Samrådsredogörelse Detaljplan för Såpsjudaren 14 i stadsdelen Norrmalm, Dp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samrådsredogörelse Detaljplan för Såpsjudaren 14 i stadsdelen Norrmalm, Dp"

Transkript

1 STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Julia Nedersjö SID 1 (12) Tfn Samrådsredogörelse Detaljplan för Såpsjudaren 14 i stadsdelen Norrmalm, Dp Innehåll Sammanfattning... 1 Bakgrund... 2 Förslagets syfte och huvuddrag... 2 Hur samrådet bedrivits... 2 Inkomna synpunkter och stadsbyggnadskontorets ställningstagande... 2 Statliga och regionala myndigheter och förbund... 2 Kommunala nämnder, bolag och förvaltningar... 3 Övriga remissinstanser Sakägare enligt fastighetsförteckning Stadsbyggnadskontorets sammanvägda ställningstagande Föreslagna förändringar Sammanfattning Planen syftar till att möjliggöra konvertering av befintlig byggnad från kontor till bostäder med centrumändamål i bottenvåningarna. Planförslaget sändes ut på samråd till Under samrådet har 11 yttranden inkommit. Flertalet remissinstanser tillstyrker planförslaget men framför synpunkter i sak, gällande utformning av tillkommande balkonger, åtgärder vid bullerkällan, luftintag från taknivå, sophämtning samt cykelparkering. Stadsmuseet avstyrker helt förslaget, de bulleravskärmande balkongerna anses förvanska det kulturhistoriskt värdefulla huset (grönt på stadens klassificeringskarta). En sakägare har framfört att de i framtiden vill kunna behålla ventilation och soprum så som det fungerar idag. Med anledning av de synpunkter som framförts under samrådet föreslås följande ändringar: krav ställs på att luftintag ska ske från taknivå. De utvändiga förändringarnas utformning och påverkan på byggnaden ur ett antikvariskt perspektiv kommer att studeras vidare i det fortsatta planarbetet. Kontorets sammanfattande bedömning är att de inkomna synpunkterna kan hanteras och vidarestuderas i det fortsatta arbetet. Box 8314, Stockholm. Besöksadress Fleminggatan 4 Telefon Fax stadsbyggnadskontoret@stockholm.se

2 SID 2 (12) Bakgrund Förslagets syfte och huvuddrag Syftet med planen är att ändra användning av befintlig byggnad från kontorsoch affärsändamål till bostäder med möjlighet till centrumanvändning i våning -1 till 2. Planen syftar vidare till att bevara byggnaden och de fasadkvalitéer som finns, främst mot Birger Jarlsgatan men även i byggnadens samspel med grannhuset nr 13, uppförd samtidigt och av samma arkitekt. Byggnaden omges på båda sidor av relativt tätt trafikerade gator. På grund av att fastigheten är så pass smal att det inte tillåter ett helt kringbyggt kvarter, saknas en tyst sida. För att tillgodose en godtagbar boendemiljö ur bullerhänseende behöver därför vissa fönster skärmas av. Avskärmningar skapas i samband med nya balkonger och altaner med hjälp av lokala, bullerdämpande glasskärmar. Balkongerna utformas med hänsyn till byggnadens karaktär och placeras endast på fasader som är indragna från Regeringsgatan. Hur samrådet bedrivits Plansamråd för aktuell detaljplan pågick under perioden Information om samrådet skickades ut enligt sändlista till remissinstanser och berörda sakägare enligt fastighetsförteckningen. Samrådsförslaget visades i Tekniska Nämndhuset, samt på stadsbyggnadskontorets hemsida, Annons om samråd publicerades i lokaltidningen Mitt i tisdagen den 28 februari Samrådsmöte har inte anordnats. Inkomna synpunkter och stadsbyggnadskontorets ställningstagande Nedan redovisas en sammanfattning av de synpunkter som inkom under samrådet. Stadsbyggnadskontorets kommentarer och ställningstagande redovisas i kursiv stil efter varje ämne. Statliga och regionala myndigheter och förbund Länsstyrelsen Länsstyrelsen lämnar dp Såpsjudaren 14, S-Dp utan åtgärd. Storstockholms lokaltrafik (SL) För de bostäder som vetter mot gator som trafikeras av buss ska utformning av fastigheterna ske så att Socialstyrelsens riktlinjer för lågfrekvent buller innehålls i sovrum. Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Kraven på trafikbuller i BBR samt övriga projekteringskrav för buller från trafik, inkluderande buller från bussar, anges i form av A-vägd ljudtrycksnivå.

3 SID 3 (12) Hänsyn tas då till alla frekvenser på samma sätt som örat uppfattar ljudet. Alla frekvenser, låga som höga, ingår i den bedömningen. Kravet enligt BBR är högst 45 db(a) maximal ljudnivå samt högst 30 db(a) ekvivalent ljudnivå inomhus. Dessa krav omfattar alla bullerfrekvenser och är tillräckligt. Detta stämmer även med Boverkets rapport Lågfrekvent buller i boendemiljö. Kommunala nämnder, bolag och förvaltningar Lantmäterimyndigheten Ingen erinran. Stadsdelsnämnden Förvaltningen är positiv till den föreslagna planen då den bidrar till att uppfylla översiktsplanens mål om fler bostäder i centrala staden. Bostadstillskott samt bottenvåningar för centrumändamål kan i den här delen av staden bidra till en mer levande stadsmiljö dygnet runt. Enligt förvaltningen är det viktigt att utformningen av den nya påbyggnaden tar hänsyn till att planområdet ingår i riksintresset Stockholms innerstad. Fastigheten är ett värdefullt inslag i stadsmiljön och samspelar med det intilliggande huset med fasad mot det öppna stadsrum som finns norr om kvarteret. Förvaltningen anser att bostäderna bör förses med cykelparkering inom fastigheten och i det fortsatta planarbetet bör det redovisas hur frågan om cykelparkering är tänkt att lösas. Med hänsyn till övriga boenden inom fastigheten och i närområdet är det viktigt att störningar under byggtiden minimeras. Miljö- och hälsoskyddsnämnden Miljö- och hälsoskyddsnämnden föreslår att följande beaktas i fortsatt planarbete: 1. Åtgärder för att minska buller och luftföroreningar vid källan vägtrafiken utreds. 2. Bostäderna bör förses med mekanisk ventilation där tilluften tas från taknivå. 3. Fläktar på plan 7 alternativt på tak får inte orsaka störningar i form av buller eller vibrationer för de boende i fastigheten. 4. Lokalerna för gym ska utformas så att verksamheten inte orsakar störningar i form av buller eller vibrationer för de boende i fastigheten. Trafikbuller Fastigheten är utsatt för trafikbuller längs både Birger Jarlsgatan och Regeringsgatan. Enligt den trafikbullerutredning som tagits fram för planförslaget kan bostäder med god ljudkvalitet erhållas med föreslagen byggnadsutformning, lägenhetsplanlösning och bullerskyddsåtgärder. Aktuella riktvärden för buller innehålls.

