Ärende 5 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ärende 5 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2018"

Transkript

1 Ärende 5 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2018

2 Tjänsteskrivelse 1(5) KS Verksamhetsrapport till kommunstyrelsen den 23 oktober 2018 Sammanfattning Kommunstyrelsens ledningskontor sammanfattar månadsvis viktiga händelser och aktuella arbetsuppgifter för respektive avdelning i Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor Beslutsunderlag Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor den 7 september 2018 Befolkningsstatistik januari-juni 2018 Ekonomisk rapport för KS ledningskontor per september månad Utfall sep 2017 Bokslut 2017 Utfall sep 2018 Prognos 2018 Budget 2018 Avvikelse 2018 Kostnader *Varav personal Intäkter Nettokostnader Nettobudget Resultat i förhållande till budget Nettokostnader per verksamhet Kommunstyrelsen KS oförutsedda Kommundirektör Utvecklingsenhet IT-enhet Kansliavdelning Ekonomiavdelning Personalenhet Kommunikationsenhet Bemanningsenheten Summa nettokostnader

3 Tjänsteskrivelse 2(5) KS Vid september månads utgång redovisar kommunstyrelsen ett negativt resultat på ca 1,9 mnkr jämfört med periodens budget. Förklaringen till resultatet är fortsatt bemanningsenheten som har ett underskott som har ökat från 1 mkr i augusti till 1,3 mkr i september. Enheten har fortsatt något lägre intäkter på grund av minskat behov av timvikarier. En utredning har påbörjats för att få enheten i balans. Om ett eventuellt övereller underskott kvarstår vid årets slut regleras det mot köpande förvaltning. En del står även utvecklingsavdelningen för som för tillfället har höga kostnader för de projekt som drivs men detta kommer justeras något nästkommande månader. Inom kort inkommer även vår ersättning för krisberedskap och civilt försvar om totalt cirka 1 mkr. Utfallet för kommundirektörens konto ligger totalt något över riktvärdet för perioden. De poster som ligger över budget är liksom tidigare, färdtjänst och försäkringar. Som även påtalats tidigare har det under de senaste månaderna även inkommit kostnader för sommarens arrangemang som inte periodiseras men kommer balanseras ut mot slutet av året. Resterande enheter ligger totalt i balans med periodens budget och för närvarande finns inte några stora avvikelser. Av kommunstyrelsens budget för oförutsedda kostnader kommer 958,3 tkr återstå när beslutade poster bokförts. Budget Stråhallen KFN KS beslut Finansiering av nationell stödfunktion till stöd för utvecklingen av en mer kunskapsbaserad och jämlik socialtjänst - 10,7 KS beslut Revidering samarbetsavtal BIK Karlskoga KS beslut (kostnad för 2018) 29 Projektkostnader ungdomsarbete KS beslut Folkhälsonämnden 21 Äskande BUN 2018 enligt skolchefens KS beslut tjänsteskrivelse 19 Bidrag till internationella kvinnodagarna - 80 KS beslut Ytterligare ekonomiskt stöd till Karlskoga KS beslut Näringsliv & Turism AB 06 Engångsbidrag, inköp digital skylt till -165 KS beslut Karlskoga Näringsliv & Turism AB 29 Flexbuss KS beslut Totalt: 6 440,7 Återstår: 958,3 Prognosen för 2018 sätts fortsatt till ett nollresultat men sannolikt kommer budget överskridas. Vid ett överskridande kommer kommunstyrelsen utnyttja den positiva ingående balans som finns sedan tidigare år.

4 Tjänsteskrivelse 3(5) KS Ekonomiavdelningen Under september 2018 har förutom det löpande ekonomiarbetet även sammanställning av delårsredovisningen januari-augusti 2018 avslutats. Implementeringen av beslutsstödssystemet Hypergene har avancerat väl och ligger enligt ordinarie tidplan och budget. Delmodulen Ekonomi är testad och klar att börja användas. Delmodulerna Målstyrning och Personal är i stort färdiga. Beslutsstödssystemet syftar, som tidigare nämnts, till att frigöra tid för chefer då sökning efter viktig data i flera olika IT system i stort elimineras. Denna tid kan nu användas för analyser och förbättringsarbete. Kansliavdelningen Valet genomfördes som planerat med en stor arbetsinsats från såväl tjänstemän som valnämnd. Inga incidenter rapporterades. Implementeringen av det nya ärendehanteringssystemet Ciceron fortlöper. Särskilda utbildningsinsatser görs för sekreterargruppen som har en nyckelroll men även för vanliga handläggare över hela kommunen. På sikt ska även samtliga förtroendevalda använda Assistenten i surfplattorna för sin nämndhantering. Kansliavdelningen kommer att stötta kommunfullmäktiges valberedning som startar direkt efter första mötet den 16 oktober. Planering pågår för introduktion och utbildning av nya ledamöter. Hantering av surfplattor kräver en stor insats då det blir en del förändringar på förtroendemannasidan. Personal- och kommunikationsavdelningen Centrala avtal med lärarfacken är klara och löneöversyn 2018 kommer att avslutas under december månad. Upphandling av nytt HR system inom ramen för Lönecentrums verksamhet är avslutad. Ett byte av HR system är inte aktuellt då vi fortsätter med samma leverantör men det kommer att genomföras ett uppgraderings- och utvecklingsarbete under Servicecenter har en förlängd projekttid under 2018 och samarbetet med förvaltningarna fortsätter att utvecklas. Utvärdering presenteras i samband med att budget presenteras. Utvecklingsarbete kring kommunens webbplats pågår i syfte att göra den tillgänglig i enlighet med tillgänglighetsdirektiv som kommer senare i år. Implementering av DMS-system (Digital Media Solution) pågår som underlättar arbetet med att göra grafiska produkter. Kommunikationsavdelningen har haft många åtaganden i arbetet med nedläggning av tidskapsel och är involverade i kommunens arbete med ny vision. Rekrytering pågår av kommunikatör till kommunstyrelsens ledningskontor. Sjukfrånvaron för kommunstyrelsens ledningskontor till med september 2018 är 3,58 % och det är 1,09 % högre jämfört med samma period Kvinnorna står för den högsta sjukfrånvaron 4,87 %. Jämfört med samma period 2017 så har den ökat med 2,0 %. 40,73 % av sjukfallen är långtidssjukskrivningar (mer än 59 dagar) och det är 3,13 % högre jämfört med samma period 2017.

5 Tjänsteskrivelse 4(5) KS Utvecklingsavdelningen Samhällsplanering Karlskoga kommun blev representerade av bland annat Utvecklingsavdelningen och Karlskoga näringsliv och turism i Affärsexpeditionen/nätverksträffen med Möckelnföretagaran och Företagarna. Totalt lyckades arrangemanget attrahera cirka 300 deltagare till Sälen. Karlskoga kommun tog ansvar för delar av programmet. Sammantaget blev det ett lyckat program som mottogs positivt av deltagarna. Karlskoga kommun tillsammans med Region Örebro län, Örebro universitet, Länsstyrelsen, och Örebro kommun har i samarbete tagit fram en gemensam målbild av innovationsstödssystemet. Fortsatt arbete med en ny Vision för Karlskoga, två Workshop är genomförda. Dessutom arbetar vi aktivt med ett antal nyetableringar samt ometableringar, där det är fortsatt stort intresse för etablering i kommunen. Några av de samhällsplaneringsfrågor som det arbetas mest intensivt med just nu är, Ny biblioteksentré mot torget Bevakat frågan Oslo Stockholm. Deltagande i nätverksträff i Oslo Varumärket Alfred Nobel Program för området Bofors-Backa Framtida stationsläge nytt program Vägar - träff med Trafikverket för diskussion om flera av kommunens vägar. Programmet för Lunnedet inklusive Knappfors och Knapped går in i ett slutskede då slutdatumet för samrådet är passerat. Den anropstyrda Flextrafiken är invigd och visar en successiv ökning av tjänsten. Utvecklingsavdelningen har träffat och informerat flera olika grupper om användning av tjänsten. Finskt förvaltningsområde Det behövs kunskapsspridning om finskt förvaltningsområde. Fortfarande många tjänstemän som inte vet vad kommunens tillhörande i finskt förvaltningsområde innebär. Detta är ännu viktigare nu när den förstärkta minoritetslagen träder i kraft den 1 januari Påbörjat med reglementeskrivning för sverigefinska rådet. Träff med den nyanställde modersmålsläraren om aktiviteter för barn/unga. För närvarande ca 30 elever som läser finska som modersmål. Deltagit i äldre och anhörigmässa. Integration Under september månad genomfördes höstträffen med det lokala integrationsnätverket, där merparten av de 35 deltagarna representerade det civila samhällets aktörer i Karlskoga. Träffen genomfördes hos Karlskoga Hem, som var värd för mötet, där de berättade om sin verksamhet, bl.a. Nattfotbollens succé i somras samt om Boskolan för nyanlända hyresgäster. Siffror: T.o.m. 1/10 har hittills 35 barn och 30 vuxna med uppehållstillstånd, bosatt sig i kommunen.

6 Tjänsteskrivelse 5(5) KS T.o.m. 1/10 bor det 186 asylsökande personer inom Migrationsverkets verksamhet i kommunen. Av dessa är 74 kvinnor och 112 män IT Utöver det löpande arbetet har IT-avdelningen haft en aktiv period med bland annat: Bredbandsamordningen, Högåsen har startat upp ett nytt byalag och har hittills ca 100 medlemmar. Syftet är att få ordning på fiber, VA, El. En remiss har besvarat med avseende handlingsplan för bredband i Region Örebro län. Ip-Only har kontaktat kommunen och fört diskussioner angående fiber i norra Karlskoga. Två tekniker har utbildats i ny nätteknik. Kommunen har problem med viss wifi-utrustningen, vi räknar med att byta ut under nästa år. IT-enheten har haft utvecklingskonferens med inriktning på Team och personlig utveckling. Miljöstrateg Under september månad har stor del av arbetsinsatsen gått åt för planering och genomförande av europeiska trafikantveckan. För de förvaltningar som deltagit i cykelvänlig arbetsplats erbjöds gratis cykelservice för medarbetarna samt give-aways och en frukostsmörgås. Detta var en uppskattad aktivitet och ca 65 cyklar servades under veckan på tre arbetsplatser. Under trafikantveckan anordnades även ett evenemang på torget för kommuninvånarna tillsammans med Region Örebro län och länstrafiken; temat för evenemanget var resa hållbart med barn. Deltagande i regionens arbetsgrupp för laddinfrastruktur även skett under september. Kommunstyrelsens ledningskontors förslag till beslut Kommunstyrelsen godkänner rapporten.

7 Befolkningsstatistik per månad 2018 Kommun: 1883 Karlskoga Månad Folkmängd vid Folk- Levande Död- Döda Födelse- Invand- Utvand- Invand- Inrikes Inrikes Inrikes Nyblivna Nyblivna Änklingar Justeperiodens slut ökning födda födda överskott ringar ringar rings- inflyttningar utflyttningar flyttnings- gifta skilda och änkor ringar överskott överskott Okänt Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti Summa Kommentar: Statistiken under året är preliminär på grund av eftersläpning av inrapportering. Först när uppgifter för december ingår i materialet är statistiken slutlig. Folkökningen definieras som skillnaden mellan folkmängden vid två perioders slut. Folkökning kan också definieras som födda - döda + inflyttade - utflyttade + justeringar Fr.o.m. maj 2009 ingår enkönade äktenskap i statistiken över gifta, skilda, änklingar och änkor. Uppgifterna om nyblivna gifta och nyblivna skilda avser par t.o.m. år 2010 men personer fr.o.m. år 2011.

8 Preliminär befolkning fördelad på ålder och kön år 2018 från SCB Popdatum: Kommun: 1883 Karlskoga Ålder årets slut Män Kvinnor Totalt

9

10 Summa

11 Ålder vid årets slut Antal personer vid månadens slut 2018 Antal personer 31 december 2017 januari februari mars april maj juni juli augusti september oktober november december 1 (3) Förändring från 31/

12 (3)

13 (3) Åldersgrupp

Ärende 6 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2019

Ärende 6 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2019 Ärende 6 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2019 Tjänsteskrivelse 1(3) 2019-02-15 KS. 2019-00013 Verksamhetsrapport till kommunstyrelsen den 5 mars 2019 Sammanfattning Kommunstyrelsens

Läs mer

Ärende 6. Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor

Ärende 6. Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor Ärende 6 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor Verksamhetsrapport 1 (2) 2018-01-19 KS 2018.0034 Kommunstyrelsens ledningskontor Verksamhetsrapport till kommunstyrelsen den 6 februari 2018

Läs mer

Ärende 7 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2019

Ärende 7 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2019 Ärende 7 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2019 Tjänsteskrivelse 1(4) 2019-03-15 KS. 2019-00013 Verksamhetsrapport till kommunstyrelsen den 2 april 2019 Sammanfattning Kommunstyrelsens

Läs mer

Ärende 6 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2019

Ärende 6 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2019 Ärende 6 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2019 Tjänsteskrivelse 1(3) 2019-01-18 KS. 2019-00013 Verksamhetsrapport till kommunstyrelsen den 5 februari 2019 Sammanfattning Kommunstyrelsens

Läs mer

Ärende 6. Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor

Ärende 6. Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor Ärende 6 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor Verksamhetsrapport 1 (3) 2018-02-16 KS 2018.0034 Kommunstyrelsens ledningskontor Verksamhetsrapport till kommunstyrelsen den 6 mars 2018

Läs mer

Ärende 7 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2019

Ärende 7 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2019 Ärende 7 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2019 Tjänsteskrivelse 1(6) KS. 2019-00013 Verksamhetsrapport till kommunstyrelsen den 30 april 2019 Sammanfattning Kommunstyrelsens ledningskontor

Läs mer

Ärende 5 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2019

Ärende 5 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2019 Ärende 5 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2019 Tjänsteskrivelse 1(4) 2019-05-10 KS. 2019-00013 Verksamhetsrapport till kommunstyrelsen den 28 maj 2019 Sammanfattning Kommunstyrelsens

Läs mer

Preliminär befolkningsstatistik per månad år 2011 från SCB

Preliminär befolkningsstatistik per månad år 2011 från SCB Preliminär befolkningsstatistik per månad år 2011 från SCB 2012-01-12 Månad Folkmängd vid Folk- Levande Död- Döda Födelse- Invand- Utvand- Invand- Inrikes Inrikes Inrikes Nyblivna Nyblivna Änklingar Justeperiodens

Läs mer

Befolkningsstatistik per månad

Befolkningsstatistik per månad Befolkningsstatistik per månad 2012 2012-12-11 Månad Folkmängd vid Folk- Levande Död- Döda Födelse- Invand- Utvand- Invand- Inrikes Inrikes Inrikes Nyblivna Nyblivna Änklingar Justeperiodens slut ökning

Läs mer

Ärende 6. Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor

Ärende 6. Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor Ärende 6 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor Verksamhetsrapport för Kommunstyrelsens ledningskontor Ekonomisk rapport för KS ledningskontor februari månad Driftsredovisning Utfall jan-feb

Läs mer

KS Ärende 10 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2015

KS Ärende 10 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2015 KS Ärende 10 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2015 Verksamhetsrapport för Kommunstyrelsens ledningskontor Ekonomisk rapport för KS ledningskontor efter oktober månad Driftsredovisning

Läs mer

Ärende 8 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2019

Ärende 8 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2019 Ärende 8 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2019 Tjänsteskrivelse 1(4) 2019-08-16 KS. 2019-00013 Verksamhetsrapport till kommunstyrelsen den 27 augusti 2019 Sammanfattning Kommunstyrelsens

Läs mer

Ärende 7 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2019

Ärende 7 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 2019 Ärende 7 Verksamhetsrapport för kommunstyrelsens ledningskontor 1(6) -05-24 KS. -00013 Verksamhetsrapport till kommunstyrelsen den 11 juni Sammanfattning Kommunstyrelsens ledningskontor sammanfattar månadsvis

Läs mer

Befolkningen i Stockholms län 2015

Befolkningen i Stockholms län 2015 Befolkningen i Stockholms län 215 Länets folkökning nästan en tredjedel av landets Sveriges folkmängd ökade under 215 med 13 662 personer till 9 851 17. Stockholms län ökade med 33 395 till 2 231 439.

Läs mer

Befolkningen i Stockholms län 31 mars 2016

Befolkningen i Stockholms län 31 mars 2016 Befolkningen i Stockholms län 31 mars 216 Över 2,2 miljoner i länet Sveriges folkmängd var 9 875 378 den 31 mars 216, en ökning med 24 361 sedan årsskiftet. Stockholms län ökade med 7 778 till 2 239 217.

Läs mer

Befolkningen i Stockholms län 30 september 2014

Befolkningen i Stockholms län 30 september 2014 Befolkningen i Stockholms län 3 september 214 Stockholms län har 35 procent av landets folkökning Sveriges folkmängd ökade under de tre första kvartalen 214 med 83 634 personer till 9 728 498. Stockholms

Läs mer

Befolkningen i Stockholms län 30 juni 2017

Befolkningen i Stockholms län 30 juni 2017 Befolkningen i Stockholms län 30 juni 2017 Befolkningen i länet ökade med 18 900 under första halvåret Sveriges folkmängd var 10 053 061 den 30 juni 2017, en ökning med 57 908 sedan årsskiftet. Stockholms

Läs mer

Befolkningen i Stockholms län 30 juni 2015

Befolkningen i Stockholms län 30 juni 2015 Befolkningen i Stockholms län 3 juni 215 Dämpad folkökning i länet Sveriges folkmängd ökade med 45 817 under första halvåret 215 och uppgick till 9 793 172 vid halvårsskiftet. Stockholms län ökade mest

Läs mer

Befolkningen i Stockholms län 2014

Befolkningen i Stockholms län 2014 Befolkningen i Stockholms län 214 Nära 2,2 miljoner i länet Sveriges folkmängd ökade under 214 med 12 491 personer till 9 747 355. Stockholms län ökade med 35 2 till 2 198 44. Västra Götalands län ökade

Läs mer

Befolkningen i Stockholms län 31 mars 2017

Befolkningen i Stockholms län 31 mars 2017 Befolkningen i Stockholms län 31 mars 2017 Nästan 2,28 miljoner i länet Sveriges folkmängd var 10 023 893 den 31 mars 2017, en ökning med 28 740 sedan årsskiftet. Stockholms län ökade med 8 796 till 2

Läs mer

Befolkningen i Stockholms län 31 mars 2015

Befolkningen i Stockholms län 31 mars 2015 Befolkningen i Stockholms län 31 mars 215 Över 2,2 miljoner i länet Sveriges folkmängd var 9 767 357 den 31 mars 215, en ökning med 2 2 sedan årsskiftet. Stockholms län ökade med 7 61 till 2 25 15. De

Läs mer

Ärende 2. Delårsrapport 1 Kommunstyrelsen år 2013. Rapporten finns publicerad i färg i Politikerrummet.

Ärende 2. Delårsrapport 1 Kommunstyrelsen år 2013. Rapporten finns publicerad i färg i Politikerrummet. Ärende 2 Delårsrapport 1 Kommunstyrelsen år Rapporten finns publicerad i färg i Politikerrummet. Rapporten finns även publicerad i färg på www.karlskoga.se under rubriken Kommun & politik/demokrati/kommunstyrelsen

Läs mer

Befolkningen i Stockholms län 2016

Befolkningen i Stockholms län 2016 Befolkningen i Stockholms län 2016 Folkmängden i länet ökade med 37 600 Sveriges folkmängd var 9 995 153 den 31 december 2016, en ökning med 144 136 sedan årsskiftet. Stockholms län ökade med 37 621 till

Läs mer

Ärende 17. Svar till Barn- och utbildningsnämnden avseende ansökan om tilläggsanslag ur KS oförutsett

Ärende 17. Svar till Barn- och utbildningsnämnden avseende ansökan om tilläggsanslag ur KS oförutsett Ärende 17 Svar till Barn- och utbildningsnämnden avseende ansökan om tilläggsanslag ur KS oförutsett Tjänsteskrivelse 1 (2) -09-02 KS.0016 Handläggare Christian Westas Kommunstyrelsen Svar till barn- och

Läs mer

Befolkningen i Stockholms län 30 juni 2012

Befolkningen i Stockholms län 30 juni 2012 Befolkningen i Stockholms län 30 juni 2012 Över 2,1 miljoner invånare i länet Under det första halvåret 2012 ökade Sveriges folkmängd med 31 551 personer till 9 514 406. Stockholms län ökade mest med 17

Läs mer

Verksamhetsområde Centrum för arbete och integration

Verksamhetsområde Centrum för arbete och integration Verksamhetsområde Centrum för arbete och integration 1 Innehållsförteckning Delårsrapport 1 per 30 april 2017...3 1 Viktiga händelser...3 2 Uppföljning och analys...3 Blomstrande näringsliv...3 Arbetslösheten

Läs mer

Budget 2011 Prognos 2011 Avvikelse

Budget 2011 Prognos 2011 Avvikelse Kommunstyrelsen Ekonomisk rapport per -05-31 Driftredovisning Tkr Budget Prognos Avvikelse Kommunstyrelsen 81690 81690 - HUL - - - Barn- och utbildningsnämnden 188865 188865 - Socialnämnden 184123 183623

Läs mer

Befolkningen i Stockholms län 2017

Befolkningen i Stockholms län 2017 Befolkningen i Stockholms län 2017 Folkmängden i länet ökade med 39 100 Sveriges folkmängd var 10 120 242 den 31 december 2017, en ökning med 125 089 sedan årsskiftet. Stockholms län ökade med 39 083 till

Läs mer

Folkmängden i Södertälje kommun 31 december 2018

Folkmängden i Södertälje kommun 31 december 2018 Magnus Lundin Statistiker Kommunstyrelsens kontor/ 2018-02-21 Enheten för utredning och hållbarhet Folkmängden i Södertälje kommun 31 december 2018 Ny statistik från SCB visar att folkmängden i Södertälje

Läs mer

Befolkningen i Stockholms län 31 mars 2018

Befolkningen i Stockholms län 31 mars 2018 Befolkningen i Stockholms län 31 mars 2018 Befolkningen i länet ökade med 7 500 under första kvartalet Sveriges folkmängd var 10 142 686 den 31 mars 2018, en ökning med 22 444 sedan årsskiftet. Stockholms

Läs mer

Folkmängden i Södertälje kommun 31 december 2015

Folkmängden i Södertälje kommun 31 december 2015 Magnus Lundin Statistiker Kommunstyrelsens kontor/ 2016-02-22 Enheten för utredning och hållbarhet Folkmängden i Södertälje kommun 31 december 2015 Ny statistik från SCB visar att folkmängden i Södertälje

Läs mer

D.nr/2018: Handläggare Niklas Almhager Tel Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen månadsrapport per oktober 2018

D.nr/2018: Handläggare Niklas Almhager Tel Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen månadsrapport per oktober 2018 Handläggare Niklas Almhager Tel. 0152-29358 månadsrapport per oktober 2018 Driftredovisning (tkr) Utfall (U) Jan-okt 2018 Helår 2018 Budget Avvi kel s e Avvi kel s e (B) (B-U) exkl. sem.skuld Års - prognos

Läs mer

Ekonomisk rapport till KS februari

Ekonomisk rapport till KS februari Tjänsteskrivelse 1 (1) -02-26 SBN.0007 Samhällsbyggnadsförvaltningen Handläggare Samhällsbyggnadsnämnden Ekonomisk rapport till KS februari Sammanfattning Samhällsbyggnadsnämnden redovisar per sista februari

Läs mer

Årsrapport 2017 kommunfullmäktige

Årsrapport 2017 kommunfullmäktige TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Handläggare Niklas Almhager Kommunstyrelsen Dnr KS/2018:97-012 2018-02-14 1/2 Årsrapport 2017 kommunfullmäktige Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Ärende 10 Ansökan om bidrag till business week 2019

Ärende 10 Ansökan om bidrag till business week 2019 Ärende 10 Ansökan om bidrag till business week 2019 Tjänsteskrivelse 1(5) 2019-01-17 KS 2019-00102 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Kalle Selander Svar på ansökan om bidrag till Karlskoga Business

Läs mer

Årsavstämning: befolkning 31/ enligt Kommunala invånarregistret. tar varje år fram. Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec

Årsavstämning: befolkning 31/ enligt Kommunala invånarregistret. tar varje år fram. Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec Årsavstämning: befolkning - enligt Kommunala invånarregistret Här presenteras 2014 års preliminära statistik för befolkningsutvecklingen i Malmö. Preliminär för att den hämtas från Kommunala invånarregistret

Läs mer

Årsrapport kommunfullmäktige 2017

Årsrapport kommunfullmäktige 2017 PROTOKOLLSUTDRAG 16:1 Kommunstyrelsen KS 37 2018-02-28 1/2 Dnr KS/2018:97-012 Årsrapport kommunfullmäktige 2017 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. godkänna Årsrapport 2017

Läs mer

Befolkningsprognos 2013-2033 Mora kommun. Näringslivs- och utvecklingsenheten

Befolkningsprognos 2013-2033 Mora kommun. Näringslivs- och utvecklingsenheten Befolkningsprognos 213-233 Mora kommun Näringslivs- och utvecklingsenheten Sammanfattning Mora kommuns befolkning vid 213 års slut uppgick till 19998 personer med en befolkningsminskning på -84 personer.

Läs mer

Ärende 9. Svar på äskande från Karlskoga Näringsliv och Turism AB

Ärende 9. Svar på äskande från Karlskoga Näringsliv och Turism AB Ärende 9 Svar på äskande från Karlskoga Näringsliv och Turism AB Tjänsteskrivelse 1 (2) 2018-02-07 KS 2018.0094 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Christian Westas Svar på äskande från Karlskoga

Läs mer

Folkmängden i Södertälje kommun 31 december 2016

Folkmängden i Södertälje kommun 31 december 2016 Magnus Lundin Statistiker Kommunstyrelsens kontor/ 2017-02-21 Enheten för utredning och hållbarhet Folkmängden i Södertälje kommun 31 december 2016 Ny statistik från SCB visar att folkmängden i Södertälje

Läs mer

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS Datum 2009-10-19 VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS SAMMANFATTNING Prognosen för helåret visar på ett överskott med 59,4 mnkr gentemot balanskravet. Det är en förbättring

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Okt 2015

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Okt 2015 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Okt 2015 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet...

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(1) Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 8:30 Plats KS-salen, stadshuset Enligt uppdrag Anette Mellström Föredragningslista Val av protokollsjusterare

Läs mer

Befolkningen i Stockholms län 30 juni 2018

Befolkningen i Stockholms län 30 juni 2018 Befolkningen i Stockholms län 30 juni 2018 Befolkningen i länet ökade med 17 500 under första halvåret Sveriges folkmängd var 10 171 524 den 30 juni 2018, en ökning med 51 282 sedan årsskiftet. Stockholms

Läs mer

Ärende 11 Reviderad internbudget KS och attestförteckning 2015

Ärende 11 Reviderad internbudget KS och attestförteckning 2015 Ärende 11 Reviderad internbudget KS och attestförteckning 2015 Tjänsteskrivelse 1 (3) 2015-06-25 KS 2014.0324 Handläggare Erica Lindström Reviderad internbudget och attestförteckning 2015 Sammanfattning

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen 2 (8) Barn- och utbildningsförvaltningen Det sammantagna resultatet till och med september i barn- och

Läs mer

MALMÖ. Preliminär befolkningsuppföljning 31:e december 2013

MALMÖ. Preliminär befolkningsuppföljning 31:e december 2013 MALMÖ Preliminär befolkningsuppföljning 31:e december 2013 Malmö stadskontor Avdelningen för samhällsplanering 2014-01-12 Vid ytterligare frågor hör av dig till: Maria Kronogård eller Elisabeth Pålsson

Läs mer

Ärende 12. Näringslivsstrategi för Karlskoga kommun

Ärende 12. Näringslivsstrategi för Karlskoga kommun Ärende 12 Näringslivsstrategi för Karlskoga kommun Tjänsteskrivelse 1 (2) 2019-06-25 2019-00299 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Åsa Holmberg Näringslivsstrategi Karlskoga kommun Sammanfattning

Läs mer

Befolkningen i Stockholms län 2018

Befolkningen i Stockholms län 2018 Befolkningen i Stockholms län 2018 Folkmängden i länet ökade med 36 000 Sveriges folkmängd var 10 230 185 den 31 december 2018, en ökning med 109 943 sedan årsskiftet. Stockholms län ökade med 35 981 till

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Nov 2015

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Nov 2015 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Nov 2015 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet...

Läs mer

Befolkningen i Stockholms län 31 mars 2019

Befolkningen i Stockholms län 31 mars 2019 Befolkningen i Stockholms län 31 mars 2019 Befolkningen i länet ökade med 8 400 under första kvartalet Sveriges folkmängd var 10 255 102 den 31 mars 2019, en ökning med 24 917 sedan årsskiftet. Stockholms

Läs mer

FÖRDJUPAD PROGNOS 2017

FÖRDJUPAD PROGNOS 2017 FÖRDJUPAD PROGNOS med ekonomiskt utfall till och med april för Nämnden för arbete och välfärd -04 1 (5) Sammanfattning Efter årets första fyra månader pekar prognosen mot ett underskott på -7,4 mkr för.

Läs mer

ST] SOLLENTUNA KOMMUN

ST] SOLLENTUNA KOMMUN ST] SOLLENTUNA KOMMUN NR^ Kommunledningskontoret Camilla Hulterström Tjänsteutlåtande 2013-05-15 Sidan 1 av 2 Dnr 2013/0253 KS-1 Diariekod: 104 Kommunstyrelsen Förstärkt månadsrapport per april för kommunstyrelsen

Läs mer

Folkmängden i Södertälje kommun den 30 september 2018

Folkmängden i Södertälje kommun den 30 september 2018 Magnus Lundin Statistiker Kommunstyrelsens kontor/ 2018-11-12 Enheten för utredning och hållbarhet Folkmängden i Södertälje kommun den 30 september 2018 Ny statistik från SCB visar att folkmängden i Södertälje

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Maj 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Hälsotal

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen 2 (8) Barn- och utbildningsförvaltningen Det sammantagna resultatet till och med oktober i barn- och utbildningsförvaltningen

Läs mer

Delårsrapport 2 Kommunfullmäktige 2018

Delårsrapport 2 Kommunfullmäktige 2018 PROTOKOLLSUTDRAG 10:1 Kommunstyrelsen KS 194 Dnr KS/2018:273-042 2018-10-03 1/2 Delårsrapport 2 2018 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. godkänna rapporten Delårsrapport 2

Läs mer

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Siv Jansson Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per september 2018

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Siv Jansson Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per september 2018 Handläggare Siv Jansson Tel. 0152-294 21 Kommunstyrelsen Kommunens månadsrapport per september 2018 Driftredovisning Driftredovisningen omfattar ekonomiskt utfall för aktuell uppföljningsperiod samt helårsprognos.

Läs mer

Riktlinjer för Ung Peng-stöd

Riktlinjer för Ung Peng-stöd Tjänsteskrivelse 2012-11-20 KFN 2012.0063 Handläggare: Nina Simonen Kultur- och föreningsnämnden Riktlinjer för Ung Peng-stöd Sammanfattning Ung Peng är ett ekonomiskt stöd från Karlskoga kommun till ungdomar

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd Mar 2016

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd Mar 2016 Månadsrapport Ekonomi och Personal Individ- och familjenämnd Mar 2016 Driftsredovisning Beloppen anges i tkr. Driftsredovisning Intäkter 84 826 21 017 97 436-17 676 Personalkostnader -189 033-48 535-196

Läs mer

1 (5) Delårsrapport Kommunstyrelsen. Datum Delårsrapport Kommunstyrelsen Tertial

1 (5) Delårsrapport Kommunstyrelsen. Datum Delårsrapport Kommunstyrelsen Tertial Delårsrapport 1-2016 1 (5) Kommunstyrelsen Datum 2016-05-18 Delårsrapport 1-2016 Kommunstyrelsen Tertial 1 2016 2 (5) 1 Årsprognos för nämndens driftresultat Årsprognos för nämndens driftresultat För kommunledningsförvaltningen

Läs mer

Ärende 9 Svar till Gymnasienämnden avseende äskande om utökad budgetram 2016

Ärende 9 Svar till Gymnasienämnden avseende äskande om utökad budgetram 2016 Ärende 9 Svar till Gymnasienämnden avseende äskande om utökad budgetram 2016 Tjänsteskrivelse 1 (1) 2016-03-30 KS 2016.0103 Handläggare Christian Westas Kommunstyrelsen Svar till gymnasienämnden avseende

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum 1, tisdagen den 18 juni 2019 kl 11:15 11.45 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Helena Andersson (S) Johan Eriksson, (S), tjänstgörande ersättare Jan

Läs mer

Kommunstyrelsens svar på förslag från BUN begäran om förlängd tid för upprättande av kvalitetsåtagande samverkan skola- hem

Kommunstyrelsens svar på förslag från BUN begäran om förlängd tid för upprättande av kvalitetsåtagande samverkan skola- hem Ärende 12 Kommunstyrelsens svar på förslag från barn- och utbildningsnämndens begäran om förlängd tid för upprättande av kvalitetsåtagande samverkan skola- hem Tjänsteskrivelse 1 (2) 2018-02-27 KS 2015.0062

Läs mer

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (9) 2010-05-11 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår 2010 - samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsnämndens

Läs mer

Kvartalsrapport mars och prognos ett Miljö- och hälsoskyddsnämnd

Kvartalsrapport mars och prognos ett Miljö- och hälsoskyddsnämnd Kvartalsrapport mars och prognos ett 2017 Miljö- och hälsoskyddsnämnd Innehållsförteckning 1 Periodens resultat... 3 1.1 Driftredovisning... 3 1.2 Investeringsredovisning... 3 2 Viktiga händelser i verksamheten...

Läs mer

Delårsrapport 31 augusti 2011

Delårsrapport 31 augusti 2011 Datum 29 september 2011 Till Revisionen Från Susanne Svensson Angående Granskning av delårsrapport 31 augusti 2011 1 Inledning 1.1 Syfte På uppdrag av de förtroendevalda revisorerna har vi översiktligt

Läs mer

KF Ärende 31 Socialnämnden - Äskande ur verksamhetspott på grund av volymökningar 2018

KF Ärende 31 Socialnämnden - Äskande ur verksamhetspott på grund av volymökningar 2018 KF Ärende 31 Socialnämnden - Äskande ur verksamhetspott på grund av volymökningar 2018 Tjänsteskrivelse 1 (3) 2018-10-22 KS 2018-00394 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Christian Westas Kommunfullmäktige

Läs mer

Budgetrapport 2013-2015

Budgetrapport 2013-2015 1 (6) Budgetrapport 2013-2015 Innehållsförteckning Inledning...2 Arbetsgruppen och dess arbete...2 Resursfördelning 2013-2015...2 Skatteintäkter och statsbidrag...2 Besparingar och effektiviseringar 2012-2015...2

Läs mer

Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61

Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61 2018-04-26 Vård- och omsorgsnämnden Mahria Persson Lövkvist Telefon 08 555 010 50 Mahria.persson.lovkvist@nykvarn.se Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61 Förvaltningens förslag

Läs mer

Befolknings utveckling 2016

Befolknings utveckling 2016 Statistik och Analys Stadsledningskontoret Befolknings utveckling 216 Under 216 växte Göteborgs befolkning med 8 4 invånare. Det är den största folkökningen i absoluta tal i modern tid! Rekordmånga nya

Läs mer

KF Ärende 37. Motion mot sexuella trakasserier

KF Ärende 37. Motion mot sexuella trakasserier KF Ärende 37 Motion mot sexuella trakasserier Tjänsteskrivelse 1 (2) 2018-11-05 KS 2018-00254 Kommunstyrelsen Handläggare Lone Atterstig Kommunfullmäktige Yttrande över motion mot sexuella trakasserier

Läs mer

Månadsrapport november 2016

Månadsrapport november 2016 Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Dnr 1.3.1-812/2015 Sida 1 (5) 2016-12-07 Handläggare Peter Svensson Telefon: 08 508 25 075 Till Socialnämnden 2016-12-13 Månadsrapport november 2016 Förvaltningens

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Nov 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Nov 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Nov 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Hälsotal

Läs mer

Statusrapport och uppföljning av genomförandeplan ensamkommande barn och unga

Statusrapport och uppföljning av genomförandeplan ensamkommande barn och unga 2018-04-26 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE AFN 2018/117 Arbets- och företagsnämnden Statusrapport och uppföljning av genomförandeplan ensamkommande barn och unga Förslag till beslut Arbets- och företagsnämnden

Läs mer

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar.

53e VALLENTUNA KOMMUN. iirendet i korthet. Månadsuppföljning februari 2013, samtl ga nämnder (KS ) Propositionsordning. Handlingar. VALLENTUNA KOMMUN Kom mu nstyrelsens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 20L3-03-2L 12 (16) 53e Månadsuppföljning februari, samtl ga nämnder (KS.093) Beslut Arbetsutskottet föreslår att: Kommunstyrelsen

Läs mer

Ärende 15. Svar på ansökan från Gymnasienämnden om medel för vuxenutbildning

Ärende 15. Svar på ansökan från Gymnasienämnden om medel för vuxenutbildning Ärende 15 Svar på ansökan från Gymnasienämnden om medel för vuxenutbildning Tjänsteskrivelse 1 (2) 2018-01-26 KS 2017.0514 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Christian Westas Kommunfullmäktige

Läs mer

FAKTA uppdaterad senast 22 april 2016

FAKTA uppdaterad senast 22 april 2016 FAKTA uppdaterad senast 22 april 216 Befolkningsprognos 216-225 Befolkning 215 och prognos 225 1+ år 9 år 8 år 7 år 6 år 5 år 4 år 3 år 2 år 1 år år 8 6 4 2 2 4 6 8 215 Kvinnor 215 Män 225 Män 225 Kvinnor

Läs mer

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Per Malmquist Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per oktober 2018

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Per Malmquist Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per oktober 2018 Handläggare Per Malmquist Tel. 0152-293 48 Kommunstyrelsen Kommunens månadsrapport per oktober 2018 Driftredovisning Driftredovisningen omfattar ekonomiskt utfall för aktuell uppföljningsperiod samt helårsprognos.

Läs mer

Ärende 6. Ansökan om bidrag - kompetensförsörjning Västra Bergslagens industriförening

Ärende 6. Ansökan om bidrag - kompetensförsörjning Västra Bergslagens industriförening Ärende 6 Ansökan om bidrag - kompetensförsörjning Västra Bergslagens industriförening Tjänsteskrivelse 1(3) 2018-10-05 KS 2018-00365 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Kalle Selander Niklas Olsson

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 30 november Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per den 30 november Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen Ekonomisk uppföljning per den 30 november Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen 2 (7) Barn- och utbildningsförvaltningen Det sammantagna resultatet till och med november i barn- och

Läs mer

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget

Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2014-05-20 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2014/83 Budget- och verksamhetsuppföljning per april 2014 och prognos helår Samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsförvaltningens

Läs mer

Befolkningsprognos

Befolkningsprognos Levererades maj 2019 Gäller folkbokförda Befolkningsprognos 2019 2035 Mikael Müller, kommunstyrelsens förvaltning Totalbefolkningen väntas växa Källa 2008 2018: SCB:s befolkningsstatistik Sida 3 men inte

Läs mer

Ärende 16. Projekt IT-Guide

Ärende 16. Projekt IT-Guide Ärende 16 Projekt IT-Guide Tjänsteskrivelse 2015-05-18 KS 2014.0295 Handläggare: Kommunstyrelsen Rapport om möjligheten att införa konceptet IT- Guide i Karlskoga och förslag till provperiod i projektform

Läs mer

Preliminär befolkningsprognos för Norrköping

Preliminär befolkningsprognos för Norrköping FS 2018:2 2018-04-06 FOKUS: STATISTIK Preliminär befolkningsprognos för Norrköping 2018-2027 Norrköpings folkmängd förväntas fortsätta öka kommande tioårsperiod. Antalet födda barn beräknas fortsätta vara

Läs mer

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET

Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 FÖR- OCH GRUNDSKOLEVERKSAMHET Delårsrapport 2015 Sammanfattning För perioden januari till och med augusti visar för- och grundskola sammantaget en positiv budgetavvikelse om 2,0 mnkr

Läs mer

Årsrapport 2017 Valnämnden

Årsrapport 2017 Valnämnden Årsrapport 2017 Rapport från Stadsrevisionen Nr 2, 2018 Dnr: 3.1.2-20/2018 Den kommunala revisionen är fullmäktiges kontrollinstrument för att granska den verksamhet som bedrivits i nämnder och bolag.

Läs mer

Analys av volymökningen av elever inom utbildningsnämndens ansvarsområde

Analys av volymökningen av elever inom utbildningsnämndens ansvarsområde KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Anderson Tomas Datum 2017-02-15 Diarienummer KSN-2016-2393 Kommunstyrelsen Analys av volymökningen av elever inom utbildningsnämndens ansvarsområde Förslag till beslut

Läs mer

Kommunledningskontorets ekonomirapporter 2014 per april

Kommunledningskontorets ekonomirapporter 2014 per april TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Åsa Bejvall 2014-05-23 KS 2014/0248 0480-45 01 11 Kommunstyrelsen Kommunledningskontorets ekonomirapporter 2014 per april Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Regional befolkningsprognos

Regional befolkningsprognos Regional befolkningsprognos Typ: Kommun Kod: 019200 Namn: Nynäshamn År: 2014-2034 Befolkningsprognos för Nynäshamns kommun gjort på SCB för period 2014-2034(bearbetat av Irina Martin) 1 Antal Personer

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd Månadsrapport Ekonomi och Personal Individ- och familjenämnd Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 5 Avtalstrohet... 6 Hälsotal - total sjukfrånvaro...

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Glunten, Kommunhuset, Nygatan 10 Strängnäs. Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 16:00 16:10. Av sekretesskäl protokollförs

Läs mer

Delårsrapport per den 31 oktober med prognos för helår 2014

Delårsrapport per den 31 oktober med prognos för helår 2014 1 (6) Omsorgskontoret 2014-11-20 Dnr Än 2014-4 Äldrenämnden Delårsrapport per den 31 oktober med prognos för helår 2014 FÖRSLAG TILL BESLUT 1. Delårsrapporten per den 31 oktober med prognos för helår 2014

Läs mer

Årsrapport 2016 kommunfullmäktige

Årsrapport 2016 kommunfullmäktige KF 16:1 KF 16:2 KF 16:3 TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Handläggare Josefin Winnfors 0152-29161 Kommunstyrelsen Dnr KS/2017:96-012 2017-02-15 1/2 Årsrapport 2016 kommunfullmäktige Förslag till beslut

Läs mer

Befolkningsprognos för Sundsvalls kommun

Befolkningsprognos för Sundsvalls kommun Befolkningsprognos för Sundsvalls kommun 216-235 I Sundsvalls kommuns målbild för hållbar tillväxtstrategi, RIKARE från 212 är ett av målen att Sundsvalls kommun ska ha över 1 invånare 221. Enligt SCB:s

Läs mer

Preliminär befolkningsprognos för Norrköping

Preliminär befolkningsprognos för Norrköping FS 2019:2 2019-04-08 FOKUS: STATISTIK Preliminär befolkningsprognos för Norrköping 2019-2028 Norrköpings folkmängd förväntas fortsätta öka kommande tioårsperiod. Antalet födda barn beräknas fortsätta vara

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (1) 116 Dnr KS/2018:4. Justering av målvärde kommunmål 2019 till KF

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (1) 116 Dnr KS/2018:4. Justering av målvärde kommunmål 2019 till KF Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2019-05-08 1 (1) Sida 116 Dnr KS/2018:4 Justering av målvärde kommunmål 2019 till KF Bakgrund Enligt tidplan för mål- och budgetprocessen

Läs mer

Ekonomirapport 2014 efter januari månad

Ekonomirapport 2014 efter januari månad Ekonomichef Anders Björlin 0490-25 41 07 anders.bjorlin@vastervik.se 2014-02-20 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2014 efter januari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda dokumentet

Läs mer

KF Ärende 10. Jämställdhetsintegrering genom projektet Kunskapsspridning genom modellkommuner - uppdrag inom CEMR-deklarationen

KF Ärende 10. Jämställdhetsintegrering genom projektet Kunskapsspridning genom modellkommuner - uppdrag inom CEMR-deklarationen KF Ärende 10 Jämställdhetsintegrering genom projektet Kunskapsspridning genom modellkommuner - uppdrag inom CEMR-deklarationen Tjänsteskrivelse 1 (4) Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Åsa Holmberg

Läs mer

Lantmäterinämnden 30 januari 2013

Lantmäterinämnden 30 januari 2013 Lantmäterinämnden Lantmäterinämnden 30 januari 2013 Sid Justering... 3 1 Bokslut 2012 - Lantmäterinämnden... 4 2 Överföring av resultat - lantmäterinämnden... 5 3 Svar på remiss angående revidering av

Läs mer