Releaseinformation (14) Versionsinformation. Personec time, version Copyright Aditro. All rights reserved.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Releaseinformation (14) Versionsinformation. Personec time, version Copyright Aditro. All rights reserved."

Transkript

1 (14) Versionsinformation Personec time, version

2 (14) Introduktion Detta dokument ger information om innehållet i Personec time version Dokumentet beskriver vad som kommer att levereras i nya utgåvan. För information kring detaljer så hänvisar vi till de uppdaterade handböckerna, tekniska specifikationer eller vår support-avdelning. Come&Go 2G Terminal- och tidregistreringsapplikationen Come&Go 2G har utökats med stöd för löneartsregistring och möjlighet att byta kostnadsställe vid extratidregistrering, passbyte och nämnda löneartsregistrering. En hel del arbete under ytan med bl.a. prestanda och stabilitetsförbättringar har gjorts samt en del mindre förändringar i användargränssnittet. Utökat webbläsarstöd i from av Internet Explorer 10 har också tillkommit - en browser vilken även kan användas på terminaler och det med offline-stöd. Time Care Planering-integration I Aditros samarbete med partnern Allocate/Time Care utökas nu Personec times integrationsutbud från att ha innefattat vikare-/ersättarhanteringssystemet Time Care Pool till att nu även innefatta integration med schema- och resursoptimeringssystemet Time Care Planering. Enkel schemaimport Möjlighet att via filintegration från ett externt system föra in scheman med tillhörande pass i Personec time. Importen är endast avsett för överföring av själva schemat och hanterar inte bemanning eller produktionssättande. Import av projekt från E&O Via Aditros gemensamma anställnings- och organisationsmodul E&O är det nu möjligt att importera projektträd till Personec times Projektmodul. Internet Explorer 10-stöd Webblösningarna Come&Go 2G och Självservice har nu fullt stöd för Internet Explorer 10. Rapportgenerator Fakta Personec time stödjer nu Fakta vilken erbjuder bättre prestanda och hantering i webbdelen.

3 (14) Förbättringar och rättningar En hel del rättningar i de olika delarna av Personec time-systemet har gjorts.

4 (14) Innehållsförteckning 1.1 Come&Go 2G Löneartsregistrering Kostnadsställebyte vid registrering av extratid, passbyte och löneartsregistrering Förbättrad list-design för traditionella terminaler Internet Explorer med offline-stöd Över och under huven Time Care Planering-integration Person/anställningsuppgifter från Personec time till Time Care Planering Schema från Time Care Planering till Personec time För Självservice-användaren Exempelflöden Enkel schemaimport Internet Explorer 10-stöd Import av projekt från E&O Rapportgenerator Fakta Förbättringar och rättningar i urval Reminder-funktionen Uppdatering av personnamn Klient - Dagligt arbete Schemaåtgärder Klient - Dagligt arbete - Rapporter E&O-importen Uppdatering av användarnamn... 14

5 (14) Nyheter i Personec time version Come&Go 2G 1.2 Löneartsregistrering Möjlighet är nu införd att registrera manuella lönearter. En ny knapp på huvudregistreringsidan har tillkommit vilken öppnar upp ett formulär där användaren väljer önskad löneart samt anger aktuellt värde. Enhet på värde styrs av vald löneart. Funktionen stödjer också byte av kostnadsställe. Som med övriga registreringstyper kan löneartsknappen position och text anpassas efter önskemål. Självklart kan knappen och dess relaterade funktion stängas av på systemnivå.

6 (14) 1.3 Kostnadsställebyte vid registrering av extratid, passbyte och löneartsregistrering För registreringstyperna Extratid, Passbyte och den nyinförda Löneartsregistreringen är det nu i samma registreringsprocess möjligt att byta kostnadsställe. Om inget val görs välj per automatik hemkostnadsstället. Det är möjligt att styra för vilka av dessa registreringstyper som detta val skall vara tillgängligt. 1.4 Förbättrad list-design för traditionella terminaler Listdesignen för terminallösningen har förändrats sedan första utgåvan från scrollist till listbläddringsfunktion som är mer lämpad och lätthanterlig för just traditionella terminallösningar. Funktionen Senast använda finns kvar. 1.5 Internet Explorer med offline-stöd Det är först med Internet Explorer 10 som det varit tekniskt möjligt att införa offline-stöd för Microsofts webbläsare. I och nya versionen av Come&Go 2G är det således möjligt att köra med

7 (14) IE-läsare även i terminallösning och det då med offline-stöd. Det är fortfarande möjligt att nyttja Mozilla Firefox och Google Chrome för samma ändamål. För traditionella PC/desktop är det också möjligt att använda sig av Internet Explorer 9, men då med något begränsad design samt avsaknad av offline-stöd. 1.6 Över och under huven En hel del förändringar och förbättringar har gjorts i både Come&Go 2G-applikationen såväl som i replikeringstjänsten som sköter kommunikationen med huvudsystemet Personec time och terminalen. Även en del mindre designändringar har gjorts i användargränssnittet som förövrigt nu också är snabbare.

