Tjänsteskrivelse Byte av konstgräs Bällstaberg, äskande om investering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tjänsteskrivelse Byte av konstgräs Bällstaberg, äskande om investering"

Transkript

1 ÅSA BORGLUND SID 1/6 FÖRENINGSSAMORDNARE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Byte av konstgräs Bällstaberg, äskande om investering Förslag till beslut Fritidsnämnden vill byta ut befintligt konstgräs på Bällstabergsplanen, i anslutning till Bällstabergsskolan. Investeringsmedel äskas därför hos kommunstyrelsen om 3,4 MSEK för budgetår Från och med samma budgetår äskas ett ramtillskott om kr per år för kapitalkostnader. Ärendet i korthet En konstgräsplan i anslutning till Bällstabergsskolan anlades i samband med att skolan byggdes år Mattan är nu mycket sliten och behöver bytas ut. Bakgrund I samband med bygget av Bällstabergsskolan år 2002, anlades kommunens första konstgräsplan i anslutning till skolan. En matta av detta slag byts normalt vart 6-8:e år, och Bällstabergsplanens skick är idag mycket dåligt. Förvaltningen lappar och lagar den drygt 1o år gamla planen, men gräset är nedslitet, mattan är hård, stum och gropig och återkommande slitageskador utgör skaderisk för spelare. Bällstabergsplanen är matchplan för Bällsta FFs 7-mannaspel och för Vallentuna United FCs 11-mannaspel; bara Bällsta FF har varje vecka pojkar som tränar och spelar match 1-4 gånger per vecka. För att avlasta Vallentuna respektive Orkesta IP använder Vallentuna Damfotboll och Markim Orkesta IF (MOIF) därtill planen för träning, och kommunens samtliga sockenlag (Brottby SK, GoIF Kåre, Frösunda SK och MOIF) nyttjar planen under perioder eller dagar då deras egna naturgräsplaner är obrukbara. Från säsongen 2013 spelas alla klubbars 9-mannaspel på Bällstaberg. Dagtid används planen av skolan, och tider som inte används av föreningarna nyttjas både av den nya fritidsgården och av områdets boende i alla åldrar för spontanidrott. FRITIDSFÖRVALTNINGEN VALLENTUNA TFN FAX FRITID@VALLENTUNA.SE

2 SID 2/6 I takt med att aktiviteterna blivit fler, har det uppstått en akut brist på förråd i anslutning till anläggningen. Önskemål har också framförts om bland annat samlingslokal, enklare serveringsmöjligheter, avbytarbås och lösningar för att slippa flytta bort de mål som inte används. Eftersom det idag i princip inte finns någon yta utanför själva planen där 7-mannamålen kan stå när planen används för 11- mannaspel, så måste då dessa rullas ut från planen till skolgården för att inte stå i vägen, och sedan tillbaka. Kommunen fick under säsongen 2012 två skrivelser från Bällsta FF. Klubben var orolig för att planen skulle stängas av, och ville därtill uppdatera bilden av i vilken utsträckning som planen missbrukas, vilket tidigare varit ett problem. Föreningen framhåller att den varit en av de föreningar som under senare år vuxit mest på grund av den stora inflyttningen i södra Vallentuna, men också hur avgörande barnens närhet till fotbollsplanerna i Bällstaberg och på Gustavs udde varit för detta. 1 Beträffande mattans dåliga skick så menar Bällsta FF att det mer beror på mattans ålder och bristande underhåll än på vandalisering. Fritidsförvaltningen delar idag denna syn, och kan konstatera att missbruket av konstgräset har minskat i takt med att verksamheten på och omkring planen har ökat. I dialog med i första hand Bällsta FF har ett antal förebyggande åtgärder har också vidtagits under det senaste året, såsom mopedstopp och informations-/ förbudsskyltar. Extra resurser har också satsats på regelbundet underhåll av konstgräset och Bällsta FF säger sig ha upplevt en markant förbättring. Även om gräset med omfattande underhåll alltså hindras från att bli än sämre, så kvarstår dock faktum att mattan redan är i mycket dåligt skick och inte blir bättre. Som redan nämnts så används planen dagtid av Bällstabergsskolan, för idrottsundervisning och under elevernas raster. Skolans rektor ser gärna att konstgräset byts ut, med reservationen att skolan inte har några möjligheter att direkt eller indirekt ådra sig några som helst kostnader för detta. 1 Bällsta FF har under perioden ökat från 465 till 646 sammankomster per år, och från till deltagartillfällen per år.

3 SID 3/6 Aktiviteten på Bällstaberg har sedan etableringen 2002 ökat avsevärt och två föreningar har nu planen som sin hemvist. Som nämnts ovan, har behovet av infrastruktur kring fotbollsplanen i och med detta ökat. På förfrågan från fritidsförvaltningen har skolans rektor ställt sig positiv till att tillsammans titta vidare på hur denna på sikt skulle kunna utvecklas med exempelvis förråd, kiosk och ytterligare omklädningsmöjligheter. Ekonomi Ett byte av befintlig konstgräsmatta på Bällstaberg skulle i princip innebära att man river upp den nuvarande mattan och lägger en ny. Staketet runt planen behöver monteras ned och bitvis möjligen ersättas, men belysningen påverkas inte. Arbetet låter sig göras inom 1-2 månader och kan förläggas till utanför ordinarie säsong och skoltermin, varför driftstörningarna blir små. För att slippa flytta runt 7-mannamålen vore det önskvärt att staketet på långsidan mot skogen, i samband med bytet av matta, flyttades ut 0,5-1 meter så att plats kan beredas för de mål som inte används för stunden. Det vore också önskvärt att komplettera befintlig förrådsbyggnad och utrusta planen med avbytarbås, för att bättre möta de behov som med åren vuxit fram. En uppskattning av kostnaden för att lägga nytt konstgräs på Bällstaberg är ca 3,4 MSEK, fördelat enligt nedan. 2 Till detta ska läggas kapitalkostnader, som beräknas belasta nämndens ordinarie budget med kr per år under en period av 10 år. 3 Driftskostnaden förutses vara oförändrad. 2 Efter samråd med företaget Svenska Sportbygg, som anlagt konstgräsplanerna på Vallentuna IP 3 Beräknat på 3 % ränta på lån om 3,4 MSEK och en avskrivningsperiod på 10 år. Kapitalkostnaden beräknas enligt nominell annuitetsmetod.

