SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden"

Transkript

1 Tid och plats A-salen, Växjö kommunhus, Västra Esplanaden 18 klockan 14: Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Eva Johansson (C), ordförande Rose- Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:a vice ordförande Andreas Lindström (M) Cenneth Quick (M) Kent- Inge Henrixon (M) Gunilla Seltén (L) Cecilia Lundin Danielsson (S) Marko Kosonen (S) Håkan Frizén (V) Ellen Franzén (SD) Anders Jeppson (M), ersättare för Jonatan Rundqvist (MP) Glenn Nilsson (M), ersättare för Ricardo Chavez (KD) Ellen Michaelsdotter Holm (S), ersättare för Pontus Samuelsson (S) Maria Alvarez (S), ersättare för Michael Sjöö (S) Göran Danielsson (S) Maria Svartberg (V) Maria Palm (SD) Tjänstemän Ulrika Örnström, tf. förvaltningschef Hanna Östrand, förvaltningssekreterare Nicolas Hansson, kultur- och konstchef, punkt 5, 55 Jessica Råhlin, avdelningschef fritid, punkt 5, 55 Övriga Markus Syrén Erol Özkoray Nurten Özkoray 1 (26)

2 Justering Justerare Rose- Marie Holmqvist (S) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningen, Västergatan 15 Växjö, den 19 maj klockan Justerade paragrafer Ajournering Anmärkning Ärendena behandlades i följande ordning punkt 1, 55, 48 punkt (26)

3 Underskrifter Sekreterare Hanna Östrand Ordförande Eva Johansson (C) Justerare Rose- Marie Holmqvist (S) 3 (26)

4 Bevis om anslag av protokoll kultur- och fritidsnämndens protokoll från sammanträdet är justerat. Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kultur- och fritidsförvaltningen, Västergatan 15 Växjö. Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom tre veckor från anslagsdagen Underskrift Hanna Östrand 4 (26)

5 Förteckning över kultur- och fritidsnämndens ärenden den 18 maj Dnr 60 Val av justeringsperson Dnr 65 Allmänhetens frågestund Dnr Informationsärenden Dnr Meddelanden och rapporter Dnr Redovisning av delegeringsbeslut Dnr Fördjupad prognos 2016 med ekonomiskt utfall för kultur- och fritidsnämndens verksamheter till och med april Dnr Samrådshandlingar Ingelstad 16:7, Växjö Dnr Samråd Detaljplan Ingelstad 4:14, Växjö Dnr Remiss av medborgarförslag om kultursatsning i Araby Dnr Medborgarförslag om att anlägga en gästbrygga på Evedal Dnr Ansökan om investeringsbidrag (kultur): Öja hembygdsförening Dnr Överlämnat medborgarförslag om konst till Pär Lagerkvistskolan Dnr Krishanteringsplan för Växjö stadsbiblioteks äldre samlingar Dnr Remiss av medborgarförslag om att bevara Kaskadbyggnaden vid Folkets park och verksamheten som har bedrivits i den Dnr 17 Övrigt (26)

6 46 Dnr 60 Val av justeringsperson s beslut Rose- Marie Holmqvist (S) utses att justera dagens protokoll. 6 (26)

7 47 Dnr 65 Allmänhetens frågestund s beslut Inga frågor ställs från allmänheten. anser frågestunden vara genomförd. 7 (26)

8 48 Dnr Informationsärenden s beslut noterar följande information till protokollet: 1. Presentation fristadsförfattare Växjö kommuns fristadsförfattare berättar om sig själv och sin bakgrund. Fristadsförfattaren har även arbetat som journalist, publicerat en egen tidning i Frankrike och oavbrutet arbetat för att främja yttrandefriheten. Fristadsförfattaren har befunnits sig i Växjö under ett år och har med hjälp av fristadsprogrammet förändrat sitt sätt att arbeta som författare. I nuläget skriver fristadsförfattaren en autobiografisk trilogi som kommer översättas till svenska. Under sin tid i Växjö har fristadsförfattaren medverkat och föreläst på ett antal konferenser och öppnat en avdelning för förbjudna böcker på biblioteket. 2. Information från kultur- och konstavdelningen Kultur- och konstchefen informerar om Växjö kommuns stöttning med utgivningen av fristadsförfattarens böcker och kommande arrangemang på Det fria ordets hus. Kultur- och konstchefen informerar om årets upplaga av Vårstad. Programmet har utformats på en nytt sett och arrangemangen placeras i större utsträckning i Växjös stadskärna. Kultur- och konstchefen informerar om årets nationaldagsfirande samt utdelningen av kulturpriset och kulturstipendierna. Arbetet med konstpaviljongen vid Trummen är i sitt slutskede och verket kommer invigas efter sommaren. 3. Information från fritidsavdelningen Fritidschefen informerar om BTK Frejs situation avseende föreningens lokalbehov och förutsättningar för att bedriva sin verksamhet. Fritidschefen informerar om pågående arbetet med den nya simhallens placering och utformning. Arbetet genomförs i samarbete med lokalförsörjningsgruppen och VÖFAB. beräknas fatta beslut i frågan under början av hösten. 8 (26)

