En skogsdag med Linsbos storknyttar. Barnen lekte affär i dunge och sålde mackor och kakor till varandra.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "En skogsdag med Linsbos storknyttar. Barnen lekte affär i dunge och sålde mackor och kakor till varandra."

Transkript

1 Viktiga datum 4-5/10 Strövarläger Aktuella datum 4-5/10 Strövarläger 8/10 Fotografering Ekomyran 9/10 Förskolegruppsmöte Linsbo kl 18 17/10 Mullebarn på besök på Skabersjöskolan 18/10 Studiedag. Förskola-skola öppet för de som anmält. 25/10 Kulturfest Linsbo 6/11 Skolgruppsmöte Skabersjö kl 18 12/11 Mårtensmiddag 15/11 Förskoleklassen på besök på Linsbo 20/11 Deadline för kommande nummer av NYTT (December/januari) 30-31/8 Lufsarläger och projektavslutning Som avslut på projektet jag i gruppen hade lufsarna läger vid Yddingesjön. Hela lägret handlade om samarbete. Vi började med att bygga vår sovplats för natten. Vi fick gruppvis en presenning och lite sisalgarn. Sen var det bara att sätta igång och bygga. Vi höll på länge och diskussionerna var många hur våra vindskydd skulle se ut. När vi till sist blev färdiga fick vi krypa in i våra vindskydd och vila oss innan det var dags för oss att leka lekar som lufsarna själva planerat. Efter tacos till middag somnade vi gott. Nästa morgon var det dags att riva lägret. Under tiden några rev läger så klättrade andra. Vi övade oss på att säkra varandra. Att hänga uppe i trädet och veta att det är kompisen där nere som håller i repet är en mäktig känsla. Man får verkligen lita på personen som står på marken. När alla klättrat och lägret var rivet så åkte vi hem. Återigen hördes samma ord som hörs på nästan varje läger: -Detta var det bästa lägret någonsin.

2 30-31/8 Storströvarläger vid Arrie Storströvarnas egna ord om höstens läger: Vi badade i Arriesjön. Det var kul att bada och det var kul när några kompisar trillade i vattnet. Vi sov i lavvus och det var roligt. Jag sov bredvid min bästa kompis i en gul lavvus och det var mysigt. Det var kul att fiska. Det var kul. Det var kul att vi fick ta med oss fiskespö. Man blev blöt när man sov i lavvusen. Det var gott med godis på kvällen. Jag var lite rädd på kvällen när jag skulle somna. Det var mysigt på kvällen när vi satt runt eldstaden. Det var läskigt att gå in i skogen på kvällen. 2/9 Skogens dag i Torup Tack alla ni som kom och besökte oss på Skogens dag i Bokskogen! Hos oss kunde man gå ett sagospår och läsa sagan om vanten. Diverse insekter fanns också att beskåda med lupp. En av frågorna på tipsrundan kunde också besvaras om man tittade noga på bordet och ett flertal informationsbroschyrer delades ut till nya nyfikna föräldrar.

3 Fritids En eftermiddag lekte vi kinesiska muren på fritids. Man ska ta en skatt, försöka ta sig förbi de farliga skattvaktarna och springa tillbaka till sitt lag med skatten. Vi var många som var med och lekte och vi får nog leka den igen då det var flera av oss som ville vara skattvaktare. En skogsdag med Linsbos storknyttar Barnen lekte affär i dunge och sålde mackor och kakor till varandra. Under en skogsdag händer många olika saker allt från att vila en stund till att titta på insekter och efter det rollek som denna gång var Emil i Lönneberga med mamma, pappa och syster.

4 Hälsningar från Linsbo Här kommer några härliga bilder från sångstund och playdoh-bak på Linsbo. Vi hade stationsdag på gården.

5 13/9 Skördefest Skabersjö Förra terminen sådde förskolebarnen ringblomsfrö och denna termin var det dags att skörda. Ringblomssalva tänkte vi att det skulle bli av de vackra blommorna vi sådde. Och nya frön plockades för att kunna sättas till våren. I våras hade mullebarnen och ettorna ett gemensamt potatisprojekt, vilket nu ledde till att den största skörden i I Ur och Skur Skabersjöskolans historia nåddes med råge! Den räckte inte bara till skördefestens soppor utan till åtskilliga luncher framöver! Mitt i potatislandet bodde en padda! Med handskar på går det fint att titta närmare på den!

6 Lufsarna ansvarade för skalning och hackning, alla gjorde sin egen äppelskulptur, några höstdekorerade borden och andra gjorde potatistryck. När soppan tillagades lekte förskole- och skolbarnen Het potatis.

