Caminoagent INNEHÅLL. Camino, The House of Win Win, Tredje Långgatan 13B, Göteborg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Caminoagent INNEHÅLL. Camino, The House of Win Win, Tredje Långgatan 13B, 413 03 Göteborg www.caminomagasin.se"

Transkript

1 Caminoagent Caminoagent Bodil Lundmark, på Schysst jul i Stockholm 2009 Detta kompendie sammanfattar viktigt information för dig som är eller planerar att bli Caminoagent. Innan du genomför en säljinsats, se till att du har läst igenom detta. Har du frågor, tveka inte att ta kontakt med oss. INNEHÅLL Om Camino Vad är en Caminoagent Ersättning för Caminoagenter Att representera Camino Hålla kontakten Bilaga 1: Prisinformation lösnummer & prenumerationer Bilaga 2: Exempel på rapportering vid avslutad aktivitet/försäljning Bilaga 3: Caminoprenumeranten (resultat av undersökning 2009)

2 OM CAMINO Camino är ett livsstilsmagasin som inspirerar till hållbar konsumtion. Integritet och självständighet är ledord vid magasinets produktion. Camino är inte beroende av bidrag och tillhör ingen stor mediekoncern. Tidningen är en ny röst i medievärlden som vill utmana det rådande tänket kring vår konsumtion. Inspirationen kommer från det brittiska, etiska livsstilsmagasinet New Consumer men har tagit fasta på svensk form, grafik och den svenska marknaden. Bakom Camino står Getaware ekonomisk förening, ett företag som syftar till att inspirera människor, företag och organisationer till att göra mer hållbara val. Grundare är göteborgstrion Johanna Stål, Tobias Jansson och Caroline Petersson. Idag ingår även Ingemar Gustafsson. Utöver magasinet driver föreningen caminomagasin.se där du hittar bloggar, debatter, info om våra events, nätbutik och mycket mer. Företaget ger även ut böcker, anordnar olika evenemang och föreläser inom området hållbar livsstil/konsumtion/entreprenörskap m.m. Viktigt att veta om Camino. Camino var det första magasinet av sitt slag i Sverige. Flera liknande magasin har sedan startat. Kloka Hem, Krav:s tidning REKO och klimatmagasinet Effekt är de tre magasin/tidningar som mest påminner om Camino. Tidigare fanns också Eco Queen, men denna lades på is under 2009.

3 Camino har ingen stor finansiär i ryggen, vilket ger oss en unik oberoende ställning. Vi finansieras av många små, medelstora företag som stödjer oss som våra vänner, samt genom annonsintäkter, prenumerationer och lösnummersförsäljning. Information om Caminovännerna hittar du här: /vanner Camino drivs som en ekonomisk förening vilket innebär att företaget ägs av de anställda och att alla som jobbar i företaget har lika mycket att säga till om. Ett viktigt mål med vår verksamhet är att skapa fler arbetstillfällen för människor som vill jobba med dessa frågor. Under 2009 startades exempelvis två av våra före detta praktikanter Camino Komunikation ett dotterbolag som fokuserar på reklam av hållbara företag. Camino är mycket mer än bara en tidning. Vår huvudsakliga målsättning är att inspirera genom goda exempel. Det gör vi genom föreläsningar och konsultverksamhet. Camino har också gett ut två böcker Energi hur design kan göra skillnad, författad av Johanna Stål och Kerstin Sylwan samt Fashionable skriven av forskaren Otto von Busch. Målsättningen är att komma ut med två nya böcker per år. Camino vill inspirera i stället för att propagera, vägleda i stället för att ge dåligt samvete, vara öppen i stället för politisk, tänka livsstil i stället för ideologi, informera i stället för att komma med pekpinnar. CAMINOAGENTER Camino är ett göteborgsbaserat företag. I och med att vi bara är fyra personer är det svårt att vara med på saker som händer utanför Göteborg så mycket som vi skulle vilja. Vi får mycket förfrågningar ifrån olika håll men måste ofta säga nej på grund av brist på tid och resurser. På lång sikt är målet att vara ett betydligt större företag kanske med avdelningar i fler städer.. Vi vet att det finns massor av människor som brinner för våra frågor och som gillar det vi gör. Många är redan ambassadörer för oss genom att värva prenumeranter och ta med tidningen i olika sammanhang. Med Caminoagenter erbjuder vi människor en möjlighet att vara med och sälja och marknadföra Camino och samtidigt få viss ersättning för detta. Vi satsar resurser på att utbilda dessa personer och ge dem bra verktyg för att vara representanter för Camino på sin lokala ort eller närområde. Exempel på uppdrag för Caminoagenter är: finnas med på marknader och mässor för att värva nya prenumeranter och sprida information om tidningen. hitta nya återförsäljare där vi kan nå nya målgrupper samt serva dessa med material och hjälpa till med rapportering av försäljningen. sälja in tidningen till bibliotek, frisörsalonger och andra där en tidning kan tänkas nå många läsare sälja in mängdprenumerationer till företag

4 Som Caminoagent väljer du själv i vilken utsträckning du vill engagera sig och vilka aktiviteter du vill satsa på. Det viktigaste är att det finns en god kommunikation med redaktionen. För att du inte skall känna dig ensam på din ort vill vi gärna bygga upp arbetslag i varje stad som vi väljer att satsa på. En agent som genomgått en utbildning hos Camino kan själv värva nya personer till sitt arbetslag. Alla som arbetar som agenter skall ha ta tagit del av detta kompendie samt haft en kontakt med redaktionen innan de börjar. Viktigt att tänka på som Caminoagent Vi gör en väldigt tydlig åtskillnad mellan redaktionellt och annonsfinansierat material. Vi gör därför aldrig utbyten eller samarbeten som innebär att vi får exponering eller sälj i utbyte mot redaktionellt material. Som Caminoagent har du möjlighet att komma med egna idéer om hur tidningen kan säljas in på olika sätt. Tre områden som inte ingår i uppdraget är försäljning av annonser, föreläsningar och konsultuppdrag. Om ett företag visar intresse för något av detta exempelvis i kombination med prenumerationer skall alltid kontakt lämnas över till redaktionen, om ingen annan överenskommelse görs. En Caminoagent är en person som genom att vara öppen, framåt och vågar bjuda på sig själv förmedlar och inspirerar andra att ta till sig Caminos värderingar och se det positiva med att läsa tidningen. En Caminoagent bör vara väl insatt i magasinets reportage och vilka Caminos vänner är. Caminos Ingemar Gustafsson och Caroline Petersson är taggade under Interfoodmässan i Göteborg