8 (14) 2 Time Care Planering-integration Under version 11 introducerades ett samarbete med Allocate/Time Care och med det partnerskapet en integration mellan Personec time och vikare-/ersättarhanteringssystemet Time Care Pool - för stöd för effektiv korttidsbemanning. Nu tas nästa steg i samarbetet och med nya version erbjuds även en integration med Time Care Planering-systemet. I och med integrationen med Time Care Planering får Personec time ett kraftfullt och dynamiskt verktyg för schema och bemanningshantering och optimering. Arbetsprocessen ser ut som sådan att all form av planering och optimering av schema och bemanning sker i Time Care Planering och när ett schema i detta system sedan är klart går det per automatik över till Personec time - bemannat och produktionssatt. När väl ett schema väl finns i Personec time är det således tillgängligt för den anställde och chef. Alla kommande registreringar samt beräkning, utfall och överföring till lönesystemet hanteras som vanligt av Personec time. Integrationen stödjer endast SQL Server. 2.1 Person/anställningsuppgifter från Personec time till Time Care Planering Det som möjliggör att personalen kan planeras i Time Care Planering är att all nödvändig personoch anställningsdata per automatik skickas över till planeringssystemet när man valt att den anställde skall finnas tillgänglig i planeringssystemet. Integrationen är web-servicebaserad och Personec time är master över personinformationen. 2.2 Schema från Time Care Planering till Personec time Det som möjliggör att Personec time kan nyttja scheman skapade i Time Care Planering är den service-baserad integration som för över scheman som är flaggade som klara från Time Caresystemet till Personec time där de bemannade och produktionssatta blir reguljära Personec timescheman. 2.3 För Självservice-användaren Via Aditro meny och Single Sign On kommer användaren att få tillgång till de respektive funktionerna denne är behörig till från båda systemen.

9 (14) 2.4 Exempelflöden Här illustreras ett exempel hur ett schema kan planeras och optimeras och hur en resursomplanering kan genomföras. Väl i Personec time sköts registreringar, beräkningar, attest, export, etc. enligt normal Personec time-process:

10 (14) 3 Enkel schemaimport För er som idag jobbar med en extern applikation eller ett verktyg såsom Excel för schemaskapande finns det nu möjlighet att enkelt importera dessa scheman med tillhörande pass via fil. Notera att lösningen inte stödjer eller avser stödja bemanning eller produktionstagande; detta sker som vanligt internt i Personec time. Var god notera att denna integration inte ingår i standardleveransen och extra kostnad tillkommer för lösningen.

11 (14) 4 Internet Explorer 10-stöd Både Personec time Självservice och Come&Go 2G har från och med nu fullt stöd för webbläsaren Internet Explorer 10. Sedan tidigare har Personec time Självservice stöd för följande webbläsare: Internet Explorer 8 Internet Explorer 9 Sedan tidigare har Come&Go 2G stöd för följande webbläsare: Internet Explorer 9 (endast för PC/traditionella datorer, ej för terminallösning) Mozilla Firefox Google Chrome

12 (14) 5 Import av projekt från E&O Via Aditros gemensamma anställnings- och organisationsmodul E&O är det nu möjligt att importera projektträd till Personec times Projektmodul. Lösningen är begränsad till att det råder ett 1 till 1 förhållande mellan projekt och kostnadsställe. Rapporterad projekttid kan även exporteras i form av lönearter till Personec L för vidare behandling till t.ex. statistik/ekonomisystem. 6 Rapportgenerator Fakta Personec time stödjer nu version av Fakta som erbjuder bättre prestanda och hantering i främst webbdelen. Att antal rättningar och förbättringar i en del av vy-konstruktionerna har gjorts. Bl.a. kan man nu ta ut rapporter byggda på Bokningsvyn gällande Frånvaro och Avdelningsbyte både historiskt och framåt i tiden. Något som fungerade mindre bra i föregående version. 7 Förbättringar och rättningar i urval 7.1 Reminder-funktionen En kontroll har införts i programmet för e-postbevakning som kontrollerar om frånvaro/bokningar har exporterats. För de frånvaro/bokningar som har exporterats skickas ingen påminnelse. Denna kontroll har införts eftersom påminnels skickades för frånvaro/bokningar som låg långt tillbaka i tiden. En hel del andra problem har också åtgärdats kopplat till reminder-funktionen.

13 (14) 7.2 Uppdatering av personnamn När förnamn och/eller efternamn uppdaterades via importprogrammet eller i Dagligt arbete på person knuten till en användare i systemet, uppdaterades inte ändringen i terminalerna. Detta är åtgärdat. När man ändrade förnamn i Personkortet på en anställd som är ansluten till en användare uppdaterades inte förnamnet i användarinformationen i Behörighetsprogrammet. 7.3 Klient - Dagligt arbete Schemaåtgärder Inställningen Personligt schema var aldrig valbart i fönstret Egenskaper rad för Schemarad. Denna inställning ska kunna markeras då schemat inte är satt i produktion. Detta är nu rättat och inställningen kan väljas då schemaraden inte är satt i produktion. Sökfunktionen i Kopiera in rad från valfritt schema uppdaterade inte tabellen mellan sökningarna utan listan byggdes på med nya sökresultat. Detta är nu åtgärdat. När man valde funktionen "Kopiera in rad från valfritt schema" visades ett felmeddelande om att fältet nschedid saknades. Detta har nu åtgärdats. Schemanamn visades i fönstret Personurval även i de fall då den anställde saknade giltig bemanning. Detta har rättats. Om du skriver in ett datum i verktygsfältet då den anställde har en giltig bemanning visas schemanamnet i Personurvalsfönstret. När du anger ett datum då den anställde saknar giltigt bemanning blir schemanamns-kolumnen i personurvalsfönstret tom. Det var möjligt att spara en schemarad tillhörande en schemagrupp utan namn från dialogen Egenskaper för schema. En kontroll har införts som kräver att schemanamn måste anges för att kunna spara ändringar. När en schemarad som inte är cyklisk skapas och det under schemaperioden finns helgdagar visas helgdagarna med röd text i schemat. När texterna togs bort i schemat resulterade detta i att antalet timmar för den aktuella veckan minskade med motsvarande tid som det sista arbetspasset i listan Passförklaring. Detta har nu åtgärdats och texterna kan tas bort utan att arbetstiden för veckan minskas.

