Rapportera Kretsrapport (Före detta KVU)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rapportera Kretsrapport (Före detta KVU)"

Transkript

1

2 Rapportera Kretsrapport (Före detta KVU) De förtroendevalda och kretsanställda som har en e-post registrerad i Redy kommer att få behörighet att rapportera Kretsrapporten i verktyget Frivillig. Är du förtroendevald eller kretsanställd men utan e-post registrerad i Redy hör du av dig till kretsens Redyansvariga eller till Infoservice på epost; info@redcross.se Som förtroendevald/kretsanställd med e-post i Redy kommer du att få en inbjudan till verktyget Frivillig via mail under slutet av januari månad 2018, har du inte fått denna, titta i skräppostkorgen då den kan ha hamnat där. I inbjudan finns en länk med som du klickar på för att få rätt behörighet till ditt konto i verktyget Frivillig och därmed kan du rapportera din Kretsrapport. Alla förtroendevalda och kretsanställda som loggar in i verktyget Frivillig via inbjudningslänken kommer att kunna skriva och skicka in Kretsrapporten. Enbart en person kan vara inne och skriva i rapporten samtidigt, det är viktigt att komma ihåg att spara ifylld data innan du lämnar rapporten.

3 Rapportera Kretsrapport (Före detta KVU) Rekommenderat är att som tidigare år utse en person, förslagsvis ordföranden i kretsen som ytterst ansvarig för Kretsrapporten som därmed signerar och skickar in densamma För Kretsrapporten 2017 kommer det inte att finnas någon förifylld data eftersom verktyget Frivillig lanseras först i samband med denna rapportering. Framtida Kretsrapporter kommer att vara enklare och smidigare med förifylld data från kretsens verksamheter som använder verktyget Frivillig

4 Rapportera Kretsrapport (Före detta KVU) För att hitta din Kretsrapport i verktyget Frivillig klickar du på menyvalet som är de tre strecken. I menyn kan du se vilken krets du har behörighet till. Klicka på kretsens namn under rubriken Din krets för att komma in på sidan där du kan se verksamheter och användare i din krets och där du kan rapportera och skicka in Kretsrapporten.

5 Rapportera Kretsrapport (Före detta KVU) På startsidan av din krets sida i verktyget Frivillig hittar du en meny längs till vänster. För att komma till Kretsrapporten klickar du på rapportera under rubriken Rapporter Under rubriken Aktiva rapporter ska Kretsrapporten 2017 finnas synlig. Där finns tre val: Börja om = Kretsrapporten nollställes och data raderas Rapportera = Här kan Kretsrapporten fyllas i Signera = Kretsrapporten godkännes och skickas iväg

6 Rapportera Kretsrapport (Före detta KVU) Klicka på den gröna knappen Rapportera Du kommer till startsidan för Kretsrapporten Rapporten innehåller tre flikar; Verksamhet = Här väljer du själv vilka verksamheter som kretsen har bedrivit under året. Verksamhetsspecifika = Obligatoriska verksamhetsfrågor till alla kretsar. Personal = Valfria frågor till kretsar som har personal.

7 Rapportera Kretsrapport (Före detta KVU) För att rapportera de verksamheter som kretsen har bedrivit under 2017 klickar du på den blåa knappen; Lägg till verksamhetsområde + Du får nu upp en meny där du fritt kan välja mellan de 20 valbara verksamheterna (typerna) som kretsen kan rapportera på. Du väljer de verksamhetstyper som kretsen har bedrivit verksamhet i under 2017.

8 Rapportera Kretsrapport (Före detta KVU) Verksamhetstyperna är skrivna med exempel så att du lätt ska hitta vilken verksamhet som ska rapporteras under vilken verksamhetstyp. De verksamhetstyper som du klickar på ska bli gröna, klarmarkerade för att bli valda. När du har klickat i alla verksamhetstyper som kretsen vill rapportera på klickar du på spara knappen.

9 Rapportera Kretsrapport (Före detta KVU) Nu kan du rapportera in statistik per verksamhetstyp. Eftersom det är första året med verktyget Frivillig kommer det att enbart i några få undantagsfall (testkretsar och Första Hjälpen grupper) finnas förifylld statistik. Därför behöver du själv fylla i statistiken. När verktyget används av frivilligledare kommer deras inrapporterade statistik att vara autogenererad.

