Kortfattad användarhandbok

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kortfattad användarhandbok"

Transkript

1 Kortfattad användarhandbok TANDBERG MXP-system - Svenska Programvaruversion F1 D Detta dokument får inte kopieras vare sig i sin helhet eller i utdrag utan skriftligt godkännande från:

2 Innehållsförteckning Användning... 3 Fjärrkontrollen... 3 Menyn... 5 Skärmsymboler... 6 Videosamtal... 7 Ringa upp... 7 Besvara inkommande samtal... 7 Avsluta samtal... 8 Telefonboken Styra kameran Presentation Bildlayouter... 12

3 TANDBERG Kortfattad användarhandbok - 3 Användning Fjärrkontrollen Systemet styrs med en fjärrkontroll. Fjärrkontrollen kan liknas vid en mobiltelefon med numerisk knappsats och knappar för uppringning och avsluta samtal. Navigera i menyn med hjälp av pilknapparna och OK-knappen. Det går även att styra systemets vanligaste funktioner direkt via fjärrkontrollen. 1. Mic Off (Mikrofon av) används för att slå på/stänga av mikrofonen. 2. Pilknappar används för att navigera i menyn och för att styra kameran när menyn är dold. 3. Volym + och : justerar systemets volym. 4. Knappen Layout används för att växla mellan helbildsvisning och olika bildlayouter. 5. Cancel (Avbryt) används för att backa tillbaka ett steg i menysystemet. Använd Cancel (Avbryt) för att ta bort tecken i inmatningsfältet. 6. Tryck på knappen Call (Ring upp) för att ringa. 7. Förinställningar av kameran definierar förinställda kamerapositioner. Tryck ned önskad sifferknapp i en sekund för att spara den aktuella kamerapositionen för denna sifferknapp. Aktivera en förinställd kameraposition under pågående samtal genom att trycka in och släppa denna sifferknapp. 8. Snapshot tar en stillbild av din video. (Endast under pågående samtal) 9. Knappen Presentation används för att växla till en förinställd presentationskälla. 10. Tryck på OK/Menu för att visa menyn och välja menyalternativ. 11. Använd Zoom + och för att zooma in respektive ut. 12. Selfview visar utgående videobild. Tryck en gång till på Selfview för att stänga av denna funktion. 13. Lagra och hämta dina videokontakter via systemets Telefonbok för snabb uppringning. 14. Tryck på den röda knappen Avsluta samtal för att avsluta samtalet. Om denna knapp trycks in när samtal inte pågår, går systemet över i

4 TANDBERG Kortfattad användarhandbok - 4 Viloläge. 15. De kombinerade siffer- och bokstavsknapparna fungerar på samma sätt som på en mobiltelefon. 16. Tryck på Touch Tones under pågående samtal för att ringa upp direktnummer osv. (istället för att välja förinställda kamerapositioner).

5 TANDBERG Kortfattad användarhandbok - 5 Menyn När systemet inte används är viloläget aktiverat. Bildskärmarna är då svarta. Väck systemet genom att ta upp eller trycka på valfri knapp på fjärrkontrollen. När systemet är påslaget visas välkomstfönstret. Välkomstfönstret innehåller menyn och visar bilden från Huvudkameran i bakgrunden (Huvudkameran är systemets standardinställning). Dina anropsnummer och systemets namn visas i det övre högra hörnet. ISDN- och IP-numret är de nummer som dina kontakter knappar in för att ringa ett videosamtal till dig. Menyn är det gränssnitt som du använder för att styra systemet. Menyn innehåller följande: Ring upp, Viloläge, Telefonbok, Styra kameran, Presentation, MultiSite-tjänster och Kontrollpanel. Under pågående samtal trycker du på de gröna och röda knapparna för att Lägga till ett samtal respektive Avsluta samtal. Huvudmeny när samtal inte pågår (vänster bild) och under pågående samtal (höger bild). Under pågående samtal, stängs menyn automatiskt av efter 15 sekunder. Tryck på OK/Menu för att visa menyn på nytt. Du kan även dölja menyn manuellt genom att trycka på Cancel (X). Om systemet inte svarar: Kontrollera att systemet har slagits på via On/Off (På/Av)- omkopplaren på baksidan av Codec-enheten (se bilden nedan). Kontrollera att bildskärmen är påslagen. Slå på bildskärmen manuellt genom att trycka på omkopplaren på framsidan av bildskärmen (beroende på bildskärmstyp).

6 TANDBERG Kortfattad användarhandbok - 6 Skärmsymboler Systemet har ett antal ikoner som symboliserar olika inställningar: Volym av Denna indikator visas när volymen är avstängd. Tryck på Volym + för att vrida på volymen igen. Mikrofon av Denna indikator visas när mikrofonen är avstängd. Indikatorn börjar blinka om ljudsensorn registrerar ljud i rummet under ett samtal och mikrofonen är avstängd. Tryck på Mic off-knappen igen för att aktivera mikrofonen på nytt. Tänk på att många samtal kopplas automatiskt med mikrofonen i läge Av. Ikonen börjar blinka när du börjar prata. Glöm inte att aktivera mikrofonen före mötet. Säker konferens, AES Indikatorn med dubbla hänglås visas när AES-kryptering (Säker konferens) är aktiverad. Säker konferens, DES Hänglås-indikatorn visas när DES-kryptering (Säker konferens) är aktiverad. Ej säker konferens Indikatorn med det öppna hänglåset visas under den inledande krypteringsfasen. Samtalet är inte säkert så länge som denna indikator visas. Golv Denna indikator visas när du visas i helbild under en MultiSitekonferens.

7 TANDBERG Kortfattad användarhandbok - 7 Videosamtal Ringa upp Ring ett samtal genom att välja Ring upp från huvudmenyn. Om du redan sitter i ett samtal, väljer du Lägg till samtal för att ringa upp ytterligare deltagare (förutsätter att ditt system har MultiSite-kapacitet). En knapptryckning på den gröna knappen på fjärrkontrollen fyller samma funktion som en knapptryckning på den gröna knappen på menyn. Du kan knappa in nummer manuellt i inmatningsfältet eller välja ikonen för telefonboken för att där välja och ringa upp en kontakt. TANDBERG-systemet kan användas för att ringa såväl videosamtal som vanliga telefonsamtal. För videosamtal, välj Ringa videosamtal i menyn Ring upp. För telefonsamtal, välj Ringa telefonsamtal. Ringinställningarna anger kvaliteten på samtalet. I de flesta fall är det inte nödvändigt att ändra ringinställningarna. Om ditt TANDBERG-system har MultiSite-kapacitet kan du ringa upp flera deltagare samtidigt. Välj Lägg till ett videosamtal eller Lägg till ett telefonsamtal på menyn Ring upp. Flera uppringningsfält visas då. Besvara inkommande samtal Du kan när som helst besvara inkommande samtal, även om systemet är i viloläge. Kom bara ihåg att kontrollera att systemet är påslaget med On/Off-omkopplaren på baksidan av Codecenheten. Så här besvarar du inkommande samtal: 1. Besvara inkommande samtal genom att trycka på OK eller den gröna knappen på fjärrkontrollen (Acceptera). 2. Tryck på den röda knappen på fjärrkontrollen för att avvisa det inkommande samtalet. 3. Om du inte vill ta emot några inkommande samtal, välj Stör ej. Om Stör ej är aktiverat, kommer systemet automatiskt att avvisa alla inkommande samtal.

