SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden"

Transkript

1 Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18 Växjö klockan Eva Johansson (C), ordförande Rose- Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:a vice ordförande Cenneth Quick (M) Kent- Inge Henrixon (M) Jonatan Rundqvist (MP) Gunilla Seltén (L) Ricardo Chavez (KD) Pontus Samuelsson (S) Cecilia Lundin Danielsson (S) Marko Kosonen (S) Håkan Frizén (V) Ellen Franzén (SD) Tjänstgörande ersättare Glenn Nilsson (M), ersätter Andreas Lindström (M) Maria Alvarez Serrano (S) Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Emmy Petersson (C) Göran Danielsson (S) Andreas Wilsson (M) Margaretha Freijd Merbom (M) Ann- Margreth Willebrand (L) Einar Håkansson (C) Mattias Dahlberg (S) Michael Sjöö (S) Maria Alvarez Serrano (S) Maria palm (SD) Ulrika Örnström, tf. förvaltningschef Hanna Östrand, förvaltningssekreterare Anna- Karin Axelsson, bibliotekschef Nicolas Hansson, kultur- och konstchef (24)

2 Justering Justerare Plats och tid Rose- Marie Holmqvist (S) Kultur- och fritidsförvaltningen, Västra Esplanaden 18 Växjö, den 29 mars kl Justerade paragrafer Anmärkning Ärendena behandlas i följande ordning 17, 16, Underskrifter Sekreterare Hanna Östrand Ordförande Eva Johansson (C) Justerare Rose- Marie Holmqvist (S) 2 (24)

3 Bevis om anslag av protokoll kultur- och fritidsnämndens protokoll från sammanträdet är justerat. Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kultur- och fritidsförvaltningen, Västra Esplanaden 18 Växjö Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom tre veckor från anslagsdagen Underskrift Hanna Östrand 3 (24)

4 Förteckning över kultur- och fritidsnämndens ärenden den 23 mars Dnr 60 Val av justeringsperson Dnr 65 Allmänhetens frågestund Dnr Informationsärenden Dnr Meddelanden och rapporter Dnr Redovisning av delegeringsbeslut Dnr Hyror och avgifter för Beachplanerna Dnr Skrivelse om att undersöka Araby Park Arenas utbud och målgrupp - Ellen Franzén (SD), Maria Palm (SD) Dnr Minibibliotek Tallgården Dnr Remiss av Motion om språkresurser till biblioteket- Malin Lauber (S) Dnr Beslut om tjänstelegitimation Dnr Arkivbeskrivning för kultur- och fritidsnämnden Dnr 17 Övrigt (24)

5 16 Dnr 60 Val av justeringsperson s beslut Rose- Marie Holmqvist (S) utses att justera dagens protokoll. 5 (24)

6 17 Dnr 65 Allmänhetens frågestund s beslut Ingen allmänhet är närvarande. anser frågestunden vara genomförd. 6 (24)

7 18 Dnr Informationsärenden s beslut noterar följande information till protokollet: 1. Information från fritidsavdelningen Bowlingföreningarna har tecknat avtal med Knock em down. Tf. förvaltningschef informerar om svårigheter för föreningar att hyra lokaler av privata aktörer. kommer att få information om föreningsbidrag på nästkommande nämnd. 2. Information från kultur- och konstavdelningen Kultur- och konstchefen informerar om SVTs granskning av Sveriges kommuners kulturkostnader per invånare. Kultur- och konstchefen informerar om nuvarande utställning på konsthallen. Det fria ordets hus arrangemang på internationella kvinnodagen var lyckat och hade många besökare. Projektet kring det gamla kvinnofängelset på Ringsberg/Kristineberg har startat med en informationsträff. Den 8-10/4 arrangeras Växjö konstrunda och därefter följer det årliga valborgsfirandet på stortorget och vid Växjö sjön. 3. Information från biblioteksavdelningen Bibliotekschefen informerar om den nya publika IT- miljön. Samtliga datorer på stadsbiblioteket och filialerna är utbytta. I nuläget läggs mycket resurser på att den publika miljön ska fungera på ett bra sätt. Bibliotekschefen informerar om arrangemang i samband med Earthweek och under påsklovet. Det pågår ett planeringsarbete i och med bibliotekets 50- och 350 års jubileum. 4. Förvaltningschefens information Tf. förvaltningschef har ingen information till kultur- och fritidsnämnden. 7 (24)

