Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060402"

Transkript

1 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte Närvarande: Erica Hjelm Hans Ericson Sjöstrand Andersson Louise Rosengren Monica Åkesson Sofie Falkman Lena Hedlund Giesela Edström Ej närvarande: Suzanne Adamsson Nathalie Andersson Louice Sporrsäter 1. öppnade mötet och hälsade alla välkomna till Stall Klevsviks stuga. 2. Dagordningen Dagordningen godkändes utan tillägg. 3. Val av justerare Sofie Falkman valdes till justerare. 4. Föregående mötesprotokoll Inga synpunkter på föregående protokoll. 5. Kassaärenden (firmateckning, budgetuppföljning) Lena rapporterade att vi idag har :- på kontot. Många medlemsavgifter saknas jämfört med förra året. Stor blänkare behövs på hemsidan om att betala medlemsavgiften, Louise kontaktar Åsa om det. författar påminnelsebrev som inkluderas i utskick till medlemmarna. Dokument om firmateckning skrevs under, samt årsredovisningen skrevs på av. Lena har gjort en bokföringsorder på handkassa som ej funnits hos kassören. Det handlar om pengar som finns hos olika personer och som ej har redovisats tillbaka till kassören, sammanlagt 1039:-. Lenas förslag är att bokföra det som kostnader för att få bort det ur bokföringen. Mötet godkände förslaget. Två tröjor ännu ej betalda, Ulrika P och Titti Hall. säger till Titti, och Sofie säger till Ulrika. a medlemmar: Ett oläsligt inbetalningskort, Lena har skrivit brev till henne. Lena har nytt telefonnummer hem enligt senaste kontaktlistan. Två startavgifter är hittills inbetalda till Djarfur Open. Budget Hans E har börjat på en budget. Han har gått bakåt i boksluten och började med Det är stora variationer på exempelvis intäkter från tävlingarna. Hans får hjälp av Lena med att beräkna inkomster/utgifter baserat på gamla bokslut. 1(7)

2 6. Info från SIF/Rapport från årsmötet Årsmötet Erica, Hans och Nathalie var på riksårsmötet. har fått protokollet och mailar ut det till styrelsen, samt ser till att det läggs på hemsidan. Djarfurs representanter bilade till mötet för att hålla nere kostnaderna, och kom tyvärr fram något sent trots (eller tack vare?) GPS! - Därför missade de information om ekonomin. De upplevde att det var en del konstiga bokföringspunkter, och tyvärr att SIF inte riktigt lyssnar på sina medlemmar. Djarfurs representanter kom till mötet mitt i valet. Valberedningen hade inte gjort sitt jobb, varför alla poster inte kunde besättas (se mer info i Islandshästen). Inför nästa år är Nathalie med i valberedningen! Vi tror att valberedningen kommer att jobba bättre nästa år, eftersom det nu är fokus på detta. Det fanns ingen revisionsberättelse varför styrelsen inte kunde beviljas ansvarsfrihet. Höjning av medlemsavgiften inför nästa år med 30:- plus 20:- för en olycksfallsförsäkring. Hästpassen drar in mycket pengar till SIF! Djarfur har synpunkter på avelskansliets tillgänglighet. De har telefontid tisdagar Eventuellt kommer Djarfurs styrelse att ha ett separat möte om samarbetet med SIF, och antingen skriva motioner eller ett öppet brev i Islandshästen. Angående Djarfurs motion om att veterinär ej skall behövas på Islandshästtävlingar så försökte Hans få förståelse från SIF för att de skall driva frågan mot djurskyddsmyndigheten/jordbruksverket. Det föll tyvärr dock ej i god jord. Info från SIF Årsmötesprotokoll och styrelseprotokoll har kommit ut. Finns hos för den som vill läsa. Det innehöll dock inte så mycket information. 7. Info från Vestur Ungdomsmöte hålls 20/4 i Vallda Bygdegård. Ungdomsansvarig är kallad, samt ordförande och gärna kassör. Det som skall diskuteras är ungdomsfrågor och hur ungdomspengarna skall användas mm. Djarfur har idag inga ungdomsrepresentanter! a behöver väljas. Arbetsdag på Sävebanan idag 2/4. Banan är i dåligt skick efter vintern (tjällossning). Tävlingen nästa helg ställs ev in pga detta. 8. Djarfurbladet Lägesrapport De påtänkta personer som skulle tas över har av olika anledningar dragit sig ur. Stall Björmannehög kan tänka sig att ta ett gemensamt ansvar. Tills någon tar över ansvaret behöver vi ha en interimslösning! Information behöver komma ut snarast till medlemmarna om vad som händer i och runt klubben. Förslag att respektive kommitté skriver sin information, som sedan sammanställs och skickas ut. Sofie åtar sig att sammanställa. Giesela kollar om hon kan skriva ut tidningen. Giesela ansvarar för utskicket. Eventuell kostnad för tryckning godkänns av ordföranden och kassör. 2(7)