5 ERSÄTTNING Ersättning till Caminoagenter betalas ut på provision. Med andra ord man får behålla en del av de pengar man drar in genom sin försäljning. Nedan presenteras provisionsnivåer för olika typer av säljverksamhet. Observera att alla nivåer gäller nettopriset (d.v.s moms exkluderat). Prenumerationer: 50 % Böcker: 30% Lösnummer: 50% Försäljning av tidning i butiker som agenter har värvat och servar: 25% Camino har inte möjlighet att administrera utbetalningar i form av löner. En Caminoagent får ersättning genom att fakturera oss via eget företag eller genom att använda Frilans Finans 1. Tillsammans med faktura skall Caminoagent leverera en rapport med fullständiga kontaktuppgifter till nya prenumeranter/kunder. Caminoagent får endast ta emot kontanter vid försäljning av lösnummer. Övrig försäljning sker på faktura. Vid kontantförsäljning skall intäkterna dras av i fakturan (se exempel i BILAGA 1). Att representera Camino på en mässa/marknad Som Caminoagent är du inte på något sätt ansvarig för Caminos verksamhet. Men för att vårt budskap skall bli så konsekvent och tydligt som möjligt är det viktigt att försöka följa de riktlinjer vi själva har tagit fram för vår kommunikation. Med detta följer exempelvis hur vårt varumärke exponeras i olika sammanhang, vilka typsnitt vi använder och vilka färger vi använder. Här kommer en lista över det viktigaste att känna till/tänka på när du skall representera Camino på exempelvis en marknad eller mässa. Camino har tagit ett fram ett mässerbjudande på prenumeration som alltid gäller i utåtriktade sammanhang. Det är viktigt att detta erbjudande exponeras tydligt. Erbjudandet som gäller är 3 nr för 99 kronor. Man kan självklart också sälja helårsprenumeration och lösnummer om kunden frågar efter detta. Exempelvis kan du då informera om möjligheten att 1 * Frilans Finans Genom Frilans Finans kan du fakturera för ett uppdrag utan att själv ha företag. Det gäller oberoende av vad för slags uppdrag eller yrkeskategori du tillhör. Frilans Finans är den största aktören på marknaden och idag använder sig fler än yrkesmänniskor av våra tjänster. Frilans Finans tar ut en mindre avgift för sin tjänst som dras av från det belopp du fakturerar. Mer information om verktyget hittar du på Det enda du behöver göra för att komma igång är att registrera dig (kostnadsfritt). Sedan kan du själv skapa dina fakturor online.

6 teckna autogiro, vilket man också sparar några kronor på. Autogiro gäller endast när man tecknar en prenmeration på minst 1 år. Camino har tagit fram informationsmaterial som kan användas på mässor och andra sammanhang. Om något material saknas, kontakta oss. Endast ifall du har fått det godkänt bör du använda egenproducerat material. Ha på dig en helt vit eller svart t-shirt ((gärna ekologisk och/eller Fairtrade)) alternativt en Camino t-shirt. Som Caminoagent får du en namnbricka med logga och ditt namn på. Om du har ett bord på en mässa, ta med ett enfärgat tyg, helst vitt eller svart, för att skapa en ren känsla. Ha också med tidningsställ samt löpsedlar för att skapa ett starkt visuellt intryck. Fundera gärna på hur du kan locka folk till ditt bord. Exempelvis kan du använda något att bjuda på eller musik för att väcka intresse. Undvik sådant som tar för mycket uppmärksamhet från försäljning, såsom komplicerade tävlingar. Caminopraktikanterna Malin, Tammie och Cissi under Interfood. Svart och vitt är våra huvudsakliga färger.

7 HÅLLA KONTAKTEN Det främsta krav vi ställer på dig som Caminoagent är att du aktivt håller kontakt med Camino och meddelar om du kan eller inte kan representera Camino i olika sammanhang. Vi ser gärna också att Caminoagenter håller kontakt med och inspirerar varandra. För att underlätta kommunikationen för agenter nationellt har vi skapat en stängd grupp på facebook. Här uppmanas ni också att lägga upp bilder från aktiviteter och att skriva om era erfarenheter. Alla agenter kan bli administratörer till gruppen och kan på så sätt själva bjuda in andra som vill bli agenter. Länk till facebookgrupp: Om du skulle vara osäker på något tveka inte att kontakta oss direkt. Lycka till och tack för att du är med och sprider ordet om Camino. KONTAKT REDAKTIONEN Caroline Petersson caroline@caminomagasin.se Roll på företaget Vän & marknadssansvarig (kontakta Caroline för allmänna frågor om att vara Caminoagent samt vid rapportering av säljaktiviteter) Tobias Jansson tobias@caminomagasin.se Roll på företaget AD och fotograf (kontakta Tobias för frågor kring grafisk profil) Johanna Stål johanna@caminomagasin.se Roll på företaget Chefredaktör (kontakta Johanna om någon aktör visat intresse för föreläsningar/konsultarbete) Ingemar Gustafsson ingemar@caminomagasin.se Roll på företaget Webbansvarig och redaktör (kontakta Ingemar om tips för hemsidan)

8 BILAGA 1: PRISINFORMATION Prenumeration: Mässerbjudande 3 nummer 99 kr (ordinarie pris 145 kr) Sex nummer: 269 kr Städprenumeration/institutionspriser: 450 kr Utlandspriser: + 50 /100 kronor inom Europa (hel- respektive halvår) + 90/120 kronor utanför Europa (hel-respektive halvår) Paketpriser : prenumerationer: 6 nr 239 kr, 3 nr prenumerationer 6 nr 215 kr, 3 nr 115 Över 50 prenumerationer 6 nr 189 kr, 3 nr 99 kr OBS: säljpdf finns att ladda ner här: Samtliga priser är INKLUSIVE moms Lösnummer: I butik: 49 kronor Senaste nummer på mässa/marknad: 40 kronor Gamla nummer: 25 kronor Böcker: Energi hur design kan göra skillnad (Johanna Stål och Kerstin Sylwan,) Fashionable, Otto von Busch Mässerbjudande 150 kr (ordinarie pris 169 kronor + porto) Viktigt att veta: När någon köper en prenumeration på en mässa får de med sig senaste numret på plats. Detta är då den första tidningen i prenumerationen. Om personen redan har detta nummer kan de i första hand erbjudas två äldre nummer. I andra hand erbjuds de att få tre eller sex helt nya nummer. I vissa fall sponsrar Camino med gratis exemplar av gamla nummer. Detta sker dock enbart i överenskommelse med Caroline på redaktionen

