Handbok för. En snabb slant. Tips för dig som vill söka eller redan har fått stipendiet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Handbok för. En snabb slant. Tips för dig som vill söka eller redan har fått stipendiet"

Transkript

1 Handbok för En snabb slant Tips för dig som vill söka eller redan har fått stipendiet

2 Innehållsförteckning Om en snabb slant 3 Vem kan söka en snabb slant? 3 Vad kan du söka för? 3 Hur du söker e-tjänsten 3 Projektplan 4 Ekonomisk kalkyl/budget 4 Om något ändras 5 Redovisningen 5 Några viktiga saker att tänka på 5 Polistillstånd 5 Skatter och avgifter 5 Affischering 5 Ekonomisk kalkyl 5 Checklista innan du skickar in ansökan 6 Vad händer när du har skickat in din ansökan? 6 Kontakta oss 7 En snabb slant på Facebook 7 Exempel på ansökningar och redovisningar 7 Bilagor 1. Riktlinjer för en snabb slant 8 2. Exempel på ansökan om En snabb slant HipHop Majorna Exempel på projektredovisning HipHop Majorna Exempel på ansökan om En snabb slant PlanketGbg Exempel på projektredovisning PlanketGbg 18 2(19)

3 Om en snabb slant En snabb slant är ett stipendium för dig som är mellan 18 och 25 år. Det ska uppmuntra unga människor att vara med i Göteborgs kulturliv. En snabb slant kan ge dig möjlighet att genomföra dina idéer och projekt som till exempel att ordna en konsert eller en utställning. Du kan söka mellan och kronor. Det mesta som du behöver veta om hur stipendiet fungerar finns i denna handbok. Det finns särskilda riktlinjer för stipendiet som du bör känna till innan du söker. Dessa finns både längst bak i denna handbok och i ansökningsblanketten. Läs igenom riktlinjerna innan du söker! Är det något du tycker är konstigt eller svårt att förstå? Kontakta i så fall oss på kulturförvaltningen så hjälper vi dig. Vem kan söka en snabb slant? Alla ungdomar mellan 18 och 25 år som är folkbokförda i Göteborgs kommun kan söka stipendiet. Det finns alltså inga krav på konstnärlig utbildning eller liknande för att få stöd. Allt som behövs är en idé, en penna och en ansökningsblankett. Vad kan du söka för? En snabb slant kan sökas för konst- och kulturprojekt. Det kan vara många olika saker. Exempel på arrangemang som har fått pengar är fotoutställningar, breakdance jams, teaterföreställningar, konserter av alla möjliga slag, filmvisningar, debatt- och kulturaftnar. För att du ska kunna få stöd måste projektet vara publikt eller offentligt. Det får inte bara vända sig till en liten grupp människor utan ska helst rikta sig till alla ungdomar i Göteborg. Du kan inte söka stipendiet för att betala ut lön till dig själv eller ge pengar till välgörenhet. Arrangemanget får heller inte ingå i en utbildning. Du kan inte få pengar för att skapa film eller andra medier, däremot för att visa upp filmen när den är klar. Ibland kan det vara svårt att själv avgöra om projektet kan få En snabb slant. I så fall får du gärna kontakta oss för att diskutera projektet. Hur du söker e-tjänsten På Göteborgs Stads hemsida, hittar du länken till webbansökan via e-tjänst under För unga, år i vänstermenyn. Ansökningsblanketten i e-tjänsten består av tre delar. I första steget Kontaktuppgifter frågar vi efter en del fakta om dig/er som söker. I andra steget Om projektet ska du/ni berätta om projektet och vi vill veta vad projektet heter, när och på vilken plats det ska genomföras och vilka ni riktar er till. Sista steget är en ekonomisk kalkyl/budget för projektet. I slutet på första steget Kontaktuppgifter skapar du dig ett användarkonto. Skriv in ett användarnamn och lösenord. 3(19)

4 Projektbeskrivning I projektbeskrivningen berättar du om ditt projekt. Du måste ha med en kort förklaring om vad du ska göra och hur du har tänkt dig upplägget. Det ska också stå vem du/ni är som anordnar projektet. Vi behöver information om andra medverkande, som exempelvis artister och eventuella samarbetspartners. Om blanketten inte räcker kan du bifoga en mer detaljerad projektbeskrivning från din dator. Ett tips är att tänka; Vad är det för slags projekt jag vill göra och varför? Var och när? Hur ska jag göra? Kan du besvara dessa frågor om ditt projekt har du kommit en bra bit på din ansökan. Ekonomisk kalkyl/budget Här gör du en budget för ditt projekt genom att beskriva vilka inkomster och kostnader du tror att du kommer att få. Först fyller du i hur mycket du söker från En snabb slant. Beloppet kan ligga mellan och kr. Under biljettförsäljning fyller du i hur mycket du tror att du kan sälja biljetter för. Under utgifter fyller du i hur mycket du ska betala för till exempel att hyra lokal eller teknik, rekvisita, gager och annat som behövs för att genomföra projektet. För varje ny utgift skapar du en ny rad genom att trycka på det gröna plustecknet. Försök att beskriva kostnaderna så tydligt som möjligt. Om du till exempel söker pengar för att hyra teknik är det bra om du specificerar vilken sorts teknik som du menar. Exempelvis: PA-system: kr, Ljus: kr. Om du har med lokalhyra i budgeten ska det stå vilken lokal det gäller. Vi godkänner inte att du skriver stora summor under Övriga utgifter. Under Inkomster skriver vilka övriga stöd och bidrag du har sökt eller fått. Skapa en ny rad för varje inkomst genom att klicka på det gröna plustecknet. Det kan vara till exempel K-pengar från KulturUngdom eller bidrag för en studiecirkel från ABF. Sponsring från företag eller liknande ska också stå under intäkter. Om du har blivit sponsrad på andra sätt än med pengar, till exempel om du har fått låna teknik eller en lokal gratis, kan du skriva det i projektplanen istället för att ta med det i budgeten. Ofta är det svårt att räkna ut precis vilka utgifter och inkomster man kommer att ha. Ska du exempelvis sälja biljetter är det naturligtvis omöjligt att veta exakt hur många biljetter du kommer att sälja. Då får du bedöma vad som är rimligt. Du kan givetvis lämna den ekonomiska kalkylen, eller förklaringar till hur du har tänkt, vid sidan av blanketten. Då bifogar du en fil från din dator under steg 2. OBS! Tänk på att budgeten ska vara balanserad. Det betyder att summan av alla utgifter i din beräkning ska vara lika mycket som summan av intäkterna. Du ska inte kunna gå med vinst själv. 4(19)

