Dnr 043/2015. Anbudsbegäran. Budgetprocesslösning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dnr 043/2015. Anbudsbegäran. Budgetprocesslösning"

Transkript

1 Dnr 043/2015 Anbudsbegäran Budgetprocesslösning

2 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN Inledning Beskrivning av budgetprocesslösningen Upphandlingens omfattning och innehåll Nuvarande system Upphandlingsform Annonsering Anbudets innehåll Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition Avtalsperiod Upphandlande enhet Kontaktperson under anbudstiden Planerad tidplan för upphandlingen 5 2 REGLER FÖR UPPHANDLING OCH ANBUD Anbudslämnande Anbudens giltighetstid Prisuppgifter Reservationer och alternativa anbud (sidoanbud) Anbudsgivarens kontaktuppgifter Frågor och svar under anbudstiden Ersättning för anbud Tilldelningsbesked (delgivning av beslut) Avslutad upphandling och tecknande av avtal Hänvisningar till standarder 9 3 BEDÖMNING AV ANBUD Anbudsformulär Utvärdering av anbud 9 4 KRAV PÅ ANBUDSGIVAREN (KVALIFIKATIONSKRAV) Språk Anbudsgivaren och eventuella underleverantörer Uteslutningsgrunder Teknisk prestationsförmåga och yrkesmässiga kvalifikationer Ekonomisk och finansiell situation 11 1(12)

3 4.6 Miljöarbete Kvalitetsarbete 12 1 Allmänt om upphandlingen 1.1 Inledning Bakgrund Åland är ett självstyrt och enspråkigt svenskt landskap i Finland med egen flagga, frimärke, registreringsskyltar och en egen toppdomän (ax). Valutan är euro. Åland består av ca öar varav 65 är bebodda. Sammanlagt bor ca personer på Åland fördelade på 16 kommuner. Av dem bor ca i Ålands enda stad Mariehamn. Åland styrs av ett folkvalt lagting och en regering som kallas landskapsregeringen. Åland har egen lagstiftning inom vissa områden. Åda Ab ägs av det offentliga Åland och är ägarnas gemensamma IT-bolag. Åda Ab upphandlar IT-system och lösningar för ägarnas räkning, sköter drift och inköp av mjuk- och hårdvara, licensavtal etc. Läs mer på bolagets hemsida Åda Ab är en upphandlande enhet enligt 6 lag om offentlig upphandling FFS (2007/348), UppHandL. Åda Ab:s FO-nummer är Syftet med Åda Ab är att erbjuda IT-relaterade tjänster till sina ägare inom offentlig sektor på Åland. Bolaget bidrar på så sätt till att aktieägarna dvs. kunderna kan erbjuda så god service som möjligt till boende och verksamma på Åland. Alla åländska kommuner, kommunalförbund och landskapet Åland är kunder och kan nyttja bolagets tjänster. Alla myndigheter saknar systemstöd för mer avancerade funktioner i budgetprocessen. Åda Ab erbjuder snabb och rättssäker IT-service med hög effektivitet och god kvalitet. Bolagets tjänster riktar sig enbart till kunderna. 1.2 Beskrivning av budgetprocesslösningen Den tänkta budgetprocesslösningen består av tre grundläggande funktioner. 1. Den första funktionen ska hantera budgeteringsarbetet med sifferhantering. Sifferhanteringen ska förutom intäkter och kostnader även kunna hantera fleråriga investeringar och projekt. 2. Den andra funktionen ska hantera textdokument inklusive både budgettexter och verksamhetsplaner. 3. Den tredje funktionen är målhantering, där verksamheten kan definiera och följa upp verksamhetens mål. 2(12)

4 För alla tre funktionerna gäller att det finns en process som det går att följa. 1.3 Upphandlingens omfattning och innehåll Åda Ab inbjuder härmed intresserade anbudsgivare att delta i denna upphandling avseende budgetprocesslösning. Åda Ab:s avsikt med upphandlingen av budgetprocesslösning är att tillmötesgå kundernas behov. I denna anbudsförfrågan beskrivs kraven för denna lösning, se bilaga 1. Anbud ska beskriva en lösning som ska innehålla stöd för budgetprocesslösningen som helhet.åda Ab har för avsikt att upphandla en lösning inklusive support, utbildning samt införande. Endast en leverantör som har ett helhetsåtagande kommer att antas. Leverantören har i sin tur möjlighet att anlita underleverantörer för delar av uppdraget. Åda Ab ger sina kunder, som består av offentliga myndigheter och organ, möjlighet att använda budgetprocesslösningen som en paketerad tjänst. De av Åda Ab:s kunder som initialt tar i bruk budgetprocesslösningen är Ålands landskapsregering (LR), Mariehamns stad (MHS) och Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS). Budgetprocesslösningen kommer till att börja med att behöva integreras mot befintliga affärssystem samt det nya lön- och PA systemet som upphandlas under år Till detta kan tillkomma nya verksamhetssystem. Antalet användare beräknas initialt bli ca 250 stycken inklusive ca 10 administratörer, fördelade på LR, MHS och ÅHS. Antalet användare kan komma att understiga eller överstiga det beräknade. Avtalstiden kommer att tecknas på 6 år med option 2+2 år. 1.4 Nuvarande system Nedan följer en beskrivning av tre av Åda Ab:s kunders nuvarande system LR, ÅHS samt MHS, de som initialt kommer att införa budgetprocesslösningen. LR saknar ett renodlat systemstöd för budgethanteringen. Det mesta av arbetet görs manuellt med hjälp av utdata från Visma Control och manuell inrapportering från verksamheterna. Underlagen vävs samman av verksamhetsbeskrivningar och behov i en text och budgeten utgör på så vis en sammanhållen verksamhetsplan. Budgeten kommuniceras brett till såväl politiska företrädare som verksamhet och fungerar som beslutsunderlag till viktiga politiska beslut. Många detaljer och stycken ändras löpande under året som till exempel i samband med politiska beslut i tilläggsbudgetar och/eller i vissa fall lag- och regeländringar. LR använder idag Personec R som sitt PA system. Exempel på hur LR:s budget kan se ut, se bilaga 5. ÅHS använder Aditros två moduler Budget- och prognos samt Personalbudget som huvudsakligt systemstöd för sifferhanteringen. Indatat till Aditro budget och prognos tas från ekonomisystemet Visma Control via Excel och består av bokslut/utfall per viss tid. Indata till Aditros personalbudgetmodul följer Abilita PA=>Excel=>Aditro. Det samlas också in underlag manuellt från verksamhetsenheterna och PA för sammanställning i Aditro. ÅHS använder idag Abilita som sitt PA system. Exempel på budget samt verksamhetsplan se bilaga 7 och 8. 3(12)