14 (14) 7.4 Klient - Dagligt arbete - Rapporter Vecko-Journalen Tidsbokningar visades inte i rapporten Veckojournal som nås från den textbaserade bemanningsöversikten. Rättat. Tjänstgöringsrapporten Om det i inställningsfönstret för Tjänstgöringsrapporten är valt att inte visa flera rader för en dag, den anställde har minst två frånvarobokningar på samma dag och att man i rapporten valt att visa endast denna dag resulterar detta i att rapporten loopade. Åtgärdat. 7.5 E&O-importen Uppdatering av användarnamn En ny inställning har införts i importinställningarna, Tillåt ändringar av användarnamn i Neptuneläge, som gör det möjligt att importera förändringar av användarnamn i E&O till Personec time. Om användarnamnet ändras till ett redan existerande användarnamn i Personec time överförs inte förändringen.

Aditro Our focus benefits yours Nyhetsdagar för användare av Aditros lösningar för Privat Marknad Sverige Sverige 2013-10-24 25

Aditro Our focus benefits yours Nyhetsdagar för användare av Aditros lösningar för Privat Marknad Sverige Sverige 2013-10-24 25 Aditro Our focus benefits yours Nyhetsdagar för användare av Aditros lösningar för Privat Marknad Sverige Sverige 2013-10-24 25 Konsulting Outsourcing Molntjänster Utbildning Programvara HR Löner Ekonomi

Läs mer

ADITRO LÖSNINGAR FÖR EN ENKLARE JOBBVARDAG

ADITRO LÖSNINGAR FÖR EN ENKLARE JOBBVARDAG ADITRO LÖSNINGAR FÖR EN ENKLARE JOBBVARDAG SUMMIT 2014 ERIK ARVIDSSON COME&GO 2G 29/10/2014 COPYRIGHT ADITRO. ALL RIGHTS RESERVED. 1 Agenda» Inledning» Hårdvara och design» Funktionalitet» Administrationsenheten»

Läs mer

ADITRO LÖSNINGAR FÖR EN ENKLARE JOBBVARDAG SUMMIT 2014 PER JOHANSSON & JOEL KÖHL ADITRO L FRÅN WINDOWS TILL WEB

ADITRO LÖSNINGAR FÖR EN ENKLARE JOBBVARDAG SUMMIT 2014 PER JOHANSSON & JOEL KÖHL ADITRO L FRÅN WINDOWS TILL WEB ADITRO LÖSNINGAR FÖR EN ENKLARE JOBBVARDAG SUMMIT 2014 PER JOHANSSON & JOEL KÖHL ADITRO L FRÅN WINDOWS TILL WEB 2014-10-10 COPYRIGHT ADITRO. ALL RIGHTS RESERVED. 1 Agenda» Inledning/Bakgrund» Vad krävs

Läs mer

Redigering av dokument - SaveToServer

Redigering av dokument - SaveToServer Utgiven av Datum Id: Version CANEA Support Team 2018-04-16 0289 3.0 Redigering av dokument - SaveToServer 1. Introduktion: Redigering av dokument med SaveToServer Är dokumentet i Microsoft Office format

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.70. Release 2010-08-23 Easy Planning 6.70 1

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.70. Release 2010-08-23 Easy Planning 6.70 1 Vad är nytt i Easy Planning 6.70 Denna uppdatering innehåller ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att göra en uppdatering för att få ett ännu mera lättarbetat

Läs mer

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014 Kortfattad instruktion för Crystal Reports Kom i gång med Crystal Reports När du ska logga in i Crystal Reports ska inloggning alltid ske via sidan om Crystal Reports på vårdgivarwebben. Det är viktigt

Läs mer

Medvind Web Chef/Adm. Senast redigerad

Medvind Web Chef/Adm. Senast redigerad Medvind Web Chef/Adm Senast redigerad 2016-08-30 Innehållsförteckning Logga in... 3 Startbild... 3 Anställd/Arbetsledare... 4 Navigering... 4 Uppgifter, Utfall, Sök person... 5 Personer... 6 Anställning...

Läs mer

Komma igång med Qlikview

Komma igång med Qlikview Denna instruktion är till dig som är ny i Qlikview och snabbt vill komma igång med grundläggande funktioner. Innehåll 1 Introduktion... 2 1.1 Behörighet... 2 1.2 Webbläsare... 2 2 Installation av Qlikview

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

DENACODE NUDDIS DIGITALT NÄRVAROSYSTEM. Denacode AB!

