Marketing Automation

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Marketing Automation"

Transkript

1 Hur ditt företag kommer igång med Marketing Automation Förvandla digitala fotspår på hemsidan till vinst och omsättning med hjälp av den mest underskattade försäljningskanalen - Din hemsida!

2 Vad är marketing automation? Marketing automation är den mjukvara och de tjänster som gör det möjligt att automatisera vissa händelser och aktiviteter i marknadsföringsprocessen genom att få olika system och tjänster att kommunicera med varandra. Men, på bara några år har det förändrats från att vara en stor allt-i-ett-lösning till att företag nu väljer att bygga en marketing stack. En marketing stack är en samling olika tjänster som är ihopkopplade, och som löser väldigt specifika problem. Såhär kan en marketing stack se ut: E-postmarknadsföring: Mailchimp CRM/Säljstöd: Pipedrive Digitala insikter: Triggerbee När dessa tre tjänster är ihopkopplade så kan de kommunicera med varandra, och fungera lika bra, och många gånger bättre, än de dyraste plattformarna (men utan den stora prislappen). De digitala insikterna är otroligt viktiga i denna stack eftersom det är tjänsten som samlar in data om individerna som besöker din hemsida, och det är den som kan trigga igång en händelse i ex. Mailchimp eller Pipedrive. När dina tjänster kan kommunicera öppnar det dörrar för mer avancerade aktiviteter som exempelvis: - Personalisering - Bättre och enklare hantering av kontakter i databaser - Personligt riktad kommunikation - Bättre samarbete mellan sälj och marknad

3 MA - De två beståndsdelarna För att du ska lyckas så bra som möjligt med din setup behöver du känna till de två viktigaste delarna i marketing automation: 1. Kommunikationsdelen 2. Datadelen Marketing automation är beroende av korrekt och uppdaterad data för att kunna skicka och kommunicera relevant innehåll med din målgrupp. Marketing automation och kommunikation Marketing automation ur ett marknadsperspektiv handlar till stor del baserat om kommunikation och möjligheten att få en översikt över aktiviteterna i olika kanaler. Men, oavsett vilken kommunikationskanal man väljer (e-post, sms, chatt) är det viktigt att man försäkrar sig om att all kommunikation som skickas ut har en fysisk motpart. Att det ska ha en fysisk motpart betyder att allt du skriver i ett nyhetsbrev eller i en e- postkampanj, är något du faktiskt skulle sagt till en person om du träffade dem face to face. Skulle du hälsat på en kund genom att säga Kära kund? Om inte, skriv då inte det i din företagskommunikation. Detta är också viktigt när det kommer till att visa budskap på hemsidan. Väldigt många är osäkra på vad de ska skriva när de börjar kommunicera med sin målgrupp.

4 En bra tumregel att gå efter är att försöka hålla dig så nära real life som möjligt. Här är några gyllene regler för en lyckad automatiserad kommunikationsstrategi: - Skicka inget du själv inte hade velat läsa - Var personlig, du pratar med en människa, inte en kontakt. Ingen gillar att bli anonymförklarad med Kära kund. - Använd aldrig plural för att tilltala personer, förutom vid särskilda tillfällen. Dina kunder samlas inte i grupp för att läsa ditt mail utan de gör det enskilt. 2. Marketing Automation och Data Utfallet av marketing automation är väldigt beroende av datan som driver systemet. Därför är det väldigt viktigt att du inte använder dig av gamla kontaktlistor som övertid bara har legat och dammat. De automatiska arbetsflöden du sätter upp i din marketing automation-lösning är oftast baserade på If this, then that -logik (ex. om någon klickar på denna knapp, så ska detta mail skickas ut), vilket betyder att varje automatisering är beroende av en trigger (en händelse som utlöser arbetsflödet), och en händelse som sker efteråt. Här är några vanliga arbetsflöden: - Uppdatera en kontakt när de besöker en sida eller fyller i ett formulär - Sätta en etikett på en kontakt när de klickar på en knapp eller nyttjar ett erbjudande - Flytta kontakter i ditt e-postsystem mellan olika listor - Lägga till anteckningar på en kontakt i ditt säljstöd/crm Det gäller att hålla tungan rätt i munnen när du skapar dina arbetsflöden, och se till att du har en städad och uppdaterad databas för att dessa arbetsflöden ska fungera korrekt.

5 Hur mycket data behöver man för att komma igång? Hur mycket data behöver man för att komma igång?hur mycket data behöver man för att komma igång? Till skillnad mot vad många tror så har de flesta all data de behöver. De allra flesta företag har en databas med kontakter, tidigare kunder eller prospekt som går att börja med och rensa upp. Om du har en stor kontaktdatabas med eller tals kontakter som under åren har byggts på men som nu mest ligger och dammar, så är det värt att rensa den från döda kontakter innan ni implementerar ett MA-system. Var inte rädda för att ta bort kontakter i den listan - undersökningar visar att det kostar ca 5x mer att få in nya kunder jämfört med att få en existerande kund att köpa igen. Och dessutom, om du använder e-postmarknadsföring så byts ca 25% av dina prenumeranter ut varje år (alltså, var 4e år har du en ny lista med helt nya kontakter). Så, det första steget är att hitta och rensa upp kontaktlistan du redan har för att se till att alla e-postadresser och andra uppgifter fortfarande stämmer. Det kommer rädda dig både från extra huvudvärk och SPAM-anmälningar i framtiden.

6 Vilken data är mest användbar? Ett vanligt nybörjarmisstag är att fokusera på att samla in så mycket personlig information som möjligt. Men, marketing automation fungerar som bäst när den har beteendedata att drivas av. Viss personlig information är absolut nödvändig, t.ex. e-postadress och telefonnummer, men du kan inte använda personinfo för att rikta kommunikationen eller personalisera erbjudanden. Om ditt mål är att individanpassa din kommunikation och marknadsföring så behöver du också leta efter en tjänst som kan hjälpa dig spåra individer som besöker din hemsida och fånga in beteendet hos dem och dina kontakter. Här nedan har du en bubbelgraf över vilken data som är mest användbara ur ett marknadsföringsperspektiv:

7 Kom igång med Marketing Automation i 4 enkla steg När man börjar diskutera marketing automation, implementation och fråga sig själv hur man vill arbeta med det, så kan det till en början kännas överväldigande. Men om du tar allting i rätt ordning så behöver det inte bli det. För att få den bästa möjliga start, bör du följa dessa steg: 1. Utvärdera 2. Agera 3. Automatisera 4. Optimera 1. Utvärdera Innan du köper in ett system, börja med att identifiera de vanligast återkommande och repetitiva marknadsaktiviteterna ni har just nu. Exempel på vanliga repetitiva uppgifter som görs manuellt: - Nyhetsbrev som skickas ut regelbundet - Utskick för uppdatering av blogginlägg - Uppdatering av kontakter i CRM/Säljstöd - Skapa segment för e-postutskick - Skapande av ringlistor för säljare - Importering och exportering av kontakter mellan olika system Alla dessa uppgifter är enkla att automatisera.

