Skolinspektionens förslag på åtgärder på huvudmannanivå

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skolinspektionens förslag på åtgärder på huvudmannanivå"

Transkript

1 Tjänsteutlåtande Utfärdat: Diarienummer: N /16 Sektor Utbildning Ritva Ailomaa och Krista Sandberg Telefon: E-post: SDN Östra Göteborgs redovisning av åtgärder som vidtagits på huvudmannanivå för att avhjälpa påtalade brister i Skolinspektionens beslut efter tillsyn 2015 av förskoleklass och grundskola (dnr :4639) Ärendet Skolinspektionen genomförde under hösten 2015 tillsyn i Göteborgs kommun. I beslutet från Skolinspektionen som gäller på huvudmannanivå konstateras brister. Varje stadsdelsnämnd ska redovisa vidtagna åtgärder för de brister som gäller för stadsdelen till Kommunstyrelsen som sammanställer ett svar för Göteborgs kommun. I bilagan till detta tjänsteutlåtande redovisas vilka åtgärder som vidtagits. Dessa ska senast den 28 september 2016 ha inkommit till Stadsledningskontoret. Förslag till beslut Stadsdelsnämnden Östra Göteborg föreslås besluta att översända redovisningen till Kommunstyrelsen samt att förklara beslutet omedelbart justerat. Bakgrund Skolinspektionen granskar alla huvudmän som driver skolverksamhet och genomför tillsyn vart tredje år. Alla skolenheter ingår i tillsynen men Skolinspektionen prioriterar att besöka de skolor där en hög andel elever riskerar att inte få den utbildning de har rätt till. Efter tillsynen har huvudmannen fått ett tillsynsbeslut för de verksamheter som huvudmannen ansvarar för. Dessutom fick skolenheter med fördjupad tillsyn och tillsynsbesök ett eget beslut. Skolinspektionens förslag på åtgärder på huvudmannanivå Huvudmannen ser till att det på grundskoleenheterna finns tillgång till elevhälsa, så att den kan användas främst förebyggande och hälsofrämjande för att stödja elevernas utveckling mot målen. Huvudmannen ser till att grundskolan har tillgång till personal med sådan kompetens, så att elevernas behov av vägledning inför val av framtida utbildningsoch yrkesverksamhet kan tillgodoses. Huvudmannen ser till att det på grundskoleenheterna finns tillgång till skolbibliotek, som kan användas för att stödja elevernas lärande och utveckling. Huvudmannen följer upp resultat inom utbildningen, och dokumenterar denna uppföljning. (Gäller inte SDN Östra Göteborg) Göteborgs Stad Östra Göteborg, tjänsteutlåtande 1(2)

2 Utifrån en analys av det som framkommer i uppföljningen beslutar huvudmannen om nödvändiga utvecklingsåtgärder, och dokumenterar de beslutade åtgärderna. Huvudmannen planerar för genomförandet av utvecklingsåtgärder och genomför dessa. Planeringen och åtgärderna dokumenteras. Huvudmannen ser till att utbildning i grundskolan bedrivs i en organiserad enhet som omfattar verksamhet i en eller flera skolbyggnader som ligger nära varandra och till enheten knuten verksamhet som inte bedrivs i någon skolbyggnad. (Gäller inte SDN Östra Göteborg) Det pedagogiska arbetet vid en skolenhet ska ledas och samordnas av en rektor. Rektorn och förskolechefen beslutar om sin enhets inre organisation och fattar i övrigt de beslut och har det ansvar som framgår av särskilda föreskrifter i denna lag eller andra författningar. (Gäller inte SDN Östra Göteborg) Redovisning av åtgärder I den bifogade bilagan redovisas vidtagna och planerade åtgärder för de brister som gäller för SDN Östra Göteborg. Konsekvenser ur ett hållbarhetsperspektiv De redovisade åtgärdernas ekonomiska konsekvenser ryms inom den ordinarie budgeten. Barns bästa ska stå i främsta rummet vid beslut som rör barn. Förvaltningen anser att de åtgärder som redovisas i detta tjänsteutlåtande överensstämmer med Barnkonventionen. Förvaltningens överväganden Förvaltningen anser att de redovisade åtgärderna har bidragit och kommer att bidra till att författningskraven uppfylls gällande de brister som framkommit vid tillsynen på huvudmannanivå. Samverkan Information i Lokal Samverkansgrupp Stadsdelsförvaltning Östra Göteborg Gitte Caous Stadsdelsdirektör Laila Svensson Tf sektorschef Bilaga: Redovisning av åtgärder på huvudmannanivå inom verksamhetsformerna förskoleklass och grundskola Göteborgs Stad Östra Göteborg, tjänsteutlåtande 2(2)