5 Om projektet förändras Ibland händer det att projektet ändras efter att vi har behandlat din ansökan. Något framträdande kanske bokas av, du behöver kanske byta lokal och får andra hyreskostnader än du räknat med. Eller vill du kanske lägga den del av budgeten som skulle använts till scenografi till att betala artister. Om du ändrar något sådant är det viktigt att du meddelar oss om detta så snart som möjligt! Projektredovisningen När projektet väl är genomfört vill vi veta hur det gick. I redovisningen beskriver du hur många som kom, vad som fungerade bra eller dåligt och vilka inkomster och utgifter du har haft. Projektredovisningen ska göras i e-tjänsten. Du går in på och loggar in med ditt personliga konto som du har skapat när du sökte En snabb slant. Gå in under Mina sidor i den blå menyn och sedan under Mina bidrag längst nere på vänster sidan. Där hittar du din ansökan och även en länk direkt till redovisningsblanketten. Redovisningen måste skickas in till oss senast en månad efter att projektet har genomförts. Några viktiga saker att tänka på Polistillstånd För tillställningar på offentliga platser måste du söka polistillstånd. Kontakta polisen i god tid före projektet. Det finns ansökningsblanketter på polisens hemsida Skatter och avgifter Om gager eller andra löner ska betalas ut är det viktigt att du följer reglerna för skatter och avgifter. Men om du betalar ut högst 999 kronor under ett år till en privatperson behöver du inte dra av skatt eller betala in arbetsgivaravgifter. Du behöver heller inte lämna någon kontrolluppgift. Om du ska betala in över 999 kronor under ett år till en privatperson har du ansvar för att betala skatt och arbetsgivaravgifter. Men om den som du anlitar har F-skattesedel behöver du inte göra någonting. Han eller hon betalar då själv in skatt och avgifter. Om du ska betala ut större summor än 999 kronor är det därför oftast att bättre att anlita personer som har F-skattesedel. Affischering Ska du sätta upp affischer i staden ska detta göras på de anslagstavlor som är avsedda för detta. Karta över affischplatser skickas ut till dem som fått En snabb slant. Den finns också att hämta på Göteborgs Stads hemsida: Skriv in ordet affischering i sökrutan. Ekonomisk kalkyl Försök att ha en budget som går att justera om det skulle hända något som kan påverka ditt projekt. Fundera över vilka utgifter du skulle kunna minska om du till exempel inte får så mycket bidrag som du hade räknat med, så att du slipper att gå med förlust. 5(19)

6 Checklista innan du skickar in ansökan Personuppgifter och projektbeskrivning Har du fyllt i rätt personuppgifter på alla som söker? Det är särskilt viktigt att kontaktuppgifterna till kontaktpersonen stämmer, så att vi som arbetar med En snabb slant kan få tag på er om vi har frågor. Ange en e-postadress som du kollar av regelbundet! Står det var och när projektet ska äga rum? Står det vilka samarbetspartners som finns och vilka andra som är inblandade i projektet (utom du som söker)? Den ekonomiska kalkylen Är budgeten balanserad? Alltså: är summorna i utgiftskolumnen och inkomstkolumnen lika stora? Står det vilka andra bidrag eller sponsring du har sökt och hur mycket du söker i En snabb slant? Har du skrivit vilka utgifterna är? Står det till exempel vilken typ av teknik och rekvisita som du har kostnader för och vilken lokal som du planerar att hyra? Om du ska betala ut gage, reseersättning eller liknande ska det stå för hur många personer och för vad det ska betalas ut. Vad händer när du har skickat in din ansökan? När ansökan har kommit in till oss på kulturförvaltningen går vi igenom den. Vi beslutar om du kan få stöd eller inte så snart som möjligt. Vanligtvis tar vi beslut om alla ansökningar som kommit in ungefär en gång i veckan. Men det kan ta upp till en månad efter att vi har fått in ansökan till dess att vi kan betala ut pengarna. Oftast fungerar det så att ju tydligare ansökan är, desto fortare kan du få besked. Ibland har vi frågor om ansökan som vi behöver få svar på innan vi kan ta ett beslut. Då ringer eller mejlar vi till dig eller den person som står som kontaktperson på ansökan. Det är bra om vi kan få svar på frågorna snabbt för att du ska få besked så fort som möjligt. Beslutet om du kan få En snabb slant och i så fall hur mycket du kan få, påverkas av flera saker. För att du överhuvudtaget ska kunna få stöd behöver du uppfylla riktlinjerna för En snabb slant. Riktlinjerna finns att läsa längst bak i denna handbok. Hur mycket pengar du kan få beror på hur stort projektet är och om kostnaderna i den ekonomiska kalkylen är rimliga i förhållande till vad som krävs för att genomföra projektet. Även om du får pengar är det inte säkert att du får hela det belopp du har sökt. 6(19)

