Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Britt Wall (S)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Britt Wall (S)"

Transkript

1 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Ajournering lunch 12:00-13:00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Britt Wall (S) Robert Yngve (KD) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef Anna Wigell, arkitekt Unni Liljegren, kommunarkitekt 10 Cecilia Lindsten, landskapsarkitekt 12 Torgny Grahl, byggnadsingenjör Lars Henningsson, byggnadsingenjör Åsa Olsson, sekreterare Justerare Britt Wall (S) Justering Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, kl. 11:00 Sekreterare Ordförande Åsa Olsson Justerare Ulla Christensson Ljunglide Britt Wall Anslagsbevis Byggnadsnämndens protokoll är justerat. Protokollet är anslaget under tiden Under anslagstiden kan ärendet överklagas enligt Kommunallagen. Protokollet förvaras på kommunkontoret. Åsa Olsson

2 BNau 10 Detaljplan Gamla Smögen - information Byggnadsnämndens arbetsutskott informeras kring det pågående arbetet med detaljplanen Gamla Smögen. Byggnadsnämndens arbetsutskott tar del av informationen och beslutar om ett omedelbart möte med kommunstyrelsens presidium och kommunchefen för att utreda de ekonomiska förutsättningarna för det fortsatta arbetet kring detaljplan Gamla Smögen samt det fortsatta arbetet med detaljplanen Gamla Hunnebostrand. O:\Off\PROT\BNau\2014\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 2(16)

3 BNau 11 Dnr BN 2010/1113 Ändring av detaljplan Stensjö 1:95 - särskilt utlåtande Samråds-/granskningshandlingen för detaljplanen daterad , har varit ute för samråd/granskning under 5 veckor i december januari Med anledning av samrådet har 12st yttranden inkommit. Ingen av de externa och interna remissinstanserna har några synpunkter på förslaget till ändring av detaljplan. En sakägare anser sig påverkas negativt av förslaget. Miljö- och byggförvaltningen anser dock att förslaget till ändring av detaljplan inte innebär någon betydande olägenhet för den klagande sakägaren. Planändringens syfte är att inom gällande detaljplan STENSJÖ 1:95 (laga kraft ) öka byggnadshöjden och därmed utnyttja den givna byggrätten enligt gällande plans intentioner. Förvaltningens förslag till beslut är att Byggnämndens arbetsutskott beslutar att godkänna utlåtandet daterat och att antagandehandling upprättas enligt förvaltningens föreslagna åtgärder. Arbetet med förslag om ändring av detaljplan STENSJÖ 1:95 har påbörjats först efter utgången genomförandetid för gällande detaljplan det vill säga Detaljplanen upprättas i enlighet med plan- och bygglagen (PBL 2010:900) och planarbetet bedrivs med ett så kallat enkelt planförfarande. Det särskilda utlåtandet är genomarbetat och kan godkännas. Beslutsunderlag Arkitektens tjänsteutlåtande Byggnämndens arbetsutskott beslutar att godkänna det särskilda utlåtandet daterat och att antagandehandling upprättas enligt förvaltningens föreslagna åtgärder. För Byggnadsnämnden med delegation, enligt beslut i Byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid Byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Skickas till Fastighetsägare Stensjö 1:95 och 1:125 O:\Off\PROT\BNau\2014\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 3(16)

4 BNau 12 Dnr BN 2013/761 Vägga 1:19 - ansökan om förhandsbesked för nybyggnation av fritidshus Ansökan om förhandsbesked avser nybyggnation av ett fritidshus på fastigheten Vägga 1:19 invid den södra stranden av Klevekilen. Fastigheten är idag bebyggd med ett bostadshus och komplementbyggnader, men önskas kompletteras med ytterligare ett bostadshus. En avstyckning av fastigheten är enligt sökanden inte aktuell. Vägga 1:19 utgörs av en ca 3800 kvm stor bostadsfastighet som i norr gränsar till Klevekilen, i öster gränsar till en allmän badplats och i väster till ett naturområde. Söder om fastigheten leder en grusväg som utgör tillfartsväg till den aktuella och till andra fastigheter längs Klevekilen, och som utgör en del av Soteleden med anslutning till motionsspår. Fastigheten är idag bebyggd med ett bostadshus samt sex komplementbyggnader i varierande storlek. Samtliga byggnader är belägna i den västra delen av fastigheten. Öster om bebyggelsen är marken ianspråkstagen som tomtmark och utgörs av klippta gräsytor med fruktträd som avslutas i en strand i den norra delen. Fastigheten avgränsas mot badplatsen med en vegetationsridå av buskar. I den norra delen utgörs fastigheten av ett bergsparti. Den aktuella fastigheten omfattas inte av någon gällande detaljplan. Fastigheten omfattas av strandskydd. Med hänsyn till att den aktuella fastigheten är bebyggd och på andra sätt ianspråkstagen som tomt bedöms komplettering med ett fritidshus vara möjlig. Stor hänsyn måste dock tas till att området i ÖP2010 pekas ut som närrekreationsområde. Landskapet och de värden som området har för friluftsliv och rekreation får inte begränsas av tillkommande bebyggelse. Komplettering med ett fritidshus inom den aktuella fastigheten bör göras i anslutning till befintlig bebyggelsegrupp. Ett nytt fritidshus i den idag obebyggda östra delen av fastigheten bör undvikas för att inte riskera störningar mellan boende och den närliggande badplatsen och med det riskera att begränsa förutsättningarna för friluftsliv och rekreation i området. Byggnadsnämndens arbetsutskott återremitterar ärendet för vidare remiss till tekniska avdelningen med förfrågan om tidplan för sanering och anslutning till VA inom området. Skickas till Tekniska avdelningen O:\Off\PROT\BNau\2014\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 4(16)