5 MHS nuvarande budgetprocesslösning är en Exelfil där man fyller i sina budgetsiffror på nämndnivå, lägger in nyckeltal, redovisar sina investeringar per objekt samt skriver text i ett integrerat Worddokument. För detaljbudgeten används sedan många år tillbaka Aditros modul för Budget och Prognos samt Personalbudget. Data till Aditro Budget och Prognos tas genom en exportfil från ekonomisystemet Dynamics NAV 5 (uppdateras vid årsskiftet till Microsoft NAV2015) som sen införs via importmodulen i Budget och Prognos. Personalbudgeten uppdateras genom att kopiera senaste budgettabellen och sen görs ändringar manuellt direkt i tabellen. PA-systemet kommer vid årsskiftet att uppdateras till Aditros Personec F. Exempel på hur en budget för MHS kan se ut, se bilaga Upphandlingsform Upphandlingen genomförs i form av ett öppet förfarande. Det beräknade värdet på upphandling uppgår till euro exklusive moms för hela avtalsperioden inklusive optionsår. Parterna har i nuläget budgeterat för att anta offert av en storleksordning om euro. Det beräknade värdet för upphandlingen överstiger det av Europeiska kommissionen fastställda tröskelvärdet om Upphandlingsformen medger inte förhandling. Anbud kommer således att antas utan föregående förhandling, varför det är av stor vikt att alla krav och villkor enligt denna anbudsförfrågan följs och att bästa villkor/pris lämnas i anbudet. 1.6 Annonsering Annonsunderlaget för denna upphandling har publicerats på HILMA och på Åda Ab:s hemsida. 1.7 Anbudets innehåll Leverantören ska i anbudet visa att de i förfrågningsunderlaget uppställda förutsättningarna och kraven är uppfyllda. Leverantören ska i anbudet förklara sig beredd att teckna avtal i enlighet med bifogat avtalsutkast. Åda Ab har endast möjlighet att anta anbud som innehåller efterfrågad och fullständig information. Ett anbud som är ofullständigt eller som inte accepterar uppställda förutsättningar och krav kommer inte att beaktas. Leverantören ska ställa upp anbudet enligt anvisningarna för att säkerställa att anbudet blir komplett. Leverantören ska begränsa anbudet till att endast omfatta efterfrågad information. Information som lämnas utöver efterfrågad information kommer inte att beaktas. 1.8 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition Detta dokument är indelat i fyra avsnitt: 1. Allmänt om upphandlingen 2. Regler för upphandling och anbud 3. Bedömning av anbud 4. Krav på anbudsgivaren (kvalifikationskrav). Förfrågningsunderlaget består förutom detta dokument även av följande bilagor: Bilaga 1 Kravspecifikation (formulär som ska fyllas i av anbudsgivaren) 4(12)

6 Bilaga 2 Bilaga 3 Bilaga 4 Bilaga 5 Bilaga 6 Bilaga 7 Bilaga 8 Prisbilaga (formulär som ska fyllas i av anbudsgivaren) Avtalsförslag Besvärsanvisning Budget LR Budget MHS Budget ÅHS Verksamhetsplan ÅHS. (kan hämtas från Anbudsgivaren ansvarar för att denne erhåller ett fullständigt anbudsunderlag. 1.9 Avtalsperiod Avtalet ska gälla i 6 år med option på år, planerad avtalsstart mars Exakta datum regleras vid avtalstecknandet Upphandlande enhet Upphandlande enhet är Åda Ab, FO nr Kontaktperson under anbudstiden Namn: Anette Korpi E-post: upphandling@ada.ax 1.12 Planerad tidplan för upphandlingen Aktivitet Annonsering av upphandlingen Sista dag att ställa frågor, tidsfrist 12 dagar innan anbudstiden går ut Sista dag för svar, tidsfrist 10 dagar innan anbudstiden går ut Sista dag att lämna anbud Utvärdering Tilldelningsbesked Delgivning av val av levererantör, väntetid på 21 dagar + 7 om delgivningen sker per post Avtalstecknande Start av kontrakt Mars 2017 Mars 2018 Uppföljning av avtalet 1, varje år Uppföljning av avtalet 2 osv 5(12)

7 2 Regler för upphandling och anbud 2.1 Anbudslämnande Anbud ska sändas i slutet kuvert till: Åda Ab Elverksgatan 10, PB 35 AX MARIEHAMN, Åland, Finland Ytteremballaget och kuvertet bör märkas med texten Anbud Budgetprocesslösning. Anbud lämnade per e-post eller fax godtas inte. Sista inlämningsdag är den 1 februari 2016 kl Anbud som lämnas försent beaktas inte, oavsett orsak. Anbud ska lämnas skriftligt på svenska i två kompletta exemplar ett original och en kopia. Samtliga eventuella bilagor ska vara förtecknade i anbudet. Som komplement till det skriftliga anbudet ska leverantören lämna en anbudskopia med eventuella bilagor i digital form på USB-minne. Om anbud lämnas personligen gäller ovan angivna adress och anbudet ska lämnas i den brevlåda som finns utanför Åda Ab:s entré. 2.2 Anbudens giltighetstid Anbudet ska vara giltigt i 4 månader från och med sista anbudsdag. Om en besvärsprocess inleds förlängs anbudets giltighetstid automatiskt i enlighet med resultatet av domstolens beslut. 2.3 Prisuppgifter Åda Ab betalar inga övriga kostnader än de som finns i prisbilagan. Uppgifterna om priset kommer att utgöra avtalets priser. I angivna priser ska samtliga kostnader inklusive eventuella resekostnader ingå. Samtliga prisuppgifter ska anges i Euro exklusive moms. Leverantören ska beskriva sin licensieringsmodell och prissättning för service och support i anbudet. Prisuppgifter för efterfrågade tjänster ska anges i den bifogade Excel-filen, Prisbilaga 2. Excelfilen är inte låst och ska kompletteras (fyllas i) av leverantören, där så är skrivet. Samtliga fält är obligatoriska att fyllas i, förutom fält D1 och D2 där anbudsgivaren väljer ett eller båda av fälten. 6(12)

8 I prisbilagan ingår en uträkning där Åda Ab angivit volymer, antal användare etc. som används för att räkna ut det anbudspris som kommer att användas vid utvärderingen av anbuden Definitioner i prisbilagan A. Installationskostnad: Detta inkluderar installation och implementering av alla skallkrav. Inkluderar även förstudie inför detta. B. Konsulttjänster vid implementering: Timpris för arbete relaterat till uppstartskostnader för Åda Ab:s kunder. Kunderna har unika verksamheter samt budgetstrukturer som kommer att behöva implementeras enskilt för varje kund. C. Projektledarkostnader: Timpris för projektledningsarbete för implementering och införande. D1. Årsavgift baserad på antalet användarlicenser: Samtliga kostnader för underhåll och support för budgetprocesslösningen per användare och per år ska anges. Vid svar på båded1 och D2 kommer det lägsta priset att utvärderas. D2. Årsavgiften baseras på alla kunder i Åda Ab. Samtliga kostnader för underhåll och support för budgetprocesslösningen per år ska anges. Ifylls ifall koncern/organisationslicens med obegränsat antal användare offereras. Som jämförelse divideras priset med 300, i prisbilagan, samt multipliceras med 250. D3. Engångskostnad för licens år 1. D4. Supportkostnad efterföljande år (2 6) baserat på engångskostnad angiven under D3. E. Övriga konsulttjänster: timpris för eventuella övriga konsulttjänster som kan komma att avropas. F. Integration: Timpris för integrationsarbete G. Grundutbildning per hel utbildningsdag (15 deltagare): Utbildning i budgetprocesslösningen utförs på Åland i beställarens lokaler för 15 personer per utbildningstillfälle. Leverantören utför användarutbildning i form av en grundutbildning i anslutning till ibruktagandet av systemet samt för tillkommande användare under avtalsperioden. H. Avancerad utbildning per hel utbildningsdag (10 deltagare): Utbildning i budgetprocesslösningen utförs på Åland i beställarens lokaler för 10 personer per utbildningstillfälle. En utbildning för avancerade användare som innefattar alla funktioner i budgetprocesslösningen. 2.4 Reservationer och alternativa anbud (sidoanbud) Anbudsgivare ska basera sitt anbud på de förutsättningar som anges i denna anbudsbegäran. Inga reservationer eller alternativa anbud (sidoanbud) accepteras. 7(12)

