Samverkansavtal avseende Hälsoteket mellan Östra Göteborgs stadsdelsnämnd och Göteborgs Hälso- och sjukvårdsnämnd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samverkansavtal avseende Hälsoteket mellan Östra Göteborgs stadsdelsnämnd och Göteborgs Hälso- och sjukvårdsnämnd"

Transkript

1 Tjänsteutlåtande Utfärdat: Diarienummer: N /16 Utvecklingsavdelningen Charlotta Green Telefon: E-post: Samverkansavtal avseende Hälsoteket mellan Östra Göteborgs stadsdelsnämnd och Göteborgs Hälso- och sjukvårdsnämnd Ärendet Ärendet gäller ett nytecknande av samverkansavtal kring Hälsoteket i Östra Göteborg. Avtalet tecknas mellan Östra Göteborgs stadsdelsnämnd och Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd och avser åren Nu gällande avtal sträcker sig fram till den 31 december 2016 utan möjlighet till förlängning Förslag till beslut Stadsdelsnämnden Östra Göteborg föreslås besluta att godkänna Samverkansavtal om Hälsoteket i Östra Göteborg , att översända beslutet till Göteborgs Hälso- och sjukvårdsnämnd. Sammanfattning Ett nytt samverkansavtal behöver tecknas från och med Finansieringen av avtalet för år sker genom 50/50 principen. Den totala ersättningen enligt avtalet för är kr per kalenderår, vilket innebär att hälso- och sjukvårdsnämndens del är kronor och stadsdelsnämndens del är kronor. Bakgrund Avtalsparterna har samverkat om Hälsotekets verksamhet sedan Hälsoteket verkar för att minska ojämlikhet i hälsa med fokus på att förbättra befolkningens levnadsvanor och välbefinnande. Hälsoteket vänder sig till boende i stadsdelen och utgör ett komplement till hälso- sjukvårdens och stadsdelsförvaltningens ordinarie verksamheter. Hälsoteket har cirka deltagartillfällen per år. Hälsoteket i Östra Göteborg har uppdraget att organisera arbetet med hälsoguider, vilket omfattar både Östra Göteborg och Angered. Arbetet med hälsoguider innebär att i arbetet med att främja hälsa och förebygga ohälsa involvera nyckelpersoner i befolkningsgrupper som är svåra att nå med hälsobudskap. I dagsläget har cirka 65 personer utbildats till hälsoguider i Nordost. Den totala ersättningen enligt avtalet är kr per kalenderår. Hälso- och sjukvårdsnämnden avser i år att 50/50 finansiera verksamheten i sin helhet. Göteborgs Stad Östra Göteborg, tjänsteutlåtande 1(2)

2 Detta är en skillnad från tidigare år då sjukgymnaster anställda vid Hälsoteket var helt finansierade av Hälso- och sjukvårdsnämnden. Detta innebar att hälso- och sjukvårdsnämnden stod för en högre del av den totala kostnaden. Förändringen innebär en nivåökning för Östra Göteborgs stadsdelsnämnd med kronor för att bibehålla samma verksamhet som tidigare. Denna ökning finansieras inom ram. Konsekvenser ur ett hållbarhetsperspektiv Ett aktivt arbete för att minska skillnader i hälsa och livsvillkor är avgörande för att nå ett jämlikt Göteborg. Förvaltningens överväganden Ett samverkansavtal om Hälsotekets verksamhet underlättar för stadsdelsnämnden och hälso- och sjukvårdsnämnden att bidra till och skapa samhälleliga förutsättningar för en god hälsa på lika villkor för hela befolkningen. För att bibehålla nuvarande verksamhet på Hälsoteket i likvärdig omfattning som i gällande avtal krävs en nivåökning för SDN Östra Göteborg. Detta säkrar att befolkningen har fortsatt tillgång till lättillgängligt och kostnadsfria aktiviteter och stödinsatser från Hälsoteket. Samråd Avtalsförhandling har pågått under 2016 mellan tjänstepersoner i stadsdelen Östra Göteborg och Västra Götalandsregionens koncernkontor, avdelningen Folkhälsa. Samverkan Information har lämnats i förvaltningens samverkansgrupp Stadsdelsförvaltning Östra Göteborg Gitte Caous Stadsdelsdirektör Åsa Svensson/ Gunnel Karolén Utvecklingschef Bilaga: Förslag till samverkansavtal om Hälsoteket i Östra Göteborg Göteborgs Stad Östra Göteborg, tjänsteutlåtande 2(2)

3 Dnr: XXX Dnr: HSNG Samverkansavtal om Hälsoteket i Östra Göteborg

4 Innehåll SAMVERKANSAVTAL OM HÄLSOTEKET I ÖSTRA GÖTEBORG HÄLSOTEKET I ÖSTRA GÖTEBORG Avtalsparter Verksamhet Organisation Uppdrag om hälsoguider Verksamhetsplan och uppföljning Finansiering Avtalstid samt uppsägning och ändring av avtal TVIST UNDERSKRIFTER... 5 Avtal om Hälsoteket i Östra Göteborg (HSNG ) 2 (5)