4 SID 4/6 Projektering Deponi av uttjänt matta Markarbeten Konstgräs Flytt av staket Utbyggnad förråd, ca 10 m 2 Avbytarbås Totalt kr kr kr kr (svart granulat) alt kr (grönt granulat) kr kr kr kr Angående de olika varianterna av konstgräs, så är dessa tillverkade på olika sätt. Det svarta granulatet består enligt tillverkarna av återvunna och tvättade bildäck, det gröna granulatet av nytillverkad gummi. Fördelarna med det gröna granulatet är att detta möjligen innebär en minskad risk för urlakning av restprodukter i mattan. Eftersom fotbollsplanen på Bällstaberg ligger i direkt anslutning till Byle mosse, anser förvaltningen det vara motiverat att här anlägga den dyrare mattan med grönt granulat. I fritidsnämndens verksamhetsplan för , liksom i kommunens lokalresursplan , finns bytet av konstgräsmattan på Bällstabergsplanen upptagen bland de större kostnader som planeras för under perioden (4 MSEK). Fritidsförvaltningens tjänsteutlåtande Att kunna erbjuda en bra verksamhet i Bällstaberg anser både förvaltning och kommunens fotbollsföreningar är strategiskt viktigt för att rekrytera och behålla barn och ungdomar i Vallentunas eget föreningsliv. Konkurrensen med IK Frej i närliggande Täby Kyrkby är påtaglig, eftersom avståndet till deras anläggning för de boende i området är kortare än till Vallentuna IP och många redan går i skolor i Täby.

5 SID 5/6 I södra och centrala Vallentuna finns idag följande 11-mannaplaner: Bällstaberg Bällstabergsplanen, konstgräs Vallentuna IP Västra, konstgräs, med läktare o avbytarbås Vallentuna IP Östra, konstgräs Vallentuna IP naturgräs Vallentuna IP grus På Vallentuna IPs naturgräs spelar VBK och Vallentuna Damfotbolls representationslag sina matcher och tränar i så stor utsträckning som gräsets försäkring tillåter. På samma gräs och ibland på delad plan, har Vallentuna Friidrott delar av sin träning. Den Västra konstgräsplanen håller jämfört med den Östra en högre standard med läktare, avbytarbås och inte minst bättre gräs. Här förläggs i möjligaste utsträckning matcherna för VBK och Damfotbollens övriga 11-mannaspel, samt för Bällsta FFs dito. VBK och Vallentuna Damfotbolls 5- och 7-mannamatcher spelades under säsongen 2012 på Östra. Även MOIF hade under den senaste säsongen vissa träningstider på konstgräsen på Vallentuna IP, förutom de tider som konstgräsen vid behov nyttjas av samtliga klubbar med hemvist utanför centrala Vallentuna för träning och matcher. Grusplanen används endast av Vallentuna Friidrottsklubb. Konstgräsen på Vallentuna IP bokas under ordinarie säsong ca 80 (Östra) respektive 60 (Västra) procent av tillgänglig tid. 4 Tider som inte nyttjas är främst vardagspass före kl 17 och efter kl 21.30, lördagar efter kl. 17 och sena söndagkvällar. Övriga tider har båda planerna god beläggning. Under försäsong har kommunens samtliga fotbollsföreningar fördelade tider på konstgräsen på IP, som då nyttjas så gott som 100 procent av tillgänglig tid så snart som snö och is försvunnit från planerna. De mest kritiska perioderna infaller varje år då ordinarie säsong drar igång och sockenlagens naturgräs ännu inte har torkat upp och blivit spelbara efter vintern, samt mot slutet av säsongen, då naturgräsen återigen ofta är blöta och korta dagar i kombination med brist på planbelysning gör att samma klubbar åter behöver tider på IP och Bällstaberg. 4 Som tillgänglig tid räknas all tid vardagar kl , lördagar kl och söndagar kl 9-22.

6 SID 6/6 Bällstabergsplanen har under drygt 10 år nyttjats flitigt av både skola, föreningar och allmänhet och är nu i mycket dåligt skick. För att behålla ungdomar inom kommunens föreningsliv och täcka föreningarnas träningsbehov, är det fritidsförvaltningens uppfattning att konstgräset på Bällstabergsplanen behöver bytas ut snarast. Fritidsförvaltningen förordar då användandet av en matta med grönt granulat, och en investering om 3,4 MSEK. Handlingar 1. Byte av konstgräs Bällstaberg, äskande om investering, tjskr Mats Lennerthson Fritidschef Åsa Borglund Föreningssamordnare Ska expedieras till: akten Bällsta FF Vallentuna United FC

7 Fritidsnä mndens a rbetsutskott Samma nträdesprotokol I 20L3-O (14) 531 Konstgräs Bällstaberg, nvestering 2OL4 (FN ) Arbetsutskottets förslag till beslut Fritidsnämnden vill b a ut befintligt konstgräs på Bällstabergsplanen, i anslutning till Bällstabergsskolan. Investeringsmedel äskas därför hos kommunstyrelsen om3,4 MSEKförbudgetår zor4. Från och med samma budgetår äskas ett ramtillskott om 4oo ooo kr per år för kapitalkostnader. Anteckning Roger Gadde (M) deltar ej i beslutet Ärendet i koéhet En konstgräsplan i anslutning till Bällstabergsskolan anlades i samband med att skolan byggdes år zooz. Mattan är nu mycket sliten och behöverbytas ut. Handlingar 1. Tjåinsteskrivelse, zor3-o4-oz Expedieras till Akten B?illsta FF Vallentuna United FC Justerandes signc Justerandes sign,a-ra -Y,Q r Utdragsbestyrkande

Tjänsteskrivelse Konstgräsplan Össeby IP, äskande om investering

Tjänsteskrivelse Konstgräsplan Össeby IP, äskande om investering ÅSA BORGLUND SID 1/10 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Konstgräsplan Össeby IP, äskande om investering Förslag till beslut Fritidsnämnden vill

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Utbyte av konstgräs TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen

TJÄNSTESKRIVELSE. Utbyte av konstgräs TJÄNSTESKRIVELSE. Kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 2016-05-22 Kommunstyrelsen Liselotte Palmborg Kultur- och fritidsstrateg Telefon 08-555 010 41 liselotte.palmborg@nykvarn.se KS/2016:205 Utbyte av konstgräs Förvaltningens förslag till

Läs mer

Tjänsteskrivelse Revidering av riktlinjer bidrag speciella ändamål, stycke 3.3.1 om driftsbidrag

Tjänsteskrivelse Revidering av riktlinjer bidrag speciella ändamål, stycke 3.3.1 om driftsbidrag VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2013-01-18 DNR FN 2013.007 ÅSA BORGLUND SID 1/3 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Revidering