3 SDN Östra Göteborgs redovisning av åtgärder som vidtagits för att avhjälpa påtalade brister i Skolinspektionens beslut efter tillsyn av förskoleklass och grundskola i Göteborgs kommun (Dnr :4739) Huvudmannen ser till att det på grundskoleenheterna finns tillgång till elevhälsa för eleverna i förskoleklass och grundskola, så att den kan användas främst förebyggande och hälsofrämjande för att stödja elevernas utveckling mot målen. (2 kap. 25 skollagen; Lgr 11, 2. Övergripande mål och riktlinjer, 2.8 Rektorns ansvar) a) SDN Östra Göteborg tillämpar en resursfördelningsmodell gällande fördelning av elevhälsans samtliga professioner till skolorna. Denna resursfördelning sker centralt i stadsdelen för att säkra en grundbemanning i linje med stadens mål och riktlinjer för den samlade elevhälsan. Elevhälsomöten har införts på flera av stadsdelens skolor för att skapa regelbundna avstämningar mellan pedagoger och EHT. Från och med hösten 2016 kommer rektorer och skolpsykologer på några enheter att föra diskussioner och handleda arbetslagen gällande främjande och förbyggande arbete på gruppnivå. I åtgärdsprogrammen ska fokus läggas på elevernas potentiella utvecklingsområden istället för på brister. Sedan 2011 finns ett centralt Stödteam i Östra Göteborg, där ärenden som skolan/förskolan inte kunnat komma vidare med på egen hand tas upp. Stödteamet leds av processansvarig områdeschef och består i övrigt av representanter för de olika professionerna inom elevhälsan samt IFO. Stödteamets uppdrag är konsulterande men områdeschef kan också fatta beslut om extra tilldelning av resurs. Stödteamet hanterar även ansökningar av tilläggsbelopp från fristående verksamheter. Inriktningsdokumentet för barn- och elevhälsan har reviderats utifrån uppdraget att skapa en stadengemensam process för elevhälsan. b) Processansvarig områdeschef är ansvarig och sektorsledningen är delaktig. På enheterna är rektorn ansvarig samt EHT och arbetslag involverade. c) Arbetet med resursfördelningsmodellen sker kontinuerligt och modellen 1(9)

4 revideras årligen. Elevhälsomöten infördes under våren 2016 och sker löpande. Inriktningsdokumentet har tagits fram under läsåret 2015/16. Utvärdering Beskriv hur ni har utvärderat och försäkrat er om att åtgärderna för bristen gett avsett resultat. Beskriv a. vem (person/funktion) som har ansvarat för denna utvärdering, b. vilka metoder som har använts för att utvärdera åtgärderna, hur ev. urval av exempelvis personal och elever gått till och, om relevant, ev. bortfall (bifoga ev. enkäter eller motsvarande). Resursfördelningsmodellen samt Stödteamets arbetssätt utvärderas och följs upp i Stödteamet i slutet av varje termin. Utvärderingen redovisas i uppföljningsrapport till nämnden. Utvärdering av elevhälsomöten på de enheter där det nyligen införts kommer att ske i årsrapporten för Resultat Beskriv resultatet av vidtagna åtgärder för den påtalade bristen utifrån den utvärdering som gjorts (bifoga ev. resultatsammanställningar eller motsvarande). En fördjupad utvärdering av resursfördelningsmodellen kommer att ske under hösten 2016 men hittills kan konstateras att resursen inte har räckt fullt ut på samtliga enheter. Resursfördelningsmodellen för elevpeng som i övrigt gäller för skolorna ger dock möjlighet för rektorn att utöka elevhälsan i de socioekonomiskt tyngre områdena. På ett antal skolor har rektorn utökat elevhälsan. Fokus på elevernas lärande och hälsa på möten mellan EHT och pedagogerna har stärkt elevhälsans roll som förebyggande och hälsofrämjande. Elevernas utveckling mot målen stöds av genomgången av elevernas lärmiljöer på dessa möten. Stödteamets roll som konsulterande bidrar till att olika professioners kompetens nyttjas samt att likvärdigheten för extra resurser ökar. Dessutom skapas förutsättningar för likvärdighet gällande beviljande och avslag av tilläggsbelopp för fristående enheter. Fortsatta arbete Om bristen inte fullt ut är avhjälpt, beskriv a. vad åtgärderna hittills har resulterat i b. det fortsatta arbetet c. när ni bedömer att bristen kommer att vara avhjälpt. d. hur ni kommer att utvärdera och försäkra er om att åtgärderna ger avsett resultat. En fördjupad utvärdering av resursfördelningsmodellen kommer att ske under hösten 2016 i samband med budgetarbete inför Inriktningsdokumentet för elevhälsan kommer att presenteras för nämnden under hösten 2016 samt implementeras i verksamheterna under läsåret 2016/17. I dokumentet läggs särskilt fokus på hur elevhälsan ska arbeta främjande och 2

5 förebyggande. Utifrån inriktningsdokumentet kommer enheterna att revidera sina lokala barn- och elevhälsoplaner. Arbetet kommer att följas upp via i uppföljningsrapporter och i Utbildningsutskottet och på kvalitetsdialogerna. Övriga upplysningar Inga Huvudmannen ser till att grundskolan har tillgång till personal med sådan kompetens, så att elevernas behov av vägledning inför val av framtida utbildnings- och yrkesverksamhet kan tillgodoses. (2 kap. 29 skollagen; Lgr 11,2. Övergripande mål och riktlinjer, 2.8 Rektorns ansvar) Vidtagna åtgärder a. Den 24 augusti 2016 deltog representanter för Vägledningscentrum inom Utbildningsförvaltningen på ett rektorsmöte och gick igenom allmänna råden för studie-, och yrkesvägledning. b. Rektorer och lärare c. Påbörjats hösten 2016 och pågår. Utvärdering Beskriv hur ni har utvärderat och försäkrat er om att åtgärderna för bristen gett avsett resultat. Beskriv a. vem (person/funktion) som har ansvarat för denna utvärdering, b. vilka metoder som har använts för att utvärdera åtgärderna, hur ev. urval av exempelvis personal och elever gått till och, om relevant, ev. bortfall (bifoga ev. enkäter eller motsvarande). a. Områdeschef med stöd av verksamhetsutvecklare ansvarar för att utvärdering sker. b. Rektor genomför och rapporterar i enhetens verksamhetsplan. Verksamhetsplanen ligger till grund för uppföljningen till nämnden. 3