3 'HDGOLQHI ULQOlPQLQJDYPDWHULDOWLOO6RILHlU -Ulrika skriver från tävlingskommittén -Louise från ungdomskommittén -Erica om verksamhetskommittén -Monica om funktionärerna -Medlemsavgifterna () -Ord från ordföranden -Presentation av styrelsen + bild (alla) 9. Hemsidan Presentation av styrelsemedlemmarna läggs även på hemsidan. Skicka texten både till Sofie och Åsa Adler. 10. Info från tävlingskommittén Bana för Djarfur Open är fortfarande inte klart. Anderssons Gård är inte aktuellt eftersom Nisse har planer på att bygga manege. På Bräcke bygger man hus, och anser sig inte ha tid att göra i ordning banan för tävling. Fálki har föreslagit att vi är på deras bana och även Säve är ett alternativ. Fördel med Fálki att det ev. kan vara lättare att få ihop funktionärer och domare. De kan även ta över ansvaret för caféet. Hur är det med övernattning/uppstallningsmöjlighet? Styrelsen ställer sig bakom förslaget att ha Djarfur Open hos Fálki förutsatt att det är gynnsamt för lösning av domar-, funktionär-, café- och veterinärfrågan. 11. Verksamhetskommittén Erica skall representera SIF i montern på mässan, och framförallt Djarfur. Hon har fått lappar med presentation av Djarfur för att försöka ragga nya medlemmar! Erica har mycket idéer om vad verksamhetskommittén skall göra, och kommer att gå ut med förslag i infobladet. Det första som är på G är träning för Britt Hagström i lösgörande arbete i form av Clinic eller kurs. Eventuellt kan även en kurs i lädervård/tillverkning av läderföremål komma att bli av. Hans funderar på ridtur i Tölö Kronopark (Rigortorpet). Där finns mycket ridvägar! Där finns plats för ca 10 transporter, så eventuellt behöver man lösa plats för fler, eller så är det först till kvarn som gäller. Tidpunkten blir om ca 1 månad framåt för att det skall torka upp i markerna. Hans kollar även att det inte krockar med tävling eller dylikt. 12. Ungdomsfrågor Förra helgen red ungdomarna kurs i kroppsmedveten ridning för Suss Landin. De var 12 ryttare sammanlagt. Det var mycket uppskattat. Åldrar mellan 10 och 17 år, och alla hjälpte varandra. Jättekul! Det blir troligen en uppföljare, eftersom det var så uppskattat. 3(7)

4 Nästa större aktivitet är ett läger, för det är något ngdomarna har önskat! Den gången blir det dock en något större kostnad för deltagarna. Ritten planeras gå till Ros-Marie vid Lygnern. Den planerade putstävlingen datumsätts snarast! 13. Materialfrågor skulle kolla om fleecetröjan finns i fler färger, samt även kolla upp upp kepsar och T-shirtar. Vi har fått följande svar från vår leverantör, Charden Reklam: 1lUGHWJlOOHUWVKLUWUHNRPPHQGHUDUMDJJlUQDI OMDQGH &OLTXH7H[DV%XOO7VKLUWLNODVVLVNOLWHU\POLJPRGHOOJUERPXOOVYDUDPHG MlWWHEUDKnOOEDUKHWEnGHYDGGHWJlOOHUIRUPHQRFKIlUJHQ 7U MDQE UYlOMDVLIlUJ 9X[HQVWUO,QNOWU\FNLHQIlUJ %DUQ VW ±VW )LOP VFKDEORQ 0RPVWLOONRPPHUPHGSnDOODSULVHU &OLTXH'DYLHV.ODVVLVNNHSVPHGWXQQSLSLQJLDYYLNDQGHIlUJSnVNlUPHQ0HWDOOVSlQQHI U VWRUOHNVLQVWlOOQLQJEDNWLOO)LQQVLU WWPDULQVYDUWHOOHUNDNL %URG\UKlUL6YHULJH $QWDOFDNHSVDUNRVWDUFDVW 2PQ\WWEURG\UNRUWNUlYVOLJJHUGHWSn.DQYLJ UDVSHFLDONHSVLVWlOOHWLDQWDORPVWVnSURGXFHUDUYLGHL)MlUUDQgVWHUQ 1LNDQGnUlNQDPHGHWWSULVSnFDNHSVYLGVDPPDNYDOLWDWLYDNHSVRFKEURG\U,QJHQP QVWHUNRUWVNRVWQDG 9DGGHWJlOOHUIOHHFHWU MRUQDILQQVGHWHQJUnLGDPRFKHQJUnLKHUUVRPNDQPDWFKD YDUDQGUD'HlUDOOVLQWHOLNDGDQDPHQNDQIXQNDVRPQ\DQVHUWLOOYDUDQGUDV'HHQGDIlUJHU VRPPDWFKDUYDUDQGUDDQQDUVlUU WWVYDUWRFKFUHDP Styrelsen beslutade att snarast beställa vinröda T-shirts med tryck i vitt. bestämmer antal/storlek, antal ca 100 st. Planen är att de skall vara framme till tävlingen 6-7/5. Pris ut 90:-/70:-. Keps tas fram längre fram, eftersom det kräver mer pengar i kassan. 14. Islandshästens dag Startmöte hölls 28/2. har kollat att vi kan vara på grusplanen vid Idrottshallen, och det är OK. Beslut att det blir 27/8, men vi måste kolla att det inte finns något viktigt arrangemang den dagen. 1lVWDP WHNOL6WDOO.OHYVYLN 15. AP-listan (nya punkter och uppföljning) Se nedan. 4(7)

5 16. Nästa möte (plats& tid) Söndag 21/5 kl hos. I sadelkammaren i stallet 17. Övriga frågor o Monica efterlyser funktionärer. Maila henne om du kan, och hjälp till och ragga fler! Gäller alltså Djarfur Open 6-7/5. o Rösträkning: Suppleanter har normalt ej rösträtt om alla ordinarie är på plats. För att täcka in måste man peka ut vilka som har rösträtt per tillfälle. Närvaro tas hädanefter som en punkt på dagordningen, samt upprättande av röstlängd. o Rollbeskrivning för styrelsemedlemmarna? Vi känner inte behov av det just nu, men det kan vara en tanke för framtiden. o Samarbete mellan klubbar i närzonen, varför är vi flera klubbar nära varandra? Vi konstaterade att det behövs flera klubbar, och att vi skall verka för samarbete mellan klubbarna. 18. Mötet avslutas $3OLVWDGrå = stängd $3QU 5XEULN 6WDWXV $QVYDULJ :3 Kolla priset för att hyra grusplanen vid sim/ishallen i Kungsbacka för Islandshästens dag. 6YDUNu har kommunen lämnat besked: De tycker det verkar vara ett trevligt arrangemang och ställer sig positiva till detta. Den 26/8 är redan bokad av Bouleklubben, fram till tiden på kvällen. Den 27 är ledigt, men då kan vi inte förbereda på plats förrän efter boulemänniskorna har försvunnit. De kommer dock ha en av bajamajorna på plats. Den 3/9 är också ledigt. Kostnaden för att hyra grusplanen är 231 kr/timme. Kontaktperson på kommunen för detta är Kristina Johansson, tel :6 Skriv ett brev till SIF ang den dyra kostnaden för tävlingsarrangemang (boxhyra etc) :3 Info om ungdomsbidrag till hemsidan (Vestur och Djarfur), för att underlätta ansökan. Kollat. bokar när datum är helt fastlagt. Flyttas till separat möte Info är inlagt på hemsidan. Louise provkör Eva B Eva B Suzanne 5(7)