7 13/9 Skördefest Linsbo Skördefest på Linsbo 13 sep 2012 Dagen börjar med strålande väder för utematlagning. Vi har många förväntansfulla barn, äntligen skulle vi få reda på hur många och hur stora våra potatisar och rödbetor var. Vi hade 102 potatisar och stora och fina rödbetor. Årets meny är Dillstuvad potatis, kokta rödbetor, korv. Dessert äpplekaka med vaniljsås. När vi tagit upp allt ur jorden så börjar tvättandet delandet. Vi skruvar ihop stormkök till våra rödbetor och startar elden till potatiskoket. Äpplen till vår goda dessert fick vi från Ebba och Emils odlingar hemma.

8 Trädgårdsdag Ekomyran Den 15 september satte vi spadarna i marken och grävde... och grävde och grävde och grävde! Men tillslut hade vi, två ledare och fyra föräldrar samt fyra barns hjälpande händer, grävt ut hela området där sandlådan ska byggas. Med ljuv musik av "Electric Banana Band" och barnens röster som sjunger med fick vi extra kraft att gräva. "Känner du lille Balle-Calle Cobra Lång som en sladd med son gulle, gulle, gadd Ständigt på hugget ute på vift, med tungan spelande kluven Trugande delande med sig av sitt goda gift Bugande brillor på huvet!" Den 29 september begav vi oss för att hämta materialet till den nya fina sandlådan, på EkoMyran väntade en förälder som hjälpte oss att lasta av och som sedan byggde hela sandlådan! Vi tackar, V, F, E & A för all hjälp med utgrävningen samt ett stort TACK till P för sitt engagemang och bygget av sandlådan! Nu har sandlådan blivit klar!

9 18/9 Gemensam skogsdag i Bokskogen En underbart vacker höstdag hade knyttar, mulle, strövare, storströvare och lufsare gemensam skogsdag i bokskogen. Förmiddagen handlade om träd. Vi började med en dramaövning där vi tillsammans byggde ihop oss till ett träd. Vi var nästan 100 barn som tillsammans representerade alla trädens delar, från barken och in till kärnveden. Vi fortsatte ut i mindre grupper där vi arbetade med de olika träden vi hittade. De blad vi hittade frotterade vi i olika färger. Knyttebarnen och mullebarnen gjorde fina lövhalsband, kransar av gräs mm medan strövarna, storströvarna och lufsarna intervjuade trädet som bladet kom ifrån. Allt färdigt material hängdes upp så att föräldrarna kunde titta på det när de kom och hämtade.

10 En mysig lunchstund hade Storknyttarna på den gemensamma skogsdagen i Bokskogen. Barnen delar gärna med sig av sin lunch och mycket gott delades runt i gruppen. Nyfikenheten för varandras matsäckar är förbluffande. En välbehövlig vilopaus behövs också

11 22/9 Trädgårdsdag Linsbo Trots det dåliga vädret, var det ganska många som ställde upp att göra fint på vår gård. Vi städade vindskydd och hallar, lagade hinderbanan, satte ihop hyllor och klippte häcken. Efter blött arbete åt vi lite korv med bröd. Tack alla som kom och hjälpte till! Hälsar Gröna Gruppen på Linsbo 23/9 Trädgårdsdag Skabersjö Söndagen den 23 september möttes några entusiaster för att ta sig an dagens olika arbeten, så som måla, laga, snickra och beskära. Alla fick se ritningen över tomten som den planerades när vi startade Vi har haft besök tidigare i veckan av Anders Folkesson (tidigare förälder och landskapsarkitekt) som gjort ritningen och han visade oss då vad vi skulle ta bort, för att vissa träd och buskar skulle få mer ljus och kraft. Så det fälldes träd och sågades i många snår. Hönshuset fick ny färg, lyser nu gult och fint. Trädgårdsboden fick äntligen en dörr som vi kan låsa. Raketen renoverades och lite annat smått och gott. Apropå gott, så serverades en god Tandoorisoppa med hembakat bröd till lunch. Ett stort TACK till er som gör så mycket för att era/våra barns gård ska underhållas och utvecklas. Hälsningar Gröna gruppen