9 BILAGA 2: EXEMPEL PÅ RAPPORTERING FÖR FÖRSÄLJNING Ex Rapportering av försäljning Camino Antal Pris Summa Provision Lösnummer 5 37,7 188,5-94,3 Prenumeration , ,5 Prenumeration Prenumeration (autogiro) ,5 Energiboken 2 141, ,39 Totalt 3559, Att fakturera Camino: 1543 kronor (avrunda alltid till hela kronor) Notera 1: Eftersom lösnummer betalas kontant har du som agent redan fått provision plus även ytterligare 50% av priset. Du drar därför av motsvarande 50% av försäljningen från det totala beloppet. Notera 2: Priserna är NETTOPRISET, dvs exklusiva moms. Moms på tidningar & böcker är 6%. För att räkna ut nettopriset tar du KONSUMENTPRISET/1,06 Notera 3 Observera att detta är det TOTALA beloppet som du fakturerar oss. Det du får ut efter skatt och sociala avgifter motsvarar ungefär hälften.

10 Bilaga 3:CAMINOPRENUMERANTEN Här är en sammanfattning av resultat av vår senaste undersökning bland prenumeranter från december Totalt 885 personer var med och deltog i undesökningen. KÖN Kvinnor utgör knappt 80% ÅLDER Vi har fått en successivt något äldre läsarkrets. 60 % av läsarna är mellan (tidigare ca 70%), övriga är mestadels över 40 (38%). De två enskilt största grupperna är läsare mellan och De utgör kärngruppen. Men gruppen över 40 är den som växer mest. BOENDEFÖRHÅLLANDEN De flesta av våra läsare bor i en lägenhet tillsammans med en eller flera andra personer. (endast 21 % är singelhushåll). Det är vanligare med hyresrätt (30%) än bostadsrätt (24%). En betydande grupp (34 %) bor i villa och ytterligare ca 5 % i radhus. Ytterst få bor i studentkorridor eller är inneboende. En majoritet av prenumeranterna har barn eller väntar barn. 45 % har dock INTE barn. INKOMST De flesta av våra läsare identifierar sig själva som medelkomstintagare (46,7 %). Hela 75 % ser sig själva som medel eller höginkomsttagare. Endast 20 % ser sig själva som låginkomsttagare. KONSUMTIONSBETEENDE Våra läsare konsumerar enligt sina värderingar och är pålästa och ifrågasättande konsumenter. De tycker det är ganska enkelt att göra medvetna val och får ganska sällan dåligt samvete. De är dock inte personer som shoppar mycket i största allmänhet, de påverkas inte i stor grad av vad andra tycker och bryr sig i mindre utsträckning om att hålla koll på trender (en betydande grupp 44 % bryr sig dock mycket eller ganska mkt) Våra läsare konsumerar en del tidningar, men få är typiska livsstilsmagasinsläsare. De är antingen storläsare av tidningar/magasin generellt, eller läser samhälls och miljötidningar. En betydande grupp (knappt 30%) anger att Camino är en av få tidningar de läser. ATTITYDER Våra läsare anser att de viktigaste livsstilsförändringarna för ett hållbart samhälle är: 1. Minskad shopping överlag (52%) 2. Miskat flygresande (41,5%)

11 3. Minskad köttkonsumtion (41%) 4. Minskat bilresande (37,3%) Viktigt för att våra läsare skall trivas med sina liv är (i turordning) Att leva som man lär (99%), att ha ett arbete man brinner för (95%), att ha stort inflytande på jobbet (93%) att ha gott om egen tid (90%) att vara fysiskt aktiv (87%) att gå sin egen väg (85%), att vara engagerad på fritiden (84%) att ha många vänner (78%) och att vara välutbildad (78%) Relativt viktigt är att ha ett vackert hem (67%), att känna sig snygg (66%) Mindre viktigt eller oviktigt är att tjäna mycket pengar (29%) att resa mycket utomlands (30%) och att ha en stor familj (43%) SYN PÅ ANNNONSER 75 % av våra läsare anser att annonser är en hjälp för att hitta nya produkter/tjänster 67 % av läsarna använder listan över Caminovänner som en guide till hållbara företag RELATION TILL CAMINO Camino är viktig för våra läsare. Hela 95 % anger att Camino är en tidning de vill fortsätta prenumerera på, de flesta rekommenderar tidningen till andra, man sparar äldre nummer som guide/inspiration och har den gärna synlig hemma. Det är mycket viktigt för våra läsare att Camino är en oberoende tidning som inte tillhör en stor koncern. Det är inte särskilt vanligt att andra i omgivningen läser Camino och därför inte heller att man diskuterar innehållet i tidningen med dem.

CAMINO. magasinet FÖR hållbar livsstil

CAMINO. magasinet FÖR hållbar livsstil CAMINO magasinet FÖR hållbar livsstil Prislista & utgivningsplan 2010 Caminoredationen: Johanna Stål, Caroline Petersson, Tobias Jansson & Ingemar Gustafsson Vilken väg väljer du för att synas? Vad händer

Läs mer

www.caminomagasin.se

www.caminomagasin.se MEDIAKIT 2015 Camino är ett mediaföretag som sprider berättelser om en grönare, godare och skönare framtid. Vägen dit kantas av engagerade människor och handlingskraft. www.caminomagasin.se Målgrupp Camino

Läs mer

www.caminomagasin.se

www.caminomagasin.se Camino är ett mediaföretag som SPRIDER BERÄTTELSER OM EN GRÖNARE, GODARE OCH SKÖNARE FRAMTID. Vägen dit kantas av engagerade människor och handlingskraft. www.caminomagasin.se MÅLGRUPP Camino når ut till

Läs mer

Det går att förena ett medvetet tänkande med det goda i livet. Camino visar möjligheterna till en livsstil som både du och din omvärld tjänar på,

Det går att förena ett medvetet tänkande med det goda i livet. Camino visar möjligheterna till en livsstil som både du och din omvärld tjänar på, MEDIAKIT 2012 Det går att förena ett medvetet tänkande med det goda i livet. Camino visar möjligheterna till en livsstil som både du och din omvärld tjänar på, genom inspiration och reflektion. Camino

Läs mer

Låt Allas bli din lugna stund i vardagen

Låt Allas bli din lugna stund i vardagen Låt Allas bli din lugna stund i vardagen Allas är kreativ, färgstark och mångsidig! Tidningen bjuder på inspirerande recept, intressant läsning, hälsa och roligt mode men också skön avkoppling mitt i veckan.