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande Mörbyrummet, Fritidsförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna Kl 09:00 10.45 Åke Uddén, ordförande (C) Roger Gadde (M) Tommy Eckelöv

Läs mer

Tjänsteskrivelse Underhåll av utomhusanläggningar under vinterhalvåret

Tjänsteskrivelse Underhåll av utomhusanläggningar under vinterhalvåret INGELA JANSSON SID 1/5 ENHETSCHEF IDROTT OCH FRILUFT INGELA.JANSSON@VALLENTUNA.SE FN Tjänsteskrivelse Underhåll av utomhusanläggningar under vinterhalvåret Förslag till beslut Förvaltningen föreslår fritidsnämnden

Läs mer

Mats Lennerthson, fritidschef Åsa Borglund, föreningssamordnare Mikael Göransson, ekonom Siobhán Górny, nämndsekreterare

Mats Lennerthson, fritidschef Åsa Borglund, föreningssamordnare Mikael Göransson, ekonom Siobhán Górny, nämndsekreterare KALLELSE FRITIDSNÄMNDEN 2012-09-13 Tid och plats 19.00 Frösundarummet, Torggatan 11, Vallentuna Kallade tjänstemän Mats Lennerthson, fritidschef Åsa Borglund, föreningssamordnare Mikael Göransson, ekonom

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2015-05-20. Utökning av driftmedel för investering i elljusspåret KS-2015/281

Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2015-05-20. Utökning av driftmedel för investering i elljusspåret KS-2015/281 Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2015-05-20 84 Utökning av driftmedel för investering i elljusspåret KS-2015/281 Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att tillskjuta

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (10)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (10) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Mörbyrummet, 08:30 10:40 Beslutande Åke Uddén (C), ordförande 67-74 Roger Gadde (M), ordförande 73-74 Tommy Eckelöv (S) Övriga närvarande Mats

Läs mer

Frånvarande Vallentuna Tennisklubb Vallentuna Konståkning Bällsta FF. 1. Föregående anteckningar (godkänns)

Frånvarande Vallentuna Tennisklubb Vallentuna Konståkning Bällsta FF. 1. Föregående anteckningar (godkänns) SID 1/5 Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd 9 dec 2014 Deltagande Vallentuna Damfotboll, Linda Kransén samt Anders Bydén VBK fotboll, Janne Söderström samt Lasse Lundkvist Vallentuna Friidrottsklubb,

Läs mer

Tjänsteskrivelse VBK Fotboll - ansökan om bidrag för oförutsedda kostnader i samband med kvalmatch

Tjänsteskrivelse VBK Fotboll - ansökan om bidrag för oförutsedda kostnader i samband med kvalmatch ÅSA BORGLUND SID 1/4 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse VBK Fotboll - ansökan om bidrag för oförutsedda kostnader i samband med kvalmatch Förslag

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Konstgräsplaner

Tjänsteskrivelse. Konstgräsplaner Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (2) Datum 2015-02-26 Vår referens Marja-Leena Ruuska Lokalsamordnare marja-leena.ruuska@malmo.se Tjänsteskrivelse Konstgräsplaner FRI-2014-4085 Sammanfattning Fritidsförvaltningen

Läs mer

5e6 Investeringsmedel till konstgräsplaner (KS 2012.274)

5e6 Investeringsmedel till konstgräsplaner (KS 2012.274) Kom m u nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 2012-06-14 13 (20) 5e6 Investeringsmedel till konstgräsplaner (KS 2012.274) Beslut Arbetsutskottets förslag: Kommunstyrelsen föreslår Kommunfullmäktige

Läs mer

OBS! OBS! s-gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.30. KALLELSE. Den borgerliga gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.15. 1. Justerande:...

OBS! OBS! s-gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.30. KALLELSE. Den borgerliga gruppen samlas på fritidskontoret kl. 18.15. 1. Justerande:... Fritidsnämnden 2009-01-26 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna, måndagen den 26 januari 2009, kl. 19.00 Jan-Åke Bredberg, fritidschef

Läs mer

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04 SID 1/5 Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04 Närvarande: Mattias Staaf, Vallentuna Damfotboll Johan Svärd, VBK Fotboll Lars Lundkvist, VBK Fotboll Håkan Björk, Ormsta HC Jerri Bergström,

Läs mer

Ansökan om kommunal borgen för lån till nytt konstgräs och IR-värme på konstgräsanläggning på Djursholms IP

Ansökan om kommunal borgen för lån till nytt konstgräs och IR-värme på konstgräsanläggning på Djursholms IP Björn Alkeby Kultur- och Fritidsförvaltningen Danderyds Kommun Djursholm 16 februari 2015 Ansökan om kommunal borgen för lån till nytt konstgräs och IR-värme på konstgräsanläggning på Djursholms IP Kommunfullmäktige

Läs mer

Minnesanteckningar från Össeby IP-råd 24 okt 2013

Minnesanteckningar från Össeby IP-råd 24 okt 2013 SID 1/5 Minnesanteckningar från Össeby IP-råd 24 okt 2013 Deltagande: Rolf Håkansson, ordf. Brottby SK Peter Nordström, Brottby SK/Skidsektion Martin Norman, vice ordf. Brottby SK Björn Bergkvist, Brottby

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid ande Mörbyrummet, Fritidsförvaltningen, Torggatan 15, Vallentuna. Torsdagen den 5 april 2012 kl 09.05 10.20. Ledamöter: Åke Uddén (C) Roger

Läs mer

Tjänsteskrivelse Ishall A och B, taxor externa hyresgäster

Tjänsteskrivelse Ishall A och B, taxor externa hyresgäster Ärende 4 ÅSA BORGLUND SID 1/4 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Ishall A och B, taxor externa hyresgäster Förslag till beslut Istaxan för externa

Läs mer

KULTURFÖRVALTNING 2013-05-03 DNR KN 2013.017 LINNEA SKOG SID 1/1 VIK. KOMMUNANTIKVARIE LINNEA.SKOG@VALLENTUNA.SE

KULTURFÖRVALTNING 2013-05-03 DNR KN 2013.017 LINNEA SKOG SID 1/1 VIK. KOMMUNANTIKVARIE LINNEA.SKOG@VALLENTUNA.SE Ärende 5 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE KULTURFÖRVALTNING 2013-05-03 DNR KN 2013.017 LINNEA SKOG SID 1/1 VIK. KOMMUNANTIKVARIE LINNEA.SKOG@VALLENTUNA.SE KN Tjänsteskrivelse Gatunamn inom Bällstaberg