5 BNau 13 Dnr BN 2013/953 Ellene 1:39 - ansökan om bygglov för ändrad användning från bostad till bed & breakfast Ansökan innebär att befintlig byggnad ändras från att har används som bostadshus till att användas som bed & breakfast. Byggnadsnämndens arbetsutskott har i beslut ställt sig positiv till sökt åtgärd. Efter arbetsutskottets beslut har ärendet skickats ut till grannar och trafikverket. I detta läge har grannar ej haft något att erinra mot ansökan. Trafikverket har yttrat sig och accepterar ej redovisad parkering med en utfart mot Dinglevägen. Efter trafikverkets yttrande har sökande flyttat parkeringen väster ut på fastigheten med utfart på Köpmansgatan. Efter denna ändring har ärendet skickats till grannar en andra gång. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Detaljplanen har bestämmelsen BFII. Enligt detaljplanen med B betecknat område får användas endast för bostadsändamål. "Dock må byggnadsnämnden medgiva, att byggnad uppföres och inredes för annat ändamål såsom handel och hantverk, därest detta icke kan väntas medföra sanitär olägenhet för närboende eller eljest störa trevnaden". Vid utskick för hörande av grannar andra gången (efter flytt av parkering) så har grannen Ellene 1:40 ändrat sig och är negativ till ansökan. Byggnadsnämndens arbetsutskott återremitterar ärendet och ger förvaltningschefen i uppdrag att inhämta information från Sveriges kommuner och landsting (SKL) gällande tolkningen av gällande planbestämmelse gentemot begreppet "bed & breakfast". O:\Off\PROT\BNau\2014\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 5(16)

6 BNau 14 Dnr BN 2013/946 Klev 1:61 - ansökan om bygglov avser nybyggnad av bostadshus Ansökan avser att uppföra ett nytt bostadshus på en fastighet som är avstyckad från Klev 1:33, grannfastigheten. För fastigheten gäller detaljplan laga kraftvunnen Detaljplanen medger en byggnadshöjd på 4,5 m. Sökande har redovisat i bygglovsansökan en byggnadshöjd på 4,4m från en medelmarknivå invid byggnaden. Detaljplanen föreskriver även att hällmarkskaraktären skall bibehållas. Sprängning/schaktning/utfyllnad är ej tillåtet annat än vad som erfordras för att på ett lämpligt sätt kunna utföra grundläggning av byggnader, göra ledningsdragning samt anlägga bilplats och in/utfart. Sökande har redovisat en färdig golvhöjd på Närmaste fastigheten, Klev 1:33, har en golvhöjd på Byggkontoret anser att 1:61.s färdig golvhöjd ej är anpassad till befintlig mark och intilliggande fastighet. En diskussion har förts med sökande om att sänka höjden, men sökande vill ha ärendet prövat med plushöjden Byggkontoret har utfört en mätning på fastigheten och konstaterat att altanen på byggnadens västra gavel och halva långsidan mot söder blir belägen 1-1,5m över marknivån. Enligt praxis och rättsfall så skall altaner som är belägna 1-1,5m över marknivån räknas in i byggnadsarean. Enligt detaljplanen får bostadshuset ha en byggnadsarea på max 120m 2. Enligt ansökan är bostadshuset 118 m 2. Altanen inräknad blir byggnadsarean ca 160m 2. Denna avvikelse från detaljplanen är ej en sådan liten avvikelse som får medges enligt Plan- och bygglagen 9 kap. 31 b. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott avslår ansökan om bygglov då bostadshuset med intilliggande altan ej är en sådan liten avvikelse som får medges enligt Plan- och bygglagen (PBL) 9 kap. 31b. Bostadshusets golvhöjd anses ej heller anpassat till intilliggande bostadshus samt befintlig markhöjd och därmed strida mot PBL 9 kap. 30 pkt 4. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. O:\Off\PROT\BNau\2014\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 6(16)

7 forts. BNau 14 Dnr BN 2013/946 Granskningsavgift: 747 kronor. Faktureras separat. För Byggnadsnämnden med delegation, enligt beslut i Byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid Byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Skickas till Sökande O:\Off\PROT\BNau\2014\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 7(16)

