FRAMTIDSPROGRAMMET 2023

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FRAMTIDSPROGRAMMET 2023"

Transkript

1 FRAMTIDSPROGRAMMET 2023

2 Under 2013 inledde HSB Stockholm projektet HSB 100 år en medlemsdialog. Syftet är att våra ägare medlemmar, bosparare, bostadsrättshavare och bostadsrättsföreningar ska få möjlighet att forma HSB Stockholms framtid och utveckling. Vad krävs för att vi på 100-årsdagen 2023 ska leva upp till visionen om att vara den aktör som har det bästa anseendet när det gäller boendet? De synpunkter och förslag som tidigare samlats in via enkäter, öppna hus och samtal sammanställdes 2015 i Framtidsprogrammet Nu har vi snart kommit halvvägs, och det har återigen blivit dags att höra vad du som medlem tycker är vi på rätt väg?

3 1. LYHÖRDA KUNDTEAM SKA GE NÄRMARE FÖRVALTNING Enligt Framtidsprogrammet ska vår förvaltning satsa på spetskompetens genom att fördjupa kundrelationer med hjälp av kundansvariga, och förstärka expertisen inom våra tjänsteområden. Utvecklingen av en ny modernare förvaltarroll och fler experttjänster är exempel på hur vi ska möta den professionella styrelsens behov. Detta gör vi för att nå dit: GEOGRAFISKA KUNDTEAM SKA STÄRKA KUNDRELATIONEN Förvaltningsverksamheten har påbörjat ett omfattande arbete för att stärka kundrelationerna och öka kvaliteten på tjänsteerbjudandet. Kärnan i förändringen är omställningen till geografiska kundteam, där förvaltningens samtliga kompetenser och roller finns representerade. Genom att låta samma grupp medarbetare ansvara för ett antal specifika kunder skapar vi ökad kundkännedom, bättre återkoppling och proaktivitet, höjd kvalitet i leveransen och inte minst besvärsfrihet för våra kunder. Omställningen beräknas pågå till KEY ACCOUNT MANAGER ETT SPRÅKRÖR FÖR KUNDERNA För att ytterligare öka närheten till kunderna har fem nya Key Account Managers tillsats, en för varje geografiskt område (norr, väst, city, syd, sydost). Rollen innebär att kunden får en nära samarbetspartner och kontaktperson, vars främsta uppgift är att skapa en nära dialog med kunden. Målet är att effektivare fånga upp kundärenden, kartlägga behov och föra vidare synpunkter till förvaltningsorganisationen. Key Account Managern har även ett övergripande ansvarar för att utveckla avtalsrelationerna och säkerställa förvaltningsleveransen. ÖKAD TRYGGHET MED LÅNGSIKTIG EKONOMISK FÖRVALTNING Vår ekonomiska förvaltning bidrar till att många bostadsrättsföreningar har en sund ekonomi. Men vi arbetar också utbildande, för att visa hur ekonomin påverkar en bostadsrättsförening. Vi vill också öka förståelsen för vikten av ett långsiktigt perspektiv i rollen som fastighetsägare. Vår analyskompetens har utökats, och idag hjälper vi föreningar att ta fram nyckeltal som löpande revideras.

4

5 2. PERSONLIG SERVICE PÅ DINA VILLKOR Enligt Framtidsprogrammet ska vi ytterligare förenkla IT och kommunikation, genom att erbjuda lättillgängliga och användarvänliga tjänster i kanaler som medlemmarna efterfrågar. I praktiken betyder det exempelvis att fler ärenden kan skötas dygnet runt på webben, via personlig inloggning. Detta gör vi för att nå dit: ETT ENGAGERAT HSB KUND- OCH MEDLEMSSERVICE Den omställning som förvaltningsorganisationen har inlett, med geografiska kundteam och KAM, omfattar även vår serviceorganisation. Tidigare Servicecenter heter numera HSB Kund- och Medlemsservice, och har integrerats i de geografiska kundteamen. Det gör att vi stärker relationen och ökar kundkännedomen, och därmed servicegraden. Målet är att vi ska arbeta mer proaktivt även med service, och att du som kund ska mötas av ett personligt engagemang, och samtidigt ha tillgång till hela HSB Stockholms kompetens. DU VÄLJER KANAL VI GER PERSONLIG SERVICE Det viktigaste för oss är att du som kund och medlem ska vara nöjd och trygg med vår service. Du väljer själv i vilken servicekanal du vill kontakta oss via telefon, vår webbsida, sociala medier eller mejl. Det är vårt ansvar att se till att det hänger ihop, oavsett vilken kanal du väljer. Du ska snabbt få svar på dina frågor, och hjälp att lösa ditt problem. På webben kan du även enkelt se var ditt ärende befinner sig. Vi har även målsättningen att på sikt bli bättre på att mäta nöjdheten bland våra kunder och medlemmar i realtid. DIGITALA TJÄNSTER VIA MINA SIDOR HSB Stockholm har lanserat en ny version av Mina sidor, som är en central del i vår satsning på ett digitaliserat tjänsteutbud. Här kommer du som medlem att möta HSB Stockholm i allt större utsträckning framöver. Mina sidor är en plattform för information, tjänster och erbjudanden, presenterat på ett så användarvänligt och lättillgängligt sätt som möjligt. Tjänsten utvecklas löpande, och på sikt kommer även HSB Portalen att integreras fullt ut. Ännu ett steg i att vi i större utsträckning finns tillgängliga för dig, på dina villkor.

6

7 3. ETT LEVANDE MEDLEMSKAP MED FÖRDELAR Enligt Framtidsprogrammet ska vi fortsätta dialogen med medlemmarna genom att informera, engagera och skapa fler forum för delaktighet. Satsningen på vår digitala närvaro, som i sin tur också frigör resurser för personliga möten, är ett exempel på hur vi åstadkommer detta. Vi ska också förstärka HSB-ledamoten genom att öka engagemanget och kompetensen med hjälp av utbildning. Detta gör vi för att nå dit: MEDLEMSVERKSAMHET MED KUNSKAPSÖVERFÖRING Numera är all generell utbildning kostnadsfri, som en del av medlemskapet. Allt från introduktionsutbildning och grundutbildningar till funktionsutbildningar och utbildning i de digitala verktygen. Vi har även inlett ett arbete för att framöver erbjuda utbildningar via webbaserade seminarier (webinars). Distriktsverksamheten är en annan viktig plattform för kunskapsutbyte, där förtroendevalda erbjuds olika aktiviteter som rör boendet, fastighetsägandet och styrelsens arbete. Vi har även introducerat Mötesplats HSB, en uppskattad och välbesökt seminarieform med ett hundratal temakvällar per år. Syftet är att stärka styrelsens kunskaper inom en rad aktuella områden. KUNNIGA OCH KOMPETENTA HSB-LEDAMÖTER Antalet HSB-ledamöter och deras mötesdeltagande har ökat de senaste åren. Under ett år närvarar HSB-ledamöter på cirka styrelsemöten. Det är fortsatt vår mest uppskattade medlemsförmån, och vi arbetar alltid för skräddarsydda matchningar mellan bostadsrättsföreningar och HSB-ledamöter. Rekryteringsbasen har breddats och vi satsar på ökad kompetens, bland annat genom löpande vidareutbildningar. Under 2016 bjöds alla ledamöter in att delta på en ledamotskonferens, som gav fördjupade kunskaper kring HSBs tjänsteutbud, juridik och ledamotsrollen. EN HJÄLPANDE HAND VID STADGEÄNDRINGAR De senaste åren har präglats av stadgeändringar hos HSB Stockholms medlemsföreningar. Arbetet aktualiserades ytterligare i och med en ny lag som kräver att alla bostadsrättsföreningar ska ha påbörjat sina stadgeändringar senast Det är ett intensivt informationsarbete och administrativt stöd, där vår medlemsverksamhet hjälper över hundra bostadsrättsföreningar årligen att anta nya stadgar.

8

9 4. BREDD I UPPDRAGET SOM HÅLLBAR SAMHÄLLSBYGGARE Enligt Framtidsprogrammet ska vi ta ett större samhällsansvar genom att driva på en bostadspolitik som ser till alla plånböcker och behov. Vår närvaro i samhällsdebatten speglar vårt samhällsansvar. Detta gör vi för att nå dit: EN TYDLIG RÖST I STOCKHOLMSREGIONENS BOSTADSDEBATT Som en intresseorganisation för bostadsrättsföreningar ska HSB Stockholm företräda medlemmarnas intressen i bostadspolitiska frågor. Vår ambition är att vara en tydlig röst i Stockholmsregionens bostadsdebatt. För att utveckla vårt påverkansarbete har vi ökat resurser för frågor som rör press och opinionsbildning, och kommer under 2017 att presentera ett nytt påverkansprogram. Förhoppningen är att verka för fler bostäder för fler stockholmare, att vårda och ta hand om det som redan byggts, samt att skapa ett hållbart boende utan fossila energikällor. VI ARBETAR FÖR ETT HÅLLBART SAMHÄLLE Sedan många år arbetar HSB Stockholm mot högt ställda mål inom miljö, energi och klimat. Vi tar även socialt och ekonomiskt ansvar i vår roll som samhällsbyggare. Mellan 2008 och 2023 ska vi minska vår klimatpåverkan med 75 procent, för att till 2030 nå målet om nära-noll-klimatpåverkande utsläpp. I över tio år har vi varit en miljöcertifierad organisation enligt ISO-standarden Dessutom arbetar vi med en rad olika initiativ inom social hållbarhet. Bland annat stöttar vi stiftelsen Läxhjälpen, organisationen Ett tak två generationer, och driver ett eget lärlingsprogram för fastighetsskötare. MÅNGFALD EN FRÅGA I FOKUS Som en värderingsstyrd organisation är mångfald och människors lika värde en central fråga för HSB Stockholm. Därför är vi stolta över att vår medarbetarkår speglar Stockholms befolkning sett till ursprung, där 23 procent har utländsk bakgrund. Mångfald är även en fråga som rör bostadsrättsföreningar och dess styrelser. Genom vårt kvinnliga nätverk arbetar vi för att fler kvinnor ska ta sig an förtroendeuppdrag. Vår vision är även att starta liknande nätverk för att få fler unga, samt personer med utländsk bakgrund, att ta sig an styrelsearbete. Vi deltar även i mångfaldsdebatten genom att driva frågan om vikten av mångfald i bostadsrättsföreningars styrelser.

10

11 5. FLER BOSTÄDER ÅT FLER BOSPARARE Enligt Framtidsprogrammet 2023 ska HSB Stockholm erbjuda en bredd av boenden genom att bygga och förvärva fastigheter till bosparande medlemmar. Det är en heterogen grupp som efterfrågar fler hyresrätter och ett individanpassat boende. Läge, område och pris är avgörande faktorer för valet av boende. Detta gör vi för att nå dit: ÖKAD BYGGTAKT FÖRDUBBLING AV ANTALET SÄLJSTARTER Som en medlemsägd bostadskooperation är HSB Stockholms viktigaste uppdrag att erbjuda bra och prisvärda bostäder åt våra medlemmar. Under 2016 säljstartades 523 lägenheter, vilket är en fördubbling jämfört med Under 2016 ökade även antalet byggstarter jämfört med föregående år. Vi har också förvärvat många nya intressanta byggrätter, vilket gör att den totala portföljen nu omfattar drygt byggrätter. Det gör att vi de kommande åren står rustade för att bygga mer än någonsin tidigare. STRUKTURERAD SATSNING PÅ FLER HYRESRÄTTER För att möta efterfrågan från våra bosparande medlemmar har vi inlett en satsning på ökad nyproduktion av hyresfastigheter. Dels har vi förstärkt organisationen med fler medarbetare, dels arbetar vi strukturerat för att få fram byggrätter. Bland annat genom att uppvakta kommuner och delta i markanvisningstävlingar. Under 2017 hoppas vi därför kunna inleda nyproduktion av hyresrätter för första gången någonsin. Vi fortsätter även att förvärva befintliga hyresfastigheter, med målet att öka beståndet från till de kommande åren. VI BYGGER PÅ ETT HÅLLBART SÄTT HSB Stockholm bygger hållbara bostäder. Det innebär att all nyproduktion ska projekteras för att leva upp till lägst Miljöbyggnad Silver, en miljöcertifiering som innefattar kvalitetskrav gällande energiförbrukning, inomhusmiljö och materialval. Även de sociala hållbarhetsaspekterna vägs in när framtidens bostäder tar form. Det kan handla om tak med växthus, eller andra typer av gemensamma utrymmen där de boende kan mötas och bygga gemenskap.

12 Nu vill vi gärna veta vad du tycker är vi på rätt väg? På vår webbsida kan du besvara frågor, lämna synpunkter och förslag. Besök eller skicka ett mejl till Vi ser fram emot att höra av dig.

FRAMTIDSPROGRAMMET 2023

FRAMTIDSPROGRAMMET 2023 HSB Stockholms ordinarie föreningsstämma 2015. Flik 5 FRAMTIDSPROGRAMMET 2023 HSB Stockholm initierade under 2013 en medlemsdialog som gick under rubriken HSB 100 år. Syftet med dialogen var att ge alla

Läs mer

FRAMTIDSPROGRAMMET 2023

FRAMTIDSPROGRAMMET 2023 MEDLEMMARNA HAR SAGT SITT II FRAMTIDSPROGRAMMET 2023 EN SAMMANSTÄLLNING AV VÅRA MEDLEMMARS ÅSIKTER. OM MEDLEMSDIALOGEN För fem år sedan startade HSB Stockholms medlemsdialog. Då frågade vi medlemmarna

Läs mer

DISTRIKTSSTÄMMA SÖDERORT VÄLKOMNA!

DISTRIKTSSTÄMMA SÖDERORT VÄLKOMNA! DISTRIKTSSTÄMMA SÖDERORT VÄLKOMNA! NY LAG OM EKONOMISKA FÖRENINGAR VARFÖR EN NY LAG FÖR EKONOMISKA FÖRENINGAR? Modernisering av lagen Förbättrade förutsättningar att anskaffa kapital till ekonomiska föreningar

Läs mer

MEDLEM I HSB DIN GUIDE TILL ALLA BRF-FÖRDELAR

MEDLEM I HSB DIN GUIDE TILL ALLA BRF-FÖRDELAR MEDLEM I HSB DIN GUIDE TILL ALLA BRF-FÖRDELAR 2012 1 Att vara medlem i HSB ger stora fördelar både för bostadsrättsföreningar och för bostadsrättshavare. Här får du veta mer om medlemskapet och vad det

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD TILLSAMMANS är vi över en halv miljon medlemmar. Du som bor i HSB är i gott sällskap. Cirka 345 000 av medlemmarna bor i HSBs bostadsrättsföreningar,

Läs mer

KVÄLLENS AGENDA. BYGGANDE STYRELSEN Samuel/Björn STATUS FRÅN BYGGET Projektledare Jeanette VAD HÄNDER SEN Björn

KVÄLLENS AGENDA. BYGGANDE STYRELSEN Samuel/Björn STATUS FRÅN BYGGET Projektledare Jeanette VAD HÄNDER SEN Björn HSB BRF ARENAN KVÄLLENS AGENDA BYGGANDE STYRELSEN Samuel/Björn STATUS FRÅN BYGGET Projektledare Jeanette VAD HÄNDER SEN Björn PRESENTATION HSB Personal Jeanette Lestander Peter Löwdin Samuel Bernberg Björn

Läs mer

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Några av fördelarna du får som HSB-medlem Centrala avtal som sänker kostnader Tack vare att vi är så många i HSB kan vi teckna förmånliga avtal

Läs mer

HSB Bostad. i ord och siffror

HSB Bostad. i ord och siffror HSB Bostad i ord och siffror HSB BOSTAD i ord och siffror 2014 1 Vår vision är att vi ska skapa framtidens bästa boende tillsammans med våra ägare // SKISSBILD // 2 HSB BOSTAD i ord och siffror 2014 innehåll

Läs mer

Vi är Vision. mål och hjärtefrågor. Förutsättningar för chefs och ledarskap. Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje.

Vi är Vision. mål och hjärtefrågor. Förutsättningar för chefs och ledarskap. Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje. Beslut, förbundsmötet 2016 Vi är Vision mål och hjärtefrågor Förutsättningar för chefs och ledarskap Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje Löner och villkor Framtidens arbetsliv Fair Union Vi är Vision är

Läs mer

MEDLEM I HSB DIN GUIDE TILL ALLA BRF-FÖRDELAR

MEDLEM I HSB DIN GUIDE TILL ALLA BRF-FÖRDELAR MEDLEM I HSB DIN GUIDE TILL ALLA BRF-FÖRDELAR 2014 1 2 Att vara medlem i HSB ger stora fördelar både för bostadsrättsföreningar och för bostadsrättshavare. I den här broschyren kan du läsa mer om varför

Läs mer

SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE MELLAN IDÉBUREN SEKTOR OCH SÖDERTÄLJE KOMMUN

SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE MELLAN IDÉBUREN SEKTOR OCH SÖDERTÄLJE KOMMUN SAMVERKANSÖVERENSKOMMELSE MELLAN IDÉBUREN SEKTOR OCH SÖDERTÄLJE KOMMUN Samhällsutveckling börjar med den enskilda människans engagemang. Den idéburna sektorn bidrar till ett aktivt medborgarskap som utvecklar

Läs mer

HSB DALARNA SAMMANSTÄLLNING FÖR VERKSAMHETSÅR 2017

HSB DALARNA SAMMANSTÄLLNING FÖR VERKSAMHETSÅR 2017 HSB DALARNA SAMMANSTÄLLNING FÖR VERKSAMHETSÅR 2017 Ivar, Borlänge ORDFÖRANDE Ett mycket aktivt och spännande år. BRITT-MARIE SÖDARV 2017 var utan tvekan ett mycket aktivt och spännande år för HSB Dalarna,

Läs mer

Vårdförbundet. Digital strategi. Antagen av förbundsstyrelsen april 2015

Vårdförbundet. Digital strategi. Antagen av förbundsstyrelsen april 2015 Vårdförbundet Digital strategi Antagen av förbundsstyrelsen april 2015 Innehållsförteckning Digital strategi vad är det och varför behöver vi en sådan?... 2 Digitala strategin utgår från kommunikationsplattform

Läs mer

AFFÄRSPLAN. AB Stora Tunabyggen. 1 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013. Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen.

AFFÄRSPLAN. AB Stora Tunabyggen. 1 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013. Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen. 2010 AFFÄRSPLAN 2013 AB Stora Tunabyggen Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen.se BESÖK Vasagatan 27 TEL 0243-733 00 FAX 0243-733 70 E-POST info@tunabyggen.se BANKGIRO 465-2566 POSTGIRO 46 26 58-6 ORG

Läs mer

Över en halv miljon medlemmar kan inte ha fel

Över en halv miljon medlemmar kan inte ha fel Över en halv miljon medlemmar kan inte ha fel Störst på bostadsrätt HSB är Sveriges främsta boende aktör och har över 90 års erfarenhet av bostadsmarknaden. HSB är en kooperativ organisation, vilket innebär

Läs mer

Ledamot i avdelningsstyrelse

Ledamot i avdelningsstyrelse Ledamot i avdelningsstyrelse Inledning Du som är avdelningsstyrelseledamot är en idéburen ledare och demokratiskt vald av medlemmar vid ett årsmöte. Tillsammans med de andra i styrelsen leder, samordnar

Läs mer

Vi tar Sverige till en tätposition inom hållbart samhällsbyggande. iqs.se

Vi tar Sverige till en tätposition inom hållbart samhällsbyggande. iqs.se Vi tar Sverige till en tätposition inom hållbart samhällsbyggande. iqs.se Det finns många skäl att satsa på forskning och innovation (FoI). För organisationer och företag kan det vara ett sätt att utveckla

Läs mer

Om oss. Information om Hyresgästföreningen

Om oss. Information om Hyresgästföreningen Om oss Information om Hyresgästföreningen Hyresgästföreningens verksamhetsidé Genom organisering av hyresgäster deltar Hyresgästföreningen i, tar ansvar för och är drivande i samhällets utveckling. Det

Läs mer

Förslag till verksamhetsplan för Klimataktion Stockholm 2014

Förslag till verksamhetsplan för Klimataktion Stockholm 2014 Förslag till verksamhetsplan för Klimataktion Stockholm 2014 Klimataktion Stockholms verksamhet utgår från riksorganisationen Klimataktions plattform, stadgar och beslut fattade av dess årsmöte. Verksamhetsplanen

Läs mer

MEDLEM I HSB STOCKHOLM TRYGGHET, KUNSKAP OCH ETT NYTT ANSIKTE VID STYRELSEBORDET

MEDLEM I HSB STOCKHOLM TRYGGHET, KUNSKAP OCH ETT NYTT ANSIKTE VID STYRELSEBORDET MEDLEM I HSB STOCKHOLM TRYGGHET, KUNSKAP OCH ETT NYTT ANSIKTE VID STYRELSEBORDET I OCH MED MEDLEMSKAPET I HSB FRIGJORDES MER TID TILL STYRELSEARBETET Jan Hultberg, vice ordförande HSB brf Vita Husen HSB

Läs mer

Framtidsprogrammet på 10 minuter

Framtidsprogrammet på 10 minuter Framtidsprogrammet på 10 minuter Tillsammans betyder vi mer för fler Vi står vid ett vägskäl i politiken och i samhället. Det handlar om hur vi ska bo i framtiden. Samtidigt som klyftorna i samhället blir

Läs mer

Framtidsprogrammet på 10 minuter

Framtidsprogrammet på 10 minuter Framtidsprogrammet på 10 minuter 1 Tillsammans betyder vi mer för fler Vi står vid ett vägskäl i politiken och i samhället. Det handlar om hur vi ska bo i framtiden. Samtidigt som klyftorna i samhället

Läs mer

Varför FRAMTIDS- FÖRETAG?

Varför FRAMTIDS- FÖRETAG? Varför FRAMTIDS- FÖRETAG? För företag som vill öka synlighet och profilering och attrahera jobbsökande i fastighets- och samhällbyggnadssektorn. För jobbsökande som vill kunna jämföra samma slags tjänster

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, Tyresö.

Verksamhetsplan Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, Tyresö. Verksamhetsplan Friskis&Svettis Tyresö, Bollmora gårdsväg 8, 135 39 Tyresö www.friskissvettis.se/tyreso sida 1 Verksamhetsplan Inledning Sedan starten för 30 år sedan har föreningen drivits utifrån Friskis&Svettis

Läs mer

2013-05-07 Sida 1 av 6. Förbundsstyrelsens förslag till strategisk målbild Jakten i framtiden

2013-05-07 Sida 1 av 6. Förbundsstyrelsens förslag till strategisk målbild Jakten i framtiden 2013-05-07 Sida 1 av 6 Förbundsstyrelsens förslag till strategisk målbild Jakten i framtiden 2013-05-07 Sida 2 av 6 Inledning Jakten på framtiden har under 2012 och 2013 inneburit ett omfattande arbete,

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet

Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet 2014-2018 Beslutad av förbundsstyrelsen i november 2014. Kommunikationsstrategin gäller förtroendevalda och medarbetare i Vårdförbundet. Kommunikationsstrategin

Läs mer

Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun

Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Informations- och kommunikationspolicy för Piteå kommun Policy 2009-09-14, 120 Kommunfullmäktige

Läs mer

Allmänt om bostadsrätt som boendeform

Allmänt om bostadsrätt som boendeform Sidan 1 av 5 Allmänt om bostadsrätt som boendeform Det finns idag några olika boendeformer. Man kan bl.a. bo i villa, radhus, ägarlägenhet, bostadsrätt eller hyresrätt. Det finns även andra boendeformer

Läs mer

Ett medlemskap i Bostadsrätterna för att skapa opinion och styrka

Ett medlemskap i Bostadsrätterna för att skapa opinion och styrka Ett medlemskap i Bostadsrätterna för att skapa opinion och styrka Bostadsrätterna arbetar också fokuserat med opinionsbildning och information för att påverka samhället till bostadsrättens fördel. Ett

Läs mer

Medlemskap i Bostadsrätterna förenklar livet i föreningen

Medlemskap i Bostadsrätterna förenklar livet i föreningen Medlemskap i Bostadsrätterna förenklar livet i föreningen Sveriges ledande intresse- och serviceorganisation för bostadsrättsföreningar Med goda råd och rätt hjälp blir livet i styrelsen lättare Bostadsrätten

Läs mer

Vi är Vision! Juni 2016

Vi är Vision! Juni 2016 Vi är Vision! Juni 2016 2 Inledning Under några år har vi tillsammans byggt Vision och vi har varit framgångsrika. Allt fler väljer att bli medlemmar i Vision. Vi växer för varje dag som går. Bilden och

Läs mer

Jan Ferlin Kommunikationschef Hyresgästföreningen

Jan Ferlin Kommunikationschef Hyresgästföreningen Opinionsbildning Jan Ferlin Kommunikationschef Hyresgästföreningen Opinionsbildning Strategi för opinionsbildning Utgångspunkter Genom att bli spetsigare i vad vi opinionsbildar om, men samtidigt bredare

Läs mer

Vad diskuterades på Rektors inspirationsdagar aug? En sammanfattning

Vad diskuterades på Rektors inspirationsdagar aug? En sammanfattning Vad diskuterades på Rektors inspirationsdagar 24-25 aug? En sammanfattning Våra tillgångar Närhet, tillgänglighet och flexibilitet - Litenhet som tillgång. Snabbrörliga. Flexibla. - Nytt universitet. Mottagligt

Läs mer

Opinionsbildning och kommunikation

Opinionsbildning och kommunikation Verksamhetsplan 2019 Det är en ynnest att vara en del av Linköpings arbetarekommun och att ha förtroendet att leda den. Det åligger oss i styrelsen att se till att Socialdemokraterna i Linköping lever

Läs mer

Hållbart ledarskap. Vad innebär det och hur uppnås det?

Hållbart ledarskap. Vad innebär det och hur uppnås det? Hållbart ledarskap Vad innebär det och hur uppnås det? CSR Västsverige Projekt hållbart ledarskap Om att leda för hållbarhet Vad är hållbart ledarskap för er? CSR Västsverige PUBLIC & PRIVATE RESPONSIBILITY

Läs mer

Expedition 50 Vad IOGT-NTO:s förbundsstyrelse ser som utvecklande steg framöver

Expedition 50 Vad IOGT-NTO:s förbundsstyrelse ser som utvecklande steg framöver Expedition 50 Vad IOGT-NTO:s förbundsstyrelse ser som utvecklande steg framöver Stora och viktiga processer är igång Förbundsstyrelsen kommer på kongressen att lägga ett antal konkreta förslag och uppdrag

Läs mer

VÅRA STYRDOKUMENT FÖR 2016 OCH FRAMÅT HSBs KOMPASS VÄGEN MOT DET GODA BOENDET

VÅRA STYRDOKUMENT FÖR 2016 OCH FRAMÅT HSBs KOMPASS VÄGEN MOT DET GODA BOENDET VÅRA STYRDOKUMENT FÖR 2016 OCH FRAMÅT HSBs KOMPASS VÄGEN MOT DET GODA BOENDET GEMENSAMMA STYRDOKUMENT FÖR HELA HSB Med gemensamma krafter möter vi omvärlden och svarar på medlemmarnas behov. STARKARE TILLSAMMANS

Läs mer

STYRDOKUMENT FÖR 2018 OCH FRAMÅT HSBs KOMPASS VÄGEN MOT DET GODA BOENDET

STYRDOKUMENT FÖR 2018 OCH FRAMÅT HSBs KOMPASS VÄGEN MOT DET GODA BOENDET STYRDOKUMENT FÖR 2018 OCH FRAMÅT HSBs KOMPASS VÄGEN MOT DET GODA BOENDET GEMENSAMMA STYRDOKUMENT FÖR HELA HSB Med gemensamma krafter möter vi omvärlden och svarar på medlemmarnas behov. STARKARE TILLSAMMANS

Läs mer

TIO BRA SKÄL ATT VARA MEDLEM

TIO BRA SKÄL ATT VARA MEDLEM TIO BRA SKÄL ATT VARA MEDLEM ETT MEDLEMSKAP SOM LÖNAR SIG Som medlem i Fastighetsägarna kan du anlita våra jurister som är experter på fastighetsjuridik, ta hjälp av våra hyresförhandlare och gå utbildningar

Läs mer

STRATEGISK MÅLBILD Beslutad vid årsstämman 1 2 juni 2013

STRATEGISK MÅLBILD Beslutad vid årsstämman 1 2 juni 2013 STRATEGISK MÅLBILD Beslutad vid årsstämman 1 2 juni 2013 INLEDNING Jakten på framtiden har under 2012 och 2013 inneburit ett omfattande arbete, vars syfte har varit att bygga en tydlig och klar målbild

Läs mer

Medarbetare i Norrköpings kommun

Medarbetare i Norrköpings kommun Antagen av personalutskottet den 16 december 2011, KS 2011/0765 Medarbetare i Norrköpings kommun Det goda livet finns i Norrköping en framtidsvision för Norrköping Medarbetarskap gör skillnad! Har du tänkt

Läs mer

TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET TL BYGG - FÖRETAGET SOM BYGGER STOLTHET

TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET TL BYGG - FÖRETAGET SOM BYGGER STOLTHET TL BYGG SÅ BYGGER VI STOLTHET 2 HEJSAN! I denna lilla bok kan du läsa om oss på TL Bygg. Vilka vi är, vad vi gör och varför vi går upp varje morgon och gör det vi gör - och det alltid med ett stort engagemang.

Läs mer

HSB SYDOST HÅLLBARHETSREDOVISNING 2014 HSB SYDOST HÅLLBARHETSREDOVISNING 2014

HSB SYDOST HÅLLBARHETSREDOVISNING 2014 HSB SYDOST HÅLLBARHETSREDOVISNING 2014 HSB SYDOST HÅLLBARHETSREDOVISNING 2014 1 DET GRÖNA BOSTADSFÖRETAGET Vi på HSB Sydost har tagit fram en miljöpolicy som syftar till att minska vår klimatpåverkan: Att ta ansvar för miljön och fokusera på

Läs mer

Verksamhetsplan 2019/2020

Verksamhetsplan 2019/2020 Verksamhetsplan 2019/2020 SöderS Södertörns högskolas studentkår Antagna i andra läsningen av valfullmäktige 2019/05/09 Verksamhetsplan 2019/2020 Innehållsförteckning Ett starkt studentinflytande samt

Läs mer

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet de gröna har samlats i en samverkan med syfte att ta ansvar för Norrtälje kommuns utveckling. Ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart samhälle,

Läs mer

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD Om Hufvudstadens uppförandekod. Hufvudstaden har en hundraårig historia. Sedan 1915 har vi utvecklat företaget till att vara ett av Sveriges ledande fastighetsbolag med ett

Läs mer

Verksamhetsplan En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum.

Verksamhetsplan En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum. Verksamhetsplan 2019 En stark röst i samhället. En väg in i yrkeslivet. En inspirerande plattform. Ett studentfackligt forum. En stark röst i samhället Sveriges Arkitekter Studenterna ska stötta initiativ

Läs mer

InItIatIvet för. socialt ansvar

InItIatIvet för. socialt ansvar InItIatIvet för socialt ansvar Initiativet för socialt ansvar Initiativet för Socialt ansvar är ett av CSR Västsveriges handlingsprogram för ökat ansvarstagande, lokalt som globalt. Det är tänkt att kunna

Läs mer

Detta är Swedbank. 23 oktober 2018

Detta är Swedbank. 23 oktober 2018 Detta är Swedbank 23 oktober 2018 Sverige, Estland, Lettland och Litauen är våra hemmamarknader 16,3 miljoner invånare 7,3 miljoner privatkunder Ca 600 000 företagskunder 316 bankkontor 14 340 medarbetare

Läs mer

DET GODA BOENDET HÅLLBARHET INOM HSB FÖR DIG OCH FÖR KOMMANDE GENERATIONER

DET GODA BOENDET HÅLLBARHET INOM HSB FÖR DIG OCH FÖR KOMMANDE GENERATIONER DET GODA BOENDET HÅLLBARHET INOM HSB FÖR DIG OCH FÖR KOMMANDE GENERATIONER HÅLLBAR UTVECKLING SEDAN 1923 HSB EN STARK SAMHÄLLSAKTÖR DET SKA VARA LÄTT ATT GÖRA RÄTT och leva mer hållbart i HSBs bostäder.

Läs mer

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar.

Arbetarekommunen ska 131231 ha minst 1050 medlemmar. 2 Verksamhetsplanen är det dokument som pekar ut arbetarekommunens prioriterade verksamhet under 2013. Verksamhetsplanen föreslå inte till skillnad från föregående års verksamhetsplaner, att gälla över

Läs mer

förslag till åtgärder

förslag till åtgärder Föreningsprogram Föreningsprogrammets förslag till åtgärder VERKSAMHETEN 1. Föreningarnas grundläggande verksamhet och program byggs modigt upp på nytt Föreningens verksamhet utgår från medlemmarna och

Läs mer

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro

Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro 1 (7) Svenska kyrkans strategi för digital kommunikation och närvaro Inledning Svenska kyrkan ska vara ett redskap för Guds rike, och i varje

Läs mer

TIO BRA SKÄL ATT VARA MEDLEM

TIO BRA SKÄL ATT VARA MEDLEM TIO BRA SKÄL ATT VARA MEDLEM ETT MEDLEMSKAP SOM LÖNAR SIG Som medlem i Fastighetsägarna kan du anlita våra jurister som är experter på fastighetsjuridik, ta hjälp av våra hyresförhandlare och gå utbildningar

Läs mer

HSB STOCKHOLM DISTRIKT NACKA-VÄRMDÖ KISTA (11)

HSB STOCKHOLM DISTRIKT NACKA-VÄRMDÖ KISTA (11) HSB STOCKHOLM DISTRIKT NACKA-VÄRMDÖ KISTA 2017-11-18 1 (11) DAGORDNING DISTRIKTSSTÄMMA VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 VERKSAMHETSPLAN 2018 VALBERDNINGENS FÖRSLAG 2 (11) 3 (11) DAGORDNING DISTRIKTSSTÄMMA Enligt

Läs mer

SÅ SKAPAR VI ETT HÅLLBART BOENDE I STOCKHOLMSREGIONEN

SÅ SKAPAR VI ETT HÅLLBART BOENDE I STOCKHOLMSREGIONEN PRIORITERADE PÅVERKANSFRÅGOR SÅ SKAPAR VI ETT HÅLLBART BOENDE I STOCKHOLMSREGIONEN KOOPERATIONEN GER MÖJLIGHET ATT PÅVERKA HSB är en medlemsägd organisation och Sveriges största bostadskooperation. HSB

Läs mer

Verksamhets- program 2017

Verksamhets- program 2017 Verksamhetsprogram 2017 Sveriges Arkitekter Studenternas Verksamhetsprogram 2017-2019 Vad är Sveriges Arkitekter Studenterna och varför finns vi? Sveriges Arkitekter Studenterna är studenternas kontaktnät

Läs mer

Lokal överenskommelse i Helsingborg

Lokal överenskommelse i Helsingborg Stadsledningsförvaltningen Serviceavdelningen 2017-03-15 Lokal överenskommelse i Helsingborg En överenskommelse om förstärkt samverkan mellan föreningslivet och Helsingborgs stad Kontaktcenter Postadress

Läs mer

Jord- och skogsbrukarnas bank Varför är det bra att medlemmar i en ekonomisk förening äger en bank? Vad gör för skillnad? Vad är möjligheterna och

Jord- och skogsbrukarnas bank Varför är det bra att medlemmar i en ekonomisk förening äger en bank? Vad gör för skillnad? Vad är möjligheterna och 1 Jord- och skogsbrukarnas bank Varför är det bra att medlemmar i en ekonomisk förening äger en bank? Vad gör för skillnad? Vad är möjligheterna och utmaningarna? 2 3 4 6 februari 2014 Gemensamt intresse

Läs mer

VERKSAMHETSPROGRAM. Sveriges Arkitekter

VERKSAMHETSPROGRAM. Sveriges Arkitekter VERKSAMHETSPROGRAM Sveriges Arkitekter 2019-2020 Vår vision Sveriges Arkitekter gör skillnad i samhället för arkitekturen och arkitekten. Här är visionen uppdelad i fyra olika delar gör skillnad i samhället

Läs mer

Gerdins Group. Vision och värderingar i Gerdins Group

Gerdins Group. Vision och värderingar i Gerdins Group Gerdins Group Vision och värderingar i Gerdins Group I Gerdins Group utvecklar vi tillsammans Vi-känslan Denna folder har tillkommit för att förklara visioner, målsättningar och strategier inom Gerdins

Läs mer

SV Gotland Strategisk plan

SV Gotland Strategisk plan SV Gotland Strategisk plan 2018-2022 SVs värdegrund SVs vision Så skall vi uppfattas SV Gotland är en attraktiv samarbetspartner som har en verksamhet som berör, utvecklar och berikar människor i lokalsamhället.

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2015 BRF KARLBERGA PARK

ÅRSREDOVISNING 2015 BRF KARLBERGA PARK ÅRSREDOVISNING 2015 BRF KARLBERGA PARK ATT BO I EN BOSTADSRÄTTSFÖRENING - VAD INNEBÄR DET? Bostadsrätt innebär att medlemmarna i bostadsrättsföreningen gemensamt äger och förvaltar lägenheter, hus och

Läs mer

MEDLEMSKAP 2015 HSB NORRA STOR-STOCKHOLM

MEDLEMSKAP 2015 HSB NORRA STOR-STOCKHOLM För dig som boende eller styrelseledamot i en bostadsrättsförening MEDLEMSKAP 2015 HSB NORRA STOR-STOCKHOLM Att vara medlem i HSB har stora fördelar både för bostadsrättsföreningar och för bostadsrättshavare.

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Bostadsbyggnadsprogram Bostadsbyggnadsprogram 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 FÖR VISION GÖTEBORG

VERKSAMHETSPLAN 2016 FÖR VISION GÖTEBORG VERKSAMHETSPLAN 2016 FÖR VISION GÖTEBORG INLEDNING OCH ÖVERGRIPANDE MÅL Vår verksamhetsplan för 2016 grundar sig i rapporten Vi bygger Vision nu tar vi nästa steg! och de hjärtefrågor som förbundsmötet

Läs mer

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt STADGAR Antagna på årsmöte 2014-11-22 Kapitel 1 - Allmänt 1. Definition PUSH Sverige - plattformen där unga samarbetar för hållbarhet, som i dessa stadgar 1 benämns nätverket, är ett nationellt nätverk

Läs mer

Sammanfattning av projektet

Sammanfattning av projektet Sammanfattning av projektet Vi ska utveckla ett unikt koncept för försörjning av ny kompetens till fastighetsbranschen. Ett pilotprojekt genomförs nu i Alby och vår ambition är att det sen ska spridas

Läs mer

Bilaga B Satsningar Framtidsvision - Fastighet

Bilaga B Satsningar Framtidsvision - Fastighet Fastighetsnämnden Error! Reference source not found.sida 1 (5) Bilaga B Satsningar 2017-2019 Framtidsvision - Fastighet Kvalitetssäkra energieffektiviseringsarbetet I stadens miljöprogram för perioden

Läs mer

TRE STEG TILL ETT LYCKAT HÅLLBARHETSARBETE

TRE STEG TILL ETT LYCKAT HÅLLBARHETSARBETE TRE STEG TILL ETT LYCKAT HÅLLBARHETSARBETE STEG 1 BESTÄM VILKA OMRÅDEN NI SKA ARBETA MED Börja med att ta reda på vilka interna och externa krav och önskemål som finns. När ni har gjort det kan ni välja

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan - 2016-1 Inledning Hela Sverige ska leva Sjuhärad är kanske viktigare än någonsin. I och med en ny omvärld, nya utmaningar och nya möjligheter har vår organisation en mycket viktigt roll

Läs mer

Avega Group Presentation

Avega Group Presentation Avega Group Presentation Avega Group Grundades år 2000 och har ca 350 medarbetare i Stockholm, Göteborg och Malmö Har ett heltäckande erbjudande inom digital transformation Består av erfarna specialistkonsulter

Läs mer

Värdegrund SHG. Grundvärden, vision, handlingsprinciper. Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107

Värdegrund SHG. Grundvärden, vision, handlingsprinciper. Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107 Värdegrund SHG Grundvärden, vision, handlingsprinciper Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107 Innehåll VÄRDEGRUNDEN SHG... 2 GRUNDVÄRDEN... 2 Respekt... 2 Värdighet... 3 Välbefinnande... 3 Bemötande...

Läs mer

emålbild för Kungsbacka 2020 Vårt utvecklingsarbete för att bli en del av e-samhället

emålbild för Kungsbacka 2020 Vårt utvecklingsarbete för att bli en del av e-samhället emålbild för Kungsbacka 2020 Vårt utvecklingsarbete för att bli en del av e-samhället Förord Vi behöver jobba smartare, effektivare och på nytt sätt för att möta förändrade förutsättningar. Genom att ta

Läs mer

Digital strategi för Miljöpartiet

Digital strategi för Miljöpartiet 2012-03-12 Digital strategi för Miljöpartiet Bakgrund Vår webbplats ska förnyas och i processen med att upphandla en ny dök frågan upp om vilket syfte den skulle ha i relation till övrig webbnärvaro. I

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2011

Förslag till Verksamhetsplan 2011 1 (5) Förslag till Verksamhetsplan 2011 CSR Västsverige ger medlemmar ökad konkurrenskraft genom att omsätta kunskap i konkret handling. CSR Västsverige utvecklar och sprider verktyg och kompetens kring

Läs mer

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping

Verksamhetsplan Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsplan 2018-2019 Friskis&Svettis Norrköping Verksamhetsidé & ändamål Verksamhetsidén Lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla. Allt passar inte alla, men det finns något för

Läs mer

Kommittédirektiv. Delegation för hållbara städer. Dir. 2011:29. Beslut vid regeringssammanträde den 24 mars 2011

Kommittédirektiv. Delegation för hållbara städer. Dir. 2011:29. Beslut vid regeringssammanträde den 24 mars 2011 Kommittédirektiv Delegation för hållbara städer Dir. 2011:29 Beslut vid regeringssammanträde den 24 mars 2011 Sammanfattning En delegation ska verka för hållbar utveckling av städer, tätorter och bostadsområden.

Läs mer

c565('29,61,1* 7 +6% %5) +(57,*(1

c565('29,61,1* 7 +6% %5) +(57,*(1 c5 565 5(' '29 9,6 61,1 1* 7 +6% % %5) +(57,* *(1 HSB EN KOOPERATIV ORGANISATION I SAMVERKAN MED MEDLEMMARNA HSB Södertälje är en kooperativ organisation som ägs av sina medlemmar bostadsrättshavare, bostadsrättsföreningar

Läs mer

HSB FÖRVALTNING FÖRVALTNING I VÄRLDSKLASS, VARJE GÅNG

HSB FÖRVALTNING FÖRVALTNING I VÄRLDSKLASS, VARJE GÅNG HSB FÖRVALTNING FÖRVALTNING I VÄRLDSKLASS, VARJE GÅNG AGENDA 09.00 Start 10.00 Fika 12.00 Lunch 13.00 Digitala tjänster 14.00 Avslutning MÅLSÄTTNING MED DAGEN? AGENDA Förväntningar Omvärldsanalys och konkurrensanalys,

Läs mer

Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser

Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser Fastställd av förbundsstyrelsen 12 november 2015 2 [11] Innehållsförteckning Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser... 3 I Lärarförbundets

Läs mer

Regeringen tillsatte 2014 en demokratiutredning med två övergripande syften:

Regeringen tillsatte 2014 en demokratiutredning med två övergripande syften: Vi lever i ett demokratiskt samhälle. Sverige har ett av världens högsta valdeltaganden och en stor del av befolkningen har ett starkt förtroende för landets demokratiska institutioner. I olika undersökningar

Läs mer

Inramning & Slutsatser från etapp 2. Stockholm den 22 november 2016

Inramning & Slutsatser från etapp 2. Stockholm den 22 november 2016 Inramning & Slutsatser från etapp 2 Stockholm den 22 november 2016 Varför gör Svemo en organisationsutredning? Samhället förändras och därmed förutsättningarna Flera krav från olika håll Skapa ett VI Skapa

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Friskis&Svettis Västerås 2019

VERKSAMHETSPLAN Friskis&Svettis Västerås 2019 VERKSAMHETSPLAN Friskis&Svettis Västerås 2019 Rev. 2018-12-07 2019-03-21 Friskis&Svettis Västerås Verksamhetsplan ht 2018-2019 Verksamhetsplanen ska vara ett stöd i föreningens dagliga och strategiska

Läs mer

Mål och riktning. för (2019)

Mål och riktning. för (2019) Vaxholm Mål och riktning för 2018-2020 (2019) MÅL OCH RIKTLINJER 2018 2020 Sveriges Pensionärsförbund, SPF Seniorerna, går in i en ny kongressperiod med följande fyra viktiga målområden: Fler och engagerade

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Engagemang, nyfikenhet och tillsammans det är nyckeln till framgång! Huddinge fortsätter att växa i snabb takt. Huddinge är - och ska vara en utvecklingskommun som erbjuder ett rikt

Läs mer

Bostäder att bo kvar i Bygg för gemenskap i tillgänglighetssmarta boendemiljöer

Bostäder att bo kvar i Bygg för gemenskap i tillgänglighetssmarta boendemiljöer Bostäder att bo kvar i Bygg för gemenskap i tillgänglighetssmarta boendemiljöer SOU 2015:85 Ewa Samuelsson Ulrika Hägred Dir 2014:44 Analysera hinder och föreslå åtgärder i syfte att: underlätta för äldre

Läs mer

ETT HÅLLBART VÄRMDÖ TIO DELMÅL INOM MILJÖOMRÅDET

ETT HÅLLBART VÄRMDÖ TIO DELMÅL INOM MILJÖOMRÅDET ETT HÅLLBART VÄRMDÖ TIO DELMÅL INOM MILJÖOMRÅDET värmdö kommun har sex övergripande mål samt delmål för olika verksamhetsområden. Ett av de övergripande målen är Ett hållbart Värmdö. Målet utgår från internationella

Läs mer

EU-strategi för sydöstra Skåne

EU-strategi för sydöstra Skåne EU-strategi för sydöstra Skåne 1 Vägledande riktlinjer för vårt agerande kring gemensamma EU-frågor Vad ska denna gemensamma EU-satsning leda till? Vilka effekter vill vi uppnå? Med hjälp av denna strategi

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 201 HSB BRF VIKSÄNG STRAND

ÅRSREDOVISNING 201 HSB BRF VIKSÄNG STRAND ÅRSREDOVISNING 201 HSB BRF VIKSÄNG STRAND HSB EN KOOPERATIV ORGANISATION I SAMVERKAN MED MEDLEMMARNA HSB Södertälje är en kooperativ organisation som ägs av sina medlemmar bostadsrättshavare, bostadsrättsföreningar

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2014 HSB BRF SOLROSEN

ÅRSREDOVISNING 2014 HSB BRF SOLROSEN ÅRSREDOVISNING 2014 HSB BRF SOLROSEN HSB EN KOOPERATIV ORGANISATION I SAMVERKAN MED MEDLEMMARNA HSB Södertälje är en kooperativ organisation som ägs av sina medlemmar bostadsrättshavare, bostadsrättsföreningar

Läs mer

Framtid 2015. Kultur- och fritidsförvaltningen

Framtid 2015. Kultur- och fritidsförvaltningen Ett aktivt liv, där både kropp och själ får sitt, är bra för hälsan och välbefinnandet. Vi inom kultur och fritid arbetar för att skapa förutsättningarna. Kultur- och fritidsförvaltningen Till dig som

Läs mer

Vision Arvika kommun

Vision Arvika kommun Vision Arvika kommun Arvika - en attraktivare kommun Vision Arvika en attraktivare kommun Visionen beskriver kommunens långsiktiga inriktning och politiska vilja. Den konkretiseras i strategiska mål och

Läs mer

Wä-Skepparslöv VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2019

Wä-Skepparslöv VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2019 Wä-Skepparslöv VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2019 1 SPF Seniorernas värdegrund (antagen av kongressen 2017) SPF Seniorerna är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation. Vi värnar om varje

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2014 HSB BRF VIKSÄNG STRAND

ÅRSREDOVISNING 2014 HSB BRF VIKSÄNG STRAND ÅRSREDOVISNING 2014 HSB BRF VIKSÄNG STRAND HSB EN KOOPERATIV ORGANISATION I SAMVERKAN MED MEDLEMMARNA HSB Södertälje är en kooperativ organisation som ägs av sina medlemmar bostadsrättshavare, bostadsrättsföreningar

Läs mer

Lokal överenskommelse i Helsingborg

Lokal överenskommelse i Helsingborg Stadsledningsförvaltningen Serviceavdelningen 2017-05-10 Lokal överenskommelse i Helsingborg En överenskommelse om förstärkt samverkan mellan föreningslivet och Helsingborgs stad Kontaktcenter Postadress

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Märsta- Sigtuna Friluftsfrämjandet region Mälardalen 1 Verksamhetsplanen och budget Verksamhetsplanen är en beskrivning av planen för 2018 för

Läs mer

1 (5) Verksamhetsplan 2012

1 (5) Verksamhetsplan 2012 1 (5) Verksamhetsplan 2012 CSR Västsverige ger medlemmar ökad konkurrenskraft genom att omsätta kunskap i konkret handling. CSR Västsverige utvecklar och sprider verktyg och kompetens kring betydelsen

Läs mer

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019

tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 tvåtusen nitton Friskis&Svettis Järfälla verksamhetsplan för 2019 Vi vill växa NÄR 2019 ÄR SLUT SÅ ÄR FRISKIS OCH SVETTIS JÄRFÄLLA EN DEL I FLER MÄNNISKORS LIV, VI VILL BERÖRA OCH ENGAGERA PÅ NYA INSPIRERANDE

Läs mer

Strategiska planen

Strategiska planen Strategiska planen 2015 2020 Strategisk plan Datum för beslut: 2015-04-08 Kommunledningskontoret Reviderad: Beslutsinstans: Giltig till: 2020 Innehållsförteckning 1. Så styrs Vännäs kommun... 4 2. Vad

Läs mer