8 Något annat du bör ha i åtanke är också vilka marknadsförings och försäljningskanaler du använder just nu. Om alla kunder kommer från säljare som håller möten, ringer kalla samtal, och om det fungerar bra så är det en dålig idé att försöka börja arbeta stenhårt med t.ex. inbound marketing bara för att en expert säger det. Försök tänka så här istället: Vi är redan jäkligt bra på X, vilket verktyg kan hjälpa oss göra det ännu bättre och mer effektivt? Om ditt företag är väldigt säljdrivet kan det vara värt att hitta ett verktyg som identifierar företag som besöker hemsida. Om du har en e-handel kan det vara värt att fånga in prenumeranter till nyhetsbrevet och sätta igång med e-postmarknadsföring. Om du jobbar på ett konsultbolag kan det vara värt att välja ett verktyg som spårar aktiviteten från individerna som besöker er hemsida från LinkedIn. Verktyget du i slutändan väljer bör till stor del vara grundat i vilka mål ditt företag har, och hur ni arbetar med marknadsföring och försäljning. Väljer du rätt tjänst för marketing automation kommer det hjälpa dig att göra det du redan är bra på, bättre. Men väljer du ett system som kräver ett nytt arbetssätt så kommer det bara bidra med huvudvärk, och att ni i slutändan använder en väldigt dyr tjänst för att göra väldigt grundläggande saker. Marketing automation ska hjälpa dig göra mer med mindre - inte tvärtom.

9 2. Agera När du vet vilka kanaler som används eller vilka marknads och försäljningsaktiviteter du har, börja spåra dem och analysera resultatet. Blicka tillbaka på nyhetsbreven eller e-postkampanjerna du har skickat ut tidigare, och leta upp de som har högst öppnings- eller klickfrekvens. [BILD PÅ KAMPANJ MED HÖG ÖPPNINGSFREKVENS] Hitta tidigare inlägg ni gjort på sociala medier som har högt engagemang. Lägg en extra tanke på om kanalen eller innehållet fortfarande är relevant - har engagemanget sjunkit sedan dess eller har det ökat? Hur ser trenden ut? Hitta kampanjer som tidigare har genererat leads och gett bra resultat. Fundera på om ni behöver ett verktyg för att fånga in besökare på hemsidan. Detta görs eftersom du enklare ska få en uppfattning om vilka krav du har på verktyget du väljer, och hur du kan kommunicera med din målgrupp i framtiden. Det kan vara så att de kampanjer eller inlägg som gett bäst resultat är t.ex. seminarier eller events som redan har gått av stapeln, men det kan vara en indikation på att det är något ni bör fortsätta med. En marknadsförare i världsklass ser alltid till att köra en kampanj eller ett erbjudande som fungerar, om och om igen, tills det slutar fungera.

10 En person som nyss prenumererade på ditt nyhetsbrev har troligtvis inte sett särskilt mycket innehåll från er, och om du vet att ett särskilt utskick fungerade bra så är det klokt att ha med samma utskick i t.ex. en välkomstslinga. Om det är en inbjudan till ett seminarium som redan har varit så kan du skriva en sammanfattning om innehpllet i det seminariet. Detta går att använda flera år framöver. Om du aldrig tidigare har skickat ut ett nyhetsbrev men har identifierat e-post som en värdefull kanal Eller om du bara lagt upp en handfull inlägg på sociala medier under de senaste åren......börja med att skicka ut en kampanj i veckan eller posta några inlägg på sociala medier under de kommande veckorna. När ett inlägg eller en e-postkampanj ger ett resultat du är nöjd med, spara det och lägg in det i en automatiserad e-postslinga. Det kan vara svårt att veta vad man ska skicka ut eller hur man ska kommunicera, särskilt om man aldrig arbetat med automatiserad kommunikation tidigare. Därför är det en bra startpunkt att titta på det som tidigare har fungerat, och automatisera det för att introducera nya prospekt eller kunder med ditt bästa innehåll. När du börjar agera och analysera det du gör just nu kommer du också att märka av vilka behov du har, och det är då du kan börja välja marketing automation-system.

11 3. Automatisera När du kommit till en punkt där du börjat titta på lite olika tjänster är det dags att välja ett system och påbörja implementationen. Väljer du ett större allt-i-ett-system får du räkna med att det kan ta veckor eller månader innan allting är på plats. Men......väljer du ett mindre system som istället kopplar ihop dina tjänster kan du vara igång på bara 15 minuter, utan att behöva sitta i tråkiga planeringsmöten eller blanda in en konsult. När du är igång är det dags att börja automatisera dina mest repetitiva aktiviteter. Om ditt mål är att rikta kommunikationen och individanpassa dina aktiviteter är det viktigt att ha koll på vilken typ av individanpassning du vill göra, och hur den ska göras. Då behöver du en tjänst som både kan automatisera arbetsflöden, och samla in data om individer som besöker din hemsida. Ett bra tips att ha i åtanke är att det är minst lika viktigt att veta vad du inte ska automatisera, som att veta vad du ska automatisera. Marketing automation fungerar som bäst om du vet när det är dags för en människa att kliva in i bilden. Om du försöker automatisera 100% av din försäljningsprocess och bearbetningen av dina leads så blir det snabbt rörigt, särskilt om du försöker göra stora kundresor baserat på bara personinformation - ett sådant uppdrag kräver beteendedata, inte personliga uppgifter.

12 När du kommit till en punkt där du börjat titta på lite olika tjänster är det dags att välja ett system och påbörja implementationen. Väljer du ett större allt-i-ett-system får du räkna med att det kan ta veckor eller månader innan allting är på plats. Men......väljer du ett mindre system som istället kopplar ihop dina tjänster kan du vara igång på bara 15 minuter, utan att behöva sitta i tråkiga planeringsmöten eller blanda in en konsult. När du är igång är det dags att börja automatisera dina mest repetitiva aktiviteter. Om ditt mål är att rikta kommunikationen och individanpassa dina aktiviteter är det viktigt att ha koll på vilken typ av individanpassning du vill göra, och hur den ska göras. Då behöver du en tjänst som både kan automatisera arbetsflöden, och samla in data om individer som besöker din hemsida. Ett bra tips att ha i åtanke är att det är minst lika viktigt att veta vad du inte ska automatisera, som att veta vad du ska automatisera. Marketing automation fungerar som bäst om du vet när det är dags för en människa att kliva in i bilden. Om du försöker automatisera 100% av din försäljningsprocess och bearbetningen av dina leads så blir det snabbt rörigt, särskilt om du försöker göra stora kundresor baserat på bara personinformation - ett sådant uppdrag kräver beteendedata, inte personliga uppgifter.

13 Så om du tidigare inte har arbetat med marketing automation, kan följande arbetsflöden vara väldigt användbara: - Välkomstslinga via e-post (3-4 mail som automatiskt skickas ut för att introducera nya prospekt) - Uppdatera kontakt i ditt CRM/säljstöd - Uppdatera kontakt i din e-posttjänst - Skicka ut leadsrapporter till dina säljare varje vecka - Schemalägg en aktivitet eller ett samtal i ditt CRM som en säljare kan agera på - Flöde för övergiven varukorg 3. Optimera När du har satt upp några automatiska arbetsflöden och när du har kommit igång är det dags att börja optimera. Den största fällan inom marketing automation är att se det som ett projekt med ett startdatum och ett slutdatum. Med den synvinkeln är det lätt att tro att systemet sköter sig själv, och att man nu kan gå vidare till nästa projekt. Marketing automation är till viss del automatiskt, men för att det ska fungera som en välsmord maskin så krävs det också att du kontinuerligt går igenom dina budskap och resultat för att optimera utfallet. I din e-posttjänst kan du försöka få in som vana att du alltid A/B-testar dina rubriker eller namnet på avsändaren för att få alltid ha något att testa.

14 Skapa en strategi för marketing automation Hur du sätter upp mål Innan du sätter igång med Marketing Automation är det viktigt att du har en klar och tydlig uppfattning om vilka mål du har. Men, det finns olika typer av mål. Exempel på dåliga mål: Vi vill få in fler kunder så vi kan öka försäljningen Vi vill driva fler besökare till vår hemsida Vi vill automatisera så mycket som möjligt Dessa mål är extremt breda, och det finns 1000 olika sätt att uppnå dem. Dina mål måste vara tillräckligt specifika för att du ska kunna arbeta dig baklänges och identifiera de aktiviteter som krävs. Exempel på bra mål: Vi vill få in 3 kunder i månaden med hjälp av e-postmarknadsföring - vi kan behöva tänka om när det kommer till innehållet vi skickar ut via våra nyhetsbrev Vi behöver besökare till vår landningssida om marketing automation, 200 leads och minst 5 kunder för att nå vårt försäljningsmål om kr för det kommande kvartalet Vi vill bearbeta nya leads i minst 2 veckor med hjälp av e-postmarknadsföring för att de ska känna till vårt företag mer innan våra säljare ringer upp - det betyder att vi måste skriva lite nytt innehåll till vår blogg och tänka till i vilken ordning som innehållet skickas ut.

15 Först och främst behöver du känna till din målgrupp och hur de hittar information på nätet, för MA handlar till stor del om att leverera rätt budskap i rätt tid, i rätt kanal. Marketing automation glänser verkligen när det kommer till att leverera meddelanden till besökare eller leads på hemsidan vid kritiska punkter, före eller efter ett köp eller en kontaktförfrågan har gjorts. För företag inom B2C kan det handla om att vinna tillbaka övergivna varukorgar. För företag inom B2B kan det innebära att få någon att ladda hem en köpguide eller fylla i ett kontaktformulär. Så när du sätter upp dina mål för marketing automation - se till att hålla dem tydliga (se exempel ovan), och försäkra dig om att de är i linje med företagets huvudmål. Nuförtiden gör de flesta kunder en hel del research innan de tar kontakt, därför krävs det ofta innehåll för att hjälpa dem bestämma sig.

16 Bestäm KPI:er KPI:er är viktigt men vad du faktiskt ska mäta är omöjligt att säga då det beror helt på organisationens mål. Vanliga KPI:er att mäta är: - Försäljning - Infångade leads - Livstidsvärde av kund - Anskaffningskostnad per kund - Hemsidans konverteringsgrad Det finns många strategier som hjälper dig uppnå målen i dessa KPIer. Ofta är dessa strategier bara fokuserade på slutresultatet, ex 20 leads I månaden eller konvertera 4% av hemsidans besökare. Men, problemet med det är att det inte är glasklart vad som behöver göras för att uppnå de målen. Därför rekommenderar vi ett aktivitetsbaserat schema - det kan exempelvis se ut så här:

17 Till skillnad från hur många andra arbetar så är detta schema fokuserat på aktiviteter som är noga utvalda för att driva resultat, och slutligen uppnå det huvudsakliga målet. Istället för att fokusera på att konvertera 4% av besökarna på din hemsida till leads, så fokuserar detta schema på aktiviteterna som krävs för att du ska kunna uppnå en konverteringsgrad på 4%. För att göra det behöver du först och främst driva trafik till hemsidan. Detta gör du genom att: - lägga upp inlägg på sociala medier - skriva blogginlägg - skicka ut nyhetsbrev - etc. Istället för att köra kampanjer i blindo för att nå ett resultat, kan du istället tänka till en extra gång och försöka identifiera vilka aktiviteter som krävs för att resultatet ska uppnås. Detta tar bort pressen från att försöka uppnå resultat, och du får ett klart och tydligt mål att hålla dig till: Att utföra aktiviteterna.

18 Bestäm vilka marknad och försäljningskanaler du ska använda dig av Den mest kraftfulla försäljningskanalen du har är din hemsida. Det är på hemsidan som det första intrycket sker, det initiala intresset väcks och som det slutgiltiga beslutet tas. Men när det kommer till att välja andra marknadsföringskanaler så bör du tänka på att din målgrupp har lite olika mindset beroende på vilken kanal de använder i stunden. På till exempel Linkedin är de flesta väldigt formella och letar efter tips och råd. På Instagram vill man snabbt få en liten ego-boost eller kolla vad som händer i omvärlden. På Google letar de flesta efter svar. På konferenser och event är det många som vill nätverka, skapa kontakter och lära sig något nytt. Marknadskanaler för B2B: Event / Konferenser E-postmarknadsföring Facebook LinkedIn Youtube Sökmotorer Podcasts Seminarier Webinars Blogg Whitepapers E-böcker Onlinekurser Marknadskanaler för B2C: Event / Konferenser E-postmarknadsföring Facebook Facebook Messenger Instagram Snapchat Pinterest Youtube Sökmotorer Podcasts Bloggar TV

19 Som du ser skiljer sig inte marknadskanalerna sig åt särskilt mycket när man jämför de olika segmenten, utan det är snarare budskapet och målgruppen man riktar in sig mot som skiljer sig. Bestäm 2-3 kanaler som passar dig företag, och bestäm sedan vilket budskap ni vill få fram. Här är ett exempel på hur det kan se ut: Vi är ett konsultföretag som tillhandahåller andra företag med kompetens. Vår målgrupp spenderar mycket tid i sin inbox eftersom de ofta svarar på mail och använder LinkedIn för att hålla sig uppdaterade inom sin bransch. Deras problem är att de har svårt att hitta bra kompetens, och de har ofta problem att hitta duktiga konsulter som hjälper dem bygga upp sin verksamhet. Utifrån detta exempel kan vi fastställa 3 saker: - De spenderar mycket tid i sin inbox och svarar på mail. - De använder LinkedIn för att hålla sig uppdaterade - De har svårt att hitta duktiga konsulter Detta kan då omvandlas till 3 marknadskanaler: 1. E-postmarknadsföring: Eftersom din målgrupp ofta tittar i sin inbox, så är e- postmarknadsföring en bra kanal. 2. LinkedIn: Eftersom de spenderar mycket tid på LinkedIn, så är det bra att ha en närvaro där. 3. Hemsida (+blogg): Eftersom de har svårt att hitta bra konsulter så har de antagligen svårt med rekryteringen - vilket betyder att en blogg kan vara ett bra komplement till de andra två kanalerna Tänk i utifrån din målgrupp när du väljer kanaler.

20 Tänk långsiktigt - Skapa flera strategier för olika kanaler De största och mest snabbväxande bolagen har en strategi för varje syfte och kanal som hjälper företaget att uppnå sitt huvudsakliga mål, vad det än må vara. I början, när ni är i startgroparna, behövs det inte. Men sanningen är att det kommer att behövas när ni vill ta er marknadsföring till nästa steg. Vad är målet med att finnas på LinkedIn och hur ska det uppnås? Är det employer branding eller försäljning? Vad är målet med att använda e-postmarknadsföring och hur ska det uppnås? Försäljning? Bearbeta leads? Branding? Varje kanal behöver i det långa loppet en unik strategi, och alla strategier bör arbeta mot företagets huvudsakliga mål. Vill du se hur du kan börja rikta din kommunikation baserat på din målgrupps digitala beteende? Kontakta oss idag. Boka demo

21 Vad är Triggerbee? Med Triggerbee kan du spåra din webbtrafik på individnivå, rikta erbjudanden baserat på surfbeteende och skapa automatiska flöden. Spåra besökare ned på e-postnivå och få detaljerade insikter Fånga in fler leads med händelsestyrda dialogrutor Spara tid med automatiska flöden som gör arbetet åt dig Boka en demo idag

Grunderna i inboundmarknadsföring

Grunderna i inboundmarknadsföring Grunderna i inboundmarknadsföring Attrahera Konvertera Avsluta Tillfredsställ Webb- användare Besökare Leads Kunder Förespråkare Blogg Sökord Webbsidor Calls-to-Action Landningssidor Formulär Kontaktdata

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Intressetrappan i sociala medier. En mall från That Social Media Guy

Intressetrappan i sociala medier. En mall från That Social Media Guy Intressetrappan i sociala medier En mall från That Social Media Guy Vad är intressetrappan? En intressetrappa är en förteckning över de mentala steg som dina kunder tar, från att de upptäcker ditt företag

Läs mer

Marrketinghouse Döbelnsgatan 29 SE- 113 58 Stockholm Tel: 0709-16 93 00 Epost: info@marketinghousese Följ oss I sociala medier VATnr: SE6516407-2125

Marrketinghouse Döbelnsgatan 29 SE- 113 58 Stockholm Tel: 0709-16 93 00 Epost: info@marketinghousese Följ oss I sociala medier VATnr: SE6516407-2125 Marrketinghouse Döbelnsgatan 29 SE- 113 58 Stockholm Tel: 0709-16 93 00 Epost: info@marketinghousese Följ oss I sociala medier VATnr: SE6516407-2125 Webbplats: www.marketinghouse Företaget är godkänt för

Läs mer

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi.

CONTENT MARKETING. 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. CONTENT MARKETING 4 steg som hjälper dig att skapa en träffsäker strategi. Vad är nyttan med content marketing? Content marketing handlar om att använda egenproducerat innehåll i din marknadsföring för

Läs mer

Lyhördhet Passion Ärlighet Kvalitet Entreprenörskap

Lyhördhet Passion Ärlighet Kvalitet Entreprenörskap Lyhördhet Passion Ärlighet Kvalitet Entreprenörskap Öka servicenivån Med Market Automation? Lyhördhet Passion Ärlighet Kvalitet Entreprenörskap Fredrik Därth Marknadsansvarig Idrottstok som gillar matlagning

Läs mer

Lägg in basinformationen. Starta här om du inte redan har fyllt i basinformationen på ditt företags sida. Klicka Redigera uppe till höger i verktyget.

Lägg in basinformationen. Starta här om du inte redan har fyllt i basinformationen på ditt företags sida. Klicka Redigera uppe till höger i verktyget. 7 steg för att skapa en företagssida på LinkedIn LinkedIn lanserar ständigt nya förbättringar i applikationen för företagssidor på LinkedIn. Nu senast bl. a s.k showcase- sidor. Detta e- blad fungerar

Läs mer

Syns du inte finns du inte

Syns du inte finns du inte Sociala medier för företagare Syns du inte finns du inte Oscar Höglund 2013 3 Innehåll: Förord 5 Sociala medier 7 Hur använder företag sociala medier?..9 Nätverkande medarbetare?.10 Varför LinkedIn 11

Läs mer

INBOUND MARKETING. En guide med steg för steg mot framgång!

INBOUND MARKETING. En guide med steg för steg mot framgång! INBOUND MARKETING En guide med steg för steg mot framgång! Vad är Inbound marketing och hur funkar det? För att fullt förstå vad inbound marketing är och hur det funkar måste vi först förstå vad Outbound

Läs mer

http://youtu.be/zqzsqkmfghe

http://youtu.be/zqzsqkmfghe http://youtu.be/zqzsqkmfghe Sociala medier vill du ta steget, men vet inte hur? 4 oktober 2012 Lisbeth Larsson, Marknadschef Jenny Stråhle, Marknadskommunikatör Vad använder företag sociala medier till?

Läs mer

Digital kommunikation. den externa kommunikationen

Digital kommunikation. den externa kommunikationen Digital kommunikation den externa kommunikationen Vad ska vi prata om idag? Digitala kanaler så ser det ut Digitala kanaler vilka använder ni? Strategi och planering Så kommunicerar VIF/SISU Den här hjälpen

Läs mer

Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING

Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING Marknadschefens checklista för INBOUND MARKETING INOM KOMPLEX FÖRSÄLJNING Oliver Lopez har jobbat med försäljning i 15 år. Sedan ett par år driver han företaget Structsales där han hjälper sälj och marknadsorganisationer

Läs mer

Introduktion Sociala medier

Introduktion Sociala medier Introduktion Sociala medier Webinar CAPS 23 jan 2019 Kompetensområde: Digital Marknadsföring BAS MEDIUM AVANCERAD MASTERCLASS (fristående tillfällen) Digital marknadsföring Målgrupp: Marknadsförare och

Läs mer

SM S1. IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media

SM S1. IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media SM.170321.S1 IAB Sverige Certifiering av Onlinesäljare Social Media INNEHÅLL Vad är sociala medier? s. 3 Statistik & Sociala medier s. 4-6 Annonsering i sociala medier s. 7-8 Vad är en hashtag #? s.9 Uppföljning

Läs mer

Guide. Marketing Automation

Guide. Marketing Automation Guide Marketing Automation Oktober 2011 Vad är Marketing Automation? INNEHÅLL: 2: Vad är Marketing Automation? 2: Marketing Automation är INTE CRM 4: Att spåra och följa affärsmöjligheter leads 4: Varför

Läs mer

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo.

Om VIVA. Bolaget har kontor i Uppsala (huvudkontor), Stockholm, Göteborg, Malmö, Kalmar och Oslo. Välkommen! önskar & Om VIVA Viva Media är en digital affärspartner som erbjuder strategier och tjänster med fokus på att konvertera digitala medieinvesteringar till konkreta affärer. Bolaget har kontor

Läs mer

Digital producent 4 dgr

Digital producent 4 dgr Digital producent 4 dgr Lär dig hur du framgångsrikt kan jobba med digitala medier. Få fler besökare, kunder och affärer. Under 4 dagar för du möjlighet att lära dig mer om hur du kan skapa en digital

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

Ungas internetvanor och intressen 2015

Ungas internetvanor och intressen 2015 Ungas internetvanor och intressen 2015 Rapport av Anna Falkerud Ung i Kungsbacka har gjort en enkätundersökning där 184 ungdomar i åldrarna 13 20 år deltagit. Undersökningen handlade om ungas internetvanor

Läs mer

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa.

Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag Så om du delar detta vidare, ange gärna någon av dessa. 7 steg för att skapa en Hashtag- strategi för B2B- företag Marketinghouse (källor: Google, Hubspot, Twitter, Instagram och olika bloggar) Detta whitepaper har t ex hashtag #vadmenasmedhashtags eller #hashtagstrategiforetag

Läs mer

CASE: Yobber ett modernt verktyg för rekrytering Utmaningen boka en demo av verktyget

CASE: Yobber ett modernt verktyg för rekrytering Utmaningen boka en demo av verktyget CASE YOBBER Yobber ett modernt verktyg för rekrytering Yobber tillhandahåller en webbaserad rekryteringstjänst med så kallad strukturerad videointervju. Ett modernt och effektiv verktyg för rekrytering

Läs mer

MANUAL FÖR STRATEGISK KOMMUNIKATION SOCIAL MEDIA STRATEGI

MANUAL FÖR STRATEGISK KOMMUNIKATION SOCIAL MEDIA STRATEGI MANUAL FÖR STRATEGISK KOMMUNIKATION Innehåll Inledning Inledning... 3 Nulägesanalys... 4 Syfte... 4 Mål... 4 Målgruppp... 5 Val av kanal... 6 Facebook... 7 Linkedin... 7 Publiceringschema... 8 Exempel...

Läs mer

PRAKTISK GUIDE TILL INNEHÅLL

PRAKTISK GUIDE TILL INNEHÅLL PRAKTISK GUIDE TILL INNEHÅLL SOM MATCHAR INKÖPSPROCESSEN Det får inte bara vara innehåll. Det måste vara relevant, anmärkningsvärt Vill du verkligen marknadsföra dig på Internet måste du idag producera

Läs mer

2014-10- 16 RÄCK UPP HANDEN OM DU INBOUND MARKETING OCH SOCIAL SELLING DRIVA TRAFIK VIA LINKEDIN & KONVERTERA BESÖKARE

2014-10- 16 RÄCK UPP HANDEN OM DU INBOUND MARKETING OCH SOCIAL SELLING DRIVA TRAFIK VIA LINKEDIN & KONVERTERA BESÖKARE INBOUND OCH SOCIAL SELLING DRIVA TRAFIK VIA LINKEDIN & KONVERTERA BESÖKARE Annica Thorberg 14 OKT #inboundmarketing #nyab2bmafö #linkedinforforetag RÄCK UPP HANDEN OM DU Vill ha MER TRAFIK till företagets

Läs mer

Vi vet vilka som byggt, bygger och planerar att bygga

Vi vet vilka som byggt, bygger och planerar att bygga Vi vet vilka som byggt, bygger och planerar att bygga Projektbevakning = ökad försäljning & nya kunder Bevakning av byggprojekt, upphandlingar och företag kopplade till projekten Som kund hos Byggfakta

Läs mer

EPOST- MARKNADSFÖRINGENS BUDORD. Läs om hur du:

EPOST- MARKNADSFÖRINGENS BUDORD. Läs om hur du: EPOST- MARKNADSFÖRINGENS 10 BUDORD Läs om hur du: intro. Om du satt framför mig skulle jag fråga: - Hur många här inne använder e-post? Ser du att alla i rummet faktiskt lyfter en hand? Ja, det är så det

Läs mer

Visions guide i sociala medier

Visions guide i sociala medier Datum: 2018-08-28 Visions guide i sociala medier Undrar du hur du kan jobba med sociala medier? Här hittar du tips och råd för att använda sociala medier på ett effektivt sätt. Guiden vänder sig till Visions

Läs mer

Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring

Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring Mångdubbla din försäljning med målsökande marknadsföring Av alla besökare i en webbutik är det statistiskt sett bara en liten andel som handlar något. Tänk om du kunde återengagera den stora andelen potentiella

Läs mer

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram

Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Cheat Sheet Nybörjarguide för Facebook och Instagram Sätt i gång med Facebook Om Facebook Mer än hälften av Sveriges befolkning använder Facebook. Sverige är dessutom det land i Norden med flest antal

Läs mer

Marketing Automation! En lathund!

Marketing Automation! En lathund! Marketing Automation! En lathund! Inledning Kampen om kunder är idag tuffare än någonsin. Tack vare internet har kundens möjligheter a6 skaffa sig kunskap och beslutsunderlag fly6as mer och mer -ll kundens

Läs mer

SÄLJ & VARUMÄRKESBYGGANDE I SOCIALA MEDIER

SÄLJ & VARUMÄRKESBYGGANDE I SOCIALA MEDIER SÄLJ & VARUMÄRKESBYGGANDE I SOCIALA MEDIER MALENE FALK Driver eget inom digital marknadsföring Skapa strategier som ger genomslag på sociala medier Hittar på kampanjer som sticker ut på sociala medier

Läs mer

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag?

Instagram. Vad kan Instagram göra för ditt företag? Instagram Vad kan Instagram göra för ditt företag? Lite statistik 46 % män 54 % kvinnor 75 miljoner dagliga användare 1,2 biljoner gilla dagligen Många företag och offentliga personer väljer att använda

Läs mer

Kommunikation i sociala medier

Kommunikation i sociala medier Kommunikation i sociala medier. 2 Tur drabbar bara de skickliga! Hallå? 3 4 Kommunikation 2014 5 Facebook, Twitter, Linkedin, Google+, Tumbler, Wordpress, Youtube, Pinterest, Ello eller Instagram? "Istället

Läs mer

Guide. Kundvärde Optimering

Guide. Kundvärde Optimering Guide Kundvärde Optimering Syftet med denna guide är att på ett enkelt sätt förklara samma system som de mest framgångsrika företagen använder i sin marknadsföring. Den bygger på gamla principer inom marknadsföring

Läs mer

Handbok i e-marknadsföring

Handbok i e-marknadsföring Handbok i e-marknadsföring Så här kommer du igång med marknadsföring på internet Kunskap - vägen till lyckad e-marknadsföring förord Marknadsföring på internet lyckas, när budskap är så pass intressanta

Läs mer

2012-04-10 12/47. Informationsansvariga inom samtliga förvaltningar Marknadsföringsansvariga Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen

2012-04-10 12/47. Informationsansvariga inom samtliga förvaltningar Marknadsföringsansvariga Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen 2012-04-10 12/47 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Informationsansvariga inom samtliga förvaltningar Marknadsföringsansvariga Kommunala bolag/stiftelser Landstinget

Läs mer

2 DAGARS KURS I CONTENT MARKETING FÖR FÖRETAG SOM VILL SATSA RÄTT FRÅN BÖRJAN. Starta denna fantastiska resa tillsammans med oss på Befound

2 DAGARS KURS I CONTENT MARKETING FÖR FÖRETAG SOM VILL SATSA RÄTT FRÅN BÖRJAN. Starta denna fantastiska resa tillsammans med oss på Befound 2 DAGARS KURS I CONTENT MARKETING FÖR FÖRETAG SOM VILL SATSA RÄTT FRÅN BÖRJAN Starta denna fantastiska resa tillsammans med oss på Befound DIGITALA STRAT EGIER FÖRORD CONTENT MARKETING Folk vill göra affärer

Läs mer

JOBTIP SOCIAL RECRUITING

JOBTIP SOCIAL RECRUITING JOBTIP SOCIAL RECRUITING Idag finner du inte de bästa kandidaterna på jobbsajter de befinner sig redan på arbetsplatser. För att fånga potentiella kandidater behöver man ta jobbet till dem. Med Jobtips

Läs mer

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako LYSTRING FÖRETAGARE som vill ha fler referenser, högre intäkter och fler kunder, klienter eller patienter som jagar dig istället för tvärtom Upptäck 7 trick som förvandlar ditt nyhetsbrev till en kassako

Läs mer

MARKETING HOUSE. Att använda Linkedin som sälj- och marknadsföringsverktyg för B2B-företag Går det och hur gör man?

