ReKo Sjuhärads webbplats -

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ReKo Sjuhärads webbplats -"

Transkript

1 (5) Inledning Beskrivningen av webbplatsens olika delar samt de viktigaste funktionerna och länkarna inom respektive del, är tänkt att fungera som en introduktion för att snabbt få en inblick i webbplatsens struktur och innehåll. Ytterligare information om webbplatsen, hantering av dokument i pdf-format etc. finns att läsa på ReKo Sjuhärads webbplats under länken Om webbplatsen längst upp i sidhuvudet. Bakgrund Samverkanspartners I vårdsamverkan ReKo Sjuhärad ingår Borås stad, Bollebygds, Herrljunga, Marks, Ulricehamns, Svenljunga och Tranemo kommun, Samrehab Mark/Svenljunga, Primärvården Södra Älvsborg samt Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS). Historik Under 2002 togs initiativ till en integrering av de båda tidigare vårdsamverkansgrupperna i sjuhäradsområdet; LAPRIKO och LAPRIKO 7-härad. Sammanslagningen genomfördes formellt i slutet av 2002 och ReKo Sjuhärad bildades. Under 2003 anslöt även Herrljunga kommun till ReKo Sjuhärad. Som en viktig del i ett fungerande samverkansarbete togs beslut om uppbyggnad av en gemensam webbplats för ReKo Sjuhärad. Under webbplatsens uppbyggnad medverkade ett användarråd med bred representation från olika yrkesgrupper och verksamheter som, i dialog med verksamheterna, bidrog med tips om innehåll utifrån den representerade målgruppens behov och önskemål. Webbplatsen togs i drift 1 november, 200. Under 2009 integrerades en separat webbplats för samverkansrådet Psykisk hälsa inkl lokala psykiatriråd på ReKo Sjuhärads webbplats. Webbplatsen Syfte och målsättning ReKo Sjuhärads syfte och målsättning med webbplatsen är, dels att informera om pågående samverkansarbete, dels att förse verksamheterna med tillgång till målgruppsanpassad information av gemensamt intresse för personal hos de samverkande parterna. Exempel på sådan information är t.ex. lokala vårdprogram, lokala avtal/överenskommelser, gemensamma utbildningsinsatser och föreläsningar. Merparten av den målgruppsanpassade informationen finns samlad under Länkar i menyn där den grupperats utifrån innehållets art.

2 (5) Struktur och innehåll Webbplatsen består av fyra delar; sidhuvud, meny, artikelsida och sidfot. B. Meny A. Sidhuvud C. Artikelsida D. Sidfot A. Sidhuvud Sidhuvudet är alltid synligt oavsett var på webbplatsen användaren befinner sig. Högst upp i sidhuvudet finns länkarna: Om webbplatsen som bl.a. innehåller information om webbplatsen, beskrivning av de olika typer av länkar som förekommer, hantering av dokument i s.k. pdf-dokument, utskrifter samt information om de olika sökfunktioner som finns tillgängliga. Kontakt som innehåller namn på kontaktpersoner för ReKo Sjuhärad respektive webbplatsen. Startsida (Hem) som tar användaren tillbaka till ReKo Sjuhärads startsida. In English Webbplatsen är inte tillgänglig på andra språk än svenska. Fritextsökning Sökfunktion som bygger på ett index innehållande alla förekommande ord både i rubriker och på webbplatsens sidor. Om sökfunktionen hittar ord som överensstämmer med aktuell sökning, visas en lista med länkar till aktuella sidor.

3 (5) Längst ned i sidhuvudet finns webbplatsens huvudmeny som innehåller: A-Ö Sökfunktion som visar en alfabetisk förteckning med länkar över webbplatsens innehåll, där informationen hämtas från rubriker på webbplatsens sidor. Underliggande sidor i t.ex. vårdprogram etc. visas dock inte i listan. Innehåll Sökfunktion som visar en grafisk bild över webbplatsens och kan jämföras med en karta över webbplatsens struktur. Innehållet baseras på rubriker på de sidor som är tillgängliga via menyn (se avsnitt B nedan). Nyheter Här publiceras aktuell information från ReKo Sjuhärad, nyheter på webbplatsen samt direktlänkar till olika externa nyhetssidor som t.ex. Socialstyrelsen, Sjukvårdsrådgivningen 1177.se och FoU Sjuhärad Välfärd m.fl. Kalendarium Kalendariet innehåller samlad information om utbildningar och aktiviteter som arrangeras av ReKo Sjuhärads förbättringsteam. Informationen hämtas från förbättringsteamens egna webbplatser. Lediga tjänster Innehåller länkar till lediga tjänster hos ReKo Sjuhärads samverkanspartners och Arbetsförmedlingen. Patient/Närstående Denna del av webbplatsen innehåller information speciellt anpassad för patienter och deras närstående om bl.a. lokala vårdprogram. Här finns också ett antal länkar till andra webbsidor med information avsedd för målgruppen. B. Meny Liksom sidhuvudet (se avsnitt A ovan) är vänster meny alltid synlig oavsett var på webbplatsen användaren befinner sig. Innehållet i denna meny utgör underlag för sökfunktionen Innehåll i sidhuvudet (se avsnitt A). Vid aktivering av en menylänk markeras detta, dels genom att länken byter teckenformat till fetstil, dels genom att den bakomliggande färgen i menyn ändras från grön till vit. Framför vissa menylänkar finns en liten pil som visar att det under aktuell länk finns en underliggande meny med ytterligare information. Vid aktivering av länken ändras pilens riktning (nedåt) och den underliggande menyn blir synlig. Den utfallande menyn försvinner vid aktivering av ny länk och pilen återfår sitt ursprungliga utseende.