8 BNau 15 Dnr BN 2013/1052 Valberget 1:135 - ansökan om bygglov för mur Ansökan gäller ett bygglov för att bygga en mur i fastighetsgräns. Dels är det en höjning av en befintlig mur med 40 cm, samt en ny mur på 40 cm på befintligt berg. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Fastighetsägaren till Valberget 1:136 har haft synpunkter på bygglovet. Valberget 1:136 motsätter sig muren och anser att en gjuten betongmur 40 cm hög uppe på befintligt granitberg kommer att förfula gränsområdet mellan fastigheterna. Valberget 1:136 anser även att nivåskillnaderna mellan fastigheterna blir onaturliga samt att det blir en vägg som förstör utseendet och förfular infarten till fastigheten. Miljö- och byggkontoret har som policy att när en mur skall uppföras i tomtgräns, oavsett vem som uppför eller bekostar muren, så skall grannar vara överens. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott avslår ansökan om bygglov då muren anses vara en sådan betydande olägenhet för grannen som avses i Plan- och bygglagen 2 kap. 9. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. Granskningsavgift: 747 kronor. Faktureras separat. För Byggnadsnämnden med delegation, enligt beslut i Byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid Byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Skickas till Sökande O:\Off\PROT\BNau\2014\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 8(16)

9 BNau 16 Dnr BN 2013/979 Hovenäs 1:90 - ansökan om tillbyggnad av fritidshus, veranda Den sökta tillbyggnaden i form av en veranda är i hela sin storlek placerad på punktprickad mark. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Inga grannar har blivit hörda i detta skede då åtgärden inte anses lämplig. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott avslår ansökan om tillbyggnad av en veranda då denna tillbyggnad blir placerad på punktprickad mark. Denna åtgärd uppfyller inte kraven i plan- och bygglagen, PBL, 9 kap 30. I den gällande detaljplanen står det i 2 att punktprickad mark inte får bebyggas. I 9 kap 31b står att man kan bevilja bygglov om den tänkta åtgärden avviker från detaljplanen men att avvikelsen kan anses som liten. Att bygga den veranda med hela sin yta på punktprickad mark kan inte bedömas som en liten avvikelse. Granskningsavgift: 747 kronor. Faktureras separat. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. För Byggnadsnämnden med delegation, enligt beslut i Byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid Byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Skickas till Sökanden O:\Off\PROT\BNau\2014\BNau beslutsprotokoll dot Justerares signatur: Rätt utdraget intygar: Sida: 9(16)

10 BNau 17 Dnr BN 2014/004 Hovenäs 1:328 - ansökan om tillbyggnad av fritidshus Ansökan avser tillbyggnad av fritidshus. Fastigheten betecknas (Bf) i detaljplanen vilket innebär att man får bygga ett enbostadshus på 75 m² samt förråd/garage på 30m². Huvudbyggnaden skall ha en byggnadshöjd om högst 3 meter. Taklutningen mot horisontalplanet får maximalt vara 30 grader. Byggnaden får uppföras i en våning. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Hörande av grannar har inte gjorts då den sökta åtgärden inte bedöms lämplig. Den sökta åtgärden strider på flera punkter från gällande detaljplan. Den tänkta byggnadsarean blir 116 m². Byggnadshöjden överskrids med ca 3 meter. Lutningen på taket är för den brantaste delen 60 grader. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott avslår ansökan om tillbyggnad av fritidshus då den sökta åtgärden avviker från gällande detaljplan på flera punkter enligt ovan. Ingen av dessa avvikelser kan ses som en liten avvikelse. Den tänkta åtgärden överensstämmer inte med villkoret i Plan- och bygglagen (2010:900) 9 kap. 30. Granskningsavgift: 746 kronor. Faktureras separat. Detta beslut kan överklagas hos Länsstyrelsen, se besvärshänvisning. För Byggnadsnämnden med delegation, enligt beslut i Byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid Byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Skickas till Sökanden )

11 BNau 18 Dnr BN 2013/047 Tången 2:59 - ansökan om tillbyggnad av enbostadshus Ansökan avser tillbyggnad av enbostadshus. Vid miljö- och byggkontorets tidigare handläggning granskades fel fastighet. Den sökande uppmärksammade detta misstag och uppmärksammade byggkontoret på detta. Handläggaren åtgärdade då omgående detta misstag. Den korrekta granskningen påvisade att delar av fastigheten ligger på punktprickad mark. Dessutom ligger garage/förrådsdelen av byggnaden närmare fastighetsgräns än vad detaljplanen tillåter. Fram till idag har flera nya ansökningar inkommit till byggkontoret, samtliga dessa har överklagats av grannen Tången 2:41. Den sökande har endast fått bygglov för en fasadändring av en förstukvist. En inmätning av byggnad och fastighetsgränser utfördes av handläggaren och personal från tekniska avdelningen. Denna mätning visade att byggnaden låg på det avstånd från grannfastigheten som de tidigare besluten byggde på. Detta avstånd är 1,1 meter mot de i detaljplanen tillåtna 4,5 meter. Den del av befintlig byggnad som ligger på punktprickad mark var mindre än vad som tidigare angivits. Den del av byggnaden som ligger på punktprickad mark är ca 0,6m² vilket utgör mindre än 1 %. Det delegationsbeslut som togs den överklagades av fastighetsägarna Tången 2:41. Mark- och miljödomstolen biföll de klagande. Skälen till avslaget var: att någon samlad bedömning av den avvikande åtgärd som söks och de som tidigare godtagits inte har gjorts samt att den sammanlagda avvikelsen en för stor avvikelse från detaljplanen för att kunna anses vara en liten avvikelse. Bygglovet för den befintliga byggnaden är utskrivet Den tillbyggnad som sedan är gjord utfördes under tidigt 1960 tal vilket är fotodokumenterat. Det finns dock inte några tillbyggnadsritningar från tillbyggnaden som ovan nämndes. Den ursprungliga byggnaden är till viss del placerad på kryssprickad mark. Detta, liksom byggnadens placering mot grannfastigheten Tången 2:41, är beviljat i det ursprungliga bygglovet. Den tänkta tillbyggnaden överensstämmer med gällande detaljplan. För fastigheten gäller detaljplan fastställd Grannar har fått möjlighet att lämna synpunkter, men har ingen erinran mot förslaget. Avvikelser från gällande detaljplan som blivit accepterade i ett tidigare byggnadslov; 1. Avstånd till grannfastigheten Tången 2:41. Avståndet är 1,1meter mot tillåtna 4,5 meter. 2. Byggnaden är delvis placerad på kryssprickad mark. Andelen kryssprickad mark är ca 8%. Byggnadsdelar som inte kunnat verifieras i något bygglov; 1. Den sökande hävdar att det funnits ett bygglov för även dessa byggnadsdelar. Möjligen kan dessa ha försvunnit vid kommunsammanslagningen Denna del av byggnaden utgör en yta på ca 6m², detta motsvarar ca 4%. )