5 1 HÄLSOTEKET i ÖSTRA GÖTEBORG 1.1 Avtalsparter Avtalsparter är Göteborgs Stad genom stadsdelsnämnd Östra Göteborg, org.nr nedan kallad SDN och Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd org.nr nedan kallad HSNG har samverkat om Hälsotekets verksamhet sedan Hälsoteket verkar för att minska ojämlikhet i hälsa med fokus på att förbättra befolkningens levnadsvanor och välbefinnande. Hälsoteket arbetar bland annat för ökad fysisk aktivitet, goda matvanor, tobaksstopp och en god psykisk hälsa. 1.2 Verksamhet Hälsoteket vänder sig till boende i stadsdelen och utgör ett komplement till hälso- sjukvårdens och stadsdelsförvaltningens ordinarie verksamheter. Verksamheten ska bygga på folkhälsovetenskaplig grund med salutogent förhållningssätt och helhetsperspektiv på hälsa. Insatserna ska utgå från invånarnas behov och utformas utifrån beprövad erfarenhet och evidensbaserade metoder. Insatserna ska vila på en generell grund, med riktade insatser utifrån befolkningens behov och struktur. Hälsotekets övergripande mål att stärka och förbättra hälsan och välbefinnandet hos invånarna. Målsättningarna är att: skapa möjligheter för människor att ta ett större eget ansvar för sin hälsa och göra hälsosamma val göra hälsoinformation lättillgänglig och förstådd i ett mångkulturellt samhälle öka och underlätta kommunikation och förståelse mellan invånare, organisationer, föreningar och olika myndigheter genom uppsökande verksamhet sprida hälsoinformation till befolkningsgrupper som är svåra att nå skapa möjligheter för olika aktörer att aktivt delta och bidra med olika aktiviteter, därmed samla och stärka hälsofrämjande och förebyggande aktiviteter som bedrivs i stadsdelen. ingå i FaR processen. 1.3 Organisation Ansvarig för verkställande av uppdraget är Stadsdelsnämnden. Stadsdelsförvaltningen är arbetsgivare för den personal som anställs direkt i Hälsoteket och samordnar de personer som har i uppdrag att verka inom Hälsoteket. Före beslut i organisationsfrågor ska samråd ske mellan avtalets parter. I personalgruppen ingår samordnare, hälsoinformatörer och sjukgymnastkompetens. Samordnare och hälsoinformatörer har folkhälsovetenskaplig eller likvärdig utbildning. Hälsoteket köper sjukgymnastkompetens av närliggande rehabverksamhet på primärvårdsnivå. Verksamhetens inriktning ska ledas av en styrgrupp som består av chef för Hälsoteket, utvecklingsledare i folkhälsa, chef för berörd rehab mottagning och hälsotekets samordnare Utvecklingsledaren i folkhälsa är sammankallande för styrgruppen och redovisar till SDN och HSNG. Styrgruppen sammanträder minst två gånger per år. Samordnaren för Hälsoteket deltar i styrgruppen för FaR som Angereds Arena samlar. Avtal om Hälsoteket i Östra Göteborg (HSNG ) 3 (5)

6 1.4 Uppdrag om hälsoguider Hälsoteket i Östra Göteborg har uppdraget att organisera arbetet med hälsoguider, vilket omfattar både Östra Göteborg och Angered. Uppdraget ska genomföras i samverkan mellan hälsoteken i Östra Göteborg och i Angered samt i samarbete med Angereds närsjukhus. Uppdraget finansieras av HSN Göteborg, SDN Östra Göteborg och SDN Angered. Arbetet med hälsoguider innebär att i arbetet med att främja hälsa och förebygga ohälsa involvera nyckelpersoner i befolkningsgrupper som är svåra att nå med hälsobudskap. 1.5 Verksamhetsplan och uppföljning Avtalsparterna ska fortlöpande följa verksamheten. Verksamhetsplaner med mätbara mål ska upprättas och årsrapport ska tas fram. Årsrapporten ska även innehålla en ekonomisk redovisning och vara Hälso- och sjukvårdsnämnden tillhanda senast den 25 februari. 1.6 Finansiering Finansieringen av Hälsoteket sker genom 50/50-principen. Detta innebär att SDN och HSNG står för var sin lika stor del av den totala finansieringen av Hälsoteket. Ersättning Den totala ersättningen enligt avtalet är kr per kalenderår. Hälso- och sjukvårdsnämndens del: kr Kommunens/stadsdelsnämndens del: kr Uppräkning Uppräkning för hela avtalsperioden är inräknad i ersättningen. Utbetalning Utbetalning av ersättning från HSNG till kommun/stadsdelsnämnd görs två gånger per år, i mars och september, med lika delar för första respektive andra halvåret. 1.7 Avtalstid samt uppsägning och ändring av avtal Avtalet gäller från 1 januari 2017 till 31 december 2018 med möjlighet till 12 månaders förlängning. Uppsägning av avtalet för upphörande eller omförhandling ska meddelas den andra parten skriftligen senast juni månad, inför nästkommande år. Ändrade förutsättningar som påverka avtalet ska skriftligen meddelas andra parten. Ändringar och tillägg till detta avtal ska för att vara gällande. 2 TVIST Tvist mellan parterna rörande tillämpning och tolkning av detta avtal ska hanteras i dialog mellan parterna. Avtal om Hälsoteket i Östra Göteborg (HSNG ) 4 (5)

7 3 UNDERSKRIFTER Detta avtal är upprättat i två likalydande exemplar där parterna tagit var sitt original. Göteborg Göteborg För stadsdelsnämnden Östra Göteborg För Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd Özgür Tasbas (MP) Ordförande Johan Fält (M) Ordförande Avtal om Hälsoteket i Östra Göteborg (HSNG ) 5 (5)

Avtal om samverkan avseende folkhälsoinsatser i Göteborg

Avtal om samverkan avseende folkhälsoinsatser i Göteborg Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-10-20 Diarienummer 1234/16 Utbildning, barn och unga, folkhälsa Välfärd och utbildning Anna Lagerquist Telefon 031-368 04 46 E-post: anna.lagerquist@stadshuset.goteborg.se

Läs mer

Uppföljning av folkhälsoavtal HSN 12 och SDN Östra Göteborg Ärendet Uppföljning av folkhälsoavtalet enligt Folkhälsoplattform 2014.

Uppföljning av folkhälsoavtal HSN 12 och SDN Östra Göteborg Ärendet Uppföljning av folkhälsoavtalet enligt Folkhälsoplattform 2014. Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2015-03-02 Diarienummer: N132-0228/13 Utvecklingsavdelningen Charlotta Green, Åsa Svensson Telefon: 365 00 00 E-post: charlotta.green@ostra.goteborg.se Uppföljning av folkhälsoavtal

Läs mer

Avtal om familjecentrerat arbetssätt och familjecentraler i Lundby

Avtal om familjecentrerat arbetssätt och familjecentraler i Lundby Dnr: Dnr: Avtal om familjecentrerat arbetssätt och familjecentraler i Lundby 2017-2018 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 AVTALSPARTER... 3 2 AVTALSTID... 3 3 AVTALETS FORM OCH SYFTE... 3 4 FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR AVTALET...