12 Vildsvinstema för Skabersjös mullebarn Den 27 september fick vi besök av godsets jägare Joakim. Han hade med sig tänder och päls från ett vildsvin. Redan i maj började Mullebarnen att klura på lite frågor och fundera kring vad de ville veta om vildsvin. I början av september kom vi på fler frågor och äntligen blev det dags att ställa dem! Hur hårda är deras betar? -Jättehårda. Man ser bara en liten del av tänderna, resten sitter nere i käken. Ibland bryts de av. Vad är de gjorda av? Kalk och mineraler precis som våra. Deras tänder är känsliga för sötsaker och de kan få hål i tänderna. Varför har de en lång näsa? Dom behöver den för att kunna böka upp mat ur marken. Vildsvinen kan tom lyfta en bil med deras tryne. Luktar vildsvin bra eftersom att de har en så lång näsa? Deras luktsinne är jättebra, ett måste då de luktar sig till maten nere under jorden. Hur långa ben har de? Ca 40 cm när de är vuxna. Deras hår, är det mjukt? Vi fick känna på pälsen och barnen tyckte den var både mjuk och sträv. Under de långa håren finns det lite ulligare päls som värmer de. Kan man använda deras skinn till någonting? Skinnet är ganska hårt men man kan göra väskor av det. Hur ont gör det att bli stångad av ett vildsvin? Väldigt ont. Deras tänder som kallas betar är ganska farliga och man ska akta sig för att bli stångad. Joakim visade ett par skyddsbyxor som han har då det är vildsvinsjakt. Hur många tänder har de? 48 st, lika många som näbbmusen. Det kallas full tanduppsättning. Hur hårda är deras ägg och hur mjuka är deras ägg? Dom får inga ägg, de föder levande ungar. Det kallas däggdjur. Hur ser vildsvinsbajs ut? Faktiskt ganska likt vårt. Är det svart eller brunt? Ofta svart men det är beroende på vad de äter. Vad äter de? Insekter, maskar, rötter, nötter och liknande. Dom gillar det mesta. Luktar de efter mat? Ja Hur låter vildsvin? Dom har många olika läten och tycker om att prata med varandra. När de bråkar skriker de. När de blir rädda så gör de ett blåsljud. Hur ser spåren ut?

13 Vi tittade på bilder och fick lära oss att lättklövarna som sitter lite högre upp på benet är parallella med klöven till skillnad från rådjur och dovhjort där de sitter rakt bakom. Hur kan de lukta? Deras tryne är gjort för det. Dom ser ju inte så bra och då har de fått bättre luktsinne istället. Hur ser deras bo ut? De lägger pinnar och gräs i en stor hög, sen kryper de in i den och lägger sig där. Det ser ut som en komposthög ungefär. Hur många finns det? I träsket norr om skolan fanns det 30 st förra året när vi jagade där. Kan de få löss? Ja och skabb. Då tappar de pälsen. Hör de bra eller dåligt? De hör bättre än oss. Hur snabbt springer ett vildsvin? km/h, de kommer snabbt upp i hög hastighet. Kan de simma? Ja, de gillar vatten. Hur långt kan de simma? Långt. Kan de simma mot strömmen? Ja Skabersjös önskemål återanvändning! Datorhögtalare lösa. (Petra) Plattskärm/ar (Peter) Säljes/köpes Passa på att annonsera gratis här! Det finns säkert mycket urväxta prylar som någon annan kan bli glad för! Maila din annons till för införande i nästa nummer!

14 Telefonnummer Ekomyran: Telefonnummer Linsbo När verksamheten är igång och ingen svarar var vänlig använd telefonsvararen! Linsbo har nytt postnummer: Bara. Telefonnummer Skabersjö Rektor, Mathilda. Se vidare nedan Ledarna i verksamheten (Sjukanmälningar mm) När verksamheten är igång och ingen svarar var vänlig använd telefonsvararen! Förskolegrupp Ekomyran Veronica Trollblad (Tova och Alva) Vicky Persson (Terje) Sophie Bering (Vitus och Dante) Förskolegrupp Linsbo Pernilla Edström (Aron) Anna Selfvén (Jode) Cecilia Molin (Valdemar) Förskolegrupp Skabersjö Helena Petersen Schön (Ella) Skolgrupp Skabersjö Lufsarförälder Bodil Andersson (Tor) Lufsar/storströvarförälder Sylvia Bianconi (Isabella/Cristian) Storströvarförälder Sofia Samuelsson (Alvin) Strövarförälder Linda Rosenberg (Moa) Strövarförälder Magnus Kämpelycke (Cody/Kyle) Mailadresser Mathilda: Övriga ledare: Rektor och förskolechef Mathilda Lindström Måndagar: Linsbo Tisdag-torsdag: Skabersjö Biträdande rektor Peter Nilsson

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan SEPTEMBER 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan SEPTEMBER 2013 33333333333333333333333333 Rektor har ordet Välkomna nya och gamla familjer till ett nytt läsår! Efter en solig och skön sommar är vi alla laddade för nya utmaningar och upplevelser tillsammans med era

Läs mer

Knopparnas dag på Ekomyran Den 24/4 fick små- och storknyttarna åka till Törringeskogen för en heldag där med olika aktiviteter. Kvar på Ekomyran stannade knopparna, efter frukosten tog barnen med sig

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan OKTOBER - NOVEMBER 2014

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan OKTOBER - NOVEMBER 2014 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan OKTOBER - NOVEMBER 2014 Aktuella datum 2/10 Studiedag. Fritids öppet med vikarier 3/10 All verksamhet stängd 4/10 Trädgårdsdag