6 Resultat Beskriv resultatet av vidtagna åtgärder för den påtalade bristen utifrån den utvärdering som gjorts (bifoga ev. resultatsammanställningar eller motsvarande). Finns ännu inga resultat att beskriva. Fortsatta arbete Om bristen inte fullt ut är avhjälpt, beskriv a. vad åtgärderna hittills har resulterat i b. det fortsatta arbetet c. när ni bedömer att bristen kommer att vara avhjälpt. d. hur ni kommer att utvärdera och försäkra er om att åtgärderna ger avsett resultat. I samråd med Vägledningscentrum planeras för åtgärder som ska bidra till att även yngre elever får ta del av studie- och yrkesvägledning. Åtgärderna och utvärdering av dessa kommer att efterfrågas i skolornas verksamhetsplaner som ligger till grund för uppföljningen till nämnden via dokumentationssystemet Rappet. Där preciseras åtgärder, ansvar och tid. Övriga upplysningar Inga Huvudmannen ser till att det på grundskoleenheterna finns tillgång till skolbibliotek, som kan användas för att stödja elevernas lärande och utveckling. (2 kap. 36 skollagen; Lgr 11,2. Övergripande mål och riktlinjer, 2.8 Rektorns ansvar) 4

7 a. Skolbibliotek finns på samtliga enheter men huvudmannen ska säkerställa så att de används till att stödja elevernas lärande och utveckling. Lärarna har uppmanats att vid sidan av Skolbibliotekscentralen även använda skolans eget bibliotek i undervisningen och medel har avsatts för att införskaffa uppdaterade informationskällor. b. Rektor ansvarar och lärare är delaktiga. c. Arbetet inleddes under våren 2016 och är pågående. Utvärdering Beskriv hur ni har utvärderat och försäkrat er om att åtgärderna för bristen gett avsett resultat. Beskriv a. vem (person/funktion) som har ansvarat för denna utvärdering, b. vilka metoder som har använts för att utvärdera åtgärderna, hur ev. urval av exempelvis personal och elever gått till och, om relevant, ev. bortfall (bifoga ev. enkäter eller motsvarande). a. Områdescheferna b. Man har kontrollerat så att samtliga enheter har ett skolbibliotek. Resultat Beskriv resultatet av vidtagna åtgärder för den påtalade bristen utifrån den utvärdering som gjorts (bifoga ev. resultatsammanställningar eller motsvarande). Rektor på den skola där detta uppdagades som brist i samband med tillsyn har genomfört en enkät med eleverna. Några av frågorna handlade om hur skolbiblioteket använts, i vilka ämnen, önskemål om användandet och vilka böcker/media som eleverna saknar. Enkätsvaren resulterade i att klassråden i alla klasser föreslår två titlar på böcker per månad som de önskar till biblioteket och elevrådet har dialog med biblioteksansvariga en gång per månad. Resurser har tilldelats till inköp av böcker, referenslitteratur och media. Inköpen görs i samråd med ämneslagen. Fortsatta arbete Om bristen inte fullt ut är avhjälpt, beskriv c. vad åtgärderna hittills har resulterat i d. det fortsatta arbetet e. när ni bedömer att bristen kommer att vara avhjälpt. f. hur ni kommer att utvärdera och försäkra er om att åtgärderna ger avsett resultat. Under läsåret 2016/17 ska sektorsledningen göra en kartläggning av hur skolbiblioteken används till att stödja elevernas lärande och utveckling. I samband med uppdragsdialog med lärarna tydliggörs hur skolbiblioteket ska användas i undervisningen. 5

8 Åtgärderna kommer att följas upp via uppföljningsverktyget Rappet. Övriga upplysningar Inga Huvudmannen följer upp resultat inom utbildningen, och dokumenterar denna uppföljning. (4 kap. 3 och 6 skollagen) åtgärderna samt vilka personer och grupper som involverats i arbetet. Formerna för det systematiska kvalitetsarbetet i SDN Östra Göteborg har utvecklats genom åren. Uppföljningen av resultat bedöms inte vara ett bristområde i SDN Östra Göteborg. Utifrån en analys av det som framkommer i uppföljningen beslutar huvudmannen om nödvändiga utvecklingsåtgärder, och dokumenterar de beslutade åtgärderna. (4 kap. 3 och 6 g skollagen) åtgärderna samt vilka personer och grupper som involverats i arbetet. Sektorn gör en nulägesanalys utifrån rektorernas uppföljningar och analyser. Utifrån den tar sektorn fram utvecklingsområden inför nästkommande års budget som komplement till nämndens mål och uppdrag. Dessa dokumenteras i Rappet och i stadens uppföljningsrapporter och ligger till grund för nämnden vid framtagande av utvecklingsåtgärder. På kvalitetsdialogerna där rektorer, förskolechefer, områdeschefer och sektorschef deltar samt bjuder in stadsdelsdirektör och nämndordförande presenteras en fördjupning i vissa prioriterade utvecklingsområden en gång per termin. Dessutom 6

