Fö reningsadministratö r Hantera ledare Hantera na rvarökört Registrera na rvarö (ledare) Statistik Periödrappört, bidragsansö kan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fö reningsadministratö r Hantera ledare Hantera na rvarökört Registrera na rvarö (ledare) Statistik Periödrappört, bidragsansö kan"

Transkript

1 Fö reningsadministratö r Hantera ledare Hantera na rvarökört Registrera na rvarö (ledare) Statistik Periödrappört, bidragsansö kan Inloggning i ApN Tillsätt nya och hantera ledare Hantera närvarokort Ändra och registrera nya sammankomster Hämta statistik Periodrapport och ansök bidrag Externt system Kontakuppgifter Inloggning i ApN För att kunna logga in i systemet ApN, behövs inloggningsuppgifter. Varje förening behöver utse en eller flera föreningsadministratörer. Dessa har huvudansvaret för systemet och kan ansöka om bidraget. Maila följande information till kommunens Föreningskonsulent hanna.bjorklund@upplandsvasby.se för att skapa en inloggning till föreningsadministratören: Förnamn och efternamn Fullständigt personnummer Mobiltelefonnummer E-postadress Föreningsadministratören kan sedan själv ändra sitt lösenord. Inloggningen till ApN hittar du på under rubrikerna Uppleva och Göra Förening Föreningsbidrag- ApN- Aktivitetskort på Nätet. Alternativt, tryck på direktlänken:

2 Något liknande denna vy ser du när du loggar in i ApN. I detta exempel är Emma Svensson föreningsadministratör för Testförening Smile som ligger i Umeå Kommun. Figur 1. Vyn vid inloggning, Föreningsadministratör. Tillsätt nya och hantera ledare Klicka på Ledare i menyn till vänster. I vyn som visar sig ser du en lista med ledare som redan är inlagda. Du kan välja att klicka på Skapa eller återskapa ledare (till höger). Då fyller du i personens person nr och trycker Gå vidare. Sedan om informationen är rätt trycker du Spara. Nu finns ledaren inlagd. När du lägger in ledaren kan du nu på en gång koppla denne till ett närvarokort. Antingen kopplar du personen till ett närvarokort som redan finns genom att klicka Koppla till ytterligare ett närvarkort och välja ett närvarokort i rull-listan till höger. Eller så skapar du ett nytt närvarokort genom att skriva Namn på närvarokort och sedan klicka på Skapa kort. Du kan ändra namn på närvarokort senare. När du trycker på Ledare i menyn till vänster kan du också välja att klicka på en av ledarna som redan är inlagd. Då kommer information om den ledaren upp, inkluderande användarnamn, lösenord och kontaktuppgifter. Om en ledare har nytt mobil nr. eller glömt sitt lösenord kan du gå in och ändra detta här. Du kan även koppla ledare till fel närvarokort eller avaktivera ledare.

3 Hantera närvarokort Du kan byta namn, avsluta kort och ta bort kort. Att ta bort kort innebär att alla registrerade sammankomster tas bort. Avslutande av kort innebär att alla registrerade sammankomster sparas, men det kortet kan inte användas igen. Det underlättar för användare om kort som inte används avslutas för att då syns de inte i listorna över vilka närvarokort som finns tillgängliga. Byt namn, kort. Välj vilket närvarkort du vill byta namn på och klicka på det kortnumret. Byt Namn på kort och tryck Ändra. Avslut av kort. Klicka i vilka kort du vill avsluta, bekräfta i pop-up fönstret som visar sig. Borttag av kort. Klicka i vilka kort du vill ta bort, bekräfta i pop-up fönstret som visar sig. Ändra och registrera nya sammankomster Du kan skapa nya sammankomster och registrera närvaro samt ändra närvaro på tidigare sammankomster. Du kan ändra datum och tid för sammankomster samt ta bort dem. Du kan kolla på sammankomster och upptäcka krockar. Nya sammankomster och närvaro Om du även är ledare och kopplat till ett närvarokort, fundera på om det inte är lättare att använda Appen och registrera närvaro på plats vid sammankomsten. Annars följ nedanstående. Börja genom att skapa en ny sammankomst. Det gör du genom att klicka på Närvarokort i menyn till vänster. Klicka på Ny aktivitet och välj Aktivitet, Lokal, typ av sammankomst (Match, Träning, Möte, eller Övrigt), Datum för sammankomsten och mellan vilka klockslag sammankomsten Började och Slutade. Klicka sedan på Skapa ny sammankomst. Då bör nästa vy likna den i Figur 2. Fyll i rutorna för Närvarande och Tillfällig Ledare om det var någon annan än den ordinarie. I vissa kommunen tilldelas inte föreningar bidrag om det inte finns ledare vid sammankomsterna, så glöm inte klicka i närvaro även för ledaren. Ändra närvaro på tidigare sammankomster Om det blivit fel registrerat med en sammankomst, klicka på Närvarokort i menyn till vänster. Klicka sedan på Ändra aktivitet/visa PDF. Därifrån klickar du på vilken Period sammankomsten skedde, och väljer vilket Tillfälle det var. Om en sammankomst fortsätter över flera timmar, dela upp den och registrera en i taget, så att bara de som närvarar en specifik timme blir registrerad då.