Läs mer

Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser mellan Centrums stadsdelsnämnd och Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd

Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser mellan Centrums stadsdelsnämnd och Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd Datum 2016-06-14 Diarienummer HSNG 2016-00166 Ärende 1 OBS! REVIDERAD! 1 (2) Tjänsteutlåtande Datum 2016-06-14 Diarienummer HSNG 2016-00166 Västra Götalandsregionen Koncernkontoret Handläggare: Charlotta

Läs mer

Folkhälsa i Angered NOSAM

Folkhälsa i Angered NOSAM Folkhälsa i Angered NOSAM 2017-03-23 Vad är folkhälsa? Hälsa är ett individuellt mått, d.v.s. en persons fysiska och psykiska tillstånd Folkhälsa är ett mått på en befolknings samlade hälsotillstånd En

Läs mer

DNR: HSNV DNR:

DNR: HSNV DNR: DNR: HSNV 2016-00064 DNR: Postadress: Regionens Hus 462 80 Vänersborg Besöksadress: Östergatan 1 Vänersborg Telefon: 010-441 00 00 Webbplats: www.vgregion.se E-post: post@vgregion.se Postadress: Regionens

Läs mer

Avtal om folkhälsosamordning i. Borås Stad fr.o.m. 2013-01-01. Mellan

Avtal om folkhälsosamordning i. Borås Stad fr.o.m. 2013-01-01. Mellan Dnr: 110-2012 Avtal om folkhälsosamordning i Borås Stad fr.o.m. 2013-01-01 Mellan HSN 8 och Borås Stad 1 (7) 1. Parter Detta avtal är slutet mellan kommunstyrelsen i Borås nedan kallad kommunen och Västra

Läs mer

Jämlik hälsa. Utmaningar i Nordöstra Göteborg. Håkan Werner Linnarsson (s) Ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden för nordöstra Göteborg

Jämlik hälsa. Utmaningar i Nordöstra Göteborg. Håkan Werner Linnarsson (s) Ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden för nordöstra Göteborg Jämlik hälsa Utmaningar i Nordöstra Göteborg Håkan Werner Linnarsson (s) Ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden för nordöstra Göteborg Nordöstra Göteborg 3 stadsdelar Angered Östra Götebog Örgryte-Härlanda

Läs mer

Samverkansavtal avseende lokalt folkhälsoarbete i Karlsborgs kommun för perioden

Samverkansavtal avseende lokalt folkhälsoarbete i Karlsborgs kommun för perioden Bilaga 96 KF 169 2017-11-27 Förslag från strategigruppen, 2017-09-06 Samverkansavtal avseende lokalt folkhälsoarbete i Karlsborgs kommun för perioden 2018-2021. 1. Avtalsparter Detta avtal är slutet mellan

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 19 juni 2018

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 19 juni 2018 Östra Göteborg Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 19 juni 2018 3. Mål- och inriktningsdokument budget 2019 för stadsdelsnämnden Östra Göteborg (M), (L) och (KD) har

Läs mer

Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Uddevalla kommun för perioden

Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Uddevalla kommun för perioden Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Uddevalla kommun för perioden 2016-2019. 1. Parter Detta avtal är slutet mellan Uddevalla kommun, nedan kallad kommunen, och norra Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

Diarienummer N133-0419/13. Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap

Diarienummer N133-0419/13. Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Diarienummer N133-0419/13 Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Bakgrundsförutsättningar för avtalet Syftet med överenskommelsen är att skapa ett långsiktigt hållbart Örgryte-Härlanda genom

Läs mer

Avtal om folkhälsoinsatser i. XXXX Kommun Mellan

Avtal om folkhälsoinsatser i. XXXX Kommun Mellan Dnr: Avtal om folkhälsoinsatser i XXXX Kommun 2013-2016 Mellan HSN 6 och xx kommun 1 (6) 1. Parter Detta avtal är slutet mellan kommunstyrelsen i XX, nedan kallad Kommunen och Västra Götalands läns landsting

Läs mer

Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013

Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013 Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013 Introduktion Gullspångs kommun och hälso- och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg har ingått ett avtal om folkhälsoarbetet

Läs mer

Inhyrning av lokaler för daglig verksamhet Angeredsvinkeln 27

Inhyrning av lokaler för daglig verksamhet Angeredsvinkeln 27 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-06-25 Diarienummer N131-0320/13 Utvecklingsavdelningen Kenneth Erskog Telefon 031-365 2091 E-post: kenneth.erskog@angered.goteborg.se Inhyrning av lokaler för daglig verksamhet

Läs mer

Strategisk plan för folkhälsoarbete Skaraborg

Strategisk plan för folkhälsoarbete Skaraborg Strategisk plan för folkhälsoarbete Skaraborg Juni 2010 kortversion Folkhälsoarbete handlar om att med hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande insatser åstakomma en god och jämlik hälsa för hela befolkningen.

Läs mer

Fortsatt samverkan avseende Avtal om familjecentrerat arbetssätt och familjecentraler i Östra Göteborg samt Samverkansavtal om folkhälsoinsatser i

Fortsatt samverkan avseende Avtal om familjecentrerat arbetssätt och familjecentraler i Östra Göteborg samt Samverkansavtal om folkhälsoinsatser i Östra Göteborg Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-05-20 Diarienummer N132-0706/18 Handläggare Ing-Marie Larsson, Laila Svensson, Lena Svärd, Sofi Tillberg, Sara Stark, Per Melin Telefon: 031-365 00 00 E-post:

Läs mer

Erika Svenske, projektsamordnare Maria Andersson, hälsoinformatör

Erika Svenske, projektsamordnare Maria Andersson, hälsoinformatör Erika Svenske, projektsamordnare Maria Andersson, hälsoinformatör FOLKHÄLSOSATSNINGAR I GÖTEBORGS STAD ANGERED NORRA HISINGEN HÄLSOTEKET I ANGERED 10 stadsdelar VÄSTRA HISINGEN ÖSTRA GÖTEBORG HÄLSOTEKET

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING 1 Bakgrund... 3 2 Parter... 3 3 Period för partnerskapet... 3 4 Den idéburna organisationens investering i

Läs mer

HSN-förvaltningens handlingsplan för folkhälsoarbete 2010-2011

HSN-förvaltningens handlingsplan för folkhälsoarbete 2010-2011 HSN 1004-0379 HSN-förvaltningens handlingsplan för folkhälsoarbete 2010-2011 2010-10-29 Innehållsförteckning Syfte... 3 Inriktningsmål... 3 Delmål... 3 Hur kan vi som arbetar i HSN-förvaltningen bidra

Läs mer

HÄLSA - FOLKHÄLSA. HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA -

HÄLSA - FOLKHÄLSA. HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA - VERKSAMHETSPL AN 2015 1 HÄLSA - FOLKHÄLSA HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA - hälsotillståndet i befolkningen som helhet eller i grupper i befolkningen God folkhälsa, ett mål för samhället

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 28 augusti 2018

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 28 augusti 2018 Östra Göteborg Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 28 augusti 2018 3. Göteborgsförslag (Ärende 639) Rör inte Kortedala bibliotek Ett medborgarförslag angående Kortedala

Läs mer

Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Strömstads kommun för perioden

Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Strömstads kommun för perioden ohkl Dnr: HSNN 2015-00365 Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Strömstads kommun för perioden 2016-2019. 1. Parter Detta avtal är slutet mellan Strömstads kommun, nedan kailad kommunen,

Läs mer

Folkhälsoplan Essunga kommun 2015

Folkhälsoplan Essunga kommun 2015 Folkhälsoplan Essunga kommun 2015 Dokumenttyp Plan Fastställd 2014-11-24 av kommunfullmäktige Detta dokument gäller för Samtliga nämnder Giltighetstid 2015 Dokumentansvarig Folkhälsoplanerare Dnr 2014.000145

Läs mer

Folkhälsopolitiskt program

Folkhälsopolitiskt program 1(5) Kommunledningskontoret Antagen av Kommunfullmäktige Diarienummer Folkhälsopolitiskt program 2 Folkhälsa Att ha en god hälsa är ett av de viktigaste värdena i livet. Befolkningens välfärd är en betydelsefull

Läs mer

2016 M A E M E N S K A P T T G

2016 M A E M E N S K A P T T G G Hälsoteket 2016 E EN SKAP A T TR ÄNING ÄNING TR G E T EN SKAP A S K A P Kortedala, Utby och Bergsjön Östra Göteborg Gamlestaden, Kviberg, EN A T E Välkommen till Hälsoteket! På Hälsoteket i Östra Göteborg

Läs mer

Riktlinjer för idéburet offentligt partnerskap (IOP) Motala kommun

Riktlinjer för idéburet offentligt partnerskap (IOP) Motala kommun Riktlinjer för idéburet offentligt partnerskap (IOP) Motala kommun Beslutsinstans: Diarienummer: 19/KS 0167 Kommunstyrelsen Datum:2019-09-03 Paragraf: 141 Reviderande instans: Diarienummer: Datum: Paragraf:

Läs mer

Förslag till beslut Stadsdelsnämnden Östra Göteborg föreslås besluta. Bakgrund

Förslag till beslut Stadsdelsnämnden Östra Göteborg föreslås besluta. Bakgrund Östra Göteborg Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-11-24 Diarienummer N132-0958/17 Handläggare Dan Larsson Telefon: 031-365 43 79 E-post: dan.larsson@ostra.goteborg.se Yttrande till Inspektionen för vård och

Läs mer

Yttrande till kommunstyrelsen över förslag till ny kommunallag (SOU 2015:24)

Yttrande till kommunstyrelsen över förslag till ny kommunallag (SOU 2015:24) Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2015-05-22 Diarienummer: N132-0504/15 Utvecklingsavdelningen Åke Ström Telefon: 365 00 00 E-post: fornamn.efternamn@ostra.goteborg.se Yttrande till kommunstyrelsen över förslag

Läs mer

Folkhälsostrategi Antagen av kommunfullmäktige

Folkhälsostrategi Antagen av kommunfullmäktige Folkhälsostrategi 2014-2018 Antagen av kommunfullmäktige 140224 Inledning En god hälsa i befolkningen påverkar tillväxt, utveckling och välfärd i positiv riktning. Folkhälsa handlar om att med hälsofrämjande

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap LUNDS FONTÄNHUS Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING 1 Bakgrund... 3 2 Parter... 3 3 Period för partnerskapet... 3 4 Den idéburna organisationens

Läs mer

Remiss Regional folkhälsomodell

Remiss Regional folkhälsomodell sida 1 2014-02-19 Dnr: 2014-83 KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Remiss Regional folkhälsomodell Bakgrund Västra Götalandsregionen (VGR) har ett väl förankrat folkhälsoarbete sedan många år. Synen på folkhälsoarbete

Läs mer

Samverkansavtal om ungdomsmottagning i Dals-Ed mellan Hälso- och sjukvårdsnämnden och Dals-Eds kommun

Samverkansavtal om ungdomsmottagning i Dals-Ed mellan Hälso- och sjukvårdsnämnden och Dals-Eds kommun DNR: HSNN 2015-00036 Samverkansavtal om ungdomsmottagning i Dals-Ed mellan Hälso- och sjukvårdsnämnden och Dals-Eds kommun 2(7) 1 Avtalsparter Detta avtal avseende ungdomsmottagningsverksamhet har träffats

Läs mer

Styrdokument VERKSAMHETSPLAN FÖR DET GEMENSAMMA FOLKHÄLSOARBETET 2018 MELLAN SÖDRA HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN OCH ULRICEHAMNS KOMMUN

Styrdokument VERKSAMHETSPLAN FÖR DET GEMENSAMMA FOLKHÄLSOARBETET 2018 MELLAN SÖDRA HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN OCH ULRICEHAMNS KOMMUN Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument VERKSAMHETSPLAN FÖR DET GEMENSAMMA FOLKHÄLSOARBETET 2018 MELLAN SÖDRA HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN OCH ULRICEHAMNS KOMMUN ANTAGET AV: Kommunstyrelsen

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap STÖDVERKSAMHET, UTBILDNINGSINSATSER SAMT MEDVERKAN I KVALITETS- OCH UTVECKLINGSARBETE

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap STÖDVERKSAMHET, UTBILDNINGSINSATSER SAMT MEDVERKAN I KVALITETS- OCH UTVECKLINGSARBETE Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap STÖDVERKSAMHET, UTBILDNINGSINSATSER SAMT MEDVERKAN I KVALITETS- OCH UTVECKLINGSARBETE 1 Bakgrund... 3 2 Parter... 3 3 Period för partnerskapet... 3 4

Läs mer

Riktlinjer för Folkhälsorådet och folkhälsoarbetet i Färgelanda kommun

Riktlinjer för Folkhälsorådet och folkhälsoarbetet i Färgelanda kommun FÄRGELANDA KOMMUN Riktlinjer för Folkhälsorådet och folkhälsoarbetet i Färgelanda kommun Dnr: 2017/467 Beslutad i kommunstyrelsen 2017-11-01 248 Den senaste versionen finns tillgänglig på Färgelandas webbplats

Läs mer

Inhyrning och kostnader för lokal för ett nytt världslitteraturhus i Gamlestaden

Inhyrning och kostnader för lokal för ett nytt världslitteraturhus i Gamlestaden Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2017-04-03 Diarienummer: N132-0347/13 Sektor Kultur och fritid Eeva Bolin, Lena Svärd, Ulla Andreasson Telefon: 365 00 00 E-post: ulla.andreasson@ostra.goteborg.se Inhyrning

Läs mer

Folkhälsoplan

Folkhälsoplan Folkhälsoplan 2012-2016 Datum: 2012-06-18 Tjörn Möjligheternas ö Innehållsförteckning Folkhälsoarbete... 3 Tre folkhälsoutmaningar... 3 Kost och fysisk aktivitet... 4 Barn och ungdomars psykiska hälsa...