12 forts. BNau 18 Dnr BN 2013/047 Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott beviljar bygglov för den sökta tillbyggnaden. Detta bygglov grundar sig på följande lagrum. Befintlig byggnads avvikelse godtas då avvikelsen är sådan som avses i Plan- och bygglagen (PBL 2010:900) 9 kap 30 första stycket 1b. Åtgärden anses ej vara en sådan betydande olägenhet som avses i PBL 2 kap 9. Fastställa de ritningar och övriga handlingar som ligger till grund för bygglovet. Anmälan om färdigställande skall göras till miljö- och byggkontoret för erhållande av slutbesked. Beslutet upphör att gälla om åtgärden inte har påbörjats inom två år eller avslutats inom fem år från den dag som beslutet vinner laga kraft enligt 9 kap. 43 PBL. Behovet av kontrollplan tillgodoses genom att byggherren skriftligen intygar att utförda åtgärder överensstämmer med beviljat bygglov. Detta beslut kräver en kontrollansvarig, fastighetsägaren skall redovisa en kontrollansvarig innan tekniskt samråd kan hållas. Åtgärden får inte påbörjas förrän startbesked lämnats enligt Plan- och bygglagen 10 kap 3. Beakta att bygglovet inte är lagakraftvunnet förrän 4 veckor efter det att bygglovet är publicerat i Post och inrikes tidningar. För Byggnadsnämnden med delegation, enligt beslut i Byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid Byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Skickas till Sökanden )

13 BNau 19 Dnr BN 2013/978 Tången 42:3 - ändrad användning från garage till gäststuga samt ändring av takbeklädnad och nybyggnad av uterum Ansökan avser en förändring av användningen från garage till boende av gäststugetyp. Delar av det befintliga garaget ligger på prickad mark, denna avvikelse har godtagits i ett tidigare bygglov daterat De negativa effekter det skulle ha för omgivande fastighetsägare att ändra användningssättet från garage till gäststuga bör anses som ringa. Detta visar även de svar som inkommit från de hörda grannarna. En granne har haft synpunkter på valet av ny takbeklädnad (svarta betongpannor) men den gällande detaljplanen ger inte utrymme att vid bygglovsgranskning stoppa detta val av takbeklädnad. Dessutom är svarta/bruna/grå betongpannor ett vanligt inslag i den byggda miljön på Tången. Uterummet har inte omnämnts i de grannehörande som gjorts. Byggnadsnämndens arbetsutskott rekommenderar sökanden att överväga valet av ny takbeklädnad (svarta betongpannor) till rött lertegel. Då garagets placering på prickmark är accepterad i bygglovet när garaget uppfördes 1982 och grannarna inte har någon erinran mot den ändrade användningen bör denna åtgärd ses som en liten avvikelse. Den del av garaget som ligger på prickmark är ca 50%. Beslutsunderlag Byggnadsingenjörens tjänsteutlåtande Byggnadsnämndens arbetsutskott beviljar bygglov och grundar detta på Plan- och bygglagen, (PBL 2010:900) 9 kap. 30 b samt PBL 2 kap. 9. Avvikelse medges enligt PBL 9 kap. 31 b för bebyggande av prickmark. Befintlig byggnads avvikelse godtas då avvikelsen är sådan som avses i PBL 9 kap 30 första stycket 1b. Åtgärden anses ej vara en sådan betydande olägenhet som avses i PBL 2 kap 9. Fastställa de ritningar och övriga handlingar som ligger till grund för bygglovet. Anmälan om färdigställande skall göras till miljö- och byggkontoret för erhållande av slutbesked. Detta beslut upphör att gälla om åtgärden inte har påbörjats inom två år eller avslutats inom fem år efter beslutets datum. )