4 Figur 2. Ny sammankomst Ändra tid och datum för tidigare sammankomster Klicka på Ändra sammank i menyn till vänster. Välj närvarokort i rull-listan. Byt datum eller tid och tryck Ändra. Härifrån kan du även trycka Ta bort, för att ta bort sammankomsten. Se sammankomster och krockar Klicka på Sammankomster i menyn till vänster. Välj period, närvarokort och sammankomst i rulllistorna. Då får du se information om den sammankomsten. Klicka på Sammankomster i menyn till vänster. Välj period. Välj någon ett specifikt närvarokort eller väljs samtliga, sedan tryck på Krockar. Om det finns några krockar (deltagare som är registrerade på flera sammankomster vid samma tider) så visas det här. Krockar kan vara mellan olika föreningar också. Klicka på datumet för en krock för att få mer information om krocken, det står då även vilken annan förening deltagarens registrering krockat med. Föreningar får inget bidrag närvaro som krockar! Hämta statistik Du kan hämta en mängd statistik bl.a. över antalet deltagare i mellan olika datum, kön av deltagare, antal deltagare på träningar jämfört med match etc. Du kan ta fram listor över alla deltagare i hela föreningen samt per närvarokort. Du kan även söka på personnr och ta fram vilka sammankomster en deltagare har närvarit vid.

5 Klicka på Statistik i menyn till vänster. Klicka på Deltagare/Sammankomst eller Antal medlemmar. Välj den information du söker. Klicka Sök för att se informationen. Klicka på Hämta fil om du vill spara ner informationen på din dator. Klicka på Deltagare, lista i menyn till vänster. Du kommer nu se alla deltagare i föreningen (från alla närvarokort). Välj specifik närvarokort om du hellre vill se det. Klicka på Skapa Excel för att spara ner informationen i en Excel fil på din dator. Periodrapport och ansök bidrag Klicka på Periodrapport i menyn till vänster. Välj Period. Här ser du en sammanfattning av sammankomster per närvarokort i föreningen, vilken åldersgrupp deltagarna kommer ifrån och framförallt vilket bidrag ni är berättigad från kommunen. För att få ut lokalt kommunalt aktivitetsbidrag måste ni i slutet av varje period, när all närvarorapportering är klar godkänna periodrapporten. Klicka då på Skicka in. Därefter behöver ni även ladda upp de dokument som krävs som underlag för bidragsutbetalning. Detta gör ni genom att trycka på Bidragsansökan (långt ner i menyn till vänster) och sedan tycka på Aktivitetsbidrag. Ladda upp handlingarna och tryck på skicka. Följande dokument ska laddas upp: Årsmötesprotokoll Ekonomisk berättelse Revisionsberättelse Verksamhetsberättelse Externt system Om ni tänker använda ett externt system för att registrera närvaro så finns det flera system som är kompatibla med ApN. Alla dessa system uppdaterar informationen i ApN automatiskt (utom RF och laget.se). För att starta automatiseringen måste ni lämna ID-numret för er förening (i det externa systemet) till er kommunadministratör och eventuellt starta automatiseringen via externa systemet. Riksidrottsförbundet RF, IdrottOnline, är inte automatiskt kompatibelt med något annat system. För att registrera närvaro i ApN och kunna söka lokalt kommunalt aktivitetsbidrag måste ni manuellt gå in i RF s system, ladda ner en XML-fil från deras system och maila detta till din kommunadministratör. Vi rekommenderar starkt att ni i så fall laddar ner denna fil minst en gång i månaden (helst var eller varannan vecka) och skickar in. Problem har uppstått när föreningar avvaktat, skrivit ut hela närvaroregistreringen på en gång och skickat in på deadline-dagen. Problemen uppstår då det kan ta upp till 24h att ladda ner en stor fil från RF, och ApN servrarna måste lägga in informationen från alla föreningar i alla kommuner som väntat till sista dagen (ApN har kontrakt med 30 kommunen 2014), vilket kan skapa köer som kan ta flera timmar. Lägg på chansen att det blivit något fel med filen och processen måste göras om och er förening har stora problem.

6 Om ni söker statligt stöd (bidrag) från RF och registrerar närvaro i ApN så är det smidigare, men än dock inte automatiskt. RF har ett formulär med information de kräver för att dela ut bidrag. När periodrapporten är inskickad, klickar ni på PDF-periodrapport till RF (finns under periodrapporten). Det skapas en PDF och på sista sidan i den filen är det en tabell under rubriken Summering. Tabellen ser ut som formuläret i RF s system. Kopiera siffra för siffra in i RF s system så ska det lösa sig. Kontaktinformation För tekniska frågor om systemet, kontakta Help desk, Umeå: För inloggningsuppgifter till ApN, samt frågor om bidragsregler, kontakta kommunens Föreningskonsulent Hanna Björklund: Hanna.bjorklund@upplandsvasby.se

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på nätet Handbok 1 Aktivitetskort på Nätet (ApN) Som förening kan ni ansöka om bidrag och följa ert ärende via ApN. Var ni än är i världen och vilken tid det än är på dygnet kan ni logga

Läs mer

Instruktion 2014-09-15

Instruktion 2014-09-15 Instruktion Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1 Inloggning på lagsida... 3 1.2 Laget.se appen... 4 2 Medlemshantering... 5 2.1 Information om personnr... 5 2.2 Skapa ny medlem... 5 2.3 Lägg till ny medlem...