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Hälso- och sjukvårdsavdelningen September 2012 Överenskommelse om Idéburet Offentligt partnerskap Bakgrund 2009 tog Regionstyrelsens ett beslut som innebar

Läs mer

T",., VÄSTRA. Karlsborgs kommun GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. kl 08.30-12.00 20-21 2015-09-18

T,., VÄSTRA. Karlsborgs kommun GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. kl 08.30-12.00 20-21 2015-09-18 Karlsborgs kommun T",., VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum: 2015-09-18 Sida 23 Paragraf nr 18-25 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 18 september

Läs mer

Strategiskt folkhälsoprogram

Strategiskt folkhälsoprogram Kommunledning Folkhälsoplanerare, Therese Falk Fastställd: 2014-11-03 Strategiskt folkhälsoprogram 2015-2020 Strategiskt folkhälsoprogram 2015-2020 2/10 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning...

Läs mer

Mål och inriktning för folkhälsoarbetet. Gott liv i Mölndal

Mål och inriktning för folkhälsoarbetet. Gott liv i Mölndal Gott liv i Mölndal! Mål och inriktning för folkhälsoarbetet Gott liv i Mölndal 1 Innehåll Vår vision 2 Strategiskt arbete för hälsa och social hållbarhet 3 Mål och inriktning 4 Mål i sammanfattning 5 Delaktighet,

Läs mer

Samverkansavtal för gemensam Ambulansdirigeringsnämnd

Samverkansavtal för gemensam Ambulansdirigeringsnämnd SAMVERKANSAVTAL 1 (5) 1 PARTER Region Uppsala, Region Västmanland och Landstinget Sörmland, nedan kallat parterna, har träffat följande överenskommelse om gemensam Ambulansdirigeringsnämnd. Region Västmanland

Läs mer

TiPTvÄSTRA. y GOTALANDSREGIONEN. Avtal avseende projekt R.U.N. (Rörlig Ungdom Nu) i Göteborg centrum

TiPTvÄSTRA. y GOTALANDSREGIONEN. Avtal avseende projekt R.U.N. (Rörlig Ungdom Nu) i Göteborg centrum TiPTvÄSTRA y GOTALANDSREGIONEN Avtal avseende projekt R.U.N. (Rörlig Ungdom Nu) i Göteborg centrum INNEHÄLLSFÖRTECKNING 1 AVTALSPARTER 3 2 FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR AVTALET 3 3 AVTALSTID 3 3.1 Förlängning 3

Läs mer

Ansökan ska vara angiven adress tillhanda senast 2013-11-20 enligt avsnitt 9. För sent inkommen ansökan får ej prövas.

Ansökan ska vara angiven adress tillhanda senast 2013-11-20 enligt avsnitt 9. För sent inkommen ansökan får ej prövas. Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1652) om ersättning för sjukgymnastik, diarienummer HSN11-119-2013 Ni inbjuds att inkomma med ansökan om att

Läs mer

Samverkansavtal för Sydöstra sjukvårdsregionen. Samverkansnämnden

Samverkansavtal för Sydöstra sjukvårdsregionen. Samverkansnämnden Samverkansavtal för Sydöstra sjukvårdsregionen Samverkansnämnden 2018-11-30 1 1 Om avtalet Detta avtal reglerar samverkan mellan Region Jönköpings län, Region Kalmar län och Region Östergötland. 2 Grund

Läs mer

Östra Göteborg. Handläggare Marie Carlsson och Krista Sandberg Telefon: E-post:

Östra Göteborg. Handläggare Marie Carlsson och Krista Sandberg Telefon: E-post: Östra Göteborg Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-10-31 Diarienummer N132-1262/16 Handläggare Marie Carlsson och Krista Sandberg Telefon: 031-365 00 00 E-post: fornamn.efternamn@forvaltning.goteborg.se Redovisning

Läs mer

Handlingar. till sammanträde med hälso- och sjukvårdsnämnd 5 Göteborg, centrum-väster

Handlingar. till sammanträde med hälso- och sjukvårdsnämnd 5 Göteborg, centrum-väster Handlingar till sammanträde med hälso- och sjukvårdsnämnd 5 Göteborg, centrum-väster 26 september 2013 Beslutad på SLG 2013-06-18 DNR: HSN5-307-2013 Hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli - 2013-06-04 Inledning

Läs mer

Folkhälsoplan Folkhälsorådet Vara. Fastställd av Folkhälsorådet Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg 20XX-XX-XX

Folkhälsoplan Folkhälsorådet Vara. Fastställd av Folkhälsorådet Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg 20XX-XX-XX Folkhälsoplan 2015 Folkhälsorådet Vara Fastställd av Folkhälsorådet 2014-10-09 Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg 20XX-XX-XX Inledning En god folkhälsa är en angelägenhet för såväl den enskilda

Läs mer

Folkhälsoplan Essunga kommun

Folkhälsoplan Essunga kommun Folkhälsoplan Essunga kommun 2016 2017 Dokumenttyp Plan Fastställd 2015-05-11, 31 av kommunfullmäktige Detta dokument gäller för Samtliga nämnder Giltighetstid 2016 2017 Dokumentansvarig Folkhälsoplanerare

Läs mer

Titel Ärendenummer Handläggare Avdelning Datum

Titel Ärendenummer Handläggare Avdelning Datum Dokumentkategor i Titel Ärendenummer Handläggare Avdelning Datum Komplettering till ansökan Rehabteam Hjälbo HSNG 2015-00529 Marika Fixell HSN 2015-05-25 Begäran om komplettering till tidigare ansökan

Läs mer

Globalt till lokalt - nya hållbarhetsmål visar vägen?