DENACODE NUDDIS DIGITALT NÄRVAROSYSTEM. Denacode AB! DENACODE NUDDIS DENACODE NUDDIS Digital närvaroregistrering från denacode AB Denacode AB www.nuddis.nu DIGITALT NÄRVAROSYSTEM Systemet är centralstyrd från en huvud-server och ändringar uppdateras på varje

Läs mer

Nyheter webbportal september 2019

Nyheter webbportal september 2019 Nyheter webbportal september 2019 Nya funktioner i webbportalen ECIT Services webbportal kommer den 9 september i en ny release med ny Från den 9 september introducerar vi en ny version av ECIT Services

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Importera medlemmar via Excel

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Importera medlemmar via Excel Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Importera medlemmar via Excel 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en

Läs mer

12:00-12:45 Nyheter i höstens version av persondata

12:00-12:45 Nyheter i höstens version av persondata DAG 1-2014-10-22 11:00-11:30 Martin Sjögren hälsar välkommen 11:30-12:00 Varför en kompetensutvecklingsstrategi? Katarina Cars 12:00-12:45 Nyheter i höstens version av persondata 12:45-13:45 LUNCH 13:45-14:30

Läs mer

Mamuts Business Software 12.5 Justeringar är gjorda så att överföring fungerar till Mamuts Business Software version 12.5

Mamuts Business Software 12.5 Justeringar är gjorda så att överföring fungerar till Mamuts Business Software version 12.5 Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.4.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny uppdateringsversion av Norstedts Tidbok. I denna version finns två små rättningar. För att se nyhetererna i version

Läs mer

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support KI Biobank Instruktion Användarmanual för ELSA Innehållsförteckning Allmänt... 1 Vad är ELSA?... 1 Vad behövs för att använda ELSA?... 2 Felrapportering och support... 2 Att använda ELSA... 2 Viktig information...

Läs mer

BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4

BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4 BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4 Prenumeration För att kunna använda BaraTrav behöver du en prenumeration. Den skapar du på BaraTrav.se. Du behöver registrera namn och adressuppgifter.

Läs mer

Medarbetarens ansvar i självservice

Medarbetarens ansvar i självservice Sida 1 av 9 Medarbetarens ansvar i självservice Avvikelser (frånvaro, extratid, turbyten mm) skall vara registrerade senast den 10:e varje månad. Registrera dina avvikelser så snart som möjligt Logga in

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (9) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänst Se och ändra ansvar för ensamkommande Senast uppdaterad: 2018-03-09 2 (9) Innehåll 1. Inledande information... 3 1.1 Förutsättningar... 3 2.

Läs mer

Skapa fil som ska exporteras

Skapa fil som ska exporteras Funktionen Importera förälder används för att läsa in förälder för elever i Skola24. Importen sker genom att en fil innehållande elev och dess förälder läses in via Skola24 webbgränssnitt. De elever som

Läs mer

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2 Tidrapportering TIDRAPPORTERING 1 1 VAD BEHÖVS 2 1.1 Inbjudan 2 1.2 Inloggning 2 1.3 Viktigt att tänka på 2 2 UPPBYGGNAD 3 2.1 Startsida 3 2.2 Profilsida 4 2.3 Schema 6 2.4 Tidrapport 7 2.4.1 Översikt

Läs mer

Medarbetarens ansvar i Visma självservice

Medarbetarens ansvar i Visma självservice Sida 1 av 9 Medarbetarens ansvar i Visma självservice Registrera dina avvikelser (frånvaro, extratid, turbyten mm) så snart som möjligt Logga in på självservice och välj rapportera. Lägg till dina avvikelser

Läs mer

Guide för kunder med Nordea e-legitimation

Guide för kunder med Nordea e-legitimation Dok namn: Guide för kunder Typ: typ Sida: 1(24) Beslutsfattare: beslutsfattare Status: status Datum: 2013-04-10 Ägare: Servicedesk Version: 1.0 Guide för kunder med Nordea e-legitimation Innehåll Guide

Läs mer

Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering.

Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Vad är nytt i Easy Planning 6.89 Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Nyheter 1. Ganttvy 1 månad och 3 månader

Läs mer

Importen kan hantera samtliga korrekta svenska personnummerformat, med eller utan bindestreck.

Importen kan hantera samtliga korrekta svenska personnummerformat, med eller utan bindestreck. Importera föräldrar CSV Funktionen Importera föräldrar används för att läsa in förälder för elever i Skola24. Importen sker genom att en fil innehållande elev och dess förälder läses in via Skola24 webbgränssnitt.

Läs mer

Aditro Our focus benefits yours Nyhetsdagar för användare av Aditros lösningar för Privat Marknad Sverige Sverige 2013-10-24 25

Aditro Our focus benefits yours Nyhetsdagar för användare av Aditros lösningar för Privat Marknad Sverige Sverige 2013-10-24 25 Aditro Our focus benefits yours Nyhetsdagar för användare av Aditros lösningar för Privat Marknad Sverige Sverige 2013-10-24 25 Konsulting Outsourcing Molntjänster Utbildning Programvara HR Löner Ekonomi

Läs mer

Användarmanual för registrering av resultat från Markörbaserad journalgranskning

Användarmanual för registrering av resultat från Markörbaserad journalgranskning Sveriges kommuner och landsting Användarmanual för registrering av resultat från Markörbaserad journalgranskning Somatisk slutenvård, sjukhusövergripande och klinikvisa resultat DEL 3 UTTAG AV RAPPORTER

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny uppdateringsversion av Norstedts Tidbok. I denna version finns en rad rättningar och små förbättringar. För att se

Läs mer

Utbildningsmaterial Personec Förhandling

Utbildningsmaterial Personec Förhandling Utbildningsmaterial Personec Förhandling Web Förhandling Grundutbildning Chef 2012-11-07 Sid 1 (8) Innehållsförteckning Personec Förhandling Web... 2 Inloggning... 2 Förhandling web... 2 Fliken Inställningar...

