Ansökningar om utvecklingsmedel för Kulturskolan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ansökningar om utvecklingsmedel för Kulturskolan"

Transkript

1 Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer N /16 Sektor Utbildning, Kultur och Fritid Pia Ask, Mattias Carlson Telefon (vxl) E-post: Ansökningar om utvecklingsmedel för Kulturskolan Ärendet Kulturnämnden har avsatt medel för att utveckla stadens kulturskolor. Kulturskolan City ansöker om utvecklingsmedel för år Förslag till beslut i stadsdelsnämnden Majorna-Linné Stadsdelsnämnden Majorna-Linné tillstyrker att Kulturskolan City ansöker om 305 tkr för Ung Poesi år 2 samt 269 tkr för Musik, Poesi, Allsång år 2 hos Kulturnämnden. Beslutet översänds till Kulturnämnden. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Sammanfattning av ärendet Ledningen för Göteborgs kulturskolor har gemensamt formulerat tre angelägna utvecklingsområden som gemensamt ska realiseras med hjälp av utvecklingsstödet. - Utveckla förutsättningarna för ungas inflytande och delaktighet. - Utveckla utbudet för ungdomar år. - Utveckla utbudet inom visuell konst. Projekten ska föra Göteborgs kulturskolor ett steg framåt gällande tillgänglighet, delaktighet och konstnärlig utveckling. Bakgrund Syftet med utvecklingsstödet är att stärka kulturskolans utveckling och därigenom öka barns och ungdomars möjligheter att skapa och utöva olika konst- och kulturformer. Stöd kan endast beviljas kulturskola vars stadsdelsnämnd uppfyller kommunfullmäktiges prioriterade mål enligt nedanstående: Barn behöver kulturell stimulans och möjligheter till eget skapande, därför ska alla barn i grundskolan förutom ordinarie undervisning ges plats i kultur- och musikskolans verksamheter. 1(3)

2 Stöd kan endast sökas för utveckling av kulturskolans verksamhet som ex. breddning av utbud och målgrupper, sommarkulturskola, resor, publika framträdanden och utbyten av olika slag. Utåtriktad verksamhet inom och utom staden prioriteras. Ung poesi år 2: Ungas egna texter tas tillvara och bearbetas av andra unga. Delaktigheten för de unga är stor då de bidrar både med textmaterial och bearbetning av texterna. Musik poesi allsång år 2: Yngre barns texter tonsätts och arrangeras för att kunna framföras i allsång. Materialet samlas ihop i en bok som kan ligga till grund för framtida allsånger. Konsekvenser ur ett hållbarhetsperspektiv Att kunna uttrycka sig i ord och andra konstnärliga uttrycksformer ger en möjlighet för unga människor att hitta sin identitet, få känna delaktighet i samhället och redskap att påverka vad gäller miljö, jämlikhet och mångfald. Genom att utveckla skrivarkurser inom kulturskolan önskar vi även nå ungdomar som inte redan går i våra verksamheter. Barnperspektiv Projektet uppfyller väl FN:s Barnkonventionen Artikel 31 enligt följande: 1. Konventionsstaterna erkänner barnets rätt till vila och fritid, till lek och rekreation anpassad till barnets ålder samt rätt att fritt delta i det kulturella och konstnärliga livet. 2. Konventionsstaterna skall respektera och främja barnets rätt att till fullo delta i det kulturella och konstnärliga livet och skall uppmuntra tillhandahållandet av lämpliga och lika möjligheter för kulturell och konstnärlig verksamhet samt för rekreations- och fritidsverksamhet. Jämställdhetsperspektiv Tack vare Ung Poesi-projektets direkta koppling till Skapande Skola får killar och tjejer i högstadiet möjlighet att på lika villkor fortsätta med sitt intresse för text på fritiden. Samarbetet med grundskolan har tidigare visat sig mycket framgångsrik ur ett jämställdhetsperspektiv, genom projektet Det Simmar en Fisk i mitt Huvud. Via skolan får alla barn, oavsett kön eller bakgrund, möjlighet att utöva och uppleva kultur. Ung Poesi är en viktig satsning för att ge utrymme för unga killar och tjejer att presentera sina texter för publik. Musik, poesi, allsång ger de yngre barnen och deras pedagoger möjlighet att arbeta med poesi och musik. De dikter barnen skriver tonsätts och utgör grunden för en allsångsbok där sångerna samlas. Denna bok kan sedan användas i andra allsånger i framtiden och blir en gemensam sammanhållande sångskatt av och för barn i de centrala stadsdelarna. Förhoppningen är att den även ska kunna användas i andra stadsdelar. Båda projekten är viktiga verktyg för att inspirera både yngre och äldre elever att skriva och dikta. Förvaltningen ser positivt på båda projektens förutsättningar att sätta stora avtryck i stadsdelen och staden, genom manifestering av ungas rätt till eget skapande och möjlighet att delta i det kulturella och konstnärliga livet. Göteborgs Stad Majorna-Linné, tjänsteutlåtande 2(3)

3 Samverkan Ärendet informeras i Lokal samverkansgrupp Stadsdelsförvaltningen Majorna-Linné Thomas Segenstedt Stadsdelsdirektör Cynthia Runefjärd Sektorschef Utbildning, Kultur och Fritid Beslutsunderlag Bilaga 1: Breddning av utbud: Ung Poesi år 2 för Kulturskolan City Bilaga 2: Breddning av utbud: Musik, Poesi och Allsång år 2 för Kulturskolan City Bilaga 3: Gemensamt projekt: De ungas kulturskola sökt av Örgryte/Härlanda Bilaga 4: Gemensamt projekt: Vi äger staden sökt av Örgryte/Härlanda Bilaga 5: Gemensamt projekt: Film för äldre elever år 2 sökt av Västra Göteborg Bilaga 6: Gemensamt projekt: Kulturskolan berättar sökt av Lundby Bilaga 7: Gemensamt projekt: Barnkonstbienal sökt av Askim-Frölunda-Högsbo Beslutet ska skickas till info@kultur.goteborg.se Göteborgs Stad Majorna-Linné, tjänsteutlåtande 3(3)