14 forts. BNau 19 Dnr BN 2013/978 I detta ärende krävs inte någon kontrollansvarig eller tekniskt samråd. Startbesked ges med stöd av 10 kap 3 Plan och Bygglagen. Åtgärden får påbörjas. Behovet av kontrollplan tillgodoses genom att byggherren skriftligen intygar att utförda åtgärder överensstämmer med beviljat bygglov. Beakta att bygglovet inte är lagakraftvunnet förrän 4 veckor efter det att bygglovet är publicerat i Post och inrikes tidningar. Granskningsavgift: kronor. Faktureras separat. För Byggnadsnämnden med delegation enligt beslut i Byggnadsnämnden Beslutet kommer att anmälas vid Byggnadsnämndens nästkommande sammanträde. Skickas till Sökanden )

15 BNau 20 Handläggningstider och ärendebalans - diskussionspunkt Byggnadsnämndens arbetsutskott diskuterade behovet av uppföljning av bygglovsenhetens handläggningstider och ärendebalans. Byggnadsnämndens arbetsutskott begär in en redovisning av handläggningstider för bygglovsärenden så snart nytt verksamhetssystem är implementerat. )

16 BNau 21 Övrig information Ordföranden informerade arbetsutskottet om SKL:s konferens den 15 januari om " lokalt ledarskap för att öka bostadsbyggandet i kommunerna". Byggnadsnämndens arbetsutskott godkänner ordförandens deltagande och tar del av informationen. )

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 5 juli 2012, kl 09.30-10:25 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Torgny

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, kl.11:30

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, kl.11:30 Byggnadsnämndens arbetsutskott Beslutsprotokoll 2013-10-24 84 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2013-10-24 kl 10.00-11.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-04-21 kl 08.00-08.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Eveline Savik,

Läs mer

Håkan von Dolwitz, bygg- och GIS-chef Amanda Jansson, plan- och exploateringschef 58 Marijana Kitl, arkitekt 58

Håkan von Dolwitz, bygg- och GIS-chef Amanda Jansson, plan- och exploateringschef 58 Marijana Kitl, arkitekt 58 Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2018-11-22 kl 08.30-14:45 Beslutande Robert Yngve (KD) ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Britt Wall (S) Övriga deltagare Håkan von Dolwitz,

Läs mer

Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare

Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-01-21 kl 08.30-10.30 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Stig-Arne Helmersson, (C) tjänstgörande ersättare Vivianne Gustafsson (S), tjänstgörande

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-07-03 kl. 08.30-11.40 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Vivianne Gustafsson (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-07-08 kl 09.00-12.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Ajournering 10:25-10:35 3

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Ajournering 10:25-10:35 3 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-01-19 kl 10.00-11.05 Ajournering 10:25-10:35 3 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-03-15 kl 08.30-11.15 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-09-11 kl. 08.30-10.35 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP Britt Wall

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-08-27 kl 08.30-12.45 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare

Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2017-07-06 kl 08.30-10.45 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Sture Karlsson (L), tjänstgörande ersättare Vivianne Gustafsson (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl Ajournering: kl. 10:50-11:05 21

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Ajournering: kl. 10:50-11:05 21 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-04-28 kl 08.30-12.00 Ajournering: kl. 10:50-11:05 21 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall 11-13, 15,16 Robert Yngve 14

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall 11-13, 15,16 Robert Yngve 14 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2013-03-27, kl 08.30-09.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall

Läs mer

Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör 34 Lars Henningsson, byggnadsingenjör 39-43

Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör 34 Lars Henningsson, byggnadsingenjör 39-43 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-05-08 kl 08.30-12.30 Beslutande Robert Yngve (KD), ordförande Britt Wall (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef Håkan von Dolwitz, byggnadsingenjör

Läs mer

Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, den 8 februari kl.10:00. Britt Wall (S) Robert Yngve (KD) 1

Kommunhuset, miljö- och byggkontoret, den 8 februari kl.10:00. Britt Wall (S) Robert Yngve (KD) 1 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 31 januari 2013, kl 09.10-12:00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande 2-10 Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall 61-63, Robert Yngve 64

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall 61-63, Robert Yngve 64 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, torsdag 4 juli 2013, kl 08.30-11.45 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) 61-63, 65-70 Övriga deltagare Bo

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-05-10 kl 08.30-12.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Eveline Savik, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande

Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande 1-5 Plats och tid Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl 08.00 16.00 Beslutande Övriga deltagare Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson(S) 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Sylvia Schönbeck, miljö- och hälsoskyddsinsp.

