En skogsdag med Linsbos storknyttar. Barnen lekte affär i dunge och sålde mackor och kakor till varandra.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "En skogsdag med Linsbos storknyttar. Barnen lekte affär i dunge och sålde mackor och kakor till varandra."

Transkript

1 Viktiga datum 4-5/10 Strövarläger Aktuella datum 4-5/10 Strövarläger 8/10 Fotografering Ekomyran 9/10 Förskolegruppsmöte Linsbo kl 18 17/10 Mullebarn på besök på Skabersjöskolan 18/10 Studiedag. Förskola-skola öppet för de som anmält. 25/10 Kulturfest Linsbo 6/11 Skolgruppsmöte Skabersjö kl 18 12/11 Mårtensmiddag 15/11 Förskoleklassen på besök på Linsbo 20/11 Deadline för kommande nummer av NYTT (December/januari) 30-31/8 Lufsarläger och projektavslutning Som avslut på projektet jag i gruppen hade lufsarna läger vid Yddingesjön. Hela lägret handlade om samarbete. Vi började med att bygga vår sovplats för natten. Vi fick gruppvis en presenning och lite sisalgarn. Sen var det bara att sätta igång och bygga. Vi höll på länge och diskussionerna var många hur våra vindskydd skulle se ut. När vi till sist blev färdiga fick vi krypa in i våra vindskydd och vila oss innan det var dags för oss att leka lekar som lufsarna själva planerat. Efter tacos till middag somnade vi gott. Nästa morgon var det dags att riva lägret. Under tiden några rev läger så klättrade andra. Vi övade oss på att säkra varandra. Att hänga uppe i trädet och veta att det är kompisen där nere som håller i repet är en mäktig känsla. Man får verkligen lita på personen som står på marken. När alla klättrat och lägret var rivet så åkte vi hem. Återigen hördes samma ord som hörs på nästan varje läger: -Detta var det bästa lägret någonsin.

2 30-31/8 Storströvarläger vid Arrie Storströvarnas egna ord om höstens läger: Vi badade i Arriesjön. Det var kul att bada och det var kul när några kompisar trillade i vattnet. Vi sov i lavvus och det var roligt. Jag sov bredvid min bästa kompis i en gul lavvus och det var mysigt. Det var kul att fiska. Det var kul. Det var kul att vi fick ta med oss fiskespö. Man blev blöt när man sov i lavvusen. Det var gott med godis på kvällen. Jag var lite rädd på kvällen när jag skulle somna. Det var mysigt på kvällen när vi satt runt eldstaden. Det var läskigt att gå in i skogen på kvällen. 2/9 Skogens dag i Torup Tack alla ni som kom och besökte oss på Skogens dag i Bokskogen! Hos oss kunde man gå ett sagospår och läsa sagan om vanten. Diverse insekter fanns också att beskåda med lupp. En av frågorna på tipsrundan kunde också besvaras om man tittade noga på bordet och ett flertal informationsbroschyrer delades ut till nya nyfikna föräldrar.

3 Fritids En eftermiddag lekte vi kinesiska muren på fritids. Man ska ta en skatt, försöka ta sig förbi de farliga skattvaktarna och springa tillbaka till sitt lag med skatten. Vi var många som var med och lekte och vi får nog leka den igen då det var flera av oss som ville vara skattvaktare. En skogsdag med Linsbos storknyttar Barnen lekte affär i dunge och sålde mackor och kakor till varandra. Under en skogsdag händer många olika saker allt från att vila en stund till att titta på insekter och efter det rollek som denna gång var Emil i Lönneberga med mamma, pappa och syster.

4 Hälsningar från Linsbo Här kommer några härliga bilder från sångstund och playdoh-bak på Linsbo. Vi hade stationsdag på gården.

5 13/9 Skördefest Skabersjö Förra terminen sådde förskolebarnen ringblomsfrö och denna termin var det dags att skörda. Ringblomssalva tänkte vi att det skulle bli av de vackra blommorna vi sådde. Och nya frön plockades för att kunna sättas till våren. I våras hade mullebarnen och ettorna ett gemensamt potatisprojekt, vilket nu ledde till att den största skörden i I Ur och Skur Skabersjöskolans historia nåddes med råge! Den räckte inte bara till skördefestens soppor utan till åtskilliga luncher framöver! Mitt i potatislandet bodde en padda! Med handskar på går det fint att titta närmare på den!