Läs mer

Att vara ambassadör i Hjärnkoll

Att vara ambassadör i Hjärnkoll Detta dokument beskriver riktlinjerna för uppgiften som i kampanjen Hjärnkoll. Det utgör grunden för en gemensam överenskommelse som sluts mellan varje enskild och Hjärnkolls projektadministration under

Läs mer

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2015

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2015 Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2015 KAMPANJMANUAL 2015 2 KAMPANJMANUAL 2015 3 INNEHÅLL KOMMUNIKATION SOM RÄDDAR LIV Sid 3-6 Sid 7-10 Sid 11 Sid 12-14 Sid 15-16 Sid 17 Sid 18 Om kampanjen Aktiviteter Budskap

Läs mer

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

Insamlingsguide. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen Insamlingsguide Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen TÄNK OM DIABETES KUNDE BOTAS Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi en framtid

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Jag har något att berätta

Jag har något att berätta Jag har något att berätta Resenärer vill komma hem från en resa och kunna dela med sig av en fantastisk berättelse; om den överraskande goda middagen på en nyöppnad restaurang, om hur man hittade ett undangömt

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

Vad är marknadsföring? En föreläsning i samband med naturpassets konferens 2010 av: Andreas Davidsson www.adreklamkonsult.

Vad är marknadsföring? En föreläsning i samband med naturpassets konferens 2010 av: Andreas Davidsson www.adreklamkonsult. Vad är marknadsföring? En föreläsning i samband med naturpassets konferens 2010 av: Andreas Davidsson www.adreklamkonsult.se 070-425 47 94 andreas@adreklamkonsult.se Vad är marknadsföring? För många är

Läs mer

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning!

THE AMAZING ACADEMY. Välkommen till ett nytt år med spännande utbildning! THE AMAZING ACADEMY KURSER JAN-MAR 2013 Genom vår akademi erbjuder vi kurser och seminarier så att du och din organisation kan komma igång med sociala medier på allvar. Kurserna genomförs antingen på plats

Läs mer

Annonsfakta & prislista 2011. Nordens största tidning om naturlig hälsa.

Annonsfakta & prislista 2011. Nordens största tidning om naturlig hälsa. Annonsfakta & Nordens största tidning om naturlig hälsa. Live Life har en köpstark målgrupp. Live Life är nordens största hälsomagasin med köpstarka och medvetna läsare. Lars Fins, koncernchef Life Europe,

Läs mer

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad!

FEBER BRÖLLOPS ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Stockholm Malmö Göteborg. Då bör du ställa ut på våra mässor! stad! ÄR BRÖLLOP EN DEL AV DIN AFFÄRSVERKSAMHET? Då bör du ställa ut på våra mässor! Bröllopsfeber i din stad! Stockholm Malmö Göteborg Våra bröllopsmässor i Stockholm, Malmö och Göteborg har på några års tid

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Affärsplan. Grupp 13. Simplex

Affärsplan. Grupp 13. Simplex Grupp 3 Affärsplan Simplex Simplex gör det möjligt för alla med ett hushåll att låna samt hyra ut prylar som inte används kontinuerligt i hemmet. Via en hemsida sparar kunden pengar och utrymme samtidigt

Läs mer

den lilla blå Hur du skriver effektiva och engagerande statusuppdateringar på Facebook En guide av Ebba Strandberg

den lilla blå Hur du skriver effektiva och engagerande statusuppdateringar på Facebook En guide av Ebba Strandberg den lilla blå Hur du skriver effektiva och engagerande statusuppdateringar på Facebook En guide av Ebba Strandberg innehållsförteckning Vilken är din status?... s. 4 Testa om din statusuppdatering är läsbar

Läs mer

FRÅN AFFÄRSIDÉ TILL SUCCE

FRÅN AFFÄRSIDÉ TILL SUCCE FRÅN AFFÄRSIDÉ TILL SUCCE Tips för att ta din affärsidé till nya nivåer FEEDBACK, FEEDBACK, FEEDBACK, FEEDBACK... OCH FEEDBACK! Feedback är guld värt. Skaffa feedback på din affärsidé. Ta steget och våga

Läs mer

hittaut.nu Hudiksvalls största och roligaste friskvårdsprojekt Exponera ditt företag och gör en insats för ett friskare Hudik!

hittaut.nu Hudiksvalls största och roligaste friskvårdsprojekt Exponera ditt företag och gör en insats för ett friskare Hudik! Nu drar vi igång hittaut.nu i Hudiksvall start aug-14! Exponera ditt företag och gör en insats för ett friskare Hudik! Vilket är Glada Hudiks friskaste företag? Anta utmaningen! hittaut.nu Hudiksvalls

Läs mer

Intern impelmentering

Intern impelmentering Intern impelmentering sid 1 Hur kliver vi vinnande in i morgondagen? Vi tror det kan vara en framkomlig väg att tänka basutbud som grundefundament och istället för att diskutera en mängd mindre produkter

Läs mer

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen INSAMLINGSGUIDE Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen 13 Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi - en framtid där diabetes kan botas och

Läs mer

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Sätt i gång med Facebook Om Facebook Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Sverige är dessutom det land i Norden med flest antal

Läs mer

MAGAZINE JOIN THE MOVEMENT MEDIAPACK SPORT/ MODE / HÄLSA/ TIPS/ INSPIRATION/ TRÄNINGSTRENDER

MAGAZINE JOIN THE MOVEMENT MEDIAPACK SPORT/ MODE / HÄLSA/ TIPS/ INSPIRATION/ TRÄNINGSTRENDER MAGAZINE JOIN THE MOVEMENT MEDIAPACK 2015 SPORT/ MODE / HÄLSA/ TIPS/ INSPIRATION/ TRÄNINGSTRENDER ETT VINNANDE KONCEPT INSPIRATION FÖR ETT AKTIVT LIV VI GÅR EN SPÄNNANDE framtid till mötes. Vi rör på oss

Läs mer

Att marknadsföra bibliotekens tjänster

Att marknadsföra bibliotekens tjänster Att marknadsföra bibliotekens tjänster Innan ni påbörjar planeringen av olika marknadsföringsaktiviteter så bör ni fundera igenom några grundläggande saker: resurser som ni har att tillgå, era viktigaste

Läs mer

Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken. Ägarombud. medlemmarnas röst

Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken. Ägarombud. medlemmarnas röst Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken Ägarombud medlemmarnas röst Den första kooperativa butiken öppnade i Gävle redan 1898 Det hela började redan i slutet av 1800-talet.