7 Kontakta oss Om du är osäker på hur du ska fylla i blanketten eller har andra frågor om En snabb slant, kontakta oss! Du kan också komma till oss för ett personligt möte, men då vi vill gärna att du bokar en tid först. Vi finns på den här adressen och telefonnumret: Göteborgs Stads kulturförvaltning Kulturstöd Norra Hamngatan 8, plan 1. Telnr: (växel) E-post: kulturstod@kultur.goteborg.se En snabb slant på Facebook En snabb slant har en egen grupp på Facebook där du kan visa upp dina projekt, få tips och knyta kontakter med andra snabb-slantare. Sök på En snabb slant i sökfunktionen. Exempel på ansökningar och redovisningar För visa hur en ansökan kan se ut har vi skickat med exempel på ansökningar längst bak i handboken. Det är dels ett hip-hoparrangemang, dels en fotoutställning. Projektredovisningen för ett av projekten finns också med. Se dem inte som några exakta mallar som du måste följa, utan exempel som kan ge tips eller inspiration för din egen ansökan. Observera att de är gjorda på de gamla pappersblanketterna, se de alltså bara som en inspiration vad gäller innehållet. Alla ansökningar görs nu direkt via vår e-tjänst. Gå in på klicka på Unga, år och klicka dig vidare till webblanketten. 7(19)

8 BILAGA 1 RIKTLINJER FÖR EN SNABB SLANT Syftet med stipendiet En snabb slant är att uppmuntra ungdomarnas engagemang och delaktighet i Göteborgs kulturliv samt ge möjlighet till eget skapande och att driva egna kulturprojekt. Riktlinjer Stipendiet kan sökas av: o icke-professionella kulturutövare mellan 18 och 25 år folkbokförda i Göteborgs kommun. Stipendiet kan sökas för: o ungdomars egna kulturprojekt, o projekt inom konstområden som bildkonst, konsthantverk, musik, dans, teater, litteratur, foto, film, eller som är av annan konstnärlig/kulturell karaktär, o projekt som är offentligt, o arrangemang som äger rum inom Göteborgs kommun. Eget skapande eller arrangörskap är en förutsättning för stöd. Särskilt beaktas projekt som riktas till andra ungdomar och som genomförs i samverkan med andra aktörer/samarbetspartners. Bidrag ges från kr upp till kr per ansökningstillfälle. Stipendiet kan endast sökas en gång för ett och samma kulturprojekt. Stipendium beviljas högst två gånger per person/organisation och år. Vid bedömning av bidragssumman ska projektets genomförbarhet och omfattning beaktas. Stöd ges ej till: o arrangemang/projekt som är en del av skola, högskola eller annan utbildning, o projekt som inte innehåller publik verksamhet, o film- och medieproduktion, o kommersiella, vinstdrivande projekt, o lön för egna arbetsinsatser, o löpande verksamhet, o ordinarie fritidsverksamhet, o partipolitisk verksamhet, o att täcka förlust. Arrangemanget får inte ha uppmuntrande attityd eller innehålla verksamhet som kan skapa positiva attityder till våld eller missbruk av tobak, alkohol eller andra droger, 8(19)

9 ej heller diskriminering exempelvis p.g.a. kön, kulturell bakgrund, religiös tillhörighet, ålder, språk, sexuell läggning, könsidentitet eller funktionshinder. Stipendiet beviljas under förutsättning att projektet genomförs så som beskrivits i ansökan. Den som har fått stipendium kan bli skyldig att betala tillbaka delar eller hela stipendiet om: o projektet läggs ner, eller o om projektet förändras och stipendiet används på annat sätt än vad som beskrivits i ansökan utan att kulturförvaltningen godkänner förändringarna. Ansökan kan ske löpande under året, men ska vara kulturförvaltningen tillhanda senast en månad innan arrangemanget genomförs. Ansökan ska innehålla en projektplan samt en ekonomisk kalkyl. Om en grupp eller förening vill söka stipendium för genomförandet av ett och samma kulturprojekt ska varje enskild person lämna in en ansökan. Däremot lämnas endast en för projektet gemensam projektplan och ekonomisk kalkyl. Projektet ska redovisas till kulturförvaltningen senast en månad efter att arrangemanget är genomfört. Beslut meddelas och eventuellt stöd utbetalas senast en månad efter det att fullständig ansökan har inkommit till kulturförvaltningen. Riktlinjer antagna av Göteborg Stads kulturnämnd Riktlinjer reviderade enligt kulturnämndens beslut (19)

10 EXEMPEL PÅ ANSÖKAN OM EN SNABB SLANT HIPHOP MAJORNA BILAGA 2 10(19)

11 11(19)

12 12(19)

13 EXEMPEL PÅ PROJEKTREDOVISNING HIPHOP MAJORNA BILAGA 3 13(19)

14 14(19)

15 EXEMPEL PÅ ANSÖKAN OM EN SNABB SLANT PLANKETGBG BILAGA 4 15(19)

16 16(19)

17 17(19)

18 EXEMPEL PÅ PROJEKTREDOVISNING PLANKETGBG BILAGA 5 18(19)

19 19(19)

Handbok för. En snabb slant. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet

Handbok för. En snabb slant. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet Handbok för En snabb slant En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet Innehållsförteckning Om en snabb slant 3 Vem kan söka en snabb slant? 3 Vad kan man söka för? 3 Hur

Läs mer

Handbok för. En snabb slant. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet

Handbok för. En snabb slant. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet Handbok för En snabb slant En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stipendiet Innehållsförteckning Om en snabb slant 3 Vem kan söka en snabb slant? 3 Vad kan man söka för? 3 Hur

