Tillägg till planbeskrivning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tillägg till planbeskrivning"

Transkript

1 Tillägg till planbeskrivning 1(22) tillhörande ändring av OBS! Förslag till ändring av byggnadsplan för Hult 1:159 m.fl (område öster om Krokeks järnvägsstation) inom Krokek i Norrköping den 7 maj 2018 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: , 195 Laga kraft: Genomförandetidens sista dag:

2 2(22) Sammanfattning Syftet med ändring av byggnadsplan Förslag till ändring av byggnadsplan för Hult 1:159 m.fl (område öster om Krokeks järnvägsstation) inom Krokek i Norrköping (detaljplan nr 05-KRO-1521) är att möjliggöra tillbyggnad av befintligt affärshus inom fastigheten Krokeks-Hult 1:196. Ändringen innefattar: Egenskapsbestämmelsen "mark som icke får bebyggas" inom användningsområdet "område för handelsändamål" upphävs och ersätts med "område för handelsändamål som får bebyggas". Möjligheten för byggnader att placeras minst 2,5 meter från fastighetsgränsen införs för att möjliggöra befintlig och planerad utbyggnad. Utökat egenskapsområde för begräsning av byggnadshöjd införs. Byggnadshöjden på den mark där nybyggnation möjliggörs regleras till befintlig bestämmelse om byggnadshöjd (4,5 meter). Ändringen av detaljplanen bedöms vara förenlig med gällande översiktsplan. Genomförandet av detaljplanen bedöms inte medföra någon betydande miljöpåverkan. Behovsbedömningen pekar på att den nya detaljplanen inte medför en risk för påtaglig skada för berörda riksintressen enligt 3 och 4 kapitlet miljöbalken eller risk för överskridande av beslutade miljökvalitetsnormer enligt 5 kapitlet miljöbalken. En miljökonsekvensbeskrivning har därför inte upprättats.

3 3(22) Innehållsförteckning Sammanfattning Inledning Planhandlingar Vad är en detaljplan? Planprocessen en översikt av standardförfarande Planens huvuddrag Planområdet Planens syfte Planens bakgrund Tidigare ställningstaganden Översiktsplanen Riksintressen, strandskydd & övriga områdesskydd Gällande detaljplaner Övriga kommunala beslut Planförutsättningar och planförslag Markanvändning Bebyggelseområden Gator och trafik Genomförande av detaljplan Tidplan Ansvarsfördelning och genomförandeorganisation Genomförandetid Genomförandets konsekvenser Inverkan på miljön Fastighetsrättsliga konsekvenser Medverkande Tjänstemän Referenser... 22

4 4(22) 1. Inledning 1.1 Planhandlingar Ändringen av detaljplan består av: Plankarta i skala 1:1000 med bestämmelser Till planhandlingarna hör även: Planbeskrivning Behovsbedömning Samrådsredogörelse Grundkarta Fastighetsförteckning Plankartan är juridiskt bindande. 1.2 Vad är en detaljplan? Med detaljplan får kommunen reglera användningen av mark- och vattenområden. Kommunen kan använda en detaljplan för att pröva om ett område är lämpligt för bland annat bebyggelse. Det gäller till exempel både när det ska byggas nytt och när bebyggelse ska förändras eller bevaras. Detaljplanen ska redovisa allmänna platser, kvartersmark och vattenområden och gränserna för dessa. Under arbetet med detaljplanen tar kommunen ställning till allmänna intressen enligt andra kapitlet plan- och bygglagen samt till hushållningsbestämmelserna i tredje och fjärde kapitlen miljöbalken. De krav som inte har prövats i detaljplanen och som gäller allmänna intressen tas upp i bygglovsprövningen. Detaljplanen medför i princip en rätt att bygga i enlighet med planen under en särskild angiven genomförandetid, som är minst 5 och högst 15 år. Efter att genomförandetiden gått ut fortsätter planen att gälla på samma sätt som innan med den skillnaden att planen då kan ersättas, ändras eller upphävas utan att berörda kan ställa ersättningsanspråk för förlorade rättigheter. Detaljplanen reglerar rättigheter och skyldigheter, inte bara mellan markägarna och samhället utan också markägarna emellan. Planen är bindande vid prövning av lov 1. 1 Boverket. (2017). Vad är en detaljplan? ( )

5 5(22) 1.3 Planprocessen en översikt av standardförfarande Den ändringen av detaljplanen upprättas med standardförfarande enligt plan-och bygglagen (2010:900) i dess lydelse efter 1 januari Planprocessen börjar när en intressent begär en ny eller ändrad detaljplan. Intressenten kan till exempel vara en privatperson, ett företag eller kommunen själv. Ett planprogram kan göras vid behov av tydligare inriktningar för det fortsatta detaljplanearbetet. I denna ändring av detaljplan har ett program inte bedömts vara nödvändigt. Planprocessen har därför inletts med framtagandet av en detaljplan. Ett samrådsförslag upprättas och skickas ut för samråd med länsstyrelsen, lantmäteriet, övriga myndigheter, berörda fastighetsägare, kommunala enheter, med flera. Planförslaget bearbetas bland annat efter de synpunkter som lämnats under samrådstiden. Förslaget ställs sedan ut för granskning När granskningstiden är slut kan planförslaget bearbetas igen innan den antas, antigen av stadsplaneringsnämnden eller kommunfullmäktige. I detta fall är det stadsplaneringsnämnden som tar beslut om antagande av detaljplanen. För att ha rätt att överklaga den antagna planen måste skriftliga synpunkter ha lämnats in till kommunen senast innan granskningstiden gått ut. 2. Planens huvuddrag 2.1 Planområdet Planområdet är beläget i Krokeks tätort i anslutning till Kolmården station. Planområdets areal uppgår till cirka 0,6 hektar.