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60 Göteborgs Stads kulturförvaltning Fri konst och kultur N. Hamngatan 8, plan GÖTEBORG Telnr växel: ANSÖKAN OM UTVECKLINGSSTÖD FÖR RESOR, PUBLIKA FRAMTRÄDANDEN OCH UTBYTEN KULTURSKOLAN 2017 På denna blankett söker ni för resor, publika framträdanden och utbyten av olika slag. Ansökan skall vara kulturförvaltningen tillhanda senast 31 mars Riktlinjer för utvecklingsstödet bifogas. Ofullständig ansökan behandlas inte. Sökande stadsdelsnämnd Askim-Frölunda-Högsbo Enskild ansökan x Stadsdelsgemensam ansökan Projektets namn Barnkonstbienalen Avser år 1 x Avser år 2 Medsökande sdn: Samtliga Kulturskolor i Göteborg Kulturskola Askim-Frölunda-Högsbo Postadress Box 16 Kontaktperson Peter Hogenäs e-post peter.hogenas@afh.goteborg.se Telnr Bilagor Med ansökan om utvecklingsstöd ska följande bifogas: Redovisning av kulturskolans nuvarande verksamhet Ett protokollsutdrag som anger att ansökan inkl. ovanstående bilagor är godkänd av stadsdelsnämnden. Vid gemensam ansökan bifogas protokollsutdrag från samtliga medsökande stadsdelsnämnder Övriga bilagor för att ytterligare beskriva aktuellt utvecklingsområde kan skickas med om så behövs. Skicka ansökningsblanketten via e-post: info@kultur.goteborg.se TOTALT SÖKT BELOPP: DATUM OCH UNDERSKRIFT AV KONTAKTPERSON:

61 EKONOMISK KALKYL Under rubriken INKOMSTER skrivs de intäkter som du/ni räknar med att få. Under rubriken UTGIFTER skrivs kostnader som t.ex. resekostnader, löner, marknadsföring, lokalhyra eller omkostnader etc. Tänk på att budgeten ska vara balanserad. INKOMSTER UTGIFTER Belopp i kr Precisera kostnader Belopp i kr Sökt belopp från Göteborgs Löner/Projektledning/admin kulturnämnd Egen ekonomisk insats Material Andra bidrag Marknadsföring/tryckt material Övriga intäkter, t. ex elevavgifter Oförutsett Föreläsare/konstnärer m.m SUMMA INKOMSTER: SUMMA UTGIFTER: Kommentarer till den ekonomiska kalkylen Övriga egna insatser, t.ex. fria lokaler, egen teknik etc. 2

62 RESOR, PUBLIKA FRAMTRÄDANDEN OCH UTBYTEN Utveckling genom resor, publika framträdanden och utbyten av olika slag. (Skriv gärna en egen bilaga om ni får ont om plats) Syfte: Att synliggöra konstområdet bild och form både inom kulturskolan och i Göteborgs stad i stort. Vi ser ett behov av ett sådant här evenemang i Göteborg som Sveriges andra stad. Det är en möjlighet att visa hur vi aktivt satsar på barn och unga och tar deras utövande på största allvar. Vi vill genom biennalen hitta sätt att göra konsten mer tillgänglig och undersöka hur vi kan göra det på bästa sätt. Att enligt Göteborgs stads riktlinjer ge barn och unga möjligheter att delta i och påverka kulturen. Att deltagarna/publiken på olika vis ska kunna delta i biennalen, från att själva vara delaktiga i skapande (t.ex. genom workshops) till att få konstupplevelser från andras skapande (t.ex. utställningar av elever eller andra konstnärer) eller att utbyta tankar och kunskap om konst utifrån ett barnperspektiv (t.ex. seminarium eller webbforum) samt att vara en plattform där människor kan knyta kontakter för kommande/andra barnkonstprojekt (t.ex. mingeltillfällen). Att skapa nya kontakter mellan stadens kulturhus och andra kultur- och konstinstitutioner och bygga en plattform för framtida biennaler och samarbeten. Sist men inte minst kommer vi genom ett sådant här återkommande projekt att knyta samman kulturskolor och kulturinstitutioner över staden, vilket i sin tur kan öka tillgängligheten till konstområdet och skapa fler kontaktytor barn och unga samt deras familjer emellan. Målgrupp: Barn och unga samt deras familjer i Göteborgs stad. Genom våra roller som lärare i kulturskolan har vi ett unikt kontaktnät genom skolorna vi arbetar på. Totalt sett täcker kulturskolan in hela stadens skolor. Detta kontaktnät för att nå barn och unga skulle kunna vara en naturlig början och genom att nyttja detta tror vi att biennalen också kan verka för att sammanlänka staden och olika grupper i samhället. Men det är också viktigt att nå ut i andra nätverk, vilka projektets olika samarbetspartners kan bidra med. Tillsammans tror vi att detta verkligen kan leda till den samverkan och det helhetsgrepp som är så viktigt idag. I detta arbete blir alla kontaktytor lika viktiga Deltagare: Ungefärligt antal: 500 3

63 Genomförande: Ledningen för Göteborgs kulturskolor har gemensamt formulerat tre angelägna utvecklingsområden som gemensamt ska realiseras med hjälp av utvecklingsstödet. - Utveckla förutsättningarna för ungas inflytande och delaktighet - Utveckla utbudet för ungdomar år - Utveckla utbudet inom visuell konst. Vi söker medel för att skapa en återkommande biennal i hela Göteborgs stad med och för barn och unga inom konstområdet bild och form. Detta är ett långsiktigt projekt med avsikt att vara ett återkommande inslag i Göteborgs kulturliv för och med barn och unga tillsammans med deras familjer. Vår vision är en biennal där skapande i bild och form blir en plattform för möten mellan människor av alla åldrar och bakgrunder, men där det centrala är barn och ungas uttryck, perspektiv, upplevelser och tankar. För denna första biennal lägger vi den största vikten på att ta fram idéer kring upplägg, teman, arbetssätt och syn på barns konst. För att biennalen ska lyckas och bli ett återkommande evenemang bör vi under denna grundläggande fas etablera goda kontakter och samarbeten med andra kulturhus och konst/kulturinstitutioner i Göteborgs stad. Kulturskolan har länge saknat kontaktytorna med olika kulturinstitutioner, varför detta projekt blir så viktigt. För att öka tillgängligheten till Kultur (vilket ju är allas mål inom staden:) och inte bara för de redan invigda, så behöver vi varandra tänker jag. På det sättet kan vi i Kulturskolan verkligen bidra med hela stadens mål (d v s hur nå barn och unga från hela staden) Vårt mål är att till exempel diskutera: Vilken gemensam syn har vi på barns delaktighet och hur skapar vi en biennal där vi på bästa sätt tar tillvara barnens perspektiv? Vad är och bör en barnkonstbiennal vara i en extremt visuell tid? Hur når vi barn och unga som inte brukar delta i stadens kulturutbud och varför är detta viktigt? Inledande diskussioner och research; I första skedet öppnar vi upp för en diskussion om vad en biennal kan och bör vara tillsammans med stadens olika konstaktörer såsom konsthallar, museer, kulturhus, högskolor, konsulenter, gallerier etc. Genom att undersöka andra liknade projekt (som t ex "Bästa Biennalen" i Malmö) kan vi lära oss av andras erfarenheter och bygga vidare utifrån det till något lokalt förankrat i Göteborg. Vi vill knyta kontakter och stärka samarbeten med andra kulturskolor inom området Bild och form i Sverige, men även undersöka hur man arbetar med barnkonst i de andra nordiska länderna eller i andra delar av världen. Planering och genomförandet av evenemang; I skrivande stund har vi etablerat idén hos flera kulturinstitutioner som alla varit positiva och vill vara med i detta projekt. Vi har kontaktat bl.a. HDK - Bild och Visuell Kultur, Frölunda Kulturhus, Blå Stället och Angereds Kulturhus som alla är intresserade av att vara delaktiga på olika sätt. Konsthallen på Frölunda Kulturhus är bokad. Vi har också startat positiva dialoger med Kultur i Väst, Göteborgs Internationella Konstbiennal GIBCA, Röda Sten och Frilagret genomför vi en första minibiennal på olika kulturinstitutioner i staden. Vi etablerar således biennalen som evenemang, och håller skapande processen kring denna levande. Detta är tänkt som en långsiktig och återkommande biennal, där vi bygger kontaktnät och samarbeten stadens olika kulturinstitutioner emellan. En minibiennal blir starten och utifrån denna kan vi sedan bygga vidare och hålla den gemensamma diskussionen kring konstområdet vid liv. Minibiennalen innehåller utöver utställningar och workshops för och med barn och unga samt deras familjer, även föreläsningar och seminarier. Detta ger möjlighet till fortbildning också för pedagoger och andra aktörer inom konstområdet och inte minst möjlighet till mingel där nya kontakter och samarbeten kan bli spin-off. Vi ser även att digitala kanaler såsom hemsida och sociala medier är mycket viktiga i detta genomförande, inte minst för att nå vår målgrupp. 4