Läs mer

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24 Användarhandledning edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24 Sida 2/22 Innehållsförteckning 1 Webbläsarinställningar... 3 1.1 Internet Explorer Kompabilitetsläge... 3 1.1.1 Inställningar för kompabilitetsvyn...

Läs mer

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! Vi har nu släppt FLEX Tidredovisning version 12.2a. Bland nyheterna i denna version kan nämnas utökade möjligheter att kombinera

Läs mer

Manual. Kursplan. Astrakan. ESF Edition Publikt användargränssnitt. Artisan Global Media

Manual. Kursplan. Astrakan. ESF Edition Publikt användargränssnitt. Artisan Global Media Manual Astrakan Kursplan ESF Edition Publikt användargränssnitt Artisan Global Media ~ 2 ~ Innehållsförteckning Publikt användargränssnitt... 3 Allmän... 3 Personlig... 4 Presentation av Kurstillfälle...

Läs mer

Önska arbetstider- Manual

Önska arbetstider- Manual Önska arbetstider- Medarbetare Manual Version 2015.01 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Innehåll... 2 Logga in... 3 Ange lösen... 3 Lägga in tider... 4 Välj period... 4 Välja arbetspass... 4 Snabbinmatning...

Läs mer

TIDOMAT PW32. Nyheter i version 9.0. Dokumentet beskriver nya funktioner och tillägg samt förbättringar från version 8.51

TIDOMAT PW32. Nyheter i version 9.0. Dokumentet beskriver nya funktioner och tillägg samt förbättringar från version 8.51 TIDOMAT PW32 Nyheter i version 9.0 Dokumentet beskriver nya funktioner och tillägg samt förbättringar från version 8.51 Innehåll Ändrade program... 3 Inledning... 4 Klient (PW32 Easy Client)... 6 Webserver/WebService...

Läs mer

1(50) Självservice. Chef/Chefstöd. Personec P. Schema. Version

1(50) Självservice. Chef/Chefstöd. Personec P. Schema. Version 1(50) Självservice Chef/Chefstöd Personec P Schema Version 1.1 090801 2(38) Allmän beskrivning av schema 3 Beskrivning av Schema 3 Sök befintligt schema 7 Skapa en schemarad 9 Skapa en Turlista 13 Skapa

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning (Observera att denna e-tjänst enbart är tillgänglig för kommuner

Läs mer

Arbetssätt i Skola24 Schema

Arbetssätt i Skola24 Schema Arbetssättet i Skola24 Schema liknar till allra största delen arbetssättet i Novaschem 2013, med den skillnaden att flera användare samtidigt kan göra ändringar i samma schema. I det här dokumentet beskrivs

Läs mer

Landstinget i Värmland, mars 2012

Landstinget i Värmland, mars 2012 Snabbguide Landstinget i Värmland, mars 2012 Innehållsförteckning Snabbguide till basfunktioner i LISA+... 3 Om LISA+... 3 Att komma igång... 3 Inloggning... 5 Att byta lösenord... 5 Hur görs personsökning?...

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.1.2 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

1 Installationsinstruktioner

1 Installationsinstruktioner 1 Installationsinstruktioner 1.1 Förbereda installationen Kontrollera systemkraven. Försäkra dig om att din dators hårdvara uppfyller de systemkrav som är specificerade. Vid installering av Engineering

Läs mer

Lathund. Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30. www.interaxo.se interaxo@joint.se. Org.nr.

Lathund. Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30. www.interaxo.se interaxo@joint.se. Org.nr. Lathund Joint Collaboration AB Korta Gatan 7 171 54 Stockholm Tel. 08 28 20 30 www.interaxo.se interaxo@joint.se Org.nr. 556565-2590 SE INNEHÅLL LATHUND, INTERAXO... 2 1 Varför är det olika färg och utseende

Läs mer

LEX INSTRUKTION - LEXTALK

LEX INSTRUKTION - LEXTALK LEX INSTRUKTION - LEXTALK Innehållsförteckning LEX INSTRUKTION - LEXTALK... 1 1 INLEDNING... 1 2 INSTALLATION... 1 3 PROGRAMBESKRIVNING... 1 3.1 STARTBILD... 1 3.2 ARKIV-MENYN... 2 4 LEXTALK-ANVÄNDAREN

Läs mer

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Denna guide gäller för installation av FAR Komplett Offline 2.1.2 på Windows XP, Windows Vista respektive Windows 7. Dialogrutorna kan skilja sig åt beroende

Läs mer

WinTid. Nyheter version

WinTid. Nyheter version 11.2.0 WinTid Nyheter version 11.2.0 Innehåll 1. OM DOKUMENTET... 3 1.1 DOKUMENTETS MÅL... 3 1.2 VEM ÄR DOKUMENTET SKRIVET FÖR?... 3 1.3 UPPBYGGNAD OCH FÖRVARING... 3 1.4 ANSVARIG FÖR UNDERHÅLL AV DOKUMENTET...