9 2.5 Anbudsgivarens kontaktuppgifter Anbudsgivarens kontaktuppgifter ska anges i anbudet. 2.6 Frågor och svar under anbudstiden Alla förfrågningar som rör anbudshandlingarna ska skickas per e-post till kontaktpersonen för upphandlingen. Namn: Anette Korpi E-post: upphandling@ada.ax För att säkerställa att samtliga anbudsgivare får samma information, publicerar den upphandlande enheten alla frågor och svar gällande anbudshandlingarna på Anbudsgivarna ansvarar för att hålla sig uppdaterade med de eventuella frågor och svar som publiceras angående upphandlingen. Om anbudsgivaren upplever krav i förfrågningsunderlaget som otydligt, orimligt, onormalt kostnadsdrivande eller konkurrensbegränsande i något avseende är det viktigt att kontakta den upphandlande enheten på ovan nämnda e-postadress på ett så tidigt stadium som möjligt, så att missförstånd kan undvikas. Eventuella frågor med anledning av förfrågningsunderlaget ska ställas skriftligen senast Svar och andra kompletterande upplysningar lämnas kontinuerligt, dock senast Innan anbud lämnas uppmanas anbudsgivaren att kontrollera huruvida nya uppgifter om upphandlingen har tillkommit. Endast skriftlig kompletterande uppgift lämnad av den upphandlande enheten under anbudstiden är bindande för både den upphandlande enheten och anbudsgivare. 2.7 Ersättning för anbud Ersättning för att upprätta anbud och delta i anbudsprocessen utgår inte. 2.8 Tilldelningsbesked (delgivning av beslut) Samtliga anbudsgivare kommer att erhålla meddelande om beslut. Meddelandet skickas via e- post i enlighet med leverantörens uppgifter. I förekommande fall kommer besvärsanvisning att bifogas delgivningen. 2.9 Avslutad upphandling och tecknande av avtal I upphandling över de tröskelvärden som anges i 16 UppHandL tillämpas väntetid med 21 dagar, 77 nämnda lag. Ett bindande avtal förutsätter att ett skriftligt avtal har upprättats vilket är undertecknat av behöriga företrädare för den upphandlande enheten. Den upphandlande enheten förbehåller sig rätten att anta anbudet i sin helhet eller delar av det. 8(12)

10 2.10 Hänvisningar till standarder Om det i denna anbudsförfrågan förekommer någon hänvisning till standarder, varumärken, patent, produkttyp, ursprung, specifik metod eller produktion, avses härmed att den hänvisningen följs av orden "eller likvärdig. 3 Bedömning av anbud Anbudet kommer att prövas och utvärderas i två steg. 1. Prövning av anbudet, där kontroll av att alla "ska-krav" uppfyllts görs.. 2. Utvärdering (tilldelning av kontrakt), där anbudens bör-krav utvärderas. Detta förfrågningsunderlag med bilagor innehåller ett antal obligatoriska krav, s.k. ska-krav. Endast de anbud som uppfyller samtliga ska-krav kommer att utvärderas. För uppfyllnad av krav måste bilagorna vara fullständigt ifyllda. Ändringar i filen är inte tillåtna. 3.1 Anbudsformulär I förfrågningsunderlaget ingår en prisbilaga, kravspecifikation. Anbudsgivare ska använda dessa anbudsformulär vid framtagande av sitt anbud och alla bilagor ska ifyllda bifogas anbudet. Anbudsgivare ska besvara de krav som finns angivna i bilaga 1 kravspecifikation. Kravställningens krav ska besvaras med Ja eller Nej. Prisbilagan ska användas och fyllas i av anbudsgivaren. Prisbilagan ska returneras tillsammans med anbudet. I prisbilagan ingår en uträkning för att fastställa anbudspriset som kommer att användas av den upphandlande enheten vid utvärderingen av anbudet enligt kapitel Utvärdering av anbud Viktning Viktningen kommer att ske enligt följande: Pris 75 % Kvalité 25 % Totalekonomiskt mest fördelaktiga Det totalekonomiskt mest fördelaktiga anbudet kommer att antas enligt följande utvärdering: För varje bör-krav anges en poäng som tilldelas vid kravuppfyllelse. Dessa är värderade med 1 poäng, 3 poäng eller 5 poäng. Uppfylls bör-kravet tilldelas anbudet angiven poäng. Ifall börkravet inte uppfylls tilldelas 0 poäng. Anbudets totala poängsumma avgör anbudets mervärde. Ett anbud med högsta poäng får fullt avdrag (mervärdet) från sitt anbudspris. Det maximala prisavdraget i denna upphandling är 25 % av priset. Prisavdraget sker i relation till kravuppfyllelsen. Då anbudets mervärde dragits av 9(12)

11 från anbudspriset erhålls ett utvärderingspris. Detta används för att avgöra vilket anbud som utgör det totalekonomiskt mest fördelaktiga. Det anbud som har lägst utvärderingspris kommer att antas. Maximal poäng för uppfyllda bör-krav i denna upphandling är 62. Om två anbud får samma och tillika lägsta utvärderingspris kommer anbudets totala antal poäng att vara utslagsgivande för placeringen i utvärderingen. I den här upphandlingen sker utvärderingen enligt följande formler: Utvärderingspris = Anbudspris (anbudets mervärde x anbudspris). Anbudets mervärde = (anbudets poäng/maxpoäng) x 25%. Exempel: Poäng = 31, maxpoäng = 62, anbudspris = Anbudets mervärde blir 31/62 x 0,25= 0,125. Utvärderingspriset blir då (0,125 x ) = Ifall en tredje decimal i utvärderingspriset är siffran 5 eller större avrundas den andra decimalen uppåt. Anbudspriset beräknas utgående från de i prisbilagan angivna priserna enligt uträkningen som finns i prisbilagan. 4 Krav på anbudsgivaren (kvalifikationskrav) 4.1 Språk Åland är ett svenskspråkigt landskap i Finland. Anbudet, samtliga avtal och bilagor ska upprättas på svenska. 4.2 Anbudsgivaren och eventuella underleverantörer Anbud kan lämnas av en leverantör. En leverantör har rätt att anlita underleverantörer för att fullgöra sina åtaganden. Användandet av underleverantör begränsar inte anbudsgivarens ansvar som huvudman för fullgörande av kontraktet. Om leverantören anlitar underleverantör ska anbudet innehålla uppgifter om respektive underleverantörs firma, FO-/organisationsnummer samt vilken del av åtagandet som ska fullgöras av respektive underleverantör. 4.3 Uteslutningsgrunder Anbudsgivare utesluts från upphandlingen om någon av uteslutningsgrunderna i 53 lagen (2007/348) om offentlig upphandling föreligger. Detta innebär bland annat att anbudsgivare utesluts från deltagande i upphandlingen om denne, eller dess underleverantör, begått något av de i nämnda paragraf angivna brott, till exempel bestickning, bedrägeri eller penningtvätt. 10(12)