6 $3QU 5XEULN 6WDWXV $QVYDULJ :1 Gör en budget för verksamhetsåret Presenteras på nästa möte :2 Skicka det justerade protokollet till Åsa för publicering på hemsidan. Pågår Klart! Hans :3 Ragga runt för att få tag i cafésamordnare. Ev Marie Caiman till hösten. Alla i styrelsen :4 Sammanför Titti, Fredrik och Eva Lind för att få igång redaktionsgruppen för Djarfurbladet :5 Lägg ut en annons på hemsidan för att hitta samordnare för caféet :7 Tag upp kontakten med Nisse om Anderssons Gård som alternativ för Djarfurs tävlingar :8 Skriv en text om verksamhetskommittén och om fritidsridning för hemsidan :9 Plocka ihop giveaways till tävlingskommittén att användas för att ges till domare. kontaktar Ulrika :10 Kolla om fleecetröjan finns i fler färger. Kolla även upp kepsar och T-shirtar. Stängs Inget nytt Stängs Erica klar. Hans ej klar. Görs före Djrfur Open Klart Nathalie Monica Nathalie Erica, Hans :11 Kalla till möte i kommittén om Islandshästens dag Klart :1 Stor blänkare behövs på hemsidan om att alla som inte betalat sina medlemsavgifter skall göra det snarast. Louise kontaktar Åsa om det :2 Påminnelsebrev om medlemsavgiften skrivs och skickas ut tillsammans med nyhetsbrevet ( Djarfurbladet ) :3 Maila ut protokollet från riksårsmötet till styrelsen, samt se till att det läggs på hemsidan :4 Be Ulrika skriva information från tävlingskommittén för tidningen :5 Skriv information från ungdomskommittén för tidningen. Louise R Monica Louise R 6(7)

7 $3QU 5XEULN 6WDWXV $QVYDULJ :6 Skriv information från verksamhetskommittén för tidningen :7 Skriv upprop om funktionärer till Djarfur Open för tidningen Erica Monica :8 Skriv ord från ordföranden för tidningen :9 Skriv en presentation om dig själv och din roll i styrelsen för tidningen. Skicka även texten till Åsa Adler för publicering på hemsidan :10 Den planerade putstävlingen datumsätts snarast och.info läggs ut på webben :11 Bestäm antal/storlek på T-shirtarna, antal ca 100 st. Beställs snarast :12 Kallelse till nästa möte om islandshästens dag läggs ut på hemsidan: 18/4 kl i Stall Klevsvik %HVOXWVORJJ Alla Louise R %HVOXWQU 5XEULN :1 Inköp av 50 klubbtröjor i fleece :2 Inköp av tre DVD-filmer (tänder och Bennis två filmer) :1 3600:- låses för ungdomarna under år Pengar som ej utnyttjats under året går till klubbens kassa vid årsskiftet :2 I den mån snabba beslut behöver fattas har ordföranden mandat att fatta dessa själv. Ordföranden kan konsultera hela eller delar av styrelsen :3 Beslut att lägga ut styrelseprotokoll på hemsidan :1 Beslut om att godkänna bokföringsorder på handkassa som ej funnits hos kassören, sammanlagt 1039: :2 Beslut om att köpa in 100st T-shirts. Vid tangentbordet: Andersson (sekreterare) Justeras: 6RILH)DONPDQ 7(7)

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-10-12 Närvarande: Andersson Sofie Falkman Giesela Edström Monica Åkesson Tina Bodin Ulla Terneby Lena Jovén Ej närvarande: Hans Ericson Tina Hansen Nathalie

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060521

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060521 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060521 Närvarande: Erica Hjelm Hans Ericson Sjöstrand Andersson osengren Åkesson Sofie Falkman Lena Hedlund Giesela Edström Louice Sporrsäter Ej närvarande: Suzanne

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-12-07

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-12-07 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-12-07 Närvarande: Ericson Louise Rosengren Sofie Falkman Ulla Terneby Giesela Edström Karin Andersson Lena Jovén Ej närvarande: Monica Åkesson Tina Bodin

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060813

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060813 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060813 Närvarande: Hans Ericson Sjöstrand Karin Andersson osengren Monica Åkesson Sofie Falkman Louice Sporrsäter Lena Hedlund Ej närvarande: Suzanne Adamsson

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2010-02-28

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2010-02-28 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2010-02-28 Närvarande: Karin Andersson Tina en Ulla Terneby Eva Stark Ericson Marie Caiman Lena Jovén Ej närvarande: Louise Rosengren Nathalie Andersson Kajsa

Läs mer

blanketter för ungdomsbidrag

blanketter för ungdomsbidrag Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 060219 Närvarande: Erica Hjelm Hans Ericson Sjöstrand Andersson Louise Rosengren Monica Åkesson Nathalie Andersson Sofie Falkman Suzanne Adamsson Ej närvarande:

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-12-06 Närvarande: Karin Andersson Agnetha Pethrus Ulla Terneby Louise Rosengren Eva Stark Hans Ericson Marie Caiman Lena Jovén Ej närvarande: Tina Hansen

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2011-01-16

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2011-01-16 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2011-01-16 Närvarande: Hans Ericsson Karin Andersson Eva Stark Marie Caiman Julia Svenker Lena Jovén Olivia Pethrus Ej närvarande: Tove Borgström Louise Rosengren

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-06-10

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-06-10 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-06-10 Närvarande: Ericson Andersson Tina en Louise Rosengren Monica Åkesson Ulla Terneby Lena Jovén Ej närvarande: Nathalie Andersson Sofie Falkman Eva Stark

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 071007

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 071007 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 071007 Närvarande: Andersson Giesela Edström Louise Rosengren Nathalie Andersson Monica Åkesson Eva Stark Tina Bodin Ej närvarande: Ericson Lena Hedlund Louice

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-04-27

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-04-27 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-04-27 Närvarande: Hans Ericson Karin Andersson Giesela Edström Sofie Falkman Monica Åkesson Ulla Terneby Tina Bodin Lena Jovén Ej närvarande: Nathalie Andersson

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 070218 Närvarande: Eva Stark Hans Ericson Karin Andersson Lena Hedlund Louice Sporrsäter Monica Åkesson Falkman Tina Bodin Ej närvarande: Erica Hjelm Giesela Edström

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 080120

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 080120 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 080120 Närvarande: Ericson Karin Andersson Louise Rosengren Monica Åkesson Louice Sporrsäter Tina Bodin Giesela Edström Sofie Falkman Ej närvarande: Lena Hedlund

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 061015 Närvarande: Sjöstrand Karin Andersson osengren Monica Åkesson Sofie Falkman Louice Sporrsäter Lena Hedlund Suzanne Adamson Giesela Edström Ej närvarande:

Läs mer

Protokoll nr 3/2009 från Styrelsemöte i Vaengur Islandshästförening, 2009-02-26 hos Ann

Protokoll nr 3/2009 från Styrelsemöte i Vaengur Islandshästförening, 2009-02-26 hos Ann Protokoll nr 3/2009 från Styrelsemöte i Vaengur Islandshästförening, 2009-02-26 hos Ann Närvarande: Ursäktade: Patrik Jonasson Ordförande Yvonne Benzian - Ledamot Gisela Vanhanen Vice ordförande Cissi

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet

Styrelsemöte Ösmo kyrkokör 10 januari 2013 Församlingshemmet Närvarande: Maria Flink (ordförande), Lena Lagborn (vice ordförande), Monica Risberg (kassör), Annica Kilegård Brissman (sekreterare), Katarina Rudérus (körledare) samt Peter Mourath (kyrkoherde) närvarande

Läs mer

1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se

1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 2(5) DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer ordförande, sekreterare, justerare 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte.

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte. PROTOKOLL Nr 5 år 9 Styrelsemöte 2007-01-11 ABC-lokal Närvarande: Anna Stubbendorff (ordförande) Peter Danilo (vice ordförande) Sofia Thente (sekreterare) Anders Ohlsson (kassör) Fredrik Carlsson (suppleant)

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall

Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall Protokoll fört vid styrelsens Skype möte 2015-04-28 Plats: Sundsvall Närvarande ledamöter: Britt-Marie Edfors Ordförande Carina Östberg Utställnings ansvarig Agneta Östlund Retriever ansvarig Ingela Norrby

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-02-15

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-02-15 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-02-15 Närvarande: Karin Andersson Hans Ericson Agnetha Pethrus Louise Rosengren Eva Stark Marie Caiman Falkman Ulla Terneby Tina Hansen Lena Jovén Ej närvarande:

Läs mer

Sleipnir, Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06

Sleipnir, Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06 Protokoll fört vid styrelsemöte/konstitueringsmöte 2008-02-06 Tid: 18.00 Plats: hos Camilla Reichenberg, Löpargatan 91 Närvarande: Camilla Reichenberg (CR) Sofia Kindlund (SK) Lise-Lott Jansson (LJ) Mia

Läs mer

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 Föreningen Gunnsjöbadet Kallelse till årsmöte Härmed kallas du till årsmöte I föreningen Gunnsjöbadet söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 i Kvarngården, Bergshamra Dagordning 1. Val av ordförande samt sekreterare

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 071125

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 071125 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 071125 Närvarande: Ericson Andersson Louise Rosengren Monica Åkesson Eva Stark Louice Sporrsäter Sofie Falkman Ej närvarande: Tina Bodin Lena Hedlund Giesela Edström

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Närvarande: 11 medlemmar, 2 från Vägledarens redaktion, 8 styrelsemedlemmar, samt 25 giltiga fullmakter. 1 Ordningsfrågor 1.1 Mötets

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Datum: 2012-11-10 Plats: Centrumhuset i Rödeby Antal deltagare: 27 pers Mötet inleds med att Thomas presenterar ett bildspel och berättar

Läs mer

Svenska Agilityklubben 9-2014

Svenska Agilityklubben 9-2014 Svenska Agilityklubben 9-2014 2014-10-30 160-184 Protokoll från styrelsemöte via telefon med Svenska Agilityklubbens styrelse torsdag 30 oktober 2014. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande (från punkt

Läs mer

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i.