10 Undantag rapportering av Första Hjälpen grupperna Första Hjälpen gruppernas statistik läses in automatiskt från dessa gruppers egna verktyg Den statistik som läses in är de uppdrag som har fakturerats via verktyget För att rapportera Första Hjälpen gruppernas verksamheter i Kretsrapport krävs att grupperna använder detta verktyg Använder ni inte verktyget idag men vill göra detsamma? Kontakta tjänstepersonerna för Första Hjälpen grupperna direkt på e-post; fhginfo@redcross.se

11 Rapportera tillfällen per verksamhetstyp Här ska du räkna på det totala antalet träffar ni har haft i er verksamhet. Räkna in alla träffar, även planeringsträffar, veckomöten och frivilligvårdstillfällen. Exempel: En läxhjälp som har haft sju verksamhetstillfällen och två planeringstillfällen fyller i nio st sammanlagt

12 Rapportera frivilliga per verksamhetstyp Här ska du uppskatta antalet unika frivilliga uppdelat per kön som deltar i respektive verksamhetstyp. Frivilliga i Svenska Röda Korset är personer som tillfälligt eller regelbundet utför oavlönade uppdrag organiserade av kretsar eller tjänstemän. Som frivillig räknas du om du har deltagit aktivt på minst ett tillfälle i verksamheten. Exempel; En läxhjälp har under sina nio tillfällen under 2017 haft åtta frivilliga, varav fyra män, tre kvinnor och en med annan könsidentitet (annat), som har deltagit minst en gång. Läxhjälpen fyller därmed i ovanstående siffror.

13 Rapportera unika frivilliga totalt i kretsen Kretsen kommer även att i en separat fråga rapportera antal unika frivilliga i kretsen totalt. Med unika frivilliga menas att en person som är frivillig i olika verksamheter enbart ska räknas med en gång i denna frågeställning.

14 Rapportering på kön Vilka kategorier går det att rapportera kön på? Det går att rapportera på män, kvinnor, annan könsidentitet (annat) och okänt (ska ej användas) Annan könsidentitet innebär en persons självidentifierade kön, en persons subjektiva upplevelse av att tillhöra ett visst kön. Könsidentiteten är inte med nödvändighet baserat på biologiska fakta, oavsett om de är objektiva eller antagna, inte heller behöver den vara kopplad till personens sexuella läggning. Svenska Röda Korsets råd till de förtroendevalda och frivilligledarna är att inte fråga de frivilliga eller deltagarna om deras könsidentitet utan att den som ansvarar för rapporteringen själv gör den uppskattningen. Om deltagaren själv uttrycker sin egen könsidentitet så är det den som ska rapporteras. Okänt ska inte användas för inrapportering av 2017 års statistik. Den blir aktuell först vid 2018 års rapportering. Läs mer nedan. Vad används information om frivilliga och deltagares kön till? Den kontinuerligt uppdaterade bilden av frivilliga och deltagare från verktyget Frivillig ger fakta till den behovsanalys som alltid behöver göras lokalt i verksamheterna. Den hjälper verksamheterna att utan diskriminering kunna ge stöd till olika målgrupper. Resultatet används även till att utveckla Svenska Röda Korsets verksamheter för att behålla de frivilliga och deltagare som finns och hjälpa till att utveckla verksamheter för att fånga nya målgrupper av frivilliga och deltagare. Hur kommer uppföljningen av kön på de frivilliga att ske när verktyget Frivillig är på plats? När den frivillige skapar en profil i verktyget Frivillig får personen välja sitt eget kön man, kvinna, annan könsidentitet (annat). Att uppge kön är obligatoriskt och utgår från hur personen uppfattar sitt eget kön. När den frivillige sedan rapporterar sin närvaro på verksamhetstillfällen kommer detta att vara en del av dem samlade kretsrapporten. Om frivilligledaren rapporterar frivilliga som inte har ett konto i verktyget Frivillig kommer de att bli tilldelade könskategorin okänt till dess att de själva skapar sig ett eget konto.

15 Rapportera frivilligtimmar per verksamhetstyp Här ska du uppskatta antalet frivilligtimmar uppdelat per kön som alla de frivilliga som har deltagit i verksamhetstypen har lagt ner totalt. Här behöver det göras en liten uppskattning från er sida. Antal frivilligtimmar tas fram genom att räkna på antal tillfällen x genomsnittlig tid på tillfället x genomsnittliga siffran av antalet frivilliga. Har verksamheten exakta siffror kan ni räkna på dessa istället för på ett genomsnitt. Exempel på genomsnittsuträkningen ges på nästa sida.

16 Rapportera frivilligtimmar per verksamhetstyp Exempel; En läxhjälp har haft nio st tillfällen under Läxhjälpen pågår i genomsnitt en och en halv timme. I genomsnitt brukar det dyka upp fyra frivilliga på respektive tillfälle i verksamheten. Den konkreta uträkningen blir då; 9 (tillfällen) x 1,5 (tid) x 4 (frivilliga) = 54 frivilligtimmar. Även frivilligtimmar ska fördelas per kön.

17 Rapportera deltagartillfällen per verksamhetstyp Här ska du uppskatta det totala antalet tillfällen där deltagare har varit närvarande under året. För varje gång som deltagaren deltar räknas det som ett deltagartillfälle. Om samma person har deltagit 10 gånger räknas det alltså som 10 deltagartillfällen. Med deltagare menas de som verksamheten är till för, andra benämningsord än deltagare kan vara brukare eller målgrupp. Enklast är att räkna på ett genomsnittligt antal tillfällen som deltagarna har fått hjälp. Har verksamheten exakta siffror kan ni räkna på dessa istället för på ett genomsnitt. Exempel på genomsnittsuträkningen ges på nästa sida.

18 Rapportera deltagartillfällen per verksamhetstyp Exempel; En läxhjälp har i genomsnitt haft åtta deltagare på sina sju tillfällen. Läxhjälpen har då totalt haft 56 deltagartillfällen 8 deltagare x 7 tillfällen = 56 deltagartillfällen. Även deltagartillfällen ska rapporteras in per kön.

19 Rapportera unika deltagare Kretsen kommer även att för respektive verksamhetstyp rapportera en uppskattning på hur många unika deltagare som kretsen har mött. Med unika deltagare menas att en deltagare som har deltagit flera gånger enbart ska räknas med en gång i frågeställning.

20 Rapportera kompletterande frågor Del två av Kretsrapport 2017 innehåller kompletterande frågor om verksamheten som handlar om ensamkommande, krisberedskap och psykosocialt stöd. Dessa frågor är obligatoriska att besvara för alla kretsar. Glöm inte att klicka på spara efter att du har rapporterat dessa frågor.

21 Rapportera frågor om personal Del tre av Kretsrapport 2017 innehåller frågor om personal. Dessa frågor ska enbart besvaras av kretsar med anställd personal. Glöm inte att klicka på spara efter att du har rapporterat dessa frågor.

22 Skicka in Kretsrapport 2017 När du har rapporterat på alla frågor klickar du på den blåa knappen Signera. Du får nu upp en kontrollruta för att säkerställa att du är säker på att du vill skicka in Kretsrapport. Efter att du har signerat rapporten är den inskickad och kan inte korrigeras. Du får upp en sammanställning av dina svar.

23 Återrapportering och analys på din Kretsrapport Under rubriken Signerade rapporter kan du nu hitta din inskickade rapport. Under rubriken Analysera kan du i verktyget analysera din inskickade data. Under rubriken Exportera kan du analysera din inskickade data via en Excelfil.

Frivillig Så här använder du Frivillig som förtroendevald/kretsanställd. s. 9 Så här använder du Frivillig som frivilligledare.. s.

Frivillig Så här använder du Frivillig som förtroendevald/kretsanställd. s. 9 Så här använder du Frivillig som frivilligledare.. s. Innehållsförteckning Frivillig Det här är Frivillig s. 3 Hur behandlas personuppgifter i Frivillig... s. 4 Hur respektive roll får behörighet och loggar in. s. 5 Vad respektive roll kan göra i Frivillig..

Läs mer

- Kretsrapporten 2018

- Kretsrapporten 2018 - Kretsrapporten 2018 Innehållsförteckning Det här är Frivillig... s.3 Hur respektive roll får behörighet och loggar in... s.4 Så här hittar du till kretsrapporten..... s.5-6 Kretsrapportens uppbyggnad...

Läs mer

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15

1. Ledare... 3 2. Hantera deltagare... 5 3. Rapporter... 13 4. Övriga menyer... 15 Sidan 1 (18) 1. Ledare... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 3 2. Hantera deltagare... 5 2.1 Deltagare... 6 2.1.1 Lägga in deltagare i ny grupp... 6 2.1.2 Lägga till deltagare i befintlig grupp... 6 2.2

Läs mer

Digital Närvarorapportering Hur gör man?

Digital Närvarorapportering Hur gör man? Digital Närvarorapportering Hur gör man? Logga in med dina personliga uppgifter på sidan app.folkuniversitetet.se. Välj rätt cirkel ur listan, och kontrollera att alla uppgifter stämmer. Se till att du

Läs mer

Närvarorapportering. Ledare

Närvarorapportering. Ledare Närvarorapportering Ledare 2 (16) Datum 2011-09-15 Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.2 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 5 2. Hantera deltagare... 6 2.1 Deltagare...

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Aktivitetsstöd Ledare

Aktivitetsstöd Ledare Aktivitetsstöd Ledare Sidan 1 (18) Datum: 2012 01 11 Version 1.0 Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 6 1.4 Huvudmeny

Läs mer

uppgifter Närvarorapportering via mobiltelefon 3 via webben 5 Klarmärkning av närvarorappportering 6 Statistik 7 Teckenförklaring 8

uppgifter Närvarorapportering via mobiltelefon 3 via webben 5 Klarmärkning av närvarorappportering 6 Statistik 7 Teckenförklaring 8 Lathund Länk via www.linkoping.se/foreningskalender eller http://aktlin.argentum.se/login.aspx Föreningsledarens uppgifter Innehåll Sid Logga in 2 Byta lösenord, glömt lösenord, spärrad inloggning 2 Registrera

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Älgjaktområde = den av länsstyrelsen registrerade enheten för älgjakt, det vill säga ett älgskötselområde eller licensområde.

Älgjaktområde = den av länsstyrelsen registrerade enheten för älgjakt, det vill säga ett älgskötselområde eller licensområde. Skapa och hantera jaktlag i ett älgjaktområde Älgjaktområde = den av länsstyrelsen registrerade enheten för älgjakt, det vill säga ett älgskötselområde eller licensområde. För att kunna skapa jaktlag samt

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Inledning...2 Operativsystem och webbläsare...2 Föreningens utbildningsmodul.3 Inledning...3 Arrangemang...3 Öppna arrangemang...3 Sök arrangemang...5 Kopiera arrangemang...5

Läs mer

Lathund Idrottslyftet Så här enkelt söker du bidrag till din förening!

Lathund Idrottslyftet Så här enkelt söker du bidrag till din förening! Lathund Idrottslyftet Så här enkelt söker du bidrag till din förening! Din förening har möjlighet att söka bidrag för att utveckla er barnoch ungdomsverksamhet via Idrottslyftet som är regeringens satsning

Läs mer

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Ledare

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Ledare Malmö stad Fritidsförvaltningen Ledare 2 (37) Datum 2013-01-09 Version: 1.4 Innehållsförteckni ning ng 1. Ledare... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Inledning...3 Operativsystem och webbläsare...3 Föreningens utbildningsmodul.4 Inledning...4 Arrangemang...4 Öppna arrangemang...4 Sök arrangemang...7 Kopiera arrangemang...7

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Välj artiklar via sökfältet (du kan söka både på artikelnummer och artikelnamn), eller via den lilla knappen med tre punkter till höger om sökfältet.

Välj artiklar via sökfältet (du kan söka både på artikelnummer och artikelnamn), eller via den lilla knappen med tre punkter till höger om sökfältet. Att lägga order på Ullmax webbsida Logga in genom att klicka på hänglåset uppe i högra hörnet. Logga in med din e-postadress och ditt lösenord om du är registrerad sedan tidigare, eller klicka på länken

Läs mer

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1

Användarmanual. Resultatrapportering Kurs1 Användarmanual Resultatrapportering Kurs1 Skapa ett konto... 2 Lärarenkät... 3 Rapportera elevresultat... 4 Ladda ned dina resultat... 6 Ändra, ta bort eller komplettera ett resultat... 7 Glömt lösenordet...

Läs mer

MANUAL FÖR STÖDCHATTEN KÄRLEKEN ÄR FRI

MANUAL FÖR STÖDCHATTEN KÄRLEKEN ÄR FRI MANUAL FÖR STÖDCHATTEN KÄRLEKEN ÄR FRI INNEHÅLL Instruktioner & Inloggningsuppgifter 3 Lathund Chatt One 2 One 4 Lathund JIRA dokumentationssystem 6 2 INSTRUKTIONER & INLOGGNINGSUPPGIFTER Nedan har du

Läs mer

Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du

Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du Aktiviteter läggs förslagsvis upp i förväg i lagets kalender. Då kan ni också lära era spelare/föräldrar att själva hålla sig uppdaterade om matcher, träningar

Läs mer

1. Allmänt. 2. Logga in till hemsidan. Manual

1. Allmänt. 2. Logga in till hemsidan. Manual FÖRENINGSVERKTYGET Basuppgifter Fyll i allmänna uppgifter om er förening, fastighet samt kontaktperson Föreningspersonerna Fyll i vem som ansvarar för vilka uppgifter i er förening Medlemskår Fyll i hur

Läs mer

[ HUR DU UPPDATERAR FÖRSTASIDAN PÅ OTHELLO.NU ]

[ HUR DU UPPDATERAR FÖRSTASIDAN PÅ OTHELLO.NU ] Logga in på backend www.othello.nu/admin Välj Site för att få upp trädvyn över alla sidor Uppdatera Nyheter Klicka på sidan nyheter i trädvyn och tryck Edit Väl inne på kan du Skapa, Uppdatera och Radera

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Rapportering av ersättningar och arvoden

Rapportering av ersättningar och arvoden Rapportering av ersättningar och arvoden Manual för förtroendevalda i OK ekonomisk förening Denna manual beskriver hur du genomför rapporteringen av sammanträden och andra uppdrag i rapporteringsverktyget

Läs mer

Aon Hewitt. Användarmanual. Risk. Reinsurance. Human Resources.

Aon Hewitt. Användarmanual. Risk. Reinsurance. Human Resources. Användarmanual Risk. Reinsurance. Human Resources. Innehåll Inloggning 3 Glömt lösenord 3 Bli kund 4 Registrering företag 6 Registrering anställda 6 Manualer 7 Allmän information om tjänsten 7 Rapport

Läs mer

Guide till Min ansökan

Guide till Min ansökan Guide till Min ansökan INNAN DU BÖRJAR På startsidan kan du välja språk (svenska eller finska). För att kunna fylla i ansökan behöver du skapa ett användarkonto (se instruktion på bild 3). Ska du som skapar

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2019-08-30 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Beskrivning av hur du anmäler, utreder och följer upp miljöavvikelser i Östersunds kommuns system för miljöavvikelser, DF RESPONS. Innehåll 1. Process

Läs mer

SÖKA FRAM KURSEN. Klicka på Kurs som finns under studiedokumentation.