Läs mer

-\a --:)---à- 1. Tjänsteskrivelse, Språkintroduktion 2. Språkintroduktion-information från Vallentuna S/mnasium jan zo16 VALLENTUNA KOMMUN

-\a --:)---à- 1. Tjänsteskrivelse, Språkintroduktion 2. Språkintroduktion-information från Vallentuna S/mnasium jan zo16 VALLENTUNA KOMMUN Utbild ni ngsnä m ndens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 2076-02-03 6 (10) g4 Språkintroduktion - ett program för nyanlända (UN 2016.004) Beslut Arbetsutskottet noterar informationen. Ärendebeskrivning

Läs mer

Tennisbana pa a ngen i Sjö berg Ö nskema l fra n böenden

Tennisbana pa a ngen i Sjö berg Ö nskema l fra n böenden Tennisbana pa a ngen i Sjö berg Ö nskema l fra n böenden Innehåll 1 Bakgrund... 3 2 Beskrivning av förslag... 4 2.1 Tennisplan... 4 2.2 Bollplank vid tennisplan... 4 3 Intressenter... 5 3.1 Sollentuna

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN. sk (FN ) ilrendet i korthet. Ansökan om bidrag för takomläggning, Vallentuna-Össeby OL och Brottby. Beslut

VALLENTUNA KOMMUN. sk (FN ) ilrendet i korthet. Ansökan om bidrag för takomläggning, Vallentuna-Össeby OL och Brottby. Beslut VALLENTUNA KOMMUN Fritidsnä mndens a rbetsutskott Sa m ma nträd esprotokol I 2013-1 1-28 e (10) 582 Ansökan om bidrag för takomläggning, Vallentuna-Össeby OL och Brottby sk (FN 2013.061) Beslut Fritidsnämndens

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 23 (26)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 23 (26) Sammanträdesprotokoll 23 (26) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-03-20 37 Svar på motion (MP): Ta initiativ till en Klimatpakt (KS 2013.399) Beslut Arbetsutskottet föreslår att Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Medborgarförslag om cykelväg mellan Falkenberg och Årstad. (AU 43) KS 2014-319

Medborgarförslag om cykelväg mellan Falkenberg och Årstad. (AU 43) KS 2014-319 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-03-10 71 Medborgarförslag om cykelväg mellan Falkenberg och Årstad. (AU 43) KS 2014-319 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

KS/2011-0011, TN/2010-0382 Ks 99 Au 149 Svar på medborgarförslag gällande trafik och parkeringssituationen på Tången

KS/2011-0011, TN/2010-0382 Ks 99 Au 149 Svar på medborgarförslag gällande trafik och parkeringssituationen på Tången STRÖMSTADS KOMMUN Sida 13 (33) Kommunstyrelsen 2012-09-12 KS/2011-0011, TN/2010-0382 Ks 99 Au 149 Svar på medborgarförslag gällande trafik och parkeringssituationen på Tången Kommunstyrelsen beslutar föreslå

Läs mer

Att träna och köra eldriven rullstol

Att träna och köra eldriven rullstol Bilaga 12:5 1(13) Att träna och köra eldriven rullstol Mål och delmål för barn och ungdomar. Tidsfaktorn är viktig vilket ställer krav på den som skall handleda. att kunna invänta att inte skynda på att

Läs mer

Tjänsteskrivelse Justering av budget avseende nyproduktion av förskola Karlavägen

Tjänsteskrivelse Justering av budget avseende nyproduktion av förskola Karlavägen KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2013-05-02 DNR KS 2013.213 KRISTINA DAHL SID 1/2 CONTROLLER KRISTINA.DAHL@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Justering av budget avseende nyproduktion av förskola Karlavägen

Läs mer

Ändring av detaljplan Å 57 m.fl., Långasand Hemställan om planläggning. KS 2013-187

Ändring av detaljplan Å 57 m.fl., Långasand Hemställan om planläggning. KS 2013-187 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2013-11-19 360 Ändring av detaljplan Å 57 m.fl., Långasand Hemställan om planläggning. KS 2013-187 KS Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

I ^,f. 2. Motion (MP): Besluta att alla resor som görs i tjänsten av anställda inom Vallentuna kommun Himatkompenseras

I ^,f. 2. Motion (MP): Besluta att alla resor som görs i tjänsten av anställda inom Vallentuna kommun Himatkompenseras Anteckning Jaana Tilles (S) deltar ej i beslutet. Ärendet i korthet Margareta Lundberg (MP) och NiHas Steorn (MP) väckte zor3-or-e8 en motion om att alla resor som görs i tjänsten av anställda inom Vallentuna

Läs mer

PROTOKOLL 2016-02-01. att godkänna att Knivstabostäder AB får bilda ett dotterbolag för ändamålet nyproduktion av bostäder,

PROTOKOLL 2016-02-01. att godkänna att Knivstabostäder AB får bilda ett dotterbolag för ändamålet nyproduktion av bostäder, Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL 2016-02-01 16 Bildande av dotterbolag till Knivstabostäder AB KS-2015/646 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna att Knivstabostäder

Läs mer

Olycksundersökning Systraströmmen /Larmgatan

Olycksundersökning Systraströmmen /Larmgatan TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Gert Friberg 2012-10-16 SFN 2012/0772 0480-45 75 21 Servicenämnden Olycksundersökning Systraströmmen /Larmgatan Förslag till beslut Servicenämnden beslutar

Läs mer

Begäran från samhällsutvecklingsnämnden om utökning av driftsbudget för investering i trafiksäkerhetshöjande åtgärder på Forsbyvägen KS-2016/317

Begäran från samhällsutvecklingsnämnden om utökning av driftsbudget för investering i trafiksäkerhetshöjande åtgärder på Forsbyvägen KS-2016/317 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Dan-Erik Pettersson Datum KS-2016/317 Ekonomichef 2016-04-12 Kommunstyrelsen Begäran från samhällsutvecklingsnämnden om utökning av driftsbudget för

Läs mer

Utbyte av belysning i elljusspår - pilotprojekt

Utbyte av belysning i elljusspår - pilotprojekt Dnr KFN-2012 Dpl sid 1 (5) KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Strategisk stab Tjänsteskrivelse 2012-03-27 Ulrika Fahlstad, 054-540 2450 ulrika.fahlstad@karlstad.se Kultur- och fritidsnämnden Utbyte av belysning

Läs mer

Pargas stads utlåtande om ansökningsärenden enligt sjötrafiklagen, Lilltervo- Haradsholm och Stormälö- Svartholmarna.