64 Tidsplan: Våren 2017: Planering, möten, knyta kontakter, studiebesök Hösten 2017: Genomförande av första barnkonstbienalen i staden. Om ni söker för år 2, beskriv kortfattat hur ni planerat genomföra samt hur många elever som förväntas delta år 1 5

65 Aktiv måluppfyllelse: Beskriv hur detta ökar kulturskolans tillgänglighet enligt prioriterat mål i stadens budget Biennalen kommer att ge breddad tillgång till kultur för deltagarna. Men barnkonstbiennalen kommer framför allt att ge alla Göteborgare tillgång till kultur skapad genom barn och ungas kreativitet. Tillgängligheten till kultur i Göteborg får en positiv energikick! 6

66 Beskriv hur detta kan utveckla verksamheten framåt och hur erfarenheterna ska tas tillvara och spridas till andra. Barnkonstbiennalen kommer att förstärka Göteborgs kulturskola som KULTUR-skola. Bild och formämnena kommer att lyftas och det gemensamma fokuset för stadens kulturskolor kommer att verka identitetsskapande både inåt och utåt. Barnkonstbiennalen kommer också som återkommande event att bidra till en positiv omvärldsbild av staden Göteborg. 7

Förvaltningen föreslår att den årliga redovisningen till kulturnämnden införlivas i handlingsplanerna utifrån Kulturprogrammet framöver,

Förvaltningen föreslår att den årliga redovisningen till kulturnämnden införlivas i handlingsplanerna utifrån Kulturprogrammet framöver, Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-06-01 Diarienummer 1039/13 Göteborgs stadsmuseum Cornelia Lönnroth Telefon: 031-368 36 09 E-post: cornelia.lonnroth@kultur.goteborg.se Återremiss: Kompletterande uppdrag

Läs mer

Förslag till beslut Stadsdelsnämnden ansöker om medel för Kulturskolan 2018 med kr för stadsdelsgemensamma projekt.

Förslag till beslut Stadsdelsnämnden ansöker om medel för Kulturskolan 2018 med kr för stadsdelsgemensamma projekt. Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-03-06 Diarienummer N138-0670/16 Sektor Kultur och Fritid Michael Göransson, Henrik Dahlqvist Telefon 031-366 50 00, Fax 031-366 60 01 E-post: fornamn.efternamn@vh.goteborg.se

Läs mer

Barn- och ungdomskulturplan för Gullspångs kommun 2010-2015

Barn- och ungdomskulturplan för Gullspångs kommun 2010-2015 Barn- och ungdomskulturplan för Gullspångs kommun 2010-2015 Barn- och ungdomskulturplan Gullspångs kommun Gullspångs kommun har reviderat sin barn- och ungdomskulturplan och den nya planen sträcker sig

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Kultur- och fritidsförvaltningen. Undervisning i drama, Frödinge skola, 2013. Kulturgarantin Vimmerby kommun

Barn- och utbildningsförvaltningen Kultur- och fritidsförvaltningen. Undervisning i drama, Frödinge skola, 2013. Kulturgarantin Vimmerby kommun Barn- och utbildningsförvaltningen Kultur- och fritidsförvaltningen Undervisning i drama, Frödinge skola, 2013. Kulturgarantin Vimmerby kommun 2014-2015 Kulturgarantin för Vimmerby kommun I Vimmerby kommun

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR TILL- GÄNGLIGHET, DELAKTIGHET OCH INFLYTANDE

HANDLINGSPLAN FÖR TILL- GÄNGLIGHET, DELAKTIGHET OCH INFLYTANDE KULTURSKOLAN HANDLINGSPLAN FÖR TILL- GÄNGLIGHET, DELAKTIGHET OCH INFLYTANDE KULTUR SKOLAN www.goteborg.se INTRODUKTION Göteborg ska vara den jämlika staden som bidrar till ett gott liv för alla. En del

Läs mer

Handbok för. En snabb slant. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet

Handbok för. En snabb slant. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet Handbok för En snabb slant En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet Innehållsförteckning Om en snabb slant 3 Vem kan söka en snabb slant? 3 Vad kan man söka för? 3 Hur

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Kommunstyrelseförvaltningen. Kulturgarantin Vimmerby kommun

Barn- och utbildningsförvaltningen Kommunstyrelseförvaltningen. Kulturgarantin Vimmerby kommun Barn- och utbildningsförvaltningen Kommunstyrelseförvaltningen Kulturgarantin Vimmerby kommun 2018-2019 Kulturgarantin för Vimmerby kommun 2018-2019 I Vimmerby kommun har vi ett arv att förvalta. Astrid

Läs mer

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti.