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2012 JANUARI 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2012 JANUARI 2013 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2012 JANUARI 2013 Aktuella datum 7/12 Kulturfest för skolbarnen 13/12 Lucia Linsbo 15.45

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2013 Aktuella datum 14/2 Skolbarnens vintershow med Eurovisiontema 27/2 Reflexrunda

Läs mer

OKTOBER NOVEMBER 2013

OKTOBER NOVEMBER 2013 33333333333333333333333333 Aktuella datum 6/10 Trädgårdsdag i Skabersjö kl 10-14. Välkomna hela familjen! Hälsar Trädgårdsgruppen 9/10 Alla Mullebarn hälsar på skolbarnen i Skabersjö 9/10 Föräldramöte

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL MAJ 2014

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL MAJ 2014 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL MAJ 2014 Aktuella datum 6/4 Trädgårdsdag i Skabersjö Söndagen den 6:e april är det dags att

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013. Aktuella datum 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2013 Aktuella datum 4-5/6 Storströvarläger 11/6 Linsboloppet kl 10 11/6 Skabersjöloppet

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2015

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2015 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2015 Aktuella datum 12/2 Genrep Vintershow kl 10.00 för de som vill; förskolebarn, släkt och vänner. 12/2

Läs mer

Vi tackar alla barn, familjer och anhöriga för denna termin och önskar alla en riktigt god jul och gott nytt år!

Vi tackar alla barn, familjer och anhöriga för denna termin och önskar alla en riktigt god jul och gott nytt år! Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan DECEMBER 2014 JANUARI 2015 Aktuella datum 11/12 Lucia Ekomyran 15.45 11/12 Lucia Linsbo 15.45 11/12 Lucia Skabersjö 17.00

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Vad händer 12-13/10 tor-fre Strövarläger 14/10 Trädgårdsdag Ekom. 9.00-13.00 14/10 Trädgårdsdag Skabersjö förskola 9.00-13.00

Läs mer

Linsbo sjunger in julen Här deltar barnen i "Sjunga in julen" i Bara centrum tillsammans med alla andra förskolor från Bara.

Linsbo sjunger in julen Här deltar barnen i Sjunga in julen i Bara centrum tillsammans med alla andra förskolor från Bara. 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan FEBRUARI - MARS 2014 Aktuella datum 12/2 Genrep inför Vintershowen. Förskolebarn samt skolbarnens

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL - MAJ 2013

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL - MAJ 2013 33333333333333333333333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan APRIL - MAJ 2013 Aktuella datum 2/4 Drop ut på Linsbo 9/4 Föräldramöte på Ekomyran kl 18 10/4 Föräldramöte

Läs mer

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem

Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem OKTOBER-NOVEMBER 2015 Aktuella datum 3/10 Trädgårdsdag Ekomyran 3/10 Trädgårddsdag och barnloppis

Läs mer

Trevlig Sommar! Önskar alla ledare

Trevlig Sommar! Önskar alla ledare 333333 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan JUNI JULI - AUGUSTI 2014 Aktuella datum 3-5/6 Lufsarläger 4-5/6 Strövarläger 5/6 Världsmiljödagen 6/6 Sveriges nationaldag:

Läs mer

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez Jag heter Antonio och jag arbetar som tandläkare. En tandläkare hjälper människor med deras tänder. Om du inte går till tandläkaren så kommer du att få hål i tänderna och väldigt ont. Att gå till tandläkaren

Läs mer

Oktober- November 2016

Oktober- November 2016 I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem Oktober- November 2016 13-14/ 10 Strövarläger 16/10 Trädgårdsdag skolan 18/10 F-klassen besöker

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt.

DRÖMHUSET. Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR. Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. TORGET, RINKEBY DRÖMHUSET Veckans höjdpunkt: TRAKTORNS LAMPOR Gruppens projekt vår Närmiljö Rinkeby rullar på för fullt. Traktorerna i området är fortfarande det mest intressanta för barnen. För att utöka

Läs mer

Skruttan - flickan. med en mage som luras

Skruttan - flickan. med en mage som luras Skruttan - flickan med en mage som luras Skruttan - flickan med en mage som luras Skruttan, flickan med en mage som luras. En saga om och för barn med Prader-Willi syndrom. Skruttan är inte som alla andra

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Kapitel 1 - Hej Hej! Jag heter Lola. Och jag är 10 år och går på vinbärsskolan som ligger på Gotland. Jag går i skytte och fotboll. Jag älskar min bästa vän som heter Moa. Jag är rädd för våran mattant

Läs mer

Ellie och Jonas lär sig om eld

Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Ellie och Jonas lär sig om eld Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Textbearbetning: Boel Werner och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap Grafisk form: Per

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

JUNI JULI - AUGUSTI 2015

JUNI JULI - AUGUSTI 2015 Från I Ur och Skur Linsbo I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem JUNI JULI - AUGUSTI 2015 Vi önskar alla en skön och avkopplande sommar! Hälsningar Mathilda med

Läs mer

Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma.

Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma. ! Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma. Hans pappa dog i en bilolycka för två år sen. Emil kan ej

Läs mer

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Textbladet får skrivas ut och kopieras Talgoxen Hallå, hallå, hallå vad är det som står på? Nu kommer våren snart, helt underbart så klart! En talgoxe

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

Läs gärna tidningen tillsammans med ditt barn och låt släkt och vänner ta del av den!

Läs gärna tidningen tillsammans med ditt barn och låt släkt och vänner ta del av den! Viktiga datum 12/6 Linsboloppet 12/6 Skabersjöloppet 15/6 Skolavslutning i kyrkan 10.00 med efterföljande tårtbuffé (förhoppningsvis i gröngräset) 7-9/8 Fritidsläger 17/8 All verksamhet stängd då ledarna

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem. Februari- Mars 2017

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem. Februari- Mars 2017 Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem Februari- Mars 2017 Vad händer framöver? 16/2 Skolbarnen vintershow kl. 18.30 för föräldrar och syskon. Övrig släkt och

Läs mer

Sagan om Nallen Nelly

Sagan om Nallen Nelly Sagan om Nallen Nelly Titel Författare Det var en gång en flicka som hette Lisa som bodde i Göteborg. Lisa tog med sig skolans nalle Nelly på resan till mormor som bodde i Kiruna. Lisa åkte tåg med Nelly

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något. Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Julia. Min skola heter Kyrkmon. Jag är 8 år, jag tycker om att ha vänner. Min favoritfärg är turkos och svart.jag har många kompisar på min skola. Mina kompisar heter Albin,

Läs mer

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan Hej jag heter Johan och är 10 år gammal. Jag gillar parkour. Jag har parkourhandskar och egna skor som jag bara får använda när jag skall ut och köra sporten. Jag går

Läs mer

Tranbärets månadsbrev maj 2015

Tranbärets månadsbrev maj 2015 Tranbärets månadsbrev maj 2015 Maj månad försvann med en hiskelig fart och även om vi haft en del dagar med sol och värme, så har den ändå varit ganska kall. Vi får trösta oss med att vårblommorna har

Läs mer

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren Den magiska dörren Wilma Fahlgren KAPITEL 1 Jag heter Ebba och jag är 9år. Jag gillar att spela innebandy och handboll. Jag har 2 syskon som heter Erik och Alva, min mamma heter Karin och min pappa heter

Läs mer

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm.

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. ÅNHAMMAR 2002 Nummer 1 2002 Ånhammar Bladet Tidningsredaktionen i slaktboden. Upplaga 11 ex. INNEHÅLL: Väderprognos sid 8 Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. sid 5 ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!!

Läs mer

Kap,1. De nyinflyttade

Kap,1. De nyinflyttade Kap,1 De nyinflyttade Det är mitt i sommaren och Clara sitter i fönstret och tittar ut, hon ser dem nyinflyttade bära in flyttkartonger. Mamma hade sagt att dom hade en tjej som är lika gammal som Clara.

Läs mer

Rymdresan. Äventyret börjar.

Rymdresan. Äventyret börjar. 1 Rymdresan Äventyret börjar. Isac är en helt vanlig kille på 15 år och är trött på morgonen och han älskar äpplen. Han har en katt som heter Snawboll 2. Han har ett kompisgäng också. I kompisgänget så

Läs mer

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES Den magiska stenen En gång för länge, länge, länge sedan var det 5 gudar Ty, Wesp, Plopp Sod och Vespan. Vespan och wesp var tvillingar lika så var Ty och Plopp.

Läs mer

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio.

Kapitel 1 Resan. - Oj nu börjar det bli mörkt sa jag till Sergio. Kapitel 1 Resan. Äntligen är jag på väg till Spanien för att spela min första match med Real Madrid. Jag heter Marko och jag är 19 år gammal. Jag och min kompis Sergio är på väg med ett jätte stort kryssnings

Läs mer

Varför går det inte att öppna dörren? Jag vill öppna dörren och vill veta vad det är bakom dörren.

Varför går det inte att öppna dörren? Jag vill öppna dörren och vill veta vad det är bakom dörren. Emil Lundgren Kapitel 1 I skolan Hej! Jag är ny på skolan. Jag heter Madelene och jag gillar tacos. Min bästa vän heter Viktor. -Heter den här skolan Nivrena? frågade jag. -Ja, sa Viktor. -Jag är 10 år,

Läs mer

Våra gemensamt skrivna sagor

Våra gemensamt skrivna sagor Våra gemensamt skrivna sagor inspirerade av naturfoton fröken tagit i augusti på uppstartsdagarnas it-utvecklingspass och vårt arbete kring boken Se upp för krokodilen, mossor och lavar, troll, drakar

Läs mer

Examensarbete VT Börja på förskolan

Examensarbete VT Börja på förskolan Examensarbete VT 2013 Börja på förskolan Att börja på förskolan kan var en stor omställning i livet för hela familjen. Somliga är bekanta med förskolans värld andra inte. Kanske har du frågat vänner och

Läs mer

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön.

