Trevlig Sommar! Önskar alla ledare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Trevlig Sommar! Önskar alla ledare"

Transkript

1 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2014 Aktuella datum 3-5/6 Lufsarläger 4-5/6 Strövarläger 5/6 Världsmiljödagen 6/6 Sveriges nationaldag: All verksamhet stängd. 10/6 Skabersjöloppet/Linsboloppet/Ekomyranloppet kl /6 Sommarfest på Linsbo 13/6 Skolavslutning i kyrkan kl Fyra vuxna per familj hälsas välkomna. 18/8 Skolstart för läsåret 2014/ /8 Deadline för kommande NYTT (september) Trevlig Sommar! Önskar alla ledare Du vet väl att du kan gilla vår Facebooksida och få statusuppdateringar från Ekomyran, Linsbo och Skabersjö? Sök: I Ur och Skur Skabersjöskolan. (Var noga med versaler och gemener!) Verksamhetens önskemål Dockvagn för utomhusbruk (Ekomyran/Jessica) Barbiedockor (Ekomyran/Jessica) Barbiekläder (Ekomyran/Jessica) Dockkläder till vanliga dockor (Ekomyran/Jessica) Småbilar (Ekomyran/Jessica) kastruller och stekjärn (Ekomyran/Jessica) Har ni något som vi kan återanvända?? Grillgaller/ugnsgaller (Linsbo/Karina) Knappar, kapsyler, annat man kan limma pyssla med (Linsbo/Karina) Dräneringsrör i plast, raka (Linsbo/Karina) Gamla penslar (Linsbo/Karina) Syskonvagn/dubbelvagn (Linsbo/Helena) Böcker för barn i skolåldern. Skönlitteratur, faktaböcker för barn mellan 6-12 år (Biblioteket/Petra) Gamla stekjärn och kastruller till sandlådan. De plasthinkar vi beställer inte håller så länge. Det är mer miljövänligt att återbruka gamla kastruller än att beställa plastgrejor som går i sönder.(förskolan Skabersjö/Eva) Spillbitar och brädor att snickra med (Fritids/Peter) Spik och skruv till snickis (Fritids/Peter) Vita ritpapper, går bra med reklamloggor på. (Skola/fritids/Linda)

2 Påskvandring för ettorna Såhär återberättade ettorna berättelsen de fick höra vid besöket på Värbygården. Jesus red in i Jerusalem på en åsna. Jesus bjöd lärjungarna på bröd och vin. Judas avslöjade var Jesus var och han blev fångad. Folket fick rösta. Jesus skulle dö. Jesus blev korsfäst. Jesus lindades in. Grottan stängdes med en sten. Jesus började leva igen. Föräldramöte för skolan Den 9 april träffades ett litet gäng föräldrar i Torup för att vara med på äventyrsorientering där man fick prova på olika övningar som barnen gör. Med hjälp av karta och diverse ledtrådar tog de sig fram till olika stationer, bemannade av ledarna. Man fick t ex prova på mattebingo, allemansrätten och lappen i nacken. Sista stationen bestod i att sätta upp och packa ihop ett stormkök. Därefter bjöds de på krabbelurer och varm dryck. Säljes/köpes/Bortskänkes Passa på att annonsera gratis! Det finns säkert mycket urväxta prylar som någon annan kan bli glad för! Maila din annons till strovarna@skabersjoskolan.se för införande i nästa nummer!

3 Trädgårdsdag i Skabersjö Söndagen den 6:e april var det dags att rensa, laga, bygga och städa tillsammans på vår härliga gård. Många tog tillfället i akt, att under trevliga former jobba och prata, lära känna varandra och varandras barn samt att göra fint för våra barn i den härliga utemiljön. Till lunch bjöds det på Tandoorisoppa (recept nedan) med hembakt bröd. Sen blev det dessutom kanelbullar och kaffe! Ett stort tack för all hjälp hälsar Gröna Gruppen Tandoorisoppa med kokos (hämtat från ica.se) 2 gula lökar 2 msk tandoorikrydda 2 msk rapsolja 2 1/2 dl riven kokos 2 burkar hela tomater (à 400 g) 1 1/2 liter vatten 1/2 dl konc kyckling eller grönsaksfond 1/2-4/5 msk socker rivet skal av 1/3 apelsin 1/2 tsk sambal oelek 1/2-4/5 tsk sesamolja 1 tsk salt Fortsättning på nästa sida

4 Till servering yoghurt av medelhavstyp bröd Så här gör du Detta recept är gjort för 4 portioner. 1. Skala och grovhacka löken. Fräs löken och tandoorikryddan i olja i ca 3 minuter. Rör ner kokosen. 2. Blanda i tomater, vatten och fond. Låt koka i ca 10 minuter. 3. Mixa soppan nästan helt slät med stavmixer. Tillsätt socker, apelsinskal och sambal oelek. Smaka av med sesamolja och salt. 4. Till servering: Värm soppan och servera med en klick yoghurt och varmt bröd. Påskfest Ekomyran Påskfest på Ekomyran och barnen är utklädda. Innan påskfesten har barnen fått göra diverse pyssel, såsom påskkort med kycklingar på, kaniner, kycklingar m.m. Det dukades upp på långbord och det bjöds på påskbuffé. Påskfest för skolbarnen i Skabersjö