9 Fritidschefen informerar om avstämningsmöte med ridsportalliansen och föreningarnas vidtagna åtgärder, framtida behov och förhoppningar på sina anläggningar. I år hålls Lammhultsbadet öppet under en längre period än föregående år vilket resulterar i mer simundervisning och mer öppettider för allmänheten. 4. Information från biblioteksavdelningen Tf. förvaltningschef informerar om Café Alma och det kommande anläggandet av en uteservering. Tf. förvaltningschef informerar om nyrekryteringar och pensionsavgångar på biblioteksavdelningen. Under sommarlovet kommer stadsbiblioteket dagligen hålla makersspace öppet och därutöver kommer det vara barnaktiviteter varje dag. 5. Förvaltningschefens information Tf. förvaltningschef informerar om förvaltningschefens nuvarande arbetstider. 6. Ordförandens information Ordförande informerar om nämndflödet i augusti. Ordförande informerar om presidiets och kultur- och fritidsförvaltningens medverkan på I CORN general assambly i Paris. Sverige är framstående sett till antal fristäder och därutöver utmärker sig Växjö med Det fria ordets hus. Ordförande informerar om konferensen och viktiga ämnen som togs upp. Växjö kommun presenterade Det fria ordets hus och dess verksamhet. Ordförande framhåller vikten av att skapa ett nätverk och utveckla ett samarbete nationellt likväl som internationellt. 9 (26)

10 49 Dnr Meddelanden och rapporter s beslut lägger samtliga meddelanden och rapporter till handlingarna. Bakgrund Kultur- och fritidsförvaltningen redovisar i skrivelse den 12 maj inkomna meddelanden och rapporter. Beslutsunderlag Meddelanden och rapporter 10 (26)

11 50 Dnr Redovisning av delegeringsbeslut s beslut godkänner redovisningen av följande delegeringsbeslut: KFAC KFA KFB , KFN Del (fritid) KFN Del (kultur) Bakgrund har överlåtit sin beslutanderätt i vissa ärenden till ordföranden, vice ordföranden och tjänstemän enligt en av kultur- och fritidsnämnden antagen delegationsordning. Beslut som fattas av delegat ska redovisas på kultur- och fritidsnämndens närmast efterföljande sammanträde. Beslutsunderlag Kultur- och fritidsförvaltningen redovisar i skrivelse den 12 maj 2016 att delegeringsbeslut är fattade i följande ärenden: Personalärenden Utbetalning av bidrag 11 (26)

12 51 Dnr Fördjupad prognos 2016 med ekonomiskt utfall för kultur- och fritidsnämndens verksamheter till och med april 2016 s beslut lägger den fördjupade prognosen 2016 med ekonomiskt utfall för kultur- och fritidsnämndens verksamheter till och med april 2016 till handlingarna. Bakgrund s redovisar i skrivelse det ekonomiska utfallet för kultur- och fritidsnämndens verksamheter till och med april Beslutsunderlag Fördjupad prognos 2016 med ekonomiskt utfall för kultur- och fritidsnämndens verksamheter till och med april (26)

13 52 Dnr Samrådshandlingar Ingelstad 16:7, Växjö s beslut lämnar följande synpunkter på detaljplan Ingelstad 16:7, Växjö: Nämnden anser att syftet att tillskapa servicenära bostäder är positivt men nämnden anser att ytan öster om inte bör vara avsedd endast för de boendes rekreation. Med anledning av att utställningshandlingarna av fördjupade översiktsplanen för Ingelstad visar på ambitioner för centrumutveckling, ställer sig nämnden frågande till varför detaljplanen Ingelstad 16:7 och FÖP Ingelstad inte stämmer överens. I FÖP Ingelstad pekar man på att området runt Näckrosen skulle få en allt högre betydelse som vistelseyta för allmänheten med aktivitetsytor och likaså öka möjligheten att röra sig gående eller med cykel öster om byggnaden. Då denna snart förväntas gå till antagande borde det beslutet inväntas och anpassningar göras i detaljplan. För att skapa ett helhetstänk kring de offentliga miljöerna och aktivitetsytorna i Ingelstads centrala delar anser nämnden att detaljplanen borde omfatta hela centrum. vill även uppmärksamma att vid ny-, till och ombyggnad av lokal för kommunal verksamhet gäller kommunstyrelsens beslut 40/2014 om riktlinjer för konstnärlig utsmyckning. Bakgrund Stadsbyggnadskontoret har upprättat samrådshandlingar för detaljplan Ingelstad 16:7, Växjö. Syftet med detaljplanen är att göra en detaljplaneändring som ska medge centrumändamål och bostäder, detta efter ansökan från Vidingehem AB. Tänkt byggnation ska vara tre plan med affäroch service i markplan. Inom fastigheten finns idag bibliotek, restaurang, frisör och samlingslokaler. Den nuvarande byggnaden är tänkt att finnas kvar men Vidingehem AB avser att utveckla fastigheten med servicenära bostäder. 13 (26)