Grövelsjön Söndag 11/ elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. Grövelsjön 2016. Söndag 11/9-2016. 14 elever i årskurs 4 på Norrängsskolan deltog i årets resa till Grövelsjön. I dag åkte vi buss. Efter ett tag stannade vi och pausade. Vi åt på Mac Donalds. Det var

Läs mer

- Höstterminen 2012 började med ett gemensamt tema på hela förskolan, Djur och natur i vår närmiljö.

- Höstterminen 2012 började med ett gemensamt tema på hela förskolan, Djur och natur i vår närmiljö. - Höstterminen 2012 började med ett gemensamt tema på hela förskolan, Djur och natur i vår närmiljö. Vår grupp var ny, med 3-åringar som kom från olika förskolor och med olika erfarenheter. Vi började

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

LÄSGUIDE till Boken om Liten

LÄSGUIDE till Boken om Liten LÄSGUIDE till Boken om Liten LÄSGUIDE till Boken om Liten Den här läsguiden är ett stöd för dig som vill läsa och arbeta med boken om Liten på din förskola. Med hjälp av guiden kan du och barnen samtala

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

Sagan om de tre Bockarna Bruse Det var en gång, för länge sen när djur kunde prata och troll och tomtar visade sig för människor, en skog där det bodde tre bockar. Det var Lilla Bocken Bruse (sätt lilla

Läs mer

Humlans månadsbrev maj 2014

Humlans månadsbrev maj 2014 Humlans månadsbrev maj 2014 Maj månad har som vanligt bjudit på en hel del! Vi har träffat alla er förälder i enskilda avslutningssamtal. Det känns lite vemodigt att tänka på att släppa iväg våra barn

Läs mer

Förskolan Sagans informationsbrev maj 2013 Hej!

Förskolan Sagans informationsbrev maj 2013 Hej! Förskolan Sagans informationsbrev maj 2013 Hej! Nu är våren här, med besked! Det är varmt och skönt ute och allt fler kläder åker av och vi är utomhus så mycket vi bara kan. Nu behöver barnen ha solskyddskräm,

Läs mer

DÖDLIG törst Lärarmaterial

DÖDLIG törst Lärarmaterial sidan 1 Författare: Peter Gotthardt Vad handlar boken om? I staden där Anna, Siri och Lina bor finns ett gammalt hus som alla kallar Slottet. Det är ett mystiskt hus där helt otroliga saker kan hända.

Läs mer

In kommer en ledsen varg. Berättaren frågar varför han är ledsen och vargen berättar om sina tappade tänder

In kommer en ledsen varg. Berättaren frågar varför han är ledsen och vargen berättar om sina tappade tänder B - Berättaren V - Vargen S - Snigeln Ä - Älgen G - Gitarrist T - Skatan Berättaren tar kontakt med barnen Hej vänner! Välkomna hit! Är ni sångsugna idag?!? Upp med händerna i luften och sjung med och

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem. December-januari

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan. Förskola Skola Fritidshem. December-januari I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola Skola Fritidshem December-januari 2016-2017 8/12 Kulturfest Ekomyran 13/12 Lucia firande FSK kl: 15.45 13/12 Lucia

Läs mer

Amanda och Ronaldo hittar en skatt. En bok av klass 1c Knutbyskolan, Rinkeby

Amanda och Ronaldo hittar en skatt. En bok av klass 1c Knutbyskolan, Rinkeby Amanda och Ronaldo hittar en skatt En bok av klass 1c Knutbyskolan, Rinkeby Knutbyskolan, Rinkeby 2015 www.knutbyskolan.stockholm.se Amanda och Ronaldo hittar en skatt En bok av klass 1c Knutbyskolan,

Läs mer

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids Text & musik: Agnes Samuelsson, Jonatan Samuelsson Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids Vi gillar alla människor Hur dom än ser ut Vi vill att dom ska veta Dom är älskade av Gud Vi gillar dans

Läs mer

Kapitel 1. Äventyret börjar. Kevin är en helt vanlig kille. Han är 12 år och bor i Stockholm.

