DOKUMENTATIONSMALL. Individuell anpassning av studierna, IPS, IFS, validering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DOKUMENTATIONSMALL. Individuell anpassning av studierna, IPS, IFS, validering"

Transkript

1 Granskning för yrkesutbildningar upphandlade av GR Omvårdnadsprogrammet Medlearn, Älvängen Möte med ledning och lärare 5 och 8 oktober 2010 Kryssen på skattningsskalan är satt av ledning, men alla frågor har även diskuterats med lärare. Individuell anpassning av studierna, IPS, IFS, validering I helhet kan de studerande genomföra sina studier utifrån sina behov och önskemål Håller inte Instämmer alls med till 100% Ledningen arbetar med kartläggning av den studerande och hans/hennes förkunskaper av vårdyrket. Man arbetar med en egen lärplattform där den studerandes studieplan finns, alla studieresultat dokumenteras och studieresultat förs in. Ledningen uppger att alla studerande har en studieplan. På frågan om studieplan gjorts finns en viss tvekan hos de studerande. Några svarade nej, några svarade vet inte. Det fanns också varierande svar på hur ofta uppdatering av studieplanen gjorts. MedLearn har olika studieformer, distans, flex. och klass. Undervisningen infärgas av entreprenörskap för de studerande som vill eller ska starta eget företag eller för dem som vill utveckla annan entreprenöriell verksamhet Ledningen uppger att det är ett pågående arbete att införa det entrprenöriella lärandets tänk bland organisationens lärare. Alla är inte ännu med på spåret. Individuella studieplaner (ISP) följs upp kontinuerligt under studierna Ledningen uppger att alla studerande har en studieplan. Det verkar inte ha kommunicerats till de studerande så att alla förstått. På frågan om studieplan gjorts finns en viss tvekan hos de studerande. Några svarade nej, några svarade vet inte. Det fanns också varierande svar på hur ofta uppdatering av studieplanen gjorts. Ca. hälften av de svarande anser att de haft nytta av sin studieplan En individuell fördjupad studieplan (IFS) utformas i varje kurs och följs upp kontinuerligt En IFS utformas i varje kurs, läraren diskuterar mål och betygskriterier med den studerande. Man diskuterar det personliga målet och utbildningen i ett helhetsperspektiv. Man diskuterar betygsnivåerna vad behövs i verkligheten för att kunna nå målen. Ledningen uppger som GRutbildning (5)

2 framgångsfaktor att man har en utvecklingsavdelning med örat mot marken För övrigt se ovanstående studerandeuppfattningar runt studieplaner. Lärarna auskulterar i vården för att kunna se och informera den studerande om vad som behövs i verkligheten och hur man skall utveckla det i förhållande till nationella målen. Vi har ett validerande förhållningssätt i lärandet Ledningen anser att man definitivt arbetar med ett validerande förhållningssätt. Genom den tidiga kartläggningen upptäcker man studerande som kan vara validerbara Vi har validerat för att förkorta studietiden för individen Det finns ett valideringskoncept som utgår från teoretisk validering enligt ett datoriserat frågeformulär utarbetat för varje kurs. Om 50% eller färre av frågorna besvarats rekommenderas den studerande att läsa kursen i sin helhet Vid osäkerhet kan det datoriserade frågeformuläret kompletteras med en diskussion inom något område.. Konceptet innehåller ingen praktisk validering. Man förlitar sig på arbetsintyg från tidigare arbetsplatser. Vid förfrågan om man tar kontakt med den intygande arbetsplatsen blev svaret nej. Valideringsprocessen bör kompletteras med praktisk tillämpning för att kommande arbetsgivare skall kunna förhålla sig till valideringens träffsäkerhet Samverkan Vi har kontinuerlig kontakt med arbetsförmedlingen och ger de studerande aktuell arbetsmarknadsinformation Ledningen uppger att man arbetar med detta och att man anser det vara ett förbättringsområde. Ett samarbete påbörjades under våren 2010 och kommer att återupptas under hösten. Vid besökstillfällena hade inte något sådant arbete återupptagits. Vi har kontinuerlig kontakt med företag/ företagsorganisationer inom den bransch vi utbildar Lärarna har bra branschkontakter genom praktikplatserna. Man genomför en arbetsmarknadsdag i Mölndal. Man planerar att bjuda in representant från kommunens flexpool för att de studerande skall få en inblick i hur man arbetar där. På studerandeenkätfrågan finns en del tveksamheter hos de studerande om begreppet information om möjliga studie-och yrkesval. Det verkar som den studerande inte förstått frågan. Vi har kontinuerlig kontakt med företag/ företagsorganisationer och ger de studerande aktuell yrkesinformation GRutbildning (5)

3 Se föregående. Läraren uppger att man inbjuder olika företag och organisationer till föreläsningar till de studerande. Vid intervjutillfället hade man haft kontakt med Aschberger Bagravningsbyrå. Blandade lärformer och digitalisering Vi använder olika digitala kommunikationsmedel i lärandet Ledningen uppger att man använder sig av en lärplattform som MedLearn utvecklat där finns de individuella studieplanerna, betygsinformation och tillgång till länkbibliotek mm. Man använder sig av videoinspelningar och streamade föreläsningar. Man använder sig av digitala prov när det gäller validering. Vi använder Lärplattform kontinuerligt i utbildningen Läraren uppger att hon uppmanar de studerande att hela tiden använda sig av det material som finns på Lärplattformen. Hon tar kontakt med flexare som inte gör sina uppgifter och skickar brev om de inte hör av sig inom en månad Vi streamar genomgångar av olika kursmål Ledning och lärare uppger att det ligger streamat material på lärplattformen om olika moment. Vi använder oss regelbundet av e-möten för att kommunicera med studerande Ledningen uppger att det finns chattfunktion och diskussionsforum i lärplattformen. Mail används också. Ledning och styrning Vi skapar förutsättningar så att lärarna kan möta de studerandes individuella behov Ledning och lärare anser att man lever upp till detta fullt ut. Man uppger att den som behöver det kan få genomgå muntliga prov om skrivandet tar lång tid. En reflektion intervjutillfället var att läraren hade många studerande att arbeta med och att lärsituationen kunde kännas stressande då läraren även skulle vara behjälplig med att skaffa praktikplatser samt göra praktikbesök. De studerande är nöjda med sina studieresultat och anser sig i stort sett få den hjälp de behöver. En person har svarat att den inte får tillräckligt stöd. Några personer anser inte att man går igenom studieresultaten 2 personer svarar aldrig, 3 personer förstår inte frågan och en person vill inte svara. Man har öppen verksamhet i en sk. Studieverkstad dit GRutbildning (5)