14 Beslutsunderlag s arbetsutskott Detaljplan för Ingelstad 16:7, Växjö kommun Beslutet skickas till För åtgärd Byggnadsnämnden 14 (26)

15 53 Dnr Samråd Detaljplan Ingelstad 4:14, Växjö s beslut lämnar följande synpunkter på detaljplan för Ingelstad 4:14, Växjö: Nämnden vill påvisa att vid ny-, till- och ombyggnad av lokal för kommunal verksamhet gäller kommunstyrelsens beslut 40/2014 om riktlinjer för konstnärlig utsmyckning. Enligt samrådshandlingen finns inga kända fornlämningar registrerade i området. Om dylika påträffas vid en exploatering av marken ska arbetet avbrytas omedelbart och Länsstyrelsen meddelas utan dröjsmål. Bakgrund Vidingehem AB har ansökt om en detaljplan för bostäder inom Ingelstad 4:14. Syftet är att kunna bygga bostäder i form av lägenheter för att möte en efterfrågan på detta i central Ingelstad. Det har tidigare stått en villa på fastigheten. Denna revs 2015 för att kunna ge plats för fler bostäder. Genom att planlägga på nytt ges möjlighet till en annan typ av boende i området då den nya byggnaden är planerad i två våningar med 6 lägenheter. Beslutsunderlag s arbetsutskott Detaljplan för Ingelstad 4:14, Växjö kommun Beslutet skickas till För åtgärd Byggnadsnämnden 15 (26)

16 54 Dnr Remiss av medborgarförslag om kultursatsning i Araby s beslut lämnar följande yttrande: Det görs redan betydande insatser för stärka kultursektorn till Araby. Den största insatsen är Växjö kommuns anläggande av och satsning på Araby Park Arena. Här finns en verksamhetsutvecklare för kulturområdet anställd liksom en kulturarbetare. De båda arbetar med att fylla arenan med kultur genom samverkan med kulturaktörer i kommunen. Bland dessa kan nämnas Musik i Syd, studieförbund och olika kulturföreningar såsom Växjö konsertförening, folk- och världsmusikföreningen Valshuset och Hemslöjden i Kronoberg. Växjö kommun lägger även egna arrangemang på arenan ex. scenkonst för barn i serien Halli Hallå. I Arabyparken förläggs scenskonst och utomhusfilm inom Scensommar. Här kan även nämnas Växjö kulturfestival som hålls i Araby. Flera projekt har genomförts, och genomförs, såsom Araby Community Art med teaterföreställningar i samverkan med Regionteatern Blekinge Kronoberg och Skattjakter med Teater Respekt. Just nu pågår Express Yourself Araby ett projekt kring att uttrycka sig i skrift som är ett samarbete med Det fria ordets hus och Växjöbostäder. Detta projekt syftar just till att tillvarata berättelser. Biblioteket arbetar löpande i området genom bl.a. sagostunder på flera språk på Araby Park Arena och Minibiblioteket på Tallgården. Kultursatsningarna i området är omfattande och vi kan alltid bli bättre när det gäller utbudet. Det pågår för närvarande en utredning av verksamheten i Araby Park Arena för att optimera utbud och förväntningar när det gäller de kulturella satsningarna i området. Växjö kommun kan dock inte styra över den verksamhet som andra aktörer bedriver såsom Linnéuniversitetet, S:t Sigfrids folkhögskola, körer, studieförbund m.fl. 16 (26)