8 5. Ordförandens information Ordförande informerar om beslut taget på senaste kommunfullmäktige. 8 (24)

9 19 Dnr Meddelanden och rapporter s beslut lägger samtliga meddelanden och rapporter till handlingarna. Bakgrund Kultur- och fritidsförvaltningen redovisar i skrivelse den 17 mars inkommande meddelanden och rapporter. 9 (24)

10 20 Dnr Redovisning av delegeringsbeslut s beslut godkänner redovisningen av följande delegeringsbeslut: KFO KFAC KFN del fritid KFN del kultur Bakgrund har överlåtit sin beslutanderätt i vissa ärenden till ordföranden, vice ordföranden och tjänstemän enligt en av kultur- och fritidsnämnden antagen delegationsordning. Beslut som fattas av delegat ska redovisas på kultur- och fritidsnämndens närmast efterföljande sammanträde. Beslutsunderlag Kultur- och fritidsförvaltningen redovisar i skrivelse den 17 mars att delegationsbeslut är fattade i följande ärenden: Yttrande över programhandlingar Brådskande ärenden Utbetalning av bidrag 10 (24)

11 21 Dnr Hyror och avgifter för Beachplanerna s beslut fastställer förslag till hyror och avgifter för beachplaner Bakgrund Kultur- och fritidsförvaltningen har redovisat förslag till hyror och avgifter för beachplaner. Två av planerna ska vara bokningsbara för volleyboll, handboll och fotboll. En plan ska kunna användas som spontanyta. Ärendet Förvaltningens bedömning är att en plan för beachvolley, beachhandboll och beachfotboll kan jämställas med taxan för en liten hall. Beslutsunderlag Förslag till hyror och avgifter för beachplanerna s arbetsutskotts förslag till beslut (24)

12 22 Dnr Skrivelse om att undersöka Araby Park Arenas utbud och målgrupp - Ellen Franzén (SD), Maria Palm (SD) s beslut För att arbeta med integration pågår det ständigt en kontinuerlig kontakt med integrations- och mångfaldsberedningen. Just nu undersöker kommunledningsförvaltningen behoven och möjligheterna till att starta Araby Akademin, likt Fisksätraakademi. Bakgrund Ellen Franzén och Maria Palm (SD) har inkommit med skrivelse där de vill ge förvaltningen i uppdrag att ta fram en enkät som skickas till Växjös samtliga högstadie- och gymnasieskolor. I enkäten ska framkomma huruvida eleven har besökt eller har intresse av att besöka Arenan samt förslag på aktivitet som skulle kunna generera ett spännande möte. Syftet med undersökningen skulle vara att ge indikationer på vad målgruppen efterfrågar för att anpassa utbudet därefter i mån av möjlighet samt ekonomi. Enkäten kan visa hur attraktiv arenan är, inte bara för de bosatta i närområdet utan även för övriga ungdomar i kommunen. Med målsättningen att Araby park arena inte bara ska aktivera ungdomar i närområdet utan även vara det integrationsredskap den har potential att vara. Ärendet Araby park arena fungerar dagligen som en integrationsarena genom att människor med olika bakgrund deltar i gemensamma aktiviteter eller genom sociala möten. De öppna aktiviteterna finansieras genom Växjöbostäder med anledning av att de vill skapa en meningsfull fritid för sina hyresgäster. Det är den främsta orsaken till att den ordinarie verksamheten framförallt marknadsförs i Araby. Andra intressenter får aktivt söka informationen via Facebook eller hemsida. I samband med lov eller andra större aktiviteter sker marknadsföringen bredare och då kommer det också en bredare målgrupp. Förslagsställarna föreslår en undersökning kring vad som efterfrågas från ungdomarna. 12 (24)

13 Detta är ett ständigt pågående arbete genom att ungdomarna är välkomna att komma med förslag på aktiviteter till den öppna verksamheten. Det finns dock ett behov av att formalisera metoder för detta ska ske för att tydliggöra möjligheten och hur man ska gå tillväga. Under hösten 2015 genomförde en brukarundersökning på Araby park arena vilken visar på att besökarna i mycket stor utsträckning är nöjd med det utbud av aktiviteter som erbjuds. Beslutsunderlag Skrivelse om att undersöka Araby Park Arenas utbud och målgrupp Ellen Franzén (SD) och Maria Palm (SD) s arbetsutskotts förslag till beslut Yrkanden Håkan Frizén (V) med instämmande av Eva Johansson (C) yrkar bifall på liggande förslag till beslut. Beslutsordning Ordförande Eva Johansson (C) frågar om yrkandet kan antas och konstaterar att kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med liggande förslag till beslut. Beslutet skickas till För kännedom Ellen Franzén (SD) Maria Palm (SD) 13 (24)