6 Lufsarna ansvarade för skalning och hackning, alla gjorde sin egen äppelskulptur, några höstdekorerade borden och andra gjorde potatistryck. När soppan tillagades lekte förskole- och skolbarnen Het potatis.

7 13/9 Skördefest Linsbo Skördefest på Linsbo 13 sep 2012 Dagen börjar med strålande väder för utematlagning. Vi har många förväntansfulla barn, äntligen skulle vi få reda på hur många och hur stora våra potatisar och rödbetor var. Vi hade 102 potatisar och stora och fina rödbetor. Årets meny är Dillstuvad potatis, kokta rödbetor, korv. Dessert äpplekaka med vaniljsås. När vi tagit upp allt ur jorden så börjar tvättandet delandet. Vi skruvar ihop stormkök till våra rödbetor och startar elden till potatiskoket. Äpplen till vår goda dessert fick vi från Ebba och Emils odlingar hemma.

8 Trädgårdsdag Ekomyran Den 15 september satte vi spadarna i marken och grävde... och grävde och grävde och grävde! Men tillslut hade vi, två ledare och fyra föräldrar samt fyra barns hjälpande händer, grävt ut hela området där sandlådan ska byggas. Med ljuv musik av "Electric Banana Band" och barnens röster som sjunger med fick vi extra kraft att gräva. "Känner du lille Balle-Calle Cobra Lång som en sladd med son gulle, gulle, gadd Ständigt på hugget ute på vift, med tungan spelande kluven Trugande delande med sig av sitt goda gift Bugande brillor på huvet!" Den 29 september begav vi oss för att hämta materialet till den nya fina sandlådan, på EkoMyran väntade en förälder som hjälpte oss att lasta av och som sedan byggde hela sandlådan! Vi tackar, V, F, E & A för all hjälp med utgrävningen samt ett stort TACK till P för sitt engagemang och bygget av sandlådan! Nu har sandlådan blivit klar!

9 18/9 Gemensam skogsdag i Bokskogen En underbart vacker höstdag hade knyttar, mulle, strövare, storströvare och lufsare gemensam skogsdag i bokskogen. Förmiddagen handlade om träd. Vi började med en dramaövning där vi tillsammans byggde ihop oss till ett träd. Vi var nästan 100 barn som tillsammans representerade alla trädens delar, från barken och in till kärnveden. Vi fortsatte ut i mindre grupper där vi arbetade med de olika träden vi hittade. De blad vi hittade frotterade vi i olika färger. Knyttebarnen och mullebarnen gjorde fina lövhalsband, kransar av gräs mm medan strövarna, storströvarna och lufsarna intervjuade trädet som bladet kom ifrån. Allt färdigt material hängdes upp så att föräldrarna kunde titta på det när de kom och hämtade.

10 En mysig lunchstund hade Storknyttarna på den gemensamma skogsdagen i Bokskogen. Barnen delar gärna med sig av sin lunch och mycket gott delades runt i gruppen. Nyfikenheten för varandras matsäckar är förbluffande. En välbehövlig vilopaus behövs också

11 22/9 Trädgårdsdag Linsbo Trots det dåliga vädret, var det ganska många som ställde upp att göra fint på vår gård. Vi städade vindskydd och hallar, lagade hinderbanan, satte ihop hyllor och klippte häcken. Efter blött arbete åt vi lite korv med bröd. Tack alla som kom och hjälpte till! Hälsar Gröna Gruppen på Linsbo 23/9 Trädgårdsdag Skabersjö Söndagen den 23 september möttes några entusiaster för att ta sig an dagens olika arbeten, så som måla, laga, snickra och beskära. Alla fick se ritningen över tomten som den planerades när vi startade Vi har haft besök tidigare i veckan av Anders Folkesson (tidigare förälder och landskapsarkitekt) som gjort ritningen och han visade oss då vad vi skulle ta bort, för att vissa träd och buskar skulle få mer ljus och kraft. Så det fälldes träd och sågades i många snår. Hönshuset fick ny färg, lyser nu gult och fint. Trädgårdsboden fick äntligen en dörr som vi kan låsa. Raketen renoverades och lite annat smått och gott. Apropå gott, så serverades en god Tandoorisoppa med hembakat bröd till lunch. Ett stort TACK till er som gör så mycket för att era/våra barns gård ska underhållas och utvecklas. Hälsningar Gröna gruppen