Globalt till lokalt - nya hållbarhetsmål visar vägen? Globalt till lokalt - nya hållbarhetsmål visar vägen? Familjecentrerat arbetssätt för goda uppväxtvillkor Seminarium 4:6 Onsdag 18maj, klockan 13:15-14:15 Medverkande: Bo Niklasson sektorschef, Göteborgs

Läs mer

Förlängning av temporärt avtal avseende liggande persontransporter

Förlängning av temporärt avtal avseende liggande persontransporter Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-10-04 1 (3) Handläggare: Marit von Rosen Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-11-21 Förlängning av temporärt avtal avseende liggande persontransporter

Läs mer

Riktlinjer för folkhälsoarbetet i TROSA KOMMUN

Riktlinjer för folkhälsoarbetet i TROSA KOMMUN Riktlinjer för folkhälsoarbetet i TROSA KOMMUN 1 Innehållsförteckning 1. Allmänt om dessa riktlinjer... 3 2. Allmänt om folkhälsoarbete... 4 2.1 Hälsans bestämningsfaktorer... 4 2.2 Skillnaden mellan folkhälsa

Läs mer

Yttrande till kommunstyrelsen över remiss angående innovationsprogram för Göteborgs Stad

Yttrande till kommunstyrelsen över remiss angående innovationsprogram för Göteborgs Stad Tjänsteutlåtande Förvaltningscontroller Utfärdat: 2017-04-05 Simon Flodén Diarienummer: N136-0214/17 Telefon: 366 00 24 (eller Göteborgs Stad växel 365 00 00) E-post: simon.floden@afh.goteborg.se Yttrande

Läs mer

Skolinspektionens förslag på åtgärder på huvudmannanivå

Skolinspektionens förslag på åtgärder på huvudmannanivå Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2016-09-06 Diarienummer: N132-0470/16 Sektor Utbildning Ritva Ailomaa och Krista Sandberg Telefon: 031-365 00 00 E-post: fornamn.efternamn@ostra.goteborg.se SDN Östra Göteborgs

Läs mer

Titel Ärendenummer Handläggare Avdelning Datum

Titel Ärendenummer Handläggare Avdelning Datum Dokumentkategor i Titel Ärendenummer Handläggare Avdelning Datum Överklagan på beslut om arvodeskategori inkommen 2015-06-22 Svar på mejl gällande förlängning av vårdavtal med Akademihälsan om specialistpsykiatri

Läs mer

Så verkställs Norrbottens folkhälsostrategi -så förbättras hälsan

Så verkställs Norrbottens folkhälsostrategi -så förbättras hälsan Så verkställs Norrbottens folkhälsostrategi -så förbättras hälsan 2018-2022 Norrbottens folkhälsostrategi 2018-2026 antogs i december 2017 Norrbottens regionala handlingsplan antogs i december 2018 Regional

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Datum 2015-09-15 Ärende nr.2015-261.77 Verksamhetsplan 2016-2017 Lokalt folkhälsoarbete Tibro kommun 543 80 TIBRO www.tibro.se kommun@tibro.se Växel: 0504-180 00 Innehållsförteckning Tibro kommuns folkhälsoarbete...

Läs mer

ungdomsmottagning TCT VÄSTRA i Strömstad Hälso- och sjukvärdsnämnden Samverkansavtal om mellan och Strömstads kommun zoih~ooo^3-3 GÖTALANDSREGIONEN

ungdomsmottagning TCT VÄSTRA i Strömstad Hälso- och sjukvärdsnämnden Samverkansavtal om mellan och Strömstads kommun zoih~ooo^3-3 GÖTALANDSREGIONEN zoih~ooo^3-3 TCT VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN DNR: HSNN 2015-00038 DNR: BUN-2015-0076 Samverkansavtal om ungdomsmottagning i Strömstad mellan Hälso- och sjukvärdsnämnden och Strömstads kommun 2(7) 1 Avtalsparter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 7 december 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 7 december 2017 Plats och tid Samhällsarbete Bifrost, torsdag 7 december kl 8.30-12.00 ande ledamöter Merjem Maslo (M), Mölndals stad, ordförande 18 Marianne Ahlborg (L), Hälso- och sjukvårdsnämnden, ordförande 19-24

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer N /15

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer N /15 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-04-09 Diarienummer N131-0080/15 Utvecklingsavdelningen Siv Andersson Telefon 031-365 11 02 E-post: siv.andersson@angered.goteborg.se Yttrande avseende motion av Mats Mattsson

Läs mer

Avtal om samverkan mellan kommun och sjukvård i Göteborgsområdet Avtalsslutande parter Primärvård, specialistsjukvård, Västra hälso- och sjukvårdsnämnden, Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd samt Göteborgs

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap. Friskvårdsklubben Social resursnämnd

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap. Friskvårdsklubben Social resursnämnd Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Friskvårdsklubben Social resursnämnd Innehåll Bakgrund och förutsättningar för avtalet... 3 Värdegrund... 3 Friskvårdsklubbens värdegrund:... 4 Insatser...

Läs mer

Avtalsperiod: tillsvidare enligt lagen om läkarvårdsersättning eller från och med tiden för avtalets ingående dock tidigast: 2015-07-01.

Avtalsperiod: tillsvidare enligt lagen om läkarvårdsersättning eller från och med tiden för avtalets ingående dock tidigast: 2015-07-01. Ansökningsinbjudan om att få ingå samverkansavtal vid ersättningsetablering enligt lagen (1993:1651) om läkarvårdsersättning, diarienummer HSNG 2015-00365 Ni inbjuds att inkomma med ansökan om att få ingå

Läs mer

Samverkansavtal mellan Karolinska Institutet (KI) och Stockholms läns landsting (SLL) om samverkan avseende Kvalitetsregistercentrum Stockholm.

Samverkansavtal mellan Karolinska Institutet (KI) och Stockholms läns landsting (SLL) om samverkan avseende Kvalitetsregistercentrum Stockholm. HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2011-11-22 p 19 1 (3) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2011-11-01 HSN 1104-0356 Handläggare: Inger Rising Samverkansavtal mellan Karolinska Institutet (KI)

Läs mer

Avtal om jourverksamhet. Landstinget i Östergötland, Hälso- och sjukvårdsnämnden. Svensk Privattandvård Aktiebolag 2008-01-01 2008-12-31. mellan.