Kultur av barn och unga är uttryck som ingen vuxen styr över. T.ex. spontana lekar, ramsor, gåtor, rollspel, communities och graffiti. Att växa med kultur Kultur har ett egenvärde och ger livet innehåll och mening. Den stimulerar fantasi, kreativitet, uttrycksförmåga, tolerans och gemenskap. Kultur skapar förutsättningar för både eftertanke

Läs mer

Handbok för. En snabb slant. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet

Handbok för. En snabb slant. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet Handbok för En snabb slant En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet Innehållsförteckning Om en snabb slant 3 Vem kan söka en snabb slant? 3 Vad kan man söka för? 3 Hur

Läs mer

Stöd till interkulturella projekt

Stöd till interkulturella projekt Handbok för Stöd till interkulturella projekt En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har fått stödet Innehållsförteckning sida Vad är stödet till interkulturella projekt? 3 Vem kan söka stödet

Läs mer

Kultur i ögonhöjd - för, med och av barn och unga. Strategisk plan för barn- och ungdomskultur i Stockholm remissvar

Kultur i ögonhöjd - för, med och av barn och unga. Strategisk plan för barn- och ungdomskultur i Stockholm remissvar ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING FÖRSKOLA OCH FRITID TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2008-11-19 Handläggare: Agneta Stenborg Telefon: 076-12 90 199 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Kultur

Läs mer

Handbok för. En snabb slant. Tips för dig som vill söka eller redan har fått stipendiet

Handbok för. En snabb slant. Tips för dig som vill söka eller redan har fått stipendiet Handbok för En snabb slant Tips för dig som vill söka eller redan har fått stipendiet Innehållsförteckning Om en snabb slant 3 Vem kan söka en snabb slant? 3 Vad kan du söka för? 3 Hur du söker e-tjänsten

Läs mer

Ansökan om rätt till bidrag för pedagogisk omsorg i enskild regi - Ströms Slott AB

Ansökan om rätt till bidrag för pedagogisk omsorg i enskild regi - Ströms Slott AB Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-11-18 Diarienummer N139-0721/16 Sektor Utbildning Anna Ycke Telefon 365 70 65 E-post: anna.ycke@centrum.goteborg.se Ansökan om rätt till bidrag för pedagogisk omsorg i enskild

Läs mer

Redovisning av projekt Lokala kulturhus utveckling av Tuben och förstudie om Mötesplats Fagersjö

Redovisning av projekt Lokala kulturhus utveckling av Tuben och förstudie om Mötesplats Fagersjö Avdelningen för stadsutveckling Sida 1 (6) 2018-03-15 Handläggare: Marie Ehrenbåge 08 508 18 251 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-04-12 Redovisning av projekt Lokala kulturhus utveckling av Tuben och förstudie

Läs mer

Kulturskolan i storstan minskat utanförskap genom samverkan 3 (12)

Kulturskolan i storstan minskat utanförskap genom samverkan 3 (12) 3 (12) Detta dokument är en projektplan avseende Stockholms delprojekt inom - minskat utanförskap genom samverkan. Projektägare är Kulturskolerådet, riksföreningen för Sveriges musik- och kulturskolor,

Läs mer

Strategi för romsk inkludering. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Strategi för romsk inkludering. Svar på remiss från kommunstyrelsen Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Sida 1 (5) Handläggare Raphaële Choppin Telefon: 0761231923 Till Kulturnämnden 2018-04-17 Strategi för romsk inkludering. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Läs mer

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 18/19

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 18/19 PM Sida 1 (5) 2018-08-23 Skapande skola för läsåret 18/19 Den här informationen riktar sig endast till pedagoger inom Stockholms stads kommunala grundskolor samt kulturaktörer som samverkar med dessa.

Läs mer

Foto: Ing-Marie Fransson. Kulturgaranti för barn och ungdom. bild dans musik litteratur film teater

Foto: Ing-Marie Fransson. Kulturgaranti för barn och ungdom. bild dans musik litteratur film teater Foto: Ing-Marie Fransson Kulturgaranti för barn och ungdom bild dans musik litteratur film teater Kulturgarantin alla barns rätt till kultur Vimmerby kommun garanterar alla barn i förskolan och skolan

Läs mer

Alla barn har rätt till kultur

Alla barn har rätt till kultur Alla barn har rätt till kultur Artikel 31 i FNs barnkonvention erkänner barnets rätt att fritt delta i det kulturella och konstnärliga livet. Denna rätt ska respekteras och främjas. Kulturell och konstnärlig

Läs mer

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 17/18

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 17/18 PM Sida 1 (5) 2017-11-16 Skapande skola för läsåret 17/18 Den här informationen riktar sig endast till pedagoger inom Stockholms stads kommunala grundskolor samt kulturaktörer som samverkar med dessa.

Läs mer

Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholms stad Svar på remiss från kommunstyrelsen

Program för barnets rättigheter och inflytande i Stockholms stad Svar på remiss från kommunstyrelsen Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-09-08 Handläggare Eva Stenstam Telefon: 08 508 31 989 Till Kulturnämnden 2017-09-19 Program för barnets rättigheter och inflytande

Läs mer

Sektor Äldreomsorg, Hälso- och sjukvård Morgan Davidsson Telefon (vxl) E-post:

Sektor Äldreomsorg, Hälso- och sjukvård Morgan Davidsson Telefon (vxl) E-post: Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-09-22 Diarienummer N135-0535/17 Sektor Äldreomsorg, Hälso- och sjukvård Morgan Davidsson Telefon 365 80 00 (vxl) E-post: morgan.davidsson@majornalinne.goteborg.se Ansökan

Läs mer

Kultur i ögonhöjd - för, med och av barn och unga Strategisk plan för barn- och ungdomskultur i Stockholm

Kultur i ögonhöjd - för, med och av barn och unga Strategisk plan för barn- och ungdomskultur i Stockholm 20 april 2009 Beslut i kommunfullmäktige Kultur i ögonhöjd - för, med och av barn och unga Strategisk plan för barn- och ungdomskultur i Stockholm 2009-2012 Avsikten med planen är att göra hela stadens

Läs mer

ANSÖKAN: SNABBA STÅLAR. Kultur- och turismnämnden

ANSÖKAN: SNABBA STÅLAR. Kultur- och turismnämnden . Kultur- och turismnämnden ANSÖKAN: SNABBA STÅLAR Personuppgifter i ansökan behandlas i enlighet med Personuppgiftslagen. Du medger att informationen du lämnar får lagras och bearbetas i register av ansvarig

Läs mer

Ansökan om rätt till bidrag för pedagogisk omsorg i enskild regi - C Företaget Dagbarnvårdare ekonomisk förening ( )

Ansökan om rätt till bidrag för pedagogisk omsorg i enskild regi - C Företaget Dagbarnvårdare ekonomisk förening ( ) Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-04-25 Diarienummer N139-0029/17 Sektor Utbildning Carina Ström Moser Telefon: 031-365 70 95 E-post: carina.strom.moser@centrum.goteborg.se Ansökan om rätt till bidrag för

Läs mer

Handlingsplan Skapande skola Borås Stad

Handlingsplan Skapande skola Borås Stad Handlingsplan Skapande skola Borås Stad Barn har rätt till alla sina språk- även sina estetiska. Barn och unga ska ha lika möjligheter att uppleva ett rikt utbud av professionellt utövad kultur och själva

Läs mer

Plusgiro/bankgiro eller kontonummer

Plusgiro/bankgiro eller kontonummer SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon kontaktperson Mobil kontaktperson