5 Påskfest Linsbo Den 10 april hade vi påskfest på Linsbo! Efter att Hönan Agda varit på besök firade vi med en påskrunda full av aktiviteter såsom påskramsa, lek, måla kycklingar, hitta påskägget. Vi målade även ägg och avnjöt sedan en trevlig påsklunch vid långbord. Törringelund Gemensam skogsdag för knytte, mulle, strövare och lufsare. En solig vårdag samlades vi alla både barn och vuxna från Skabersjöskolan, Ekomyran och Linsbo för en gemensam dag i Törringelund. Efter förmiddagsfikan samlades vi i en stor ring och den blev gigantisk med alla dessa barn och vuxna. Vi sjöng våra sånger för varandra och avslutade med I Ur och Skursången. Det blev pampigt när ca 100 barn tillsammans klämmer i. Efter vår lilla sångstund var det så dags för gruppaktiviteter. Förskolans barn blandades med skolans elever. I smågrupperna skulle vi lära oss om insekter. Ut i skogen och leta, undersök och rita av. För skoleleverna gällde att ta reda på fakta om insekterna man hittade och skriva ner på sitt papper. Det grävdes, undersöktes i luppar och ritades för fulla muggar. Det sista momentet var att gruppen tillsammans skulle bygga ett av det djur som dom hade hittat i naturmaterial. En ordentlig förstoring av insekten. Det hela avslutades med en vernissage där barn och vuxna gick runt och tittade på varandras insekter. Vi fick se fjärilar, nyckelpigor, myror mm. Äntligen dags för dagens höjdpunkt som varken äldre eller yngre barn kan vänta på, nämligen sin matsäck. Denna dag hade vi tur med vädret och vi hoppas att det blir lika bra nästa gång. Tack alla barn och ledare som gjorde denna dag helt fantastisk!

6 Knoppdag

7 Trädgårdsdag Linsbo Odlingssäsongen är igång Strövarna har vårstädat i sina odlingsrutor och är i full gång med arbetet i landen. I år hoppas de kunna skörda majs, salladslök, squash och morötter. Som en ren bonus verkar de även kunna skörda potatis eftersom några kvarglömda potatisar från förra året har börjat gro. Denna säsong är flera rutor i skolträdgården helt eller delvis täckta med fårull som ett odlingsexperiment.

8 Trädgårdsdag Ekomyran 26 april och trädgårdsdag bjöd på sol och värme, på Ekomyran hade vi en del som behövdes göras. T. ex putsa fönster, städa sängarna där barnen sover, lägga nytt tak på lekstugan och även måla om den samt sätta upp vår nya Ekomyranskylt m.m. Alla deltog med stort engagemang, vid lunch åt vi grillad korv innan vi fortsatte att göra fint på vår gård! Aktivitetsdag för barn och föräldrar, förskolan Skabersjö. Den 29 april bjöd förskolan i Skabersjöby på en barn- och föräldraaktivitet. 5 stationer ute på gården inriktade på olika sinnesupplevelser. Doftburkar, känselpåsar och provsmakning av både äpplen och russin var några av aktiviteterna. Att äta med alla sina sinnen ger en lustfylld, intressant och positiv matstund! Vem vill inte ha det?

9 Brandutbildning för ledare En måndagskväll i slutet av april hade all personal brandutbildning i Skabersjö. De fick bl a lära sig att använda kolsyre- och skumsläckare samt att släcka eld med en brandfilt på en brinnande docka. De fick även se korta filmer, diskutera utrymningsvägar, systematiskt brandskyddsarbete mm. Miljörådet Miljörådet i Skabersjö har under våren funderat på olika idéer hur det ska bli mysigare och avkopplande att äta i matsalen. Ett led i detta har varit att ta fram namnförslag och rösta i de olika klasserna. Miljörådet har t ex kommit fram till att matvärdar går till matsalen en stund innan och ställer i ordning, dukar fram vattenbringare mm. Sedan en tid tillbaka har barnen i miljörådet röstat fram att en ledare läser högt två dagar i veckan och nu hade de som förslag att lyssna på ljudbok en dag i veckan också. Här är en bild från första dagen detta prövades. Det var LasseMajas detektivbyrå. Barnen var väldigt nöjda. Fritidshemmens dag i Skabersjö Den 13 maj firades fritidshemmens dag. På plats fanns en trollkarl som trollade för oss. Han trollade bort knutar på snören, eldade upp spelkort och kunde färglägga en bok genom att blåsa på den. Häftigt!!! Trollkarlen heter Fredrik och kommer gärna ut och trollar på barnkalas och liknande. Man kan boka in honom genom att ringa hans magiska telefon

10 Förskolansdag i Skabersjö Det är tradition att vi firar förskolans dag med uppträde och efterföljande picknick i det gröna. I år visade barnen upp en del av terminens rimsagor och några sånger. Mullebarnen agerade till Stugan är trång som en skokartong, Storknyttarna till Petter och hans fyra getter och Småknyttarna till Sagan om den lilla, lilla gumman. Barnens glädje är stor och vår tanke med att göra det enkelt och opretentiöst känns lyckad. Vi avslutade med en favoritsång om en gräshoppa som inte kan sitta still... Förskolansdag Linsbo På förskolansdag sjöng och spelade lövetbarnen sina kungaskogssånger för trolletbarnen, sedan hjälptes alla åt att laga en god korvgryta över elden. Hälsningar från Linsbo Ny kompisgunga i Skabersjö En riktig favorit för både små och stora! Kön var lång och ett tidtagarur fick hjälpa till att hålla tiden!