Kapitel 1. Äventyret börjar. Kevin är en helt vanlig kille. Han är 12 år och bor i Stockholm. Kapitel 1 Äventyret börjar Kevin är en helt vanlig kille. Han är 12 år och bor i Stockholm. Kevin gillar att spela fotboll och tv-spel. Kevin gillar skolan. Han är väldigt duktig. I Kevins familj är de

Läs mer

Rapport. Grön Flagg. Karika Förskola

Rapport. Grön Flagg. Karika Förskola Rapport Grön Flagg Karika Förskola Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-09-21 15:26: En mycket inspirerande rapport! Genom ert förhållningssätt och era aktiviteter stärker ni förmågor i barnen som är

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november

Tranbärets månadsbrev november 2013-12-04 Tranbärets månadsbrev november Snart kommer han med skägget! Det ligger längtan och förväntan i luften. Vi myser, pysslar och firar jul här på förskolan. Julen är också en tid att rå om varandra

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

Tror du på vampyrer? Lärarmaterial

Tror du på vampyrer? Lärarmaterial sidan 1 Författare: Daniel Zimakoff Vad handlar boken om? Boken handlar om Oskar och hans familj som är på semester i Rumänien. Oskars kompis Emil är också med. De bor hos Ion som har en hund som heter

Läs mer

Lägerutvärdering VETTRA 2016

Lägerutvärdering VETTRA 2016 Lägerutvärdering VETTRA 2016 26 juni-4 augusti 2016 Utvärdering 7-dagars läger (läger 1,3 och 4), Vettra 2016 Förmågor: (Före och efter lägret, skalan 1-5 där 1=lägst, 5=högst) Tänka positivt Före 3,40

Läs mer

Jojo 5B Ht-15. Draken

Jojo 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget - Jojo kan du gå ut och plocka lite ved till brasan frågade mamma - Okej jag kommer sa jag Å föresten jag heter Jojo och jag är 11 år jag bor i ett rike som kallas älvänka

Läs mer

Öppen förskola. Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. kulansoppnaforskola@live.se

Öppen förskola. Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. kulansoppnaforskola@live.se Öppen förskola Höstterminen 2014 Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 E-mail : kulansoppnaforskola@live.se Hemsida: www.lund.se/kulan Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Vattnet finns överallt även inuti varje människa.

Vattnet finns överallt även inuti varje människa. Bygg en karusell tillsammans. Ställ er i en ring och kroka fast i varandras armar. När karusellen inte får energi står den still. En av er låtsas sätta i kontakten. Karusellen börjar snurra. Dra ut kontakten.

Läs mer

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson Insekternas värld Jorden i fara, del 1 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-31-6 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

September Aktuella datum. Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem

September Aktuella datum. Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem September 2016 Aktuella datum 25/8 Skördefest Linsbo 4/9 Bokskogens dag 6/9 Skördefest skolan

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

Kvällen har kommit och Wilma ligger i sin säng och tittar upp i taket. Hon släcker sänglampan och gäspar stort och länge. Wilma är trött.

Kvällen har kommit och Wilma ligger i sin säng och tittar upp i taket. Hon släcker sänglampan och gäspar stort och länge. Wilma är trött. en bok av mamma Kvällen har kommit och Wilma ligger i sin säng och tittar upp i taket. Hon släcker sänglampan och gäspar stort och länge. Wilma är trött. Men inte så där trött att hon skulle somna så fort

Läs mer

Mvh/ Moa och Emelie på vattnet :)

Mvh/ Moa och Emelie på vattnet :) Av:Emelie Eriksson Havsresan Hej mamma och pappa jag är fast på en båt. Ni kan jättegärna skicka pengar till nästa stad. Jag pratade också med kaptenen och han sa bara ni får skylla er själva om ni klev

Läs mer

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola

Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola Författare: Thea Kjellström och Julia Ahola En vanlig höstdag så ska klass 5a gå på utflykt till den gamla fyren. Alla har med sej massäck, när dom väl kom fram till fyren så berättade Tommy dess historia.

Läs mer

MANUS: HUSAN ANNAS HISTORIA

MANUS: HUSAN ANNAS HISTORIA MANUS: HUSAN ANNAS HISTORIA Bild 1: Annas bakgrund Anna växte upp i en fattig familj. Många syskon, trångt och lite mat. Föräldrarna arbetade båda två, och även Annas äldre syskon. Anna fick börja arbeta

Läs mer

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och Jag och min morbror. Jag var hemma själv och satt i soffan. Jag har inget och göra. Vart är tv kontrollen någonstans? Har mamma tagit bort kontrollen? Jag får väl leta sa jag med en suck. Ring ring, är

Läs mer

Lill-Skansens djur. (Så fort alla djuren fotats fyller vi på) www.skansen.se

Lill-Skansens djur. (Så fort alla djuren fotats fyller vi på) www.skansen.se Lill-Skansens djur. Här presenterar vi de djur som finns inne på Lill- Skansen. För att besöket ska bli så bra som möjligt är det bra om du lär dig känna igen så många djur som möjligt. Foton: Anders Bouvin