Läs mer

SÖKA ÖVRIGA FÖRENINGSBIDRAG I ApN

SÖKA ÖVRIGA FÖRENINGSBIDRAG I ApN Anvisningar för att SÖKA ÖVRIGA FÖRENINGSBIDRAG I ApN Kultur- och fritid i Lindesberg kommun Gäller fr.o.m. 2014-01-01 1 Kommunala föreningsbidrag För att ta del av vilka bidrag som föreningar kan söka

Läs mer

Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsadministratör

Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsadministratör Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsadministratör Manual för föreningsledare (ApN) Innehåll Kom igång med ApN... 2 Inlogg... 2 Lägg upp ledare... 2 Ta bort ledare... 2 Närvarokort...

Läs mer

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Att hantera närvarokort - Föreningsadministratör

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Att hantera närvarokort - Föreningsadministratör Malmö stad Fritidsförvaltningen Att hantera närvarokort - Föreningsadministratör 2 (12) Innehåll Innehåll... 2 Skapa ny ledare... 3... 3 Skapa ledare... 3 Ta bort/inaktivera ledare... 4... 4 Ta bort ledare...

Läs mer

AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET

AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET MANUAL AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET Föreningsbidrag Värmdö Kommun med närvarorapportering i ApN Version 2 2014-03-18 Innehållsförteckning Innehåll Varför ApN?... 3 Kontaktuppgifter... 3 Tillgång till systemet...

Läs mer

Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsledare

Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsledare Manual för Aktivitetskort på Nätet (ApN) för föreningsledare Manual för föreningsledare (ApN) Innehåll Kom igång med ApN... 2 Registrera sammankomst... 2 Välj rätt närvarokort... 2 Välj vad ni gjorde och

Läs mer

Lathund för registrering i Aktivitetskort på Nätet (ApN)

Lathund för registrering i Aktivitetskort på Nätet (ApN) Lathund för registrering i Aktivitetskort på Nätet (ApN) Aktivitetskort på Nätet är ett digitaliserat system för att registrera och ansöka om kommunalt aktivitetsstöd. Registrera föreningsadministratör

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på Nätet (ApN) är den e-tjänst där kultur- och fritidsförvaltningens bidragsberättigade idrottsföreningar ska närvarorapportera. Systemet medför flera fördelar för

Läs mer

MANUAL FÖR FÖRENINGSADMINISTRATÖRER Aktivitetskort på Nätet (ApN)

MANUAL FÖR FÖRENINGSADMINISTRATÖRER Aktivitetskort på Nätet (ApN) MANUAL FÖR FÖRENINGSADMINISTRATÖRER Aktivitetskort på Nätet (ApN) Manual för föreningsadministratör (ApN) Innehåll Kom igång med ApN... 2 Inlogg... 2 Lägg upp ledare... 2 Ta bort ledare... 2 Närvarokort...

Läs mer

KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG

KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG Sida 1 av 15 Förening Närvarokort ID KOMMUNALT AKTIVITETSMEDLEMSBIDRAG Verksamhet Anläggning/Lokal ANSÖKAN AVSER PERIODEN 2011 Riktigheten av lämnade uppgifter intygas: Ledarens namnteckning NAMN PÅ DELTAGARE

Läs mer

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN * Översikt & sökningar * Inloggning Gå till www.gu.se/alumn/ eller till din fakultets alumnsida. Härifrån kan man logga in både som alumn och som administratör. Klicka

Läs mer

Uppdaterad 2015-02-05. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

Uppdaterad 2015-02-05. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Uppdaterad 2015-02-05 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och webbläsare...

Läs mer

Lathund för föreningsadministratörer för ApN

Lathund för föreningsadministratörer för ApN Lathund för föreningsadministratörer för ApN 1 Inledning...3 Vad är aktivitetsstöd?...3 Några av reglerna för aktivitetsstöd...3 Ansökan och redovisning...3 Rapportera närvaro inom fyra veckor...3 Vad

Läs mer

VASS HBI Användarmanual

VASS HBI Användarmanual VASS HBI Användarmanual 2014-09-17 VASS Hållbarhetsindex Sida 1 (7) Innehållsförteckning Logga in i VASS... 3 Behörighetssystem... 3 Välj kommun... 3 Regionala bolag... 3 Mata in uppgifter... 3 Hållbarhetsindex...

Läs mer

Att fylla i närvarokort - ledare

Att fylla i närvarokort - ledare Att fylla i närvarokort - ledare 1 2 Innehåll Registrera sammankomst 4 Välj närvarokort 4 Välj vad ni gjorde och när ni gjorde det 4 Lägg till deltagare på närvarokortet 5 Fyll i närvaromarkeringar 5 Spara

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Inledning...3 Operativsystem och webbläsare...3 Föreningens utbildningsmodul.4 Inledning...4 Arrangemang...4 Öppna arrangemang...4 Sök arrangemang...7 Kopiera arrangemang...7

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved.