11 En bild från småknyttarnas dagläger i Skabersjö Telefonnummer Ekomyran Telefonnummer Linsbo Linsbos nya postnummer: Bara Vänligen använd telefonsvararen om vi inte svarar! Telefonnummer Skabersjö Rektor, Mathilda. Se vidare nedan Ledarna i verksamheten (Sjukanmälningar mm) När verksamheten är igång och ingen svarar var vänlig använd telefonsvararen! Förskolegrupp Ekomyran Veronica Trollblad (Tova och Alva) Vicky Persson (Terje) Katarina Paulcén (Isak) Förskolegrupp Linsbo Anna Selfvén (Jode) Cecilia Molin (Valdemar) Elna Mattsson (Rebecca) Förskolegrupp Skabersjö Kahidija Folarin (Benjamin) Lisbeth Franzén (Mattias och Rasmus) Irene Salling (Simon och Cornelia) v.trollblad@live.se vicyp@hotmail.com paulcen.catharina@gmail.com anna_selfven@hotmail.com cecilia.dahlen@gmail.com elna.mattsson@telia.com idija@me.com lisbethfrantzen@hotmail.com irene.salling@safegate.com Skolgrupp Skabersjö Lufsarförälder Bodil Andersson (Tor) bodil-niclas@tele2.se Lufsarförälder Sofia Samuelsson (Alvin) samuelsson@mbox315.swipnet.se Lufsar/storströvarförälder Sylvia Bianconi (Isabella/Cristian) sylvia@svenconi.se Storströvar/strövarförälder Ylva Hofvander (Ebba/Truls) ylva.hofvander_trulsson@mhm.lu.se Strövarförälder Linda Rosenberg (Moa) trollet80@hotmail.com Strövarförälder Anna-Lena Ehn (Elliot) anna-lena.andersson.ehn@folkuniversitetetsforlag.se Mailadresser Mathilda: mathilda@skabersjoskolan.se Övriga ledare: fornamnefternamn@skabersjoskolan.se Rektor och förskolechef Mathilda Lindström mathilda@skabersjoskolan.se Måndagar: Linsbo Tisdag-torsdag: Skabersjö Biträdande rektor Peter Nilsson peternilsson@skabersjoskolan.se

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan OKTOBER - NOVEMBER 2014

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan OKTOBER - NOVEMBER 2014 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan OKTOBER - NOVEMBER 2014 Aktuella datum 2/10 Studiedag. Fritids öppet med vikarier 3/10 All verksamhet stängd 4/10 Trädgårdsdag

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL MAJ 2014

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL MAJ 2014 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL MAJ 2014 Aktuella datum 6/4 Trädgårdsdag i Skabersjö Söndagen den 6:e april är det dags att

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan SEPTEMBER 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan SEPTEMBER 2013 33333333333333333333333333 Rektor har ordet Välkomna nya och gamla familjer till ett nytt läsår! Efter en solig och skön sommar är vi alla laddade för nya utmaningar och upplevelser tillsammans med era

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2015

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2015 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2015 Aktuella datum 12/2 Genrep Vintershow kl 10.00 för de som vill; förskolebarn, släkt och vänner. 12/2

Läs mer

Knopparnas dag på Ekomyran Den 24/4 fick små- och storknyttarna åka till Törringeskogen för en heldag där med olika aktiviteter. Kvar på Ekomyran stannade knopparna, efter frukosten tog barnen med sig

Läs mer

Linsbo sjunger in julen Här deltar barnen i "Sjunga in julen" i Bara centrum tillsammans med alla andra förskolor från Bara.

Linsbo sjunger in julen Här deltar barnen i Sjunga in julen i Bara centrum tillsammans med alla andra förskolor från Bara. 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2014 Aktuella datum 12/2 Genrep inför Vintershowen. Förskolebarn samt skolbarnens

Läs mer

Vi tackar alla barn, familjer och anhöriga för denna termin och önskar alla en riktigt god jul och gott nytt år!

Vi tackar alla barn, familjer och anhöriga för denna termin och önskar alla en riktigt god jul och gott nytt år! Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2014 JANUARI 2015 Aktuella datum 11/12 Lucia Ekomyran 15.45 11/12 Lucia Linsbo 15.45 11/12 Lucia Skabersjö 17.00

Läs mer

JUNI JULI - AUGUSTI 2015

JUNI JULI - AUGUSTI 2015 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem JUNI JULI - AUGUSTI 2015 Vi önskar alla en skön och avkopplande sommar! Hälsningar Mathilda med

Läs mer

OKTOBER NOVEMBER 2013

OKTOBER NOVEMBER 2013 33333333333333333333333333 Aktuella datum 6/10 Trädgårdsdag i Skabersjö kl 10-14. Välkomna hela familjen! Hälsar Trädgårdsgruppen 9/10 Alla Mullebarn hälsar på skolbarnen i Skabersjö 9/10 Föräldramöte

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013 Aktuella datum 4-5/6 Storströvarläger 11/6 Linsboloppet kl 10 11/6 Skabersjöloppet

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2012 JANUARI 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2012 JANUARI 2013 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2012 JANUARI 2013 Aktuella datum 7/12 Kulturfest för skolbarnen 13/12 Lucia Linsbo 15.45

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL - MAJ 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL - MAJ 2013 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL - MAJ 2013 Aktuella datum 2/4 Drop ut på Linsbo 9/4 Föräldramöte på Ekomyran kl 18 10/4 Föräldramöte

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013 Aktuella datum 14/2 Skolbarnens vintershow med Eurovisiontema 27/2 Reflexrunda

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem. Februari- Mars 2017

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem. Februari- Mars 2017 Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Februari- Mars 2017 Vad händer framöver? 16/2 Skolbarnen vintershow kl. 18.30 för föräldrar och syskon. Övrig släkt och

Läs mer

En skogsdag med Linsbos storknyttar. Barnen lekte affär i dunge och sålde mackor och kakor till varandra.

