Likabehandlingsplan. Kartläggning av situationen på Vuxenutbildningen RO1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Likabehandlingsplan. Kartläggning av situationen på Vuxenutbildningen RO1"

Transkript

1 Likabehandlingsplan Kartläggning av situationen på Vuxenutbildningen RO1 På RO1 ska ingen mobbning, inga trakasserier eller annan kränkande behandling förekomma. Det skall genomföras åtgärder för att förebygga och förhindra att medarbetare och elever/studerande utsätts för kränkande behandling. Om det trots förebyggande insatser ändå uppstår sådana situationer är det skolans skyldighet att se till att det anmäls och upphör. Mål för kommande år är att alla våra deltagare skall veta at vi har en likabehandlingsplan och vart de skall vända sig om de blivit kränkta eller uppmärksammat en kränkning. Vi synliggör vår likabehandlingsplan genom information via anslag, på intern-tv och på hemsidan. Planen tas upp på elevrådsmöte/studeranderådsmöte och APT samt regelbundet inom undervisningens ram. Vid vår allmänna utvärdering ställs frågan om hur många som känner till att likabehandlingsplanen finns. Identifierade utsatta platser: Caféet Måsen Reception Bibliotek Toaletter och andra isolerade utrymmen Korridorer Klassrum Folksamlingar På dessa platser gäller det att veta hur man beter sig mot andra. Många olika personligheter och nationaliteter ska försöka samsas om trånga utrymmen. I samtliga kurser jobbar lärarna med bemötande.

2 Rökpaviljong och utanför entrédörrarna Problemet vid entrédörrarna är främst att det röks där och det kan uppstå dispyter när det sägs till. Det har därför för att förtydliga satts upp röknings-förbjuden-skyltar. Vi gör kartläggningar av rökningen för att kunna sätta in hälsobefrämjande hjälp. Här tar vi också hjälp av vårt arbete med bemötande, d.v.s. att respektera var man får och inte får röka, men även hur man säger till. Eleverna/de studerande trycker också på vikten av att rökpaviljongerna verkligen används. Pentry Orosmomenten här är främst med elever/studerande som inte städar efter sig eller tar saker som tillhör andra. För att försöka få bukt med detta ska eleverna påminna varandra, men eleverna har också föreslagit ett samarbete med de andra rektorsområdena, så som olika ansvarsveckor. Metodköken i källaren, rör främst Restaurang- och storköksutbildningen, Här arbetar lärarna kontinuerligt med vikten av att ta hänsyn till varandra, vilket också är viktigt för att det ska fungera på den framtida arbetsplatsen. Margaretaskällare Här sker försäljning av mat och därmed är det kontanta medel inblandade. Särskild riskbild 1. I samband med att avvisa obehöriga personer, ibland arga anhöriga, kan kritiska situationer uppstå. 2. Det är viktigt att vara observant i samband med aktiviteter utanför skolan samt i klassrummet när aktiviteterna är fria och gruppindelningar skall göras, så att ingen känner sig utanför eller påhoppade. Detta gäller även under APL och LIA. 3. Vi har många ensamarbetare och kvällskurser 4. Vi har elever/studerande från jordens alla kontinenter, med olika sociala, kulturella och religiösa bakgrunder. 5. Vi har många elever/studerande i omlopp och elever kan känna att de inte blir hörda och sedda. 6. Elever/studerande kan känna sig felbehandlade och felbedömda. 7. Litteratur kan ibland verka stötande för vissa elever/studerande och det kan vara svårt att sålla i det stora utbudet på Internet.

3 SYSTEMATISKT ARBETE 2014/2015 Lärarna har, sinsemellan, under året arbetat med förslag till åtgärder på arbetslagsmöten, APT men främst på därav avsedd kompentensutvecklingsdag vid uppstart i augusti. Eleverna/de studerande har arbetat med förslag till åtgärder på elevråd/studeranderåd och lektioner. Under året har vi haft 4 elevråd och 4 studeranderåd. Åtgärder som ska genomföras utifrån identifierade utsatta platser och särskild riskbild enligt ovanstående: Mål 1 Vi ska informera eleverna tidigt och återkommande om att om man inte sköter sina studier och närvaro, så skriver man ut sig själv det är alltså ett eget beslut, inget någon annan beslutat. 2 Lärarna ska variera sitt sätt att dela in eleverna i grupper för att undvika att någon känner sig utanför och se till att samtliga studerande involveras och blir delaktiga när det gäller olika typer av grupparbeten. Åtgärd Vi har informerat eleverna/de studerande vid skolstart om 3-veckors regeln och även vid behov Vid gruppindelning finns svårigheter att dela in grupper då praktiska skäl finns för elever/studerande att själva välja med vem de vill arbeta till exempel på grund av bostadsort eller tid för arbete. Medvetenhet finns och där det är möjligt styr läraren.

4 3 Vi ska alltid se till att det finns någon mer som jobbar i lokalerna, så att en lärare aldrig är ensam. 4 Lärarna ska hela tiden vara observanta på alla tendenser till kränkande eller diskriminerande yttranden och behandlingar. När en situation uppstår ska rektor kalla till samtal med likabehandlingsplanden och ÖRP (öppenhet, respekt, professionalitet) som grund. 5 Vi ska sträva mot att ha många deltagare på våra elevråd, vilket möjliggör att många kan vara med och tycka till kring sin utbildning vad gäller miljö. Arbetsmiljöfrågan ska prioriteras och ska därför alltid ligga först på elevrådsmötena? Likabehandlingsplanen ska ligga som ett levande dokument som vi ska arbeta utifrån och vi ska diskutera valda punkter lite mer ingående varje gång. 6 Lärarna ska så ofta som möjligt sträva efter att medbedöma vid prov, för att jobba mot likvärdiga betyg. Det ska också jobbas fram bedömningsmatriser. Lärarna ska ta tag i eventuella irritationer och prata med eleverna det berör för att reda ut vad som är vad, så problemet inte blir stort. Uppföljningssamtal mellan lärare/studerande ska alltid ske med utgångspunkt från trivsel, trygghet och kränkande behandling. 7 Lärarna ska kritiskt granska den litteratur och artiklar som ingår i undervisningen och se till att de policydokument som finns för datoranvändande följs - finns angivna i kommunens policydokument på Inblicken under personal. Schemaläggaren ser till att lärare aldrig jobbar ensamma på kvällar, utan det minst finns två lärare i tjänst. Vi har arbetat fram rutiner när det gäller frågor som rör likabehandling, för att snabbt reagera. Möten med iblandade hålls alltid och anmäls enligt rutin. Svårigheter finns att rekrytera elever till elevrådet, men lärarna informerar alltid om elevrådet i klasserna. Vi har det senaste gjort så att alla är välkomna, vilket har generat ett högre deltagande. I de ämnen där det är lämpligt/möjligt sker medbedömning, dock finns många som är ensamma i sitt ämnesområde, vilket försvårar medbedömning. Matriser finns tillgängliga för de ämnen där det är aktuellt. Uppföljningssamtal sker under kursens gång samt efter avslutad kurs. Efter varje avslutad kurs gör samtliga elever också en kursutvärdering Varje lärare granskar kritiskt sitt lektionsmaterial och följer de policydokument som finns.

5 Uppföljning på kompetensutveckling vad har gjorts under 2014/2015 Mål 1 Det finns önskemål och behov av utbildning i de goda och svåra samtalens metodik. 2 Vidare önskas föreläsningar kring konflikthantering. 3 Det finns önskemål att kunna genomföra skuggning av våra olika arbeten i syfte att öka kunskapen och förståelsen inom arbetsgruppen. 4 Ett arbete kring bedömning och stöttning i elevernas lärande har startats i arbetslagen för att stärka rollen som pedagog och för att lärarna ska känna sig trygga i sin lärarroll, d.v.s. ett fortsatt samarbete med Daniel Gothnier, Me University Åtgärd Denna punkt för vidare till nästa år Vi har påbörjat ett arbete med värdegrundsarbete med omvärldsperspektiv där bland annat konflikthantering varit en av punkterna. Detta arbete kommer att fortskrida under nästa år. Att ta fram 10 budord om hur man är en bra ledare i sitt klassrum och ska utifrån dessa besöka varandras klassrum för att ge varandra goda exempel. Att i respektive arbetslag arbeta fram bedömningsmatriser i respektive kurser. Vi har tyvärr inget samarbete med Me University längre. Uppföljning på utvalda punkter att ha fokus på vad har gjorts under 2014/2015 Mål 1 kartlägga rökningsvanor bland så väl medarbetare som elever/studerande för att kunna sätta in rätt resurser. Åtgärd Vi gjorde en enkät där vi kartlade våra medarbetares och elevers/studerandes rökvanor och har utifrån den kommit fram till att vi behöver tydliggöra var man får röka och inte. Skyltar sattes upp som visar var man får och inte får röka tyvärr var det någon som tog ner dessa, men det kommer nya. Det har också i samråd med fastighetsägaren beslutats att ha en gemensam rökpaviljong mellan Lejonet och Svärdet som ska rustas upp.

6 2 arbeta i arbetslag runt eleverna/studerande och ha avstämningar kring eleverna/studerande med lärare, rektor och SYV för att förbättra måluppfyllelsen. Detta planeras att starta upp med hjälp av Me University. 3 arbeta mer med integrationsfrågor, genom att t.ex. bjuda in föreläsare. Lärare sänder tidiga signaler till rektor när elever/studerande riskerar att inte nå målen varpå eleven/den studerande kallas till möte med rektor, lärare och vid behov även SYV. Detta gör att problemet kan tas tag i ett tidigt skede. Vi har haft ett arbete kring värdegrundsarbete med omvärldsperspektiv på hela Uddevalla Vuxenutbildning som kommer att fortsätta även under nästa år. MÅL FÖR 2015/2016 Åtgärder som ska genomföras utifrån identifierade utsatta platser och särskild riskbild enligt ovanstående: Under hösten ska vi ha en miljövecka där information kring rökning är del. Detta kommer huvudsakligen att ske genom en utställning. Fortlöpande på varje elevråd/studeranderåd kommer det att tas fram förslag på hur vi kan förbättra skötseln av våra pentryn. Vi har svårt att få bukt på detta, men vi kommer att be elever/studerande att komma med förslag på hur vi ska lösa denna fråga. Meddevetandegöra för de lärare som arbetar på kvällen, vilka övriga lärare som arbetar samtidigt i huset och var de befinner sig. Policy för datoranvändande bli mer medvetna om hur man ska tänka runt nät-etikett och kritisk granskning. För att göra Likabehandlingsplanen till ett levande dokument kommer vi att arbeta för att: o skapa en likabehandlingsplan som är anpassad till eleverna med info om elevråd. o tydliggöra var elever kan få snabb hjälp vid akuta behov o tydliggöra var lärare kan få snabb hjälp vid akuta behov

7 Kompetensutveckling 2015/2016 Samtalsmetodik och konflikthantering rymdes inte inom vårt arbete 2014/2015, så vi tar med oss det till nästa år Vi påbörjade ett arbete med omvärldsanalys under föregående läsår detta arbete kommer även att fortsätta under detta läsår. Elevernas kartläggning och riskbedömning Nedanstående har eleverna och de studerande kommit fram till i sitt arbete med likabehandlingsplanen. Underlaget har arbetats fram vid studeranderåd, elevråd och grupparbeten i respektive utbildning. Elevernas kommentarer: Utanför entréerna kan vara ett utsatt ställe. Flera har upplevt kommentarer, visslingar och blickar vilket inte känts OK. Något annat de tänkte på nu när det börjar bli mörk är att det finns tillräckligt med (och fungerande) ytterbelysning. För många svordomar och fula ord krockar med elevers värderingar och påverkar negativt Behov av ordningsregler i pentryn Där det finns skaderisk bör det upplysas Finns risk för ska vid varma maskiner m.m. Stressituation när kortläaren inte fungerar i Margaretaskällare Angående rökning har det tydligt framkommit att eleverna inte vågar säga till om någon röker direkt utanför entréerna eller för nära. Förslag till åtgärd: En tanke som våra studerande har är att faktiskt diskutera i olika grupper om vilka signaler en stor klunga män kan skicka. Gå igenom så att det finns tillräckligt med (och fungerande) ytterbelysning. Respektera varandra och undvika opassande språk och uttryck (t.ex. att ett ord förlorar sitt värde o innebörd om de används för ofta o i fel situationer t. ex. Du mobbar mig ). För att få bättre ordning i pentryn bör man ta ansvar för att prata med de andra, som gör det stökigt i köket

8 För att upplysa om risk för skada kan skyltar sättas upp: Vara försiktiga; säga Se upp!, Akta! Sätta upp skydd vid maskiner som kan skada Ha möjlighet att betala med kontanter nödvändigt om kortläsaren inte fungerar i Margaretaskällare För att våga säga till när någon röker på fel plats kan man arbeta med hur man kan formulera sig, så att man bemöter rökare på ett respektfullt sätt. Datum för uppföljning Ovanstående ska följas upp i januari 2016 och juni 2016

Likabehandlingsplan. Kartläggning av situationen på Vuxenutbildningen RO1. Identifierade utsatta platser:

Likabehandlingsplan. Kartläggning av situationen på Vuxenutbildningen RO1. Identifierade utsatta platser: Likabehandlingsplan Kartläggning av situationen på Vuxenutbildningen RO1 På RO1 ska ingen mobbning, inga trakasserier eller annan kränkande behandling förekomma. Det skall genomföras åtgärder för att förebygga

Läs mer

Kartläggning av situationen på Vuxenutbildningen RO2

Kartläggning av situationen på Vuxenutbildningen RO2 Kartläggning av situationen på Vuxenutbildningen RO2 På RO2 ska ingen mobbning, inga trakasserier eller annan kränkande behandling förekomma. Det skall genomföras åtgärder för att förebygga och förhindra

Läs mer

Likabehandlingsplan. Kartläggning av situationen på Vuxenutbildningen RO1. Identifierade utsatta platser:

Likabehandlingsplan. Kartläggning av situationen på Vuxenutbildningen RO1. Identifierade utsatta platser: Likabehandlingsplan Kartläggning av situationen på Vuxenutbildningen RO1 På RO1 ska ingen mobbning, inga trakasserier eller annan kränkande behandling förekomma. Det skall genomföras åtgärder för att förebygga

Läs mer

Svärdet: Caféet MÅSEN Reception Bibliotek Toaletter Korridorer Rökpaviljongen. Karolinen: Omklädningsrummen Korridoren Fikarummet och pentry

Svärdet: Caféet MÅSEN Reception Bibliotek Toaletter Korridorer Rökpaviljongen. Karolinen: Omklädningsrummen Korridoren Fikarummet och pentry 2017-05-16 Mia Terry Rektor Barn och Utbildning Uddevalla kommun Kartläggning av situationen på Vuxenutbildningen RO2 På RO2 ska ingen mobbning, inga trakasserier eller annan kränkande behandling förekomma.

Läs mer

uddevalla Vuxenutbildning Likabehandlingsplan för trygghet och trivsel

uddevalla Vuxenutbildning Likabehandlingsplan för trygghet och trivsel Likabehandlingsplan för trygghet och trivsel 2015-05-27 Innehåll Innehåll Lagar och styrdokument... Värdegrund... Mål för likabehandlingsarbete... Delaktighet, ansvar och kvalitetssäkring... Vad är diskriminering

Läs mer

Lagar och styrdokument

Lagar och styrdokument Lagar och styrdokument Skollagen (6 Kap.8 ) Enligt Skollagen är varje enhet skyldig att ta fram en plan mot kränkande behandling, för att säkerställa att skolan aktivt arbetar förebyggande. Det är skolans

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för vuxenutbildningen i Öckerö kommun

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för vuxenutbildningen i Öckerö kommun Öckerö, 2017-08 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för vuxenutbildningen i Öckerö kommun Planen ska följa skolverkets allmänna råd: 1. konkreta mål som utgår från slutsatserna av kartläggningarna

Läs mer

Likabehandlingsplan. för trygghet och trivsel

Likabehandlingsplan. för trygghet och trivsel Likabehandlingsplan för trygghet och trivsel Innehåll Innehåll Lagar och styrdokument... Värdegrund... Mål för likabehandlingsarbete... Vad är diskriminering och trakasserier?... Kränkande behandling...

Läs mer

Holma förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Holma förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Holma förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Likabehandlingsplan mot diskriminering Plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan mot diskriminering Plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplan mot diskriminering Plan mot kränkande behandling Läsåret 2018/2019 TRANÅS KOMMUN 181001 Författare: Annalena Träff, Anneli Fång & Leane Högberg Lärcentrum Innehåll Bakgrund... 2 Förordning

Läs mer

Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling OVANÅKERS KOMMUN 2016-09-30 Barn- och utbildning Rotebergs skola Chris Sommar Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Vår målsättning: Alla ska trivas i skolan.

Läs mer

Kometskolans likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Kometskolans likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Kometskolans likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2018-2019 Det händer att uttryck som jag bara skojade eller tål du inte lite skämt används till personer som precis blivit/känt sig kränkta,

Läs mer

Likabehandlingsplan för förskolan. Mål och vision. Lagen

Likabehandlingsplan för förskolan. Mål och vision. Lagen 1 Likabehandlingsplan för förskolan 2013-08-05 Mål och vision Vi vill skapa en miljö där vi visar varandra hänsyn och ömsesidig respekt. Vi ska aktivt arbeta för att barnen ska känna sig sedda och ingen

Läs mer

Olympiaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN

Olympiaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN Olympiaskolan Plan för att främja lika rättigheter och möjligheter samt förebygga och åtgärda diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Gäller januari 2018 till september

Läs mer

SFI skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015

SFI skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 SFI skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Denna plan gäller för VIVA Komvux/Sfi Upprättad 150315 Grunduppgifter Verksamhetsform som innefattas av planen Sfi-utbildningen i Umeå

Läs mer

Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19

Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling Skolas plan

Läs mer

PRAKTISKA GYMNASIET I NACKA. Giltighet läsåret 2014 2015

PRAKTISKA GYMNASIET I NACKA. Giltighet läsåret 2014 2015 PRAKTISKA GYMNASIET I NACKA Giltighet läsåret 2014 2015 Innehåll 1. Inledning och syfte... 4 2. Förbud mot diskriminering och kränkande behandling... 4 3. Vision mot kränkande behandling och diskriminering...

Läs mer

Likabehandlingsplan mot diskriminering Plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan mot diskriminering Plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplan mot diskriminering Plan mot kränkande behandling Läsåret 2014/2015 TRANÅS KOMMUN Hösten 2014 Författare: Soili Nilsson, Marianne Persson, Julia Valaszkai Lärcentrum Västra Vux Innehållsförteckning

Läs mer

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013 Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013 Den här planen har tagits fram för att stödja och synliggöra arbetet med att främja barns och elevers lika

Läs mer

Västerlanda förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västerlanda förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling s plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2015/2016 Datum: Oktober 2015 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Arbetslagen på. Förskolechef. Vår vision På vår förskola

Läs mer

Likabehandlingsplan för Skå skola. Mål och vision. Trygghet Glädje - Lärande. Lagen

Likabehandlingsplan för Skå skola. Mål och vision. Trygghet Glädje - Lärande. Lagen Likabehandlingsplan för Skå skola Mål och vision Trygghet Glädje - Lärande Vi vill skapa en miljö där vi visar varandra hänsyn och ömsesidig respekt, vi vill att eleverna ska känna sig sedda och ingen

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan 1 (9) Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2018-09-01) Gäller för: Withalaskolan Giltig fr.o.m.: 2018-09-01 Dokumentansvarig:

Läs mer

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012

Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012 Förskolan Barnkullen Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2012 Den här planen har tagits fram för att stödja och synliggöra arbetet med att främja barns och elevers lika

Läs mer

Edsbro förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Edsbro förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Edsbro förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskola 1-5 år 161201-171130 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskola

Läs mer

Birgittaskolans vuxenutbildnings plan mot diskriminering och kränkande behandling

Birgittaskolans vuxenutbildnings plan mot diskriminering och kränkande behandling Birgittaskolans vuxenutbildnings plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kommunal Vuxenutbildning, SFI Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Förskolan Förskolan Barnens Hus Fastställd 2015-09-11 Gäller läsåret 2015-2016 Revideras varje läsår, ansvarig är förskolechef Vårt gemensamma arbete

Läs mer

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: skolenhet 1 (F-1 åk 2, fritidshemmet grundsärskolan) och skolenhet 2 (åk 3, fritidshemmet,

Läs mer

Handlingsplan för Likabehandling, mot mobbning och kränkande beteende vid Morups Friskola

Handlingsplan för Likabehandling, mot mobbning och kränkande beteende vid Morups Friskola Uppdaterad 2015-03-10 Handlingsplan för Likabehandling, mot mobbning och kränkande beteende vid Morups Friskola Mål vid Morups Friskola Ingen mobbning, trakasserier eller annan särbehandling på grund av

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Tallbo Särskola Läsåret

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Tallbo Särskola Läsåret BARN&UNGDOM Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Tallbo Särskola Läsåret 2013-2014 Nasse gick försiktigt närmare Nalle Puh, Nalle Puh! viskade Nasse. Ja Nasse? Ingenting, sa Nasse och

Läs mer

plan mot diskriminering och kränkande behandling

plan mot diskriminering och kränkande behandling Sidan 1 av 5 plan mot diskriminering och kränkande behandling TEGELBRUKSKOLAN, KLIPPANS GYMNASIESKOLOR Planen är framtagen i samverkan med elever och personal. Elever och personal har analyserat utvärderingen

Läs mer

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen El- och energiprogrammet Läsår 2017-2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Riktlinjer för arbetet med att främja likabehandling och förebygga och motverka diskriminering, trakasserier och kränkande behandling.

Riktlinjer för arbetet med att främja likabehandling och förebygga och motverka diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. 1 (8) 2013-08-15 Lärande Lärande Centralt Christian Jerhov Verksamhetsutvecklare 0302 52 12 04 Riktlinjer för arbetet med att främja likabehandling och förebygga och motverka diskriminering, trakasserier

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2016-2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola åk 1-3, fritidshem Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING REALGYMNASIET GÄVLE

PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING REALGYMNASIET GÄVLE DEN 1 MAJ 2018 PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING REALGYMNASIET GÄVLE Allmänt Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola för planen Rektor Anna Giljam Nilsson Vår

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Tallbo Särskola Läsåret

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Tallbo Särskola Läsåret Utbildning Gävle Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Tallbo Särskola Läsåret 2014-2015 Nasse gick försiktigt närmare Nalle Puh, Nalle Puh! viskade Nasse. Ja Nasse? Ingenting, sa Nasse

Läs mer

Trollbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Trollbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Trollbackens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2017/2018 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsår 18/19 Östratornskolan

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsår 18/19 Östratornskolan PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsår 18/19 Östratornskolan Lagrum: Diskrimineringslagen 3 kap, Skollagen 6 kap. 8 I II III IV V VI FÖREBYGGANDE OCH FRÄMJANDE ARBETE RISKANALYS ATT UPPTÄCKA

Läs mer

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Likabehandlingsplan Munspelets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Munspelets plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolförvaltningen Munspelets skola 2018-08-21 1(10) Likabehandlingsplan Munspelets plan mot diskriminering och kränkande behandling Handlingsplan för skola och fritidshem Upprättad 2009-11-13 Reviderad

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 Sammanfattning På Munktorpsskolan ska vi genom förebyggande och främjande insatser arbeta för att elever och personal inte ska kränkas

Läs mer

Likabehandlingsplan för Skå förskola. Mål och vision. Lagen

Likabehandlingsplan för Skå förskola. Mål och vision. Lagen Likabehandlingsplan för Skå förskola Mål och vision Vi vill skapa en miljö där vi visar varandra hänsyn och ömsesidig respekt, vi vill att barnen ska känna sig sedda och ingen ska utsättas för diskriminering,

Läs mer

Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Älvans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Ansvariga för planen: Förskolechef Pedagogisk utvecklare/pedagogista Förskolans förskollärare Vår vision Att visa respekt

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Likabehandlingsplan 2015-2016

Likabehandlingsplan 2015-2016 Likabehandlingsplan 2015-2016 INNEHÅLL Verksamhetsformer som omfattas av planen... 2 Främjande insatser... 5 Schemaläggning, föräldraskap och studier... 9 Kartläggning... 10 Skolans plan mot diskriminering

Läs mer

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Restaurang- och livsmedelsprogrammet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Sjötoftaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sjötoftaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sjötoftaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga för planen Rektor ansvarar för planen och ser till att all

Läs mer

Innehåll: Ansvariga för planen. Vår vision. Delaktighet. Förankring av planen. Utvärdering. Kartläggning och utvärdering av 2017/2018 års plan

Innehåll: Ansvariga för planen. Vår vision. Delaktighet. Förankring av planen. Utvärdering. Kartläggning och utvärdering av 2017/2018 års plan Innehåll: Ansvariga för planen Vår vision Delaktighet Förankring av planen Utvärdering Kartläggning och utvärdering av 2017/2018 års plan Kartläggning inför 2018/2019 års plan Resultat och analys Insatser

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING VISION Midgårdsskolan är en skola som bryr sig, där vi ser varandra och tar ansvar för att alla ska må bra. Eleverna ska uppleva att de får vara som de

Läs mer

Påarps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Påarps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Påarps förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Ansvariga för planen: Förskolechef Vår vision: På vår förskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande be h a n dling

Plan mot diskriminering och kränkande be h a n dling Plan mot diskriminering och kränkande be h a n dling Västra Ängbys Förskola läsåret 2017/2018 Förskolan Västra Ängby Ansvarig: Till förordnad Förskolechef Thérese Mäkinen Vision Vår vision är att på vår

Läs mer

2018/19. Plan mot kränkande behandling och diskriminering för Björkängsskolan Område Björkängsskolan. Reviderad

2018/19. Plan mot kränkande behandling och diskriminering för Björkängsskolan Område Björkängsskolan. Reviderad Plan mot kränkande behandling och diskriminering för Björkängsskolan 2018/19 Reviderad 180823 Vision Vi gör det tillsammans - kunskap, glädje och omsorg om ditt barn! På vår skola ska alla känna sig delaktiga

Läs mer

Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Lillboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen fritidshem, förskoleklass och skola Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN. Skå skola/fritidshem

LIKABEHANDLINGSPLAN. Skå skola/fritidshem LIKABEHANDLINGSPLAN Skå skola/fritidshem 2015-2016 1 Likabehandlingsplan för Skå grundskola/fritidshem Mål och vision Trygghet Glädje - Lärande Vi vill skapa en miljö där vi visar varandra hänsyn och ömsesidig

Läs mer

Solgatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Solgatans förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling s plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2015/2016 Datum: Oktober 2015 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Förskolechef, utvecklingspedagog samt arbetslagen.

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Eira för trygghet och trivsel Läsåret

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Eira för trygghet och trivsel Läsåret Utbildningsförvaltningen Sida 1 (5) 2015-06-02 I och med att vi arbetar i Plan mot diskriminering och kränkande behandling Eira för trygghet och trivsel Läsåret 2015-2016 Verksamheter som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot kränkande behandling för Asklanda förskola

Plan mot kränkande behandling för Asklanda förskola Plan mot kränkande behandling för Asklanda förskola 2017-2018 På vår förskola ska alla barn bli sedda och känna sig trygga. På vår förskola ska alla känna sig respekterade för den de är. På vår förskola

Läs mer

Likabehandlingsplan - Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan - Plan mot diskriminering och kränkande behandling 1 Likabehandlingsplan - Plan mot diskriminering och kränkande behandling för SFI på Folkuniversitetet i Stockholm, läsåret 2013/2014 Planen omfattar såväl skolans arbete med likabehandling och mot diskriminering

Läs mer

Likabehandlingsplan mot diskriminering

Likabehandlingsplan mot diskriminering Likabehandlingsplan mot diskriminering Plan mot kränkande behandling Läsåret 2018 Författare: Annalena Träff, Linda Creutz & Fredrik Brehmer Lärcentrum VUX Tranås 2018-02-28 TRANÅS KOMMUN Innehåll Bakgrund...

Läs mer

Årlig likabehandlingsplan mot kränkande behandling och diskriminering Dingtuna skola

Årlig likabehandlingsplan mot kränkande behandling och diskriminering Dingtuna skola Dingtuna Skolor Årlig likabehandlingsplan mot kränkande behandling och diskriminering 2011-2012 Dingtuna skola ig: Margareta Vestlund Rektor Innehållsförteckning och vision 2 Vad betyder orden? 2 Så säger

Läs mer

Plan Postadress Besöksadress Telefon och fax Internet Giro och org

Plan Postadress Besöksadress Telefon och fax Internet Giro och org Plan För att främja likabehandling och förebygga samt åtgärda diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Förskolan Regnbågen Läsåret 2015/16 Fastställd 2015-09-11 Susanna Magnusson Förskolechef

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Likabehandlingsplan för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2014-2015 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under året har föräldrarådet träffats. Vi

Läs mer

Diseröd Förskoleenhets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Diseröd Förskoleenhets plan mot diskriminering och kränkande behandling Diseröd Förskoleenhets plan mot diskriminering och kränkande behandling Vår vision En kreativ förskola för lustfyllt lärande i en tillåtande och trygg miljö Planen gäller från 2017-12-01 Planen gäller

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017

Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017 1 Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017 Denna plan omfattar våra tre skolenheter på sfi. Vi finns i två skolbyggnader, S:t Olofsskolan och Vrinnevipark. I arbetet med årets plan har elever

Läs mer

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen El- och energiprogrammet Läsår 2016-2017 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

PRAKTISKA KIRUNA. Giltighet 2012-09-01 2013-06-10

PRAKTISKA KIRUNA. Giltighet 2012-09-01 2013-06-10 PRAKTISKA KIRUNA Giltighet 2012-09-01 2013-06-10 1 Innehållsförteckning 1. Inledning & Syfte... 3 2. Förbud mot diskriminering och kränkande behandling... 3 3. Vision mot kränkande behandling... 3 4. Delaktighet...

Läs mer

Förskolan Solens plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Solens plan mot diskriminering och kränkande behandling Laxå 15 augusti 2016 1 Förskolan Solens plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola a för planen Förskolechef Greta Särefors Sara Wallin,

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Nordalsskolan

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Nordalsskolan PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Nordalsskolan 2018/2019 1 1 2 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING NORDALSSKOLAN 2018 Alla barn och elever har rätt att lära och utvecklas i

Läs mer

Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling för vuxenutbildningen,

Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling för vuxenutbildningen, Likabehandlingsplan/ Plan mot kränkande behandling för vuxenutbildningen, 2019 2020 2019-09-01 Innehållsförteckning Innehåll 1. Innehållsförteckning. 2. Vad säger lagen?... a. Utgångspunkter.. b. Vad säger

Läs mer

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 Ansvarig för planen Johan Wingren - Rektor Vår vision Dackeskolans

Läs mer

Valås förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Valås förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Valås förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskolan. Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskolan.