Pargas stads utlåtande om ansökningsärenden enligt sjötrafiklagen, Lilltervo- Haradsholm och Stormälö- Svartholmarna. Miljönämnden 27 03.02.2016 Pargas stads utlåtande om ansökningsärenden enligt sjötrafiklagen, Lilltervo- Haradsholm och Stormälö- Svartholmarna. 2597/11.01.02/2015 Miljönämnden 03.02.2016 27 Beredare Miljövårdsinspektör

Läs mer

Yttrande över motion 2011:36 om åtgärdsprogram för en fungerande kollektivtrafik vintertid

Yttrande över motion 2011:36 om åtgärdsprogram för en fungerande kollektivtrafik vintertid Trafiknämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2012-03-22 1 (5) Identitet TN xxxx-xxx Handläggare Ragna Forslund 08-686 1959 Yttrande över motion 2011:36 om åtgärdsprogram för en fungerande kollektivtrafik vintertid

Läs mer

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002

PROTOKOLL. Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Fritidsnämndens arbetsutskott 8 mars 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 8 mars 2002 kl 08.00-09.20 Ray Idermark (m), ordf Göran

Läs mer

Nya idrottsanläggningar i Ekängen. Ekängens IF

Nya idrottsanläggningar i Ekängen. Ekängens IF Nya idrottsanläggningar i Ekängen Ekängens IF 1 Bakgrund Styrelsen i Ekängens IF har under 2012 utvärderat flera alternativ till lösningar på bristen på anläggningar i Ekängen Efter ett besök hos Lindö

Läs mer

Kultur- och fritidsförvaltningens prioriteringar avseende investeringar och reinvesteringar i verksamheten 2013-2015

Kultur- och fritidsförvaltningens prioriteringar avseende investeringar och reinvesteringar i verksamheten 2013-2015 Dnr KFN-2012-597 Dpl 10 sid 1 (5) KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Strategisk Stab Tjänsteskrivelse 2012-11-20 Anders Holmquist, 054 540 2520 anders.holmquist@karlstad.se Kultur- och fritidsnämnden Kultur-

Läs mer

Tjänsteskrivelse Ansökan om bidrag för gräsklippare och garage, Frösunda SK

Tjänsteskrivelse Ansökan om bidrag för gräsklippare och garage, Frösunda SK Ärende 5 TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2012-09-02 DNR FN 2012.048 ÅSA BORGLUND SID 1/3 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Ansökan om bidrag

Läs mer

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit?

Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16. 1. Har din son deltagit som? 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? Enkät Plantskolan Hammarby IF FF vinter 2015/16 1. Har din son deltagit som? 10 9 8 85.7% 7 3 2 Målvakt Utespelare Målvakt 14,3% Utespelare 85,7% 2. I vilken åldersgrupp har din son deltagit? 10 9 8 7

Läs mer

Tjänsteskrivelse Vallentuna Skate- och BMX-förening - revidering av hyra 2012 och 2013

Tjänsteskrivelse Vallentuna Skate- och BMX-förening - revidering av hyra 2012 och 2013 ÅSA BORGLUND SID 1/3 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Vallentuna Skate- och BMX-förening - revidering av hyra 2012 och 2013 Förslag till beslut

Läs mer

Tjänsteskrivelse Vallentuna Modellflygklubb ansökan om godkännande av lokal för hyresbidrag

Tjänsteskrivelse Vallentuna Modellflygklubb ansökan om godkännande av lokal för hyresbidrag ÅSA BORGLUND SID 1/3 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Vallentuna Modellflygklubb ansökan om godkännande av lokal för hyresbidrag Förslag till

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19) Plats och tid Lilla mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna, kl 08.00 09.35 ande Åke Uddén (C), ordförande Roger Gadde (M) Jerri Bergström (S) Övriga närvarande

Läs mer

1. Enkäter till elever och vårdnadshavare 2013

1. Enkäter till elever och vårdnadshavare 2013 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2013-04-03 DNR BUN 2013.086 SUSANNE MALMER SID 1/1 KVALITETSHANDLÄGGARE 08-58 78 52 15 SUSANNE.MALMER@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2011-05-17 FALKENBERG 176 Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för

Läs mer

Svar på motion 2015:07 från Christer Johansson (V) om allmän visstidsanställning KS-2015/516

Svar på motion 2015:07 från Christer Johansson (V) om allmän visstidsanställning KS-2015/516 Kommunstyrelsens arbetsutskott 189 Utdrag ur PROTOKOLL OJUSTERAT 2015-11-23 Svar på motion 2015:07 från Christer Johansson (V) om allmän visstidsanställning KS-2015/516 Arbetsutskottets förslag till beslut

Läs mer

Handläggare Olar Skinnars 08-550 219 96 ola r.skinna rs@sodertalje.se. Förskolebussar - utvärdering och framtida användning

Handläggare Olar Skinnars 08-550 219 96 ola r.skinna rs@sodertalje.se. Förskolebussar - utvärdering och framtida användning Södertälle U kommun l (2) 2009-04-02 Tjänsteskrivelse Dnr LIN 09/42 Kontor Utbildningskontoret Handläggare Olar Skinnars 08-550 219 96 ola r.skinna rs@sodertalje.se Utbildningsnämnden Förskolebussar -

Läs mer

Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010

Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010 Lokal Utvecklingsplan för Rydsnäs, Ydre kommun 2010 Antagen av invånarna i Rydsnäs 2010-11-03. Ansvarig förtroendevald politiker: Anders Andersson Handläggare: Lennart Jonsson Arbetsmetod Planen har tagits

Läs mer

5-mannafotboll. Ett studiematerial om regler för 5-mannafotboll för 8-9 åringar i Värmland.

5-mannafotboll. Ett studiematerial om regler för 5-mannafotboll för 8-9 åringar i Värmland. 5-mannafotboll Ett studiematerial om regler för 5-mannafotboll för 8-9 åringar i Värmland. 5-manna skall lära våra barn att spela fotboll på ett lekfullt sätt med mycket bollkontakt. Detta skall genomsyra

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

Mats Oscarsson (S) för Eric Böwes (MP) Tjänstemän Kommundirektör Göran Wigert Administrativ chef Andriette Ivarsson. Underskrifter Paragrafer 104-109

Mats Oscarsson (S) för Eric Böwes (MP) Tjänstemän Kommundirektör Göran Wigert Administrativ chef Andriette Ivarsson. Underskrifter Paragrafer 104-109 1(1) Plats och tid Kommunhuset, kl. 13:00-15.15 Beslutande Ledamöter Ulrika Liljeberg (C), ordförande Anne-Lie Stenberg (M), 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S), 2:e vice ordförande Kenneth Dahlström