Läs mer

Uppdatera Mobilus Professional till version * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Uppdatera Mobilus Professional till version * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.3.1 Dokument: MobProUpd331 Rev. A Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund Ny medlem Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Ny medlem 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Ny layout (fr.o.m 12/3) 4 Medlemmar 5 Ny medlem med fullständigt personnummer 6 Vanliga felmeddelanden 7 Ny medlem med ofullständigt

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v Sid 1

Copernicus Nyheter Version v Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201303-1 Sid 1 Innehållsförteckning NYHETER WEBB FUNKTIONEN FÖR REGISTERVÅRD... 3 REDOVISNING... 3 REGISTERVÅRD... 3 Bläddra mellan registerposter... 3 Nytillkomna register

Läs mer

Lägga till bild i e- handeln

Lägga till bild i e- handeln Lägga till bild i e- handeln INNEHÅLL 1 LÄGGA TILL BILD I E-HANDELN... 3 2 LÄGGA TILL BILD PÅ PRODUKT... 3 3 LÄGGA TILL BILD PÅ KURS... 4 4 LÄGGA TILL BILD I TIDMALLEN... 6 5 SKAPA URL TILL BILD... 7 5.1

Läs mer

Stava Rex. för Google Docs. Manual för Stava Rex för Google Docs

Stava Rex. för Google Docs. Manual för Stava Rex för Google Docs Stava Rex för Google Docs Manual för Stava Rex för Google Docs Stava Rex för Google Docs i korthet.... 2 Allmänt om tillägg... 2 Om lärplattor och tillägg... 3 Kontroll av text... 3 De vanligaste meddelandena....

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

Instruktion till vårdnadshavare såhär kommer du igång med Päikky

Instruktion till vårdnadshavare såhär kommer du igång med Päikky Instruktion till vårdnadshavare såhär kommer du igång med Päikky Aktivering av användarnamn första inloggning till Päikky Daghemmet har skapat åt dig som vårdnadshavare ett användarnamn baserat på din

Läs mer

Importen kan hantera samtliga korrekta svenska personnummerformat, med eller utan bindestreck.

Importen kan hantera samtliga korrekta svenska personnummerformat, med eller utan bindestreck. Importera föräldrar CSV Funktionen Importera föräldrar används för att läsa in förälder för elever i Skola24. Importen sker genom att en fil innehållande elev och dess förälder läses in via Skola24 webbgränssnitt.

Läs mer

Molnplattform. Version 1.0. Användarhandbok

Molnplattform. Version 1.0. Användarhandbok Molnplattform Version 1.0 Användarhandbok September 2017 www.lexmark.com Innehåll 2 Innehåll Ändringshistorik...3 Översikt... 4 Komma igång...5 Systemkrav... 5 Öppna molnplattformen...5 Öppna Print Management-webbportalen...

Läs mer

Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 13.2 av HogiaLön Plus.

Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 13.2 av HogiaLön Plus. HogiaLön Plus 13.2 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 13.2 av HogiaLön Plus. OBS! När du uppdaterar/installerar får inga andra användare vara inloggade i HogiaLön

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning Nyheter

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning Nyheter Vad är nytt i Easy Planning 6.80 Detta är en stor uppdatering som innehåller många nya funktioner och ett flertal förbättringar. Vi rekommenderar alla våra kunder att göra denna uppdatering. Nyheter -

Läs mer

LOTTA MANUAL. t.o.m. version Cederlund 2014-12-07

LOTTA MANUAL. t.o.m. version Cederlund 2014-12-07 LOTTA MANUAL t.o.m. version Cederlund 2014-12-07 Innehållsförteckning 1. Nedladdning, installation och start av programmet 2. Skapa en turnering 3. Lägga in spelare i programmet 3.1. Inmatning av spelare

Läs mer

Guide för behörighetssystemet i Matilda

Guide för behörighetssystemet i Matilda Guide för behörighetssystemet i Matilda Guiden är uppdaterad t o m Matildaversion 4.7.0. Eftersom olika personer med olika arbetsuppgifter och funktioner inom kostverksamheten använder Matilda på olika

Läs mer

Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad

Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad 2012 Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad Adra Match 2012-03-30 CONTENTS Om detta dokumen... 4 Förberedelser... 5 Skapa kontoutdrag från ERP... 5 Exportera / Hämta kontoutdrag från din bank....