4 alla studerande är välkomna för egna studier. Vi gör kontinuerliga kvalitetsuppföljningar Läraren uppger att man gör utvärderingar efter varje kurs och tar upp vad hon avläser till diskussion. De studerande är i stort sett nöjda med utbildningen i sin helhet (6,5 på en 10- gradig skala.) och den har i relativt hög grad motsvarat förväntningarna 7,5 på en tio-gradig skala. Vid studerandeundersökningen uppger 17 av 32 personer att de haft nytta av sin studieplan, en person har kryssat i vill ej besvara frågan. De övriga har inte svarat alls. Resultatet av studerandeenkäten är att ses som ett förbättringsområde. Begreppet studieplan och dess användningsområde kan behöva förklaras. Vi arbetar förebyggande samt åtgärdar eventuellt uppkomna problem Ledning och lärare uppger att samtalet är en viktig del i den studiesociala verksamheten. De studerande uppmanas att kontakta lärare om något inte stämmer och man är missnöjd. Alla känner sig trygga i studerandesituationen. Vid intervjutillfället kunde dock inte konstateras om någon plan för hot och våld föreligger hos organisationen Studerandeenkäten visar att två personer inte anser att det finns någon bland skolans personal att vända sig till vid problem med studiesituationen. Vidare visar enkäten att 10 av 32 inte vet vart de skall vända sig om de är missnöjda med något på skolan ( ex. undervisning eller betyg) Trots detta anser de studerande att de får vara med att påverka hur undervisningen läggs upp och att man lyssnar på synpunkter eller klagomål. (4,0 på en femgradig skala) Vi arbetar med att utveckla likvärdig bedömning och betygssättning Lärarna träffar varandra och kan på så vis föra en diskussion kring dessa frågor. Lärare som är involverade har diskussioner omkring olika studerandefall. Man har pedagogiska träffar en gång per månad. Vid intervjutillfället kunde inte konstateras om regelrätta betygskonferenser genomfördes Vi arbetar systematiskt med pedagogisk utveckling Ledningen uppger att man har en utvecklingsavdelning med örat mot marken. Man vill ge de studerande en helhetssyn på det framtida yrket. Man vill ge den kunskap den studerande är berättigad till och man vill göra det med ett evidensbaserat och uppdaterat innehåll. Utdraget är från MedLearn s anbudsformulär under rubriken verksamhetens pedagogiska grundsyn kopplat till yrkesutbildning. Vi arbetar aktivt med de studerandes inflytande GRutbildning (5)

5 över innehåll, arbets- och examinationsformer. Läraren uppger att man genomför klassråd var 14 dag, att protokoll förs, dessa införs i enpärm. Klassråden genomförs utan lärarens medverkan men hon bjuds in till innehållsdiskussioner man diskuterar ex. förslag till studiebesök m.fl. frågor. De studerande uppger att de får vara med och påverka samt att personalen lyssnar på synpunkter eller klagomål. Att föras till anteckningarna: Ett förbättringsområde är det valideringskoncept som används. Enligt samtal med Skolverket och avnämare bör även praktisk validering införas i konceptet. Ett annat förbättringsområde är att ha en vidare diskussion omkring studieplaner och revidering av dessa så att alla studerande förstår värdet av studieplanerna och användandet av desamma. Diskussionerna omkring likvärdig bedömning och betygssättning kan förbättras och förtydligas ytterligare Frågetecken kan sättas kring hjälp till språksvaga studerande. Det stöd som finns är koncentrerat till Göteborg och Mölndal, vilket gör att de studerande i Älvängen får resa dit vid behov. Anledningen till att utbildningen förlades i Älvängen var att minimera resor för studerande i närområdet. Genomförd av Inga-Lena Lindenau Vuxenutbildningen Ale kommun GRutbildning (5)

Granskning för yrkesutbildningar upphandlade av GR Komvux, Egenföretagare - Häst Möte med ledning och lärare 101215

Granskning för yrkesutbildningar upphandlade av GR Komvux, Egenföretagare - Häst Möte med ledning och lärare 101215 Granskning för yrkesutbildningar upphandlade av GR Komvux, Egenföretagare - Häst Möte med ledning och lärare 101215 Utbildningen är granskad av Kungsbacka kommun, Inger Karlsson Dahlström och Lena Modin

Läs mer

Granskning för yrkesutbildningar upphandlade av GR Komvux/Elof Lindälv, Lastbil och Truck Möte med ledning 101220 och lärare 110103

Granskning för yrkesutbildningar upphandlade av GR Komvux/Elof Lindälv, Lastbil och Truck Möte med ledning 101220 och lärare 110103 Granskning för yrkesutbildningar upphandlade av GR Komvux/Elof Lindälv, Lastbil och Truck Möte med ledning 101220 och lärare 110103 Utbildningarna är granskade av Kungsbacka kommun, Inger Karlsson Dahlström

Läs mer

Granskning av Miljövärdsutbildningen, NTI-skolan HT10-VT11 Granskningen utförd av Härryda Kommuns Vuxenutbildning, Staffan Uddenberg och Sofia Grebner

Granskning av Miljövärdsutbildningen, NTI-skolan HT10-VT11 Granskningen utförd av Härryda Kommuns Vuxenutbildning, Staffan Uddenberg och Sofia Grebner Granskning av Miljövärdsutbildningen, NTI-skolan HT10-VT11 Granskningen utförd av Härryda Kommuns Vuxenutbildning, Staffan Uddenberg och Sofia Grebner Sammanfattning av granskningen: De studerande är positiva

Läs mer

Granskning för yrkesutbildningar upphandlade av GR Lernia, Svets Möte med ledning och lärare 100618