4 SID 4 (12) De åtgärder som föreslås innebär att alla fönster på plan 2-6 som ska klara riktvärdet för tyst sida (hälften av boningsrummen) ligger bakom en glasskärm på balkong. För att klara bullerriktvärdena för uteplats är balkongerna på plan 2-6 inglasade till 75 %. På plan 7 klaras riktvärden för uteplats och tyst sida för hälften av boningsrummen genom att balkongerna förses med 1,5 meter hög skärm. Stockholmsmodellens avstegsmöjlighet för boningsrum (55 db(a) utanför fönster) kombineras således i detta projekt med Boverkets avstegsmöjlighet för uteplatser och balkonger (i enstaka fall accepteras ¾ inglasning av balkong). Nämnden bedömer att dessa åtgärder är att betrakta som nödlösningar för att klara riktvärdena och anser därför att det inte är korrekt att framställa det som att förslaget ger bostäder med god ljudkvalitet. Miljö- och hälsoskyddsnämnden accepterar föreslagen lösning för att klara bullerriktvärdena enbart för att det rör sig om ombyggnad av en befintlig byggnad som tidigare har varit bostadshus. De nya bostäderna kommer dessutom att få en bättre ljudmiljö jämfört med om det hade varit bostäder i byggnaden hela tiden. Den bullerskyddsåtgärd som då hade varit aktuell, genom stadens åtgärdsprogram för buller, är fönsteråtgärder som säkrar en god ljudmiljö inomhus med stängda fönster. Nämnden anser också att det är positivt ur miljösynpunkt att bostäder skapas centralt där det finns god tillgång till service och kollektivtrafik. På grund av det bullerutsatta läget ser nämnden få möjligheter att klara riktvärdena på ett bättre sätt. För bullerstörda bostäder bör det prioriteras att lägga sovrum mot tyst sida. Det kan därför prövas om det är möjligt att ändra planlösningen så att fler sovrum får öppningsbara fönster bakom avskärmningarna, till exempel genom att byta plats på de två mindre sovrummen och vardagsrum på plan 7. Luftföroreningar och ventilation Luftföroreningshalterna vid fastigheten är höga. Miljökvalitetsnormen för partiklar (PM10) överskrids (> 50 µg/m3) längs både Birger Jarlsgatan och Regeringsgatan. Miljökvalitetsnormen för kvävedioxid (NO2) överskrids (> 60 µg/m3) längs Regeringsgatan och är relativt hög (48 60 µg/m3) längs Birger Jarlsgatan.1 Luftföroreningarna orsakas av vägtrafiken och är högst längst ner i gaturummet. Nämnden anser därför att bostäderna ska förses med mekanisk ventilation och att tilluften tas från taknivå, där luftkvaliteten bedöms vara bättre än längs fasaderna. Trafikåtgärder När bostäder planeras i miljöer som är utsatta för buller eller luftföroreningar bör det alltid utredas om det går att åtgärda källan till bullret eller föroreningarna. Källan är i detta fall den omfattande vägtrafiken längs Regeringsgatan och Birger Jarlsgatan. Nämnden föreslår att det utreds om det är möjligt att göra trafikreglerande åtgärder så att trafikmängden på Regeringsgatan minskar och därigenom minska halterna av luftföroreningar, samt bullret så att byggnaden får en tyst sida.

5 SID 5 (12) Nämnden anser också att det bör utredas om det är möjligt att göra hastighetsdämpande åtgärder på Birger Jarlsgatan för att sänka ljudnivån även på denna sida av byggnaden. Buller och vibrationer från installationer och verksamheter i fastigheten På plan 7 finns ett utrymme där det står Bibliotek i det fall fläktar flyttas till tak. Nämnden anser att det bör säkerställas att fläktar i detta utrymme alternativt på tak inte orsakar störningar i form av buller eller vibrationer för de boende i fastigheten. Enligt planbestämmelserna tillåts centrumändamål på våning I bottenvåningen (plan 0) och i källarvåningen (plan -1) föreslås i planbeskrivningen lokaler för bland annat gym. Nämnden anser att det bör säkerställas att lokalerna utformas så att gymverksamheten inte orsakar störningar i form av buller eller vibrationer för de boende i fastigheten. Underlag för miljökonsekvensbeskrivning Miljöförvaltningen översände på begäran underlag för miljökonsekvensbeskrivning för detaljplanen till stadsbyggnadskontoret den 2 oktober De frågor som togs upp i underlaget har beaktats i detta förslag till detaljplan. Trafikkontoret Fastigheten inrymmer inte någon bilparkering och platser kommer att reserveras i grannfastighet vilket är bra. Cykelparkering bör inrymmas i fastigheten eller erbjudas i angränsande fastigheter. Utrymmet bör enligt nu varande cykelparkeringsnorm kunna inrymma ca 30 cyklar. För att undvika trafikfarlig passage med sopbehållare över cykelbanan är det lämpligt att sophämtningen planeras från Regeringsgatan i stället för Birger Jarlsgatan. Stockholms stadsmuseum Synpunkter i sammanfattning Stadsmuseet har inget erinran mot ändrad användning till bostäder. Stadsmuseet bedömer dock att de bullerdämpande åtgärder som krävs för att tillskapa godtagbara bostäder i form längsgående, delvis inglasade balkonger innebär en förvanskning av byggnaden. Stadsmuseet bedömer vidare att de förstorade glasade partierna i bottenvåningen mot Regeringsgatan samt de nya takkuporna förvanskar byggandens ursprungliga utformning. Stadsmuseet har synpunkter på utformningen av skydds- och varsamhetsbestämmelserna. Med hänvisning till detta avstyrker Stadsmuseet detaljplaneförslaget. Detaljplaneförslaget Detaljplaneförslaget innebär en ändrad användning av befintlig kontorsbyggnad till bostäder. Då byggnaden ska inredas till bostäder ställs krav på en god ljudmiljö och åtgärder för att dämpa vägtrafikbuller föreslås i form av delvis inglasade balkonger. Detaljplanen innebär att skydds- och varsamhetsbestämmelse införs.