14 23 Dnr Minibibliotek Tallgården s beslut Kultur-och fritidsnämnden beslutar att inrätta ett minibibliotek på Tallgården i Araby. Minibiblioteket ska finnas där behovet är som störst och ska vara mobilt på så sätt att det kan flyttas om förutsättningarna förändras. Konceptet minibibliotek står för flexibilitet, närhet och låg lokalkostnad. Bakgrund För att bättre kunna möta omvärldens krav och brukarnas behov nu och i framtiden har biblioteket under 2014 och 2015 arbetat med metodutvecklingsprojektet Framtidens bibliotek. Inom projektet har ca 30 pilotprojekt genomförts och ett av dem har varit att starta och driva ett minbibliotek på Arabyområdet. Syftet med projektet har varit att arbeta på ett nytt sätt och att utöka närvaron av bibliotekspersonal i Araby som en metod att möta icke-besökare och nya svenskar i området samt att arbeta för ökad kunskap om biblioteket och dess möjligheter. Projektet har på så sätt varit en del av bibliotekets interkulturella uppdrag och ett viktigt delmål har varit att nå nya grupper som inte tidigare besökt biblioteket. Viss biblioteksverksamhet har funnits på området tidigare och har då skett i samverkan med Araby Park Arena, bland annat har man haft språkcaféer och sagostunder. Minibiblioteket har haft sin placering på Tallgården och samarbetet med Tallgården har varit mycket positivt. Tallgårdens öppna verksamhet såsom soppluncher, läxläsning och kurser har hjälpt till att sprida information om minibiblioteket vilket sedan har lett till att minibiblioteket fått fler besökare. Programaktiviteter har planerats och genomförts tillsammans med personal från Tallgården. Det är också en trygghetsfaktor att det finns personal från annan verksamhet i lokalen, speciellt när minibiblioteket har varit öppet på kvällstid. Sagostunder, högläsning och föreläsningar/program har varit aktiviteter som fungerat väl men det som har fungerat allra bäst är språkcaféer. Språkcaféer ger besökarna tillfälle att prata svenska utan krav och det har blivit en mötesplats inte bara mellan svenskar och nya svenskar utan även nya svenskar emellan. Fokus ligger på att prata svenska och det gör att även de som är analfabeter eller lässvaga har möjlighet att delta. 14 (24)

15 Språkcaféer har stärkt deltagarnas självförtroende och blivit en naturlig länk in i biblioteket. Volontärer har bidragit på ett mycket positivt sätt genom att ställa upp som ledare på språkcaféer. På eftermiddagarna har minibiblioteket erbjudit barn att komma dit under fria former för att läsa, rita, spela spel och pyssla men man har också haft mer planerade aktiviteter såsom sagostund eller prova på Maker space (kodning och programmering under lekfulla former). Minibiblioteket har haft samarbete med andra aktörer i området såsom Araby Park Arena, Macken, Landningsbanan, Dalbo vårdcentral, Panncentralen, Medborgarkontoret och närliggande förskolor. Ärendet Det är tydligt att det finns ett stort behov av en mötesplats i form av bibliotek i Arabyområdet. Minibiblioteket ska vara lättillgängligt och placerat där människor rör sig så att det är lätt att besöka det. Eftersom många på Araby varken har bil eller cykel är närheten till bibliotekslokalen mycket viktigt. Steget är mindre både mentalt och fysiskt att ta sig till minibiblioteket jämfört med att besöka stadsbiblioteket. Genom minibibliotekets verksamhet får man lära sig vad ett bibliotek är och vad det kan erbjuda och det kan i förlängningen underlätta för besök på stadsbibliotek eller någon filial. Minibiblioteket fokuserar på att vara en mötesplats och tanken är inte att ha stora mediesamlingar utan att ha ett litet mediebestånd som förändras i dialog med vad besökarna efterfrågar. Möjlighet att beställa medier från stadsbiblioteket gör att besökarna ändå har tillgång till ett stort medieutbud. Teknisk utrustning behövs i form av datorer och läsplattor. Via olika internettjänster kan besökarna få nyheter och läsa tidningar från sina hemländer. Datorer behövs också för att kunna erbjuda övriga bibliotekstjänster. Verksamheten i minibiblioteket bygger mycket på den personliga kontakten mellan personal och besökare och att man som personal är flexibel och lyhörd när man möter ovana biblioteksbesökare. Projektet har visat att behovet av ett minibibliotek i området finns och behovet är ännu större nu då det finns asylboende/evakueringsboende i närheten. Minibibliotekets verksamhet sker mycket i samverkan med andra aktörer och det samarbete som byggts upp under projekttiden har alla förutsättningar att fortsätta och utvecklas vidare, kanske även i andra former. 15 (24)