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved. Användarmanual Jobb i Stan CV-Handboken Registrering, jobbsökning mm. Innehållsförteckning: 2 Registrering 5-16 2.1 Skapa ett konto 5-6 2.2 Skapa ett CV 6 2.2.1 CV-profil (steg 1) 7-8 2.2.2 Arbetslivserfarenhet

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på nätet En tjänst för bidragsgrundande närvarorapportering. Kundsupport vardag kl 8-17 090-16 16 60, välj 2 Inloggningsuppgifter föreningsadministratör: asa.borglund@vallentuna.se Manual

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Handbok för Aktivitetskort på nätet ADJÖ PAPPER! Handbok för Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på Nätet (ApN) är den e-tjänst där fritidsförvaltningens föreningar ska närvarorapportera. Systemet medför

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

LATHUND Lokalt aktivitetsstöd För aktivitetsledare

LATHUND Lokalt aktivitetsstöd För aktivitetsledare Version 1.0 2011-05-09 LATHUND Lokalt aktivitetsstöd För aktivitetsledare Registrera sammankomst Menyval Tryck på "Närvarokort" i den vänstra menyn. Välj rätt närvarokort Välj det närvarokort du vill registrera

Läs mer

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram.

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. Logga in och välj organisation När du sedan startar upp

Läs mer

Guide till Jordbruksverkets E-tjänst Ansökan Steg 1

Guide till Jordbruksverkets E-tjänst Ansökan Steg 1 Guide till Jordbruksverkets E-tjänst Ansökan Steg 1 Ansöker du för din egen organisations räkning eller en annan organisations räkning? Har du fullmakt att företräda den organisation som planerar att ansöka

Läs mer

Information om ny hemsida laget.se för innebandyn

Information om ny hemsida laget.se för innebandyn Information om ny hemsida laget.se för innebandyn Laget.se Vi flyttar vår sida från IdrottOnline till Laget för att få en modernare, aktivare och mer lättanvänd sida. Länken är ändrad på SIFs huvudsida

Läs mer

Användarmanual Mina sidor Timvärden

Användarmanual Mina sidor Timvärden Användarmanual Mina sidor Timvärden 1 1 Inloggning 3 2 Översikt 4 2.1 Välj anläggning 4 3 Timvärden 5 3.1 Ändra period 6 3.2 Zooma i diagrammet 7 3.3 Ändra periodstorlek 8 3.4 Visa som 8 3.5 Enhet 9 3.6

Läs mer

Handledning Octo Anmälan

Handledning Octo Anmälan Handledning Octo Anmälan Senast uppdaterad: 2007-08-08 Introduktion Octo Anmälan har implementerats i Octo Statistik för att underlätta anmälningsförfarandet till en tävling, både för arrangörer och anmälande

Läs mer

Användarmanual konsult

Användarmanual konsult Användarmanual konsult Innehållsförteckning 1. Registrera konto 2. Logga in 3. Fylla i kontouppgifter och prenumerationstyp 4. Byta lösenord 5. Inaktivera konto 6. Radera konto 7. Skapa profil 8. Editera

Läs mer

Aktivitetskort på nätet Hur gör jag?

Aktivitetskort på nätet Hur gör jag? 1 Aktivitetskort på nätet Hur gör jag? Föreningsadministratör är den/de som är huvudansvarig för föreningen och ansvarar för att aktivitetsredovisningen sköts på ett riktigt sätt i föreningen. Föreningsadministratörernas

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Handbok för Aktivitetskort på nätet ADJÖ! R E P P PA Handbok för Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på Nätet (ApN) är den e-tjänst där fritidsförvaltningens föreningar ska närvarorapportera. Systemet

Läs mer

Kommentarer utbildning föreningar. Närvarokort. Grundföreskrifter. För sent inkommen ansökan

Kommentarer utbildning föreningar. Närvarokort. Grundföreskrifter. För sent inkommen ansökan Kommentarer utbildning föreningar Bild 5 Närvarokort - Närvarokorten (manuella eller digitala i IdrottOnline) är föreningens värdehandling och grunden för LOK-stödsansökan. - Föreningen måste vara noga

Läs mer

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Att fylla i närvarokort - ledare

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Att fylla i närvarokort - ledare Malmö stad Fritidsförvaltningen Att fylla i närvarokort - ledare 2 (10) Innehåll Innehåll... 2 Registrera sammankomst... 3 Menyval... 3 Välj närvarokort... 3 Välj vad ni gjorde och när ni gjorde det...

Läs mer

Söka föreningsbidrag på webben www.horby.se/bidrag

Söka föreningsbidrag på webben www.horby.se/bidrag Söka föreningsbidrag på webben www.horby.se/bidrag AKTUELL 2016-01-01 Innehåll Kontaktperson Fritidskontoret Hörby Kommun 1 Inledning 1 Följande bidrag går att söka på webben.1 Logga in..2 Dokumenthantering..3

Läs mer

NEONOVA. Handledning Brukarundersökning med Pict-O-Stat Pilotprojekt SKL

NEONOVA. Handledning Brukarundersökning med Pict-O-Stat Pilotprojekt SKL NEONOVA Handledning Brukarundersökning med Pict-O-Stat Pilotprojekt SKL FÖRBEREDELSER För att få tillgång till Pict-O-Stat, kontakta någon av följande personer: Ingalill Fahlström ingalill@neonova.se 070