4 (5) Innehållet i menyn kan förändras vartefter ny information publiceras eller i samband med översyn av webbplatsens innehåll. Någon ingående beskrivning av menyns innehåll presenteras därför inte. Istället rekommenderas regelbundna besök för att ta del av ReKo Sjuhärads pågående arbete liksom övrig publicerad information. Psykisk hälsa Samverkansrådet för psykisk hälsa i Södra Älvsborg, som bildades och påbörjade sitt arbete under 2008, omfattar hela Södra Älvsborg, d.v.s. även kommuner och primärvård som geografiskt ligger utanför ReKo Sjuhärads område. Rådet har en webbplats, som är integrerad med ReKo Sjuhärads, via en länk i menyn. Då länken Psykisk hälsa aktiveras, öppnas samverkansrådets startsida med egen meny. Klicka på ReKo Sjuhärads logotyp i sidhuvudet eller Startsidan i sökvägen för att återvända till ReKo Sjuhärads webbplats, se C nedan. C. Artikelsida Det är i denna del som webbplatsens information visas vid aktivering av en länk. Längst ned på sidan visas sökvägen till den aktuella informationen. Denna sökväg, som innehåller en klickbar väg bakåt, är synlig oavsett var på webbplatsen användaren befinner sig, dock inte på startsidan. D. Sidfot Liksom sidhuvud (se avsnitt A) och meny (se avsnitt B) är denna del alltid synlig oavsett var på webbplatsen användaren befinner sig. Sidfoten innehåller information om senaste uppdatering för den aktuella sidan, uppgifter om vem som publicerat informationen samt vem som är informationsansvarig för webbplatsen. Anm: ReKo Sjuhärad har valt att hyra sin webbplats i Västra Götalandsregionens gemensamma webbpubliceringssystem EpiServer. Vid tecknandet av avtalet framfördes önskemål om att webb- respektive informationsansvarig ska ha sin anställning inom regionens verksamheter. Sjukhusdirektören vid SÄS, har för ReKo Sjuhärads räkning, tecknat det formella avtalet med systemförvaltaren och står därför angiven som informationsansvarig. Som webbansvarig utses person med lämplig kompetens och ett tidsbegränsat förordnande upprättas enligt överenskommelse mellan parterna. Webbplatsens drift och underhåll finansieras av ReKo Sjuhärad. Övrigt Pdf-filer Många av dokumenten på webbplatsen publiceras i s.k. pdf-format. Detta är ett enkelt och säkert sätt att publicera information som är anpassad för utskrift på papper eller där innehållet inte ska kunna ändras. För att öppna och läsa denna typ av dokument krävs att användarens dator har programvaran Adobe reader/acrobat reader installerad. Programvaran är kostnadsfri och kan fritt laddas hem från leverantören Adobes webbplats. Följ de lokala instruktioner som finns inom den egna verksamheten för installation av programvaror.

5 (5) Webbplatsen som favorit Spara ReKo Sjuhärads webbplats som favorit i den egna datorn genom att: 1. Öppna den aktuella sidan, d.v.s. 2. Välj Favoriter i webbläsarens verktygsfält 3. Välj Lägg till i favoriter och klicka på OK. Om det finns många favoriter kan de sorteras i olika mappar utifrån ämne. Skapa en ny mapp genom att klicka på Skapa i och/eller Ny mapp (om denna syns). Namnge den nya mappen. Klicka på OK. Se därefter till att mappen är markerad och att ReKo Sjuhärad står angivet i rutan Namn. Klicka på OK och favoriten är sparad. Nästa gång webbplatsen ska besökas finns adressen sparad som en genväg under favoriter (eller i den mapp som skapades). Leta upp webbplatsen bland favoriterna och klicka på ReKo Sjuhärad för att komma till webbplatsen. 2. Favoriter 3+ Klicka på OK 1. Skriv in Problem i webbläsarens adressfält. Skapa ny mapp Vid problem utan tydlig koppling till webbplatsen eller publicerad information, ska i första hand kontakt tas med datoransvarig handläggare vid den egna arbetsplatsen eller respektive IT-enhet enligt verksamhetens ordinarie rutiner. Om adressen till webbplatsen inte fungerar, kan försök göras med den alternativa adressen Om inte heller detta fungerar, försök igen lite senare. Välkommen att besöka ReKo Sjuhärads webbplats!

Manual för att publicera på Samarbetsportalen

Manual för att publicera på Samarbetsportalen Manual för att publicera på Samarbetsportalen Ansvar och innehåll I rollen som webbredaktör ansvarar du för att: informationen från din verksamhet är uppdaterad och korrekt, dvs att sidorna granskas med

Läs mer

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON Kom i gång med din handbok Standard Innehåll 1 Börja redigera 2 Arbetsbordet 3 Redaktörsfliken 3.1 Uppstart: Att-göra-listor 4 Redigera innehåll

Läs mer

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 2 Så här skapar du en ny sida. Mycket av informationen nedan kan tillämpas på skapandet av andra typer av innehåll, till exempel nyheter, blogginlägg,

Läs mer

Styrdokument - Vårdsamverkan ReKo sjuhärad

Styrdokument - Vårdsamverkan ReKo sjuhärad 2006/SN0008 01 - Vårdsamverkan ReKo sjuhärad Vårdsamverkan mellan kommunerna i Sjuhäradsbygden (Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn), Samrehab Mark/Svenljunga, Primärvården

Läs mer

Diabetes.se CMS guide för föreningar. Senast uppdaterad:

Diabetes.se CMS guide för föreningar. Senast uppdaterad: Diabetes.se CMS guide för föreningar Senast uppdaterad: 2016 11 28 Innehåll Inledning... 3 Frågor... 3 Logga in... 4 Om Föreningens sidor... 6 Skapa ny sida... 7 Redigera en sida/lägg till information

Läs mer

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2

Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 1 Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn

Läs mer

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T Wordpress Om ni vill ha någonting på startsidan på www.heby.se eller på intranätet - skicka ett mail till webmaster@heby.se och skriv vad som ska läggas in på startsidan. Även om ni har behörighet så ska

Läs mer

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin INTRODUKTION Välkommen att ta i bruk uppdateringsverktyget DigiStoff. För att använda verktyget behöver du en Internetuppkoppling och en webbläsare. Det rekommenderas att du använder webbläsaren Firefox.

Läs mer

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben

Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben 1 Ursvikskolan Elevernas lathund för skolwebben Innehåll Inloggning 2 Var och hur loggar man in hemifrån?... 2 Hur skapar man engångskoder och ändrar användarnamn?... 2 Allmänna inställningar hur du ändrar

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 2 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Innehåll Redigera befintlig sida... 3 Skriva text eller klistra in kopierad text... 5 Rubriker i brödtext...

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Inloggning...3 Navigering... 4 Navigering 1. Globala menyn...5 Navigering 2. Verktygsfältet...5 Navigering 3. Navigeringsfönster...6 Navigering 4. Innehållsområdet...6 Navigering 5.

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt att jobba och

Läs mer

Komma igång med Qlikview

Komma igång med Qlikview Denna instruktion är till dig som är ny i Qlikview och snabbt vill komma igång med grundläggande funktioner. Innehåll 1 Introduktion... 2 1.1 Behörighet... 2 1.2 Webbläsare... 2 2 Installation av Qlikview

Läs mer

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Inställningar och visningssätt i CMS7.5, på sunne.se Sida 1 av 8 Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Hjälp finns i den globala menyn... 1 Formulärredigering...

Läs mer

Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb

Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb 1. Gå in via redigeringsadressen: https://projektwebbaradmin.lansstyrelsen.se/miljosamverkanskane 2. Skapa sida Navigera till den del av webbplatsen där

Läs mer

12 Webb och kurshemsidor

12 Webb och kurshemsidor 12 Webb och kurshemsidor Många lärare använder sig av kurswebbsidor eller egna personliga webbsidor som ett ställe att samla information och dokumentation kring sitt arbete. Om du ska skapa en webbsida,

Läs mer

Grundutbildning EPiServer CMS6

Grundutbildning EPiServer CMS6 Grundutbildning EPiServer CMS6 Välkommen! Presentation av kursledare och kursdeltagare Kursinnehåll Verktygsfält och funktioner Skapa sida, spara och publicera Redigera sida Länkar till andra sidor och

Läs mer

Inledning. SPF Seniorerna Leksand Hemsida

Inledning. SPF Seniorerna Leksand Hemsida SPF Seniorerna Leksand Hemsida 2017-06-13 Rev: B Under december 2016 har SPF bytt till ett nytt medlemsregister och hemsidessystem. Detta görs samtidigt eftersom de båda systemen utbyter information. Tyvärr

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Genom att skicka kundfakturor via banken kan du och ditt företag

Läs mer

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant.

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och lösenord?... 2 Hur loggar jag in med Bank-id/E-id?... 3

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager

Handbok Hogia PBM - Personal Business Manager Handbok - Personal Business Manager Innehållsförteckning Vad är?... 2 Portalens uppbyggnad... 3 Övre meny... 3 pråk (Tilläggsmodul )... 3 Visningsläge... 6 Vänster meny... 6 PBM Portalyta... 6 Nyheter

Läs mer

Introduktion. Skriv in användarnamn och lösenord

Introduktion. Skriv in användarnamn och lösenord LATHUND Introduktion Välkommen till vår interaktiva kursportal. Detta är en lathund för dig som ska utbilda dig med hjälp av ipoint-kurser. Instruktionerna gäller när du har Internet Explorer med Windows

Läs mer

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren 600 IT för seniorer Windows 7.qxp 2011-06-0 10:27 Sida 1 Eva Ansell Marianne Ahlgren Eva Ansell Marianne Ahlgren Grundläggande IT för SENIORER Windows 7 Det här är en bok för dig som behöver grundläggande

Läs mer

Installationsanvisningar. till IST Analys

Installationsanvisningar. till IST Analys Installationsanvisningar för IEklient till IST Analys 2 Med rätt säkerhetsinställningar i din webbläsare ska det vara enkelt att komma igång med IST analys. Allt ska då laddas hem och starta automatiskt

Läs mer

DynaPahlm är användbart på många olika typer av webbplatser. Denna handbok ger dig tips och vägledning till hur du bäst använder DynaPahlm

DynaPahlm är användbart på många olika typer av webbplatser. Denna handbok ger dig tips och vägledning till hur du bäst använder DynaPahlm Användarhandbok (testsite http://www.pahlm.com/dynapahlm/ Förord DynaPahlm är levererat tillsammans med din webbplats från KM-Företagsutveckling. DynaPahlm är ett Content Management System (CMS), fritt

Läs mer

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Under höstterminen 2012 kommer vi att använda oss av de funktioner i skolwebben som vi har markerat. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar

Läs mer

Manual för externa leverantörer Projektportalen investering

Manual för externa leverantörer Projektportalen investering Manual för externa leverantörer Projektportalen investering Manual för externa leverantörer sida 2 av 14 Innehållsförteckning Introduktion... 3 Välkommen till Projektportalen Investering.... 3 Översikt

Läs mer

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för attestanter. Sammanfattning Instruktioner om hur du attesterar i Marknadsplatsen 2.0

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för attestanter. Sammanfattning Instruktioner om hur du attesterar i Marknadsplatsen 2.0 Lathund för attestanter Sammanfattning Instruktioner om hur du attesterar i Marknadsplatsen 2.0 Charlotte Dahlqvist Charlotte.dahlqvist@vgregion.se Innehåll Introduktion... 2 Attestantens ansvar... 2 Inloggning

Läs mer

Dokumentation. Joomla - Administrationsguide 1. Logga in i administrations-gränssnittet 2. Ändra globala inställningar 2.

Dokumentation. Joomla - Administrationsguide 1. Logga in i administrations-gränssnittet 2. Ändra globala inställningar 2. Joomla - Administrationsguide Joomla - Administrationsguide 1 Logga in i administrations-gränssnittet 2 Ändra globala inställningar 2 Ändra titel 3 Artiklar, kategorier och sektioner 4 Skapa sektioner

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03 Handledning Biträdessidan Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från biträdessidan... 5 3 Biträdets administration av assistenter...

Läs mer

Grundläggande funktioner i CMS ifrån Argonova Systems, 2011.

Grundläggande funktioner i CMS ifrån Argonova Systems, 2011. Grundläggande funktioner i CMS ifrån Argonova Systems, 2011. Syfte Detta dokument tar upp grundläggande funktioner i Argonova Systems CMS i syfte att förbereda och stödja användaren, vid sidan av och inför

Läs mer

Använda Internet. med hjälp av Internet Explorer. Nybörjarguide

Använda Internet. med hjälp av Internet Explorer. Nybörjarguide Använda Internet med hjälp av Internet Explorer Nybörjarguide Av Carl Ewnert 1 Innehåll: 1. Introduktion 3 2. Utseendet 4 3. Verktygsfältet 4 4. Börja Surfa. 5 5. Att söka på Internet 5 6. Spara en sida

Läs mer

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2)

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 1 Instruktioner Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 2. Logga in (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 4. Skapa/redigera sidor (SIDA 3) 41. Lägg till ny sida (SIDA 3) 42. Avancerat (SIDA 4) 5. Texteditor (SIDA

Läs mer

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan.