16 Genom att inrätta ett minibibliotek på Tallgården i Araby kan biblioteksservice erbjudas i ett område där behovet är stort. Det kan genomföras på ett ganska enkelt sätt och utan stora investeringar och skulle förutsättningarna förändras så är kan verksamheten flyttas till lämpligare placering. Minibiblioteket är en mötesplats men också en resurs för nya svenskar att på ett enklare sätt bli en del av det svenska samhället. Genom att möta ett minibibliotek i närområdet får besökarna snabbare en insikt i vad biblioteket kan erbjuda i form av utbildning, information och delaktighet i samhällslivet. Beslutsunderlag Slutrapport för projektet Tallgårdens minibibliotek s arbetsutskotts förslag till beslut (24)

17 24 Dnr Remiss av Motion om språkresurser till biblioteket- Malin Lauber (S) s beslut anser motionen vara besvarad genom det arbete förvaltningen gör utifrån mångfalds- och personalpolicy. I kommande rekryteringar kommer särskild hänsyn tas till språkkompetenser. Bakgrund Malin Lauber (S) har i en motion föreslagit att det ska skapas förutsättningar på biblioteken som underlättar för nyanlända att ta del av bibliotekens utbud genom att tillföra språkresurser. Bibliotek är en bra, öppen och neutral mötesplats som erbjuder boklån, kopiering, scanning, internet, datorer, tidningsläsning med mera. Det är många nyanlända som har upptäckt det här och därigenom börjat utforska det nya landet och kommunen. Här väcks nyfikenhet för det svenska språket och det främjar integrationen. Att fler med olika språk kommer till biblioteket är positivt men ställer också krav på personalen. Ärendet Bibliotek är neutrala mötesplatser som ofta är centralt placerade i samhället och utrustade som offentliga miljöer både vad gäller tillgänglighet och säkerhet. Den senaste tiden har det varit ett ökat tryck på biblioteken då många nyanlända behöver hjälp med tillgång till internet och scanning av dokument. Man efterfrågar också språkkurser, lexikon, böcker på enkel svenska samt böcker och tidskrifter på olika språk som till exempel arabiska, dari, somali och pashto. De som har avbrutit sin utbildning när de lämnade hemlandet vill ofta fortsätta sina studier och behöver få tillgång till kurslitteratur, här kan biblioteket göra en viktig insats. Med en avslutad utbildning stärks självkänslan och möjligheten att få jobb i det nya hemlandet förbättras. På bibliotek erbjuds språkcaféer, högläsning och Låna en svensk, aktiviteter som är mycket uppskattade och som ger möjligheter för nyanlända att öva på det svenska språket. Bibliotek har som uppdrag att verka för det demokratiska samhällets utveckling genom att bidra till kunskapsförmedling och fri åsiktsbildning. 17 (24)