Dagordning (Kopiera så att alla körmedlemmar kan läsa) Årsmötesprotokoll Färdig mall som du bara fyller i. Så här går det till 1 Håll ett årsmöte Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte. UNGiKÖR kan förse dig med de flesta handlingar som behövs för mötet: 2 Dagordning (Kopiera så att alla

Läs mer

Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05

Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05 Protokoll från Drömgruppsforums styrelsemöte 2016 04 05 Närvarande: Elisabet Tärneberg, Anders Omstedt, Elisabeth Gruneau, Ingegerd Brändström Närvarande per telefon under punkten 4: Birgitta Lindsten

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-08-17

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-08-17 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2008-08-17 Närvarande: Ericson Andersson Tina en Louise Rosengren Tina Bodin Eva Stark Ulla Terneby Lena Jovén Ej närvarande: Nathalie Andersson Sofie Falkman

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S ÅRSMÖTE 20140208, KL. 12.00 PLATS: GÖTEBORGS & MÖLNDALS BRUKSHUNDKLUBB, GÖTEBORG

PROTOKOLL FÖR SSBTK:S ÅRSMÖTE 20140208, KL. 12.00 PLATS: GÖTEBORGS & MÖLNDALS BRUKSHUNDKLUBB, GÖTEBORG PROTOKOLL FÖR SSBTK:S ÅRSMÖTE 20140208, KL. 12.00 PLATS: GÖTEBORGS & MÖLNDALS BRUKSHUNDKLUBB, GÖTEBORG 1. Mötet öppnas Ordförande Johan Norgren hälsar alla välkomna och förklarar årsmötet för Svenska Staffordshire

Läs mer

STYRELSEMÖTE ÖAMCK. Protokoll fört vid styrelsemöte med Östra Aros MCK tisdagen den 20 oktober 2015 kl. 18.30 i Stångby.

STYRELSEMÖTE ÖAMCK. Protokoll fört vid styrelsemöte med Östra Aros MCK tisdagen den 20 oktober 2015 kl. 18.30 i Stångby. Protokoll fört vid styrelsemöte med Östra Aros MCK tisdagen den 20 oktober 2015 kl. 18.30 i Stångby. Närvarande: Peter Appelqvist (PA) Ordförande Jan Lindberg (JL) Kassör Roger Söderbom (RS) Sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011.

Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011. Protokoll fört vid styrelsemöte för Falu Brukshundklubb den 5/9 2011. Plats: Klubbstugan, Heden Deltagare ledamöter: Mats Edbäck, Inga lill Palmberg, ulrika S N, Maj britt Johnsson Deltagare suppleanter:

Läs mer

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5)

STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) STYRELSEMÖTESPROTOKOLL TEV Sida 1 (5) Datum: 2013-06-14 Ort: Stockholm Protokoll nummer: 6 Ordförande: Sekreterare: Justerare: Övriga närvarande: Peter Franzén Madelene Lundin Peter Schulz Gunilla Brattström-Cronqvist,

Läs mer

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00 NNBF STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordförande Urban Jonsson, vice ordförande Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN Tid: 4 september 2008 kl 19.00 Plats: Hemma hos ordförande Ove Paulusson i Mölndal Närvarande: Ordförande Ove Paulusson () IT-ansvarig Morgan Fredberg () via

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 24 februari 2002 Plats: Beslutande: MB Samtliga närvarande Karolina Filipsson Sekreterare Lars Roslund Årsmötets ordförande Åsa Karlsson Bernt

Läs mer

Suzuki Cavalcade Club Sweden

Suzuki Cavalcade Club Sweden Sid. 1/5 Plats: Ljusterns Camping, Säters Kommun Tid: Kl. 17 00 Protokoll fört vid S.S.C.S. årsmöte den 2:e augusti 2003 Närvarande från Styrelsen: Åke Kindbom Bengt Sundberg Christer Tette Ceihagen Kenneth

Läs mer

Djarfurbladet. nummer 2, 2006. 1 www.djarfur.se. Athena med två dagar gamla Helmingur från Klevsvik. Foto: Sofie Falkman

Djarfurbladet. nummer 2, 2006. 1 www.djarfur.se. Athena med två dagar gamla Helmingur från Klevsvik. Foto: Sofie Falkman Djarfurbladet nummer 2, 2006 Athena med två dagar gamla Helmingur från Klevsvik. Foto: Sofie Falkman 1 Ord från er redaktör Hej! Kanske var det inte en briljant idé med deadline för Djarfurbladet mitt

Läs mer

Protokoll från Djarfurs årsmöte på Hanhalsgården

Protokoll från Djarfurs årsmöte på Hanhalsgården Protokoll från Djarfurs årsmöte 2008-01-27 på Hanhalsgården Närvarande: 17 medlemmar, se närvarolista sist i protokollet 1. Mötets öppnande Hans Ericson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2. Godkännande

Läs mer

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING 1. Stämmans öppnande Styrelseordföranden Sara Johansson öppnade mötet klockan 19:05. 2. Val av ordförande att leda stämmans förhandlingar Sara förslog Fredrik Drotte som ordförande, och han valdes omgående

Läs mer

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-06-14

Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-06-14 Mötesprotokoll från Djarfurs styrelsemöte 2009-06-14 Närvarande: Karin Andersson Hans Ericson Agnetha Pethrus Louise Rosengren Marie Caiman Nathalie Andersson Ulla Terneby Tina Hansen Lena Jovén Ej närvarande:

Läs mer

LATHUND Att planera en mässa eller utställning

LATHUND Att planera en mässa eller utställning LATHUND Att planera en mässa eller utställning När man medverkar vid utställningar av olika slag är det viktigt att ha en klar strategi kring sitt deltagande. Att bara åka dit på vinst och förlust med

Läs mer

Svenska Leonbergerklubben

Svenska Leonbergerklubben Nr 11/13 Svenska Leonbergerklubben Svenska Leonbergerklubbens ordinarie styrelsemöte. Telefonmöte 2013-06-20 38. Mötets öppnande 39. Närvarande: Pamela Abrahamsson, Robin Neumann, Kristina Truedsson Mikaela

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet

Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet Närvarande: Birgitta Eklöf, Stig Ewaldson, Sven-Åke Hansson, Anita Lindfors, Marianne

Läs mer

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 1. Mötets öppnande Agneta Tjust, ordförande, hälsar de närvarande varmt välkomna Ordförande inleder med

Läs mer

PROTOKOLL 2011-05-15 Årsmöte

PROTOKOLL 2011-05-15 Årsmöte Närvarande: Se bilaga 1. Dagordning Bilagor 1 Mötets öppnande 2 Fastställande av röstlängden 3 Fastställande av dagordning 4 Val av mötets ordförande 5 Val av mötets sekreterare 6 Val av två personer att

Läs mer

HÖSTMÖTESPROTOKOLL. Protokoll från SBK Stockholmsdistriktets höstmöte 2009 11 24 kl. 19.00 Plats: Vällingby BK.