17 Vad vi kan göra i är att samverka med organisationerna och uppmuntra för att verksamheten förläggs till Araby. Studiefrämjandet kultur har med stöd av Växjö kommun startat musikcirklar med musiker från Syrien, Afghanistan, Kurdistan, Sudan och Eritrea som startat bl.a. band som Group of Love och Global Citizens. Växjö kommun har valt att trygga Studiefrämjandets satsning ett år framåt. En nystart av Utvandrarnas hus vid Kulturparken har påbörjats i syfte att skapa ett intressant möte mellan vår emigrationshistoria och dagens migrationsströmmar. Vi hoppas på sikt att skapa en dynamisk kulturinstitution som är till för alla och kan bidra till ett mer enat samhälle. Bakgrund Kommunstyrelsen har översänt medborgarförslag om utökade kultursatsningar i Arabyområdet för yttrande till kultur- och fritidsnämnden. Medborgarförslaget innefattar förslag på aktiviteter i Araby så som internationella körer och föreslår samverkan med Linnéuniversitetet och kulturaktörer i Växjö kommun. Beslutsunderlag s arbetsutskott Medborgarförslag om kultursatsning i Araby Beslutet skickas till För åtgärd Kommunfullmäktige För kännedom Förslagsställare 17 (26)

18 55 Dnr Medborgarförslag om att anlägga en gästbrygga på Evedal s beslut uppdrar åt kultur- och fritidsförvaltningen att utreda ärendet vidare i samband med framtagandet av den kommunövergripande friluftsplanen. Bakgrund Förslagsställaren vill att kommunen anlägger en gästbrygga ämnad för små och medelstora fritidsbåtar. En åtgärd som skulle underlätta för besökare att besöka området och dess verksamheter vilket skulle gynna näringsidkare och båtfolk. Förslagsställaren har även pekat ut lämpliga placeringar för anläggande av brygga. Ärendet För verksamhetsåret 2016 finns inte någon gästbrygga budgeterad eller planerad och förslaget bör utredas vidare. Evedal med sitt läge och sin historik kan genom rätt satsningar bli ett område som än mer ökar stadens attraktionskraft för medborgare och besökare. Evedal är idag ett välbesökt fritidsområde där man kan aktivera och/eller rekreera sig. En utredning bör göras för hur området Evedal kan och bör utvecklas för att locka ännu mera människor till platsen. Det blir således utredningen som blir vägledande i bl.a. om man bör anlägga gästbryggor för besökare som anländer med båt. I kommunen pågår ett arbete med att ta fram en friluftsplan. En del i friluftsplanen är att se över hur våra områden kan utvecklas i framtiden. Ett av de områden som är utpekade i arbetet är Evedal. Det är därför lämpligt att man även lyfter in detta medborgarförslag i den utredningen för att ta ställning till om detta är en prioriterad åtgärd och således något som lyfts in i framtida budget. 18 (26)

19 Beslutsunderlag s arbetsutskott Medborgarförslag om att anlägga en gästbrygga vid Evedal Beslutet skickas till För kännedom Kommunfullmäktige Förslagsställare 19 (26)

20 56 Dnr Ansökan om investeringsbidrag (kultur): Öja hembygdsförening s beslut ställer sig positiv till en lokalanpassning av Leksaksmuseet i syfte att öka tillgängligheten för funktionsanpassning och exponering av samlingarna. Det är viktigt att lyfta fram Gemlas intressanta industrihistoria. En tillbyggnad stärker verksamheten som mötesplats för skolevelever och ortsbor. stödjer satsningen med ett engångsbelopp på kr. Bakgrund Kommunstyrelsen Växjö kommun har tagit emot en ansökan om investeringsbidrag från Öja Hembygdsförening och utvecklingen av Leksaksmuseet i Gemla. Öja hembygdsförening har lagt fram en projektplan för upprustning av lokalerna med en tillhörande finansieringsplan. Medel för projektet har erhållits från Boverket och lokala företag i Gemla. En betydande del tas även från föreningens egna kapital för att förverkliga projektet. Beslutsunderlag s arbetsutskott Ansökan om investeringsbidrag (kultur): Öja hembygdsförening Beslutet skickas till För kännedom Öja Hembygdsförening 20 (26)

21 57 Dnr Överlämnat medborgarförslag om konst till Pär Lagerkvistskolan s beslut avslår medborgarförslaget. Bakgrund Bergunda hembygdsförening genom Ulf Levin föreslår i ett medborgarförslag att en teckning av Kerstin Posse föreställande torpet Brevik ska pryda en invändig vägg i den nya Bergundaskolan/Pär Lagerkvistskolan. Ärendet beslutar att inte tillmötesgå förslaget av följande skäl: Växjö kommun äger inte denna teckning, så det är inte möjligt att använda originalverket. Att använda en kopia försummar konstnärlig praxis. Den konstnärliga gestaltningen av skolan faller under 1 % regeln, som säger att 1 % av byggkostnaden vid nybyggnation ska användas till konstnärlig gestaltning. (Fastigheten ägs av Vöfab, varför det åligger Vöfab att tillgodose detta.) Gestaltningen handlas upp genom lagen om offentlig upphandling, och denna process pågår redan sedan länge genom en konstkonsult från KC syd. Beslutsunderlag s arbetsutskott Medborgarförslag om konst till Pär Lagerkvistskolan Beslutet skickas till För kännedom Kommunfullmäktige Förslagsställare 21 (26)

