Beslut efter riktad tillsyn

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslut efter riktad tillsyn"

Transkript

1 Beslut Dnr :2685 Beslut efter riktad tillsyn av verksamheten på den kommunala förskolan Klangen i Malmö stad Skolinspektionen, Postadress: Box 156, Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, Lund Telefon: , Fax:

2 1L F 1 (7) Bakgrund Förskolan Klangen öppnade den 2 december 2015 som en så kallad tillfällig förskola i bostadsområdet Lindängen i Malmö. Barnen som successivt har skrivits in på förskolan ska vistas där tills dess de får sin permanenta förskoleplacering enligt föräldrarnas önskemål. Huvudmannen har tillstånd att bedriva förskoleverksamhet i dessa lokaler fram till och med den 1 september Därefter ska verksamheten upphöra. Den 17 februari 2016 framkom uppgifter i media om missförhållanden på förskolan. Skolinspektionen genomförde mot bakgrund av dessa uppgifter ett oanmält besök på förskolan den 25 februari Detta datum fanns 71 inskrivna barn i verksamheten. Merparten var barn under två år. Vid besöket genomfördes observationer och kortare spontana samtal med närvarande personal. Skolinspektionen bedömde efter detta besök att en riktad tillsyn med fokus på pedagogisk ledning, värdegrundsuppdrag, trygghet och omsorg samt lokalernas ändamålsenlighet behövde initieras. Ett möte med representant för huvudmannen skedde skyndsamt den 29 februari 2016 för att infointera om Skolinspektionens iakttagelser och kommande tillsyn. Den 14 mars 2016 genomförde Skolinspektionen ytterligare ett oanmält besök på Klangen, även då genomfördes observationer av verksamheten. Den 18 mars 2016 intervjuades ett flertal ur personalen, förskolechef och representanter för huvudmannen. Även några föräldrar intervjuades vid detta tillfälle. Skolinspektionen har också tagit emot uppgifter från föräldrar via telefon och e-post. Den 5 april 2016 skickades ett protokoll till huvudmannen med de uppgifter (observationer och intervjuutsagor) som utgör Skolinspektionens underlag i utredningen. Huvudmannen ombads att inkomma med eventuella synpunkter på uppgifterna senast den 18 april 2016, vilket huvudmannen gjorde. Den 20 april genomförde Skolinspektionen ytterligare en intervju med representant för huvudmannen samt med representanter för det pedagogiska team som arbetat med förskolans personal och verksamhet sedan februari månad. Skolinspektionen genomför hösten 2016 en regelbunden tillsyn av huvudmannens ansvarstagande för all kommunal förskoleverksamhet i Malmö.

3 Skolinspektionens beslut 2 (7) I de delar som avser pedagogisk ledning, värdegrundsuppdrag, trygghet och omsorg samt lokalernas ändamålsenlighet har inget annat framkommit än att verksamheten vid Klangens förskola i dagsläget uppfyller författningarnas krav inom dessa områden. I den del som avser pedagogisk verksamhet avstår Skolinspektionen från att ingripa i enlighet med 26 kap. 12 3p. skollagen. Den riktade tillsynen av Klangens förskola avslutas därför i dess helhet. Skolinspektionens utredning och bedömning Pedagogisk ledning I samtliga intervjuer och kortare samtal med personal på förskolan framkom uppgifter om att förskolan sedan starten saknat en tydlig pedagogisk ledning. Personal beskrev hur de lämnats tämligen ensamma i att hantera sitt uppdrag på Klangen. Att starta upp en tillfällig förskola och skola in så många barn under en så kort tid har varit en svår uppgift menade de. Personalen beskrev hur de har saknat pedagogisk input och strategier kring hur inskolningarna på bästa sätt kunde genomföras. Förskolechefen uppgav att förutsättningarna för att leda verksamheten vid Klangen inte varit optimala. Förskolechefen ansvarade vid uppstarten för ledningen vid ytterligare två förskolor och hade sin arbetsplats på en av dessa. Av huvudmannens svar på kommuniceringen av mottagna uppgifter framgår bland annat följande. Förskolechefen har från och med vecka 8 befriats från sina övriga uppdrag på andra förskolor och vistas nu heltid på Klangens förskola. Det framgår vidare att det hålls dagliga morgonmöten och att det har satts in schemalagda reflektionstillfällen då personalen tillsammans reflekterar, följer upp och utvärderar verksamheten. Arbetslagen får feedback och handledning från förskolechefen och specialpedagogen vid dessa tillfällen. Vidare har arbetslagen nu tid på fredagar för enskild planering och dokumentation. Vidare handleder en specialpedagog från pedagogiska teamet, i dialog med förskolechefen, arbetslagen under den pågående verksamheten. Skolinspektionen gör mot bakgrund av de åtgärder som vidtagits samt de svar som lämnats vid uppföljande intervjuer med representanter för huvudmarmen och det pedagogiska teamet bedömningen att det inte har framkommit annat än att verksamheten på Klangens förskola i dagsläget uppfyller författningarnas krav i dessa delar.