9 sker uppföljning i Utbildningsutskottet som sammanträder ca 5 gånger per år. Utvärdering Beskriv hur ni har utvärderat och försäkrat er om att åtgärderna för bristen gett avsett resultat. Beskriv a. vem (person/funktion) som har ansvarat för denna utvärdering, b. vilka metoder som har använts för att utvärdera åtgärderna, hur ev. urval av exempelvis personal och elever gått till och, om relevant, ev. bortfall (bifoga ev. enkäter eller motsvarande). Det har inte skett någon utvärdering om de plattformar och rapporteringssystem som finns är tillräckligt som underlag för nämndens arbete med utvecklingsåtgärder. Resultat Beskriv resultatet av vidtagna åtgärder för den påtalade bristen utifrån den utvärdering som gjorts (bifoga ev. resultatsammanställningar eller motsvarande). Uppföljningen och framtagande av utvecklingsåtgärder fungerar gällande grundskolans verksamhet men uppföljningen av förskoleklass behöver förbättras. Fortsatta arbete Om bristen inte fullt ut är avhjälpt, beskriv a. vad åtgärderna hittills har resulterat i b. det fortsatta arbetet c. när ni bedömer att bristen kommer att vara avhjälpt. d. hur ni kommer att utvärdera och försäkra er om att åtgärderna ger avsett resultat. Nämnden följer upp resultat och mycket av det systematiska kvalitetsarbetet i grundskolan genom Utbildningsutskottet, kvalitetsdialogerna och uppföljningsrapporterna men det har inte skett någon utvärdering om dessa plattformar och rapporteringssystem är tillräckligt som underlag för nämnden. Därför kommer sektorsledningen och utbildningsutskottet att utvärdera detta i början av Utifrån vad utvärderingen påvisar vidtas eventuella förbättringsåtgärder. I samband med detta utvärderas uppföljningen i förskoleklass. Övriga upplysningar Inga 7

10 Huvudmannen planerar för genomförandet av utvecklingsåtgärder och genomför dessa. Planeringen och åtgärderna dokumenteras. (4 kap. 3 och 6-7 g skollagen) Se ovan under föregående brist. Utvärdering Beskriv hur ni har utvärderat och försäkrat er om att åtgärderna för bristen gett avsett resultat. Beskriv a. vem (person/funktion) som har ansvarat för denna utvärdering, b. vilka metoder som har använts för att utvärdera åtgärderna, hur ev. urval av exempelvis personal och elever gått till och, om relevant, ev. bortfall (bifoga ev. enkäter eller motsvarande). Se ovan under föregående brist. Resultat Beskriv resultatet av vidtagna åtgärder för den påtalade bristen utifrån den utvärdering som gjorts (bifoga ev. resultatsammanställningar eller motsvarande). Se ovan under föregående brist. Fortsatta arbete Om bristen inte fullt ut är avhjälpt, beskriv a. vad åtgärderna hittills har resulterat i b. det fortsatta arbetet c. när ni bedömer att bristen kommer att vara avhjälpt. d. hur ni kommer att utvärdera och försäkra er om att åtgärderna ger avsett resultat. Se ovan under föregående brist. Övriga upplysningar Inga 8

11 Huvudmannen ser till att utbildning i grundskolan bedrivs i en organiserad enhet som omfattar verksamhet i en eller flera skolbyggnader som ligger nära varandra och till enheten knuten verksamhet som inte bedrivs i någon skolbyggnad. (1 kap. 3 skollagen) Gäller inte SDN Östra Göteborg. Det pedagogiska arbetet vid en skolenhet ska ledas och samordnas av en rektor. Rektorn och förskolechefen beslutar om sin enhets inre organisation och fattar i övrigt de beslut och har det ansvar som framgår av särskilda föreskrifter i denna lag eller andra författningar. (2 kap. 9 och 10 skollagen) Gäller inte SDN Östra Göteborg. 9

Förslag till beslut Stadsdelsnämnden Östra Göteborg föreslås besluta att godkänna redovisningen och översända denna till Skolinspektionen.

Förslag till beslut Stadsdelsnämnden Östra Göteborg föreslås besluta att godkänna redovisningen och översända denna till Skolinspektionen. Tjänsteutlåtande Utfärdat: 2016-04-26 Diarienummer: N132-0189/16 Sektor Utbildning Elisabet Åberg och Anneli Holmén Hilding Telefon: 031-365 00 00 E-post: fornamn.efternamn@ostra.goteborg.se Redovisning

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Nyckelknippan Förskole AB Org.nr. 556478-7397 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nyckelskolan belägen i Södertälje kommun , Beslut 2(8) Uppföljning av tillsyn i Nyckelskolan

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola i e> Beslut 2017-08-31 Global Bridge i Sverige AB Org.nr. 556812-5040 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Novia Engelska skolan belägen i Stockholms kommun 2017-08-31

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Malung-Sälens kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malung-Sälens kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Malung-Sälens kommun genomförde tillsyn av Malung-Sälens

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Kulturskolan raketen AB Org.nr. 556548-4796 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kulturskolan Raketen belägen i Stockholms kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Kulturskolan

Läs mer

ein Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Boda skola belägen i Rättviks kommun Beslut

ein Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Boda skola belägen i Rättviks kommun Beslut ein Beslut Rättviks kommun Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Boda skola belägen i Rättviks kommun 2 (8) Uppföljning av tillsyn i Boda skola genomförde tillsyn av

Läs mer

111711% Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola. efter tillsyn i Tjustaskolan belägen i Upplands-Bro kommun.