22 58 Dnr Krishanteringsplan för Växjö stadsbiblioteks äldre samlingar s beslut godkänner upprättad krishanteringsplan för Växjö stadsbiblioteks äldre samlingar. Bakgrund Växjö stadsbiblioteks äldre samlingar, Stiftsbiblioteket, innehåller ca volymer (skattad siffra) från 1200-talet och framåt. Det innehåller till exempel Linnés anteckningsbok från skoltiden i Växjö den så kallade Örtaboken och en medeltida manuskriptsamling med anknytning till Småland. En resonerande värdering av Stiftsbiblioteket ger ett skattat värde på kr. Linnés Örtabok ingår inte i värderingen. I samband med att kommunarkivet flyttade ut ur stadsbibliotekets lokaler genomfördes en ombyggnad av arkivutrymmet. Ombyggnaden utfördes efter samråd med kommunens försäkringsmäklare. För att uppnå tillräcklig säkerhet har ytan sektionerats i fyra olika brandceller och dessutom har lås och brandskydd utökats. En arbetsgrupp på biblioteket har reviderat krishanteringsplanen utifrån arkivlokalernas nya utformning. Gruppen har fastställt prioriteringsordning för evakuering av arkivmaterialet och uppdaterat kontaktuppgifter till saneringsfirma och konservator. Lista över ansvariga samt delegationsordning i händelse av kris har också uppdaterats. I samverkan med fastighetsägaren VÖFAB har en handlingsplan för översvämning i biblioteket arbetats fram. Erforderlig utrustning såsom presenningar, vattenpump och slang har införskaffats. Ärendet Krishanteringsplanen har uppdaterats utifrån lokalernas nya planlösning med fler sektioner i arkiven. Kontaktuppgifter och vilka som har ansvar för de äldre samlingarna har reviderats. Tillgängligheten har setts över och en lista är framtagen över vilka som har tillträde till de olika arkiven. Prioritetsordning av de äldre materialet är fastställt och utrusning för att skydda alternativt flytta materialet är inköpt. Handlingsplan för översvämning är framtagen. Krishanteringsplanen ska uppdateras årligen. 22 (26)

23 Beslutsunderlag s arbetsutskott Krishanteringsplan 2016 Översvämningskarta Ritning hanteringsplan vid översvämning 23 (26)

24 59 Dnr Remiss av medborgarförslag om att bevara Kaskadbyggnaden vid Folkets park och verksamheten som har bedrivits i den s beslut lämnar följande yttrande: Folkets park med tillhörande byggnad Kaskad är i privat ägo sedan många år tillbaka, varför Växjö kommun inte kan göra anspråk på hur och om det ska bedrivas dans och föreningsverksamhet i området. Föreningarna bör fortsätta ha en dialog med nuvarande fastighetsägare om de kan vara kvar i området även efter nybyggnation. Att flytta nuvarande lokal Kaskad är mycket kostsamt och vidare saknas lämpliga platser i centrum för en sådan byggnad. Spetsamossen är inget möjligt alternativ med hänsyn till gällande detaljplan för området. De olika föreningarna i Folkets park bör därför gemensamt eller var och en för sig söka andra lokalalternativ i kommunen. Den delen av dansen som kan karaktäriseras som trivsel och nöjesdans med restaurangverksamhet är en närings- och företagsfråga och därför ingen prioriterad fråga för Kultur- och fritidsförvaltningen. För motionsdansen finns alternativ att hitta lokaler via scenrum.nu eller kommunens idrottshallar och arenor. Dessa föreningar har också möjlighet att söka stöd om man önskar hyra av en privat aktör. Bakgrund Kommunstyrelsen har översänt medborgarförslag om att bevara Kaskadbyggnaden vid Folkets park och verksamheten som har bedrivits i den till kultur- och fritidsnämnden för yttrande. I medborgarförslaget föreslås det att kommunstyrelsen får i uppdrag att undersöka och utreda möjligheten att bevara kaskadbyggnaden på nuvarande plats med syftet att verksamheten fortsättningsvis kan bedrivas där genom överenskommelse med fastighetsägaren. Alternativt föreslås det att kaskadbyggnaden monteras ner och byggs upp på annan lämplig plats i Växjö stad. 24 (26)