8 TANDBERG Kortfattad användarhandbok - 8 Om AutoSvar är inställt på On (På), kopplas inkommande samtal automatiskt. Du kan aktivera/avaktivera AutoSvar under Administratörs-inställningar > Allmänt. Avsluta samtal Fjärrkontrollen fungerar i mångt och mycket som en mobiltelefon. Tryck på Avsluta samtal från menyn eller den röda knappen på fjärrkontrollen. I dialogrutan Avsluta samtal trycker du på Avsluta samtal ytterligare en gång. Tryck på Cancel (x) för att fortsätta samtalet. Så här avslutar du ett samtal: 1. Tryck på den röda knappen på fjärrkontrollen eller Avsluta samtal från menyn. 2. Tryck en gång till på den röda knappen på fjärrkontrollen eller på OK för att bekräfta att du vill avsluta samtalet. Så här avslutar du ett MultiSite-samtal: 1. Tryck på den röda knappen på fjärrkontrollen eller Avsluta samtal från menyn. 2. En lista över deltagarna visas, varifrån du kan avsluta samtalen ett efter ett. Välj en deltagare och tryck på OK eller den röda knappen. 3. Tryck på Avsluta alla samtal om du vill avsluta hela konferensen.

9 TANDBERG Kortfattad användarhandbok - 9 Observera att avstängning av bildskärmen/-arna inte avslutar samtalet. För att avsluta ett samtal måste du trycka på den röda knappen.

10 TANDBERG Kortfattad användarhandbok - 10 Telefonboken Telefonboken har kapacitet för att lagra upp till 200 kontakter, inklusive de senast uppringda numren. Att använda Telefonboken är tidsbesparande och kan också minska antalet felringningar på grund av att fel nummer slagits eller felaktiga ringinställningar. Kontakterna listas i alfabetisk ordning. Bläddra i telefonboken med hjälp av pil- eller bokstavsknapparna. Sök på den första bokstaven (precis som på en mobiltelefon). Tryck på pilen till vänster för att välja en knapp. Som du ser är den senast uppringda kontakten markerad. Kontakt som är markerad kan redigeras och tas bort. De senaste samtalen som ringts från systemet visas under Sist Uppringda Nummer i Telefonboken. Välj MultiSite för att spara en grupp kontakter. Detta gör att det går snabbare att ringa ett MultiSite-samtal. Så här ringer du upp från Telefonboken: 1. Tryck på Telefonboken på fjärrkontrollen eller från menyn. 2. Välj en kontakt med hjälp av pil- eller bokstavsknapparna. 3. Tryck på OK för att välja kontakten. Detta tar dig till menyn Ring upp, där du kan redigera numret eller samtalsinställningarna innan du ringer upp. Alternativt, tryck på den gröna knappen Ring upp på fjärrkontrollen för direktuppringning. Styra kameran Det går att styra kameran på flera olika sätt: Välj Styra kameran från huvudmenyn. Använd pilknapparna för att panorera och vinkla kameran. Tryck på OK när du är klar. När menyn är dold styr pilknapparna kameran. Dölj menyn med knappen Cancel (X) och ställ in kameran med pilknapparna. Använd Förinställningar av kameran. Tryck på en sifferknapp för att flytta kameran till en förinställd position (under pågående samtal). Använd Kamera sökning. (Läs mer i TANDBERGs användarhandbok) Använd TANDBERG Tracker. (Se separat dokumentation)

11 TANDBERG Kortfattad användarhandbok - 11 Presentation Med funktionen Presentation kan du, förutom din Huvudkamera, visa PC, DocCam (Dokumentkamera), VCR, AUX och VNC-källor. Detta är perfekt för möten där du till exempel vill visa en PowerPoint-presentation. Du kan till och med använda pilknapparna uppåt och nedåt på fjärrkontrollen för att styra knapparna Page Up/Down på persondatorn. (Detta gäller endast vid användning av VNC). När inget samtal pågår kan du använda Presentation för att hålla en presentation för personerna i möteslokalen. Under pågående samtal kan du använda Presentation för att hålla en presentation som även kan ses av motparten. Det snabbaste sättet att visa en presentation är via knappen Presentation på fjärrkontrollen. Knappen Presentation visar en förinställd videokälla. Standardinställningen är PC. Presentationskällan kan ändras under Administratörs-inställningar > Stillbildsinställningar. Välj Presentation från huvudmenyn om du vill välja en videokälla manuellt. På menyn Presentation visas alla tillgängliga videokällor. Huvudkamera, PC, DocCam, VCR, AUX och VNC. Rörliga bilder från PC När du visar en presentation från din bärbara dator måste du komma ihåg att ansluta PC:n till videosystemet med en VGA-kabel. Kontrollera att PC:n överför bilden till VGA-utgången. På de flesta bärbara persondatorer måste man trycka en speciell knappkombination för att överföra bilden. Obs! Bilden visas med mjukare kontrast på systemet om din presentation redan visas i helbild på PC:n innan denna kopplas till videosystemet. VGA CableVGA-kabel

12 TANDBERG Kortfattad användarhandbok - 12 Bildlayouter Knappen Layout på fjärrkontrollen har två olika funktioner beroende på vilken inställning som valts för Bildlayout under Administratörsinställningar (se Kontrollpanel > Administratörsinställningar > Allmänt > Skärminställningar). Välj mellan Bild i Bild eller Bild utanför Bild. POP rekommenderas för bredbildsskärmar. Bild i Bild När Bild i Bild (PIP) har valts kan knappen Layout användas för visa en extra bild i mindre format. Tryck på Layout för att visa en bild i bilden i hörnet av bildskärmen. Tryck en gång till på Layout för att flytta den mindre bilden till något av de andra hörnen av bildskärmen och slutligen dölja den. Du kan även dölja bilden direkt genom att trycka på Layout och hålla ned i en sekund. PIP visas alltid på huvudbildskärmen. Automatisk PIP är systemets standardinställning. Det betyder att Bild i Bild visas automatiskt när detta är lämpligt (se Kontrollpanel > Administratörs-inställningar > Stillbildsinställningar). Så här använder du Layout med Bild i Bild: Tryck en gång på Layout för att visa en bild i bilden. Tryck ytterligare tre gånger på Layout för att flytta bilden till de olika hörnen av skärmen. När du trycker en fjärde gång på Layout försvinner bilden. Tryck på Layout och håll ned knappen i en sekund för att dölja bilden direkt oavsett vilket hörn den visas i. Inkommande videobild Presentation Exempel på Bild i Bild