6 6(22) Planområdet ungefärliga plats markerat med rött. Karta: Norrköpings kommun. Befintlig detaljplanegräns markerad med rött. Karta: Norrköpings kommun.

7 7(22) De fastigheter som omfattas av planändringen, Krokeks-Hult 1:196 och Krokeks-Hult 1:159, ägs av 2958 Söderstadens Invest AB. Inom området finns följande rättigheter för avlopp (officialservitut), elledning (officialservitut), gångväg/cykelområde (officialservitut), vattenledning (officialservitut) och starkström (ledningsrätt), samt gemensamhetsanläggning Norrköping Kolmården ga:7 med ändamålet vägar, gång- och cykelvägar samt grönområden. 2.2 Planens syfte Syftet med ändring av detaljplan Förslag till ändring av byggnadsplan för Hult 1:159 m.fl (område öster om Krokeks järnvägsstation) inom Krokek i Norrköping (detaljplan nr 05-KRO-1521) är att möjliggöra tillbyggnad av befintligt affärshus inom fastigheten Krokeks-Hult 1: Planens bakgrund Företagen i befintlig byggnad avser att utöka sina verksamheter. Även byggnaden på fastigheten Krokeks-Hult 1:159 får utökad byggrätt för att skapa möjlighet till en enhetlig fasadlinje. Servitut Servitut ger en fastighet rättigheten att använda en annan fastighet, till exempel att använda en del av någon annans fastighet till en väg, infart, parkering, brunn, avlopp, ledningar med mera. Officialservitut Officialservitut bildas genom beslut i en lantmäteriförrättning och registreras i fastighetsregistret av lantmäterimyndigheten. (Källa: Lantmäteriet) Gemensamhetsanläggning En gemensamhetsanläggning är en anläggning som flera fastigheter har nytta av, till exempel vägar, garage, lekplatser eller vatten- och avloppsanläggningar med mera. En gemensamhetsanläggning bildas genom en slags lantmäteriförrättning som kallas anläggningsförrättning. (Källa: Lantmäteriet) 3. Tidigare ställningstaganden 3.1 Översiktsplanen Ändringen av detaljplanen bedöms vara förenlig med gällande översiktsplan Översiktsplan för landsbygden Norrköpings kommun antagen 2017 anger att området: Ligger inom en prioriterad utvecklingsort för bebyggelse och serviceutveckling på landsbygden. Norrköpings kommun ska främja och skapa förutsättningar för allsidig och tillfredsställande service i dessa prioriterade utvecklingsorter. Krokek fungerar som serviceort för omkringliggande landsbygd.

8 8(22) Stationslägen är viktiga strategiska lägen att fortsätta utveckla för att kommunen och orterna ska kunna utvecklas och kompletteras med ny bebyggelse på ett hållbart sätt. Biltrafiken till djurparken är under vissa dagar sommartid mycket omfattande och skapar problem längs länsväg 904 genom Krokek som passerar förbi planområdet. Gemensam översiktsplan för Linköping och Norrköping antagen 2010 utgör en del av kommunens översiktsplan, och anger att området är en: Prioriterad utvecklingsort med allsidig service och god kollektivtrafikförsörjning. 3.2 Riksintressen, strandskydd & övriga områdesskydd Området omfattas inte av något riksintresse, strandskydd eller övrigt områdesskydd. 3.3 Gällande detaljplaner Inom området för ändring av detaljplan anger gällande detaljplan användningsbestämmelsen område för handelsändamål med egenskapsbestämmelsen mark som inte får bebyggas. Inom planområdet finns en gällande detaljplan: Byggnadsplan för Hult 1:159 m.fl. (område öster om Krokeks järnvägsstation) inom Krokek i Norrköping (05-KRO-1521), fastställd Följande planer angränsar till planområdet: Byggnadsplan för område beläget öster om Krokeks järnvägsstation, Krokeks socken, Östergötlands län (05-KRO-833), fastställd Byggnadsplan för område beläget öster om Krokeks järnvägsstation, Krokeks socken, Östergötlands län (05-KRO-953), fastställd Byggnadsplan för del av Kolmårdens samhälle (del av Uttersberg 2:4 m.fl) Kolmårdens kommun, Östergötlands län (05-KRO-1297), fastställd Detaljplan för del av Krokeks-Hult 1:182 m fl (Kolmården station) inom Krokek i Norrköpings kommun (0581K-P01/5), laga kraft Genomförandetiden har gått ut på gällande detaljplan.

9 9(22) Kartan visar detaljplaner i anslutning till planområdet, samt området där denna ändring av detaljplanen gäller (blåskrafferat). Karta: Norrköpings kommun. 3.4 Övriga kommunala beslut Beslut om planläggning , lämnar stadsplaneringsnämnden som planbesked att kommunen avser att inleda planarbete för fastigheten Krokeks- Hult 1:196 med närområde inom Krokek i Norrköpings kommun , ger stadsplaneringsnämnden stadsbyggnadskontoret i uppdrag att upprätta ett förslag till ändring av detaljplan för fastigheten Krokeks-Hult 1:196 med närområde inom Krokek i Norrköpings kommun. 4. Planförutsättningar och planförslag Ändringen innefattar: Egenskapsbestämmelsen "mark som icke får bebyggas" inom användningsområdet "område för handelsändamål" upphävs och ersätts med "område för handelsändamål som får bebyggas". Möjligheten för byggnader att placeras minst 2,5 meter från fastighetsgränsen införs för att möjliggöra befintlig och planerad utbyggnad.

