, Robert Yngve 64

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall 61-63, Robert Yngve 64 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, torsdag 4 juli 2013, kl 08.30-11.45 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) 61-63, 65-70 Övriga deltagare Bo

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2017-11-23 kl 08.30-13.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Eveline Savik, förvaltningschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-09-11 kl. 08.30-10.35 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP Britt Wall

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2117-2123 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2288-2291 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2013-12-05 kl 08.30-13.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Sylvia Schönbeck, miljö- och hälsoskyddsinsp.

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Sylvia Schönbeck, miljö- och hälsoskyddsinsp. Miljö- och byggnämndens arbetsutskott Beslutsprotokoll 2012-05-24 76 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 24 maj 2012 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva

Läs mer

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum Protokoll/Bygg- och trafiknämnden 1(7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum 14.00 14.30 Pirjo Veteli, S, ordf Anders Johansson, S, 1:e vice ordf Mats Sigfridsson, C, 2:e

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-09-10 kl 08.30-10.45 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Justerare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Magnus Hoglin

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 10:

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 10: TJÖRNS KOMMUN 2019-05-22 Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 10:30 15.57 Utses att justera Rikard Larsson (S) Justeringens plats och datum Stora Tjörnsalen,

Läs mer

Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Kent Carlsson (S) Bo Hallgren, förvaltningschef Per Olsson, t.f. miljöchef

Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Kent Carlsson (S) Bo Hallgren, förvaltningschef Per Olsson, t.f. miljöchef Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-10-07 kl. 09.00-12.15 Beslutande Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Kent Carlsson (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-02-20 1 (18) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 2045-2053

Läs mer

Va:nsbro. kommun. Jävsnämnden. Protokoll Äppelborummet, Medborgarhuset, torsdagen den 19 oktober 2017, kl

Va:nsbro. kommun. Jävsnämnden. Protokoll Äppelborummet, Medborgarhuset, torsdagen den 19 oktober 2017, kl . kommun Va:nsbro Protokoll 2017-10-19 Plats och tid Äppelborummet, Medborgarhuset, torsdagen den 19 oktober 2017, kl. 13.00 13.15 Beslutande Sven Blom (C), ordf. Bertil Wanke (S) Annika Simm-Eriksson

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2183-2189 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2198-2203 Sekreterare

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-11-17 kl 08.30-16.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Vivianne Gustafsson (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-08-23 kl 09.00-12.00 Beslutande Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Kent Carlsson (S) Övriga deltagare Eveline Savik, förvaltningschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Britt Wall (S)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Britt Wall (S) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-02-13 kl 08.30-16.00 Ajournering lunch 12:00-13:00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Britt Wall (S) Robert Yngve (KD) Övriga deltagare

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström 2018-11-29 2018-2233 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Motorn 4 Fastighetens adress: Engelska Vägen 2 Ärende: Nybyggnad av affärshus/ verkstad

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (12)

Miljö- och byggnadsnämnden (12) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-12-13 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 14.00-15.15 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 23 oktober 2012 kl. 08:30 12:30.

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 23 oktober 2012 kl. 08:30 12:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 23 oktober 2012 kl. 08:30 12:30. Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Hans Betulander

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2167-2173 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-10-05 kl 09.00-11.20 Beslutande Övriga deltagare Justerare Eva Abrahamsson (M), ordförande Maria Bylund, miljöchef Erik Österlund, ekonom 32 Kristina

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) 1(1) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön, 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Florén (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-04-05 kl 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagare Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Maria Bylund, miljöchef Erik Österlund, ekonom 8 Elinor

Läs mer

Miljö- och byggnämnden

Miljö- och byggnämnden Protokoll 2012-10-23 1 (12) Plats: Kommunkontoret, Forshaga Tid: Klockan 09.00 10.30 Avser : 69-76 Beslutande: Maria Norell (S), ordförande Pia Falk (S) 1:e vice ordförande Willy Eriksson (C), 2: e vice

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

SLÄNDAN 9 (MOVÄGEN 8) Ansökan om rivningslov och bygglov för nybyggnad av enbostadshus

SLÄNDAN 9 (MOVÄGEN 8) Ansökan om rivningslov och bygglov för nybyggnad av enbostadshus DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1(5) Anna Modin Dnr BN 2019-000080 08-568 91 294 miljo.stadsbyggnad@danderyd.se Byggnadsnämnden SLÄNDAN 9 (MOVÄGEN 8) Ansökan om rivningslov och bygglov för nybyggnad

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Lena Ihlar (V), ersätter Pär Andersson 1(2) Plats och tid Rum Insjön, Kommunhuset, 09:00-09:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Per Daniels (M) Beth Holtzmann (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, tf. Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, tf. Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, tf. Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2001-2010 Sekreterare Carina

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Tillbyggnad av enbostadshus

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Tillbyggnad av enbostadshus Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-04-25 2017-0753 YTTRANDE Samhällsbyggnadsnämnden Fastighet: Bo 1:180 Fastighetens adress: Doppingvägen 1 Sökande: Jesper Liedstrand Ärende: Tillbyggnad