Läs mer

ÅKET: KUGLHORNET JOBBET: HELIGUIDE TIP

ÅKET: KUGLHORNET JOBBET: HELIGUIDE TIP MEDIAPLAN 2O11/12 magasin + web BRANT # 6 November 2010 www.brant.se S K I D Å K N I N G K L Ä T T R I N G R E S O R Ä V E N T Y R B R A N T L I V S S T I L #6 November 2010 Pris 59 SEK ink. moms TÄVLA

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

1. Klicka på Registrera dig-knappen/länken för att komma till sign up-sidan.

1. Klicka på Registrera dig-knappen/länken för att komma till sign up-sidan. Här nedan följer instruktioner om hur du som artist och kreatör kan ladda upp dina digitala verk och göra dem tillgängliga för försäljning i Digishop. Surfa in på http://www.sn.se/digishop och klicka på

Läs mer

Annonsering på Hemnet från 1 juli 2013

Annonsering på Hemnet från 1 juli 2013 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Annonsering på Hemnet från 1 juli 2013 Vitec Mäklarsystem VITEC Affärsområde Mäklare www.vitec.se info.maklare@vitec.se GÖTEBORG: REDEGATAN 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA VÄXEL: 031-360

Läs mer

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01 Caroline Ullman & Johanna Lundberg i i i Hej! Vi har pratat med studenter som har gett oss tips på hur de vill bli informerade och kommunicera med er på ICA

Läs mer

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014

Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014 Aktiv mot BRAND KAMPANJMANUAL 2014 KAMPANJMANUAL 2014 2 INNEHÅLL Sid 4-8 Sid 9 Sid 10-11 Sid 12 Sid 13 Sid 14 Aktiviteter Budskap Tryckt material Digitalt material Profilprodukter Kampanjhemsida KAMPANJMANUAL

Läs mer

VAD ÄR STIL? MÅLGRUPP UNDER- SÖKNINGAR. Sveriges största modemagasin 110 000 i upplaga

VAD ÄR STIL? MÅLGRUPP UNDER- SÖKNINGAR. Sveriges största modemagasin 110 000 i upplaga MEDIA PACK 2015 Sveriges största modemagasin 110 000 i upplaga VAD ÄR STIL? STIL är NK:s uppmärksammade mode- och livsstilsmagasin där du enkelt och effektivt når Sveriges mest köpstarka och trendkänsliga

Läs mer

Mediaplan. beslutsfattare inom dagligvaruhandeln. Går ut till hela Dagligvaruhandeln i Sverige

Mediaplan. beslutsfattare inom dagligvaruhandeln. Går ut till hela Dagligvaruhandeln i Sverige BUTIKS NÄ RA & O BER O END E Mediaplan 2012 Nå ut till ALLA beslutsfattare inom dagligvaruhandeln Går ut till hela Dagligvaruhandeln i Sverige UTGIVNINGSPLAN TIDNING nr tema utgivning materialdag 1 Återblick

Läs mer

Facebook och Instagram För Företag

Facebook och Instagram För Företag 2.5.2017 Facebook och Instagram För Företag Nuläget Diskussion om egna erfarenheter och status. Berätta om er själv Mål och förväntningar idag? Varför börja använda? Allmänt Sociala medier ska användas

Läs mer

Kom-igång-hjälp för hemsida & e-butik. Praktiska tips för hur du lyckas med innehåll, design och sökmotoroptimering.

Kom-igång-hjälp för hemsida & e-butik. Praktiska tips för hur du lyckas med innehåll, design och sökmotoroptimering. Kom-igång-hjälp för hemsida & e-butik Praktiska tips för hur du lyckas med innehåll, design och sökmotoroptimering. Ta reda på dina behov Skapa förutsättningar för att lyckas. Skriv ner en tydlig sidstruktur

Läs mer

RÄTT! Vi hjälper dig att välja. Denna bilaga handlar om Råd & Rön och hur vi gör våra tester. Riktiga tester som du kan lita på!

RÄTT! Vi hjälper dig att välja. Denna bilaga handlar om Råd & Rön och hur vi gör våra tester. Riktiga tester som du kan lita på! Vi hjälper dig att välja RÄTT! Denna bilaga handlar om Råd & Rön och hur vi gör våra tester. Riktiga tester som du kan lita på! Oberoende professionella tester Varje år får hundratals produkter genomgå

Läs mer

Mall för marknadsplan ROMICOM AB

Mall för marknadsplan ROMICOM AB Mall för marknadsplan ROMICOM AB Disposition 1. Nuläge 1. Organisation 2. Vision&Affärsidé 3. Målgrupper 4. Positionering 5. SWOT-analys 2. Strategidel: Förverkligande av affärsidén Långsiktig (3-5 år)

Läs mer

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu.

VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. VAD Förstå vad content marketing är och varför behovet är så stort just nu. HUR 1. Hur skiljer sig content marketing från traditionell reklam? 2. Varför snackar alla om content marketing? 3. Så bygger

Läs mer

skola och arbetsliv i samverkan

skola och arbetsliv i samverkan skola och arbetsliv i samverkan Transfer - skola och arbetsliv i samverkan Transfer är Sveriges största organisation för förmedling av föreläsare och förebilder från arbetslivet till skolan. Syftet är

Läs mer

TropicBox INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 1. Sammanfattning. 2. Innehållsförteckning. 3. Utgångspunkter. 4. Användarstudie. 5. Koncept och visualisering

TropicBox INNEHÅLLSFÖRTECKNING. 1. Sammanfattning. 2. Innehållsförteckning. 3. Utgångspunkter. 4. Användarstudie. 5. Koncept och visualisering är en applikation som gör det möjligt för dig att enkelt reglera värmen i huset. Därefter ska man kunna följa statistiken över sin elförbrukning och dess kostnader. Möjligheten att ställa värmen inom en

Läs mer

Riktlinje för sponsring

Riktlinje för sponsring RIKTLINJE Gäller från och med 2015-10-09 Diarienummer: V-2015-0712 Riktlinje för sponsring Bakgrund Tidigare har sponsring beskrivits som företeelsen att företag lämnar ekonomiskt stöd till idrottslig

Läs mer

Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand

Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand Riktlinjer och tips för facebookgrupper Erikshjälpen Second Hand Varför Facebook? Facebook är ett socialt forum där det är enkelt att hålla kontakt, uppdatera medlemmar om aktuella händelser och så vidare.

