Minnesanteckningar från Össeby IP-råd 24 okt 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från Össeby IP-råd 24 okt 2013"

Transkript

1 SID 1/5 Minnesanteckningar från Össeby IP-råd 24 okt 2013 Deltagande: Rolf Håkansson, ordf. Brottby SK Peter Nordström, Brottby SK/Skidsektion Martin Norman, vice ordf. Brottby SK Björn Bergkvist, Brottby SK/ Fotboll Pär Gustavsson, vice ordf. VÖOL Börje Holmgren, VÖOL/ Klubbhuskommittén Anders Mårtensson, ordf. Karby IK/ Badminton Åke Uddén, ordf. fritidnämnden Ingela Jansson, Kultur- och fritidsförvaltningen, tf chef Idrotts- och friluftsenheten Åsa Borglund, Kultur- och fritidsförvaltningen, föreningssamordnare 1. Välkommen hälsade Ingela Jansson, tf chef för Kultur- och fritidsförvaltningens idrotts- och friluftsenhet. Kort presentationsrunda. 2. Info om ny organisation; fritid- och kulturförvaltningarna slogs den 1 juli 2013 ihop till en organisation, nämnderna är kvar oförändrade. Mats Lennerthson valde i samband med detta att sluta sin anställning och Pernilla Järveroth (tidigare kulturchef) är chef för den nya förvaltningen. P g a organisationsförändringarna har chefstjänsten för idrotts- och friluftsenheten tidigare hållits vakant, men rekrytering pågår nu. Ingela är tf enhetschef sedan den 1 september, och har sökt den ordinarie tjänsten. Sedan förra mötet har också lokalbokningens Lena Orsin slutat. Emilia Backlund efterträdde Lena under våren och sitter fr o m augusti på Vallentuna IP där nycklar kvitteras ut på vaktmästarexpeditionen. Inga telefontider längre, men maila gärna! Även Christer Härdin har slutat, och Össeby IP med spår etc sköts i dagsläget från Vallentuna IP. Janne Wesén har börjat. Även i fritidsnämnden har vissa förändringar skett då Jerri Bergström (s) ersätter Tommy Eckerlöv (s) som valt att avsluta sitt uppdrag. 3. Föregående anteckningar godkänns.

2 SID 2/5 4. Förvaltningen informerar Ett förslag till årshjul gicks igenom och ett antal förslag till ändringar framfördes. Flertalet av dessa är nu inlagda i det justerade årshjul som bifogas minnesanteckningarna. Ytterligare förslag om ändringar skickas till asa.borglund@vallentuna.se snarast. Det faktum att RF nu ändrar regler och tidpunkter för ansökan om statligt LOK-stöd har inte påverkat årshjulet i dagsläget. Det kommer dock att justeras allteftersom även Vallentunas bidragsregler och eventuella datum ändras, och självklart är RFs regelverk något som Åsa kommer fördjupa sig i under arbetet med detta. Fråga från förvaltningen till föreningarna om synpunkter på faktureringsintervall. Svar att OK som nu, halvårsvis. Aktuella möten; fotbollsmöte 5 nov Uppdatering ang. ärenden för politiska beslut: Konstgräs på Össeby IP: beslutades att 9,1 MSEK år Framfördes från Brottby SK vikten av att undersöka bygglov för belysning i god tid, så att hela projektet inte förhalas på grund av detta. Ingela tar detta med sig. Obs! viktigt att tidigt och löpande i processen inkludera föreningarna i SBFs projektering. Inkommen ansökan om bidrag för takomläggning. Vid mötet informerades om att detta ärende kommer att hanteras vid nästa nämnd, i slutet november. Efter mötet har dock detta nämndsammanträde ställts in, varför ärendet istället kommer att behandlas i december. Förvaltningen flaggar för att nämnden inom överskådlig framtid kommer att behandla reviderade fördelningsprinciper, samt en revidering av taxor. Alla föreningar kommer erbjudas tillfälle att lämna synpunkter på utkastet till fördelningsprinciper, innan beslut fattas om dessa. Passersystem RCO Boka: Kommer att installeras på bl a Karbyhallen, men arbetet har som bekant dröjt. Förvaltningen återkommer så snart som det finns tydlig information om när det nya passersystemet kommer att vara i drift, kallar då till informationsmöten etc. Till dess uppmanas alla att använda sina nycklar som vanligt. Kvällsrondering av vaktbolag kommer nu ske i kommunens övriga sporthallar, men inte i Karbyhallen.