111711% Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola. efter tillsyn i Tjustaskolan belägen i Upplands-Bro kommun. 111711% - Upplands-Bro kommun efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Tjustaskolan belägen i Upplands-Bro kommun 2 (7) Uppföljning av tillsyn i Tjustaskolan genomförde tillsyn

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Älvdalens kommun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Älvdalens kommun 2 (7) Tillsyn i Älvdalens kommun har genomfört tillsyn av Älvdalens kommun 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Norrtälje kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Söderbykarls skola belägen i Norrtälje kommun 2 (6) Uppföljning av tillsyn i Söderbykarls skola genomförde tillsyn

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola IAN Skolinspektionen Beslut 2017-10-24 Dnr 44-2016:5055 44-2016:5054 Minervaskolan i Umeå AB Org. Nr. 556573-5049 Beslut efter uppföljning för gymnasieskola efter tillsyn i Minervagymnasium i Umeå kommun

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Beslut Sverigefinska skolan i Göteborg- Göteborgin Ruotsinsuomalainen Koulu ekonomisk förening Org.nr. 716444-9725 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Sverigefinska skolan i Göteborg- Göteborgin Ruotsinsuomalainen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:5095 Rotsunda Utbildning AB Org.nr. 556888-4240 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Norra Strandskolan i Sollentuna kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola fink Beslut Stockholm Lära Aktiebolag Org.nr. 556724-0659 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Dialogskolan belägen i Stockholms kommun 2(10) Uppföljning av tillsyn

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Skärsta Friskola Ek. För. Org.nr. 769614-4539 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Skärsta Friskola belägen i Norrtälje kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Skärsta

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundskola

Beslut efter uppföljning för grundskola Landskrona School of Sports AB Org.nr. 556720-6239 Beslut efter uppföljning för grundskola efter tillsyn i Landskrona School of Sports belägen i Landskrona kommun 2 (11) Uppföljning av tillsyn i Landskrona

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9598 Stockholms montessoriskola aktiebolag Org.nr. 556460-9666 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Stockholms Montessoriskola Anne Frank belägen i Stockholms kommun 2 (9)

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:7485 Forshaga kommun kommunkvforshaga.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Dejeskolan F-3 i Forshaga kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Kokalite aktiebolag Org.nr. 556447-0978 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kokaliteskolan belägen belägen i Sollentuna kommun 2(10) Uppföljning av tillsyn i Kokaliteskolan

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Motala kommun motala.kommun@motala.se Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Charlottenborgsskolan belägen i Motala kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Charlottenborgsskolan

Läs mer

Beslut för gymnasieutbildning

Beslut för gymnasieutbildning Dnr 43-2014:8497 Storfors kommun storfors.kommun@storfors.se Beslut för gymnasieutbildning efter tillsyn i Storfors kommun 2(12) Tillsyn i Storfors kommun har genomfört tillsyn av Storfors kommun under

Läs mer

r'n Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Bodaskolan 1-6 i Borås kommun Beslut

r'n Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Bodaskolan 1-6 i Borås kommun Beslut r'n Beslut Borås kommun joakim.cannerfors@boras.se Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bodaskolan 1-6 i Borås kommun 2(8) Uppföljning av tillsyn i Bodaskolan 1-6 genomförde

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Skoli- s ektionen Orsa kommun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Orsa kommun 2(10) Tillsyn i Orsa kommun har genomfört tillsyn av Orsa kommun under januari 2017. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer N /15

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer N /15 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-01-13 Diarienummer N138-0403/15 Sektor Utbildning Paula Palmdahl, Päivi Malmsten, Telefon 031-366 50 00, Fax 031-366 60 01 E-post: fornamn.efternamn@vh.goteborg.se Yttrande

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundsärskola

Beslut efter uppföljning för grundsärskola n Beslut Stockholms kommun Beslut efter uppföljning för grundsärskola efter tillsyn i Bredängsskolan belägen i Stockholms kommun 2 (8) Uppföljning av tillsyn i Bredängsskolan genomförde tillsyn av Stockholms

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Upplands Väsby kommun Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Upplands Väsby kommun Tillsyn i Upplands Väsby kommun Beslut 2(6) har genomfört tillsyn av Upplands Väsby kommun under våren 2015. Tillsynen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2014:7613 Backeboskolan Ek. För. Org.nr. 716422-1470 för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Backeboskolan belägen i Nacka kommun 2(11) Tillsyn i Backeboskolan har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Mora kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Mora kommun Tillsyn i Mora kommun Beslut 2(10) har genomfört tillsyn av Mora kommun under hösten 2016. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Stiftelsen anden o ordet Org.nr. 864501-5697 info@bkskola.org Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Borås Kristna skola belägen i Borås kommun r Beslut 2(12) Uppföljning

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Orsa kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Orsa kommun Tillsyn i Orsa kommun Beslut 2 (9) har genomfört tillsyn av Orsa kommun under januari 2017. Tillsynen har avsett det

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Kumla kommun servicecenter@kumla.se efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Malmens skola i Kumla kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Tidaholms kommun. Beslut. Tidaholms kommun.