Läs mer

Tjänsteskrivelse Vallentuna Volley, ansökan om bidrag för oförutsedda kostnader i samband med kval till Elitserien

Tjänsteskrivelse Vallentuna Volley, ansökan om bidrag för oförutsedda kostnader i samband med kval till Elitserien TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2013-04-02 DNR FN 2013.021 ÅSA BORGLUND SID 1/4 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Vallentuna Volley, ansökan

Läs mer

20t2.387) 1. Tjänsteskrivelse 2. Plattform för kommunal samverkan inom Åkerströmmens awinningsområde VALLENTUNA KOMMUN. g 119

20t2.387) 1. Tjänsteskrivelse 2. Plattform för kommunal samverkan inom Åkerströmmens awinningsområde VALLENTUNA KOMMUN. g 119 VALLENTUNA KOMMUN Komm u nstyrelsens nä ri ngsl ivs- och pla nutskott Sa m ma nträdesp rotokol I 2013-70-24 16 (21) g 119 Styrgrupp och plattform för Âkerströmmens vattenvårdssamverkan (KS 20t2.387) Beslut

Läs mer

Motion om utökad kameraövervakning på offentliga platser. (AU 16) KS 2015-367

Motion om utökad kameraövervakning på offentliga platser. (AU 16) KS 2015-367 kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-02-02 63 Motion om utökad kameraövervakning på offentliga platser. (AU 16) KS 2015-367 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets

Läs mer

Medborgarförslag om utökad belysning längs Lönestigsvägen i Glommen. (AU 12) KS 2013-58

Medborgarförslag om utökad belysning längs Lönestigsvägen i Glommen. (AU 12) KS 2013-58 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-02-04 36 Medborgarförslag om utökad belysning längs Lönestigsvägen i Glommen. (AU 12) KS 2013-58 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Utredning om förutsättningar för dam- och flickfotboll i Malmö FF:s namn

Utredning om förutsättningar för dam- och flickfotboll i Malmö FF:s namn Utredning om förutsättningar för dam- och flickfotboll i Malmö FF:s namn 1. Inledning En motion inkom till årsmötet 2011 om att ge styrelsen i uppdrag att utreda hur Malmö FF på bästa sätt kan bereda flickor

Läs mer

1. Tjänsteskrivelse: Svar på motion (Ð om inköp av lägenheter för flyktingar 2. Motion angående inköp av lägenheter för flyktingar VALLENTUNA KOMMUN

1. Tjänsteskrivelse: Svar på motion (Ð om inköp av lägenheter för flyktingar 2. Motion angående inköp av lägenheter för flyktingar VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen Sa m ma nträdesprotokol I 2015-1 1-30 2t (29) E 2O4 Svar på motion (V): om inköp av lägenheter för flyktningar (KS 2015.OO2) Beslut Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige anser motionen

Läs mer

Säkerheten i UAF 2001

Säkerheten i UAF 2001 UTBILDNINGS- OCH ARBETS- MARKNADSFÖRVALTNINGEN TUNA TORG 1 186 86 VALLENTUNA TELEFON VX 08-587 850 00 FAX 08-587 857 85 uaf@vallentuna.se Till utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Säkerheten i UAF 2001

Läs mer

2014-02-04. 1 Avslå den del av motionen som förespråkar enkelriktade cykelbanor.

2014-02-04. 1 Avslå den del av motionen som förespråkar enkelriktade cykelbanor. kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-02-04 35 Motion angående gång- och cykelbanor. (AU 11) KS 2013-327 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag med den ändringen att beslutssats

Läs mer

Kort bruksanvisning FLUX

Kort bruksanvisning FLUX Kort bruksanvisning FLUX Bruksanvisning art nr MB 3301KB Denna bruksanvisning ger information om montering, inställningsmöjligheter, säkerhetsföreskrifter och skötselråd av Flux bakåtvänd rollator. Genom

Läs mer

Uppföljning av socialnämndens handlingsplan för arbete med utsatta EU-medborgare som vistas i Lunds kommun Dnr SO 2015/0023

Uppföljning av socialnämndens handlingsplan för arbete med utsatta EU-medborgare som vistas i Lunds kommun Dnr SO 2015/0023 Socialförvaltningen Boendeenheten Tjänsteskrivelse 1(10) Karin Säfström 046-35 57 94 Karin.safstrom@lund.se Socialnämnden i Lund Uppföljning av socialnämndens handlingsplan för arbete med utsatta EU-medborgare

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7 (14) Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-11-26 75 Informationsärende: Betygsresultat Vt-14 (UN 2014.084) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Utbildningsnämnden

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den Fritidsnämndens arbetsutskott 12 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 12 april 2002 kl 07.30-08.35 Ray Idermark (m),

Läs mer

Projekt konstgräs år 2013

Projekt konstgräs år 2013 PROJEKTRAPPORT Miljökontoret 2013-10-30 Dnr 2013-426 Projekt konstgräs år 2013 Ursula Söderberg Jimmy Roslund 2 BAKGRUND, SYFTE OCH MÅL 3 METOD OCH GENOMFÖRANDE 3 RESULTAT 3 SLUTSATS OCH DISKUSSION 4 Bilagor

Läs mer

r. Tjänsteskrivelse, zo16-01-11, Investeringsmedel zo16 2. Förslag, BUF Investeringsmedel zo16 VALLENTUNA KOMMUN Investeringsmedel 20t6 (BUN 2015.

r. Tjänsteskrivelse, zo16-01-11, Investeringsmedel zo16 2. Förslag, BUF Investeringsmedel zo16 VALLENTUNA KOMMUN Investeringsmedel 20t6 (BUN 2015. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Sa m ma nträdesp rotokol I 20L6-OL-26 e (41) g7 Investeringsmedel 20t6 (BUN 2015.653) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Barn- och ungdomsnämnden fastställer

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 17 (21)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 17 (21) Sammanträdesprotokoll 17 (21) Fritidsnämndens arbetsutskott 2015-02-05 14 Bidragsbelopp 2015 (FN 2015.013) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att: Fritidsnämnden fastställer bidragsbeloppen för

Läs mer

1"""""."'Âfl I. 4. Anvisningar för tjänsteresor och konferenser. g. Förslag till Resepolicy. 2. KS S 96, 2otg-o2-o4, Uppdrag ta fram en resepolicy

1.'Âfl I. 4. Anvisningar för tjänsteresor och konferenser. g. Förslag till Resepolicy. 2. KS S 96, 2otg-o2-o4, Uppdrag ta fram en resepolicy Anteckning Jaana Tilles (S) deltar ej i beslutet. Ärendet i korthet Kommunstyrelsen har beslutat ge kommundirektören i uppdrag att ta fram en resepolicy fiir Vallentuna kommun. Resepolicyn omfattar samtliga