12 Vildsvinstema för Skabersjös mullebarn Den 27 september fick vi besök av godsets jägare Joakim. Han hade med sig tänder och päls från ett vildsvin. Redan i maj började Mullebarnen att klura på lite frågor och fundera kring vad de ville veta om vildsvin. I början av september kom vi på fler frågor och äntligen blev det dags att ställa dem! Hur hårda är deras betar? -Jättehårda. Man ser bara en liten del av tänderna, resten sitter nere i käken. Ibland bryts de av. Vad är de gjorda av? Kalk och mineraler precis som våra. Deras tänder är känsliga för sötsaker och de kan få hål i tänderna. Varför har de en lång näsa? Dom behöver den för att kunna böka upp mat ur marken. Vildsvinen kan tom lyfta en bil med deras tryne. Luktar vildsvin bra eftersom att de har en så lång näsa? Deras luktsinne är jättebra, ett måste då de luktar sig till maten nere under jorden. Hur långa ben har de? Ca 40 cm när de är vuxna. Deras hår, är det mjukt? Vi fick känna på pälsen och barnen tyckte den var både mjuk och sträv. Under de långa håren finns det lite ulligare päls som värmer de. Kan man använda deras skinn till någonting? Skinnet är ganska hårt men man kan göra väskor av det. Hur ont gör det att bli stångad av ett vildsvin? Väldigt ont. Deras tänder som kallas betar är ganska farliga och man ska akta sig för att bli stångad. Joakim visade ett par skyddsbyxor som han har då det är vildsvinsjakt. Hur många tänder har de? 48 st, lika många som näbbmusen. Det kallas full tanduppsättning. Hur hårda är deras ägg och hur mjuka är deras ägg? Dom får inga ägg, de föder levande ungar. Det kallas däggdjur. Hur ser vildsvinsbajs ut? Faktiskt ganska likt vårt. Är det svart eller brunt? Ofta svart men det är beroende på vad de äter. Vad äter de? Insekter, maskar, rötter, nötter och liknande. Dom gillar det mesta. Luktar de efter mat? Ja Hur låter vildsvin? Dom har många olika läten och tycker om att prata med varandra. När de bråkar skriker de. När de blir rädda så gör de ett blåsljud. Hur ser spåren ut?

13 Vi tittade på bilder och fick lära oss att lättklövarna som sitter lite högre upp på benet är parallella med klöven till skillnad från rådjur och dovhjort där de sitter rakt bakom. Hur kan de lukta? Deras tryne är gjort för det. Dom ser ju inte så bra och då har de fått bättre luktsinne istället. Hur ser deras bo ut? De lägger pinnar och gräs i en stor hög, sen kryper de in i den och lägger sig där. Det ser ut som en komposthög ungefär. Hur många finns det? I träsket norr om skolan fanns det 30 st förra året när vi jagade där. Kan de få löss? Ja och skabb. Då tappar de pälsen. Hör de bra eller dåligt? De hör bättre än oss. Hur snabbt springer ett vildsvin? km/h, de kommer snabbt upp i hög hastighet. Kan de simma? Ja, de gillar vatten. Hur långt kan de simma? Långt. Kan de simma mot strömmen? Ja Skabersjös önskemål återanvändning! Datorhögtalare lösa. (Petra) Plattskärm/ar (Peter) Säljes/köpes Passa på att annonsera gratis här! Det finns säkert mycket urväxta prylar som någon annan kan bli glad för! Maila din annons till för införande i nästa nummer!

14 Telefonnummer Ekomyran: Telefonnummer Linsbo När verksamheten är igång och ingen svarar var vänlig använd telefonsvararen! Linsbo har nytt postnummer: Bara. Telefonnummer Skabersjö Rektor, Mathilda. Se vidare nedan Ledarna i verksamheten (Sjukanmälningar mm) När verksamheten är igång och ingen svarar var vänlig använd telefonsvararen! Förskolegrupp Ekomyran Veronica Trollblad (Tova och Alva) Vicky Persson (Terje) Sophie Bering (Vitus och Dante) Förskolegrupp Linsbo Pernilla Edström (Aron) Anna Selfvén (Jode) Cecilia Molin (Valdemar) Förskolegrupp Skabersjö Helena Petersen Schön (Ella) Skolgrupp Skabersjö Lufsarförälder Bodil Andersson (Tor) Lufsar/storströvarförälder Sylvia Bianconi (Isabella/Cristian) Storströvarförälder Sofia Samuelsson (Alvin) Strövarförälder Linda Rosenberg (Moa) Strövarförälder Magnus Kämpelycke (Cody/Kyle) Mailadresser Mathilda: Övriga ledare: Rektor och förskolechef Mathilda Lindström Måndagar: Linsbo Tisdag-torsdag: Skabersjö Biträdande rektor Peter Nilsson

