Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K3 Södra delen av Ryttarhagsområdet. Planhandlingar. Diarienummer: BRN 2013:284.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K3 Södra delen av Ryttarhagsområdet. Planhandlingar. Diarienummer: BRN 2013:284. www.mjolby."

Transkript

1 Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K3 Södra delen av Ryttarhagsområdet Planhandlingar Diarienummer: BRN 2013:284 SAMRÅDSHANDLING Upprättad av Byggnadskontoret i september 2015

2 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER till detaljplan K3 för del av Ryttarhagen i Mjölby kommun Upprättat av byggnadskontoret i september Följande gäller inom de områden där nedanstående plan äger giltighet: Förslag till ändring och utvidgning av stadsplanen för södra delen av Ryttarhagsområdet K3, Mjölby kommun, fastställd 1 mars Denna detaljplan gäller jämsides med ändringen. Gränser Gräns inom vilket tillägg till planbestämmelser ska gälla Inom område där tillägg till planbestämmelser ska gälla gäller följande: Utnyttjandegrad e1 e2 e3 e4 e5 Högsta sammanlagda byggnadsarea utgör 160 kvm. Högsta sammanlagda byggnadsarea utgör 200 kvm. Högsta sammanlagda byggnadsarea utgör 250 kvm. Högsta sammanlagda byggnadsarea utgör 305 kvm Högsta sammanlagda byggnadsarea utgör 274 kvm Placering; Utformning; Utförande Placering p1 Byggnaderna utgör radhus. Ny huvudbyggnad ska placeras i gemensam fastighetsgräns mot angränsande fastighet med samma egenskaper. Tillbyggnad av huvudbyggnad och komplementsbyggnad får placeras i fastighetsgräns mot angränsande fastighet med samma egenskaper. För ny komplementsbyggnad gäller minsta avstånd 2 meter till angränsande fastighet med samma egenskaper.

3 Avstånd för nybyggnad eller tillbyggnad av huvudbyggnad och komplementsbyggnad mot allmän platsmark (gata) får inte understiga 6 meter från fastighetsgräns. Mot övriga fastighetsgränser gäller minsta avstånd 4 meter till fastighetsgräns för huvudbyggnad och 2 meter för komplementsbyggnad. p2 Byggnaderna utgör kedjehus eller parhus. Ny huvudbyggnad ska placeras i gemensam fastighetsgräns mot angränsande fastighet med samma egenskaper. Tillbyggnad av huvudbyggnad får placeras i fastighetsgräns mot angränsande fastighet med samma egenskaper. Tillbyggnad av huvudbyggnads garagedel som ej angränsar mot fastighet med samma egenskaper får placeras i linje med befintlig garagebyggnad. Tillbyggnad av komplementsbyggnad som är sammanbyggd över gemensam fastighetsgräns får placeras mot angränsande fastighet med samma egenskaper. Avstånd för nybyggnad eller tillbyggnad av huvudbyggnad och komplementsbyggnad mot allmän platsmark (gata) får inte understiga 6 meter från fastighetsgräns. I övrigt gäller minsta avstånd 4 meter till fastighetsgräns för huvudbyggnad och 2 meter till fastighetsgräns för komplementsbyggnad. p3 Friliggande bebyggelse. Avstånd för nybyggnad eller tillbyggnad av huvudbyggnad och komplementsbyggnad mot allmän platsmark (gata) får inte understiga 6 meter från fastighetsgräns. Tillbyggnad av huvudbyggnads garagedel får mot angränsande fastighet placeras i linje med befintlig garagebyggnad. I övrigt gäller minsta avstånd 4 meter till fastighetsgräns för huvudbyggnad och 2 meter till fastighetsgräns för komplementsbyggnad.

4 Utformning Högsta tillåtna nockhöjd för huvudbyggnad är 8 meter Högsta tillåtna byggnadshöjd för komplementsbyggnad är 3,5 meter k1 Taktäckning på huvudbyggnadens bostadsdel ska vara tegelröda takpannor. Fasadmaterial på bostadsdelen ska vara rött eller gult tegel i bottenvåning och täckmålad träpanel i gavelrösten. Administrativa bestämmelser Genomförandetid Genomförandetiden är 5 år från den dag planen vinner laga kraft. Upphävda bestämmelser Genom detta tillägg till detaljplan K3 upphävs följande bestämmelser: 2. Mark som inte får bebyggas Med punktprickning betecknad mark får inte bebyggas. 3. Byggnadssätt Mom. 1. Med S betecknat område får bebyggas med hus som uppförs friliggande eller sammanbyggda. Mom. 2. På med Sr betecknat område skall byggnad uppföras i gräns mot granntomt där sådan gräns förekommer inom området. Byggnad får dock uppföras indragen från gräns mot granntomt, om detta prövas vara förenligt med ett prydligt och ändamålsenligt bebyggande av kvarteret. Mom. 3. Med F betecknat område får bebyggas endast med hus som uppförs fristående. 4. Antal byggnader och byggnadsyta på tomt På tomt som omfattar med F betecknat område får endast en huvudbyggnad och ett uthus uppföras. Sammanlagt får byggnaderna icke uppta större areal än 200 kvm. 5. Våningsantal På med romersk siffra betecknat område får byggnad uppföras med högst det antal våningar som siffran anger.

5 Tillägg till PLANBESKRIVNING Till detaljplan K3 för del av Ryttarhagen i Mjölby kommun Upprättat av byggnadskontoret i september 2015 Handlingar Handlingarna består av tillägg till plankarta, tillägg till planbeskrivning, tillägg till genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning (bifogas ej) samt behovsbedömning MKB Ändringens syfte och huvuddrag Syftet med planändringen är att ge utökade byggrätter och möjlighet till utbyggnad för berörda fastigheter på ett sätt som bibehåller områdets karaktär. Planändringen syftar även till att göra befintliga byggnader planenliga. Ändringen aktualiserar och uppgraderar gällande plan men ändrar inte huvudsyftet. Detaljplaneändringen Detaljplaneändringen består i att byggrätterna för tomter förändras till 160 kvm för radhus, 200 kvm för kedjehus eller parhus och 250 kvm för friliggande hus. Fastigheter med friliggande hus där den sammanlagda byggnadsarean överskrider 250 kvm får byggrätt som motsvarar nuvarande sammanlagd byggnadsarea. Ingen fastighet får således minskad byggrätt. Ändringen medför även att mark som inte får bebyggas (så kallad prickad mark) utgår inom markerat område och ersätts av placeringsbestämmelser för huvudbyggnad och komplementsbyggnader. Begränsningen för friliggande hus att endast en huvudbyggnad och ett uthus får uppföras tas bort. Observera att där huvudbyggnad och komplementsbyggnad är sammanbyggda, så räknas komplementsbyggnaden som en del av huvudbyggnaden. De byggnader som innehåller ett plan samt en till bostad inredd vindsvåning, betraktas enligt nuvarande definition på avgränsning mellan vind och våning som bebyggelse i två våningar. Därmed överensstämmer inte detaljplan och bebyggelse avseende antal våningar i denna del. Planbestämmelsen om att byggnad får uppföras i ma en våning tas bort. Planbestämmelsen om högsta byggnadshöjd 4,5 meter för huvudbyggnad i underliggande plan kvarstår och kompletteras med bestämmelse om högsta nockhöjd för huvudbyggnad på 8 meter. För komplementsbyggnad införs bestämmelse om högsta byggnadshöjd på 3,5 meter. Endast områden planlagda för bostadsändamål berörs av ändringen.