Läs mer

Ansökan om bidrag och handlingsplan Skapande skola

Ansökan om bidrag och handlingsplan Skapande skola Ansökan om bidrag och handlingsplan Skapande skola 1 (10) Uppgifter om sökande /institution enligt registreringsbevis snummer Postadress, box Kontaktperson Postnummer Postort Telefonnummer Mobil Fax Plus/Bank

Läs mer

Mönsterås kommuns skolkulturplan

Mönsterås kommuns skolkulturplan Mönsterås kommuns skolkulturplan Kulturen skapar förutsättningar för delaktighet, individuell utveckling, fantasi, självständigt tänkande och större förståelse för omvärlden, det är därför särskilt viktigt

Läs mer

Skapande skola 2015-2016, Strömsunds kommun Strategi/Handlingsplan

Skapande skola 2015-2016, Strömsunds kommun Strategi/Handlingsplan Skapande skola 2015-2016, Strömsunds kommun Strategi/Handlingsplan Bakgrund - problembeskrivning Strömsunds kommun är den nordligaste av Jämtlands läns kommuner. Strömsund är en vacker glesbygdskommun,

Läs mer

Skolprogram för Stockholms stads förskolor och skolor. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Skolprogram för Stockholms stads förskolor och skolor. Svar på remiss från kommunstyrelsen Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-10-24 Handläggare Eva Stenstam Telefon: 08-508 31989 Till Kulturnämnden 2017-11-14 Skolprogram för Stockholms stads förskolor

Läs mer

Remissvar på motion (s) angående Barnkonventionen blir lag i Sverige. 4 FN

Remissvar på motion (s) angående Barnkonventionen blir lag i Sverige. 4 FN Remissvar på motion (s) angående Barnkonventionen blir lag i Sverige. 4 FN 2017.001 3 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Fritidsnämndens arbetsutskott 2017-03-30 22 Remissvar på motion (s) angående

Läs mer

Kulturplan för grundskolan

Kulturplan för grundskolan Kulturplan för grundskolan Kulturplan för grundskolan- Norrtälje kommun Planen upprättad av samordnaren för Skapande skola/förskola på Kultur- och fritidskontoret 2019.Planen för kultur i skolan revideras

Läs mer

Remissvar på motion (S) angående barnkonvention blir lag i Sverige 5 KN

Remissvar på motion (S) angående barnkonvention blir lag i Sverige 5 KN Remissvar på motion (S) angående barnkonvention blir lag i Sverige 5 KN 2017.001 3 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN 2017-03-16 DNR KN 2017.001 HENRIK THURESON SID 1/1

Läs mer

Anette Granberg Utvecklingsledare kultur Kultur och ideell sektor, Regional utveckling Region Örebro län. Kulturgaranti Örebro län 8 februari 2017

Anette Granberg Utvecklingsledare kultur Kultur och ideell sektor, Regional utveckling Region Örebro län. Kulturgaranti Örebro län 8 februari 2017 Anette Granberg Utvecklingsledare kultur Kultur och ideell sektor, Regional utveckling Region Örebro län Kulturgaranti Örebro län 8 februari 2017 Agenda 9.00-9.10 Välkommen och syfte med dagen 9.10-9.15

Läs mer

Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande

Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Sabina Andersson 2018-06-04 KTN-2015-0125 Kulturnämnden Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande Förslag till beslut Kulturnämnden

Läs mer

Lokal uppföljning av ungdomspolitiken, Lupp 2017: Återrapportering till Kommunstyrelsen av åtgärdsplan för Kulturnämnden

Lokal uppföljning av ungdomspolitiken, Lupp 2017: Återrapportering till Kommunstyrelsen av åtgärdsplan för Kulturnämnden Emma Gerdien Handläggare 033 357042 SKRIVELSE Datum 2018-12-17 1(5) Instans Kulturnämnden Dnr KUN 2018-00097 1.4.2.25 Lokal uppföljning av ungdomspolitiken, Lupp 2017: Återrapportering till Kommunstyrelsen

Läs mer

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR Kulturplan Kultur lyfter Hallsberg 2 Kultur och utbildningsnämndens viljeinriktning för kultur och föreningsliv Hallsbergs kommuns inriktningsmål för utbildning,

Läs mer

SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION MEDSÖKANDE, GRUPPER, FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER. PROGRAMBESKRIVNING Programmets titel

SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION MEDSÖKANDE, GRUPPER, FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER. PROGRAMBESKRIVNING Programmets titel Sida 1 (7) ANSÖKAN Kulturstöd SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon

Läs mer

På liv och död. aktivt lärande av, med och för barn och unga. Barn- och ungdomsstrategi för Statens försvarshistoriska museer 2012 2014

På liv och död. aktivt lärande av, med och för barn och unga. Barn- och ungdomsstrategi för Statens försvarshistoriska museer 2012 2014 På liv och död aktivt lärande av, med och för barn och unga Barn- och ungdomsstrategi för Statens försvarshistoriska museer 2012 2014 SFHM:s uppdrag Statens försvarshistoriska museer (SFHM) har till uppgift

Läs mer

Kommunikationsplan familjestödsprojektet

Kommunikationsplan familjestödsprojektet Kommunikationsplan familjestödsprojektet Tjänsteskrivelse 2011-03-28 Handläggare: Ida Broman FKN 2006.0023 Folkhälsonämnden Kommunikationsplan familjestödsprojektet Sammanfattning I samband med beviljandet

Läs mer

plan modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa Barnkulturplan för Svenljunga kommun ... Beslutat av: Kommunfullmäktige

plan modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa Barnkulturplan för Svenljunga kommun ... Beslutat av: Kommunfullmäktige plan modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum: 2016-09-12 119 Ansvarig: Kulturchef Revideras: Vid behov Följas

Läs mer

Antaget av kommunfullmäktige 2004-11-25, 183 PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN

Antaget av kommunfullmäktige 2004-11-25, 183 PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN PROGRAM FÖR BARN- OCH UNGDOMSKULTUREN I VÄRNAMO KOMMUN Värnamo kommun ska genom sin egen verksamhet och genom stöd till föreningslivet verka för en allsidig och rik kulturverksamhet för barn och ungdom

Läs mer

Inhyrning och kostnader för lokal för ett nytt världslitteraturhus i Gamlestaden

Inhyrning och kostnader för lokal för ett nytt världslitteraturhus i Gamlestaden Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2017-04-03 Diarienummer: N132-0347/13 Sektor Kultur och fritid Eeva Bolin, Lena Svärd, Ulla Andreasson Telefon: 365 00 00 E-post: ulla.andreasson@ostra.goteborg.se Inhyrning

Läs mer

Information om Kulan och Kulanpremien 2016

Information om Kulan och Kulanpremien 2016 Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Sida 1 (5) 2017-02-22 Handläggare Eva Stenstam Telefon: 08-508 31 989 Till Kulturnämnden 2017-03-07 Information om Kulan och Kulanpremien 2016 Bakgrund Kulan

Läs mer

OM VI FICK BESTÄMMA ett projekt om Barnkonventionen och varför barns och ungdomars delaktighet måste stärkas

OM VI FICK BESTÄMMA ett projekt om Barnkonventionen och varför barns och ungdomars delaktighet måste stärkas Sofia Balic Projektledare Sveriges Musik- och Kulturskoleråd Nybrokajen 13 S- 111 48 STOCKHOLM +46 703 66 13 30 sofia.balic@smok.se www.smok.se 13-05-1713-05-17 Till Michael Brolund Arvsfondsdelegationen

Läs mer

Varför kultur i Falkenbergs förskolor och skolor?