Knopparnas dag på Ekomyran Den 24/4 fick små- och storknyttarna åka till Törringeskogen för en heldag där med olika aktiviteter. Kvar på Ekomyran stannade knopparna, efter frukosten tog barnen med sig

Läs mer

Kapitel 1 Mästerkatten 2A

Kapitel 1 Mästerkatten 2A Kapitel 1 Det var mitt i sommaren. Jag kommer ihåg precis vilken dag det var, för det var sköldpaddans födelsedag, och den är alltid den 17 juli. Vilken varm dag det var! Alla vi som är sköldpaddans vänner

Läs mer

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4

Varför just jag? Klara Österling. Klara Österling 6:4 Varför just jag? Klara Österling 1 Kap 1: Mitt liv Jag vaknar av att Jessy hoppar upp i min säng och börjar slicka mig i ansiktet. Jag ser på klockan. Hon är fem. Jessy hoppar av min säng och skuttar menande

Läs mer

Ge mig tiden så kan jag. Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor

Ge mig tiden så kan jag. Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor Ge mig tiden så kan jag Entreprenörskap på Önsta-Gryta förskolor 2 Självkänsla bygger företagsamma barn Vi på Önsta-Gryta förskolor i Västerås kom i kontakt med projektet Entreprenörskap i skolan och projektledaren

Läs mer

Under veckan har Felicia som går på Transten praktiserat här hos oss.

Under veckan har Felicia som går på Transten praktiserat här hos oss. Hej Vecka 23 I måndags hade vi som vanligt en liten samling och mitt i samling gick brandlarmet. Det var bara övning och barnen tog sig ut och ner till fotbollsplanen precis som man skulle göra. Vi hade

Läs mer

Chengxian, Gansu Province, Kina Den 14:e april, 2007

Chengxian, Gansu Province, Kina Den 14:e april, 2007 Chengxian, Gansu Province, Kina Den 14:e april, 2007 tomas.stenback@home.se rachel.stenback@home.se Telefon i Kina: +86 939 3200667 Telefon i Sverige 018-4951537 Besök gärna vår hemsida www.e455.se/kina

Läs mer

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll.

TJUVEN. Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. TJUVEN Av Gunilla Toll Text: copyright Gunilla Toll. 1 Pengarna är borta, sa vår lärare Jenny. Två tusen kronor! Hon höll ett brunt kuvert i handen. Det var tomt. Jag såg på Jenny. Sedan såg jag på Diana

Läs mer

DÄGGDJUR. Innehåll. Malmö Naturskola

DÄGGDJUR. Innehåll. Malmö Naturskola DÄGGDJUR Innehåll Ekorre... 2 Fladdermus... 3 Hare... 4 Igelkott... 5 Kanin... 6 Mullvad... 7 Mus... 8 Rådjur... 9 Råtta... 10 Räven... 11 1 Ekorre Sitter ekorren alltid i granen? Ekorren trivs bra i barrskogar

Läs mer

Rapport från Äventyrarnas Starthajk hösten 2009

Rapport från Äventyrarnas Starthajk hösten 2009 Rapport från Äventyrarnas Starthajk hösten 2009 10 förväntansfulla Äventyrsscouter lämnade Helsingborg med ett par brev och en biljett. Med tåg från Knutpunkten till Hässleholm och därefter buss mot Vittsjö

Läs mer

GPP kring vardagliga situationer

GPP kring vardagliga situationer Humlan Humlan är en avdelning med totalt 15 barn i åldrarna 1-4 år, 6 flickor och 9 pojkar. 8 barn födda 2011 3 barn födda 2010 4 barn födda 2009 Arbetslaget består av 3 pedagoger: 2,55 tjänst Vi på Aleskogens