MARKETING HOUSE. Att använda Linkedin som sälj- och marknadsföringsverktyg för B2B-företag Går det och hur gör man? MARKETING HOUSE Att använda Linkedin som sälj- och marknadsföringsverktyg för B2B-företag Går det och hur gör man? JA, OM MAN SER DET SOM EN DEL I EN ÖVERGRIPANDE INBOUND MARKETING STRATEGI Ja, med en

Läs mer

Inboundmarknadsföring för stora företag

Inboundmarknadsföring för stora företag Inboundmarknadsföring för stora företag Attrahera Konvertera Avsluta Tillfredsställ Webb- användare Besökare Leads Kunder Förespråkare Blogg Sociala medier Sökord Webbsidor Calls-to-Action Landningssidor

Läs mer

14 egenskaper som kännetecknar de bästa marknadscheferna

14 egenskaper som kännetecknar de bästa marknadscheferna 14 egenskaper som kännetecknar de bästa marknadscheferna Alinder Design www.alinderdesign.se 1 Vad gör att en marknadschef lyckas skapa bra resultat? Efter mer än 15 års arbete med många bra marknadschefer

Läs mer

VARFÖR LINKEDIN OCH HUR SKA MAN BETE SIG?

VARFÖR LINKEDIN OCH HUR SKA MAN BETE SIG? BLI PROFFS PÅ VARFÖR LINKEDIN OCH HUR SKA MAN BETE SIG? 75% använder sociala medier eller google för att undersöka leverantöter och företag innan de betsämmer sig för vem de ska använda sig av. 57% av

Läs mer

ebok Guide till framgångsrik influencer marketing

ebok Guide till framgångsrik influencer marketing ebok Guide till framgångsrik influencer marketing Hej, Den här checklistan är en vägledning för dig som funderar på att inleda ett influencer-samarbete som en del i din kommunikationsstrategi. Ett influencersamarbete

Läs mer

142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent

142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent 142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent Här är en lista på 142 arbetsuppgifter du kan delegera till en virtuell assistent för att ge dig mer utrymme att skapa ännu mer framgång.

Läs mer

Marknadsför inlägg via en Facebooksida

Marknadsför inlägg via en Facebooksida Marknadsför inlägg via en Facebooksida Genom sociala medier når man effektivt fler och genom att komplettera scoutkårens kommunikation i rekyteringskampanjen i sociala medier har man större chans att nå

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS? STEG 2 VEM TESTAR? STEG 3 VEM GÖR? STEG 4 VEM PÅVERKAR?

Läs mer

FUNGERAR DIN PR-STRATEGI?

FUNGERAR DIN PR-STRATEGI? FUNGERAR DIN PR-STRATEGI? Så kan du använda data för att mäta effekten av din PR Mynewsdesk PR Academy Studieguide 4 av 5 Del 1 Ett ramverk för mätning AMEC-modellen är ett ramverk som är framtaget av

Läs mer

Lata marknadsföraren

Lata marknadsföraren Lata marknadsföraren *************************************************** * * * * Inre Cirkelns Månadsbrev 8, januari 2015 * * * * *************************************************** Checklista för ett

Läs mer

Svenska företag på webben

Svenska företag på webben Svenska företag på webben En rapport om webbnärvaron bland Sveriges företag och hur den uppfyller befolkningens förväntningar Svenska företag på webben 2017 - en rapport från Loopia Innehåll Hemsida eller

Läs mer

Vad innebär det att vara datadriven?

Vad innebär det att vara datadriven? TIPS OCH VERKTYG FÖR DATADRIVEN E-HANDEL Vad innebär det att vara datadriven? Ett datadrivet företag mäter hela tiden och följer upp resultatet inte bara ekonomiskt utan även utifrån KPI:er som anses viktiga

Läs mer

MY LABEL ONLINE. Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier

MY LABEL ONLINE. Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier MY LABEL ONLINE Hur du representerar dig och Ditt AB i sociala medier Hur presenterar du dig och ditt varumärke? Vad vill du framhäva som din expertis och nisch? Vet du vad du vill att ditt Label ska stå

Läs mer

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK

PROSPEKT MEDIAS HANDBOK PROSPEKT MEDIAS HANDBOK 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING 3 FACEBOOK 4-5 INSTAGRAM 6-7 TWITTER 8-9 LINKEDIN 10 YOUTUBE 11 2 INLEDNING Idag är sociala medier ett måste i ett företags mediemix. Det har blivit

Läs mer

Hur syns vi i Digitala Sociala Medier? Digitala Sociala Medier är idag en oerhört viktig och kostnadseffektiv mediekanal

Hur syns vi i Digitala Sociala Medier? Digitala Sociala Medier är idag en oerhört viktig och kostnadseffektiv mediekanal 2013-01-21 13/06 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Informationsansvariga inom samtliga förvaltningar Marknadsföringsansvariga Kommunala bolag/stiftelser Landstinget

Läs mer

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt

Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Framtidssäkra ditt säljteam i sju steg! En guide för dig som säljchef att säkra säljmetoder och arbetssätt Som säljchef möter du idag flera ganska stora utmaningar. Tidigare säkra säljmetoder och arbetssätt

Läs mer

FÖRETAGARPAKETET WEB

FÖRETAGARPAKETET WEB Vi växer FÖRETAGARPAKETET WEB Sveriges enda kvalitetsnätverk till småföretagare 01 När Paketet du vill nå företagare och entreprenörer ÅTTA KVALITESSAJTER NOGA UTVALDA SAJTER Sveriges största mötesplats

Läs mer

Kommunikation med medlemmarna

Kommunikation med medlemmarna DAGENS AGENDA Kommunikation med medlemmarna ATTENTIONS FÖRENINGSKONFERENS 2018 DAGENS AGENDA Genomgång Mailchimp Eget arbete med möjlighet till support FIKA Diskussion Facebook Diskussion Webb Eget arbete

Läs mer

Så får du fler kunder till ditt företag med hjälp av webben

Så får du fler kunder till ditt företag med hjälp av webben Så får du fler kunder till ditt företag med hjälp av webben En e-bok från Sveriges största webbhotell Innehåll Varför måste ditt företag finnas på Internet?...3 Domännamn Vad är ett domännamn?...4 Varför

Läs mer

Vägledning om marknadsföring i bloggar och andra sociala medier

Vägledning om marknadsföring i bloggar och andra sociala medier Vägledning Vägledning om marknadsföring i bloggar och andra sociala medier Vägledning om marknadsföring i bloggar och andra sociala medier Konsumentverket 2015 Ansvariga handläggare: Axel Frick och Otto

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer

Kom-Igång-Guide för Plugboard. Fyndiq

Kom-Igång-Guide för Plugboard. Fyndiq Kom-Igång-Guide för Plugboard Fyndiq Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information för att sedan importera

Läs mer

APSIS RAPPORT ÖVERGIVNA VARUKORGAR STOR POTENTIAL FÖR SVENSK E-HANDEL

APSIS RAPPORT ÖVERGIVNA VARUKORGAR STOR POTENTIAL FÖR SVENSK E-HANDEL APSIS RAPPORT - 2016 ÖVERGIVNA VARUKORGAR STOR POTENTIAL FÖR SVENSK E-HANDEL E-post är det bästa verkyget för att vinna tillbaka och konvertera övergivna varukorgar / ÖVER 80% ÖVERGER VARUKORGEN PÅ NÄTET

Läs mer

Välkommen till Wednesday Academy och kursen: Annonsering på Facebook & Instagram

Välkommen till Wednesday Academy och kursen: Annonsering på Facebook & Instagram helen@salgado.se Välkommen till Wednesday Academy och kursen: Annonsering på Facebook & Instagram Information om alla aktuella event & kurser: www.wednesdayrelations.org Upp 9% Kampanjstruktur Kampanj

Läs mer

Dialog bygger relationer

Dialog bygger relationer Tema Social Media Newsroom: Som många säkert har sett, lanserade MyNewsdesk för några veckor sedan en ny design på social media newsroom. Men vad innebär det för dig och ditt företag, vilka fördelar ger

Läs mer

Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen

Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen Att bygga en plattform i Sociala medier: Andra föreläsningen Nu har vi pratat en del om hur du kan tänka när du lägger upp en strategi för er kommunikation i sociala medier. Så låt oss gå över till det

Läs mer

Digital marknadsföring Starta Eget

Digital marknadsföring Starta Eget Digital marknadsföring Starta Eget Leading online success Curamando 2016 1 Anna Torstensson, Analys anna.torstensson@curamando.com Curamando 2016 2 Digital marknadsföring Starta Eget Leading online success

Läs mer

E-POSTBAROMETERN 2013

E-POSTBAROMETERN 2013 E-POSTBAROMETERN 2013 Marknadschefers val av olika medier 2013 E-postmarknadsföringens nuläge, framtid och trender. Statistik från en undersökning bland svenska marknadsförare. Creating e-mail success

Läs mer

Email: david@davidhallstrom.se

Email: david@davidhallstrom.se David is the founder of 2 companies: Getfound and Pacific Fencing. Through his entrepreneurial career David has helped large corporations like Plan, ANZ Bank, Goodman and RipCurl make more money from the

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Svenskt Marknadsföringsindex 2017

Svenskt Marknadsföringsindex 2017 Svenskt Marknadsföringsindex 2017 Ett verktyg för Sveriges marknadschefer 2015 startade vi upp Sveriges Marknadsföringsindex för att sammanställa vad marknadschefer och andra marknadsföringsansvariga i

Läs mer

Marknad Barntotal.se tillhör marknaden för gravida och mammor med bebis, barn och/eller tonåringar.

Marknad Barntotal.se tillhör marknaden för gravida och mammor med bebis, barn och/eller tonåringar. Slutprojekt Social Media Koordinator 2014 Företag: Barntotal.se Input Affärsmål och visioner Dubbla trafiken inom ett år. Att sidan ska betala sig självt i form av annonser. Utöka det redaktionella innehållet.

Läs mer

Sociala medier för företag

Sociala medier för företag Sociala medier för företag Utbildningen ingår i projektet Helikoopter vilket är ett kompetensutvecklingsprojekt som finansieras av Europeiska socialfonden och genomförs i Coompanion Norr och Västerbottens

Läs mer

Max Wimnell. Ställ gärna frågor! 50-10. max.wimnell@moredata.se

Max Wimnell. Ställ gärna frågor! 50-10. max.wimnell@moredata.se Max Wimnell Handelshögskolan Be Better Online Digital strateg på More Data Digital strategi och beslutsstöd Undervisar på IHM Business School Bokia, Intersport, Castellum, Veidekke, Jollyroom Ställ gärna

Läs mer

Berghs Update. Video i sociala medier

Berghs Update. Video i sociala medier Berghs Update Video i sociala medier Video i din digital marknadsföring Film är det media som skapar störst engagemang. Det går snabbt att producera och distribuera film idag. Du kan rikta dina insatser

Läs mer

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling

Så här gör du. om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Så här gör du om du vill genomföra en framgångsrik innovationstävling Det här materialet hjälper er att planera och sätta förutsättningarna för att driva kampanjer, antingen en eller regelbundet. Ibland

Läs mer

ATT SKAPA INFLYTANDE. Från medierelationer till influencer-relationer. Mynewsdesk PR Academy. Studieguide 2 av 5

ATT SKAPA INFLYTANDE. Från medierelationer till influencer-relationer. Mynewsdesk PR Academy. Studieguide 2 av 5 ATT SKAPA INFLYTANDE Från medierelationer till influencer-relationer Mynewsdesk PR Academy Studieguide 2 av 5 VEM ÄR EN INFLUENCER? INFLUENCERS FINNS INOM VARJE UPPTÄNKLIG BRANSCH VAD GÖR DEM SÅ ANVÄNDBARA?

Läs mer

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N Innehållsstrategi för Rädda Barnen Instagram Instagram är ett medium där vi förväntar oss att konsumtionen av innehållet ska gå snabbt. Vi föreslår att ni försöker

Läs mer

Expertpositionering. Hur vi skapar, utvecklar och vinner tillbaka affärer till våra kunder

Expertpositionering. Hur vi skapar, utvecklar och vinner tillbaka affärer till våra kunder Expertpositionering Hur vi skapar, utvecklar och vinner tillbaka affärer till våra kunder inom b2b Vi är beroende av ett fåtal personer för att försäljningen och nykundsanskaffning ska fungera. Vi har ingen

Läs mer

Ett ex: Att man har nya produkter och borde kanske göra ett utskick till några stycken.