6 Tidigare ställningstaganden För området gäller detaljplan: Förslag till utvidgning av stadsplanen för västra delen av Ryttarhagsområdet K3, fastställd 1 mars Planområdet omfattar en areal på ca 25 ha. Området är planlagt för bostadsändamål och närservicelokaler. Byggnadssättet är fristående och sammanbyggda hus som uppförs i gräns mot granntomt. Endast en huvudbyggnad och ett uthus får uppföras inom fristående bebyggelse. Sammanlagd byggnadsarea inom fristående bebyggelse utgör 200 kvm. Eploateringsbestämmelser saknas för sammanbyggda hus. Högst en våning är tillåten. Högsta byggnadshöjd är 4,5 meter. Prickmark (område som inte får bebyggas) finns mot gator och omgivande parkmark, mot parkmarken relativt omfattande. Längs planområdet västra gräns finns bullervall uppförd. Förslaget till tillägg för detaljplan strider inte mot gällande översiktsplan för Mjölby kommun, antagen av kommunfullmäktige 2011, eller Länsstyrelsens granskningsyttrande för översiktsplanen. Kommunala beslut i övrigt I samband med hantering av bygglovsärenden för fastigheterna Viringe 13 och 14 beslutade byggnads- och räddningsnämnden, , att prioritera en utredning om att ändra de för området gällande planbestämmelserna, för att inom nuvarande detaljplaneområde åstadkomma en mera anpassad tomtyta med hänsyn till omgivning, dagens byggnadskultur och behov. Fastigheterna ligger inom södra delen av Ryttarhagsområdet, detaljplan K uppdrog byggnads- och räddningsnämnden till byggnadskontoret att ta fram en planutredning för att utreda hur gällande detaljplaner K2 och K3 inom Ryttarhagen)

7 kan moderniseras, främst med avseende på mark som inte får bebyggas, så kallad punktprickad mark. Förutsättningar och förändringar Bebyggelseområden I princip tre olika hustyper förekommer inom område K3: 46 radhus, 57 kedjehus och 87 friliggande hus. Varje kvarter innehåller en, två eller samtliga hustyper. Radhustomterna har garagen placerade i förgårdslinjen och själva radhusen indragna från förgårdslinjen. Bostadsdelarna består av sadeltak med tegelröda betongtakpannor, vilka med åren har erhållit en mörkt brun nyans. Samtliga radhus har inredda vindar och en taklutning närmare 45 grader. Bostadshusens fasader har rött eller gult fasadtegel i bottenvåningarna och gavelrösten av stående täckmålad träpanel. Garagedelarna har plana tak eller sadeltak med svag taklutning och fasader av täckmålad träpanel. Tillbyggnader har under hand skett med inglasade uteplatser, tillbyggda uthus och friggebodar. De 57 kedjehusen utgörs i de flesta fall av två enbostadshus sammanbyggda via garagedelarna. Bostadsdelarna har inredda vindar och en taklutning upp mot 45 grader. Gula tegelfasader förekommer vid sidan av de röda tegelfasaderna. Taktäckningen består av tegelröda till brunröda betongtakpannor. Garage och uthus har i regel plana tak eller sadeltak med svag taklutning. De har fasader av träpanel. Tillbyggnader har under hand skett med inglasade uteplatser, tillbyggda uthus och friggebodar. De 87 friliggande husen har en viss överensstämmelse med radhus och kedjehus beträffande takutformning, takmaterial och takkulör. Bostadsdelarna har i allmänhet tegelfasader i olika kulörer, men variationen är större än för radhusen och kedjehusen. Tillbyggnader har under hand skett med inglasade uteplatser, tillbyggda uthus och friggebodar. Den nuvarande sammanlagda byggnadsarean varierar mellan m 2. Nuvarande sammanlagda byggnadsareor per fastighet som berörs av planändringen

8 De omgivande trädgårdarna uppvisar en tät grönska med häckar mot gatorna. Byggnadernas placering Den omfattande prickmarken, där byggnad inte får uppföras, tas bort och ersätts av placeringsbestämmelser som är olika utformade för radhus, kedjehus/parhus samt friliggande hus. För radhus får placeringsbestämmelserna följande konsekvenser: Huvudbyggnad liksom komplementsbyggnader sammanbyggda över fastighetsgräns får byggas ut i gemensam fastighetsgräns. Syftet med att tillåta utbyggnad av komplementsbyggnad i denna gränsa är att möjliggöra utbyggnad av garage. Längs förgårdsmark får ingen ny byggnad närmre än 6 meter från fastighetens gräns. Mot övriga gränser får huvudbyggnad inte placeras närmre än 4 meter och komplementsbyggnader inte närmre än 2 meter. Se illustration nedan. Illustrationseempel över placeringsbestämmelsernas konsekvenser, radhus Kedjehus och radhus får sinsemellan identiska placeringsbestämmelser. Tillbyggnad av huvudbyggnaden, eempelvis i form av garage eller uteplats, får ske i fastighetsgräns mot vilken byggnaden är sammanbyggd. Komplementsbyggnad som är sammanbyggd över en gemensam fastighetsgräns får byggas ut i samma gräns. Syftet är att möjliggöra utbyggnad av garage där sådan är friliggande från huvudbyggnaden. Ny komplementsbyggnad eller tillbyggnad av komplementsbyggnad som inte är sammanbyggd får däremot inte uppföras närmre än 2 meter mot någon fastighetsgräns.

9 I de fall där garage är sammanbyggt med bostadsdelen men inte med garage på angränsande fastighet och ligger närmre än 4 meter från fastighetsgräns får garagedelen byggas ut i förlängd linje med befintlig garagedel (grön linje i illustrationseempel nedan). Längs förgårdsmark får huvudbyggnad eller komplementsbyggnad ej tillkomma närmre fastighetsgräns än 6 meter. Illustrationseempel överplaceringsbestämmelsernas konsekvenser, kedjehus (t.v.) och parhus (t.h.) För de friliggande husen får garage som är sammanbyggda med bostadsdelen byggas ut i linje med befintlig garagedel, då garagedel ligger mindre än 4 meter från fastighetens gräns. Längs förgårdsmark får inte någon ny byggnad uppföras närmre än 6 meter från fastighetsgränsen. I övrigt gäller att tillbyggnad av huvudbyggnad inte får ske inom 4 meter från fastighetsgräns. Ny komplementsbyggnad eller tillbyggnad av komplementsbyggnad får inte ske inom 2 meter från fastighetsgräns. Se även illustrationseempel nedan. Illustrationseempel över placeringsbestämmelsernas konsekvenser, friliggande hus