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till vårens arbetsgrupper - i världens bästa förening! Våren 2011 Filmgruppen FUF-bladet Biståndsdebatten Seminariegruppen Projektgruppen Vem kan söka

Läs mer

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK PROSPEKT MEDIAS HANDBOK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 FACEBOOK 4-5 INSTAGRAM 6-7 TWITTER 8-9 LINKEDIN 10 YOUTUBE 11 2 INLEDNING Idag är sociala medier ett måste i ett företags mediemix. Det har blivit

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

Hur bildar jag en lokalgrupp?

Hur bildar jag en lokalgrupp? Hur bildar jag en lokalgrupp? Innehåll Vilka är vi? Så här gör du för att starta en lokalgrupp Hur går det första mötet till? Det lokala årsmötet Vad kan vi som lokalgrupp göra? Hur finansierar vi verksamheten?

Läs mer

SVERIGES NYA LIVSSTILSMAGASIN FÖR SMARTARE KONSUMTION

SVERIGES NYA LIVSSTILSMAGASIN FÖR SMARTARE KONSUMTION SVERIGES NYA LIVSSTILS FÖR SMARTARE KONSUMTION INSPIRERANDE, POSITIV, SPÄNNANDE, ENGAGERANDE Camino är Sveriges nya livsstilsmagasin som vill lyfta fram och belysa möjligheter till att förändra människors

Läs mer

Investera i Dig själv & våga förändra!

Investera i Dig själv & våga förändra! Investera i Dig själv & våga förändra! Bli en av oss på Milook 1 Är Du redo att prova på något nytt, få in flärd och glamour i Din vardag? Som återförsäljare/stylist väntar spännande utmaningar och personlig

Läs mer

Pengar är för de flesta av oss en begränsad resurs d v s vi har bara en begränsad summa pengar per vecka eller månad att hushålla med.

Pengar är för de flesta av oss en begränsad resurs d v s vi har bara en begränsad summa pengar per vecka eller månad att hushålla med. Hkk åk 9 PRIVATEKONOMI-INTERNETHANDEL-KRONOFOGDEN Tid 160 min PRIVATEKONOMI Pengar är för de flesta av oss en begränsad resurs d v s vi har bara en begränsad summa pengar per vecka eller månad att hushålla

Läs mer

Guide till en vinnande affärsidé

Guide till en vinnande affärsidé Guide till en vinnande affärsidé Guide till en vinnande affärsidé Såhär använder du guiden: De rubriker och områden som rekommenderas att ingå i ditt tävlingsbidrag i Moment Affärsidé är: 1. Skriftlig

Läs mer

Guide till en vinnande affärsidé

Guide till en vinnande affärsidé Guide till en vinnande affärsidé Guide till en vinnande affärsidé Såhär använder du guiden: De rubriker och områden som rekommenderas att ingå i ditt tävlingsbidrag i Moment Affärsidé är: 1. Skriftlig

Läs mer

Guide till uppstart av ny SBU-grupp

Guide till uppstart av ny SBU-grupp Guide till uppstart av ny SBU-grupp Välkommen som ledare i SBU! Här följer en guide för dig som är ny ledare inom SBU. Här beskrivs saker du måste känna till på ett kortfattat sätt. På flera ställen hänvisas

Läs mer

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag?

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag? Instagram Vad kan Instagram göra för ditt företag? Lite statistik 46 % män 54 % kvinnor 75 miljoner dagliga användare 1,2 biljoner gilla dagligen Många företag och offentliga personer väljer att använda

Läs mer

Life fyller 20 år Missa inte jubileumsnumret Live Life nr 3! Live Life växer. Nu ännu större upplaga! Annonsfakta & prislista 2014

Life fyller 20 år Missa inte jubileumsnumret Live Life nr 3! Live Life växer. Nu ännu större upplaga! Annonsfakta & prislista 2014 Annonsfakta & prislista 2014 Annonsera i Nordens största hälsomagasin. Life fyller 20 år Missa inte jubileumsnumret Live Life nr 3! Live Life växer. Nu ännu större upplaga! Försäljningen ökar när Live

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Vad står ni/du för? Vilka värden finns i er/din verksamhet/utbud? Varför söker ni sponsorer/samarbetspartners?

Vad står ni/du för? Vilka värden finns i er/din verksamhet/utbud? Varför söker ni sponsorer/samarbetspartners? kulturstrategi 1 arbetsmaterial eget arbete för kulturaktörer Att samarbeta med näringslivet, vare sig man gör det som ensemble/grupp/organisation, eller som enskild konstnär, kräver förarbete. Detta förarbete

Läs mer

Kvinnor är våra favoriter

Kvinnor är våra favoriter Kvinnor är våra favoriter För oss på Bonnier Tidskrifter är skönhet ett av de viktigaste segmenten både innehållsmässigt i våra varumärken och gentemot våra annonsörer, läsare och besökare. Med våra varumärken

Läs mer

Inbjudan till Sveriges företag. Earth Hour 2012 31 mars kl 20.30 21.30

Inbjudan till Sveriges företag. Earth Hour 2012 31 mars kl 20.30 21.30 Inbjudan till Sveriges företag Earth Hour 2012 31 mars kl 20.30 21.30 Kära företag! Lördag den 31 mars 2012 klockan 20.30 är det dags att släcka! År 2011 deltog över 5 000 städer i 135 länder i Earth Hour.

Läs mer

Guide för fakturering och bokföring av e-faktura 2010:1

Guide för fakturering och bokföring av e-faktura 2010:1 E-faktura på SD Report Tydligt, enkelt och effektivt allt på ett dokument Varje månad skapas ett fakturaunderlag i SD Report, som baseras på fakturerad försäljning som har varit under perioden. Fakturaunderlaget

Läs mer

Projektbeskrivning Heroes of Todays Skolsatsning 2011-2012

Projektbeskrivning Heroes of Todays Skolsatsning 2011-2012 Projektbeskrivning Heroes of Todays Skolsatsning 2011-2012 Innehåll projektbeskrivning Heroes of Todays skolsatsning 2011-2012 Bakgrund Beskrivning skolsatsningen 2011-2012 Projektet, vad vi skapar Vad

Läs mer

LIVSKVALITET / MEDVETENHET / FRAMTIDSANDA. Berättelser med kraft att förändra. Mediakit

LIVSKVALITET / MEDVETENHET / FRAMTIDSANDA. Berättelser med kraft att förändra. Mediakit LIVSKVALITET / MEDVETENHET / FRAMTIDSANDA Berättelser med kraft att förändra Mediakit Välkommen som annonsör! Vill du och ditt företag nå en miljömedveten och samhällsengagerad målgrupp? Vill ni hitta

Läs mer

EN LITEN GUIDE. Hur ni når skolans mål för hållbar utveckling och blir delaktiga att motverka fattigdom. ANSLUT ER SKOLA OCH GÖR SKILLNAD!