6 SID 6 (12) Kunskapsläge och kulturhistoriskt värde Såpsjudaren 14 uppfördes som bostadshus 1927 efter ritningar av J Östlihn. Byggherre var byggnadsfirma Algot Lindgren. På 1960-talet byggdes huset om till kontor och de ursprungliga planlösningarna förändrades. Såpsjudaren 14 har enligt stadsmuseets kulturhistoriska klassificering ett särskilt kulturhistoriskt värde, grön färg på klassificeringskartan. Stockholms innerstad med Djurgården är som helhet ett riksintresse för kulturmiljövården. Stadsmuseets synpunkter Ur kulturmiljösynpunkt är det positivt att byggnaden återfår sin ursprungliga funktion som bostadshus och Stadsmuseet har i princip ingen erinran mot den ändrade användningen. Däremot bedömer Stadsmuseet att de bullerdämpande åtgärderna i form av delvis inglasade balkonger på fasad mot Regeringsgatan förvanskar byggandens ursprungliga arkitektur och karaktär. Byggnaden är välbevarad, har en genomtänkt arkitektur och är en god representant för 20- talsklassicismarn som karaktäriseras av släta putsade fasader indelade med listverk, spröjsade träfönster, putsade fönsteromfattningar samt dekorativa detaljer som burspråk. De längsgående balkongerna innebär en väsentlig förändring av husets exteriör och är inte varsamma mot byggnadens karaktärsdrag. I planbeskrivningen anges att balkongerna är ett reversibelt ingrepp, en uppfattning Stadsmuseet inte delar. Balkongerna är ett högst permanent ingrepps om får konsekvenser för fasaden i form av infästningar, förstorade fönsteröppningar och nya fönsterdörrar. Stadsmuseet delar inte den sakkunnige antikvariens slutsats att balkongerna utgör ett begränsat tillägg då de placeras på indragna fasader. Fastigheten ligger mellan Birger Jarlsgatan och Regeringsgatan och har ingen egentlig baksida, ett känsligt läge som gör att de föreslagna förändringarna blir väl synliga i gaturummet. Vidare bedömer stadsmuseet att de glasade partierna i bottenvåningen not Regeringsgatan samt nya takaltaner innebär en förvanskning av byggnaden. Stadsmuseet anser att det är positivt att gatufasaden mot Birger Jarlsgatan hanteras varsamt och har ingen erinran mot att senare utbytta fönster i bottenvåningen ändras. Det är positivt att skydds- och varsamhetsbestämmelser införs i planen i syfte att förhindra samt reglera ändring. Stadsmuseet har dock synpunkter på dess innehåll och formuleringar. Då en skyddsbestämmelse (q) syftar till att förhindra ändring av byggnaden kan den inte innehålla bestämmelser som reglerar ändring. Detta görs genom varsamhetsbestämmelser (k). delar av formuleringarna i skydds- och varsamhetsbestämmelserna gäller inte varsamhet utan syftar till att reglera utformningen av de nya delarna varför dessa delar bör tas bort från skydds och varsamhetsbestämmelserna, stadsmuseet bedömer att förslaget innebär en förvanskning av byggnaden därav följer att skyddsbestämmelserna inte kan utformas så som i förslaget. Med hänvisning till att den föreslagna användningen av bygganden får stora konsekvenser för husets ursprungliga utformning och arkitektur och innebär en förvanskning av bygganden avstyrker Stadsmuseet detaljplaneförslaget.

7 SID 7 (12) Rådet till skydd för Stockholms skönhet Skönhetsrådet anser att den föreslagna ändrade användningen av byggnaden är positiv. De förändringar som föreslås i fasaderna mot Birger Jarlsgatan liksom de i bottenvåningen mot Regeringsgatan har rådet ingen erinran emot. Mer problematiska är de balkonger och de glasskärmar som behövs av bullerskäl mot Regeringsgatan. Enligt rådets uppfattning blir det en grannlaga uppgift att gestalta dessa element på ett för byggnaden och stadsmiljön tillfredsställande sätt. Skönhetsrådet har dock beslutat att ej erinra mot planförslaget men rådet vill ta del av bygglovsansökan för åtgärderna i fråga när detta blir aktuellt. Fastighetskontoret Fastighetskontoret har tagit del av de samrådshandlingar som översänts som underlag för ändring av detaljplanen för fastigheten Såpsjudaren 14 på Norrmalm. Ändringen innebär att fastigheten ska återgå från nuvarande kontoroch affärsändamål till bostäder med möjlighet till centrumanvändning i de nedre våningsplanen. Kontoret har inget att erinra mot förslaget. Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Förvanskning Stadsbyggnadskontoret vidhåller att balkonger, takaltaner samt de glasade partierna i bottenvåningen mot Regeringsgatan inte är en förvanskning av bygganden med hänvisning till utlåtande från antikvariskt sakkunnig (Antikvarisk konsekvensbeskrivning utlåtande, av Per Nelson Byggnadsvårdsbyrå, ) I samråd med arkitekt och antikvarisk sakkunnig har beslutats att balkongerna inte ska sträcka sig lika nära gaturummet. Balkongerna dras in från fasadlivet mot Regeringsgatans jämfört med tidigare förslag för att bli diskretare och mindre synliga i gatuperspektivet (se bild 1 och 2 nedan, samt karta på sida 8). Till vänster en illustration av balkongerna från samrådsförslaget, till höger det bearbetade tillbakadragna förslaget.

