Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 28 augusti 2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 28 augusti 2018"

Transkript

1 Östra Göteborg Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 28 augusti Göteborgsförslag (Ärende 639) Rör inte Kortedala bibliotek Ett medborgarförslag angående Kortedala bibliotek har kommit in till stadsdelsnämnden Östra Göteborg. av förslaget Bibliotekets resurser ska minskas till 4 bibliotekarier från nuvarande 9. Verksamheten och ytan minskas till ett litet stadsdelsbibliotek i oktober i år. Detta får inte ske! Stadsdelsnämnden Östra Göteborg beslutar att bordlägga ärendet i väntan på att den nya fullmäktige har fastställt sin budget för Begäran om förstudie avseende ombyggnation vid Hundraårsgatan 32 Fastighetsnämnden ansvarar för bostadsförsörjning och har ett processägaransvar att bygga fler bostäder för personer med funktionsnedsättningar. Boendeplaneringen funktionshinder i resursnämnd SDF Örgryte-Härlanda redovisar utifrån kartläggningsdatabas Boinvent 2 behovet till Lokalsekretariatet vilket resulterar i att Fastighetskontoret och Stadsbyggnadskontoret söker efter lämpliga objekt för utbyggnad av bostad med särskild service (BmSS). På Hundraårsgatan 32, plan 3 har det tidigare bedrivits en korttidsenhet för personer med funktionsnedsättning enligt SoL. Detta våningsplan är idag tomställt och skulle kunna nyttjas till en BmSS. I samråd med stadsdelen bedöms lokalisering och ombyggnation av plan 3 på Hundraårsgatan 32 vara lämplig för en BmSS. Behovet av bostäder för personer med funktionsnedsättning är fortsatt stort i Göteborgs Stad. Hundraårsgatan 32 ligger vid Kortedala torg och består av en byggnad med fyra våningsplan samt källare. På plan 3 har det tidigare bedrivits en korttidsverksamhet för personer med funktionsnedsättning enligt SoL. Detta våningsplan är idag tomställt och skulle kunna nyttjas till en BmSS. Stadsdelen ger Lokalsekretariatet i uppdrag att genomföra en förstudie inklusive kostnadskalkyl avseende ombyggnation av Hundraårsgatan 32, plan 3. Stadsdelsnämnden Östra Göteborg ger Lokalsekretariatet i uppdrag att genomföra en förstudie inklusive kostnadskalkyl avseende ombyggnation av Hundraårsgatan 32, plan 3 till BmSS. Östra Göteborg, snabbprotokoll 1 (5)

2 5. Förlängning av Avtal om familjecentrerat arbetssätt och familjecentraler i Östra Göteborg till och med 2020 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg och Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd föreslås förlänga nuvarande Avtal om familjecentrerat arbetssätt och familjecentraler i Östra Göteborg , till att gälla under Nuvarande avtal beslutades av Stadsdelsnämnden Östra Göteborg den 22 november Avtalet tecknades för med möjlighet till 24 månaders förlängning. Avtalet finansieras enligt 50/50-principen, vilket gör att varje part går in med kronor för 2017 och kronor för Avtalet föreslås nu förlängas till att gälla under , med en total finansiering på 850 kr år, kr för respektive part 2019 och 850 kr år, kr för respektive part Stadsdelsnämnden Östra Göteborg godkänner en förlängning av avtalet med Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd (HSNG) om familjecentrerat arbetssätt och familjecentraler i Östra Göteborg till att gälla under , under förutsättning att HSNG fattar ett likalydande beslut. 2. Stadsdelsnämnden antecknar att avtalet finansieras enligt 50/50-principen och den totala finansieringen i avtalet är kr år 2019 och kr år 2020 för koordinator och samordnare samt gemensam kompetensutveckling. 3. Stadsdelsnämnden översänder beslutet till Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd. 6. Behovsbedömningar för nivåsättning i daglig verksamhet Uppdragsavtal för att uppgifter omfattas av sekretesskydd För att skapa förutsättningar för att planeringsledare anställda vid stadsledningskontoret (SLK) ska kunna genomföra bedömning av stödbehov som grund för nivåsättning i daglig verksamhet behöver stadsdelsnämnderna fatta beslut om att teckna uppdragsavtal. Bakgrund Kommunfullmäktige har den 17 maj 2018 beslutat om Utredning gällande avgränsningar, krav samt ekonomisk ersättning - valfrihetssystem enligt LOV, daglig verksamhet enligt LSS. et innebär att en ersättningsmodell i valfrihetssystemet fastställts som utgår från sju nivåer baserade på den enskildes behov av stöd i daglig verksamhet. Eftersom bedömningarna av stödbehovet ska vara neutralt organiserade och skilda från utförandet av insatsen daglig verksamhet utförs dessa av särskilt utsedda planeringsledare för nivåsättning vid enheten för kontrakt och uppföljning på stadsledningskontoret. 1. Stadsdelsnämnden Östra Göteborg ger stadsdelsförvaltningen i uppdrag att teckna uppdragsavtal med de särskilt utsedda planeringsledarna vid enheten för kontrakt och uppföljning på stadsledningskontoret om att genomföra de bedömningar av stödbehov som behövs för valfrihetssystemet enligt Lagen om valfrihetssystem (LOV) och ramavtal enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU) inom daglig verksamhet. Östra Göteborg, snabbprotokoll 2 (5)