HÖSTMÖTESPROTOKOLL. Protokoll från SBK Stockholmsdistriktets höstmöte 2009 11 24 kl. 19.00 Plats: Vällingby BK. HÖSTMÖTESPROTOKOLL Protokoll från SBK Stockholmsdistriktets höstmöte 2009 11 24 kl. 19.00 Plats: Vällingby BK. Närvarande lokalklubbar: Danderyd Täby BK, Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, Solna Sundbyberg

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening

Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening Protokoll fört vid årsmöte med östra Blekinges Biodiarförening Datum: 2012-11-11 l Mötets öppnande Bengt-Åke Ljungkvist hälsar alla välkomna och förklarar årsmötet för öppnat. 2 Val av mötets ordtörande

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Torsdagen den 20 oktober 2005 Plats: Galtsjön, Ronneby kl. 18:30

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Torsdagen den 20 oktober 2005 Plats: Galtsjön, Ronneby kl. 18:30 Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Torsdagen den 20 oktober 2005 Plats: Galtsjön, Ronneby kl. 18:30 Närvarande: Ledamöter: Rauno Lakso, Petra Lakso, Oddvar Myhr, Laila Myhr, Lars Nilsson,

Läs mer

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll-

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435-6076 -Styrelseprotokoll- Datum: 2015-09-19 2015-09-20 Möte nr 7/2015 Plats: Victoria Tower, Stockholm 137-160 Beslutande: Dan Wikström, Carina Larsson, Maria Pettersson, Monica Hedquist, Lovisa Björkman, Jonas Bygdén (t om 142),

Läs mer

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske.

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske. KALLELSE Styrelsemöte: Föreningsmöte: Årsmöte: det enklaste sättet är att styrelsen själv kommer överens om hur kallelse till styrelsemötena skall ske. Styrelsens ordförande har alltid ansvaret för kallelser

Läs mer

Styrelsemöte nr. 5 för Sverok Stockholm den 3/6-2013

Styrelsemöte nr. 5 för Sverok Stockholm den 3/6-2013 Protokoll nummer 5 för den 3/6-2013 2013-06-03 1 Styrelsemöte nr. 5 för den 3/6-2013 Närvarande: Erland Nylund Mats Heden Olof Bjälkvall Leo Borg John Lundhgren Lloyd Baltz Adjungerade till mötet Rasmus

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

Svenska Leonbergerklubben

Svenska Leonbergerklubben Nr 02/14 Svenska Leonbergerklubben Svenska Leonbergerklubbens ordinarie styrelsemöte, telefonmöte. 2014-03-04 13. Mötets öppnande Ordförande hälsade alla välkomna 14. Närvarande/frånvarande: Närvarande:

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, lördag och söndag 15-16/3 2014, Upplands Väsby 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och

Läs mer

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Sida 1 (5) Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Närvarande var fastigheterna 5, 7, 11, 15, 21, 22, 24, 31, 36, 37, 38, 42, 45, 48, 50, 54, 56, 57, 60, 62, 64, 65, 70, 72, 76, 78, 86, 93,

Läs mer

Styrelseprotokoll för Säters FVOF Datum 2007-04-11 Tid Protokoll nr. 10 2007:1 Plats Säters Stadshotell

Styrelseprotokoll för Säters FVOF Datum 2007-04-11 Tid Protokoll nr. 10 2007:1 Plats Säters Stadshotell Styrelseprotokoll för Säters FVOF Datum 2007-04-11 Protokoll nr. 10 2007:1 Plats Säters Stadshotell Jörgen Wikström Sven Andersson, adjungerad Ordf. öppnar mötet. Dagordningen godkänns av mötet. Inför

Läs mer

Ordförande hälsade deltagarna välkomna samt förklarade sammanträdet öppnat.

Ordförande hälsade deltagarna välkomna samt förklarade sammanträdet öppnat. (protokollet är kopierat från en forumpost skapad av Jakob Enkvist) Datum 2007 01 28 Plats Kalshamn, blekinge Närvarande 17 st Anmält förhinder 1 Sammanträdets öppnande Ordförande hälsade deltagarna välkomna

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Datum: 2006-10-09 Plats: Studiecentrum Ordförande: Erik Wendel TM05 Sekreterare: Anna Hansson TM05 Jenny A Andersson TM06 Jenny

Läs mer

Protokoll för Alingsås Discgolfs Årsmöte 2015

Protokoll för Alingsås Discgolfs Årsmöte 2015 Protokoll för Alingsås Discgolfs Årsmöte 2015 Måndag 9 mars 2015 kl. 19:00 Lokal: Stationshuset, Alingsås Närvarande Mats Hjerpe Stellan Modigh Jonas Thorn Jimmy Svensson Daniel Castor Olle Samuelsson

Läs mer

Stadgar för Linköpings Koloniträdgårdar

Stadgar för Linköpings Koloniträdgårdar Stadgar för Linköpings Koloniträdgårdar 1 Föreningens namn Föreningens namn är Linköpings koloniträdgårdar. 2 Föreningens ändamål 2.1 Linköpings koloniträdgårdar är en allmännyttig ideell förening som

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg

Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg Stadgar för den ideella föreningen Reningsborg 1. Föreningens firma Föreningens firma är Reningsborg. 2. Föreningens ändamål och verksamhet Föreningen är en hjälporganisation på kristen grund och är organiserad

Läs mer

Ej närvarande: Ungdomsektionens representant. Veronica Mohlin, Therese Nerlund, Linda Norin, Lena Fors.