En skogsdag med Linsbos storknyttar. Barnen lekte affär i dunge och sålde mackor och kakor till varandra. 333333333333333333333333333 Viktiga datum 4-5/10 Strövarläger Aktuella datum 4-5/10 Strövarläger 8/10 Fotografering Ekomyran 9/10 Förskolegruppsmöte Linsbo kl 18 17/10 Mullebarn på besök på Skabersjöskolan

Läs mer

September Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem

September Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem September 2018 Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Vad händer 4/9 Föräldramöte skolan kl 18.00 5/9 Skördefest förskolan Skabersjö 10/9 Fotografering Skabersjö

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem OKTOBER-NOVEMBER 2015 Aktuella datum 3/10 Trädgårdsdag Ekomyran 3/10 Trädgårddsdag och barnloppis

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem APRIL-MAJ 2016 Aktuella datum 14/4 F-klass besöker Ekomyran 17/4 Trädgårdsdag FSK-Skabersjö 19/4

Läs mer

Oktober- November 2016

Oktober- November 2016 I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem Oktober- November 2016 13-14/ 10 Strövarläger 16/10 Trädgårdsdag skolan 18/10 F-klassen besöker

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem April- Maj 2017 1/4 Trädgårdsdag FSK Skabersjö 1/4 Trädgårdsdag Ekomyran 6/4 Påskfest Ekomyran 6/4 Påskfest FSK Skabersjö

Läs mer

NYTT. April-Maj Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem

NYTT. April-Maj Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem NYTT April-Maj 2019 Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Vad händer: 7/4 Trädgårdsdag Skolan 9/4 STÄNGT Fortbildning 11/4 Påskfest Ekomyran 11/4 Påskfest

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Juni Juli August 2017

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Juni Juli August 2017 N Y T T Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Juni Juli August 2017 8-9/6 Torsdag-fredag Strövarläger Skrylle 8-9/6 Torsdag-fredag Storströvarläger Krankesjön

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Vad händer 12-13/10 tor-fre Strövarläger 14/10 Trädgårdsdag Ekom. 9.00-13.00 14/10 Trädgårdsdag Skabersjö förskola 9.00-13.00

Läs mer

Juni - juli - augusti 2019

Juni - juli - augusti 2019 Juni - juli - augusti 2019 Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Vad händer: Sommarlov!!! Tack alla för ett härligt läsår, önskar er en skön sommar! Glöm inte

Läs mer

familj Stekt fi sk med citronsås Järpar med tzatziki BBQ-kyckling med rostad majskolv Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie

familj Stekt fi sk med citronsås Järpar med tzatziki BBQ-kyckling med rostad majskolv Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie a3dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 24 Stekt fi sk med citronsås a b Järpar med tzatziki c BBQ-kyckling med

Läs mer

Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga god och hälsosam mat och alla ingredienser ingår. Smaklig måltid!

Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga god och hälsosam mat och alla ingredienser ingår. Smaklig måltid! Äkta matglädje GI Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga god och hälsosam mat och alla ingredienser ingår. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 3 Måltid 1 Fiskgryta

Läs mer

Gott och grillat till lata dagar. Nygrillat i butiken!

Gott och grillat till lata dagar. Nygrillat i butiken! Gott och grillat till lata dagar Nygrillat i butiken! Välj en mysig plats och njut av maten. öna tillsammans Duka upp i det gr nner. med familj och vä Nygrillat i butiken! Då kycklingen är färdig kan du

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! Äkta matglädje FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 20 Måltid 1 Fiskbiffar

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Smaklig måltid! Hälsningar kockarna på Bra Mat Hemma

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Smaklig måltid! Hälsningar kockarna på Bra Mat Hemma Äkta matglädje FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Smaklig måltid! Hälsningar kockarna på Bra Mat Hemma VECKANS MENY 2 pers. Vecka 15 Måltid 1 Vegetarisk chapchae Måltid 2 Fried

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem. December-januari

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem. December-januari I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem December-januari 2016-2017 8/12 Kulturfest Ekomyran 13/12 Lucia firande FSK kl: 15.45 13/12 Lucia

Läs mer

Ingredienser v.45. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.45. Köp gärna med fler matvaror!