10 10(22) Utökat egenskapsområde för begräsning av byggnadshöjd införs. Byggnadshöjden på den mark där nybyggnation möjliggörs regleras till befintlig bestämmelse om byggnadshöjd (4,5 meter). Befintlig bestämmelse Nya bestämmelser Område för handelsändamål som får bebyggas. mark som icke får bebyggas ersatt med Byggnader får placeras 2,5 meter från fastighetsgränsen. 4,5 meter som högsta byggnadshöjd. 4.1 Markanvändning Befintlig användning Området som omfattas av ändringen används idag för handelsändamål. Delar av det område som påverkas av ändringen har redan bebyggts dels med utökade lokaler, dels med skärmtak. Lokalerna är idag uthyrda och innehåller verksamheter. Bland annat innehåller lokalerna livsmedelsbutik, kafé, apotek, mäklarbyrå, frisör, kommunalt förskolekontor, möteslokaler, vandrarhem och föreningslokaler med mera.

11 11(22) Befintliga användningsbestämmelser. Karta: Norrköpings kommun. Föreslagen användning Ändringen medför att områden med skärmtak kan byggas in med väggar och att verksamhetsytorna för befintliga verksamheter kan utökas. Både fastigheten Krokeks-Hult 1:196 och fastigheten Krokeks-Hult 1:159 får utökad byggrätt som möjliggör en utbyggnad. Möjlighet till framtida yttervägg. Befintlig yttervägg. Planändringen möjliggör att ytterväggen kan flyttas från röd markering till gul markering. Detta medför att befintliga verksamheter kan expandera i sina befintliga lokaler. Bild: Norrköpings kommun.

12 12(22) Området som omfattas av ändringen markerat med svart skraffering. Karta: Norrköpings kommun. Användningsbestämmelser efter att ändringen har trätt i kraft. Karta: Norrköpings kommun.

13 13(22) Vy från sydväst Sjöviksvägen Befintlig bebyggelse. Vy från sydväst. Bild: Norrköpings kommun. Sjöviksvägen Möjlig bebyggelse markerat med grönt. Vy från sydväst. Bild: Norrköpings kommun.

14 14(22) Vy från nordost Kolmården station Sjöviksvägen Befintlig bebyggelse. Vy från nordost. Bild: Norrköpings kommun. Kolmården station Sjöviksvägen Möjlig bebyggelse markerat med grönt. Vy från nordost. Bild: Norrköpings kommun. 4.2 Bebyggelseområden Övergripande stadsbyggnadsidé Bebyggelsen inom och runt omkring planområdet innehåller idag diverse centrumverksamheter som erbjuder såväl varor (till exempel dagligvarubutik, kafé, restaurang och apoteksvaror) som tjänster (till exempel mäklare, vandrarhem och frisör). Förutom att fungera som serviceort för omkringliggande landsbygd erbjuder området service inom Krokek och för turister som bland annat besöker Kolmårdens djurpark.

15 15(22) Förändringen innebär utökade möjligheter att erbjuda service till såväl Krokek, omkringliggande landsbygd som förbiresande. Bebyggelsens och områdets nuvarande karaktär Bebyggelsen består av 1-2 våningshus (bostadsvillor och verksamhetslokaler). Större delen av byggnadsbeståndet i anslutning till planområdet är byggt på och 1950-talet. Bebyggelsen består av 1-2 våningshus. Bild: Norrköpings kommun. Karaktärsdrag Inom den del av planområdet som ändringen avser utökas även den gällande bestämmelsen om byggnadshöjdsbegräsning på 4,5 meter. Detta för att värna om befintlig byggnadshöjdskaraktär. Denna ändring av detaljplan bedöms inte påverka områdets bebyggelsekaraktär väsentligt. Närområdets innehåll I direkt anslutning till planområdet ligger bostäder i form av bostadvillor, samt dagligvarubutiker och skola med mera. Tillgänglighet Enligt plan- och bygglagen kapitel 8 ska nya byggnader vara tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga. Ny bebyggelse ska följa kommunens krav på tillgänglighetsanpassning samt

16 16(22) föreskrifter och allmänna råd om utformning av byggnader som finns i Boverkets byggregler (BBR). Utemiljöer ska utformas enligt kommunens riktlinjer Gator och trafik Kollektivtrafik Kolmårdens station ligger cirka 200 meter från planområdet, och trafikeras av såväl tåg som buss. Gång- och cykelvägar Genom planområdet finns mark avsatt för allmän gång- och cykeltrafik. Ändringen bedöms inte ha någon negativ inverkan på allmänhetens möjlighet att ta sig genom området. Genom planområdet finns mark avsatt för allmän gång- och cykeltrafik (se röd markering) för att möjliggöra rörelse mellan de två verksamhetsbyggnaderna (se svart pil). Karta: Norrköpings kommun. 2 Riktlinjer för en tillgänglig och användbar utemiljö. Tekniska kontoret, Norrköpings kommun,

17 17(22) Parkering Norrköping kommuns riktlinjer för parkering i Norrköpings kommun ska följas. All parkering för planområdet ska anordnas inom kvartersmark. Bedömningen är att den eventuella ökning av parkeringsbehov som utbyggnationen kan medföra går att lösa inom kvartersmark. Befintligt parkeringsutrymme inom berörda fastigheter. Befintligt parkeringsutrymme inom berörda fastigheter som kan utökas för cirka 10 till 15 parkeringsplatser. Bilden visar befintliga parkeringsutrymmen inom berörda fastigheter, samt utökat parkeringsutrymme. Karta: Norrköpings kommun. 5. Genomförande av detaljplan Ett beslut om ändring av detaljplanen medför att planen kan genomföras enligt upprättat förslag. 5.1 Tidplan Detaljplanearbete Planuppdrag: 10 oktober 2017 Plansamråd: 23:e februari 10:e april 2018 Granskning: maj juni 2018 Antagande stadsplaneringsnämnden: september 2018

18 18(22) Detaljplan laga kraft: oktober 2018 Genomförande, kvartersmark Husbyggnad: 2019 Den preliminära tidsplanen anger tider utifrån förutsättningen att kommunens beslut om antagande av detaljplanen inte överklagas. Vid ett överklagande kan tidpunkten då detaljplanen vinner laga kraft förskjutas upp till två år framåt i tiden, vilket medför motsvarande förskjutning av genomförandet. 5.2 Ansvarsfördelning och genomförandeorganisation Bygglov/anmälan Ansökan om bygglov, rivnings- och marklov lämnas till Norrköpings kommun, bygg- och miljökontoret. Till bygg- och miljökontoret lämnas även anmälan i de fall endast teknisk prövning erfordras. Nybyggnadskarta beställs hos stadsbyggnadskontoret, geografisk information. 5.3 Genomförandetid Planens genomförandetid är fem (5) år från det datum som beslut om antagande av detaljplanen har vunnit laga kraft. Under genomförandetiden har fastighetsägare en garanterad byggrätt enligt detaljplanen. Kommunen kan efter genomförandetidens utgång ändra eller upphäva detaljplanen utan att fastighetsägare får någon ersättning för byggrätt som inte utnyttjats. 6. Genomförandets konsekvenser 6.1 Inverkan på miljön Planändringen bedöms inte medföra någon risk för betydande påverkan på miljön. 6.2 Fastighetsrättsliga konsekvenser Gemensamhetsanläggning Inom planområdet finns gemensamhetsanläggning Norrköping Kolmården ga:7 med ändamålet vägar, gång- och cykelvägar samt grönområden. Gemensamhetsanläggningen löper genom fastigheten Krokeks-Hult 1:196 och Krokeks-Hult 1:159.

19 19(22) Denna ändring av detaljplan bedöms inte påverka gemensamhetsanläggningen negativt. Norrköping Kolmården ga:7 Gemensamhetsanläggningen Norrköping Kolmården ga:7 (blåskrafferad) med ändamålet vägar, gång- och cykelvägar samt grönområden löper genom fastigheten Krokeks-Hult 1:196 och Krokeks-Hult 1:159. Karta: Norrköpings kommun. Ledningsrätt och servitut för ledningar Inom området finns följande rättigheter för avlopp (officialservitut), elledning (officialservitut), gångväg/cykelområde (officialservitut), vattenledning (officialservitut) och starkström (ledningsrätt): Ändamål Rättighetstyp FRM-akt Avlopp Officialservitut /87.1 Elledning Officialservitut /87.2 Gångväg, cykelområde Officialservitut /87.3 Vattenledning Officialservitut /87.4 Starkström Ledningsrätt 0581K-99/67.1 Servituten och ledningsrätten löper genom fastigheten Krokeks-Hult 1:196 och Krokeks-Hult 1:159.

20 20(22) Befintlig bebyggelse inom Krokeks-Hult 1:159 ligger enligt kartunderlag placerat inom områden för servitut och ledningsrätt. Den utökade byggrätt, som denna ändring av detaljplan innebär, ger inte per automatik rätt att bebygga mark med ledningsrätt och servitut, då möjligheten att bebygga detta område regleras i befintliga avtal. Vid byggnation som påverkar befintliga officialrättigheter måste en omprövning av rättighetens utbredning ske för att möjliggöra byggnationen inom det område som rättigheten gäller. Vid om- och nybyggnation ska ledningsägare kontaktas. Kostnaderna till följd av eventuell flytt av ledningarna står respektive exploatör för. Befintlig bebyggelse inom område för servitut. Befintlig bebyggelse inom område för ledningsrätt. Servitut och ledningsrätter som löper genom fastigheten Krokeks-Hult 1:196 och Krokeks-Hult 1:159. Karta: Norrköpings kommun.

21 21(22) Medverkande 7.1 Tjänstemän Plansamordnare för detaljplanen har varit Mats Alenljung. Planhandlingar vid samråd har upprättats av Ulf Liljankoski, planarkitekt, stadsbyggnadskontoret, detaljplanering. Detaljplanen har utarbetats i samverkan med följande tjänstemän inom Norrköpings kommun: John Bovellan Planarkitekt Björn Lunnerdal processansvarig, exploatering Nirmala Kahrimanovic Bygglovingenjör Bygg- och miljökontoret Sani Muric processansvarig detaljplanering Ulf Liljankoski planarkitekt

22 22(22) Referenser Kommunala handlingar och riktlinjer Gemensam översiktsplan för Linköping och Norrköping. Linköpings kommun och Norrköpings kommun. Juni Naturvårdsområden, Intranätskartan DIKA, Norrköpings kommun. Översiktsplan för landsbygden. Norrköpings kommun. Antagen i kommunfullmäktige Övriga referenser. Fornsök, Riksantikvarieämbetet, december Kommuntäckande markradonundersökning Norrköpings kommun. SGI Statens geotekniska institut. Linköping Riktlinjer för en tillgänglig och användbar utemiljö. Tekniska kontoret, Norrköpings kommun, SGU, jordartskarta,

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(9) tillhörande ändring av Detaljplan OBS! för en del av Ljura 1:1 m.fl. (Ljurafältet) inom Ljura i Norrköpings kommun den 27 augusti 2018 Plangräns för tillägg ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Tillägg till. planbeskrivning. Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(10) tillhörande ändring av OBS!

Tillägg till. planbeskrivning. Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(10) tillhörande ändring av OBS! Tillägg till 1(10) planbeskrivning tillhörande ändring av OBS! Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. inom Östra Husby i Norrköpings kommun den 17 maj 2018 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2018-09-18, 190

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(12) tillhörande ändring av Förslag till ändring av stadsplan för kv. Bladet m.fl. inom Nordantill i Norrköping (Haken 16 och 18-21) den 17 januari 2019 SAMRÅDSHANDLING Antagen

Läs mer

Planbeskrivning. Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping ANTAGANDEHANDLING 1(11) tillhörande.

Planbeskrivning. Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping ANTAGANDEHANDLING 1(11) tillhörande. Planbeskrivning 1(11) tillhörande Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping den 8 mars 2019 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2019-05-14, 102 Laga kraft: 2019-06-17 sista

Läs mer

Tillägg till. planbeskrivning. byggnadsplan för Råssla 1:72 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(18) tillhörande ändring av OBS!

Tillägg till. planbeskrivning. byggnadsplan för Råssla 1:72 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(18) tillhörande ändring av OBS! Tillägg till 1(18) planbeskrivning tillhörande ändring av Förslag till OBS! ändring och utvidgning av byggnadsplan för Råssla 1:72 m.fl. Råsslaskolan-Dragtorpsvägen inom Krokek i Norrköping den 25 april

Läs mer

Planbeskrivning. del av stadsdelen Lindö, Skår SAMRÅDSHANDLING 1(11) tillhörande tillägg del 2 till stadsplan för. i Norrköping. den 11 oktober 2016

Planbeskrivning. del av stadsdelen Lindö, Skår SAMRÅDSHANDLING 1(11) tillhörande tillägg del 2 till stadsplan för. i Norrköping. den 11 oktober 2016 Planbeskrivning 1(11) tillhörande tillägg del 2 till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 11 oktober 2016 SAMRÅDSHANDLING 2(11) Sammanfattning Syftet med ändringen av planen är

Läs mer

Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING. Standardförfarande 1(11) tillhörande tillägg del 1, till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår.

Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING. Standardförfarande 1(11) tillhörande tillägg del 1, till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår. Planbeskrivning 1(11) tillhörande tillägg del 1, till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 30 mars 2016 Planområde för tillägg del 1 Planområde för Stadsplan 22A:5012, LK 1966 SAMRÅDSHANDLING

Läs mer

del av stadsdelen Lindö, Skår SAMRÅDSHANDLING

del av stadsdelen Lindö, Skår SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning 1(13) tillhörande tillägg del 3 till stadsplan för del av stadsdelen OBS! Lindö, Skår i Norrköping den 22 maj 2017 SAMRÅDSHANDLING Standardförfarande 2(13) Sammanfattning Syftet med ändringen

Läs mer

Planbeskrivning. Tillägg till ANTAGANDEHANDLING. Begränsat planförfarande 1(12)

Planbeskrivning. Tillägg till ANTAGANDEHANDLING. Begränsat planförfarande 1(12) Tillägg till 1(12) Planbeskrivning tillhörande ändring av detaljplan för del av fastigheten Björnviken 2:2 med närområde OBS! (södra delen av Jursla industriområde) inom Kvillinge i Norrköpings kommun

Läs mer

22A:5012, LK GRANSKNINGSHANDLING

22A:5012, LK GRANSKNINGSHANDLING Planbeskrivning 1(13) tillhörande tillägg del 1, till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 14 juni 2016 Planområde för tillägg del 1 Planområde för Stadsplan 22A:5012, LK 1966 GRANSKNINGSHANDLING

Läs mer

Planbestämmelser och. planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING 1(10)

Planbestämmelser och. planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING 1(10) Planbestämmelser och planbeskrivning 1(10) tillhörande tillägg till detaljplan för Manhem 2:1 MM i Dagsbergs socken Norrköpings kommun, upphävande av del av detaljplan den 18 oktober 2016 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING SPN-000/000. Enkelt planförfarande SPN 2014/0041 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79

Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING SPN-000/000. Enkelt planförfarande SPN 2014/0041 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 Planbeskrivning SPN-000/000 tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 26 mars 2015 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2015-05-19, 117 Laga kraft: 2015-06-25

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(20) tillhörande ändring av detaljplan för del av gemensamhetsanläggningen Norsholm ga:4 (allmän platsmark) inom gällande detaljplaner: 0581-88/6, 05-KIM-293, 05-KIM-502,

Läs mer

Planbeskrivning. Kroken 13 SAMRÅDSHANDLING 1(14) tillhörande detaljplan för del av fastigheten. (utloppet) inom Nordantill i Norrköping

Planbeskrivning. Kroken 13 SAMRÅDSHANDLING 1(14) tillhörande detaljplan för del av fastigheten. (utloppet) inom Nordantill i Norrköping Planbeskrivning 1(14) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Kroken 13 (utloppet) inom Nordantill i Norrköping den 11 april 2019 PARK SAMRÅDSHANDLING Antagen i SPN/KF: Laga kraft: Genomförandetidens

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun UPPRÄTTAD: Diarienr: MN 2016/56 STANDARDFÖRFARANDE PLANUPPDRAG SAMRÅD Granskning ANTAGANDE LAGAKRAFT Plan-

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Sektorn för samhällsbyggnad Samrådshandling September 2014 Ändring av stadsplanen för Hönekulla 1:114 m.fl. SOLÄNGSOMRÅDET i Mölnlycke, Härryda kommun Tillägg till planbeskrivning Planbeskrivningens uppgift

Läs mer

Samrådredogörelse. Fastigheten 0:0 (södra) för Hult 1:159 m.fl ANTAGANDEHANDLING 1(6)

Samrådredogörelse. Fastigheten 0:0 (södra) för Hult 1:159 m.fl ANTAGANDEHANDLING 1(6) Samrådredogörelse 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten tillhörande ändring av Fastigheten 0:0 (södra) Förslag med närområde till inom ändring Stadsdel i Norrköping av byggnadsplan för Hult

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I SAMRÅDSSKEDET Planbeskrivning Plankarta med illustrationsskiss Fastighetsförteckning

Läs mer

Datum PLANBESKRIVNING. Antagandehandling. Antagen av Bygg- och miljönämnden: Laga kraft:

Datum PLANBESKRIVNING. Antagandehandling. Antagen av Bygg- och miljönämnden: Laga kraft: 1 (6) Datum 2015-10-07 Detaljplan för Ås-Hov 1:49 mfl, Ås, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Planområdet Antagandehandling Antagen av Bygg- och miljönämnden: 2015-10-29 123 Laga kraft: 2015-11-25 Krokoms

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling

Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling Ändring av detaljplan för del av Bredgård m.m. Strömsund, Strömsunds kommun Granskningshandling Upprättad av miljö- och byggavdelningen Strömsunds kommun 2016-02-25 Reviderad 2016-04-22 2 tillägg till

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 20 januari 2015 12 februari 2015 ANTAGANDE 24 februari 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Fredsbacken Hov 49:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala län. SAMRÅDSTID 24 maj juni 2016

TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala län. SAMRÅDSTID 24 maj juni 2016 SAMRÅDSHANDLING 1 (6) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 24 maj 2016-13 juni 2016 Antagen Laga kraft TILLÄGG TILL DETALJPLAN FÖR Del av Harbo-Smedsbo 1:31 m.fl. DPä 341/364 Harbo tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

Granskningshandling April Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING

Granskningshandling April Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING Granskningshandling April 2017 Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt

Läs mer

Tillägg till. planbeskrivning. Händelö 2:41 SAMRÅDSHANDLING 1(15) tillhörande ändring av detaljplan för del av fastigheten

Tillägg till. planbeskrivning. Händelö 2:41 SAMRÅDSHANDLING 1(15) tillhörande ändring av detaljplan för del av fastigheten Tillägg till 1(15) planbeskrivning 2019-07-17 SPN 2019/0047 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av fastigheten Händelö 2:41 med närområde inom Kvillinge i Norrköpings kommun (Fliset 1 med närområde)

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1

Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 Dnr TPN 2012/25 Enkelt planförfarande Detaljplan för fastigheten Syrsan 1 i Hallsberg, Hallsbergs kommun, Örebro län Upprättad: 2012-03-16 Antagen: 2012-06-12 Laga kraft: 2012-07-19 2 (11) Dnr TPN 2012/25

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Mejseln 11 och 12 Nynäshamn, Nynäshamns kommun.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Mejseln 11 och 12 Nynäshamn, Nynäshamns kommun. Ädp 865 Diarienummer: 2018.0407 Laga kraft: 2018-11-30 PLANBESKRIVNING Detaljplan för upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Mejseln 11 och 12 Nynäshamn, Nynäshamns kommun. Förenklat planförfarande

Läs mer

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande

Planbeskrivning. Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av. Essunga kommun Västra Götalands län. Dnr: Utökat förfarande Dnr: 2018-000140 Utökat förfarande Planbeskrivning Tillhörande upphävande av detaljplan Åsaka 3:12 del av Essunga kommun Västra Götalands län Samrådshandling Samrådshandling 2019 2019 Upphävande av detaljplan

Läs mer

Ändring av detaljplan i Ullstämma för del av HARVESTAD 9:1 (Södra Möjetorp), DP 1466.

Ändring av detaljplan i Ullstämma för del av HARVESTAD 9:1 (Södra Möjetorp), DP 1466. Ändring av detaljplan i Ullstämma för del av HARVESTAD 9:1 (Södra Möjetorp), DP 1466. Planbeskrivning & behovsbedömning Planområde Antagandehandling 2017-10-04 Sbn 2016-337 Om detaljplanen Vad är en detaljplan?

Läs mer

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.)

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning 1(7) Genomförandebeskrivning SPN-00/0000 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Klockaretorpet 1:13 inom Klockaretorpet i Norrköping den 27 augusti 2015 UTSTÄLLNINGSHANDLING 2(7) Innehållsförteckning

Läs mer

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 PLANBESKRIVNING LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2017-05-31 Dnr 00016/2016

Läs mer

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL,

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL, Dnr KS/2012/528 PLANBESKRIVNING Detaljplan för, i Jonstorp, Höganäs kommun, Skåne län Platsen för detaljplanen, juli 2012 LAGA KRAFT-HANDLING, 2013-05-28 FÖRORD OM DETALJPLAN En detaljplan styr hur marken

Läs mer

Detaljplan för del av kv Smultronet

Detaljplan för del av kv Smultronet Detaljplan för del av kv Smultronet i Salems kommun, Stockholms län Plan nr 82-82, dnr 2016/42 Standardförfarande enligt Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) i dess lydelse fr o m den 2 januari 2015. Granskningshandling

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE 1(8) Ändring av detaljplan för Område vid Lågedammsbadet för bowling, bad och gym (Hörby 41:5, del av, och Bergshamra 1, del av) Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med ändringen av

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-12-10 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping 1(10) Planbeskrivning tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9 inom Pryssgården i Norrköping den 19 september 2014 reviderad den 22 oktober 2014 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2014-11-11, 221

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Fastställd av Gäller fr.o.m. Diarienummer Kommunfullmäktige

Fastställd av Gäller fr.o.m. Diarienummer Kommunfullmäktige Planbeskrivning 1 (4) PLANBESKRIVNING FÖRSLAG TILL UPPHÄVANDE AV DEL AV DETALJPLAN FÖR SKURUP 48:41 M. FL. I SKURUP, SKURUPS KOMMUN PLANHANDLINGAR Upphävandehandlingarna består av: - En plankarta (gällande

Läs mer

Kvarteret Balder och Frigg

Kvarteret Balder och Frigg Upprättad 2016-08-29, reviderad 2016-11-04 Antagen av Kommunstyrelsen 20XX-XX-XX XX Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: KS 2016/00589 Antagandehandling Ändring av detaljplan för Kvarteret Balder och Frigg i Broby,

Läs mer

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11 Dnr: 0321/11 Antagandehandling 2014-10-02 Justerad 2014-12-18 Tillägg till PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola i

Läs mer

Detaljplan för Katten 14, Strömsunds kommun. Granskningshandling

Detaljplan för Katten 14, Strömsunds kommun. Granskningshandling Detaljplan för Katten 14, Strömsunds kommun. Granskningshandling Upprättad av miljö- och byggavdelningen Strömsunds kommun 2017-08-10 2 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av: - Planbeskrivning

Läs mer

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR

SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HYBO 1:28, 12:1, 2:63 MED FLERA UPPHÄVANDE AV DEL AV DETALJPLAN FÖR HYBO STATIONSSAMHÄLLE LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum: 2014-10-29

Läs mer

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING tillhörande ändring av detaljplan 496 för VOKALEN 3 Vallås, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande KS 2012/0346 Kommunstyrelsen 2012-11-27 Plan Ä 49 K Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Samrådshandling Januari Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING

Samrådshandling Januari Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING Samrådshandling Januari 2017 Ändring av detaljplan för del av Fjugesta 2:34, 3:139, del av Fjugesta 3:144 m.fl. (Fjugesta centrum) PLANBESKRIVNING VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Drivern Planområde SAMRÅDSHANDLING 2015-09-10 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samråd av planförslaget

Läs mer

Vårt diarienummer Sankt Johannes 4:79 SAMRÅDSHANDLING

Vårt diarienummer Sankt Johannes 4:79 SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 4 februari 2015 SAMRÅDSHANDLING Enkelt planförfarande 2(10) Sammanfattning Syftet med den

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Genomförandebeskrivning 1(10) Tillhörande detaljplan för del av fastigheten Östantill 1:2 med närområde (Nya Torget) inom Östantill i Norrköping den 12 december 2014 SAMRÅDSHANDLING 2(10) Innehållsförteckning

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Sida 3 av 17 Tjänsteskrivelse 1(1) 2017-03-23 Dnr: KS 2017/115 Kommunstyrelsen Ändring av detaljplan för Löddeköpinge

Läs mer

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län Dnr 788/2017-PDP GRANSKNINGSHANDLING Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län 1 HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Ändring av planbestämmelser

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING DETALJPLAN 474, ÄNDRING AVSEENDE VÅRDÄNDAMÅL INOM SVENSTORP 1:173. Ale kommun, Västra Götalands län

ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING DETALJPLAN 474, ÄNDRING AVSEENDE VÅRDÄNDAMÅL INOM SVENSTORP 1:173. Ale kommun, Västra Götalands län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN 474, ÄNDRING AVSEENDE VÅRDÄNDAMÅL INOM SVENSTORP 1:173 Bilaga till Detaljplan för HANDEL OCH VERKSAMHETER I SVENSTORP Svenstorp 1:3, 1:5, 1:15, 1:16, 1:30 m.fl. upprättad 2011-03-17

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 M.FL. (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN

PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 M.FL. (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN PLANBESKRIVNING GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN ÖSTERSKOG 1:43 M.FL. (GUNNARS TRÅD) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Samrådsredogörelse

Läs mer

- MARK OCH PLANERING Dnr 2014/70 DP/ä 253/343

- MARK OCH PLANERING Dnr 2014/70 DP/ä 253/343 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 2014-10-01 2014-10-31 ANTAGANDE 2015-01-20 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Område vid kyrkan Hov 73:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala län Enkelt

Läs mer

DNR: 13BMN32 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON. Planbeskrivning. Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län

DNR: 13BMN32 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON. Planbeskrivning. Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- /UNDERRÄTTELSEHANDLING 2013-11-06 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Mackmyra 20:18 mfl, Nya köpis Detaljplan för handel Gävle kommun, Gävleborgs län Samråds- /underrättelsetid:

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Plan- och genomförandebeskrivning 2012-10-29 SAMRÅDSHANDLING 2012-10-29 Dnr: 2012.0470.211 Detaljplan

Läs mer

Ändring av detaljplan 474 avseende vårdändamål inom Svenstorp 1:173

Ändring av detaljplan 474 avseende vårdändamål inom Svenstorp 1:173 Ändring av detaljplan 474 avseende vårdändamål inom Svenstorp 1:173 Ale kommun, Västra Götalands län GRANSKNINGSHANDLING Standardförfarande 2018-09-28 Handlingar Ändring av detaljplan 474 (denna handling),

Läs mer

Boberg 3:122 A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för bostäder. Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G

Boberg 3:122 A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för bostäder. Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för bostäder Boberg 3:122 Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2014-05-14 B74 Laga kraft 2014-12-27 Till detaljplanen hör följande handlingar:

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd för samråd: SBN

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag till ändring av detaljplan...

Läs mer

Datum Granskningshandlingar Sbn 65/

Datum Granskningshandlingar Sbn 65/ Datum 2016-09-27 Granskningshandlingar Sbn 65/2016-214 1 (7) Tillägg till planbestämmelser: Ändring av detaljplan D56 för del av Vidåker med Hansjötorp 1:1 mm, för Slottsskolan 7-9 Vingåkers kommun, Södermanlands

Läs mer

Avstyckningsplan Ukna kyrka, Ukna Västerviks kommun, Kalmar län

Avstyckningsplan Ukna kyrka, Ukna Västerviks kommun, Kalmar län Upphävande av Detaljplan Avstyckningsplan Ukna kyrka, Ukna Västerviks kommun, Kalmar län ANTAGEN KS 2015-10-12 LAGA KRAFT 2015-11-05 KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2015-09-30

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

P LANBESKRIVNING. tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11. inom Kvillinge i Norrköpings kommun

P LANBESKRIVNING. tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11. inom Kvillinge i Norrköpings kommun P LANBESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11 inom Kvillinge i Norrköpings kommun, fysisk planering den 18 september 2009 Reviderad den 18 november 2009 A N T A G A N D E H