3 SID 3/5 Kommunen har nu införskaffat en tjänst för registrering av närvaro online, på datorn hemma eller en surfplatta eller telefon direkt på träningen. Systemet kallas ApN (aktivitetskort på nätet), och synkar automatiskt för den förening som anmält sig med närvaroregistrering i t ex Idrott Online, SportAdmin och flera andra liknande program. Ansökan om bidrag görs med ett klick, eftersom underlaget sammanställs automatiskt. Intresserad? Läs mer på och göra och prata med Åsa! 5. Föreningar, samarbeten, gemensamma frågor Idrottens dag; erfarenheter? Framfördes idén att ha arrangemanget en vecka senare, så att inte är sommarlov fortfarande. 6. Övergripande anläggnings-/driftsfrågor Återkoppling tidigare frågor (se minnesanteckningar) Vore bra att låsa in de nya fina målen, kanske på VIP? Kan nu släcka belysning över planen, ingen aktivitet! Förvaltningen har stödsått mattan, gödslat, Bosse vattnat osv Införskaffas nu en ny vattenspridare till nästa år. Besiktning belysning elljusspåret är just klart, samtliga armaturer utbytta. Nya frågor; mail fr Mårten Wesslén, helgspårning av milspåret? Christer gjorde jättebra jobb i vintras med spårningen, men oro nu inför vintern, kommer sakna den dagliga tillsynen, i synnerhet under helger. Vi ställer gärna upp om vi får tillgång till bättre skoter, med utbildning etc är jätteviktigt för oss! Helger viktigt, tävlingar. Den som ska göra spår bör annars träffa Brottby SK/Skidor för att prata om hur spåren ska dras! Peter Öhman har bokat möte med SBF/Anders Dagsberg och Mårten om föreningens önskemål om breddning av spåret, så det är på gång. Ingela tar med sig frågan till driftsmöte med medarbetarna på enheten. 7. PR/ Marknadsföringsfrågor Borde finnas info nere på Vallentuna IP om kommunens skidcentrum i Brottby, milspåret etc! Karta eller dylikt, Ingela pratar med kommunikatör Ida. Länk till skidspår.se. Ev. cafét öppet i vinter! Kommande arrangemang; föreningarna bokar genom mail till lokalbokning@vallentuna.se 6 januari Brottbyloppet 11 januari 2014 Stockholms-DM skidor Brottbyrundan, 7 september utmanar; var är kommunen!? Naturpasset i Kulturhuset, ju! Åsa återkommer när foajén funkar som tänkt!

4 SID 4/5 Karta över motionsspår? Orienteringsklubben har. Bör finnas bra spårkarta som ser officiell ut. Påminnelse till föreningarna om att lägga in evenemangen i Evenemangskalendern på kommunens hemsida! Gratis och enkelt formulär! Innebär att också syns på monitorer, t ex utanför Ica i Vallentuna centrum. 8. Övriga frågor Karby IK påpekar förändringar i LOK-stöd. Får konsekvenser för hur strukturerar upp verksamheten, och därför i förlängningen även för kommunala bidrag. Förvaltningen kommer absolut att titta bl a på RFs regler i samband med att tar fram ärende till nämnd om ändrade bidragsregler i Vallentuna. RF är stora och viktiga, och där det går så försöker kommunen följa. Hjärtstartare, vad hänt? Var incident inomhus hösten/ vintern 2012, ärendet långsamt Åsa kollar igen med Staffan Gröndahl och återkommer i samband med utskick av minnesanteckningar. Snö? Brottby Skidor har fått ett erbjudande; Ramirent har snöröjningen i Täby kyrkby och undrar om de kan tippa ren snö på Össeby IP. Brottby SK uppmanas att kontakta SBF/ Miljö och hälsa, som också kan ange en plats om OK. I Österåker/ Åkersberga har de loppis inomhus. OK för golvet? Svar: OK om inte golvet skadas; täckning etc får avgöras av kunden men eventuella kostnader för återställande debiteras direkt till föreningen. Går Tellushallen att hyra? Ja, men svårt med kort varsel. Söks i samband med säsongstider. Förvaltningen kollar upp om OK att ställa, och isåfall var, en Ramirentbod som förråd. Brottby SK samtidigt fundera internt över behovet. Båda återkommer. Ledarutbildningsbidrag: Brottby SK har kvar 6910 kr att nyttja för Intresse för facebooksida med info från Idrott- och friluft, utan möjlighet att kommentera etc? Ja, för info om vinterfotbollsplaner jättebra! (Björn) Även om vi är så små så att mervärdet för oss vore nog inte så stort, men om det fanns skulle vi säkert använda det. Vore intressant att ha kanal som föreningar kan lägga ut på (Anders)?

5 SID 5/5 På Vallentuna IP har man en säkerhetsgenomgång med alla ledare inför varje säsong om vad som gäller, utrymningsvägar etc. Hur är behovet hos er? Intresse för gemensam utbildning i Vallentuna i vår, HLR och första hjälpen? Lite långt att åka till Vallentuna och ont om tid? (Björn) Föreningarna påpekar det opedagogiska i att skylten får ej beträdas på naturgräset är uppe även när fotbollsträning pågår. Dessutom lätt otrevlig ton. Överenskoms att förvaltningen tar fram en ny skylt, och att ansvarig tränare plockar ner och ställer upp skylten i samband med träningens början och slut. Återrapportering om att alla barn ju tränade på gräsplanen i år och att det gick jättebra 9. Nästa möte hålls i april, tidigt i månaden så att blir ett tillfälle att ta upp sådant som kan vara akuta frågor inför fotbollssäsongen.

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04 SID 1/5 Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-06-04 Närvarande: Mattias Staaf, Vallentuna Damfotboll Johan Svärd, VBK Fotboll Lars Lundkvist, VBK Fotboll Håkan Björk, Ormsta HC Jerri Bergström,

Läs mer

Frånvarande Vallentuna Tennisklubb Vallentuna Konståkning Bällsta FF. 1. Föregående anteckningar (godkänns)

Frånvarande Vallentuna Tennisklubb Vallentuna Konståkning Bällsta FF. 1. Föregående anteckningar (godkänns) SID 1/5 Minnesanteckningar Vallentuna IP-råd 9 dec 2014 Deltagande Vallentuna Damfotboll, Linda Kransén samt Anders Bydén VBK fotboll, Janne Söderström samt Lasse Lundkvist Vallentuna Friidrottsklubb,

Läs mer

Minnesanteckningar sporthallsråd, 6 nov 2013

Minnesanteckningar sporthallsråd, 6 nov 2013 SID 1/5 Minnesanteckningar sporthallsråd, 6 nov 2013 Deltagare: Veronica Östberg, FLEX Dansförening Björn Larsson, Snapptuna IK Kicki Martinell, Vallentuna HK Börje Flygel, Vallentuna HK Jesper Dahl, Vallentuna

Läs mer

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras?