Ett ex: Att man har nya produkter och borde kanske göra ett utskick till några stycken. Säljpodden del 2 i Veckan så lyssnade jag på ett webinar som jag har följt ett tag som heter Pitt Williams. Och som har revolutionerat lite grann inom informationsmarknadsföring, ja marknadsföring över

Läs mer

11 STEGS CHECKLISTAN TILL DEN PERFEKTA LINKEDIN PROFILEN HUR DU MED 11 ENKLA STEG KAN OPTIMERA DIN LINKEDIN PROFIL

11 STEGS CHECKLISTAN TILL DEN PERFEKTA LINKEDIN PROFILEN HUR DU MED 11 ENKLA STEG KAN OPTIMERA DIN LINKEDIN PROFIL 11 STEGS CHECKLISTAN TILL DEN PERFEKTA LINKEDIN PROFILEN HUR DU MED 11 ENKLA STEG KAN OPTIMERA DIN LINKEDIN PROFIL 1 2 Mitt namn är Christoffer och jag är grundare och VD på LinkedKurs och jag har lång

Läs mer

din genväg till emarketing Med vår tjänst når du effektivt nya marknader med minimal egen arbetsinsats till en mycket låg kontaktkostnad.

din genväg till emarketing Med vår tjänst når du effektivt nya marknader med minimal egen arbetsinsats till en mycket låg kontaktkostnad. celm@ din genväg till emarketing Med vår tjänst celm@ når du effektivt nya marknader med minimal egen arbetsinsats till en mycket låg kontaktkostnad. Vi har ett upparbetat kontaktnät inom El-, VVS-, Bygg-

Läs mer

Produktuppdatering 2017

Produktuppdatering 2017 Produktuppdatering 2017 Adam Blomberg Director, Strategic Initiatives ? Bekräftelse på din bokning Vad tyckte du om bilen? Vi har en bil på lager! Jag har hittat en bil Jag letar fortfarande Bilen

Läs mer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer

Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Öka effekten av DR med QR! Sju inspirerande exempel på hur du kan använda QR-koder i dina DR-kampanjer Innehållsförteckning 1. Introduktion 2. Actionkoder 3. Kanalerna 4. Statistik 5. 7 tips 6. Sammanfattning

Läs mer

Kartläggning av e-post som marknadsföringskanal Juni 2014

Kartläggning av e-post som marknadsföringskanal Juni 2014 Kartläggning av e-post som marknadsföringskanal Juni 2014 För frågor och mer information om undersökningen, kontakta Swedma: Tore Thallaug, VD tore.thallaug@swedma.se Sammanfattning av resultaten Om undersökningen

Läs mer

www.kennedyandersson.com

www.kennedyandersson.com www.kennedyandersson.com 7x step to inbound marke2ng paradise. Inboundmarke9ng check-list A?raherar du e? ökande antal besökare 9ll din hemsida? 1. Hur nöjd är du med antal besökare 9ll din hemsida? a)

Läs mer

DISTRIBUTION. Så kan nya metoder hjälpa dig att nå din målgrupp. Mynewsdesk PR Academy. Studieuide 3 av 5

DISTRIBUTION. Så kan nya metoder hjälpa dig att nå din målgrupp. Mynewsdesk PR Academy. Studieuide 3 av 5 DISTRIBUTION Så kan nya metoder hjälpa dig att nå din målgrupp Mynewsdesk PR Academy Studieuide 3 av 5 Del 1 Grunderna i innehållsdistribution För att nå maximal räckvidd för ditt innehåll bör du bli bekant

Läs mer

Mätbar' Marknadskommunika0on,' Flerkanalskommunika0on'eller'' Crossmedia,'vad'är'det 'egentligen?'

Mätbar' Marknadskommunika0on,' Flerkanalskommunika0on'eller'' Crossmedia,'vad'är'det 'egentligen?' Mätbar' Marknadskommunika0on,' Flerkanalskommunika0on'eller'' Crossmedia,'vad'är'det 'egentligen?' Anders'Eriksson' Vd'för'VBS.'Återförsäljare'för'bl.a.'DirectSmile,' Taopix,'Pageflex'iWay,'Pageflex'Storefront'

Läs mer

Smarter Customer Journeys. Oscar Englund Account Executive CX Apps, Oracle

Smarter Customer Journeys. Oscar Englund Account Executive CX Apps, Oracle Smarter Customer Journeys Oscar Englund Account Executive CX Apps, Oracle oscar.englund@oracle.com Utmaningar Målsättningar Lösningar Resultat Moneyfarm är en online investeringsrådgivare och ett av de

Läs mer

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper

ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP. Sandberg wallpaper ONLINEGUIDE KUBEL KIDS POP-UP Sandberg wallpaper Välkommen till en enkel guide som hjälper dig att marknadsföra online Pop-up kollektionen Kubel Kids från Sandberg Wallpaper. Där fokus ligger på m odern

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN Att arbeta med tillgänglighet och inkludering är inte svårt. Genom att använda femstegsmodellen kan vi hitta

Läs mer

Ditt sociala liv har fått ett ansikte

Ditt sociala liv har fått ett ansikte Prime Public Relations i Sverige AB, Box 38065, SE-100 64 Stockholm, Sweden TEL +46 8 503 146 00 FAX +46 8 503 146 99, info@primepr.se, www.primepr.se 1 (5) Idag reflekterar vi kring den i USA sjätte mest

Läs mer

Kom-Igång-Guide för Plugboard CDON

Kom-Igång-Guide för Plugboard CDON Kom-Igång-Guide för Plugboard CDON Vad är Plugboard? En introduktion till verktyget Plugboard är ett verktyg som hjälper dig hantera digitala flöden och sedan mellanlagra information för att sedan importera

Läs mer

Kom igång snabbt Lyft ditt LinkedIn nätverkande till en ny nivå. LinkedInexpert.se 1

Kom igång snabbt Lyft ditt LinkedIn nätverkande till en ny nivå. LinkedInexpert.se 1 Kom igång snabbt Lyft ditt LinkedIn nätverkande till en ny nivå LinkedInexpert.se 1 Bra sätt att använda LinkedIn Innehållsförteckning Många möjligheter med LinkedIn Historiskt sätt är LinkedIn känt för

Läs mer

Insiktsförsäljning och säljprocessen

Insiktsförsäljning och säljprocessen Insiktsförsäljning och säljprocessen Invändningshantering Vi som jobbar med försäljning som yrke har hela tiden hört att det är viktigt med aktivitet. Att kunna ha flera avslutstekniker i bakfickan är

Läs mer

4 dagar med strategi, metodik och analys. IHM DIGITAL MARKETING

4 dagar med strategi, metodik och analys. IHM DIGITAL MARKETING 4 dagar med strategi, metodik och analys. IHM DIGITAL MARKETING IHM DIGITAL MARKETING IHM Digital Marketing är ett program skapat av ledande branschaktörer. Utbildningen syftar till att hjälpa företagen

Läs mer

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER

HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER HUR VI ANVÄNDER SOCIALA MEDIER 1 Vad är sociala medier? Sociala medier är kanaler där användare själva kan skapa innehållet, kommentera och diskutera med varandra. Det omfattar inte bara texter utan även

Läs mer

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier

Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero. Produktionsbolag digitala medier Hänger du med i den digitala revolutionen? Michael Fogelqvist, Animero Vilka är Animero och varför står jag här? = både webb och film Startade 2001 13 anställda Kontor i Helsingborg och Stockholm Vilka

Läs mer

JOBTIP SOCIAL RECRUITING

JOBTIP SOCIAL RECRUITING JOBTIP SOCIAL RECRUITING Idag finner du inte de bästa kandidaterna på jobbsajter de befinner sig redan på arbetsplatser. För att fånga potentiella kandidater behöver man ta jobbet till dem. Med Jobtips

Läs mer

Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal

Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal Erbjud era kunder gratis Wi-Fi, samtidigt som ni bygger en ny unik marknadsföringskanal Med en social HotSpot från Idékonsulten får ni möjligheten att bygga en egen unik marknadsföringskanal till personer

Läs mer