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning Senast uppdaterad: 2019-03-18 2 (10) Innehåll 1. Inledande

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 7.10. Nyheter. Åtgärdade fel. Release 2012-11-18 Easy Planning 7.10 1

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 7.10. Nyheter. Åtgärdade fel. Release 2012-11-18 Easy Planning 7.10 1 Vad är nytt i Easy Planning 7.10 Detta är en viktig uppdatering som bland annat åtgärdar ett problem med synkning mot Outlook. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Nyheter 1. Filtrera

Läs mer

Användarmanual Allmän REQS 7

Användarmanual Allmän REQS 7 1 Användarmanual Allmän REQS 7 2 Innehållsförteckning: Inloggning... 3 Allmänt... 4 Bokmärken statistik... 5 Fastighetsinformation... 6 Uppdragsöversikt... 7 Listläge filtrera/sortera... 8 Listläge skriv

Läs mer

PP7Mobile User s Guide

PP7Mobile User s Guide PP7Mobile User s Guide PP7 Mobile är en del i PP7s produktserie och är beroende av PP7 Pro Desktop för att fungera. Modulen är optimerad för användning på mobiltelefon och/eller tablet. För användning

Läs mer

Innehåll. Förändringar i v6.0

Innehåll. Förändringar i v6.0 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 Systemförändringar... 3 Databasen... 3 Import... 3 DuoSTATION Manager... 3 Ärenden... 3 E-post... 3 Dokumenthantering... 3 Utrustningar... 3 Användare...

Läs mer

PROPORTAL WEBBASERAT GRÄNSSNITT TILL PROMARK

PROPORTAL WEBBASERAT GRÄNSSNITT TILL PROMARK PROPORTAL WEBBASERAT GRÄNSSNITT TILL PROMARK är den webbaserade ingången till ProMark både för chefer och löneadministration samt anställda. I portalen kan man registrera sin egen tid, sina arbetsuppgifter

Läs mer

Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna? Vilka undervisningsgrupper kan schemaläggas samtidigt?

Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna? Vilka undervisningsgrupper kan schemaläggas samtidigt? Elevhantering Öppna elevtabellen Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemat få reda på följande: Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna?

Läs mer

Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015

Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015 Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015 Göteborgs Stad Askim-Frölunda-Högsbo Bemanningspoolen förskola/skola/måltidsservice Tel. 031-366 33 03/29 vikariepool.barn.ungdom@afh.goteborg.se

Läs mer

lokalnytt.se Manual kundadministration

lokalnytt.se Manual kundadministration lokalnytt.se Manual kundadministration version 2.0 2012-08-23 Innehåll Inledning... sidan 2 Rekommendationer... sidan 2 Gemensamma funktioner... sidan 3 Inloggning... sidan 4 Startsida... sidan 5 Objekt...

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO 1 VARFÖR ÄR DET OLIKA FÄRG OCH UTSEENDE PÅ MAPPARNA? Gula mappar Blå mappar Blårandiga mappar Enkla mappar som man känner igen från Utforskaren. En gul mapp kan innehålla undermappar

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.1.2.0 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.1.2.0 7 Servicerelease 18.1.1.1

Läs mer

Schemahantering i Personec P

Schemahantering i Personec P Schemahantering i Personec P Manual för chef och chefsstöd Från och med uppgradering hösten 2017 får systemet för hantering av schema nytt utseende 170901/AB Sida 2 av 15 Innehåll Innehåll... 2 Skapa nytt

Läs mer

Installationsanvisning för Garmin Communicator Plugin

Installationsanvisning för Garmin Communicator Plugin för Garmin Communicator Förord På uppdrag av Naturvårdsverket erbjuder Viltskadecenter support för de svenska användarna av databasen Rovbase. Det här är en manual riktad till de som behöver överföra data

Läs mer

Visma.net Approval. Versionsbrev 1.40.1

Visma.net Approval. Versionsbrev 1.40.1 Visma.net Approval Versionsbrev 1.40.1 Innehåll Visma.net Approval 1.40.1 2 Process översikt 2 Rättningar 2 Aktivt dokument med status avisning 2 Internet Explorer 8 (IE8) presentation och val 2 Internet

Läs mer

Kom igång med TIS-Office

Kom igång med TIS-Office Kom igång med TIS-Office Denna guide hjälper dig att komma igång med TIS-Office, mer information om hur man använder programmet finns i manualer på TIS-Office CD-skivan och i den inbyggda hjälpfunktionen

Läs mer

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

Pyramid Print och Watcher - Installationsanvisning

Pyramid Print och Watcher - Installationsanvisning Pyramid Print och Watcher - Installationsanvisning Gäller Pyramid Business Studio version 3.42A och PBS Webb Version 1.0 - (141014) Installationshandbok för moduler i Pyramid Business Studio för användning

Läs mer

Aditro Our focus benefits yours Nyhetsdagar för användare av Aditros lösningar för Privat Marknad Sverige Sverige 2013-10-24 25 Aditro E&O

Aditro Our focus benefits yours Nyhetsdagar för användare av Aditros lösningar för Privat Marknad Sverige Sverige 2013-10-24 25 Aditro E&O Our focus benefits yours Nyhetsdagar för användare av s lösningar för Privat Marknad Sverige Sverige 2013-10-24 25 E&O Konsulting Outsourcing Molntjänster Utbildning Programvara HR Löner Ekonomi Administration

Läs mer

Vikariehandledning Time Care Pool Timanställd vikarie

Vikariehandledning Time Care Pool Timanställd vikarie Vikariehandledning rev 20180917 Vikariehandledning Time Care Pool Timanställd vikarie Allmänt om vikariebokning De moment som du som vikarie skall göra i Time Care Pool gör du via www.vadstena.se/bemanningsenheten.