2. Pilotkommun för serviceutveckling vad är gjort & vad ska göras? 2014-12-19 Dialogmöte Älghult 2014 11 12 1. Välkomna Presentation av deltagare: Magda Gyllenfjell, projektledare Ingela Olsson, kultur och fritidskonsulent Annie Öhman, planerare/utvecklare Peter Skog

Läs mer

Tjänsteskrivelse Underhåll av utomhusanläggningar under vinterhalvåret

Tjänsteskrivelse Underhåll av utomhusanläggningar under vinterhalvåret INGELA JANSSON SID 1/5 ENHETSCHEF IDROTT OCH FRILUFT INGELA.JANSSON@VALLENTUNA.SE FN Tjänsteskrivelse Underhåll av utomhusanläggningar under vinterhalvåret Förslag till beslut Förvaltningen föreslår fritidsnämnden

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (19) Plats och tid Lilla mötesrummet, Kulturhuset, Vallentuna, kl 08.00 09.35 ande Åke Uddén (C), ordförande Roger Gadde (M) Jerri Bergström (S) Övriga närvarande

Läs mer

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-09-25

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-09-25 SID 1/5 Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-09-25 Närvarande: Shervin Aghilipour, Vallentuna Konståkningsklubb Mattias Staaf, Vallentuna Damfotboll Magnus Holm, VBK Hockey Lars Lundkvist, VBK

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2015-05-20. Utökning av driftmedel för investering i elljusspåret KS-2015/281

Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 2015-05-20. Utökning av driftmedel för investering i elljusspåret KS-2015/281 Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2015-05-20 84 Utökning av driftmedel för investering i elljusspåret KS-2015/281 Arbetsutskottets förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att tillskjuta

Läs mer

Polisen omorganiserar

Polisen omorganiserar Information Polismyndigheten i Stockholms län Västerort 2015-01-27 Polisen omorganiserar Myndigheten är just nu mitt uppe i den största omorganisationen en myndighet genomfört i Sverige. Omorganisationen

Läs mer

Tjänsteskrivelse Byte av konstgräs Bällstaberg, äskande om investering

Tjänsteskrivelse Byte av konstgräs Bällstaberg, äskande om investering ÅSA BORGLUND SID 1/6 FÖRENINGSSAMORDNARE 08-587 851 69 ASA.BORGLUND@VALLENTUNA.SE FRITIDSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Byte av konstgräs Bällstaberg, äskande om investering Förslag till beslut Fritidsnämnden

Läs mer

Minnesanteckningar Idrottsforum

Minnesanteckningar Idrottsforum Kultur- och fritidsnämnden Datum 1 (7) Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret Mattias Berglund, 016-710 18 27 Minnesanteckningar Idrottsforum Tid: Måndag 29 september 2014, kl. 18.00-20.00

Läs mer

Bilaga till FoU-rapport 2014:2. PERSONALENS UPPLEVELSE AV HEMSJUKVÅRD. Tillgänglighet

Bilaga till FoU-rapport 2014:2. PERSONALENS UPPLEVELSE AV HEMSJUKVÅRD. Tillgänglighet Bilaga 2. Samtliga kommentarer till frågorna om TILLGÄNGLIGHET Härnösands kommun -Varierar beroende på vilken person man kontaktar. -dsk svarar defenitivt inte på mobilen alla gånger. är naturligtvis upptagen

Läs mer

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00 NNBF STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordförande Urban Jonsson, vice ordförande Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

www.sjobo.nu/karupsnygard

www.sjobo.nu/karupsnygard www.sjobo.nu/karupsnygard Årgång 31 KARUPSBLADET nr 1 2011 Information från Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar Sommar igen!! Härligt!! Det är ju nu man uppskattar att bo i naturen eller hur?

Läs mer

KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014

KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014 KAMPANJHELG 23-24 MAJ 2014 Snart är det dags för en spännande kampanjhelg mot knark på krogarna! Under lönehelgen i maj kommer 475 krogar i 50 kommuner runt om i landet att tydligt ta ställning mot droger

Läs mer

Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet

Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet Bilaga 6 Enkätundersökning med personal, före arbete med digitalt stöd i hemmet Personalen som deltog i projektet och därmed skulle omfattas av de nya arbetsrutinerna för testpersonerna, var det som arbetar

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på nätet Handbok 1 Aktivitetskort på Nätet (ApN) Som förening kan ni ansöka om bidrag och följa ert ärende via ApN. Var ni än är i världen och vilken tid det än är på dygnet kan ni logga

Läs mer

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd

Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd SID 1/5 Minnesanteckningar från Vallentuna IP-råd 2013-04-09 Närvarande: Astrid Holt, Vallentuna Damfotboll Mattias Staaf, Vallentuna Damfotboll Johan Svärd, VBK Fotboll Lars Lundkvist, VBK Fotboll Johan

Läs mer

Årshjul, kontaktvägar och former för dialog och samverkan med föreningar

Årshjul, kontaktvägar och former för dialog och samverkan med föreningar 2016-02-26 SID 1/5 Årshjul, kontaktvägar och former för dialog och samverkan med föreningar Detta årshjul uppdateras löpande. Den senaste versionen hittar du alltid i dokumentarkivet på www.vallentuna.se,