EN LITEN GUIDE. Hur ni når skolans mål för hållbar utveckling och blir delaktiga att motverka fattigdom. ANSLUT ER SKOLA OCH GÖR SKILLNAD! EN LITEN GUIDE Hur ni når skolans mål för hållbar utveckling och blir delaktiga att motverka fattigdom. ANSLUT ER SKOLA OCH GÖR SKILLNAD! ER SKOLA KAN GÖRA SKILLNAD! Varmt välkomna till Fairtrade Sveriges

Läs mer

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011

Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Med kunden i fokus Kurshäfte 2011 Skylttextning Sälj mer med service! Praktisk butiksekonomi Skapa en egen hemsida Mera - sälj mer med service! Utveckla din befintliga hemsida Marknadsföring & marknadsplanering

Läs mer

Sökes: Fotograf. Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning!

Sökes: Fotograf. Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning! Fotograf Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning! Du ska vara intresserad av fotografi och ha egen kamera. Utbildning:

Läs mer

Att skapa ett attraktivt biblioteksrum

Att skapa ett attraktivt biblioteksrum Att skapa ett attraktivt biblioteksrum Föreläsning av Petra Trobäck Fokus, Jönköpings stadsbibliotek, 2014-03-14 Allmänt Alla är välkomna, men jag kan inte kommunicera med alla för då skulle ingen lyssna.

Läs mer

Vi levererar el och värme till människor och företag. - Vi värmer människor och lyser upp deras hem...

Vi levererar el och värme till människor och företag. - Vi värmer människor och lyser upp deras hem... Vi levererar el och värme till människor och företag - Vi värmer människor och lyser upp deras hem... 100% förnybar Du får enbart förnybar energi hos oss (sol, vind, vatten, biobränsle). Lokala Drygt100

Läs mer

annonsinformation Annonsera på en av landets mest besökta turistportaler!

annonsinformation Annonsera på en av landets mest besökta turistportaler! sid 1/5 Annonsera på en av landets mest besökta turistportaler! annonsinformation Gotland.net marknadsför Gotland 365 dagar om året. Med i snitt 27.700 besök och nära 100.000 sidvisningar på sajten varje

Läs mer

Medlems- och prenumerationsundersökning 2018

Medlems- och prenumerationsundersökning 2018 Medlems- och prenumerationsundersökning 2018 Skickades ut till ca. 1800 217 svarande Antal prenumeranter under perioden: ca. 3530 Antal medlemmar under perioden: ca. 2930 VEM HAR SVARAT? Kön Ålder 76-85

Läs mer

MAGAZINE JOIN THE MOVEMENT MEDIAPACK SPORT/ MODE / HÄLSA/ TIPS/ INSPIRATION/ TRÄNINGSTRENDER

MAGAZINE JOIN THE MOVEMENT MEDIAPACK SPORT/ MODE / HÄLSA/ TIPS/ INSPIRATION/ TRÄNINGSTRENDER MAGAZINE JOIN THE MOVEMENT MEDIAPACK 2017 SPORT/ MODE / HÄLSA/ TIPS/ INSPIRATION/ TRÄNINGSTRENDER ETT VINNANDE KONCEPT INSPIRATION FÖR ETT AKTIVT LIV VI GÅR EN SPÄNNANDE framtid till mötes. Vi rör på oss

Läs mer

Smakstart i företaget!

Smakstart i företaget! Medlemsavgift i 3 månader Ev a-kasseavgift tillkommer. Läs mer på unionen.se/egenforetagare 50% Dessutom resten av första året om du nyligen har eller funderar på att starta eget. Smakstart i företaget!

Läs mer

Medlemsföreningarnas aktiviteter

Medlemsföreningarnas aktiviteter Medlemsföreningarnas aktiviteter SCUF:s medlemsföreningar ska enligt förbundets stadgar driva verksamhet som verkar i enlighet med förbundets ändamål. Detta innebär att en medlemsförening i SCUF arbetar

Läs mer

Hjälp andra att prata OM Er En minikurs i marknadsföring EKFA 2012

Hjälp andra att prata OM Er En minikurs i marknadsföring EKFA 2012 Hjälp andra att PRATA OM ER En minikurs i marknadsföring EKFA 2012 VAD VILL DU UPPNÅ MED DIN KOMMUNIKATION? PÅVERKANSTRAPPAN: Kunskap Intresse Beslut Handling ( Komma tillbaka) Vad vill du ska hända? Människor

Läs mer

stark engagerad sitsen trygg Allergiska Nå din kund genom Equipage! hästar MÅLGRUPPSANALYS, PRISLISTA & UTGIVNINGSPLAN 2018 introduceras

stark engagerad sitsen trygg Allergiska Nå din kund genom Equipage! hästar MÅLGRUPPSANALYS, PRISLISTA & UTGIVNINGSPLAN 2018 introduceras MÅLGRUPPSANALYS, PRISLISTA & UTGIVNINGSPLAN 2018 SVER VSSTILSMAGASIN FÖR RYTTARE NR 3 // 2017 Pris 79 kr NOK 85, 8 sitsen Den optimala Nå din finns den? kund genom Equipage! HJÄLP DIN HÄST trygg att bli

Läs mer

Företagsekonomi C-uppsats, HT-13. Gabriel Gimdal & Max Johnson. Titel: Hur Påverkar Gerillamarknadsföring Generation Y?

Företagsekonomi C-uppsats, HT-13. Gabriel Gimdal & Max Johnson. Titel: Hur Påverkar Gerillamarknadsföring Generation Y? Bilaga 1. Företagsekonomi C-uppsats, HT-13. Gabriel Gimdal & Max Johnson. Titel: Hur Påverkar Gerillamarknadsföring Generation Y? Intervjufrågor Fokusgrupp. Varumärkesattityd * Vilka tankar och känslor

Läs mer

W e b b k a t a l o g

W e b b k a t a l o g DESIGNERSTUDION W e b b k a t a l o g 2010 H ö s t & V i n t e r Vi skrädda rs yr anpassade H e l h e t s l ö s n i n g a r U t b i l d n i n g a r S t r a t e g i e r Vi erbj uder I n t e r n & e x t

Läs mer

Från snygga till medvetna bilder och filmer

Från snygga till medvetna bilder och filmer Från snygga till medvetna bilder och filmer Från ord till handling. Marie-Louise Andersen Kommunikationsstrateg Gävle kommun - Kultur & fritid Idrott Kulturskola Symfoniorkester Bibliotek Bad Konsument

Läs mer

Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14

Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14 Affärsplan tips och råd till UF-företag och lärare 2013-14 Vad är en affärsplan? Affärsplanen är en beskrivning över vad ni ska göra i ert UF-företag under hela UF-året, dvs från starten fram till avvecklingen.