Ingredienser v.45. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.45. Köp gärna med fler matvaror! Ingredienser v.45 Recept Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 600 gram minutfilé förp rökt makrill Potatis/ris/pasta 900 gram potatis pkt pasta Grönsaker gul lök vitlök 500 gram vitkål ask cocktailtomater

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 11. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 11. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 11. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 11. Köp gärna med fler matvaror! dagar v Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 800 gram torskfilé pkt bacon Potatis/ris/pasta 900 gram potatis Hej! Ulrika Brydling är kocken som brinner för ekologiskt och närproducerat med hållbar mat

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! Äkta matglädje FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 50 Måltid 1 Allt

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 34. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 34. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Potatis/ris/pasta 900 gram potatis pkt pasta Grönsaker gul lök vitlök chilipeppar äpplen avokado 400 gram grönkål 500 gram morötter purjolök salladshuvud 50 gram cocktailtomater broccolihuvuden,,,,

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 13. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 13. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 13. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 13. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v Recept Kött/fisk Ca 600 gram koljafilé Ca 600 gram kassler Ca 500 gram hönsfärs Potatis/ris/pasta kg potatis Hej! Vår gästkock Ulrika Brydling bjuder på härlig tacomiddag i veckans

Läs mer

December-Januari 2018

December-Januari 2018 December-Januari 2018 Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Vad händer 13/12 Luciafirande Skabersjö förskola kl 15.45 13/12 Luciafirande Ekomyran kl 15.45

Läs mer

September Aktuella datum. Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem

September Aktuella datum. Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem September 2016 Aktuella datum 25/8 Skördefest Linsbo 4/9 Bokskogens dag 6/9 Skördefest skolan

Läs mer

Vecka 44. Panerade fiskbiffar med picklad rödlök. Linsbiffar med klyftpotatis. Yakiniku. Tofugryta med kokosmjölk

Vecka 44. Panerade fiskbiffar med picklad rödlök. Linsbiffar med klyftpotatis. Yakiniku. Tofugryta med kokosmjölk Vecka 44 Panerade fiskbiffar med picklad rödlök Linsbiffar med klyftpotatis Yakiniku Tofugryta med kokosmjölk Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak, gärna i

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v. 5. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v. 5. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v. 5. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v. 5. Köp gärna med fler matvaror! dagar v. 5 Recept Kött/fisk Ca 500 gram hönsfärs pkt kabanoss Ca 800 gram torskfilé Potatis/ris/pasta 900 gram potatis Hej! Den här veckan har vi Ulrika Brydling som gör ett minigästspel i matkassen. Ulrika

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 14. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 14. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 14. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 14. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 00 gram hönsbröstfilé sous vide kg kycklingklubbor Potatis/ris/pasta kg potatis Hej! Välkomna till sista veckan med vår gästkock Ulrika Brydling. Jag hoppas

Läs mer

Klara, färdiga, Gott & Grillat!

Klara, färdiga, Gott & Grillat! Klara, färdiga, Gott & Grillat! Nya recept Prova våra ätklara nyheter. Öppna och njut. Grillade klubbor, ben eller miniklubbor klara att äta. Middag på köksön, sent på kvällen efter träning eller till

Läs mer

Recept. Ingredienser v.23. Hej! Bra att ha hemma v.23. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror!

Recept. Ingredienser v.23. Hej! Bra att ha hemma v.23. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror! Ingredienser v. Kött/fisk Ca 600 gram laxfilé Ca 800 gram fläskkarré Ca 000 gram kycklingben Recept Potatis/ris/pasta mm kg fast potatis, Grönsaker gul lök vitlök 500 gram morötter 500 gram palsternackor

Läs mer

Vecka 18. Pasta med tonfisk och grönkål. Broccolibollar med ost och basilika. Borsjtj med kryddig korv. Mexikansk tacopanna

Vecka 18. Pasta med tonfisk och grönkål. Broccolibollar med ost och basilika. Borsjtj med kryddig korv. Mexikansk tacopanna Vecka 18 Pasta med tonfisk och grönkål Broccolibollar med ost och basilika Borsjtj med kryddig korv Mexikansk tacopanna Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med smak,

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 50 MÅNDAG Hoisinglazad

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 41. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 41. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 41. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 41. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Grönsaker gula lökar vitlök avokado chilipeppar gurka paprikor 5 tomater salladshuvud kruka koriander kruka persilja,,,,,,,,, Mejeri dl grädde 5 dl soyayoghurt 50 gram brieost Hej! Välkomna

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 28. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 28. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé Ca 700 gram fläskkarré Potatis/ris/pasta kg potatis, Hej! Vi har en härlig sommarvecka framför oss med flera inspirerande och

Läs mer

Tomatsoppa med kräfttoast. vecka 44

Tomatsoppa med kräfttoast. vecka 44 Tomatsoppa med kräfttoast vecka 44 familj Tomatsoppa med kräfttoast cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2677 kj/ 631 kcal. Protein 23,1 g. Fett 31,1 g. Kolhydrater 60,3 g. Ingredienser: Tomatsoppa

Läs mer

Slutet gott, allting gott!

Slutet gott, allting gott! Slutet gott, allting gott! Vi har väl alla varit med om månader när bankomaten hånskrattar sitt Uttag medges ej och vi letar förtvivlat efter bortglömda mynt i burkar och fickor därhemma. Det är då vi

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! Äkta matglädje FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 3 Måltid 1 Ratatouille

Läs mer

Äkta smakupplevelser!