13 TANDBERG Kortfattad användarhandbok - 13 Bild utanför Bild (för bredbildsskärmar) Om du trycker på knappen Layout när Bild utanför Bild har valts anpassas bildvisningen på ett sätt som är optimalt för bredbildsskärmar. Tryck en gång för att visa en extra bild i mindre format. Tryck två gånger för att visa bilder sida vid sida. Tryck en gång till för att gå tillbaka till visning i helbildsformat. Du kan även gå tillbaka till helbildsvisning direkt genom att trycka på Layout och hålla ned i en sekund. Vi rekommenderar att du använder Bild utanför Bild vid presentationer på bredbildssystem. Så här använder du Layout (Bild utanför Bild): Tryck en gång på Layout för visning med 1+3 layout. En stor bild visas av motparten och en mindre bild på dig syns i det övre högra hörnet. Om du använder Duo Video kan du se en stor bild av Duo Video och små bilder på den du talar med och dig själv. Tryck på Layout igen för visning med layouten sida vid sida (1+1). Du ser två lika stora bilder på den andra konferensplatsen och dig själv. När du trycker på Layout en tredje gång återgår du till normalt visningsläge, dvs. helbild. Du kan när som helst återgå till helbildsvisning genom att trycka på Layout och hålla ned i en sekund. Inkommande videobild Selfview/Utgående videobild Presentation Exempel på Bild utanför Bild Exempel på Sida vid Sida

14 Example of Full screen viewexempel på visning i helbildsläge TANDBERG Kortfattad användarhandbok - 14

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Kortfattad användarhandbok TANDBERG MXP-system - Svenska Programvaruversion F1 D13624.04 June 2006 Detta dokument får inte kopieras vare sig i sin helhet eller i utdrag utan skriftligt godkännande från:

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Kortfattad användarhandbok Videosamtal Menyn När systemet inte används är viloläget aktiverat. Bildskärmarna är då svarta. Väck systemet genom att ta upp eller trycka på valfri knapp på fjärrkontrollen.

Läs mer

Användarmanual 32105. 5.2 Inspelning av DVD...10. 5.1.1 Inspelning av VHS via VHS-apparaten...9 5.1.2 Inspelning av VHS via VHS/DVD:n...

Användarmanual 32105. 5.2 Inspelning av DVD...10. 5.1.1 Inspelning av VHS via VHS-apparaten...9 5.1.2 Inspelning av VHS via VHS/DVD:n... Innehållsförteckning 1. Lokalinformation...1 2. Fjärrkontroll TV/VHS/DVD - Inspelning och TV-inställningar...2 3. Fjärrkontroll Tandberg - Videokonferens...3 3.1 Fjärrkontroll Tandberg > Olika bildkällor...4

Läs mer

Doro Secure 580IUP. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580IUP. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580IUP Användarhandbok Svenska 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. Svenska

Läs mer

Snabbguide Konftel 250

Snabbguide Konftel 250 Conference phones for every situation Snabbguide Konftel 250 SVENSK Beskrivning Konftel 250 är en konferenstelefon för anslutning till analogt telefonuttag. På www.konftel.com/250 hittar du en handbok

Läs mer

Snabbguide Konftel 300 SVENSK

Snabbguide Konftel 300 SVENSK Snabbguide Konftel 300 SVENSK Beskrivning Konftel 300 är en konferenstelefon för anslutning till analogt telefonuttag, mobil/ DECT-telefon eller dator. På www.konftel.com/300 hittar du en handbok med utförligare

Läs mer

Nokia bilhandenhet Installationsanvisning Användarhandbok

Nokia bilhandenhet Installationsanvisning Användarhandbok Nokia bilhandenhet Installationsanvisning Användarhandbok HSU-4 CUW-3 9232831 Utgåva 2 2004-2006 Nokia Med ensamrätt Det är förbjudet att återskapa, överföra, distribuera eller lagra delar av eller hela

Läs mer

Doro Secure 580. Användarhandbok. Svenska

Doro Secure 580. Användarhandbok. Svenska Doro Secure 580 Användarhandbok Svenska 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Obs! Illustrationerna används endast i förklarande syfte och avbildar kanske inte den aktuella enheten korrekt. Svenska 1.

Läs mer

3Växel Softphone i datorn.

3Växel Softphone i datorn. 3Växel Softphone. För att använda Softphone i dator och mobil samt i fasta IP-telefoner behöver du skaffa tilläggstjänsten Softphone. När du har det kan du använda alla IP-telefonitjänster på ett och samma

Läs mer

BRUKSANVISNING. PreView Mirabell. Lättanvänd flerfunktionstelefon med bakgrundsbelyst teckenfönster

BRUKSANVISNING. PreView Mirabell. Lättanvänd flerfunktionstelefon med bakgrundsbelyst teckenfönster BRUKSANVISNING PreView Mirabell Lättanvänd flerfunktionstelefon med bakgrundsbelyst teckenfönster Telematic Nordic AB - Metallvägen 5-43533 Mölnlycke - SWEDEN Tel: 031-887598 - E-post: service@telematic.se

Läs mer

13. 14. 15. 16. 17. 18. 19.

13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. PhoneEasy 312ci 1 9 10 2 3 4 5 6 7 8 11 12 13 14 15 16 17 18 19 1. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 1 Uttag för telefonsladd Hake för luren Knappsats Uttag för sladd till luren Volymkontroll för luren R-knapp

Läs mer

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig!

Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! Användarmanual Cisco-telefon 150404 Weblink Unified 2.0 Den nya generationens molnväxel Smart, stabil och användarvänlig! 1 Innehållsförteckning Med Weblink Unified 2.0 erhålls en rad tjänster och funktioner,

Läs mer

Telefonist i 3Växel webb.

Telefonist i 3Växel webb. Telefonist. När du ska arbeta som telefonist i 3Växel Webb rekommenderar vi att du använder någon av webbläsarna Chrome, Firefox eller Safari. Logga in För att kunna svara på samtal som kommer till växelnumret

Läs mer

Flexibel meny i Studentportalen

Flexibel meny i Studentportalen Guide Flexibel meny i Studentportalen Via en flexibel meny kan lärare och administratörer skapa en menystruktur som består av menyblock och funktioner i valfri ordning. På så sätt kan menyn spegla kursens

Läs mer

DCP41. Deltaco TALA Tålig. Robust mobile phone. SE Användarhandledning

DCP41. Deltaco TALA Tålig. Robust mobile phone. SE Användarhandledning DCP41 Deltaco TALA Tålig Robust mobile phone SE Användarhandledning Förpackningsinnehåll Kom igång Välkommen till din nya mobiltelefon. Den är gjord för att kunna användas även i lite tuffare miljöer.