8 SID 8 (12) Kartan visar ungerfärligt skillnaden i hur synliga balkongerna blir i stadsrummet i det bearbetade förslaget (lila) och samrådsförslaget (orange). Kartan ovan visar att denna åtgärd gör balkongerna synliga på en kortare sträcka av gaturummet. De kommer tillexempel inte vara synliga från Jutas Backe. Vidare undersöks om den befintliga takaltanen närmast Regeringsgatan kan få en ny utformning av räcke då det räcker att de övriga två är skyddade av glasskärm ur bullerhänsyn. På så sätt blir den mest framträdande delen mer anpassad till husets arkitektur. De glasade partierna mot Regeringsgatan anser kontoret vara en förbättring jämfört med dagens utseende. De fungerar som en tolkning av originalritningarna för huset samt ger ett bättre intryck än fasaden från Fasadritning från bygglov 1927, förslag till utformning i detaljplan samt dagens utformning som genomfördes

9 SID 9 (12) Den antikvariskt sakkunniges bedömning är att de redovisade åtgärderna på förslaget med glaspartier i bottenvåningarna samt nu minskade och mer indragna balkonger mot gårdarna, är acceptabla åtgärder för en återkonvertering av byggnaderna till bostäder och hantering av bullerproblematiken. Bedömningen är att de föreslagna åtgärderna är acceptabla ur antikvarisk synvinkel och förenliga med kraven i plan och bygglagen. Trots att denna byggnad är grönklassad och de nya balkongerna blir något synliga mot Regeringsgatan, så uppförs de på en från gatan indragen fasad, och utgör således ett begränsat tillägg mot Regeringsgatan. De viktiga fasadkvalitéerna som motiverar en grönklassning återfinns, enligt denna bedömning, främst mot Birger Jarlsgatan och byggnadens samspel med grannhuset nr 13 (Antikvarisk konsekvensbeskrivning utlåtande, av Per Nelsons Byggnadsvårdsbyrå, ). Planbestämmelser Stadsbyggnadskontoret kommer att bearbeta formulering och utformning av planbestämmelserna. Luftföroreningar Stadsbyggnadskontoret inför en planbestämmelse om att tilluft ska tas från taknivå på Miljö- och hälsoskyddsnämndens inrådan. Trafik Trafikkontoret vill att sopor ska hämtas från Regeringsgatan. Om soporna även i fortsättningen lämnas i ett soprum på gården så uppnås inte tillgänglighetskraven eftersom våningsplanen inte ligger i jämn nivå med Regeringsgatan. Ett liknande problem uppstår om soprum finns inne i bygganden men ändå hämtas från Regeringsgatan, då måste istället de som hämtar sopkärlen dra dessa ett halvt våningsplan för att komma till gatunivå. Stadsbyggnadskontoret anser därför att hämtning från Birger Jarlsgatan är det bästa alternativet. Soprummet blir då tillgängligt både för boende och de som hämtar kärlen. Sektionen visar att inget plan ligger parallellt med Regeringsgatan. Det innebär att det är svårt att få till en tillgänglig sophantering mot Regeringsgatan.

10 SID 10 (12) Bostäderna bör förses med cykelparkering inom fastigheten enligt trafikkontorets norm, vilket innebär 30 cykelplatser för Såpsjudaren 14. Dessa platser 30 cykelplatser ska redovisas i materialet som ligger till grund för planhandlingarna. Buller Möjliga åtgärder för att reducera buller vid källan är tyst asfalt, alternativt asfalt med minskad stenstorlek i asfalten eller att sänka hastigheten på trafiken infördes en generell 30zon i Stockholms innerstad på de gator som inte är genomfartsgator. De gator som har högre tillåten hasighet är viktiga för framkomligheten och det är därför inte aktuellt att sänka hastigheten på dessa. Birger Jarlsgatan är en genomfartsgata och Regeringsgatan ingår i 30zonen. Tyst asfalt har prövats i Stockholm men fungerar inte så länge dubbdäck används. Asfalt med minskad stenstorlek slits för snabbt och innebär för stora underhållskostnader enligt trafikkontoret. Sammanfattningsvis är alltså inga bullerreducerande åtgärder vid källan möjligt. Byggherren/fastighetsägaren ansvarar för att lokalerna utformas så att gymverksamheten inte orsakar störningar i form av buller eller vibrationer för de boende i fastigheten. Likaså ansvarar byggherren/fastighetsägaren för att fläktar och annan teknik inte orsakar störningar i form av buller eller vibrationer för de boende i fastigheten. Övriga remissinstanser AB Fortum Värme Fortum har befintliga fjärrkylaledningar inom fastigheten som måste beaktas. TeliaSonera Skanova Access AB Inget att erinra. Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Fastighetsägaren ska beakta befintliga fjärrkylaledningar, det föranleder dock inga nya eller ändrade planbestämmelser. Sakägare enligt fastighetsförteckning Såpsjudaren 13 Fastighetsägaren för Såpsjudaren 13, adress Birger Jarlsgatan 55, invänder mot planärendet och vill förbehålla sig rätten att behålla befintligt avfallsrum och befintlig ventilation även i framtiden efter att fastigheten Såpsjudaren 14 har konverterats till bostäder. Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Fastighetsägaren för grannfastigheten Såpsjudaren 13 vill behålla befintligt avfallsrum och befintlig ventilation även i framtiden efter att fastigheten