3 2. Stadsdelsnämnden antecknar att det i uppdragsavtalet tydliggörs att uppdragstagarna är de fysiska individer som specifikt arbetar med bedömningar av stödbehov som grund för nivåsättning. Det ska vidare framgå vad uppdraget omfattar, vilken behörighet som ges samt att uppdragstagarna omfattas av socialtjänstsekretessen såsom delaktiga i den normala verksamheten hos stadsdelsnämndens socialtjänst. 7. Månadsuppföljning per juli 2018 I denna rapport följer förvaltningen upp kostnadsutvecklingen med utgångspunkt från redovisningen efter juli månad. Avsikten är att bedöma om budgeten, som stadsdelsnämnden fastställde i oktober 2017, är i balans. Avstämning mot befolkningsramen och periodiserad budget Resultatet för befolkningsramen under perioden januari-juli är cirka tkr. Detta innebär att förvaltningen har en positiv avvikelse på cirka tkr mot periodiserad budget för den aktuella perioden. Förvaltningen har ekonomiska avvikelser inom bland annat följande områden: Hemtjänst Köpt vård och boende Försörjningsstöd Förvaltningen lämnar en årsprognos för 2018 på tkr. Det är svårt att till fullo kvalitetssäkra såväl resultat som prognos direkt efter sommarmånaderna i och med att mycket av den ekonomiska dialogen uteblir samt att kostnader och intäkter inte faller ut med samma struktur som resten av året. Förvaltningen ser fortsatt en risknivå på cirka tkr. De största riskerna finns inom köpt vård och boende, hemtjänst samt ytterligare avvikelser i befolkningsprognos. Stadsdelsnämnden Östra Göteborg godkänner månadsuppföljningen till och med juli Östra Göteborg, snabbprotokoll 3 (5)

4 8. Ansökan hos kommunfullmäktiges presidium om särprofilering för kulturhuset i Bergsjön Enligt styrdokumentet Policy och riktlinjer för Göteborgs Stads grafiska profil behöver Kulturhus Bergsjön ett beslut från kommunfullmäktiges presidium för att tillåtas ha en särprofilerad grafisk profil. En grafisk profil är viktig för att kulturhuset ska kunna kommunicera på ett slagkraftigt och unikt sätt och nå den breda målgrupp som verksamheten vänder sig till. Förvaltningen föreslår att stadsdelsnämnden Östra Göteborg hos kommunfullmäktiges presidium begär att kulturhus Bergsjön ska ha rätt till särprofilering. Inom Göteborgs Stads grafiska profil finns det utrymme för verksamheter att särprofilera sig. Kulturhus Bergsjön uppnår dessa kriterier för särprofilering genom att vara en utåtriktad verksamhet som dagligen kommer att möta sin publik. Kulturhuset kommer att konkurrera med andra kulturhus och kulturinstitutioner och ska på samma villkor som stadens övriga kulturintuitioner kunna marknadsföra sig och skapa ett igenkännande varumärke 1. Stadsdelsnämnden Östra Göteborg ansöker hos kommunfullmäktiges presidium om möjlighet till särprofilering för Kulturhus Bergsjön. 2. Stadsdelsnämnden översänder förvaltningens tjänsteutlåtande till kommunfullmäktiges presidium. 9. Ändring i delegationsordningen med anledning av ny förvaltningslag Från 1 juli 2018 gäller en ny förvaltningslag. Förvaltningslagen ger en grundläggande och central struktur för kontakterna mellan myndighet och enskilda vid ärendehandläggningen. Genom den nya lagen regleras förfarandet hos förvaltningsmyndigheterna mer heltäckande än i dag. Vissa allmänna förvaltningsrättsliga principer som har utvecklats i praxis slås fast i uttryckliga bestämmelser och lagen görs därigenom mer lättillgänglig. Lagen innehåller också ett nytt rättsmedel mot långsam handläggning. Med anledning av dessa lagändringar behöver delegationsordningen kompletteras med nya beslut, åtgärder mot långsam handläggning samt föreläggande om att styrka sin behörighet genom en fullmakt. 1. Stadsdelsnämnden Östra Göteborg beslutar enligt 7 kap 5 kommunallagen att delegera beslutanderätten till stadsdelsdirektör om att avslå en begäran från enskild part om att ärende ska avgöras enligt 12 1 st förvaltningslagen. 2. Stadsdelsnämnden beslutar enligt 7 kap 5 kommunallagen att delegera beslutanderätten till stadsdelsdirektör avseende föreläggande om att ombud ska styrka sin behörighet genom en fullmakt enligt 15 2 st förvaltningslagen. 3. Stadsdelsnämnden beslutar enligt 7 kap 6 kommunallagen att stadsdelsdirektören får överlåta beslutanderätten till annan befattningshavare. 4. Stadsdelsnämnden antecknar till protokollet att stadsdelsdirektören har för avsikt att vidaredelegera beslutanderätten om att avslå en begäran från enskild part om att ärende ska avgöras till närmast överordnad chef, kap i delegationsordningen. Östra Göteborg, snabbprotokoll 4 (5)

5 5. Stadsdelsnämnden antecknar till protokollet att stadsdelsdirektören har för avsikt att vidaredelegera beslutanderätten avseende föreläggande om att ombud ska styrka sin behörighet genom en fullmakt till handläggare, kap i delegationsordningen. Östra Göteborg, snabbprotokoll 5 (5)

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 18 december 2018

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 18 december 2018 Östra Göteborg Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 18 december 2018 3. Månadsuppföljning till och med november 2018 SDN Östra Göteborg I denna rapport följer förvaltningen

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 19 juni 2018

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 19 juni 2018 Östra Göteborg Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 19 juni 2018 3. Mål- och inriktningsdokument budget 2019 för stadsdelsnämnden Östra Göteborg (M), (L) och (KD) har

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 23 oktober 2018

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 23 oktober 2018 Östra Göteborg Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 23 oktober 2018 3. Månadsuppföljning tom september 2018 En gång i månaden följer förvaltningen upp kostnadsutvecklingen

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 30 maj 2017

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 30 maj 2017 Snabbprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-30 Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 30 maj 2017 2. Yttrande till Stadsrevisionen med anledning av granskning av rutiner för

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 23 april 2019

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 23 april 2019 Östra Göteborg Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 23 april 2019 3. Uppföljningsrapport mars 2019 Uppföljningsrapporten innehåller uppföljning av ekonomi- och personalutveckling

Läs mer

Inhyrning och kostnader för lokal för ett nytt världslitteraturhus i Gamlestaden

Inhyrning och kostnader för lokal för ett nytt världslitteraturhus i Gamlestaden Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2017-04-03 Diarienummer: N132-0347/13 Sektor Kultur och fritid Eeva Bolin, Lena Svärd, Ulla Andreasson Telefon: 365 00 00 E-post: ulla.andreasson@ostra.goteborg.se Inhyrning

Läs mer

Ändring i Skarpnäcks delegationsordning med anledning av ny förvaltningslag och kommunallag mm.