Läs mer

Användarmanual Timvärde El o Fjärrvärme

Användarmanual Timvärde El o Fjärrvärme Användarmanual Timvärde El o Fjärrvärme INNEHÅLL 1 Inloggning...2 2 Översikt...3 2.1 Välj anläggning...4 3 Timvärden...5 3.1 Ändra period...6 3.2 Ändra periodstorlek...7 3.3 Visa som...8 3.4 Enhet...9

Läs mer

MANUAL AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET

MANUAL AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET MANUAL AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET För föreningsbidrag Värmdö Kommun Varför ApN? Aktivitetskort på Nätet, ApN, är ett webbaserat program som förenklar föreningars tillvägagångssätt att ladda upp årsmöteshandlingar

Läs mer

Domarassistenten.com. - en introduktion för domare

Domarassistenten.com. - en introduktion för domare Domarassistenten.com - en introduktion för domare Innehåll 1. Introduktion 2. Vad förväntas av mig 3. Inloggningsuppgifter 4. Menyn 5. Återbudsmatcher 6. Mina matcher 7. Hur fungerar matchtillsättningen?

Läs mer

ProReNata Journal. Snabbstart

ProReNata Journal. Snabbstart ProReNata Journal Snabbstart 1 av 8 Välkommen till ProReNata Journal! Vi har lagt ner stor möda på att det här systemet ska bli ett tillförlitligt och enkelt verktyg som hjälper dig i din vardag. Den här

Läs mer

MANUAL AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET

MANUAL AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET MANUAL AKTIVITETSKORT PÅ NÄTET För föreningsbidrag Värmdö Kommun Varför ApN? Aktivitetskort på Nätet, ApN, är ett webbaserat program som förenklar föreningars tillvägagångssätt att ladda upp årsmöteshandlingar

Läs mer

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Att fylla i närvarokort - ledare

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Att fylla i närvarokort - ledare Malmö stad Fritidsförvaltningen Att fylla i närvarokort - ledare 2 (12) 3 (12) Innehåll Innehåll... 3 Registrera sammankomst... 4 Menyval... 4 Välj närvarokort... 4 Välj vad ni gjorde och när ni gjorde

Läs mer

Introduktion - Svevac

Introduktion - Svevac Introduktion - Svevac Inloggning Det finns två olika versioner av Svevac. Den ena är den skarpa versionen (här kallad Svevac) där alla vaccinationsenheter anslutna till Svevac registrerar, och den andra

Läs mer

LATHUND FÖR MALVIN. 1 Registrera ny användare... 2. 2 Logga In... 3. 2.1 Glömt lösenord... 4. 3 Annonsering... 5. 3.1 Skapa annons...

LATHUND FÖR MALVIN. 1 Registrera ny användare... 2. 2 Logga In... 3. 2.1 Glömt lösenord... 4. 3 Annonsering... 5. 3.1 Skapa annons... LATHUND FÖR MALVIN INNEHÅLL 1 Registrera ny användare... 2 2 Logga In... 3 2.1 Glömt lösenord... 4 3 Annonsering... 5 3.1 Skapa annons... 5 3.2 Redigera annons... 8 3.3 Ta bort förmedlad annons... 8 3.4

Läs mer

LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN. Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna.

LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN. Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna. LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna. 1 Första gången du loggar in ska du ange dina uppgifter i

Läs mer

Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016.

Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016. Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016. Ansökan nr 2 om statsbidrag för Komvux, bidragsåret 2016. Kommunerna kunde ansöka om statsbidrag för Komvux under hösten 2015, avseende bidragsåret

Läs mer

MANUAL SWE Cycling Online

MANUAL SWE Cycling Online MANUAL SWE Cycling Online SWE Cycling Online ersätter IndTA Nya tävlingsadministrativa systemet SWE Cycling Online lanseras i januari 2016. Det flesta av funktionerna känns igen från det gamla systemet

Läs mer

För- och Färdiganmälan på webben Användarbeskrivning för elinstallatör

För- och Färdiganmälan på webben Användarbeskrivning för elinstallatör För- och Färdiganmälan på webben Användarbeskrivning för elinstallatör Registrera nytt företag Gå in via ELSMART hemsida http://se.elsmart.com Om du inte har inloggning till systemet, ska du registrera

Läs mer

Lathund Ff-torget 2016. Förbundsansvariga Distriktsansvariga Kurshandledare

Lathund Ff-torget 2016. Förbundsansvariga Distriktsansvariga Kurshandledare Lathund Ff-torget 2016 Förbundsansvariga Distriktsansvariga Kurshandledare Innehåll Inledning... 2 Logga in... 3 Registrera dig... 4 Glömt lösenord... 5 Byta lösenord... 5 Support... 5 Utbildningsversionen...