4 3 (7) Förskolans värdegrundsuppdrag Vid Skolinspektionens oanmälda besök samt i intervjuer med representant för huvudmarmen, förskolechef, personal och föräldrar framkom uppgifter om att det fanns personal på förskolan som inte hade ett förhållningssätt gentemot barnen som överensstämde med förskolans värdegrund. Av huvudmannens svar på kommuniceringen framgår bland annat följande. Såsom också framkommer ovan handleder en specialpedagog från pedagogiska teamet personalen under pågående verksamhet i barngrupp. Därutöver har kompetensutvecklingsinsatser genomförts gällande bemötande och värdegrundsuppdraget samt insatser såsom riktad handledning och enskilda samtal angående bemötande av barn. Huvudmannen har vidare genomfört viss omorganisation av personal. Bland annat har två erfarna förskolelärare specialrekryterats och lånats ut från en annan förskola och personalstyrkan har utökats med en ny barnskötare. Skolinspektionen gör mot bakgrund av de åtgärder som vidtagits samt de svar som lämnats vid uppföljande intervjuer med representanter för huvudmannen och det pedagogiska teamet bedömningen att det inte har framkommit annat än att verksamheten på Klangens förskola i dagsläget uppfyller författningarnas krav i dessa delar. Trygghet och omsorg Observationer i verksamheten visade att samtliga avdelningar på förskolan inte hade rutiner för när och hur barnen ska sova. Vissa barn somnade på förmiddagen vilket medförde att de var vakna efter att de ätit lunch, vilket inträffade när personaltätheten var som lägst. En förälder beskrev att hens barn fått sova på tre olika platser på förskolan under sin inskolningsperiod. Föräldrar beskrev i intervju att de upplevde att barnens blöjor inte blev bytta i önskad utsträckning. Uppgifterna om att detta kunde förekomma bekräftades i intervju med personal. Under förskolans måltidssituationer visade Skolinspektionens observationer att det var många ledsna barn och mycket "spring" runt de sittande barnen, då flera i personalen gick fram och tillbaka till köket för att hämta olika saker. Skolinspektionen uppfattade att de nyinskolade barnen fann just lunchsituationen som stressande, något som också bekräftades i intervjuer med personal. Av verksamhetsobservationer och intervju med personal framkom också att förskolans barn ofta var ledsna när de skulle transportera sig till den gemensamma lunchen eller mellanmålet. I intervju med personal beskrevs också att personal, på grund av vikariebrist, flyttades mellan avdelningarna, vilket enligt personalen skapade en större otrygghet för de allra yngsta och nyligen inskolade barnen på förskolan.

5 19i1; 4 (7) Av huvudmannens svar på kommuniceringen framgår bland annat följande. Rutinerna kring vilan har uppdaterats samt följs upp och utvärderas på den gemensamma reflektionstiden. Vad gäller måltider så har matplatserna flyttats så att två av tre avdelningar äter inne på respektive avdelning och barnen delas upp i sina respektive basgrupper under måltiderna. Personal deltar vid måltiderna och en planering för måltiderna har tagits fram för att säkerställa att det finns ett pedagogiskt innehåll. Vidare framgår vad gäller blöjbyten att förskolechefen både genomfört en utredning kring hur blöjbyten har hanterats och haft samtal med personal. I uppföljande intervju med pedagogiska teamet uppges att några problem med blöjbyten inte förekommer nu och att det inte heller kommer några signaler från vårdnadshavare om att blöjor inte byts. Vad gäller personalkontinuitet finns från och med den 1 april en permanent vikarie som är knuten till Klangens förskola. Det uppges att denna vikarie ska användas i största möjliga mån för att undvika användningen av vikarier från Vikariebanken i syfte att skapa en trygg miljö för barnen. Vidare framgår att man i omorganiseringen av barngrupperna och uppdelningen av personal tagit särskild hänsyn till vilka barn som knutit an till vilken personal. Skolinspektionen gör mot bakgrund av de åtgärder som vidtagits samt de svar som lämnats vid uppföljande intervjuer med representanter för huvudmannen och det pedagogiska teamet bedömningen att det inte har framkommit annat än att verksamheten på Klangens förskola i dagsläget uppfyller författningarnas krav i dessa delar. Lokalernas ändamålsenlighet Förskolans fyra avdelningar ligger på rad på andra våningen i ett höghus. Avdelningarna knyts samman genom en lång korridor med ett flertal dörrar. Det finns bara en ingång till förskolans samtliga avdelningar. Observationerna visade att om en förälder skulle hämta sitt barn på den avdelning som ligger längst bort från ingången var föräldern tvungen att först passera genom tre avdelningar. När barnet väl var hämtat måste de ta samma väg tillbaka. Verksamhetsobservationerna visade att barnen, framför allt på den avdelning som ligger närmast ingången, i stor utsträckning stördes i sin lek av barn, personal och föräldrar som måste passera för att komma till sin avdelning eller för att komma ut. Trappan som leder upp till avdelningarna är vidare smal och svår för små barn, som inte kan gå, att ta sig upp för.

6 5 (7) Verksamhetsobservationer visade exempelvis att personal ibland fick bära två barn samtidigt medan de också måste ha uppsikt över ytterligare ett barn som själv gick i trappan. Vidare visade verksamhetsobservationerna att organisationen kring hur barn bars upp och ned för trappan i anslutning till att barngruppen skulle gå ut eller in, skapade oro hos barnen. Av huvudmannens svar på kommuniceringen framgår bland annat följande. Förskolan har i samråd med personal och med stöd av pedagogiska teamet omorganiserats på så sätt att en avdelning har stängts och barnen har omfördelats på övriga tre avdelningar. På varje avdelning har barnen delats upp i två basgrupper. Efter denna omorganisation har förflyttningarna minskats i lokalen och det har också blivit mindre genomgång. Ett utegångsschema är upprättat och fungerar så att basgrupperna går ut med en halvtimmes mellanrum vid tre olika tidpunkter på dagen, vilket enligt uppgift också har minskat springet i lokalerna. Vad gäller trappan har det monterats upp ett lågt trappräcke så att barnen lättare kan gå upp och ner för trappan. Vidare har det satts upp bilder för att stödja vårdnadshavare i att hjälpa sitt barn upp och ner i trappan. Vidare framgår att det nu finns aktiviteter för barnen i kapprummen samt att utegångsschema enligt ovan är upprättat. Skolinspektionen gör mot bakgrund av de åtgärder som vidtagits samt de svar som lämnats vid uppföljande intervjuer med representanter för huvudmannen och det pedagogiska teamet bedömningen att det inte har framkommit annat än att verksamheten på Klangens förskola i dagsläget uppfyller författningarnas krav i dessa delar. Pedagogisk verksamhet Vid verksamhetsbesök och i intervjuer framkom uppgifter om att det inte bedrevs pedagogisk verksamhet på samtliga avdelningar. Det uppgavs att det också fanns avdelningar där man bara passade barnen och att det på dessa avdelningar bara var "fri lek" utan närvarande pedagoger, vilket också bekräftades av Skolinspektionens observationer. Förskolechefen menade att det var mer fri lek på eftermiddagarna. Flera i personalen menade också att förutsättningarna för att bedriva en bra verksamhet fullt ut på förskolan inte funnits. När förskolan startades upp fanns enligt personal inte allt material på plats. Leksaker, böcker, madrasser, filtar, bord och stolar anlände fortlöpande till förskolan under december månad. Detta medförde enligt personal att de fick ta emot, packa upp och skruva ihop material parallellt med sitt arbete i barngruppen.

7 6 (7) Av huvudmannens svar på kommuniceringen framgår bland annat följande. Såsom framgår ovan under pedagogisk ledning har varje arbetslag nu schemalagd reflektionstid varje vecka. Vid mötena används dokumentationen från den gångna veckan för att reflektera, utvärdera, följa upp verksamheten för att därefter lägga upp en plan, utifrån barnens intresse, för kommande vecka. Vidare ges i huvudmannens svar flera exempel på aktiviteter som genomförts med barnen. I uppföljande intervjuer med representant för huvudmannen och representanter för det pedagogiska teamet uppges att det har varit fokus på att få barnen trygga och att se till att barnen ges en god omsorg. Det uppges vidare att arbetet med att utveckla den pedagogiska verksamheten nu har påbörjats, att man har kommit en bit på vägen, men att det fortfarande finns mer att göra för att få en fullgod pedagogisk verksamhet på samtliga avdelningar. Det uppges vidare att det pedagogiska teamet kommer att fortsätta sitt uppdrag på Klangens förskola så länge det bedöms finnas ett behov av sådant stöd. Av verksamhetsbesök, inlämnad dokumentation från huvudmannen, intervjuer med representant för huvudmannen samt representanter för pedagogiska teamet framgår att det ännu inte på alla avdelningar bedrivs en pedagogisk verksamhet som i alla delar uppfyller författningarnas krav. Mot bakgrund av de åtgärder som huvudmannen har vidtagit och som alltjämt pågår bedömer dock Skolinspektionen att huvudmannen får anses ha vidtagit nödvändig rättelse och väljer därför att avstå från att ingripa i enlighet med 26 kap.12 2p. skollagen. Skolinspektionen förutsätter dock att huvudmannen fullföljer det påbörjade arbetet med att utveckla den pedagogiska verksamheten på Klangens förskola. Rättslig reglering Trygghet, omsorg och värdegrundsuppdraget 8 kap. 2 och 8 skollagen, Lpfö 98/10 1 Förskolans värdegrund och uppdrag, Förskolans uppdrag 2. Mål och riktlinjer 2.1 Normer och värden Pedagogisk ledning 2 kap. 9 skollagen, Lpfö 98/10, 2.7 förskolechefens ansvar Lokalernas ändamålsenlighet 2 kap. 35 skollagen lokaler Pedagogisk verksamhet 1 kap. 4 skollagen, 3 kap. 3 skollagen, Lpfö 98/10 1 Mål och riktlinjer 2.2 Utveckling och lärande, 2.6 Uppföljning, utvärdering och utveckling

8 agsiut 7 (7) I ärendets slutliga handläggning har utredare Anna Sandell och enhetsjurist Maria Nyman deltagit. På Skolinspektionens vägnar Lotta Kårlind Enhetschef dl /Lotta Nyrån Föredragande/ Utredare

Beslut efter riktad tillsyn. av verksamheten på den kommunala förskolan Forsbergs minne i Lunds kommun

Beslut efter riktad tillsyn. av verksamheten på den kommunala förskolan Forsbergs minne i Lunds kommun ein Skolinspektionen Beslut Beslut efter riktad tillsyn av verksamheten på den kommunala förskolan Forsbergs minne i Lunds kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter riktad tillsyn utifrån signal i förskolan Hyltevägen1 i Göteborgs kommun.

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter riktad tillsyn utifrån signal i förskolan Hyltevägen1 i Göteborgs kommun. Beslut Göteborgs kommun askimfrolundahogsbo@afh.goteborg.se Beslut för förskola efter riktad tillsyn utifrån signal i förskolan Hyltevägen1 i Göteborgs kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg,

Läs mer

Beslut för förskola. i Båstads kommun

Beslut för förskola. i Båstads kommun Beslut t 2014-01-31 Skolinspektionen Dnr 43. 2013;308 Båstads kommun Beslut för förskola i Båstads kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning en jp Skolinspektionen Beslut Huvudman kontaktcenter@helsindborg.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Nyckelpigans förskola, Helsingborgs kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Föräldrakooperativet Sagolunden ordforande@sagolunden.se Dnr 400-2016:209 Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Föräldrakooperativet Sagolunden beläget i Göteborgs

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Haninge kommun. NN, Skolinspektionen. Beslut Dnr : Haninge kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn i Haninge kommun. NN, Skolinspektionen. Beslut Dnr : Haninge kommun rn ip NN, Dnr 43-2016:10334 Haninge kommun för förskola efter tillsyn i Haninge kommun, Besöksadress: Sveavägen 159 Dnr 43-2016:10334 2(6) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26 kap. 10 skollagen

Läs mer

Beslut för förskola. rn en, Skolinspektionen. efter tillsyn i Götene kommun. Beslut Dnr : Götene kommun

Beslut för förskola. rn en, Skolinspektionen. efter tillsyn i Götene kommun. Beslut Dnr : Götene kommun rn en, Skolinspektionen j Dnr 43-2016:10690 Götene kommun barn.utbildningsnamnden@gotene.se för förskola efter tillsyn i Götene kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan

Läs mer

Skolinspektionen har funnit följande brist, men avstår med stöd av 26 kap. 12 skollagen (2010:800) från att ingripa.

Skolinspektionen har funnit följande brist, men avstår med stöd av 26 kap. 12 skollagen (2010:800) från att ingripa. Dnr 43-2016:10528 Hultsfreds kommun kommunen@hultsfred.se för förskola efter tillsyn i Hultsfreds kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 Dnr 43-2016:10528 2 (4) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Beslut Habo kommun Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Habo kommun Skolinspektionen, Post- och besöksadress Lund, Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 080

Läs mer

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Huvudman forskola@stockholm.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid förskolan Abrahamsbergsvägen 92, Stockholms kommun Skolinspektionen Box 23069 104 35 Stockholm

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Vaxholms kommun. Beslut. Vaxholms kommun Dnr :5008

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Vaxholms kommun. Beslut. Vaxholms kommun Dnr :5008 Vaxholms kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Vaxholms kommun 2(10) Tillsyn i Vaxholms kommun har genomfört tillsyn av Vaxholms kommun under hösten 2016. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskola

Huvudmannabeslut för förskola Dnr 43-2018:7147 Kiruna kommun Huvudmannabeslut för förskola efter tillsyn i Kiruna kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Solna kommun kontakt@solna.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Augustendals förskola, Solna kommun Beslut 1 (4) Inledning Skolinspektionen genomför under

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning en B Skolinspektionen Beski; Avesta kommun kommun@avesta.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Blåkullens förskola, Avesta kommun Beslut 1 (4) Inledning Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Skolinspektionen Besluri: Huvudman kundcenter@ostersund.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Ottfjällets förskola, Östersunds kommun Skolinspektionen Box 2320

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning ik rn Niii i Skolinspektionen Beslut Hässleholm kommun kommunen@hassleholm.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Stubbens förskola, Hässleholm kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Huvudman kommunhammaro.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Skogsdungens förskola, Hammarö kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för förskolor och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolor och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Järfälla kommun för förskolor och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Järfälla kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax:

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Mjölby kommun. Beslut Dnr :5767. Mjölby kommun.

Beslut för förskola. efter tillsyn i Mjölby kommun. Beslut Dnr :5767. Mjölby kommun. Dnr 43-2017:5767 Mjölby kommun mjolbykommun@mjolby.se för förskola efter tillsyn i Mjölby kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Dnr 400-2015:6590 efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid förskolan Slottet belägen i Eksjö kommun 1(11) Beslut I detta beslut med tillhörande verksamhetsrapport

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Bes i it Huvudman forskola@stockholm.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Lyckebo förskola, Stockholms kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning grin Skolinspektionen Bes Huvudman info.forskolansputnik@gmail.com Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Sputniks förskola belägen i Stockholms kommun med Sputnik

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Karlskrona kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn i Karlskrona kommun j Skolinspektionen Karlskrona kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Karlskrona kommun Skolinspektionen. Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2016:10513 Ljungby kommun för fritidshem efter tillsyn i Ljungby kommun Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10513 2(4) s beslut Föreläggande förelägger med stöd av 26

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning rn %or i Beslut Fagersta kommun info@fagersta.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Raketens förskola, Fagersta kommun Box 156, 221 00 Lund www.skolinspektionen.se

Läs mer

Uppföljning av tillsyn i Rosengårdsskolan i Malmö kommun

Uppföljning av tillsyn i Rosengårdsskolan i Malmö kommun Skolinspektionen Beslut Malmö kommun malmostad@malmo.se 2013-10-04 Dnr 43-2009:3755 1 (6) Uppföljning av tillsyn i Rosengårdsskolan i Malmö kommun Bakgrund Skolinspektionen har genomfört tillsyn i Malmö

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Skolinspektionen Palmlunds Malmö Aktiebolag Org.nr. 556445-0665 Beslut för fritidshem efter tillsyn av Palmlunds Malmö Aktiebolag Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut 1 (3) Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid förskolan Norrskenet i Kalix kommun med Pysslingen förskolor och skolor AB som huvudman Beslut 2 (3) Inledning Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning r% t j ~ Skolinspektionen Beslut Huvudman forskola@stockholm.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid förskolan Hinderstorps gränd 27, Stockholms kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Danderyds kommun epost: kommunen@danderyd.se för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Danderyds kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Österåkers kommun. Beslut Dnr :6001. Österåkers kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn i Österåkers kommun. Beslut Dnr :6001. Österåkers kommun Dnr 43-2017:6001 Österåkers kommun för förskola efter tillsyn i Österåkers kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Huvudman motala.kommunamotala.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid förskolan Österstad, Motala kommun Skolinspektionen Box 2320 403 15 Göteborg www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2017:10004 Nya skolan trollhättan aktiebolag Org.nr. 556612-7600 ann-chatrin.wennerberg-samuelsson@nyaskolan.se för fritidshem efter tillsyn av Nya skolan trollhättan aktiebolag Skolinspektionen

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Huvudman orgryteharlanda@orgryteharlanda.goteborg.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans värdegrundsarbete vid förskolan Falkgatan 5 i Göteborgs kommun Skolinspektionen Box 2320 403 15

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning r Skolinspektionen Beslu Huvudman regiongotland@gotland.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid förskolan Björkdungen, Gotlands kommun Skolinspektionen Box 2320 403

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut rin Skolinspektionen 2014-12-18 PPS POWER PLANNING SYSTEM AB Rektorn vid Snitz Gymnasieskola Malmö Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Snitz Gymnasieskola Malmö i Malmö kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-08-13 Löa skola margareta@bergslagen.com Rektorn vid Löa skola richard.linder@loaskola.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Löa skola i Lindesbergs kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Nykvarns kommun kerstin.gelfgren@nykvarn.se för fritidshem i Nykvarns kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Riktlinjer för Uppsala kommuns tillsyn av enskild verksamhet förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg

Riktlinjer för Uppsala kommuns tillsyn av enskild verksamhet förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Andersson Gerd Gunneriusson Karlström Märit Datum 2017-10-27 Diarienummer UBN-2017-4922 Utbildningsnämnden Riktlinjer för Uppsala kommuns tillsyn av enskild verksamhet

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Ik rn i %er Skolinspektionen Beslut Huvudman info@almhult.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Hallaryds förskola, Älmhults kommun Skolinspektionen Box 156, 221

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Tierps kommun. Beslut Dnr : Tierps kommun

Beslut för förskola. efter tillsyn i Tierps kommun. Beslut Dnr : Tierps kommun Tierps kommun för förskola efter tillsyn i Tierps kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (4) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen förelägger

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10600 Burlövs kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Tågarpskolan i Burlövs kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10600 2 (6)

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Ödeshögs kommun. Beslut Dnr : Ödeshögs kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Ödeshögs kommun. Beslut Dnr : Ödeshögs kommun Dnr 43-2016:10423 Ödeshögs kommun kommun@odeshog.se för förskola efter tillsyn i Ödeshögs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2(8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Beslut och verksamhetsrappol Dnr 400-2015:6590 efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid förskolan Ulvarna belägen i Karlstad kommun 1 (9) Beslut I detta

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskola

Huvudmannabeslut för förskola Dnr 43-2017:5676 Kramfors kommun Huvudmannabeslut för förskola efter tillsyn i Kramfors kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (5) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut för grundsärskola

Beslut för grundsärskola Dnr 43-2017:5727 Landskrona kommun för grundsärskola efter tillsyn i Landskrona kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Malmö kommun. Beslut. Malmö kommun Dnr :4548

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Malmö kommun. Beslut. Malmö kommun Dnr :4548 r% Skolinspektionen Beslut Malmö kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Malmö kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund Beslut 2(8) Tillsyn i Malmö kommun Skolinspektionen har genomfört tillsyn

Läs mer

Beslut för förskola. i Uddevalla kommun. Skolinspektionen. Beslut Dnr :3777. Uddevalla kornmun

Beslut för förskola. i Uddevalla kommun. Skolinspektionen. Beslut Dnr :3777. Uddevalla kornmun Beslut Uddevalla kornmun Beslut för förskola i Uddevalla kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 04 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Broby förskola Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Ansvarig förskollärare Sandra Karlsson

Läs mer

Tillsynsrapport för den fristående förskolan Alphaförskolan Gertrud

Tillsynsrapport för den fristående förskolan Alphaförskolan Gertrud 2018-11-21 Barn- och utbildningsnämnden Dnr 2018/653-644 Tillsynsrapport för den fristående förskolan Alphaförskolan Gertrud Inledning Varje kommun har enligt 26 kap. 4 skollagen (2010:800) tillsyn över

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Götene kommun för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Götene kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586

Läs mer

Beslut. efter granskning av förskolans arbete med jämställdhet vid förskolorna Askliden och Fasanen, Skurups kommun

Beslut. efter granskning av förskolans arbete med jämställdhet vid förskolorna Askliden och Fasanen, Skurups kommun Beslut Huvudman kansli@skurup. se Beslut efter granskning av förskolans arbete med jämställdhet vid förskolorna Askliden och Fasanen, Skurups kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund,

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning fin Skolinspektionen Beslut Huvudman info@kungsbacka.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid lvarsgårdens förskola, Kungsbacka kommun Skolinspektionen Box 2320 403

Läs mer

Beslut för förskola. i Ludvika kommun

Beslut för förskola. i Ludvika kommun Beslöt f - ' Skolinspektionen Dnr 43-2013:276 Ludvika kommun social.utbildning@ludvika.se Beslut för förskola i Ludvika kommun Skolinspektionen, Box 23069,104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 44-2018:179 Hope stiftelsen Org.nr. 827500-7683 för fritidshem efter tillsyn av Hope stiftelsen Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2 (6) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Dnr 400-2015:6590 efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid Västerby förskola i Götene kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Äventyrets plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten

Äventyrets plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten Äventyrets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamheten Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamheten

Läs mer

Beslut. efter regelbunden tillsyn av fristående förskola. Datum för tillsynen

Beslut. efter regelbunden tillsyn av fristående förskola. Datum för tillsynen Beslut efter regelbunden tillsyn av fristående förskola Datum för tillsynen 2018-09-20 Huvudman som granskats Föräldrakooperativet Nalle-Maja, ekonomisk förening Organisationsnummer 716422-1876 Närvarande

Läs mer

Beslut för förskoleklass och fritidshem

Beslut för förskoleklass och fritidshem Beslut 2013-04-17 Banérportens förskoleklass och fritidshem Rektorn vid Banérportens förskoleklass och fritidshem Beslut för förskoleklass och fritidshem efter tillsyn av Banérportens förskoleklass och

Läs mer

Furans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling.