18 Beslutsunderlag Motion om språkkompetenser på biblioteket Malin Lauber (S) s arbetsutskotts förslag till beslut Yrkanden Eva Johansson (C) med instämmande av Lena Wibroe (M) och Ricardo Chavez (KD) yrkar på att kultur- och fritidsnämnden anser motionen vara besvarad genom det arbete som förvaltningen gör utifrån mångfalds- och personalpolicy. I kommande rekryteringar kommer särskild hänsyn tas till språkkompetenser. Rose- Marie Holmqvist (S) med instämmande av Cecilia Lundin Danielsson (S) och Håkan Frizén (V) yrkar bifall på motionen. Beslutsordning Ordförande Eva Johansson (C) ställer yrkandena mot varandra och konstaterar att kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med eget yrkande. Omröstning begärs. Ordförande Eva Johansson (C) konstaterar att eget yrkande är huvudförslag och ställer arbetsutskottens förslag till beslut mot Rose- Marie Holmqvist (S) yrkande för att utse motförslag i omröstningen. Ordförande Eva Johansson (C) konstaterar att Rose- Marie Holmqvists (S) yrkande är motförslag i omröstningen. godkänner följande omröstningsordning: Ja för bifall till Eva Johanssons (C) yrkande. Nej för bifall till Rose- Marie Holmqvists (S) yrkande. 18 (24)

19 Omröstningsresultat Eva Johanssons (C) yrkande antas med 9 röster mot 6 röster för Rose- Marie Holmqvists (S) yrkande. Ledamöter Eva Johansson (C) Ersättare som tjänstgör Jaröst Ja Nejröst Avstår Rose- Marie Holmqvist (S) Nej Lena Wibroe (M) Ja Andreas Lindström (M) Cenneth Quick (M) Glenn Nilsson (M) Ja Ja Kent- Inge Henrixon (M) Ja Jonatan Rundqvist (MP) Ja Gunilla Seltén (L) Ja Ricardo Chavez (KD) Ja Pontus Samuelsson (S) Nej Cecilia Lundin Danielsson (S) Nej Marko Kosonen (S) Nej Vakantsatt Håkan Frizén (V) Maria Alvarez Serrano (S) Nej Nej Ellen Franzén (SD) Ja Omröstningsresultat (24)

20 Beslutet skickas till För åtgärd Kommunfullmäktige För kännedom Malin Lauber (S) 20 (24)

21 25 Dnr Beslut om tjänstelegitimation s beslut godkänner ramjustering till kommunstyrelsen på kr för att finansiera införandet av tjänstelegitimation och ID-funktion för anställda i förvaltningen. Bakgrund Kommunstyrelsen beslutade i 13/2015 att uppdra åt kommunchefen att succesivt införa tjänstelegitimation för anställda i Växjö kommun och de kommunalt ägda bolagen. Legitimationen kan användas för inpassering till olika lokaler, IT-system och som e-legitimation för både personliga och företagsspecifika ändamål. Beslutsunderlag Kommunstyrelsen Instruktion för fördelning av kostnader av tjänstelegitimation s arbetsutskotts förslag till beslut Beslutet skickas till För kännedom Håkan Pettersson, budgetchef Kommunstyrelsen 21 (24)

22 26 Dnr Arkivbeskrivning för kultur- och fritidsnämnden s beslut godkänner den bilagda arkivbeskrivningen med redaktionella ändringar. Bakgrund Enligt arkivlagen ska en arkivbeskrivning vara upprättad hos samtliga myndigheter. Arkivbeskrivningen ska visa myndighetens arbetsuppgifter och organisation, arkivets struktur samt vilka gallringsregler som tillämpas. Arkivbeskrivningen ska också upplysa om vem eller vilka som ansvarar för myndighetens arkivvård. Arkivbeskrivningen ska hållas uppdaterad. Beslutsunderlag Arkivbeskrivning för kultur- och fritidsnämnden s arbetsutskotts förslag till beslut Beslutsordning För kännedom Kommunarkivet 22 (24)

23 27 Dnr 17 Övrigt Håkan Frizén (V) undrar hur den ekonomiska situationen ser ut i samband med avvecklingen av den kommunala bowlinghallen. Ordförande svarar. Håkan Frizén (V) undrar hur arbetet med placeringen av simhallen går. Ordförande och tf. förvaltningschef svarar. Arbetet med placering av simhallen pågår och förslagen kommer att presenteras för nämnden när de är klara. Lena Wibroe (M) informerar om andra städers lösningar på placeringar av simhallar. Rose- Marie Holmqvist (S) frågar hur Växjö simsällskap påverkas av att sommarsimskolan tas om hand av Medley, och om det finns sommarsimskola utanför Växjö tätort. Tf. förvaltningschef informerar om upphandlingen av sommarsimskolan och möjligheter till simskola utanför Växjö tätort. Håkan Frizén (V) frågar hur sommarsimskolan respektive den simskolan som bedrivs under höst och vårtermin ser ut kostnadsmässigt. Tf. förvaltningschef svarar. Kenneth Quick (M) undrar hur ansvars- och kostnadsfördelningen avseende sommarsimskolan ser ut mellan kultur- och fritidsnämnden och utbildningsnämnden. Tf. förvaltningschef informerar om att sommarsimskolan tillfaller kulturoch fritidsnämnden eftersom verksamheten är förlagt på barn och ungas fria tid. Tf. förvaltningschef informerar om ramjusteringen som gjordes i samband med övertagandet. 23 (24)