Läs mer

Stöd till interkulturella projekt

Stöd till interkulturella projekt Handbok för Stöd till interkulturella projekt En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har fått stödet Innehållsförteckning sida Vad är stödet till interkulturella projekt? 3 Vem kan söka stödet

Läs mer

Stöd till interkulturella projekt

Stöd till interkulturella projekt Handbok för Stöd till interkulturella projekt En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats stödet Innehållsförteckning sida Vad är stödet till interkulturella projekt? 3 Vem kan söka

Läs mer

ANSÖKAN: SNABBA STÅLAR. Kultur- och turismnämnden

ANSÖKAN: SNABBA STÅLAR. Kultur- och turismnämnden . Kultur- och turismnämnden ANSÖKAN: SNABBA STÅLAR Personuppgifter i ansökan behandlas i enlighet med Personuppgiftslagen. Du medger att informationen du lämnar får lagras och bearbetas i register av ansvarig

Läs mer

Handbok för. projektstöd PRONTO! En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats projektstöd

Handbok för. projektstöd PRONTO! En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats projektstöd Handbok för projektstöd PRONTO! En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats projektstöd Innehållsförteckning Allmänt om projektstöd PRONTO! 3 Ansökningstider 3 Vem kan få projektstöd?

Läs mer

Allmänna bestämmelser

Allmänna bestämmelser Kulturbidrag Kultur- och fritidsnämnden beviljar bidrag till föreningar och organisationer som bedriver en regelbunden kulturverksamhet inom exempelvis teater, dans, musik, bild och form, film och media,

Läs mer

Handbok för. Ateljéstöd. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats ateljéstöd

Handbok för. Ateljéstöd. En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats ateljéstöd Handbok för Ateljéstöd En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har beviljats ateljéstöd Innehållsförteckning Ateljéstöd 3 Allmänt om ateljéstöd 3 Vem kan få ateljéstöd? 3 Hur länge kan man

Läs mer

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 Drömdeg innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 inledning Det ska vara roligt att genomföra ett projekt! Att göra förarbete med

Läs mer

Regelverk för kulturnämndens bidrag

Regelverk för kulturnämndens bidrag www.katrineholm.se Regelverk för kulturnämndens bidrag 1 (8) Regelverk för kulturnämndens bidrag REGELVERK FÖR KULTURNÄMNDENS BIDRAG... 1 ALLMÄNNA VILLKOR... 2 GRUNDBIDRAG... 3 Vad kan stödet användas

Läs mer

Bidragsregler för kultur i Gagnefs kommun

Bidragsregler för kultur i Gagnefs kommun Bidragsregler för kultur i Gagnefs kommun Antaget av kommunfullmäktige 2013-11-04 159, dnr 2013:417/80. Gäller from 2014-01-01 tills vidare. Målsättning med kommunens bidragsgivning inom kulturområdet

Läs mer

Drömdeg För dig som är coach

Drömdeg För dig som är coach Drömdeg För dig som är coach innehåll Vad är Drömdeg? 3 Vad är min uppgift som Drömdegscoach? 3 Hur ansöker man om Drömdeg? 4 Att göra en projektplan 4 Att göra en tidsplan 5 Att göra en budget 6 Att redovisa

Läs mer

ANSÖKAN OM PROJEKTSTÖD

ANSÖKAN OM PROJEKTSTÖD OBS. Häfta ej 1 Malmö stad Kulturförvaltningen ANSÖKAN OM PROJEKTSTÖD ORGANISATION Organisationens registrerade namn Organisationsnummer Eventuell c/o-adress Plusgiro/bankgiro (beviljat stöd utbetalas

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation

Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Ansök till förskola och familjedaghem med Mobilt BankID eller e-legitimation Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst.

Läs mer

Att söka kurser Via Webbansökan. Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux

Att söka kurser Via Webbansökan. Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux Att söka kurser Via Webbansökan Samt att bifoga betyg och läsa meddelanden från Komvux Så här gör du för att söka kurser! Gå in på Eskilstunas hemsida: http://www.eskilstuna.se/ Klicka på Utbildning och

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG ARRANGÖRSBIDRAG INOM MUSIKOMRÅDET. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG ARRANGÖRSBIDRAG INOM MUSIKOMRÅDET. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG ARRANGÖRSBIDRAG INOM MUSIKOMRÅDET För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

6 Lathund rikstäckande arrangemang

6 Lathund rikstäckande arrangemang LATHUND RIKSTÄCKANDE AR R A N G E M A N G SPÄNNANDE PROJEKT Att arrangera ett Rikstäckande Arrangemang är ett roligt men ganska stort och krävande arbete. Det behövs planering och mycket förberedelser

Läs mer

Stöd för kompetensutveckling

Stöd för kompetensutveckling 1. Grundläggande information 1.1. Projektets titel 1.1.1. Projektet är: Förprojekt Pilotprojekt Projekt * Förprojekt är en undersökning, ett tydliggörande av förutsättningarna för att genomföra ett större

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka stöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

Exempel. Tips: Klicka på knappen spara till höger för att spara ett utkast av ansökan. Samtliga fält markerade med * är obligatoriska.

Exempel. Tips: Klicka på knappen spara till höger för att spara ett utkast av ansökan. Samtliga fält markerade med * är obligatoriska. Projektansökan Omgången öppnar 2 augusti klockan 8. och stänger 1 september klockan 23.59. Observera att ansökan inte kan kompletteras efter att ansökningsomgången har stängt. Vi kan inte garantera support

Läs mer

Hur du ansöker om projektmedel för integration.