Granskning för yrkesutbildningar upphandlade av GR Lernia, Svets Möte med ledning och lärare 100618 Granskning för yrkesutbildningar upphandlade av GR Lernia, Svets Möte med ledning och lärare 100618 Kryssen på skattningsskalan är satt av ledning, men alla frågor har även diskuterats med lärare. Individuell

Läs mer

Granskning för yrkesutbildningar upphandlade av GR NTI, El och El-automation Möte med ledning 101201

Granskning för yrkesutbildningar upphandlade av GR NTI, El och El-automation Möte med ledning 101201 Granskning för yrkesutbildningar upphandlade av GR NTI, El och El-automation Möte med ledning 101201 Utbildningarna är granskade av Kungsbacka kommun, Inger Karlsson Dahlström och Lena Modin Granskningsmötet

Läs mer

Granskning för yrkesutbildningar upphandlade av GR Academedia, El och El-automation Möte med ledning och lärare 100617

Granskning för yrkesutbildningar upphandlade av GR Academedia, El och El-automation Möte med ledning och lärare 100617 Granskning för yrkesutbildningar upphandlade av GR Academedia, El och El-automation Möte med ledning och lärare 100617 Kryssen på skattningsskalan är satt av ledning, men alla frågor har även diskuterats

Läs mer

Granskningsmall för yrkesutbildningar upphandlade av GR

Granskningsmall för yrkesutbildningar upphandlade av GR GRANSKNINGSKOMMUN Granskningsmall för yrkesutbildningar upphandlade av GR Omvårdnad, Medlearn 20 maj 2010 Två samtal genomfördes: 1. Inger Shakarchi, verksamhetsansvarig 2. Elisabeth Kindblom och Anna-Malin

Läs mer

Granskningsmall för yrkesutbildningar upphandlade av GR

Granskningsmall för yrkesutbildningar upphandlade av GR Granskningsmall för yrkesutbildningar upphandlade av GR Lokalvård, Academedia 17 maj 2010 Tre samtal genomfördes: 1. Margaretha Frimodig, verksamhetsansvarig 2. Siv Hultmark, administratör 3. Ann-Louise

Läs mer

Granskningsmall för yrkesutbildningar upphandlade av GR

Granskningsmall för yrkesutbildningar upphandlade av GR Granskningsmall för yrkesutbildningar upphandlade av GR Ekobruk, Folkuniversitetet 21 maj 2010 Två samtal genomfördes: 1. Stefan Carlberg, byggnadsantikvarie, Gunnebo, medlem i ledningsgruppen Lena Wikström,

Läs mer

Granskningsmall för yrkesutbildningar upphandlade av GR

Granskningsmall för yrkesutbildningar upphandlade av GR Granskningsmall för yrkesutbildningar upphandlade av GR Svetsutbildningen, Lernia 21 maj 2010 Två samtal genomfördes: 1. Andrè Essebro, platschef verksamhetsansvarig för GR-utbildningar Thorbjörn Kruus,

Läs mer

DOKUMENTATIONSMALL. I övrigt framförs granskarnas sammanvägda uppfattning nedan. Individuell anpassning av studierna, IPS, IFS, validering

DOKUMENTATIONSMALL. I övrigt framförs granskarnas sammanvägda uppfattning nedan. Individuell anpassning av studierna, IPS, IFS, validering Granskningsmall för yrkesutbildningar upphandlade av GR Götaland Utbildning, Svets Utbildningen är granskad av Partille kommun, Bosse Andersson och Stefan Kallus. Granskningsbesök har gjorts 110209 och

Läs mer

Granskningsmall för yrkesutbildningar upphandlade av GR Medlearn, omvårdnad i Partille

Granskningsmall för yrkesutbildningar upphandlade av GR Medlearn, omvårdnad i Partille Granskningsmall för yrkesutbildningar upphandlade av GR Medlearn, omvårdnad i Partille Utbildningen är granskad av Partille kommun, Bosse Andersson och Stefan Kallus. Granskningsbesök har gjorts 110427

Läs mer

Granskning av yrkesutbildningar upphandlade av GR

Granskning av yrkesutbildningar upphandlade av GR Granskning av yrkesutbildningar upphandlade av GR Sammanställning från uppföljning på Lernia Lindholmen och utbildningarna: Lager och logistik GRLAL-1108 och 1110, Svets GRSVT-1110 Individuell anpassning

Läs mer

DOKUMENTATIONSMALL. Individuell anpassning av studierna, IPS, IFS, validering

DOKUMENTATIONSMALL. Individuell anpassning av studierna, IPS, IFS, validering Granskning för yrkesutbildningar upphandlade av GR Komvux, Elof Lindälv Godstransport (lastbil) och Fordonsförare (buss). Möte med ledning 100621 och lärare 100906 Individuell anpassning av studierna,

Läs mer

GTC använder sig av den struktur som finns på skolan oavsett skolform; alla befintliga nätverk, lämpliga pedagogiska metoder tas tillvara.

GTC använder sig av den struktur som finns på skolan oavsett skolform; alla befintliga nätverk, lämpliga pedagogiska metoder tas tillvara. Granskningsmall för yrkesutbildningar upphandlade av GR Granskning av GTC som anordnare för GR Yrkesvux 2011-12-19 Personal och ledningsgrupp för utbildningarna CNC-operatör, Fordonsteknik personbil och

Läs mer

I helhet kan de studerande genomföra sina X = ledning 2 1 = lärare studier utifrån sina behov och önskemål X 2 2 1

I helhet kan de studerande genomföra sina X = ledning 2 1 = lärare studier utifrån sina behov och önskemål X 2 2 1 Granskning av yrkesutbildningar upphandlade av GR Sammanställning från uppföljning på Lernia AP-gatan och utbildningarna: Butik och handel GRBOH-1110-12, Butiksförsäljning GRBUT-1108, Livsmedelsförsäljning

Läs mer

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Utbildningsanordnare: Medlearn Älvängen Utbildning: omvårdnadsprogrammet två starter Antal utskick: Antal svar: 32 Svarsfrekvens: Här presenteras

Läs mer

Botkyrka Vuxenutbildning Resultat på studerandeenkät hösten 2011 (Gymnasial och grundläggande vuxenutbildning)

Botkyrka Vuxenutbildning Resultat på studerandeenkät hösten 2011 (Gymnasial och grundläggande vuxenutbildning) Botkyrka Vuxenutbildning Resultat på studerandeenkät hösten 2011 (Gymnasial och grundläggande vuxenutbildning) 13 december 2011 Lisa Alm 1. Bakgrundsinformation Interna 1 Externa 2 Totalt Våren 2011 Svarsfrekvens

Läs mer

Validering vid VO-C Gävleborg

Validering vid VO-C Gävleborg VO-C GÄVLEBORG Validering vid VO-C Gävleborg Policy och struktur för validering av formell och reell kompetens inom ramen för Vård- och omsorgsprogrammet vid VO-C Gävleborg 2015-02-06 Bakgrund Validering

Läs mer

Riktlinjer för validering inom Vård- och omsorgscollege

Riktlinjer för validering inom Vård- och omsorgscollege 1 Förslag på Riktlinjer för validering inom Vård- och omsorgscollege Inledning Vad är validering? Validering definieras och beskrivs i lagtext på följande sätt. Skollag (2010:800) 20 kap. Kommunal vuxenutbildning.

Läs mer

Vuxenutbildning Nacka kommun

Vuxenutbildning Nacka kommun Vuxenutbildning - Normer och värden Fråga : Mina lärare bemöter mig positivt Fråga föregående år: Lärarna bemöter mig på ett positivt sätt 0 0 0% % % 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 2 2 2 1 2 1 1 0,,,,,, 1 Stämmer

Läs mer

Riktlinjer för validering inom Vård- och omsorgscollege. Anne Sandstedt & Zenita Cider

Riktlinjer för validering inom Vård- och omsorgscollege. Anne Sandstedt & Zenita Cider Riktlinjer för validering inom Vård- och omsorgscollege Anne Sandstedt & Zenita Cider Förslag på nya riktlinjer validering Bakgrund Önskemål om tydligare riktlinjer Arbetsgrupp Catarina Lindahl-Petäjä,

Läs mer

KVALITETSRAPPORT 2014

KVALITETSRAPPORT 2014 KVALITETSRAPPORT 2014 Vuxenutbildningen 2015-01-23 INNEHÅLL Verksamhetschefen har ordet 5 Planen mot kränkande behandling och likabehandlingsplanen 6 Kunskaper 6 Utbildningsval Arbete och Samhälle 7 Bedömning

Läs mer

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Utbildningsanordnare: AcadeMedia Utbildning: Turism-entreprenör omg 2 Antal utskick: 5 Antal svar: 3 Svarsfrekvens: 60% Här presenteras

Läs mer

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Utbildningsanordnare: Elof Lindälv Utbildning: Fordonsförare - godstransport och Truck och terminal Antal utskick: 21 Antal svar: 8 Svarsfrekvens:

Läs mer

Vårt arbetssätt i vuxenutbildning 2014-06-15

Vårt arbetssätt i vuxenutbildning 2014-06-15 Vårt arbetssätt i vuxenutbildning 2014-06-15 Vårt arbetssätt i vuxenutbildning Vi skapar flexibla lösningar utifrån elevens behov. Hos oss ser man möjligheter, inte hinder. Introduktion och planering av

Läs mer

Minnesanteckningar för möte i regional arbetsgrupp Validering i VO- College Gävleborg

Minnesanteckningar för möte i regional arbetsgrupp Validering i VO- College Gävleborg Minnesanteckningar för möte i regional arbetsgrupp Validering i VO- College Gävleborg Tid och plats: Öjegården, Järvsö 22/11 2017 kl 10-16 Närvarande: Lisa Åbom Palm (vuxenutbildningen Ljusdal), Ann-Sofi

Läs mer

Inbjudan till möte i Vård- och omsorgscollegerådet inom GR

Inbjudan till möte i Vård- och omsorgscollegerådet inom GR KOMMUNALFÖRBUNDET GR Vård- och omsorgscollegerådet Göteborg 120906 120830 Inbjudan till möte i Vård- och omsorgscollegerådet inom GR Tid: Torsdag 6 september 2012, kl 13.00-16.00 Plats: GR, Rum Hållö Ärendelista:

Läs mer

Identifiera dina kompetenser

Identifiera dina kompetenser Konferens hotell Sida: 1 av 5 Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter från ett yrke och vill veta hur du kan använda dina erfarenheter från ditt yrkesliv i Sverige? Genom att göra en självskattning

Läs mer

Vårdutbildningar. som ger dig möjligheter. Studera i grupp. Studera på distans. Studera flexibelt - individuella upplägg.

Vårdutbildningar. som ger dig möjligheter. Studera i grupp. Studera på distans. Studera flexibelt - individuella upplägg. Gymnasial vuxenutbildning Vårdutbildningar som ger dig möjligheter Studera i grupp Studera på distans Studera flexibelt - individuella upplägg Studera effektivt Studera för framtiden Falun@svok.se Västra

Läs mer

KV Italienska, Förberedande kurs 1, distans 15 hp, vt18

KV Italienska, Förberedande kurs 1, distans 15 hp, vt18 KV Italienska, Förberedande kurs 1, distans 15 hp, vt18 Antal respondenter: 67 Antal : 1 Svarsfrekvens: 0,90 % 1. Förväntade studieresultat Det var tydligt för mig vad jag förväntades lära mig Det var

Läs mer

Vuxenutbildning 2016 Grundläggande och gymnasial vux SIFA Stockholms intensivsvenska vux

Vuxenutbildning 2016 Grundläggande och gymnasial vux SIFA Stockholms intensivsvenska vux Vuxenutbildning Grundläggande och gymnasial vux Samtliga 26 kommuner medverkar i den gemensamma enkätundersökningen för studerande inom i länets vuxenutbildning. Här redovisas resultat från den gemensamma

Läs mer

Studie- och yrkesvägledning. Inom gymnasiesärskolan och särskild utbildning för vuxna

Studie- och yrkesvägledning. Inom gymnasiesärskolan och särskild utbildning för vuxna Studie- och yrkesvägledning Inom gymnasiesärskolan och särskild utbildning för vuxna Studie- och yrkesvägledning Inom gymnasiesärskolan och särskild utbildning för vuxna Beställningsuppgifter: Fritzes

Läs mer

Handlingsplan 2013 Vuxenutbildningen

Handlingsplan 2013 Vuxenutbildningen Handlingsplan 2013 Vuxenutbildningen Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061 Verksamhetsområde Denna handlingsplan

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Futurum

Regelbunden tillsyn i Futurum Regelbunden tillsyn i Bjuvs kommun Futurum Dnr 53-2008:2706 Regelbunden tillsyn i Futurum Gymnasieskolans individuella program Vuxenutbildning Svenska för invandrare Inledning Skolinspektionen har granskat

Läs mer

Uppföljning av Svensk vård- och kompetensutvecklings yrkesutbildningar inom vård och omsorg

Uppföljning av Svensk vård- och kompetensutvecklings yrkesutbildningar inom vård och omsorg 2015-04-23 Uppföljning av Svensk vård- och kompetensutvecklings yrkesutbildningar inom vård och omsorg Samordnare: Fredrik Lind, Botkyrka kommun Medbedömare: Natalia Gura, rektor för vuxenutbildningen,

Läs mer

Uppföljning, bildningsverksamheten enligt årsagendavuxenutbildning

Uppföljning, bildningsverksamheten enligt årsagendavuxenutbildning Antal kurser 19-09-02 Bildnings- och sociala utskottet Uppföljning, bildningsverksamheten enligt årsagendavuxenutbildning Ärendebeskrivning Som en del i det systematiska kvalitetsarbetet sker det i augusti

Läs mer

Kriminalvården Dnr :2391. Beslut. efter tematisk tillsyn av utbildningen för intagna i kriminalvårdsanstalt vid Region Väst

Kriminalvården Dnr :2391. Beslut. efter tematisk tillsyn av utbildningen för intagna i kriminalvårdsanstalt vid Region Väst Skolinspektionen Beslut Kriminalvården 2018-05-21 Dnr 401-2018:2391 Beslut efter tematisk tillsyn av utbildningen för intagna i kriminalvårdsanstalt vid Region Väst Skolinspektionen, Postadress: Box 156,

Läs mer

Bilaga 1 Till Samverkansavtal för vuxenutbildningen i Skaraborg AVTALSPERIOD 2013-01-01--2014-12-31 S K A RAB ORGS KO M MUNAL FÖRBUN D 2013-01-01 Bilaga 1 till Samverkansavtalet för Skaraborgs vuxenutbildning

Läs mer

VFU-kursplaneutredning för 2011-års lärarutbildningar

VFU-kursplaneutredning för 2011-års lärarutbildningar VFU-kursplaneutredning för 2011-års lärarutbildningar Anna-Karin Björling, Planeringsavdelningen, Stockholms universitet Samverkanskonferensen 2013-10-10 Syfte Likvärdighet vad gäller förväntade studieresultat

Läs mer

Identifiera dina kompetenser

Identifiera dina kompetenser Sida: 1 av 5 Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter från ett yrke och vill veta hur du kan använda dina erfarenheter från ditt yrkesliv i Sverige? Genom att göra en självskattning får du en bild

Läs mer

hög grad 3. I vilken grad har du haft problem under kursen p.g.a. bristande förkunskaper?

hög grad 3. I vilken grad har du haft problem under kursen p.g.a. bristande förkunskaper? KURSVÄRDERING Mycket Ganska Varken Ganska Mycket missnöjd missnöjd nöjd el nöjd nöjd missnöjd 1. Hur nöjd är du med den kursinformation som fanns tillgänglig före kursstart? 2. Hur nöjd är du med den kursinformation

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning inom vuxenutbildning

Redovisning av brukarundersökning inom vuxenutbildning Rapport 2012 Redovisning av brukarundersökning inom vuxenutbildning Stefan Quas/Karin Jacobsen 2012-11-29 Innehållsförteckning Inledning... 3 Kort om pilotförsökets tillvägagångssätt... 3 Enkätresultat...

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2016:10385 Eskilstuna kommun info@eskilstuna.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Eskilstuna kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2(11) Skolinspektionens

Läs mer

Validering En process för att kartlägga kompetens

Validering En process för att kartlägga kompetens Validering En process för att kartlägga kompetens Översikt valideringsprocessens 8 veckor Översiktlig kartläggning Introduktion fördjupad kartläggning v 1 Validering mot vård och omsorg v 2-8 Kompletterande

Läs mer

Identifiera dina kompetenser

Identifiera dina kompetenser Sida: 1 av 5 Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter från ett yrke och vill veta hur du kan använda dina erfarenheter från ditt yrkesliv i Sverige? Genom att göra en självskattning får du en bild

Läs mer

Frågeområden. Registrering: Avbrott och andra status Uppföljning av avbrott Statistik på betyg Uppföljning efter studier Statistik

Frågeområden. Registrering: Avbrott och andra status Uppföljning av avbrott Statistik på betyg Uppföljning efter studier Statistik Frågeområden Registrering: Avbrott och andra status Uppföljning av avbrott Statistik på betyg Uppföljning efter studier Statistik Avbrott Från vilken dag efter elevens individuella kursstart registreras

Läs mer

Plan för studie- och yrkesvägledning på Åkrahäll ht2018-vt2022 ett uppdrag för hela skolan

Plan för studie- och yrkesvägledning på Åkrahäll ht2018-vt2022 ett uppdrag för hela skolan Rev Nybro vt19 Plan för studie- och yrkesvägledning på Åkrahäll ht2018-vt2022 ett uppdrag för hela skolan Studie- och yrkesvägledning för framtiden, framtidstro och valkompetens Vad är studie- och yrkesvägledning?

Läs mer

Årsrapport för avtalsåret

Årsrapport för avtalsåret 1 Till samtliga anordnare av kommunal vuxenutbildning inom Vux8 och Vux10 Årsrapport för avtalsåret 2013-2014 Nu kommer anvisningar till det underlag som ska belysa det systematiska kvalitetsarbetet och

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete för Hermods Vuxenutbildning i Avesta För perioden september 2012 till den 30 april 2014

Systematiskt kvalitetsarbete för Hermods Vuxenutbildning i Avesta För perioden september 2012 till den 30 april 2014 Systematiskt kvalitetsarbete för Hermods Vuxenutbildning i Avesta För perioden september 2012 till den 30 april 2014 30 juni 2014 1 Hermods har utbildat Sverige i 116 år. Över 4 miljoner svenskar har fått

Läs mer

K V A L I T E T S G A R A N T I

K V A L I T E T S G A R A N T I K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (13) Giltig fr.o.m. 2009-01-01 Enhet: OmsorgsLyftet Utbildningar Ektorpsvägen 2 bv 131 47 Nacka I N G R E S S OmsorgsLyftet Utbildningar är ett kunskaps- och utbildningsföretag

Läs mer

Utvecklingsplan för studie- och yrkesvägledning

Utvecklingsplan för studie- och yrkesvägledning 1(8) 2(8) Fredrik Aksell Fredrik.aksell@svedala.se Grundskola och gymnasium Utvecklingsplan för studie- och yrkesvägledning Studie- och yrkesvägledning Studie- och yrkesvägledning kan beskrivas som en

Läs mer

Vuxenutbildning 2012. Antal svar per utbildningsanordnare. Sakarias Fasth, Netigate, Januari 2013

Vuxenutbildning 2012. Antal svar per utbildningsanordnare. Sakarias Fasth, Netigate, Januari 2013 Vuxenutbildning 2012 Sakarias Fasth, Netigate, Januari 2013 Hösten 2012 genomförde Netigate i samverkan med KSL (Kommunförbundet Stockholms Län) en undersökning bland elever på olika vuxenutbildningar

Läs mer

Enkät i gymnasieskolan

Enkät i gymnasieskolan Enkät i gymnasieskolan Resultat för: län, Stockholm stad,, Språkintroduktion åk 1- Programrapport: Resultaten jämförs mot aktuellt program i Stockholm stad, inkluderar fristående och kommunala skolor Om

Läs mer

Identifiera dina kompetenser

Identifiera dina kompetenser Sida: 1 av 5 Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter från ett yrke och vill veta hur du kan använda dina erfarenheter från ditt yrkesliv i Sverige? Genom att göra en självskattning får du en bild

Läs mer

Utbildningsinspektion i vuxenutbildningen, Centrum för vuxnas lärande.

Utbildningsinspektion i vuxenutbildningen, Centrum för vuxnas lärande. Utbildningsinspektion i Kristianstads kommun Centrum för vuxnas lärande Dnr 53-2006:3213 Utbildningsinspektion i vuxenutbildningen, Centrum för vuxnas lärande. Vuxenutbildning Inledning Skolverket har

Läs mer

KV Italienska, Förberedande kurs 2, kväll, 15 hp, vt18

KV Italienska, Förberedande kurs 2, kväll, 15 hp, vt18 KV Italienska, Förberedande kurs 2, kväll, 15 hp, vt18 Antal respondenter: 41 Antal : Svarsfrekvens: 29,27 % 1. Förväntade studieresultat Det var tydligt för mig vad jag förväntades lära mig Det var tydligt

Läs mer

VÄLKOMMEN DIALOGMÖTE OM FÖRBÄTTRADE SFI-RESULTAT I NACKA

VÄLKOMMEN DIALOGMÖTE OM FÖRBÄTTRADE SFI-RESULTAT I NACKA VÄLKOMMEN DIALOGMÖTE OM FÖRBÄTTRADE SFI-RESULTAT I NACKA SYFTET MED MÖTET Tillsammans reflektera och föra en dialog kring sfi-resultaten i Nacka samt utvecklingsområden för att förbättra sfi-resultaten.

Läs mer

Delrapport - urval. Markera vilken kurs du gick Ledarskap för läkare

Delrapport - urval. Markera vilken kurs du gick Ledarskap för läkare Delrapport - urval Markera vilken kurs du gick Ledarskap för läkare Läkarutbildningen - Breddnings- och fördjupningskurs period 2 - VT15 Antal respondenter: : Svarsfrekvens: 100,00 % Markera vilken kurs

Läs mer

Identifiera dina kompetenser

Identifiera dina kompetenser Sida: 1 av 5 Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter från ett yrke och vill veta hur du kan använda dina erfarenheter från ditt yrkesliv i Sverige? Genom att göra en självskattning får du en bild

Läs mer

Identifiera dina kompetenser

Identifiera dina kompetenser Sida: 1 av 5 Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter från ett yrke och vill veta hur du kan använda dina erfarenheter från ditt yrkesliv i Sverige? Genom att göra en självskattning får du en bild

Läs mer

Programrapport XXXXXXX

Programrapport XXXXXXX Läsåret 20XX/YY UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETSKANSLIET Programrapport XXXXXXX Syftet med programrapporten är att följa upp programutbildningar inom Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsens utbildningsuppdrag.

Läs mer

S3Galt Sida 1 av 1. 1 Arbetsinsats. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen? 2 Samverkan inom kursen

S3Galt Sida 1 av 1. 1 Arbetsinsats. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen? 2 Samverkan inom kursen S3Galt Sida 1 av 1 Antal besvarade enkäter: 15 1 Arbetsinsats Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen? 1 40 timmar eller mer 0 0.0 2 30-40 timmar 7 46.7 3 20-30 timmar 6 40.0

Läs mer

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Utbildningsanordnare: NTI Utbildning: El (2 starter) och El-automation (3 starter) Antal utskick: 69 Antal svar: 22 Svarsfrekvens: 32% Här

Läs mer

Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik B Kurskod: 2KN026 Start och slutdatum:

Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik B Kurskod: 2KN026 Start och slutdatum: Umeå universitet Institutionen för kostvetenskap Samlad bedömning för: Kurs: Dietetik B Kurskod: 2KN02 Start och slutdatum: 020 00 Antal registrerade på kursen: 23 Datum för möte (programsamordnare, lärarrepresentanter

Läs mer

Identifiera dina kompetenser

Identifiera dina kompetenser Sida: 1 av 6 Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter från ett yrke och vill veta hur du kan använda dina erfarenheter från ditt yrkesliv i Sverige? Genom att göra en självskattning får du en bild

Läs mer

Utvecklingsplan för studie- och yrkesvägledning

Utvecklingsplan för studie- och yrkesvägledning 1(8) 2(8) Fredrik Aksell Fredrik.aksell@svedala.se Grundskola och gymnasium Utvecklingsplan för studie- och yrkesvägledning Studie- och yrkesvägledning Studie- och yrkesvägledning kan beskrivas som en

Läs mer

Identifiera dina kompetenser

Identifiera dina kompetenser Sida: 1 av 5 Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter från ett yrke och vill veta hur du kan använda dina erfarenheter från ditt yrkesliv i Sverige? Genom att göra en självskattning får du en bild

Läs mer

Identifiera dina kompetenser

Identifiera dina kompetenser Sida: 1 av 6 Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter från ett yrke och vill veta hur du kan använda dina erfarenheter från ditt yrkesliv i Sverige? Genom att göra en självskattning får du en bild

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING, 2015. Särskild utbildning för vuxna, Hagfors kommun. Sammanfattning Mål för verksamheten, 2015

KVALITETSREDOVISNING, 2015. Särskild utbildning för vuxna, Hagfors kommun. Sammanfattning Mål för verksamheten, 2015 KVALITETSREDOVISNING, 2015 Särskild utbildning för vuxna, Hagfors kommun Sammanfattning Mål för verksamheten, 2015 Lisa Svensson lisa.svensson@skolor.hagfors.se Kvalitetsredovisning, 2015 Riktlinjer Målen

Läs mer

Yrkesutbildning nu - BRvux

Yrkesutbildning nu - BRvux Välkommen till BRvux Nyhetsbrev! I detta nummer har vi intervjuat gymnasiechef Pär Hyss om Viskastrandsgymnasiets samarbete med Vuxenutbildningen. Förbundsdirektör Henrik Bäckström, Bemanningsföretagen,

Läs mer

Skolors och förskolors systematiska kvalitetsarbete. vägledning och struktur

Skolors och förskolors systematiska kvalitetsarbete. vägledning och struktur Skolors och förskolors systematiska kvalitetsarbete vägledning och struktur Det gemensamma systematiska kvalitetsarbetet på Lidingö En viktig utgångspunkt i allt kvalitetsarbete är att barnets bästa sätts

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN för år 201 1

LOKAL ARBETSPLAN för år 201 1 LOKAL ARBETSPLAN för år 201 1 1 VISION Vuxenutbildningen är en mötesplats som främjar lärande, reflektion och utveckling utifrån de studerandes förutsättningar och behov. 2 POLICY Verksamheten vid Vuxenutbildningen

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Höörs kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter prioriterad tillsyn i Ringsjöskolan belägen i Höörs kommun Skolinspektionen. Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

1 Måluppfyllelse och resultat

1 Måluppfyllelse och resultat 1 Måluppfyllelse och resultat 1.1 Kunskaper De studerande fullföljer sina studier (Andel elever som slutfört respektive avbrutit sina studier) Skolassistenten registrerar eleverna i Procapita, där såväl

Läs mer

Kvalitetsanalys för OmsorgsLyftet Utbildningar. läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för OmsorgsLyftet Utbildningar. läsåret 2012/13 Datum 1 (7) Kvalitetsanalys för OmsorgsLyftet Utbildningar läsåret 2012/13 Varje anordnare har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Beslut för vuxenutbildningen

Beslut för vuxenutbildningen Beslut 2013-03-15 Botkyrka kommun Beslut för vuxenutbildningen efter tillsyn i Botkyrka kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Utbildningsnämnden Lidingö kommun lidingo.stad@lidingo.se Rektor Eva-Lotta Arenander Lidingö vuxenutbildning eva-lotta.arenander@lidingo.se 2012-09-12 Dnr 43-2011:4845 Beslut för vuxenutbildning

Läs mer

U P P F Ö L J N I N G AV V U X E N U T B I L D N I N G I G Ö T E B O R G S R E G I O N E N, M A L M Ö S TA D O C H S T O C K H O L M S S TA D

U P P F Ö L J N I N G AV V U X E N U T B I L D N I N G I G Ö T E B O R G S R E G I O N E N, M A L M Ö S TA D O C H S T O C K H O L M S S TA D U P P F Ö L J N I N G AV V U X E N U T B I L D N I N G I G Ö T E B O R G S R E G I O N E N, M A L M Ö S TA D O C H S T O C K H O L M S S TA D U T B I L D N I N G A R S L U T F Ö R D A 2 0 1 5 T E K N I

Läs mer

Identifiera dina kompetenser

Identifiera dina kompetenser Sida: 1 av 5 Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter från ett yrke och vill veta hur du kan använda dina erfarenheter från ditt yrkesliv i Sverige? Genom att göra en självskattning får du en bild

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Beslut Helsingborgs kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter prioriterad tillsyn i Bårslövs skola belägen i Helsingborgs kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00

Läs mer

ABF Stockholm. Vuxenutbildning - Våren 2010

ABF Stockholm. Vuxenutbildning - Våren 2010 Vuxenutbildning - Våren svar, % Normer och värden 1. Jag känner mig trygg i min skola/utbildning. 0 1 2,,0,, 2. Jag behandlas bra av mina studiekamrater. 1 21 1 1,,. Lärarna bemöter mig på ett positivt

Läs mer

Valideringsansökan. Identifiering och erkännande av tidigare förvärvad kompetens. September 2009

Valideringsansökan. Identifiering och erkännande av tidigare förvärvad kompetens. September 2009 Valideringsansökan Identifiering och erkännande av tidigare förvärvad kompetens September 2009 Namn: TILLVÄGAGÅNGSSÄTT VID VALIDERINGSPROCESSEN: Validering är en omfattande process, som i vissa fall kan

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Höganäs kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Höganäs kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586

Läs mer

Välkomna till anordnarträff

Välkomna till anordnarträff Välkomna till anordnarträff 190205 Varmt välkomna! Statistik januari månad Växjölöftet vuxenutbildning SCB- rapportera in uppgifter Genomgång av arbetssätt, vägledning och uppföljning av våra arbetsmarknadselever

Läs mer

KVALITETSRAPPORT lä sä ret RL, HV

KVALITETSRAPPORT lä sä ret RL, HV KVALITETSRAPPORT lä sä ret 2013-2014 RL, HV 2015-02-05 KVALITETSRAPPORT Analys 1 KUNSKAPER Måluppfyllelse och resultat Analysera elevernas studieresultat vilka avvikelser finns? finns mönster? skillnader

Läs mer

Att studera på Komvux. Katarina Larsson, utbildningsledare

Att studera på Komvux. Katarina Larsson, utbildningsledare Att studera på Komvux Katarina Larsson, utbildningsledare Innehåll 1. Om vuxenstudier 2. Komvux:s organisation i Göteborg 3. Komvux i jämförelse med gymnasiet 4. Individuella behov och olika förutsättningar

Läs mer

Identifiera dina kompetenser

Identifiera dina kompetenser Sida: 1 av 5 Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter från ett yrke och vill veta hur du kan använda dina erfarenheter från ditt yrkesliv i Sverige? Genom att göra en självskattning får du en bild

Läs mer

Detta anbudsformulär ska användas vid inlämnande av anbud. Ersätter tidigare anbudsformulär daterat 2009-07-31.

Detta anbudsformulär ska användas vid inlämnande av anbud. Ersätter tidigare anbudsformulär daterat 2009-07-31. ANBUDSFORMULÄR Bilaga. 1 Datum: 2009-08-17 Dnr: 09-134.713 1 (11) Detta anbudsformulär ska användas vid inlämnande av anbud. Ersätter tidigare anbudsformulär daterat 2009-07-31. ANBUDSFORMULÄR Göteborgsregionens

Läs mer

Halvtidsutvärdering av yrkesutbildningar med språkstöd Den 8 september 2014

Halvtidsutvärdering av yrkesutbildningar med språkstöd Den 8 september 2014 Halvtidsutvärdering av yrkesutbildningar med språkstöd Den 8 september 2014 Om undersökningen Utvärderingens genomförande Halvtidsutvärderingen har genomförts av Splitvision Research på uppdrag av GR Utbildning

Läs mer

Översikt över innehåll

Översikt över innehåll 1 (7) Regelbunden tillsyn av skolenhet Bedömningsunderlag Skolform: Gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram Översikt över innehåll 1. Undervisning och lärande 2. Extra anpassningar och särskilt

Läs mer

Enkät i gymnasieskolan. Resultat för: Stockholms Stad, Stockholms hotell- & restaurangskola, Språkintroduktion

Enkät i gymnasieskolan. Resultat för: Stockholms Stad, Stockholms hotell- & restaurangskola, Språkintroduktion Enkät i gymnasieskolan 2 Resultat för: Stockholms Stad,, Språkintroduktion Om undersökningen Fakta om undersökningen Rapporten innehåller resultaten för ditt program på skolan. Resultaten är uppdelade

Läs mer

Elever årskurs 2, 5, 8

Elever årskurs 2, 5, 8 Elever årskurs 2, 5, 8 Åk 2-9005 svar, 84% Åk 5-7629 svar, 85% Åk 8-5945 svar, 78% Genomförd av Origo Group på uppdrag av Stockholms stad Sammanfattning Av elevenkäterna är det elever i årskurs 2 som är

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING

KVALITETSREDOVISNING KVALITETSREDOVISNING Normer och värden Citat ur Läroplanerna Lpo 94, Lpfö 98, Lpf 94 Citat ur kommunens skolplan Skolans mål Att aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles

Läs mer

VALIDERING. Bilaga 9. Jag upptäckte hur mycket jag kan och har blivit säkrare inombords

VALIDERING. Bilaga 9. Jag upptäckte hur mycket jag kan och har blivit säkrare inombords Jag upptäckte hur mycket jag kan och har blivit säkrare inombords Jag har fått möjlighet att utvecklas i min egen takt utan press Man kan mer än man tror och blir säkrare på sitt jobb genom mer kunskap

Läs mer

Granskning av upphandlad vuxenutbildning - En sammanfattning av granskning genomförd 2013

Granskning av upphandlad vuxenutbildning - En sammanfattning av granskning genomförd 2013 Granskning av upphandlad vuxenutbildning - En sammanfattning av granskning genomförd 2013 Kungsbacka kommun Enheten för Vuxnas lärande Besöksadress Telefon Södra Torggatan 16 434 30 Kungsbacka 0300-83

Läs mer

2014-11-11. Riktlinjer för validering inom Vård- och omsorgscollege

2014-11-11. Riktlinjer för validering inom Vård- och omsorgscollege Riktlinjer för validering inom Vård- och omsorgscollege 1 Innehåll Definition av validering... 3 Bakgrund struktur... 3 Riktlinjer för validering inom Vård- och omsorgscollege... 4 Bilagor Bilaga 1. Europeisk

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med introduktionsprogram Skolinspektionen Kävlinge kommun för gymnasieskola med introduktionsprogram efter tillsyn i Kävlinge Lärcentrum belägen i Kävlinge kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Möckelngymnasiet rektorsområde 4

Verksamhetsplan 2015. Möckelngymnasiet rektorsområde 4 Verksamhetsplan 2015 Möckelngymnasiet rektorsområde 4 2015-02- 18 Leena Jonsson Arndt Rektor 1 1. Inledning I rektorsområde 4, Möckelngymnasiet Karlskoga, ingår från läsåret 2014/15 följande utbildningsprogram:

Läs mer

Vårdutbildningar. som leder till arbete. Studera i grupp. Studera på distans

Vårdutbildningar. som leder till arbete. Studera i grupp. Studera på distans Vårdutbildningar som leder till arbete Studera i grupp Studera på distans Studera flexibelt - individuella upplägg Studera effektivt Studera för framtiden Svensk Vård & Kompetensutveckling vardkompetens@svok.se

Läs mer