Ej närvarande: Ungdomsektionens representant. Veronica Mohlin, Therese Nerlund, Linda Norin, Lena Fors. PROTOKOLL fört vid styrelsemöte i Ånge Ridklubb 2015-09-12 Sid. 1/4 Närvarande: Helene Eriksson, Anna Johansson, Anette Boström, Stiven Wiklund, Mikael Ödeen, Evelina Johansson, Camilla Norman Adjungerad

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Ulla-Karin Gunnarsson, vice ordförande, Louise

Läs mer

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Tid: 08.15 10.00, tisdag, 2014-11- 11 Plats: RG3 Närvarande: Evelina Sönnerstedt, Linnéa Fällström, Sandra Sjölander, Sofia Lindblad, Emma Rydén, Martina Kraff och Jessica

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid Svenska Rottweilerklubbens/AfR styrelsemöte via telefon. Närvarande: Angelina Ohlsson (fr.o.m 126 Registerkommittén-slut), Ingela Plahn Lindström, Anna Lindgren, Veronica Nilsson, Jenny

Läs mer

Oskarströms brukshundklubb Styrelsemöte 2009-04-23 s 1 (5)

Oskarströms brukshundklubb Styrelsemöte 2009-04-23 s 1 (5) Oskarströms brukshundklubb Styrelsemöte 2009-04-23 s 1 (5) Ärende: OBK Styrelsemöte Tid: 2009-04-23 Plats: Oskarströms brukshundklubbs klubbstuga Närvarande: Tomas Samuelsson, Kethy Karlsson, Jan Rosén,

Läs mer

Årsmöte Umeå Södra FF 30/8-2015

Årsmöte Umeå Södra FF 30/8-2015 Årsmöte Umeå Södra FF 30/8-2015 Näravarande på mötet: Ordförande Suppleant Kanslist Valberedning Fl-05 Gul Fl-99 Fl-09 Fl-03 Gul Fl-05 Gul Fl-06 Gul Sponsorgruppen Medlem Medlem Samuel Öhberg Patrik Lindahl

Läs mer

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN INNEHÅLL 3 Vilka sitter i valberedningen? 4 Vad gör valberedarna? 7 Liten checklista för valberedningen 8 Världens bästa styrelse 10

Läs mer

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA

SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA SOMMARKONFERENS OCH TRÄNINGSCAMP 5 7 AUGUSTI 2016 i GRÄNNA Smålands Brottningsförbund inbjuder samtliga Smålandsklubbar till Sommarkonferens för föreningsledare, och träningscamp för knatte, pojk, ungdom,

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2

Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2 -! Persikogatans Samfällighetsförening Protokoll fört vid årsstämman för Persikogatans Samfällighetsförening 2015-02-19 Plats: Fiskebäckskyrkan, Aprikosgatan 2 1 Mötets öppnande Ordförande Roland Ahlqvist

Läs mer

Medlemsblad Nr 1 2009

Medlemsblad Nr 1 2009 Medlemsblad Nr 1 2009 2009-03-30 Vår nya ordförande... Särskilt intressanta artiklar: Foderanläggning registrera dig hos Jordbruksverket. Aktiviteter och gemenskap, utveckla dig och din häst. B-vitamin

Läs mer

Mötesort Göteborg. Närvarande John Berg, Louise Rosengren, Ann-Sophie Lindman, Joachim Bonander, Johanna Björkgård,

Mötesort Göteborg. Närvarande John Berg, Louise Rosengren, Ann-Sophie Lindman, Joachim Bonander, Johanna Björkgård, , Louise Rosengren, Ann-Sophie Lindman,, Johanna Björkgård, 53. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 53.1 Val av protokollförare Joachim utsågs till protokollförare

Läs mer

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2009-06-09 Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny

Läs mer

Uppföljning av Värdighetsgarantier inom äldreomsorgen 2015

Uppföljning av Värdighetsgarantier inom äldreomsorgen 2015 Uppföljning av Värdighetsgarantier inom äldreomsorgen 2015 1 Bakgrund För att höja kvaliteten i äldreomsorgen och tydliggöra för målgruppen vad de kan förvänta sig av äldreomsorgen fastställde kommunstyrelsen

Läs mer

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013

VATNALILJAbladet. För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013 VATNALILJAbladet För Vatnaliljas klubbmedlemmar Årgång 15 Nr 3-2013 Redaktionsspalten Vatnaliljabladet kommer ut med fyra nummer per år. Manusstopp är för nr 4-2013 1 december Om du vill ha material infört

Läs mer

Protokoll 20150204: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala

Protokoll 20150204: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Protokoll 20150204: Styrelsemöte, Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Malin Bohlers, Linus Hagander, Jaś Szulkin, Ida Reimegård, Lisa Erkander, Sofie Gelinder, Hannah Matkala Nylander. Närvarande:

Läs mer

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Stämman hölls på Ljungalid, långfredag den 10 april 2009. Antal deltagare på stämman var 61 personer enligt närvarolista. 1 Stämmans

Läs mer

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012

NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 NYHETSBREV ÅLAND 01/2012 Välkommen till ett nytt år med Folkhälsan! Info för styrelseaktiva Vem får nyhetsbrevet? Detta informationsbrev går ut till alla styrelsemedlemmar i våra lokalföreningar som uppgett

Läs mer

Vallda Parks Samfällighetsförening

Vallda Parks Samfällighetsförening Protokoll för ordinarie föreningsstämma Vallda Parks Samfällighetsförening Tidpunkt: Torsdagen 22 april 2010, kl 18.30-20.30 Plats: Vallda Församlingshem, Vallda Deltagare: 34 personer närvarande, representerande

Läs mer

5 februari Planeringskväll inför föreningens 70 års kalas

5 februari Planeringskväll inför föreningens 70 års kalas 2 Styrelsens sammansättning t o m mars-2013 Ordf. Daniel Sigurd 070-959 05 56 Email sigge@wilzens.se V.ordf. Annelie Stolt 0141-21 07 89 Email stolt1966@hotmail.com Sekr. Gunilla Ångström-Balla 0141-21

Läs mer

OM FÖRENINGEN 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bokenäs Fiber Ekonomiska Förening och styrelsen har sitt säte i Uddevalla kommun.