Avtal om jourverksamhet. Landstinget i Östergötland, Hälso- och sjukvårdsnämnden. Svensk Privattandvård Aktiebolag 2008-01-01 2008-12-31. mellan. 1(6) Avtal om jourverksamhet mellan Landstinget i Östergötland, Hälso- och sjukvårdsnämnden och Svensk Privattandvård Aktiebolag 2008-01-01 2008-12-31 2(6) 1. Avtalsparter Uppdragsgivare Landstinget i

Läs mer

Målarbete och kompetensutveckling för folkhälsa och folkhälsoarbete

Målarbete och kompetensutveckling för folkhälsa och folkhälsoarbete Preventionscentrum Stockholm S OCIALTJÄNSTFÖRVALTNINGEN Handläggare: Carina Cannertoft Tfn: 08-508 430 28 Anders Eriksson Tfn: 08-508 430 22 T JÄNSTEUTLÅTANDE 2004-12-09 S OCIALTJÄNSTNÄMNDEN 2005-01-28

Läs mer

Datum Dnr Ersättningsmodell för hälsofrämjande insatser inom Hälsoval Skåne

Datum Dnr Ersättningsmodell för hälsofrämjande insatser inom Hälsoval Skåne Enheten för folkhälsa, området hälsoinriktad hälso- och sjukvård Anna Friberg 044-309 34 53, sms: 0768-87 07 49 anna.friberg@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2010-08-27 Dnr 1001045 1 (6) Ersättningsmodell

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap. Friskvårdsklubben Social resursnämnd

Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap. Friskvårdsklubben Social resursnämnd Överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap Friskvårdsklubben Social resursnämnd Innehåll Bakgrund och förutsättningar för avtalet... 3 Värdegrund... 3 Friskvårdsklubbens värdegrund:... 4 Insatser...

Läs mer

Medel för särskilda folkhälsosatsningar

Medel för särskilda folkhälsosatsningar LULEÅ KOMMUN Dnr 1 (5) Barbro Müller Medel för särskilda folkhälsosatsningar Beslutat 2011-11-28 Reviderat 2013-02-25 Reviderat 2015-01-12 LULEÅ KOMMUN Dnr 2 (5) Medel för särskilda folkhälsosatsningar

Läs mer

Överenskommelse mellan Region Kronoberg och länets kommuner angående verksamhet med Personliga ombud

Överenskommelse mellan Region Kronoberg och länets kommuner angående verksamhet med Personliga ombud Överenskommelse mellan Region Kronoberg och länets kommuner angående verksamhet med Personliga ombud Länets kommuner och Region Kronobergs Psykiatri Centrum ingår i nedanstående överenskommelse avseende

Läs mer

Beställningsunderlag 2015

Beställningsunderlag 2015 Diarienummer HSN5-5-2014 Beställningsunderlag 2015 Hälso- och sjukvårdsnämnd 5 Göteborg, centrum-väster Dnr HSN5-5-2014 Beställningsunderlag 2015 Hälso- och sjukvårdsnämnd 5 Göteborg, centrum-väster 1

Läs mer

Inhyrning av lokal avseende Mötesplats Hjällbo på Bergsgårdsgärdet 80

Inhyrning av lokal avseende Mötesplats Hjällbo på Bergsgårdsgärdet 80 Angered Tjänsteutlåtande Utfärdat 2019-05-23 Diarienummer N131-0029/19 Handläggare Ingela Lund Telefon: 031-365 11 01 E-post: ingela.lund@angered.goteborg.se Inhyrning av lokal avseende Mötesplats Hjällbo

Läs mer

Riktlinjer för idéburet offentligt partnerskap (IOP) inom Socialnämndens verksamhetsområde. Socialnämnden, Motala kommun

Riktlinjer för idéburet offentligt partnerskap (IOP) inom Socialnämndens verksamhetsområde. Socialnämnden, Motala kommun Riktlinjer för idéburet offentligt partnerskap (IOP) inom Socialnämndens verksamhetsområde i Motala kommun Socialnämnden, Motala kommun Beslutsinstans: Socialnämnden Diarienummer: 17/SN 0047 Datum: 2017-03-15

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument Verksamhetsplan för det gemensamma folkhälsoarbetet 2019 mellan Södra hälso- och sjukvårdsnämnden och Ulricehamns kommun ANTAGET AV: Kommunstyrelsen

Läs mer

Samverkansavtal för gemensam Ambulansdirigeringsnämnd mellan Landstinget i Uppsala Län och Landstinget Västmanland från och med 1 mars 2015

Samverkansavtal för gemensam Ambulansdirigeringsnämnd mellan Landstinget i Uppsala Län och Landstinget Västmanland från och med 1 mars 2015 RIKTLINJE 1 (5) Landstinget i Uppsala Län och Landstinget Västmanland, nedan kallat parterna, har träffat följande överenskommelse om gemensam Ambulansdirigeringsnämnd. Landstinget Västmanland är värdlandsting

Läs mer

Reglemente för Hälsorådet

Reglemente för Hälsorådet Reglemente för Hälsorådet Gäller fr o m 2015-01-01, rev 2017-12-07 Fastställt av Kommunfullmäktige 2014-11-27, dnr KA 2014/846 Reviderat av Kommunfullmäktige 2017-12-07 146 dnr KA 2017/1624 Utgångspunkter

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP) mellan Knivsta kommun och Brottsofferjouren Uppsala län SN-2017/272

Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP) mellan Knivsta kommun och Brottsofferjouren Uppsala län SN-2017/272 Socialnämndens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2017-11-30 108 Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap (IOP) mellan Knivsta kommun och Brottsofferjouren Uppsala län SN-2017/272 Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap PSYKOSOCIAL ARBETSORIENTERAD REHABILITERING 1 Bakgrund... 3 2 Parter... 3 3 Period för partnerskapet... 3 4 Den idéburna organisationens investering i

Läs mer

Budget 2013 med inriktning till 2015

Budget 2013 med inriktning till 2015 Budget 2013 med inriktning till 2015 Ärendet Enligt förbundsordning för Samordningsförbundet Göteborg Nordost skall styrelsen fatta beslut om budget för kommande år senast 30:e november. I detta tjänsteutlåtande

Läs mer

Idéburet offentligt partnerskap tillsammans med Brottsofferjouren

Idéburet offentligt partnerskap tillsammans med Brottsofferjouren TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-11-13 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2017/00556-8.0.2 Sociala nämndernas förvaltning Anna Aldén Sahlin Epost: anna.alden.sahlin@vasteras.se Kopia till Individ- och familjenämnden Idéburet

Läs mer

Svar på remiss angående förslag till Program för utveckling av Göteborgs Stads medborgarservice

Svar på remiss angående förslag till Program för utveckling av Göteborgs Stads medborgarservice Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2011-02-23 Diarienummer: N137-0095/11 Utvecklingsavdelning Astrid Tunås Telefon: 366 20 08 E-post:astrid.tunas @vastra.goteborg.se Svar på remiss angående förslag till Program

Läs mer

Uppföljning med anledning av Stadsrevisionens revisionsrapport 2015

Uppföljning med anledning av Stadsrevisionens revisionsrapport 2015 Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2016-05-25 Diarienummer: N132-0296/16 Förvaltningscontroller Marie Broersma Telefon: 365 00 00 E-post: fornamn.efternamn@ostra.goteborg.se Uppföljning med anledning av Stadsrevisionens