Läs mer

Användarmanual för nya funktioner

Användarmanual för nya funktioner Användarmanual för nya funktioner 070201 Innehåll 1 Introduktion 2 2 Uppdateringar per 2006-06-15 3-5 3 Uppdateringar per 2007-02-01 6 1 Introduktion Detta är en användarmanual för nya funktioner i din

Läs mer

Snabbguide Konftel 300IP

Snabbguide Konftel 300IP Conference phones for every situation Snabbguide Konftel 300IP SVENSKA Beskrivning Konftel 300IP är en konferenstelefon för IP-telefoni. På www.konftel.com/300ip hittar du en handbok, med utförligare beskrivning

Läs mer

Studentguide Adobe Connect Pro

Studentguide Adobe Connect Pro Studentguide Adobe Connect Pro 2009-11-10 Inloggning För att vara med i ett möte behöver du inte installera någon programvara utan allt som behövs på din dator är Adobe Flash Player. Det programmet finns

Läs mer

Bruksanvisning. Maxcom KXT-801

Bruksanvisning. Maxcom KXT-801 Bruksanvisning Maxcom KXT-801 Egenskaper Nummerpresentatör (CID) för FSK och DTMF Skärm med bakgrundsbelysning Kontrasten på skärmen kan ändras Minne för ingående- och utgående telefonnummer 1 direktminne

Läs mer

Logger II Plus RADERA NAMN RING UPP

Logger II Plus RADERA NAMN RING UPP BRUKSANVISNING V3 Logger II Plus Logger II Plus RADERA NAMN RING UPP 1 Innehåll Inkoppling sidan 4 Väggmontering sidan 4 Batteribyte sidan 5 Översikt sidan 6-7 Inställning av tid och datum sidan 8-9 Inställning

Läs mer

Komma igång. 9247672, Utgåva 2 SV. Nokia N73-1

Komma igång. 9247672, Utgåva 2 SV. Nokia N73-1 Komma igång 9247672, Utgåva 2 SV Nokia N73-1 Knappar och delar (framsida och sida) Modellnummer: Nokia N73-1. Nedan kallad Nokia N73. 1 Ljussensor 2 Sekundär kamera med lägre upplösning 3 Väljarknappar

Läs mer

Användarmanual CallPad och VoicePad

Användarmanual CallPad och VoicePad Användarmanual CallPad och VoicePad Villkor för användning Ingen del av detta dokument får reproduceras eller överföras i någon form eller med några medel, elektroniskt eller mekaniskt, inklusive kopiering

Läs mer

Användarguide Flexconnect.se Mobil Anknytning

Användarguide Flexconnect.se Mobil Anknytning Flexconnect.se Mobil Anknytning Sida 2 Innehållsförteckning Mobilinställningar Vidarekoppling... 3 Profil... 4 Telefonbok... 5 SMS... 5 Mobil Anknytning... 6 Sida 3 Med TDC MobilFlex Connect kan du använda

Läs mer

Manual Nedladdningsbara klienten NLK

Manual Nedladdningsbara klienten NLK Manual Nedladdningsbara klienten NLK www.bildtelefoni.net Direktlänk: www.tolk.sip.nu Copyright 2015 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Nedladdningsbara klienten, NLK, kan alla som har behov

Läs mer

RCO PORTTELEFON P-59 HANDHAVANDE- INSTRUKTIONER

RCO PORTTELEFON P-59 HANDHAVANDE- INSTRUKTIONER RCO PORTTELEFON P-59 HANDHAVANDE- INSTRUKTIONER RCO FREECALL SYSTEM FREECALL ENTRY FÖR PORTÖPPNING ÄR INSTALLERAT I FASTIGHETEN. INSTRUKTION FÖR BESÖKARE MED MOBILTELEFON RING MED DIN MOBILTELEFON TILL

Läs mer

Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868)

Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868) Snabbstartguide Home Prosafe 1132 GSM larm (Art.nr. 36-2868) 1) Förbereda kontrollpanelen för uppstart a) OBS! innan SIM-kortet Knappbeskrivning monteras i kontrollpanelen - Stegar uppåt i menyn måste

Läs mer

Svenska. 10 Avsluta högtalar-/headsetsamtal/radera/avbryt

Svenska. 10 Avsluta högtalar-/headsetsamtal/radera/avbryt HearPlus 317ci 16 15 14 1 2 3 4 5 6 7 13 12 11 10 9 8 Svenska 1 Kraftig blixtlampa 2 Headsetuttag 3 Återuppringning 4 R-knapp 5 Tonkontroll 6 Volymkontroll för luren 7 Knapp för extra förstärkning 8 Snabbval

Läs mer

Kortfattad användarhandbok

Kortfattad användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome D200 D205 Kortfattad användarhandbok Viktiga säkerhetsinstruktioner Varning Elnätet har klassificerats som farligt. Det enda sättet att

Läs mer

Mirasys VMS 7.3. Workstation användarvägledning

Mirasys VMS 7.3. Workstation användarvägledning Mirasys VMS 7.3 Workstation användarvägledning INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 2 Innan du börjar... 3 Logga in... 4 Användargränssnitt... 8 Navigeraren... 11 Kameror... 19 Audio... 35 Videoutgångar...

Läs mer

Användarmanual 31504

Användarmanual 31504 Innehållsförteckning 1.Lokalinformation...1 2.Fjärrkontroll Tandberg - Videokonferens...2 2.1 Fjärrkontroll Tandberg > Olika bildkällor...3 2.1.1 Uppspelning av videofilm...3 2.2 Fjärrkontroll Tandberg

Läs mer

Aastra 7147a analog telefon

Aastra 7147a analog telefon Aastra 7147a analog telefon Innehållsförteckning Telefonens delar 3 Inkommande samtal 4 Utgående samtal 4 Under samtal 5 Samtalslista 5 Snabbknappar 6 Telefoninställningar 6 Väggmontering 8 Telefonens

Läs mer

CL1400 Telefon med hörslinga, indikeringlampa och nummerpresentatör

CL1400 Telefon med hörslinga, indikeringlampa och nummerpresentatör CL1400 Telefon med hörslinga, indikeringlampa och nummerpresentatör Art nr 273022 Bruksanvisning Introduktion 3 Översikt...4 Display...6 Ikoner som visas i displayen...7 Ansluta telefonen, batterier...8

Läs mer

Nokias radioheadset HS-2R Användarhandbok. 9355494 Utgåva 2

Nokias radioheadset HS-2R Användarhandbok. 9355494 Utgåva 2 Nokias radioheadset HS-2R Användarhandbok 9355494 Utgåva 2 KONFORMITETSDEKLARATION Vi, NOKIA CORPORATION, tillkännager under vårt ensamma ansvar att produkten HS-2R uppfyller villkoren i följande EU-direktiv:

Läs mer

RealPresence Desktop 3.1

RealPresence Desktop 3.1 RealPresence Desktop 3.1 Arbetsplats: Länsteknik Sunderby Sjukhus Sida 2 (11) RealPresence Desktop Vi uppgraderar nu den befintliga klienten för videokonferens från CMA-Desktop till RealPresence-Desktop.