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

SOCKENKYRKAN 4 Förhandsbesked för uppförande av radhus Backgatan 3 L

SOCKENKYRKAN 4 Förhandsbesked för uppförande av radhus Backgatan 3 L 2019-04-24 Handläggare Pia Laike Tel 046-359 58 43 E-post pia.laike@lund.se Byggnadsnämnden SOCKENKYRKAN 4 Förhandsbesked för uppförande av radhus Backgatan 3 L 2019-434 Sammanfattning Ansökan om förhandsbesked

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2249-2254 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt 18-21

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt 18-21 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Martin Äng (C)

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Tillbyggnad av enbostadshus, uterum

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Tillbyggnad av enbostadshus, uterum Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-02-13 2017-0614 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Konstruktören 1 Fastighetens adress: Reparatörsvägen 2 Sökande: Viding, Sam Mikael Ärende:

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2024-2033 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Carina Viberg. Anna Eliasson Samhällsbyggnadsförvaltningen

Carina Viberg. Anna Eliasson Samhällsbyggnadsförvaltningen Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef, Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2104-2109 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Tord Larsson (S) Ordförande 90,91 Malin Sundberg (S) Per G Harnesk (SV) Helen Swartling (MP) Wivi-Anne Mulk (SV)

Tord Larsson (S) Ordförande 90,91 Malin Sundberg (S) Per G Harnesk (SV) Helen Swartling (MP) Wivi-Anne Mulk (SV) Plats och tid: Sammanträdesrum Fogden, kommunhuset Jokkmokk kl. 10.00-12.00 10:00-10:30 Vattenfall Eldistribution AB, Mikael Öhlund, informerar nämnden gällande transformatorstationer inom strandskydd.

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (8) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Christer Ahlén (M) vice

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2013-2015 Sekreterare Åsa Jonasson

Läs mer

Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan Strotz (MP) Håkan Strotz ...

Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan Strotz (MP) Håkan Strotz ... 2014-10-20 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 20 oktober 2014, kl 14:00-15:40 Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan

Läs mer

Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef

Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2178-2183 Sekreterare

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-05-10 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-14.00 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-03-22 2017-1436 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Knapegården 1:106 Fastighetens adress: Marknadsgatan 3 Sökande: Du Rietz, Oscar och Ida

Läs mer

Myndighetsnämnd. Samhällsbyggnadsförvaltningen, kl :00. Myndighetsnämnd

Myndighetsnämnd. Samhällsbyggnadsförvaltningen, kl :00. Myndighetsnämnd Plats och tid Samhällsbyggnadsförvaltningen, kl 10.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid 00:00 Underskrifter Paragrafer 2001-2008 Sekreterare Ordförande Justerande

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

Kristina Hollsten (C) ers: Mats Backlund (C) Tjänstemän Myndighetschef Jonas Slars Byggnadsinspektör Maths Ydron 1-3 Nämndsekreterare Jenny Sarén

Kristina Hollsten (C) ers: Mats Backlund (C) Tjänstemän Myndighetschef Jonas Slars Byggnadsinspektör Maths Ydron 1-3 Nämndsekreterare Jenny Sarén 1(2) Plats och tid Rum Insjön, 09:00-10:00 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S) Per Daniels (M) Pär Andersson (KD) Per Florén (L) Tjänstgörande ersättare Kristina Hollsten (C) ers: Mats Backlund (C)

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés 2018-10-02 2018-1504 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Hajen 1 Fastighetens adress: Wernskjöldsgatan 7a Ärende: Ändrad användning av vind Förslag

Läs mer

Bygga utan bygglov. Till dig som planerar att bygga. Bilaga 1 Riktlinjer

Bygga utan bygglov. Till dig som planerar att bygga. Bilaga 1 Riktlinjer Bygga utan bygglov Till dig som planerar att bygga Bilaga 1 Riktlinjer 151130 Viktigt för dig som vill utföra bygglovsbefriade åtgärder! Från och med 2 juli 2014 gäller förändringar i plan- och bygglagen

Läs mer

Bygg- och miljöchef Britt-Marie Öjstrand Plan- och lovingenjör Tomas Lennartsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sandra Norsell

Bygg- och miljöchef Britt-Marie Öjstrand Plan- och lovingenjör Tomas Lennartsson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sandra Norsell 1(14) Bygg och miljönämnden Plats och tid Hagavallen Töcksfors, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Olof Lorentzon (-) ordförande Rolf Gruvborg (M) Lisbeth Karlsson (C) Gunnar Henriksson (FP) Magnus

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2200-2215 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Beslut om bygglov för tillbyggnad av enbostadshus på

Beslut om bygglov för tillbyggnad av enbostadshus på Delegationsbeslut Miljö- och byggnadskontoret 2015-11-12 Bygglovsenheten Sidan 1 av 3 Anders Lidgren Dnr 2015.970 Beslut D 1340 DINNESEN,JONAS RUNBOVÄGEN 2 A 192 48 SOLLENTUNA Beslut om bygglov för tillbyggnad

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf. enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf. enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf. enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2020-2028 Sekreterare A-C Utter

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-04-18 2017-1912 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Gösbäck 2:95 Fastighetens adress: Sökande: Kalmar kommun Serviceförvaltningen Ärende: Nybyggnad

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2018-04-05 2018-0590 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Gesällen 2 Fastighetens adress: Strömgatan 10 Ärende: Nybyggnad av förråd samt ändrad användning

Läs mer

Myndighetsnämnd. [Plats], kl Henrik Olsson. Myndighetsnämnd Delegationsbeslut ANSLAG/BEVIS.