Läs mer

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4

Planprocessen 3 Planbeskrivning... 3 Handlingar... 3. Planens syfte 3. Plandata 3. Förenligt med miljöbalkens 3, 4 och 5 kapitel 4 KS11.1017 Tillägg 1 (SLD 217) Ändring av detaljplan för del av fastigheten Hjällsnäs 36:1 och del av Lundby Prästgård 1:1, Bostäder vid Lundbyvägen (Ekdungen) i Gråbo tätort, Lerums kommun. Planbeskrivning

Läs mer

Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun

Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun Dnr: SBN 2017/229 Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun GRANSKNINGSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK Ändring av del av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen

Läs mer

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten Finnanäs 6:6 m.fl. (Ådala) i Tranås kommun (06-LIN-395) Antagen av kommunfullmäktige 1975-02-17, fastställd av länsstyrelsen 1975-11-07 Detaljplan

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län

PLANBESKRIVNING. Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan. Bodens kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan 25-P04/164 för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum Stationsgatan Bodens kommun, Norrbottens län 2 Granskningshandling Ändring av detaljplan för Boden 56:9 m.fl. Resecentrum

Läs mer

Vad Är En. Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret Laholm

Vad Är En. Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret Laholm Vad Är En Detaljplan? Samhällsbygnadskontoret 312 80 Laholm 0430-150 00 miljo.byggnadsnamnden@laholm.se www.laholm.se VAD Ä R E N D E TAL J P L AN? En detaljplan är ett juridiskt bindande dokument som

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGAR ÄNDRING AV DETALJPLANER I VERKSAMHETSOMRÅDET BRÄNNERIET I HÖGANÄS, HÖGANÄS KOMMUN SKÅNE LÄN

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNINGAR ÄNDRING AV DETALJPLANER I VERKSAMHETSOMRÅDET BRÄNNERIET I HÖGANÄS, HÖGANÄS KOMMUN SKÅNE LÄN KS/2011/653 ÄNDRING AV DETALJPLANER I VERKSAMHETSOMRÅDET BRÄNNERIET 1. Stadsplan för område vid Brännerigatan (12-HÖS-311, 32/74) 2. Stadsplan för del av Plöninge 1:17 m.fl. (12-HÖS-486, 1/80) 3. Detaljplan

Läs mer

Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun

Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun Dnr: SBN 2017/229 Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN Ändring av detaljplan för Råda Mosse, Böketorpsvägen m fl, Lidköpings

Läs mer

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012 Vår beteckning Dnr 2012/124 GRANSKNINGSHANDLING (Enkelt planförfarande) Detaljplan för del av kvarteret Sims inom centrumområdet i Borlänge kommun, Dalarnas län upprättad i september 2012 HANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

(Sylta 1:5) Planbeskrivning. Upphävande av del av. Kungsängen Upplands-Bro kommun. Förenklat förfarande

(Sylta 1:5) Planbeskrivning. Upphävande av del av. Kungsängen Upplands-Bro kommun. Förenklat förfarande 2018-10-08 Samhällsbyggnadskontoret Antagen av Kommunstyrelsen 2018-09-05 123 Laga kraft 2018-10-02 KS 17/0307 Kungsängen Upplands-Bro kommun 8911U Förenklat förfarande Översiktskarta med planområdet markerat

Läs mer

Detaljplan för Sunnersta 69:3 Tillägg till gällande detaljplan för del av nordvästra Sunnersta,

Detaljplan för Sunnersta 69:3 Tillägg till gällande detaljplan för del av nordvästra Sunnersta, PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson 2014-04-17 PBN 2013-2006 018-727 47 52 Detaljplan för Sunnersta 69:3 Tillägg till gällande detaljplan för del av nordvästra

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Ändring av detaljplan för Edsbyn sydöstra område 2 (Brånavägen)

Ändring av detaljplan för Edsbyn sydöstra område 2 (Brånavägen) Dnr: 2018/00251 Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Edsbyn sydöstra område 2 (Brånavägen) Ovanåkers kommun Gävleborgs län Granskningshandling 2019-01-23 1. Planens bakgrund, syfte och huvuddrag Ändringen

Läs mer

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling Dnr 0461/05 Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl Bostäder i Nya Kristinedal Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Genomförandebeskrivning, antagandehandling 2013-09-19 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

PLANBESKRIVNING Tillhörande detaljplan för

PLANBESKRIVNING Tillhörande detaljplan för PLANBESKRIVNING Tillhörande detaljplan för del av Sådden 4 och 7, Halmstad HALMSTADS KOMMUN Plan E309K Enkelt förfarande, KS 2014/0475 Kommunstyrelsen, 2015-08-18 Laga kraft 2015-09-14 Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelsen Dnr: LKS 11/253/214 Datum: 2011-11-04 SAMRÅDHANDLING Detaljplan för BANSVIKSBROTTET Del av Kronberget 1:82, GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

Fastigheten Tyresö 1:13

Fastigheten Tyresö 1:13 Stadsbyggnadsförvaltningen Sofia Landberg, Planarkitekt Samrådshandling maj, 2017 Dnr 2017KSM0457 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR BROBÄNKEN ETAPP 10 FÖR: Fastigheten Tyresö 1:13 Inom

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Sydöstra delen av Gertrudsviks Sjöstad (C309) Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2014-04-17 Antagen: 2014-04-28 Laga Kraft:

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län GRANSKNINGSHANDLING 2014-09-10 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

269 Dnr: SBN 2018/94. Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK

269 Dnr: SBN 2018/94. Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK 269 Dnr: SBN 2018/94 Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun Ändring av detaljplan

Läs mer

PL AN BES K R I VN I N G

PL AN BES K R I VN I N G 1 Nordanstigs kommun, Gävleborgs län Laga kraft PL AN BES K R I VN I N G Planförfarande Prövning av detaljplanen sker genom enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagen. Förfarandet tillämpas eftersom

Läs mer