OM FÖRENINGEN 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bokenäs Fiber Ekonomiska Förening och styrelsen har sitt säte i Uddevalla kommun. Information från Bokenäs Fiber - Februari 2014 Hej medlem, Nu verkar det som om vintern har släppt greppet och vi planerar att komma igång med grävningen igen efter vinteruppehållet. Närmast på tur är

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa

Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Svenska Brukshundklubbens Utskott för avel och hälsa Protokoll 3/2015 Datum: 2015-03-16 Tid: 19:00-22:00 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ulrika Paulin sammankallande Kirsten Wretstrand Gunnel Crona Anmält

Läs mer

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014.

Stadgar för Gästriklands Båtförbund. Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Stadgar för Gästriklands Båtförbund Antagna efter revidering vid årsstämman för verksamhetsåret 2014. Register 1. Förbundets ändamål. 2. Förbundets organisation. 3. Anslutning och medlemskap. 4. Avgifter

Läs mer

Marks Amatörradioklubb Box 2022 511 02 SKENE. Telegrafikurs... 3 Årsmöte stundar... 4

Marks Amatörradioklubb Box 2022 511 02 SKENE. Telegrafikurs... 3 Årsmöte stundar... 4 Marks Amatörradioklubb Box 2022 511 02 SKENE Telegrafikurs... 3 Årsmöte stundar... 4 M.A.R.K. Marks Amatör Radio Klubb Klubbstyrelse 2006 Ordförande SM6MLI Hans Turesson 0320/103 81 Vice ordförande SM6UNC

Läs mer

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb

Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Protokoll Botkyrka Brukshundklubb Styrelsemöte 2004 12 02. Närvarande. Anders Ahlqvist Silva Holmér Ulrik Bergquist Ulrika Pettersson Vanja Ljung Rinnie Iderborn Lars Erik Johansson Kerstin Sundberg Ej

Läs mer

Till ordförande för mötet valdes Jakob Enkvist, och som sekreterare valdes Jan Hjulberg.

Till ordförande för mötet valdes Jakob Enkvist, och som sekreterare valdes Jan Hjulberg. (protokollet är inkopierat från forumpost skapad av Jan Hjulberg) Årsmöte 2008 02 02 Värnamo 1. Förslag på dagordning. Godkännes. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. Till ordförande för mötet

Läs mer

PROTOKOLL. Lövsta BåtSäIIskaps Höstmöle 23 november 2009. 1. Mötets öppnande Båtsällskapets Ordförande öppnade mötet och hälsade alla (18st) Välkomna.

PROTOKOLL. Lövsta BåtSäIIskaps Höstmöle 23 november 2009. 1. Mötets öppnande Båtsällskapets Ordförande öppnade mötet och hälsade alla (18st) Välkomna. PROTOKOLL Lövsta BåtSäIIskaps Höstmöle 23 november 2009 1. Mötets öppnande Båtsällskapets Ordförande öppnade mötet och hälsade alla (18st) Välkomna. 2. Fastställande av dagordning Dagordningen godkändes

Läs mer

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret?

Starta en förening. Vill du anmäla din förening till föreningsregistret? Starta en förening Sverige har ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. En grupp människor kan bilda en förening utan tillstånd från myndigheterna. Föreningen måste

Läs mer

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-08-22

Protokoll från Tävlingskommitténs möte 2012-08-22 Närvarande Björn Höft (BH) Mats Engquist (ME) Björn Strömberg (BS) Christofer Evelönn (CE) Ingemar Kallas (IK) Frånvarande - Protokoll för Tävlingskommitténs Tid och plats: 22 augusti 2012, Östervägen

Läs mer

PROTOKOLL upptaktsmöte

PROTOKOLL upptaktsmöte PROTOKOLL upptaktsmöte Datum: 2015-08-27 kl. 18:00 Plats: SMK Hälsinge, Hudiksvall 1. Mötets öppnande Ordförande Per-Åke Persson öppnade mötet och hälsade alla välkommen. Ungefär 20 personer närvarande.

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 22 maj 2006 Plats: Kansliet i Liatorp

Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 22 maj 2006 Plats: Kansliet i Liatorp Protokoll från styrelsemöte Blekinges Motorcyklister Måndagen den 22 maj 2006 Plats: Kansliet i Liatorp Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Valberedare: Webbmaster: Medlem: Rauno Lakso, Petra Lakso, Laila

Läs mer

Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Havsbadskoloni Årsmöte 2012

Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Havsbadskoloni Årsmöte 2012 Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Typ av möte: Årsmöte Mötesdatum: 2012-02-21 Närvarande: 59 personer som representerade 46 kolonilotter. Innan mötet öppnades visade Ulla Brehm ett uppskattat bildspel

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Varsågod! Spännande att ni vill starta lokalavdelning i Svenska Kyrkans Unga. Här får ni de handlingar ni behöver. Läs först igenom

Läs mer

antoni lacinai Framgångsrika kundsamtal

antoni lacinai Framgångsrika kundsamtal antoni lacinai Framgångsrika kundsamtal Författaren och Meetings International Publishing sättning: Andrea Kellerman illustrationer: Roland Öqvist tryck: Trydells Laholm, Januari 2011 upplaga: 1:1 isbn

Läs mer