Hur du ansöker om projektmedel för integration. 1 Hur du ansöker om projektmedel för integration. Tänk på att förklara utförligt när ni skriver ansökan vad ni ska göra. Ge en tydlig beskrivning av projektet. Vad har ni tänkt göra eller vad har ni redan

Läs mer

Plusgiro/bankgiro eller kontonummer

Plusgiro/bankgiro eller kontonummer SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon kontaktperson Mobil kontaktperson

Läs mer

ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER

ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG MUSIKARRANGÖRER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Redovisning projekt Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt

Redovisning projekt Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt Redovisning projekt Redovisning av projekt Totalt antal sidor som sänds till RUM (inklusive eventuella bilagor): 1. Uppgifter om beviljat bidrag Namn på bidragssökande (föreningen) 2. Redovisning av genomfört

Läs mer

Kassörhandbok SLUG UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA STUDENTKÅREN VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

Kassörhandbok SLUG UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA STUDENTKÅREN VID GÖTEBORGS UNIVERSITET SLUG Kassörhandbok Status: Beslutad Skapat: 2008-08-28 : 2008-08-28 Senast ändrat: 2008-08-28 Av: Kårstyrelsen Version: 1.0 Beslutsreferens: Kår-StyM 2008/09:02 4.3 Utskriftsdatum: 2008-09-04 10:45 E-post:

Läs mer

SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION MEDSÖKANDE, GRUPPER, FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER. PROGRAMBESKRIVNING Programmets titel

SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION MEDSÖKANDE, GRUPPER, FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER. PROGRAMBESKRIVNING Programmets titel Sida 1 (7) ANSÖKAN Kulturstöd SÖKANDE GRUPP/FÖRENING/ORGANISATION * Telefon Postadress E-post Postnr Ort Webbplats Org.nr** Kontaktperson E-post kontaktperson Plusgiro/bankgiro eller kontonummer Telefon

Läs mer

Ansökan om bidrag till internationellt kulturutbyte inom musik Läs bifogad information innan du fyller i blanketten!

Ansökan om bidrag till internationellt kulturutbyte inom musik Läs bifogad information innan du fyller i blanketten! Ansökan om bidrag till internationellt kulturutbyte inom musik Läs bifogad information innan du fyller i blanketten! Personuppgifter Alla bidrag söks av och tilldelas personer, ej grupper eller organisationer.

Läs mer

Projektplan/bidragsansökan

Projektplan/bidragsansökan Kultur- och fritidsnämnden Datum Kultur- och fritidsförvaltningen Eskilstuna Sara Norman, 016-710 77 83 1 (7) Projektplan/bidragsansökan Jag som är ansvarig för projektet heter:.. Mina kontaktuppgifter

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

Bidrag & stipendier. för föreningar och privatpersoner. Publika arrangemang, upplevelser eller aktiviteter

Bidrag & stipendier. för föreningar och privatpersoner. Publika arrangemang, upplevelser eller aktiviteter Bidrag & stipendier för föreningar och privatpersoner Publika arrangemang, upplevelser eller aktiviteter Föreningars utveckling och kompetens Verksamhet för barn, unga & funktionshindrade Snabb slant Vill

Läs mer

Information om projektbidrag inom bild och form

Information om projektbidrag inom bild och form Information om projektbidrag inom bild och form Vad kan man söka för? Projekt, gestaltande experiment och andra större arbeten Samarbetsprojekt där den sökande arbetar tillsammans med andra konstnärer

Läs mer

Stöd till residenscentra

Stöd till residenscentra 1. Grundläggande information 1.1. Konstnärsresidenscentrets namn 0/100 1.2. Residensprogrammets eventuella namn 0/100 1.3. En kort engelskspråkig beskrivning av verksamheten som stöd söks för: 0/500 Ifall

Läs mer

REDOVISNING AV PROJEKTSTÖD

REDOVISNING AV PROJEKTSTÖD OBS. Häfta ej 1 Malmö stad Kulturförvaltningen REDOVISNING AV PROJEKTSTÖD ORGANISATION Organisationens registrerade namn Organisationsnummer Eventuell c/o-adress Gatu-/postadress Postnummer och ort E-post

Läs mer

Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer

Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer Ansökan om årligt Kulturellt verksamhetsstöd föreningar och organisationer 201 Sökande Organisation eller motsvarande Organisationsnummer c/o Telefon Mobil Fax Ev. hemsida Bank-/post-/konto-/giro-nummer

Läs mer

An sökan om arrangemangsbidrag. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt

An sökan om arrangemangsbidrag. Riksförbundet Unga Musikanters Stockholmsdistrikt An sökan om arrangemangsbidrag Ansökan om arrangemangsbidrag Totalt antal sidor som sänds till RUM (inklusive eventuella bilagor): 1. Uppgifter om bidragssökande Ev. organisationsnummer Namn på bidragssökande

Läs mer

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget.

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget. REDOVISNING PROJEKTBIDRAG NATIONELLT MOBILITETSSTÖD/ ARRANGÖRSSAMVERKAN INOM MUSIKOMRÅDET För redovisningsdatum, se beslut ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren

Läs mer

Sök Idrottslyftet år 4

Sök Idrottslyftet år 4 Sök Idrottslyftet år 4 Du ansöker via din förenings Idrottonline sida enkelt och säkert! Förbered! Som vid all idrott är förberedelsen det viktigaste, förberedelsen för att ansöka om Idrottslyftet består

Läs mer

Obs Bilderna kanske inte är helt korrekta, text ändringar kan förekomma

Obs Bilderna kanske inte är helt korrekta, text ändringar kan förekomma Skolvalet I den här manualen beskrivs hur du ska utföra skolvalet. Tacka Ja till den reserverade skolan (CTRL+Vänsterklick för att använda länken) Söka till annan skola Tack nej till den reserverade skolan

Läs mer

Instruktioner för bineros webmail.