SÖKA FRAM KURSEN. Klicka på Kurs som finns under studiedokumentation. RAPPORTERA RESULTAT 2 SÖKA FRAM KURSEN Klicka på Kurs som finns under studiedokumentation. I sökfältet kan du söka fram kursen och kurstillfället som du ska rapportera för. Du kan antingen välja att fylla

Läs mer

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2 Tidrapportering TIDRAPPORTERING 1 1 VAD BEHÖVS 2 1.1 Inbjudan 2 1.2 Inloggning 2 1.3 Viktigt att tänka på 2 2 UPPBYGGNAD 3 2.1 Startsida 3 2.2 Profilsida 4 2.3 Schema 6 2.4 Tidrapport 7 2.4.1 Översikt

Läs mer

Älgjaktområde = den av länsstyrelsen registrerade enheten för älgjakt, det vill säga ett älgskötselområde eller licensområde.

Älgjaktområde = den av länsstyrelsen registrerade enheten för älgjakt, det vill säga ett älgskötselområde eller licensområde. Skapa och hantera jaktlag i ett älgjaktområde Älgjaktområde = den av länsstyrelsen registrerade enheten för älgjakt, det vill säga ett älgskötselområde eller licensområde. För att kunna skapa jaktlag,

Läs mer

Vad är Atea Register? Hur navigerar jag till Atea Register? Manualens syfte

Vad är Atea Register? Hur navigerar jag till Atea Register? Manualens syfte Innehåll Vad är Atea Register?... 2 Hur navigerar jag till Atea Register?... 2 Manualens syfte... 2 Skapa användare... 3 Lägg till applikationen Atea Register på hemskärmen... 6 ios... 6 Android... 7 Logga

Läs mer

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare En digital e-tjänst som innebär att ställföreträdare kan registrera kassabok under året som genererar i en årsräkning för sina klienter. En e-tjänst som erbjuder

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Idrottslyftet 2014. En guide i hur man skickar in en återrapport

Idrottslyftet 2014. En guide i hur man skickar in en återrapport Idrottslyftet 2014 En guide i hur man skickar in en återrapport Återrapportering Alla godkända ansökningar genererar automatiskt en återrapport på föreningens Idrottslyftssida. Det kan vara bra att omgående

Läs mer

Så här tar du upp beställningar och hanterar order

Så här tar du upp beställningar och hanterar order Så här tar du upp beställningar och hanterar order Hemsidan är anpassade för både dator, surfplatta och mobil! Så här går det till: 1. Registrering och inloggning Logga in genom att klicka på hänglåset

Läs mer

Så här funkar Föreningsliv

Så här funkar Föreningsliv Så här funkar Föreningsliv Logga in Logga in på den adress du fått skickat till dig via mail. Använd det lösenord och användarnamn som du tilldelats. Kom alltid ihåg att logga ut när du skrivit färdigt,

Läs mer

Föreningsverktyget Manual

Föreningsverktyget Manual Föreningsverktyget 2018 Manual Innehåll 1. Inloggning... 2 2. Efter inloggningen... 3 3. Om föreningen... 3 4. Föreningspersoner... 6 4.1 Lägga till en ny föreningsperson... 7 4.2 Korrigera felaktiga uppgifter

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

Lathund Skola

Lathund Skola Lathund Skola 2015-06-15 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Ändra lösenord... 4 Vyer anpassa det du vill se...

Läs mer

Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen

Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen Manual för rapportering i Signe - Mätning av tillgänglighet inom första linjen Den här manualen beskriver i 7 steg inrapportering i verktyget Signe för mätning av tillgänglighet inom första linjen. Om

Läs mer

Fågelkalendern - instruktion

Fågelkalendern - instruktion Fågelkalendern - instruktion OBS! De rapporter som görs via denna app hamnar i Artportalen! För att kunna skicka in dina Fågelkalendern-rapporter måste du anmäla dig som fenologiväktare (intresseanmälan

Läs mer

Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister

Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister Denna beskrivning visar hur du validerar en hjärtstartare i desktop-gränssnittet, men kan även användas för mobilvarianten som är relativt lik 2019-02-14

Läs mer

Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor

Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor Innehåll 1. Om resultatrapportering i Ladok 1 2. Om betastartsidan 2-3 3. Sök kurstillfälle 4 4. Summering på kurstillfälle 5 5. Översikt av kursvyn 6-8

Läs mer

Logga in. Elevöversikt. Kolumner. Godkänna. Urval. Hantera inflytt och byte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen

Logga in. Elevöversikt. Kolumner. Godkänna. Urval. Hantera inflytt och byte. Sök. Familjebild. Utskriftsrutin Om pengen 2014-03-04 Logga in Glömt lösenord Uppdatera lösenordet Kolumner Lägga till, ta bort och ändra ordning Spara egna kolumnval Urval Excelformat Välja antal barn som visas Sök Söka med filter Familjebild

Läs mer

Version

Version 2 Inloggning i Viltdata För att registrera eller administrera uppgifter i viltdata, navigera till webbplatsen www.viltdata.se På startsidan finns allmän information och nyheter samt kontaktuppgifter till

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

Instruktioner för Pecar e-plan. Innehållsförteckning. Välkommen till Pecar e-plan - den digitala kontrollplanen. Inledning -så fungerar e-plan 2

Instruktioner för Pecar e-plan. Innehållsförteckning. Välkommen till Pecar e-plan - den digitala kontrollplanen. Inledning -så fungerar e-plan 2 Instruktioner för Pecar e-plan Välkommen till Pecar e-plan - den digitala kontrollplanen. Innehållsförteckning Inledning -så fungerar e-plan 2 Registrera konto 3 Hantera användarprofil 4 Skapa nytt projekt

Läs mer

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar Meetings Innehåll Funktioner Inloggning Ändra lösenord ipadens läge Nämnder Möten Mötets ärenden Dokument hämta dokument Dokument läsa dokument Navigera mellan ärenden och dokument Länkar Ladda ner ny

Läs mer

Lathund Ff-torget Försäkringsinformatörerna

Lathund Ff-torget Försäkringsinformatörerna Lathund Ff-torget 2016 Försäkringsinformatörerna Innehåll Inledning... 2 Logga in... 3 Registrera dig... 4 Glömt lösenord... 4 Byta lösenord... 4 Support... 5 Utbildningsversionen... 5 Översikt... 5 Registrera

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Lathund Fritidshem

Lathund Fritidshem Lathund Fritidshem 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE. Ver 1.2

Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE. Ver 1.2 Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Ver 1.2 2 Innehåll Vad är Privera...3 Rapportering till landstinget Västmanland...4 Registrerar besök...5 Skicka fil...8 Mottagna filer...9 Rätta besök/ersätta fil...9 Ta

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey

Kursvärderingsenkät i KI Survey 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 160203 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden).

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden). Lathund MyClub Innehåll Närvaroregistrering... 2 Skapa aktiviteter i kalendern... 7 Skapa kallelse när du skapar aktivitet... 14 Ta bort aktivitet från kalendern... 18 Närvaroregistrering mobil... 19 Närvaroregistrering

Läs mer

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF

IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF IDROTTONLINE ANVÄNDARMANUAL ROTTNE IF Version 1.2 2013-08-21 Innehåll Inloggning i Idrottonline... 3 Registrering av personer... 4 Registrering av ledare... 4 Nytt lösenord... 4 Registrering av spelare...

Läs mer

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Statistik- och uppföljningsverktyget i QlikView

Malmö stad Fritidsförvaltningen. Statistik- och uppföljningsverktyget i QlikView Malmö stad Fritidsförvaltningen Statistik- och uppföljningsverktyget i QlikView 2 (26) Datum och version Dokumentansvarig 2014-03-31 version 1.4 Hamid Rafiei hamraf Innehållsförteckning 1. Inledning...

Läs mer

Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster

Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster Användarmanual för rekvisition av karriärtjänster Innehåll: Påbörja rekvisition för karriärtjänster... 1 Steg 1. Godkänn lagring... 2 Steg 2. Granska användare... 3 Steg 3. Ange kontaktpersoner... 4 Steg

Läs mer

MANUAL FÖR STÖDFORUMET INOM PROJEKTET KÄRLEKEN ÄR FRI ( )

MANUAL FÖR STÖDFORUMET INOM PROJEKTET KÄRLEKEN ÄR FRI ( ) MANUAL FÖR STÖDFORUMET INOM PROJEKTET KÄRLEKEN ÄR FRI (2014-2017) INNEHÅLL Instruktioner & Inloggningsuppgifter 4 Lathund JIRA dokumenteringssystem 6 Lathund Chatt One 2 One 10 3 INSTRUKTIONER & INLOGGNINGS

Läs mer

När sidan har skapas kommer du att få mata in uppgifterna för ett nytt bloggkonto:

När sidan har skapas kommer du att få mata in uppgifterna för ett nytt bloggkonto: Blogga från Word Starta Word. Gå in under Arkiv, välj Nytt >>> Blogginlägg: När sidan har skapas kommer du att få mata in uppgifterna för ett nytt bloggkonto: Börja med att klicka på listpilen och välja

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Skapa en kursvärdering

Skapa en kursvärdering Skapa en kursvärdering Tanken med ett kursvärderingssystem är att ställa frågor till studenterna och automatiskt sammanställa deras svar för presentation. En kursvärdering består av ett eller flera frågeformulär.

Läs mer

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder... 1 Översikt... 2 Logga in... 2 Ditt ärende... 3 Hur använder du kundwebben... 3 informationsfältet... 4 Arbetsfältet... 4

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha True Fiction Production AB Sveavägen 98, Stockholm ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.8 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ändra

Läs mer

Manual Kvalitetsnyckeln

Manual Kvalitetsnyckeln Manual Kvalitetsnyckeln Inledning I april 2013 lanserades ett nytt webbaserat nyckeltals- och statistiksystem kallat Kvalitetsnyckeln. Kvalitetsnyckeln är utvecklat för att kunna ge stöd vid verksamhetsplanering

Läs mer

Guide till hur ansökan sker i IdrottOnline för Idrottslyftet 2017

Guide till hur ansökan sker i IdrottOnline för Idrottslyftet 2017 Guide till hur ansökan sker i IdrottOnline för Idrottslyftet 2017 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline (gå in via föreningens IdrottOnline sida eller logga in via Riksidrottsförbundets sida för

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

Rapportera närvaro Lathund för rapportering till LOK Stöd via IdrottOnline-appen.

Rapportera närvaro Lathund för rapportering till LOK Stöd via IdrottOnline-appen. Installera Appen på din smartphone Du kan installera appen från Google Play store för Android och AppStore för iphone. Sök på IdrottOnline så kommer den fram. När du sedan startar upp appen så möts du

Läs mer

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör AKTIVITETSSTÖD Användardokumentation Föreningsadministratör 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 2 Om denna dokumentation... 3 Terminologi och förkortningar... Fel! Bokmärket är inte definierat.

Läs mer

Innehållsförteckning. Användaradministration 2. Notiser 10. Nyheter 11. Meddelande 12. Annonsering 14. Design 15. Inställningar 18.

Innehållsförteckning. Användaradministration 2. Notiser 10. Nyheter 11. Meddelande 12. Annonsering 14. Design 15. Inställningar 18. Innehållsförteckning Avdelning Sida Användaradministration 2 Notiser 10 Nyheter 11 Meddelande 12 Annonsering 14 Design 15 Inställningar 18 Profilsida 19 1 Användaradministration Under Användaradministration

Läs mer

Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem

Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem 2-31 Lathundsinformation om hur funktionerna i laget.se fungerar och hur man använder dem Innehåll Logga in på Lagets hemsida Truppen administration av spelare Nyheter E postutskick Träningar Aktivitet

Läs mer

Pensionsvalets Extranät. Användarhandledning TGL-KL

Pensionsvalets Extranät. Användarhandledning TGL-KL Pensionsvalets Extranät Användarhandledning TGL-KL Användarhandledning för Pensionsvalets Extranät Sida 2 av 10 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 VID PROBLEM... 3 INLOGGNING... 4 BYTA LÖSENORD... 5 GLÖMT

Läs mer

Ansöka om projektmedel i Projektrummet

Ansöka om projektmedel i Projektrummet 1(11) Datum 2009-11-06 Ansöka om projektmedel i Projektrummet Läs all information om ansökningsomgången (utlysningen) Börja alltid med att läsa vad som krävs för den ansökningsomgång du tänker söka medel

Läs mer

Lagen (2014:266) om energikartläggning i stora företag, EKL

Lagen (2014:266) om energikartläggning i stora företag, EKL EM4500 W-4.0, 2010-11-22 Datum 1 (19) 2018-02-14 Lagen (2014:266) om energikartläggning i stora företag, EKL Manual till Energimyndighetens e-tjänst för delrapportering enligt EKL Datum 2 (19) Inledande

Läs mer

Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se

Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se Viktig info! Spara denna manual Hemsidan här kan du bl a söka annan lägenhet och göra felanmälan direkt på hemsidan www.partillebo.se För våra hyresgäster Så här kommer du in på Mina sidor Denna manual

Läs mer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer

Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Manual för ansökan till Stiftelsen Kjellbergska Flickskolans Donationer Sida 1 av 12 1. Komma igång med din stipendieansökan 3 1.1 Läs texten Tänka på 3 1.2 Logga in eller Skapa nytt användarkonto 4 1.3

Läs mer

Aktivera konto och logga in

Aktivera konto och logga in Aktivera konto och logga in Så här gör du för att aktivera ditt konto och logga in i Föreningsportalen Direktlänk till Föreningsportalen: foreningsportalen.foretagarna.se Den finns även att nå ifrån Företagarnas

Läs mer

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister

Rev. 2015 08 31. Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Handledning till MTM:s användarregister Rev. 2015 08 31 Innehåll Inledning... 1 Kom igång... 1 Logga in... 1 Startsidan... 2 Mitt bibliotek... 2 Mina uppgifter... 3 Registrera låntagare...