Myndighetsnämnd. [Plats], kl Henrik Olsson. Myndighetsnämnd Delegationsbeslut ANSLAG/BEVIS. Plats och tid [Plats], kl 09.49 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2209-2212 Sekreterare Ordförande Henrik Olsson Justerande Protokollet

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) 1(2) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, klockan 8:30-9:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Anneli Svensson, miljö- och byggsekreterare Tihomir Jerkovic, miljö- och byggchef Sofia Sköld, miljö- och hälsoskyddsinspektör, kl 15:00-15:05

Anneli Svensson, miljö- och byggsekreterare Tihomir Jerkovic, miljö- och byggchef Sofia Sköld, miljö- och hälsoskyddsinspektör, kl 15:00-15:05 Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:10 Beslutande Övriga Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S), kl 15:00-15:55,

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2189-2197 Sekreterare

Läs mer

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertsen

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2036-2040 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, " Hållö", Kungshamn, fredag 22 november 2013, kl 08.30-16.30 Lunch 12:40-13:40 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Bo Hallgren,

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 08:30 11:45.

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 08:30 11:45. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 08:30 11:45. Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S)

Läs mer

Sida (16) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sida (16) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-03-30 1 (16) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 2082-2089

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av flerbostadshus, 140 lgh

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av flerbostadshus, 140 lgh Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-03-30 2016-5112 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Hjortronet 1 Fastighetens adress: Sökande: LW Bostäder AB Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus,

Läs mer

ENKLA ÄRENDEN. Det enkla ärendet i praktiken

ENKLA ÄRENDEN. Det enkla ärendet i praktiken Det enkla ärendet i praktiken Vad ska ansökan om lov och anmälan innehålla? De ritningar, beskrivningar och andra uppgifter som behövs för prövningen ENKLA ÄRENDEN Handlingar som krävs för beslut om startbesked

Läs mer

Innehåll. Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 87 Anmälan av delegationsbeslut 88 Delgivningar 2018/2023

Innehåll. Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 87 Anmälan av delegationsbeslut 88 Delgivningar 2018/2023 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 2018/2021 87 Anmälan av delegationsbeslut 2018/2022 88 Delgivningar 2018/2023 89 Ansökan om bygglov, tillbyggnad

Läs mer

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15. Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP)

Protokoll. Jävsutskott stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15. Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Varvet, vån 5, kl.08:30-09:15 Sonny Persson (S), Ordförande Lars-Olof Laxrot (V) Jarmo Uusitalo (MP) Cecilia Segerstedt, arkitekt, samhällsbyggnad

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2043-2054 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortes 2018-02-23 2017-4902 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Resedan 4 Fastighetens adress: Stensövägen 39 Sökande: Ingvarsson, Johanna och Pär Ärende:

Läs mer

Sida (23) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sida (23) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-02-02 1 (23) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 2024-2034

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2041-2047 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Ajournering lunch: 12:15-13:15

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Ajournering lunch: 12:15-13:15 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-02-11 kl 08.30-15.45 Ajournering lunch: 12:15-13:15 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Bo Hallgren,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av radhus, förråd, uc med tillhörande parkering

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av radhus, förråd, uc med tillhörande parkering Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-04-03 2017-1454 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Operatören 1 Fastighetens adress: Fjölebrovägen 53 Sökande: Ärende: Fredrik Berggren Nybyggnad

Läs mer

Myndighetsnämnd, delegation Delegationsbeslut ANSLAG/BEVIS

Myndighetsnämnd, delegation Delegationsbeslut ANSLAG/BEVIS Plats och tid Beslutande Anna Eliasson l Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2294-2302 Sekreterare Carina Viberg Ordförande Anna Eliasson Justerande

Läs mer

Information. Byggnadsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet. 37 Dnr 2015/BN Informationen och redovisningen noteras.

Information. Byggnadsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet. 37 Dnr 2015/BN Informationen och redovisningen noteras. 37 Dnr 2015/BN 0003 92 Information 1. Informationen och redovisningen noteras. Avdelningschef Martin Fahlman informerar om verksamheten och redovisar statistik. 38 Dnr 2016BNS0355/231 Utvändig ändring

Läs mer

Åtgärder som inte kräver bygglov

Åtgärder som inte kräver bygglov STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 1 (5) Åtgärder som inte kräver bygglov Följande åtgärder kräver inte bygglov eller anmälan till kommunen (gäller endast för en- och tvåbostadshus) Friggebod Du får

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2223-2228 Sekreterare Åsa Jonasson

Läs mer