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Tidaholms kommun. Beslut. Tidaholms kommun. Dnr 43-2014:8572 Tidaholms kommun tidaholms.kommun@tidaholm.se Beslut för förskola efter tillsyn i Tidaholms kommun 13eslut 2 (10) Tillsyn av förskolan i Tidaholms kommun har genomfört tillsyn av förskolan

Läs mer

Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola Norrtälje kommun Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Drottningdals skola belägen i Norrtälje kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Drottningdals skola genomförde tillsyn

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass, grundskola och grundsärskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass, grundskola och grundsärskola r Beslut Botkyrka kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass, grundskola och grundsärskola efter tillsyn i Fittjaskolan Botkyrka Norra belägen i Botkyrka kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Fittjaskolan

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2014:7992 Kils kommun kommun@kil.se Beslut för fritidshem efter tillsyn av skolformen fritidshem i Kils kommun 2(11) Tillsyn av skolformen fritidshem i Kils kommun har genomfört tillsyn av Kils

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem n Beslut Dnr 43-2014:8428 Skinnskattebergs konunun Beslut för fritidshem efter tillsyn i Skinnskattebergs kommun 2(12) Tillsyn i Skinnskattebergs kommun har genomfört tillsyn av Skimiskattebergs kommun

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola in Neir Skolinspektionen Dnr 43-2017:5353 Härryda kommun utbildning@harryda.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hällingsjöskolan i Härryda kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2018:179 Hope stiftelsen Org.nr. 827500-7683 för fritidshem efter tillsyn av Hope stiftelsen Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Vibyskolan ekonomisk förening Org.nr. 769603-4201 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Vibyskolan ekonomisk förening 2 (9) Tillsyn av Vibyskolan ekonomisk förening har genomfört tillsyn av Vibyskolan

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2016:5086 Humfry Utbildning AB Org.nr. 556729-2478 malmo@humfryskolan.se för grundskola efter tillsyn i den fristående grundskolan Humfryskolan i Malmö kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola rn I Beslut Umeå montessoriskola AB Org.nr. 556623-1501 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Umeå Montessoriskola belägen i Umeå kommun ' Beslut 2(9) Uppföljning av

Läs mer

ein Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektion efter tillsyn i Vibyskolan belägen i Sollentuna kommun Beslut Vibyskolan ekonomisk förening

ein Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektion efter tillsyn i Vibyskolan belägen i Sollentuna kommun Beslut Vibyskolan ekonomisk förening ein Skolinspektion Beslut Dnr 44-2016:5127 Vibyskolan ekonomisk förening Org.nr. 769603-4201 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vibyskolan belägen i Sollentuna kommun 2 (9) Tillsyn

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Pysslingen förskolor och skolor AB Org.nr. 556035-4309 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Norrskenets Friskola i Luleå belägen i Luleå kommun 2(6) Uppföljning av

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola esi ut Stiftelsen Språkskolan i Upplands Väsby Org.nr. 816000-5966 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Sverigefinska skolan i Upplands Väsby belägen i Upplands Väsby kommun 2(10)

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:5101 Varbergs Montessoriskola Ekonomisk förening Org.nr. 716408-3417 josefirte.kastberg@arkkas.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Varbergs Montessoriskola belägen i

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Gävle kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Alborga skola belägen i Gävle kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Alborga skola genomförde tillsyn av Gävle kommun

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola ein Beslut Lär i Värmdö AB Org.m. 556593-4279 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Skolan Lär belägen i Värmdö kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Skolan Lär genomförde

Läs mer

Beslut efter uppföljning för grundsärskola

Beslut efter uppföljning för grundsärskola Mora kommun Beslut efter uppföljning för grundsärskola efter tillsyn i Noretskolan 6-9 belägen i Mora kommun 2 (7) Uppföljning av tillsyn i Noretskolan 6-9 genomförde tillsyn av Mora kommun under hösten

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:5469 Föräldrakoop.gadden ek.förening Org.nr. 716448-1132 patrik.solerius@gmail.com för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Föräldrakooperativet Gadden i Bollebygds kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Ån %.10 Skolinspektionen Dnr 43-2017:5420 Sotenäs kommun registrator.kommun@sotenas.se för gymnasieskola efter tillsyn i Sotenäs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola Göteborgs kommun angered@angered.goteborg.se efter uppföljning av förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hjällboskolan 6-9 i Göteborgs kommun 2(10) Uppföljning av tillsyn i Hjällboskolan 6-9 genomförde

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola 'N Beslut Dnr 43-2014:7686 Dals-Eds kommun fokusnamndenadalsed.se Beslut för grundsärskola efter tillsyn av skolformen grundsärskola i Dals-Eds kommun Box 23069, 104 35 Stockholm 2(13) Tillsyn i Dals-Eds

Läs mer

Beslut efter uppföljnng för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljnng för förskoleklass och grundskola Östhammars kommun Beslut efter uppföljnng för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Öregrunds skola belägen i Östhammars kommun ' i Beslut 2 (7) Uppföljning av tillsyn i Öregrunds skola genomförde

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen Dnr 44-2018:182 Academy of Music and Business Education Vara AB Org.nr. 559048-9760 anna.sjogren@ambsweden.com Beslut för gymnasieskola efter förstagångstillsyn av Academy of Music and