Läs mer

TIPS AKTIVITETS MÅLGRUPP 8-12 ÅR

TIPS AKTIVITETS MÅLGRUPP 8-12 ÅR MÅLGRUPP 8-12 ÅR AKTIVITETS TIPS ETT LEDARMATERIAL MED TIPS OCH IDÉER FÖR DIG SOM I DIN BARN- ELLER UNGDOMSGRUPP VILL ARBETA MED INSAMLING, SOLIDARITET OCH INTERNATIONELLA RELATIONER INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Text av Liv Svirsky & Jessica Leijer Illustrationer av Anna Fernberg

Text av Liv Svirsky & Jessica Leijer Illustrationer av Anna Fernberg Text av Liv Svirsky & Jessica Leijer Illustrationer av Anna Fernberg Den här sagan är skriven för alla barn som har en stark rädsla för något; en så kallad fobi. Vår förhoppning är att barnen och deras

Läs mer

KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER

KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER Ref. 20832 Ref. 20832 KONFLIKTLÖSNING: LÖGNER INNEHÅLL - 30 kort (bilder), storlek 13,5 x 16,5 cm, som visar de 7 berättelsernas handling + 2 kort med frågetecken (4 bildkort till

Läs mer

Ali, Sara och Allemansråttan. - En saga om allemansrätten

Ali, Sara och Allemansråttan. - En saga om allemansrätten Ali, Sara och Allemansråttan - En saga om allemansrätten Stiftelsen Håll Sverige Rent Juni 2014 Författare: Ann-Christin Björnfot, Håll Sverige Rent Illustrationer: Fia Sjögren Grafisk form: Ida Holmberg,

Läs mer

Dagbok från en Skilda världar-grupp

Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Dagbok från en Skilda världar-grupp Mina föräldrar är skilda. Orden bildar utgångspunkt för de möten med barn som Barbro Andersson och Birgitta Grane beskriver i sin handbok med

Läs mer

Dubbelt utsatt. Berättelser om våld mot kvinnor med funktionsnedsättning

Dubbelt utsatt. Berättelser om våld mot kvinnor med funktionsnedsättning Dubbelt utsatt Berättelser om våld mot kvinnor med funktionsnedsättning Kvinnor berättar om sina liv Det här är en lättläst version av boken Dubbelt Utsatt. Den handlar om kvinnor med funktionsnedsättning

Läs mer

Bibelsamlingar på. Barnläger

Bibelsamlingar på. Barnläger Bibelsamlingar på Barnläger Tema: Gud vill använda oss och vi behöver varandra! Av Sofia Svensson och Ingela Forslund EFS och Salt Västerbotten, 2008 Rev: 2015 för Salt riks Det här bibelstudiematerialet

Läs mer

Information från förskolan Båten Augusti 2014

Information från förskolan Båten Augusti 2014 Information från förskolan Båten Augusti 2014 Information och viktiga datum Kajutan 070-169 85 18 Ankaret 070-169 83 98 Åran 070-169 83 99 Bojen 070-169 85 15 Bryggan 070-169 84 00 Seglet 070-169 85 14

Läs mer

Grön Flagg- rapport. Tema: Klimat & energi. Björnligans förskola. Kontaktperson: Patrik Rask

Grön Flagg- rapport. Tema: Klimat & energi. Björnligans förskola. Kontaktperson: Patrik Rask Grön Flagg- rapport Tema: Klimat & energi Björnligans förskola Kontaktperson: Patrik Rask 1. Miljöråd a. Hur ofta har miljörådet träffats? En gång/månad b. Hur har miljörådet arbetat och varit organiserat

Läs mer

TIPS AKTIVITETS MÅLGRUPP 3-7 ÅR

TIPS AKTIVITETS MÅLGRUPP 3-7 ÅR MÅLGRUPP 3-7 ÅR AKTIVITETS TIPS ETT LEDARMATERIAL MED TIPS OCH IDÉER FÖR DIG SOM I DIN BARN- ELLER UNGDOMSGRUPP VILL ARBETA MED INSAMLING, SOLIDARITET OCH INTERNATIONELLA RELATIONER INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Kvalitetsrapport läsår 2012/2013. I Ur och Skur Vattendroppens

Kvalitetsrapport läsår 2012/2013. I Ur och Skur Vattendroppens Kvalitetsrapport läsår 2012/2013 I Ur och Skur Vattendroppens Sammanfattning Det har varit ett spännande år med duktiga kollegor, vi har vilket har märkts på både barn och föräldrar. Vi hade en tredagarsinskolning

Läs mer

STENUNGE BY ÅN & KVARNEN. FÖRSLAG PÅ PACKLISTA Påse med sädesslag // Vattenkikare // Kåsor // Böcker om fisk, växter och insekter // Förstoringsglas

STENUNGE BY ÅN & KVARNEN. FÖRSLAG PÅ PACKLISTA Påse med sädesslag // Vattenkikare // Kåsor // Böcker om fisk, växter och insekter // Förstoringsglas STENUNGE BY ÅN & KVARNEN FÖRSLAG PÅ PACKLISTA Påse med sädesslag // Vattenkikare // Kåsor // Böcker om fisk, växter och insekter // Förstoringsglas VATTENPROVNING Vatten har alltid varit viktigt för människan.