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Ursäkta mig, hur kommer jag till Sosserian? Informationssidor från SAP it Helsingborg - 2010 Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Informationssidor från SAP it Helsingborg

Läs mer

Skriv in sökvägen sam.sll.se

Skriv in sökvägen sam.sll.se Lathund för SAM-användning SAM (Säker Anslutning Multiaccess) används när det är driftavbrott på kommunikationen till Stockholm och vi därför inte kan nå TakeCare. Det du bör göra är att först konstatera

Läs mer

E-post för nybörjare

E-post för nybörjare E-post för nybörjare Innehåll: Inledning 1 E-post 2 Att skapa ett e-postkonto 3 Skicka och ta emot e-post 5 Övningar 7 Söderköpings stadsbibliotek sep. 2012 2 Inledning Välkommen till Nyfiken på nätet

Läs mer

Tillbud är ett samlingsbegrepp för olika typer av nästan skador dvs. ej förväntade händelser som skulle kunnat medföra risk eller skada för någon.

Tillbud är ett samlingsbegrepp för olika typer av nästan skador dvs. ej förväntade händelser som skulle kunnat medföra risk eller skada för någon. Lisa, Lokalt InformationsSystem om Arbetsskador samt tillbud Manual för registrering av tillbud i Lisa Version 8.02 2012-05-30 @F Tillbud är ett samlingsbegrepp för olika typer av nästan skador dvs. ej

Läs mer

Medlemsregistret i IdrottOnline

Medlemsregistret i IdrottOnline Medlemsregistret i IdrottOnline Här följer en beskrivning över hur ni lägger in era medlemmar i IdrottOnline. För att få tillgång till medlemsregistret behöver du ha rollen Huvudadministratör eller Klubbadministratör.

Läs mer

SNABBGUIDE NUMMERVISNING. Rev 2015-09-14

SNABBGUIDE NUMMERVISNING. Rev 2015-09-14 SNABBGUIDE NUMMERVISNING Rev 2015-09-14 Innehåll LOGGA IN I MINIVOICE WEBB... 3 WEBBADMIN... 3 NUMMERVISNINGSGRUPPER - ÖVERSIKT... 4 NUMMERVISNINGSGRUPP... 5 ACCESSNUMMER TILL GRUPP... 5 GRUPPMEDLEMMAR...

Läs mer

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare

Användarmanual Skolrapport.se. Vårdnadshavare Användarmanual Skolrapport.se Vårdnadshavare Sida 2 av 18 Innehållsförteckning Om Skolrapport.se och Vklass... 3 Om Vklass lärplattform... 3 Videomanual... 3 Att komma igång med skolrapport.se... 4 Varför

Läs mer

Att komma igång med FirstClass (FC)!

Att komma igång med FirstClass (FC)! Att komma igång med FirstClass (FC)! Vi har tillgång till FC genom vårt samarbete med folkhögskolor och därigenom med Folkbildningsnätet. FC kan användas på en dator på två sätt (dessutom kan du använda

Läs mer

MANUAL SWE Cycling Online

MANUAL SWE Cycling Online MANUAL SWE Cycling Online SWE Cycling Online ersätter IndTA Nya tävlingsadministrativa systemet SWE Cycling Online lanseras i januari 2016. Det flesta av funktionerna känns igen från det gamla systemet

Läs mer

Manual för praktiker

Manual för praktiker Manual för praktiker Version: 2012-03-18 v.1 Innehållsförteckning Inloggning... 2 Logga in... 2 Glömt lösenord... 2 Logga ut... 3 Behandlingar / Tjänster... 4 Lägg in era behandlingar... 4 Hantering av

Läs mer

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner

Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Utbildningskontrakt webbstöd för kommuner Uppdaterat 2015-11-16 Detta användarstöd hanterar: - avtal - behörigheter - roller - inloggning - kommunspecifik information och gäller i första hand dig som har

Läs mer

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Att komma med i föreningsregistret

Kultur- och fritidskontoret LATHUND. Att komma med i föreningsregistret Kultur- och fritidskontoret LATHUND Att komma med i föreningsregistret Föreningsregister Som förening i Södertälje har man möjlighet att finnas med i Södertälje kommuns föreningsregister som ligger på

Läs mer

Logga in. Elevöversikt. Kolumner. Godkänna. Urval. Hantera inflytt och byte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen

Logga in. Elevöversikt. Kolumner. Godkänna. Urval. Hantera inflytt och byte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen 2014-03-04 Logga in Glömt lösenord Uppdatera lösenordet Kolumner Lägga till, ta bort och ändra ordning Spara egna kolumnval Urval Excelformat Välja antal barn som visas Sök Söka med filter Familjebild

Läs mer

Handbok. Kontaktuppgifter. ApN Support Tfn 090-16 16 60

Handbok. Kontaktuppgifter. ApN Support Tfn 090-16 16 60 Handbok Kontaktuppgifter ApN Support Tfn 090-16 16 60 ApN Föreningsenheten, Haninge kommun Therése Grevlund, 08-606 82 55, therese.grevlund@haninge.se Calle Strandh, 08-606 89 45, calle.strandh@haninge.se

Läs mer

IPS Handledning 2016-06-02

IPS Handledning 2016-06-02 Hur man får tillgång till IPS webb-utbildning Introduktion till processäkerhet! Åtgärd nr 1 Registrera företaget (samma för högskolor) 1.1 Registrera ditt företag för utbildningen på SSG:s hemsida www.ssg.se.

