Detaljplan för del av Karlslund 1:1, m.fl., Karlslundsgatan, Landskrona stad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för del av Karlslund 1:1, m.fl., Karlslundsgatan, Landskrona stad"

Transkript

1 Stadsbyggnadsförvaltningen Datum Er Referens Uppdaterad Handläggare Vår Referens HK Plan (10) Detaljplan för del av Karlslund 1:1, m.fl., Karlslundsgatan, Landskrona stad Samrådsredogörelse Planförslaget, upprättat , har varit föremål för samråd. Detaljplanen har under samrådstiden funnits tillgängligt på Stadsbiblioteket i Landskrona, museet i Landskrona, i Stadshusets foajé samt på Landskrona stads hemsida. Ett samråds- och informationsmöte hölls i Landskrona ishall Vid samrådsmötet deltog planchef Johan Nilsson, planarkitekt Harald Klein samt tre åhörare. Vid samrådets slut hade 9 yttranden inkommit från berörda förvaltningar och myndigheter samt 5 skrivelser från berörda sakägare. Yttranden utan erinran Följande hade inget att erinra mot planförslaget: Sydvatten Trafikverket E.ON Elnät Sverige AB Stadsarkitektavdelningen Kommunstyrelsen (sent inkommet) Yttranden med erinran Inkomna yttranden redovisas sammanfattningsvis och kommenteras nedan i den ordning de inkommit. Landskrona stad Stadsbyggnadsförvaltningen Landskrona Besöksadress Drottninggatan 7 Tfn sb@landskrona.se Bankgiro Postgiro Org.nr

2 2(10) LÄNSSTYRELSEN, LANTMÄTERIMYNDIGHETEN, BERÖRDA GRANNKOMMUNER SAMT KOMMUNAL INTERNREMISS Länsstyrelsen Skåne ( ): Länsstyrelsen har med de aktuella planhandlingarna och nuvarande information inte några synpunkter på planförslaget utifrån 11 kap PBL. Länsstyrelsen anser att planhandlingarna med fördel kan förtydligas utifrån tydlighetskravet då allmänhetens intresse för, och möjligheterna till delaktighet i, planärenden i stor utsträckning är beroende av handlingarnas utförande och informationens innehåll. Det behov som vägen förväntas lösa behöver beskrivas och sedan bör behovet analyseras enligt fyrstegsprincipen. För varje föreslagen ny väg ska redovisas vilket behov som föreligger och på vilket sätt föreslagen åtgärd uppfyller detta behov. Kan behovet lösas på annat sätt tex utveckla buss och cykelmöjligheter ytterligare? Är behovet sprunget av ett trafikalt behov eller/och ett socialt behov? Det framgår inte av handlingarna hur föreslagen väg är ett steg i att utveckla det högkvalitativa kollektivtrafikstråk som nämns i översiktsplanen då den även tillåter utökad personbilstrafik i en kommun som enligt resevaneundersökningen har en hög bilanvändning. Påverkan på trafiksituationen och bilanvändningen i Landskrona i stort bör beskrivas med koppling till strategiska dokument exempelvis trafikstrategi. Länsstyrelsen ser att mycket av svaren finns att hämta i, av kommunen framtagen, trafikutredning. Planhandlingarna nämner att en utvecklingsplan tagits fram för Karlslund där vägen och befintlig och föreslagen bebyggelse presenteras. Slutsatserna av denna och konsekvenserna av den föreslagna planläggningen kan med fördel förtydligas i handlingarna. Motivet till planförslaget är inte främst att lösa någon trafikproblematik, utan att möjliggöra en social utveckling i stadsdelen och att på ett mer ekonomiskt sätt utnyttja befintliga resurser i stadsdelen. Detta förtydligas under Bakgrund i planbeskrivningen. I rapporten Socialt hållbar stadsutveckling, Boverket 2010, konstateras det att Bristen på samband mellan socioekonomiskt svaga bostadsområden och staden i övrigt är ett grundläggande hinder för socialt hållbar stadsutveckling. Fyrstegsprincipen är inte relevant för föreliggande planförslag då motiven till gatan inte främst är trafikala.

3 3(10) Gatan i sig förväntas inte ge upphov till mer trafik. Däremot blir resvägen i många fall kortare, vilket totalt sett bedöms ge en minskad miljöpåverkan. En målsättning är att stadsdelen generellt ska nyttjas mer resurseffektivt. Stadsbyggnadsförvaltningen ser ingen motsättning mellan ett högkvalitativt kollektivtrafikstråk och ökad tillgänglighet för alla trafikslag, så länge inte trafikmängderna blir mycket höga, vilket trafikutredningen visar att de inte blir. I utformningen av gatan kommer gång-, cykel- och kollektivtrafik att prioriteras. Trafikutredningen visar att det interna och externa trafiksystemet kommer att fungera i ett fullt utbyggt scenario enligt utvecklingsplanen. Region Skåne ( ): Den föreslagna vägsträckning i planförslaget stämmer överens med det som kommunicerats i samverkansforum mellan Landskrona stad och Skånetrafiken. De planer för utbyggnad av stadsbusstrafiken som diskuterats har haft den aktuella nya vägsträckningen som förutsättning. Region Skåne har därför inget att erinra mot projektet och detaljplanen i sig. Region Skåne vill dock lyfta vikten av god framkomlighet för kollektivtrafik på den nya gatan och att eventuella hastighetsdämpande åtgärder planeras i nära samarbete med Skånetrafiken för att säkerställa att de inte utgör hinder för en busstrafik med god kvalitet och komfort. Likaså vill Region Skåne lyfta vikten av att utfarten från Emaljgatan på den nya gatan utformas på ett sådant sätt att ut- och infart med buss inte försvåras. Gatan är planerad för en god kollektivtrafikstandard. Under gatans projektering kommer avvägningar mellan kollektivtrafikens framkomlighet kontra allmän trafiksäkerhet att göras. Önskemål om nära samarbete kring gatans utformning har framförts till berörd avdelning. Räddningstjänsten ( ): Räddningstjänsten ser positivt på förslaget som kommer att ge en utökad tillgänglighet till en stor och viktig del av vår stad. Förslaget kan korta räddningstjänstens körtider till vissa delar av stadsdelen på ett betydelsefullt sätt. Lantmäterimyndigheten ( ): I Planbeskrivningen nämns det att det för Guldängen 1 gäller tomtindelning. Den bör upphävas innan planförslaget antas alternativt bör hela det område som tomtindelningen avser vara med i detaljplaneområdet.

4 4(10) En ansökan om upphävning av tomtindelningen för Guldängen 1 lämnades till Lantmäterimyndigheten Stadsantikvarien ( ) Inom planområdet ligger en stenåldersboplats i den nordöstra delen, för ingrepp i fornlämningen krävs tillstånd enligt kulturmiljölagen. I övrigt berörs ingen befintlig bebyggelse eller värdefulla kulturmiljöer. I ett framtida planarbete är det viktigt att ta ett helhetsgrepp om områdets miljonprogramsbebyggelse. Under de senaste åren har omotiverade rivningar av bostäder genomförts vilket också urholkat områdets stadsplaneidé. Miljonprogrammens bostadsområden har ett samhälls-och socialhistoriskt intresse som bör studeras närmare. Det ligger ingen konstaterad fornlämning inom planområdet. Däremot finns det norr om planområdet en stenåldersboplats som inte har någon tydlig avgränsning åt nordväst och sydost. Området är förundersökt och man fann måttligt med flintavslag, två härdrester och en keramikskärva. Följande text finns i genomförandebeskrivningen: Påträffas fornlämningar i samband med markarbetena skall dessa, i enlighet med 2 kap 10 kulturminneslagen, omedelbart avbrytas och Länsstyrelsen underrättas. Texten om arkeologi, under förutsättningar, uppdateras. Stadsbyggnadsförvaltningen är medveten om de samhälls-och socialhistoriskt intressanta värdena som finns i Karlslund, och att det är önskvärt att stadsantikvarien involveras i planeringen av den fortsatta utvecklingen av området. Teknik- och serviceförvaltningen ( ): Genom aktivt deltagande i detaljplaneprocessen samt projektet i stort har teknik- och serviceförvaltningen haft möjlighet att påverka processen under arbetets gång och är väl insatt i planförslaget. Teknik- och serviceförvaltningen ser mycket positivt på planförslaget och det tänkta resultatet av den. Genom att skapa en förbindelse mellan Ringvägen, Hälsingborgsvägen och Tenngatan skapas grundläggande förutsättningar för en välfungerande stadsdel där människor kan röra sig på ett naturligt vis mellan miljöer och därmed även goda förutsättningar för en bebyggelseutveckling. Trafik Gatan är strukturerad genom en uppdelning med separerade zoner för gångtrafikanter, cyklister samt fordonsburna. Det har varit en utgångspunkt att inte blanda cyklister och gående då dessa inte fungerar på liknande villkor.

5 5(10) Gatan är även planerad för en god kollektivtrafikstandard vilket är av väsentlig betydelse då gatan skall ge förutsättningar för nya bussförbindelser. Driftskonsekvenser Genom en utbyggnad av gatan påverkas stadens ansvarsområde vad gäller drift och underhåll. Enligt planförslaget kommer utbyggnaden innebära skötsel av kvm gatumark samt 1670 kvm parkmark. Idag ansvarar kommunen för all den yta bortsett från kvm. Skötselnivån förändras på en större del av dessa ytor. En noggrannare studie av ytornas behov bör genomföras i samband med att projektering för gatan har färdigställs i syfte att kunna beräkna behovet av utökade driftsanslag. SBF understryker behovet av att en studie av ytornas skötselbehov genomförs i samband med att projekteringen av gatan färdigställts. Miljöförvaltningen ( ): 1. Miljöförvaltningen ser betydande svårigheter i att yttra sig över vägen som ska gå genom Karlslund utan att ha fått se den i sitt sammanhang. 2. Inga alternativa sträckningar av vägen har visats vilket gör det svårt att avgöra huruvida den föreslagna sträckningen är den bästa. 3. Beskrivningen av området i den fördjupade översiktsplanen är inte tillräckligt för att förstå helheten varför ett planprogram vore rimligt att anta innan arbetet med detaljplaner påbörjas. 4. Miljöförvaltningen bör bjudas in att delta i det fortsatta arbetet med utvecklingen av Karlslundsområdet. 5. Förutom de övergripande frågorna ovan finns det också otydligheter när det gäller både buller och dagvatten i planhandlingarna. Att utveckla Karlslundsområdet är lovvärt och det finns stor förbättringspotential som kan ge mervärden åt såväl de boende som åt hela Landskrona. Syftet med detaljplanen är att pröva lämpligheten för gator genom stadsdelen Karlslund som sammanbinder Ringvägen, Helsingborgsvägen och Tenngatan. I den fördjupade översiktsplanen finns området utpekat som utredningsområde. Området finns nu mer detaljerat beskrivet i en utvecklingsplan som inte varit föremål för samråd enligt processer i Plan- och bygglagen och är därmed heller inget vägledande dokument. Trots det så är det denna utvecklingsplan som verkar vara motivet till föreslagen detaljplan vilket gör planen svårbedömd. Det är helt enkelt svårt att ta ställning till delarna när man inte diskuterat och fått samsyn om helheten vilket gör att viktiga frågor riskerar att förbises. Miljöförvaltningen önskar en process där även framtagande av utvecklingsplaner är inkluderande och öppna, t.ex. genom planprogram. En process som leder till att olika värden beaktas och tas ställning till i syfte att få till ett så bra slutresultat som möjligt. Då får även allmänheten och berörda intressenter i området möjlighets att yttra sig över områdets utformning i sin helhet som brukligt är i plansammanhang.

6 6(10) Att bygga en ny väg generar generellt mer trafik och därmed mer utsläpp och bullerstörningar och bör därmed föregås av ett grundläggande analysarbete. Om det finns brister i transportsystemet bör man undersöka vilka olika möjligheter det finns för att åtgärda dem. I sista hand i en sådan analys kommer alternativet att bygga ny väg. Varken i planhandlingarna eller i trafikutredningen går det att utläsa varför just denna lösning med dess placering är den mest resurseffektiva. Det är alltså nödvändigt för förståelsen att redovisa analysen och alternativa vägsträckningar bakom det förslag man kommit fram till i planhandlingarna. Det ska räcka med att läsa planhandlingarna för att få fram det viktigaste med planen men i det här fallet är det väldigt lite från t.ex. trafikutredningen som bemöts och sammanfattas i plan- och genomförandebeskrivningen. I trafikutredningen finns resonemang om trafikalstring och buller vid full utbyggnad av Karlslundsområdet enligt utvecklingsplanen. Detta framgår dock inte i miljöbedömningen som är kopplad till planen där buller vanligvis bör vara en viktig del att redovisa. Planhandlingarna borde också bemöta de farhågor som utredningen tar upp om att trafik som idag går på Hälsingborgsvägen och Ringvägen istället söker sig till den nya vägen för att gena genom området. På vilket sätt de föreslagna fyra dagvattenmagasinen ska organiseras är svårtolkat. På plankartan är det två områden markerade som parkmark där man i dagvattenutredningen kan få fram att två av magasinen ska placeras. Var de andra två magasinen som pekas ut på kartan i dagvattenutredningen ska få plats framgår inte av planhandlingarna. Processen med att ta fram planprogram för Karlslundsområdet är tidmässigt hårt pressat. För att vinna tid och få in värdefull input så tidigt som möjligt i processen bedömer miljöförvaltningen att det vore lämpligt att förvaltningen tillåts delta i det fortsatta utvecklingsarbetet med planer i Karlslundsområdet. 1. Sammanhanget finns beskrivet i Fördjupad översiktsplan för Landskrona tätort, antagen av kommunfullmäktige , och i den utvecklingsplan som finns beskriven i planbeskrivningen. Utvecklingsplanen låg till grund för Kommunstyrelsens beslut att godkänna påbörjandet av Karlslundsprojektet. Motivet till planförslaget är inte främst att lösa någon trafikproblematik, utan att möjliggöra en social utveckling i stadsdelen och att på ett mer ekonomiskt sätt utnyttja befintliga resurser i stadsdelen. Detta förtydligas under Bakgrund i planbeskrivningen. 2. Föreslagen vägsträckning ligger nära det ursprungliga förslaget för stadsdelens utformning och är framtaget för att; skapa god tillgänglighet och nya entréer till stadsdelen, i stor mån utnyttja befintliga vägsträckningar, skapa tydlighet och en framsida i stadsdelen, skapa nya byggrätter, definiera en idrottspark.

7 7(10) 3. Se punkt 1 och 2. Planprogram utgick som formell handling ur Plan- och bygglagen och standard förfarande rekommenderas då planförslaget är förenligt med översiktsplan. 4. Miljöförvaltningen liksom allmänheten och berörda intressenter kommer att involveras mer i det framtida planarbetet. 5. Trafikutredningen visar att det interna och externa trafiksystemet kommer att fungera i ett fullt utbyggt scenario enligt utvecklingsplanen. Då befintliga bostäder vid Pilåkersgatan ligger som närmast cirka 30 meter från gatan och att bullernivåerna vid ett fullt utbyggt förslag skulle ge en ekvivalentnivå på maximalt 58 dba för ett fåtal bostäder bedöms det inte som sannolikt att några bullernivåer skulle överskridas med föreliggande planförslag. Regeringen har nyligen beslutat om att från den 1e juli 2017 höja riktvärdena för buller vid en bostadsbyggnads fasad från spår- och vägtrafik. För bostäder upp till 35 kvm läggs nivån på 65 dba i stället för det tidigare 60 dba. För bostäder större än 35 kvm höjs riktvärdet till 60 dba mot det tidigare 55 dba. Ytan för de två dagvattenmagasinen som inte är utpekade som parkmark finns inom gatumarken. SAKÄGARE, BOSTADSRÄTTSHAVARE, HYRESGÄSTER, BOENDE, INTRESSEFÖRENINGAR M.FL. ÖVRIGA Skanova ( ): Skanova har kabelanläggningar inom berört planområde, vilka kan komma att påverkas av planens genomförande. Bolaget vill få följande synpunkt införd i genomförandebeskrivningen: Flyttningar eller andra åtgärder som krävs för att säkerställa Skanovas kabelanläggningars funktion ska bekostas av exploatören/fastighetsägaren Synpunkten: Flyttningar eller andra åtgärder som krävs för att säkerställa teknisk infrastruktur ska bekostas av exploatören/fastighetsägaren tillförs genomförandebeskrivningen. Landskronahem AB ( ): Landskronahem ser mycket positivt på att det blir en ny vägdragning som förbinder Karlslund med övriga staden. Detta har varit en frågeställning som bolaget framfört under många år.

8 8(10) Vad gäller sträckningen, så är det en avvägning huruvida trafiken skall samlas till något som har mer karaktären av ett "huvudstråk" eller ha en ambition att försöka sprida trafiken till fler parallella stråk. Det finns för- och nackdelar med båda. Vägsträckningen är lång och det förutsätter att det finns en planerad kedja av aktiviteter och bebyggelse, för att stråket skall upplevas som spännande och attraktivt, såsom det illustreras i figur 6; Jaenecke arkitekter. Bolagets utgångspunkt har varit den nu föreslagna vägdragningen, för de tankar som bolaget har för Kv. Kopparängen. Vad gäller den nya detaljplanen och dess konsekvenser för markens indelning, så är det av största vikt att dess ekonomiska konsekvenser klargörs på ett tidigt stadium för samtliga involverade parter, för att undanröja eventuella hinder. SBF tror att det är viktigt att skapa en tydlig framsida i området och förespråkar skapandet av ett huvudstråk. Planeringen av områdets fortsatta utveckling pågår och i det arbetet är Landskronahem en aktiv part. En målsättning i det arbetet är att skapa en tydlig framsida dit bebyggelsen vänder sig för att stråket ska upplevas som spännande och attraktivt. SBF understryker att det är av högsta vikt att utvecklingens ekonomiska konsekvenser klargörs så tidigt som möjligt så att inte utvecklingen i området fördröjs. NSVA ( ): 1. I dagvattenutredningen Karlslund beskrivs förslag på utformning av befintliga och nya dagvattenanläggningar vid föreslagen gatuomläggningen mellan Kopparhögsvägen och Ringvägen inom detaljplanområdet. Utredningen måste kompletteras med detaljplanområdets del mellan Hälsingborgsvägen och Kopparshögsvägen. 2. Dagvattenanslutning från detaljplanområdet kan ske antingen till Säbydikningsföretag norr om planområdet eller mot befintlig ledningsnätet i Pilåkersgatan. 3. NSVA kräver att dagvattenfördröjning med minst 600 m3 per ha reducerad yta sker innan anslutning till Säby dikningsföretag. Vid dagvattenavledning mot ledningsnätet i Pilåkersgatan är fördröjningskravet att minst 200 m3 per ha reducerad skall ske innan anslutningen. Behovet av fördröjningsvolymen minskar när andelen grön- och genomsläppliga ytor ökar. 4. Vid utformning av fördröjningsanläggningar för dagvatten från vägen skall hänsyn tas till att trafikerade vägar bidrar med mest föroreningar i dagvatten. Därför är det lämpligt att anläggningen som väljs för dagvattenfördröjning från vägar utöver

9 9(10) fördröjningsegenskaper även har reningsfunktion. NSVA förespråkar därför att dagvatten från föreslagna väg-ytor hanteras med trög avledning som innebär exempelvis vägdike eller magasin. Fördröjningsanläggningar skall placeras inom detaljplaneområdet. 5. Utformningen av dagvattenhantering skall (i så stor utsträckning som möjligt) vara förenlig med dagvattenpolicyn för Landskrona. 6. Ledningsåtgärderna inom detaljplanområdet bekostas av exploatören. 7. Höjdsättning av vägen skall göras genomtänkt. Viktigt att höjdsättning sker så att dagvatten från vägen styrs bort från framtida bebyggelse. 8. Vid plantering av nya träd nära VA- ledningar skall skyddsavstånd till dessa hållas. 1. Hjalmar Brantings vägs gatusektion kommer endast att förändras lite. Det betyder att det inte blir några större ingrepp i gatan. Befintliga diken justeras något och dagvattenhantering inkl. ledningar förblir som befintligt. 2. Enligt utredningen avleds dagvatten mot Pilåkersgatan. 3. I utredningen avleds dagvatten söderut mot Pilåkersgatan och enligt slutsats i utredningen klarar ändå systemet 600 m3/reducerad hektar area. 4. Dagvatten för gatan fördröjs enligt utredningen men pga trafiksäkerhet för cyklister har kantstöd valts vilket betyder att dagvatten fångas i dagvattenbrunnar som vidare avleds till magasinen. Dagvatten från GC-vägar avleds till diken. 5. I projekteringen ska dagvattenpolicyn följas så långt som möjligt. 6. Detta framgår av genomförandebeskrivningen. 7. Enligt sektion i utredningen så styrs inte dagvatten bort från planområdet. 8. Detta tillses i projekteringen. Ställningstagande Planhandlingarna kompletteras vad gäller: Förtydligande i Plan- och genomförandebeskrivningen

10 10(10) Medverkande Samrådsredogörelsen har upprättats av planarkitekt Harald Klein. Stadsbyggnadsförvaltningen Harald Klein Planarkitekt Landskrona Stad Johan Nilsson Planchef Landskrona Stad Information enligt personuppgiftslagen (PUL) Som information vill vi upplysa om att personuppgifter som inkommer i ärendet behandlas endast i detta specifika planärende samt vid utlämnande av handlingar enligt offentlighetsprincipen. Källor: Till fastighetsförteckning är; fastighetsinformationsregistret (FIR), statens personadressregister (SPAR). Stadsbyggnadsnämnden ansvarar för denna information. Om du vill ha ytterligare information om hur dina personuppgifter används eller om du vill att dessa skall ändras är vi tacksamma för skriftligt besked om detta till Landskrona stad, Stadsbyggnadsförvaltningen, Landskrona.

Detaljplan för del av Karlslund 1:1, m.fl. Karlslundsgatan, Landskrona stad.

Detaljplan för del av Karlslund 1:1, m.fl. Karlslundsgatan, Landskrona stad. Stadsbyggnadsförvaltningen Datum Er Referens 2017-06-13 Handläggare Vår Referens HK PLAN 2016.2 1(6) Detaljplan för del av Karlslund 1:1, m.fl. Karlslundsgatan, Landskrona stad. Granskningsutlåtande Planförslaget,

Läs mer

Detaljplan för del av Lundåkra 2:1 och Vevstaken 9 m.fl., Landskrona stad LSR deponi och återvinningsanläggning Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Lundåkra 2:1 och Vevstaken 9 m.fl., Landskrona stad LSR deponi och återvinningsanläggning Samrådsredogörelse Datum Er Referens 2017-11-07 Handläggare Vår Referens HK Plan 2009.63 1(5) Detaljplan för del av Lundåkra 2:1 och Vevstaken 9 m.fl., Landskrona stad LSR deponi och återvinningsanläggning Samrådsredogörelse

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-01-22 Dnr KS 2016/407 PL 16-0013 Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS

Läs mer

Detaljplan för Organisten 1, Landskrona stad. Samrådsredogörelse

Detaljplan för Organisten 1, Landskrona stad. Samrådsredogörelse Stadsbyggnadsförvaltningen 1(5) Datum Er Referens 2017-11-10 Handläggare Vår Referens AA Plan 15/15 Detaljplan för Organisten 1, Landskrona stad. Samrådsredogörelse Planförslaget, upprättat 2016-01-12,

Läs mer

Detaljplan för Slottsplatsen 27 Södra Hotell Öresund, Landskrona stad

Detaljplan för Slottsplatsen 27 Södra Hotell Öresund, Landskrona stad Stadsbyggnadsförvaltningen 1(5) Datum 2018-02-19 Er Referens Handläggare Vår Referens Fredrik Karlsson Plan 7/17 Detaljplan för Slottsplatsen 27 Södra Hotell Öresund, Landskrona stad Samrådsredogörelse

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling

Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling Upprättad av miljö- och byggavdelningen Strömsunds kommun 2016-02-25 Reviderad 2016-04-22 2 tillägg till

Läs mer

Detaljplan för Borstahusen 1:1 - Bovieran, Landskrona stad. Samrådsredogörelse del 2

Detaljplan för Borstahusen 1:1 - Bovieran, Landskrona stad. Samrådsredogörelse del 2 Stadsbyggnadsförvaltningen Datum Er Referens 2016-08-15 Handläggare Vår Referens AA Plan 9/15 1(6) Detaljplan för Borstahusen 1:1 - Bovieran, Landskrona stad. Samrådsredogörelse del 2 Planförslaget, upprättat

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1 Plan 7/16 2016-11-10 Detaljplan för del av fastigheten 2016-11-10 GRANSKNING Stadsbyggnadsförvaltningen 261 80 Landskrona Besöksadress Drottninggatan 7 Tfn 0418-47 00 00 sb@landskrona.se www.landskrona.se

Läs mer

Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation GRANSKNINGSUTLÅTANDE

Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: SBF 2015/27 Stadsbyggnadsförvaltningen Detaljplan för del av Skutviken, del av Skutviken 16:5, Pumpstation Luleå kommun Norrbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2015-12-18 Bakgrund (ev.) Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 UTSTÄLLNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för Säfsen 1:5 m fl Östanvik i Säfsbyn Ludvika kommun Redogörelsen upprättad i augusti 2010 Östanvik sett från Säfsbyn Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun

DETALJPLAN för del av Grytingen 1:2 och Smedseröd 1:8, Uddevalla kommun Utställningshandling 1 (6) 2015-10-08 Dnr: SBN-EDP 2015/0081 SBN 2015/449 Handläggare Planarkitekt Maria Åkerkvist Telefon 0522-69 73 29 maria.akerkvist@uddevalla.se SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande DETALJPLAN

Läs mer

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Samrådsredogörelse avseende Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Hur samrådet har bedrivits Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar och myndigheter

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

Ramlösa 9:1, Helsingborg. Underlag för planuppdrag

Ramlösa 9:1, Helsingborg. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Ramlösa 9:1, Helsingborg Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten att uppföra

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheterna Centern 2 och 3 Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till förtätning med nya bostäder

Läs mer

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län

Samrådsredogörelse. Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6. Emmaboda tätort, Emmaboda kommun, Kalmar län Dnr: 2018: BMN259 Tekniska kontoret, bygg- och miljöenheten Granskningshandling Dnr: 2018:BMN259 Datum 2019-08-26 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fasigheten Fasanen 6 Emmaboda tätort, Emmaboda

Läs mer

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län 1(5) Datum: 2017-02-13, 2017-04-10 Diarienummer: Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplanen har Upprättats: 2017-02-13,

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör Laga kraft 2013-10-09 Genomförandetiden upphör 2023-10-09 1(5) Detaljplan för del av Saritslöv 6:17 i Skurup Skurups kommun Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun UPPRÄTTAD: Diarienr: MN 2016/56 STANDARDFÖRFARANDE PLANUPPDRAG SAMRÅD Granskning ANTAGANDE LAGAKRAFT Plan-

Läs mer

Detaljplaneprocessen

Detaljplaneprocessen Detaljplaneprocessen Kommunikationsenheten 2017-09 Bilder: Ahlqvist & Co Arkitekter AB, Sven-Erik Rydbrant, Cecilia Palmblad DETALJPLANEPROCESSEN I den här broschyren beskrivs övergripande hur kommunen

Läs mer

75 Ärende 8. Beslut. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen. Dnr KSF 2014/67. Kommunstyrelsens beslut.

75 Ärende 8. Beslut. Ärendebeskrivning. Beslutsunderlag PROTOKOLLSUTDRAG. Kommunstyrelsen. Dnr KSF 2014/67. Kommunstyrelsens beslut. Kommunstyrelsen 75 Ärende 8 PROTOKOLLSUTDRAG Sida 1 (1) Sammanträdesdatum 2014-05-08 Dnr KSF 2014/67 78 Upphävande av del av byggnadsplan för delar av Höör 143, 1822, Fogdaröd 26, 48, m.fl. fastigheter

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Sidan 1 av 5 Datum 2018-10-01 Granskningshandling Diarienummer 2018-018 Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra vägen, etapp 2. Nässjö stad och kommun Samrådsförfarande Detaljplanen har varit på samråd

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet Hanna Bäckgren 0413-620 18 Dnr 1120/2009 2010-01-04 DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har sänts ut för samråd under tiden

Läs mer

Avstyckningsplan Ukna kyrka, Ukna Västerviks kommun, Kalmar län

Avstyckningsplan Ukna kyrka, Ukna Västerviks kommun, Kalmar län Upphävande av Detaljplan Avstyckningsplan Ukna kyrka, Ukna Västerviks kommun, Kalmar län ANTAGEN KS 2015-10-12 LAGA KRAFT 2015-11-05 KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2015-09-30

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning Samrådshandling. Detaljplan för del av Osby 194:1. Osby tätort Osby kommun Skåne län

Plan- och genomförandebeskrivning Samrådshandling. Detaljplan för del av Osby 194:1. Osby tätort Osby kommun Skåne län Plan- och genomförandebeskrivning Samrådshandling Detaljplan för del av Osby 194:1 Dnr 2014.ks2110 214 Osby tätort Osby kommun Skåne län Ungefärlig avgränsning av planområdet i rött. Dnr 2014.ks2110 214

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Pysslingen 1 m fl Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för bostadsändamål samt att

Läs mer

MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar

MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar 1(6) Miljö- och byggnadsnämnden 2018-08-31 MBN 80 Förslag på granskningsutlåtande för detaljplan av Inre Hansens backar Dnr 2016/36.214 Redovisning av detaljplaneprocessen Kommunstyrelsen arbetsutskott

Läs mer

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM Samrådshandling Upprättad 2018-08-09 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Innehållsförteckning PLANBESKRIVNING 3 1. Inledning 4 2. Bebyggelse

Läs mer

Detaljplan för Tomaten 1 och del av Borstahusen 1:1, Landskrona stad

Detaljplan för Tomaten 1 och del av Borstahusen 1:1, Landskrona stad Stadsbyggnadsförvaltningen 1(6) Datum 2016-08-15 Er Referens Handläggare Vår Referens Fredrik Karlsson Plan 2014.14/1 Detaljplan för Tomaten 1 och del av Borstahusen 1:1, Landskrona stad Samrådsredogörelse

Läs mer

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande

Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM. Samrådshandling. Upprättad SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Detaljplan för Flässjum 2:52 ÄNGHEM Samrådshandling Upprättad 2018-08-09 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande Innehållsförteckning PLANBESKRIVNING 3 1. Inledning 4 2. Bebyggelse

Läs mer

Närlunda Västra 2 och Husensjö 14:1, Närlunda. Underlag för planuppdrag

Närlunda Västra 2 och Husensjö 14:1, Närlunda. Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Närlunda Västra 2 och Husensjö 14:1, Närlunda Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hultsfred 3:1 och del av Hultsfred 3:10, Hultsfreds kommun, Kalmar län Granskningsutlåtande Förfarande Planen hanteras med ett standardförfarande, då syftet inte

Läs mer

Tillägg till. DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) i Tranås tätort. DETALJPLAN - Samråd

Tillägg till. DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) i Tranås tätort. DETALJPLAN - Samråd Datum Vår bet 2014-09-05 Dnr 2014-77 Er bet Adressat Enligt sändlista DETALJPLAN - Samråd Härmed översändes handlingar för: Tillägg till DETALJPLAN FÖR DEL AV TRANÅSKVARN 1:1 (Näckströms småbåtshamn) Upprättad

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Upphävande av tomtindelning av kvarteret Neutronen i Ystad 1(9) INNEHÅLL Planhandlingar

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Antagen av KF 2018-04-26 Laga kraft 2018-05-29 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län 1(7) Datum: Diarienummer: 2013-08-13 2013/124 Ändring av detaljplan för del av Perstorp 23:4 m.fl., ICAs parkering, Perstorps kommun, Skåne län SAMRÅDSHANDLING Detaljplanen har Upprättas: 2013-08-13 Antagits

Läs mer

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken)

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Granskningsutlåtande Upprättad Dnr PLAN.2018.14 Sektor samhällsbyggnad FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsen föreslås med stöd av detta granskningsutlåtande anta detaljplaneförslaget

Läs mer

Detaljplan för del av kv Smultronet

Detaljplan för del av kv Smultronet Detaljplan för del av kv Smultronet i Salems kommun, Stockholms län Plan nr 82-82, dnr 2016/42 Standardförfarande enligt Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) i dess lydelse fr o m den 2 januari 2015. Granskningshandling

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Sida 3 av 17 Tjänsteskrivelse 1(1) 2017-03-23 Dnr: KS 2017/115 Kommunstyrelsen Ändring av detaljplan för Löddeköpinge

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Upphävandet antagen av SBN laga kraft PLANBESKRIVNING

SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Upphävandet antagen av SBN laga kraft PLANBESKRIVNING Upphävandet antagen av SBN 2016-12-19 133 laga kraft 2017 01-12 Tillhörande upphävande av del av detaljplan för Ludvika by 2:10 m.fl. i Ludvika Upprättad i augusti 2016, reviderad oktober 2016 Postadress

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Upprättad: 2017-09-12

Läs mer

ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun

ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun ÄNDRING AV OMRÅDESBESTÄMMELSER GENOM TILLÄGG FÖR DEL AV SÖRVIK 4:11 M.FL. FASTIGHETER, ELSEMAR, Centralorten, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret april 2017 Dnr SBN 2016/163 Uppdragsbeslut

Läs mer

Planbeskrivning. Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping ANTAGANDEHANDLING 1(11) tillhörande.

Planbeskrivning. Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping ANTAGANDEHANDLING 1(11) tillhörande. Planbeskrivning 1(11) tillhörande Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping den 8 mars 2019 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2019-05-14, 102 Laga kraft: 2019-06-17 sista

Läs mer

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande Dnr: 2018-000140 Utökat förfarande Planbeskrivning Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av Essunga kommun Västra Götalands län Samrådshandling Samrådshandling 2019 2019 Upphävande av detaljplan

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Frösåkersskolan, del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR, Skåne län DNR SBN 2016/532 Upprättad 2018-02-14 Hur granskningen har bedrivits Förslag till detaljplan för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station),, Skåne län har varit föremål

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

Detaljplan för Båten 7 m.fl. (Sjöparkens reseparkering E2) i Alvesta tätort

Detaljplan för Båten 7 m.fl. (Sjöparkens reseparkering E2) i Alvesta tätort 1 Detaljplan för Båten 7 m.fl. (Sjöparkens reseparkering E2) i Alvesta tätort SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING Planförslaget har varit utsänt för samråd under tiden 2016-12-12 2017-01-13. Under samrådstiden

Läs mer

Inre hamnen (Båtsmansgatan)

Inre hamnen (Båtsmansgatan) 2018-05-09 Dnr: Ks/2017:182 Kommunledningsförvaltningen Planeringsavdelningen Granskningshandling 2 Planbeskrivning för Inre hamnen (Båtsmansgatan) Ändring av detaljplan Planbeskrivningen är framtagen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING tillhörande ändring av detaljplan 496 för VOKALEN 3 Vallås, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande KS 2012/0346 Kommunstyrelsen 2012-11-27 Plan Ä 49 K Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Emma Castberg Tfn +46 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Enådal 4 m.fl. (Hedmans kiosk) Plan- och genomförandebeskrivning

Enådal 4 m.fl. (Hedmans kiosk) Plan- och genomförandebeskrivning 1 (9) Samrådsbeslut, SBU, 2015-06-25 Antagande, KS, 2015-12-0 Laga kraft, 2016-01-0 Detaljplan för Enådal 4 m.fl. (Hedmans kiosk) Rättvik Rättviks kommun Plan- och genomförandebeskrivning Plannr. B 325

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Härolden 2 och 3 Granskningsutlåtande 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Härolden 2 och 3 Granskningsutlåtande 1 Detaljplan för Härolden 2 och 3 Granskningsutlåtande 1 GRANSKNINGUTLÅTANDE Inledning Granskningsutlåtandet innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under granskningen samt kommunens ställningstagande

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-11 Handläggare: Emma Castberg Tfn 08 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl.

Läs mer

Diarienummer DEL 1. Samrådet. varade från 1 (5)

Diarienummer DEL 1. Samrådet. varade från 1 (5) Diarienummer DETALJPLAN FÖR BETAN 1, FD FORDONSKOLAN ÄNGELHOLM, ÄNGELH HOLMS KOMMUN PROGRAMSAMRÅDSREDOGÖRELSE, DEL 1 HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Länsstyrelsen, lantmäterimyndigheten, sakägare samt berörda

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2006/468 SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR UTKIKEN 12 OCH 13 I VIKEN HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2016-08-12 BAKGRUND OCH SYFTE BAKGRUND Fastighetsägaren inkom 2014-06-17 med en ansökan om detaljplaneändring

Läs mer

Helsingborgg den 26 mars 2015

Helsingborgg den 26 mars 2015 HELSINGBORGS STAD Stadsbyggnadsnämnden 26 mars 2015 Ärende nr Handläggare: Carl Welin, 042-10 60 68 Stadsbyggnadsnämnden Tillägg tilll detaljplan (akt 1283K 16036) för del av fastigheten Rya 1:30, Rydebäck,

Läs mer

Förslag till detaljplan för Örmölla 13:15 i Abbekås, Skurups kommun

Förslag till detaljplan för Örmölla 13:15 i Abbekås, Skurups kommun Förslag till detaljplan för Örmölla 13:15 i Abbekås, Skurups kommun Ett förslag till ny detaljplan för Örmölla 13:15 har tagits fram. Planens syfte är att bemyndiga befintlig bebyggelse för framtida avstyckning.

Läs mer

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL,

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL, Dnr KS/2012/528 PLANBESKRIVNING Detaljplan för, i Jonstorp, Höganäs kommun, Skåne län Platsen för detaljplanen, juli 2012 LAGA KRAFT-HANDLING, 2013-05-28 FÖRORD OM DETALJPLAN En detaljplan styr hur marken

Läs mer

DP278 Dnr KS Datum Antagandehandling. Upphävande för del av byggnadsplan D97 (del av Vistinge 6:4), Finspångs kommun

DP278 Dnr KS Datum Antagandehandling. Upphävande för del av byggnadsplan D97 (del av Vistinge 6:4), Finspångs kommun Upphävande för del av byggnadsplan D97 (del av Vistinge 6:4), Finspångs kommun Planbeskrivning DP278 Dnr KS.2016.0860 Datum 2019-06-24 Antagandehandling Antagen 2019-08-26 Laga kraft 2019-09-23 U P P H

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Upphävande av tomtindelning av kvarteret Neutronen i Ystad 1(10) INNEHÅLL Planhandlingar

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

Läs mer

Ändring av Detaljplan för fastigheterna Lännersta 1:970 m.fl. (Prästkragens väg) (Dp 257) i Boo, Nacka kommun.

Ändring av Detaljplan för fastigheterna Lännersta 1:970 m.fl. (Prästkragens väg) (Dp 257) i Boo, Nacka kommun. SAMRÅDSHANDLING 1 (7) Dnr MSN 2013/65-214 Tillägg till PLANBESKRIVNING OCH PLANBESTÄMMELSER Ändring av Detaljplan för fastigheterna Lännersta 1:970 m.fl. (Prästkragens väg) (Dp 257) i Boo, Nacka kommun.

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Upprättad 2018-10-11 Dnr: BN 2016-1429 Granskningshandling Tillägg till planbeskrivning Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Hässleholms kommun, Skåne län www.hassleholm.se/dp

Läs mer

del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel

del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel Ändring av detaljplaner för: del av Stöpens tätort, på grund av kommunalt övertagande av vägskötsel Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Samrådsredogörelse Upprättad 2017-03-09 Sektor Samhällsbyggnad

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping 1(10) Planbeskrivning tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9 inom Pryssgården i Norrköping den 19 september 2014 reviderad den 22 oktober 2014 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2014-11-11, 221

Läs mer

Inre hamnen (Båtsmansgatan)

Inre hamnen (Båtsmansgatan) 2018-02-28 Dnr: Ks/2017:182 Kommunledningsförvaltningen Planeringsavdelningen Granskningshandling Planbeskrivning för Inre hamnen (Båtsmansgatan) Ändring av detaljplan Planbeskrivningen är framtagen av

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

Planprogram för Hok 2:119 m.fl. Ny väg norr om Hok Vaggeryds kommun

Planprogram för Hok 2:119 m.fl. Ny väg norr om Hok Vaggeryds kommun Planprogram för Hok 2:119 m.fl. Vaggeryds kommun Programmet är utsänt på samråd under tiden 2010-06-07 t.o.m. 2010-08-27. Om ni har några synpunkter skall dessa framföras skriftligen till miljö- och byggnämnden

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24,

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Dnr: PLAN.2017.1866 Granskningshandling 2018-09-19 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet

Läs mer

Ändring genom tillägg till gällande detaljplan för del av kv Rosenberg Fjärdingen 12:5 6.

Ändring genom tillägg till gällande detaljplan för del av kv Rosenberg Fjärdingen 12:5 6. PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Lena Mattsson 2015-06-10 PBN 2014-2595 018-727 46 40 Ändring genom tillägg till gällande detaljplan för del av kv Rosenberg Fjärdingen 12:5 6.

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-03-06 Reviderad: 2018-03-02 Godkänd

Läs mer

Upphävande av tomtindelningsplan för kv. Strömmen

Upphävande av tomtindelningsplan för kv. Strömmen Dnr: 2017.374.214 PLANBESKRIVNING Upphävande av tomtindelningsplan för kv. Strömmen SAMRÅDSHANDLING Upprättad augusti 2018 Laga kraft 2019-XX-XX Bilden på omslagssidan visar tomtindelningsplanen över kvarteret

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-03-23 P 2015 000001 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl., Falköpings tätort, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

Detaljplan för korsning av järnvägen via Norregatan. del av Eslöv 51:4, del av Eslöv 51:5 och del av Eslöv 53:4 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för korsning av järnvägen via Norregatan. del av Eslöv 51:4, del av Eslöv 51:5 och del av Eslöv 53:4 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDL1NG 1 (7) Detaljplan för korsning av järnvägen via Norregatan del av Eslöv 51:4, del av Eslöv 51:5 och del av Eslöv 53:4 Eslövs kommun, Skåne län Norregatan,

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika GRANSKNINGSHANDLING Planeringsenheten Joel Lidholm, 0240861 80 Joel.lidholm@ludvika.se GRANSKNINGSHANDLING 1(7) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Ludvika 7:10 Stationsområdet Ludvika Ludvika kommun Hemsida www.ludvika.se

Läs mer