10 Natur Inga områden med höga naturvärden finns uppmärksammade inom området. Sedan området eploaterades har vätligheten inom den allmänna platsmarkens parkytor fått utvecklas fritt. Parkmarken innehåller idag ett grönområde med mycket varierad vätlighet med tallar, lövträd, buskar och örter. Marken används för de boendes rekreation. Ingen förändring av allmän plats planlagd som parkmark föreslås. Dagvattenhantering De utökade byggrätterna medför att andelen hårdgjord yta tillåts öka, vilket får konsekvenser för dagvattensystemet. En beräkning av flöden då samtliga utökade byggrätter teoretiskt utnyttjas har genomförts. Resultaten visar att kapaciteten i befintligt system är tillräcklig. Inga nya åtgärder föreslås. Radon Radonmätningar har ej utförts i samband med planändringen. Bland de radonmätningar som finns registrerade hos Miljökontoret på Mjölby kommun överskrids Folkhälsomyndighetens riktvärde för inomhusluft i en fastighet. Ytterligare en fastighet ligger precis på gränsvärdet. Radonmätningar rekommenderas i samband med utbyggnad, vilket respektive fastighetsägare ansvarar för. Buller Den kommunövergripande bullerkartering för trafikbuller som har tagits fram under år 2015 indikerar att bebyggelse inom fastigheterna Svärdet 1, Väringen 6, Heimdal 5 och Oden 1 är utsatta för höga bullernivåer (55-60 dba). Krav på utformning för att klara gällande riktvärden för buller inomhus kommer att prövas i samband med bygglov. Övriga fastigheter inom planområdet berörs ej av bullernivåer över 55dBA. Någon bullerutredning har inte gjorts i samband med planändringen. Utdrag ur utkast till trafikbullerkartering för Mjölby kommun, avseende dygnsekvivalenta värden från sammanvägt väg- och spårtrafik.

11 Arbete pågår med att ta fram en ny detaljplan för området söder om Svarvaregatan, med syftet att tillskapa ny tillfartsväg till Lundby och Sörby industriområden samt ny tomtmark för industriverksamhet, handel och service. I samrådsförslaget föreslås en ny huvudgata från korsningen Ryttarhagsleden/Svarvaregatan söderut med anslutning till Hallevadsgatan. Den bullerutredning som genomförts i samband med planen visar att bullernivåerna vid fasad understiger såväl gränsvärden för ekvivalent nivå på 55 dba såväl som maimal nivå på 70 dba. Planerad cirkulationsplats och tillfartsväg beräknas öka ljudnivåerna med som mest 2 dba. Gator och trafik Från Ryttarhagsleden leder Viringegatan in till området. Från Svarvaregatan leds trafik även in från Odengatan. Siktförhållandena vida båda dessa utfarter bedöms som goda. Inga förändringar föreslås. Kulturhistoria och fornlämningar Kända fornlämningar förekommer nordost om planområdet vid Kungshögarna. Fornlämningar kan finnas inom allmän platsmark i området. Eftersom planändringen endast innebär förändringar inom befintlig kvartersmark har en arkeologisk utredning ej bedömts nödvändig. Om något av arkeologiskt intresse skulle påträffas i samband med schaktning ska anmälan genast göras till länsstyrelsens kulturmiljöenhet. Medverkande tjänstemän Denna planbeskrivning har upprättats av fysisk planerare Mikael Sonesson i samarbete med planarkitekt Jesper Borgström. Börje Mathiasson, Formiloge AB, har varit kommunens konsult i arbetet

12 Tillägg till GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Till detaljplan K3 för del av Ryttarhagen i Mjölby kommun Upprättat av byggnadskontoret i september 2015 Organisatoriska frågor Genomförandetid Genomförandetiden för den underliggande detaljplanen har gått ut. Den nya genomförandetiden sätts till fem år och gäller endast ändringen. Ekonomiska frågor Planavgift Planavgift tas ut i samband med bygglovsprövning. Fastighetsrättsliga frågor Fastighetsbildning, gemensamhetsanläggning m.m. Planförslaget föranleder ej någon förändring när det gäller fastighetsindelningen. Medverkande tjänstemän Denna genomförandebeskrivning har upprättats av fysisk planerare Mikael Sonesson i samarbete med planarkitekt Jesper Borgström. Börje Mathiasson, Formiloge AB, har varit kommunens konsult i arbetet.

13 Påverkas ej Kan påverkas BEHOVSBEDÖMNING - MKB Till ändring av detaljplan K3 för del av Ryttarhagen i Mjölby kommun Upprättat av byggnadskontoret i september 2015 Denna checklista utgör arbetsunderlag för att bedöma behovet av en miljöbedömning samt för att avgränsa vilka typer av miljöåverkan som behöver bedömas. Bedömningarna är preliminära. Ny kunskap som tillförs planarbetet kan innebära att bedömningarna i denna checklista måste omvärderas. Synpunkter Kommentarer GÄLLANDE REGLERINGAR OCH SKYDDSVÄRDEN FÖORDNANDEN/SKYDD Riksintressen Väster om planområdet finns E4 som utgör ett riksintresse för kommunikationer. Borttagande av prickmark för att möjliggöra ytterligare bebyggelse närmare E4 bedöms inte påverka riksintresset i och med att bebyggelsen kommer att utgöra bostadskompletteringar. Naturvårdsprogram Inga områden som tas upp i Mjölby kommuns naturvårdsprogram påverkas av planförslaget Ekologiskt känsliga områden Fornlämningar Planförslaget avser endast förändringar inom befintlig kvartersmark. Fornlämningar finns i närområdet och kan finnas inom allmän platsmark i planområdet. Skyddsavstånd Gällande detaljplan innebär genom bebyggelsens placering att ett skyddsområde har skapats mot E4 och Svarvaregatan. MILJÖEFFEKTER Mark Luft och klimat Vatten Utökade byggrätter innebär viss ökning av hårdgjord yta, vilket påverkar hanteringen av dagvatten. Befintligt system har kapacitet att

14 Vegetation Djurliv hantera förändringen. Landskapsbild / Stadsbild Områdets karaktär och skala kan påverkas genom möjliggörandet av på- till- och komplementbyggnader. Detta hanteras genom bestämmelser om placering, utformning och varsamhet. Miljöpåverkan från omgivningen HÄLSOEFFEKTER Utsläpp Förändringarna bedömsinte medföra att luftkvaliteten i området blir oacceptabel. Vibrationer Buller Bostäder vid ett fåtal fastigheter har bullernivåer som överstiger gränsvärden för trafikbuller. Krav på bullerskyddad utformnings prövas i samband med bygglov. Ljus Säkerhet HUSHÅLLNING MED MARK, VATTEN OCH ANDRA RESURSER Mark- och vattenanvändning Naturresurser Utökade byggrätter inom befintlig kvartersmark är positivt för hushållningen med markresurser. Transporter Utökade byggrätter möjliggör för större hushåll i området, vilket kan ge viss trafikgenerering till/från området. Effekten bedöms dock som liten. Rekreation Förslaget om ökad byggrätt påverkar inte närliggande rekreationsområden Närmiljö för boende inom området. Kulturmiljö MILJÖBALKEN 3 & 4 kap om hushållning Utökade byggrätter inom befintlig

15 kvartersmark är positivt för hushållningen med markresurser. Miljökvalitetsnormer Anmälan, tillstånd MILJÖMÅL Planförslaget syftar till att förbättra förutsättningarna för miljömålet God bebyggd miljö. Slutsats om utredningsbehov och avgränsning Den planerade området bedöms inte ge upphov till betydande påverkan på miljö, hälsa eller hushållning med mark, vatten eller andra resurser. Någon miljökonsekvensbeskrivning enligt 5 kap 18 PBL och Miljöbalken 6 kap bedöms därför inte vara nödvändig. Medverkande tjänstemän Denna behovsbedömning har upprättats av fysisk planerare Mikael Sonesson.

Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K2 Västra delen av Ryttarhagsområdet. Planhandlingar. Diarienummer: BRN 2013:284. www.mjolby.

Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K2 Västra delen av Ryttarhagsområdet. Planhandlingar. Diarienummer: BRN 2013:284. www.mjolby. www.mjolby.se/planer Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K2 Västra delen av Ryttarhagsområdet Planhandlingar Diarienummer: BRN 2013:284 SAMRÅDSHANDLING Upprättad av byggnadskontoret i september 2015

Läs mer

Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K3 Södra delen av Ryttarhagsområdet. Planhandlingar. Diarienummer: BRN 2013:284.

Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K3 Södra delen av Ryttarhagsområdet. Planhandlingar. Diarienummer: BRN 2013:284. www.mjolby.se/planer Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K3 Södra delen av Ryttarhagsområdet Planhandlingar Diarienummer: BRN 2013:284 ANTAGANDEGHANDLING Upprättad av Byggnadskontoret i september 2015,

Läs mer

Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K2 Västra delen av Ryttarhagsområdet. Planhandlingar. Diarienummer: BRN 2013:284.

Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K2 Västra delen av Ryttarhagsområdet. Planhandlingar. Diarienummer: BRN 2013:284. www.mjolby.se/planer Ändring av detaljplan för Ryttarhagen K2 Västra delen av Ryttarhagsområdet Planhandlingar Diarienummer: BRN 2013:284 ANTAGANDEHANDLING Upprättad av byggnadskontoret i september 2015,

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Montören 9. Stuvsta-Snättringe kommundel, Huddinge kommun. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning SBN 2012-1059 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2012-1059 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Kartan visar planområdets utbredningsområde. Detaljplan för Montören 9 Stuvsta-Snättringe

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

NORMALT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 1 (8) NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Broby 2:129, Broby backar Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER Upprättad 2013-04- 22 plan- och exploateringsenheten och konsult Lina Kumlin, ETTELVA Arkitekter.

TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER Upprättad 2013-04- 22 plan- och exploateringsenheten och konsult Lina Kumlin, ETTELVA Arkitekter. 1(8) Enkelt planförfarande ÄNDRING GENOM TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR KV BOFINKEN i Salem, Salems kommun, Stockholms län Plan nr 82-80, tillägg till gällande detaljplan nr 82-06 dnr 2012/133 TILLÄGG TILL

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Handläggare Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 Enkelt planförfarande ÄDp 1708 2009-04-14 Dnr 08:10191-BN 540 Ändring av detaljplan för område vid Ymergatan, Irsta, Västerås TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING INLEDNING

Läs mer

Valbo-Ön 5:60, Sofiedalsvägen 24

Valbo-Ön 5:60, Sofiedalsvägen 24 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-05-05 Antagen av BMN: 2009-05-18 Dnr: 08BMN1317 Laga kraft: Handläggare: Jonas Olsson Valbo-Ön 5:60, Sofiedalsvägen 24 Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

Restaurang vid Granängsvägen

Restaurang vid Granängsvägen LAGA KRAFTHANDLING April 2004 Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Henrik Svensson, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Restaurang vid Granängsvägen Del av Bollmora 1:94 inom Tyresö

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2. Dnr. Plan.2012.2 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR KV SVAMPEN i Salem, Salems kommun, Stockholms län Plan nr 82-70, tillägg till gällande detaljplan nr 82-32 dnr 2006/256

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR KV SVAMPEN i Salem, Salems kommun, Stockholms län Plan nr 82-70, tillägg till gällande detaljplan nr 82-32 dnr 2006/256 1(9) ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR KV SVAMPEN i Salem, Salems kommun, Stockholms län Plan nr 82-70, tillägg till gällande detaljplan nr 82-32 dnr 2006/256 PLANBESTÄMMELSER MED ÄNDRINGAR OCH TILLÄGG Upprättad

Läs mer

Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås

Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås Handläggare Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 Enkelt planförfarande Dp 1707 2009-04-14 Dnr 08:10104-BN 540 Detaljplan för kvarteren Tegelbruket och Tegelladan, Framnäs, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN. Samhällsbyggnadsförvaltningen

BURLÖVS KOMMUN. Samhällsbyggnadsförvaltningen BURLÖVS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen Orienteringsbild Ändring av detaljplan för detaljplan 209 för Åkarp 19:1 m.fl., Lervägen, i Åkarp, Burlövs kommun, Skåne län Enkelt planförfarande Tillägg till

Läs mer

Antagandehandling Antagen av Tekniska nämnden 2007-03-27, vunnit laga kraft 2007-07-10

Antagandehandling Antagen av Tekniska nämnden 2007-03-27, vunnit laga kraft 2007-07-10 Ändring av detaljplan för Hästnäs 1:1 m fl. HÄSTNÄS FRITIDSOMRÅDE i Arboga kommun, Västmanlands län Antagandehandling Antagen av Tekniska nämnden 2007-03-27, vunnit laga kraft 2007-07-10 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Miljönämnden Mjölby kommun Boxholms kommun

Miljönämnden Mjölby kommun Boxholms kommun Miljönämnden 2015-10-22 1 (11) Plats och tid Mjölby, kl. 13:00-15:30 Plats och tid Beslutande Ellinor Karlsson, S Stig Adolfsson, S Monica Karlsson, S ersättare för Anders Wikström, S Elin Ross, M Lars-Göran

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

Upprättad 2006-08-23, Antagen 2006-11-20 (KF 103/06), Laga kraft 2006-12-21 BURLÖVS KOMMUN BYGG- och ANLÄGGNINGSFÖRVALTNINGEN ANTAGANDEHANDLING Ändring av detaljplanerna 5, 54, 95, 123, 155, 171 och 214

Läs mer

Antagen av byggnadsnämnden 2009-06-17 Laga kraft 2009-07-20

Antagen av byggnadsnämnden 2009-06-17 Laga kraft 2009-07-20 Detaljplan för Rockebro 7:137 m.fl, Sommens samhälle, Tranås kommun Dnr 330/2008 Upprättad i april 2009 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Planområde Sjön Sommen Antagen av byggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i Umeå kommun, Västerbottens län Planbeskrivning Samråd Sida 1 av 8 Diarienummer: BN-2014/00904 Datum: 2015-10-02 Handläggare: Maria Norstedt för fastigheterna Svärdet 8 och 9 inom stadsdel Haga i, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER

TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER UTSTÄLLNINGSHANDLING Ändring av detaljplanen för Bilaga 1 Tillhör karta D 10-0022:1 SÖDRA OCH ÖSTRA DELARNA AV ÄSPET i Åhus (område A), Kristianstads kommun TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER GÄLLANDE PLAN

Läs mer

datum 2014-01-24 Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö

datum 2014-01-24 Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö datum 2014-01-24 diarienummer 2013-00469 Dp 5341 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastighten BÄCKÖRINGEN 6 i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med planändringen är

Läs mer

Detaljplan för bostäder vid MÅNS OLAS VÄG Partille kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för bostäder vid MÅNS OLAS VÄG Partille kommun, Västra Götalands län 2008-03-03 Handläggare Karin Telldén Tel: 031-792 12 02 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer KS 2007:80 Antagen av kommunfullmäktige 2008-10-28 Laga kraft 2009-06-25 Detaljplan för bostäder vid MÅNS OLAS VÄG