Äkta smakupplevelser! Äkta smakupplevelser! Receptbroschyr för mysiga höstdagar1 för Ann-Louises uppiggande pumpasoppa med kokosmjölk, 4 portioner Linas härliga Linfrösnittar med tomatkeso och äpple, ca 12 stycken Till soppan

Läs mer

Vecka 24. Tomatig tonfiskpasta med kapris och timjan. Böngryta. Vegobollar i kålblad. Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad

Vecka 24. Tomatig tonfiskpasta med kapris och timjan. Böngryta. Vegobollar i kålblad. Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad Vecka 24 Tomatig tonfiskpasta med kapris och timjan Böngryta Vegobollar i kålblad Grillad fläskkarré med asiatisk kålsallad Ekologiska kassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt med

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! Äkta matglädje FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 2 pers. Vecka 27 Måltid 1 Bönbiffar

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet ROSA BANDET EDITION a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 42 a Broccolisoppa med tunnbrödsrulle b Chicken nuggets med arrabbiatakräm c Hoisinstekt lax med gröna bönor ica.se/matkasse

Läs mer

Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest!

Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest! Matinspiration & Recept från Coop Enkla recept som alla gillar till vardag eller fest! Låt Coop planera veckans middagar! Matlådan Vår Middag hjälper dig att äta mer varierat utan att du behöver lägga

Läs mer

En Lättare Vecka v.19

En Lättare Vecka v.19 v.19 MÅNDAG Ost & tomatgratinerad falukorv med stuvade makaroner TISDAG Fiskbiff med mos och kall sås ONSDAG Ritas köttfärssås TORSDAG Laxsoppa med en touch of thai FREDAG Vegetarisk wok LÖRDAG Klassiska

Läs mer

Nya, snabba vardagsfavoriter!

Nya, snabba vardagsfavoriter! Nya, snabba vardagsfavoriter! Wokstrimlor med limedressing och koriander 4 portioner 5 10 min ca 400 g wokstrimlor 2 lime (saft och rivet skal) 1/2 msk syltad ingefära 2 tsk Sambal Oelek 3 msk Kikkoman

Läs mer

Härligt goda kycklingspett! Gjorda på svensk bröstfilé

Härligt goda kycklingspett! Gjorda på svensk bröstfilé Härligt goda kycklingspett! Gjorda på svensk bröstfilé TIPS! Använd gärna riset från igår Kycklingspett Sweet Chili med härligt asiatiskt grönsaksris 4 personer ca 10-15 minuter Kycklingspett Sweet Chili

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 26 MÅNDAG Panerade

Läs mer

Fiskkakor med krassesås. vecka 33

Fiskkakor med krassesås. vecka 33 Fiskkakor med krassesås vecka 33 familj Fiskkakor med krassesås cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2444 kj/ 584 kcal. Protein 30,8 g. Fett 26,4 g. Kolhydrater 54,3 g. Ingredienser: 4 portioner

Läs mer

Läs gärna tidningen tillsammans med ditt barn och låt släkt och vänner ta del av den!

Läs gärna tidningen tillsammans med ditt barn och låt släkt och vänner ta del av den! Viktiga datum 12/6 Linsboloppet 12/6 Skabersjöloppet 15/6 Skolavslutning i kyrkan 10.00 med efterföljande tårtbuffé (förhoppningsvis i gröngräset) 7-9/8 Fritidsläger 17/8 All verksamhet stängd då ledarna

Läs mer

VECKANS MENY. 2 pers. Vecka 8. Måltid 1. Salsiccia med tabouleh. Måltid 2. Lax med persiljetäcke. Måltid 3. Färsrutor med senap och vitlök.

VECKANS MENY. 2 pers. Vecka 8. Måltid 1. Salsiccia med tabouleh. Måltid 2. Lax med persiljetäcke. Måltid 3. Färsrutor med senap och vitlök. Äkta matglädje FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 2 pers. Vecka 8 Måltid

Läs mer

KYCKLING MED SLOTTSSTEKSMAK

KYCKLING MED SLOTTSSTEKSMAK KYCKLING MED SLOTTSSTEKSMAK 1 portion 100 g kycklingfilé i långa strimlor 1 tsk majsolja 1 liten lök, finhackad 1/2 finhackad röd paprika 1-2 ansjovisfiléer, 30 g 1/2 dl kycklingbuljong salt och peppar

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v.39. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v.39. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.39. Köp gärna med fler matvaror! dagar v.39 Recept Kött/fisk Ca 00 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé Ca 40-00 gram fläskfilé 700 gram kycklinginnerfilé 1 2 3 Potatis/ris/pasta mm 1 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt lasagneplattor 1,4 2

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE LCHF- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 20 MÅNDAG Laxgratäng med

Läs mer

Lunchdags i Haga-Gudö

Lunchdags i Haga-Gudö Bygga Drömvär(l)den Lunchdags i Haga-Gudö Receptbok Framtagen av våra kockar Maria, Carina och Zofia. Förskolors favoritrecept, Illustrerade av barnens teckningar Haga-Gudö Förskoleområde Vi har under

Läs mer

Mer tid för fredag. Nygrillat i butiken

Mer tid för fredag. Nygrillat i butiken Mer tid för fredag Nygrillat i butiken Smarta och festliga recept med lite fusk... Äntligen fredag igen! Skäm bort dig själv och dina vänner med härligt nygrillad kyckling och läckra tillbehör. Med lite

Läs mer

Din lösning på veckan.

Din lösning på veckan. Din lösning på veckan. Vecka 20 Fiskgryta med tomat och curry Zucchinibiffar med grana padano och yoghurtsås Grekisk falukorv i ugn Tredagarskassen är för dig som känner precis som vi, att det är viktigt

Läs mer

Risotto med Parmesan. Krämig svamprisotto. Till 8 personer behövs:

Risotto med Parmesan. Krämig svamprisotto. Till 8 personer behövs: Risotto med Parmesan 1 finhackad lök 4 matskedar olivolja 2 hela vitlökar 200 gr risottoris 1 glas vitt vin buljong 1 näve färsk timjan 100 gr smör 2 nävar riven parmesan Sätt in vitlökarna i ugnen ca

Läs mer

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt.