Instruktioner för bineros webmail. Instruktioner för bineros webmail. För er som skaffat mejladress på civil2.se kommer här instruktioner på vanliga funktioner i bineros webbmejl. 1. Logga in 2. Webbmejlens innehåll 3. Börja mejla 4. Inställningar

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM SAMARBETSPROJEKT INTERNATIONELL KULTURVERKSAMHET. För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM SAMARBETSPROJEKT INTERNATIONELL KULTURVERKSAMHET. För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANSÖKAN OM SAMARBETSPROJEKT INTERNATIONELL KULTURVERKSAMHET För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

Att söka kurser Via webbansökan

Att söka kurser Via webbansökan Att söka kurser Via webbansökan Samt att bifoga betyg, läsa meddelanden och antagningsbesked från Komvux och hur du gör för att bekräfta (tacka ja) till en kurs. Så här gör du för att söka kurser! Gå in

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Bestämmelser för kulturstöd i Malmö

Bestämmelser för kulturstöd i Malmö Senast reviderade av Malmö kulturnämnd 2015-06-11 Redigerade 2015-12-04 Bestämmelser för kulturstöd i Malmö Målsättning Malmö kulturnämnd ska genom att stödja det utominstitutionella kulturlivet möjliggöra

Läs mer

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN SCENKONST. För sista dag att inkomma med blanketten, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN SCENKONST. För sista dag att inkomma med blanketten, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN REVIDERAD PLAN SCENKONST För sista dag att inkomma med blanketten, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Mer information om föreningsbidraget hittar du på

Mer information om föreningsbidraget hittar du på Läs riktlinjerna innan ni fyller i ansökan. Ha dem även till hands under tiden ni fyller i ansökan. Det finns möjlighet på slutet att ändra i er ansökan. Det finns också möjlighet att ångra er ansökan.

Läs mer

manual interbook SKOLOR

manual interbook SKOLOR manual interbook SKOLOR Innehållsförteckning 1. Inledning 1.1 Huvudanvändare och underanvändare 2. Hitta Interbook 2.1 Hjälp-funktion 3. Logga in 3.1 Glömt lösenord 3.2 Byta lösenord 4. Boka lokal 5.1

Läs mer

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 KULTURFÖRVALTNINGEN Innehåll Kontakta Kulturstöd... 2 Inledning, Ansökan på webben... 3 Logga in... 4 Felmeddelanden... 7 Godkänn

Läs mer

Hjälpguide för hur du fyller i webbansökan för grundläggande och gymnasiala kurser hos Kunskapsparken i Sollentuna

Hjälpguide för hur du fyller i webbansökan för grundläggande och gymnasiala kurser hos Kunskapsparken i Sollentuna Hjälpguide för hur du fyller i webbansökan för grundläggande och gymnasiala kurser hos Kunskapsparken i Sollentuna 1. Fyll i ditt personnummer och lösenord om du redan har ett studerandekonto. Om du inte

Läs mer

Hjälp till att fylla i ansökan för Interreg Sverige Norge programmet, 2015-09-09

Hjälp till att fylla i ansökan för Interreg Sverige Norge programmet, 2015-09-09 Hjälp till att fylla i ansökan för Interreg Sverige Norge programmet, 2015-09-09 1 Så funkar det Guide till Min ansökan INNAN DU BÖRJAR FYLLA I ANSÖKAN För att kunna börja att fylla i ansökan behöver du

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG UTSTÄLLNINGSARRANGÖRER INOM BILD- OCH FORMOMRÅDET För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG LITTERÄRA EVENEMANG I UTLANDET För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid.

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid. ANSÖKAN OM BIDRAG ARRANGÖRSBIDRAG (DANSOMRÅDET) För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version

Läs mer

ANSÖKAN OM MEDEL TILL BIOLOGISKA SAMLINGAR

ANSÖKAN OM MEDEL TILL BIOLOGISKA SAMLINGAR Till Svenska artprojektet ANSÖKAN OM MEDEL TILL BIOLOGISKA SAMLINGAR Ansökningstillfälle: 5 april 2013 Inkom datum Dnr Ansökan avser: Bidrag t. tillsvidareanställn. Bidrag t. tidsbegränsad tjänst (fler

Läs mer

1/09 Modulen stöd till residenscentra http://applications.kknord.org/user/poll.questions.php?moduleid=37

1/09 Modulen stöd till residenscentra http://applications.kknord.org/user/poll.questions.php?moduleid=37 Grundläggande information och instruktioner Att fylla i ansökningsblanketten Ansökningsblanketten för modulen för stöd till residenscentra har fem sidor. Du måste fylla i alla fält på varje sida för att

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE Det finns två sätt att gå till ansökningsformulärsidan: 1. http://kulturdatabasen.se/projektbidrag

Läs mer

1/09 Mobilitetsstöd http://applications.kknord.org/user/poll.questions.php?moduleid=33

1/09 Mobilitetsstöd http://applications.kknord.org/user/poll.questions.php?moduleid=33 1 of 3 17/2/09 16:10 GRUNDLÄGGANDE INFORMATION Att fylla i ansökningsblanketten Du måste fylla i alla fält i blanketten för att komma vidare till nästa sida. Alla fält måste vara korrekt ifyllda för att

Läs mer

Riktlinjer för kulturstöd

Riktlinjer för kulturstöd Riktlinjer för kulturstöd Riktlinjerna gäller från 2017-01-01 Inledning Med kulturstöd menas Med begreppet kulturstöd avses kommunens möjlighet att på olika sätt stödja kulturverksamhet som drivs av andra

Läs mer

Guide till Min ansökan

Guide till Min ansökan Guide till Min ansökan INNAN DU BÖRJAR På startsidan kan du välja språk (svenska eller finska). För att kunna fylla i ansökan behöver du skapa ett användarkonto (se instruktion på bild 3). Ska du som skapar