Varför kultur i Falkenbergs förskolor och skolor? Tjänsteskrivelse Datum 2015-04-07 Barn- och utbildningsförvaltningen BUN-kansliet Handlingsplan för mer och bättre kultur för barn och elever i barn- och utbildningsnämndens verksamheter Handlingsplanen

Läs mer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilliga organisationer

Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar och frivilliga organisationer BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATION TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) SDN 2009-10-22 Handläggare: Elin Olaisson Telefon: 08 508 06 406 Till Bromma stadsdelsnämnd Riktlinjer för bidrag till lokala föreningar

Läs mer

jag blir väldigt irriterad när de vuxna tjatar om vad jag ska bli. jag är ju någonting eller hur? jag är ett barn

jag blir väldigt irriterad när de vuxna tjatar om vad jag ska bli. jag är ju någonting eller hur? jag är ett barn ÅSA EKMAN www.asaekman.com jag blir väldigt irriterad när de vuxna tjatar om vad jag ska bli. jag är ju någonting eller hur? jag är ett barn usa har inte ratificerat, skrivit på barnkonventionen sverige

Läs mer

Strategisk plan för bibliotek i Stockholms stad remiss från kommunstyrelsen.

Strategisk plan för bibliotek i Stockholms stad remiss från kommunstyrelsen. NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING KANSLIET TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2011-09-14 Handläggare: Monica Fredriksson Telefon: 508 09 032 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Strategisk plan för bibliotek i Stockholms

Läs mer

Att växa med kultur. Barn- och ungdomskulturplan för Öckerö kommun

Att växa med kultur. Barn- och ungdomskulturplan för Öckerö kommun Att växa med kultur Barn- och ungdomskulturplan för Öckerö kommun Att växa med kultur Kultur har ett egenvärde och ger livet innehåll och mening. Den stimulerar fantasi, kreativitet, uttrycksförmåga, tolerans

Läs mer

skola för alla barn i Söderhamns kommun

skola för alla barn i Söderhamns kommun En skola för alla barn i Söderhamns kommun Vi vill: Lyfta fram kulturens möjligheter i skolan Stärka och utveckla musik, rytmik, dans, drama, slöjd, bild och form som vi redan har i skolan Bredda utbudet

Läs mer

Projektansökan jämställdhet, integration och demokrati 2009

Projektansökan jämställdhet, integration och demokrati 2009 IAKCO Projektansökan jämställdhet, integration och demokrati 2009 1. Bakgrund Den ideella föreningen Internationella Afghanska Kvinnocenter Organisation, nedan kallat IAKCO, har varit verksam sedan 2005.

Läs mer

Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer

Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer 201 Sökande Organisation eller motsvarande Organisationsnummer c/o Telefon Mobil Fax Ev. hemsida Bank-/post-/konto-/giro-nummer

Läs mer

KULTURPLAN Åstorps kommun

KULTURPLAN Åstorps kommun KULTURPLAN Åstorps kommun Godkänd av Bildningsnämnden 2012-06-13, 57, dnr 12-86 Antagen av Kommunfullmäktige 2012-11-19, 131 dnr 2012-333 Kulturplan Åstorps kommun Inledning Nationella kulturpolitiska

Läs mer

Kulturstrategi för Finspångs kommun

Kulturstrategi för Finspångs kommun Kulturstrategi för Finspångs kommun Antaget av kommunfullmäktige 2014-01-29 11 Kulturstrategi Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se Webbplats:

Läs mer

KULTURSKOLAN I STORSTAN

KULTURSKOLAN I STORSTAN KULTURSKOLAN I STORSTAN -MINSKAT UTANFÖRSKAP PROJEKTPLAN MALMÖ 2018 2020 2 KULTURSKOLAN I STORSTAN PROJEKTPLAN MALMÖ PROJEKTETS BAKGRUND Kulturskolan i storstan - minskat utanförskap genom samverkan är

Läs mer

Ansökan om godkännande för fristående förskola Siva Enterprise AB, förskolan Kidz World (org. nummer )

Ansökan om godkännande för fristående förskola Siva Enterprise AB, förskolan Kidz World (org. nummer ) Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-08-14 Diarienummer N140-0376/17 Sektor Utbildning Anders Andrén, Sofie Spetz, Anna von Schedvin Telefon: 031-365 07 71 E-post: anna.schedvin@centrum.goteborg.se Ansökan om

Läs mer

Funkisglädje, svar på motion (KD)

Funkisglädje, svar på motion (KD) Tjänsteskrivelse 1 (5) Omsorgs- och äldreförvaltningen Anders Petersson 2018-03-08 Dnr ON 2017-549 Dnr KS 2017-500 Omsorgsnämnden Funkisglädje, svar på motion (KD) Förslag till omsorgsnämndens beslut 1.

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1259/16

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1259/16 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-03-06 Diarienummer 1259/16 Fri konst och kultur Annelie Eriksson/Kultur/GBGStad Telefon: 031-3683276 E-post: annelie.eriksson@kultur.goteborg.se Redovisning av uppdrag uthyrning/utlåning

Läs mer

Gävle Kulturhus

Gävle Kulturhus 2015-02-04 Gävle Kulturhus Syfte och mål Gävle Kulturhus ska vara en plats där samverkan är grunden. Gävle Kulturhus ska vara en plats för fler genom att bredda både deltagande och publik som ska spegla

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan om stöd kommit in till oss. Spara alla underlag för utgifterna i original

Läs mer

Definition av närhetsprincip och prioriteringsordning vid antagning till grundskola i Majorna-Linné

Definition av närhetsprincip och prioriteringsordning vid antagning till grundskola i Majorna-Linné Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-02-16 Diarienummer N135-0110/17 Sektor Utbildning, Kultur och fritid Jonas Fransson Telefon 365 80 00 (vxl) E-post: jonas.fransson@majornalinne.goteborg.se Definition av

Läs mer

Kultur i ögonhöjd - för, med och av barn och unga Strategisk plan för barn- och ungdomskultur i Stockholm

Kultur i ögonhöjd - för, med och av barn och unga Strategisk plan för barn- och ungdomskultur i Stockholm 20 april 2009 Beslut i kommunfullmäktige Kultur i ögonhöjd - för, med och av barn och unga Strategisk plan för barn- och ungdomskultur i Stockholm 2009-2012 med stadsdelens perspektiv Avsikten med planen

Läs mer

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum

Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER. en del av satsningen Äga rum Guide för sökande av bidraget KREATIVA PLATSER en del av satsningen Äga rum 1 SAMMANFATTNING Vad är Kreativa platser? Vad är syftet med stödet? Vem kan söka? För vad kan man söka? Vilka områden kan söka?