Läs mer

INRIKTNINGSBESLUT AVSEENDE ANLÄGGANDE AV EN 11- MANNA OCH EN 7-MANNA KONSTGRÄSFOTBOLLSPLAN PÅ ÄLVSJÖ IP

INRIKTNINGSBESLUT AVSEENDE ANLÄGGANDE AV EN 11- MANNA OCH EN 7-MANNA KONSTGRÄSFOTBOLLSPLAN PÅ ÄLVSJÖ IP IDROTTSFÖRVALTNINGEN PLANERINGSAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2008-11-24 IDN 2008-12-16 NR 9 Handläggare: Hans Eriksson Telefon: 08-508 26754 Till Idrottsnämnden INRIKTNINGSBESLUT AVSEENDE ANLÄGGANDE

Läs mer

Policy för gatubelysning på allmänna vägar och enskilda vägar. Ärendebeskrivning Tekniska kontoret redovisar i skrivelse 2oo8-o3-11 följande:

Policy för gatubelysning på allmänna vägar och enskilda vägar. Ärendebeskrivning Tekniska kontoret redovisar i skrivelse 2oo8-o3-11 följande: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 TEKNISKA NÄMNDEN Sammanträdesdatum zoo8-og-o4 Policy för gatubelysning på allmänna vägar och enskilda vägar Tekniska kontoret redovisar i skrivelse 2oo8-o3-11 följande: i kommunen.

Läs mer

Undersökning om pensioner och traditionell pensionsförsäkring. Kontakt AMF: Ulrika Sundbom Kontakt Novus: Anna Ragnarsson Datum: 160616

Undersökning om pensioner och traditionell pensionsförsäkring. Kontakt AMF: Ulrika Sundbom Kontakt Novus: Anna Ragnarsson Datum: 160616 Undersökning om pensioner och traditionell pensionsförsäkring Kontakt AMF: Ulrika Sundbom Kontakt Novus: Anna Ragnarsson Datum: 160616 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Undersökningen har genomförts av

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 1 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 1 december 2005, kl. 07.30-09.40 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Likabehandlingsplan Vätternskolan

Likabehandlingsplan Vätternskolan Likabehandlingsplan Vätternskolan Syfte Att främja barns och elevers rättigheter oavsett kön etnisk tillhörighet religion sexuell läggning funktionshinder samt att förebygga och förhindra, utreda och vidta

Läs mer

Och detta ska göras utan väntan på beslut om väg 111:ans flytt.

Och detta ska göras utan väntan på beslut om väg 111:ans flytt. Till Planutskottet i Höganäs kommun Planavdelningen, Jakob von Post UTVECKLINGEN AV NYHAMNSLÄGE Sammanfattning Med stor oro ser Nyhamns Byförening på den avsaknad av utveckling som nu tycks gälla för vår

Läs mer

Medborgarförslag gällande tillgången till föreningslokal iransta

Medborgarförslag gällande tillgången till föreningslokal iransta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum 2011-03-10 KF:s HANDLING NR 8 2011 20(22) 56 Dnr 2010/20 Medborgarförslag gällande tillgången till föreningslokal iransta INLEDNING Medborgarförslag

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 23 SEPTEMBER 2013.

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 23 SEPTEMBER 2013. MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I KISA 23 SEPTEMBER 2013. Datum: 2013-09-23 Tid: 19.00 20.30 Plats: Folkets Hus Deltagare: 15 Kommunalrådet Pia Tingvall hälsar välkommen till Medborgarträffen i

Läs mer

Svar på skrivelse från Leif Kroon (kd) angående inomhushall för bandy. Idrottsförvaltningen föreslår idrottsnämnden besluta att

Svar på skrivelse från Leif Kroon (kd) angående inomhushall för bandy. Idrottsförvaltningen föreslår idrottsnämnden besluta att Idrottsförvaltningen Planeringsavdelningen Handläggare: Hans Eriksson Tfn: 08-508 26754 Tjänsteutlåtande Sid 1 (6) 2006-06-30 IdN: 2006-08-22 Nr 14 Till Idrottsnämnden Svar på skrivelse från Leif Kroon

Läs mer

Kostnadsutveckling för konstgräsplaner

Kostnadsutveckling för konstgräsplaner Idrottsförvaltningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-04-30 IDN2014-05-20 Handläggare Hans Eriksson Telefon: 508 26 754 Till Idrottsnämnden Kostnadsutveckling för konstgräsplaner Svar på skrivelse från

Läs mer

Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF

Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Att vara fotbollsförälder i Jönköpings Södra IF Jönköpings Södra IF:s ungdomsutskott och föräldragrupp hälsar dig som förälder varmt välkommen i föreningen!

Läs mer

Ansökan från Transfer om anslag till utveckling av verksamheten i Uppsala län

Ansökan från Transfer om anslag till utveckling av verksamheten i Uppsala län KONTORET FÖR BARN, UNGDOM OCH ARBETSMARKNAD Handläggare Datum Diarienummer Andreas Christoffersson 2014-03-24 UAN-2014-0184 Rev. 2014-04-02 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Ansökan från Transfer

Läs mer

Motion om att utreda förutsättningarna för inköp av fyren Morups Tånge. KS 2013-398

Motion om att utreda förutsättningarna för inköp av fyren Morups Tånge. KS 2013-398 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-02-25 63 Motion om att utreda förutsättningarna för inköp av fyren Morups Tånge. KS 2013-398 KS, KF Beslut

Läs mer

Tjänsteskrivelse Taxa för skolor och förskolor vid hyra av idrottsanläggningar

Tjänsteskrivelse Taxa för skolor och förskolor vid hyra av idrottsanläggningar ÅSA BORGLUND SID 1/4 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Taxa för skolor och förskolor vid hyra av idrottsanläggningar Förslag till beslut För samtliga

Läs mer

Syftet med kvällen: Blå tråden. Hur vi tillsammans når den

Syftet med kvällen: Blå tråden. Hur vi tillsammans når den Välkomna Syftet med kvällen: Är att ge er ledare och deltagare i föräldragrupper information om vart ÅBY IF är på väg (uppföljning till verksamhetsplanen 2012) för att kunna förenkla vardagen och göra

Läs mer

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden

IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF LÖDDE MODELLEN Den gula tråden IF Lödde skall verka för att ledare och spelare skall utveckla en stark känsla för föreningen, det som man i dagligt tal kallar klubbkänsla. Detta innebär att man skall

Läs mer

Arbetsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande.

Arbetsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget ställningstagande. Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 Utdrag ur PROTOKOLL OJUSTERAT 2016-01-18 Bildande av dotterbolag till Knivstabostäder AB KS-2015/646 Beslut Arbetsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-05-12. Investeringsmedel till utbyggnad av förskolan; Gärdesta förskola på fastigheten Kristina 4:245, f d rättspsyk

Sammanträdesdatum 2011-05-12. Investeringsmedel till utbyggnad av förskolan; Gärdesta förskola på fastigheten Kristina 4:245, f d rättspsyk SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRelSEN Sammanträdesdatum 2011-05-12 ;~R 25 2011 8(21) 87 Dnr 2011/42 nvesteringsmedel till utbyggnad av förskolan; Gärdesta förskola på fastigheten Kristina 4:245,

Läs mer

Medborgarförslag Konstgräs på fotbollsplanen utanför Videdalsskolan, Stadsområdesförvaltning Öster FRI-2015-3280

Medborgarförslag Konstgräs på fotbollsplanen utanför Videdalsskolan, Stadsområdesförvaltning Öster FRI-2015-3280 SIGNERAD 2015-12-17 Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (2) Datum 2016-01-07 Vår referens Johanna Wikelo Planeringssekreterare johanna.wikelo@malmo.se Tjänsteskrivelse Medborgarförslag Konstgräs på fotbollsplanen

Läs mer

l'"""'"î7' VALLENTUNA KOMMUN 5 2OO Ärendebeskrivning Ärendets tidigare behandling Beslutsunderlag Beslut Yrkanden Beslutsgång

l''î7' VALLENTUNA KOMMUN 5 2OO Ärendebeskrivning Ärendets tidigare behandling Beslutsunderlag Beslut Yrkanden Beslutsgång VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen Sa mma nträdesprotokol I 2015-1 1-30 18 (2s) 5 2OO Taxa för kopior, avskrifter och utskrifter av allmänna handlingar (KS 2015.391) Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Ändring av bolagsordning för VIVAB. (AU 306) KS 2014-382

Ändring av bolagsordning för VIVAB. (AU 306) KS 2014-382 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 264 Ändring av bolagsordning för VIVAB. (AU 306) KS 2014-382 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Ny insamling för villor i Norrköping. Nu byter vi ut den gröna och bruna tunnan till sortering i flera fack.

Ny insamling för villor i Norrköping. Nu byter vi ut den gröna och bruna tunnan till sortering i flera fack. Ny insamling för villor i Norrköping Nu byter vi ut den gröna och bruna tunnan till sortering i flera fack. Nu ökar vi servicen för dig, för miljön Senast det skedde en stor förändring som rörde hämtningen

Läs mer

Inkomna motioner till Förbundsmötet 2007 ej behandlade av Svenska Friidrottsförbundets styrelse.

Inkomna motioner till Förbundsmötet 2007 ej behandlade av Svenska Friidrottsförbundets styrelse. Inkomna motioner till Förbundsmötet 2007 ej behandlade av Svenska Friidrottsförbundets styrelse. 1. Sanktionsavgiften mer jämlik Vi Som Springer LLK K-G Nyström 2. Sträcklängder för kvinnor och män i terränglöpning

Läs mer

Ärende 29. Medborgarförslag småbåtshamn i Karlskoga

Ärende 29. Medborgarförslag småbåtshamn i Karlskoga Ärende 29 Medborgarförslag småbåtshamn i Karlskoga Tjänsteskrivelse 2015-03-19 KS 2014.0266 Handläggare: Bosse Björk Kommunfullmäktige Svar på medborgarförslag om ny småbåtshamn i Karlskoga Sammanfattning

Läs mer

Remiss Framkomlighetsprogram för Storstockholm (TRV2014/24179) KS/2015:118

Remiss Framkomlighetsprogram för Storstockholm (TRV2014/24179) KS/2015:118 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-09-04 Bygg- och miljönämnden Oscar Olsson Samhällsplanerare Telefon 08-555 014 80 oscar.olsson@nykvarn.se Remiss Framkomlighetsprogram för Storstockholm (TRV2014/24179) KS/2015:118

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

Verksamhetsplan, Ekängens IF. Verksamhetsåret 2015

Verksamhetsplan, Ekängens IF. Verksamhetsåret 2015 Verksamhetsplan, Ekängens IF Verksamhetsåret 2015 2 (7) 1 Innehåll 2 Föreningsutveckling 2015... 3 2.1 Administration... 3 2.1.1 Ekonomi... 3 2.1.2 Byggnader och planer... 3 2.1.3 Marknadsföring och varumärke...

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

MOTTAGNING AV FLYKTINGAR I KOMMUNERNA

MOTTAGNING AV FLYKTINGAR I KOMMUNERNA MOTTAGNING AV FLYKTINGAR I KOMMUNERNA Helsingfors 7.1.2016 Innehåll MOTTAGNING AV FLYKTINGAR I KOMMUNERNA...3 Nya flyktingförläggningar... 3 Undervisning för asylsökandes barn... 4 Inflyttning av asylsökande

Läs mer

ÄVENTYRSGOLF. Spännande och utmanande. Adventure Golf In touch with time.

ÄVENTYRSGOLF. Spännande och utmanande. Adventure Golf In touch with time. ÄVENTYRSGOLF Spännande och utmanande Äventyrsgolf - den mest spännande & utmanande minigolfen Kvalitet, lönsamhet och spelbarhet. det finns Många anledningar till att välja en äventyrsgolfbana från scandinavian

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12)

Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12) Kommunstyrelsen 2010-10-04 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa 2010-10-04 klockan 10.00 15.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Rosmarie Nelson Ekerå (C) Åke Almqvist (M) Göran Lindgren (M)

Läs mer

T', s 17s. 1. Tjänsteskrivelse: Svar på motion (Ð om inköp av lägenheter för flyktingar 2. Motion angående inköp av lägenheter för flyktingar

T', s 17s. 1. Tjänsteskrivelse: Svar på motion (Ð om inköp av lägenheter för flyktingar 2. Motion angående inköp av lägenheter för flyktingar Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 2015-1 1-05 2s (33) s 17s Svar på motion (V) om nköp av lägenheter för flyktingar (KS 2015.002) Beslut Arbetsutskottet beslutar att föreslå att

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Enhetschef Agneta Fleischer, punkt 2

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm Enhetschef Agneta Fleischer, punkt 2 Fritidsnämnden 26 augusti 2003 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 26 augusti 2003 kl. 19.00 Kallade tjänstemän Fritidschef Jan-Åke Bredberg

Läs mer