11 Såpsjudaren 14 har konverterats till bostäder. Detta kan eventuellt innebära konflikt med gällande riktvärden för buller till bostäder. Fläktbuller ska uppfylla naturvårdsverkets riktlinjer för externt industribuller. Grannfastigheternas befintliga ventilation och liknande överstiger idag inte aktuella riktvärden för externt industribuller enligt Åkerlöf Hallin Akutiskkonsult. Därför bedöms de idag inte som störande för de planerade bostäderna. SAMRÅDSREDOGÖRELSE SID 11 (12) Stadsbyggnadskontorets sammanvägda ställningstagande Från de inkomna synpunkterna framstår några intressekonflikter. Den tydligaste intressekonflikten är den mellan att helt bevara det kulturhistoriskt värdefulla huset utvändigt och att skapa bostäder i huset. Stadsmuseet avstyrker planen främst på grund av de inglasade balkongerna som fungerar som bullerdämpare för bostäderna. Stadsmuseet delar inte den sakkunnige antikvariens slutsats att balkongerna utgör ett begränsat tillägg då de placeras på indragna fasader. Stadsbyggnadskontoret anser dock att de föreslagna åtgärderna är acceptabla ur antikvarisk synvinkel och förenliga med kraven i plan och bygglagen. Detta baserat på den antikvariskt sakkunniges bedömning (Antikvarisk konsekvensbeskrivning utlåtande, av Per Nelsons Byggnadsvårdsbyrå, ). Förslaget har dock bearbetats så att balkongerna är synliga på en kortare sträcka av gaturummet. Den andra konflikten gäller avfallshämtning från Birger Jarlsgatan där denna kan hamna i konflikt med cykelbanan. Hämtning från Regeringsgatan skulle innebära att tillgänglighetskraven inte uppnås, eftersom gatunivån endast kan nås via trappa. Stadsbyggnadskontoret anser därför att sophämtning från Birger Jarlsgatan är det enda alternativet. Fastighetsägaren för grannfastigheten Såpsjudaren 13 vill behålla befintligt avfallsrum och befintlig ventilation även i framtiden efter att fastigheten Såpsjudaren 14 har konverterats till bostäder. Grannfastigheternas befintliga ventilation bedöms idag inte som störande för de planerade bostäderna, eftersom normerna för externt industribuller inte överskrids. Detta baserat på bedömning gjord av Åkerlöf Hallin Akustik. Föreslagna förändringar Med anledning av de synpunkter som framförts under samrådet har följande frågor studerats vidare: - Balkongernas utformning och läge - Bulleråtgärder vid källan (trafikbuller) - Angöring för avfallshämtning - Mätning av externt industribuller

12 SID 12 (12) Kontoret föreslår att förslaget ändras så att balkongernas placering mot Regeringsgatan dras in så att de blir mindre synliga samt att planbestämmelser gällande utformning, varsamhet och skydd studeras vidare. Krav på att tilluften ska tas från taknivå kommer även att ställas på plankartan. Stadsbyggnadskontoret bedömer att ovanstående revideringar innebär en lämplig avvägning mellan olika intressen. Nina Åman planchef Julia Nedersjö planhandläggare

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (5) Tfn 08-50827130 2012-01-16 Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2011-07464 Innehåll

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Plan, ledningen Tony Andersson Sida 1 (6) Tfn 08-508 27 318 2016-04-25 Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp 2013-19235

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Såpsjudaren 14 i stadsdelen Norrmalm, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Såpsjudaren 14 i stadsdelen Norrmalm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR 2010-15187-54 Julia Nedersjö 2012-05-22 Tfn 08-508 27 585 1(11) Planbeskrivning Detaljplan för Såpsjudaren 14 i stadsdelen Norrmalm, Dp 2010-15187-54 Planområdets

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Torbjörn Johansson Sida 1 (5) Tfn 08-508 27 352 2015-05-26 Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp 2013-19078 Innehåll Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Buller PM Rev /9

Buller PM Rev /9 PM Utskriftsdatum Sida 2015-03-10 Rev. 2016-06-01 1/9 Buller PM Sammanfattning av de avvägningar och ställningstaganden som gjorts gällande Detaljplan för påbyggnad av bostäder mm vid Sten Sturegatan inom

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll. Stadsbyggnadskontoret

Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll. Stadsbyggnadskontoret Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Maria Borup Sida 1 (7) Tfn 08-508 27 353 2016-02-12 Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp 2014-04024 Innehåll

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-03-06 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen S-Dp Erik Isacsson Tfn

PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen S-Dp Erik Isacsson Tfn PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2011-02-03 S-Dp 2009-17043-54 Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Förslag Detaljplan för fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm S-Dp 2009-17043-54

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-06-29 Handläggare: Linda Palo Tfn 08-508 275 26 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Suzanna Tsygankova Sida 1 (8) Tfn 08-508 27 568 2015-06-15 Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp 2013-07728

Läs mer

Bernström akustik. JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller /12 Rev Inledning

Bernström akustik. JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller /12 Rev Inledning 2013-06-06 1/12 JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller 1 Inledning Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för nybyggnad av bostäder inom kvarteret Uttern i Norrtälje kommun. Förslaget

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-20 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen

Läs mer

FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR OMRÅDE VID KV DANMARK (KISTA TORN) I STADSDELEN KISTA

FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR OMRÅDE VID KV DANMARK (KISTA TORN) I STADSDELEN KISTA SHMF101 v 1.0 2007-03-19, \\web02\inetpub\insyn.stockholm.se\work\miljo\2008-08-26\dagordning\tjänsteutlåtande\15 Förslag till detaljplan Kista torn.doc MILJÖFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2008-07-17

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

RAPPORT Tollare - bullerutredning

RAPPORT Tollare - bullerutredning RAPPORT - bullerutredning 2009-10-05 Upprättad av: Lisa Granå RAPPORT - bullerutredning 2009-10-05 Kund Oskar Kurasz NCC Boende Konsult WSP Akustik Box 92093 120 07 Stockholm Besök: Lumaparksvägen 7 Tel:

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (165 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (165 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-03-02 Handläggare Emma Engleson Telefon 08-50827370 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av detaljplan Nattugglan 14 m fl i stadsdelen Södermalm, Dp

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av detaljplan Nattugglan 14 m fl i stadsdelen Södermalm, Dp Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (12) 2017-05-15 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Martin Schröder

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Martin Schröder Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-08-14 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av

Läs mer

Abrahamsberg, Stockholm Trafikbullerutredning för detaljplan

Abrahamsberg, Stockholm Trafikbullerutredning för detaljplan Handläggare RAPPORT C 1 (6) Datum Uppdragsnr 560618 Leif Åkerlöf 2011-04-05 Tel 010-5056058 Bilagor: C01-C08 Mobil 070-1845758 ABACUS Fax 010-5051183 c/o Joliark leif.akerlof@afconsult.com Rapport 560618

Läs mer

Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd

Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd MILJÖFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Emilia Hammer 2016-11-02 018-727 43 20 Till miljö- och hälsoskyddsnämndens sammanträde den 9 november 2016 Yttrande över detaljplan för kvarteret Siv, samråd Remiss

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (6) Tfn 08-508 27 130 2014-07-01 Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset

Läs mer

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen.

Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN 2, att genomföra ett samråd i enlighet med 5 kap. 11 i Plan- och bygglagen. Samrådsredogörelse 2016-04-08 P 2015-2 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER PÅ GETEN 2 M.FL., FALKÖPING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Byggnadsnämnden beslutade den 9 februari 2016, BN

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-11-05 Handläggare Karin Norlander Telefon 08-508 27 410 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7

Läs mer

Buller PM /8

Buller PM /8 PM Utskriftsdatum 2015-03-10 1/8 Sida Buller PM Sammanfattning av de avvägningar och ställningstaganden som gjorts gällande Detaljplan för påbyggnad av bostäder mm vid Sten Sturegatan inom stadsdelen Heden

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-11-20 Handläggare Anna Lina Axelsson Telefon 08-508 27 430 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Sidensvansen 6 i stadsdelen Östermalm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Sidensvansen 6 i stadsdelen Östermalm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi SID 1 (8) Tfn 08-508 27 251 2014-01-14 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Sidensvansen 6 i stadsdelen Östermalm, Dp 2013-02082-54

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Skålen 24 i stadsdelen Vasastaden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Skålen 24 i stadsdelen Vasastaden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Dnr 2012-19764 Mattias Olsson Sida 1 (7) Tfn 08-508 27 261 2015-04-20 Samrådsredogörelse Detaljplan för Skålen 24 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2012-19764

Läs mer

Detaljplan för Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp

Detaljplan för Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Suzanna Tsygankova SID 1 (7) Tfn 08-508 27 568 2014-01-10 Samrådsredogörelse Detaljplan för Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp 2013-00776

Läs mer

/12. Bedömningarna grundas på planer enligt Sweco Architects och -24. Förslaget redovisar fyra punkthus om ca 7 våningar.

/12. Bedömningarna grundas på planer enligt Sweco Architects och -24. Förslaget redovisar fyra punkthus om ca 7 våningar. 2012-05-03 1/12 AB Stockholmshem / Sweco Architects Rubinvägen, Hägersten Redovisning av trafikbuller 1 Inledning Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för planerad nybyggnad av bostäder vid Rubinvägen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-03-26 Handläggare: Torbjörn Johansson Telefon: 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Bernström akustik. Järntorget Herrhagsvägen / Lingvägen Redovisning av trafikbuller /14 Rev

Bernström akustik. Järntorget Herrhagsvägen / Lingvägen Redovisning av trafikbuller /14 Rev 2013-06-03 1/14 Järntorget Herrhagsvägen / Lingvägen Redovisning av trafikbuller 1 Sammanfattning Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för nybyggnad av studentlägenheter vid Herrhagsvägen / Lingvägen,

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Emma Castberg Tfn +46 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Lokomobilvägen, Nacka kommun Bullerutredning

Lokomobilvägen, Nacka kommun Bullerutredning Rapport nummer: 2012-066 r01 Datum: 2012-06-20 Lokomobilvägen, Nacka kommun Bullerutredning L:\2012\2012-066 SS Lokomobilvägen, Nacka kommun, Nacka kommun\rapporter\2012-066 r01.docx Beställare: Nacka

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm Dp Innehåll

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Andrew Blank Sida 1 (10) Telefon +46 (0)8-508 27 226 2017-09-22 Granskningsutlåtande Detaljplan för Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm

Läs mer

Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm (bekräfta befintlig byggnad & tillbyggnad för hiss)

Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm (bekräfta befintlig byggnad & tillbyggnad för hiss) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-01-30 Handläggare: Suzanna Tsygankova Tfn 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-01-26 Handläggare Hilda Petersson Telefon 08-508 27 268 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Sicklaön 202:9, Nacka. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: r03 Datum: Att: Alice Ahoniemi Nacka

Sicklaön 202:9, Nacka. Trafikbullerutredning. Rapport nummer: r03 Datum: Att: Alice Ahoniemi Nacka Rapport nummer: 2013-093 r03 Datum: 2014-04-02 Sicklaön 202:9, Nacka Trafikbullerutredning L:\2013\2013-093 SS Sicklaön 202_9, Nacka, Nacka kommun\rapporter\2013-093 r03.docx Beställare: Nacka kommun Att:

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-11 Handläggare: Emma Castberg Tfn 08 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl.

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-13 Handläggare: Elin Lundbäck Tfn +46 08-508 27 131 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor)

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-03 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Kv Freden större 11, Sundbyberg Trafikbullerutredning för detaljplan

Kv Freden större 11, Sundbyberg Trafikbullerutredning för detaljplan Kund Rissneleden 6 i Sundbyberg AB c/o BGC Marcus Leander 106 42 Stockholm Datum Uppdragsnummer Bilagor A01 2012-01-18 11124 Rapport A (Förhandskopia) Kv Freden Större 11, Sundbyberg Trafikbullerutredning

Läs mer

Bernström akustik. PEAB Exploatering AB Ulriksdal, detaljplan 3 Kompletterande redovisning av trafikbuller /21 Rev B.

Bernström akustik. PEAB Exploatering AB Ulriksdal, detaljplan 3 Kompletterande redovisning av trafikbuller /21 Rev B. 2011-06-08 1/21 PEAB Exploatering AB Ulriksdal, detaljplan 3 Kompletterande redovisning av trafikbuller 1 Inledning Beräkning av trafikbuller för detaljplan 3 har tidigare redovisats i Bernström Akustik

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-04 Handläggare Catarina Holdar Telefon 08-508 274 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (7) 2014-05-19 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Läs mer

Förslag till detaljplan för Tegeludden 16 m.m. - remiss från stadsbyggnadskontoret

Förslag till detaljplan för Tegeludden 16 m.m. - remiss från stadsbyggnadskontoret ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 2011-188-1.5.3. SID 1 (5) 2011-03-21 Handläggare: Leila Massih Telefon: 08-508 09 021 Till Östermalms stadsdelsnämnd

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (5)

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (5) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2011-08-26 Handläggare: Linda Scherdin Tfn 08-50827322 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-05-30 Handläggare Sophia Norrman Winter Telefon 08-50827264 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret

Läs mer

Vegastaden, Haninge kommun, Detaljplan 2 Trafikbullerutredning, åtgärder

Vegastaden, Haninge kommun, Detaljplan 2 Trafikbullerutredning, åtgärder Uppdrag: 3105451 Rapport: 3105451 D Datum: 2009-10-06 Antal sidor: 7 Bilagor: 3105451/D01 - D02 Vegastaden, Haninge kommun, Detaljplan 2 Trafikbullerutredning, åtgärder Uppdragsgivare: Tyréns Temaplan

Läs mer

RAPPORT 15229 1 (10)

RAPPORT 15229 1 (10) RAPPORT 15229 1 (10) Kund Upplands Väsby kommun Datum Uppdragsnummer 15229 2015-10-09 Rapport A Fyrklövern, Upplands Väsby Trafikbullerutredning hus 4-8 Bilagor A01 Rapport 15229 A Fyrklövern, Upplands

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Förutsättningar för Kv Rudboda Uppdragsgivare: SKB Referens: Johan Jarding Rapportnummer: -1 Antal sidor + bilagor: 10 + 16 Rapportdatum: 2016-07-14 Handläggande akustiker Kvalitetsgranskad

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING DP KUNGSÄNGENS-TIBBLE 1:331 M.FL.