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Sylvia Schönbeck, miljö- och hälsoskyddsinsp. Miljö- och byggnämndens arbetsutskott Beslutsprotokoll 2012-05-24 76 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 24 maj 2012 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt 18-21

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt 18-21 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Martin Äng (C)

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Byggnadsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 2015-10-06 102 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-10-06 kl 08.30-14.45 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2018-07-05 kl 08.30-10.40 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Håkan von Dolwitz, bygg-

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-09-10 kl 08.30-10.45 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Justerare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Magnus Hoglin

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, " Hållö", Kungshamn, fredag 22 november 2013, kl 08.30-16.30 Lunch 12:40-13:40 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Bo Hallgren,

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2013-12-05 kl 08.30-13.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Nils Olof Bengtson (M) Kerstin Lorentzon (FP) Britt Wall

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-05-10 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-14.00 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson

Läs mer

Britt Wall (S) Åsa Olsson 56-66, 68-83 Bo Hallgren 67. Ulla Christensson Ljunglide. Britt Wall

Britt Wall (S) Åsa Olsson 56-66, 68-83 Bo Hallgren 67. Ulla Christensson Ljunglide. Britt Wall Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-06-09 kl 08.30-16.50 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Bo Hallgren, förvaltningschef Måns Hallén,

Läs mer

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertsen

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (12)

Miljö- och byggnadsnämnden (12) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-12-13 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 14.00-15.15 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Adam Finn (M), tjänstgörande ers. Kerstin Lorentzon (FP)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Adam Finn (M), tjänstgörande ers. Kerstin Lorentzon (FP) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-10-23 kl 08.30-12.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Adam Finn (M), tjänstgörande ers. Kerstin Lorentzon (FP)

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall, 27-40, 42 Robert Yngve 41

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall, 27-40, 42 Robert Yngve 41 Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-04-16 kl. 08.30-16:00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren,

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2288-2291 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Plats och tid. Beslutande. PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Övriga deltagare.

Plats och tid. Beslutande. PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Övriga deltagare. PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2019-06-19 Plats och tid Landsort, 2019-06-19 kl. 13:00-13:15 Beslutande Harry Bouveng (M), Ordförande Tommy Cumselius (M) tjänstgör istället för Daniel Adborn (L) Patrik

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (8) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Christer Ahlén (M) vice

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2016-10-05 kl 09.00-11.20 Beslutande Övriga deltagare Justerare Eva Abrahamsson (M), ordförande Maria Bylund, miljöchef Erik Österlund, ekonom 32 Kristina

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Tillbyggnad av enbostadshus

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Tillbyggnad av enbostadshus Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-04-25 2017-0753 YTTRANDE Samhällsbyggnadsnämnden Fastighet: Bo 1:180 Fastighetens adress: Doppingvägen 1 Sökande: Jesper Liedstrand Ärende: Tillbyggnad

Läs mer

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-02-20 1 (18) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 2045-2053

Läs mer

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum Protokoll/Bygg- och trafiknämnden 1(7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum 14.00 14.30 Pirjo Veteli, S, ordf Anders Johansson, S, 1:e vice ordf Mats Sigfridsson, C, 2:e

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 23 oktober 2012 kl. 08:30 12:30.

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 23 oktober 2012 kl. 08:30 12:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 23 oktober 2012 kl. 08:30 12:30. Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Hans Betulander

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2117-2123 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) 1-9

Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) 1-9 BYGGNADSNÄMNDEN 2014-01-28 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00--16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2017-12-12 2017-5345 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Ljungby 38:5 Fastighetens adress: Havrevägen 14 Sökande: Hallberg, Andreas och Andersson,

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-04-05 kl 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagare Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Maria Bylund, miljöchef Erik Österlund, ekonom 8 Elinor

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Tillbyggnad av enbostadshus, uterum

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Tillbyggnad av enbostadshus, uterum Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-02-13 2017-0614 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Konstruktören 1 Fastighetens adress: Reparatörsvägen 2 Sökande: Viding, Sam Mikael Ärende:

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Långö", Kungshamn, 2017-11-23 kl 08.30-13.30 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Britt Wall (S) Övriga deltagare Eveline Savik, förvaltningschef

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-04-18 2017-1912 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Gösbäck 2:95 Fastighetens adress: Sökande: Kalmar kommun Serviceförvaltningen Ärende: Nybyggnad

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2249-2254 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

Information. Byggnadsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet. 37 Dnr 2015/BN Informationen och redovisningen noteras.

Information. Byggnadsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet. 37 Dnr 2015/BN Informationen och redovisningen noteras. 37 Dnr 2015/BN 0003 92 Information 1. Informationen och redovisningen noteras. Avdelningschef Martin Fahlman informerar om verksamheten och redovisar statistik. 38 Dnr 2016BNS0355/231 Utvändig ändring

Läs mer

DOM 2014-02-25 Stockholm

DOM 2014-02-25 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen 060101 DOM 2014-02-25 Stockholm Mål nr P 8495-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Nacka tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-08-26 i mål nr P 469-13, se bilaga

Läs mer

SLÄNDAN 9 (MOVÄGEN 8) Ansökan om rivningslov och bygglov för nybyggnad av enbostadshus

SLÄNDAN 9 (MOVÄGEN 8) Ansökan om rivningslov och bygglov för nybyggnad av enbostadshus DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1(5) Anna Modin Dnr BN 2019-000080 08-568 91 294 miljo.stadsbyggnad@danderyd.se Byggnadsnämnden SLÄNDAN 9 (MOVÄGEN 8) Ansökan om rivningslov och bygglov för nybyggnad

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 15 september 2015, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 15 september 2015, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (17) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 15 september 2015, kl 08.00 11.45 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M)