Läs mer

Erbjudande VisitSörmland nätbutik och besöksguide

Erbjudande VisitSörmland nätbutik och besöksguide Erbjudande VisitSörmland nätbutik och besöksguide På följande sidor beskriver vi hur erbjudandet för dig som företagare ser ut, hur arbetet kommer att gå till och hur vi i samverkan skapar framgång och

Läs mer

MARKNADSFÖR ERT LOPP! utveckla svensk löpning med. Foto: Markus Westbeck

MARKNADSFÖR ERT LOPP! utveckla svensk löpning med. Foto: Markus Westbeck MARKNADSFÖR ERT LOPP! utveckla svensk löpning med Foto: Markus Westbeck VÅR AMBITION Spring ska vara magasinet och sajten ingen löpare kan vara utan den där sista pusselbiten som krävs för att nå nya mål.

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

Http://mora.se/overformyndare

Http://mora.se/overformyndare Redovisning av ekonomi Årsräkning, sluträkning, redogörelse och arvode Du ska lämna in din årsräkning och redogörelse till överförmyndaren senast den 1 mars. Sluträkning och redogörelse ska vara inlämnad

Läs mer

Boknings- och värderingssajter Ida Blixt

Boknings- och värderingssajter Ida Blixt Boknings- och värderingssajter Ida Blixt Boknings- och va rderingssajter Internet kan kännas som en djungel, det finns oändligt många sajter som erbjuder dig som boendeanläggning möjlighet att öka din

Läs mer

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com BÖCKER INSPIRATION Vår vision är att inspirera minst en miljon människor till att förverkliga sina drömmar och må bra under tiden. Är du en av dem? Personligt entreprenörskap handlar om kraften och förmågan

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

Bloggdesign { ALEXANDRA 299:- 359:- Lilla Designpaketet. Designpaketet Mellan. Prislista: Designpaket

Bloggdesign { ALEXANDRA 299:- 359:- Lilla Designpaketet. Designpaketet Mellan. Prislista: Designpaket Bloggdesign Dessa designpaket är utformade för dig som bloggar och vill ha en ny, proffsigare och mer personlig design. Jag gör designer för blogg.se/webblogg.se/blo.gg. När du har bestämt dig för vilket

Läs mer

Digital annonsering. Bonnier Publications

Digital annonsering. Bonnier Publications Digital annonsering 2013 Bonnier Publications Innehåll Sajter 3-10 Iform iform.se 3 Aktiv Traning aktivtraning.se 4 Illustrerad Vetenskap illustreradvetenskap.se 5 Historia historianet.se 6 National Geographic

Läs mer

Nu är det dags att vända blad. Lite inspiration för dig som ska hjälpa till att förändra bibliotekets varumärke.

Nu är det dags att vända blad. Lite inspiration för dig som ska hjälpa till att förändra bibliotekets varumärke. Nu är det dags att vända blad. Lite inspiration för dig som ska hjälpa till att förändra bibliotekets varumärke. 2 Vi är kända, men kunskapen om oss måste bli bättre. Kännedomen om biblioteken är mycket

Läs mer

En liten folder om Lanseringskampanjen

En liten folder om Lanseringskampanjen En liten folder om Lanseringskampanjen 2011 Lanseringskampanjen 2011 Den 5 september 2011 drar hela förbundet igång en historisk satsning där vi med 2012-målen och våra nio åtgärdspunkter i ryggen ska

Läs mer

ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B

ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B ÖKA FÖRETAGETS MERFÖRSÄLJNING OCH FÖRETAGSKUNDERNAS LOJALITET MED EN KUNDKLUBB FÖR B2B Detta whitepaper hjälper dig att identifiera vilka faktorer som påverkar kundlojalitet och hur du kan stärka lojaliteten

Läs mer

PRISLISTA 2015. www.alltombrollop.com. Vi finns där brudparen finns!

PRISLISTA 2015. www.alltombrollop.com. Vi finns där brudparen finns! PRISLISTA 0 Vi finns där brudparen finns! Det råder fullkomlig bröllopsfeber både i Skandinavien och ute i Europa. Bröllop är en festlighet som ska firas ordentligt och populärast är det att göra tillställningen

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategi Inledning Vi har valt att rikta in oss på en målgrupp som är unga kvinnor och män i åldern 18-35 år. Efter de efterforskningar vi gjort på internet kan vi uppskatta att de flesta

Läs mer

Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet

Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet KUNSKAP FÖR LANDETS FRAMTID Kunskap, inspiration och nya möjligheter! Utbildningar från Hushållningssällskapet Mat angår oss alla! Hushållningssällskapets matkonsulter bygger sin verksamhet på kunskap,

Läs mer

NU SKIN ÄR EN SOCIAL VERKSAMHET RIKTLINJER FÖR NU SKIN I SOCIALA MEDIA

NU SKIN ÄR EN SOCIAL VERKSAMHET RIKTLINJER FÖR NU SKIN I SOCIALA MEDIA NU SKIN ÄR EN SOCIAL VERKSAMHET RIKTLINJER FÖR NU SKIN I SOCIALA MEDIA 1 DIREKTFÖRSÄLJNING KAN ANSES VARA URSPRUNGET TILL SOCIAL NÄTVERKAN Vår affärsmodell grundar sig på försäljning från person till person

Läs mer

Filmtrailers om människor.

Filmtrailers om människor. Filmtrailers om människor. Foto: Ola Hedin fokuserar på att marknadsföra seminarier, produkter och tjänster genom att synliggöra människan bakom idén. Filmerna kan ses både på nätet och på mobilen och

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Information. och erbjudanden från G Fjällskog AB. En del av G Fjällskog AB - 556541-5964 - 0708-491 777 - gunnarfjallskog@gmail.

Information. och erbjudanden från G Fjällskog AB. En del av G Fjällskog AB - 556541-5964 - 0708-491 777 - gunnarfjallskog@gmail. Information och erbjudanden från G Fjällskog AB Vi hjälper dig med en tydlig och alltid uppdaterad hemsida Vi designar. Vi skriver texter. Vi tar bilder. Vi uppdaterar. Konsultkompanjon - väck glöden i

Läs mer