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. TORGET, RINKEBY DRÖMHUSET Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. Traktorerna i området är fortfarande det mest intressanta för barnen. För att utöka

Läs mer

Tranbärets månadsbrev september 2015

Tranbärets månadsbrev september 2015 Tranbärets månadsbrev september 2015 Vilken höst vi har! Sol och värme växlas med regn och rusk, men september ser ut att avslutas med sol och det gillar vi. Naturen bjuder på underbara färgkombinationer

Läs mer

familj Kassler med mos och ärtor Fisk- och räkgryta med saffran Fläskfärs i kokosmjölk

familj Kassler med mos och ärtor Fisk- och räkgryta med saffran Fläskfärs i kokosmjölk a3dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 48 a Kassler med mos och ärtor b Fisk- och räkgryta med saffran c Fläskfärs

Läs mer

Recept. Ingredienser v 28. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse

Recept. Ingredienser v 28. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Matkasse Vegetarisk Matkasse Ingredienser v 28 Recept Potatis/pasta/ris förp pasta 2 Hej! En riktigt bombastisk vegetarisk burgare får inleda denna sommarvecka. Jag älskar att göra olika vegoburgare, man kan verkligen

Läs mer

Ställ höga KRAV på ditt höstmys

Ställ höga KRAV på ditt höstmys Ställ höga KRAV på ditt höstmys Egentligen är det rätt konstigt. Som vi längtade efter färskpotatisen, utomhusgrillningen och de kalla såserna. Plötsligt är sommaren över och det vi i våras längtade efter

Läs mer

VECKANS MENY. 6 pers. Vecka 21. Måltid 1. Köttfärslimpa med potatismos & gräddsås. Måltid 2. Ugnsbakad sk med nudelwok. Måltid 3

VECKANS MENY. 6 pers. Vecka 21. Måltid 1. Köttfärslimpa med potatismos & gräddsås. Måltid 2. Ugnsbakad sk med nudelwok. Måltid 3 Äkta matglädje BARNKASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya barnvänliga maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka

Läs mer

Fleximenyn v Recept och planering för fyra av veckans middagar.

Fleximenyn v Recept och planering för fyra av veckans middagar. Fleximenyn v. 40 42 Recept och planering för fyra av veckans middagar. 40 Recept 1 Tofu tikka 4 portioner *3 dl jasris 250 g naturell tofu neutral olja, till stekning *1 gul lök, hackad *2 vitlöksklyftor,

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 35 Salsiccia med krämig kål Spaghetti med tomatsås och fetaost

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 35 Salsiccia med krämig kål Spaghetti med tomatsås och fetaost a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 35 a Salsiccia med krämig kål b Spaghetti med tomatsås och fetaost c Halstrad tonfisk med tapenadepotatis och tomat familj v 35 Veckans

Läs mer

Ladda batterierna. med vällagad, god och hälsosam mat så att kroppen håller sig frisk. Matinspiration & Recept

Ladda batterierna. med vällagad, god och hälsosam mat så att kroppen håller sig frisk. Matinspiration & Recept Ladda batterierna med vällagad, god och hälsosam mat så att kroppen håller sig frisk. Matinspiration & Recept Ta hand om dig och håll dig frisk när mörkret kommer krypande. Fyll upp kroppens reserver,

Läs mer

Badankornés hållbara kokbok för hajk och läger

Badankornés hållbara kokbok för hajk och läger Badankornés hållbara kokbok för hajk och läger Tjenahoppsan! Vi är Badankorné. Ett utmanarlag i Mälarscouterna som ville bidra till en bättre miljö på något sätt. Så vi bestämde oss för att skriva en hajkkokbok

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 23 MÅNDAG Kycklingcurry

Läs mer

Nygrillat från butiken. Recept för en skönare vardag!

Nygrillat från butiken. Recept för en skönare vardag! Nygrillat från butiken Recept för en skönare vardag! Jag står för middagen med nygrillad kyckling. Middag på en kvart! Skönare vardag godare vardag! Ditt kök är en källa för att skapa vardagsmagi varje

Läs mer

VECKANS MENY. 6 pers. Vecka 7. Måltid 1. Laxfärsbiffar med tzatziki & blomkålsbulgur. Måltid 2. Ris med stekta grönsaker, kotletter & chimichurri

VECKANS MENY. 6 pers. Vecka 7. Måltid 1. Laxfärsbiffar med tzatziki & blomkålsbulgur. Måltid 2. Ris med stekta grönsaker, kotletter & chimichurri Äkta matglädje FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 7 Måltid

Läs mer

Ryds Vin- och Gourmetklubb. Meny Crostini med getostkräm respektive parmalindad halloumi

Ryds Vin- och Gourmetklubb. Meny Crostini med getostkräm respektive parmalindad halloumi Ryds Vin- och Gourmetklubb Meny 2011-11-19 Starter: Förrätt: Huvudrätt: Dessert: Crostini med getostkräm respektive parmalindad halloumi Skaldjurscocktail Getostfylld parmalindad kycklingfilé med rotfrukter