Läs mer

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 1 år Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Knacka på! Av Anna-Clara Tidholm Alfabeta Lalo trummar Av Eva Susso och Benjamin

Läs mer

LÄSGUIDE till Boken Liten

LÄSGUIDE till Boken Liten LÄSGUIDE till Boken Liten LÄSGUIDE till Boken Liten Den här läsguiden är ett stöd för dig som vill läsa och arbeta med boken Liten på din förskola. Med hjälp av guiden kan du och barnen prata om viktiga

Läs mer

Humlans månadsbrev januari 2014

Humlans månadsbrev januari 2014 Humlans månadsbrev januari 2014 Välkomna till en ny och händelserik termin, den sista innan era/våra barn tar steget in i skolans värld. Vi har tillsammans med personal från förskoleklass och fritidshem

Läs mer

30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet)

30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet) Resebrev nr 3, 2012 30 mars-29 april. Första seglingen upp till Halkidiki! (halvöarna längst upp i Egeiska havet) Det var inga större problem med att segla norr ut I Egeiska havet, vi visste att det all

Läs mer

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 1 år Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Knacka på! Av Anna-Clara Tidholm Alfabeta Följ med in i det lilla huset och knacka

Läs mer

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.! Dag 1 Det är en varm och solig fredag över potatis land. Moa potatisson äter glass på sin balkong i rad huset. hennes mamma är i London. Moa har sommarlov. Moa ska ha födelsedagskalas på söndag hon har

Läs mer

I Surte finns professionella instrument. Jag spelar på fiol, flöjt och piano.

I Surte finns professionella instrument. Jag spelar på fiol, flöjt och piano. kap 1 Hej. Hej jag heter Anna och är 10 år. Jag gillar att spela musik därför går jag i en musikskola som heter Surteskolan. I Surte finns professionella instrument. Jag spelar på fiol, flöjt och piano.

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

Frågor. Noa gör upp eld. av Kirsten Ahlburg. 1. Varför gör Noa upp eld? 2. Vad händer när Noa häller bensin på veden? 3. Varför hämtar Noa vatten?

Frågor. Noa gör upp eld. av Kirsten Ahlburg. 1. Varför gör Noa upp eld? 2. Vad händer när Noa häller bensin på veden? 3. Varför hämtar Noa vatten? Frågor Noa gör upp eld av gör upp eld 1. Varför gör Noa upp eld? 2. Vad händer när Noa häller bensin på veden? 3. Varför hämtar Noa vatten? 4. Vem hör när Noa ropar Hjälp!? 5. Vem släcker elden? FRÅGOR

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem

Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem I Ur och Skur Linsbo Från I Ur och Skur Ekomyran I Ur och Skur Skabersjöskolan Förskola skola - fritidshem APRIL-MAJ 2016 Aktuella datum 14/4 F-klass besöker Ekomyran 17/4 Trädgårdsdag FSK-Skabersjö 19/4

Läs mer

runt innan vi blev körda till vårt boende. I Kessel blev vi mötta av Emile Hendrix och hans fru Hilda som hälsade och var jättetrevliga.

runt innan vi blev körda till vårt boende. I Kessel blev vi mötta av Emile Hendrix och hans fru Hilda som hälsade och var jättetrevliga. STAL HENDRIX När jag blev uppkallad bland de andra tjejerna för att höra om vi fått utlandspraktik eller inte var jag väldigt förhoppningsfull men samtidigt nervös. Så fort vi klivit in i rummet fick vi

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne. Gjord av Axel Kapitel 1 Dörren Hej jag heter Alex. Jag är 9 år och gillar fotboll och judo. Jag går i Laxskolan som ligger i Göteborg Mitt hår har jag färgat grönt. Jag gillar färgen grön och har ett grönt

Läs mer

Namn/Arbetslag/Enhet: Förskolan Tvingeling, avd.blåbäret FÖRSKOLA OCH HEM

Namn/Arbetslag/Enhet: Förskolan Tvingeling, avd.blåbäret FÖRSKOLA OCH HEM Namn/Arbetslag/Enhet: Förskolan Tvingeling, avd.blåbäret FÖRSKOLA OCH HEM Arbetslaget skall föra fortlöpande samtal med barnens föräldrar om trivsel, utveckling och lärande både i och utanför förskolan

Läs mer

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå. Solen har gått ner Solen har gått ner, mörkret faller till, inget kan gå fel, men ser vi efter får vi se För det är nu de visar sig fram. Deras sanna jag, som ej får blomma om dan, lyser upp som en brand.

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Grön Flagg 2006-2007

Grön Flagg 2006-2007 Grön Flagg 2006-2007 Utvärdering av Förskolan Spargrisens arbetat med Grön Flagg. Inledning Under läsåret 06-07 hade vi valt att fortsätt Grön Flagg- och miljö arbetet med tema Skogen. Skogen/skogarna

Läs mer