Läs mer

Kom igång med Telia Touchpoint App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3963_2-1505

Kom igång med Telia Touchpoint App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3963_2-1505 Kom igång med Telia Touchpoint App Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-3963_2-1505 Installera Här får du en enkel guide till hur du installerar Touchpoint App

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning CANDY4 HD 20150129 Innehållsförteckning 1 Vad är CANDY4 HD?... 4 2 Säkerhetsföreskrifter... 5 3 Vad finns i förpackningen?... 6 4 Fysisk beskrivning... 7 5 Kom igång... 9 5.1 Ladda batteriet... 9 5.2 Ta

Läs mer

Bruksanvisning Hyundai HDT-L3

Bruksanvisning Hyundai HDT-L3 Bruksanvisning Hyundai HDT-L3 Innehåll SÄKERHETSINFORMATION... 4 KOMMA IGÅNG... 5 Knapparna... 5 Skärmens symboler... 6 Installera telefonen... 7 Laddning av handenheten... 7 GRUNDLÄGGANDE ANVÄNDNING...

Läs mer

SMARTBOX. Användarmanual 14.10.23

SMARTBOX. Användarmanual 14.10.23 1 SMARTBOX Användarmanual 14.10.23 INNEHÅLL. FJÄRRKONTROLL... 3 PRODUKT... 4 KOM IGÅNG... 5 KANALSÖKNING... 6 ANVÄNDNING... 7 TV-GUIDE... 8 HEJ OCH GRATTIS TILL DIN SMARTBOX! I den här manualen kan du

Läs mer

Calisto P240-M. USB-telefonlur ANVÄNDARHANDBOK

Calisto P240-M. USB-telefonlur ANVÄNDARHANDBOK TM Calisto P240-M USB-telefonlur ANVÄNDARHANDBOK Välkommen Grattis till valet av din nya Plantronics-produkt. I den här användarhandboken finns anvisningar om hur du ställer in och använder Plantronics

Läs mer

Snabbguide. Telia Maxi 10. Bruksanvisning. Ställa klockan Se sid 5. Viloläge. Du har bläddrat fram en påringning 16 LZTA 804 5013, 98-04

Snabbguide. Telia Maxi 10. Bruksanvisning. Ställa klockan Se sid 5. Viloläge. Du har bläddrat fram en påringning 16 LZTA 804 5013, 98-04 Snabbguide Ställa klockan Se sid 5. Viloläge Någon har ringt Antal nya (ej avlästa) påringningar Se den senaste påringningen Aktuellt datum och tid Du har bläddrat fram en påringning Påringningens löpnummer

Läs mer

TOPAZ PHD. Användarmanual

TOPAZ PHD. Användarmanual TOPAZ PHD Användarmanual Freedom Scientific, Inc. Februari 2015 PUBLISHED BY Freedom Scientific 11800 31st Court North St. Petersburg, Florida 33716-1805 USA http://www.freedomscientific.com Informationen

Läs mer

Snabb guide Telia Centrex Uppringd

Snabb guide Telia Centrex Uppringd Snabbguide Tilläggstjänster för Telia Centrex Uppringd Index Instruktioner forts. Användning Tjänster och begrepp Koppla dina samtal vidare om ditt nummer är upptaget Koppla vidare ditt nummer till ett

Läs mer

Max Walter Skype Skype Skype Max Walter

Max Walter Skype Skype Skype Max Walter Max Walter Skype Del KOM IGÅNG MED SKYPE 6. Ring till andra på Internet... 7. Telefonkonferenser... 8. Chatta... 9. Filer... 0 0. Videosamtal.... Personuppgifter... 7. Personifiera Skype... 9. Kontaktgrupper...

Läs mer

INTERPHONE Bluetooth hjälm-headset med Interphone. Användarmanual

INTERPHONE Bluetooth hjälm-headset med Interphone. Användarmanual INTERPHONE Bluetooth hjälm-headset med Interphone Användarmanual Innehållsförteckning Tack för förtroendet...1 Information...2 Förpackningens innehåll...2 Produktbeskrivning...3 Laddning...4 Att sätta

Läs mer

MANUAL DECT- TELEFON. Voxtel D570/D570 twin

MANUAL DECT- TELEFON. Voxtel D570/D570 twin 1 MANUAL SE UK DECT- TELEFON Voxtel D570/D570 twin V2 2 P1 1 2 7 P2 3 8 4 9 10 5 6 11 12 P3 P4 13 1 VI BRYR OSS Tack för att du köpt vår produkt. Produkten har utformats och monterats med största omsorg

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning BRUKSANVISNING S8 s8bruks.doc Innehållsförteckning 1. System S8...2 2.0 Handhavande för kontrollenhet med lysdioder...3 2.1 Koppla till anläggningen...3 2.1.1 Om anläggningen inte går att koppla till...3

Läs mer

Koppla Ethernet-kabeln mellan den rödmärkta porten på din VT8882 din router eller ADSL modem. Anslut strömsladden till VT8882ans strömuttag

Koppla Ethernet-kabeln mellan den rödmärkta porten på din VT8882 din router eller ADSL modem. Anslut strömsladden till VT8882ans strömuttag Snabbguide VT8882 Installera VT8882 och koppla den till ditt nätverk. Koppla Ethernet-kabeln mellan den rödmärkta porten på din VT8882 och din router eller ADSL modem. Anslut strömsladden till VT8882ans

Läs mer

DATATAL FLEXI CALL CENTER AGENT. Erik Kalström - Datatal AB. Copyright 1996-2015 Datatal AB. All rights reserved. 1

DATATAL FLEXI CALL CENTER AGENT. Erik Kalström - Datatal AB. Copyright 1996-2015 Datatal AB. All rights reserved. 1 1 DATATAL FLEXI CALL CENTER AGENT Erik Kalström - Datatal AB Copyright 1996-2015 Datatal AB. All rights reserved. 1 2 1 Starta Call Center Agent... 3 2 Logga in... 4 3 Användargränssnitt... 5 3.1 Samtal

Läs mer

BRUKSANVISNING Premium

BRUKSANVISNING Premium BRUKSANVISNING Premium Index Anslutning Direktval E-post avisering Garanti Grundinställningar Headset Högtalare Knappar (översikt) Lysdioden Namnprogrammering PreDial Prefix inställning Påminnelse för

Läs mer

BeoCom 6000. Handledning

BeoCom 6000. Handledning BeoCom 6000 Handledning Innan du börjar 3 Denna handledning innehåller anvisningar om hur du installerar och använder luren BeoCom 6000 med en BeoLine-bas. Du kan även använda luren med andra baser, t.ex.

Läs mer

Android-app Användarmanual 1.0

Android-app Användarmanual 1.0 Android-app Användarmanual 1.0 Fokus på tillgänglighet Med Android-appen kan alla som använder en smarttelefon eller surfplatta med Android få enkel tillgång till en bildtelefon. Med appen kan du sen ringa

Läs mer

LÄSLANDET - BOKSTÄVER OCH ORD

LÄSLANDET - BOKSTÄVER OCH ORD LÄSLANDET - BOKSTÄVER OCH ORD Programmet består av 21 övningar som övar förmågan att känna igen bokstäver och ord. Här tränas såväl läsning som stavning och bokstavsordning. Du får hela tiden stöd av inspelat

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK Alpha Gold

ANVÄNDARHANDBOK Alpha Gold 1.0 ANVÄNDARHANDBOK Alpha Gold INNEHÅLLSFÖRTECKNING Teckenfönstrets symboler...2 Kontroller...2 Mottagarsymboler...3 Slå på mottagaren...5 Stänga av mottagaren...5 Ta emot och läsa meddelanden...6 Använda

Läs mer

Doro Comfort 3000. Svenska

Doro Comfort 3000. Svenska Doro Comfort 3000 Svenska 1. Extra förstärkning (boost) 2. Volymkontroll för luren 3. Volymkontroll för högtalare 4. Snabbknappar för telefonitjänster 5. Tvåknappsminne 6. Upphängning för lur 7. Lagraknapp

Läs mer

Inspelning, redigering, publicering med Camtasia 7

Inspelning, redigering, publicering med Camtasia 7 Inspelning, redigering, publicering med Camtasia 7 Starta inspelningen... 2 Ljud... 2 Initiera inspelningen... 3 Under inspelningen... 3 Stressa inte att komma igång... 3 Presentera dig... 3 Ögonkontakt

Läs mer

BRUKSANVISNING. Logger Nova

BRUKSANVISNING. Logger Nova BRUKSANVISNING Logger Nova Klyka tryck in klykan för att lägga på. OBS! Man måste placera lurenheten i basenheten då man avslutar samtal. Linjen bryts ej om man lägger lurenheten direkt på ett bord. Lagringsknapp

Läs mer

Vocatex Standard och Plus

Vocatex Standard och Plus Vocatex Standard och Plus 120719 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Säkerhets- och underhållsinstruktioner... 3 Säkerhetsinstruktioner... 3 Underhållsinstruktioner... 4 2. Kom igång... 5

Läs mer

Börja med en PowerPoint-presentation...2. Bild 1: Rubrikbild...2. Bild 2: Punktlista...3. Bild 3: Clipart...4. Rita figurer...6. Bakgrund...

Börja med en PowerPoint-presentation...2. Bild 1: Rubrikbild...2. Bild 2: Punktlista...3. Bild 3: Clipart...4. Rita figurer...6. Bakgrund... RIGMOR SANDER POWERPOINT START Sid 1 (11) Börja med en PowerPoint-presentation...2 Bild 1: Rubrikbild...2 Bild 2: Punktlista...3 Bild 3: Clipart...4 Rita figurer...6 Bakgrund...7 Sortera bilder...8 Bildspel...9

Läs mer

FÖRBEREDANDE INSTÄLLNINGAR INFÖR SKYPE MÖTE SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

FÖRBEREDANDE INSTÄLLNINGAR INFÖR SKYPE MÖTE SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING FÖRBEREDANDE INSTÄLLNINGAR INFÖR SKYPE MÖTE SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Förberedelser 3 Inställningar innan första mötet 4 Ljudinställningar 6 Kamerainställningar 7 Mötesinställningar

Läs mer

Aastra 7434 - ip telefon

Aastra 7434 - ip telefon Aastra 7434 - ip telefon Innehållsförteckning Telefonens delar 3 Inkommande samtal 4 Utgående samtal 4 Under samtal 4 Samtalslista 5 Telefonboken 6 Logga in/ut användare 6 Telefoninställningar 6 Telefonens

Läs mer

Installatörs- och användarhandbok DI-623-21L

Installatörs- och användarhandbok DI-623-21L Installatörs- och användarhandbok UNITEL DI-623-21L Så fungerar porttelefonen. När det kommer en besökare trycker han # och Ditt anropsnummer (eller direktknappen med ditt namn på). Därefter ringer Din

Läs mer

Introduktion till Blästadsgatans diskussionsforum. Inledning. Layout ej inloggat läge

Introduktion till Blästadsgatans diskussionsforum. Inledning. Layout ej inloggat läge Introduktion till Blästadsgatans diskussionsforum Inledning Som en del av vår webbplats, blastadsgatan.se, finns ett diskussionsforum. Tanken med forumet är att det ska fungera som en diskussionsplats

Läs mer

MANUAL. Weblink WebCall

MANUAL. Weblink WebCall MANUAL Weblink WebCall WebCall är en datorbaserad applikation, där du kan se status på dina kollegor i växeln. Om de pratar i telefon eller är lediga. Du kan vidarekoppla din telefon, logga in och ut ur

Läs mer

nüvi 1690 snabbstartshandbok

nüvi 1690 snabbstartshandbok nüvi 1690 snabbstartshandbok 0110229 Titta närmare på nüvienheten I guiden Viktig säkerhets- och produktinformation som medföljer i produktförpackningen finns viktig information om säker hantering av produkten

Läs mer

Bruksanvisning Konferensenhet Konftel 100/D

Bruksanvisning Konferensenhet Konftel 100/D Bruksanvisning Konferensenhet Konftel 100/D Svenska Intelligent communications Förklaringar 1 Placering 2 Anslutning till telefon 3 Switchbox 4 Volyminställning telefon 5 Anslutning till PC 6 Volyminställning

Läs mer

Digital Video. Användarhandledning

Digital Video. Användarhandledning Digital Video Användarhandledning Sw 2 Innehållsförteckning Komma igång Lär känna din Digital Video... 3 Använda panelen... 5 Strömförsörjning... 6 Lägen... 7 DV-läge Filmning... 11 Videoutgång... 12 DSC-läge

Läs mer

Användarmanual. BT Drive Free 11 2 1 021 104 112

Användarmanual. BT Drive Free 11 2 1 021 104 112 Användarmanual BT Drive Free 11 2 1 021 104 112 Säkerhet och allmän information - Läs noggrant igenom bruksanvisningen och följ instruktionerna. - Följ alla lokala lagar för användning av mobiltelefoner

Läs mer

Nordisk Synsupport AB Informationsteknik för synskadade. Användarmanual & Monterings anvisning IDEA-CX

Nordisk Synsupport AB Informationsteknik för synskadade. Användarmanual & Monterings anvisning IDEA-CX Användarmanual & Monterings anvisning IDEA-CX Nordisk Synsupport Tel. +46 (0)470 72 98 88 1. Ingående Delar ( Gäller standard system) 2. Montering och kopplingar 3. Genomgång av funktioner och knappar

Läs mer

Installatörs- och användarhandbok DI-623-99L

Installatörs- och användarhandbok DI-623-99L Installatörs- och användarhandbok UNITEL DI-623-99L Så fungerar porttelefonen. När det kommer en besökare trycker han # och Ditt 2-siffriga anropsnummer alt. endast ditt telefonnummer (eller direktknappen

Läs mer

Nytt i Adobe Connect 9.2

Nytt i Adobe Connect 9.2 Denna guide vänder sig till dig som har varit användare av Adobe Connect, version 9 och som haft rollen som värd (host). Syftet är att ge dig en snabb överblick över de viktigaste förändringarna i version

Läs mer

Snabbguide Konftel 300M

Snabbguide Konftel 300M Conference phones for every situation Snabbguide Konftel 300M SVENSKA Beskrivning Konftel 300M är en batteridriven trådlös konferenstelefon för anslutning till mobilnät (GSM/3G) eller dator (USB). På www.konftel.com/300m

Läs mer

Snabbguide Konftel 300W

Snabbguide Konftel 300W Conference phones for every situation Snabbguide Konftel 300W SVENSKA Beskrivning Konftel 300W är en batteridriven trådlös konferenstelefon för anslutning till DECT-system, mobiltelefon eller dator. Den

Läs mer

Netwise CMG Voice. 2002-02-28, Rev 1.0, CJ 1(16)

Netwise CMG Voice. 2002-02-28, Rev 1.0, CJ 1(16) Netwise CMG Voice Allmänt... 2 Användargränssnitt... 3 Telefongränssnitt... 3 Aktivitetsinformation... 3 Administration... 3 Inloggning... 4 Huvudmeny...4 Administration av dina röstmeddelanden... 5 Administration

Läs mer

Doro Comfort 1010. Svenska

Doro Comfort 1010. Svenska Doro Comfort 1010 Svenska 1 2 3 4 5 6 11 10 9 8 7 1. Upp/Samtalslista 2. Vänster menyknapp/ok 3. Samtalsknapp 4. Ned/Återuppringning 5. Knapplås 6. Högtalare 7. Telefonbok 8. Återupptagningsknapp 9. Ljudlös

Läs mer

E-POST3 Ett lättanvänt e-postprogram med stöd för talsyntes

E-POST3 Ett lättanvänt e-postprogram med stöd för talsyntes E-POST3 Ett lättanvänt e-postprogram med stöd för talsyntes Sida 2 av 2 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING...3 REKOMMENDERAD UTRUSTNING...5 INSTALLATION...5 ANVÄNDARLÄGE I E-POST3...6 STARTSIDA...7

Läs mer

NEO Speech. Trygghetstelefon. Användarmanual (SE)

NEO Speech. Trygghetstelefon. Användarmanual (SE) Speech Trygghetstelefon Användarmanual (SE) Innehåll 1. Introduktion... 3 1.1. Om den här manualen... 3 2. TalFunktionen... 3 2.1. Inställningar... 3 2.2 Kommandon... 3 2.3 Larmgrupper... 3 2.4 Förinspelade

Läs mer

INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1

INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1 INDIVID RÖRLIG GIGASET SL1 1. Översikt... 3 Knapparnas funktioner 4 2. Huvudmeny... 5 3. Intern meny... 6 4. Samtal... 7 Ta emot samtal 7 Ringa upp 7 5. Texter i display... 8 Klarläge 8 Under pågående

Läs mer

Välja aktivitet. 3FrontOffice. Meddela att du är på exempelvis möte. Välja aktivitet. Välja aktivitet

Välja aktivitet. 3FrontOffice. Meddela att du är på exempelvis möte. Välja aktivitet. Välja aktivitet Meddela att du är på exempelvis möte När du öppnar appen 3FrontOffice visas sidan Kontakter. 1 Klicka på fliksymbolen längst ner till höger för att visa sidan Aktivitet. 1 2 3 2 Högst upp på sidan visas

Läs mer

SENSUS Web edition. Infotainment guide VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT

SENSUS Web edition. Infotainment guide VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT Infotainment guide SENSUS Web edition VÄLKOMMEN TILL SENSUS INFOTAINMENT Den här bilagan är avsedd att ge en kortfattad överblick över de vanligaste funktionerna i Sensus Infotainment och hjälpa dig att

Läs mer

MBX Mobilapp. Inloggning. Mobilapplikationens huvudmeny. MBX Mobilapp - 2016

MBX Mobilapp. Inloggning. Mobilapplikationens huvudmeny. MBX Mobilapp - 2016 MBX Mobilapp MBX mobilapplikation finns både för Android och iphone, och gränssnittet är i princip detsamma på de båda plattformarna. I detta dokument används skärmbilder från Android. Inloggning För att

Läs mer

Lättanvänd mobiltelefon

Lättanvänd mobiltelefon DCP50 Deltaco TALA Enkel Lättanvänd mobiltelefon SE Användarhandledning Förpackningsinnehåll Introduktion Välkommen till din nya DELTACO ENKEL mobiltelefon. Den är gjord för att vara lätt att använda men

Läs mer

INSTALLATIONSGUIDE FIBERLAN

INSTALLATIONSGUIDE FIBERLAN INSTALLATIONSGUIDE FIBERLAN 1 LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 LAN5 LAN6 LAN7 LAN8 RES LAN1 LAN2 LAN3 LAN4 LAN5 LAN6 LAN7 LAN8 RES FÖRPACKNINGEN INNEHÅLLER TiVo-box TiVo-fjärrkontroll med batterier Dokumentation INSTALLATIONSGUIDE

Läs mer

MANUAL FÖR VIDEOREDIGERING

MANUAL FÖR VIDEOREDIGERING MOVIE MAKER- MANUAL FÖR VIDEOREDIGERING Författad av Anna Sabelström i samarbete med Film Stockholm och Ungdomsstyrelsen FILM STOCKHOLM REGIONALT RESURSCENTRUM FÖR RÖRLIG BILD I STOCKHOLMS LÄN Kultur-

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK KXT 441 Plus

ANVÄNDARHANDBOK KXT 441 Plus ANVÄNDARHANDBOK KXT 441 Plus Egenskaper Nummerpresentatör (CID) med engelsk röst Minne för 69 st ingående- och 20 st utgående telefonnummer (max 12 siffror), 10 st kortnummer (max 12 siffror), Olika ringmelodier

Läs mer

ipad och AdobeReader

ipad och AdobeReader ipad och AdobeReader Innehållsförteckning Så använder du din ipad.1-2 Inställningar, SIM-kort, Wi-Fi, lösenkodlås 3 Internet..4 E-post..5 Adobe Reader.6-8 Övrigt om ipad..9 Vilo-/väckningsknapp, av-/påknapp

Läs mer

Snabbstartguide Home Prosafe 1131 DTMF larm (Art.nr. 36-3816)

Snabbstartguide Home Prosafe 1131 DTMF larm (Art.nr. 36-3816) Snabbstartguide Home Prosafe 1131 DTMF larm (Art.nr. 36-3816) 1) Förbereda kontrollpanelen för uppstart a) Pilla loss gummipluggen på baksidan kontrollpanelen och kontrollera så att batteriets strömbrytare

Läs mer

CANDY4 HD II 20160419

CANDY4 HD II 20160419 CANDY4 HD II 20160419 2 Innehållsförteckning 1 Vad är CANDY4 HD II?... 6 2 Säkerhetsföreskrifter... 7 3 Vad finns i förpackningen?... 8 4 Fysisk beskrivning... 9 5 Kom igång... 11 5.1 Ladda batteriet...

Läs mer

SCHOLA COMAI ELEV WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1. [Skriv text]

SCHOLA COMAI ELEV WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1. [Skriv text] 20111206 SCHOLA COMAI WEBBKALENDER / SCHEMA VERSION 1.1 ELEV [Skriv text] Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4 1.5 Start... 4 1.5.1 Grundinställning

Läs mer

La thund. Svenska. Svens ka. Dokumentnummer: 86141-1-SV. Dokumentnummer: 86141-1 Date: 11-2010. Date: 11-2010. i7 0

La thund. Svenska. Svens ka. Dokumentnummer: 86141-1-SV. Dokumentnummer: 86141-1 Date: 11-2010. Date: 11-2010. i7 0 i7 0 La thund Svenska Svens ka Dokumentnummer: 86141-1-SV Dokumentnummer: 86141-1 Date: 11-2010 Date: 11-2010 Svenska Dokumentnummer: 86141-1-SV Date: 11-2010 Instrumentkontroller Kontrollayout och funktioner.

Läs mer

Standard telefonen INNEHÅLLSFÖRTECKNING...1

Standard telefonen INNEHÅLLSFÖRTECKNING...1 Standard telefonen Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING...1 FUNKTIONSTABELL...2 ALLMÄN INFORMATION...2 FUNKTIONER...2 GRUNDLÄGGANDE FUNKTIONER...3 RINGA EXTERNT...3 RINGA INTERNT...3 BESVARA SAMTAL...3

Läs mer

Kom igång med Telia Touchpoint Plus App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-TSP 4222_1-1512

Kom igång med Telia Touchpoint Plus App. Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-TSP 4222_1-1512 Kom igång med Telia Touchpoint Plus App Din guide till installation och användning av de viktigaste funktionerna. TSP-TSP 4222_1-1512 Installera Här får du en enkel guide till hur du installerar Touchpoint

Läs mer

Brukanvisning Candy5 HD

Brukanvisning Candy5 HD Bruksanvisning Brukanvisning Candy5 HD 1. Vad är CANDY5 HD?... 5 2. Säkerhetsinformation... 6 3. Vad finns i förpackningen?... 7 4. Beskrivning... 8 5. Kom igång... 10 5-1. Ladda batteriet... 10 5-2. Ta

Läs mer

Bruksanvisning. Maxcom KXT-701

Bruksanvisning. Maxcom KXT-701 Bruksanvisning Maxcom KXT-701 Egenskaper Nummerpresentatör (CID) för FSK och DTMF Minne för ingående- och utgående telefonnummer 4 st snabbminnen R-knapp, Redial (återuppringning) Skärm med bakgrundsbelysning

Läs mer

Kom igång med din SMART Board. Det praktiska

Kom igång med din SMART Board. Det praktiska Kom igång med din SMART Board Det praktiska Nu när ni fått er nya SMART Board på plats och ni vill börja använda den finns det ett par steg som man bör göra först för att få allt att fungera. I denna guide

Läs mer

Du har fått stycken taggar. (av föreningen okt-06 eller av den f.d. medlem du övertagit lägenheten från) Din pinkod är:

Du har fått stycken taggar. (av föreningen okt-06 eller av den f.d. medlem du övertagit lägenheten från) Din pinkod är: A för Passagesystem och Tvättstugebokning Lgh nr: Du har fått stycken taggar. (av föreningen okt-06 eller av den f.d. medlem du övertagit lägenheten från) Din pinkod är: Version 1.4 120218 Pinkoden används

Läs mer

FÖRENKLAD MANUAL NÄRLARM ALL IN ONE GSM MODUL

FÖRENKLAD MANUAL NÄRLARM ALL IN ONE GSM MODUL Tjänsteställe, handläggare Kristina Malmborg 2015 12 15 1(8) Hjälpmedel Västernorrland Distribution FÖRENKLAD MANUAL NÄRLARM ALL IN ONE GSM MODUL All in One är en lösning för att vidaresända larm och larma

Läs mer

Nordisk Synsupport AB Informationsteknik för synskadade. Användarmanual & Monterings anvisning IDEA-SCX

Nordisk Synsupport AB Informationsteknik för synskadade. Användarmanual & Monterings anvisning IDEA-SCX Användarmanual & Monterings anvisning IDEA-SCX Nordisk Synsupport Tel. +46 (0)470 72 98 88 1. Ingående Delar ( Gäller standard system) 2. Montering och kopplingar 3. Genomgång av funktioner och knappar

Läs mer

2. Komma igång Skapa grupper och elever Skriv också ut sidan 13 så att eleverna har en snabbguide till programmet.

2. Komma igång Skapa grupper och elever Skriv också ut sidan 13 så att eleverna har en snabbguide till programmet. 2. Komma igång Skapa grupper och elever Börja med att läsa texten nedan om hur man börjar jobba med programmet efter installationen. Skriv gärna ut sidan och ha bredvid dig tills du känner att du behärskar

Läs mer

Resurscentrum för kommunikation Dako 2015. SymWriter 2. Minimanual

Resurscentrum för kommunikation Dako 2015. SymWriter 2. Minimanual Resurscentrum för kommunikation Dako 2015 SymWriter 2 Minimanual Symboler som stöd till det du skriver 2 F9 Byt symbol 2 F11 Skapa nya ord/symboler 3 Spara ändringar i ordlista 4 Specifikationer grammatik

Läs mer

Nortel Networks IP-telefon 2001. Användarhandbok

Nortel Networks IP-telefon 2001. Användarhandbok Artikelnr. P0609364 02 5 mars 2004 Business Communications Manager Nortel Networks IP-telefon 2001 Användarhandbok Komma igång 3 Med Nortel Networks IP-telefon 2001 får du röst- och datafunktioner på

Läs mer