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:6095 Vims AB Org.nr. 556859-1555 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vallentuna kommun Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2014:8682 Åmåls kommun bam.utbildning@amal.se Beslut för fritidshem efter tillsyn i Åmåls kommun Box 2320, 403 15 Göteborg 2(10) Tillsyn av fritidshemsverksamheten i Åmåls kommun har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola

Beslut efter uppföljning för gymnasieskola rn I Beslut Stockholms kommun Beslut efter uppföljning för gymnasieskola efter tillsyn i Stockholms kommun 2(6) Uppföljning av tillsyn i Stockholms kommun genomförde tillsyn av Stockholms kommun under

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Göteborgs kommun ostragoteborg@ostra.goteborg.se Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Sandeklevsskolan 7-9 i Göteborgs kommun 2 (9) Uppföljning av tillsyn i Sandeklevsskolan

Läs mer

Redovisning av vidtagna åtgärder efter tillsyn på Polhemsgymnasiet 2, Dnr :4651

Redovisning av vidtagna åtgärder efter tillsyn på Polhemsgymnasiet 2, Dnr :4651 Bilaga 2 2016-08-11 Dnr 0385/16 Redovisning av vidtagna åtgärder efter tillsyn på Polhemsgymnasiet 2, Dnr 43 2015:4651 Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Göteborgs kommun under hösten 2015. Polhemsgymnasiet

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Stockholms kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hammarbyskolan belägen i Stockholms kommun 2 (16) Uppföljning av tillsyn i Hammarbyskolan genomförde tillsyn

Läs mer

Huvudmannabeslut för grundsärskola

Huvudmannabeslut för grundsärskola Dnr 43-2016:10989 Uppsala kommun Huvudmannabeslut för grundsärskola efter tillsyn i Uppsala kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola 'N Beslut Stockholms kommun Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola efter tillsyn i Stockholms hotell & restaurangskola, gymnasiesärskola belägen i Stockholms kommun 2 (8) Uppföljning av tillsyn

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5103 Öringe montessoriförening ekonomisk förening Org.nr. 716442-2300 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Öringe Skola belägen i Laholms kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram Skolinspektionen Magelungen utveckling AB för gymnasieskola med introduktionsprogram efter tillsyn i Magelungens gymnasium Södermalm i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress

Läs mer

Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola rn Beslut Borlänge kommun Beslut efter uppföljning av förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Borlänge kommun 2(8) Uppföljning av tillsyn i Borlänge kommun genomförde tillsyn av Borlänge kommun under

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Skolinspektionen Alvesta kommun Beslut för gymnasiesärskola efter tillsyn i Alvesta kommun 2 (8) Tillsyn i Alvesta kommun Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Alvesta kommun under våren 2015. Detta

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Älvdalens kommun. Beslut. Älvdalens kommun Dnr :8694

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Älvdalens kommun. Beslut. Älvdalens kommun Dnr :8694 Älvdalens kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Älvdalens kommun 2 (7) Tillsyn i Älvdalens kommun har genomfört tillsyn av Älvdalens kommun under 2015. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem rin %or i Skolinspektionen Dnr 44-2016:4236 Ahlafors Fria Skola Ekonomisk förening info@ahlaforsfriaskola.se för fritidshem efter tillsyn av Ahlafors Fria Skola Ekonomisk förening Skolinspektionen Box

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem ^ Beslut Föreningen Maria Magdalena Org.nr. 815600-8255 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Föreningen Maria Magdalena 2 (6) Tillsyn av Föreningen Maria Magdalena har genomfört tillsyn av Föreningen

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Waldorfskolan i Norrort AB Org.nr. 556892-1984 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Waldorfskolan i Norrort AB 2 (10) Tillsyn av Waldorfskolan i Norrort AB har genomfört tillsyn av Waldorfskolan i Norrort

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem NN, Skolinspektionen Dnr 44-2015:9878 Stiftelsen Sverigefinska skolan i Järva Org.nr. 802400-7380 för fritidshem efter tillsyn av Stiftelsen Sverigefinska skolan i Järva Skolinspektionen Box 23069, 104

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Skövde kommun skovdekommun@skovde.se Beslut för grundsärskola efter tillsyn i grundsärskolan i Skövde kommun 2(10) Tillsyn i grundsärskolan i Skövde kommun har genomfört tillsyn av Skövde kommun under

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem AcadeMedia fria grundskolor AB Org.nr. 556932-0699 Beslut för fritidshem efter tillsyn av AcadeMedia fria grundskolor AB 2 (9) Tillsyn av AcadeMedia fria grundskolor AB har genomfört tillsyn av AcadeMedia

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9516 Pysslingen förskolor och skolor AB Org.nr. 556035-4309 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Montessoriskolan Trilobiten belägen i Linköpings kommun 2 (8) Dnr 44-2015:9516 Tillsyn

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Strängnäs kommun kommun@strangnas.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Strängnäs kommun Box 330, 581 03 Linköping 201 7-04-1 0 2(9) Tillsyn i Strängnäs kommun har genomfört tillsyn i Strängnäs

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Skolinspektionen Växjö kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Växjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00,

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Eskilstuna kommun info@eskilstuna.se Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Skiftingehus F-9 belägen i Eskilstuna kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Skiftingehus F-9