Läs mer

Guide till hur ansökan sker i IdrottOnline för Idrottslyftet

Guide till hur ansökan sker i IdrottOnline för Idrottslyftet Guide till hur ansökan sker i IdrottOnline för Idrottslyftet 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline (gå in via föreningens IdrottOnline sida eller logga in via Riksidrottsförbundets sida för IdrottOnline,

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. Inrapportering av slaktfil. för. Version 2006-04-03

ANVÄNDARMANUAL. Inrapportering av slaktfil. för. Version 2006-04-03 ANVÄNDARMANUAL för Inrapportering av slaktfil Version 2006-04-03 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar... 3 1.1 E-tjänst... 3 1.2 E-legitimation... 3 1.3 Fullmakt... 3 1.4 Frågor... 3 2 Tillvägagångssätt...

Läs mer

Lathund: Ansökan och redovisning i E-kanalen Energikartläggningsstödet

Lathund: Ansökan och redovisning i E-kanalen Energikartläggningsstödet EM2000 W-3.5, 2010-07-26 UPPDATERAD: 2015-07-22 1 (21) Lathund: Ansökan och redovisning i E-kanalen Energikartläggningsstödet Box 310 631 04 Eskilstuna Besöksadress Kungsgatan 43 Telefon 016-544 20 00

Läs mer

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar.

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Kursvärdering Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Här finns även tips på några olika sätt att skapa en kursvärdering

Läs mer

Idrottsmedel Förening

Idrottsmedel Förening Idrottsmedel Förening Start Under fliken Start så får föreningen en överblick över sina ansökningar. Det finns två olika blåa boxar. En som heter Med ändringar och en som heter Med notifieringar. Genom

Läs mer

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14.

Registrering 2. Inloggning 3. Startsidan 4. Notiser 6. Nyheter 7. Dagböcker 8. Meddelanden 11. Statistik 12. Mål 13. Evenemang 14. Innehållsförteckning Avdelning Sida Registrering 2 Inloggning 3 Startsidan 4 Notiser 6 Nyheter 7 Dagböcker 8 Meddelanden 11 Statistik 12 Mål 13 Evenemang 14 Profilsida 16 Sjukvårdande yta 17 1 Registrering

Läs mer

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline I denna manual beskrivs hur ni ledare administrerar det lokala aktivitetsstödet i sin helhet. Vi går igenom hur man lägger in

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. 1 Struktur. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. 1 Struktur. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

Använda Limesurvey. Efter inloggning kommer du till startsidan för Limesurvey. Nedan visas en bild på de val som kan göras från startsidan.

Använda Limesurvey. Efter inloggning kommer du till startsidan för Limesurvey. Nedan visas en bild på de val som kan göras från startsidan. Skapa konto För att använda Limesurvey måste du ansöka om ett separat datakonto, d.v.s. det är inte samma användaruppgifter som ditt datakonto vid HiG. Ansökan görs genom att kontakta Mats Brenner alt.

Läs mer

Medarbetarens guide till Kompetenskoll version 1,62

Medarbetarens guide till Kompetenskoll version 1,62 Medarbetarens guide till Kompetenskoll version 1,62 Sida 2 av 21 Innehåll Inledning 3 Välkommen till Kompetenskoll 4 Logga in - Byt lösenord Godkänn lagring av uppgifter och cookies 4 Del 1: Överblick

Läs mer

Klubb. Dags att ansöka om LOK-stöd för 2009

Klubb. Dags att ansöka om LOK-stöd för 2009 Klubb Dags att ansöka om LOK-stöd för 2009 Senast lördag den 15 augusti 2009 ska du skicka in ansökan för aktiviteter genomförda under ven 2009. Senast måndag den 15 februari 2010 ska du skicka in ansökan

Läs mer

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE

ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE ELEKTRONISK PERSONALLIGGARE MANUAL FÖR UE PÅ DELAD PERSONALLIGGARE VID YTTERLIGARE FRÅGOR RING 010-101 15 80 ELLER MAILA PÅ INFO@1TIME.SE Du har blivit inbjuden som UE på ett byggprojekt som kräver elektronisk

Läs mer

Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister

Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister Denna beskrivning visar hur du validerar en hjärtstartare i desktop-gränssnittet, men kan även användas för mobilvarianten som är relativt lik 2019-10-10

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

edwise Reviderad:

edwise Reviderad: 1 edwise Reviderad: 20171116 Guide för dig som vårdnadshavare Ägare: PMC Lärportalen edwise används i Åstorps kommun på samtliga förskolor och grundskolor. För att kunna använda edwise måste du som vårdnadshavare

Läs mer

Lathund. Urval för tandregleringsbehandling via remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna

Lathund. Urval för tandregleringsbehandling via remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna 1 (35) Lathund remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna Allmän tandvård för barn och unga vuxna 2 (35) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Skapa remiss som remittent...

Läs mer

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare En digital e-tjänst som innebär att ställföreträdare kan registrera kassabok under året som genererar i en årsräkning, sluträkning eller sluträkning(byte) eller

Läs mer