Läs mer

En värld på nätet Facebook ht 2010

En värld på nätet Facebook ht 2010 En värld på nätet Facebook ht 2010 Under det här kurstillfället ska vi bekanta oss närmare med Facebook. Alla har fått en första grundläggande manual till Facebook. Med hjälp av den och det här dokumentet

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANSÖKAN OM TONSÄTTARBIDRAG 2010 REGIONALA OCH LOKALA TDM- INSTITUTIONER, FRIA TEATER-, DANS- OCH MUSIKGRUPPER M.FL. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN SISTA ANSÖKNINGSDAG: 15 FEBRUARI 2010 Observera Denna onlineansökan

Läs mer

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser:

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: LATHUND FONDSÖKNINGAR 2014/2015 Sida 1 av 8 Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: Reglemente för fondsökningar o o o Sektionsfonden Projektfond Föreläsningsfond Hur bör en

Läs mer

Beskriv aktiviteten/arrangemanget du vill genomföra: När då, skriv med tidsplan (ange ett sista datum!):

Beskriv aktiviteten/arrangemanget du vill genomföra: När då, skriv med tidsplan (ange ett sista datum!): Beskriv aktiviteten/arrangemanget du vill genomföra: Syfte med aktiviteten/arrangemanget: När då, skriv med tidsplan (ange ett sista datum!): Vilka/Hur många kommer ta del av förslaget? Namn på dig/er

Läs mer

AIF:arens guide till cyberrymden

AIF:arens guide till cyberrymden AIF:arens guide till cyberrymden www.andrarumsif.se Reviderad 2008-04-14 1 Välkommen till www.andrarumsif.se:s användarmanual! Denna manual ska inte ses som en fullständig manual till hemsidan utan snarare

Läs mer

Internationellt kulturutbyte

Internationellt kulturutbyte Sida 1 / 7 Internationellt kulturutbyte ANSÖKAN OM BIDRAG INOM BILD OCH FORM UTSTÄLLNINGAR OCH ARBETS- ELLER STUDIEVISTELSE I UTLANDET 1. UPPGIFTER OM SÖKANDE Fält markerade med * är obligatoriska Förnamn*

Läs mer

3 Lathund Rixhajk LATHUND RIXHAJK

3 Lathund Rixhajk LATHUND RIXHAJK LATHUND RIXHAJK SPÄNNANDE PROJEKT Rixhajken är ett av de få seniorscoutarrangemangen som återkommer varje år, därför är det extra kul om seniorscouterna kommer ihåg just Er hajk. Det ska vara roligt att

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN FÖR BIDRAG TRYCKT OCH ELEKTRONISK KULTURTIDSKRIFT ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. Observera

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN FÖR BIDRAG TRYCKT OCH ELEKTRONISK KULTURTIDSKRIFT ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. Observera REVIDERAD PLAN FÖR BIDRAG TRYCKT OCH ELEKTRONISK KULTURTIDSKRIFT ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Denna onlineblankett är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller senare, men fungerar

Läs mer

Kom igång med Flexibelt digitalt verktyg som motiverar eleverna och förenklar för läraren

Kom igång med Flexibelt digitalt verktyg som motiverar eleverna och förenklar för läraren Kom igång med Flexibelt digitalt verktyg som motiverar eleverna och förenklar för läraren Kom igång med Glosboken.se Lär dig grunderna om Glosboken.se så att du och dina eleverna kommer igång med ert nya

Läs mer

Regler för KULTURSTÖD. Reglerna gäller från 2014-01-01 Beslutade av kulturnämnden i Halmstads kommun 2013-10-30

Regler för KULTURSTÖD. Reglerna gäller från 2014-01-01 Beslutade av kulturnämnden i Halmstads kommun 2013-10-30 Regler för KULTURSTÖD Reglerna gäller från 2014-01-01 Beslutade av kulturnämnden i Halmstads kommun 2013-10-30 1 1. Arrangemangs- och projektstöd Stödet kan sökas för enstaka eller en serie av kulturarrangemang,

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG FRÄMJANDEORGANISATIONER INOM BILD- OCH FORMOMRÅDET För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial REDOVISNING SAMVERKAN MED KOMPONISTER För sista redovisningsdag, se Kulturrådets beslut. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02

Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland. Senast reviderad 2012-03-02 Manual Söka ledig tjänst Landstinget i Östergötland Senast reviderad 2012-03-02 Sök en specifik tjänst... 3 Första gången du registrerar en ansökan... 4 Vill ansöka och har redan ett användarkonto... 5

Läs mer

Långvarigt nätverksstöd

Långvarigt nätverksstöd 1. Grundläggande information 1.1. Nätverkets namn 1.2. En kort engelskspråkig beskrivning 0/500 Ifall din ansökning beviljas, kan beskrivningen publiceras på Kulturkontakt Nords webbplats. 1.3. Planerat

Läs mer

Pensionsvalets Extranät. Användarhandledning TGL-KL

Pensionsvalets Extranät. Användarhandledning TGL-KL Pensionsvalets Extranät Användarhandledning TGL-KL Användarhandledning för Pensionsvalets Extranät Sida 2 av 10 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 VID PROBLEM... 3 INLOGGNING... 4 BYTA LÖSENORD... 5 GLÖMT

Läs mer

Endast arbetsmaterial. REVIDERAD BUDGET Produktionsstöd fonogram ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. Observera. Så skickar du in blanketten

Endast arbetsmaterial. REVIDERAD BUDGET Produktionsstöd fonogram ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. Observera. Så skickar du in blanketten REVIDERAD BUDGET Produktionsstöd fonogram ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna 9-11. Den fungerar även med Firefox version