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2198-2203 Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 51 Godkännande av ärendelista 2018/2021 4 52 Anmälan av delegationsbeslut 2018/2022 5 53 Delgivningar 2018/2023 6 54 Ansökan om bygglov, telemast,

Läs mer

Sammanlrädesdatum 2011-12-06

Sammanlrädesdatum 2011-12-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanlrädesdatum l P''',o,htid Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 15:00-16:00 8es!lIIande Ledamöter Kjell-Arne Green (S), ordförande 84-90, 92-95 Knut Indebetou (M), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Byggnadsnämnden. Innehåll Innehåll 28 Godkännande av ärendelista... 55 29 Anmälan av delegationsbeslut... 56 30 Delgivningar... 57 31 Ansökan om bygglov, nybyggnation av enbostadshus, NN... 58 32 Ansökan om bygglov, byggnation

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2034-2041 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2024-2033 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2223-2228 Sekreterare Åsa Jonasson

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Marianne Fältskog (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Marianne Fältskog (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-06-18 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.30 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2055-2058 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan Strotz (MP) Håkan Strotz ...

Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan Strotz (MP) Håkan Strotz ... 2014-10-20 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 20 oktober 2014, kl 14:00-15:40 Jonas Andersson (M), ordförande Hans Blomberg (KD) Anders Karlsson (S) Linus Andersson (KD) Håkan

Läs mer

Innehåll. Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 87 Anmälan av delegationsbeslut 88 Delgivningar 2018/2023

Innehåll. Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 87 Anmälan av delegationsbeslut 88 Delgivningar 2018/2023 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 2018/2021 87 Anmälan av delegationsbeslut 2018/2022 88 Delgivningar 2018/2023 89 Ansökan om bygglov, tillbyggnad

Läs mer

Sydnärkes Byggförvaltning

Sydnärkes Byggförvaltning Sydnärkes Byggförvaltning Laxå Askersund Lekeberg 2016 830 st dokumenterade ärenden varav 87 i nämnden Totalt har Sydnärkes Byggnämnd handlagt: 384 bygglov, 70 st anmälan, 403 startbesked/slutbesked, 58

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, kl

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn, kl Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2017-08-23 kl 09.00-12.00 Beslutande Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Kent Carlsson (S) Övriga deltagare Eveline Savik, förvaltningschef

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande 41-46 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande Gunnel

Läs mer

Bygglovsbeslut för nybyggnad av förskola, Roten 1

Bygglovsbeslut för nybyggnad av förskola, Roten 1 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anton Hallgren 2019-02-21 SBN 2019/0072 Byggnadsinspektör Samhällsbyggnadsnämnden 2018-2468 Bygglovsbeslut för nybyggnad av förskola, Roten 1 Förslag

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2013-2015 Sekreterare Åsa Jonasson

Läs mer

Innehållsförteckning. Österåkers kommun Byggnadsnämnden

Innehållsförteckning. Österåkers kommun Byggnadsnämnden Österåkers kommun Byggnadsnämnden Innehållsförteckning Allmän information om det så kallade Attefallshuset... 2 Vilka är grundkraven för att få bygga?... 2 Utformning, storlek, höjd och placering?... 2

Läs mer

Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Kent Carlsson (S) Bo Hallgren, förvaltningschef Per Olsson, t.f. miljöchef

Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Kent Carlsson (S) Bo Hallgren, förvaltningschef Per Olsson, t.f. miljöchef Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-10-07 kl. 09.00-12.15 Beslutande Eva Abrahamsson (M), ordförande Per-Arne Brink (S) Kent Carlsson (S) Övriga deltagare Justerare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

FUNDERAR DU PÅ ATT BYGGA?

FUNDERAR DU PÅ ATT BYGGA? FUNDERAR DU PÅ ATT BYGGA? Arvidsjaurs kommun Miljö-, bygg- och hälsoskyddsnämnden Augusti 2008 Bygglov krävs för att: Uppföra en ny byggnad eller anläggning (tex upplag, plank eller mur) Bygga till en

Läs mer

Information. Byggnadsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet. 49 Dnr 2015/BN

Information. Byggnadsnämndens beslut. Beskrivning av ärendet. 49 Dnr 2015/BN 49 Dnr 2015/BN 0003 92 Information 1. Informationen och redovisningen om verksamheten samt uppdrag noteras. Förvaltningschef Sara Kopparberg informerar om verksamheten och redovisar statistik. En ärendebalanslista

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2015-11-17 kl 08.30-16.00 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Vivianne Gustafsson (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-03-22 2017-1436 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Knapegården 1:106 Fastighetens adress: Marknadsgatan 3 Sökande: Du Rietz, Oscar och Ida

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer

Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef

Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2178-2183 Sekreterare

Läs mer

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun 1 (5) ANTAGANDEHANDLING MSN 2012/72-214 Tillägg till PLANKARTA, PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön,

Läs mer

Miljö- och byggnämnden

Miljö- och byggnämnden Protokoll 2012-10-23 1 (12) Plats: Kommunkontoret, Forshaga Tid: Klockan 09.00 10.30 Avser : 69-76 Beslutande: Maria Norell (S), ordförande Pia Falk (S) 1:e vice ordförande Willy Eriksson (C), 2: e vice