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 11 MÅNDAG Tortellinisoppa

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 46 Måltid 1 Kubanskt ris med bönor

Läs mer

familj Färsbiffar med majs och paprikasalsa Fish and chips Broccolisoppa med varma smörgåsar

familj Färsbiffar med majs och paprikasalsa Fish and chips Broccolisoppa med varma smörgåsar a3dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 42 a Färsbiffar med majs och paprikasalsa b Fish and chips c Broccolisoppa

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE PREMIUM- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 21 MÅNDAG Hoisinglazad

Läs mer

VECKANS MENY. 2 pers. Vecka 51. Måltid 1. Smörstekt sk med stuvad potatis. Måltid 2. Köttfärsgratäng med majs & tomat. Måltid 3

VECKANS MENY. 2 pers. Vecka 51. Måltid 1. Smörstekt sk med stuvad potatis. Måltid 2. Köttfärsgratäng med majs & tomat. Måltid 3 Äkta matglädje FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 2 pers. Vecka 51 Måltid

Läs mer

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 44. Måltid 1 Tomatsoppa med kryddig köttfärs. Måltid 2 Fiskgratäng med chili & vitlök

VECKANS MENY. 4 pers. Vecka 44. Måltid 1 Tomatsoppa med kryddig köttfärs. Måltid 2 Fiskgratäng med chili & vitlök FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 44 Måltid 1 Tomatsoppa

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v.4. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.4. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v.4. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.4. Köp gärna med fler matvaror! dagar v.4 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé Ca 700 gram kycklingklubbor Potatis/ris/pasta pkt quinoa, Hej! Vi har en riktigt färgglad vecka framför oss med massa goda och härliga grönsaker

Läs mer

Het pasta med torrsaltat bacon och majs. vecka 2

Het pasta med torrsaltat bacon och majs. vecka 2 Het pasta med torrsaltat bacon och majs vecka 2 inspiration Het pasta med torrsaltat bacon och majs En rätt du enkelt svänger ihop. Den torrsaltade baconen ger en härlig sälta och broccolin ger en fin

Läs mer

Chorizo. med rostad paprikapasta. Vecka 14

Chorizo. med rostad paprikapasta. Vecka 14 Chorizo med rostad paprikapasta A Chorizo med rostad paprikapasta En enkel men tilltalande pastarätt med mycket smak från kryddig chorizokorv, grillad paprika, lök, oliver, pumpakärnor och basilika. Chorizo

Läs mer

FREDAGSTIPSET VECKA

FREDAGSTIPSET VECKA VECKA 30 2019 VECKANS RECEPT FISKSOPPA med extra allt WWW.SMARTSENIOR.SE/ DRYCKESTIPSET! FISKSOPPA MED EXTRA ALLT 01. 05. VI ÄLSKAR NÖJDA MEDLEMMAR 01.FISKSOPPA MED EXT- RA ALLT Hoppas att du, precis som

Läs mer

LCHF. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

LCHF. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! LCHF Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 4 pers. Vecka 34 Måltid 1 Köttfärssoppa med ostkräm

Läs mer

Ingredienser v.38. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.38. Köp gärna med fler matvaror! Hej!

Ingredienser v.38. Recept. Veckans meny: Bra att ha hemma v.38. Köp gärna med fler matvaror! Hej! v.38 Recept Kött/fisk Ca 00 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé 1 fläskfilé, ca 00 gram 700 gram kycklinginnerfilé 1 2 3 Potatis/ris/pasta mm 1 kg fast potatis 1 pkt pasta 1 pkt lasagneplattor 1,4 2 Grönsaker

Läs mer

familj Gräddig köttfärssås med tagliatelle Fläskkotlett med tomatoch paprikasalsa Laxburgare med Rhode Islanddressing

familj Gräddig köttfärssås med tagliatelle Fläskkotlett med tomatoch paprikasalsa Laxburgare med Rhode Islanddressing adagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 7 a Gräddig köttfärssås med tagliatelle b Fläskkotlett med tomatoch paprikasalsa

Läs mer

5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret

5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret 5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret Ugnsbakad lax med råris och pestosås 4 portioner, ca 30 min, 684 kcal Laxfilé 600 g Råris 4 portioner Rödlök 1 st Babyspenat 80 g Citron ½ st Grönsaksbuljongtärning

Läs mer

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid!

FLEXITARIAN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! FLEXITARIAN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi laga en blandning av klassiska och nya smaker. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka 3 Måltid 1 Färssås med skörderiv

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 43. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 43. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 43. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 43. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 4 Recept Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 00 gram räkor Ca 700 gram tvådelad kycklingfilé Potatis/ris/pasta mm pkt glasnudlar Hej! Välkomna till en ny vecka fylld av spännande smaker från världens

Läs mer

Vecka 19. Ljummen potatissallad med kallrökt lax. Pasta med tomatsås och linser. Nötfärsspett med grekisk tomatsalsa. Nudelsoppa med primörer och tofu

Vecka 19. Ljummen potatissallad med kallrökt lax. Pasta med tomatsås och linser. Nötfärsspett med grekisk tomatsalsa. Nudelsoppa med primörer och tofu Vecka 19 Ljummen potatissallad med kallrökt lax Pasta med tomatsås och linser Nötfärsspett med grekisk tomatsalsa Nudelsoppa med primörer och tofu Hälsokassen är för dig som vill äta lite bättre, lite

Läs mer