Läs mer

Användarmanual DHL ACTIVETRACING 3.3. Full Spårbarhet. Full spårbarhet av dina DHL sändningar

Användarmanual DHL ACTIVETRACING 3.3. Full Spårbarhet. Full spårbarhet av dina DHL sändningar Användarmanual DHL ACTIVETRACING 3.3 Full Spårbarhet Full spårbarhet av dina DHL sändningar Benutzerhandbuch, November 2009 Seite 2 Innehållsförteckning Introduktion...3 1.Åtkomst 4 2. Registrering...5

Läs mer

Valet 2010 på facebook!

Valet 2010 på facebook! Valet 2010 på facebook! Är det inte en valseger jag ser där borta? Tips från SAP:s IT grupp i Helsingborg Bakgrund Hösten 2009 bildade vi en arbetsgrupp där vi diskuterade hur IT kan gagna oss i valet

Läs mer

Version: 2012-08-13 v.1.0. Manual för praktiker

Version: 2012-08-13 v.1.0. Manual för praktiker Version: 2012-08-13 v.1.0 Manual för praktiker Innehållsförteckning Inloggning... 2 Logga in... 2 Glömt lösenord... 2 Logga ut... 3 Behandlingar / Tjänster... 4 Lägg in era behandlingar... 4 Redigera behandling...

Läs mer

Hitta rätt i E-tjänsten Barnomsorg!

Hitta rätt i E-tjänsten Barnomsorg! Hitta rätt i E-tjänsten Barnomsorg! Önskemål om ändring av barnomsorg Är ditt barn placerat och du vill ändra eller byta placering inom kommunen Använd blanketten önskemål om ändring av barnomsorg som

Läs mer

Administration IdrottOnline Förbund Administration

Administration IdrottOnline Förbund Administration Uppdaterad 2011-01-25 Administration IdrottOnline Förbund Administration Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet,

Läs mer

Frågor i anmälan till handledarutbildningen för matematiklärare

Frågor i anmälan till handledarutbildningen för matematiklärare Undervisningsstödsenheten 1 (7) Frågor i anmälan till handledarutbildningen för matematiklärare och lärare i naturvetenskap och teknik 2016/17 Obs! Detta dokument är endast till för att skapa överblick

Läs mer

Logga in i Hjördis. Det är viktigt att du använder denna länk och inte använder eventuella favoriter/bokmärken då webbadressen kan ändras.

Logga in i Hjördis. Det är viktigt att du använder denna länk och inte använder eventuella favoriter/bokmärken då webbadressen kan ändras. 8 1 Hjördis Medlem & Organisation Logga in i Hjördis För att du ska kunna arbeta med PRO:s medlemshanteringssystem måste du logga in i Hjördis. Allt arbete du gör i Hjördis sparas på PRO:s servrar, ingen

Läs mer

Lagadministration. 100913 Linda Emterby

Lagadministration. 100913 Linda Emterby Lagadministration För att lägga till lag ska man stå på organisationssida för en förening. Föreningen hittar man genom organisationsträdet under menyn Organisation eller genom att söka i Snabbsök efter

Läs mer

2. Registrera en ny medlem

2. Registrera en ny medlem 2. Registrera en ny medlem version 2006-05-10 2.1 2. Registrera en ny medlem Den här dokumentationen beskriver hur man registrerar en ny i SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

Va lkommen till Delfis statistikportal http://www.delfistatistik.se

Va lkommen till Delfis statistikportal http://www.delfistatistik.se Va lkommen till Delfis statistikportal http://www.delfistatistik.se Start Startsidan är lika för alla. För att komma vidare fyll i användarnamn (förnamn.efternamn) och lösenord högst upp till höger. Har

Läs mer

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline

Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Svenska Skidförbundets tävlingsadministrativa system på IdrottOnline Användarhandledning för SDF Innehåll Inledning... 1 Logga in i TA-systemet... 2 Administrera evenemang... 2 Godkänna evenemang och tävlingar...

Läs mer

Rolladministration i PaletteArena 5.3

Rolladministration i PaletteArena 5.3 SLU Rolladministration i PaletteArena 5.3 Jenny Kjellström 2012-03-16 Beskriver hur man lägger upp och inaktiverar en mottagare, hur man flyttar/styr om fakturor från/till andras inkorgar samt hur man

Läs mer

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502

Översikt. Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Användarhandledning Grythyttan Appen

Användarhandledning Grythyttan Appen Användarhandledning Grythyttan Appen Innehåll 1.Om appen...3 1.1.Systemkrav...3 2.Första starten...3 3.Inloggningsuppgifter...4 4.Navigeringsflikarna...5 5.Menyn...5 5.1.Inställningar...5 5.2.Om appen...6

Läs mer

Sida. Manual Scalepoint Avfuktning 2015-04-01

Sida. Manual Scalepoint Avfuktning 2015-04-01 Sida Manual Scalepoint Avfuktning 2015-04-01 Innehåll Inloggningssida 3-5 Överblick startsidan 6-7 Hänvisning vid Semester/Sjukdom 8 Mail nyskada 9 Flikar att genomgå före kontakt med kund, Och dess innebörd

Läs mer

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

Kom igång manual. För att starta behöver du registrera dig och din förening: https://www.procup.se/adm/procup_newclub.php

Kom igång manual. För att starta behöver du registrera dig och din förening: https://www.procup.se/adm/procup_newclub.php Kom igång manual För att starta behöver du registrera dig och din förening: https://www.procup.se/adm/procup_newclub.php Logga därefter in med de uppgifter du fått i din mail: https://www.procup.se/adm/login.php