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gym nasiesärskola

Beslut efter uppföljning för gym nasiesärskola Falu kommun Beslut efter uppföljning för gym nasiesärskola efter tillsyn i Haraldsbo gymnasiesärskola belägen J lu kommun 2 (5) Uppföljning av tillsyn i Haraldsbo gymnasiesärskola genomförde tillsyn av

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola rn j %10 Skolinspektionen Ängelholms kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ängelholms kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29

Läs mer

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola

Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola Västerås kommun Beslut efter uppföljning för gymnasiesärskola efter tillsyn i Carlforsska gymnasiesärskola, programmet för administration, handel och varuhantering belägen i Västerås kommun 2 (5) Uppföljning

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Köpings kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Köpings kommun Tillsyn i Köpings kommun Beslut 2 (9) har genomfört tillsyn av Köpings kommun under hösten 2015. Tillsynen har avsett

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Karlstads kommun barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nyeds skola i Karlstads kommun 2(11) Uppföljning av tillsyn i Nyeds skola

Läs mer

Extra anpassningar och särskilt stöd

Extra anpassningar och särskilt stöd Redovisning av vidtagna åtgärder efter tillsyn på Stora Holm gymnasiesärskola, Dnr 43 2015:4732 Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Göteborgs kommun under hösten 2015 och våren 2016. Stora Holm GS

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola r Beslut Nynäshamns kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nynäshamns kommun 2(14) Uppföljning av tillsyn i Nynäshamns kommun genomförde tillsyn av Nynäshamns

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:6133 Bollnäs kommun för grundsärskola efter tillsyn i Alirskolan i Bollnäs kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (11) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola a f I \e, Skolinspektionen Dnr 43-2017:5443 Svenljunga kommun kansliet@svenljunga.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Östra Frölunda skola i Svenljunga kommun Skolinspektionen Box 2320,

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola 3L e kt Cg.'"Le71, Beslut Göteborgs kommun vastrahisingen@vastrahisingen.goteborg.se Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Ryaskolan 4-9 i Göteborgs kommun 2(10) Uppföljning

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem en Beslut Pysslingen förskolor och skolor AB Org.nr. 556035-4309 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Pysslingen förskolor och skolor AB , Beslut 2 (9) Tillsyn av Pysslingen förskolor och skolor AB har

Läs mer

fin Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram Skolinspektionen efter tillsyn i Sofiaängens gymnasieskola belägen i Stockholms kommun Beslut

fin Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram Skolinspektionen efter tillsyn i Sofiaängens gymnasieskola belägen i Stockholms kommun Beslut fin Beslut Dnr 44-2015:4005 Sofiaängen AB Org.nr. 556598-0942 Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram efter tillsyn i Sofiaängens gymnasieskola belägen i Stockholms kommun 2(10) Dnr 44-2015:4005

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola r Beslut Dnr 44-2015:4063 Villberga Familjecenter Aktiebolag Org.nr. 556571-6650 Beslut för grundskola efter tillsyn i Bergtallens skola belägen i Enköpings kommun 2 (10) Tillsyn i Bergtallens skola har

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola n Skolinspektionen Beslut Filosofiska i Sverige AB (svb) Org.nr. 556867-4252 Beslut för förskoleklass och grundskola efter förstagångstillsyn i Filosofiska i Skarpnäck belägen i Stockholm kommun Beslut

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Stockholms kommun Beslut för grundsärskola efter tillsyn i Kungsholmens grundskola belägen i Stockholms kommun 2 (9) Tillsyn i Kungsholmens grundskola har genomfört tillsyn av Stockholms kommun under våren

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Brunnby skola M-I handelsbolag Org.nr. 916774-4359 efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Brunnbyskolan belägen i Höganäs kommun Skolinspektionen Box 156, 221

Läs mer

Beslut för. efter tillsyn i Filipstads kommun

Beslut för. efter tillsyn i Filipstads kommun Skolinspektionen Filipstads kommun kommun@filipstad.se för NI1 xenutbilohnirg efter tillsyn i Filipstads kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Telefon: 08-586 080

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Futuraskolan AB Org.rtr. 556609-5047 Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Futuraskolan Hertig Karl belägen i Sollentuna kommun 2(5) Uppföljning av tillsyn i Futuraskolan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9643 Kulturskolan raketen AB Org.nr. 556548-4796 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kulturskolan Raketen belägen i Stockholms kommun 2 (13) Tillsyn i Kulturskolan Raketen

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun. Beslut. Kils kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun. Beslut. Kils kommun Dnr 43-2014:7993 Kils kommun kommun@kil.se Beslut för förskola efter tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun 2(10) Dnr 43-2014:7993 Tillsyn av skolformen förskola i Kils kommun har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:4768 Torsby kommun ulf.blomquist@torsby.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Östmarks skola i Torsby kommun 2(13) Tillsyn i Östmarks skol har genomfört tillsyn av Torsby

Läs mer

Beslut Dnr :4832. Orsa kommun. Beslut för förskola. efter tillsyn i Orsa kommun. Skolinspektionen Box 23069, Stockholm

Beslut Dnr :4832. Orsa kommun. Beslut för förskola. efter tillsyn i Orsa kommun. Skolinspektionen Box 23069, Stockholm Orsa kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Orsa kommun Tillsyn i Orsa kommun Beslut 2 (9) har genomfört tillsyn av Orsa kommun under januari 2017. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Eksjö kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Eksjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00,

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Höganäs kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Höganäs kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586

Läs mer