Läs mer

PLANBESKRIVNING. RIKSGRÄNSEN 1:11, RIKSGRÄNSEN 1:1, del av. Detaljplan. Kiruna kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken AB, Piteå

PLANBESKRIVNING. RIKSGRÄNSEN 1:11, RIKSGRÄNSEN 1:1, del av. Detaljplan. Kiruna kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken AB, Piteå 1 PLANBESKRIVNING Detaljplan RIKSGRÄNSEN 1:11, RIKSGRÄNSEN 1:1, del av Kiruna kommun Norrbottens län. Upprättad av Arkitekthuset Monarken AB, Piteå 2 RIKSGRÄNSEN 1:11 RIKSGRÄNSEN 1:1, del av Kiruna kommun

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för kvarteret SVEN i Limhamn i Malmö INLEDNING

SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan för kvarteret SVEN i Limhamn i Malmö INLEDNING V 140513 datum 2015-03-03 diarienummer 2014-795 ÄDp 5397 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för kvarteret SVEN i Limhamn i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med ändringen av

Läs mer

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR

STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Detaljplan för bostadshus inom del av STENUNG 1:107 m fl. (Janssons väg) Stenungsund, Stenungsunds kommun Dnr 0194/06-214 Tillhör Kommunstyrelsen i Stenungsund beslut 2009-05-18 108 Agneta Dejenfelt Sekreterare

Läs mer

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING

Del av Östra Eklanda. Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl. Mölndals stad Västra Götalands län. Bostäder PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING Dnr 152/08 Stadsbyggnadskontoret Handläggare Jan Kristoferson Tel: 031 315 14 21 Mailadress: jan.kristoferson@molndal.se Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 Handlingen består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Fastighetsförteckning Planområde Detaljplan för

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Kronhjorten 1 och del av Åsvallehult 2:1 i Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Kronhjorten 1 och del av Åsvallehult 2:1 i Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Kronhjorten 1 och del av Åsvallehult 2:1 i Tranås stad Upprättad i mars 2011 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 286/2010 Planområde Plan - och

Läs mer

Detaljplan för Ljungblomman 17 Stuvsta

Detaljplan för Ljungblomman 17 Stuvsta DIARIENR SBN 2012-001802 0126K-15729 1 (8) Antagandehandling Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplan för Ljungblomman 17 Stuvsta Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen,

Läs mer

Bönan 4:6, Strandgården

Bönan 4:6, Strandgården PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2011-02-03 Antagen av BMN: 2011-03-23 Dnr: 10BMN273 Laga kraft: 2011-04-21 Handläggare: Henry Grew Bönan 4:6, Strandgården Detaljplan för bostadsändamål Gävle kommun,

Läs mer

Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut

Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut 1 (2) Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen 2012-12-21 Dnr Sbn 2012-262 Teknik- och samhällsbyggnadskontoret Saga Wingård Samhällsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan P 182, granskningsbeslut FÖRSLAG

Läs mer

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede

Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING. Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Samrådshandling Enkelt planförfarande 2014-12-01 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för fastigheten FISKETORP 1:28 Fisketorp Hede Munkedals kommun Västra Götalands län Infarten till Fisketorp med

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen

HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen HÖGANÄS KOMMUN Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANBESKRIVNING LAGA KRAFT NORMALT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för del av Väsby 12:102 m fl i Väsby, Höganäs kommun, Skåne län gamla skolan PLANOMRÅDE Hovgårdsgatan

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde

Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 1 (10) 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX. Ungefärligt planområde Plan- och genomförandebeskrivning, samrådshandling 2015-12-03 Diarienummer 2015/1105-XX Ny detaljplan för fastigheterna Prästbordet 1:16, 1:17, Gäveränge 2:76, del av Prästbordet 1:15 och Gäveränge 2:77,

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Soon Hammarström, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Kattfoten 2, 3 och del av Näsby 51:2 samt del av Kumla 3:1264 i Skälsätra.

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun A N T A G A N D E H A N D L I N G Handlingen består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Utlåtande Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun Planområde

Läs mer

NORMALT PLANFÖRFARANDE

NORMALT PLANFÖRFARANDE 1 (7) NORMALT PLANFÖRFARANDE LAGA KRAFT 2009-03-25 Detaljplan för Harvägen, Eneby 1:122 m. fl. Håbo kommun, Uppsala län ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta

Läs mer

L.21 H J J. DETALJPLAN FÖR LÖBERÖD 1:119 m.fl. ESLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN REGLERAR MARKANVÄNDNING OCH BYGGANDE ENLIGT PBL. PLANKARTA MED BESTÄMMELSER

L.21 H J J. DETALJPLAN FÖR LÖBERÖD 1:119 m.fl. ESLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN REGLERAR MARKANVÄNDNING OCH BYGGANDE ENLIGT PBL. PLANKARTA MED BESTÄMMELSER 133 PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Bestämmelser utan särskild beteckning gäller inom hela planområdet. Endast angiven användning och utformning är tillåten.

Läs mer

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING 2013-02-13 PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA Plankarta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämnden 2013-03-26 29 Sida Dnr 22/2012 2331 Dnr 248/2012 220 Sbn 25 Dnr 38/2013 460 Dnr 46/2013 400 Dnr 170/2011 214 Information Samhällsbyggnadsutskottets

Läs mer

Detaljplan för GÖTALUNDENS KYRKA Tallkotten 1 och del av Hjulkvarn 3:1, Hjulkvarn PLANBESKRIVNING. 13 C SAMRÅDSHANDLING Enkelt planförfarande

Detaljplan för GÖTALUNDENS KYRKA Tallkotten 1 och del av Hjulkvarn 3:1, Hjulkvarn PLANBESKRIVNING. 13 C SAMRÅDSHANDLING Enkelt planförfarande Detaljplan för GÖTALUNDENS KYRKA Tallkotten 1 och del av Hjulkvarn 3:1, Hjulkvarn PLANBESKRIVNING 13 C SAMRÅDSHANDLING Enkelt planförfarande STADSBYGNADSFÖRVALTNINGEN Plankontoret APRIL 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET OKNÖ 1:394 M FL. MÖNSTERÅS KOMMUN, KALMAR LÄN

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET OKNÖ 1:394 M FL. MÖNSTERÅS KOMMUN, KALMAR LÄN DETALJPLAN FÖR FASTIGHET OKNÖ 1:394 M FL. MÖNSTERÅS KOMMUN, KALMAR LÄN PLANBESKRIVNING 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Planprocessen... 3 Tidsplan... 3 Planhandlingar... 4 Planens syfte och huvuddrag...