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2043-2054 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström 2017-09-01 2017-3323 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Dunö 1:175 Fastighetens adress: Knipuddevägen 40b Sökande: Pedersen, Lars-Henrik Mattias

Läs mer

Per-Arne Hagby (C), Ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP)

Per-Arne Hagby (C), Ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson (KD) Conny Collberg (S) Joakim Haraldsted (MP) 1(12) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 12 oktober 2015 kl 14:00-16:35. Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), Ordförande Jonny Stålknapp (KD) Mattias Petersson

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Nybyggnad av flerbostadshus, 46 lgh

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Nybyggnad av flerbostadshus, 46 lgh Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås 2017-05-31 2017-2676 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Verktygsmakaren 1 Fastighetens adress: Sökande: LW Bostäder AB Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus,

Läs mer

EMBLA 8 (EMBLAVÄGEN 4) Ansökan om bygglov för tillbyggnad av enbostadshus samt rivningslov för två komplementbyggnader

EMBLA 8 (EMBLAVÄGEN 4) Ansökan om bygglov för tillbyggnad av enbostadshus samt rivningslov för två komplementbyggnader DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1(5) Anna Modin Dnr BN 2018-001223 08-568 91 294 miljo.stadsbyggnad@danderyd.se Byggnadsnämnden EMBLA 8 (EMBLAVÄGEN 4) Ansökan om bygglov för tillbyggnad av enbostadshus

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström 2018-11-29 2018-2233 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Motorn 4 Fastighetens adress: Engelska Vägen 2 Ärende: Nybyggnad av affärshus/ verkstad

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-12-20 1 (23) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Organ Sekreterare Ordförande Justerande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-05-15. STORFORS KOMMUN Miljö- och byggnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2014-05-15. STORFORS KOMMUN Miljö- och byggnadsnämnden 1(12) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum KERIMÄKI, Kommunhuset, torsdagen den 15 maj 2014, kl 08.30 10.25. Thomas Backelin (S), ordförande Lars-Erik Carlsson (V) Hans Lindqvist (C) Övriga deltagande

Läs mer

KOLTRASTEN 26 (EDSVIKSVÄGEN 66B) Ansökan om bygglov för nybyggnad av enbostadshus, garage och stödmurar

KOLTRASTEN 26 (EDSVIKSVÄGEN 66B) Ansökan om bygglov för nybyggnad av enbostadshus, garage och stödmurar DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1(5) Dana Costa Dnr BN 2018-001278 08-568 91 258 miljo.stadsbyggnad@danderyd.se Byggnadsnämnden KOLTRASTEN 26 (EDSVIKSVÄGEN 66B) Ansökan om bygglov för nybyggnad av enbostadshus,

Läs mer

Bygglovsbeslut för tillbyggnad av enbostadshus samt rivning av tak över uteplats, Skeppsskorpan 1

Bygglovsbeslut för tillbyggnad av enbostadshus samt rivning av tak över uteplats, Skeppsskorpan 1 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Kindgren 2019-03-26 SBN 2019/0315 Samhällsbyggnadsnämnden 2018-2482 Bygglovsbeslut för tillbyggnad av enbostadshus samt rivning av tak över uteplats,

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 35-42 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 15.20 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av radhus, förråd, uc med tillhörande parkering

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Nybyggnad av radhus, förråd, uc med tillhörande parkering Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2017-04-03 2017-1454 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Operatören 1 Fastighetens adress: Fjölebrovägen 53 Sökande: Ärende: Fredrik Berggren Nybyggnad

Läs mer

Tord Larsson (S) Ordförande 90,91 Malin Sundberg (S) Per G Harnesk (SV) Helen Swartling (MP) Wivi-Anne Mulk (SV)

Tord Larsson (S) Ordförande 90,91 Malin Sundberg (S) Per G Harnesk (SV) Helen Swartling (MP) Wivi-Anne Mulk (SV) Plats och tid: Sammanträdesrum Fogden, kommunhuset Jokkmokk kl. 10.00-12.00 10:00-10:30 Vattenfall Eldistribution AB, Mikael Öhlund, informerar nämnden gällande transformatorstationer inom strandskydd.

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf. enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf. enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf. enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2020-2028 Sekreterare A-C Utter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 56-61

Sammanträdesprotokoll 56-61 1 (8) Sammanträdesprotokoll 56-61 Sammanträdesdatum 25 juli 2016 Plats och tid A 402, kl. 08:30 09:00 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Lars Kallsäby (C) 1:e vice ordförande Staffan Jansson (S) 2:e vice

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Nybyggnad av flerbostadshus (134 lgh)

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Nybyggnad av flerbostadshus (134 lgh) Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås 2017-04-02 2016-5331 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Måbäret 1 Fastighetens adress: Sökande: Gyllene Parken AB Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2167-2173 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2018-05-23 2018-0910 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Verktygsmakaren 1 Fastighetens adress: Förmansvägen 17 Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés

Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés Handläggare Datum Ärendebeteckning Ian Cortés 2018-08-29 2018-1513 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Bilen 6 Fastighetens adress: Trångsundsvägen 20 Ärende: Tillbyggnad och nybyggnad av affärshus

Läs mer