Läs mer

Aktivitetskort på nätet

Aktivitetskort på nätet Aktivitetskort på nätet umea.se/aktivitetskort Vad är Aktivitetskort på nätet? Aktivitetskort på nätet är en tjänst för aktivitetsbidragsgrundande närvarorapportering. Tjänsten har sedan lanseringen den

Läs mer

Statligt LOK-stöd från 2014

Statligt LOK-stöd från 2014 Statligt LOK-stöd från 2014 Förändringar Nedan följer en sammanställning av förändringarna i de nya statliga LOK-stödsföreskrifterna jämfört med de gamla. Gamla (till 31 dec 2013) Nya (från 1 jan 2014)

Läs mer

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation.

Om du vill hitta tillbaka till din sektion klicka på fliken i huvudmenyn som heter organisation. Lathund för medlemsregistret Det första ni skall göra Det första ni ska göra i systemet är att kontrollera att er sektions uppgifter är korrekta. Ni registrerar en huvudadress som all post skickas till.

Läs mer

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord 2015-04-22 Innehåll 1. Att komma åt HR portalen... 2 2. Logga in och byta lösenord... 2 Inloggning... 2 Byta lösenord... 2 Glömt lösenord... 3 Hjälpfunktionen...

Läs mer

Användarhandbok för e-curia

Användarhandbok för e-curia Användarhandbok för e-curia Detta är en handbok för användare av datasystemet e-curia. Här beskrivs hur inlagor, domar och beslut kan utväxlas med kanslierna vid de domstolar som tillsammans utgör Europeiska

Läs mer

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago.

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Lumbago - Förord Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Vår förhoppning är att du ska få mer tid över för dina patienter och att du ska ha nytta av alla de effektiva funktioner som Lumbago erbjuder.

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen huvudman

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen huvudman Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen huvudman Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se www.skolverket.se

Läs mer

En handledning för studerande på Högskolan Kristianstad

En handledning för studerande på Högskolan Kristianstad Använda kurskonferenser i FirstClass En handledning för studerande på Åsa Kronkvist, augusti 2005 Innehåll Introduktion...3 Webbklient eller FirstClassklient?...3 Allt ligger online...3 Hitta rätt...4

Läs mer

Registrering av huvudanvändare i Prinfo DesignStore

Registrering av huvudanvändare i Prinfo DesignStore Prinfo DesignStore Göteborgs Universitet 1 Registrering av huvudanvändare i Prinfo DesignStore Om du inte har ett konto upplagt i Prinfo DesignStore så går du in på http://www.prinfodesignstore.com Som

Läs mer

Manual Nedladdningsbara klienten NLK

Manual Nedladdningsbara klienten NLK Manual Nedladdningsbara klienten NLK www.bildtelefoni.net Direktlänk: www.tolk.sip.nu Copyright 2015 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Nedladdningsbara klienten, NLK, kan alla som har behov

Läs mer

Handledning Octo Anmälan

Handledning Octo Anmälan Handledning Octo Anmälan Senast uppdaterad: 2010-12-17 Introduktion Octo Anmälan har implementerats i Octo Statistik för att underlätta anmälningsförfarandet till en tävling, både för arrangörer och anmälande

Läs mer

Instruktioner för beställningar och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel

Instruktioner för beställningar och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Sidan 1 av 10 Instruktioner för beställningar och kontoadministration för abonnenter av inlästa läromedel Version 3.0 Sidan 2 av 10 Innehåll Logga in och byta lösenord... 3 Logga in... 3 Byta lösenord...

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Handledning Biträdessidan Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från

Läs mer

ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING

ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING ÅGIT PRESENTERAR FILR SMIDIG OCH SÄKER FILÅTKOMST OCH DELNING Novell Filr är som Dropbox, men betydligt säkrare. Från och med nu kan alla anställda och studerande inom Ålands gymnasium arbeta med sina

Läs mer

Guide Flytta / Kopiera / Ta bort en kategori

Guide Flytta / Kopiera / Ta bort en kategori Guide Flytta / Kopiera / Ta bort en kategori Innehållsförteckning Förkunskaper... 2 Navigera mellan kategorierna i kategorivyn... 2 Flytta en kategori... 2 Gå till kategorivyn... 2 Välj kategori som ska

Läs mer

Vad är det frågan om En kort beskrivning av tjänsten. Den elektroniska jobbsökningen sker i följande steg:

Vad är det frågan om En kort beskrivning av tjänsten. Den elektroniska jobbsökningen sker i följande steg: Vad är det frågan om En kort beskrivning av tjänsten Vasa stads sommarjobb för ungdomar söks via jobbsökningsportalen Kuntarekry.fi. Kuntarekry.fi är en riksomfattande jobbsökningstjänst inom kommunbranschen

Läs mer

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar

MANUAL LAGLICENSER. Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Manual för registrering laglicenser Samtliga laglicenser samt EB/EBC registreringar Innehåll Kom igång Lägga till personer i medlemsregistret Import av personer genom excel Skapa lag (grupper) Redigera

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa ny Start-PIN beställa kodbox spärra användare lägga till och ändra användares åtkomst

Läs mer