25 Beslutsunderlag s arbetsutskott Medborgarförslag om att bevara Kaskadbyggnaden vid Folkets park och verksamheten som har bedrivits i den Beslutet skickas till För åtgärd Kommunfullmäktige För kännedom Förslagsställare 25 (26)

26 60 Dnr 17 Övrigt Inga övriga frågor tas upp. 26 (26)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö, klockan 14.00-16.00 Eva Johansson

Läs mer

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan 14.00-16.00 Eva Johansson (C), ordförande

Läs mer

Anders Jeppsson (M) Glenn Nilsson (M) Ann-Margreth Willebrand (L) Mari Hrdina Friberg (C) Ellen Sjömålen (S) Alije Kera (S)

Anders Jeppsson (M) Glenn Nilsson (M) Ann-Margreth Willebrand (L) Mari Hrdina Friberg (C) Ellen Sjömålen (S) Alije Kera (S) Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommun klockan 14:00 15:00 Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Plats Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Tid Kl. 14.00-15.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Växjö Boule Arena, Bollgatan, Växjö, klockan 14:00 15:07 Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-11-20. B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-11-20. B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö Plats B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö Tid Kl. 14.00-16.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Wibroe (M), ordförande Wirginia Bogatic (V), vice ordförande Ann Albertsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18 Växjö klockan 14.00-15.10 Eva Johansson (C), ordförande Rose- Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:a vice ordförande

Läs mer

Övriga närvarande Ersättare Anders Jeppsson (M) Ida Ström (M) Mari Hrdina Friberg (C) Alije Kera (S) Maria Svartberg (V) Christer Svensson (SD)

Övriga närvarande Ersättare Anders Jeppsson (M) Ida Ström (M) Mari Hrdina Friberg (C) Alije Kera (S) Maria Svartberg (V) Christer Svensson (SD) Tid och plats Beslutande Ledamöter Storskogen, Vida Arena, Storgatan 86, Växjö klockan 14:26 16:50 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Araby Park Arena, Blackboxen, Höstvägen 5A, klockan 14:00 15:00 Beslutande Ledamöter Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-08-28. Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-08-28. Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Plats Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Tid Kl. 13.30-17.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Lena Wibroe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Kronobergsrummet, Växjö Kommun, Västra Esplanaden 18 Växjö klockan 14:00 16:29 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M),

Läs mer

Övriga närvarande Mari Hrdina Friberg (C) Alije Kera (S) Maria Alvarez Serrano (S)

Övriga närvarande Mari Hrdina Friberg (C) Alije Kera (S) Maria Alvarez Serrano (S) Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommunhus klockan 14:00 15:36 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-18 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan 14.00-16.30 Eva Johansson (C), ordförande Rose- Marie Holmqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Beslutande ersättare Övriga närvarande Ersättare A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommunhus klockan 14:00 16:50 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist

Läs mer

Glenn Nilsson (M) Magnus Folcker (MP) Maria Alvarez Serrano (S) Maria Palm (SD)

Glenn Nilsson (M) Magnus Folcker (MP) Maria Alvarez Serrano (S) Maria Palm (SD) Tid och plats A-salen, Växjö kommunhus, Västra Esplanaden 18 klockan 14:00 16:05 Beslutande Ledamöter Beslutande ersättare Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 11.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats D-salen, kl. 08:30-12:24 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 8 februari 2017 i A-salen, kl. 09:00-11:35. Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh

Läs mer

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats A-salen, kl. 09:00-11:00 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh (M) Tor Lejdfors (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Stadshuset, rum 214 kl. 17:30-20:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Pernilla Övermark (S) (ordförande) Ingvar Paulsson (M) (vice ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83. Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83. Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommunhus klockan 14:00 16:00 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Beslutande ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00-16:06 Eva Johansson (C), ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2012-02-15. Araby Park Arena, Höstvägen 5 A, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2012-02-15. Araby Park Arena, Höstvägen 5 A, Växjö Plats Araby Park Arena, Höstvägen 5 A, Växjö Tid Kl. 13.30-15.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Lena Wibroe (M), ordförande Wirginia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30-16.25 Beslutande Ledamöter Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande ersättare för Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), tjänstgörande ordförande Camilla

Läs mer

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-16 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Utses att justera Ulf Mellin Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-03-18 16:00

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 16:15 Eva Johansson (C), Ordförande Andreas Lindström (M) Cenneth Quick (M) Kent- Inge

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-09.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Ulla Svensson (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Tjänstepersoner Justering Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Onsdagen den 16 december, KÖK11 i konferenslokal Malajen, Honnörsgatan 15, Växjö, klockan 14.00-16.25 Eva Johansson (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Datum. Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl

Datum. Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl 7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl. 15.00 15.35 ande Jonny Clefberg (S) ordf. Mats Landqvist (S) vice ordf. Karl-Ivan Wiklund (S) Shazia Qorbani (S) Örjan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 15:00 Beslutande Ledamöter Tobias Adersjö (MP), Ordförande Ann-Kristin Lindquist (S), 1:e vice ordförande Karl-Erik Rosén (M) Mikael Virdelo (M) Jure Bogatic (M) Hans Falk (C)

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Emelie Öberg (S) 28 31 Ulla Svensson (M) Nils-Erik Carlström (L) Tobias Adersjö

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:50 Utses att justera Alma Nilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-11-10

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-25. Klockan 14.00-16.10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-25. Klockan 14.00-16.10 Plats Tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7. Klockan 14.00-16.10 Eva Johansson (C), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.05 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

Christer Olofsson, förvaltningschef Charlotta Blom Rudolv, kulturchef Saranda Vejseli, ekonom Lena Persson, förvaltningssekreterare.

Christer Olofsson, förvaltningschef Charlotta Blom Rudolv, kulturchef Saranda Vejseli, ekonom Lena Persson, förvaltningssekreterare. Datum Plats och tid Kultur o Utbildning, Piparegränd 3, Ystad 08:30 16:30 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Christer Olofsson, förvaltningschef Charlotta Blom Rudolv, kulturchef Saranda Vejseli,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-10 Tid och plats A-salen klockan 10.00 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C) ordförande Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Cheryl Jones Fur (MP) Tomas Thornell (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 15:55

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 15:55 Tid och plats Beslutande Ledamöter Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 15:55 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17.30-18.30 Beslutande Ledamöter Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 28 oktober 2010, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Förvaltningskontoret Annica Sankilampi. Justerare Luis Miguel Caneo Anders Westerlund ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret Annica Sankilampi. Justerare Luis Miguel Caneo Anders Westerlund ANSLAG/BEVIS 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-19.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Robert Lövdahl (M), ledamot Luis Miguel Caneo (S), ledamot ( 29-34)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2012-10-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den.15 oktober 2012, kl. 15 45-17 00 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 21.10. Ledamöter: Gösta John Bredberg (fp), ordförande Claes Göran Jönsson (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

Datum. IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl Beslutande

Datum. IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl. 15.00 15.38 ande Övriga närvarande Jonny Clefberg (S) ordf. Mats Landqvist (S) vice ordf. Karl-Ivan Wiklund (S) Kjell Persson (S) för

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent Plats och tid Kultur- och fritidskontoret, Lindesberg kl. 14.00 16.00 1 ande Nafih Mawlod (S), ordförande Gunnar Lindström (S) Jonas Bernström (S) Inger Griberg (MP) Per Carlström (FP) Sven Öberg (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 15:55 Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Sida 1 av 7 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande ersättare Sjuntorpsrummet, Stadshuset kl 16.30 18.15 Carina Lorentzon (S) ordförande Christer Bohm (V) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kulturnämnden 2009-10-27 INNEHÅLL

Kulturnämnden 2009-10-27 INNEHÅLL INNEHÅLL 90. Ekonomisk rapport per 2009-09-30 91. Uppföljning av intern kontrollplan 2009 92. Kulturstipendium 93. S-gruppens förslag att äska medel från kommunfullmäktige 94. Ansökan om bidrag från Musikföreningen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-10-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-10-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan 14.00-16.30 Eva Johansson

Läs mer

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (9) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2015-05-18 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 18 maj 2015, kl. 15.15-16.12 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden 2019-01-22 Innehållsförteckning Ärende 1 Information till nämndens ledamöter och bildspel om förvaltningen... 2 2 Val av ersättare till fritids- och kulturnämndens presidium... 3 3 Val av representant

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10:10 Beslutande Ledamöter Anders Landin (L), Ordförande Arijeta Reci (S), 1:e vice ordförande Christoffer Nordmark (M) Karl-Erik Rosén (M) Cecilia Birgersson (C) Annika

Läs mer

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L)

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L) Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (9) Plats och tid Dala-Floda Värdshus Dala-Floda, kl. 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Christina

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00 18:16 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet), ordf Hans Strandberg

Läs mer

~)'-- r. ~~~ <Il, ~ KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~)'-- r. ~~~ <Il, ~ KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(9) ÅSTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 17.00-19:20 Ajournering 18:40-19:10 Beslutande Gun Friberg (S) Britt Inger Lanner (KD) Ann-Louise

Läs mer

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, rum 108 08:30-08:50 Beslutande Daniél Tejera (L), ordförande Andreas Nilsson (C) Ulrika Tollgren (S), vice ordförande Christina Silverbern (M) Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl

Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl 7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl. 15.00-16.20 ande Seija Eriksson (S) för Clefberg Anna Eriksson (S) ordförande Valon Pirraku (S) för Landqvist Karl-Ivan

Läs mer

Pär Andersson (S) Christel Hedlund (SD) Kent Andréasson, förvaltningschef Catarina Månsson, kultur- och bibliotekschef 31 Martin Lind, sekreterare

Pär Andersson (S) Christel Hedlund (SD) Kent Andréasson, förvaltningschef Catarina Månsson, kultur- och bibliotekschef 31 Martin Lind, sekreterare 1 (8) Plats och tid Ekeby fritidsgård, onsdagen den 11 maj 2016 kl 18:30 20:55 Beslutande Bo Hallqvist (S), Ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S) Bernt Drube (SD) Inga Bakken

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Det fria ordets hus, Kungsgatan 29 C, klockan 14:00 15:41 Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-01 2018-03-01 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 14:00 15.45 Paragrafer 12-19 Utses att justera Gusten Mårtensson Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2018-03-08 Underskrifter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 7 februari 2018 i A-salen, kl. 09:00-11:53 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Göran Kannerby (KD) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Joakim Öhman Eva Asthage. Johanna Åkerman, 24 Pia Westlin, Henrik Lewerissa, Marie Anstadius, 30

Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Joakim Öhman Eva Asthage. Johanna Åkerman, 24 Pia Westlin, Henrik Lewerissa, Marie Anstadius, 30 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (12) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 15.00-17.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Urpo Koivula (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Joakim

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15. LULEÅ KOMMUN Fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-06-0S

Sammanträdesdatum 2012-06-0S I "" SALA KOMMUN Plats och tid Beslutande Ledamöter SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-06-0S Blå salen, Sala stadsbibliotek kl. 14.00-16.0S Eric Fylkeson (S), ordförande Eva Törnblom (S), vice ordförande Tage

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden klockan

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden klockan Plats Tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7. klockan 14.00-16.30 Eva Johansson (C), Ordförande

Läs mer

Sekreterare Maria Blomberg. Ordförande Ingemar Lindaräng (FP) Justerare Erik Lundin (M) ANSLAG/BEVIS

Sekreterare Maria Blomberg. Ordförande Ingemar Lindaräng (FP) Justerare Erik Lundin (M) ANSLAG/BEVIS 1 Plats och tid Vävaren i Kommunhuset, klockan 10.00-12.00 Beslutande Ingemar Lindaräng (FP), ordförande Gunilla Sjösten (KD), vice ordförande Lennart Ärenman (KD) ersättare för Gun Jansson (C) Erik Lundin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdag 9 mars 2017, klockan 13.15 15.30 Plats Runnabönninga, Rydals konferenscenter M C MBP L MP S S S S V SD Jannicke Wichne Eva Åberg Andersson Ylva Höglund Niklas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.00 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande 48-54 Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) 45-47

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Tekniska nämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Sessionssalen, Byggmästaregatan 4, Lund, kl 16.30 18.25 Ordförande: Wallström Christer (FP) 2:e vice ordförande: Svensson Smith Karin (MP) Ledamöter: Hansson Börje

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (L)

Läs mer

Kommunledningsutskottet

Kommunledningsutskottet 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 9-11.40 Beslutande Kent Ingvarsson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Eva Öberg (MP) Bertil Johansson (S) Bength Andersson (S) Annika Olsson (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Mötesplats Fässberg kl. 17:30-19:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Pernilla Övermark (S) (ordförande) Ingvar Paulsson (M) (vice ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Tid och plats Utvandrarnas Hus, Atriumsalen kl. 14.00-14.40 Beslutande Ledamöter Anna Tenje (M) Oliver Rosengren (M) Ulf Hedin (M) Catharina Winberg (M) Sofia Stynsberg (M) Pernilla Tornéus (M) Bo Frank

Läs mer

Icke tjänstgörande ersättare Lars Wingerup (S), Heléne Bolling (S), Hans Åslund (V), Kerstin Karlsson (C) och Robin Hagström (SD)

Icke tjänstgörande ersättare Lars Wingerup (S), Heléne Bolling (S), Hans Åslund (V), Kerstin Karlsson (C) och Robin Hagström (SD) PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 10:00-11:45 Beslutande Mathias R Karlsson (S), ordförande Frida Bergvall (S) Joakim Rylin (S) Matti Wahlström (V) Elisabeth Wanneby (MP) 2:e vice ordförande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Stora Sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Måndag den 23 januari 2017 kl. 19.04 20.36 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav Nilsson (S) Janina Pettersson

Läs mer