Läs mer

SVS HUS arbetsgruppen AB policy Minnesanteckningar 2011-08-22

SVS HUS arbetsgruppen AB policy Minnesanteckningar 2011-08-22 SVS HUS arbetsgruppen AB policy Minnesanteckningar 2011-08-22 Närvarande: Helle, Ylva, Maria och (sekr) 1. Korten i. Ylva skickar nytt förslag till gruppen på nötdelarna ii. Helle och Maria har enats om

Läs mer

Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012

Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012 1 (5) Minnesanteckningar från Handikapprådet 10 maj 2012 Plats: Handikappens Hus, Linnégården, Hantverkaregatan 24 Tid: 17.30 19.30 Närvarande: Frånvarande: Gunilla Magnusson (S), ordförande tillgänglighetsutskottet

Läs mer

2016-04-24 Kompletterande information i anledning av inkomna frågor, funderingar

2016-04-24 Kompletterande information i anledning av inkomna frågor, funderingar 2016-04-24 Kompletterande information i anledning av inkomna frågor, funderingar Vår information att Arne förtydligat att de 5000 återbetalas både vid tillträde av ny campingvärd alternativt vid avflyttning

Läs mer

Protokoll fört vid möte med Gullmarns vattenråd 20121128 SV Västra Götaland, Uddevalla, kl. 09.30 15.00. Närvarande:

Protokoll fört vid möte med Gullmarns vattenråd 20121128 SV Västra Götaland, Uddevalla, kl. 09.30 15.00. Närvarande: Protokoll fört vid möte med Gullmarns vattenråd 20121128 SV Västra Götaland, Uddevalla, kl. 09.30 15.00 Närvarande: Lars-Åke Winblad Jan Sandell Björn Lagerdahl Miriam Sannum Ulf Johannesson Munkedals

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013 SÄRSKILT BOENDE - 2013 1 (13) VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? Vad tycker de äldre om äldreomsorgen är en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden.

Läs mer

Veckobrev (v. 39) Hej!

Veckobrev (v. 39) Hej! Veckobrev (v. 39) Hej! Åter är det fredag igen och dagarna rinner förbi lika snabbt som regndropparna på fönsterrutan. Likt förra veckbrevet ber vi även i detta att se till att era barn har med sig rätt

Läs mer

Synpunkter och klagomål 2009

Synpunkter och klagomål 2009 Synpunkter och klagomål 2009 Umeå Fritid Under året har det kommit in 83 synpunkter/klagomål via vår hemsida, Medborgarslussen samt mail. Detta är en sammanfattning. Anläggning Datum Synpunkt/klagomål

Läs mer

MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2015

MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2015 www.skogalundsklippan.com MÅNADSINFORMATION SEPTEMBER 2015 Information från Nya grannar Än är det behaglliig temperatur ii lluften Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om

Läs mer

2011-02-04 Leaders ordföranden på Saturnus konferenscenter i Stockholm

2011-02-04 Leaders ordföranden på Saturnus konferenscenter i Stockholm 2011-02-04 Leaders ordföranden på Saturnus konferenscenter i Stockholm I det följande ges noteringar, kommentarer med synpunkter från möte med leaders ordföranden den 4 feb i Stockholm. Anteckningarna

Läs mer

Informationsmöte Förskola. Marianne Natéus, Oskar Sevefjord, Magnus Elfström, Ing-Marie Stenström

Informationsmöte Förskola. Marianne Natéus, Oskar Sevefjord, Magnus Elfström, Ing-Marie Stenström Informationsmöte Förskola Marianne Natéus, Oskar Sevefjord, Magnus Elfström, Ing-Marie Stenström Dagordning Gemensamt ansökningssystem Erbjuda plats via anordnarwebben. Anordnarwebben Förbättrad funktionalitet.

Läs mer

Protokoll. Sida 1 av 6

Protokoll. Sida 1 av 6 Protokoll Parter Ärende Göteborg City Airport (härefter GCA alt. flygplatsen ) Ledningsgruppsmöte Datum 07/12/2011 Tid 12:30 15:00 Plats Flygplatsens lokaler, Konferensrum 1 Närvarande Annika Nyberg (AN),

Läs mer

Jämtlands Gymnasieförbund

Jämtlands Gymnasieförbund Jämtlands Gymnasieförbund Svar på revisionsrapport - Granskning av förbundets rutiner för att hålla god offentlighetsstruktur Dnr 45-2014 Ingela Carlsson Innehållsförteckning 1. Allmänt... 3 2. Rutiner

Läs mer

Rapport Absolut Förälder åk 6-9, läsår 12/13

Rapport Absolut Förälder åk 6-9, läsår 12/13 Rapport Absolut Förälder åk 6-9, läsår 12/13 Absolut Förälder har genomförts i årskurs 6-9, enligt följande koncept: två lektioner i årskurs 6, en åk 7 samt korta sammanfattningar i åk 7-9 i kommunala

Läs mer

Område Bromma. Tyvärr noterar vi fortsatt hög brottslighet mot bostäder i Västerort/ Brommaområdet under hela hösten fram till sista december 2015.

Område Bromma. Tyvärr noterar vi fortsatt hög brottslighet mot bostäder i Västerort/ Brommaområdet under hela hösten fram till sista december 2015. Polisregion Stockholm 2016-01-20 Område Nord Lokalpolisområde Vällingby Information Område Bromma God fortsättning på det nya året! Tyvärr noterar vi fortsatt hög brottslighet mot bostäder i Västerort/

Läs mer

MÅNADSINFORMATION MAJ 2015

MÅNADSINFORMATION MAJ 2015 www.skogalundsklippan.com Information från Nya grannar MÅNADSINFORMATION MAJ 2015 Tiiden mellllan hägg och syren är här Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat

Läs mer

Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008

Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008 Minnesanteckningar från RG Tävlingsforum 26-27 januari 2008 Diskussion: Föreningar som ej har RG hur får vi de intresserade av att bli RGföreningar? Lägga ut på RG:s hemsida att vi har våra RG-längor som

Läs mer

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare 2016-06-07 Till Medlemmar i Brf Kalvheden, Sälen Nyhetsbrev Vill med detta brev informera om några av de punkter vi i styrelsen just nu arbetar med, samt informera er om några viktiga punkter inför sommaren

Läs mer

1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se

1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 2(5) DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer ordförande, sekreterare, justerare 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402 Närvarande: Erica Hjelm Hans Ericson Sjöstrand Andersson Louise Rosengren Monica Åkesson Sofie Falkman Lena Hedlund Giesela Edström Ej närvarande: Suzanne

Läs mer

MÅNADSINFORMATION MAJ 2014

MÅNADSINFORMATION MAJ 2014 www.skogalundsklippan.com Information från Nya grannar MÅNADSINFORMATION MAJ 2014 Sommarvärme,, piingst Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat någon sedan förra

Läs mer

Minnesanteckningar Driftsäkerhetsforum Tid: 26 november 9.30-12.30 Plats: PTS lokaler på Valhallavägen 117 i Stockholm

Minnesanteckningar Driftsäkerhetsforum Tid: 26 november 9.30-12.30 Plats: PTS lokaler på Valhallavägen 117 i Stockholm Datum 2014-12-17 1(7) Nätsäkerhet Gudrun Thelander 08-678 57 85 gudrun.thelander@pts.se Minnesanteckningar Driftsäkerhetsforum Tid: 26 november 9.30-12.30 Plats: PTS lokaler på Valhallavägen 117 i Stockholm

Läs mer

BILHANDBOK Markbyggarna

BILHANDBOK Markbyggarna BILHANDBOK Markbyggarna Vid akuta behov, dygnet runt, ring 026-17 82 13. Kanalvägen 6 026-17 82 13 www.gavlemarkbyggarna.se/fordonsservice fordon@gavlemarkbyggarna.se 2 INNEHÅLL Markbyggarnas Fordonsservice

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s)

Jörgen Hellberg (fp) ordförande Lars Carlsson (c) Tommy Eckelöv (s) Fritidsnämndens arbetsutskott 1 december 2005 Plats och tid för sammanträdet Mörbyrummet, Fritidskontoret Tuna torg 15, Vallentuna, torsdagen den 1 december 2005, kl. 07.30-09.40 Beslutande Jörgen Hellberg

Läs mer

Sammanfattning Öppet Hus vecka 3 och 4

Sammanfattning Öppet Hus vecka 3 och 4 Sammanfattning Öppet Hus vecka 3 och 4 20 funktionärer svarade på utvärderingen. Genomgående är intrycket positivt och majoriteten vill göra om det. Många har kommenterat den dåliga informationen och planeringen

Läs mer

MÅNADSINFORMATION AUGUSTI- SEPTEMBER 2014

MÅNADSINFORMATION AUGUSTI- SEPTEMBER 2014 www.skogalundsklippan.com Information från Nya grannar MÅNADSINFORMATION AUGUSTI- SEPTEMBER 2014 Sensommar,, skollstart Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat

Läs mer

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING 1. Stämmans öppnande Styrelseordföranden Sara Johansson öppnade mötet klockan 19:05. 2. Val av ordförande att leda stämmans förhandlingar Sara förslog Fredrik Drotte som ordförande, och han valdes omgående

Läs mer

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Att komma med i föreningsregistret

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Att komma med i föreningsregistret Kultur- och fritidskontoret LATHUND Att komma med i föreningsregistret Föreningsregister Som förening i Södertälje har man möjlighet att finnas med i Södertälje kommuns föreningsregister som ligger på

Läs mer

Fredrika Bremerskolan. Fritidshemmens handlingsplan Läsåret 2014-2015 Uppdaterad 140625

Fredrika Bremerskolan. Fritidshemmens handlingsplan Läsåret 2014-2015 Uppdaterad 140625 Fredrika Bremerskolan Fritidshemmens handlingsplan Läsåret 2014-2015 Uppdaterad 140625 2 (8) Innehåll 1. Mål och verksamhet utifrån nationella och kommunala styrdokument 2. Årshjul 3. Analys + utvecklingsplan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 för Mälarhöjdens IK Orienteringsklubb

Verksamhetsberättelse 2015 för Mälarhöjdens IK Orienteringsklubb Styrelse Styrelsen har under året bestått av: Bengt Branzén Ordförande - Vice ordförande Staffan Törnros Kassör Bengt-Åke Ericsson Sekreterare Håkan Elderstig Ledamot Medlemmar Antalet betalande medlemmar

Läs mer

MÅNADSINFORMATION JUNI 2015

MÅNADSINFORMATION JUNI 2015 www.skogalundsklippan.com Information från Nya grannar MÅNADSINFORMATION JUNI 2015 Natiionalldag,, miidsommar semester Vi kan hälsa följande nya grannar välkomna och hoppas ni ska trivas: (om vi missat

Läs mer

Sommarträningsprogram Juniortruppen

Sommarträningsprogram Juniortruppen Sommarträningsprogram Juniortruppen Vi kommer ta ett par veckors uppehåll från fotbollsträningen i sommar men det är fortfarande viktigt att hålla igång kroppen, jag har därför satt ihop ett träningsprogram

Läs mer

Fritids- och kulturförvaltningen. ANSÖKAN Träningstid säsongen 201-201

Fritids- och kulturförvaltningen. ANSÖKAN Träningstid säsongen 201-201 Fritids- och kulturförvaltningen Förening Privat kund ANSÖKAN Träningstid säsongen 201-201 Namn Sektion/avdelning/lag o dyl Utdelningsadress Telefon Postnr Ort E-post Kontaktperson i detta ärende Person-/organisationsnr

Läs mer

INLEDNING 1. Sammanställning av medborgardialog för utveckling av området mellan Björkhaga, Mellringe och Västra Runnaby

INLEDNING 1. Sammanställning av medborgardialog för utveckling av området mellan Björkhaga, Mellringe och Västra Runnaby INLEDNING 1 Sammanställning av medborgardialog för utveckling av området mellan Björkhaga, Mellringe och Västra Runnaby Genomförd i juni 2015 Örebro kommun, Sam 405/2015 2 SAMMANSTÄLLNING AV MEDBORGARDIALOG

Läs mer

Suzuki Cavalcade Club Sweden

Suzuki Cavalcade Club Sweden Sid. 1/5 Plats: Ljusterns Camping, Säters Kommun Tid: Kl. 17 00 Protokoll fört vid S.S.C.S. årsmöte den 2:e augusti 2003 Närvarande från Styrelsen: Åke Kindbom Bengt Sundberg Christer Tette Ceihagen Kenneth

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 Personalen lyssnar, förstår och respekterar

Läs mer

Sida. Manual Scalepoint Avfuktning 2015-04-01

Sida. Manual Scalepoint Avfuktning 2015-04-01 Sida Manual Scalepoint Avfuktning 2015-04-01 Innehåll Inloggningssida 3-5 Överblick startsidan 6-7 Hänvisning vid Semester/Sjukdom 8 Mail nyskada 9 Flikar att genomgå före kontakt med kund, Och dess innebörd

Läs mer

Nu när all personal är tillbaka från semesterar och andra ledigheter är vi redo att ta oss an höstens utmaningar.

Nu när all personal är tillbaka från semesterar och andra ledigheter är vi redo att ta oss an höstens utmaningar. Göteborg 130915 Nyhetsbrev Änggårdsbacken September Nu känns det som att hösten är på väg. Det har varit många fina dagar i september och kanske blir det även några i oktober? Vi har ju haft en fantastisk

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet Närvarande: Maria Flink (ordförande), Lena Lagborn (vice ordförande), Monica Risberg (kassör), Annica Kilegård Brissman (sekreterare), Katarina Rudérus (körledare) samt Peter Mourath (kyrkoherde) närvarande

Läs mer

LATHUND FÖR LEDARE I TENHULTS IF. Allmänt. Kontaktpersoner. Medlemsavgifter/Träningsavgifter. Hemsida

LATHUND FÖR LEDARE I TENHULTS IF. Allmänt. Kontaktpersoner. Medlemsavgifter/Träningsavgifter. Hemsida LATHUND FÖR LEDARE I TENHULTS IF Allmänt Kontaktpersoner Ungdomsansvarig är Andreas Ahlgren. Andreas nås på: 036-71 58 78 073-776 43 25 andreasahlgren@telia.com Medlemsavgifter/Träningsavgifter Fotbollsskolan

Läs mer

Struktur Marknad Individuell

Struktur Marknad Individuell ATT TÄNKA PÅ INFÖR LÖNESAMTALET LÖN ÄR NÅGOT DU FÅR FÖR UTFÖRT ARBETE - MEN FUNDERA OCKSÅ PÅ: - Hur vill du att det ska gå till när din lön bestäms? - Vad kännetecknar ett bra lönesamtal? - Vilka faktorer

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSLEDNINGSMÖTE 10:1 2010-11-18

PROTOKOLL SEKTIONSLEDNINGSMÖTE 10:1 2010-11-18 PROTOKOLL SEKTIONSLEDNINGSMÖTE 10:1 2010-11-18 1. Mötet öppnades och medlemmarna i nya sektionsledningen presenterade sig. Kontakt med kansliet, Karin Bifrost, önskas även fortsättningsvis till den respektive

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED FRITIDSNÄMNDEN. Plats och tid: Årydssalen i Rådhuset 08:15 10:45, ajournering 09:15 09:35

PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED FRITIDSNÄMNDEN. Plats och tid: Årydssalen i Rådhuset 08:15 10:45, ajournering 09:15 09:35 KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 182 (198) PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED FRITIDSNÄMNDEN Plats och tid: Årydssalen i Rådhuset 08:15 10:45, ajournering 09:15 09:35 Deltagande: Närvarande ledamot och ersättare

Läs mer

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Sidan 1 av 11 Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Onsdag 21 april kl 19.30 i Stenhamra Församlingsgård Styrelsen för Klevbergets samfällighetsförening 1och 2 bilägger

Läs mer

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR

RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR 2015 3-manna RIKTLINJER FÖR POJKAR OCH FLICKOR 7 ÅR Målsättning föreningen Älvsborg FF erbjuder barn, ungdomar och vuxna i närområdet en mötesplats där alla är välkomna att ha trevligt med fotboll som

Läs mer

Trollsländor i Skåne 2009-2014

Trollsländor i Skåne 2009-2014 Nyhetsblad december 2012 för projektet: Trollsländor i Skåne 2009-2014 Hej alla! Tack för säsongen 2012 som sedan en tid definitivt är över. Vi hoppas den bjöd er alla på många härliga och spännande trollsländemöten,

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Korttidsvistelse, korttidstillsyn Januari 2015

Verksamhetsuppföljning Korttidsvistelse, korttidstillsyn Januari 2015 Verksamhetsuppföljning Korttidsvistelse, korttidstillsyn Januari 2015 Bakgrund Verksamhetsuppföljning för Korttidsvistelsen och Korttidstillsynen har genomförts under januari månad 2015. I verksamhetsuppföljningen

Läs mer

Minnesanteckningar från kommunbygderåd

Minnesanteckningar från kommunbygderåd Vår ref: Susann Gustafson Turist- och landsbygdsutvecklare Datum: 2012-11-12 Minnesanteckningar från kommunbygderåd Tid: onsdagen den 7 november, klockan 18.30 Plats: Byakrogen, Ambjörnarp Närvarande:

Läs mer

Augustiutskick 2015. I hamnen hölls traditionsenligt midsommarfirande med god uppslutning. Ett stort tack riktas till arrangörerna av firandet.

Augustiutskick 2015. I hamnen hölls traditionsenligt midsommarfirande med god uppslutning. Ett stort tack riktas till arrangörerna av firandet. Augustiutskick 2015 I skrivande stund har värmen äntligen kommit till oss på västkusten. Juli som normalt är den stora båtmånaden både frös och blåste bort. I hamnen hölls traditionsenligt midsommarfirande

Läs mer

Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund.

Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund. Minnesanteckningar vid möte med samverkansgruppen för Leaderordföranden och Leaders verksamhetsledare den 30 mars 2011 i Östersund. Närvarande: Annika Andersson, Leader Sjuhärad Karl Johan Adolfsson, Leader

Läs mer

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016.

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. 2016-05-22 Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. Enkäten avser Språksatsningens bokpåsar. 101 föräldrar har svarat på enkäten. 1. Har du och ditt barn

Läs mer

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster

5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster 5-2008 4-klubbsutvärdering Natt & Dag O-Ringen 2009 Lediga tjänster Hejsan! Ordföranden har ordet Så har vi nu klarat av årets tävling, 4-klubbs. Vi hade strålande väder och tävlingen flöt på riktigt bra

Läs mer

Frågor inför öppen frågestund vid årsstämma den 13 maj

Frågor inför öppen frågestund vid årsstämma den 13 maj ESOF 2013-05-06 Eskilstuna Samarbetsorganisation för funktionshindersfrågor Eleonoragatan 18 633 43 Eskilstuna Eskilstuna Kommunföretag AB 630 05 Eskilstuna Frågor inför öppen frågestund vid årsstämma

Läs mer

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar

Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 2015-03-30 SID 1/6 Årshjul och former för dialog och samverkan med föreningar 1. Kontaktvägar/ ingångar a) till Idrott- och friluftsenheten (IoF); frågor om - bokningar och tider: lokalbokning@vallentuna.se

Läs mer

Enkät till föreningar, december 2013. Enkäten skickades ut till 92 föreningar. Totalt 59 föreningar har svarat på minst en fråga.

Enkät till föreningar, december 2013. Enkäten skickades ut till 92 föreningar. Totalt 59 föreningar har svarat på minst en fråga. Enkät till föreningar, december 2013 Enkäten skickades ut till 92 föreningar. Totalt 59 föreningar har svarat på minst en fråga. Fråga 1. Tycker du att vi ska fortsätta med de stora föreningsträffarna?

Läs mer

Minnesanteckningar från föräldramöte i årskurs 3 den 4 september 2014

Minnesanteckningar från föräldramöte i årskurs 3 den 4 september 2014 Minnesanteckningar från föräldramöte i årskurs 3 den 4 september 2014 Presentation Emma Anderberg och Eva Mellblom, klasslärare i 3B och 3A, presenterade sig. Fredrik Heine, fritidspedagog på ligan presenterade

Läs mer

Fö reningsadministratö r Hantera ledare Hantera na rvarökört Registrera na rvarö (ledare) Statistik Periödrappört, bidragsansö kan

Fö reningsadministratö r Hantera ledare Hantera na rvarökört Registrera na rvarö (ledare) Statistik Periödrappört, bidragsansö kan Fö reningsadministratö r Hantera ledare Hantera na rvarökört Registrera na rvarö (ledare) Statistik Periödrappört, bidragsansö kan Inloggning i ApN Tillsätt nya och hantera ledare Hantera närvarokort Ändra

Läs mer

Service i toppklass! En handbok för dig som jobbar för oss hos våra hyresgäster. Vi gör det ännu bättre att vara göteborgare www.bostadsbolaget.

Service i toppklass! En handbok för dig som jobbar för oss hos våra hyresgäster. Vi gör det ännu bättre att vara göteborgare www.bostadsbolaget. Service i toppklass! En handbok för dig som jobbar för oss hos våra hyresgäster Vi gör det ännu bättre att vara göteborgare www.bostadsbolaget.se När du arbetar i våra fastigheter ser både hyresgästerna

Läs mer

11 Mötets öppnande. 12 Dagordning. 13 Val av sekreterare. 14 Val av justeringsperson. 15 Föregående protokoll. 16 Information

11 Mötets öppnande. 12 Dagordning. 13 Val av sekreterare. 14 Val av justeringsperson. 15 Föregående protokoll. 16 Information 2012-04-24 1 11 Mötets öppnande 12 Dagordning 13 Val av sekreterare 14 Val av justeringsperson 15 Föregående protokoll 16 Information 17 Uppföljning av ärenden 18 Övrigt 19 Nästa möte 20 Mötets avslutande

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Välkommen till. Fågelsången. Din kontaktperson : Vice kontaktperson : Träffas på telefon: Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska:

Välkommen till. Fågelsången. Din kontaktperson : Vice kontaktperson : Träffas på telefon: Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska: Din kontaktperson : Vice kontaktperson : Träffas på telefon: Din omvårdnadsansvariga sjuksköterska:.. nås via avdelningen Välkommen till Fågelsången Välkommen till oss, vi ser fram emot att få lära känna

Läs mer

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor JONNY VILL VARA ENSAM Om trötta föräldrar och karusellen med professionella Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette

Läs mer

Ett flertal av SBF:s senaste beslut och agerande har upprört många förare som tycker att förbundet ej på ett bra sätt representerar dem.

Ett flertal av SBF:s senaste beslut och agerande har upprört många förare som tycker att förbundet ej på ett bra sätt representerar dem. Höllviken 2013.02.21 Svenska Bilsportförbundet Förbundsstyrelsen Ett flertal av SBF:s senaste beslut och agerande har upprört många förare som tycker att förbundet ej på ett bra sätt representerar dem.

Läs mer

Information från Brf Trädgårdsstaden

Information från Brf Trädgårdsstaden Infoblad nr 1, februari 2015 Nu har julen passerat och vi har fått lite snö och kyla. Även vintern kan ha sin tjusning, bifogad bild togs en kväll när nysnön lagt sig. Vi ser fram mot en vårvinter med

Läs mer

Augustiutskick 2013. Titta gärna in på hemsidan www.onneredsbatlag.se med jämna mellanrum.

Augustiutskick 2013. Titta gärna in på hemsidan www.onneredsbatlag.se med jämna mellanrum. Augustiutskick 2013 Äntligen en sommar väl värd namnet för alla oss båtfarare. Vi hoppas på att sommaren stannar hos oss ännu ett tag. Inför kommande höst och vinter finner ni i detta utskick information

Läs mer

Saltstänk. Märkning av båtvagnar Vagnsbrickor införs och klubbens matrikel uppdateras

Saltstänk. Märkning av båtvagnar Vagnsbrickor införs och klubbens matrikel uppdateras Saltstänk Medlemsblad för Stenö båtklubb Nummer 2, april 2016 April med bofink, koltrast, ljusa kvällar, islossning och blåsippor! Kanske en och annan båt står och hoppar otåligt under presenningen, kanske

Läs mer

Tjänsteskrivelse Avtal för mobil idrottsanläggning, IP Skogen

Tjänsteskrivelse Avtal för mobil idrottsanläggning, IP Skogen VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FRITIDSFÖRVALTNING 2014-11-18 DNR FN 2014.082 INGELA JANSSON SID 1/2 ENHETSCHEF IDROTT OCH FRILUFT INGELA.JANSSON@VALLENTUNA.SE FN Tjänsteskrivelse Avtal för mobil idrottsanläggning,

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 3/2015 Datum: 2015-03-16 Tid: 19:00-22:00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ulrika Paulin sammankallande Kirsten Wretstrand Gunnel Crona Anmält

Läs mer

2009-03-27 Dnr 539-2009. Handlingsprogram för att minska kostnaderna 2009

2009-03-27 Dnr 539-2009. Handlingsprogram för att minska kostnaderna 2009 TJÄNSTEMANNAFÖRSLAG 1 Bert-Olof Åkerström Kommunstyrelsen Handlingsprogram för att minska kostnaderna 2009 Budget 2009 antogs av kommunfullmäktige den 11 december. Under hela hösten bedömdes effekterna

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Nationella resultat 2014

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Nationella resultat 2014 Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Nationella resultat 2014 Innehåll Tabeller, nationella resultat år 2014 i jämförelse med år 2013...5 Hemtjänst Samtliga svarande, hemtjänst...5 Resultat redovisade

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den Fritidsnämndens arbetsutskott 12 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 12 april 2002 kl 07.30-08.35 Ray Idermark (m),

Läs mer

Resultatrapport. Järfälla Kommun Äldreomsorg

Resultatrapport. Järfälla Kommun Äldreomsorg Resultatrapport Järfälla Kommun Äldreomsorg Aktuell grupp: Total 2015-09-30 Information om undersökningen Järfälla kommun har en målsättning förbättra omsorgen. För att nå den målsättningen behöver man

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nödinge

Ortsutvecklingsmöte i Nödinge MINNESANTECKNINGAR 1(5) Hösten 2013 Datum och tid 2013-10-24 kl. 19:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Musikrummet, Ale gymnasium, Nödinge Lennarth Nilsson, ordförande Sven Pettersson, 1:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014. STYRELSE Närvarande

Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014. STYRELSE Närvarande Protokoll 11-14 Fört vid styrelsemöte i Gävle den 14 december 2014 STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordf + sekr från 8 Urban Jonsson, vice ordförande Åke Andersson, kassör Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:18

Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:18 Fiskeklubben Laxens veckobrev Vecka 2014:18 Våren kom av sig och med det kom åter kylan. Vist har vi vackert väder men attan vad kallt det är på nätterna. I sig är detta bra för vårt fiske men vi behöver

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2016!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2016! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2016! Datum: 14-15 maj 2016 Plats: Hotell Scandic, Karlskrona Snart är det åter dags för lokalföreningar, distrikt och regionkontor att mötas

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer