Detaljplan för Tomaten 1 och del av Borstahusen 1:1, Landskrona stad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för Tomaten 1 och del av Borstahusen 1:1, Landskrona stad"

Transkript

1 Stadsbyggnadsförvaltningen 1(6) Datum Er Referens Handläggare Vår Referens Fredrik Karlsson Plan /1 Detaljplan för Tomaten 1 och del av Borstahusen 1:1, Landskrona stad Samrådsredogörelse Planförslaget, upprättat , har varit föremål för samråd. Detaljplanen har under samrådstiden funnits tillgänglig på Stadsbiblioteket och muséet i Landskrona, i stadshusets foajé och på Landskrona stads hemsida. Ett samråds- och informationsmöte hölls i filmsalen på Landskrona museum den 19e maj, Vid samrådsmötet deltog från kommunen Fredrik Karlsson, handläggande planarkitekt och Johan Nilsson, planchef. Fem åhörare fanns på plats. Vid samrådstidens slut hade 17 yttranden kommit in från berörda förvaltningar, myndigheter och sakägare. Totalt var det 8 remissinstanser som inte hade något att erinra mot planförslaget. Yttranden utan erinran Följande hade inget att erinra mot planförslaget: Försvarsmakten Eon gas LSR Eon elnät Region Skåne Regionala utvecklingsnämnden Länsstyrelsen Kommunstyrelsen Yttranden med erinran Inkomna yttranden redovisas sammanfattningsvis och kommenteras nedan. Landskrona stad Stadsbyggnadsförvaltningen Landskrona Besöksadress Drottninggatan 7 Tfn sb@landskrona.se Bankgiro Postgiro Org.nr

2 2(6) Landskrona Energi AB ( ) I planförslaget nämns att en ny, större, nätstation behöver sättas upp för att klara kapacitetskravet för utbyggnaden. Det är inte genomförbart att ta bort den befintliga nätstationen och sätta dit den nya på samma plats. Önskemålet från Landskrona Energi är då att den nya stationen sätts upp på den yta i sydvästra hörnet av planområdet där det planeras för allmän parkering och möjlighet för sopsortering. Stadsbyggnadsförvaltningen: Den i yttrandet anvisade placeringen av nätstation är lämplig. Platsen kommer att vara inom allmän platsmark och ska användas som allmän parkering. Nätstationen kräver en 5 meters frizon runt byggnaden, men har i övrigt inga säkerhetsavstånd. Parkremsan mellan parkeringen och fastigheten som har alternativet att användas för skolverksamhet säkerställer att nätstationen inte placeras direkt intill den eventuella skoltomten. Markanvändningen på det utpekade området ändras från att tidigare tillåtit parkering och återvinningsstation för sorterat avfall, till: P-PLATS stn tekn Parkering Återvinningsstation för sorterat avfall får anordnas Teknisk anläggning får uppföras Trafikverket ( ) Trafikverket framhåller att utbyggnaden leder till ökad biltrafik på Hälsingborgsvägen. Det är viktigt att exploateringen inte påverkar säkerheten och framkomligheten i korsningen Hälsingborgsvägen, väg 1246 och väg 1156 negativt. Man noterar vidare att det är kommunen och exploatören som bekostar eventuella bulleråtgärder. Stadsbyggnadsförvaltningen: Trafiksituationen har utretts av Landskrona stads trafikavdelning. Den ökade trafikbelastningen bedöms inte vara tillräckligt stor för att säkerheten vid den påtalade korsningen påverkas negativt. Endast en låg andel(ca 20 %) av den trafik som genereras av boende och verksamheter anslutna till Segergatan beräknas färdas norrut. (Baserat på en resvaneundersökning på kommunal nivå i Skåne 2013.) Den ökade trafiken vid genomförande av planförslaget bedöms vara ca 400 fordon/dygn. Av denna ökning bedöms således ca 20 % resa norrut. Det innebär att den ytterligare trafikbelastning som utbyggnaden skapar på den påtalade korsningen blir ca 80 fordon/dygn. (Detta på en väg som idag trafikeras av ca 9700 fordon/dygn.)

3 3(6) Bullerskyddsåtgärder är nämnda som anläggningskostnad under rubriken Planekonomi i kapitel Ekonomiska frågor. Räddningstjänsten ( ) Räddningstjänsten ställer sig positiva till förslaget och bedömer att framkomligheten för utryckningsfordon är tillfredställande. Man framhåller dock att kvarteret måste förses med ett brandpostsystem som uppfyller kraven i VAV P76 och VAV P83. Stadsbyggnadsförvaltningen: Följande text har lagts till i stycket Risker (farligt gods mm.) : Kvarteret behöver förses med ett brandpostsystem som uppfyller kraven i VAV P76 och VAV P83. Fritids- och kulturförvaltningen ( ) Fritids- och kulturförvaltningen anser att planbestämmelse om att tak ska vara rött sadeltak bör specificera även material och anvisa rött tegeltak. Stadsbyggnadsförvaltningen: En möjlig variation i takmaterial är medvetet, eftersom det rör sig om fribyggartomter. Möjligheten för variation av material och färgnyanser kan tillföra området en intressant dynamik, men med ett par gemensamma nämnare som skapar en identitet. Takfärgen har efter överläggande dock ändrats till svart eller grå. Detta eftersom syftet med fribyggartomter är att erbjuda en viss frihet, och takfärgen på intilliggande planförslag för Borstahusen 1:1 (Bovieran) planeras bli röd. För att erbjuda olika alternativ för en tomtsökande är det därför välgörande att takfärgen på Tomaten ändras. Boende längs Segergatan och Grönsaksgatan ( ) Ungefär 100 boende längs Grönsaksgatan och Segergatan, som har skrivit under yttrandet, anser att utbyggnaden kommer att skapa alltför stor trafikbelastning på Segergatan. Man framhåller att den i planförslaget möjliggjorda nya kopplingen till Hälsingborgsvägen är viktig att genomföra. Stadsbyggnadsförvaltningen: Trafiksituationen har utretts av Landskrona stads teknik- och serviceförvaltning (TS), trafikavdelningen. (Ramböll, Trafikutredning av Tomaten, ). Utredningen studerar tre olika alternativ för hantering av trafiksituationen; Att trafiken fortsatt leds via Segergatan, att en ny vägkoppling till Hälsingborgsvägen sker med fyrvägskorsning eller att kopplingen sker med cirkulationsplats. Utredningen har visat att situationen längs Segergatan trafiksäkerhets- och trafikmiljömässigt är lämpad för att hantera utbyggnaden. Den trafikvolym som utbyggnaden medför kan hanteras utan problem.

4 4(6) För bullerfrågan är det som orsakar buller längs Segergatan i huvudsak den tunga trafiken, bestående av idag befintlig stadsbuss. Den ökning av normal trafik som utbyggnaden av Tomaten skapar skulle därför inte öka bullernivåerna i området nämnvärt. Bullersituationen längs Segergatan skulle efter planförslagets genomförande, jämfört med dagens nivåer, vara identisk. Gällande riktvärden för ekvivalent ljudnivå innehålls. Av de tre alternativ som utredningen överväger anses att alla är möjliga lösningar. En cirkulationsplats anses dock inte motiverat. Av övriga alternativ anser TS trafikavdelning att andra faktorer kan göra att en ny koppling anses lämplig. Det är välgörande för stadsbilden att undvika återvändsgator och skapar en mer hållbar stadsutveckling på längre sikt. En koppling är också positiv för fortsatt förtätning av området, med tanke på befintligt planbesked för en eventuell utbyggnad av Klättermusgården, söder om planområdet. Sammanfattningsvis anser stadsbyggnadsförvaltningen att det är positivt och nödvändigt att planförslaget öppnar för möjligheten att kopplingen till Hälsingborgsvägen skapas. NSVA ( ) Om sprinkler önskas löses detta med egen tank. Ledningar i norra/nordöstra hörnet av planområdet har skyddsavstånd 4,5 meter. Det norra vattenmagasinet som anvisas i dagvattenutredningen är placerat på befintliga ledningar. På grund av restaureringen av Säbybäcken kan flödeskraven som uppställs i dagvattenutredningen sänkas något. De stora grönytorna som planeras i förslaget bör kunna användas som multifunktionsytor som kan magasinera dagvatten vid ovanligt stor regnmängd. Detta nämns också i planförslaget. Detta måste möjligen kombineras med kasetter. Sekundära avrinningsvägar för dagvatten måste också skapas genom höjdsättning av ytor/lågstråk och gångvägar och gator. Allmän platsmark behöver beredas för ledningsdragning, som nu är placerad på kvartersmark enligt dagvattenutredningen. Stadsbyggnadsförvaltningen: Om sprinkler önskas löses detta med egen tank. läggs till under rubriken Teknisk försörjning i avsnittet Planförslag i planbeskrivning. Skyddsavstånd för ledningar beaktas i planförslaget. Dagvattenutredningen illustrerar flera sätt att lösa dagvattenhanteringen. Det sätt som placerar vattenmagasin ovanpå befintliga ledningar kan alltså väljas bort, eller placeringen kan omprövas. Vid projekteringen kommer nya beräkningar att utföras med ett justerat flödeskrav för att inte överdimensionera dagvattenmagasin.

5 5(6) Angående mark för underjordiska ledningar så kan dessa dras under allmän mark i riktningen vinkelrät mot den som dagvattenutredningen indikerar. Beskrivning av multifunktionsytor finns, som nämns i yttrandet, med i planbeskrivningen. Text om höjdsättning läggs till under Dagvattenhantering i avsnittet Planförslag. Lantmäterimyndigheten Landskrona ( ) Planområdet består av fler fastigheter än beskrivet i planbeskrivning. Det är också fler markägare än vad som nämns. Beskrivning av hur exploatering av fribyggartomterna ska ske saknas. I stycket om fastighetsbildning föreslår lantmäteriet en omformulering och ett tillägg om hur privatägd mark och samfälld mark ska behandlas. Servitut och ledningsrättigheter bör läggas till i fastighetskonsekvensbeskrivningen. Under rubriken planekonomi bör läggas till vem som ansvarar för lantmäteriförrättningskostnader. Stadsbyggnadsförvaltningen: Planbeskrivningen har uppdaterats enligt punkter ovan. Teknik- och serviceförvaltningen ( ) Det är viktigt att kraven på utformning av gator följs i projekteringen och att de ryms i exploateringsavtalet. Detsamma gäller kostnaden för anläggning av gång- och cykelvägar, samt lekytor. Bullerskyddsåtgärder bör utformas i samarbete med stadsmiljöavdelningen och hanteras i exploateringsavtalet. Stadsbyggnadsförvaltningen: Eftersom Landskrona stad är markägare skrivs exploateringsavtal endast angående fastigheten för planerade flerfamiljshus. För övrig del av planområdet råder staden över projekteringen och står alltså för alla kostnader. Utformningen av grönytor, vägar och bullerskydd styrs då av teknik- och serviceförvaltningen.

6 6(6) Miljönämnden ( ) Miljönämnden anser att området är lämpligt för bostadsutbyggnad. Det ska säkerställas att dagvattnet inte påverkar vattenkvaliteten i Säbybäcken negativt. Raden bebyggelse längst i norr bör flyttas söderut eller tas bort, så att det värdefulla trädbeståndet norr om planområdet kan bevaras på sikt. De kalkhaltiga massor som schaktas bort från området bör tas omhand och användas för att skapa biologisk mångfald. Stadsbyggnadsförvaltningen: De krav som finns för vattenkvalitet kommer att tillämpas vid projektering. Stadsbyggnadsförvaltningen bedömer inte att trädraden norr om planområdet har ett tillräckligt starkt rekreativt värde för att ta bort eller flytta planerad bebyggelse. Området har god tillgång till park- och rekreationsytor i sin närhet, bland annat Säbybäckens grönstråk, direkt norr om området och Karlslundsparken åt öster. Användandet av kalkhaltiga massor för att gynna biologisk mångfald har inkluderats i planbeskrivningen, under rubrik Geoteknik och markföroreningar i kapitel Mark, luft och vatten i planbeskrivning. Stadsbyggnadsförvaltningen Planavdelningen Fredrik Karlsson Planarkitekt Johan Nilsson Planchef

Detaljplan för Slottsplatsen 27 Södra Hotell Öresund, Landskrona stad

Detaljplan för Slottsplatsen 27 Södra Hotell Öresund, Landskrona stad Stadsbyggnadsförvaltningen 1(5) Datum 2018-02-19 Er Referens Handläggare Vår Referens Fredrik Karlsson Plan 7/17 Detaljplan för Slottsplatsen 27 Södra Hotell Öresund, Landskrona stad Samrådsredogörelse

Läs mer

Detaljplan för del av Lundåkra 2:1 och Vevstaken 9 m.fl., Landskrona stad LSR deponi och återvinningsanläggning Samrådsredogörelse

Detaljplan för del av Lundåkra 2:1 och Vevstaken 9 m.fl., Landskrona stad LSR deponi och återvinningsanläggning Samrådsredogörelse Datum Er Referens 2017-11-07 Handläggare Vår Referens HK Plan 2009.63 1(5) Detaljplan för del av Lundåkra 2:1 och Vevstaken 9 m.fl., Landskrona stad LSR deponi och återvinningsanläggning Samrådsredogörelse

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Detaljplan för Borstahusen 1:1 - Bovieran, Landskrona stad. Samrådsredogörelse del 2

Detaljplan för Borstahusen 1:1 - Bovieran, Landskrona stad. Samrådsredogörelse del 2 Stadsbyggnadsförvaltningen Datum Er Referens 2016-08-15 Handläggare Vår Referens AA Plan 9/15 1(6) Detaljplan för Borstahusen 1:1 - Bovieran, Landskrona stad. Samrådsredogörelse del 2 Planförslaget, upprättat

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Antagandehandling Granskningsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Vega 8 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Granskningens genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Detaljplan för Organisten 1, Landskrona stad. Samrådsredogörelse

Detaljplan för Organisten 1, Landskrona stad. Samrådsredogörelse Stadsbyggnadsförvaltningen 1(5) Datum Er Referens 2017-11-10 Handläggare Vår Referens AA Plan 15/15 Detaljplan för Organisten 1, Landskrona stad. Samrådsredogörelse Planförslaget, upprättat 2016-01-12,

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1

Detaljplan för del av fastigheten BROMSREGULATORN 1 Plan 7/16 2016-11-10 Detaljplan för del av fastigheten 2016-11-10 GRANSKNING Stadsbyggnadsförvaltningen 261 80 Landskrona Besöksadress Drottninggatan 7 Tfn 0418-47 00 00 sb@landskrona.se www.landskrona.se

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Detaljplan för del av Karlslund 1:1, m.fl. Karlslundsgatan, Landskrona stad.

Detaljplan för del av Karlslund 1:1, m.fl. Karlslundsgatan, Landskrona stad. Stadsbyggnadsförvaltningen Datum Er Referens 2017-06-13 Handläggare Vår Referens HK PLAN 2016.2 1(6) Detaljplan för del av Karlslund 1:1, m.fl. Karlslundsgatan, Landskrona stad. Granskningsutlåtande Planförslaget,

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl 1(7) 2018-05-30 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering 2(7) Innehållsförteckning Samrådets genomförande...

Läs mer

Detaljplan för FALKEN

Detaljplan för FALKEN UTSTÄLLNINGSHANDLING Detaljplan för FALKEN 2 Bjuv, Bjuvs kommun, Skåne län - modellbild över planområdet från öster. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Upprättad den 23 augusti 2011 SAMRÅDET Byggnadsnämnden beslutade

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Samrådsredogörelse. Inkomna synpunkter. 1. Länsstyrelsen (daterat ) Länsstyrelsen har inga synpunkter på förslaget till planändring.

Samrådsredogörelse. Inkomna synpunkter. 1. Länsstyrelsen (daterat ) Länsstyrelsen har inga synpunkter på förslaget till planändring. Datum Dnr. 1(5) Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Stiernhielm 7 Mölndals stad, Västra Götalands län Tidigare behandling Kommunstyrelsen gav 2015-04-29, 114, stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Standardförfarande. Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun ANTAGANDEHANDLING

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Standardförfarande. Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun ANTAGANDEHANDLING ANTAGANDEHANDLING 2016-06-07 Diarienummer PL-2015-22 DP 212 Detaljplan för Skegrie 42:2 m.fl. Skegrie skola Skegrie,Trelleborgs kommun Standardförfarande GRANSKNINGSUTLÅTANDE granskningsutlåtande inkomna

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr 2009-00045 (P07008) Detaljplan för Hovsjö 1:2 (kyrka) Inom Hovsjö i Södertälje. Upprättad 2010-11-22

Samhällsbyggnadskontoret. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr 2009-00045 (P07008) Detaljplan för Hovsjö 1:2 (kyrka) Inom Hovsjö i Södertälje. Upprättad 2010-11-22 Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr 2009-00045 (P07008) Detaljplan för Hovsjö 1:2 (kyrka) Inom Hovsjö i Södertälje Upprättad 2010-11-22 Beslut Programhandlingar sändes ut på samråd under vinter

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för del av Jägartorpet 1 och 2, Färjestad Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för del Jägartorpet 1 och 2 har upprättas med standardförfarande (enligt PBL 2010:900,

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR

GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR GRANSKNINGSUTLÅTANDE FÖR, Skåne län DNR SBN 2016/532 Upprättad 2018-02-14 Hur granskningen har bedrivits Förslag till detaljplan för del av Stiby 1:110 m fl (Gärsnäs station),, Skåne län har varit föremål

Läs mer

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3

1.1 SYFTE SAMMANFATTNING... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 SAMMANFATTNING... 3 2.1 OMRÅDETS DISPOSITION OCH GESTALTNING... 5 2.2 BEBYGGELSE... 5 2.3 ALLMÄNNA PLATSER/NATUR... 5 2.4 TRAFIK... 5 2.5 TEKNISK FÖRSÖRJNING... 6 2.6 FASTIGHETSINDELNING

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet Hanna Bäckgren 0413-620 18 Dnr 1120/2009 2010-01-04 DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har sänts ut för samråd under tiden

Läs mer

Detaljplanens syfte Planläggningen syftar till att pröva möjligheten att uppföra flerbostadshus i den norra delen av kvarteret Fältläkaren.

Detaljplanens syfte Planläggningen syftar till att pröva möjligheten att uppföra flerbostadshus i den norra delen av kvarteret Fältläkaren. PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Eleonore Albenius 2016-01-11 PBN 2013-002906. Normalt planförfarande Detaljplanens syfte Planläggningen syftar till att pröva möjligheten att

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 20 januari 2015 12 februari 2015 ANTAGANDE 24 februari 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Fredsbacken Hov 49:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län

Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Upphävande av del av Detaljplan för del av Båstad 109:365 m.fl. Båstads kommun, Skåne län Samrådsredogörelse Detta detaljplaneförslag, har varit utsänt för samråd under tiden 2013-12-02 till 2014-01-12

Läs mer

Detaljplan för del av KV. HYACINTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Karlstorp 10E ANTAGANDEHANDLING. Upprättad i april 2012.

Detaljplan för del av KV. HYACINTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Karlstorp 10E ANTAGANDEHANDLING. Upprättad i april 2012. 1 (6) Detaljplan för del av KV. HYACINTEN Karlstorp 10E ANTAGANDEHANDLING Upprättad i april 2012 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt Planförslaget redovisar en utbyggnad av bostäder

Läs mer

DETALJPLAN GRANSKNING Dnr Enligt sändlista

DETALJPLAN GRANSKNING Dnr Enligt sändlista Datum Vår bet 2019-02-25 Dnr 2018-18 Er bet Adressat DETALJPLAN GRANSKNING Enligt sändlista Härmed översändes handlingar för: Tillägg till Detaljplan för Junkaremålen 2:1,(Junkaremålens strand) m.fl. i

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

Detaljplan för Porfyren 2 m fl, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse

Detaljplan för Porfyren 2 m fl, Lidköpings kommun Samrådsredogörelse 2016-11-23 Dnr SBN 2015/0465 Detaljplan för Porfyren 2 m fl, Samrådsredogörelse Hur samrådet bedrivits Detaljplanen är upprättad i april 2016 och samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna planen för

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun

SAMRÅDSHANDLING 2014-10-29 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun PLANBESKRIVNING Dnr 2014/0297 Detaljplan för del av SELLEBERGA 17:1, i Bjuv Bjuvs kommun Postadress Besöksadress Telefon Telefax Postgiro Bankgiro E-post Org.nr Box 501 Mejerigatan 3 042 458 50 00 042

Läs mer

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, plankarta i ett blad med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid fastigheten Tjockö 1 i stadsdelen Larsboda

Antagande av förslag till detaljplan för område vid fastigheten Tjockö 1 i stadsdelen Larsboda STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-03-03 NORMALT PLANFÖRFARANDE Handläggare: Peter Jacobsson Tfn 08-508 269 06 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1 inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Upphävande av tomtindelning av kvarteret Neutronen i Ystad 1(9) INNEHÅLL Planhandlingar

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER VID ISFABRIKSOMRÅDET Partille kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

ANTAGANDEHANDLING. DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER VID ISFABRIKSOMRÅDET Partille kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(6) 2011-11-22 Diarienummer KS/2009:9 Antagen av KF 24 jan 2012 Laga kraft 10 okt 2012 ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER VID ISFABRIKSOMRÅDET Partille kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Björkskatan1:764 och del av 1:3

Björkskatan1:764 och del av 1:3 Dnr: SBF 2015/125 Stadsbyggnadsförvaltningen SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Björkskatan, Björkskatan1:764 och del av 1:3 Luleå kommun Norrbottens län Bakgrund Stadsbyggnadsnämnden beslutade 2015-04-29

Läs mer

Mangeln 1 (Fellbys) Rättviks tätort, Rättviks kommun. Samrådsredogörelse. Inledning 1 (6) Detaljplan för. Plannr:

Mangeln 1 (Fellbys) Rättviks tätort, Rättviks kommun. Samrådsredogörelse. Inledning 1 (6) Detaljplan för. Plannr: 1 (6) Samhällsutvecklingsförvaltningen Detaljplan för Mangeln 1 (Fellbys) Rättviks tätort, Rättviks kommun Samrådsredogörelse Plannr: Inledning Allmänt Samrådskrets Samrådsredogörelsen sammanfattar inkomna

Läs mer

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med

Den formella granskningen har föregåtts av samråd enligt 5 kap 11 PBL under tiden till och med Granskningsutlåtande 2017-03-23 P 2015 000001 Byggnadsnämnd GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Plåtslagaren 38 m.fl., Falköpings tätort, Falköpings kommun HUR GRANSKNINGEN HAR BEDRIVITS Rubricerat planförslag

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Detaljplan för del av Anderbäck 1:50, Nyköping, Nyköpings kommun

Detaljplan för del av Anderbäck 1:50, Nyköping, Nyköpings kommun Samhällsbyggnad Plan- och naturenheten Samrådsredogörelse Datum Dnr SHB19/37 2019-05-06 Detaljplan för del av Anderbäck 1:50, Nyköping, Nyköpings kommun Hur samrådet bedrivits Förslag till detaljplan,

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Centralskolan omfattande del av fastigheten Märsta 1:223, i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25

Läs mer

Markägare och boende: 6. Fastighetsägare 1 med synpunkter 7. Fastighetsägare 2 med synpunkter

Markägare och boende: 6. Fastighetsägare 1 med synpunkter 7. Fastighetsägare 2 med synpunkter Samrådsredogörelse Detaljplan för Nya Väster Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län Datum: 18 juni 2015 Dnr: KS 2015/00906 Detaljplanen var på samråd under perioden 2013-07-05 och 2013-08-14, enligt

Läs mer

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden

Inkomna synpunkter. Dnr KS/2015:180. Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden Dnr KS/2015:180 Hur samrådet har bedrivits Plansamrådet har pågått under tiden 2016-06-17 2016-07-15. Nedan följer en sammanfattning av inkomna synpunkter under plansamrådet med s kommentarer. Inför granskningsskedet

Läs mer

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft.

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft. Datum Diarienummer Sida 2013-05-15 1/5 Samrådshandling Detaljplan för Ulvesunds Marina Ulvesund 1:206 m fl i Ljungskile Uddevalla kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Båten 7 m.fl. (Sjöparkens reseparkering E2) i Alvesta tätort

Detaljplan för Båten 7 m.fl. (Sjöparkens reseparkering E2) i Alvesta tätort 1 Detaljplan för Båten 7 m.fl. (Sjöparkens reseparkering E2) i Alvesta tätort SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMMANFATTNING Planförslaget har varit utsänt för samråd under tiden 2016-12-12 2017-01-13. Under samrådstiden

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA KS/2014/497 GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN Aktuellt detaljplanområde markerat med heldragen röd linje. ANTAGANDEHANDLING 2015-01-30 BAKGRUND

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande 2017-06-05 2017-09-20 Rev. kommentar sid. 5 Dnr SBN 2013/0510 Detaljplan för Härebacka 7:4, Askeslätt etapp 2 Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur granskningen bedrivits Granskning av planhandlingarna

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Slaggbollen 13, Vargön, Vänersborgs kommun

Detaljplan för fastigheten Slaggbollen 13, Vargön, Vänersborgs kommun Detaljplan för fastigheten Slaggbollen 13, Vargön, Vänersborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2014-03-24 Hur samrådet har bedrivits Samråd med normalt planförfarande enligt 5 kap 11 plan- och bygglagen har

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 GRANSKNINGSHANDLING tillhörande detaljplan för kvarteret Staren 1 med flera Nya Marnässkolan i Ludvika Redogörelsen upprättad i november 2015 Bild: Sweco Architects AB Postadress Besöksadress Telefon Telefax

Läs mer

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för del av fastighet Hidinge-Lanna 4:62 m.fl. (Del av Vreta bytomt) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Samrådets genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Del av fastigheten Verdandi 20 Sala tätort Sala kommun, Västmanlands län - enkelt planförfarande

Del av fastigheten Verdandi 20 Sala tätort Sala kommun, Västmanlands län - enkelt planförfarande Dnr 2010/224 1(5) KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING 2012-05-15 Detaljplan för Del av fastigheten Verdandi 20 Sala tätort Sala kommun, Västmanlands län - enkelt planförfarande U T L Å T A N D E Detaljplaneförslaget

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län

Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Ändring av detaljplan för fastigheten Neutronen 1, inom stadsdelen Östra industriområdet i Ystad, Ystads kommun, Skåne län Upphävande av tomtindelning av kvarteret Neutronen i Ystad 1(10) INNEHÅLL Planhandlingar

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Antagen av KF 2018-04-26 Laga kraft 2018-05-29 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av Strömsholm, Blåklockan, Dp.218

Detaljplan för del av Strömsholm, Blåklockan, Dp.218 2016-11-18 Detaljplan för del av Strömsholm, Blåklockan, Dp.218 GRANSKNINGSUTLÅTANDE över inkomna synpunkter under granskningstiden Bakgrund Ett förslag till detaljplan för Blåklockan (fastigheten Strömsholm

Läs mer

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Granskningsutlåtande 1(8) 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gruvstugan 1:9 med närområde inom Kolmården i Norrköpings kommun den 18 november 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan)

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) PÄ 16/2009a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) Upprättad 2010-04-29 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Detaljplan för Bromsregulatorn 4, Landskrona stad. Samrådsredogörelse

Detaljplan för Bromsregulatorn 4, Landskrona stad. Samrådsredogörelse Stadsbyggnadsförvaltningen 1(6) Datum 2012-05-28 Handläggare JN / LL Er Referens Vår Referens PLAN.2010.4 Detaljplan för Bromsregulatorn 4, Landskrona stad. Samrådsredogörelse Planförslaget, upprättat

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden föreslås besluta att godkänna detaljplanen samt att överlämna den till kommunfullmäktige för antagande.

Stadsbyggnadsnämnden föreslås besluta att godkänna detaljplanen samt att överlämna den till kommunfullmäktige för antagande. 2010-08-31 Dp 5051 Stadsbyggnadsnämnden GODKÄNNANDE av detaljplan för den ÖST-VÄSTLIGA GATAN i Hyllie i Malmö FÖRSLAG TILL BESLUT Stadsbyggnadsnämnden föreslås besluta att godkänna detaljplanen samt att

Läs mer

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL,

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL, Dnr KS/2012/528 PLANBESKRIVNING Detaljplan för, i Jonstorp, Höganäs kommun, Skåne län Platsen för detaljplanen, juli 2012 LAGA KRAFT-HANDLING, 2013-05-28 FÖRORD OM DETALJPLAN En detaljplan styr hur marken

Läs mer

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE 1(8) Ändring av detaljplan för Område vid Lågedammsbadet för bowling, bad och gym (Hörby 41:5, del av, och Bergshamra 1, del av) Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med ändringen av

Läs mer

datum Detaljplan för del av fastigheterna GÄNGTAPPEN 1 och KRANEN 5 i Hamnen i Malmö

datum Detaljplan för del av fastigheterna GÄNGTAPPEN 1 och KRANEN 5 i Hamnen i Malmö datum 2012-08-23 diarienummer 2011-00887 Dp 5234 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av fastigheterna GÄNGTAPPEN 1 och KRANEN 5 i Hamnen i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

Detaljplan för del av Alvesta 14:56 (Kulturen) i Alvesta tätort

Detaljplan för del av Alvesta 14:56 (Kulturen) i Alvesta tätort 1 Detaljplan för del av Alvesta 14:56 (Kulturen) i Alvesta tätort GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMMANFATTNING Planen har varit föremål för granskning under tiden 2018-06-25 2018-07-30. Under granskningstiden har

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Härolden 2 och 3 Granskningsutlåtande 1

ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Härolden 2 och 3 Granskningsutlåtande 1 Detaljplan för Härolden 2 och 3 Granskningsutlåtande 1 GRANSKNINGUTLÅTANDE Inledning Granskningsutlåtandet innehåller en redovisning av de synpunkter som inkommit under granskningen samt kommunens ställningstagande

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

Granskningsutlåtande. Standardförfarande. Detaljplan för. Kv. Hyveln" i Trelleborgs kommun ANTAGANDEHANDLINGAR Hyveln 5 m.fl.

Granskningsutlåtande. Standardförfarande. Detaljplan för. Kv. Hyveln i Trelleborgs kommun ANTAGANDEHANDLINGAR Hyveln 5 m.fl. ANTAGANDEHANDLINGAR 2018-03-06 Diarienummer PL-2017-11 DP 229 Detaljplan för Hyveln 5 m.fl. Kv. Hyveln" i Trelleborgs kommun Standardförfarande Granskningsutlåtande PLANHANDLINGAR Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Mona Svensson

Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Mona Svensson Burlövs kommun Kommunledningskontoret Handläggare: Mona Svensson 040-43 91 56 mona.svensson@burlov.se Datum Diarienummer 2012-09-21 KS/2012:80-214 1 (1) Lagakraftbevis för detaljplan nr 237, infart till

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län 2018-06-12 Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:85 m.fl. (Thule), Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2018-01-09 17 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för kv Duvan 13 upprättas med standardförfarande, vilket innebär att samrådet kommer att följas av ett granskningsförfarande

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län 2018-02-12 Detaljplan för fastigheten Hillerstorp 3:116 m.fl. (Ballhusbyn), Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2017-04-04 111 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

ÖSTERÅKERS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 1(5) Samhällsbyggnadsförvaltningen 2016-02-24