Ändring i Skarpnäcks delegationsordning med anledning av ny förvaltningslag och kommunallag mm. Administration Nämnd och kansli Tjänsteutlåtande Dnr 1.1.-468/17 Sida 1 (5) 2018-05-31 Handläggare Maria Haskas Telefon: 08-508 15 087 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-06-14 med anledning av ny förvaltningslag

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 21 juni 2017

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 21 juni 2017 Snabbprotokoll Sammanträdesdatum 2017-06-21 Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 21 juni 2017 2. Mål- och inriktningsdokument inför budget 2018 Varje år lägger partierna

Läs mer

Lag om valfrihet - tillämpning i Stockholms stads äldreomsorg

Lag om valfrihet - tillämpning i Stockholms stads äldreomsorg ÄLDREFÖRVALTNINGEN STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2009-03-30 Handläggare: Staffan Halleskog Telefon: 08-508 36 203 Till Äldrenämnden den 21 april 2009 Lag om valfrihet - tillämpning i Stockholms stads

Läs mer

Delegationsordning. Förvaltningens förslag till beslut Kungsholmens stadsdelsnämnd fastställer delegationsordningen.

Delegationsordning. Förvaltningens förslag till beslut Kungsholmens stadsdelsnämnd fastställer delegationsordningen. Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stab Dnr 1.1.-053-2019 Sida 1 (5) 2019-04-09 Handläggare Christin Bjuggren Telefon: 08 508 08 015 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2019-04-25 Delegationsordning Förvaltningens

Läs mer

Utredning gällande avgränsningar, krav samt ekonomisk ersättning för valfrihetssystem enligt LOV, daglig verksamhet

Utredning gällande avgränsningar, krav samt ekonomisk ersättning för valfrihetssystem enligt LOV, daglig verksamhet Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-11-17 Diarienummer 0606/17 Välfärd och Utbildning Avdelning för Individ och familjeomsorg samt funktionshinder Lars Eriksson, Mona Lundahl Davies Telefon 031-3680163 E-post:

Läs mer

Samverkansavtal avseende Hälsoteket mellan Östra Göteborgs stadsdelsnämnd och Göteborgs Hälso- och sjukvårdsnämnd

Samverkansavtal avseende Hälsoteket mellan Östra Göteborgs stadsdelsnämnd och Göteborgs Hälso- och sjukvårdsnämnd Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2016-09-30 Diarienummer: N132-0912/16 Utvecklingsavdelningen Charlotta Green Telefon: 365 00 00 E-post: charlotta.green@ostra.goteborg.se Samverkansavtal avseende Hälsoteket

Läs mer

Avveckling av Norra hemtjänstenheten

Avveckling av Norra hemtjänstenheten SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG OCH OMSORG O M PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTT NING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR: 2.2.2.-373/11 SID 1 (5) 2011-11-17 Handläggare: Inger Bogne Telefon:

Läs mer

Lag om valfrihet - tillämpning i Stockholms stads äldreomsorg

Lag om valfrihet - tillämpning i Stockholms stads äldreomsorg ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-03-19 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd Lag

Läs mer

Uppdragsbeskrivningar för verksamheter i egen regi inom området funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Uppdragsbeskrivningar för verksamheter i egen regi inom området funktionsnedsättning och socialpsykiatri Kungsholmens stadsdelsnämnd Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-11-30 Handläggare Ingemar Sollgard Telefon: 08-508 08 444 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2017-02-02 Uppdragsbeskrivningar för verksamheter

Läs mer

Uppföljning av folkhälsoavtal HSN 12 och SDN Östra Göteborg Ärendet Uppföljning av folkhälsoavtalet enligt Folkhälsoplattform 2014.

Uppföljning av folkhälsoavtal HSN 12 och SDN Östra Göteborg Ärendet Uppföljning av folkhälsoavtalet enligt Folkhälsoplattform 2014. Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2015-03-02 Diarienummer: N132-0228/13 Utvecklingsavdelningen Charlotta Green, Åsa Svensson Telefon: 365 00 00 E-post: charlotta.green@ostra.goteborg.se Uppföljning av folkhälsoavtal

Läs mer

Laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut gällande stadsgemensam upphandling av verksamheten med personliga ombud, mål nr

Laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut gällande stadsgemensam upphandling av verksamheten med personliga ombud, mål nr ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALTJÄNSTEN SID 1 (7) 2008-07-23 Handläggare: Solveig Blid Telefon: 08-508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd Laglighetsprövning enligt kommunallagen av beslut gällande

Läs mer

2. Månadsuppföljning till och med april 2016

2. Månadsuppföljning till och med april 2016 Snabbprotokoll Sammanträdesdatum 2016-05-17 Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 17 maj 2016 2. Månadsuppföljning till och med april 2016 Sammanfattning I denna rapport

Läs mer

Rätt boende

Rätt boende Rätt boende 2012-2015 Förslag till handlingsplan för deluppdrag 4: Processbeskrivning för Bogruppens uppdrag 2014-10-28 Innehåll Inledning... 3 Bakgrund till uppdraget... 3 Uppdrag... 3 Mål... 4 Tidsplan

Läs mer

Organisation och arbetsformer för genomförandegruppen för bostäder med särskild service för funktionshindrade - svar på remiss från kommunstyrelsen

Organisation och arbetsformer för genomförandegruppen för bostäder med särskild service för funktionshindrade - svar på remiss från kommunstyrelsen NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PLANERINGSAVDELNINGE N TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2008-11-03 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Organisation och arbetsformer

Läs mer

Avtal om familjecentrerat arbetssätt och familjecentraler i Lundby

Avtal om familjecentrerat arbetssätt och familjecentraler i Lundby Dnr: Dnr: Avtal om familjecentrerat arbetssätt och familjecentraler i Lundby 2017-2018 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 AVTALSPARTER... 3 2 AVTALSTID... 3 3 AVTALETS FORM OCH SYFTE... 3 4 FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR AVTALET...

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut

Förvaltningens förslag till beslut Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stöd till resultatstyrning Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-02-18 Handläggare Christina Egerbrandt Telefon: 08-508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 20 oktober 2015

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 20 oktober 2015 Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 20 oktober 2015 Snabbprotokoll Sammanträdesdatum 2015-10-20 2. Budget 2016, N132-0605/15 Varje år tas ett budgetdokument fram som

Läs mer

Rätt boende

Rätt boende Rätt boende 2012-2015 Förslag till handlingsplan för deluppdrag 10: Se över hur nuvarande hanteringsordning för kommunala kontrakt och F-100 lägenheter är förenlig med Socialtjänstlagen. 2013-10-25 Innehåll

Läs mer

Förslag till ersättningsmodell i vård- och omsorgsboende i samband med parboendegaranti inom äldreomsorgen

Förslag till ersättningsmodell i vård- och omsorgsboende i samband med parboendegaranti inom äldreomsorgen KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD TILL RESULTATSTYRNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2011-10-07 Handläggare: Christina Egerbrandt Telefon: 08 508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde

Läs mer

att beslut som fattas med stöd av vidaredelegation ska anmälas till förvaltningsdirektören som i sin tur anmäler besluten till nämnden,

att beslut som fattas med stöd av vidaredelegation ska anmälas till förvaltningsdirektören som i sin tur anmäler besluten till nämnden, Tjänsteutlåtande Utfärdat 2014-12-17 Diarienummer 0431/14 Verksamhetsstöd Maria Wannerskog Telefon 031-367 90 01 E-post: maria.wannerskog@socialresurs.goteborg.se Delegationsordning 2015 Förslag till beslut

Läs mer

Inhyrning av lokaler för nytt stadsdelskontor SDN Norra Hisingen

Inhyrning av lokaler för nytt stadsdelskontor SDN Norra Hisingen Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-06-02 Diarienummer 0936/13 Lokalsekretariatet Stadsutveckling Johan Nyström Telefon 031-368 02 35 E-post: johan.nystromstadshuset.goteborg.se Inhyrning av lokaler för nytt

Läs mer

PM DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Fredrik Cederblom

PM DANDERYDS KOMMUN Kommunledningskontoret Fredrik Cederblom 1(5) KS 2009/0141 Införande av lag (2008:962) om valfrihetssystem inom hemtjänst och familjerådgivning. Sammanfattning Socialnämnden beslutade den 24 augusti 2009, 132, att initiera ett ärende om införande

Läs mer

Nya riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice

Nya riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice S Kungsholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1.51.-181-2018 Sida 1 (6) 2018-04-19 Handläggare Till Ingemar Sollgard Kungsholmens stadsdelsnämnd Telefon: 08-508 08 444

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Remissen besvaras med stadsdelsförvaltningens tjänsteutlåtande.

Förvaltningens förslag till beslut Remissen besvaras med stadsdelsförvaltningens tjänsteutlåtande. NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PERSONAL- OCH KANSLIAVDELNINGE N TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-12-28 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Reviderade riktlinjer

Läs mer

Beslut Stadsdelsnämnden avslog yrkandet efter votering som slutade med 6 ja (S,V och MP) mot 5 nej (M, L och KD).

Beslut Stadsdelsnämnden avslog yrkandet efter votering som slutade med 6 ja (S,V och MP) mot 5 nej (M, L och KD). Snabbprotokoll Sammanträdesdatum 2015-12-15 Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 15 december 2015 2 a Tillsättning av stadsdelsdirektör Efter att Ulla-Carin Olsson har

Läs mer

Kommunens författningssamling

Kommunens författningssamling Kommunens författningssamling Delegationsordning för mnasie och vuxenutbildningsnämnden 2019 01 30 Diarienr: GVN 2019/0008 1 Delegationsordning för mnasie och vuxenutbildningsnämnden enligt 6 kap Kommunallagen

Läs mer

Inhyrning av lokal avseende Mötesplats Hjällbo på Bergsgårdsgärdet 80

Inhyrning av lokal avseende Mötesplats Hjällbo på Bergsgårdsgärdet 80 Angered Tjänsteutlåtande Utfärdat 2019-05-23 Diarienummer N131-0029/19 Handläggare Ingela Lund Telefon: 031-365 11 01 E-post: ingela.lund@angered.goteborg.se Inhyrning av lokal avseende Mötesplats Hjällbo

Läs mer

Riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice

Riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab och kansli Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-09 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-04-19

Läs mer

Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen. Tony Mufic Utbildningsdirektör

Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen. Tony Mufic Utbildningsdirektör Utbildningsförvaltningen Avdelningen för ekonomi och styrning Dnr 1.8.1-547/2016 Sida 1 (5) 2016-03-23 Handläggare Josefin Ohlson Telefon: 08-508 33 874 Till Utbildningsnämnden 2016-04-14 Yttrande angående

Läs mer

Remissvar - Utredning gällande avgränsningar, krav samt ekonomisk ersättning för valfrihetssystem enligt LOV, Daglig verksamhet, DV.

Remissvar - Utredning gällande avgränsningar, krav samt ekonomisk ersättning för valfrihetssystem enligt LOV, Daglig verksamhet, DV. Centrum Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-02-01 Diarienummer N134-0013/18 Handläggare Helena Wikman Ericson/Centrum/GBGStad, Yvonne Pontén/Centrum/GBGStad Telefon: E-post: helena.wikman.ericcson@centrum.goteborg.se,

Läs mer

Fastighetsnämndens delegeringsordning

Fastighetsnämndens delegeringsordning SID 1(9) Fastighetsnämndens delegeringsordning med arbetsinstruktion Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se SID 2(9) Innehållsförteckning

Läs mer

Reviderade riktlinjer för medföljare vid semesterresor

Reviderade riktlinjer för medföljare vid semesterresor Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-08-05 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2016-09-22 Reviderade riktlinjer

Läs mer

Förslag till reviderade riktlinjer för bistånd enligt SoL och insatser enligt LSS till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning

Förslag till reviderade riktlinjer för bistånd enligt SoL och insatser enligt LSS till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD TILL RESULTATSTYRNING Tjänsteutlåtande Dnr 1.5.1-537-2013 Sida 1 (5) 2013-09-30 Handläggare Johanna Edlund Telefon: 08-508 08 516 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Yttrande till kommunstyrelsen över förslag till ny kommunallag (SOU 2015:24)

Yttrande till kommunstyrelsen över förslag till ny kommunallag (SOU 2015:24) Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2015-05-22 Diarienummer: N132-0504/15 Utvecklingsavdelningen Åke Ström Telefon: 365 00 00 E-post: fornamn.efternamn@ostra.goteborg.se Yttrande till kommunstyrelsen över förslag

Läs mer

Äldrenämndens delegationsordning (delegering av ärenden enligt 6 kap. och 7 kap. kommunallagen) Allmänt. Beslutanderätt

Äldrenämndens delegationsordning (delegering av ärenden enligt 6 kap. och 7 kap. kommunallagen) Allmänt. Beslutanderätt Sida 1 av 9 Äldrenämndens delegationsordning (delegering av ärenden enligt 6 kap. och 7 kap. kommunallagen) Allmänt Ett beslut med stöd av delegationsbeslut är ett självständigt beslut i myndighetens namn.

Läs mer

Riktlinjer för handläggning inom socialtjänstens äldreomsorg

Riktlinjer för handläggning inom socialtjänstens äldreomsorg Svar Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Äldreomsorg Sida 1 (8) 2017-07-13 Handläggare Annika Ekengren Telefon: 08-508 01 230 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd 2017-09-21 socialtjänstens äldreomsorg Remiss

Läs mer

SÅ HÄR ARBETAR RÅDEN FÖR FUNKTIONS HINDERFRÅGOR I STOCKHOLMS STAD

SÅ HÄR ARBETAR RÅDEN FÖR FUNKTIONS HINDERFRÅGOR I STOCKHOLMS STAD SÅ HÄR ARBETAR RÅDEN FÖR FUNKTIONS HINDERFRÅGOR I STOCKHOLMS STAD Stockholms stads formella sam verkan med funktionshinder organisationer sker i råden för funktionshinderfrågor (fh-råd). Samtliga stadens

Läs mer

Införande av lag (2008:962) om valfrihetssystem

Införande av lag (2008:962) om valfrihetssystem DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Tjänsteutlåtande 2009-05-29 Reviderat 2009-07-16 1(5) Socialnämnden 2009-08-24 SN 2009/0088 Införande av lag (2008:962) om valfrihetssystem Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Delegationsbestämmelser för Fastighets- och servicenämnden

Delegationsbestämmelser för Fastighets- och servicenämnden ionsbestämmelser för Fastighets- och servicenämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans ionsbestämmelser för Fastighets- och servicenämnden ionsordning 2015-01-22 2 Fastighets-

Läs mer

Riktlinjer för handläggning av försöks- och träningslägenheter - remiss från kommunstyrelsen

Riktlinjer för handläggning av försöks- och träningslägenheter - remiss från kommunstyrelsen KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIAL OMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2011-01-26 Matilda Ekström Sundberg Telefon: 508 08 079 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Sammanträde 2010-02-17 Riktlinjer för

Läs mer

1. Byggnaden inom fastigheten Göteborg Kyrkbyn 5:23 överförs från lokalnämnden till fastighetsnämnden vid försäljningstillfället

1. Byggnaden inom fastigheten Göteborg Kyrkbyn 5:23 överförs från lokalnämnden till fastighetsnämnden vid försäljningstillfället Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2015-12-14 diarienummer 0336/15 Markavdelningen Eva Vågfelt telefon 368 11 72 e-post: eva.vagfelt@fastighet.goteborg.se Övertagande av byggnad inom fastigheten Göteborg

Läs mer

Svar på revisionskontorets årsrapport 2017

Svar på revisionskontorets årsrapport 2017 Norrmalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2018-05-17 Handläggare Maria Härenstam Telefon: 08-508 09 020 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2018-06-14 Svar på revisionskontorets årsrapport

Läs mer

Svar på motion om ledsagning i Bollebygds kommun

Svar på motion om ledsagning i Bollebygds kommun 2019-06-12 1 (8) Dnr :KS2017/228-4 Socialförvaltningen Teresia Granlund Utvecklingsledare berit.ligard@bollebygd.se Socialnämnden Svar på motion om ledsagning i Bollebygds kommun Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Ny grundskola F-3 vid Saffransgatan

Ny grundskola F-3 vid Saffransgatan Angered Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-11-21 Diarienummer N131-0683/17 Handläggare Ingela Lund Telefon: 031-365 11 01 E-post: ingela.lund@angered.goteborg.se Ny grundskola F-3 vid Saffransgatan Ärendet

Läs mer

-Anhörigstöd -Riktlinjer och vägledning funktionshinderområdet

-Anhörigstöd -Riktlinjer och vägledning funktionshinderområdet -Anhörigstöd -Riktlinjer och vägledning funktionshinderområdet Introduktionsutbildning 2017-10-12 Katarina Hedberg SDF Centrum Funktionshinderenheten Denna presentation skall handla om Göteborgs stad riktlinjer

Läs mer

Begäran om uppdrag upplåtelse av kajplats för flytande bostäder

Begäran om uppdrag upplåtelse av kajplats för flytande bostäder Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-05-16 Diarienummer 2674/16 Markavdelningen Malin Hagenklev telefon 368 12 15 e-post: malin.hagenklev@fastighet.goteborg.se Begäran om uppdrag upplåtelse av

Läs mer

Anhörig/närståendepolicy för Stockholms stad äldreomsorg

Anhörig/närståendepolicy för Stockholms stad äldreomsorg SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING OMSORGEN OM ÄLDRE OC H STÖD TILL PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING Handläggare: Lena Alksten, Therese Lang Telefon: 08-508 24 551, 08-508 24 506 2010 Till Skärholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 28/11

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 28/11 Snabbprotokoll Sammanträdesdatum 2017-11-28 Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 28/11 2. Verksamhetsförändring Geråshallen Verksamhetsförändring gällande motionsanläggningen

Läs mer

Delegationsordning för fastighetsnämnden

Delegationsordning för fastighetsnämnden FN 2016/0135 1 för fastighetsnämnden Delegationens syfte Fastighetsnämndens ansvar och befogenheter regleras i fastighetsnämndens reglemente fastställt av kommunfullmäktige. Nämnden har möjligheten att

Läs mer

Rätt boende

Rätt boende Rätt boende 2012-2015 Förslag till handlingsplan för deluppdrag: 15. Strategi för att bättre möta bostadsbehoven för nyanlända flyktingar En socialt hållbar stad ett sammanhållet Göteborg 2013-10-25 Innehåll

Läs mer

Förslag till organisatorisk placering av Medicinsk ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinsk ansvarig för rehabilitering (MAR)

Förslag till organisatorisk placering av Medicinsk ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinsk ansvarig för rehabilitering (MAR) SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING ÄLDRE OCH FUNKTIONSHINDER TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2012-05-14 Handläggare: Ulla söderlind Telefon: 08 508 03 281 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Förslag

Läs mer

Ledningsgruppen enades om att de som har möjlighet att delta får delta.

Ledningsgruppen enades om att de som har möjlighet att delta får delta. Förvaltningsledningen 2017-05-22, klockan 08.30 12:00 Sammanträdesrum: Nylöse, Förstamajgatan 2 B Närvarande Gitte Caous, stadsdelsdirektör Margareta Hansson, HR-chef Ulrica Johansson, ekonomichef Åsa

Läs mer

Tillägg till tjänsteutlåtande daterat , angående inriktning för organisationsanpassningar inom äldreomsorgen

Tillägg till tjänsteutlåtande daterat , angående inriktning för organisationsanpassningar inom äldreomsorgen Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2013-02-28 Diarienummer: N132-0060/13 Sektor Äldreomsorg samt hälso- och sjukvård Carina Helgesson-Björk, Josefine Schultz Telefon: 365 00 00 E-post: fornamn.efternamn@ostra.goteborg.se

Läs mer

Bilaga 2 Regler och riktlinjer för budget och uppföljning

Bilaga 2 Regler och riktlinjer för budget och uppföljning Bilaga 2 Regler och riktlinjer för budget och uppföljning Stadsbyggnadskontoret ska bedriva sin verksamhet på ett sådant sätt att kontoret bidrar till uppfyllelsen av de mål som fastställts i kommunfullmäktiges

Läs mer

LS Bilaga 2

LS Bilaga 2 1(5) Bilaga 2 DELEGATIONSORDNING FÖR LANDSTINGSSTYRELSEN Fastställd den 17 december 2002, 253, kompletterad och ändrad den 17 juni 2003, 146, den 16 mars 2004, 75, den 14 december 2004, 331, den 13 mars

Läs mer

Reviderade riktlinjer för medföljare vid semesterresa

Reviderade riktlinjer för medföljare vid semesterresa Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (5) 2016-08-30 Handläggare Josefin Lokvist Telefon: 08-508 12 197 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-09-22 Reviderade riktlinjer för medföljare

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens delegationsordning

Hälso- och sjukvårdsnämndens delegationsordning sjukvårdsnämndens delegationsordning Denna delegationsordning gäller från 2019-04-09 enligt HSN 34/2019 HSN 2019-257 Ledningsstaben regionostergotland.se Enligt Reglemente för Region Östergötland så ska

Läs mer

Remiss - Riktlinjer för styrdokument i Huddinge kommun

Remiss - Riktlinjer för styrdokument i Huddinge kommun BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2013-03-25 GSN-2013/75.112 1 (2) HANDLÄGGARE Berwing, Sandra 08-535 360 76 Sandra.Berwing@huddinge.se Grundskolenämnden Remiss -

Läs mer

Regionstyrelsens delegationsordning

Regionstyrelsens delegationsordning 2016-09-14 RS 2016-511 1/6 Ledningsstaben Regionstyrelsens delegationsordning Grunderna för delegering av beslut Enligt kommunallagen får regionstyrelsen uppdra åt ett utskott, en ledamot eller ersättare

Läs mer

Göteborgs Stads anvisning för garantibelopp i bostad med särskild service enligt Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS)

Göteborgs Stads anvisning för garantibelopp i bostad med särskild service enligt Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-05-23 Diarienummer 1032/18 Handläggare Lars Eriksson Telefon: 031-3680324 E-post: lars.eriksson@stadshuset.goteborg.se Göteborgs Stads anvisning för

Läs mer

Överklagande av äldrenämndens beslut från den 18 januari angående Verksamhetsplan för år 2011

Överklagande av äldrenämndens beslut från den 18 januari angående Verksamhetsplan för år 2011 ÄLDREFÖRVALTNINGEN UTVECKLINGSAVDELNING EN DNR 108-65/2011 SID 1 (6) 2011-04-01 Handläggare: Barbara Ahlmark Telefon: 08-508 36 204 Handläggare: Chatrin Engbo Telefon: 08 08-508 36 240 Till Äldrenämnden

Läs mer

Rätt boende Förslag till handlingsplan för: 8. Översyn av föreskrifterna om bistånd till boende

Rätt boende Förslag till handlingsplan för: 8. Översyn av föreskrifterna om bistånd till boende Rätt boende 2012-2015 Förslag till handlingsplan för: 8. Översyn av föreskrifterna om bistånd till boende Innehåll Inledning... 3 Bakgrund till uppdraget... 3 Mål... 4 Tidsplan... 4 Medverkande aktörer...

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 24 november 2015

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 24 november 2015 Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 24 november 2015 Snabbprotokoll Sammanträdesdatum 2015-11-24 2. Ny ersättare i stadsdelsnämnden, N132-0002/15 Kommunfullmäktige beslutade

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens. delegationsordning

Kultur- och fritidsnämndens. delegationsordning Syfte Gäller för Referensdokument Kommunallagen, Budget- och resultatuppföljningsreglementet, Tidigare antagen delegationsordning KFn 2003-03-11 10/03, 2004-11-23 53/04, 2005-11-25 78/05, 2006-02-16 5/06,

Läs mer

Förslag på ersättningsmodell för basservice i vård- och omsorgsboende för medflyttande make/maka som inte har några omvårdnadsbehov.

Förslag på ersättningsmodell för basservice i vård- och omsorgsboende för medflyttande make/maka som inte har några omvårdnadsbehov. STADSLEDNINGSKONTORET FÖRNYELSEAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2011-05-30 Handläggare: Anneli Hilmersson Telefon: 08-508 29 470 Till Kommunstyrelsen Förslag på ersättningsmodell för basservice i

Läs mer

Rätt boende

Rätt boende Rätt boende 2012-2015 Förslag till handlingsplan för deluppdrag 3: Att tydliggöra och kommunicera innehållet i kommunens egna boenden 2013-10-25 Innehåll Inledning... 3 Bakgrund till deluppdraget... 3

Läs mer

Riktlinjer för handläggning inom socialtjänstens äldreomsorg

Riktlinjer för handläggning inom socialtjänstens äldreomsorg Avdelningen för äldreomsorg Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-09-04 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-09-21 socialtjänstens

Läs mer

Delegationsordning. Förvaltningens förslag till beslut Kungsholmens stadsdelsnämnd fastställer delegationsordningen.

Delegationsordning. Förvaltningens förslag till beslut Kungsholmens stadsdelsnämnd fastställer delegationsordningen. Kungsholmens stadsdelsförvaltning Stab Sida 1 (5) 2018-02-13 Handläggare Christin Bjuggren Telefon: 08 508 08 015 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-03-15 Delegationsordning Förvaltningens förslag till

Läs mer

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Marja Niemi tfn

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Marja Niemi tfn Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning Äldreomsorgsavdelningen Marja Niemi tfn 508 04 560 Dnr - - 2005 Sammanträde 29 november 2005 Tjänsteutlåtande 11 november 2005 1 ( ) Till Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd

Läs mer

Svar på remiss om slutrapport från utredning av servicehus

Svar på remiss om slutrapport från utredning av servicehus BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) SDN 2017-08-31 2017-08-09 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd utredning

Läs mer

Begäran om uppdrag att upphandla driften av ungdomsverksamheterna i Blå huset och

Begäran om uppdrag att upphandla driften av ungdomsverksamheterna i Blå huset och SPÅNGA-TESTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR FÖRSKOLA, FRITID OCH FUNKTIONSHINDER TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2009-02-05 Handläggare: Anica Hjulström Telefon: 508 03 433 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Delegationsordning Servicenämnden. Beslutad av servicenämnden 30 januari 2019, 4. Dnr SEN

Delegationsordning Servicenämnden. Beslutad av servicenämnden 30 januari 2019, 4. Dnr SEN Delegationsordning Servicenämnden Beslutad av servicenämnden 30 januari 2019, 4. Dnr SEN2019.0019 Innehåll 1 Delegationsordning Servicenämnden... 3 1.2 Del 1 Allmänt... 4 1.4 Del 2 Ekonomi... 10 Dokumenttyp:

Läs mer

Förnyad överenskommelse gällande avtal mellan Stockholms stad och Stockholms läns landsting om Webcare

Förnyad överenskommelse gällande avtal mellan Stockholms stad och Stockholms läns landsting om Webcare Utlåtande 2016:19 RVIII (Dnr 152-1797/2015) Förnyad överenskommelse gällande avtal mellan Stockholms stad och Stockholms läns landsting om Webcare Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar

Läs mer

Anneli Hulthén Lina Isaksson

Anneli Hulthén Lina Isaksson Handling 2014 nr 116 Nämnd med ansvar att för kommunen teckna avtal med Tre Stiftelser Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag

Läs mer

Österåkers kommuns styrdokument

Österåkers kommuns styrdokument Österåkers kommuns styrdokument Förskole- och grundskolenämndens delegationsordning Antagen av Förskole- och grundskolenämnden 2019-01-29, FGN 1:9 Dnr: FGN 2019/0012 Kommentar: - 1 Delegationsordning för

Läs mer

Inhyrning av lokaler för daglig verksamhet Angeredsvinkeln 27

Inhyrning av lokaler för daglig verksamhet Angeredsvinkeln 27 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-06-25 Diarienummer N131-0320/13 Utvecklingsavdelningen Kenneth Erskog Telefon 031-365 2091 E-post: kenneth.erskog@angered.goteborg.se Inhyrning av lokaler för daglig verksamhet

Läs mer

- Anhörigstöd - Riktlinjer och vägledning funktionshinderområdet

- Anhörigstöd - Riktlinjer och vägledning funktionshinderområdet - Anhörigstöd - Riktlinjer och vägledning funktionshinderområdet Introduktionsutbildning 2017-02-07 Louise Odengard avdelning för individ och familjeomsorg samt funktionshinder Stadsledningskontoret Denna

Läs mer

Delegationsordning. Fö r valna mnden. Vision. Program. Policy. Regler. Handlingsplan. Riktlinjer. Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd

Delegationsordning. Fö r valna mnden. Vision. Program. Policy. Regler. Handlingsplan. Riktlinjer. Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Delegationsordning Fö r valna mnden Vision Program Policy Regler Handlingsplan Riktlinjer Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Nämnd Beslutande: valnämnden Datum och paragraf: 2019-03-05, 7 Dokumentansvarig:

Läs mer

Skolakut i Stockholms stad

Skolakut i Stockholms stad UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGE N TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-06-26 Handläggare: Anna-Carin Dalborg Telefon: 08-508 33 572 Till Utbildningsnämnden 2012-08-23 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Lag om valfrihet tillämpning i Stockholms stads äldreomsorg

Lag om valfrihet tillämpning i Stockholms stads äldreomsorg STADSLEDNINGSKONTORET FÖRNYELSEAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (12) 2009-02-03 Handläggare: Maria Laxvik Telefon: 08-50829424 Till kommunstyrelsen Lag om valfrihet tillämpning i Stockholms stads äldreomsorg

Läs mer

4. Fastighetsnämnden uppdrar åt kontoret att riva byggnaderna upptagna under punkterna 1 och 2 ovan om försäljning inte visas vara möjlig

4. Fastighetsnämnden uppdrar åt kontoret att riva byggnaderna upptagna under punkterna 1 och 2 ovan om försäljning inte visas vara möjlig Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-06-15 Diarienummer 2525/18 Handläggare Eva Vågfelt Telefon: 031 368 11 72 E-post: eva.vagfelt@fastighet.goteborg.se Begäran om uppdrag till kontoret att

Läs mer

Tillämpningsanvisningar för köhanteringssystem. vård- och omsorgsboenden

Tillämpningsanvisningar för köhanteringssystem. vård- och omsorgsboenden ÄLDREFÖRVALTNINGEN UPPHANDLING OCH UTVE CKLING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 0801-88/2012 2013-02-26 Handläggare: Marita Sundell 08-508 36 205 Revidering av tillämpningsanvisningar från 2012-04-24 Tillämpningsanvisningar

Läs mer

Folkhälsa i Angered NOSAM

Folkhälsa i Angered NOSAM Folkhälsa i Angered NOSAM 2017-03-23 Vad är folkhälsa? Hälsa är ett individuellt mått, d.v.s. en persons fysiska och psykiska tillstånd Folkhälsa är ett mått på en befolknings samlade hälsotillstånd En

Läs mer

Funktionshinderrådets protokoll

Funktionshinderrådets protokoll Sida 1 (6) s protokoll Närvarande ledamöter Helena Lanzer Sillén, ordförande Mikael Erdefelt, vice ordförande Håkan Jarmar Lotta Rosenström Margareta Åsén Johansson Ulla Smedberg Ingela Hedén Förvaltningen

Läs mer

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen. Tid: Torsdagen den 26e januari, kl (Pensionärsorganisationernas förmöte

Sammanträde med pensionärsrådet Norra Hisingen. Tid: Torsdagen den 26e januari, kl (Pensionärsorganisationernas förmöte Art: Sammanträde med pensionärsrådet Tid: Torsdagen den 26e januari, kl 09.30-12.00 (Pensionärsorganisationernas förmöte 08.30 09.30) Plats: Hemtjänstlokalen Tuve, Glöstorpsvägen 26 Ledamöter: Kerstin

Läs mer

Dispens från krav om anslutning till kommungemensamma ITsystem och tjänster inom Stadshus AB-koncernen

Dispens från krav om anslutning till kommungemensamma ITsystem och tjänster inom Stadshus AB-koncernen 1 Diarienummer: 0046/15 Handläggare: Hans Olsson Tel: 031 368 02 06 E-post: hans.olsson@stadshuset.goteborg.se Dispens från krav om anslutning till kommungemensamma ITsystem och tjänster inom Stadshus

Läs mer

Anhörig-/närståendepolicy för Stockholms stads äldreomsorg, remissvar

Anhörig-/närståendepolicy för Stockholms stads äldreomsorg, remissvar HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNIN GEN Handläggare: Anneli Rydström Telefon: 08-508 22 068 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr 55-2010-1.5.1 SID 1 (5) 2010-02- 22 Till Hägersten-Liljeholmens

Läs mer

Matarengivägsprojektet

Matarengivägsprojektet www.pwc.se Revisionsrapport Robert Bergman, revisionskonsult Matarengivägsprojektet Övertorneå kommun Mars 2013 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning...3 2.1. Bakgrund...3 2.2. Revisionsfråga...3

Läs mer

Riktlinjer för köhantering inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden

Riktlinjer för köhantering inom äldreomsorgens vård- och omsorgsboenden BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORG Handläggare: Eva Lindström Telefon: 08-508 06 321 Till Bromma stadsdelsnämnd SDN 2008-02-14 SID 1 (6) 2008-01-25 Riktlinjer för köhantering inom äldreomsorgens vård-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

Remiss om tydliggörande av valfrihetssystem inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning enligt LSS - remiss från kommunstyrelsen

Remiss om tydliggörande av valfrihetssystem inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning enligt LSS - remiss från kommunstyrelsen ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING KANSLI- OCH SERVICEAVDELNING EN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-11-02 Handläggare: Krisztina Buki Tornbjörk Telefon: 08-508 21 079 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2012-11- 22 Remiss

Läs mer

Upphandling av enstaka platser i särskilda boendeformer för personer 65 år och äldre i form av profilboende

Upphandling av enstaka platser i särskilda boendeformer för personer 65 år och äldre i form av profilboende PM 2015:5 RVIII (125-604/2014) Upphandling av enstaka platser i särskilda boendeformer för personer 65 år och äldre i form av profilboende Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande.

Läs mer

Avstående från att utse revisor och suppleant för revisor i Robert och Martina Kjellströms stiftelse

Avstående från att utse revisor och suppleant för revisor i Robert och Martina Kjellströms stiftelse Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-06-18 Diarienummer 1128/18 Handläggare Jan Persson Telefon: 031 368 03 46 E-post: jan.persson@stadshuset.goteborg.se Avstående från att utse revisor

Läs mer

Tid: 14:00-15:50, ajourneringar klockan 14:05-14:25 och 14:45-15:05. tjänstgör för Özgür Tasbas (MP)

Tid: 14:00-15:50, ajourneringar klockan 14:05-14:25 och 14:45-15:05. tjänstgör för Özgür Tasbas (MP) Stadsdelsnämnden Tid: 14:00-15:50, ajourneringar klockan 14:05-14:25 och 14:45-15:05 Plats: Forum, Kortedala Torg Paragrafer: 1-22 Närvarande Ledamöter Alvar Palm (MP) Ordförande Lena Landén-Ohlsson (S)

Läs mer