Läs mer

1281K-P74. Detaljplan för Muffen 1 i Lund, Lunds kommun (Rörläggarevägen 4) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 27/2012a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING

1281K-P74. Detaljplan för Muffen 1 i Lund, Lunds kommun (Rörläggarevägen 4) ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 27/2012a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE PÄ 27/2012a SAMRÅDS/GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Muffen 1 i Lund, Lunds kommun (Rörläggarevägen 4) Upprättad 2013-01-18 Innehåll: Planbeskrivning Plankarta med planbestämmelser

Läs mer

FÖRUTSÄTTNINGAR. Kommunala ställningstaganden. Natur och kultur

FÖRUTSÄTTNINGAR. Kommunala ställningstaganden. Natur och kultur Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (8) Stadsbyggnadsförvaltningen 2014-05-28 SBN/2011:233 1.21 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Antagandehandling Detaljplan för Mesta 3:3 Borsökna

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Upprättad 2013-05-15 Laga Kraft 2013-07-09 LAGA KRAFTHANDLING

Läs mer

DETALJPLAN OMFATTANDE FASTIGHETERNA ORMSTA 1:715, 1:845 OCH 1:846 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN

DETALJPLAN OMFATTANDE FASTIGHETERNA ORMSTA 1:715, 1:845 OCH 1:846 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN VERSION 2011-11-24 DIARIENUMMER SBN 2011.275 KVARTERSGÅRD VID BLÅBÄRSVÄGEN DETALJPLAN OMFATTANDE FASTIGHETERNA ORMSTA 1:715, 1:845 OCH 1:846 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN Planbeskrivning Samrådshandling

Läs mer

Dnr BTN14/86. Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186. Stavsjö. Nyköpings kommun. Samrådshandling. Planbeskrivning. Upprättad 2015-03-03

Dnr BTN14/86. Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186. Stavsjö. Nyköpings kommun. Samrådshandling. Planbeskrivning. Upprättad 2015-03-03 Dnr BTN14/86 Detaljplan för Stavsjö 2:191, 2:187 samt del av 2:186 Stavsjö Nyköpings kommun Samrådshandling Planbeskrivning Upprättad 2015-03-03 Dnr BTN 14/86 2/11 Planhandlingar Detaljplanen består av

Läs mer

Fastigheten Bergshauptmannen 1 Sala kommun, Västmanlands län - enkelt planförfarande

Fastigheten Bergshauptmannen 1 Sala kommun, Västmanlands län - enkelt planförfarande Dnr 2008/209 1(7) KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Samrådshandling 2008-10-15, rev 2008-XX-XX Antagen 2008-XX-XX Laga kraft 2008-XX-XX Detaljplan för Fastigheten Bergshauptmannen 1 Sala kommun, Västmanlands

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DJULÖ SKOLA OMFATTANDE FASTIGHETERNA DJULÖ 1:172 M.FL., KATRINEHOLMS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DJULÖ SKOLA OMFATTANDE FASTIGHETERNA DJULÖ 1:172 M.FL., KATRINEHOLMS KOMMUN 1 (7) PLANBESKRIVNING tillhörande DETALJPLAN FÖR DJULÖ SKOLA OMFATTANDE FASTIGHETERNA DJULÖ 1:172 M.FL., KATRINEHOLMS KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Katrineholms kommun 2 (7) Upprättad på Stadsarkitektkontoret

Läs mer

Planbeskrivning 2015-12-14. Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Prästgårdsvägen 3. Dnr 2015.224 211 Antagandehandling

Planbeskrivning 2015-12-14. Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Prästgårdsvägen 3. Dnr 2015.224 211 Antagandehandling Handläggare: Emil Hjalmarsson, tfn 0322-616367 Dnr 2015.224 211 Antagandehandling Foto med bredd:höjd-förhållande1 Detaljplan för Alingsås, Bostäder vid Prästgårdsvägen 3 Planbeskrivning 2015-12-14 1 1.

Läs mer

Garvaren 13 (f.d. Turisthemmet)

Garvaren 13 (f.d. Turisthemmet) 1 (12) Samrådsbeslut SBU 2015-04-30 Antagande KS 201x-xx-xx Laga kraft 201x-xx-xx Detaljplan för Garvaren 13 (f.d. Turisthemmet) Centrala Rättvik Rättviks kommun Planbeskrivning Plannummer UNDERRÄTTELSEHANDLING

Läs mer

Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S. Detaljplan för Småhus vid Mjärden

Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S. Detaljplan för Småhus vid Mjärden Samrådshandling Enligt PBL (1997:10) Dnr Btn 2011/0694-214:S Detaljplan för Småhus vid Mjärden omfattande del av fastigheten Norrtil 3:1 i Sigtuna stad och kommun, Stockholms län ÖVERSIKTSKARTA PLANOMRÅDE

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN BYGG- och ANLÄGGNINGSFÖRVALTNINGEN ANTAGANDEHANDLING Ändring av detaljplanerna 5, 17, 42, 54, 59, 64, 82, 123, 128, 134 och 182 i Arlöv, Burlövs kommun Övrig bevarandevärd bebyggelse i Arlöv,

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

2015-10-29 LAGA KRAFT

2015-10-29 LAGA KRAFT Sid 1 (8) Laga Krafthandling Enkelt planförfarande Dnr: 2006/194 Upprättad: Ändring av detaljplan för Stiby 14:1 m.fl. Grönslätt, Sölvesborgs kommun Syfte och huvuddrag Grönslättområdet regleras idag av

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV VÄNNÄS 34:4 (CENTRALA VÄNNÄSBY)

ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV VÄNNÄS 34:4 (CENTRALA VÄNNÄSBY) Dnr: POM 2015-803 (214) ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR DEL AV VÄNNÄS 34:4 (CENTRALA VÄNNÄSBY) Vännäs kommun Västerbottens län PLANBESKRIVNING Ändringen ska läsas tillsammans med gällande Detaljplan för del

Läs mer

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje

PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Plan 1(5) PLANBESKRIVNING P 05010 Detaljplan för del av kv FUTURUM (Folkets Hus m m) inom Järna kommundel i Södertälje Upprättad 2009-02-16 Reviderad 2009-05-25 Planens syfte och

Läs mer

Kåbo - Kungsgärdet Uppsala kommun

Kåbo - Kungsgärdet Uppsala kommun Diarienummer 2005/20015-1 Detaljplan för Kåbo - Kungsgärdet Uppsala kommun ANTAGANDEHANDLING Handläggare: Per Jacobsson, planeringsarkitekt Tengbom Stockholm.. Tfn 08-412 53 45, e-post per.jacobsson@tengbom.se

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2008/192 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSHANDLING 2012-09-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD... 3 OM DETALJPLAN... 3 HANDLINGAR... 3 INLEDNING...

Läs mer

INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2. 3. FÖRENLIGT MED 3 OCH 4 kap. MB... 3 4. PLANDATA... 3

INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2. 3. FÖRENLIGT MED 3 OCH 4 kap. MB... 3 4. PLANDATA... 3 Detaljplan för SMEDEN 13 Falköpings tätort (SAMRÅDSHANDLING) Riktlinjer för hägnad - Plank, mur, staket, spaljé & pergola 0 INNEHÅLL 1. HANDLINGAR... 2 2. PLANENS SYFTE OCH BAKGRUND... 2 3. FÖRENLIGT MED

Läs mer

Ritningar över typlösningar för tillbyggnader inom Kv. Tibasten

Ritningar över typlösningar för tillbyggnader inom Kv. Tibasten ANTAGANDEHANDLING Dp 82-66 Bil.2 Bilaga 2 Ritningar över typlösningar för tillbyggnader inom Kv. Tibasten Ritningsförteckning över typlösningar för Kv. Tibasten Bk-1: Bk-2: Bk-3: Bk-4: Bk-5: Bk-6 Bk-7:

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Vännäs 34:4 i Vännäsby, Vännäs kommun, Västerbottens län

Detaljplan för del av fastigheten Vännäs 34:4 i Vännäsby, Vännäs kommun, Västerbottens län 1(3) ANTAGANDEHANDLING 1(5) Detaljplan för del av fastigheten Vännäs 34:4 i Vännäsby, Vännäs kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta med bestämmelser - Planbeskrivning - Genomförandebeskrivning

Läs mer

ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04

ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04 2011-08-10 Dnr KS 2011/574 Detaljplan för Polkan 5 m.fl. Arvika kommun, Värmlands län ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04 Detaljplan för Polkan 5 beskrivning 2(10) PLANBESKRIVNING Handlingar Planen

Läs mer

Utan synpunkter. Med synpunkter. Utlåtande. Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun. Dnr 2014BN0191 Dpl 214

Utan synpunkter. Med synpunkter. Utlåtande. Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun. Dnr 2014BN0191 Dpl 214 Handläggare Patrik Karlsson 0470-436 21 Utlåtande Detaljplan PEPPARROTEN 1, Sandsbro, Växjö kommun Dnr 2014BN0191 Dpl 214 Syftet med detaljplanen är att ändra användningen från lägergård till bostadsändamål.