12 Anbudsgivare kan även uteslutas från upphandlingen om någon av uteslutningsgrunderna i 54 lagen (2007/348) om offentlig upphandling föreligger. Detta gäller även underleverantörer. Detta innebär att anbudsgivare kan uteslutas från upphandlingen om den eller dess underleverantörer: är försatt i konkurs eller blir upplöst eller har avbrutit sin affärsverksamhet eller har skulder som har reglerats genom ett fastställt ackord, ett saneringsprogram eller genom något annat motsvarande program som grundar sig på lagstiftningen, är föremål för försättande i konkurs eller upplösning eller för något annat förfarande som avses i 1 punkten, genom en lagakraftvunnen dom har dömts för en lagstridig handling i anslutning till sin yrkesutövning, i sin yrkesverksamhet har gjort sig skyldig till en allvarlig förseelse, som kan styrkas av den upphandlande enheten, har åsidosatt sin skyldighet att betala skatter eller socialförsäkringsavgifter i Finland eller i etableringslandet, eller har lämnat väsentligt oriktiga uppgifter då den lämnat den upphandlande enheten uppgifter som gäller tillämpningen av kapitel 8 eller försummat att lämna de uppgifter som krävs. Anbudsgivaren ska intyga att anbudsgivaren inklusive eventuella underleverantörer inte är föremål för någon omständighet enligt lagen (2007/348) om offentlig upphandling. För att styrka att samtliga skatter och sociala avgifter är betalda ska anbudsgivaren och eventuella underleverantörer, bifoga intyg från skattemyndighet eller från behörig myndighet i det land den är verksam. Anbudsgivare och eventuella underleverantörer ska vara registrerade i yrkes- eller handelsregister och bifoga utdrag för att styrka registreringen. 4.4 Teknisk prestationsförmåga och yrkesmässiga kvalifikationer Anbudsgivaren ska ha teknisk prestationsförmåga och yrkesmässiga kvalifikationer för att fullfölja uppdraget. Anbudsgivare med underleverantörer får redogöra för sina sammanlagda tillbudsstående resurser avseende teknisk prestationsförmåga och yrkesmässiga kvalifikationer. Bifoga en kortfattad beskrivning av företaget/organisationen (företags-/organisationsform, branscherfarenhet, verksamhet, erfarenhet av liknande uppdrag, omsättning, bemanning, kompetensutveckling etc.) samt redovisa en väl utvecklad verksamhetsidé kring föremålet för denna upphandling. 4.5 Ekonomisk och finansiell situation Anbudsgivaren ska ha en sådan ekonomisk och finansiell situation att denne klarar av att fullgöra uppdraget och etablera ett långvarigt leverantörsförhållande med den upphandlande enheten. 11(12)

13 Anbudsgivaren ska på begäran av Åda Ab kunna lämna sådana uppgifter och utdrag som möjliggör en bedömning av leverantörens ekonomiska och finansiella situation samt för eventuella underleverantörer. 4.6 Miljöarbete Anbudsgivaren bör ha ett aktivt miljöarbete som innehåller miljöpolicy och miljömål. Redogörelse för anbudsgivarens miljöarbete ska lämnas på begäran. 4.7 Kvalitetsarbete Anbudsgivaren bör vid avtalstecknande ha en dokumenterad rutin för kvalitetssäkring ISO 9001 eller likvärdigt. Redovisas på begäran. 12(12)

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag DNR 035/2015 Förfrågningsunderlag System för digital diktering inom hälso- och sjukvård 2015-09-21 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 2 1.1 Inledning 2 1.2 Upphandlingens omfattning och innehåll 2 1.3

Läs mer

Dnr U026/2016. Förfrågningsunderlag FÖRNYAD HÅRDVARA

Dnr U026/2016. Förfrågningsunderlag FÖRNYAD HÅRDVARA Dnr U026/2016 Förfrågningsunderlag FÖRNYAD HÅRDVARA 17.10.2016 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 2 Anbudsbegäran 2 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition 2 Upphandlande enhet 2 Kontaktperson

Läs mer

ÅDA AB. Förfrågningsunderlag. System för funktionsmätning hos äldre inom kommunal hälso och sjukvård på Åland

ÅDA AB. Förfrågningsunderlag. System för funktionsmätning hos äldre inom kommunal hälso och sjukvård på Åland ÅDA AB Förfrågningsunderlag System för funktionsmätning hos äldre inom kommunal hälso och sjukvård på Åland 2015 07 17 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Inledning 3 1.2 Upphandlingens omfattning

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal Sjötransporter för infrastruktur i den Åländska skärgården

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal Sjötransporter för infrastruktur i den Åländska skärgården Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal Sjötransporter för infrastruktur i den Åländska skärgården 2015-2017 Ramavtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2015-08-05 Dnr: ÅLR2015/8687 Innehåll 1 ALLMÄNT

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Konsultuppdrag Teknikområde Bro & Anläggning option 2021

Upphandlingsföreskrift (UF) Konsultuppdrag Teknikområde Bro & Anläggning option 2021 Upphandlingsföreskrift (UF) Konsultuppdrag Teknikområde Bro & Anläggning 2017-2020 + option 2021 Ramavtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2016-11-03 Dnr: ÅLR2016/8972 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Avtal Vägmärken och montagematerial för landskapets vägar (2019)

Upphandlingsföreskrift (UF) Avtal Vägmärken och montagematerial för landskapets vägar (2019) Upphandlingsföreskrift (UF) Avtal Vägmärken och montagematerial för landskapets vägar 2017-2018 (2019) Upphandling under tröskelvärdet - öppet förfarande 24.5.2017 Dnr: ÅLR 2017/3982 Innehåll 1 ALLMÄNT

Läs mer

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag ÅLANDS DIGITALA AGENDA DNR 1/2014 Förfrågningsunderlag Webbpubliceringsverktyg och webbplats 2014-12-03 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 1.1 Upphandlingens omfattning och innehåll 1 1.2 Om Åda AB

Läs mer

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlag Inköp av oljebekämpningsmateriel Kustlänsor i containrar 2016-06-07 ÅLR 2016/3832 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 2 1.1 Förfrågningsunderlagets innehåll och

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Vägprojektering för infrastrukturprojekt i landskapet Åland

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Vägprojektering för infrastrukturprojekt i landskapet Åland Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Vägprojektering för infrastrukturprojekt i landskapet Åland Ramavtal under tröskelvärdet - öppet förfarande 29.9.2016 Dnr: ÅLR 2016/7074 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Färjetrafik Åva-Jurmo 2016-2020

Upphandlingsföreskrift (UF) Färjetrafik Åva-Jurmo 2016-2020 Upphandlingsföreskrift (UF) Färjetrafik Åva-Jurmo 2016-2020 Avtal över tröskelvärdet - öppen upphandling 2015-11-02 Dnr: ÅLR2015/10895 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Upphandling. Projekt: ETJÄNSTER OCH SÄKER DATAÖVERFÖRING Version: 3.1. Dokument: Upphandling Version: Sida: 1 (14)

Upphandling. Projekt: ETJÄNSTER OCH SÄKER DATAÖVERFÖRING Version: 3.1. Dokument: Upphandling Version: Sida: 1 (14) Upphandling Projekt: ETJÄNSTER OCH SÄKER DATAÖVERFÖRING Dokument: Upphandling Version: 20170615 Sida: 1 (14) Sida: 2 (14) Innehåll 1 Allmänt om upphandlingen 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Upphandlingens omfattning,

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Fält-, detalj- och kontrollmätning för infrastrukturprojekt i landskapet Åland (2018)

Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Fält-, detalj- och kontrollmätning för infrastrukturprojekt i landskapet Åland (2018) Upphandlingsföreskrift (UF) Ramavtal; Fält-, detalj- och kontrollmätning för infrastrukturprojekt i landskapet Åland 2016-2017 (2018) Ramavtal under tröskelvärdet - öppet förfarande 2016-02-16 Dnr: ÅLR

Läs mer

1 Anbudsbegäran gällande gradsax

1 Anbudsbegäran gällande gradsax Datum: 12.11.2014 1 Anbudsbegäran gällande gradsax Ålands yrkesgymnasium, nedan kallad ÅYG, begär härmed in anbud på gradsax för verkstadsmiljö lämpad för undervisning i yrkesämnen inom verkstads- och