Läs mer

Uppdaterad: 2013-12-03. Lathund skapa grupper

Uppdaterad: 2013-12-03. Lathund skapa grupper Uppdaterad: 2013-12-03 Lathund skapa grupper 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Elevhantering. Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande:

Elevhantering. Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande: Öppna elevtabellen Välj Tabell - Elev. Konstatera att elevtabellen är tom! I brist på elevinformation måste schemafilen få reda på följande: Från vilka klasser hämtas eleverna till undervisningsgrupperna?

Läs mer

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk.

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. Manual Mina sidor 1 2 Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. 2) Genom att klicka på Mina sidor i menyn. 3) Genom att klicka på

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 4 3. Meddelande 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

LICENSAKTIVERINGSGUIDE. Design Collaboration Suite

LICENSAKTIVERINGSGUIDE. Design Collaboration Suite LICENSAKTIVERINGSGUIDE Design Collaboration Suite 2014 Varje kapitel representerar en viss typ av licensmetod. På ditt licenscertifikat står det vilken licenstyp du har. Hitta din licenstyp i listan nedan

Läs mer

Detta är en stor uppdatering som innehåller både många förbättringar och åtgärdar fel. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering.

Detta är en stor uppdatering som innehåller både många förbättringar och åtgärdar fel. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Vad är nytt i Easy Planning 7.38 Detta är en stor uppdatering som innehåller både många förbättringar och åtgärdar fel. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Nyheter 1. 10 gånger snabbare

Läs mer

Introduktion till Winbas. excel till Winbas

Introduktion till Winbas. excel till Winbas Introduktion till Winbas excel till Winbas Skapa datakälla Första gången man gör en koppling till databasen måste man skapa en ny datakälla, denna källa kan sedan användas till flera olika kopplingar.

Läs mer

LEX INSTRUKTION LEX LDAP

LEX INSTRUKTION LEX LDAP LEX INSTRUKTION LEX LDAP Innehållsförteckning LEX INSTRUKTION LEX LDAP... 1 1 INLEDNING... 1 2 INSTALLATION... 2 3 LEXLDAPSERVICE - KLIENTEN... 3 3.1 HUVUDFÖNSTER... 3 3.2 INSTÄLLNINGAR... 4 3.2.1 Lex...

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben

Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben version 2010.05 Medvind Informationsteknik AB 2011-04-06 Logga in.... 3 Ange lösen... 3 Lägga in tider.... 4 Välj period... 4 Välja arbetspass...

Läs mer

Nyheter och förändringar i BaTMan v6.2

Nyheter och förändringar i BaTMan v6.2 2016-03-10 Nyheter och förändringar i BaTMan version 6.2 Nyheter och förändringar i BaTMan v6.2 Frågor kring BaTMan 6.2 kan ställas till BaTMan HelpDesk, batman@trafikverket.se Innehåll Sammanfattning

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version Version /

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version Version / Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.4.1 Version 1.4.1 / 170510 1 Innehåll 1) INLOGGNING VIA MEDARBETARWEBBEN... 4 2) INTERNET EXPLORER... 7 2.1 Java... 7 2.2 Popup- fönster... 9 2.3 Browser,

Läs mer

1. Revisionsinformation

1. Revisionsinformation 7.4.2 Systemkrav Systemkrav 2018-12-06 2 (27) Systemkrav 7.4.2 Dokumentet beskriver de krav som systemet ställer på maskinvara och programvara i de servrar och klientdatorer som ska användas för systemet.

Läs mer

Version Grundschema. Chefswebb. Manual. Medvind Informationsteknik AB

Version Grundschema. Chefswebb. Manual. Medvind Informationsteknik AB Version 2018.1 Grundschema Chefswebb Manual Medvind Informationsteknik AB Innehåll Allmänt... 2 Att skapa ett schema... 3 Skapa ny planeringsgrupp... 3 Innehåll i planeringsgruppen... 4 Att göra ett nytt

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.1.1.0 www.trimble.com Page 1 Information 3 Begränsningar och kända fel 4 Installation och uppgradering 5 Version 18.1.1.0 6 Servicerelease 18.1.0.2 7 Servicerelease

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

Användarmanual Brunskog Transportbokning.

Användarmanual Brunskog Transportbokning. Användarmanual Brunskog Transportbokning. Det finns två typer av användare i Brunskog Transportbokning. En enkel användare som endast kan boka en sändning och som inte har tillgång till de övriga funktioner

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

1 Installationsinstruktioner

1 Installationsinstruktioner 1 Installationsinstruktioner 1.1 Förbereda installationen På Aucotecs hemsiad www.aucotec.com kan du kontrollera de aktuella systemkraven för Engineering Base. Försäkra dig om att din dators hårdvara uppfyller

Läs mer

Webbklient för användare

Webbklient för användare Webbklient för användare Time Care Planering 4.2.30xx Copyright 20112 Allocate Software plc and its subsidiaries 1 (23) Copyright 20112 Allocate Software plc and its subsidiaries 2 (23) Innehållsförteckning

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Personec Genomgång HR specialister

Personec Genomgång HR specialister Personec Genomgång HR specialister Datum: 2018-10-05 Skapad: Lönekonsulterna Innehåll 1. SOLTAK AB HEMSIDA...3 2. ORGANISATIONSTRÄDET I WEBBEN...4 3. PERSONUPPGIFTER...5 4. ANSTÄLLNINGSUPPGIFTER...7 5.

Läs mer