Läs mer

Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl.

Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl. Detaljplan för Bränninge S:4 m. fl. Habo kommun Planbeskrivning Antagen 11 december 2013 Laga kraft 8 januari 2014 Genomförandetiden utgår 8 januari 2029 2 Plan- och genomförandebeskrivning Handlingar

Läs mer

PLANBESKRIVNING LAGA KRAFT ENKELT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Del av Viken 135:28 och del av 52:8 i Viken Höganäs kommun, Skåne län

PLANBESKRIVNING LAGA KRAFT ENKELT PLANFÖRFARANDE. Detaljplan för Del av Viken 135:28 och del av 52:8 i Viken Höganäs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING LAGA KRAFT ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för Del av Viken 135:28 och del av 52:8 i Viken Höganäs kommun, Skåne län HANDLINGAR Plankarta, skala 1:400 med planbestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Ändring av detaljplan för ANDERSLUND 1:29 (Anderslunds koloniområde), Anderslund, Nyköping, Nyköpings kommun (P 93-18)

Ändring av detaljplan för ANDERSLUND 1:29 (Anderslunds koloniområde), Anderslund, Nyköping, Nyköpings kommun (P 93-18) Planeringsenheten 2011-04-19 Projnr 111 450 Sida 1/6 Ändring av detaljplan för ANDERSLUND 1:29 (Anderslunds koloniområde), Anderslund, Nyköping, Nyköpings kommun (P 93-18) Planeringsenheten 2011-04-19

Läs mer

Detaljplan för kv. ANKAN 1 och del av fastigheterna TÄLJE 3:40 och 3:1 i Norrtälje stad.

Detaljplan för kv. ANKAN 1 och del av fastigheterna TÄLJE 3:40 och 3:1 i Norrtälje stad. SAMRÅDSFÖRSLAG 2007-04-26 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2007-08-27 Detaljplan för kv. ANKAN 1 och del av fastigheterna TÄLJE 3:40 och 3:1 i Norrtälje stad. Dnr 07-10049.214 KS 07-607 PLANBESKRIVNING Handlingar Till

Läs mer

KEBAL 1:33. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Kebal, Strömstads kommun 2008-10-16

KEBAL 1:33. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för. Kebal, Strömstads kommun 2008-10-16 Detaljplan för KEBAL 1:33 Kebal, Strömstads kommun Samrådshandling 2008-10-16 PLANBESKRIVNING Till detaljplanen hör följande handlingar: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Torpartäppan 6. Samrådshandling augusti, 2014 Dnr 2013 KSM 0856. Samhällsbyggnadsförvaltningen Sophia Norrman Winter, planarkitekt

Torpartäppan 6. Samrådshandling augusti, 2014 Dnr 2013 KSM 0856. Samhällsbyggnadsförvaltningen Sophia Norrman Winter, planarkitekt Samhällsbyggnadsförvaltningen Sophia Norrman Winter, planarkitekt Samrådshandling augusti, 2014 Dnr 2013 KSM 0856 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Torpartäppan 6 Inom Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor

PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor PLANBESKRIVNING med genomförandefrågor Detaljplan för Lofsdalen 32:19 m.fl. Härjedalens kommun Jämtlands län Upprättad i februari 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Reviderad i maj 2014 samt augusti 2014

Läs mer

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län

Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Detaljplan för Kv Trätälja 6 och 10 inom Tingvallastaden, Karlstads kommun, Värmlands län Samrådshandling 2013-10-14 Stadsbyggnadsförvaltningen Dnr SBN 2012-126 Detaljplan för kv Trätälja 6 och 10 Planbeskrivning

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Hörby 43:49 Hörby kommun, Skåne län

SAMRÅDSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Hörby 43:49 Hörby kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING 1(14) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Hörby 43:49 Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med nu aktuell planprövning är att anpassa redan planlagd kvartersmark för fjärrvärmeverk

Läs mer

2014-09-17 DNR: 14BMN53 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON. Planbeskrivning. Andersberg 3:2 mfl, Vinddraget Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län

2014-09-17 DNR: 14BMN53 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON. Planbeskrivning. Andersberg 3:2 mfl, Vinddraget Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- OCH UNDERRÄTTELSEHANDLING 2014-09-17 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Andersberg 3:2 mfl, Vinddraget Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län Samrådstid:

Läs mer

PLANBESKRIVNING Arkivnummer: 0181K-P1681 A LAGA KRAFTHANDLING. Dnr: 2014 01740-214

PLANBESKRIVNING Arkivnummer: 0181K-P1681 A LAGA KRAFTHANDLING. Dnr: 2014 01740-214 SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Plan- och bygglovenheten PLANBESKRIVNING Arkivnummer: 0181K-P1681 A Dnr: 2014 01740-214 Detaljplan för fastigheten GRUSÅSEN 1:4 m fl inom Grusåsen i SÖDERTÄLJE Upprättad 2014-11-03

Läs mer

PLANBESKRIVNING LAGAKRAFT

PLANBESKRIVNING LAGAKRAFT PLANBESKRIVNING LAGAKRAFT Detaljplan för Korpen 9 m fl, i Höganäs Höganäs kommun, Skåne län HANDLINGAR Plankarta, skala 1:1000 med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanen

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR STORBYN 22:1 FÖRENINGARNAS HUS I FÄRILA LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN

SAMRÅD GRANSKNING LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR STORBYN 22:1 FÖRENINGARNAS HUS I FÄRILA LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN SAMRÅD GRANSKNING LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR STORBYN 22:1 FÖRENINGARNAS HUS I FÄRILA LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2014-08-11 Dnr KS 0232/14 ljusdal.se PLANBESKRIVNING Planhandlingar

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Ändring av detaljplan 32, 116 och 164 i Åkarp, Burlövs kommun Område 13, Bevarandeplan 2000, Burlövs kommun Upprättad 2003-09-23 Mona Svensson Stadsarkitekt WSP Arkitektur Anders Blomqvist

Läs mer

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214

Detaljplan för del av SÄTILA 2:34. Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. Laga kraft 2013-02-25. Diarienummer PBN 2011-699 214 Diarienummer PBN 2011-699 214 SÄTILA 2:34 Sätila, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2013-01-11 Lena Bodén Bygg och miljökontoret, Marks kommun Laga kraft 2013-02-25 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR

Läs mer

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2013-08-19 Reviderad 1 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 3 2 PLANENS

Läs mer

SLÄTTEGÅRDEN, KRONBERGET 1:82 m.fl.

SLÄTTEGÅRDEN, KRONBERGET 1:82 m.fl. Dnr: MBN 09/27/214 Detaljplan för SLÄTTEGÅRDEN, KRONBERGET 1:82 m.fl. Lysekils kommun Samrådshandling 2009-03-19 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR TILL DETALJPLANEN -Planbeskrivning -Genomförandebeskrivning -Plankarta

Läs mer

Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län

Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län Diarienummer BN 2005/0480 Detaljplan för Horred 6:10 Område utmed södra delen av Loftsgårdsvägen, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2006-11-15, reviderad 2007-02-12 LAGA KRAFT 2007-03-22 1 (7)

Läs mer

PLANBESTÄMMELSER MED ÄNDRINGAR OCH TILLÄGG Upprättad av plan- och exploateringsenheten, reviderad

PLANBESTÄMMELSER MED ÄNDRINGAR OCH TILLÄGG Upprättad av plan- och exploateringsenheten, reviderad 1(14) ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR JÄGAREN 1 m fl (Söderby I) i Salem, Salems kommun, Stockholms län Plan nr 82-72, tillägg till gällande detaljplan nr 82-01 dnr 2007/7 PLANBESTÄMMELSER MED ÄNDRINGAR OCH

Läs mer

FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten

FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten 2015-02-11 E 45-43 FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR BLÅSIPPAN 28, TULLINGE, BOTKYRKA KOMMUN LAGA KRAFT den 2015-04-17 Botkyrka kommun Planenheten... PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Flygfoto SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björnbärsbusken 6 och 7, Lofta, Västerviks kommun, Kalmar län.

Ändring av detaljplan för fastigheten Björnbärsbusken 6 och 7, Lofta, Västerviks kommun, Kalmar län. Ändring av detaljplan för fastigheten Björnbärsbusken 6 och 7, Lofta, Västerviks kommun, Kalmar län. BEHOVSBEDÖMNING/ AVGRÄNSNING av miljökonsekvensbeskrivning (MKB) Enheten för Samhällsbyggnad 2014-02-20

Läs mer

Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås

Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås Anders Brunzell Tel 021-39 10 54 DP 1730 2010-02-16 Dnr 2009/285-BN 213 Detaljplan för Fullerö 2:1 m fl, Fullerö brygga, Västerås PLANBESKRIVNING INLEDNING Handlingar Detaljplanen består av plankarta med

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Nejlikan 3 inom Grisbacka i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten Nejlikan 3 inom Grisbacka i Umeå kommun, Västerbottens län Sida 1 av 8 Planbeskrivning Samråd Diarienummer: BN-2013/00402 Datum: 2013-12-18 Handläggare: Sara Bäckström för fastigheten Nejlikan 3 inom Grisbacka i Umeå kommun, Västerbottens län HANDLINGAR - Plankarta

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning 1 tillhörande detaljplan för del av Vimmerby 3:3, del av ALV:s stugby SAMRÅDSHANDLING Dnr MOB 2015-32 Planbeskrivning Miljö- och byggnadsförvaltningen 2 Inledning En planbeskrivning skall underlätta förståelsen

Läs mer

Detaljplan för BERGHEM 16:2. Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214

Detaljplan för BERGHEM 16:2. Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING. ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214 ANTAGANDEHANDLING Diarienummer PBN 2010/0291 214 Detaljplan för BERGHEM 16:2 Berghem, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättat 2010-11-01, reviderad 2011-04-04 Planarkitekt Åsa Svensson 1 (8) HANDLINGAR

Läs mer

PLANENS FÖRENLIGHET MED 3,4 OCH 5 KAP. MB Planen bedöms vara förenlig med 3, 4 och 5 kap miljöbalken (MB.

PLANENS FÖRENLIGHET MED 3,4 OCH 5 KAP. MB Planen bedöms vara förenlig med 3, 4 och 5 kap miljöbalken (MB. DETALJPLAN Grönalid 1:1 VANSBRO KOMMUN DALARNAS LÄN SAMRÅDSFÖRSLAG HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning PLANBESKRIVNING PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planens syfte

Läs mer

Detaljplan för Övrarp 2:14 m.fl. i Tranås kommun Upprättad i juni 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 151/2007

Detaljplan för Övrarp 2:14 m.fl. i Tranås kommun Upprättad i juni 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 151/2007 Detaljplan för Övrarp 2:14 m.fl. i Tranås kommun Upprättad i juni 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 151/2007 Sommen Planområde Krämarp Övrarp Skoboviken Romanäs Antagen

Läs mer

datum 2016-06-23 Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö

datum 2016-06-23 Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö V 150818 datum 2016-06-23 diarienummer SBK-2015-827 ÄDp 5487 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för fastigheten BÖLJAN 5, Möllevången i Stadsområde Innerstaden i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Skottorp 5 och 6 Hörby kommun, Skåne län

GRANSKNINGSHANDLING SYFTE OCH BAKGRUND. Detaljplan för Skottorp 5 och 6 Hörby kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING 1(11) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Skottorp 5 och 6 Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med nu aktuell planprövning är upphäva gällande tomtindelning för fastigheterna

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Utsälje 1:97. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun

ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Utsälje 1:97. Inom kommundelen Segeltorp, Huddinge kommun MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN 2012-538 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning PLANOMRÅDE Detaljplan för Utsälje 1:97 Inom kommundelen Segeltorp,

Läs mer

datum 2016-04-08 Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö

datum 2016-04-08 Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö datum 2016-04-08 diarienummer 2014-1209 Dp 5445 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen

Läs mer

SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129

SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129 SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129 Granskningshandling Planbeskrivning Detaljplan för Palsternackan 2 m.fl. inom stadsdelen Huvudsta,

Läs mer

Planbeskrivning. Södertull 13:8, kv Samariten (del av) Detaljplan för centrum och utbildningslokal Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Södertull 13:8, kv Samariten (del av) Detaljplan för centrum och utbildningslokal Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE ANTAGANDEHANDLING 2014-03-05, REV. 2014-05-05 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Södertull 13:8, kv Samariten (del av) Detaljplan för centrum och utbildningslokal Gävle kommun,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Vasserud 3:23, 3:27 m fl (Järnbolaget) Torsby kommun, Värmlands län HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Vasserud 3:23, 3:27 m fl (Järnbolaget) Torsby kommun, Värmlands län HANDLINGAR PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Sida 1 av 7 Detaljplan för Vasserud 3:23, 3:27 m fl (Järnbolaget) Torsby kommun, Värmlands län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Grundkarta (ingår i plankarta) daterad 2006-02-09 Fastighetsförteckning daterad

Läs mer

Att bygga på prickad mark

Att bygga på prickad mark Att bygga på prickad mark Önskemål om att placera Friggebod eller Attefallshus etc närmare tomtgräns än 4,5 m kommer upp med jämna mellanrum. När det gäller att inkräkta på avståndet 4,5 m mot väg, gata,

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN för bostäder i Lagerhuset vid Järnvägsgatan i Eslöv

ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN för bostäder i Lagerhuset vid Järnvägsgatan i Eslöv 2005-05-11 ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för bostäder i Lagerhuset vid Järnvägsgatan i Eslöv ÖRNEN 11 Eslövs kommun Skåne län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA Lägesbestämning Plankarta, tillika grundkarta,

Läs mer