Läs mer

Yttrande till kommunstyrelsen över remiss angående innovationsprogram för Göteborgs Stad

Yttrande till kommunstyrelsen över remiss angående innovationsprogram för Göteborgs Stad Tjänsteutlåtande Förvaltningscontroller Utfärdat: 2017-04-05 Simon Flodén Diarienummer: N136-0214/17 Telefon: 366 00 24 (eller Göteborgs Stad växel 365 00 00) E-post: simon.floden@afh.goteborg.se Yttrande

Läs mer

Kulturplan för barn och unga i Katrineholms kommun

Kulturplan för barn och unga i Katrineholms kommun Kulturplan för barn och unga i Katrineholms kommun Bildningsnämndens handling 9-2011 Inledning Katrineholms kommun har flera aktörer som påverkar barns och ungas kulturliv. Inte bara det traditionella

Läs mer

Handlingsplan för Kultur i skolan Haparanda Kommun

Handlingsplan för Kultur i skolan Haparanda Kommun Handlingsplan för Kultur i skolan Haparanda Kommun Kulturupplevelser talar till flera av våra sinnen och ger oss möjlighet att förstå och beröras på flera nivåer. Det är viktigt att man både får uppleva

Läs mer

Yttrande avseende kulturpolitiskt program för Lunds kommun

Yttrande avseende kulturpolitiskt program för Lunds kommun Kultur- och fritidsförvaltningen Tjänsteskrivelse 1 (5) Kultur 2018-10-02 Diarienummer Annika Eklund 046-359 51 67 annika.eklund@lund.se Kultur- och fritidsnämnden Yttrande avseende kulturpolitiskt program

Läs mer

2015-03-19 Snabbprotokoll efter kulturnämndens sammanträde den 19 mars 2015. Observera att protokollet inte är justerat i sin helhet.

2015-03-19 Snabbprotokoll efter kulturnämndens sammanträde den 19 mars 2015. Observera att protokollet inte är justerat i sin helhet. 1. Revidering av detaljbudget 2. Budget strategiområden 2015 Kulturnämnden beslutar: 1. Kulturnämnden reviderar detaljbudgeten för 2015 enligt bifogade förslag Budgetförändringar avseende statliga medel

Läs mer

Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun

Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun 1 (8) Program för barn och ungdomskultur i Vetlanda kommun Dokumenttyp: Program Beslutad av: Kultur och fritidsnämnden (2013 09 24 66 ) och barn och utbildningsnämnden (2013 12 11 108) Gäller för: Alla

Läs mer

Strategi. Kulturstrategi

Strategi. Kulturstrategi Strategi Kulturstrategi 1 Styrdokument Handlingstyp: Kulturstrategi Diarienummer: KS/2016:443 Beslutas av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2017-10-30, 118 Dokumentansvarig: Lärandesektionen Revideras:

Läs mer

Ta del av Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag innan du fyller i ansökan! Denna finns på hemsidan

Ta del av Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag innan du fyller i ansökan! Denna finns på hemsidan Hässelby Vällingby stadsdelsförvaltning Ansökningsblankett föreningsbidrag Sida 1 (10) Ta del av Riktlinjer för ansökan om föreningsbidrag innan du fyller i ansökan! Denna finns på hemsidan www.stockholm.se/foreningsbidraghv

Läs mer

Verksamhetsplan för Kulturnämnden

Verksamhetsplan för Kulturnämnden Verksamhetsplan 1 (8) Datum 2014-09-01 KN Dnr. 2014/74 Verksamhetsplan för Kulturnämnden Inledning Kulturnämndens uppdrag är att driva kommunens stora kulturinstitutioner som Biblioteken, Kulturskolan,

Läs mer

Redovisning av särskilt infrastrukturstöd riktat mot barn och unga

Redovisning av särskilt infrastrukturstöd riktat mot barn och unga Redovisning av särskilt infrastrukturstöd riktat mot barn och unga Allmänna anvisningar Denna blankett ska användas för redovisning av utvecklingsinsats som fått särskilt infrastrukturstöd riktat mot barn

Läs mer

Ersättningsbelopp 2017 för fristående verksamhet inom stadsdelssektorns utbildningsområde

Ersättningsbelopp 2017 för fristående verksamhet inom stadsdelssektorns utbildningsområde Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-11-28 Diarienummer 0070/16 Välfärd och Utbildning Avdelningen för Utbildning, Barn och Unga, Folkhälsa Hanna Wik Telefon 031-368 02 12 E-post: hanna.wik@stadshuset.goteborg.se

Läs mer

Pm att söka om medel till insatser för jämställdhet, antidiskriminering, barnrättsperspektivet och nationella

Pm att söka om medel till insatser för jämställdhet, antidiskriminering, barnrättsperspektivet och nationella Malmö stad Stadskontoret Pm att söka om medel till insatser för jämställdhet, antidiskriminering, barnrättsperspektivet och nationella minoriteter Inledning Kommunstyrelsens utskott för demokrati, jämställdhet

Läs mer

Program för lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck. Svar på remiss från kommunstyrelsen

Program för lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck. Svar på remiss från kommunstyrelsen Kulturförvaltningen Kulturstrategiska staben Sida 1 (5) 2017-09-08 Handläggare Mats Sylwan Telefon: 070 544 18 24 Till Kulturnämnden 2017-09-19 Program för lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell

Läs mer

Svar på remiss angående förslag till Program för utveckling av Göteborgs Stads medborgarservice

Svar på remiss angående förslag till Program för utveckling av Göteborgs Stads medborgarservice Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2011-02-23 Diarienummer: N137-0095/11 Utvecklingsavdelning Astrid Tunås Telefon: 366 20 08 E-post:astrid.tunas @vastra.goteborg.se Svar på remiss angående förslag till Program

Läs mer

Demokratiutveckling på Södermalm

Demokratiutveckling på Södermalm Södermalms stadsdelsförvaltning Staben Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-05-25 Handläggare Lotte Lindgren Telefon: 08 508 12 030 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-06-11 Demokratiutveckling på Södermalm

Läs mer

Ansökan om arbetstidsinnovationer till Nämnden för arbetsmarknad och vuxenutbildning