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. Vårt webbverktyg Komma igång del 1 I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. 1. Ta fram ditt användarnamn och skriv in 2. Ta fram ditt lösenord och skriv

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19)

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Handbok i OEW 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Använd det användarnamn och lösenord som du fått. Fungerar det inte hör av dig till Mari-Anne

Läs mer

Skapa mappar, spara och hämta dokument

Skapa mappar, spara och hämta dokument Skapa mappar, spara och hämta dokument Övningen görs på hårddisken i mappen Mina dokument 1a Starta programmet utforskaren 1 b Huvudgrupper i utforskaren 1c Expandera huvudgrupper, enheter och mappar Skapa

Läs mer

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden Infobank kvickguide Kom i gång med Infobank Välkommen till SKL Kommentus webbaserad tjänst Infobank Arbetsrätten. Denna snabbguide ger dig en kort introduktion som användare av Infobank, så att du snabbt

Läs mer

Introduktion. Markera den gröna bocken. Skriv in URL:en http://www.ipoint.se. Klicka på knappen Platser.

Introduktion. Markera den gröna bocken. Skriv in URL:en http://www.ipoint.se. Klicka på knappen Platser. LATHUND Introduktion Välkommen till vår interaktiva kursportal. Detta är en lathund för dig som ska utbilda dig med hjälp av ipoint-kurser. Instruktionerna gäller när du använder Internet Explorer 8.0

Läs mer

Hur du gör ditt Gilles hemsida - en liten hjälp på vägen

Hur du gör ditt Gilles hemsida - en liten hjälp på vägen Hur du gör ditt Gilles hemsida - en liten hjälp på vägen Sidan 2 - Logga in Sidan 3 - Uppbyggnad av en sida Sidan 4 - Infoga länk Sidan 5 - Infoga bilaga Sidan 6 - Infoga bild Sidan 7-8 Vad betyder knapparna

Läs mer

Lathund för att hantera kongresshandlingar. Läsplatta - ANDROID

Lathund för att hantera kongresshandlingar. Läsplatta - ANDROID Lathund för att hantera kongresshandlingar Läsplatta - ANDROID Inför och under kongressen 2013 förekommer handlingarna enbart i digital form, närmare bestämt i PDF-format. I denna lathund får du som använder

Läs mer

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab SELLOUT Version 2.5 av eyescream information ab Detta verk är skyddat av upphovsrättslagen och får ej helt eller delvis mångfaldigas! Sigurdsgatan 6 721 30 VÄSTERÅS 021-14 62 00 Artikelnummer: 5XXX PA9

Läs mer

Lathund för att hantera kongresshandlingar

Lathund för att hantera kongresshandlingar Lathund för att hantera kongresshandlingar Läsplatta - ipad Inför och under kongressen 2013 förekommer handlingarna enbart i digital form, närmare bestämt i PDF-format. I denna lathund får du som använder

Läs mer

2. Windows 10. Behandlade Ord. Windows Anniversary. Göran Johansson

2. Windows 10. Behandlade Ord. Windows Anniversary. Göran Johansson Behandlade Ord Göran Johansson Windows Anniversary Här följer en liten sammanställning av vad som skiljer Windows Anniversary från Windows 10. Heltäckande är den säkert inte. Utgångspunkten är Grundboken

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev

Uppdaterad: 2014-03-18. Lathund. Nyhetsbrev Uppdaterad: 2014-03-18 Lathund Nyhetsbrev 1 1 Innehållsförteckning Inledning 3 Nyhetsbrev 4 Nyhetsbrevsanmälan 4 Skapa nyhetsbrevsanmälan 4-6 Skapa layout för nyhetsbrev 7-10 Skapa nyhetsinnehåll 10 Lägg

Läs mer

Användarmanual för rapportering av förflyttningar av grisar, får eller getter via Internet

Användarmanual för rapportering av förflyttningar av grisar, får eller getter via Internet Användarmanual för rapportering av förflyttningar av grisar, får eller getter via Internet April 2008 Innehållsförteckning 1 Webbplats... 1 1.1 Hem.... 3 1.2 Fördelar med rapportering via Internet... 3

Läs mer

Lärarhandledning. Felix börjar skolan

Lärarhandledning. Felix börjar skolan Lärarhandledning för Felix börjar skolan Felixonline är en digital anpassning av barnboksserien Felix börjar skolan utgiven av Bonnier utbildning. Syftet med läromedlet är i första hand att skapa läsupplevelse

Läs mer

Biometria Violweb. Kom-igång-guide. Mars Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av Biometrias tjänster.

Biometria Violweb. Kom-igång-guide. Mars Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av Biometrias tjänster. Violweb Kom-igång-guide Mars 2019 Sammanfattning Den här anvisningen är till för dig som ska börja använda dig av s tjänster. Innehållsförteckning Systemkrav... 2 Administratörsrättigheter... 3 Hur vet

Läs mer

1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som är i PDF-format?

1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som är i PDF-format? PDF-tips Vill du veta mer eller har problem med att ladda ner eller att öppna PDF-filer på polisen.se? Här får du några tips. 1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som

Läs mer

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

Axalon Process Navigator SP Användarhandledning

Axalon Process Navigator SP Användarhandledning Axalon Process Navigator SP Användarhandledning Axalon Process Navigator SP 2013, senast reviderad: den 11 juni 2014 Innehåll Innehåll... 2 Om denna användarhandledning... 3 Syfte... 3 Vem är denna handledning

Läs mer

Manual till Båstadkartans grundläggande funktioner

Manual till Båstadkartans grundläggande funktioner Manual till Båstadkartans grundläggande funktioner Webbfönstret När du klickar på kartlänken öppnas Båstadkartan i eget fönster eller egen flik, beroende på inställningen i din webbläsare. Bilden nedan

Läs mer

MANUAL FÖR KÅRSIDA. Senast uppdaterad

MANUAL FÖR KÅRSIDA. Senast uppdaterad MANUAL FÖR KÅRSIDA Senast uppdaterad 2017-10-26 innehåll 2 Innehåll Välkommen till er kårsida....3 Logga in.... 3 Glömt lösenord... 3 Ändra uppgifter och byta lösenord.... 3 Mediabibliotek.... 3 Scoutkårer....4

Läs mer

Handbok Hogia PBM Payslip

Handbok Hogia PBM Payslip Handbok Innehållsförteckning Vad är... 2 Portalens uppbyggnad... 2 Hem... 2 Mina uppgifter... 2 pråk (Tilläggsmodul Hogia PBM)... 2 Användaruppgifter... 2 Personlig information... 3 Vänster meny... 3 Portalyta...

Läs mer

En guide till Sign On Blankettarkiv

En guide till Sign On Blankettarkiv En guide till Sign On Blankettarkiv www.signon.se/blankettarkiv Sign On Blankettarkiv Sign On Blankettarkiv förser dig med elektroniska blanketter via Internet. En tjänst som gör hela din administration

Läs mer

Inrättande av barnhus i södra Älvsborg förfrågan från Sjuhärads kommunalförbund ert dnr 2014/SKF 0109

Inrättande av barnhus i södra Älvsborg förfrågan från Sjuhärads kommunalförbund ert dnr 2014/SKF 0109 1 (3) Tjänsteutlåtande Datum 2014-12-02 Diarienummer 484-2014:V180 Sjukhusledning Handläggare: Suzanne Guregård Telefon: 033-616 10 00 E-post: sas@vgregion.se Till styrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus

Läs mer

Dokument i klassens aktivitet

Dokument i klassens aktivitet Dokument i klassens aktivitet I min mall har jag ju tagit bort Aktivitetens dokument, så att eleverna inte har tillgång till dem. Min tanke med detta är att de lärare som arbetar i klassen då får en plats

Läs mer

Inloggning till Symfoni

Inloggning till Symfoni Sidan 1 av 5 Inloggning till Symfoni Förutsättningar Symfoni för vårdgivare kunna logga in och i Symfoni för vårdgivare: Din vårdenhet måste vara registrerad i SLL:s vårdgivarregister Menuett, med rätt

Läs mer

Människor i Nederluleå 1776-1805

Människor i Nederluleå 1776-1805 Människor i Nederluleå 1776-1805 Människor i Nederluleå 1776-1805 är en sammanställning av kyrkoarkivalier från Nederluleå församling åren 1776-1805. Under den tiden omfattade Nederluleå nuvarande Nederluleå,

Läs mer

En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben

En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben Publicera Y-bladet Innehåll Publicera Y-bladet...1 En användarmanual för att publicera Y-bladet på webben...1 Logga in...2 Logga ut...2 Att lägga till en artikel till Y-bladet...3 Ändra ett inlägg...5

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG 2012/2013

KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG 2012/2013 KOMMUNIKATIONSPLAN Dnr: 110-2011 Handläggare: Anna Grill Beslutat datum: 2011-12-07 Styrande dokument Sakkod: 9 KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG 2012/2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Varför

Läs mer

MarinWiki. Manual. Copyright 2014 MarinWiki.se

MarinWiki. Manual. Copyright 2014 MarinWiki.se MarinWiki Manual Innehåll Bakgrund...3 Viktig information...3 Hur tillförlitlig är MarinWiki?...3 Spam eller felaktigheter...3 Vem äger innehållet?...3 Vem står bakom MarinWiki?...3 Reklam...4 Använda

Läs mer

Landstinget i Värmland, mars 2012

Landstinget i Värmland, mars 2012 Snabbguide Landstinget i Värmland, mars 2012 Innehållsförteckning Snabbguide till basfunktioner i LISA+... 3 Om LISA+... 3 Att komma igång... 3 Inloggning... 5 Att byta lösenord... 5 Hur görs personsökning?...

Läs mer

Allmän IT-kunskap. Innehåll

Allmän IT-kunskap. Innehåll Allmän IT-kunskap Datorer och program... 7 Användningsområden...7 Program...7 Stora och små datorer...8 Gamla datorer...9 Datorns funktion... 10 Digitalt och binärt...10 Programmeringsspråk...10 Bitar,

Läs mer

Skapa sidor, redigera befintliga samt lägga upp och länka till dokument. Mejla info@handels.se då riskerar inget att falla mellan stolarna.

Skapa sidor, redigera befintliga samt lägga upp och länka till dokument. Mejla info@handels.se då riskerar inget att falla mellan stolarna. Lathund handels.se Skapa sidor, redigera befintliga samt lägga upp och länka till dokument https://www.handels.se/templates/login.aspx?returnurl=/secure är adressen för att kunna logga in i Episerver.

Läs mer

Närvarande: Ingela Tuvegran, ordförande SÄS Kerstin von Sydow, vice ordförande Primärvården/Tandvården Södra Älvsborg

Närvarande: Ingela Tuvegran, ordförande SÄS Kerstin von Sydow, vice ordförande Primärvården/Tandvården Södra Älvsborg D:nr: 74/2004:19 Protokoll fört vid möte den 13 september 2004 Chefgruppen ReKo sjuhärad Kl. 08.30 12.00, Tranemo kommun Närvarande: Ingela Tuvegran, ordförande SÄS Kerstin von Sydow, vice ordförande Primärvården/Tandvården

Läs mer

Min Betong Thomas Betongs kundportal

Min Betong Thomas Betongs kundportal Min Betong Thomas Betongs kundportal Användarmanual - Kunder senast uppdaterad: 2017-09-10, version 8.1 Tel +46 0 104 50 50 00 info@thomasbetong.se www.thomasbetong.se 1 Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1

Läs mer

Pensionärsföreningens webbplats GUIDE FÖR NYA WEBBANSVARIGA

Pensionärsföreningens webbplats GUIDE FÖR NYA WEBBANSVARIGA Pensionärsföreningens webbplats GUIDE FÖR NYA WEBBANSVARIGA 1- Adress till webbplatsen Alla föreningar har tillgång till en webbplats (webbsajt) gratis via förbundet Webbplatsen är en undersida till www.spfpension.fi,

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar.

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Kursvärdering Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Här finns även tips på några olika sätt att skapa en kursvärdering

Läs mer

Villaägarna. Redaktörsmanual för Samfälligheter

Villaägarna. Redaktörsmanual för Samfälligheter Villaägarna Redaktörsmanual för Samfälligheter Grundstruktur för Samfälligheter... 3 Behörigheter... 3 Hitta din förenings webbplats... 4 Redigera sidor... 5 Samfällighet... 7 Övre delen... 8 Undre delen...

Läs mer

Skriva nyheter på sunne.se

Skriva nyheter på sunne.se Skriva nyheter på sunne.se, CMS 7.5 Sidan 1 av 6 Skriva nyheter på sunne.se Det är extra viktigt att skriva en intressant rubrik och en sammanfattande ingress för en nyhet. Rubriken och ingressen är dörren

Läs mer

Lathund för att hantera kongresshandlingar

Lathund för att hantera kongresshandlingar Lathund för att hantera kongresshandlingar Läsplatta - ipad Inför och under kongressen 2015 förekommer handlingarna enbart i digital form, närmare bestämt i PDF-format. I denna lathund får du som använder

Läs mer

Snabbguide till EpiServer 6. Begrepp

Snabbguide till EpiServer 6. Begrepp Snabbguide till EpiServer 6 Svensk innebandy har en gemensam webbplattform som heter EpiServer 6. För att få en så effektiv och bra webbplats som möjligt krävs en insats av Dig som redaktör i form av arbetssätt

Läs mer

Snabbguide till de nya funktionerna

Snabbguide till de nya funktionerna Snabbguide till de nya funktionerna INNEHÅLL Vad är nytt i PhysioTools... 2 Sidan Övningar... 2 Starta PhysioTools... 2 Webbadress till er installation av PhysioTools... 2 Gör ett träningsprogram... 2

Läs mer

Lathund för att hantera kongresshandlingar

Lathund för att hantera kongresshandlingar Lathund för att hantera kongresshandlingar Dator PC Inför och under kongressen 2013 förekommer handlingarna enbart i digital form, närmare bestämt i PDF-format. I denna lathund får du som använder en dator/pc

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 1 (19) Projektledare Godkänd av (beställare/projektägare) ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 2 (19) Innehåll 1. Applikation

Läs mer

Så kommer du igång med Kontrollwiki

Så kommer du igång med Kontrollwiki Så kommer du igång med Kontrollwiki Livsmedelsverket Så kommer du igång Få koll på kontrollen Nu kan du snabbt och enkelt få svar på alla dina frågor om livsmedelskontroll. Vårt nya webbaserade verktyg