Läs mer

1 Anbudsbegäran gällande fräsmaskin

1 Anbudsbegäran gällande fräsmaskin Datum: 12.11.2014 1 Anbudsbegäran gällande fräsmaskin Ålands yrkesgymnasium, nedan kallad ÅYG, begär härmed in anbud på fräsmaskin för verkstadsmiljö lämpad för undervisning i yrkesämnen inom verkstads-

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Trafik med m/s Tärnan i nordvästra skärgården

Upphandlingsföreskrift (UF) Trafik med m/s Tärnan i nordvästra skärgården Upphandlingsföreskrift (UF) Trafik med m/s Tärnan i nordvästra skärgården 2016-2017 Avtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2016-03-23 Dnr: ÅLR2016/2297 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Bränsletransport i skärgården

Upphandlingsföreskrift (UF) Bränsletransport i skärgården Upphandlingsföreskrift (UF) Bränsletransport i skärgården 2016-2017 Avtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2016-02-12 Dnr: ÅLR2016/767 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF)- Avtal; Upphandling av lastbilssläp

Upphandlingsföreskrift (UF)- Avtal; Upphandling av lastbilssläp Upphandlingsföreskrift (UF)- Avtal; Upphandling av lastbilssläp Avtal under tröskelvärdet- öppet förfarande 2017-04-21 Dnr: ÅLR 2017/2533 1(10) Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Den totala omsättningen under perioden beräknas vara euro.

Den totala omsättningen under perioden beräknas vara euro. Anbudsbegäran På Ålands hälso- och sjukvårds vägnar anhålles härmed om anbud på leverans av två defibrillatorer under år 2012 med option för ytterligare tre defibrillatorer 1.1.2013-31.12.2016 för den

Läs mer

Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi

Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi Administrativa föreskrifter Skjutsar i handikappanpassad taxi Administrativa föreskrifter gällande: Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 Upphandlingsdokumentens innehåll 1 Beskrivning av uppdraget 1 Upphandlingens

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Ersättningstonnage för m/s Doppingen vecka

Upphandlingsföreskrift (UF) Ersättningstonnage för m/s Doppingen vecka Upphandlingsföreskrift (UF) Ersättningstonnage för m/s Doppingen vecka 50 2017 Avtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2017-09-21 Dnr: ÅLR2017/7196 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

Förfrågningsunderlag (FU)

Förfrågningsunderlag (FU) Bilaga I117E42 Förfrågningsunderlag (FU) Elektrifiering linfärja F-119 Avtal över tröskelvärdet - öppet förfarande 21.12.2017 2 (11) 1 Allmänt om upphandlingen Ålands landskapsregering inbjuder härmed

Läs mer

Förfrågningsunderlag. Ramavtal - öppen upphandling av revisionstjänster

Förfrågningsunderlag. Ramavtal - öppen upphandling av revisionstjänster Förfrågningsunderlag Ramavtal - öppen upphandling av revisionstjänster 2017-05-24 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 1.1 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition 1 1.2 Beskrivning av uppdraget

Läs mer

Inbjudan till att anmäla intresse

Inbjudan till att anmäla intresse Inbjudan till att anmäla intresse Upphandling av Löne- och Personaladministrativt system Kort om upphandlingen Avsikten med upphandlingen är att kunna erbjuda Landskapet Åland, Ålands kommuner och kommunalförbund

Läs mer

Ett brett utbud inom efterfrågade produktområden ger leverantören en fördel.

Ett brett utbud inom efterfrågade produktområden ger leverantören en fördel. Anbudsbegäran På Ålands hälso- och sjukvårds vägnar anhålls härmed om anbud på leverans av kaffe, te, kakaopulver och chokladdrycksprodukter för den egna verksamheten under perioden 1juni 2013 31 maj 2015

Läs mer

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - -, enligt nedanstående

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(5) Datum Dokumentets id 2016-11-22 Ag-it-anb-2016/6 Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på IT-utrustning enligt nedanstående.

Läs mer

Upphandlingsföreskrifter (UF)

Upphandlingsföreskrifter (UF) Upphandlingsföreskrifter (UF) RAMAVTAL - KONSULTTJÄNSTER FÖR LEDNING AV INFRASTRUKTURPROJEKT 2016-2019 2016-01-15 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1.1 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition Förfrågningsunderlaget

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Linfärjetrafik Ängö-Norrboda

Upphandlingsföreskrift (UF) Linfärjetrafik Ängö-Norrboda Upphandlingsföreskrift (UF) Linfärjetrafik Ängö-Norrboda 2016-2020 Avtal över EU-tröskelvärdet - öppen upphandling 2016-02-10 Dnr: ÅLR2016/688 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR

UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (9) 2009-10-23 Bilaga 1 till förfrågningsunderlag UPPHANDLING AV UTFÖRANDE AV PERSONLIG ASSISTANS: ANBUDSFORMULÄR SID 2 (9) Instruktioner/råd till anbudsgivare Följande

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Konsulttjänster Naturinventeringar under vatten inom Broutbytesprojektet del 1

Upphandlingsföreskrift (UF) Konsulttjänster Naturinventeringar under vatten inom Broutbytesprojektet del 1 Upphandlingsföreskrift (UF) Konsulttjänster Naturinventeringar under vatten inom Broutbytesprojektet 2017-2027 del 1 Ramavtal under tröskelvärdet - öppen upphandling 2018-01-26 Dnr: ÅLR2018/1018 Innehåll

Läs mer

Anbudsbegäran. Ramavtal -Kommunindelningsutredare

Anbudsbegäran. Ramavtal -Kommunindelningsutredare Anbudsbegäran Ramavtal -Kommunindelningsutredare Innehåll 1 UPPHANDLINGSDOKUMENTENS INNEHÅLL 1 1.1 Beskrivning av uppdraget 1 1.2 Avtalsperiod 1 1.3 Upphandlingens värde 1 1.4 Annonsering 1 1.5 Upphandlande

Läs mer

Bilaga 3 Anbudsformulär

Bilaga 3 Anbudsformulär 1 / 5 Inledning Detta dokument används för anbudsgivning avseende ramavtal för BI-system och anger vilka uppgifter och redovisningar Anbudsgivaren ska lämna i anbudet. Samtliga, fullständiga, krav framgår

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Passbåtstrafik i Ålands södra Skärgård

Upphandlingsföreskrift (UF) Passbåtstrafik i Ålands södra Skärgård Upphandlingsföreskrift (UF) Passbåtstrafik i Ålands södra Skärgård 2017-2018 Avtal över tröskelvärdet - öppen upphandling 2016-10-11 Dnr: ÅLR 2016/7108 Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets

Läs mer

1 (9) Datum: Dnr: ÅLR2016/989 ANBUDSFÖRFRÅGAN. D-båt för oljeskydds- och SAR-verksamhet. Infrastrukturavdelningen

1 (9) Datum: Dnr: ÅLR2016/989 ANBUDSFÖRFRÅGAN. D-båt för oljeskydds- och SAR-verksamhet. Infrastrukturavdelningen 1 (9) ANBUDSFÖRFRÅGAN D-båt för oljeskydds- och SAR-verksamhet. Infrastrukturavdelningen 2 (9) Upphandling av D-båt för oljeskydds- och SAR-verksamhet Innehållsförteckning 01 OBJEKT... 3 02 OMFATTNING...