TRAFIKBULLERUTREDNING DP KUNGSÄNGENS-TIBBLE 1:331 M.FL. KOMPLETTERANDE PM TILL TRAFIKBULLERUTREDNING DP KUNGSÄNGENS-TIBBLE 1:331 M.FL. RAPPORT 2014-03-20 Uppdrag: 244238, Detaljplan för handelsplats Brunna i Upplands-Bro kommun Titel på rapport: Kompletterande

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Telefonfabriken 1 m.fl. i stadsdelen Midsommarkransen, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Telefonfabriken 1 m.fl. i stadsdelen Midsommarkransen, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Torbjörn Johansson SID 1 (6) Tfn 08-508 27 352 2013-08-21 Samrådsredogörelse Detaljplan för Telefonfabriken 1 m.fl. i stadsdelen Midsommarkransen,

Läs mer

Antagande av förslag till tillägg till detaljplan för fastigheten Bootes 12 i stadsdelen Gamla Stan

Antagande av förslag till tillägg till detaljplan för fastigheten Bootes 12 i stadsdelen Gamla Stan STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2012-08-30 Daniel Linder Tfn 08-508 272 56 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till detaljplan för fastigheten Bootes

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Isbrytaren 50 i stadsdelen Kungsholmen (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Isbrytaren 50 i stadsdelen Kungsholmen (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (12) 2014-08-28 Handläggare Caroline Björk Novak Telefon 08-508 27 302 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Isbrytaren 50 i stadsdelen

Läs mer

Bernström akustik. PEAB Bostad AB Kv Månstenen, Solberga Redovisning av trafikbuller /12. 1 Sammanfattning

Bernström akustik. PEAB Bostad AB Kv Månstenen, Solberga Redovisning av trafikbuller /12. 1 Sammanfattning 2012-09-19 1/12 PEAB Bostad AB Kv Månstenen, Solberga Redovisning av trafikbuller 1 Sammanfattning Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för nybyggnad av bostäder inom kvarteret Månstenen, Solberga,

Läs mer

Kv Plankan, Södermalm, Stockholm

Kv Plankan, Södermalm, Stockholm Projekt: 541973 Rapport: 541973 A Datum: 2009-04-14 Antal sidor: 7 Bilagor: A01-A03 Kv Plankan, Södermalm, Stockholm Trafikbullerutredning Uppdragsgivare: AB Svenska Bostäder Mats Åhlander Box 95 162 12

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-07-28 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen -54 Sida 1 (8) 2015-10-05 Handläggare Martin Schröder Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del

Läs mer

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder i kv Porträttet, Tyresö strand i Tyresö kommun

UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder i kv Porträttet, Tyresö strand i Tyresö kommun Stadsbyggnadskontoret September 2009 Karin Norlander, planarkitekt UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE tillhörande detaljplan för bostäder i kv Porträttet, Tyresö strand i Tyresö kommun Tyresös stadsbyggnadskontor upprättade

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-11-21 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 273 38 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område vid

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelning Sida 1 (7) 2016-05-04 Handläggare Maria Sahlstrand Telefon 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1 (6) Innerstadsavdelningen, plan S-Dp Arne Fredlund Tfn

PLANBESKRIVNING 1 (6) Innerstadsavdelningen, plan S-Dp Arne Fredlund Tfn PLANBESKRIVNING 1 (6) Innerstadsavdelningen, plan 2008-08-22 S-Dp 2007-36910-54 Arne Fredlund Tfn 508 28 230 Förslag Detaljplan för fastigheten Hjorten 7 i stadsdelen Östermalm i Stockholm S-Dp 2007-36910-54

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-11-11 stadsplanerare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning station Uppdragsgivare: Seniorgården AB Referens: Ebba Sääw årt referensnummer: Antal sidor + bilagor: 7 + 14 Rapportdatum: 2013-11-28 Projektansvarig Kvalitetsansvarig Henrik Anréus

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17 och 28 i stadsdelen Östermalm, Dp

Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17 och 28 i stadsdelen Östermalm, Dp Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2017-02-02 Handläggare Maria Borup Telefon 08-508 27 353 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2015-01-09 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

12092 RAPPORT D 1 (7)

12092 RAPPORT D 1 (7) 12092 RAPPORT D 1 (7) Kund Peab Bostad AB Ingemar Ljungberg Box 808 169 28 Solna Datum Uppdragsnummer 12092 2013-04-30 Rapport D Messingen kv 5, Upplands Väsby Trafikbullerutredning Bilagor D01-D06 Rapport

Läs mer

Rosstorp 2, Salem Trafikbullerutredning

Rosstorp 2, Salem Trafikbullerutredning Projekt: 544859 Rapport: 544859 B, Revision 1 Datum: 2010-03-29 Revision 1: 2010-04-22 Antal sidor: 5 Bilagor: 544859 B01 Rosstorp 2, Salem Trafikbullerutredning Uppdragsgivare: Linda Sjögren Aros arkitekter

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18 i stadsdelen Norrmalm, (ca 42 lägenheter + lokal).

Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18 i stadsdelen Norrmalm, (ca 42 lägenheter + lokal). STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2013-11-20 Handläggare: Maria Sahlstrand Tfn 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18

Läs mer

Ekdungen, Nacka Kommun Trafikbullerutredning

Ekdungen, Nacka Kommun Trafikbullerutredning Projekt: 30-03413 Rapport: 30-03413-06032700-B Datum: 2006-04-05 Antal sidor: 6 Bilagor: 30-03413/B01 B04 Ekdungen, Nacka Kommun Trafikbullerutredning Uppdragsgivare: Nacka Kommun Birgitta Held-Paulie

Läs mer

Chokladviken, Sundbyberg Trafikbullerutredning för detaljplan

Chokladviken, Sundbyberg Trafikbullerutredning för detaljplan Kund Veidekke Bostad AB Göran Axelsson Box 1503 172 29 Sundbyberg Datum Uppdragsnummer Bilagor 2011-10-06 11069 A01 A02 Rapport A Chokladviken, Sundbyberg Trafikbullerutredning för detaljplan Rapport 11069

Läs mer

UPPRÄTTAD AV. Tabell 1. Riktvärde för trafikbuller enligt SFS 2015:216 vid nybyggnation av bostäder.

UPPRÄTTAD AV. Tabell 1. Riktvärde för trafikbuller enligt SFS 2015:216 vid nybyggnation av bostäder. PM UPPDRAG Solängen, Töcksfors komplettering Uppdrag UPPRÄTTAD AV Olof Öhlund. tel. 073-0764512 e-post: olof.ohlund@sweco.se Detta PM är en komplettering till en tidigare utförd trafikbullerutredning 1.

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-06-22 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till ändring av detaljplan för fastigheten

Läs mer

Kv Gillet, Eskilstuna kommun Bullerutredning

Kv Gillet, Eskilstuna kommun Bullerutredning RAPPORT: 2016-22 r01 DATUM: 2017-01-04 PROJEKT: Kv Gillet, Eskilstuna kommun Bullerutredning BESTÄLLARE: UPPDRAGSANSVARIG: Tema Björn Odéen Box 22078 104 22 Stockholm Lisa Johansson Tel: 072-549 39 66

Läs mer

Kv. Hästhoven / Kv. Kattmyntan i Borås

Kv. Hästhoven / Kv. Kattmyntan i Borås Rapport nummer: 2015-092 r03.2 Datum: 2015-12-17 Reviderad Kv. Hästhoven / Kv. Kattmyntan i Borås Bullerutredning för ny detaljplan C:\jag jobbar hemma\2015-092 MS kv Hästhoven 1, Borås, Structor Miljö

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Förutsättningar för enligt krav i detaljplan Uppdragsgivare: Metod Arkitekter Referens: Ulf Segerlund Vårt referensnummer: Antal sidor + bilagor: 7 + 8 Rapportdatum: 2014-03-18 Revision:

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-03-14 Handläggare Hans Andrasko Telefon 08-508 27 313 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

RAPPORT 14223 A FÖRHANDSKOPIA 1 (9)

RAPPORT 14223 A FÖRHANDSKOPIA 1 (9) RAPPORT 14223 A FÖRHANDSKOPIA 1 (9) Kund Signalisten Solna Erik Lindfors Datum Uppdragsnummer Bilagor 2014-12-04 14223 Rapport A (Förhandskopia) Palsternackan, Jungfrudansen, Solna Trafikbullerutredning

Läs mer

Trygghetsboende vid Björkbacken i Tyresö Trafikbullerutredning för detaljplan

Trygghetsboende vid Björkbacken i Tyresö Trafikbullerutredning för detaljplan Uppdrag: 543020 Rapport: 543020 A Datum: 2009-03-06 Antal sidor: 7 Bilagor: A01 Trygghetsboende vid Björkbacken i Tyresö Trafikbullerutredning för detaljplan Uppdragsgivare: Tyresö kommun Sophia Norrman

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (skola)

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (skola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-12-01 Handläggare Louice Persson Telefon 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen

Läs mer

Långsiktigt mål enligt riksdagens beslut (proposition 1996/97:53):

Långsiktigt mål enligt riksdagens beslut (proposition 1996/97:53): 2008-04-27 1/7 Seniorgården AB Kv Porträttet, Tyresö strand Beräkning av trafikbuller 1 Inledning Nedan redovisas beräkning av vägtrafikbuller med hänsyn till planerad nybyggnad av seniorbostäder inom

Läs mer

Vegastaden, Haninge kommun, Detaljplan 1 Trafikbullerutredning, åtgärder

Vegastaden, Haninge kommun, Detaljplan 1 Trafikbullerutredning, åtgärder Uppdrag: 31 05451 Rapport: 31 05451 C Datum: 2009-12-18 Antal sidor: 9 Bilagor: 31 05451/C01 - C04 Vegastaden, Haninge kommun, Detaljplan 1 Trafikbullerutredning, åtgärder Uppdragsgivare: Maxera Bygg &

Läs mer

Bergfotsvägen, Tumba. Botkyrka kommun Trafikbullerutredning för detaljplan

Bergfotsvägen, Tumba. Botkyrka kommun Trafikbullerutredning för detaljplan 12012 RAPPORT B 1 (11) Kund SW Projektutveckling AB Stig Mörtsjö Warfvinges väg 35 112 51 Stockholm Datum Uppdragsnummer 12012 Bilagor B01, B02 2012-06-05 Rapport A Bergfotsvägen, Tumba. Botkyrka kommun

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tony Andersson SID 1 (5) Tfn 08-508 27 318 2014-02-24 Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp 2012-10003

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Pälskappan 4 i stadsdelen Fruängen, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Pälskappan 4 i stadsdelen Fruängen, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Annika Lindgren Sida 1 (8) Tfn 08-508 273 51 2016-08-19 Samrådsredogörelse Detaljplan för Pälskappan 4 i stadsdelen Fruängen, Dp 2014-07651 Innehåll

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jakob Mindre 5 i stadsdelen Norrmalm (20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Jakob Mindre 5 i stadsdelen Norrmalm (20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-10-28 Handläggare Daniel Sjöborg Telefon 08-508 27 171 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jakob Mindre

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Skansen 18 m.fl. i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Skansen 18 m.fl. i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Ronnie Kristola Sida 1 (5) Telefon 08-508 27 278 2016-03-14 Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box 8314 104 20 Stockholm Telefon 08-508 27 300

Läs mer

Kv Örlen, Årsta. Stockholm

Kv Örlen, Årsta. Stockholm Uppdrag: 551677 Rapport: 551677 A Datum: 2010-02-01 Antal sidor: 8 Bilagor: A01, A02 Kv Örlen, Årsta. Stockholm Trafikbullerutredning för detaljplan Uppdragsgivare: Sundvalls byggnads AB Therese Sundman

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-23 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen

Läs mer