24 Margaretha Freijd Merbom (M) informerar om Växjö simsällskaps alternativ till sommarsimskolan som är förlagt innan och efter sommaren. Margaretha Freijd Merbom (M) undrar hur kontakterna med simidrottsföreningarna ser ut i samband med planeringen av den nya simhallen. Ordförande svarar. Pontus Samuelsson (S) frågar när kultur- och fritidsnämnden får tillfälle att träffa den nya fristadsförfattaren. Ordförande svarar. Cecilia Lundin Danielsson (S) undrar hur det kommer se ut med aktiviteter under sommarlovet på nämndens olika anläggningar. Ordförande svarar. Håkan Frizén (V) undrar hur diskussionen kring Araby Park Arena ser ut. Tf. förvaltningschef svarar. 24 (24)

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan 14.00-16.00 Eva Johansson (C), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö, klockan 14.00-16.00 Eva Johansson

Läs mer

Anders Jeppsson (M) Glenn Nilsson (M) Ann-Margreth Willebrand (L) Mari Hrdina Friberg (C) Ellen Sjömålen (S) Alije Kera (S)

Anders Jeppsson (M) Glenn Nilsson (M) Ann-Margreth Willebrand (L) Mari Hrdina Friberg (C) Ellen Sjömålen (S) Alije Kera (S) Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommun klockan 14:00 15:00 Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Kronobergsrummet, Växjö Kommun, Västra Esplanaden 18 Växjö klockan 14:00 16:29 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Araby Park Arena, Blackboxen, Höstvägen 5A, klockan 14:00 15:00 Beslutande Ledamöter Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Övriga närvarande Mari Hrdina Friberg (C) Alije Kera (S) Maria Alvarez Serrano (S)

Övriga närvarande Mari Hrdina Friberg (C) Alije Kera (S) Maria Alvarez Serrano (S) Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommunhus klockan 14:00 15:36 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 8 februari 2017 i A-salen, kl. 09:00-11:35. Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh

Läs mer

Glenn Nilsson (M) Magnus Folcker (MP) Maria Alvarez Serrano (S) Maria Palm (SD)

Glenn Nilsson (M) Magnus Folcker (MP) Maria Alvarez Serrano (S) Maria Palm (SD) Tid och plats A-salen, Växjö kommunhus, Västra Esplanaden 18 klockan 14:00 16:05 Beslutande Ledamöter Beslutande ersättare Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Växjö Boule Arena, Bollgatan, Växjö, klockan 14:00 15:07 Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Övriga närvarande Ersättare Anders Jeppsson (M) Ida Ström (M) Mari Hrdina Friberg (C) Alije Kera (S) Maria Svartberg (V) Christer Svensson (SD)

Övriga närvarande Ersättare Anders Jeppsson (M) Ida Ström (M) Mari Hrdina Friberg (C) Alije Kera (S) Maria Svartberg (V) Christer Svensson (SD) Tid och plats Beslutande Ledamöter Storskogen, Vida Arena, Storgatan 86, Växjö klockan 14:26 16:50 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Plats Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Tid Kl. 14.00-15.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-08-28. Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-08-28. Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Plats Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Tid Kl. 13.30-17.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Lena Wibroe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-11-20. B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-11-20. B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö Plats B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö Tid Kl. 14.00-16.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Wibroe (M), ordförande Wirginia Bogatic (V), vice ordförande Ann Albertsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-18 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan 14.00-16.30 Eva Johansson (C), ordförande Rose- Marie Holmqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 7 februari 2018 i A-salen, kl. 09:00-11:53 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Göran Kannerby (KD) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-25. Klockan 14.00-16.10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-25. Klockan 14.00-16.10 Plats Tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7. Klockan 14.00-16.10 Eva Johansson (C), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Onsdagen den 16 december, KÖK11 i konferenslokal Malajen, Honnörsgatan 15, Växjö, klockan 14.00-16.25 Eva Johansson (C),