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF)

Upphandlingsföreskrift (UF) 2 (11) Dnr: ÅLR 2016/8810 Upphandlingsföreskrift (UF) Stabiliseringsfräsning, grupp 1, 2017 Upphandling under tröskelvärdet - öppet förfarande 2016-12-01 Dnr: ÅLR 2016/8810 2 (11) Dnr: ÅLR 2016/8810 Innehåll

Läs mer

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni Förfrågningsunderlag 2010-12-23 Upphandlingsansvarig Upphandling Halmstads kommun Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service Ellinor Nilsson KS 2010/0468 Sista anbudsdag: 2011-02-10

Läs mer

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling.

Öppet förfarande, upphandlingen genomförs i enlighet med bestämmelserna i lagen (2007:1091) om offentlig upphandling. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - Bemanning att utföra

Läs mer

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189

Upphandling av arkitekttjänster. Diarienr 09-189 Upphandling av arkitekttjänster Diarienr 09-189 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

1 (6) Datum: 9.3.2016 Dnr: ÅLR 2016/1881 ANBUDSFÖRFRÅGAN. Däckskran. Infrastrukturavdelningen

1 (6) Datum: 9.3.2016 Dnr: ÅLR 2016/1881 ANBUDSFÖRFRÅGAN. Däckskran. Infrastrukturavdelningen 1 (6) ANBUDSFÖRFRÅGAN Däckskran Infrastrukturavdelningen 2 (6) 01 Objekt Ålands landskapsregering inbjuder härmed till anbudsgivning på en däckskran. 02 Omfattning 02.1 Avsikten är att teckna avtal med

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN Eckerö skolas skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Eckerö kommun (FO-nummer: 0144682-1), Södra Överbyvägen 8, 22270 ECKERÖ ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Eckerö skolas

Läs mer

Anbudsbegäran. Naturinventeringar för att generera underlag för utvärderingen av lantbrukets effekter på naturens mångfald

Anbudsbegäran. Naturinventeringar för att generera underlag för utvärderingen av lantbrukets effekter på naturens mångfald Anbudsbegäran Naturinventeringar för att generera underlag för utvärderingen av lantbrukets effekter på naturens mångfald 2016-12-20 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG GÄLLANDE: Innehåll 1. Allmänt om upphandlingen

Läs mer

Upphandlingsföreskrift

Upphandlingsföreskrift Upphandlingsföreskrift Anläggande av separat gång- och cykelväg och breddning av landsväg nr 4 mellan Geta kyrka och Höckböle, sektion 0-300 och 500-4020, i Geta kommun 2015-09-21 Innehåll 1 ALLMÄNT OM

Läs mer

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190 Upphandling av teknisk konsult Diarienr 09-190 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

2. Kvalificering och obligatoriska krav

2. Kvalificering och obligatoriska krav Förfrågningsunderlag 2012-06-11 Upphandlingsansvarig Gotlands kommun Upphandling Företagshälsovårdstjänster Carina Westergren Larsson SF 2012/23 Sista anbudsdag: 2012-07-09 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016

ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016 1(9) Bilaga 2 - ANBUDSFORMULÄR Datum Diarienummer 2013-12-20 512-7972-2013 ANBUDSFORMULÄR Slåtter i skyddade områden 2014-2016 Anbudsformuläret syfte är att tydliggöra för anbudsgivaren vilka uppgifter

Läs mer

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72 Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr 08-160/72 Innehåll Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling

Läs mer

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226 Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr: 08-1226 2(7) 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 3 3.1. Teknisk förmåga och kapacitet...

Läs mer

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk 2 Krav på leverantör 2014 Stöd- och tilläggstjänster, Ansvarig: Josefine Barsk 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KRAV PÅ LEVERANTÖR 4 1.1 INTYG OCH BEVIS ANGÅENDE LEVERANTÖR 4 1.2 LEVERANTÖRENS EKONOMISKA STÄLLNING

Läs mer

2. Uppgift om upphandlande enhet och beställare

2. Uppgift om upphandlande enhet och beställare ANBUDSFÖRFRÅGAN ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER 1. Recipientkontrollprogram för Lagans Vattenråd 1.1 Allmänt Lagans Vattenråd inbjuder er härmed att inkomma med anbud på avseende recipientkontrollundersökningar

Läs mer

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2011-11-28 Dnr 755/2011 1 (6) Förfrågningsunderlag, upphandling av elleverans till Konkurrensverkets lokaler på Torsgatan 11 i Stockholm 1. Inledning Härmed

Läs mer

Anbudsbegäran. Kontorsmöbler

Anbudsbegäran. Kontorsmöbler Anbudsbegäran Kontorsmöbler 2017-10-11 ANBUDSBEGÄRAN GÄLLANDE: Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 1.1 Upphandlingsdokumentens innehåll och disposition 1 1.2 Beskrivning av uppdraget 1 1.3 Upphandlingens

Läs mer

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 3 1.1 Benämningar 3 1.2 Omfattning 3 1.3 Avtalsform och antal leverantörer som tilldelas kontrakt 3 1.4 Upphandlingsförfarande 3 1.5 Förfrågningsunderlag 3 1.6 Tillhandahållande

Läs mer

Upphandlingsföreskrift

Upphandlingsföreskrift Upphandlingsföreskrift Byggande av lastbilsgarage i Jomala, Möckelö 1(11) Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition 3 1.2 Beskrivning av uppdraget 3 1.3

Läs mer

Anbudsbegäran. Naturinventeringar

Anbudsbegäran. Naturinventeringar Anbudsbegäran Naturinventeringar 2016-12-20 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG GÄLLANDE: Innehåll 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 1 1.1 Förfrågningsunderlagets innehåll och disposition 1 1.2 Beskrivning av uppdraget 1 1.3

Läs mer

Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär

Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär Ledarskapsutvecklingsprogram för centrumföreståndare Utformning av elektroniskt anbudsformulär Steg 1 Om leverantören är ett standardformulär där uppgifter om anbudsgivaren enligt förfrågningsunderlagets

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(5) Datum Dokumentets id 2016-05-12 Ag-it-anb-2016/2 Mottagare Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på bärbara datorer

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN Lumparlands skolas skolskjutsar

ANBUDSFÖRFRÅGAN Lumparlands skolas skolskjutsar ANBUDSFÖRFRÅGAN Lumparlands skolas skolskjutsar 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Lumparlands kommun (FO-nummer: 0205038-6), Kyrkvägen 26, AX-22630, Lumparland ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn:

Läs mer

Anbudsbegäran server och lagringsutrustning

Anbudsbegäran server och lagringsutrustning Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(5) Datum Dokumentets id 2015-11-05 Ag-it12-2015 Mottagare Öppen anbudsbegäran Anbudsbegäran server och lagringsutrustning Ålands Gymnasium begär anbud

Läs mer

Anbudsförfrågan Upphandling länkförbindelser för

Anbudsförfrågan Upphandling länkförbindelser för Dnr LiU-2008/00527 Anbudsförfrågan Upphandling länkförbindelser för Linköpings universitet INNEHÅLLSFÖRTECKNING: 1 UPPHANDLINGSFÖRESKRIFTER... 3 1.1 Inledning och syfte... 3 1.2 Upphandlande enhet... 3

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2

Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2 1 (5) Omsorgskontoret 2009-09-15 Bilaga 1 Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2 Frågorna i detta ansökningsformulär måste vara

Läs mer

1 Avropsförfrågan, BI-system

1 Avropsförfrågan, BI-system 1/6 1 Avropsförfrågan, BI-system Specifika uppgifter för aktuell förfrågan Nr. 1 Beskrivning med uppgifter specifika för denna avropsförfrågan Avropets utskicksdatum 2 Myndighetens diarienummer för avropet

Läs mer

Anbudsbegäran bärbara datorer

Anbudsbegäran bärbara datorer Dokumentansvarig Ronny Holmström-Wall ANBUDSBEGÄRAN 1(6) Datum Dokumentets id 2015-11-04 Ag-it13-2015 Mottagare Anbudsbegäran bärbara datorer Ålands gymnasium begär härmed anbud på bärbara datorer och

Läs mer

HVO-tankstation i Eslövs kommun

HVO-tankstation i Eslövs kommun Europeiska regionala utvecklingsfonden Klimatsamverkan Skåne Fossilbränslefria kommuner i södra Skåne HVO-tankstation i Eslövs kommun Exempel på direktupphandling av HVOpumpstation för kommunala fordon

Läs mer

Dnr: ÅLR 2017/4558 Datum:

Dnr: ÅLR 2017/4558 Datum: Upphandlingsföreskrift (UF) Entreprenad för byggande av separat gång-och cykelväg längs landsväg nr 3, sektion 0 6500, mellan Lemström och Söderby i Lemlands kommun Upphandling under tröskelvärdet - öppet

Läs mer

Upphandlingsföreskrift (UF) Upphandling färskvarutransport Linje 2 Föglö/Sottunga tankbil för mjölk

Upphandlingsföreskrift (UF) Upphandling färskvarutransport Linje 2 Föglö/Sottunga tankbil för mjölk 02 ÅLR 2017/7258 Upphandlingsföreskrift (UF) Upphandling färskvarutransport Linje 2 Föglö/Sottunga tankbil för mjölk 2018-2019 Avtal över EU-tröskelvärdet - öppet förfarande 2017-09-22 Dnr: ÅLR 2017/7258

Läs mer

ÅLR 2018/870. Upphandlingsföreskrift (UF)- Färjetrafik Svinö-Degerby Öppet förfarande över tröskelvärde

ÅLR 2018/870. Upphandlingsföreskrift (UF)- Färjetrafik Svinö-Degerby Öppet förfarande över tröskelvärde ÅLR 2018/870 Upphandlingsföreskrift (UF)- Färjetrafik Svinö-Degerby 2018-2022 Öppet förfarande över tröskelvärde INNEHÅLL 1 ALLMÄNT OM UPPHANDLINGEN 3 1.1 Upphandlingens omfattning och innehåll 3 1.2 Upphandlingsform

Läs mer

Upphandling av inkassotjänster. Diarienr 07-12 172

Upphandling av inkassotjänster. Diarienr 07-12 172 Upphandling av inkassotjänster Diarienr 07-12 172 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Upphandlingens syfte... 3 3 Krav på anbudsgivaren... 3 3.1 Inkassotillstånd... 3 3.2 Teknisk förmåga och kapacitet... 4 3.2.1

Läs mer

Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: ), Skolvägen 5, AX Jomala ( Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: ), Skolvägen 5, AX Jomala ( Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Södra Ålands Högstadiedistrikt (SÅHD) k.f (FO-nummer: 0205024-7), Skolvägen 5, AX-22 150 Jomala ( Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Skolskjutsar

Läs mer

Familjerådgivningstjänster

Familjerådgivningstjänster HERRLJUNGA KOMMUN ANBUDSINBJUDAN Handläggare, tfn Datum Referensnummer Jan Aronsson, 0513-17 137 2011-06-30 286-11 E-post: jan.aronsson@admin.herrljunga.se, Alingsås kommun och Vårgårda kommun inbjuder

Läs mer

ANBUDSFORMULÄR STEG 1

ANBUDSFORMULÄR STEG 1 Polisens verksamhetsstöd Administration/Upphandling ANBUDSFORMULÄR STEG 1 Bilaga 1 Diarienr (åberopas vid korrespondens) Ärendebeteckning 1 OMBUD MFL. Vårt ombud under anbudstiden är: Frågor med anledning

Läs mer

Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Seminarium GDPR (General Data Protection Regulation)

Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Seminarium GDPR (General Data Protection Regulation) Datum: 2 januari 2018 Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Seminarium GDPR (General Data Protection Regulation) Industriellt Utvecklingscentrum Syd AB, IUC Syd AB (organisationsnummer 556101-2153) inbjuder

Läs mer

Datum: 9 januari Anbudet skall vara IUC Syd tillhanda senast:

Datum: 9 januari Anbudet skall vara IUC Syd tillhanda senast: Datum: 9 januari 2018 Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Utbildning i WooCommerce o Wordpress Industriellt Utvecklingscentrum Syd AB, IUC Syd AB (organisationsnummer 556101-2153) inbjuder leverantörer

Läs mer

Riktlinjer för utvärdering av anbud

Riktlinjer för utvärdering av anbud Riktlinjer för utvärdering av anbud - Standardmodell för Sundsvalls kommun I Lagen om offentlig upphandling finns två tilldelningsgrunder. Vilket som ska användas måste bestämmas innan förfrågningsunderlaget

Läs mer

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon.

Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Datum: 2012-11-30 Handläggare: Andreas Lövquist Diarienummer: 76/001. 170-12 Anbudsförfrågan Upphandling av ett (1) komplett släck- och räddningsfordon. Landskrona stad inbjuder till anbudsgivning gällande

Läs mer

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun.

UMEVA, Robertsfors kommun, Vännäs kommun, Bjurholms kommun, Vindelns kommun, Sorsele kommun. 1 Allmänt inbjuder till anbudsgivning gällande --. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 2 Information om upphandlande myndighet är den upphandlande myndigheten och agerar

Läs mer

Upphandling av provningstjänster EMC

Upphandling av provningstjänster EMC ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER 1 (8) Dnr 16EV764 Upphandling av provningstjänster EMC Elsäkerhetsverket inbjuder er att lämna anbud på rubricerad upphandling i enlighet med detta dokument med bilagor. ELSÄK2000,

Läs mer

ALTERNATIV UTBILDNING I SVENSKA FÖR INVANDRARE

ALTERNATIV UTBILDNING I SVENSKA FÖR INVANDRARE SID 1 (10) UPPHANDLINGSPROTOKOLL OCH BESLUT OM TILLDELNING AV KONTRAKT ALTERNATIV UTBILDNING I SVENSKA FÖR INVANDRARE SID 2 (10) Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 1.1 BAKGRUND... 3 1.2 ADRESS TILL

Läs mer

ANBUDSINBJUDAN UPPHANDLING AV OBLIGATORISK SJUKVÅRDSFÖRSÄKRING FÖR ANSTÄLLDA HOS SJUNDE AP-FONDEN I SAMARBETE MED FÖRSÄKRINGSSTRATEGI SVERIGE AB

ANBUDSINBJUDAN UPPHANDLING AV OBLIGATORISK SJUKVÅRDSFÖRSÄKRING FÖR ANSTÄLLDA HOS SJUNDE AP-FONDEN I SAMARBETE MED FÖRSÄKRINGSSTRATEGI SVERIGE AB UPPHANDLING AV OBLIGATORISK SJUKVÅRDSFÖRSÄKRING FÖR ANSTÄLLDA HOS SJUNDE AP-FONDEN I SAMARBETE MED FÖRSÄKRINGSSTRATEGI SVERIGE AB 1 Innehållsförteckning Inbjudan... 3 Allmän orientering... 3 Upphandlande

Läs mer

Datum: 28 december Anbudet skall vara IUC Syd tillhanda senast:

Datum: 28 december Anbudet skall vara IUC Syd tillhanda senast: Datum: 28 december 2017 Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Truck/-åkstaplarförarutbildning Industriellt Utvecklingscentrum Syd AB, IUC Syd AB (organisationsnummer 556101-2153) inbjuder leverantörer

Läs mer

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ).

Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). ANBUDSFÖRFRÅGAN 1. DIARIEUPPGIFTER Upphandlingsenhet: Jomala kommun (FO-nummer: 0205023-9), PB 2, AX-22 151 Jomala (nedan Beställaren ). Anbudsförfrågans namn: Städning av Vikingaåsens skola Anbudsförfrågans

Läs mer

1 Krav på ramavtalsleverantören

1 Krav på ramavtalsleverantören 1/6 1 Krav på ramavtalsleverantören Nedan anges de krav som har ställts på anbudsgivaren i den upphandling som föregått avtalet. Leverantören har i anbudet accepterat de krav som gäller för avtalad Leverantör

Läs mer

Storumans kommun. Upphandling Familjerådgivning. Dnr: ON/2010:

Storumans kommun. Upphandling Familjerådgivning. Dnr: ON/2010: Storumans kommun Upphandling ANBUDSBEGÄRAN - FAMILJERÅDGIVNING Upphandlande enhet STORUMANS KOMMUN Omsorgsnämnden 923 81 Storuman Telefon: 0951-140 00 vx Telefax: 0951-140 09 Upphandlande enhets ombud

Läs mer

Bro nr 4 Färjsundsbron - Reparationsentreprenad 2018

Bro nr 4 Färjsundsbron - Reparationsentreprenad 2018 ÅLR 2017/9630 25.10.2017 Bro nr 4 Färjsundsbron - Reparationsentreprenad 2018 ANBUDSFORMULÄR Anbudslämnaren fyller i gula fält Formuläret undertecknas på två ställen, på sidan 1 och sidan 4, samt signeras

Läs mer

Upphandlingsanvisning för Åda Ab

Upphandlingsanvisning för Åda Ab Upphandlingsanvisning för Åda Ab sid 2 (5) 1. Anvisningens tillämpningsområde I enlighet med landskapslag (1994:43) angående tillämpningen i landskapet Åland av lagen om offentlig upphandling ska lagen

Läs mer

E-ARKIV 2013. - Avropsvägledning vid förnyad konkurrensutsättning 1(7)

E-ARKIV 2013. - Avropsvägledning vid förnyad konkurrensutsättning 1(7) E-ARKIV 2013 - Avropsvägledning vid förnyad konkurrensutsättning 1(7) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 ALLMÄNT OM RAMAVTALET E-ARKIV 2013... 3 3 AVROPSFÖRFARANDE... 3 4 AVROPSFÖRFRÅGANS INNEHÅLL...

Läs mer

1. Generell del. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Upphandlande organisation. 1.1 Allmän information Kommunförbundet Skåne

1. Generell del. Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion. Upphandlande organisation. 1.1 Allmän information Kommunförbundet Skåne Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-12-14 Upphandlande organisation Kommunförbundet Skåne Håkan Jönsson Upphandling Rollatorer Extern remiss Symbolförklaring: Texten ingår i annonsen Texten/frågan

Läs mer

Förfrågningsunderlag

Förfrågningsunderlag Förfrågningsunderlag Tjänstekoncession avseende insamling av slam, fett och humanurin från slutna behållare, tankar och fettavskiljare 1(9) Tjänstekoncession avseende insamling av slam, fett och humanurin

Läs mer

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15 Vårdval tandvård Västernorrland Bilaga 2 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2013-01-15 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på sökande Organisationsnummer:

Läs mer

Polisens verksamhetsstöd Affärsenheten Upphandlingssektionen Diarienr (åberopas vid korrespondens) PVS-653-4155/11 DEL 2 ANBUDSFÖRFRÅGAN Kraven på anbudsgivaren och tjänsten I denna del står vilka krav

Läs mer

Förfrågningsunderlag Upphandling av Tryckning av Sveriges Televisions och Sveriges Radios Julkalender. Inbjudan & Administrativa förutsättningar

Förfrågningsunderlag Upphandling av Tryckning av Sveriges Televisions och Sveriges Radios Julkalender. Inbjudan & Administrativa förutsättningar Förfrågningsunderlag Upphandling av Tryckning av Sveriges Televisions och Sveriges Radios Julkalender SVT Inköp, FFU 2011/43 Inbjudan & Administrativa förutsättningar 1 (9) 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...

Läs mer

Datum: 19 september Anbudet skall vara IUC Syd tillhanda senast:

Datum: 19 september Anbudet skall vara IUC Syd tillhanda senast: Datum: 19 september 2018 Anbudsförfrågan Smart Industrikompetens Utbildning i EdgeCAM. Industriellt Utvecklingscentrum Syd AB, IUC Syd AB (organisationsnummer 556101-2153) inbjuder leverantörer att lämna

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN Gällande upphandling av Filtar och kuddar för polisarrester (4 bilagor)

ANBUDSFÖRFRÅGAN Gällande upphandling av Filtar och kuddar för polisarrester (4 bilagor) 1 (8) Datum 04.00 Diarienummer (åberopas) A503.931/2014 Polismyndigheten Ekonomiavdelningen Inköpsenheten Saknummer 930 Handläggare Sara-Maj Nielsen Sista anbudsdag E-post 2015-04-28 sara-maj.nielsen@polisen.se

Läs mer

Vad du behöver veta när du ska lämna anbud. Pia Nedby, SISAB Upphandling24 Konferens Stora säljdagen 2013-04-10

Vad du behöver veta när du ska lämna anbud. Pia Nedby, SISAB Upphandling24 Konferens Stora säljdagen 2013-04-10 Vad du behöver veta när du ska lämna anbud Pia Nedby, SISAB Upphandling24 Konferens Stora säljdagen 2013-04-10 SISAB boulevard 190 skolor + 400 förskolor = 1,7 miljoner kvadratmeter Det skulle krävas

Läs mer

Upphandlingens omfattning och förutsättningar Den totala omsättningen under avtalsperioden + eventuell optionstid beräknas vara totalt 42.500 euro.

Upphandlingens omfattning och förutsättningar Den totala omsättningen under avtalsperioden + eventuell optionstid beräknas vara totalt 42.500 euro. Anbudsbegäran På Ålands hälso- och sjukvårds vägnar anhålls härmed om anbud på leverans av ögonoperationstillbehör, för den egna verksamheten, med en avtalstid på två år med en eventuell option om ett

Läs mer

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas.

Utelämnande av svar kan komma att innebära att anbudet förkastas. Inledning Anbudsgivaren svarar på ställda krav genom att fylla i efterfrågade uppgifter, redovisning direkt i formuläret eller som särskild bilaga där så efterfrågas. För hänvisningar se motsvarande avsnitt

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2015 07-31 UPPHANDLING AV LEDNINGSVISNING FÖR UNNARYD FIBER EK. FÖRENINGS FIBERNÄT Unnaryd fiber, Ekonomisk förening Datum 2015-07-31 Syftet med detta dokument är att ge leverantörer

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER Information om myndigheten Den upphandlande myndigheten: 212000-0555 Upphandlare: Andreas Holmer Telefon nr: 0370-377140 Upphandlingen inbjuder till anbudssökande gällande -

Läs mer

Upphandling av grundläggande betaltjänster. Diarienummer 07-10977

Upphandling av grundläggande betaltjänster. Diarienummer 07-10977 Upphandling av grundläggande betaltjänster Diarienummer 07-10977 Innehåll 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 4 3.1 Teknisk förmåga och kapacitet... 4 3.1.1 Underleverantörer...

Läs mer