Furans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Furans Förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Beslut och verksamhetsrapport

Beslut och verksamhetsrapport Dnr 400-2015:6590 efter kvalitetsgranskning av förskolechefens ledning av den pedagogiska verksamheten vid Ekebackens förskola belägen i Högsby kommun 1(11) Beslut I detta beslut med tillhörande verksamhetsrapport

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014/2015 Rättviks kommuns förskolor och pedagogisk omsorg Vision På förskolan förekommer inga former av diskriminering, trakasserier, eller kränkande behandling.

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskola

Beslut efter uppföljning för förskola r Skolinspektionen Halmstads kommun efter uppföljning för förskola efter tillsyn i Halmstads kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund 2 (9) Uppföljning av tillsyn i Halmstads kommun Skolinspektionen

Läs mer

Beslut för förskola. i Vallentuna kommun. Skolinspektionen. Beslut Dnr :4701. Vallentuna kommun.

Beslut för förskola. i Vallentuna kommun. Skolinspektionen. Beslut Dnr :4701. Vallentuna kommun. Beslut Vallentuna kommun kommun@vallentuna.se Beslut för förskola i Vallentuna kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080

Läs mer

Skeppsklockans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skeppsklockans plan mot diskriminering och kränkande behandling Skeppsklockans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet

Läs mer

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2016/17. Förskolan Björnen

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2016/17. Förskolan Björnen Förskoleverksamheten Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2016/17 Förskolan Björnen FÖRSKOLAN BJÖRNENS VISION Vi vill varje dag ta till vara och uppmuntra allas förmågor 1 Innehållsförteckning Förskoleverksamhetens

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde i Stockholms kommun. Beslut.

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde i Stockholms kommun. Beslut. 6 Stockholms kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde i Stockholms kommun 2 (5) Tillsyn i Stockholms kommun har genomfört tillsyn av Stockholms kommun under våren

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Beslut Nyköpings kommun konnmun@nykoping.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Kan ntorps förskola, Nyköpings kommun Beslut 1 (4) Inledning genomför under våren

Läs mer

Tillsynsbeslut Ordinarie tillsyn 2014 Arkens förskola

Tillsynsbeslut Ordinarie tillsyn 2014 Arkens förskola 2014-02-11 1 (6) Tillsynsbeslut Ordinarie tillsyn 2014 Arkens förskola Huvudman: Arkens förskola Enskild firma 2014-02-11 2 (6) Beslut Vellinge kommun har den 3 februari 2014, med stöd av 26 kap. 4 1 p.

Läs mer

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn

Beslut för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn Dnr A Z^ 2. A 1 A 1 Karlshamns kommun för förskolorna och annan pedagogisk verksamhet för förskolebarn i Karlshamns kommun, Post- och besöksadress Lund, Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 080

Läs mer

Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvarnens plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvariga

Läs mer

Beslut för förskola. i Jönköpings kommun

Beslut för förskola. i Jönköpings kommun Beslut Jönköpings kommun Beslut för förskola i Jönköpings kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00, Fax: 08-586 080 07

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5686 Kristianstads kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Kristianstads kommun Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:5686 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskola

Beslut efter uppföljning för förskola rn Beslut Nynäshamns kommun Beslut efter uppföljning för förskola efter tillsyn i Nynäshamns kommun 2(12) Uppföljning av tillsyn i Nynäshamns kommun genomförde tillsyn av Nynäshamns kommun under hösten

Läs mer

1 Tillsyn av fristående förskolor och pedagogisk omsorg

1 Tillsyn av fristående förskolor och pedagogisk omsorg 1 Tillsyn av fristående förskolor och pedagogisk omsorg 1.1 Bakgrund Ekerö kommun godkänner fristående förskolor samt beslutar om rätt till bidrag för enskild pedagogisk omsorg som har sin verksamhet i

Läs mer

Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Kareby förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018-2020 Utvärderad 19/3-18. Ny kartläggning och nulägesanalys för 2018 gjord 19/3-18. Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola

Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Malmö kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Segevångsskolan belägen i Malmö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Beslut Dnr :4832. Orsa kommun. Beslut för förskola. efter tillsyn i Orsa kommun. Skolinspektionen Box 23069, Stockholm

Beslut Dnr :4832. Orsa kommun. Beslut för förskola. efter tillsyn i Orsa kommun. Skolinspektionen Box 23069, Stockholm Orsa kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Orsa kommun Tillsyn i Orsa kommun Beslut 2 (9) har genomfört tillsyn av Orsa kommun under januari 2017. Tillsynen har avsett det samlade ansvarstagandet

Läs mer

Fagersta kommun Dnr :6591. Beslut

Fagersta kommun Dnr :6591. Beslut 1 ]- %or Fagersta kommun info@fagersta.se efter granskning av förskolans arbete med jämställdhet vid förskolorna Björksta och Ugglan, Fagersta kommun, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola gcs ozoi6-6 } -- Beslut Skol upektionert 2016-06-07 Kunskapsskolan i Sverige AB Organisationsnummer 556566-1815 fredrik.lindgren@kunskapsskolan.se Beslut för grundskola efter tillsyn i Kunskapsskolan i

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Nord malings kommun. Beslut. Nordmalings kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Nord malings kommun. Beslut. Nordmalings kommun Dnr 43-2014:8216 Nordmalings kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Nord malings kommun Box 3177 903 04 Umeå 2(10) Tillsyn i Nordmalings kommun har genomfört tillsyn av Nordmalings kommun under våren

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Förskolans namn Planen gäller Tallbackens förskola Från ht 2017 till ht 2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Ansvariga

Läs mer

Nyhemsgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015

Nyhemsgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Nyhemsgårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleverksamhet a för planen Förskolechef i samråd med personalen

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Skolinspektionen Eksjö kommun för fritidshem efter tillsyn i Eksjö kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586 08 00, Fax: 08-586

Läs mer

Förskolan Borggårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling /10

Förskolan Borggårdens plan mot diskriminering och kränkande behandling /10 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Krisgruppen och förskolechef Vår vision Att alla ska känna sig lika mycket värda. Att behandla alla utifrån

Läs mer

(PN. Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Åmåls kommun. Beslut Dnr :8683. Åmåls kommun.

(PN. Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Åmåls kommun. Beslut Dnr :8683. Åmåls kommun. (PN Beslut Dnr 43-2014:8683 Åmåls kommun Bam.utbildning@amal.se Beslut för förskola efter tillsyn i Åmåls kommun 2 (8) ]syn 2v iförrskoleverksamheten i Åmåls komrrun har genomfört tillsyn av Åmåls kommun

Läs mer

Grantäppans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Grantäppans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grantäppans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Regnbågens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Regnbågens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Regnbågens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 44-2016:5038 Hyllie Park Aktiebolag Org.nr. 556491-8356 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Hyllie Park Grundskola belägen i Malmö kommun Skolinspektionen, Postadress:

Läs mer

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Benjamins plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Ansvarig för planen Förskolechefen Vår vision På förskolan

Läs mer

Uppföljning efter tillsyn i Nynäshamns kommun

Uppföljning efter tillsyn i Nynäshamns kommun 1 (5) Nynäshamns kommun kommunstyrelsen@nynashamn.se Uppföljning efter tillsyn i Nynäshamns kommun Beslut Skolinspektionen bedömer att Nynäshamns kommun har vidtagit sådana åtgärder att de påtalade bristerna

Läs mer

Beslut efter kvalitetsgranskning

Beslut efter kvalitetsgranskning Besiuti; Huvudman bildningsforvaltningenaoskarshamn.se Beslut efter kvalitetsgranskning av förskolans arbete med särskilt stöd vid Påskallaviks förskola i Oskarshamns kommun Skolinspektionen Box 156, 221

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Dnr 43-2017:6291 Älmhults kommun för fritidshem efter tillsyn i Älmhults kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 2(10) Skolinspektionens beslut Föreläggande vid vite

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Arvika kommun. Beslut Dnr : Arvika kommun.

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Arvika kommun. Beslut Dnr : Arvika kommun. Dnr 43-2016:10746 Arvika kommun arvika.kommun@arvika.se för förskola efter tillsyn i Arvika kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2 (8) s beslut Föreläggande förelägger med stöd

Läs mer

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Norrmalms stadsdelsområde i Stockholms kommun. Beslut. Stockholms kommun

Beslut för förskola. Skolinspektionen. efter tillsyn i Norrmalms stadsdelsområde i Stockholms kommun. Beslut. Stockholms kommun 2016-06-16 Stockholms kommun Beslut för förskola efter tillsyn i Norrmalms stadsdelsområde i Stockholms kommun 2 (5) Tillsyn i Stockholms kommun har genomfört tillsyn av Stockholms kommun under våren 2016.

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem Ljusdals kommun lena.tonners@ljusdal.se för fritidshem i Ljusdals kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Beslut för fritidshem

Beslut för fritidshem I * Skolinspektionen D n r 43. 2 oi3:6i52 Karlstads kommun karlstadskommun@karlstad.se för fritidshem i Karlstads kommun Skolinspektionen, Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Telefon:

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling FÖRSKOLAN VITSIPPAN

Plan mot diskriminering och kränkande behandling FÖRSKOLAN VITSIPPAN Plan mot diskriminering och kränkande behandling FÖRSKOLAN VITSIPPAN 2016-2017 Gärdhemsvägen 9 461 84 Trollhättan Telefon 0520-49 50 00 Fax 0520-49 72 71 utbildning@trollhattan.se www.trollhattan.se Bankgiro

Läs mer