Läs mer

Plan mot kränkande behandling för Asklanda förskola

Plan mot kränkande behandling för Asklanda förskola Plan mot kränkande behandling för Asklanda förskola 2018-2019 På vår förskola ska alla barn bli sedda och känna sig trygga. På vår förskola ska alla känna sig respekterade för den de är. På vår förskola

Läs mer

Likabehandlingsplan Härjedalens gymnasium 2010-2011

Likabehandlingsplan Härjedalens gymnasium 2010-2011 Likabehandlingsplan Härjedalens gymnasium 2010-2011 Bildning, fritid och kultur Innehåll Policy för att främja elevers lika rättigheter oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning,

Läs mer

Norra distriktet: Karungi- Marielunds-och Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra distriktet: Karungi- Marielunds-och Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra distriktet: Karungi- Marielunds-och Särskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass - år 9 a för planen Rektor Seija

Läs mer

Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Ahla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen F-3, Fritids Läsår 2014-2015 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-3, Fritids

Läs mer

Sofiaskolan

Sofiaskolan Sofiaskolan Roine Peimer Direktvalsnr: 021-39 13 85 Mail: roine.peimer@vasteras.se Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling. Sofiaskolan 2016-2017 För att främja likabehandling och förebygga

Läs mer

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockargårdens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5år

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola, fritidshem a för planen Rektor Vår vision Mo Skola ska genomsyras

Läs mer

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola/Skolbarnomsorg Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Förskolan Folkasbos plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola

Förskolan Folkasbos plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Förskolan Folkasbos plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018

Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleverksamhet Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet a för planen Vår vision En förskola för alla, där

Läs mer

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( Varje år upprättar skolan en likabehandlingsplan. Denna plan gäller för läsåret 2013/2014. Den nya likabehandlingsplanen ska förankras; i gruppen, på en arbetsplatsträff på klassråd och elevråd under september

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING UPPSALA KOMMUN VÅRD & BILDNING PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Grundskola Ansvarig för planen Rektor: Grundskola Vattholmaskolan F-5 Rektor Katarina Östlund Planens giltighetstid: 160930

Läs mer

Folkuniversitetet Göteborgs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Folkuniversitetet Göteborgs plan mot diskriminering och kränkande behandling Folkuniversitetet Göteborgs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Vuxenutbildning Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Stenhagenskolan

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Stenhagenskolan Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Stenhagenskolan Vi har olika intressen, behov, erfarenheter och möjligheter Vi vill att just du: Ska komma till skolan och känna dig glad. Ska lära

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vuxenutbildningen läsåret 2018/2019

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vuxenutbildningen läsåret 2018/2019 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vuxenutbildningen läsåret 2018/2019 Inledning Vuxenutbildningen i Motala tar avstånd från alla former av diskriminering och kränkande behandling - alla

Läs mer

S:t Eskils Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling

S:t Eskils Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling S:t Eskils Gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Läsår: 2016/17 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15 Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (6) Barn- och utbildningsförvaltningen Faktoriet Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15 Vår vision På vår skola vill vi skapa goda relationer

Läs mer

Hallerna förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år

Hallerna förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Hallerna förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola 1-5 år Läsår 2017/2018 Hallerna förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Läs mer

Karlslunds skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Karlslunds skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Karlslunds skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola f-5 samt fritidshem a för planen Daniel Rask i egenskap av rektor,

Läs mer

Likabehandlingsplan 2008/2009. Bollebygdskolan 7-9

Likabehandlingsplan 2008/2009. Bollebygdskolan 7-9 Likabehandlingsplan Bollebygdskolan 7-9 BOLLEBYGDS KOMMUN 1. Inledning Alla barn och elever skall kunna känna sig trygga och bemötas och behandlas med respekt för sin individualitet. Likabehandlingsplanen

Läs mer

Likabehandlingsplan

Likabehandlingsplan 1 [14] Arbetsmarknads -och vuxenutbildningsförvaltningen 9 Vuxenutbildningen 2016-10-01 Likabehandlingsplan 2016-2017 Botkyrka Vuxenutbildning ARBETSMARKNADS- OCH VUXENUTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Post Botkyrka

Läs mer

Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling.

Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016 Dokumentsansvarig och godkänd av; Magnus Maars, rektor. magnus.maars@vetlanda.se Withalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsår 2015/2016 Upprättad i augusti 2015

Läs mer

Södra Utmarkens skolas likabehandlingsplan

Södra Utmarkens skolas likabehandlingsplan Södra Utmarkens skolas likabehandlingsplan en årlig plan för likabehandling och mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller för Södra Utmarkens Grundskola Förskoleklass Fritidshem 171001-180930

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Nils Fredriksson Utbildning Gymnasiet Vuxenutbildning Läsåret 18/19 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-6, fritidshem. 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

LINDÅS LIKABEHANDLINGSPLAN

LINDÅS LIKABEHANDLINGSPLAN Lindåsskolan F-6 2018-11-02 LINDÅS LIKABEHANDLINGSPLAN PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018-2019 Vår Vision På Lindås skola och fritidshem ska alla barn och all personal känna

Läs mer