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan riskerar att inte bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG 2012 YRKESVERKSAMMA FRIA TEATERGRUPPER SISTA ANSÖKNINGSDAG: 31 MAJ 2011 ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Information om Företagets egen sida...3. Lägga till en

Läs mer

Frågor och svar om Projektrummet

Frågor och svar om Projektrummet 1(6) Senast uppdaterad 2008-08-21 Frågor och svar om Projektrummet FRÅGOR OCH SVAR OM PROJEKTRUMMET... 1 1. Hur ändrar jag uppgifter för min organisation eller mitt arbetsställe?... 2 2. Hur ändrar jag

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg

Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg Handbok för medborgare i Dexter Barnomsorg Handbok för medborgare i Dexter (14) 2 Innehåll Inledning...4 Vem är medborgare?...4 Hur får jag mitt konto?...4 Hur loggar jag in?...4 Jag är inte bara mamma...4

Läs mer

Bidrag till föreningar inom kultursektorn

Bidrag till föreningar inom kultursektorn Bidrag till föreningar inom kultursektorn Stenungsunds kommun Med kulturföreningar åsyftas de föreningar som bedriver verksamhet inom områdena konst, slöjd, foto, film media, teater, litteratur, musik,

Läs mer

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid.

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid. ANSÖKAN OM BIDRAG SCENKONST För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller senare,

Läs mer

Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida.

Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida. Arbetets Vänner Huvudföreningens Kulturfond Ansökningsblankett för stipendier Anvisningar om ansökningsförfarandet finns på www.arbetetsvanner.fi. Se också blankettens sista sida. Sektion A: Uppgifter

Läs mer

Anmälan av en arbetsgivare för diskriminering eller missgynnande

Anmälan av en arbetsgivare för diskriminering eller missgynnande Anmälningsblankett Sida 1 (9) Anmälan av en arbetsgivare för diskriminering eller missgynnande Den här blanketten kan du använda om du upplever att du själv eller någon annan har blivit diskriminerad,

Läs mer

Starta internet och sök fram kommunens hemsida: www.oxelosund.se och E- tjänst. Logga in med ditt användarnamn och lösenord i liknande ruta:

Starta internet och sök fram kommunens hemsida: www.oxelosund.se och E- tjänst. Logga in med ditt användarnamn och lösenord i liknande ruta: Innehållsförteckning Inledning 2 Vem är medborgare? 2 Hur får jag mitt konto? 2 Hur loggar jag in? 2 Jag vill byta mitt lösenord 3 Jag har glömt mina inloggningsuppgifter 3 Jag vill logga ut 4 Översikt

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Ursäkta mig, hur kommer jag till Sosserian? Informationssidor från SAP it Helsingborg - 2010 Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Informationssidor från SAP it Helsingborg

Läs mer

Hjälp andra att prata OM Er En minikurs i marknadsföring EKFA 2012

Hjälp andra att prata OM Er En minikurs i marknadsföring EKFA 2012 Hjälp andra att PRATA OM ER En minikurs i marknadsföring EKFA 2012 VAD VILL DU UPPNÅ MED DIN KOMMUNIKATION? PÅVERKANSTRAPPAN: Kunskap Intresse Beslut Handling ( Komma tillbaka) Vad vill du ska hända? Människor

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN.

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER. För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN. ANSÖKAN OM BIDRAG SAMVERKAN MED KOMPONISTER För ansökningsperiod, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

För sent inkommen eller ofullständig ansökan kommer inte att bli behandlad vid denna ansökningsomgång.

För sent inkommen eller ofullständig ansökan kommer inte att bli behandlad vid denna ansökningsomgång. ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG ARRANGÖRSBIDRAG För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version

Läs mer

Hitta rätt i E-tjänsten för förskola & skola! Webbplatsadress: dexter.karlsborg.se

Hitta rätt i E-tjänsten för förskola & skola! Webbplatsadress: dexter.karlsborg.se 1 Karlsborgs kommun Barn- och Utbildningsförvaltningen Hitta rätt i E-tjänsten för förskola & skola! Webbplatsadress: dexter.karlsborg.se Här har vi samlat information om hur man går tillväga för att ändra

Läs mer

Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2014/2015

Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2014/2015 Information om stipendier från Youth For Understanding Sverige programåret 2014/2015 Syftet med våra stipendier är att möjliggöra och uppmuntra utbyte för studenter som är särskilt goda ambassadörer för

Läs mer

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du.

Fråga: Hur beställer jag? Svar: För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vanliga frågor Hur beställer jag? För att läsa mer om hur du handlar på linghageshop.com ska du läsa sidan: Så handlar du. Vilka avgifter tillkommer när jag beställer av er? Frakten inom Sverige kostar

Läs mer

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga UPPLEVELSEN ÄR DIN Om att se dans tillsammans med barn och unga Den här foldern vänder sig till dig som vill uppleva dansföreställningar tillsammans med barn och unga. Du kanske är lärare, leder en studiecirkel

Läs mer

GRUNDLÄGGANDE INFORMATION

GRUNDLÄGGANDE INFORMATION 2/09 Mobilitetsstöd GRUNDLÄGGANDE INFORMATION Att fylla i ansökningsblanketten Du måste fylla i alla fält i blanketten för att komma vidare till nästa sida. Alla fält måste vara korrekt ifyllda för att

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz Scio en liten användarguide Senast ändrad: 2011-03-18 (Korrigerat typsnitt samt information om kursplaner) Skriven av: Josefine Siewertz Innehåll Allmän information samt att logga in i Scio... 1 Strukturen

Läs mer

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid.

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid. ANSÖKAN OM VERKSAMHETSBIDRAG NATIONELLA MINORITETERS KULTURVERKSAMHET För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren

Läs mer