Ansökan om arbetstidsinnovationer till Nämnden för arbetsmarknad och vuxenutbildning Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-01-26 Diarienummer N131-0065/17 Individ och familjeomsorg samt Funktionshinder Angelica Winter Telefon 031-365 15 86 E-post: angelica.winter@angered.goteborg.se Ansökan om

Läs mer

Kultur i ögonhöjd för, med och av barn och unga, program för barn- och ungdomskultur i Stockholm

Kultur i ögonhöjd för, med och av barn och unga, program för barn- och ungdomskultur i Stockholm HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR FÖRS KOLA, FRITID OCH KUL TUR TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-03-25 Handläggare: Anna Magnfors Telefon: 08-508 05073 Till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd

Läs mer

Regelverk gällande stöd till Säffle kommuns kulturföreningar Beslut Kun 35, 2008-08-26

Regelverk gällande stöd till Säffle kommuns kulturföreningar Beslut Kun 35, 2008-08-26 Regelverk gällande stöd till Säffle kommuns kulturföreningar Beslut Kun 35, 2008-08-26 Inledning Kulturen ska vara en utvecklingsmotor för hela Säffle kommun. Kulturen ska stimulera, initiera och stödja.

Läs mer

Strategisk handlingsplan för Skapande skola i Ystads kommun

Strategisk handlingsplan för Skapande skola i Ystads kommun Strategisk handlingsplan för Skapande skola i Ystads kommun 2017-2019 Ystads utbildningsverksamheter vilar på tre ben: det digitala benet, kultur samt utepedagogik. I arbetet med att möjliggöra högre måluppfyllelse

Läs mer

Regler för KULTURSTÖD. Reglerna gäller från 2014-01-01 Beslutade av kulturnämnden i Halmstads kommun 2013-10-30

Regler för KULTURSTÖD. Reglerna gäller från 2014-01-01 Beslutade av kulturnämnden i Halmstads kommun 2013-10-30 Regler för KULTURSTÖD Reglerna gäller från 2014-01-01 Beslutade av kulturnämnden i Halmstads kommun 2013-10-30 1 1. Arrangemangs- och projektstöd Stödet kan sökas för enstaka eller en serie av kulturarrangemang,

Läs mer

Satsning på kultur för barn och unga är en satsning på framtiden.

Satsning på kultur för barn och unga är en satsning på framtiden. Inledning Kultur är ett begrepp som kan betyda olika saker för olika människor, barn som vuxna. Ur vuxnas perspektiv handlar kultur ofta om konst, litteratur eller teater. Genom kultur kan man också lära

Läs mer

Stöd till interkulturella projekt

Stöd till interkulturella projekt Handbok för Stöd till interkulturella projekt En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stödet Innehållsförteckning sida Vad är stödet till interkulturella projekt? 3 Vem kan söka

Läs mer

Fritidshemmets syfte och centrala innehåll

Fritidshemmets syfte och centrala innehåll Regeringsredovisning: förslag till text i Lgr11 om fritidshemmet U2015/191/S 2015-11-23 Dnr: 2015:201 Fritidshemmets syfte och centrala innehåll Undervisningen i fritidshemmet ska utgå från den värdegrund

Läs mer

Kulturskolan i storstan minskat utanförskap genom samverkan 3 (14)

Kulturskolan i storstan minskat utanförskap genom samverkan 3 (14) 3 (14) Detta dokument är en projektplan avseende Stockholms delprojekt inom Kulturskolan i storstan - minskat utanförskap genom samverkan. Projektägare är Kulturskolerådet, riksföreningen för Sveriges

Läs mer

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Annette Andersson 2014-03-19 KS 2014/0177 Kommunstyrelsen Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Sprid skolmatsglädje med oss!

Sprid skolmatsglädje med oss! Sprid skolmatsglädje med oss! Skolmatsakademin en samlande kraft för skolmatsfrågor i Västra Götalandsregionen. Måltiderna inom skola och förskola är en fantastisk resurs! De ger tillfälle till social

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. ANSÖKAN OM BIDRAG KULTURSKOLOR För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna 9-11.

Läs mer

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2018

Bidrag till lokala föreningar och organisationer år 2018 Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-23 Handläggare Anna Löfvall Telefon 08-508 09 780 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2017-04-19 Bidrag till

Läs mer

Kunskapsstegen. Informationskompet ens. Sökprocess. Läslust Gymnasiet Språkutveckling Årskurs 6 9. F årskurs år

Kunskapsstegen. Informationskompet ens. Sökprocess. Läslust Gymnasiet Språkutveckling Årskurs 6 9. F årskurs år Beslutad i Utbildningsnämnden 2019-04-17 Beslutad i Kommunstyrelsen 2019-05-28 Kunskapsstegen Sökprocess Informationskompet ens Läslust Gymnasiet Språkutveckling Årskurs 6 9 0 5 år F årskurs 5 BVC Lånekort

Läs mer

Annan utvecklingsinsats

Annan utvecklingsinsats ANSÖKAN SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Utvecklingsstöd Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon kontaktperson

Läs mer

Reviderad prioriteringsordning vid ansökan till grundskola, åk 1-9

Reviderad prioriteringsordning vid ansökan till grundskola, åk 1-9 Tjänsteutlåtande Sektor Utbildning Utfärdat: 2017-02-07 Josef Bengtson Diarienummer: N136-0407/16 Telefon: 366 33 30 (eller Göteborgs Stad växel 365 00 00) E-post: josef.bengtson@afh.goteborg.se Reviderad

Läs mer

Riktlinjer för Ung Peng-stöd

Riktlinjer för Ung Peng-stöd Tjänsteskrivelse 2012-11-20 KFN 2012.0063 Handläggare: Nina Simonen Kultur- och föreningsnämnden Riktlinjer för Ung Peng-stöd Sammanfattning Ung Peng är ett ekonomiskt stöd från Karlskoga kommun till ungdomar

Läs mer

Handlingsplan KULTUR FÖR BARN OCH UNGA. Beslutad av Barn och skolnämnden 2015-04-09 Utbildningsnämnden 2015-04-14 Kultur och fritidsnämnden 2015-04-09

Handlingsplan KULTUR FÖR BARN OCH UNGA. Beslutad av Barn och skolnämnden 2015-04-09 Utbildningsnämnden 2015-04-14 Kultur och fritidsnämnden 2015-04-09 Handlingsplan KULTUR FÖR BARN OCH UNGA Beslutad av Barn och skolnämnden 2015-04-09 Utbildningsnämnden 2015-04-14 Kultur och fritidsnämnden 2015-04-09 Sidan 2 av 14 Inledning Barn- och ungdomskulturen är

Läs mer

Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande

Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande KULTURFÖRVALTNINGEN Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande Fastställda av kulturnämnden 2017-03-24, KTN-2015-0125, 13 Postadress: Uppsala kommun, kulturförvaltningen, 753 75 Uppsala Telefon:

Läs mer