Läs mer

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser 1 1. Introduktion 3 2. Inloggning 3 3. Publicering av nyheter 4 4. Hantera nyheter 7 5. Snabblänkar 7 6. Sidor 8 7. Händelser 8 8. Distriktets

Läs mer

Manus för instruktionsfilm: Skapa ett filarkiv

Manus för instruktionsfilm: Skapa ett filarkiv Manus för instruktionsfilm: Skapa ett filarkiv Innehåll Manus för instruktionsfilm: Skapa ett filarkiv... 1 Introduktion: startsida... 1 Vad är ett filarkiv... 2 Öppna Produktionsverktyg... 2 Lägg till

Läs mer

Protokoll fört vid möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp Primärvårdskansliet, Borås

Protokoll fört vid möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp Primärvårdskansliet, Borås Ansvarig utgivare: Hemsida: Vårdsamverkan ReKo Sjuhärad http://reko.vgr.se Handläggare: Epost: Kerstin von Sydow reko.sjuharad@vgregion.se Ärende: Protokoll från ReKo Sjuhärads chefsgrupp 2010-03-03 Dokumentnivå:

Läs mer

Handbok för FN-föreningarnas webbredaktörer. December 2011

Handbok för FN-föreningarnas webbredaktörer. December 2011 Handbok för FN-föreningarnas webbredaktörer December 2011 Innehåll Välkommen som redaktör för din förenings hemsida... 3 FN.se... 4 Delwebb: Distrikt och föreningar... 4 Hitta en förening... 5 Föreningssidornas

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

LATHUND FRONTPAGE 2000

LATHUND FRONTPAGE 2000 LATHUND FRONTPAGE 2000 RXK Läromedel AB, Riddarplatsen 36 Plan 7 177 30 Järfälla Tel: 08-580 886 00, Fax: 08-580 259 40 www.rxk.se, e-post: info@rxk.se Detta material är författat av RXK Läromedel AB.

Läs mer

Snabbguide till EpiServer CMS 5. Globalt delat innehåll. Vad är globalt delat innehåll?

Snabbguide till EpiServer CMS 5. Globalt delat innehåll. Vad är globalt delat innehåll? Snabbguide till EpiServer CMS 5 Globalt delat innehåll Vad är globalt delat innehåll? Globalt delat innehåll innebär att samma information kan visas på olika ställen på webbplatsen. När du ändrar i informationen

Läs mer

Installationsanvisning för LUQSUS-K version 3.0b

Installationsanvisning för LUQSUS-K version 3.0b Avd. för arbets-och miljömedicin & Inst. för psykologi, Lunds universitet Installationsanvisning för LUQSUS-K version 3.0b Systemkrav Innan du börjar installationen bör du kontrollera att operativsystem

Läs mer

Webbsida i Wordpress. Existens på webben och bli sökbar

Webbsida i Wordpress. Existens på webben och bli sökbar Webbsida i Wordpress Existens på webben och bli sökbar Om Susann Rickan Susann Rickan bor i Nora Byggt webbsidor i 16 år Eget företag sedan 2009. Hjälper företag med webb och foto. Tycker om att bygga

Läs mer

Internet. En enkel introduktion. Innehåll:

Internet. En enkel introduktion. Innehåll: Internet En enkel introduktion Innehåll: Datorns olika delar Starta datorn Så gör du om du kan webbadressen Så gör du om du inte kan webbadressen Kortfattad repetition Alingsås bibliotek, 2012 2 3 4 6

Läs mer

Mappar och filer för webbsidor

Mappar och filer för webbsidor Mappar och filer för webbsidor I de4a dokument illustreras det hur du kan arbeta med mappar och filer, då du skapar webbsidor och ska publicera dem för uppgi=erna. Det visas också hur du skickar in redovisningar

Läs mer

Handbok för medborgare i Dexter

Handbok för medborgare i Dexter Handbok för medborgare i Dexter Version 2.0 för Dexter 3.9 Förkortad version gällande Alléskolan i VARA IT-stöd för morgondagens skola & förskola IST erbjuder skolledare, pedagoger, elever och vårdnadshavare

Läs mer

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan

LATHUND. Att komma igång med Pecar E Plan LATHUND Att komma igång med Pecar E Plan E Plan Lathund Hej och välkommen till E Plan, det digitala verktyg som bl.a. gör kontrollplaner och egenkontroller digitala, sökbara samt samlar all dokumentation

Läs mer

Acrobat 9. Adobe. Grundkurs

Acrobat 9. Adobe. Grundkurs Acrobat 9 Adobe Grundkurs Innehållsförteckning 1 Vad är Acrobat 9?...5 Kort om programmet... 5 Användningsområden... 6 Vad är PDF lite teori... 7 Starta och stänga Acrobat 9... 8 Starta programmet... 8

Läs mer

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Redigeraläge Startsidan Beskrivning av flikarna Öppna hemsidan: http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=196012 Öppna ditt arbetsrum. Klicka

Läs mer