Läs mer

Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun

Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun Syfte Det avtal som kommunen och regionen har tecknat för sitt samarbete avseende det lokala folkhälsoarbetet ligger till grund för detta reglemente (se

Läs mer

Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Fyrbodal. Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag

Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Fyrbodal. Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag Introduktion till dig som är ny i Vårdsamverkan Sammandrag om Vårdsamverkans organisering och vårt uppdrag Vårdsamverkan i Västra Götaland Kommunerna i Västra Götaland: - Boråsregionen - Göteborgsregionen

Läs mer

Vägledning för Öppen förskola inom familjecentrerat arbetssätt Göteborgs Stad

Vägledning för Öppen förskola inom familjecentrerat arbetssätt Göteborgs Stad Vägledning för Öppen förskola inom familjecentrerat arbetssätt Göteborgs Stad 1 Inledning Denna Vägledning för öppna förskolorna inom Göteborgs Stad är framtagen med syfte att tydliggöra rollen och uppdraget

Läs mer

För en bättre och mer jämlik och jämställd folkhälsa

För en bättre och mer jämlik och jämställd folkhälsa För en bättre och mer jämlik och jämställd folkhälsa 2018-2026 2 Långsiktiga förändringar tar tid. Därför måste arbetet börja nu. En nyckel till Norrbottens framtida välfärd Norrbotten står inför en demografisk

Läs mer

Översyn av regelverk för avgifter inom delar av hälsovårdsområdet

Översyn av regelverk för avgifter inom delar av hälsovårdsområdet 1 (5) Tjänsteutlåtande Datum 2015-03-16 Ärende 9 Västra Götalandsregionen Hälso- och sjukvårdsavdelningen Handläggare: Margareta Axelson Tel: 010-441 13 73 E-post: margareta.f.axelson@vgregion.se Handläggare:

Läs mer

POLICY. Folkhälsa GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING

POLICY. Folkhälsa GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING POLICY Folkhälsa 2017 2021 GÄLLER FÖR STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING Innehåll 1. Syfte och bakgrund... 3 1.1 Utmaningar och möjligheter för en god hälsa... 3 2. Definition... 4 3. Vision... 4 4. Mål... 4 5.

Läs mer

Handlingsplan för. folkhälsoarbete

Handlingsplan för. folkhälsoarbete Dokumenttyp: Projekt: - - Version: Status: Sida: 2018-1 av 9 Dokumentbeskrivning: Handlingsplan Folkhälsa Utfärdat av: Charlotta Bertolino, Maria Magnusson Utf. datum: 171212 Godkänt av: Björn Skog Godk.

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2015-01-16 Diarienummer: N137-0033/15

Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2015-01-16 Diarienummer: N137-0033/15 Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2015-01-16 Diarienummer: N137-0033/15 Utvecklingsavdelningen Lars Olausson Telefon: 366 41 40 E-post: lars.olausson@vastra.goteborg.se Projekt Göteborgs skärgård Förslag till

Läs mer

Beslutsunderlag Hälso- och sjukvårdsdirektörens tjänsteutlåtande, Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutar

Beslutsunderlag Hälso- och sjukvårdsdirektörens tjänsteutlåtande, Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsnämnden beslutar Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-06-22 1 (7) HSN 1511-1379 Handläggare: Andreas Falk Hälso- och sjukvårdsnämnden 2016-08-30, p 35 Antagande av leverantör - upphandling av psykiatrisk

Läs mer

Tillägg till tjänsteutlåtande daterat , angående inriktning för organisationsanpassningar inom äldreomsorgen

Tillägg till tjänsteutlåtande daterat , angående inriktning för organisationsanpassningar inom äldreomsorgen Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2013-02-28 Diarienummer: N132-0060/13 Sektor Äldreomsorg samt hälso- och sjukvård Carina Helgesson-Björk, Josefine Schultz Telefon: 365 00 00 E-post: fornamn.efternamn@ostra.goteborg.se

Läs mer

Verksamhetsgranskning av FamiljehälsanVäst AB inom VG Primärvård

Verksamhetsgranskning av FamiljehälsanVäst AB inom VG Primärvård Tjänsteutlåtande nr 1125/11 Datum 2011-10-18 Diarienummer HSN12-71-2009 Hälso- och sjukvårdskansliet Hälso- och sjukvårdsnämnd 12 Nordöstra Göteborg Verksamhetsgranskning av FamiljehälsanVäst AB inom VG

Läs mer

Folkhälsostrategi 2012-2015. Antagen: 2012-09-24 Kommunfullmäktige 132

Folkhälsostrategi 2012-2015. Antagen: 2012-09-24 Kommunfullmäktige 132 Folkhälsostrategi 2012-2015 Antagen: 2012-09-24 Kommunfullmäktige 132 Inledning En god folkhälsa är av central betydelse för tillväxt, utveckling och välfärd. Genom att förbättra och öka jämlikheten i

Läs mer

Förlängning av avtal med Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO, Norra Stockholms psykiatri, om Länsakuten

Förlängning av avtal med Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO, Norra Stockholms psykiatri, om Länsakuten Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-11-08 1 (2) Handläggare: Moa Isacsson 2017-12-19 Förlängning av avtal med Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO, Norra Stockholms psykiatri, om Länsakuten

Läs mer

MÅL- OCH INRIKTNINGSPLAN

MÅL- OCH INRIKTNINGSPLAN Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr 0015/18 Styrelsemöte 180615 MÅL- OCH INRIKTNINGSPLAN 2019-2021 Inledning Mål- och inriktningsdokumentet är grunden för förbundets budget de kommande

Läs mer

3 Upphörande av avtal rörande Stadsmissionens ungdomsmottagning HSN

3 Upphörande av avtal rörande Stadsmissionens ungdomsmottagning HSN 3 Upphörande av avtal rörande Stadsmissionens ungdomsmottagning HSN 1512-1515 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 1512-1515 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 2019-04-25 Barn-Kvinnor-Unga-Asyl

Läs mer

Avtal mellan Uppsala kommun och Region Uppsala om psykosvårdens beroendeteam

Avtal mellan Uppsala kommun och Region Uppsala om psykosvårdens beroendeteam SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Eiderbrant Ulf Datum 2018-12-04 Diarienummer SCN-2018-0493 Socialnämnden Avtal mellan Uppsala kommun och Region Uppsala om psykosvårdens beroendeteam Förslag till beslut

Läs mer