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Vårterminen 2014 Frilufts Förskolor Lantgården 1(15) Förskolan Lantgårdens verksamhetsberättelse vt 2014 Förskolans yttre och inre miljö, Frilufts Förskolor Lantgården ligger i ett

Läs mer

Handledning för lärare Losern & Skönheten Man måste bli nån. Tänk vad hemskt att dö och aldrig varit på TV. Ingen som googlat en

Handledning för lärare Losern & Skönheten Man måste bli nån. Tänk vad hemskt att dö och aldrig varit på TV. Ingen som googlat en Handledning för lärare Losern & Skönheten Man måste bli nån. Tänk vad hemskt att dö och aldrig varit på TV. Ingen som googlat en www.uppsalastadsteater.se, 018-14 62 00 Sagan om Losern & Skönheten Iett

Läs mer

Trygghet eller utveckling?

Trygghet eller utveckling? Trygghet eller utveckling? Av Maud Deckmar Vad är syftet med det stöd som ges i gruppbostäder och daglig verksamhet? Ska tonvikten ligga på att skapa lugn och trygghet eller ska stödet leda till utveckling

Läs mer

Jag är visst smart! säger Patrik

Jag är visst smart! säger Patrik Jag är visst smart! säger Patrik Nu är mamma arg igen. Hon är nästan alltid arg på mig. Igår var hon arg, och hon blir säkert arg imorgon igen. Det är inget roligt. Idag är ingen bra dag. Imorse glömde

Läs mer

rm o rs W e d n r: A e n tio stra Illu Grön Flagg-rapport Furubackens förskola 20 mar 2013

rm o rs W e d n r: A e n tio stra Illu Grön Flagg-rapport Furubackens förskola 20 mar 2013 Illustrationer: Anders Worm Grön Flagg-rapport Furubackens förskola 20 mar 2013 Kommentar från Håll Sverige Rent 2013-03-20 09:49: Det är klart att ni blir godkända med en sådan fin rapport! Det är inspirerande

Läs mer

- LÄTT ATT SLÅ! MOPEDOLYCKAN. Falle t från Pallen. Den Farliga Flaskan. Annika Dopping. TRE spännande SAGOR OM ModigA Livräddare. Utgiven av SOS Alarm

- LÄTT ATT SLÅ! MOPEDOLYCKAN. Falle t från Pallen. Den Farliga Flaskan. Annika Dopping. TRE spännande SAGOR OM ModigA Livräddare. Utgiven av SOS Alarm 112 - LÄTT ATT SLÅ! TRE spännande SAGOR OM ModigA Livräddare MOPEDOLYCKAN Falle t från Pallen Den Farliga Flaskan Annika Dopping Utgiven av SOS Alarm 1112 -Lätt att Slå! Tre Spännande sagor om Modiga Livräddare

Läs mer

Monstret. Spännande, läskig. Författare: Elena Hovsepyan Illustratör: Elena Hovsepyan

Monstret. Spännande, läskig. Författare: Elena Hovsepyan Illustratör: Elena Hovsepyan Monstret Spännande, läskig Författare: Elena Hovsepyan Illustratör: Elena Hovsepyan För många år sen fanns det en kvinna som var kungens läkare. En dag bröt kungen nacken. Kvinnan hjälpte kungen och då

Läs mer

kap 1 Långt inne i den mörka skogen, fanns ett spökhus vars fönsterkarmar

kap 1 Långt inne i den mörka skogen, fanns ett spökhus vars fönsterkarmar KOTTBLADET b Spökhuset kap 1 Långt inne i den mörka skogen, fanns ett spökhus vars fönsterkarmar kalappade i vinden och dörren var stor och hög. Men nu skall vi nog börja från början, den här berättelsen

Läs mer