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S) Tid och plats VKABs sammanträdesrum, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Beslutande ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00-16:06 Eva Johansson (C), ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats A-salen, kl. 09:00-11:00 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh (M) Tor Lejdfors (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 11.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommunhus klockan 14:00 16:00 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 16:15 Eva Johansson (C), Ordförande Andreas Lindström (M) Cenneth Quick (M) Kent- Inge

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Margareta Jonsson (C) Mikael Svensson (MP),

Margareta Jonsson (C) Mikael Svensson (MP), Tid och plats A-salen, kl. 13:30-16.40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Karl-Erik Nedfors (C), tjänstgörande ersättare för Anna Zelvin (KD), 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M) Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP)

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP) Socialnämnden Protokoll 1 (8) Diarienummer SO 2015/0212 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 17.00 18.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sven-Bertil Persson (V),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-06-09. kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-06-09. kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum Tid och plats Beslutande Ledamöter kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S), 83-91 Martin Edberg (S),

Läs mer

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11 'tj'cr'ty'tj'tj r...r:-'~ ~ 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 74 Ansökan från Lejonskolan AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kristianstads

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 15:55

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 15:55 Tid och plats Beslutande Ledamöter Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 15:55 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-10-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-10-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan 14.00-16.30 Eva Johansson

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 15:55 Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.05 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

~)'-- r. ~~~ <Il, ~ KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~)'-- r. ~~~ <Il, ~ KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(9) ÅSTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 17.00-19:20 Ajournering 18:40-19:10 Beslutande Gun Friberg (S) Britt Inger Lanner (KD) Ann-Louise

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Beslutande ersättare Övriga närvarande Ersättare A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommunhus klockan 14:00 16:50 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30-16.25 Beslutande Ledamöter Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande ersättare för Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), tjänstgörande ordförande Camilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Tid och plats C-salen, kl. 08:30 Beslutande Ledamöter Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Övriga närvarande Tjänstepersoner Sofie

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Bert-Inge Nordberg. ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift. Utdragsbestyrkande

Underskrifter Sekreterare. Bert-Inge Nordberg. ANSLAG/ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Underskrift. Utdragsbestyrkande TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-25 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl. 17:00 19:22 Utses att justera Bert-Inge Nordberg Justeringens plats och datum Kommunhuset, Skärhamn,

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Gunnel Andersson (M), ordförande Marianne Åkerblad (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI), 1:e vice ordförande Ida Bornlykke

Läs mer

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Beslutande ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 16:05 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice

Läs mer

vvvvv ~ Hässleholms kommun BEHANDLADEÄRENDEN

vvvvv ~ Hässleholms kommun BEHANDLADEÄRENDEN vvvvv ~ BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN 46 Avsägelse av uppdrag som ordförande i barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott, representant i Samverkansavtal för gymnasieskolan i Skåne Nordost

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00 18:16 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet), ordf Hans Strandberg

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) 0 ASTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:50 Mötet ajourneras 19:00-19:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl 09 00 12 30, ajournering kl 10 30 10 45 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-06-0S

Sammanträdesdatum 2012-06-0S I "" SALA KOMMUN Plats och tid Beslutande Ledamöter SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-06-0S Blå salen, Sala stadsbibliotek kl. 14.00-16.0S Eric Fylkeson (S), ordförande Eva Törnblom (S), vice ordförande Tage

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag kl. 10.

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag kl. 10. 2017-05-31 1(11) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-05-31 kl. 11.00 12.20. Paragrafer 82-84, 86-88 Utses att justera Bo-Göran Bihl (SD) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag 2017-06-02

Läs mer

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Läs mer

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-23 1 (6) Personalutskottet Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD)

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-23 1 (6) Personalutskottet Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD) 2015-06-23 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, måndag 1 juni 2015, kl. 13.00 14.30. Ledamöter Tjänstgörandeersättare Övriga närvarande Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M)

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Tid och plats Utvandrarnas Hus, Atriumsalen kl. 14.00-14.40 Beslutande Ledamöter Anna Tenje (M) Oliver Rosengren (M) Ulf Hedin (M) Catharina Winberg (M) Sofia Stynsberg (M) Pernilla Tornéus (M) Bo Frank