ÖSTERÅKERS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 1(5) Samhällsbyggnadsförvaltningen 2016-02-24 ÖSTERÅKERS KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2 1(5) Detaljplan för BRÄNNBACKENS ARBETSOMRÅDE Österåkers kommun, Stockholms län. Ett förslag till detaljplan för Brännbackens arbetsområde har varit utställt på

Läs mer

U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G

U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G 2009-05-28 Genomförandebeskrivning: Drivbänken FABO (Utställningshandling) 1(5) U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G Detaljplan för del av Kv Drivbänken (f.d. Möllevägsskolan) Falkenbergs kommun Hallands

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR Ewa Wåhlin Tfn (6)

STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR Ewa Wåhlin Tfn (6) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR 2010-02062 Ewa Wåhlin 2013-09-17 Tfn 08-508 28 233 1(6) Genomförandebeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Telefonfabriken 1 mfl i stadsdelarna Midsommarkransen,

Läs mer

Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-01-22 Dnr KS 2016/407 PL 16-0013 Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(8) 2017-11-30 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Bergsrådet 13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(8) Samrådets genomförande... 3

Läs mer

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Ronneby kommun, Blekinge län Idrottsplats Gymnasieskola/ sporthall Blekan Fotbollsplan/ Brunnsparken Översiktskarta, planområdet markerat med rött PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE NORMALT PLANFÖRFARANDE DNR KS 2011/416 PLAN NR S158 2014-04-29 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Del av Kv. Svärdet Tomelilla kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplanen har varit utställd för granskning

Läs mer

Samrådsredogörelse. Norsholm 1:84 med närområde, samt upphävande av naturområde inom de gällande detaljplanerna 0581K-P91/9 och 0581K-P03/9

Samrådsredogörelse. Norsholm 1:84 med närområde, samt upphävande av naturområde inom de gällande detaljplanerna 0581K-P91/9 och 0581K-P03/9 Samrådsredogörelse SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(8) 2018-03-01 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Norsholm 1:84 med närområde, samt upphävande av naturområde inom de gällande detaljplanerna 0581K-P91/9

Läs mer

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2012-02-15 Antagandehandling Dnr: 09BMN1037 Handläggare: Thobias Nilsson Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan Detaljplan för skola Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för Bålsta 50:2, i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i augusti 2015, reviderad i oktober 2015.

Förslag till ändring av detaljplan för Bålsta 50:2, i Bålsta tätort, Håbo kommun - upprättat i augusti 2015, reviderad i oktober 2015. SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(3) Datum Vår beteckning 2015-11-05 KS 2013/34 nr. 48 Kommunstyrelsens förvaltning Plan- och utvecklingsavdelning Domagoj Lovas, Planarkitekt 0171-525 90 domagoj.lovas@habo.se Förslag

Läs mer

BRANDBERGEN, Söderby 2:62, och del av Söderby 2:27. Planbeskrivning LAGA KRAFT Haninge kommun Dnr PLAN

BRANDBERGEN, Söderby 2:62, och del av Söderby 2:27. Planbeskrivning LAGA KRAFT Haninge kommun Dnr PLAN 2013-08-14 Dnr PLAN 2011.29 Detaljplan för BRANDBERGEN, Söderby 2:62, och del av Söderby 2:27 Haninge kommun Planbeskrivning LAGA KRAFT 2013-10-17 Haninge kommun Stadsbyggnadsförvaltningen Planavdelningen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924

Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924 ) Datum 2017-04-19 1 (5) Samrådsredogörelse Detaljplan för Södra Arneby 1:67, Rottneros skola Sunne kommun, Värmlands län KS2016/924 Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: SBN-2015-02847 Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje i Södertälje Upprättad 2016-11-21 Tidigare Beslut i ärendet Nämnd Beslut Beslutsdatum Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Detaljplan för skola, Hamre 10:18 och 10:17, Bollnäs kommun, Gävleborgs län

Detaljplan för skola, Hamre 10:18 och 10:17, Bollnäs kommun, Gävleborgs län 1 (6) Samhällsbyggnadskontoret Samh.bygg@bollnas.se Granskningshandling 2018-03-12 Dnr 2017-00350 Detaljplan för skola, Hamre 10:18 och 10:17, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Godkänd av Miljö- och byggnämnden

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

Trafikbullerutredning, Karlslund - Länken.

Trafikbullerutredning, Karlslund - Länken. LANDSKRONA STAD Datum 08-04-7 Stadsbyggnadsförvaltningen Handläggare Fredrik Karlsson Trafikbullerutredning, Karlslund - Länken. Beskrivning av uppdrag Landskrona stad utreder möjlighet för förtätning

Läs mer