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.00 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande 48-54 Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) 45-47

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10 Tid och plats A-salen klockan 10.00 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C) ordförande Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Cheryl Jones Fur (MP) Tomas Thornell (S)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen Tid Kl. 13.30 14.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

Margreth Segerstein (M) Ann-Kristin Johnsson (C) Helena Malje (S) Anders Forsare (MP) Patrik Jönsson (SD) Per-Gunnar Andersson (FV) Jonny Dolkov (SD)

Margreth Segerstein (M) Ann-Kristin Johnsson (C) Helena Malje (S) Anders Forsare (MP) Patrik Jönsson (SD) Per-Gunnar Andersson (FV) Jonny Dolkov (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Kulturkansliet, 2013 0529 kl. 16.00-18.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Margreth Segerstein

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bert Sundström (S), ordförande Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström

Läs mer

Stadshuset, Sammanträdesrum l, , kl

Stadshuset, Sammanträdesrum l, , kl l SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(4) Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, Sammanträdesrum l, 2015-11-18, kl. 13.30-16.40 Lena Wallentheim (S) ordförande Mats Sturesson (Q l:e vice ordförande Pär Palmgren

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (10) Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl

Kultur- och fritidsnämnden (10) Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-11 1(10) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl 16.00-18.25 Anton V Härder (S), ordförande Eva Ballovarre

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-09.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Ulla Svensson (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Tjänstepersoner Justering Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L)

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L) Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (9) Plats och tid Dala-Floda Värdshus Dala-Floda, kl. 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Christina

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden A-salen, Västra Esplanaden 18 Växjö Kl. 14:

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden A-salen, Västra Esplanaden 18 Växjö Kl. 14: Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18 Växjö Kl. 14:00-16.00 Eva Johansson (C), ordförande Rose- Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:a vice ordförande 1-7

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Protokoll 2013-10-23 Sida 1 (av 19) Tid 2013-10-23, kl 18.00-18.30, 19.00-20.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Blosset, Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats D-salen, kl. 08:30-12:24 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Camilla Westerdahl (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Camilla Westerdahl (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Beslutande Kommunhuset - Sammanträdesrum Mårten, 2015-03-10, kl. 17.30 20.30 Se nästa sida. Övriga närvarande Lena Axelsson, Kommunfullmäktiges ordförande, 15-27 Eva Bergstrand,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-10.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), ordförande Ulla Svensson (M) Tobias Adersjö (MP) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga närvarande Ersättare Patricia

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Äppelkriget, den, kl. 08.00-09.45 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:e vice ordförande Tf. kommunchef

Läs mer

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD)

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD) Malmö stad Miljönämnden 1 (5) Tid Kl 13.00 15.35 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 70-80 Närvarande: Protokoll 5/2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-05-28 Ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2012-02-15. Araby Park Arena, Höstvägen 5 A, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2012-02-15. Araby Park Arena, Höstvägen 5 A, Växjö Plats Araby Park Arena, Höstvägen 5 A, Växjö Tid Kl. 13.30-15.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Lena Wibroe (M), ordförande Wirginia

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Behandlade ärenden fritidsnämnden

Behandlade ärenden fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2014-01-28 Behandlade ärenden fritidsnämnden 1 Uppföljning av verksamhetsmål för 2013. 2 Uppföljning av intern kontroll 2013. 3 Verksamhetsberättelse 2013. Bilaga 1. 4 Verksamhetsmål

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats A-salen, Växjö kommunhus, Västra Esplanaden 18 klockan 14:00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Eva Johansson (C), ordförande Rose- Marie Holmqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Stora Sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Måndag den 23 januari 2017 kl. 19.04 20.36 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav Nilsson (S) Janina Pettersson

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Socialnämnden. Plats och tid Hotell Post, Oskarshamn, kl. 13:00 15:30, ajournering kl

PROTOKOLL Sida 1 Socialnämnden. Plats och tid Hotell Post, Oskarshamn, kl. 13:00 15:30, ajournering kl PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Hotell Post, Oskarshamn, kl. 13:00 15:30, ajournering kl. 14.30-14.45 Beslutande Anita Hultgren (S), Ordförande Göte Pettersson (M) 1:e vice ordförande Lena Fyhr (V) 2:e

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-01-14 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 januari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer